Školní řád mateřské školy Luka nad Jihlavou

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Školní řád mateřské školy Luka nad Jihlavou"

Transkript

1 Základní škola a Mateřská škola Luka nad Jihlavou, Č. J. 10/16 příspěvková organizace Školní Luka nad Jihlavou Školní řád mateřské školy Luka nad Jihlavou Obsah: I. Základní ustanovení II. Stanovení provozu a vnitřní řád školy III. Práva a povinnosti dětí, rodičů, zákonných zástupců dítěte a pravidla vzájemných vztahů s učitelkami mateřské školy IV. Úplata za předškolní vzdělávání V. Organizace školního stravování VI. Bezpečnost a ochrana zdraví dětí při vzdělávání VII. Ochrana dětí před sociálně patologickými jevy, projevy diskriminace, nepřátelství nebo násilí VIII. Zacházení s majetkem mateřské školy ze strany dětí IX. Závěrečná ustanovení I. Základní ustanovení Mateřská škola je od součástí právního subjektu ZŠ a MŠ Luk nad Jihlavou. Je školou s celodenním provozem a má tři oddělení (Berušky, Motýlci a Rybičky). Jejím zřizovatelem je OÚ městyse Luka nad Jihlavou. Školní řád upravuje práva a povinnosti dětí, rodičů, zákonných zástupců dítěte a zaměstnanců MŠ Luka nad Jihlavou. Vychází z platných právních předpisů a jejich pozdějších změn, zejména: Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (Školský zákon). Vyhlášky č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání. Školní řád vydala ředitelka školy a je závazný pro děti, rodiče, jejich zákonné zástupce a zaměstnance mateřské školy (dále jen MŠ). Obsah předškolního vzdělávání Předškolní vzdělávání podporuje rozvoj osobnosti dítěte předškolního věku, podílí se na jeho zdravém citovém, rozumovém a tělesném rozvoji a na osvojení základních pravidel chování, základních životních hodnot a mezilidských vztahů. (Školský zákon, 33) Vyučovací jazyk je český. Vzdělávání zajišťují kvalifikované učitelky mateřské školy. MŠ pracuje podle školního vzdělávacího programu, zpracovaného v souladu s Rámcovým vzdělávacím programem pro předškolní vzdělávání.

2 II. Stanovení provozu a vnitřní režim školy Provoz MŠ je stanoven ředitelkou školy s přihlédnutím k potřebám rodičů od 6:15 do 16:00. Stanovená kapacita MŠ je 84 dětí ve věku zpravidla 3 až 7 let. Škola se uzamyká v 8:00 z důvodu bezpečnosti dětí. Opět se odemyká v 11:00. V odpoledních hodinách se MŠ uzamyká ve 12:00 a opět se odemyká ve 14:00. Děti mohou přicházet do MŠ i během dopoledne, ale vždy po domluvě s učitelkou ze své třídy. Pro dítě je však vhodné a přínosné, aby přicházelo ráno dříve. Snadněji se stává součástí kolektivu, získává kamarády i zážitky a prožitky ze spontánní ranní hry a ostatních ranních činností. Pozdější příchod (stejně tak absenci dítěte) oznamujte předem, při příchodu zvoňte a vyčkejte příchodu paní školnice, jejíž povinností je odemknout a opět uzamknout školu. Rozsah omezení nebo přerušení provozu školy stanoví vedoucí učitelka školy po projednání se zřizovatelem. Informace o přerušení provozu MŠ zveřejní vedoucí učitelka rodičům a zákonným zástupcům ihned po tomto rozhodnutí na nástěnkách a na webových stránkách školy. O hlavních prázdninách v měsíci červenci a srpnu je přerušen provoz po dobu 5 týdnů. Režim dne: 6:15 8:00 ranní činnosti, spontánní hry a aktivity dětí 8:00 8:30 pohybové aktivity 8:30 9:00 dopolední svačina dětí 9:00 9:30 řízené činnosti 9:30 11:30 pobyt venku 11:30 12:00 oběd 12:00 14:00 odpolední odpočinek dětí, klidové činnosti (individuální potřeby dětí) 14:00 14:30 odpolední svačina dětí 14:30 16:00 odpolední spontánní a řízené činnosti, odchod dětí domů III. Práva a povinnosti dětí, rodičů, zákonných zástupců dítěte a pravidla vzájemných vztahů s učitelkami mateřské školy Práva a povinnosti každého přijatého dítěte k předškolnímu vzdělávání: právo na předškolní vzdělávání, právo být respektováno jako jedinec ve společnosti (slušné zacházení, právo na přátelství, na respektování barvy pleti), právo na rozvoj svých schopností a nadání, právo na zajištění činností a služeb poskytovaných poradenskými zařízeními v rozsahu stanoveném ve školském zákoně, povinnost dodržovat školní řád, povinnost dodržovat pravidla, která jsou stanovena na začátku školního roku, povinnost uklidit prostor a hračku na své místo po dokončení činnosti, povinnost neničit práci druhých, povinnost samostatně používat WC, samostatně smrkat a samostatně jíst lžicí, povinnost upevňovat si společenské návyky (pozdravit, poděkovat, požádat o pomoc, povinnost chovat se tak, aby neubližoval ostatním dětem. Při vzdělávání mají všechny děti práva, která jim zaručuje Listina lidských práv a svobod a Úmluva o právech dítěte.

