BIP Standard. Bochumský osobnostní dotazník. Stefan Bergmann. 2. Vydání

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BIP Standard. Bochumský osobnostní dotazník. Stefan Bergmann. 2. Vydání"

Transkript

1 BIP Standard Bochumský osobnostní dotazník 2. Vydání Stefan Bergmann ID Datum administrace

2 BIP Přehled výsledků 2 / 38 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Souhrn výsledků Motivace k výkonu Motivace k utváření Motivace k vedení Svědomitost Flexibilita Rozhodnost Senzitivita Schopnost kontaktů Sociabilita Orientace na tým Schopnost prosadit se Emocionální stabilita Odolnost vůči zátěži Sebevědomí * Založeno na "Český standardizační soubor - střední a vrcholový management, podle pohlaví" (Sten) Obsah Zpráva* Interpretace základních škál Testový profil Vyhodnocení škál Grafické zobrazení škál Skórování položek Statistika odpovědí Výsledky testování může interpretovat pouze osoba s psychologickým a psychodiagnostickým vzděláním, v souladu se Standardy pro pedagogické a psychologické testování (Hogrefe-Testcentrum,Praha,2001).

3 BIP Zpráva 3 / 38 INTERPRETACE BIP - Interpretace základních škál. Bochumský inventář profesních charakteristik osobnosti je psychologická metoda,zjišťující osobnostní vlastnosti vztažené k výkonu profese. V této zprávě jsou uvedeny výsledky dotazníku BIP získané prostřednictvím sebehodnocení s ohledem na profesní situace. Toto individuální sebeposouzení je vyhodnoceno ve 14 osobnostních vlastnostech. Následující graf znázorňuje, že těchto 14 vlastností je možné zařadit do 4 oblastí: Těchto 14 vlastností netvoří souhrnně celou strukturu osobnosti. Jedná se pouze o škály, které se významně projevují v profesním životě. Na následujících stranách naleznete systematický souhrn vašeho sebehodnocení. Pravděpodobně se zde nachází jen málo aspektů, které vás překvapí. Je však možné, že byste si u některých škál přáli jiné vyjádření. Je třeba mít na paměti, že popis těchto vlastností neznamená hodnocení ve smyslu "horší" nebo "lepší". Při posuzování výsledku je nutné stále zohledňovat individuální cíle a osobnostní vývoj. V daném případě je kromě toho potřeba zohlednit vlastnosti vzhledem k požadavkům profesní pozice. Každá vlastnost nemá stejný vztah ke všem činnostem a u některých činností může být vhodnější např. střední úroveň než výrazně nízká či vysoká hodnota. Naleznete zde některé podněty, jak můžete využít poskytované informace. Dotazník BIP je často používán v přípravě pro rozhovor. Výsledky však můžete použít pro vlastní osobnostní vývoj také nezávisle na předloženém kontextu. Informace k interpretaci vašich výsledků. Osobnostní vlastnosti se nedají měřit (jako např. teplota) na stupnici s pevně stanoveným nulovým

