KEMP LLP PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 6. egovernment

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 6. egovernment"

Transkript

1 Modul 6 egovernment

2 Cíle modulu Získat znalost pojmu egovernment Získat základní informace o egovernmentu. Co to je, k čemu je to určeno, na jakém principu funguje. Dozvědět se informace o výhodách používání - Dozvědět se jak používat egovernment a pomocí něj uspořit spoustu času a peněz. Získat praktické zkušenosti egovernmentu v praxi. - Vyzkoušet si Poznat historii egovernmentu Zjistit kde egovernment vznikl a jak se vyvíjel v jednotlivých zemích.

3 Obsah modulů Lekce 1 Úvod egovernmentu Lekce 2 Co je to egovernment Cvičení 1: Procvičení vyhledávání informací online, Procvičení užití služeb online, Lekce 3 egovernment v EU Případová studie Procvičení služeb egovernmentu s návaznostmi na další témata kurzu

4 Shrnutí obsahů lekcí LESKCE 1: Úvod egovernmentu (Historie) Původ Původ egovernmentu je spojován s Velkou Británií, kde jako takový vznikl roce 1999, první znaky byly však pozorovány již v roce 1994 První znaky egovernmentu byly. - centrální vládní webová stránka open.gov.uk - Poskytování odkazů na specifické oddělení a stránky agentur internetovým uživatelům Původní myšlenka: Hlavní myšlenka - Ulehčit občanům a veřejné správě Hlavní cíl - Poskytovat služby efektivně a spolehlivě na všech místech Velké Británie. (slogan Občané na prvním místě )

5 Vývoj Krok po kroku vládní studie a projekty ustanovily rozsah nabízených služeb a jejich návrhů. - V roce 2000 byl projekt egovernment převzat do rukou společnosti Microstoft - Specialista, který určil důležitost tohoto projektu - Zaměřená na implementaci egovernmentu za účelem zajištění centralizace, bezpečnosti a dobrého výkonu. - V poslední etapě byly propojeny všechny útvary a služby. Byla vytvořena síť, která byla nazvána UK Government Gateway.

6 Srovnání uživatelů online veřejných služeb Ve skriptech, které jste obdrželi se budete moci podívat na historii egovernmentu v ČR, Polsku, Německu, Rakousku, Portugalsku, Itálii a Španělsku. Rovněž ve skriptech máte seznam zemí EU a jejich národních egovernment portálů. Zde se budete moci podívat na služby, egovernmentu, které jsou poskytovány ve vaší zemi.

7 LESKCE 2: Co je to egovernment Definice egovernmentu Jednoduše: e-government je proces modernizace veřejných služeb prostřednictvím snižováním byrokracie a lepšího přístupu k občanů a společností k veřejné správě. - Může být považována jako užívání internetu a elektronických technologií jako platformy k výměně informací, poskytování služeb a transakcím mezi občany, podniky a subjekty veřejné správy. -Je to moderní trend, výhodný jak pro veřejnou správu tak pro občany. -Může být použit v legislativě, soudnictví, or administrativě nebo v procesu demokratického řízení. Nejběžnější formy: "on-line government" nebo internetový government," Existuje také Spousta neinternetových forem "electronický government na bázi (SMS, PDA, MMS, CTCV etc.)

8 Největší výhody - zlepšení efektivity a úspory spoustu času a peněz - lepší a pohodlnější přístup k veřejné správě - propojení jednotlivých úřadů a poskytování informací online. Nevýhody Služby veřejné správy byly dány v papírové podobě. Proto je nutnost převést všechny dokumenty do elektronické podoby a vytvořit společný systém pro plynulý chod a realizaci egovernmentu Oblast činností Služby egovernmentu jsou prováděny ve dvou sférách služby poskytované občanům a služby poskytované podnikům Typické služby poskytované online (e-services) pro občany jsou: daně z příjmu, služba na vyhledávání pracovních příležitostí, registrace dopravních prostředků, atd.. Typické služby poskytované online (e-services) pro společnosti jsou: platba daně, DPH, registrace nové společnosti, atd..

9 Jednotlivé stupně egovernmentu Tento graf popisuje jednotlivé úrovně egovernmentu od nejnižší podoby k nevyššímu stupni.

10 Bezpečnost užívání egovernmentu Bezpečnost a pravost elektronických dokumentů je zajištěna pomocí elektronického podpisu (e-podpis). Dalším nástrojem pro zajištění bezpečnosti je Login. e-podpis: - aplikace využívající metod kryptografie. - Příjemce a odesílatel dokumentů užije soukromé heslo, pomocí kterého dochází k šifrování a dešifrování dokumentů. E-podpis umožňuje identifikovat odesílatele dokumentu, čas odeslání, pravost dokumentu a další potřebné informace k ověření pravosti. Login: - Je používán téměř ve všech službách a on-line dostupných informacích. (užívá uživatelské jméno nebo číslo a heslo)

11 Návaznost na další témata Zde je třeba si uvědomit návaznosti na další témata. (V případě našeho kurzu jsou myšleny návaznosti na další moduly tohoto kurzu). Propojení egovernmentu a ekomunikace Propojení egovernmentu a ebankovnictví Propojení egovernmentu a elearningu

12 LEKCE 3: egovernment v EU I přes předchozí aktivity a úsilí byla elektronická administrativa (egovernment) přijata až v roce 2000 v rámci eeurope. - Tendence vybudovat společnou strategii a zastřešit již existující programy. To by mělo pomoci: podpořit užívání informací a komunikačních technologií a dosáhnout cílů Lisabonského Evropského Koncilu. Nový set aktivit (e-government) v EU je podobný jako ostatní zahrnuté pod záštitou eevropy. Nejvýznamnější rozdíly: - EU nemá žádné pravomoci v záležitostech týkajících se fungování veřejné správy na národní úrovni.