3 Práva a povinnosti zákonných zástupců: právo být informován o výsledcích vzdělávání dítěte, právo nahlédnout do portfolia dítěte kdykoli během roku, právo přispívat svými nápady a náměty k obohacení výchovného programu školy, právo kdykoli si promluvit s učitelkami mateřské školy nebo si s nimi domluvit schůzku, právo přivést i vyzvednout si dítě kdykoliv během dne po předchozí domluvě, povinnost osobně předat své dítě učitelce mateřské školy tak, aby o dítěti věděla, povinnost zajistit, aby dítě řádně docházelo do mateřské školy a včas omlouvat jeho nepřítomnost, povinnost oznamovat MŠ změny osobních údajů dítěte, telefonické kontakty nebo změnu zdravotní pojišťovny, povinnost dodržovat pravidla slušnosti a vzájemné ohleduplnosti při styku se zaměstnanci mateřské školy, s jinými dětmi docházejícími do MŠ, ostatními rodiči a zákonnými zástupci dětí, další povinnosti rodičů a zákonných zástupců při předškolním vzdělávání vyplývají z ustanovení ostatních článků tohoto školního řádu. Všechny učitelky mateřské školy mají právo odmítnout požadavky rodičů na přístup k dětem, pokud by byl v rozporu s Úmluvou o právech dítěte. IV. Úplata za předškolní vzdělávání Úplata za předškolní vzdělávání je stanovena v souladu s ustanovením 123 odst. 2 školského zákona a 6 vyhlášky č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání. Stanovená výše úplaty se řídí vnitřní směrnicí pro vybírání úplaty ze dne Úplata za kalendářní měsíc je splatná v termínech určených vedoucí učitelkou mateřské školy. Termíny jsou vyvěšeny na nástěnkách mateřské školy a na jejich webových stránkách. Úplata je splatná pouze v hotovosti a u vedoucí učitelky. Vzdělávání v posledním ročníku mateřské školy je poskytováno bezúplatně. V. Organizace stravování Při přijetí dítěte do mateřské školy stanoví vedoucí učitelka po dohodě s rodiči nebo zákonnými zástupci způsob a rozsah stravování dítěte. Rozsah stanoví tak, aby se dítě stravovalo vždy, pokud je v době podávání jídla přítomno v mateřské škole. Jakékoli změny ve stravování (odhlášení a přihlášení ke stravě) musí nahlásit rodič nebo zákonný zástupce nejlépe den předem, a to telefonicky nebo osobně vedoucí jídelny ( ). V případě akutního onemocnění ráno do 6:30. V první den nepřítomnosti dítěte je možné si neodhlášený oběd vyzvednout od 11:00 do 11:15, a to pouze do přinesených nádob vhodných na potraviny (jídlonosičů). Dětem je podávána pestrá strava, která podporuje jejich zdravý růst. Jídelníček je zveřejněn na informační nástěnce a na webových stránkách školy. Při stravování jsou děti vedeny k samostatnosti v sebeobsluze. Poplatek za stravování vybírá ve stanoveném termínu vedoucí školní jídelny. Děti si do mateřské školy (šatna, třída) nesmí nosit své vlastní jídlo, pokud to není ze zdravotních důvodů a po předchozí domluvě s vedoucí učitelkou (např. cukrovka).

4 VI. Bezpečnost a ochrana zdraví dětí při vzdělávání Za bezpečnost dítěte v MŠ odpovídají po celou dobu pobytu učitelky mateřské školy. A to od převzetí od rodičů či jejich zákonných zástupců nebo jimi pověřené osoby až do doby, kdy jim je učitelka mateřské školy předá. Učitelka mateřské školy nesmí opustit pracoviště, dokud není vystřídaná druhou učitelkou mateřské školy. Předat dítě pověřené osobě lze jen na základě písemného pověření, vystaveného rodičem nebo zákonným zástupcem. Rodiče a zákonní zástupci nesou zodpovědnost za to, co mají děti ve svých poličkách v šatně (oblečení, obuv apod.). Při zajištění bezpečnosti při náročných akcích (výlety, pohybové aktivity aj.), jsou odpovědny všechny učitelky mateřské školy. Při přesunech po hlavní komunikaci se učitelky mateřské školy řídí pravidly silničního provozu, děti jsou v útvaru a označeny reflexními vestami. Při pracovních, pohybových a výtvarných činnostech jsou děti poučeny a upozorněny na bezpečnost při práci s nástroji a je jim věnován zvýšený dohled učitelky mateřské školy. Při cvičení a dalších pohybových aktivitách je před použitím provedena kontrola tělocvičného nářadí. Cvičení a pohybové aktivity musí být přiměřené věku a individuálním schopnostem všech dětí. Při přesunech v budově MŠ po schodištích dbá učitelka mateřské školy na bezpečnost a ukázněnou chůzi po schodech. Do MŠ chodí jen děti zdravé! Dítě se nepřijímá s léky, nedoléčené nebo se sádrou. Výjimkou je pravidelně užívaný lék, který neléčí akutní onemocnění (např. alergie, astma apod.). Kašel, přetrvávající rýma, průjem, zvracení, červené spojivky očí apod. jsou příznaky nemoci, i když nemá dítě teplotu a nemůže být předáno učitelce mateřské školy! MŠ nemá možnost organizačně ani provozně zajistit izolaci nemocného dítěte od kolektivu, proto v případě zjištění příznaku nemoci ihned informuje učitelka mateřské školy rodiče nebo zákonné zástupce a požaduje vyzvednutí dítěte z MŠ. Rodiče jsou povinni informovat učitelku o jakýchkoliv skutečnostech, které se týkají zdravotního stavu dítěte a které se udály i mimo MŠ (mdloby, úraz, nevolnost aj. 48 hodin před dobou předání dítěte učitelce mateřské školy)! Při výskytu vši dětské jsou neprodleně informováni všichni rodiče a zákonní zástupci dětí celé MŠ. Zbavit děti vší je povinnost rodičů! Učitelky mateřské školy nesou odpovědnost za dodržování hygieny, přiměřené větrání, vhodné oblečení dětí ve třídě i venku. Dbají na dodržování pitného režimu, přizpůsobují délku pobytu venku klimatickým podmínkám. Pokud to podmínky nedovolují (např. inverze aj.), nevychází se s dětmi ven. Děti nemohou být ve třídě v oblečení, v kterém přišly do mateřské školy z hygienických důvodů.