4 BIP Zpráva 4 / 38 bodem. Vyjádření " U pana X je zjištěna vysoká orientace na týmovou spolupráci" znamená: "Ve srovnání s jinými lidmi je u pana X vysoce vyjádřena orientace na týmovou spolupráci". Popis osobnostních vlastností je možný pouze ve vztahu k jiným lidem. V psychologickém dotazníku vyvinutém podle vědeckých zásad jsou proto jednotlivci porovnáváni s průměrem referenční skupiny.určité vlastnosti jsou tedy interpretovány vždy s ohledem na referenční soubor. Tak je možné, že např. u jedné osoby ve vyšší manažerské pozici bude úroveň motivace k vedení vzhledem k ostatním vedoucím pracovníkům nízká, avšak ve srovnání s obecnou populací bude úroveň této vlastnosti spíše vysoká. Výsledky jsou porovnány se standardizačním souborem a rozděleny na 10 stupňů, tzv. stenů, v rámci tzv. normálního rozdělení. Také mnohé jiné lidské vlastnosti (např. tělesná výška) zaujímají toto normální rozdělení, kde se převážná část nachází ve středním rozsahu, extrémní hodnoty se vyskytují zřídka. V následujícím grafu je znázorněno, jak jsou vytvořeny tyto stenové hodnoty v rámci normálního rozdělení. Je patrné, že se velikost stenu mění podle umístění v rámci normálního rozdělení: ve střední části se nachází větší množství osob, např. ve stenu 5 a 6 je vždy 19,15%. V okrajových částech je obsaženo méně osob, např. steny 1 a 10 zahrnují vždy jen 2,28% osob ze standardizačního souboru. Z toho vyplývá, že 4 steny ve středu rozložení (4 až 7) zahrnují výsledky asi 68% osob ze standardizačního souboru. V nižších a vyšších stenech se nacházejí výsledky vždy asi 16% osob. Jestliže se bude na následujících stranách určitá vlastnost nacházet ve střední oblasti, znamená to, že odpovídá průměrné úrovni podle standardizačního souboru. Pokud bude výsledek vyznačen v pravé nebo levé části grafu, odpovídá to vyšším nebo nižším hodnotám. Jestliže bude hodnota skóru v extrémní oblasti (1 nebo 10), znamená to, že pouze velmi malý počet osob (asi 2%) vykazuje podobný výsledek. Následující popis se zakládá na srovnání s osobami, které tvořily Český standardizační soubor - střední a vrcholový management, podle pohlaví.. Je třeba mít na paměti, že při srovnání s jiným souborem, mohou vzniknout jiné výsledky.

5 BIP Zpráva 5 / 38 Jak můžete použít své výsledky Mnozí účastníci testování chtějí využít výsledky dotazníku BIP pro další osobní rozvoj. Zde je několik informací: Posuďte své výsledky v zobrazení ohledně čtyř oblastí dotazníku BIP. Odpovídá to vždy vašim představám? Pokud ne, kde nalézáte neshody? Výsledky dotazníku BIP představují souhrn vašeho sebeposouzení. Aby bylo možno získat realistické zhodnocení vaší osobnosti, je vhodné toto sebeposouzení porovnat s posouzením jiné osoby. Můžete si o tom promluvit s někým ve vašem okolí, komu důvěřujete. Použijte k tomu texty na následujících stránkách. Ve kterých oblastech se posouzení vaší osobnosti shoduje s posouzením důvěryhodné osoby a kde je zcela odlišné? Zkuste najít vaše "slepé místo":to je oblast osobnostních vlastností, kterých si člověk sám u sebe nevšimne, ale druhým lidem je nápadná. (např. pro jiné citelná dominance zkušeného manažera na vedoucí pozici) Můžete diskutovat s kolegy nebo s lidmi z vašeho blízkého okolí, jaké požadavky a očekávání jsou na vás kladeny a nakolik z jejich pohledu tyto požadavky splňujete. Informujte se, které změny z jejich pohledu byste měl/a provést: "Co bych konkrétně musel/a v té či oné situaci udělat, abych vaše požadavky či očekávání splnil/a?" Zabývejte se také sami svým dalším rozvojem a nečekejte jen na podněty z vašeho okolí. Postupujte přitom vytrvale, plánovitě a trpělivě:stanovte si cíle a sami kontrolujte své pokroky. V konkrétním případě si můžete aktivně požádat o pomoc, např. kolegy, životního partnera, blízkou osobu.