13 Hlavní ředitelství: Evropská unie vyvíjí činnost v oblasti egovernmentu hlavně ze dvou generálních ředitelství a čtyř jednotek. Každé ředitelství a každá jednotka má vlastní hlavní typy aktivit. (Příklad těchto aktivit naleznete ve vašich skriptech) a) Generální ředitelství pro informační společnost b) Generální ředitelství pro podniky Obě jsou v současné době pod vedením komisaře Erikki Liikanen. Jednotky: - Unit C6. e-government - Unit D6. eten - UnitD2. Sítě ve státní správě (IDA)

14 Strategie egovernmentu v Evropě - Stanovena v roce 2002 Nový návrh iniciativy (eeurope ) byl prezentován a přijat vládou během evropského koncilu v Seville v červnu Akční plán Založen na dvou skupinách činností, které se navzájem posilují. - Podporuje služby, aplikace a obsah (kryje jak veřejné služby tak e-obchodování) - základní širokopásmové infrastruktury a otázky bezpečnosti

15 cvičení: Zaměřeno na procvičení vyhledávání informací online: - Je určeno k vyhledávání informací, které jsou k dispozici online a také na vyhledávání informací jak užívat online služeb 1) Otevření národního portálu egovernmentu. 2) Prozkoumání portálu a zorientování se na této stránce. 3) Užití možností vyhledávání na této stránce nebo přímá volba konkrétní položky. 4) Výběr jednotlivých položek. 5) Nalezení potřebných informací o pojmu, který hledáme.

16 Zaměřeno na procvičení některé ze služeb online: - Zaměřeno na vyzkoušení si v praxi některé ze služeb online. 1) Otevření národního portálu egovernment. 2) Prozkoumání stránky a zorientování se na této stránce. 3) Nalezení položky Udělej online Uvidíte několik služeb, které lze provádět online. 4) Nalezení služby, kterou máte zájem vykonat online. 5) Provedení služby online.

17 Případová studie V případě, že by jste potřebovali pomoc, naleznete jí pod názvem Uživatelská pomoc ve vašich skriptech 1. Nalezněte webový portál spojený s egovernmentem ve vaší zemi 2. Pomalu a bedlivě si projděte stránku a zorientujte se v její struktuře. 3. Pokuste se zjistit, které služby veřejné správy jsou ve vaší zemi k dispozici online. 4. Zaregistrujte se do portálu egovernment. 5. Vyberte si online službu, která je pro vás nejzajímavější a pokuste se najít elektronický formulář, který je pro tuto službu nezbytný Můžete se pokusit implementovat toto cvičení i na další portály egovernmentu, ale nezapomínejte na jazykové bariéry.

18 Výběr klíčových termínů E-government - Nejprve Občané egovernment je využívání informačních a komunikačních technologií k zefektivnění večerné správy a podpoře snižování byrokracie. Jde v podstatě o vykonávání služeb veřejné správy elektronicky. ( en.htm) Národní portál e-governmentu Webová stránka, která funguje jako přístupové místo k národním informacím o egovernmentu na internetu. ( On line služba Jde o službu, kterou můžeme provádět prostřednictvím internetu. Jinými slovy je to služba poskytovaná na internetu.

19 Výběr klíčových slov E-podpis je to jeden z několika bezpečnostních nástrojů pro ochranu e-dokumentů nebo celého egovernmentu. Je to způsob kódování dokumentů pomocí tajného klíče. ( Přihlášení - Přihlášení (počítačová bezpečnost) je metoda, kdy uživatel získá přístup k počítačovému systému nebo například do některé z online služeb nebo to některého e- dokumentu. (

20 Zajímavé reference a odkazy pro účastníky t/index_en.htm Příručka e-business Hospodářská komora České Republiky Understanding the e-government policy of the European Union working document reference - PTSI/ European Commission Directorate General for Information Society and 14. Media, Online Availability of Public Services: How is Europe Progressing? 15. Directorate General for Information Society and Media - The User Challenge 16. Benchmarking The Supply Of Online Public Services

21 KEMP webadress SPI Portugal Edifício Les Palaces Rua Júlio Dinis, no. 242, Porto, PORTUGAL Tel: Fax: ENTER - Austria TEMPO - Czech Republic Elisabethstrasse, 3 Nad Porubkou, Graz, AUSTRIA Ostrava Svinov petra.kampf@enter-network.eu CZECH REPUBLIC Tel: kucera@tempo.cz Fax: Tel: Fax: ReFIT - Germany Ernst-Haeckel-Platz, 5/ Jena GERMANY s.dominnik-sass@refit.de Tel: +49 / Fax: +49 / IFI Spain C/ Alcalá Nº 21, 3º Dcha Madrid, SPAIN emiliamartin@unihost.org Tel: Fax: Tk Formazione Italy Viale Gramsci, Firenze, ITALY g.milanese@tkformazione.it Tel: Fax: WSHE Poland Ul. Rewolucji 1905 r Lódź, POLAND mpodogrocki@wshe.lodz.pl Tel: Fax:

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 4. Elektronické bankovnictví

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 4. Elektronické bankovnictví Modul 4 Elektronické bankovnictví Cíle Modulu Získat obecné informace o e-bankovnictví Získat základní informace o původu e-bankovnictví. Mít všeobecný přehled o různých typech e-bankovnictví Získat znalosti

Více

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 3. elearning

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 3. elearning Modul 3 elearning Cíle modulu Získat základní informace o e-learningu a b-learningu Účastníci budou seznámeni se základy výuky pomocí výpočetní techniky. Úvod do možností e-learningu a b-learningu Účastníci

Více

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 1. Odborná orientace

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 1. Odborná orientace Modul 1 Odborná orientace Jednotlivé cíle modulu Porozumět cílům a celému kontextu projektu KEMP Získat základní informace týkající se důležitosti udržení zaměstnanců rozvojem e-dovedností Vytvořit vlastní

Více

Struktura kurzu a obsah.

