Terénní program Streetwork pro města Č. Krumlov a Kaplice- sociálně vyloučená Lokalita Větřní

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Terénní program Streetwork pro města Č. Krumlov a Kaplice- sociálně vyloučená Lokalita Větřní"

Transkript

1 Terénní program Streetwork pro města Č. Krumlov a Kaplice- sociálně vyloučená Lokalita Větřní Zkušenosti pracovníků se soc. vyloučenou lokalitou Větřní a spolupráce s agenturou pro soc.začleňování

2 Obec Větřní na Českokrumlovsku Oblast obce Větřní se nachází na Jih od Českého Krumlova směrem na Vyšší brod na Českokrumlovsku. V současnosti splňuje podmínky tzv. sociálně vyloučené lokality. Vybrané údaje: Vybrané údaje: Počet obyvatel: 4125 Nezaměstnanost: uváděno 14% - 20 %, od r.2012 se nesleduje za Větřní samostatně v rámci ÚP Zhruba 58% nezaměstnaných je se základním nebo neukončeným základním vzděláním Věková struktura obyvatel: 0-14let: 18,2% let: 70,3% 65+: 11,5% Dávky v hmotné nouzi pobírá průměrně více jak 180 osob měsíčně

3 Z pohledu terénního programu je rozdělena na 2 oblasti: Oblast dole - problematická část obceulice Rožmberská a přilehlé komunikace plus zástavba. V místním slangu nazývaná negrstrasse - při průjezdu z ČK na Vyšší Brod. Oblast centrální obce Větřní tzv. nahoře - převažující většinové nebo na ubytovnách smíšené a často migrující obyvatelstvo jsou zde také osoby, které nejsou přiznané..

4 Oblast obce Větřní je Terénním programem Navštěvována od r.2005 v současnosti 2x týdně. (Tato oblast je charakteristická svou početnou romskou komunitou.) Celkem za I. pol. roku 2013 Klientů: 36,převážně uživatelů pervitinu cca. 95% Vip 769/1165 kusů inj.materiálu 192 drogových kontaktů V oblasti také velké množství nedrogových kontaktů - kdy dochází k předání: informací, kontaktů, odkazů.

5 Situace z pohledu TP klienti, trendy: Pracovníci programu jsou dobře přijímáni, je dobré povědomí o nabízených službách - problémy jsou s anonymitou služeb. V současnosti u klientů TP lepší návratnost použitého materiálu, než bývala v minulosti-cca. 1 rok. Daří se více pracovat se stálými klienty. Drtivá většina kontaktů se točí kolem užívání návykových látek, bezpečného způsobu aplikace a zdravotní problematiky.

6 Situace z pohledu TP klienti, trendy: U klientů převažuje věková kategorie 20-27l.-cca. 80% Způsob kontaktu klienti z lokality Větřní využívají služeb TP většinou, když pracovníky vidí na rozdíl od jiných míst téměř nevolají na telefon TP Není příliš zájem o následné využívání služeb např.v místě, kde sídlí TP, dojet do ČK je problém(6 km). Zájem při řešení problémů je většinou omezen na jednu návštěvu-déle nevydrží. Zvláštní vztahy v komunitě často problematické kontaktování, nikdy není jasné, zda tentokrát bude možné kontakt uskutečnit, protože sestřenice ze třetího kolena něco uvidí..co před jedním členem komunity nevadí, to před jiným vadí vztahy jsou značně zamotané - nesnažit se kontaktovat klienty s kočárky! Zdravit nejlépe jen pohledem.

7 Užívání náv.látek: Oblast dole Pervitin u našich klientů i.v., celkově velmi vysoká zkušenost a výskyt v populaci. Víkendové užívání a sdílení-dlouhodobější trend, který se neustále opakuje-nejsou často schopni myslet v horizontu 2-3 dnů dopředu. Větší množství lidí aplikuje společně a sdílí inj.materiál v záchvatu náhlé potřeby nebo sounáležitosti. Často i ti, co jsou jen příležitostní uživatelé, případně jejich potřeba užít náv.látku není jinak vysoká. Bludy v oblasti bezpečného užívání - toto trvalý problém, který je neustále probíraný a to i u řádově 5-10x a více poučených klientů. Když dva říkají totéž, není to totéž. THC se nepovažuje za naprosto nic problematického-nikdo ho neřeší a kouří téměř všichni. Myšleno ve věkové kategorii cca. (20-35l)

8 Oblast nahoře -centrální obec V oblasti centrální obce Větřní několik pervitinových klientů - jinak situace srovnatelná s ostatními místy na Českokrumlovsku. Rozšířené je užívání THC mezi místní mládeží (park, okolí paneláků) v kombinaci s alkoholem spíše levné varianty.

9 Testování na VHC, VHB, HIV, Syfillis: O testování není celkově velký zájem. Více se daří otestovat ženy. Více ty u nichž jsou nebo si myslíme, že mají vazby na poskytování sex.služeb. Testování ve spojitosti s hrozbou onemocnění syfilis. Muži zájem téměř nemají a to ani při bližším vysvětlení, poučení apod.

10 Prostituce: Příliš se o tom nemluví, ale je to běžná součást života zde. Dívky z Větřní, co známe od vidění, potkáme na trase E 55. (A ty jsou pak klientkami druhého terénního programu pracoviště, zaměřeného na pouliční a klub. prostituci nebo mění ve Větřní a pak se najednou objeví i na trase.) Setkáváme se také s příležitostnou prostitucí v kombinaci s užíváním pervitinu- pokud jsou potřeba peníze.

11 Prostituce: Dle tvrzení místních zdrojů, je častá asistovaná prostituce - klienti dojíždějí do Větřní přímo, kde už mají něco domluveného -často jsou tyto kontakty zprostředkovány přes třetí osoby nebo mobilní osoby, co poskytují dopravu, dívky mají také stálé kunšafty, co jezdí pravidelně V současnosti pravděpodobně zapojení některých osob z ubytovenkonkrétní osoby mají pod sebou kšefty, kdy více holek je nějak řízeno Často není problém potkat dívky během dne ve Větřní, jak si s klienty např. vyřizují osobní věci na poště, v obchodě apod. V opačném případě to bývá práce nebo výlety do Rakouska(tancování,servírky, přítel, apod.:)

12 Gamblerství: V centrální obci Větřní herny oficiálně nejsou - jedna je údajně tajná. O gamblerství se nechce nikdo moc bavit, ale neznamená to, že toto neexistuje. Na automaty se chodí- buď nahoru do centrální obce nebo ČK, případně Kaplice, D.Dvořiště podle zájmu,potřeby a mobility. Jsou zprávy také o tom, že se chodí sázet.např Tip sport apod.