6 BIP Zpráva 6 / 38 VAŠE VÝSLEDKY Pracovní orientace Co je pro vás profesní výzva? Motivace k výkonu Motivace k utváření Motivace k vedení Motivace k výkonu Jak vysoké požadavky na sebe kladete? Máte mimořádně vysoké nároky na vlastní výkon a jste ochotní se nadmíru namáhat, abyste dosáhli toho, co jste si předsevzali. I ty nejnáročnější úkoly a problémy zvýší Vaše nasazení a motivují Vás k tomu, abyste pracovali na úkolu s ještě větší energií. Držíte se i cílů, u kterých už je patrné, že v zásadě nejsou dosažitelné. Při práci na sebe kladete ty nejvyšší nároky a velmi rozhodně se snažíte překonat laťku, kterou jste si sami nastavili. Výkon má ve Vašem životě mimořádné místě. Patrně při realizaci Vaší orientace na výkon často saháte až na hranice svých možností. Mohlo by pro Vás být důležité, zvýšenou měrou dbát na pěstování oblastí života mimo práci. V zájmu dlouhodobé životní úspěšnosti a zachování zdraví je zpravidla nutné, aby po období napětí a zátěže nastávaly i chvíle oddychu a relaxace platí to zvláště pro lidi, kteří jsou ochotní úplně se vyčerpat. Zkušenost mnoha řídících pracovníků ukazuje, že spokojenost vyplývající z profesního nasazení není udržitelná jako jediný zdroj spokojenosti v průběhu celého života. Motivace k utváření Jak ovlivňujete pracovní proces? Je pro Vás nejvyšší měrou důležitý osobní a intenzivní podíl na utváření a proměnách Vašeho prostředí. Z toho důvodu se cítíte nejlépe v profesi, která nabízí velmi široké pole pro Vaše proměny. Své přesvědčení uplatňujete s vysokým nasazením a je pro Vás důležité dát do pohybu celou řadu věcí a tvůrčím způsobem zasahovat do procesů změny. Neodradí Vás ani překážky, které se před Vámi objeví. Pro uskutečnění vašich idejí jste ochotní mnohého se vzdát možná že sami sebe musíte občas brzdit. Mohlo by pro Vás být významné analyzovat přednosti dané situace a zohlednit šance, které spočívají v kontinuitě. Motivace k vedení Jak ovlivňujete ostatní lidi? Profesní úkol bez možnosti vést druhé lidi pro Vás není zajímavý. Neváháte, když jde o převzetí vedoucí pozice ve skupině nebo týmu a také o to, navést zbylé členy týmu na cestu, kterou považujete za správnou. Jste spokojení, pokud se podle Vás ostatní řídí a dokážete je získat na svou stranu.

7 BIP Zpráva 7 / 38 Nemáte problém se zasahováním do akčního prostoru druhých lidí a udělovat potřebné příkazy. Je pro Vás důležité, že můžete přebírat zodpovědnost a s tím spojenou pravomoc rozhodovat. Mnozí lidé na vedoucích pozicích oplývají kromě již jmenovaných vlastností také vysokou mírou schopnosti se prosadit a také pevným sebevědomím. Kromě všech pozitivních aspektů je tu i nebezpečí, že už nevnímáte kritickou zpětnou vazbu, resp. ji nereflektujete, stejně jako neberete dostatečný ohled na námitky, které jsou z odborného hlediska oprávněné.

8 BIP Zpráva 8 / 38 Pracovní chování Jak přistupujete k profesním úkolům? Svědomitost Flexibilita Rozhodnost Svědomitost Jak je pro vás důležitý perfekcionismus a orientace na detaily? Při plánování a realizaci Vašich nápadů se osvědčujete jako spolehlivá a důkladná osoba. Snažíte se každou načatou činnost zpracovat pokud možno důkladně a precizně, přičemž jste ochotní vložit do činnosti nadprůměrnou námahu. Pečlivost je pro Vás velmi důležitá a patří k Vašemu osobnímu vysokému standardu. Jste spokojení až ve chvíli, kdy byly zohledněny a vypilovány všechny jednotlivosti a detaily. Při spolupráci s méně odpovědnými osobami trpíte, protože očekáváte stejnou pečlivost i u druhých lidí. Pokud máte dojem, že Vás vlastní vysoké nároky na pečlivost omezují, můžete si pomoci tím, že se budete soustředit na skutečné nároky určitého úkolu. Flexibilita Nakolik jste ochotní se vždy znovu přizpůsobit? Je pro Vás velmi snadné přizpůsobit se měnícím podmínkám a nečekaným změnám v pracovním prostředí. Patrně jste zjistili, že se Vám rutinní úkoly příčí. Vyhovuje Vám, že jste konfrontováni s novými výzvami a můžete se zabývat neznámými úkoly. Postupy a procesy, které neznáte, ve Vás nevyvolávají nejistotu, protože máte talent improvizovat. Je Vám spíše příjemné, když je úkol vymezen nejasně, protože dokážete tolerovat vysokou míru nejistoty a ochotně se stavíte čelem novým situacím. Za určitých okolností můžete na lidi, pro které jsou konvence důležité, působit nevypočitatelně, protože se často rozhodujete podle okamžité situace. Rozhodnost Jak cíleně měníte roozhodnutí ve svém jednání? Dokážete přesvědčit schopností rychle se pustit do práce a také ji ukončit. Když se pro něco rozhodnete, tak se i rychle pustíte do realizace. Takto se zaměříte především na potřebné kroky, aniž byste se nechali rozptylovat dalšími faktory. Zároveň si patrně neuděláte čas na to, abyste zvážili významná pro a proti svého rozhodnutí. Jste znám/a jako člověk, který si neláme dlouho hlavu, ale rozhodně přikročí k činům. Kladete si cíle, které sledujete s vytrvalostí a efektivitou. Jste schopní svou práci dobře organizovat. Komplexní úkoly zvládáte díky smysluplnému dělení na dílčí snadno dosažitelné cíle. Tento postup je výhodný v celé řadě situací, zároveň nesmíte zapomenout, ževaše