5 VII. Ochrana dětí před sociálně patologickými jevy, projevy diskriminace, nepřátelství nebo násilí Učitelky mateřské školy ve výchovně vzdělávacím působení vedou děti ke zdravému způsobu života, seznamují je s nebezpečím drogové závislosti, alkoholismu, kouření, virtuální závislosti (počítač, televize, video) vandalismu a kriminality. Učitelky mateřské školy dále sledují chování dětí, vytvářejí příznivé sociální prostředí a upevňují přátelské vztahy mezi dětmi navzájem i s dospělými. VIII. Zacházení s majetkem mateřské školy ze strany dětí Děti jsou vedeny ke správnému a šetrnému zacházení s hračkami a učebními pomůckami. Ostatní majetek a vybavení mateřské školy úmyslně nepoškozovat. Všichni zaměstnanci mateřské školy jsou dětem vhodným příkladem ve vztahu k majetku mateřské školy. Veškeré vybavení a majetek se z budovy mateřské školy nevynáší. Ve všech prostorách mateřské školy platí přísný zákaz požívání alkoholu a kouření. VIII. Závěrečná ustanovení Rodiče, zákonní zástupci dětí a zaměstnanci mateřské školy jsou povinni se řídit tímto školním řádem a důsledně ho dodržovat. Řád stanovuje pravidla pro vzájemné porozumění s jasně stanovenými pravidly soužití tak, aby děti vyrůstaly ve zdravém prostředí. Porušování tohoto řádu ze strany rodičů může být důvodem k ukončení docházky dítěte do mateřské školy. Tento řád vstupuje v platnost V Lukách nad Jihlavou dne ředitelka ZŠ a MŠ Luka nad Jihlavou Mgr. Alena Vrbická

Školní řád mateřské školy Luka nad Jihlavou

Školní řád mateřské školy Luka nad Jihlavou Základní škola a Mateřská škola Luka nad Jihlavou, příspěvková organizace Školní 177 588 22 Luka nad Jihlavou Č. J. 3/17 D Školní řád mateřské školy Luka nad Jihlavou Obsah: I. Základní ustanovení II.

Více

Školní řád Mateřská škola Vojkovice

Školní řád Mateřská škola Vojkovice Školní řád Mateřská škola Vojkovice 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole Vojkovice, okres Mělník, 277 44 Vojkovice 140,

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou

Více

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK Tel. 241 731 467 Bankovní spojení: 75435041/0100 IČ: 48 13

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Č.j. ZšmšHol/20/2013 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Horní Holetín 178 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2013 Skartační znak: A5 Počet stran: 6 Podpis ředitele školy:

Více

Základní škola a Mateřská škola Úterý, ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Základní škola a Mateřská škola Úterý, ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Úterý, okres Plzeň-sever, příspěvková organizace Úterý 16, 330 40 Úterý / tel. 373 312 216 / e-mail: zms_utery@iol.cz / web:zsmsutery.ic.cz ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Předškolní

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola, Červený Kostelec, Olešnice 190 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracovaný v souladu se zákonem č.561/2004 sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Základní škola a Mateřská škola Žimutice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ

Základní škola a Mateřská škola Žimutice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ Základní škola a Mateřská škola Žimutice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I.Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy a vzdělávání 1.Základní cíle mateřské školy při zabezpečování předškolní výchovy a vzdělávání

Více

Mateřská škola Nepomuk, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Na Vinici 395, Nepomuk ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Nepomuk, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Na Vinici 395, Nepomuk ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Nepomuk, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Na Vinici 395, 335 01 Nepomuk ŠKOLNÍ ŘÁD Obsah: I. Základní ustanovení II. Stanovení provozu školy a vnitřní režim školy III. Práva a povinnosti

Více

Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD 2015/2016

Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD 2015/2016 Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD 2015/2016 V Novém Bydžově dne 1. 9. 2015 Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv

Více

1st Baby School Mateřská škola s.r.o. Školní řád

1st Baby School Mateřská škola s.r.o. Školní řád 1st Baby School Mateřská škola s.r.o Školní řád Č.j.: Vypracoval: Schválil: 1st Baby School Mateřská škola s.r.o. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY 1stBS/2017/20 Mgr. Jarmila Mrukwiová Mgr. Jarmila Mrukwiová Pedagogická

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy 1 ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA Radostín nad Oslavou, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy Vydává: Mgr. Jiří Slouka, ředitel školy Vypracovala: Ivana Fabíková, vedoucí učitelka Účinnost od 10.