Struktura kurzu a obsah. Struktura kurzu a obsah. Směrnice KEMP 134681-LLP-1-2007 1 - PT-GRUNDTVIG-GMP June, 2008 1 Partneři: Sociedade Portuguesa de Inovação Pedro Costa e-mail: pedrocosta@spi.pt URL: http://www.spi.pt E.N.T.E.R

Více

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 2. E- komunikace

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 2. E- komunikace Modul 2 E- komunikace Cíle modulu Naučit se, jak používat e-mailovou schránku zaloţení poštovního účtu, odesílání a přijímání elektronických zpráv, přidávání příloh, správa elektronické schránky, zálohování

Více

Budování a využívání cloudových služeb ve veřejné správě. leden 2015

Budování a využívání cloudových služeb ve veřejné správě. leden 2015 Budování a využívání cloudových služeb ve veřejné správě leden 2015 Agenda Koncept sdílených služeb Výhled využívání sdílených služeb ve veřejném sektoru Současná situace využívání sdílených služeb ve

Více

Možnosti využití programů a fondů EU pro rozvoj informační společnosti

Možnosti využití programů a fondů EU pro rozvoj informační společnosti Možnosti využití programů a fondů EU pro rozvoj informační společnosti Praha, 21.1. 2004 Východiska Lisabonský proces eeurope+ 2003 eeurope 2005 Státní informační a komunikační politika ČR eeurope+ 2003

Více

financnasprava.sk Portál Technologie Microsoft zjednodušují komunikaci občanů s Finanční správou SR a činí výběr daní transparentnějším.

financnasprava.sk Portál Technologie Microsoft zjednodušují komunikaci občanů s Finanční správou SR a činí výběr daní transparentnějším. Případová studie Portál financnasprava.sk Technologie Microsoft zjednodušují komunikaci občanů s Finanční správou SR a činí výběr daní transparentnějším. Portál financnasprava.sk Uvedení portálu do života

Více

e-sens pomáhá budovat jednotný digitální trh

e-sens pomáhá budovat jednotný digitální trh e-sens Electronic Simple European Networked Services Jiří Průša; CZ.NIC, z. s. p. o. jiri.prusa@nic.cz e-sens pomáhá budovat jednotný digitální trh Digitální agenda pro Evropu Digitální agenda pro Evropu

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 29. 6. 2015 31.1 Věc: Projektové záměry Interreg Europe Důvod předložení: Schválení přípravy projektových záměrů Nárok na rozpočet Ústeckého kraje:

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Masarykova univerzita v Brně Filozofická fakulta Ústav české literatury a knihovnictví Kabinet knihovnictví

Masarykova univerzita v Brně Filozofická fakulta Ústav české literatury a knihovnictví Kabinet knihovnictví Masarykova univerzita v Brně Filozofická fakulta Ústav české literatury a knihovnictví Kabinet knihovnictví I2010 EUROPEAN INFORMATION SOCIETY 2010 DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Seminární práce k předmětu Informační

Více

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 6.3 Sdílitelné služby technologické infrastruktury Ministerstvo vnitra, Ministerstvo

Více

EURES. EURopean. Employment Services

EURES. EURopean. Employment Services EURES EURopean Employment Services Evropské služby zaměstnanosti Osnova Představení systému EURES; vznik; základnz kladní údaje Východiska systému; volný pohyb pracovních ch sil v zemích EU/EHP Hlavní

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu ECAS a přidání čísla mobilního

Více

Seminář epraha 28. března 2007

Seminář epraha 28. března 2007 Seminář epraha 28. března 2007 Informační společnost v Praze a fondy EU pro období 2007-2013 Jindřich Kratochvíl, Devoteam s.r.o. C O N N E C T I N G B U S I N E S S & T E C H N O L O G Y Úvod: Skupina

Více

ondrej.menousek@mvcr.cz

ondrej.menousek@mvcr.cz Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo vnitra Adresa Milady Horákové 133/ Kontaktní osoba Ing. Jaroslav Scheuba

Více

Atos pro veřejnou správu. Dalibor Škovronek, ředitel pro veřejnou správu, zdravotnictví a dopravu Atos IT Solutions and Services, s.r.o.

Atos pro veřejnou správu. Dalibor Škovronek, ředitel pro veřejnou správu, zdravotnictví a dopravu Atos IT Solutions and Services, s.r.o. Atos pro veřejnou správu Dalibor Škovronek, ředitel pro veřejnou správu, zdravotnictví a dopravu Atos IT Solutions and Services, s.r.o. Vznik Atos Roční tržby ve výši 8,7 miliard za 2011 Více než 74 000

Více

Realizace klientsky orientovaných služeb veřejné správy

Realizace klientsky orientovaných služeb veřejné správy Realizace klientsky orientovaných služeb veřejné správy Agenda Představení společnosti Capgemini Aktuální stav implementace služeb veřejné správy Přínosy rozvoje služeb veřejné správy Trendy dalšího vývoje

Více

ZPŘÍSTUPNĚNÍ RESORTNÍCH REGISTRŮ VEŘEJNOSTI. Webový Portál farmáře byl vytvořen pro Ministerstvo zemědělství České republiky (MZe).

ZPŘÍSTUPNĚNÍ RESORTNÍCH REGISTRŮ VEŘEJNOSTI. Webový Portál farmáře byl vytvořen pro Ministerstvo zemědělství České republiky (MZe). PORTÁL FARMÁŘE MZE ZPŘÍSTUPNĚNÍ RESORTNÍCH REGISTRŮ VEŘEJNOSTI - PŘÍPADOVÁ STUDIE O zákazníkovi Webový Portál farmáře byl vytvořen pro Ministerstvo zemědělství České republiky (MZe). Ministerstvo zemědělství

Více

Otevřená data ve veřejné správě ČR Tomáš Kroupa, Ministerstvo vnitra - Odbor Hlavního architekta egovernmentu

Otevřená data ve veřejné správě ČR Tomáš Kroupa, Ministerstvo vnitra - Odbor Hlavního architekta egovernmentu Otevřená data ve veřejné správě ČR 13.11.2015 Tomáš Kroupa, Ministerstvo vnitra - Odbor Hlavního architekta egovernmentu Zhodnocení vývoje v oblasti otevřených dat v ČR Rok 2015 je zatím nejvýznačnějším

Více

eobec Vít Drbohlav Hradec Králové, 7. dubna 2008

eobec Vít Drbohlav Hradec Králové, 7. dubna 2008 eobec Vít Drbohlav Hradec Králové, 7. dubna 2008 Asseco Czech Republic základní informace Systémový integrátor a dodavatel IT řešení pro: subjekty veřejné správy, bankovní a finanční domy, telekomunikační