9 BIP Zpráva 9 / 38 navyklá rozhodnost představuje v určitých situacích nebezpečí, že budete jednat zbrkle tam, kde je nutná pečlivá analýza.

10 BIP Zpráva 10 / 38 Sociální kompetence Jak vstupujete v profesní oblasti do jednání s druhými lidmi? Senzitivita Schopnost kontaktů Sociabilita Orientace na tým Schopnost prosadit se Senzitivita Jak dobře vnímáte pocity druhých lidí? V kontaktu s druhými lidmi projevujete velmi rozvinutý cit pro jejich vyladění. Správně vnímáte emoce a konflikty, které doprovázejí rozhovor. Téměř vždy se Vám podaří i v těch nejnáročnějších situacích najít správný tón. Dokážete to i díky tomu, že se snadno vžíváte do situace druhého člověka a touto cestou poznáte jeho náladu a rozpoložení. Značná míra empatie Vám dovoluje zvládnout i náročné rozhovory a vyjít i s těžko přístupnými osobami. Přesto můžeme vřele doporučit, abyste čas od času požádali někoho, komu věříte, o zpětnou vazbu, jak Vás vnímá a porovnat to s Vaším vlastním odhadem a záměrem. Schopnost kontaktů Do jaké míry se chováte otevřeně a iniciativně v sociálních situacích? Nemáte problém oslovit lidi, které neznáte, naopak činíte tak s lehkostí. V kontaktu s druhými lidmi máte pocit jistoty. Jak v profesním, tak v soukromém kontextu jste otevření častým kontaktům s lidmi a ceníte si možnosti mnohé potkávat. Motivuje Vás příležitost k setkávání s novými lidmi a je to zdrojem Vaší spokojenosti. Patrně se budete nejlépe cítit v povolání, které Vám dá možnost uplatnit tyto své silné stránky. Když Vám Vaše profese kontakty neumožní, je tu nebezpečí, že odsunete pracovní povinnosti stranou, abyste využili příležitost s někým komunikovat. Sociabilita Jak je pro vás důležité harmonické soužití s jinými lidmi? Považujete za důležité, aby Vás ostatní vnímali jako přátelskou a ohleduplnou osobu. Abyste se v práci cítili dobře, chcete mít s ostatními harmonické vztahy a zpravidla se snažíte urovnávat spory a integrovat lidi ve svém okolí. Když dojde k situaci, kdy byste měli kritizovat druhé lidi, tak to učiníte velice zaobaleně a nejraději vůbec ne, i když by to bylo žádoucí. Svůj protějšek nechcete urazit a někdy je pro Vás velice těžké vyslovit nepříjemnou pravdu druhému do očí. Je Vám nadmíru nepříjemné, když na sebe přitáhnete nelibost. K ostatním lidem přistupujete s ochotou a ohleduplností a ostatní Vás proto