13 Příležitosti pro TP: Od 6/2013 má terénní program romskou terénní pracovnici, co pracuje i v NZDM. Dodává prvek, který zde dříve nebyl. U některých klientů je cítit větší potřeba něco sdělit, zdá se, že mají větší chuť ke komunikaci a lépe reagují.

14 Spolupráce s Agenturou pro sociální začlenění v lokalitě soc.vyloučené obce Větřní V r se obec Větřní se přihlásila ke spolupráci s agenturou pro soc.začlenění Ustavující jednání s AG ve Větřní proběhlo Vzniká tzv. lokální partnerství -kde dochází k setkávání zástupců jednotlivých poskytovatelů soc. služeb a zástupců obce, policie, školy, úřadu práce kraje, kteří jsou nebo chtějí být angažováni do plánu sociálního začleňování v obci Jsou zjišťovány skutečnosti a potřeby jednotlivých aktérů LP v oblastech bydlení, vzdělávání a volného času, zaměstnávání, oblast rodiny a sociálních služeb Zástupci TP a NZDM dojíždějí na některé schůzky v rámci LP Na podzim 2011 vzniká tzv. situační analýza Větřní, která přináší zhodnocení stavu, který je v místě-došlo k popisu sociodemografických dat let 1991, 2001, u některých kapitol z r. 2010,11(SLDB) Byly také přidány postřehy z rozhovorů, které byly vytvořeny s obyvateli v jednotlivých oblastech, které byly dotazovány Celkově analýza nepřináší nic nového, spíše konstatování známých skutečností

15 Strategický plán pro obec Následuje Strategický plán sociálního začleňování pro obec Větřní Plán řeší situaci v rovině 5 oblastí bydlení, zaměstnávání, vzdělávání, bezpečnost a sociální služby. V těchto oblastech navrhuje priority k řešení a jednotlivá opatření:

16 Strategický plán pro obec Navrhovaná opatření v oblasti bydlení: domovníci v SVL,bytová koncepce v obci. Domovníci mají být placeni formou VPP a VS. Současný stav:1 domovník začal v září 2012 a skončil v březnu 2013-deklarovaný nepoměr mezi příjmy jako VPP a jako nezaměstnaný x neshody s technickými službami. Momentálně údajně jeden domovník funguje.. Bytová koncepce přidělování bytů-obec má vlastní koncepci, která jí vyhovuje a je podobná. V případě budování prostupného sociálního bydlení o určité kvalitě-jde především o finanční možnosti obce.

17 Strategický plán pro obec Navrhovaná opatření v oblasti zaměstnávání: Zavedení kvóty 10% dlouhodobě nezaměstnaných ve vhodných veřejných zakázkách obce, veřejná služba formou pracovní čety složené z nezaměstnaných obyvatel SVL(3-5 lidí)-zdatní, a osvědčení pracovníci postupují z VS do VPP mají vyhráno a uvolňují místo jiným. Současný stav:největší zaměstnavatel JIP papírny Větřní je v insolvenci, výroba se má údajně opět trochu rozjet cca 30%, ale nikdo nic neví..a vše je v rámci dohadů. U VS se nedaří prostupnost na VPP (zatím nikdo nezískal stabilní pracovní místo např. u TS), nyní 2 prac. na VPP z toho 1 ze SVL. Vhodné zakázky na splnění kvóty 10% nejsou, z důvodu trvání kratší dobu než 6 měsíců.

18 Strategický plán pro obec Navrhovaná opatření v oblasti bezpečnosti: Vznik a implementace plánu prevence kriminality, později přidáno zvýšení bezpečnosti a vznik preventivních programů pro obyvatele Současný stav: asistenti prevence kriminality-nejasné financování z MV-kolik finančních prostředků bude a jaký pak bude fin. podíl obce X místní PČR o ně nemá zájem. Koncepce prevence kriminality však existuje, byla přijata.

19 Strategický plán pro obec Navrhovaná opatření v oblasti vzdělávání: Asistenti pedagoga pro děti ze sociálně vyloučeného prostředí na ZŠ Větřní, zázemí pro nízkoprahové služby-později dostatečná kapacita těchto služeb Současný stav:1 asistentka pedagoga funguje ve škole ve Větřní, vhodný objekt pro NZDM se hledá již několik let..nejisté jsou fin.prostředky na rekonstrukci.

20 Strategický plán pro obec Navrhovaná opatření v oblasti soc.služeb: Zavedení terénního pracovníka při obci a systému pro čerpání dotací z rozpočtu obce na sociální a související služby Současný stav: Systém čerpání dotací by měl být připraven pro další období, vzhledem ke schvalování rozpočtuotázkou však je, výše fin.prostředků, terénní pracovník při obci působí.

21 Strategický plán pro obec Z pohledu TP je platforma LP vhodná, jako místo, kde se sejdou zástupci jednotlivých aktérů ze SVL a sdělí své návrhy, potřeby, možnosti nebo přání ke konkrétním oblastem. O reálných nástrojích LP a dopadech na celkový stav v SVL je však možno vést diskusi..

22 Děkuji za pozornost

Agentura pro sociální začleňování KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM. Kdo jsme?

Agentura pro sociální začleňování KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM. Kdo jsme? Agentura pro sociální začleňování KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Kdo jsme? Odbor (Agentura) pro sociální začleňování, Sekce pro lidská práva, Úřadu Vlády ČR, v gesci ministra pro

Více

Město Kadaň. Sociální začleňování

Město Kadaň. Sociální začleňování Město Kadaň Sociální začleňování Sociální začleňování Kadaň Ústecký kraj, okres Chomutov, 17 500 obyvatel město si již v minulosti uvědomovalo potřebu řešení problematiky spojené se sociálním začleňováním

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

Agentura pro sociální začleňování v Ústeckém kraji

Agentura pro sociální začleňování v Ústeckém kraji Agentura pro sociální začleňování v Ústeckém kraji Poslání AGENTURY podpora obcím v procesu sociálního začleňování podpora subjektů na místní úrovni nadresortní přístup propojování veřejné správy a neziskového

Více

Vnitřní postoje a motivace klientek uživatelek drog poskytujících placené sex.služby v projektu Viktorie"

Vnitřní postoje a motivace klientek uživatelek drog poskytujících placené sex.služby v projektu Viktorie Vnitřní postoje a motivace klientek uživatelek drog poskytujících placené sex.služby v projektu Viktorie" 1 Terénní program Viktorie je rozšířením stávajících služeb CPDM o.p.s., konkrétně pracoviště Streetwork