Více

Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/5 674 01 Třebíč IČO : 70940231 Tel.: 568 841 779 Zřizovatel: Město Třebíč, Karlovo nám. 55 Ředitelka školy: Bc. Helena Bartůňková

Více

32. mateřská škola Plzeň, Resslova 22, příspěvková organizace Školní řád Školní řád

32. mateřská škola Plzeň, Resslova 22, příspěvková organizace Školní řád Školní řád Školní řád 1. Úvod, všeobecná ustanovení Školní řád vydala ředitelka mateřské školy v souladu s 30 odst. 1 zákona 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání a

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK Praha Tel. 241090230 Bankovní spojení: 75435041/0100 IČ: 48

Více

Školní řád Mateřské školy Trivium Plus o. p. s. s účinností od

Školní řád Mateřské školy Trivium Plus o. p. s. s účinností od Školní řád Mateřské školy Trivium Plus o. p. s. s účinností od 1. 9. 2016 Činnost mateřské školy vykonává Základní škola a Mateřská škola Trivium Plus o. p. s. Školní řád byl zpracován v souladu s platnými

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152

Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152 Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I. Přijímací řízení Zápis dětí do

Více

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců Základní škola a Mateřská škola Kopidlno ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Činnost mateřské školy vykonává Základní škola a Mateřská škola Kopidlno. Školní řád byl zpracován v souladu s těmito platnými právními

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA KLOBOUKY U BRNA příspěvková organizace Náměstí Míru 6, Klobouky u Brna. ŠKOLNÍ ŘÁD

MATEŘSKÁ ŠKOLA KLOBOUKY U BRNA příspěvková organizace Náměstí Míru 6, Klobouky u Brna. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA KLOBOUKY U BRNA příspěvková organizace Náměstí Míru 6, 691 72 Klobouky u Brna ms.klobouky@email.cz ŠKOLNÍ ŘÁD Č.J. 17/3 Vydala ředitelka školy Alena Pitlachová Dne 31. 8. 2017 S účinností

Více

Obsah 1. Cíle předškolního vzdělávání... 3 2. Práva a povinnosti zákonných zástupců... 3 3. Práva a povinnosti dětí... 4 4. Provoz a vnitřní režim

Obsah 1. Cíle předškolního vzdělávání... 3 2. Práva a povinnosti zákonných zástupců... 3 3. Práva a povinnosti dětí... 4 4. Provoz a vnitřní režim ŠKOLNÍ ŘÁD V souladu s 30 ods. 3 zákona č. 561/2004 Sb. o Předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání se vydává tento Školní řád, kterým se upřesňují vzájemné vztahy mezi dětmi,

Více

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole Vnitřní řád Předškolní výchova - podporuje zdravý, tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Přispívá ke zvýšení sociálně kulturní

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY OBSAH: I. Údaje o zařízení II. Režimové požadavky III. Kroužky IV. Přijímání dětí do MŠ Doctrina V. Práva a povinnosti rodičů VI. Práva dětí VII. Práva a povinnosti pedagogů VIII. Ukončení docházky dítěte

Více

Mateřská škola Bor, Borská 500,okres Tachov, příspěvková organizace

Mateřská škola Bor, Borská 500,okres Tachov, příspěvková organizace Mateřská škola Bor, Borská 500,okres Tachov, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Úvodní ustanovení 1. Školní řád Mateřské školy Bor, Borská 500 (dále jen MŠ) upravuje organizaci, provoz, řízení a zejména

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o.

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. J.: 1/9/2014 Vypracoval: Vydal: Ing. Petra Hanzalová, vychovatelka pověřená vedením ŠD Mgr. Jarmila Líčeníková, ředitelka

Více

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY s účinností od 4. února 2015 Školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Masarykova základní škola a mateřská škola, byl zpracován v souladu s těmito platnými právními předpisy

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola a Základní škola při dětské léčebně, Křetín 12 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) upravuje

Více

Školní řád Magdaléna Ratůzná

Školní řád Magdaléna Ratůzná Školní řád Magdaléna Ratůzná 1.9.2017 ŠKOLNÍ ŘÁD Ředitelka Mateřské školy Chropyně, okres Kroměříž, příspěvkové organizace vydává ve smyslu Školského zákona 561/2004 Sb. o předškolním vzdělávání na základě

Více

Základní škola a Mateřská škola Suchdol, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ

Základní škola a Mateřská škola Suchdol, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Základní škola a Mateřská škola Suchdol, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Vypracovala: Dana Kratochvílová Pedagogická rada projednala dne 31.8.2015 Školská rada schválila dne Úvodní ustanovení 1. Školní

Více

Školní řád MŠ Hudlice. Č.j. MŠ 42/14 Platnost od 1. 9. 2014

Školní řád MŠ Hudlice. Č.j. MŠ 42/14 Platnost od 1. 9. 2014 Školní řád MŠ Hudlice Č.j. MŠ 42/14 Platnost od 1. 9. 2014 Školní řád byl zpracován v souladu s těmito platnými právními předpisy a normami: Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