Více

Obsah Strategie rozvoje infrastruktury pro prostorové informace v ČR do roku (GeoInfoStrategie) Jiří Čtyroký, vedoucí Zpracovatelského týmu

Obsah Strategie rozvoje infrastruktury pro prostorové informace v ČR do roku (GeoInfoStrategie) Jiří Čtyroký, vedoucí Zpracovatelského týmu Obsah Strategie rozvoje infrastruktury pro prostorové informace v ČR do roku 2020 (GeoInfoStrategie) Jiří Čtyroký, vedoucí Zpracovatelského týmu Prostorové informace jako součást digitální budoucnosti,

Více

E Veřejná správa. https://www.czso.cz/csu/czso/verejna_sprava

E Veřejná správa. https://www.czso.cz/csu/czso/verejna_sprava Do roku 2012 sbíral Český statistický úřad údaje o využívání informačních a komunikačních technologií ve veřejné správě z ročního šetření o využívání ICT veřejnou správou, které bylo přílohou ročního státního

Více

Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ) Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Jiří Svoboda Odbor veřejného investování

Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ) Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Jiří Svoboda Odbor veřejného investování Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ) Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Jiří Svoboda Odbor veřejného investování Veřejné zakázky finanční objem Výdaje veřejného sektoru

Více

Garant karty projektového okruhu:

Garant karty projektového okruhu: Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 3.5 Elektronizace odvětví: eeducation Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Výzvy pro čerpání prostředků ze strukturálních fondů

Výzvy pro čerpání prostředků ze strukturálních fondů Výzvy pro čerpání prostředků ze strukturálních fondů Ministerstvo vnitra Odbor strukturálních fondů Ing. Radka Soukupová 7.4.2009 Ministerstvo vnitra ČR tzv. zprostředkující subjekt pro Integrovaný operační

Více

E Veřejná správa. Regionální srovnání je dostupné také v jednotlivých krajských ročenkách na webových stránkách ČSÚ.

E Veřejná správa. Regionální srovnání je dostupné také v jednotlivých krajských ročenkách na webových stránkách ČSÚ. Do roku 2012 sbíral Český statistický úřad údaje o využívání informačních a komunikačních technologií ve veřejné správě z ročního šetření o využívání ICT veřejnou správou, které bylo přílohou ročního státního

Více

Příloha č. 3. Souhrnný přehled strategických dokumentů a. Incidenční matice průkaz uplatňování hlavních témat Evropa 2020 v IROP

Příloha č. 3. Souhrnný přehled strategických dokumentů a. Incidenční matice průkaz uplatňování hlavních témat Evropa 2020 v IROP Příloha č. 3 Souhrnný přehled strategických dokumentů a koncepcí k IROP Incidenční matice průkaz uplatňování hlavních témat Evropa 2020 v IROP Průřezové strategie dotýkající se více tematických cílů TC

Více

Zhodnocení průběžného plnění Informační strategie hl. m. Prahy do roku 2010 (Cesta k e-praze) Duben 2009

Zhodnocení průběžného plnění Informační strategie hl. m. Prahy do roku 2010 (Cesta k e-praze) Duben 2009 Zhodnocení průběžného plnění Informační strategie hl. m. Prahy do roku 2010 (Cesta k e-praze) Duben 2009 Agenda 1 2 3 4 5 6 7 8 Manažerské shrnutí Strategické podněty Plnění programů a projektů Financování

Více

Co je Czech Point? Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, zredukovat přílišnou byrokracii ve vztahu

Co je Czech Point? Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, zredukovat přílišnou byrokracii ve vztahu Czech Point Co je Czech Point? Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, tedy Czech POINT je projektem, který by měl zredukovat přílišnou byrokracii ve vztahu občan veřejná správa. Czech POINT bude

Více

Publikace Metody a nástroje pro strategický přístup k bezpečnosti ve městech

Publikace Metody a nástroje pro strategický přístup k bezpečnosti ve městech European Forum for Urban Security Publikace Metody a nástroje pro strategický přístup k bezpečnosti ve městech Úvod >>>>>>>>>>> Jasné a přesné znalosti o trestné činnosti na konkrétním území a o jejím

Více

Situace Romů v jedenácti členských státech EU Stručně o výsledcích průzkumu

Situace Romů v jedenácti členských státech EU Stručně o výsledcích průzkumu MEMO / 23. května 2012 Situace Romů v jedenácti členských státech EU Stručně o výsledcích průzkumu Zpráva Situace Romů v jedenácti členských státech EU představuje první klíčová zjištění dvou průzkumů,

Více

Obnovitelné zdroje energie v ČR a EU

Obnovitelné zdroje energie v ČR a EU Obnovitelné zdroje energie v ČR a EU Ing. Karel Srdečný EkoWATT, o.s. Cena alternativní energie aneb kde končí charita a začíná byznys? 21. září 2010, Praha 2009 EkoWATT, www.ekowatt.cz, www.energetika.cz,

Více

VIZE INFORMATIKY V PRAZE

VIZE INFORMATIKY V PRAZE VIZE INFORMATIKY V PRAZE Václav Kraus, ŘED INF MHMP 1 / 30. 4. 2009 PRAHA MĚSTO PRO ŽIVOT Město mezinárodně uznávané, ekonomicky prosperující a úspěšné. Město bezpečné a přívětivé, město sebevědomých a

Více

Řešení interoperability pro orgány veřejné správy (Interoperability Solutions for European Public Administrations - ISA) Josef Hruška

Řešení interoperability pro orgány veřejné správy (Interoperability Solutions for European Public Administrations - ISA) Josef Hruška Řešení interoperability pro orgány veřejné správy (Interoperability Solutions for European Public Administrations - ISA) 1 Program ISA Evropské Unie Zapojení do ISA Program ISA Cíle Výstupy ISA Aplikované

Více

4. Mezinárodní srovnání výdajů na zdravotní péči

4. Mezinárodní srovnání výdajů na zdravotní péči 4. Mezinárodní srovnání výdajů na zdravotní péči V této části je prezentováno porovnání základních ukazatelů výdajů na zdravotní péči ve vybraných zemích Evropské unie (EU) a Evropského sdružení volného

Více

EUREKA aeurostars: poradenská činnost a služby pro přípravu a podávání projektů

EUREKA aeurostars: poradenská činnost a služby pro přípravu a podávání projektů EUREKA EUREKA aeurostars: poradenská činnost a služby pro přípravu a podávání projektů Svatopluk Halada, AIP ČR Josef Martinec, MŠMT Praha, 18. 3. 2014 EUREKA > 2 EUREKA obecně nabízí Kontakt s Národními

Více

BLENDED LEARNING. (v souladu s výzvou 57) NET University s.r.o.

