Konference k veřejným zakázkám, Otidea a.s., dne Příspěvek - Nové evropské směrnice a nové možnosti elektronizace veřejných zakázek v ČR

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Konference k veřejným zakázkám, Otidea a.s., dne 2. 10. 2014. Příspěvek - Nové evropské směrnice a nové možnosti elektronizace veřejných zakázek v ČR"

Transkript

1 Konference k veřejným zakázkám, Otidea a.s., dne Příspěvek - Nové evropské směrnice a nové možnosti elektronizace veřejných zakázek v ČR Prezentující: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D., LLM, Of counsel advokátní kanceláře Achour & Hájek s.r.o., Kontakt: tel.: judr@poremska.cz web: Publikace Elektronické zadávání veřejných zakázek

2 Evropská unie Prohlášení ministrů přijaté dne 24. listopadu 2005 v Manchesteru ve Velké Británii mimo jiné uvádí, že: Do roku 2010 budou všechny orgány veřejné správy v Evropě schopny zadávat 100 % veřejných zakázek elektronicky, pokud to bude právně přípustné, čímž se vytvoří rovnější a průhlednější podmínky jednotného trhu pro všechny společnosti bez ohledu na jejich velikost nebo umístění. Do roku 2010 bude alespoň 50 % veřejných zakázek přesahujících limit pro veřejné zakázky EU vypořádáno elektronicky.

3 Česká republika Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek pro období let Strategie elektronizace zadávání veřejných zakázek pro období let 2011 až 2015: Cílem Strategie je realizace Smart Administration v období , tedy vazba elektronického zadávání na e-government, podle kterého: Elektronizace zadávání veřejných zakázek povede k výraznému urychlení komunikace v průběhu zadávacích řízení. Dojde k snížení administrativní zátěže dodavatelů a snížení transakčních nákladů.

4 e-government Projekt e-government znamená transformace vnitřních a vnějších vztahů veřejné správy pomocí informačních a komunikačních technologií s cílem optimalizovat interní procesy. Cílem e-governmentu je rychlejší, spolehlivější, výkonnější a levnější poskytování služeb veřejné správy nejširší veřejnosti a zajištění větší otevřenosti veřejné správy ve vztahu ke svým uživatelům. K tomu, aby tato myšlenka fungovala, je nutné dosáhnout elektronizace vnitřních agend ve veřejné správě. Ministerstvo vnitra České republiky zpracovalo Strategický rámec rozvoje egovernmentu 2014+, který stanovuje do roku 2020 jako hlavní cíl možnost realizace 85% všech podání vůči veřejné správě elektronickou formou. Navazuje na předchozí projekty, např. Základní registry, CzechPOINT, Datové schránky.

5 zákon o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, účinný od 1. července 2006 (dále ZVZ nebo zákon o veřejných zakázkách ) zavedl elektronický způsob zadávání veřejných zakázek. Zákon o veřejných zakázkách definuje elektronický nástroj jako programové vybavení, případně jeho součásti, které jsou spojeny se sítí nebo službou elektronických komunikací a umožňují prostřednictvím této sítě nebo služby provádění úkonů v elektronické podobě podle zákona, včetně zpracování zahrnujícího digitální kompresi a uchovávání dat ( 149 odst. 2 věta první ZVZ). Od 1. července 2012 veřejná správa, konkrétně ústřední orgány státní správy a jejich podřízené organizace, musí povinně používat elektronická tržiště. Elektronickým tržištěm veřejné správy neboli e-tržištěm je webová aplikace, která umožňuje plně elektronické zadávání veřejných zakázek standardizovatelných komodit jako jsou například kancelářská technika a zřízení, počítače a stroje na zpracování dat, nábytek nebo úklidové a čistící služby, které jsou zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení anebo se jedná o veřejné zakázky malého rozsahu či je výsledkem řízení uzavření rámcové smlouvy.

6 NEN Národní elektronický nástroj (NEN) by měl být komplexní nástroj pro administraci všech druhů zadávacích řízení upravených jak zákonem o veřejných zakázkách (č. 137/2006 Sb.), tak koncesním zákonem (č. 139/2006 Sb.). Od by mělo být používání NEN povinné. Povinnými uživateli by měli být zadavatelé, a to ústřední orgány státní správy a jejich podřízené organizace, a samozřejmě budou nástroj používat dodavatelé a k zákonem stanoveným uveřejňovaným informacím bude mít přístup i veřejnost. NEN by měl plnit klíčovou roli v procesu elektronizace veřejného zadávání, tzn. že by elektronické zadávání nemělo být jen teoretické či dobrovolnou záležitostí. NEN vznikl v rámci projektu NIPEZ, který jedním ze strategických projektů tzv. Smart Administration v České republice. Projekt NIPEZ je propojen s ostatními projekty jako jsou datové schránky, Czech POINT aj., a tudíž NEN bude pro elektronizaci veřejné správy zásadní.

7 e-nástroje Zadavatel může použít elektronické nástroje pouze za předpokladu, že použití těchto elektronických nástrojů neporušuje zákaz diskriminace, tyto elektronické nástroje jsou s ohledem na předmět veřejné zakázky obecně dostupné a slučitelné s běžně užívanými informačními a komunikačními technologiemi ( 149 odst. 2 věta druhá ZVZ) + novela č. 179/2010 Sb. účinná od zrušila část 149 odst. 2 ZVZ = možnost používat nejenom certifikované elektronické nástroje Při elektronické komunikaci související se zadávacím řízením nebo soutěží o návrh poskytne zadavatel dodavatelům, kteří mohou mít zájem účastnit se řízení či soutěže, k dispozici veškeré informace technické povahy, včetně kódování a šifrování, které jsou nezbytné pro komunikaci elektronickými prostředky, zejména pro elektronické podání nabídek a žádostí o účast ( 149 odst. 3 ZVZ) Shrnutí: 1. komerční (individuální) certifikované i necertifikované elektronické nástroje (podle Výsledků šetření elektronizace zadávání veřejných zakázek za rok 2014, dostupný na V současnosti využívá elektronickou podporu zadávacího řízení 56 % zadavatelů, přičemž 40 % zadavatelů počítá s jejím dalším rozvojem. 15 % zadavatelů plánuje využívat elektronické nástroje v horizontu tří let. Elektronickou podporu zadávacího řízení zatím vůbec nezvažuje 25 % zadavatelů.) 2. datové schránky 3. elektronická tržiště veřejné správy 4. národní elektronický nástroj (NEN) 5. aj. (např. návrh zákona o Registru smluv tisk 42 dostupný na