I. Podrobnosti k výkonu práv dětí a jejich zákonných zástupců ve škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky

I. Podrobnosti k výkonu práv dětí a jejich zákonných zástupců ve škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky ŠKOLNÍ ŘÁD zpracovaný na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolní, základním, středním a vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů. I. Podrobnosti

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Obsah: Školní řád mateřské školy Ředitelka mateřské školy Waldorfské školy Příbram mateřské školy, základní školy a střední školy v souladu s 30 odst. 1 a 3zák. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním,

Více

Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408. Školní řád. Školní rok 2015/2016

Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408. Školní řád. Školní rok 2015/2016 Sídlo: 272 01 Kladno, Lacinova 2408 IČ: 75033771 Tel: 312 681 320 E mail: mslacinova@tiscali.cz Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408 Č.j. 138/2011/23MŠ Spisový znak: Skartační znak Aktualizace : listopad

Více

Vnitřní předpis školského zařízení podle Školského zákona 561/2004 Sb.

Vnitřní předpis školského zařízení podle Školského zákona 561/2004 Sb. Školní jídelna VP 4/2015 Václavkova 1083 č. 2 Mladá Boleslav příspěvková organizace Vnitřní předpis školského zařízení podle Školského zákona 561/2004 Sb. Vnitřní předpis nabývá platnosti ode dne 1.2.2015

Více

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. /

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Mateřská škola Tismice Školní řád aktualizovaný k 1.9.2010 / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Předškolní výchova: Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální

Více

Mateřská škola a Školní jídelna Kralice na Hané, příspěvková organizace

Mateřská škola a Školní jídelna Kralice na Hané, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád upravuje vzájemné vztahy mezi dětmi, jejich zákonnými zástupci a zaměstnanci školy (dle 30 školského zákona) v podmínkách mateřské školy. Obsah: 1. Podrobnosti k výkonu práv a povinností

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LITVÍNOVICE MATEŘSKÁ ŠKOLA LITVÍNOVICE 49, ČESKÉ BUDĚJOVICE

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LITVÍNOVICE MATEŘSKÁ ŠKOLA LITVÍNOVICE 49, ČESKÉ BUDĚJOVICE ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LITVÍNOVICE MATEŘSKÁ ŠKOLA LITVÍNOVICE 49, ČESKÉ BUDĚJOVICE Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností dětí a jejich zákonných zástupců ve školském zařízení a

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace

ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace Libochovany 181, 411 03, Libochovany Ředitelka Mateřské školy Libochovany, příspěvkové oranizace na základě Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011 Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace SMĚRNICE č. 4/2011 Školní řád Obsah : ČL. 1 Úvodní ustanovení ČL. 2 Práva a povinnosti osob účastných vzdělávání ČL. 3

Více

Mateřská škola Beroun, Tovární 44 ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Beroun, Tovární 44 ŠKOLNÍ ŘÁD Č. j.: PD 111/ 2013 Vypracoval: Schválil: Mateřská škola Beroun, Tovární 44 ŠKOLNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne: 29.8.2013 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2013 Hana Štětková Hana Štětková

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY JENEČ

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY JENEČ Základní škola a Mateřská škola Jeneč Lidická 265 252 61 Jeneč www.skola-jenec.cz e-mail: skola@skola-jenec.cz tel: 732 331 125, 739 454 931 Údaje o škole: ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY JENEČ Odloučené pracoviště:

Více

Základní škola a Mateřská škola Ohnišov ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola Ohnišov ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Ohnišov ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy je předpis, který stanoví podmínky spolupráce mezi rodinou a školou. Obsahuje šest ustanovení, které jsou v souladu s platnými zákony a

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Pardubice, Staňkova 128 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY č.j. Vypracovala: Schválila: ZSSTAN/GK/2018/15/ Dana Strakošová Mgr. Gisela Kostelecká, ředitelka školy Směrnice nabývá platnosti dne:

Více

Š KOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Š KOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola, Praha 6, náměstí Svobody 2 I. Úvodní ustanovení Š KOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY (k 3. 10. 2016) 1. Školní řád mateřské školy (dále MŠ) je součástí vnitřních předpisů příspěvkové

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracovaný v souladu se školským zákonem 561/2004 Sb. a vyhlášky č. 43 ze dne 9. února 2006, kterou se mění vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. 14/2005 Sb.,

Více

Mateřská škola Vnorovy, okres Hodonín, příspěvková organizace, Dolina 602 696 61 Vnorovy ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Vnorovy, okres Hodonín, příspěvková organizace, Dolina 602 696 61 Vnorovy ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Vnorovy, okres Hodonín, příspěvková organizace, Dolina 602 696 61 Vnorovy ŠKOLNÍ ŘÁD Základní cíle mateřské školy při zabezpečování předškolní výchovy a vzdělávání: Mateřská škola v rámci

Více

Mateřská škola Dráček, Babice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Dráček, Babice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Dráček, Babice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Děti jsou přijímány ředitelkou MŠ na základě podání Žádosti o přijetí dítěte. Obec

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Žichlínek tel. 465325008 Č.j. 40/2013/RE ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Školní řád je zpracovaný v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., vyhláškou