Více

11. SETKÁNÍ LOKÁLNÍHO PARTNERSTVÍ VELKÉ HAMRY 5. prosince 2014 MěÚ Velké Hamry, 9:00 13:00

11. SETKÁNÍ LOKÁLNÍHO PARTNERSTVÍ VELKÉ HAMRY 5. prosince 2014 MěÚ Velké Hamry, 9:00 13:00 11. SETKÁNÍ LOKÁLNÍHO PARTNERSTVÍ VELKÉ HAMRY 5. prosince 2014 MěÚ Velké Hamry, 9:00 13:00 Účastníci: Město Velké Hamry Jaroslav Najman - starosta Martina Vacková - tajemnice Lucie Večerníková asistentka

Více

Místně specifické indikátory a jejich využití ve Štětí Miroslav Andrt Město Štětí

Místně specifické indikátory a jejich využití ve Štětí Miroslav Andrt Město Štětí Místně specifické indikátory a jejich využití ve Štětí 1. 3. 2016 Miroslav Andrt Město Štětí Město Štětí Ústecký kraj 9 tis. obyvatel 9 místních částí 5 390 ha cca 3 000 bytů pověřený obecní úřad ORP Litoměřice

Více

Strategický plán Lokálního partnerství Havířov

Strategický plán Lokálního partnerství Havířov Strategický plán Lokálního partnerství Havířov Priority, dlouhodobé a krátkodobé cíle, opatření Lokálního partnerství Havířov 1. Priority, dlouhodobé a krátkodobé cíle, opatření v oblasti Bydlení Priorita

Více

MOŽNOSTI SPOLUPRÁCE AGENTURY SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ A MAS S OHLEDEM NA SYNERGIE OP V ESIF

MOŽNOSTI SPOLUPRÁCE AGENTURY SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ A MAS S OHLEDEM NA SYNERGIE OP V ESIF MOŽNOSTI SPOLUPRÁCE AGENTURY SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ A MAS S OHLEDEM NA SYNERGIE OP V ESIF 2014-2020 15.10. 2014 Petr Čáp Představení Agentury pro sociální začleňování Vznik v roce 2008 podpora obcím a

Více

Analýzy poskytovatelů a příjemců sociálních služeb. Komunitní plán města Slaný

Analýzy poskytovatelů a příjemců sociálních služeb. Komunitní plán města Slaný Analýzy poskytovatelů a příjemců sociálních Komunitní plán města Slaný 2007 Analýza poskytovatelů sociálních Zjištěné informace: podklad pro plánování rozvoje sociálních výchozí materiál pro Katalog poskytovatelů

Více

PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA. Databanka projektů na období 2012 až 2016

PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA. Databanka projektů na období 2012 až 2016 PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA Databanka projektů na období 2012 až 2016 0 Zpracovatelský tým: PhDr. Leona Kupčíková (Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.) Mgr. Lucie Hanková (Město Krásná Lípa) Hana

Více

PRAHA Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež B SIDE, Praha 5, sídliště Barrandov

PRAHA Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež B SIDE, Praha 5, sídliště Barrandov PRAHA Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež B SIDE, Praha 5, sídliště Barrandov Historie Nízkoprahové zařízení je prostorem, kde pracovníci nabízejí sociální služby a volnočasové aktivity zejména těm

Více

AKČNÍ PLÁN. ke Koncepci romské integrace ve Zlínském kraji na léta STAV PLNĚNÍ K

AKČNÍ PLÁN. ke Koncepci romské integrace ve Zlínském kraji na léta STAV PLNĚNÍ K AKČNÍ PLÁN ke Koncepci romské integrace ve Zlínském kraji na léta 2015-2018 STAV PLNĚNÍ K 31. 12. 2015 Zpracoval: Odbor Kancelář hejtmana Oddělení neziskového sektoru Bc. Jiřina Bradová krajská koordinátorka

Více

Shrnutí roku 2011 v litvínovském terénu (Litvínov)

Shrnutí roku 2011 v litvínovském terénu (Litvínov) Shrnutí roku 2011 v litvínovském terénu (Litvínov) V tomto roce působila v litvínovském terénu již ustálená dvojice pracovníků ve složení Jan Šroub a Vladimír Pechek. Pracovníci v tomto roce spolupracovali

Více

Sociálně vyloučené lokality Karlovarského kraje. Mgr. Kamila Lišková

Sociálně vyloučené lokality Karlovarského kraje. Mgr. Kamila Lišková Sociálně vyloučené lokality Karlovarského kraje Mgr. Kamila Lišková Analýza sociálně vyloučených romských lokalit a komunit a absorpční kapacity subjektů působících v této oblasti neboli Gabalova analýza

Více

Strategický plán sociálního začleňování v obci Větřní pro léta

Strategický plán sociálního začleňování v obci Větřní pro léta Strategický plán sociálního začleňování v obci Větřní pro léta 2014 2016 Tento Strategický plán sociálního začleňování pro obec Větřní na léta 2014 2016 přímo navazuje na dokument Strategický plán sociálního

Více

Armáda spásy v České republice, z. s. Prevence bezdomovectví sociální bydlení

Armáda spásy v České republice, z. s. Prevence bezdomovectví sociální bydlení Armáda spásy v České republice, z. s. Prevence bezdomovectví sociální bydlení Co znamená Armáda spásy v ČR? Co znamená Armáda spásy v ČR? Komunitní centra poskytují jak registrované služby, tak volnočasové

Více

Základní dokument pro podporu sociálního začleňování ve městech, obcích a mikroregionech

Základní dokument pro podporu sociálního začleňování ve městech, obcích a mikroregionech Základní dokument pro podporu sociálního začleňování ve městech, obcích a mikroregionech VIZE: Obec a Agentura ve spolupráci s partnery sestavili místní strategický plán sociálního začleňování, jehož naplněním

Více

Úvod. Podkladem pro zpracování PPK byla celá řada dokumentů a informačních zdrojů, především:

Úvod. Podkladem pro zpracování PPK byla celá řada dokumentů a informačních zdrojů, především: Plán prevence kriminality obce Větřní na léta 2013-2014 1 Úvod K vypracování Plánu prevence kriminality pro obec Větřní na léta 2013-2014 (dále jen PPK ) přistoupila obce Větřní z důvodů utvoření institucionálního

Více

Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016

Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016 Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016 Cíl 1. Podpora řešení bytové problematiky v regionu Opatření 1.1. Zpracování koncepce sociálního bydlení v Rokycanech Město Rokycany schválilo svoji

Více

AKČNÍ PLÁN. ke Koncepci romské integrace ve Zlínském kraji na léta STAV PLNĚNÍ K

AKČNÍ PLÁN. ke Koncepci romské integrace ve Zlínském kraji na léta STAV PLNĚNÍ K AKČNÍ PLÁN ke Koncepci romské integrace ve Zlínském kraji na léta 2015-2018 STAV PLNĚNÍ K 31. 12. 2016 Zpracoval: Odbor Kancelář hejtmana Oddělení neziskového sektoru Bc. Jiřina Bradová krajská koordinátorka

Více

Analýza sociálně vyloučených lokalit v ČR. Závěrečná konference

Analýza sociálně vyloučených lokalit v ČR. Závěrečná konference Analýza sociálně vyloučených lokalit v ČR Závěrečná konference Iden%fikované lokality Velikost obcí, v nichž se nacházejí sociálně vyloučené lokality, podle počtu obyvatel Počet obyvatel žijících v SVL

Více

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12.