8 nové směrnice o veřejných zakázkách Dne 28. března 2014 byly v Úředním věstníku EU uveřejněny nové směrnice o zadávání veřejných zakázek, které by měly být transponovány do českého vnitrostátního práva do 18. dubna V případě veřejných zakázek na stavební práce a soutěží o návrh mohou členské státy vyžadovat použití zvláštních elektronických nástrojů, jako jsou elektronické grafické programy (modelovací nástroje) pro stavební informace a obdobné nástroje. V takovém případě poskytnou zadavatelé do doby, kdy se tyto nástroje stanou běžně dostupnými, alternativní přístupové prostředky podle odstavce 5 (čl. 22 odst. 4 směrnice 2014/24/EU n. čl. 40 odst. 4 směrnice 2014/25/EU) Zadavatelé mohou v případě potřeby požadovat použití nástrojů a zařízení, které nejsou obecně dostupné, za předpokladu, že nabídnou alternativní přístupové prostředky (čl. 22 odst. 5 směrnice 2014/24/EU n. čl. 40 odst. 5 směrnice 2014/25/EU).

9 zkrácení lhůt novela č. 55/2012 Sb. účinná od zrušila: Pokud je oznámení zadávacího řízení odesláno elektronickými prostředky ( 149 ZVZ), je zadavatel oprávněn zkrátit o 7 dnů lhůtu pro podání nabídek nebo pro účast ( 40 odst. 2 ZVZ n. 42 odst. 2 ZVZ). novela č. 55/2012 Sb. účinná od ponechala: Pokud zadavatel umožní neomezený a přímý dálkový přístup k zadávací dokumentaci v plném rozsahu již ode dne uveřejnění oznámení o zahájení zadávacího řízení, může zadavatel zkrátit lhůtu pro podání nabídek o 5 dnů (před novelou 40 odst. 3 ZVZ a po novele 40 odst. 1 ZVZ n. 42 odst. 3 ZVZ a po novele 42 odst. 2 ZVZ). Zadavatel může lhůtu pro podání nabídek zkrátit o pět dnů, jestliže souhlasí s tím, aby nabídky byly podány elektronickými prostředky v souladu s čl. 22 odst. 1 prvním pododstavcem a s čl. 22 odst. 5 a 6 (v otevřeném řízení podle čl. 27 odst. 4 směrnice 2014/24/EU a v užším řízení podle čl. 28 odst. 5 směrnice 2014/24/EU n. v otevřeném řízení podle čl. 45 odst. 4 směrnice 2014/25/EU).

10 e-katalogy Dodavatel může předložit zadavateli údaje nezbytné pro hodnocení nabídky též ve formě elektronického katalogu, a to zejména v případě veřejných zakázek zadávaných zadavatelem na základě rámcové smlouvy nebo v dynamickém nákupním systému. Elektronickým katalogem se pro účely tohoto zákona rozumí soubor informací obsahující ceny odpovídající jednotlivým položkám předmětu veřejné zakázky, popis takových položek, případně další údaje s nimi související. Elektronický katalog musí splňovat veškeré požadavky stanovené pro elektronické nástroje používané pro komunikaci elektronickými prostředky podle tohoto paragrafu ( 149 odst. 7 ZVZ). Pokud se vyžaduje použití elektronických komunikačních prostředků, mohou zadavatelé požadovat, aby byly nabídky předkládány ve formě elektronického katalogu nebo aby elektronický katalog obsahovaly. Členské státy mohou stanovit povinnost používat elektronické katalogy u některých typů veřejných zakázek. Nabídky předkládané ve formě elektronického katalogu mohou být doplněny dalšími dokumenty (čl. 36 odst. 1 směrnice 2014/24/EU n. čl. 54 odst. 1 směrnice 2014/25/EU).

11 dynamické nákupní systémy Zadavatelé mohou kdykoli během doby trvání dynamického nákupního systému vyžadovat, aby zařazení účastníci předložili obnovené a aktualizované vlastní prohlášení uvedené v čl. 59 odst. 1, tj. jednotné evropské osvědčení pro veřejné zakázky, a to do pěti pracovních dnů od data doručení žádosti (čl. 34 odst. 7 směrnice 2014/24/EU n. čl. 52 odst. 7 směrnice 2014/25/EU). Zadavatelé uvedou ve výzvě k účasti v soutěži dobu použitelnosti dynamického nákupního systému. Komisi oznámí případné změny v této době použitelnosti za použití následujících standardních formulářů: a) pokud se mění doba použitelnosti bez ukončení systému, na formuláři, jímž byla původně uveřejněna výzva k účasti v soutěži v rámci dynamického nákupního systému; b) pokud dochází k ukončení systému, na formuláři oznámení o výsledku zadávacího řízení uvedeném v článku 50 (čl. 34 odst. 8 směrnice 2014/24/EU n. čl. 52 odst. 8 směrnice 2014/25/EU). Zadavatelé mohou zadávat veřejné zakázky v rámci dynamického nákupního systému a požadovat přitom, aby nabídky spojené s jednotlivou veřejnou zakázkou byly podávány v podobě elektronického katalogu (čl. 36 odst. 6 směrnice 2014/24/EU n. čl. 54 odst. 6 směrnice 2014/25/EU ).

12 online databáze dokladů (e-certis) V současné době je e-certis dostupný na S cílem usnadnit přeshraniční účast v zadávacích řízeních členské státy zajistí, aby informace týkající se osvědčení a jiných dokladů uložené v systému e-certis zřízeném Komisí byly neustále aktualizovány. Komise v systému e-certis zpřístupní všechny jazykové verze jednotného evropského osvědčení pro veřejné zakázky (čl. 61 směrnice 2014/24/EU).

13 Závěr: Praxe nyní čeká, především soukromé společnosti, které programují tzv. komerční (individuální) elektronické nástroje, jak proběhne propojení mezi jejich nástroji a NEN, a dále čekají i uživatelé, zejména tzv. povinní uživatelé, zda přestanou své dosavadní elektronické nástroje používat, protože buď budou muset nebo NEN pro ně bude výhodnější, a tudíž budou řešit otázku přenosu dat anebo budou řešit propojení NEN a svých komerčních nástrojů, a to vše v roce 2015, přičemž hned v roce 2016 náš čeká zcela nová národní právní úprava o zadávání veřejných zakázek.