11 BIP Zpráva 11 / 38 vnímají jako laskavou a podporující osobu. Za určitých okolností by pro Vás bylo užitečné mluvit o kritických záležitostech přesněji a určitěji, abyste Vámi poznané problémy dokázali lépe řešit. Je také důležité, především ve prospěch aktivního přebírání zodpovědnosti, dávat partnerovi nejen pozitivní zpětnou vazbu, ale umožnit i poučení z chyb. Orientace na tým Do jaké míry upřednostňujete týmovou spolupráci? Jste výrazně zaměření na týmovou práci a mimořádně si ceníte spolupráce s druhými lidmi. Aktivně prosazujete společná rozhodnutí a jste ochotní předávat kompetence svým spolupracovníkům. Možnost spolupráce Vás povzbuzuje; v týmu přebíráte často roli toho, kdo drží skupinu pohromadě. V rámci spolupráce aktivně podporujete druhé lidi a rádi přijmete podporu ze strany kolegů. Potíže neřešíte na vlastní pěst, ale dokážete využít zdroje týmu. Pokud budete ve vysoké míře všechno společně plánovat a vykonávat, je tu riziko, že splnění úkolu zabere mnohem více času, než by bylo nutné. Může být neekonomické, pokud otázky, které můžete vyřešit sami, přenášíte do týmu. Schopnost prosadit se Nakolik se dokážete prosadit vůči druhým lidem? Vnímáte sebe sama jako osobu, která ve vztahu k druhým lidem zaujímá dominantní roli. V rozhovorech jste pohotoví, trváte důrazně na svém. Vaše tvrdošíjná přesvědčivost vede k tomu, že v konfliktech často prosadíte vlastní cíle. Především lidé, kteří si nedokážou stejným způsobem zajistit pozornost, vás budou patrně vnímat jako vyloženě autoritářskou osobu. V mnoha profesích jsou popsané vlastnosti výhodou. Přesto byste měli ověřit, zda v některých situacích není lepší přistoupit na kompromis a aktivně zapojit při rozhodování i názory druhých lidí než za každou cenu prosazovat vlastní postoj. Využijte možnost, kdy Vám někdo, komu věříte, může poskytnout zpětnou vazbu o Vašem chování.

12 BIP Zpráva 12 / 38 Psychická konstituce Jak zdoláváte profesní překážky, zátěž a neúspěchy? Emocionální stabilita Odolnost vůči zátěži Sebevědomí Emocionální stabilita Do jaké míry jste emocionálně stabilní? Problémy a starosti zvládáte v maximálním klidu. Rychle se vzpamatujete z nezdaru a po porážce se Vám daří najít novou motivaci. Máte optimistický postoj k životu a osobní problémy prakticky nikdy neovlivní prácovní výkon. Negativní pocit při obtížích a nezdarech vlastně neznáte a tak ani neovlivňuje Vaši schopnost pracovat. Vaše stabilita Vám dovoluje úspěšně zvládat i takové činnosti, při kterých jste vystaveni vysokému psychickému tlaku. Za určitých okolností by pro Vás mohlo být užitečné prověřit své chování po konfliktech a v problémových situacích. Vyžádejte si zpětnou vazbu, co z takových situací vyplývá a jak můžete do budoucnosti usměrnit své postupy. Emocionálně stabilní osoby se totiž vyznačují tím, že relevantní problémy zpracovávají povrchně a důležité signály částečně vůbec nevnímají. Odolnost vůči zátěži Jak velkou zátěž chcete a můžete zvládnout? Vysokou zátěž zvládáte mimořádně dobře, aniž by Vás to výrazně omezovalo. Neděláte si nic z toho, když musíte delší dobu zvládat vysoké nároky. Je možné, že Vás naopak výrazná zátěž motivuje. Máte hodně energie a v době, kdy hodně pracujete, oplýváte obdivuhodnou schopností hospodařit s energií tak, že výkonnost udržíte na vysoké úrovni. Vnímáte sebe sama jako zdravou a robustní osobu. Pokud by hrozilo, že nároky převýší Vaše možnosti, měli byste dbát na tělesné signály a reagovat ve prospěch dlouhodobě dobrého zdraví. Sebevědomí Jak jste si jisti sami sebou? V téměř všech sociálních situacích se velmi dobře ovládáte. Vaše vystupování je přesvědčivé, sebejisté a nezpochybnitelné. Nedělá Vám potíže vystupovat před skupinami lidí naopak takové situace aktivně vyhledáváte. Když získáte dojem, že Vás někdo odmítá, pak Vás to příliš netrápí zabýváte se tím jen chvíli. Nestaráte se o to, co si o Vás myslí ostatní, jste sami se sebou spokojení a znáte své silné stránky. Proto jste schopni vyslechnout si jednoznačně vyřčenou kritiku, aniž by to zásadním způsobem ovlivnilo vaše sebevědomí. Určité nebezpečí může být v tom, že na základě velké sebejistoty sotva