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12. Zastupitelstvo města Frýdlant nad Ostravicí svým usnesením č. 6/4.1. ze dne 15. 9. 2011 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis

Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis název projektu: Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Znojemska číslo: CZ.1.04/3.1.03/45.00142 název akce: datum: místo: Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis 1. 2. 2011, od 14,00 do 15,45

Více

KADAŇ VÝCHOZÍ STAV, PRIORITY A PRVNÍ NÁVRHY OPATŘENÍ (na základě srovnání analytických a strategických dokumentů města a partnerů)

KADAŇ VÝCHOZÍ STAV, PRIORITY A PRVNÍ NÁVRHY OPATŘENÍ (na základě srovnání analytických a strategických dokumentů města a partnerů) KADAŇ VÝCHOZÍ STAV, PRIORITY A PRVNÍ NÁVRHY OPATŘENÍ (na základě srovnání analytických a strategických dokumentů města a partnerů) I. Priority (obecné, průřezové) 1.-2. Prunéřov (co s ním?) 3. Posílení

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 8 Materiál bez osobních údajů

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 8 Materiál bez osobních údajů MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 8 Materiál bez osobních údajů DNE: 11.2.2019 JEDNACÍ ČÍSLO: 112/2019/MP NÁZEV: Plán prevence kriminality ANOTACE: V rámci prevence kriminality města je nutné schválit Plán prevence

Více

Vyhodnocení čerpání financí z rozpočtu města na podporu realizace 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Český Krumlov v roce 2006

Vyhodnocení čerpání financí z rozpočtu města na podporu realizace 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Český Krumlov v roce 2006 Vyhodnocení čerpání financí z rozpočtu města na podporu realizace 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Český Krumlov v roce 2006 Obsah: str. 1. Souhrnná tabulka čerpání z městského rozpočtu na

Více

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 19. 11. 2012 Časové rozvržení: 13.00 15.00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města

Více

Řešení problematiky ubytoven v krátkodobém a dlouhodobém horizontu

Řešení problematiky ubytoven v krátkodobém a dlouhodobém horizontu Řešení problematiky ubytoven v krátkodobém a dlouhodobém horizontu Mgr. Martina Baranová ACCENDO - Centrum pro vědu a výzkum, o.p.s. E-mail: martina.baranova@accendo.cz Tel.: + 420 603 520 577 Web: www.accendo.cz

Více

Koncepce sociálního bydlení statutárního města Ostravy CZ /0.0/0.0/15_026/

Koncepce sociálního bydlení statutárního města Ostravy CZ /0.0/0.0/15_026/ Statutární město Ostrava Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Koncepce sociálního bydlení statutárního města Ostravy CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_026/0003526 Mgr. Marek Mikulec, Ph.D. Workshop Rezidenční segregace

Více

Úřad práce ČR Krajská pobočka v Ostravě Spolupráce Úřadu práce ČR s obcemi

Úřad práce ČR Krajská pobočka v Ostravě Spolupráce Úřadu práce ČR s obcemi Úřad práce ČR Krajská pobočka v Ostravě Spolupráce Úřadu práce ČR s obcemi Vypracoval Pavel Zdražila Nezaměstnanost v MSK k 28. 2. 2015 okres ke konci měsíce rozdíl proti min. měsíci počet uchazečů absolventi

Více

Průřezová dotazníková studie o uživatelích návykových látek v hl. m. Praze v roce 2008

Průřezová dotazníková studie o uživatelích návykových látek v hl. m. Praze v roce 2008 Průřezová dotazníková studie o uživatelích návykových látek v hl. m. Praze v roce 2008 Základní informace o výzkumu Průřezová studie probíhala v květnu 2008 celkem v 7mi pražských nízkoprahových zařízeních.

Více

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY Forma: povinná ústní zkouška. (SOCIÁLNÍ PÉČE, SOCIÁLNÍ POLITIKA) Sociální péče sociální činnost pro etnické skupiny

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY Forma: povinná ústní zkouška. (SOCIÁLNÍ PÉČE, SOCIÁLNÍ POLITIKA) Sociální péče sociální činnost pro etnické skupiny PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY Forma: povinná ústní zkouška Předmět: SOCIÁLNÍ PÉČE (SOCIÁLNÍ PÉČE, SOCIÁLNÍ POLITIKA) Obor vzdělání: Sociální péče sociální činnost pro etnické skupiny Kód oboru: 75-41-M/005

Více

NSDM v Proxima Sociale o.p.s. Programy pro děti a mládeţι Jarka Janíčková, Radek Skřivan

NSDM v Proxima Sociale o.p.s. Programy pro děti a mládeţι Jarka Janíčková, Radek Skřivan NSDM v Proxima Sociale o.p.s. Programy pro děti a mládeţι Jarka Janíčková, Radek Skřivan O NÁS Nízkoprahové kluby pro děti a mládež znamená - podpora při vykročení z dětství do dospělosti, nikoliv bezbariérový

Více

Česká Kamenice a sociální marginalizace. Vypracovala: Martina Vajdová, DiS. červen 2018

Česká Kamenice a sociální marginalizace. Vypracovala: Martina Vajdová, DiS. červen 2018 Česká Kamenice a sociální marginalizace Vypracovala: Martina Vajdová, DiS. červen 2018 Sledování jevu sociální marginalizace lidí v České Kamenici Sociální marginalizace vyloučení nebo omezení jednotlivců

Více

Vážení partneři, Prosíme Vás proto o odpověď. Váš názor je pro nás důležitý.

Vážení partneři, Prosíme Vás proto o odpověď. Váš názor je pro nás důležitý. Vážení partneři, Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách působí ve vašem městě od roku 2008. V letošním roce se uzavírá tříletá pilotní fáze, kdy by měla být činnost Agentury u Vás ukončena.