Přítomnost a budoucnost NENu a elektronizace VZ v ČR

Přítomnost a budoucnost NENu a elektronizace VZ v ČR Poodhalte budoucnost českého zadávání, aneb co nás čeká a nemine Přítomnost a budoucnost NENu a elektronizace VZ v ČR JUDr. Michaela Poremská, Ph.D., LLM Advokátní kancelář Achour & Hájek z Evropské unie

Více

V. KONFERENCE O PRÁVU A ZÁKONNÝCH POVINNOSTECH OBCÍ A MĚST

V. KONFERENCE O PRÁVU A ZÁKONNÝCH POVINNOSTECH OBCÍ A MĚST V. KONFERENCE O PRÁVU A ZÁKONNÝCH POVINNOSTECH OBCÍ A MĚST Veřejné zakázky Regionservis s.r.o., dne 19. 2. 2015 JUDr. Michaela Poremská, Ph.D., LLM Kontakt: tel.: +420 774033702 e-mail: judr@poremska.cz

Více

ELEKTRONICKÉ ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

ELEKTRONICKÉ ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK PRÁVNÍ RUKOVĚŤ ELEKTRONICKÉ ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Michaela Poremská Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Děkuji svým rodičům Aleně a Petru Poremským za soustavnou podporu a péči.

Více

Rozšíření použití elektronických nástrojů

Rozšíření použití elektronických nástrojů KAPITOLA 1 Rozšíření použití elektronických nástrojů 1.1 Úvod Tato kniha záměrně začíná kapitolou o rozšíření použití elektronických nástrojů, a nikoliv komentářem vlastních ustanovení zákona o veřejných

Více

Povinná elektronická komunikace v zadávacím řízení a využití e-nástrojů MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

Povinná elektronická komunikace v zadávacím řízení a využití e-nástrojů MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Povinná elektronická komunikace v zadávacím řízení a využití e-nástrojů MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 29.10.2018 Zákon č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek Vyhláška č. 168/2016 Sb., o uveřejňování

Více

Národní elektronický nástroj (NEN)

Národní elektronický nástroj (NEN) ISSS Hradec Králové Národní elektronický nástroj (NEN) MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR OEVZK Praha, duben 2014 Fin. objem v mld. Kč vč. DPH Fin. objem v mld. Kč 4 500 4 000 3 500 3 000 2 500 2 000 1

Více

OTIDEA - Veřejné zakázky 2014/2015 NIPEZ / NEN

OTIDEA - Veřejné zakázky 2014/2015 NIPEZ / NEN OTIDEA - Veřejné zakázky 2014/2015 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NIPEZ / NEN Jiří Svoboda Praha 2. 10. 2014 Fin. objem v mld. Kč vč. DPH Fin. objem v mld. Kč 4 500 4 000 3 500 3 000 2 500 2 000 1 500

Více

Přítomnost a budoucnost NENu a elektronizace VZ v ČR

Přítomnost a budoucnost NENu a elektronizace VZ v ČR Poodhalte budoucnost českého zadávání, aneb co nás čeká a nemine Přítomnost a budoucnost NENu a elektronizace VZ v ČR Jiří Svoboda MMR ČR Fin. objem v mld. Kč vč. DPH Fin. objem v mld. Kč Makroekonomické

Více

NKÚ - Veřejné zakázky 2014 Hodnota za peníze NIPEZ / NEN

NKÚ - Veřejné zakázky 2014 Hodnota za peníze NIPEZ / NEN NKÚ - Veřejné zakázky 2014 Hodnota za peníze MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NIPEZ / NEN Praha 18. 9. 2014 Fin. objem v mld. Kč vč. DPH Fin. objem v mld. Kč 4 500 4 000 3 500 3 000 2 500 2 000 1 500

Více

ebf 2014 Aktuální situace elektronizace VZ

ebf 2014 Aktuální situace elektronizace VZ ebf 2014 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Aktuální situace elektronizace VZ Jiří Svoboda Ostrava 6. listopadu 2014 Fin. objem v mld. Kč vč. DPH Fin. objem v mld. Kč 4 500 4 000 3 500 3 000 2 500 2 000

Více

Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt:

Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: Školení Novela zákona o veřejných zakázkách č. 55/2012 Sb. Změny v zadávání VZ podle ZVZ po novele Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz Dne 28. 3. 2012 Inovace a modernizace

Více

Zadávání veřejných zakázek klasicky nebo elektronicky?

Zadávání veřejných zakázek klasicky nebo elektronicky? Veřejné zakázky pod lupou 17.5.2012 Praha 5 Zadávání veřejných zakázek klasicky nebo elektronicky? Ing. Dalibor Wijas, MBA předseda představenstva B2B CENTRUM a.s. Elektronické nástroje ZVZ, 149, odstavec

Více

a obcí, práva a povinnosti, návrh nového

a obcí, práva a povinnosti, návrh nového Veřejné zakázky z pohledu starostů měst a obcí, práva a povinnosti, návrh nového zákona o zadávání veřejných zakázek Regionservis s.r.o., dne 19. 11. 2015 JUDr. Michaela Poremská, Ph.D., LLM Kontakt: tel.:

Více

Manažerské shrnutí. Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ) Úvod

Manažerské shrnutí. Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ) Úvod Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ) Úvod Oblast zadávání veřejných zakázek upravuje zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (ZVZ). Zadávání veřejných zakázek

Více

SOUČASNOST A BUDOUCNOST ELEKTRONIZACE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V ČR

SOUČASNOST A BUDOUCNOST ELEKTRONIZACE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V ČR Nová etapa v zadávání veřejných zakázek revoluce v roce 2016, aneb taky co nového v elektronizaci přezkumu a auditu SOUČASNOST A BUDOUCNOST ELEKTRONIZACE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V ČR Eva Vízdalová Ministerstvo

Více

Konference Elektronické nástroje ve veřejných zakázkách 3. 4. 2014. Příspěvek Dynamické nákupní systémy

Konference Elektronické nástroje ve veřejných zakázkách 3. 4. 2014. Příspěvek Dynamické nákupní systémy Konference Elektronické nástroje ve veřejných zakázkách 3. 4. 2014 Příspěvek Dynamické nákupní systémy Prezentující: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D., LLM Kontakt: tel.: +420 774033702 e-mail: judr@poremska.cz

Více

Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ)

Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ) Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Odbor veřejného investování, květen 2011 Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ) Obsah prezentace 1. Základní vymezení NIPEZ... 3-6

Více

Vzájemné vztahy mezi elektronickými nástroji a jejich budoucí vývoj

Vzájemné vztahy mezi elektronickými nástroji a jejich budoucí vývoj Vzájemné vztahy mezi elektronickými nástroji a jejich budoucí vývoj KONFERENCE k e-tržištím a e-aukcím ve veřejných zakázkách Ing. Pavel Brož ředitel divize rozvojových projektů CS-PROJECT pbroz@cs-project.cz

Více

Využití evropských prostředků na projekty zefektivňující veřejnou správu Konference "Veřejné zakázky 2014 Hodnota za peníze" 18.