13 BIP Zpráva 13 / 38 přijmete oprávněné pochyby a podloženou kritiku.

14 BIP Testový profil 14 / 38 TESTOVÝ PROFIL Bochumský osobnostní dotazník Standard Dänische Norm - Percentily Pracovní orientace Motivace k výkonu Stupňování vlastního výkonu; vysoké nároky; ochota podávat výkony a vynakládat úsilí Motivace k utváření Ochota ovlivňovat; tendence měnit věci, které nejsou v pořádku; iniciativnost, připravenost k aktivitě Motivace k vedení Orientace na úkoly, které souvisejí s vedením lidí; subjektivní důležitost sociálního vlivu Pracovní orientace Ochota vypořádat se s vysoko položeným cílem; vysoké nároky na vlastní výkony; ochota namáhat se, motivace k neustálému zvyšování vlastního výkonu. Motivace měnit subjektivně vnímané nesprávné postupy a upravovat je podle vlastních představ; výrazná ochota k prosazování a uskutečňování vlastních přístupů. Výrazný motiv mít sociální vliv; preferuje úkoly související s vedením a řízením; hodnotí sám/ sama sebe jako autoritu a vzor druhých lidí. Pracovní chování Svědomitost Flexibilita Pečlivý pracovní styl; spolehlivost; zodpovědnost; zaměření na detaily. Otevřenost novým zkušenostem; ochota ke změně; ochota přijmout nejistotu Pracovní chování Pečlivý pracovní styl; vysoká spolehlivost; zodpovědnost; pracovní styl zaměřený na detaily; vysoký důraz na koncepční způsob práce; sklony k perfekcionismu. Vysoká ochota a schopnost přizpůsobit se novým nebo nečekaným situacím. Tolerance nejistoty; otevřenost vůči novým přístupům a metodám; vysoká ochota ke změně.

15 BIP Testový profil 15 / 38 Bochumský osobnostní dotazník Standard Dänische Norm - Percentily Pracovní chování Rozhodnost Rychlá realizace zvolených rozhodnutí o tom, jak dosáhnout žádoucího cíle Senzitivita Sociální kompetence Schopnost vcítění; jistota při interpretaci chování druhých lidí Pracovní chování Schopnost a vůle rychle realizovat rozhodnutí o tom, jak dosáhnout žádoucího cíle, jakož i vymezení jednoho zvoleného postupu vůči dalším možným návrhům. Sociální kompetence Dobrý smysl pro jemné signály v různých sociálních situacích; velká schopnost vcítění; jistota při interpretaci a poznávání chování druhých lidí Schopnost kontaktů Vstřícnost; péče o vztahy a sociální sítě Sociabilita Sociální chování; přátelskost; ohleduplnost; touha po harmonii Orientace na tým Kooperace; preference skupinových zájmů před sebeuplatněním Výrazná schopnost přistupovat vstřícně ke známým i neznámým lidem; aktivní vytváření pracovních i soukromých sociálních vztahů péče o ně. Výrazné upřednostňování přátelského a ohleduplného chování; v interakci velkorysost ke slabým stránkám partnera; touha po harmonickém soužití s druhými lidmi. Vysoké hodnocení týmové spolupráce; ochota aktivně podporovat týmové procesy; vstřícnost při upozadění vlastních možností rozvoje ve prospěch pracovní skupiny.