BLENDED LEARNING. (v souladu s výzvou 57) NET University s.r.o. BLENDED LEARNING (v souladu s výzvou 57) NET University s.r.o. V Olomouci 5. 8. 2015 1. E-learning Způsob výuky, vzdělávací proces, využívající ICT, je tvořen: > vzdělávacím obsahem (studijní materiály

Více

E-government z pohledu statistiky

E-government z pohledu statistiky IDEME 2008, Bratislava 18.6.2008 E-government z pohledu statistiky Eva Skarlandtová Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický úřad Statistika využívání ICT ve veřejné

Více

Standardy a praxe zeleného nakupování v České republice

Standardy a praxe zeleného nakupování v České republice Standardy a praxe zeleného nakupování v České republice Úvod V České republice existuje několik iniciativ týkajících se zeleného nakupování (pro veřejné organizace). Nicméně většina z nich vychází z neziskových

Více

E-FAKTURACE V PŘESHRANIČNÍCH

E-FAKTURACE V PŘESHRANIČNÍCH E-FAKTURACE V PŘESHRANIČNÍCH TRANSAKCÍCH, VÝVOJ V EU Petr Kuchař zástupce ČR v Mnohonárodním fóru pro e-fakturaci člen představenstva a ŘV ICT Unie ředitel business development, ABRA Software a.s. Sympózium

Více

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí:

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 9. Elektronizace podpůrných procesů Ministerstvo vnitra, Ministerstvo financí Správa

Více

E Veřejná správa. https://www.czso.cz/csu/czso/verejna_sprava

E Veřejná správa. https://www.czso.cz/csu/czso/verejna_sprava Data o počtu elektronických podání pro finanční správu, výstupů služeb poskytovaných v rámci projektu Czech Point a využívání datových schránek zpracovává ČSÚ z volně dostupných dat Finanční správy a Ministerstvem

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme Automotive CEE Day Obor: automobilový průmysl Automotive CEE Day je novou iniciativou na polském a evropském automobilovým trhu, která spočívá v unikátní možnosti setkání

Více

IMPLEMENTACE ECDL DO VÝUKY MODUL 7: SLUŽBY INFORMAČNÍ SÍTĚ

IMPLEMENTACE ECDL DO VÝUKY MODUL 7: SLUŽBY INFORMAČNÍ SÍTĚ Vyšší odborná škola ekonomická a zdravotnická a Střední škola, Boskovice IMPLEMENTACE ECDL DO VÝUKY MODUL 7: SLUŽBY INFORMAČNÍ SÍTĚ Metodika Zpracoval: Jaroslav Kotlán srpen 2009 Tento projekt je spolufinancován

Více

Uživatelská příručka k portálu WWW.DIAGNOSTIK.CZ

Uživatelská příručka k portálu WWW.DIAGNOSTIK.CZ Uživatelská příručka k portálu WWW.DIAGNOSTIK.CZ Společnost pro kvalitu školy, o.s. část první registrace školy a první přihlášení Ostrava 2012 1 Obsah Portál Společnosti pro kvalitu školy, o.s.... 3 1.

Více

ipoint Digitální komunikace s občanem Luděk Louda ICZ a.s. 1 ipoint - životní situace a formuláře

ipoint Digitální komunikace s občanem Luděk Louda ICZ a.s.  1 ipoint - životní situace a formuláře ipoint Digitální komunikace s občanem Luděk Louda ICZ a.s. www.i.cz 1 Současné priority v dalším rozvoji e-governmentu Umožnit v roce 2020 nejméně 85 % podání vůči veřejné správě jako úplné elektronické

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 Zajištění funkcionality "Internetové kontaktní místo veřejné správy Czech POINT" 1. Obecná informace Projekt Czech POINT (dále i CzP) v současné

Více

Příklady využití IT pro usnadnění práce měst a obcí Libereckého kraje. Ing. Zdeněk Jiráček ředitel společnosti DATRON, a.s.

Příklady využití IT pro usnadnění práce měst a obcí Libereckého kraje. Ing. Zdeněk Jiráček ředitel společnosti DATRON, a.s. Příklady využití IT pro usnadnění práce měst a obcí Libereckého kraje Ing. Zdeněk Jiráček ředitel společnosti DATRON, a.s. 1 IT a usnadnění práce? Máte pocit, že Vám informační technologie šetří práci

Více

Elektronická komunikace obce I. typu

Elektronická komunikace obce I. typu Elektronická komunikace obce I. typu Ivana Melicharová, Jiří Hudeček, Obec Lety Martina Filipová, Obec Vrané nad Vltavou Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o. 1 Obsah prezentace Možnosti elektronické

Více

Životní cyklus projektu s nástroji EK Veronika Jeřábková Veneta Tončevová Eva Balíková

Životní cyklus projektu s nástroji EK Veronika Jeřábková Veneta Tončevová Eva Balíková Tematický monitoring "IT pro život - 9. 6. 2015 Životní cyklus projektu s nástroji EK Veronika Jeřábková Veneta Tončevová Eva Balíková NÁSTROJE EK - LEGISLATIVA NÁSTROJE EK Elektronická forma aplikací

Více

OTEVŘENÁ DATA v České republice a v zahraničí Michal Kubáň Národní koordinátor otevřených dat Odbor hlavního architekta egovernmentu (MV ČR)

OTEVŘENÁ DATA v České republice a v zahraničí Michal Kubáň Národní koordinátor otevřených dat Odbor hlavního architekta egovernmentu (MV ČR) OTEVŘENÁ DATA v České republice a v zahraničí Michal Kubáň Národní koordinátor otevřených dat Odbor hlavního architekta egovernmentu (MV ČR) Seminář CACIO, 20. 9. 2016 Co jsou otevřená data Data zveřejněná

Více

INFORMAČNÍ SPOLEČNOST V ČESKÉ REPUBLICE

INFORMAČNÍ SPOLEČNOST V ČESKÉ REPUBLICE www.cso.c ITAPA 2005, Bratislava 22.11.2005 INFORMAČNÍ SPOLEČNOST V ČESKÉ REPUBLICE Andrej Kyselica Oddělení statistiky výkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický úřad www.cso.c Stručný

Více

Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta

Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta 1. Obecné 1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta Pro pacienty je zpřístupněná webová a mobilní aplikace.