Využití evropských prostředků na projekty zefektivňující veřejnou správu Konference Veřejné zakázky 2014 Hodnota za peníze 18. Využití evropských prostředků na projekty zefektivňující veřejnou správu Konference "Veřejné zakázky 2014 Hodnota za peníze" 18. září 2014 Mgr. Jiří Zmatlík Náměstek ministra vnitra pro ekonomiku, strategie

Více

Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ) Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Jiří Svoboda Odbor veřejného investování

Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ) Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Jiří Svoboda Odbor veřejného investování Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ) Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Jiří Svoboda Odbor veřejného investování Veřejné zakázky finanční objem Výdaje veřejného sektoru

Více

Elektronické zadávání veřejných zakázek & Elektronický nástroj Tender arena školení pro Hlavní město Praha

Elektronické zadávání veřejných zakázek & Elektronický nástroj Tender arena školení pro Hlavní město Praha Elektronické zadávání veřejných zakázek & Elektronický nástroj Tender arena školení pro Hlavní město Praha Tender systems s.r.o. Elektronizace zadávání veřejných zakázek přehled základních předpisů zákon

Více

Povinná elektronizace podle zákona o zadávání veřejných zakázek

Povinná elektronizace podle zákona o zadávání veřejných zakázek Povinná elektronizace podle zákona o zadávání veřejných zakázek Praha, 26. 9. 2018 Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj Elektronizace VZ elektronizace není cíl, je to prostředek urychlení komunikace

Více

ISSS Hradec Králové 2012 Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek NIPEZ

ISSS Hradec Králové 2012 Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek NIPEZ ISSS Hradec Králové 2012 Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek NIPEZ RNDr. Jiří Svoboda MMR ČR Odbor veřejného investování Proč NIPEZ Zadávání veřejných zakázek (VZ) patří

Více

OTIDEA, říjen 2010 Elektronizace veřejných zakázek

OTIDEA, říjen 2010 Elektronizace veřejných zakázek OTIDEA, říjen 2010 Elektronizace veřejných zakázek RNDr. Jiří Svoboda MMR Odbor veřejného investování Obsah prezentace 1. Proč? 2. Projekt NIPEZ Současný stav E-Tržiště Národní elektronický nástroj 3.

Více

Aktuální stav a budoucnost elektronizace zadávání veřejných zakázek MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

Aktuální stav a budoucnost elektronizace zadávání veřejných zakázek MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Aktuální stav a budoucnost elektronizace zadávání veřejných zakázek MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Stanislav Bogdanov, ISSS 2019 Agenda 1) Aktuální stav elektronizace VZ 1) Platné právní předpisy

Více

Směrnice obce Malešovice č. 5/2012

Směrnice obce Malešovice č. 5/2012 Směrnice obce Malešovice č. 5/2012 SMĚRNICE K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM Směrnice nabývá účinnosti: 01. 04. 2012 Stránka 1 z 7 1. Předmět úpravy 1.1. Ustanovení této směrnice upravuje jednotlivé kroky postup při

Více

Aktuální stav projektu NIPEZ statistiky trhu VZ

Aktuální stav projektu NIPEZ statistiky trhu VZ Aktuální stav projektu NIPEZ statistiky trhu VZ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. Jiří Svoboda, ředitel Odboru elektronizace veřejných zakázek a koncesí Konference VZ, Praha, prosinec 2013 Obsah

Více

Metodika k vyhlášce o uveřejňování formulářů pro účely zákona o zadávání veřejných zakázek a náležitostech profilu zadavatele

Metodika k vyhlášce o uveřejňování formulářů pro účely zákona o zadávání veřejných zakázek a náležitostech profilu zadavatele Metodika k vyhlášce o uveřejňování formulářů pro účely zákona o zadávání veřejných zakázek a náležitostech profilu zadavatele Metodický dokument Zpracovatel: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor elektronizace

Více

Úřední název: Národní identifikační číslo: 2

Úřední název: Národní identifikační číslo: 2 Dodatek k Úřednímu věstníku Evropské unie Informace & on-line formuláře: http://simap.ted.europa.eu Oddíl I: Veřejný zadavatel I.1) Název a adresa 1 (uveďte všechny veřejné zadavatele, kteří odpovídají

Více

Elektronické zadávání VZ dle ZZVZ a příprava zadavatelů na povinnou elektronizaci

Elektronické zadávání VZ dle ZZVZ a příprava zadavatelů na povinnou elektronizaci Dekáda za námi a nový zákon před námi První postřehy a dopady nového zákona o zadávání veřejných zakázek do praxe, aneb oslavte s AVZ již 10 let její existence Elektronické zadávání VZ dle ZZVZ a příprava

Více

Povinnost elektronické komunikace v zákoně o zadávání veřejných zakázek. Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj

Povinnost elektronické komunikace v zákoně o zadávání veřejných zakázek. Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj Povinnost elektronické komunikace v zákoně o zadávání veřejných zakázek Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj Elektronizace VZ podle předchozí úpravy elektronické nástroje (akreditace, certifikace)

Více

Elektronická tržiště

Elektronická tržiště Konference 25. 4. 2013 Elektronická tržiště Rok 2012 Ing. Marek Grill Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování Národní el. nástroj (NEN) Věstník veřejných zakázek a další části IS

Více

Elektronická tržiště versus Národní elektronický nástroj

Elektronická tržiště versus Národní elektronický nástroj Elektronická tržiště versus Národní elektronický nástroj www.vortalgov.c z All rights are Legislativ a Směrnice Evropského parlamentu a Rady č. 2004/18/ES, o koordinaci postupů při zadávání veřejných zakázek

Více

Elektronické nástroje a uveřejňování informací

Elektronické nástroje a uveřejňování informací Elektronické nástroje a uveřejňování informací při zadávání veřejných zakázek po 1. 4. 2012 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. Eva Vízdalová Konference e-government 20:10, Mikulov, 5. 9. 2012 Obsah