Více

Most k naději. Problematika zaměstnanosti klientů nízkoprahových adiktologických služeb Libereckého kraje. www.mostknadeji.eu

Most k naději. Problematika zaměstnanosti klientů nízkoprahových adiktologických služeb Libereckého kraje. www.mostknadeji.eu Most k naději Problematika zaměstnanosti klientů nízkoprahových adiktologických služeb Libereckého kraje www.mostknadeji.eu Dotazník Data k této prezentaci byla sbírána ze tří nízkoprahových adiktologických

Více

Komunitní plán rozvoje sociálních služeb a dalších aktivit v obci Krásná Lípa v období

Komunitní plán rozvoje sociálních služeb a dalších aktivit v obci Krásná Lípa v období Komunitní plán rozvoje sociálních služeb a dalších aktivit v obci Krásná Lípa v období 2015-2018 Komunitní plán navazuje na strategické dokumenty platné v lokalitě: PRSS Šluknovského výběžku 2014-2017

Více

Zlínský kraj Prevence sociálně patologických jevů. Uherský Brod 28.3.2008 II. konference k prevenci SPJ

Zlínský kraj Prevence sociálně patologických jevů. Uherský Brod 28.3.2008 II. konference k prevenci SPJ Zlínský kraj Prevence sociálně patologických jevů Uherský Brod 28.3.2008 II. konference k prevenci SPJ Osnova prezentace Prevence z pohledu krajského úřadu Výskyt SPJ ve Zlínském kraji Předpoklady pro

Více

Vybraná data z analytické části RPSS ČB. Zpracovatelé: Mgr. Aleš Novotný Mgr. Hana Francová

Vybraná data z analytické části RPSS ČB. Zpracovatelé: Mgr. Aleš Novotný Mgr. Hana Francová Vybraná data z analytické části RPSS ČB Zpracovatelé: Mgr. Aleš Novotný Mgr. Hana Francová Obsah prezentace Sociodemografická data Socioekonomická data nezaměstnanost sociální dávky Výskyt kriminality

Více

Koncepce sociálního bydlení vize, příležitost, inspirace, rizika

Koncepce sociálního bydlení vize, příležitost, inspirace, rizika Koncepce sociálního bydlení vize, příležitost, inspirace, rizika Roman Matoušek Problémy dosavadních přístupů na co Koncepce reaguje? Podpora na straně poptávky (dávky) nepropojená s adekvátní nabídkou

Více

Spolupráce Agentury a Vsetína na tématu bydlení

Spolupráce Agentury a Vsetína na tématu bydlení Spolupráce Agentury a Vsetína na tématu bydlení Mgr. Zdeňka Slámová Olomouc, 22. 3. 2018 Prezentace / akce se koná v rámci projektu Systémové zajištění sociálního začleňování, č. CZ.03.2.63/0.0./0.0/15_030/0000605.

Více

Sociální bydlení a jeho implementace v ČR - pilotní testování v obcích

Sociální bydlení a jeho implementace v ČR - pilotní testování v obcích Sociální bydlení a jeho implementace v ČR - pilotní testování v obcích Veletrh sociálního podnikání Hradec Králové Linda Sokačová Oddělení sociálního bydlení a sociálního začleňování MPSV Sociální bydlení

Více

Jakub Šlajs Česká asociace streetwork, o.s.

Jakub Šlajs Česká asociace streetwork, o.s. Jakub Šlajs Česká asociace streetwork, o.s. Sociální práce a streetwork - Co je to sociální práce? To, co ostatní, tj. lékaři, učitelé, policie, hasiči, školy apod. nedělají? - Cílem sociální práce je:

Více

Regionální akční plán SRR ČR pro území Jihomoravského kraje a související přehled projektů v sociální oblasti

Regionální akční plán SRR ČR pro území Jihomoravského kraje a související přehled projektů v sociální oblasti Regionální akční plán SRR ČR pro území Jihomoravského kraje a související přehled projektů v sociální oblasti Regionální akční plán (RAP) Vychází ze Strategie regionálního rozvoje ČR 2014-2020 Zajišťuje

Více

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD)

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) SEMINÁŘ PRO MAS PRAHA 29. 7. 2015 VĚCNÉ ZAMĚŘENÍ OPZ IP 2.3 CLLD Specifický cíl 2.3.1: Zvýšit zapojení lokálních aktérů do řešení problémů nezaměstnanosti

Více

Pracovní skupina prevence kriminality a protidrogové prevence. PhDr. Julius Kopčanský

Pracovní skupina prevence kriminality a protidrogové prevence. PhDr. Julius Kopčanský Pracovní skupina prevence kriminality a protidrogové prevence PhDr. Julius Kopčanský 1. Komunitní plán (do r. 2006) Vznik magistrátní komise PK a PP již před rokem 2005 (jiné PS ale již existovaly) Práce

Více

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Terénní programy, id. 3645646 Kapacita služby: V danou chvíli je možno poskytnout službu 2

Více

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy ZA ROK 2016 1 ÚVOD Zpracování Závěrečné zprávy o plnění cílů a opatření Strategie

Více

Odbor pro sociální začleňování v romských lokalitách ( Agentura )

Odbor pro sociální začleňování v romských lokalitách ( Agentura ) Odbor pro sociální začleňování v romských lokalitách ( Agentura ) Strategický plán sociálního začleňování v Toužimi a Teplé - 2013 Obsah: ÚVOD... 3 VIZE... 3 STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ... 3 POPIS SITUACE...

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 783/2014

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 783/2014 č.j.: 783/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 730 ze dne 01.09.2014 Doporučení komise sociální a zdravotní Rady městské části Praha 3 Rada městské části I. b e r e n a v ě d

Více

1) priorita vzdělávání AKČNÍ PLÁN DEKÁDY ROMSKÉ INKLUZE 2005 2015 ČESKÁ REPUBLIKA

1) priorita vzdělávání AKČNÍ PLÁN DEKÁDY ROMSKÉ INKLUZE 2005 2015 ČESKÁ REPUBLIKA 1) priorita vzdělávání AKČNÍ PLÁN DEKÁDY ROMSKÉ INKLUZE 2005 2015 ČESKÁ REPUBLIKA Prioritní oblast Cíl Úkol Indikátor 1. Včasná péče Zvýšit účast sociálně dětí v předškolním vzdělávání. Vytvoření komplexního

Více

Vývoj klientely v prostředí klubové a privátní prostituce v Plzni. Jitka Vrbová Martin Petr

Vývoj klientely v prostředí klubové a privátní prostituce v Plzni. Jitka Vrbová Martin Petr Vývoj klientely v prostředí klubové a privátní prostituce v Plzni Jitka Vrbová Martin Petr Ulice Agentura sociální práce terénní program Poslání: Terénní program občanského sdružení Ulice - Agentura sociální