Více

Norské granty. Program CZ 14. Motto Policie ČR: Pomáhat a chránit

Norské granty. Program CZ 14. Motto Policie ČR: Pomáhat a chránit Motto Policie ČR: Pomáhat a chránit Norské granty Program CZ 14 Česká republika Ministerstvo vnitra České republiky Policejní prezidium České republiky 30.04.2014 Předem definovaný projekt PDP 1 Téma:

Více

Delivering Public Service for the Future. Jak nejlépe naplnit očekávání občanů ve 21.století?

Delivering Public Service for the Future. Jak nejlépe naplnit očekávání občanů ve 21.století? Delivering Public Service for the Future Jak nejlépe naplnit očekávání občanů ve 21.století? Obsah Úvodem Jaká má občan 21. století očekávání? Vnímání služeb českým občanem Nejlepší praxe ze zahraničí

Více

Seznam orgánů veřejné moci

Seznam orgánů veřejné moci Seznam orgánů veřejné moci Prezentace 27. 6. 2011 Ing. Pavel Tesař, MV pavel.tesar@smartadministration.cz 1 Obsah prezentace Co je Seznam OVM Účel, komponenty, role Komponenty Seznamu OVM Veřejné rozhraní,

Více

Řízení podniku a elektronické obchodování

Řízení podniku a elektronické obchodování Řízení podniku a elektronické obchodování Elektronické podnikání Všechny podnikové procesy ovlivněné internetem Elektronický obchod Řízení dodavatelských sítí Řízení zdrojů podniku Řízení vztahů se zákazníky

Více

Únor 2010. Akronym (zkratka projektu) ČR Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám. 932/6, 110 15 Praha IČ: 66002222 DIČ: CZ66002222

Únor 2010. Akronym (zkratka projektu) ČR Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám. 932/6, 110 15 Praha IČ: 66002222 DIČ: CZ66002222 Identifikace dokumentu Název projektu Akronym (zkratka projektu) Žadatel Kontaktní osoba projektu Variantní studie proveditelnosti, včetně varianty nulové, CBA a vymezení optimálního řešení. Studie byla

Více

Střednědobý přehled Bílé knihy o evropské dopravní politice

Střednědobý přehled Bílé knihy o evropské dopravní politice Veřejná konzultace Střednědobý přehled Bílé knihy o evropské dopravní politice V letošním roce uskuteční Komise střednědobý přehled Bílé knihy o evropské dopravní politice do r. 2010. Toto přezkoumání

Více

Veřejná správa. Komerční sféra. Občané. eslužby

Veřejná správa. Komerční sféra. Občané. eslužby Informační město Setkání starostů a místostarostů Karlovarského kraje 13. 3. 2008 Rostislav Babarík Program presentace egovernment obecně egovernment v České republice Projekty pro veřejnou správu Licenční

Více

Praktický průvodce Informačním systémem Úřadu vlády České republiky,

Praktický průvodce Informačním systémem Úřadu vlády České republiky, ODok Efektivní systém oběhu dokumentů pro jednání vlády www.odok.cz Praktický průvodce Informačním systémem Úřadu vlády České republiky, který slouží jako technická a organizační podpora legislativního

Více

Integrace a komunikace IT ve zdravotnictví

Integrace a komunikace IT ve zdravotnictví Integrace a komunikace IT ve zdravotnictví Ing. Svatopluk Beneš SMS spol. s r.o. NIS Vysoké Tatry 2007 Trendy: Integrace zdravotní péče Současné nemocniční systémy již nejsou dostačujícím řešením ve velkých

Více

KOMPETENCE PRO ŽIVOT. Informační seminář o projektu. Festival vzdělávání LABYRINT. 18.- 19. 9. 2008, Janáčkova konzervatoř, Ostrava Rozdíl je v lidech

KOMPETENCE PRO ŽIVOT. Informační seminář o projektu. Festival vzdělávání LABYRINT. 18.- 19. 9. 2008, Janáčkova konzervatoř, Ostrava Rozdíl je v lidech KOMPETENCE PRO ŽIVOT Festival vzdělávání LABYRINT Informační seminář o projektu 18.- 19. 9. 2008, Janáčkova konzervatoř, Ostrava ZROD NÁPADU 1997 Inspirace z USA Competence at Work 2002 Inspirace ze Skotska

Více

Příloha 11 Souhrn doporučovaných zlepšení Městského úřadu Nepomuk. Strategický plán města Nepomuk

Příloha 11 Souhrn doporučovaných zlepšení Městského úřadu Nepomuk. Strategický plán města Nepomuk Příloha 11 Souhrn doporučovaných zlepšení Městského úřadu Nepomuk Strategický plán města Nepomuk červen 2018 Řešitelé: Ing. Tomáš Pelíšek, Mgr. Emil Vařeka MBA 2017-2018 Strategický plán rozvoje města

Více

DELTAX Systems a.s. Znalostní systém řízení Komplexní služby SI IT řešení na klíč

DELTAX Systems a.s. Znalostní systém řízení Komplexní služby SI IT řešení na klíč DELTAX Systems a.s. Znalostní systém řízení Komplexní služby SI IT řešení na klíč Přístup, pozice, výsledky T T T T Naší vizí je dlouhodobé partnerství se zákazníkem. Máme spokojené zákazníky a žádné negativní

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Přihlášení do Agendového informačního systému Registru práv a povinností

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Přihlášení do Agendového informačního systému Registru práv a povinností Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Přihlášení do Agendového informačního systému Registru práv a povinností Vytvořeno dne: 15. 11. 2011 Aktualizováno: 15. 11. 2011 Verze: 0.2 2011 MVČR Obsah