Více

Obecný úvod k zadávání VZ povinnost řídit se ZVZ. Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz

Obecný úvod k zadávání VZ povinnost řídit se ZVZ. Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz Školení Novela zákona o veřejných zakázkách č. 55/2012 Sb. Obecný úvod k zadávání VZ povinnost řídit se ZVZ Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz Dne 28. 3. 2012 Inovace

Více

Uveřejňovací povinnost a příslušné prováděcí předpisy lektor Ing. Martin Polák

Uveřejňovací povinnost a příslušné prováděcí předpisy lektor Ing. Martin Polák TRANSPARENTNÍ NOVELA ANEB CO JE V TÉ KRABICI? DNE 4. 10. 2012 Uveřejňovací povinnost a příslušné prováděcí předpisy lektor Ing. Martin Polák Profil zadavatele zadavatel musí zajistit, aby profil zadavatele

Více

Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt:

Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: Školení Novela zákona o veřejných zakázkách č. 55/2012 Sb. Úvod do elektronizace veřejného zadávání a elektronické aukce Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz Dne 28.

Více

Aktuální stav a výhled v oblasti elektronizace veřejných zakázek z pohledu MMR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Ing. Stanislav Bogdanov

Aktuální stav a výhled v oblasti elektronizace veřejných zakázek z pohledu MMR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Ing. Stanislav Bogdanov Aktuální stav a výhled v oblasti elektronizace veřejných zakázek z pohledu MMR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Stanislav Bogdanov Zákaznický den Tender systems, září 2019 Agenda 1) Aktuální stav

Více

Podpora k novém zákonu č.134/2016 Sb. O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Vladimír Studnička MMR

Podpora k novém zákonu č.134/2016 Sb. O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Vladimír Studnička MMR Dekáda za námi a nový zákon před námi První postřehy a dopady nového zákona o zadávání veřejných zakázek do praxe, aneb oslavte s AVZ již 10 let její existence Podpora k novém zákonu č.134/2016 Sb. O ZADÁVÁNÍ

Více

Zvláštní postupy dle ZZVZ

Zvláštní postupy dle ZZVZ Zvláštní postupy dle ZZVZ 1 Obsah Právní předpisy, zdroje informací Zjednodušený režim Rámcová dohoda Dynamický nákupní systém Soutěž o návrh Elektronizace zadávání VZ 2 Právní předpisy, zdroje informací

Více

Povinná elektronizace podle zákona o zadávání veřejných zakázek. Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj

Povinná elektronizace podle zákona o zadávání veřejných zakázek. Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj Povinná elektronizace podle zákona o zadávání veřejných zakázek Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj Koncepce elektronizace E zprostředkovává informace E urychluje komunikaci E odstraňuje bariéry

Více

Zákaznický den Tender systems 2018 #Zakaznickyden2018

Zákaznický den Tender systems 2018 #Zakaznickyden2018 Zákaznický den Tender systems 2018 #Zakaznickyden2018 Shrnutí dopadů povinné elektronické komunikace při zadávání veřejných zakázek Pavel A. Eger pavel.eger@tendersystems.cz Vývoj povinnosti elektronizace

Více

O D B O R K A N C E L ÁŘ HEJTMANA. datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon:

O D B O R K A N C E L ÁŘ HEJTMANA. datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: +LVDCY11NBTTN+! KUCBX00MASSM O D B O R K A N C E L ÁŘ HEJTMANA číslo jednací: KUJCK 22532/2017 spisový znak: KHEJ 19455/2017/kakr/3 datum: 10.02.2017 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225 Poskytnutí

Více

Veřejné zakázky 2018 Jste připraveni na povinnou elektronickou komunikaci? Příprava na povinnou elektronizaci veřejných zakázek a NEN

Veřejné zakázky 2018 Jste připraveni na povinnou elektronickou komunikaci? Příprava na povinnou elektronizaci veřejných zakázek a NEN Veřejné zakázky 2018 Jste připraveni na povinnou elektronickou komunikaci? Příprava na povinnou elektronizaci veřejných zakázek a NEN Ing. Stanislav Bogdanov Ministerstvo pro místní rozvoj Obsah 1. Povinná

Více

Elektronická tržiště

Elektronická tržiště ISSS Hradec Králové 2012 Elektronická tržiště - nový systém zadávání veřejných zakázek Ing. Marek Grill Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování Vznik nového systému e-tržišť Realizace

Více

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. právní minimum při jejich zadávání 1. vydání (říjen 2014) 1. aktualizace k 1. 3. 2015

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. právní minimum při jejich zadávání 1. vydání (říjen 2014) 1. aktualizace k 1. 3. 2015 Kapitola 1 Vývoj právní úpravy o zadávání veřejných zakázek a tzv. eurokonformní výklad Podkapitola 1.1 Přehled právních předpisů o zadávání veřejných zakázek Str. 15 Ve výčtu jednotlivých zákonů se první

Více

Národní elektronický nástroj. Ing. Ondřej Ječný odbor veřejných zakázek a centrálních nákupů Ministerstvo vnitra

Národní elektronický nástroj. Ing. Ondřej Ječný odbor veřejných zakázek a centrálních nákupů Ministerstvo vnitra Národní elektronický nástroj Ing. Ondřej Ječný odbor veřejných zakázek a centrálních nákupů Ministerstvo vnitra NEN - komplexní elektronický nástroj pro administraci a zadávání veřejných zakázek a koncesí

Více

Úřední název: Národní identifikační číslo: 2

Úřední název: Národní identifikační číslo: 2 Dodatek k Úřednímu věstníku Evropské unie Informace & on-line formuláře: http://simap.ted.europa.eu Oddíl I: Veřejný zadavatel I.1) Název a adresa 1 (uveďte všechny veřejné zadavatele, kteří odpovídají

Více

ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA

ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA Praha 7, Nad Štolou 936/3, IČ: 00007064 zastoupená Ing. Vladimírem Velasem, ředitelem odboru provozu informačních technologií a komunikací Č. j.: MV-113410-1453/SIK5-2014

Více

SMĚRNICE MĚSTA OTROKOVICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

SMĚRNICE MĚSTA OTROKOVICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Číslo řídícího dokumentu: Druh řídícího dokumentu: 741.01.0-SM-2016-RMO vnitřní předpis SMĚRNICE MĚSTA OTROKOVICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Zpracoval: Schválil (vydal): Datum nabytí účinnosti dokumentu:

Více

Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění Transparentnosti Zákazu diskriminace Rovného zacházení

Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění Transparentnosti Zákazu diskriminace Rovného zacházení Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění 6 zákona zásada Transparentnosti zásada Zákazu diskriminace zásada Rovného zacházení ZÁKON Č. 179/2010 SB. 141 pozměňovacích bodů novelizuje

Více

ISSS 2011 MMR veřejné zakázky Elektronizace veřejných zakázek Projekt NIPEZ

ISSS 2011 MMR veřejné zakázky Elektronizace veřejných zakázek Projekt NIPEZ ISSS 2011 MMR veřejné zakázky Elektronizace veřejných zakázek Projekt NIPEZ RNDr. Jiří Svoboda MMR Odbor veřejného investování Obsah prezentace 1. Veřejné zakázky ve stínu ekonomické recese 2. Rozsah a

Více

Formulář CZ02 - Oznámení o zahájení podlimitního zadávacího řízení

Formulář CZ02 - Oznámení o zahájení podlimitního zadávacího řízení Formulář CZ02 - Oznámení o zahájení podlimitního zadávacího řízení Název formuláře: Oznámení o zahájení podlimitního zadávacího řízení Evidenční číslo formuláře ve Věstníku VZ: F2019-009860 Oddíl I: Zadavatel

Více

V Praze dne.července 2008 Čj.: MV-60179-1/ORR-2008 Počet listů: 5 Přílohy: 1/20. zadávanou ve zjednodušeném podlimitním řízení podle ZVZ s názvem

V Praze dne.července 2008 Čj.: MV-60179-1/ORR-2008 Počet listů: 5 Přílohy: 1/20. zadávanou ve zjednodušeném podlimitním řízení podle ZVZ s názvem ČESKÁ REPUBLIKA - MINISTERSTVO VNITRA Nad Štolou 936/3 170 34 Praha 7 Zastoupená: Ing. Světlanou Kubíkovou vrchní ředitelkou sekce veřejné správy poštovní schránka P.O.BOX 155/VZ 140 21 PRAHA 4 V Praze

Více

ZÁSADY A POSTUP PŘI PODÁVÁNÍ NABÍDEK VE VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Mgr. Iva Mádlová, vedoucí právního oddělení ČZU

ZÁSADY A POSTUP PŘI PODÁVÁNÍ NABÍDEK VE VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Mgr. Iva Mádlová, vedoucí právního oddělení ČZU ZÁSADY A POSTUP PŘI PODÁVÁNÍ NABÍDEK VE VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Mgr. Iva Mádlová, vedoucí právního oddělení ČZU OBSAH SEMINÁŘE Zásady a postup při podávání nabídek ve veřejných zakázkách, jejich evidenci a

Více

Výkladová stanoviska k zákonu o zadávání veřejných zakázek MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

Výkladová stanoviska k zákonu o zadávání veřejných zakázek MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Výkladová stanoviska k zákonu o zadávání veřejných zakázek MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Povinná elektronická komunikace v zadávacích řízeních 211 odst. 3 Písemná komunikace mezi zadavatelem a dodavatelem

Více

Elektronický nástroj vortalgov

Elektronický nástroj vortalgov Elektronický nástroj vortalgov www.vortalgov.cz www.allytrade.cz All rights are reserved Konsorcium ECONOMY a VORTAL Kdo provozuje vortalgov CZ? ECONOMY.CZ Vortal 2011 All rights reserved ECONOMY.CZ e-tržiště

Více

LETTER 8/2016 NEWSLETTER 8/2016. Nové veřejné zakázky

LETTER 8/2016 NEWSLETTER 8/2016. Nové veřejné zakázky LETTER 8/2016 NEWSLETTER 8/2016 Nové veřejné zakázky Nové veřejné zakázky Dne 1. října 2016 vstoupil v účinnost nový zákon č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek (dále jen ZZVZ ). Nový zákon zrušil

Více

Zadávací řízení krok za krokem

Zadávací řízení krok za krokem Zadávací řízení krok za krokem Mgr. Hana Borošová Mgr. Markéta Adámková www.portal-vz.cz srpen 2012 Obsah předmět veřejné zakázky druhy zadávacích řízení popis postupu v otevřeném řízení zjednodušené podlimitní

Více

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. JUDr. Roman Felix

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. JUDr. Roman Felix VEŘEJNÉ ZAKÁZKY JUDr. Roman Felix Veřejné zakázky - platná legislativa v ČR zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - transpozice evropských směrnic 2004/18/ES, 2005/75/ES, 2004/17/ES, 89/665/EHS,

Více

VYHLÁŠKA ze dne 26. listopadu 2010 o uveřejňování vyhlášení pro účely zákona o veřejných zakázkách

VYHLÁŠKA ze dne 26. listopadu 2010 o uveřejňování vyhlášení pro účely zákona o veřejných zakázkách Strana 4682 Sbírka zákonů č. 339 / 2010 Částka 125 339 VYHLÁŠKA ze dne 26. listopadu 2010 o uveřejňování vyhlášení pro účely zákona o veřejných zakázkách Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 159

Více

Problematika zveřejňování veřejných zakázek. JUDr. Daniel Weinhold, Ph.D.

Problematika zveřejňování veřejných zakázek. JUDr. Daniel Weinhold, Ph.D. Problematika zveřejňování veřejných zakázek JUDr. Daniel Weinhold, Ph.D. Obsah Uveřejňování a zveřejňování Veřejné zakázky malého rozsahu Aktualizace metody výběru vítězné nabídky Zveřejňování vlastnické

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 1 ZE DNE 17. 4. 2015

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 1 ZE DNE 17. 4. 2015 DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 1 ZE DNE 17. 4. 2015 ZADAVATEL: Městská část Praha 21 Sídlem: Staroklánovická 260, 190 16 Praha 9 Jednající: Zdeněk Růžička, starosta IČ: 00240923 VEŘEJNÁ ZAKÁZKA:

Více

ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA

ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA Praha 7, Nad Štolou 936/3, IČ: 00007064 zastoupená Ing. Vladimírem Velasem, ředitelem odboru provozu informačních technologií a komunikací Č. j.: MV-113410-1444/SIK5-2014

Více

Opatření a projekty MMR v oblasti veřejných zakázek. Elektronická tržiště

Opatření a projekty MMR v oblasti veřejných zakázek. Elektronická tržiště OTIDEA Nejvýznamnější konference k VZ 2011 Opatření a projekty MMR v oblasti veřejných zakázek Elektronická tržiště RNDr. Jiří Svoboda MMR Odbor veřejného investování Obsah prezentace 1. Realizovaná opatření