Více

PLÁN MĚSTA CHEBU V OBLASTI PROTIDROGOVÉ POLITIKY A OSTATNÍCH PATOLOGICKÝCH ZÁVISLOSTÍ NA ROK

PLÁN MĚSTA CHEBU V OBLASTI PROTIDROGOVÉ POLITIKY A OSTATNÍCH PATOLOGICKÝCH ZÁVISLOSTÍ NA ROK PLÁN MĚSTA CHEBU V OBLASTI PROTIDROGOVÉ POLITIKY A OSTATNÍCH PATOLOGICKÝCH ZÁVISLOSTÍ NA ROK 2016 Město Cheb, odbor sociálních věcí a zdravotnictví Cheb, 2015 1 ÚVOD Plán města Cheb v oblasti protidrogové

Více

Práce s mládeží v nízkoprahových klubech. Pavlína Hůževková, Eva Kašáková, DiS.

Práce s mládeží v nízkoprahových klubech. Pavlína Hůževková, Eva Kašáková, DiS. Práce s mládeží v nízkoprahových klubech Pavlína Hůževková, Eva Kašáková, DiS. Jižní Město Praha 11 Slangově: Jižák, Jižňák Panelové sídliště, přes 80 tis. obyvatel (> Zlín, Havířov) Největší sídliště

Více

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013 Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Sociální integrace a rovné příležitosti Podpora a rozvoj systému sociálních služeb je

Více

Sociální služby na Českokrumlovsku. Vyhodnocení dotazníkového šetření. Oblast Etnické menšiny

Sociální služby na Českokrumlovsku. Vyhodnocení dotazníkového šetření. Oblast Etnické menšiny Sociální služby na Českokrumlovsku Vyhodnocení dotazníkového šetření Oblast Etnické menšiny Duben 2012 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Komunitní plánování... 3 1.2 Struktura respondentů... 3 2. Výsledky za ORP

Více

BRNO První tři roky na cestě k systému sociálního bydlení. Martin Freund, Statutární město Brno

BRNO První tři roky na cestě k systému sociálního bydlení. Martin Freund, Statutární město Brno BRNO 2016 2018 První tři roky na cestě k systému sociálního bydlení Martin Freund, Statutární město Brno Struktura prezentace Stručná analýza Změna přístupu k sociálnímu bydlení v Brně Priority v oblasti

Více

Analýza skutečné potřebnosti služeb pro cílovou skupinu seniorů

Analýza skutečné potřebnosti služeb pro cílovou skupinu seniorů Analýza skutečné potřebnosti služeb pro cílovou skupinu seniorů Zpracovatel: GI projekt o.p.s. Zadavatel: 14.9.2012 1 Cíle projektu Identifikace skutečných potřeb cílové skupiny seniorů v Libereckém kraji

Více

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy ZA ROK 2017 1 ÚVOD Zpracování Závěrečné zprávy o plnění cílů a opatření Strategie

Více

- ANNONYMIZOVANÁ PRŮBĚŽNÁ ZPRÁVA - - PRO MČ PRAHA-LIBUŠ KE ZVEŘEJNĚNÍ -

- ANNONYMIZOVANÁ PRŮBĚŽNÁ ZPRÁVA - - PRO MČ PRAHA-LIBUŠ KE ZVEŘEJNĚNÍ - NADĚJE, POBOČKA PRAHA K BRANCE 11/19E, 155 PRAHA 5 +42 222 521 1, PRAHA@NADEJE.CZ - ANNONYMIZOVANÁ PRŮBĚŽNÁ ZPRÁVA - - PRO MČ PRAHA-LIBUŠ KE ZVEŘEJNĚNÍ - TERÉNNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A MOBILNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBA

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Zahájení poskyt. služby: září 2001 Nízkoprahové zařízení pro (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Charakteristika: NZDM je zčásti služba terénní, která se zaměřuje na práci v přirozeném prostředí

Více

Komunitní plánování - věc veřejná

Komunitní plánování - věc veřejná Komunitní plánování - věc veřejná Jak zjistit, co lidé opravdu chtějí? Jak zlepšit život v obci? Co to je komunitní plánování? Metoda, která umožňuje zpracovávat rozvojové materiály pro různé oblasti veřejného

Více

Střední škola sociální péče a služeb, nám. 8. května2, Zábřeh TÉMATA K MATURITNÍ ZKOUŠCE ZE SOCIÁLNÍ PÉČE

Střední škola sociální péče a služeb, nám. 8. května2, Zábřeh TÉMATA K MATURITNÍ ZKOUŠCE ZE SOCIÁLNÍ PÉČE Střední škola sociální péče a služeb, nám. 8. května2, Zábřeh TÉMATA K MATURITNÍ ZKOUŠCE ZE SOCIÁLNÍ PÉČE Studijní obor: Forma studia: Forma zkoušky: 75-41-M/01 Sociální činnost - sociálně výchovná činnost

Více

Adiktologická ambulance v sociálně vyloučené lokalitě v Brně I.

Adiktologická ambulance v sociálně vyloučené lokalitě v Brně I. Adiktologická ambulance v sociálně vyloučené lokalitě v Brně I. AT konference Seč 2018 Mgr. Sonja Věchetová Bc. et Bc. David Věchet 7.6.2018 Adiktologická ambulance v sociálně vyloučené lokalitě v Brně

Více

MAGISTRÁT MĚSTA BRNA PROJEKT PRO DLOUHODOBĚ NEZAMĚSTNANÉ

MAGISTRÁT MĚSTA BRNA PROJEKT PRO DLOUHODOBĚ NEZAMĚSTNANÉ MAGISTRÁT MĚSTA BRNA PROJEKT PRO DLOUHODOBĚ NEZAMĚSTNANÉ PODPORA ZAMĚSTNANOSTI ZNEVÝHODNĚNÝCH OSOB NA ÚZEMÍ MĚSTA BRNA CZ.03.2.60/0.0/0.0/16-052/0007786. Tímto projektem město poprvé v historii řeší aktivní

Více

Ing. Mgr. Iveta Turková ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ZDRAVOTNICTVÍ Bezpečné město Benešov SOCIÁLNÍ PREVENCE V BENEŠOVĚ

Ing. Mgr. Iveta Turková ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ZDRAVOTNICTVÍ Bezpečné město Benešov SOCIÁLNÍ PREVENCE V BENEŠOVĚ Ing. Mgr. Iveta Turková ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ZDRAVOTNICTVÍ Bezpečné město Benešov 24. 10. 2016 SOCIÁLNÍ PREVENCE V BENEŠOVĚ SYSTÉM PREVENCE MĚSTO BENEŠOV PLATFORMA Bezpečné město Komise RM Bezpečnostní

Více

Město Letohrad. Pardubický kraj. Plán prevence kriminality na období 2012 2014 MĚSTA LETOHRADU

Město Letohrad. Pardubický kraj. Plán prevence kriminality na období 2012 2014 MĚSTA LETOHRADU Město Letohrad Pardubický kraj Plán prevence kriminality na období 2012 2014 MĚSTA LETOHRADU Schválen dne 6. 6. 2012 usnesením RM č. 163/2012 OBSAH: 1. Úvod 3 2. Bezpečnostní analýza v období 2010 3 2.1.