Více

Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF. Fond soudržnosti. Finanční nástroje

Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF. Fond soudržnosti. Finanční nástroje Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF Fond soudržnosti 2 spolufinancované ze zdrojů Fondu soudržnosti jsou udržitelným a efektivním způsobem investic do posilování hospodářské, sociální a územní

Více

14690/1/07 RECH 325 ATO 145 COMPET 348 REGIO 43

14690/1/07 RECH 325 ATO 145 COMPET 348 REGIO 43 RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 23. listopadu 2007 (19.11) (OR. en) 15362/07 RECH 378 ATO 155 COMPET 388 REGIO 52 TELECOM 147 POZNÁMKA Odesílatel: Č. předchozího dokumentu: Předmět: Generální sekretariát 14690/1/07

Více

Jednorázová hesla pro zvýšení bezpečnosti vzdáleného přístupu mobilních uživatelů

Jednorázová hesla pro zvýšení bezpečnosti vzdáleného přístupu mobilních uživatelů Jednorázová hesla pro zvýšení bezpečnosti vzdáleného přístupu mobilních uživatelů Jedním z řešení bezpečného vzdáleného přístupu mobilních uživatelů k firemnímu informačnímu systému je použití technologie

Více

Rada Evropské unie Brusel 20. listopadu 2014 (OR. en)

Rada Evropské unie Brusel 20. listopadu 2014 (OR. en) Rada Evropské unie Brusel 20. listopadu 2014 (OR. en) 15831/14 PROCIV 100 COHAFA 120 POZNÁMKA K BODU I/A Odesílatel: Příjemce: Č. předchozího dokumentu: Předmět: Generální sekretariát Rady Výbor stálých

Více

Seznam uzavřených VZMR za období od

Seznam uzavřených VZMR za období od Seznam uzavřených VZMR za období od 1.1.2008-11.10.2013 útvar č. j. smlouvy datum uzavření oblast poradenství předmět smlouvy rozsah poskytnutých služeb MV ČR MV-60262/SIK5-2013 2.7.2013 právní poradenské

Více

Uživatelská příručka Popis postupu nastavení zabezpečené komunikace s CDS pomocí aplikace MS Outlook 2003

Uživatelská příručka Popis postupu nastavení zabezpečené komunikace s CDS pomocí aplikace MS Outlook 2003 Uživatelská příručka Popis postupu nastavení zabezpečené komunikace s CDS pomocí aplikace MS Outlook 2003 Verze: B 12.5.2011 D4_Instalace_MSOutlook2003Settings_A.doc Strana 1 z 12 OBSAH 1 Úvod a shrnutí...4

Více

DATOVÉ SCHRÁNKY. Petr Stiegler ředitel sekce egovernmentu Česká pošta, s.p.

DATOVÉ SCHRÁNKY. Petr Stiegler ředitel sekce egovernmentu Česká pošta, s.p. DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler ředitel sekce egovernmentu Česká pošta, s.p. ČESKÁ POŠTA A DATOVÉ SCHRÁNKY Česká pošta bude provozovatelem systému na základě zákona a na základě smlouvy s Ministerstvem vnitra.

Více

Specifické informační a komunikační systémy a infrastruktura II.

Specifické informační a komunikační systémy a infrastruktura II. Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny ve 28. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu Specifické informační a komunikační systémy a

Více

Transformace. evn nemocné. Mgr. Pavel ían

Transformace. evn nemocné. Mgr. Pavel ían Transformace psychiatrické pée e v R komunitní pístup v péi p o duševn evn nemocné Mgr. Pavel ían Rozvoj komunitní pée 50. 60. léta l dvacátého století poznatky o škodlivosti dlouhodobého pobytu v azylovém

Více

webmarketin Základní moduly aplikace

webmarketin Základní moduly aplikace webmarketin Aplikace webmarketing je komplexní online nástroj určený pro podporu a řízení marketingu a CRM ve společnosti. Její součástí jsou webové ankety, SMS kampaně nebo newslettery, které lze spravovat

Více

Úvod. Projektový záměr

Úvod. Projektový záměr Vzdělávací program Řízení jakosti a management kvality Realizátor projektu: Okresní hospodářská komora Karviná Kontakt: Svatováclavská 97/6 733 01 KARVINÁ +420 596 311 707 hkok@hkok.cz www.akademieok.cz

Více

EKONOMICKÝ A LOGISTICKÝ SOFTWARE. Luhačovice 24.10.2013

EKONOMICKÝ A LOGISTICKÝ SOFTWARE. Luhačovice 24.10.2013 EKONOMICKÝ A LOGISTICKÝ SOFTWARE Luhačovice 24.10.2013 CRM řízení vztahů se zákazníky CRM - je zkratka z anglického Customer Relationship Management a označují se tak systémy pro řízení vztahů se zákazníky.crm

Více

egovernment Uherské Hradiště Reduta 29. ledna 2009

egovernment Uherské Hradiště Reduta 29. ledna 2009 egovernment Uherské Hradiště Reduta 29. ledna 2009 egon Prsty Czech POINT Oběhová soustava KIVS Srdce zákon 300/2008 Sb. Mozek základní registry Přínosy konec zbytečného obcházení úřadů zrovnoprávnění

Více

Představení iniciativy CIVITAS a CIVINET

Představení iniciativy CIVITAS a CIVINET Představení iniciativy CIVITAS a CIVINET CIVINET SÍŤ K UDRŽITELNÉ MOBILITĚ VE MĚSTECH 20. únor 2014 Praha, Ministerstvo dopravy Struktura prezentace - Evropská iniciativa CIVITAS představení - Sítě CIVINET

Více

Příručka uživatele. Registrace a přihlášení uživatele do portálu IS KP 14+ Aplikace MS2014+

Příručka uživatele. Registrace a přihlášení uživatele do portálu IS KP 14+ Aplikace MS2014+ Pořízení aplikace MS2014+ a zajištění jejího provozu a rozvoje Registrační číslo projektu: CZ.1.08/2.1.00/12.00147 Příručka uživatele Registrace a přihlášení uživatele do portálu IS KP 14+ Aplikace MS2014+