Více

Východiska ke zpracování nového zákona o veřejných zakázkách

Východiska ke zpracování nového zákona o veřejných zakázkách Východiska ke zpracování nového zákona o veřejných zakázkách MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Jiří Houdek Nové směrnice EU původní návrh směrnic předložen Evropskou komisí 20. prosince 2011 dohoda

Více

ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA

ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA Praha 7, Nad Štolou 936/3, IČ: 00007064 zastoupená Mgr. Tomášem Kroupou, pověřeným řízením odboru provozu informačních technologií a komunikací Č. j.: MV-236-557/SIK5-2017

Více

ODPOVĚDNÉ VEŘEJNÉ ZADÁVÁNÍ, workshop Veletrh sociálního podnikání, Hradec Králové, 19/04/2017

ODPOVĚDNÉ VEŘEJNÉ ZADÁVÁNÍ, workshop Veletrh sociálního podnikání, Hradec Králové, 19/04/2017 ODPOVĚDNÉ VEŘEJNÉ ZADÁVÁNÍ, workshop Veletrh sociálního podnikání, Hradec Králové, 19/04/2017 Přetrvávající mýty Pokud v zakázce využijeme aspekty OVZ, prodraží se Vydat se cestou odpovědného zadávání

Více

Žádám Ministerstvo financí, v souladu s ust. 13 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu

Žádám Ministerstvo financí, v souladu s ust. 13 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu Žádám Ministerstvo financí, v souladu s ust. 13 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, o podání informace o obsahu popisu pracovní činnosti (pracovní náplň)

Více

Zápis z jednání Poradenský den mikroregionu Zábřežsko č. 4 konaného dne 05.06.2012 v zasedací místnosti MěÚ Štíty

Zápis z jednání Poradenský den mikroregionu Zábřežsko č. 4 konaného dne 05.06.2012 v zasedací místnosti MěÚ Štíty Svazek obcí Mikroregionu Zábřežsko Masarykovo nám. 510/6, 789 01 Zábřeh, IČ: 484 28 311 Tel: 583 468 262, Fax: 583 416 505, e-mail: miz@muzabreh.cz www.zabrezsko.cz Zápis z jednání Poradenský den mikroregionu

Více

Město Milovice. SMĚRNICE č. 2/2014. Pro zadávání veřejných zakázek městem Milovice a jeho příspěvkovými organizacemi

Město Milovice. SMĚRNICE č. 2/2014. Pro zadávání veřejných zakázek městem Milovice a jeho příspěvkovými organizacemi Město Milovice SMĚRNICE č. 2/2014 Pro zadávání veřejných zakázek městem Milovice a jeho příspěvkovými organizacemi vydaná v návaznosti na příslušná ustanovení zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz

Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz Školení Novela zákona o veřejných zakázkách č. 55/2012 Sb. Zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz Dne 28. 3. 2012 Inovace a

Více

Elektronické nástroje a NEN. Ing. Ondřej Ječný odbor veřejných zakázek a centrálních nákupů Ministerstvo vnitra

Elektronické nástroje a NEN. Ing. Ondřej Ječný odbor veřejných zakázek a centrálních nákupů Ministerstvo vnitra Elektronické nástroje a NEN Ing. Ondřej Ječný odbor veřejných zakázek a centrálních nákupů Ministerstvo vnitra Elektronizace veřejných zakázek Plně elektronický proces zadávání veřejné zakázky prostřednictvím

Více

Nová regulace veřejných zakázek: šance pro efektivní a transparentní zadávání MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

Nová regulace veřejných zakázek: šance pro efektivní a transparentní zadávání MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Nová regulace veřejných zakázek: šance pro efektivní a transparentní zadávání MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Revize zadávacích směrnic současné znění z roku 2004 potřeba modernizace (agenda 2020) nový

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 3/2014 k zadávání veřejných zakázek. Část I Základní ustanovení

OPATŘENÍ DĚKANA č. 3/2014 k zadávání veřejných zakázek. Část I Základní ustanovení Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 3/2014 k zadávání veřejných zakázek Část I Základní ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Opatření

Více

Úřední název: Národní identifikační číslo: 2

Úřední název: Národní identifikační číslo: 2 Dodatek k Úřednímu věstníku Evropské unie Informace & on-line formuláře: http://simap.ted.europa.eu Oddíl I: Zadavatel I.1) Název a adresa 1 (uveďte všechny zadavatele, kteří odpovídají za toto řízení)

Více

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY (a jejich základy) Monika Koudelková (

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY (a jejich základy) Monika Koudelková ( VEŘEJNÉ ZAKÁZKY (a jejich základy) Monika Koudelková (www.cmud.cz) Zákon č. 134/2016 Sb. (ZZVZ) zákon č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů s účinností od 1.10.2016

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE OBCE NELAHOZEVES č. /2019

VNITŘNÍ SMĚRNICE OBCE NELAHOZEVES č. /2019 VNITŘNÍ SMĚRNICE OBCE NELAHOZEVES č. /2019 jíž se stanovuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Obec Nelahozeves (dále jen zadavatel ), se sídlem obecního úřadu Školní 3, 277 51 Nelahozeves,

Více

Částka 65. VYHLÁŠKA ze dne 12. května 2016 o uveřejňování formulářů pro účely zákona o zadávání veřejných zakázek a náležitostech profilu zadavatele

Částka 65. VYHLÁŠKA ze dne 12. května 2016 o uveřejňování formulářů pro účely zákona o zadávání veřejných zakázek a náležitostech profilu zadavatele Strana 2762 Sbírka zákonů č. 168 / 2016 Částka 65 168 VYHLÁŠKA ze dne 12. května 2016 o uveřejňování formulářů pro účely zákona o zadávání veřejných zakázek a náležitostech profilu zadavatele Ministerstvo

Více

Elektronické nástroje pro zadávání VZ. Elektronické nástroje pro zadávání VZ. QCM, s.r.o. QCM, s.r.o. info@qcm.cz www.ezak.cz

Elektronické nástroje pro zadávání VZ. Elektronické nástroje pro zadávání VZ. QCM, s.r.o. QCM, s.r.o. info@qcm.cz www.ezak.cz Elektronické nástroje pro zadávání VZ QCM, s.r.o. QCM, s.r.o. info@qcm.cz Obsah O QCM, s.r.o. Legislativní základ Proč elektronické nástroje Certifikace Druhy elektronických nástrojů ü Profil zadavatele

Více

Česká republika-brno: Architektonické, stavební, technické a inspekční služby 2017/S Oznámení o soutěži o návrh

Česká republika-brno: Architektonické, stavební, technické a inspekční služby 2017/S Oznámení o soutěži o návrh 1 / 5 Toto oznámení na webové stránce TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:300069-2017:text:cs:html -: Architektonické, stavební, technické a inspekční služby 2017/S 145-300069 Oznámení o soutěži

Více

ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA

ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA Praha 7, Nad Štolou 936/3, IČ: 00007064 zastoupená Ing. Jiřím Koldou, ředitelem odboru koncepce, architektury a projektů informačních a komunikačních technologií Č.