Více

Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence

Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence Služby sociální prevence 53 Služby sociální prevence napomáhají zabránit sociálnímu vyloučení osob, které jsou tímto

Více

Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji

Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji 13. 11. 2013 Workshop: Prevence sociálních a bezpečnostních rizik v transformující se společnosti 21. století Moravskoslezský kraj - vybrané statistické

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE MĚSTĚ PROSTĚJOVĚ. Pracovní skupina pro národnostní menšiny a cizince

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE MĚSTĚ PROSTĚJOVĚ. Pracovní skupina pro národnostní menšiny a cizince KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE MĚSTĚ PROSTĚJOVĚ Pracovní skupina pro národnostní menšiny a cizince CÍLOVÉ SKUPINY Národnostní menšiny = společenství osob, které mají státní občanství ČR a projevují

Více

Zpráva o realizaci projektu a vyúčtování neinvestiční dotace pro program Podpora terénní práce pro rok 2013

Zpráva o realizaci projektu a vyúčtování neinvestiční dotace pro program Podpora terénní práce pro rok 2013 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Materiál ZM MRZ/6800/2014 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor sociální oddělení sociálních věcí Szurmanová Jarmila Bc. Materiál pro 26. zasedání

Více

SOCIÁLNÍ FÓRUM ÚSTECKÉHO KRAJE

SOCIÁLNÍ FÓRUM ÚSTECKÉHO KRAJE SOCIÁLNÍ FÓRUM ÚSTECKÉHO KRAJE Bydlení a soužití obyvatel v kontextu sociálního vyloučení Mgr. Martin Klika, MBA, DBA náměstek hejtmana Ústeckého kraje Kompetence: sociální věci a bezpečnost Trochu statistiky

Více

Priorita 2: Pomoc a poradenství obětem trestné činnosti se zvláštním zaměřením na skupiny zvlášť zranitelných obětí.

Priorita 2: Pomoc a poradenství obětem trestné činnosti se zvláštním zaměřením na skupiny zvlášť zranitelných obětí. Akční plán prevence kriminality města Bruntál na rok 2016 Priorita 1: Rozvoj systému prevence kriminality, posilování spolupráce, kompetence a kapacity relevantních partnerů, rozšiřování prostoru pro působení

Více

Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017

Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017 Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017 Zpracoval Institut Komunitního rozvoje, z.s. Obsah Úvod... 2 1. Základní informace... 2 2. Výsledky dotazníkového

Více

Příprava dokumentu 4. Komunitního plánu sociálních služeb ve městě Ostrava

Příprava dokumentu 4. Komunitního plánu sociálních služeb ve městě Ostrava Příprava dokumentu 4. Komunitního plánu sociálních služeb ve městě Ostrava 18.6.2014 výjezdní jednání Manažerského týmu komunitního plánování v Ostravě hotel Belaria, Hradec nad Moravicí Harmonogram přípravy

Více

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti informace v prezentaci jsou aktuální k 1. 10. 2014 flexibilní mosty v sociálních službách Historie a poslání Ponton

Více

JE PRO KOMUNÁLNÍHO POLITIKA VYUŽITELNÉ TÉMA ZDRAVÍ?

JE PRO KOMUNÁLNÍHO POLITIKA VYUŽITELNÉ TÉMA ZDRAVÍ? JE PRO KOMUNÁLNÍHO POLITIKA VYUŽITELNÉ TÉMA ZDRAVÍ? Stanislav Wasserbauer Státní zdravotní ústav Zdravá Vysočina, z. s. ZDRAVÍ 2 základní kategorie Individuální zdraví každého z nás Veřejné zdraví populace

Více

Stručné zhodnocení vlivů na zdraví (HIA) v rámci koncepce

Stručné zhodnocení vlivů na zdraví (HIA) v rámci koncepce Stručné zhodnocení vlivů na zdraví (HIA) v rámci koncepce hodnotitel název koncepce datum zpracování 1. Screening 1.1 Vliv na determinanty Tab. č. 1 Použitá matice hodnocení vlivu koncepce na determinantu

Více

Sociáln. ené lokality v Ústeck. Krajský úřad. Ústeck 22. dubna 2010

Sociáln. ené lokality v Ústeck. Krajský úřad. Ústeck 22. dubna 2010 Sociáln lně vyloučen ené lokality v Ústeck steckém kraji Krajský úřad Ústeck steckého kraje 22. dubna 2010 Pojem sociálního vyloučení Proces, kterým jsou jednotlivci i celé skupiny osob zbavováni přístupu

Více

SPOLEČNOU CESTOU. Bc. Kamil Podzimek

SPOLEČNOU CESTOU. Bc. Kamil Podzimek SPOLEČNOU CESTOU Bc. Kamil Podzimek 2010 2014 2010 2014 Otázky a odpovědi před volbami Jaké jsou aktuální problémy v oblasti zneužívání návykových látek v Praze a jejich možná řešení, která budete prosazovat?

Více

Příloha č. 2 k výzvě - Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 k výzvě - Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 k výzvě - Popis podporovaných aktivit Podpora typu A 1. Podpora transformace a deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb (pro osoby se zdravotním postižením) a zařízení ústavní péče

Více

Sociální bydlení a jeho implementace v ČR - pilotní testování v obcích

Sociální bydlení a jeho implementace v ČR - pilotní testování v obcích Sociální bydlení a jeho implementace v ČR - pilotní testování v obcích Štětí, 12. 4. 2018 Eliška Vrabcová Oddělení sociálního bydlení a sociálního začleňování MPSV Sociální bydlení Situace v ČR 2 3 Rozdělení

Více

Nízkoprahový klub pro děti a mládež Rachot

Nízkoprahový klub pro děti a mládež Rachot Nízkoprahový klub pro děti a mládež Rachot Gen. Svobody 68, Šumperk 787 01 Tel.: 583 550 237, 778 087 717 E-mail: rachot@pontis.cz Zaměstnanci Vedoucí sociální pracovník: Rýznarová Marie, DiS. Pracovníci

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

Dotazník pro uživatele občanského sdružení FOKUS-Písek o.s., Pobočka STRAKONICE

Dotazník pro uživatele občanského sdružení FOKUS-Písek o.s., Pobočka STRAKONICE Vyhodnocení dotazníku Dotazník pro uživatele občanského sdružení FOKUS-Písek o.s., Pobočka STRAKONICE Projekt: Komunitní plán sociálních služeb ORP Strakonice Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/45.00079

Více

Česká asociace streetwork, z.s.