Více

Tvorba aplikací v Oracle Application Express

Tvorba aplikací v Oracle Application Express DBS 4. ročník APEX Tvorba aplikací v Oracle Application Express Cílem této lekce je vytvořit kompletní aplikaci v Apexu, postavenou na vzorových tabulkách společnosti Oracle. Postup: 1. Otevřete lekci

Více

Michal Zbořil Solution Specialist Oracle Czech

Michal Zbořil Solution Specialist Oracle Czech Michal Zbořil Solution Specialist Oracle Czech e-government a Komunikační centra pro občany Agenda Proč se zabývat Komunikačními centry? Stávající stav a jeho dopady Role Komunikačních center a jednotlivých

Více

CESTA. JUDr. Jaroslav Strouhal. náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie

CESTA. JUDr. Jaroslav Strouhal. náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie CESTA JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie VIZE CESTA Centralizace E-government a občan jako zákazník Synergie Trend efektivního čerpání ze strukturálních

Více

Informační společnost z pohledu statistiky

Informační společnost z pohledu statistiky Konference ISSS 2007, Hradec Králové Informační společnost z pohledu statistiky Martin MANA Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Obsah prezentace KONCEPT INFORMAČNÍ SPOLEČNOSTI

Více

Otevřená data ve veřejné správě 8.9.2015, Mikulov. Tomáš Kroupa, Ministerstvo vnitra - Odbor hlavního architekta egovernmentu

Otevřená data ve veřejné správě 8.9.2015, Mikulov. Tomáš Kroupa, Ministerstvo vnitra - Odbor hlavního architekta egovernmentu Otevřená data ve veřejné správě 8.9.2015, Mikulov Tomáš Kroupa, Ministerstvo vnitra - Odbor hlavního architekta egovernmentu Zhodnocení vývoje v oblasti otevřených dat v ČR Rok 2015 je zatím nejvýznačnějším

Více

Podpora transparentnosti a rozvoje trhu s energetickými službami ve dvaceti zemích EU

Podpora transparentnosti a rozvoje trhu s energetickými službami ve dvaceti zemích EU Podpora transparentnosti a rozvoje trhu s energetickými službami ve dvaceti zemích EU Projekt Transparense Projekt Transparense Tento dokument byl vypracován v rámci projektu Transparense Zvýšení transparentnosti

Více

Co je doma, to se počítá, aneb Jak ušetřit na komunikaci. Petr SOLNAŘ / Liberecká IS, a.s. Michal NOVÁK / SOITRON CZ, s.r.o. 12.6.

Co je doma, to se počítá, aneb Jak ušetřit na komunikaci. Petr SOLNAŘ / Liberecká IS, a.s. Michal NOVÁK / SOITRON CZ, s.r.o. 12.6. Co je doma, to se počítá, aneb Jak ušetřit na komunikaci. Petr SOLNAŘ / Liberecká IS, a.s. Michal NOVÁK / SOITRON CZ, s.r.o. 12.6.2008 VoIP Liberec Proč by se o telefony mělo starat IT? Případová studie

Více

Tovek Server. Tovek Server nabízí následující základní a servisní funkce: Bezpečnost Statistiky Locale

Tovek Server. Tovek Server nabízí následující základní a servisní funkce: Bezpečnost Statistiky Locale je serverová aplikace určená pro efektivní zpracování velkého objemu sdílených nestrukturovaných dat. Umožňuje automaticky indexovat data z různých informačních zdrojů, intuitivně vyhledávat informace,

Více

Český egovernment 2015+

Český egovernment 2015+ Český egovernment 2015+ Praha, 26.5.2016 JUDr. Jaroslav Strouhal Náměstek ministra vnitra pro řízení sekce IKT Strategie STRATEGIE A IMPLEMENTAČNÍ PLÁN SLUŽEB VS A EGOVERNMENTU Strategický rámec rozvoje

Více

Průvodce pro implementaci. KEMP LLP PT-GRUNDTVIG-GMP Duben, 2009

Průvodce pro implementaci. KEMP LLP PT-GRUNDTVIG-GMP Duben, 2009 Průvodce pro implementaci kurzu KEMP KEMP 134681-LLP-1-2007 1 - PT-GRUNDTVIG-GMP Duben, 2009 September 2008 Partners: Sociedade Portuguesa de Inovação Pedro Costa e-mail: pedrocosta@spi.pt URL: http://www.spi.pt

Více

Strukturální a komunitární fondy Evropské unie

Strukturální a komunitární fondy Evropské unie Strukturální a komunitární fondy Evropské unie Příležitost pro rozvoj konkurenceschopnosti české ekonomiky? Petr Očko Konference IKI, Praha, 22. ledna 2008 Fondy EU: příležitost pro naši budoucí konkurenceschopnost

Více

Outsourcing autentizace... ěřit? František Sobotka

Outsourcing autentizace... ěřit? František Sobotka Outsourcing autentizace......dá se tomu věřv ěřit? František Sobotka 1 Když už jste přišli... Co byste se chtěli asi dozvědět...? Co vám bude možná našeptávat vaše skeptické já...? Co to je... To už tu

Více

Role datových schránek v elektronické komunikaci zdravotnických zařízení

Role datových schránek v elektronické komunikaci zdravotnických zařízení Role datových schránek v elektronické komunikaci zdravotnických zařízení Ing. Svetlana Drábková konzultant pro oblast zdravotnictví email: drabkova@datasys.cz Základní fakta o společnosti DATASYS Společnost

Více

Lyoness tajemství nakupovat

Lyoness tajemství nakupovat Možnosti nakupování Lyoness tajemství nakupovat 1. Uplatnění CashBack karty 2. Přímá platba (Potvrzení o platbě) 3. Originální poukázky 4. Online poukázka 5. Převod elektrické energie a plynu 1. Uplatnění

Více

Náhled společnosti Atos na elektronizaci veřejné správy E-government Mikulov 2013

Náhled společnosti Atos na elektronizaci veřejné správy E-government Mikulov 2013 Náhled společnosti Atos na elektronizaci veřejné správy E-government Mikulov 2013 Petr Mayer Stanislav Cingroš Atos IT Solutions and Services, s.r.o. 2 Vize YourGov Veřejná správa bez překážek 2 Základní

Více