Více

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY odloučená pracoviště: Holečkova 413, Školní 80, Spojařů 1260, Stavbařů 213 zřizovatel: město Strakonice ředitelka mateřské školy Strakonice:

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Základní škola a mateřská škola Liběchov, okres Mělník Školní řád mateřské školy Č.j.: SM/3/2013/ŠPE Vypracovala: Marcela Steinzová, vedoucí učitelka MŠ Schválil ředitel školy: Mgr. Karel Špecián Spisový

Více

Základní škola a mateřská škola Potůčky ŠKOLNÍ ŘÁD. mateřské školy

Základní škola a mateřská škola Potůčky ŠKOLNÍ ŘÁD. mateřské školy Základní škola a mateřská škola Potůčky ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy Zpracovala: Schválila: Marta Juklová Mgr. Jana Kunstová Projednáno na pedagogické radě dne : 20. 10. 2011 2 Na základě ustanovení 30 zákona

Více

Provoz a vnitřní režim Mateřské školy Běleč

Provoz a vnitřní režim Mateřské školy Běleč Provoz a vnitřní režim Mateřské školy Běleč Vypracovala: Pedagogická rada projednala dne: Nabývá platnosti dne: Jiřina Dvořáková ředitelka školy PROVOZ A VNITŘNÍ REŽIM MATEŘSKÉ ŠKOLY 1. Podmínky provozu

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz Vydal: Základní škola a Mateřská škola,chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace Č.j.: Spisový / Skartační znak: Název: A.1-ŘŠ ŠV-ORG-03-09/2013 ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ S5 Vypracovala: Mgr. Romana Sobotková,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Damníkov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 16. ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Ředitelka Základní školy a mateřské školy Damníkov v souladu s 30 odst. 1 a 3 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Cíle předškolního vzdělávání

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Cíle předškolního vzdělávání ŠKOLNÍ ŘÁD I. Cíle předškolního vzdělávání Cíle předškolního vzdělávání vychází ze školského zákona č.561/2004 Sb. a vyhlášky č. 14/2005 Sb. o předškolním vzdělávání a rámcového vzdělávacího programu pro

Více

Školní řád Mateřské školy Třebnouševes

Školní řád Mateřské školy Třebnouševes Školní řád Mateřské školy Třebnouševes I. Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon),

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ. Soukromá mateřská škola a základní škola s. r. o. Rozmarýnová 3, Brno

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ. Soukromá mateřská škola a základní škola s. r. o. Rozmarýnová 3, Brno ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Soukromá mateřská škola a základní škola s. r. o. Rozmarýnová 3, 637 00 Brno 1. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v zákonem stanoveném termínu

Více

Soukromá mateřská škola Mateřinka s.r.o., Holárkovy sady 2386, Louny Š K O L N Í Ř Á D

Soukromá mateřská škola Mateřinka s.r.o., Holárkovy sady 2386, Louny Š K O L N Í Ř Á D Soukromá mateřská škola Mateřinka s.r.o., Holárkovy sady 2386, Louny Š K O L N Í Ř Á D 0 Obsah I. Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy a vzdělávání 1. Základní cíle mateřské školy při zabezpečování

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NUČICE

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NUČICE ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NUČICE okres Praha - západ Kubrova 136, 252 16 Nučice, IČO: 49855255 tel: 311 670 678 www.zs-nucice.cz info@zs-nucice.cz Č. j.: 43/2012/ŘŠ Školní řád mateřské školy Účinnost

Více

Školní řád. Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6. (dále jen mateřská škola )

Školní řád. Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6. (dále jen mateřská škola ) Školní řád Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6 (dále jen mateřská škola ) Mateřská škola je školou zřízenou podle zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborným a jiném vzdělávání,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ČÁST 2 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ČÁST 2 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola Čeladenská beruška, příspěvková organizace se sídlem Čeladná 389, 739 12 Čeladná ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ČÁST 2 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: Spisový / skartační znak SM2/2016 A.1. / A5

Více

Vnitřní řád školní jídelny Základní škola a mateřská škola Městečko Trnávka, okres Svitavy

Vnitřní řád školní jídelny Základní škola a mateřská škola Městečko Trnávka, okres Svitavy Vnitřní řád školní jídelny Základní škola a mateřská škola Městečko Trnávka, okres Svitavy I. Úvodní ustanovení V souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním a vyšším

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO ŠUMPERK, EVALDOVA 25, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE odloučené pracoviště Gen. Krátkého 28 Mateřská škola Gen. Krátkého 28 je 2 třídní MŠ, pro děti ve věku od 3

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Školní řád mateřské školy Chvalkovice březen 2010 Organizace provozu mateřské školy Organizace provozu mateřské školy Mateřská škola je součástí

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 2/2013

ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 2/2013 ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 2/2013 Mateřská škola Sportík s.r.o. Adresa: Emy Destinnové 872, 252 64 Velké Přílepy IČ: 24120138 tel: 702036374 / 775571150 email: info@sportikbaby.cz www: www.sportikbaby.cz Vydal :

Více

MŠ KRHANICE Školní řád Mateřské školy Krhanice. Skartační znak:

MŠ KRHANICE Školní řád Mateřské školy Krhanice. Skartační znak: MŠ KRHANICE Školní řád Mateřské školy Krhanice Č.j.: 1/2014 Účinnost od: 1. 9. 2014 Spisový znak: Změny:aktualizace 3. 2. 2016 Skartační znak: Na základě ust. 30 zák. č. 561/2004 Sb., o předškolní, základním,

Více

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 I. Úvodní ustanovení 1. Základní škola speciální a Praktická škola vydává podle zákona č. 49/2009 Sb. (školský zákon)

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola Suchdol nad Lužnicí

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola Suchdol nad Lužnicí ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Suchdol nad Lužnicí Školní rok 2011-2012 Obsah: 1. Základní ustanovení 2. Podrobnosti k výkonu práv a povinností všech zúčastněných 3. Provoz a vnitřní režim školy 4. Podmínky

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY CHOLTICE

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY CHOLTICE Škola : Mateřská škola Choltice Školní řád Mateřské školy Choltice Č.j.: 253 / 2010 Účinnost od: 1.9.2010 Spisový znak: Počet příloh: Změny: IV. od 1.7.2013, II. od 1.1.2014, III. od 1.1.2014, XIX od 1.1.2016

Více

Školní řád Mateřské školy Olomouc, Zeyerova 23, příspěvková organizace

Školní řád Mateřské školy Olomouc, Zeyerova 23, příspěvková organizace Školní řád Mateřské školy Olomouc, Zeyerova 23, příspěvková organizace Ředitelka Mateřské školy Olomouc, Zeyerova 23, příspěvková organizace, v souladu s 30 odst. 1 a 3 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY v souladu s 30 odst. 1 školského zákona Spisový / skartační znak

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY v souladu s 30 odst. 1 školského zákona Spisový / skartační znak Základní škola a Mateřská škola Želešice, příspěvková organizace Č. j.: R04/2014 Vypracoval: Schválil: Rozsah platnosti: se sídlem 24. dubna 270, 664 43 Želešice IČO 49459767 ŠKOLNÍ ŘÁD v souladu s 30

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní a mateřská škola Tasov, příspěvková organizace Tasov 37, 675 79 Tasov, tel 566 547 127, IČO 702 81 793. Č.j.

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní a mateřská škola Tasov, příspěvková organizace Tasov 37, 675 79 Tasov, tel 566 547 127, IČO 702 81 793. Č.j. Základní a mateřská škola Tasov, příspěvková organizace Tasov 37, 675 79 Tasov, tel 566 547 127, IČO 702 81 793 Č.j.:ZŠMŠ395/2014MART ŠKOLNÍ ŘÁD Obsah: I. Základní ustanovení II. Organizace provozu školy

Více

Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ

Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, okres Ústí nad Orlicí ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Zpracovaný v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., a vyhláškou 14/2005 o předškolním vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola Nová Ves nad Nisou VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Sbírka zákonů č.561/2004 Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). 33 Cíle předškolního

Více

Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ

Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ Vydal: Základní škola a Mateřská škola, Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Platnost: 1.9.2012 Závaznost: pro všechny žáky, pedagogy, zaměstnance Zpracovala:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Lochovice, příspěvková organizace se sídlem náměstí Republiky 3, Lochovice, okres Beroun ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Ivana Eklová, ředitel

Více

Školní řád Mateřské školy Sezimovo Ústí, Lipová 649

Školní řád Mateřské školy Sezimovo Ústí, Lipová 649 Školní řád Mateřské školy Sezimovo Ústí, Lipová 649 Zřizovatel: Název a sídlo: Město Sezimovo Ústí Mateřská škola Lipová Lipová 649 391 02 SEZIMOVO ÚSTÍ Druh organizace: Příspěvková organizace Telefon

Více

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ Předškolní vzdělávání Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Předškolní vzdělávání

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RADIM, OKRES KOLÍN

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RADIM, OKRES KOLÍN ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RADIM, OKRES KOLÍN příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY V RADIMI zpracovaný v souladu se zákonem MŠMT č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, vyšším odborném

Více

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny Vnitřní řád školní jídelny Školní stravování je poskytováno dětem, žákům a studentům dle zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Základní škola a Mateřská škola Valeč, č. 222, Valeč 675 53 Telefonní čísla: MŠ 739 471 831, jídelna 561 200 005, e-mail MŠ valecskolka@seznam.cz Školní řád mateřské školy I. Práva a povinnosti účastníků

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: ZMSPL/0306/2012 Účinnost od: 1.9.2012 Spisový znak: A.1. Skartační znak: A 10 Školní řád je vypracován na základě 30 zákona č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA Školní řád - 1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA č.j. 201/16 Školní řád - 2 - Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců

Více

Mateřská škola Raková u Konice, příspěvková organizace Raková u Konice 85 798 57 Laškov

Mateřská škola Raková u Konice, příspěvková organizace Raková u Konice 85 798 57 Laškov ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Raková u Konice, příspěvková organizace Raková u Konice 85 798 57 Laškov Č. j.: 10/2012 Platnost od: 1. 9. 2012 Účinnost od:20. 9. 2012 Aktualizace od: 1. 9. 2015 Obsah: I. Základní

Více

Vnitřní řád školní družiny Školní rok 2014 2015

Vnitřní řád školní družiny Školní rok 2014 2015 Vnitřní řád školní družiny Školní rok 2014 2015 1. Provoz školní družiny (dále jen ŠD): - pondělí až pátek 6.00-7.45 hod. - pondělí 11.40-17.00 hod. - úterý až pátek 11.40-16.00 hod. ŠD není v provozu

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Bc. Iva Malatová, vedoucí učitelka mateřské školy, Ilona Kašová, učitelka mateřské školy Schválil: 30.8.20132, Mgr. Zuzana Houdková, ředitel školy Projednáno: 30.