Česká asociace streetwork, z.s. Česká asociace streetwork, z.s. Sdružuje a zastřešuje nízkoprahové sociální služby v celé ČR, které fungují podle zákona 108/2006 Sb. Zejména pak NZDM (235), KC (60), TP (39 programů pro děti a mládež)

Více

STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 2014 (TP)

STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 2014 (TP) STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 214 (TP) CELKOVÝ POČET KLIENTŮ A KONTAKTŮ 12 1 8 6 4 2 POČET KLIENTŮ A KONTAKTŮ - I. POLOLETÍ 195 85 KLIENTI INTERVENCE 31 KONTAKTY NEREAL.KONTAKT 8 TERÉN POČET

Více

Obce - základní subjekty veřejné správy

Obce - základní subjekty veřejné správy Obce - základní subjekty veřejné správy Základní úloha subjektů veřejné správy: zajišťování veřejných statků, které souvisejí - s kvalitou života - se soudržností společnosti - s tvorbou lidského kapitálu

Více

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 8

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 8 MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 8 DNE: 22.10.2015 JEDNACÍ ČÍSLO: 8/2015/OS/3 NÁZEV: Žádost o dotaci Terénní práce v lokalitě ZR 3 ANOTACE: Terénní sociální služba byla

Více

STRATEGICKÝ PLÁN LOKÁLNÍHO PARTNERSTVÍ SOKOLOV PRO OBDOBÍ 2014-2016

STRATEGICKÝ PLÁN LOKÁLNÍHO PARTNERSTVÍ SOKOLOV PRO OBDOBÍ 2014-2016 STRATEGICKÝ PLÁN LOKÁLNÍHO PARTNERSTVÍ SOKOLOV PRO OBDOBÍ 2014-2016 OBSAH ÚVODNÍ SLOVO... 1 Lokální partnerství Sokolov... 1 Role Agentury pro sociální začleňování od 1. července 2014 vzdálená podpora...

Více

Seminář na téma Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách. Praha 25.- 26. 7. 2007 Lichtenštejnský palác

Seminář na téma Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách. Praha 25.- 26. 7. 2007 Lichtenštejnský palác při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách Praha 25.- 26. 7. 2007 Lichtenštejnský palác Důvody pro vznik Agentury Absence komplexních a dlouhodobých nástrojů Prohlubující

Více

Metodika analytické a strategické části RPSS ČB

Metodika analytické a strategické části RPSS ČB Metodika analytické a strategické části RPSS ČB doc. Ing. Lucie Kozlová,Ph.D. Zdravotně sociální fakulta JU Katedra sociální práce lkozlova@zsf.jcu.cz Sociální analýza území SO ORP České Budějovice (ČB

Více

Mgr. Ing. Jana Juřicová PhDr. Veronika Froňková. Příklady možného propojení řešení bydlení a zaměstnání v rámci sociálního podnikání/zaměstnávání

Mgr. Ing. Jana Juřicová PhDr. Veronika Froňková. Příklady možného propojení řešení bydlení a zaměstnání v rámci sociálního podnikání/zaměstnávání Mgr. Ing. Jana Juřicová PhDr. Veronika Froňková Příklady možného propojení řešení bydlení a zaměstnání v rámci sociálního podnikání/zaměstnávání Bydlení je základní lidské právo Právní jistotu Finanční

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, 381 01 Český Krumlov Č. j.: MUCK 08047/2018/OSVaZ/IP Sp.sk.zn.: 551 V/5 Vyřizuje: Mgr. Ingrid Pechová Telefon: 380 766 400 Datum: 7.2.

Více

Zápis z 18. jednání Komise prorodinných aktivit, sociální a zdravotní ze dne ve Žďáru nad Sázavou

Zápis z 18. jednání Komise prorodinných aktivit, sociální a zdravotní ze dne ve Žďáru nad Sázavou Zápis z 18. jednání Komise prorodinných aktivit, sociální a zdravotní ze dne 11. 1. 2017 ve Žďáru nad Sázavou Garant komise: Předseda komise: Přítomni: Omluveni: Hosté: Ing. Josef Klement, místostarosta

Více

12. SETKÁNÍ LOKÁLNÍHO PARTNERSTVÍ VELKÉ HAMRY 25. března 2015 MěÚ Velké Hamry, 12:30 15:30

12. SETKÁNÍ LOKÁLNÍHO PARTNERSTVÍ VELKÉ HAMRY 25. března 2015 MěÚ Velké Hamry, 12:30 15:30 12. SETKÁNÍ LOKÁLNÍHO PARTNERSTVÍ VELKÉ HAMRY 25. března 2015 MěÚ Velké Hamry, 12:30 15:30 Účastníci: Město Velké Hamry Jaroslav Najman - starosta Lucie Večerníková asistentka lokálního konzultanta Markéta

Více

Občanské sdružení D.R.A.K.

Občanské sdružení D.R.A.K. Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Pracovní skupina KPSS,,Romové a cizinci ZÁPIS SETKÁNÍ. Číslo zápisu: 03 / 2008 Datum:11. prosince 2008 Místo setkání: Klub zastupitelů, Mečová 5, Brno

Pracovní skupina KPSS,,Romové a cizinci ZÁPIS SETKÁNÍ. Číslo zápisu: 03 / 2008 Datum:11. prosince 2008 Místo setkání: Klub zastupitelů, Mečová 5, Brno ZÁPIS SETKÁNÍ Číslo zápisu: 03 / 2008 Datum:11. prosince 2008 Místo setkání: Klub zastupitelů, Mečová 5, Brno PROGRAM 1. Přivítání, prezence 2. Přehled sociálních služeb 3. Návrh priorit a opatření 4.

Více

Metodický pokyn č. 1/2011

Metodický pokyn č. 1/2011 Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Odbor rodiny a dávkových systémů Č. j.: 2011/4258-21 V Praze dne 17. ledna 2011 Vyřizuje: Mgr. Petr Beck, PaedDr. Petr Niederle Metodický pokyn č. 1/2011 k rozšíření

Více