Více

Nový zákon rok poté: pravý čas pro diskusi Elektronizace zadávacích řízení a elektronická komunikace

Nový zákon rok poté: pravý čas pro diskusi Elektronizace zadávacích řízení a elektronická komunikace Nový zákon rok poté: pravý čas pro diskusi Elektronizace zadávacích řízení a elektronická komunikace Pavel Herman MMR ČR Povinná elektronická komunikace v zadávacích řízeních 211 odst. 3 Písemná komunikace

Více

ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA

ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA Praha 7, Nad Štolou 936/3, IČ: 00007064 zastoupená Mgr. Tomášem Kroupou, pověřeným řízením odboru provozu informačních technologií a komunikací Č. j.: MV-236-642/SIK5-2017

Více

Výzva k podání nabídek na výběrové řízení na stavební práce

Výzva k podání nabídek na výběrové řízení na stavební práce Výzva k podání nabídek na výběrové řízení na stavební práce Zadavatel na základě 25 odst. b) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v aktuálním znění, zadává tuto výzvu v souladu s postupem pro

Více

Zadávání veřejných zakázek malého rozsahu

Zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Směrnice č. 1/2017 Zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Čl. 1 Předmět úpravy Tato směrnice upravuje zásady, způsob a postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu ve smyslu ustanovení 27 zákona

Více

SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ

SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ 353. USNESENÍ SENÁTU ze 14. schůze, konané dne 10. října 2013 k vládnímu návrhu zákonného opatření Senátu, kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

Všeobecné obchodní podmínky poskytování služeb elektronického nástroje TENDER ARENA

Všeobecné obchodní podmínky poskytování služeb elektronického nástroje TENDER ARENA Všeobecné obchodní podmínky poskytování služeb elektronického nástroje TENDER ARENA Název, sídlo a identifikační údaje provozovatele: Název: Tender systems, s.r.o. Sídlo: nám. Před Bateriemi 692/18, 162

Více

DOHODA O CENTRALIZOVANÉM ZADÁVÁNÍ

DOHODA O CENTRALIZOVANÉM ZADÁVÁNÍ DOHODA O CENTRALIZOVANÉM ZADÁVÁNÍ Níže uvedeného dne, měsíce a roku následující účastníci: Česká republika Ministerstvo vnitra, se sídlem Praha 7, Holešovice, Nad štolou 936/3, IČ: 00007064, zastoupená

Více

Nový zákon rok poté: pravý čas pro diskusi Zavedení systému kvalifikace u sektorových veřejných zakázek, ve srovnání s dynamickým nákupním systémem

Nový zákon rok poté: pravý čas pro diskusi Zavedení systému kvalifikace u sektorových veřejných zakázek, ve srovnání s dynamickým nákupním systémem Nový zákon rok poté: pravý čas pro diskusi Zavedení systému kvalifikace u sektorových veřejných zakázek, ve srovnání s dynamickým nákupním systémem Mgr. Adéla Havlová, LL.M. Obsah prezentace 1. Vymezení

Více

Informace k postupu při uveřejňování v souvislosti s technickou novelou zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách. Ondřej Zítka.

Informace k postupu při uveřejňování v souvislosti s technickou novelou zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách. Ondřej Zítka. 1 Název: Školitel: Informace k postupu při uveřejňování v souvislosti s technickou novelou zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Ondřej Zítka Datum: 8.1.2013 Reg.č.projektu: CZ.1.07/2.4.00/31.0023

Více

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S193/2015/VZ-11020/2015/512/PMu Brno: 11. května 2015

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S193/2015/VZ-11020/2015/512/PMu Brno: 11. května 2015 *UOHSX0072045* UOHSX0072045 USNESENÍ Č. j.: ÚOHS-S193/2015/VZ-11020/2015/512/PMu Brno: 11. května 2015 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle ustanovení 112 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb.,

Více

Zadávací řízení krok za krokem

Zadávací řízení krok za krokem Zadávací řízení krok za krokem Mgr. Markéta Adámková Mgr. Hana Borošová www.portal-vz.cz říjen 2012 Obsah předmět veřejné zakázky druhy zadávacích řízení popis postupu v otevřeném řízení zjednodušené podlimitní

Více

ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA

ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA Praha 7, Nad Štolou 936/3, IČ: 00007064 zastoupená Ing. Jiřím Koldou, ředitelem odboru koncepce, architektury a projektů informačních a komunikačních technologií Č.

Více

Page 1 of 6 Evidenční číslo: 7203011003202 Evropská unie Vydání dodatku k Úřednímu věstníku Evropské unie Oddíl I: Veřejný zadavatel 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Lucemburk E-mail: ojs@publications.europa.eu

Více

Digitální mapa veřejné správy

Digitální mapa veřejné správy Digitální mapa veřejné správy jako stěžejní projekt egovernment a základní nástroj politiky státu v oblasti prostorových informací RNDr. Eva Kubátová Obsah Z čeho vycházíme Úloha MV v oblasti prostorových

Více

Zadávání veřejných zakázek

Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek Právní úprava zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, transponuje evropské směrnice v současnosti je v mezirezortním připomínkovém řízení návrh nového zákona zpracovaný

Více

ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA

ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO VNITRA Praha 7, Nad Štolou 936/3, IČ: 00007064 zastoupená Ing. Vladimírem Velasem, ředitelem odboru provozu informačních technologií a komunikací Č. j.: MV-236-206/SIK5-2017

Více

CENTRÁLNÍ NÁKUPY A VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA VŠTE

CENTRÁLNÍ NÁKUPY A VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA VŠTE Směrnice č. 11/2016 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích CENTRÁLNÍ NÁKUPY A VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA VŠTE Datum vydání: 1. 7. 2016 Účinnost od: 1. 7. 2016 Účinnost

Více