Více

Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY

Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY s účinností od 1. září 2013 Zřizovatelem školy obec Doubravčice, Doubravčice 94, 282 01. Školní řád je zpracován v souladu s platnými právními předpisy a normami. Články

Více

Školní řád. Mateřská škola Přerov, Kouřílkova Kouřílkova 2, Přerov I Město 750 02 tel : 581 202 285, email: mskolaeko@seznam.cz

Školní řád. Mateřská škola Přerov, Kouřílkova Kouřílkova 2, Přerov I Město 750 02 tel : 581 202 285, email: mskolaeko@seznam.cz Mateřská škola Přerov, Kouřílkova Kouřílkova 2, Přerov I Město 750 02 tel : 581 202 285, email: mskolaeko@seznam.cz Školní řád č.j. 197/2015 Školní řád je vydán v souladu s 30, odst. 1 a 3 zákona č. 561/2004Sb.

Více

Školní řád Mateřské školy Třebnouševes

Školní řád Mateřské školy Třebnouševes Školní řád Mateřské školy Třebnouševes ŠKOLA: Mateřská škola Třebnouševes ÚČINNOST OD: 1.9.2012 I. Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Provozní řád mateřské školy

Provozní řád mateřské školy Provozní řád mateřské školy I. Údaje o řízení Ředitelka školy Mgr. Alena Vrbická Vedoucí učitelka školy Ivana Pavlová Telefonní číslo školy a do třídy Motýlků 567 219 316 Mobilní telefon do třídy Berušky

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. 15. mateřské školy Písek, Erbenova 2080

ŠKOLNÍ ŘÁD. 15. mateřské školy Písek, Erbenova 2080 Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové nám. 1466 pracoviště 15. MŠ Písek, Erbenova 2080 ŠKOLNÍ ŘÁD 15. mateřské školy Písek, Erbenova 2080 ZŠ E. BENEŠE PÍSEK OBSAH 1 Úvodní ustanovení...

Více

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily I. Přijímací řízení a) zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v souladu s rozhodnutím zřizovatele a o termínech zápisu je veřejnost informována

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD platný od

ŠKOLNÍ ŘÁD platný od Mateřská škola Jahůdka v Praze 12 Tel.: 244403877 FAX : 244403880 příspěvková organizace IČ: 63109701 Praha 4 Modřany, Krouzova 3036 E-mail: mskrouzova@volny.cz http: www.volny.cz/mskrouzova Č.j.: 65 /

Více

Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD. Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče

Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD. Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče Vydal: Bc. Kamila Ščigelová Účinnost: 01. 09. 2013 A, Školní řád Mateřská

Více

Základní škola a Mateřská škola Svojšín, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Svojšín, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Svojšín, příspěvková organizace Školní řád upravuje: Školní řád MŠ 1. Práva a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců ve škole, podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů

Více

Vnitřní řád školní jídelny MŠ

Vnitřní řád školní jídelny MŠ Vnitřní řád školní jídelny MŠ Školní stravování je poskytováno dětem, žákům a studentům dle zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola Kuřim, Zborovská 887, okres Brno-venkov, příspěvková organizace. č.j.41 /2015. Adresa jednotlivých pracovišť:

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola Kuřim, Zborovská 887, okres Brno-venkov, příspěvková organizace. č.j.41 /2015. Adresa jednotlivých pracovišť: Mateřská škola Kuřim, Zborovská 887, okres Brno-venkov, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD č.j.41 /2015 Adresa ředitelství školy: Adresa jednotlivých pracovišť: Zborovská 887, 664 34 Kuřim Jungmannova 885,

Více

Školní řád. I. Základní ustanovení

Školní řád. I. Základní ustanovení Mateřská škola Třebíč, ul. Okružní, příspěvková organizace Okružní 962/13, 674 01 Třebíč, tel 568 853 045, IČO 709 40 223 Č.j.:70/2014 Školní řád Obsah: I. Základní ustanovení II. Organizace provozu školy

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO ŠUMPERK, EVALDOVA 25, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Odloučené pracoviště Šumavská 15 Mateřská škola Šumavská 15 je 3 třídní MŠ, pro děti ve věku od 3 do 6 let,

Více

Základní škola speciální, praktická škola a dětský domov Vřesovice, příspěvková organizace Č.j. SŠVŘ- 88/B 2017

Základní škola speciální, praktická škola a dětský domov Vřesovice, příspěvková organizace Č.j. SŠVŘ- 88/B 2017 Základní škola speciální, praktická škola a dětský domov Vřesovice, příspěvková organizace Č.j. SŠVŘ- 88/B 2017 Vnitřní řád školní družiny 2017-2018 Školní družina (ŠD) se ve své činnosti řídí vyhláškou

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Základní škola, Blatná, Holečkova 1060 Činnost školní družiny 1. Školní družina poskytuje žákům školy zájmové vzdělávání, odpočinkový program, společenské, kulturní, sportovní

Více