16 BIP Testový profil 16 / 38 Bochumský osobnostní dotazník Standard Dänische Norm - Percentily Sociální kompetence Schopnost prosadit se Dominance v sociálních situacích; ochota vstoupit do konfliktů; sledování vlastních cílů Sociální kompetence Sklony k dominanci v sociálních situacích; snaha sledovat vlastní cíle i navzdory překážkám; vysoká ochota jít do konfliktu. Psychická konstituce Emocionální stabilita Vyrovnanost; rychlé překonání neúspěchů; kontrola emocionálních reakcí Odolnost vůči zátěži Fyzická odolnost; ochota podstoupit mimořádnou zátěž Sebevědomí Přesvědčení o vlastních schopnostech a účinnosti; sebedůvěra; nezávislost na názorech druhých lidí. Psychická konstituce Vyrovnané emocionální reakce bez výrazných výkyvů; rychlé překonání nezdarů a neúspěchů; výrazná schopnost kontrolovat vlastní emocionální reakce. Proband hodnotí sám sebe jako (fyzicky) velmi odolnou a robustní osobu. Je zde vysoká ochota vystavovat se mimořádné zátěži a nevyhýbat se jí. (Emocionální) nezávislost na úsudku druhých lidí; vysoké přesvědčení o vlastní účinnosti; vysoká sebedůvěra k vlastním schopnostem a předpokladům výkonu. Bitte beachten Sie, dass in der von Ihnen gewählten Normgruppe nicht für alle Dimensionen Normwerte vorliegen.

17 BIP Vyhodnocení škál 17 / 38 VYHODNOCENÍ ŠKÁL Bochumský osobnostní dotazník Standard Dänische Norm - Percentily Pracovní orientace Parametr Hrubý skór Standardní skór Motivace k výkonu Motivace k utváření Motivace k vedení Pracovní chování Svědomitost Flexibilita Rozhodnost Sociální kompetence Senzitivita Schopnost kontaktů Sociabilita Orientace na tým Schopnost prosadit se Psychická konstituce Emocionální stabilita Odolnost vůči zátěži Sebevědomí Prožívání kontroly 42 Soutěživost 30 Mobilita 12 Orientace na volný čas 42 Bitte beachten Sie, dass in der von Ihnen gewählten Normgruppe nicht für alle Dimensionen Normwerte vorliegen.

18 BIP Grafické zobrazení škál 18 / 38 GRAFICKÉ ZOBRAZENÍ ŠKÁL Motivace k výkonu Dänische Norm - Percentily Hrubý skór 84 Standardní skór 100 Nezodpovězené 0 Nízká hodnota Stupňování vlastního výkonu; vysoké nároky; ochota podávat výkony a vynakládat úsilí. Lidem, kteří mají nízké hodnoty této škály, nejde přednostně vždy a kdykoliv o podání nejvyššího výkonu. Vědí, že by některé úkoly v principu zvládli lépe, nemají však ctižádost, aby vyhovovali vysokým nárokům. Pokud vidí, že je nějaký cíl těžko dosažitelný, dále se ho nedrží. Místo toho se přeorientují nebo změní priority. Podání mimořádných profesních výkonů není pro tyto osoby centrálním stimulem.skromnost vzhledem k vlastním nárokům vede k tomu, že osoby s málo výraznou motivací k výkonu lze jen těžko motivovat k náročným a vyzývavým úkolům, což by se při řízení těchto osob mělo vzít bezpodmínečně v potaz. Málo vyvinutá motivace k výkonu se v dospělosti mění jen těžko, takže by se při výběru mělo dbát na to, abychom identifikovali jinou relevantní motivaci. Takové činnosti, které přednostně přitahují osoby se silnou motivací k výkonu, jako jsou podnikatelé, poradci nebo manažeři na vyšších úrovních, se jim zdají být málo přitažlivé nebo hodné úsilí. Vysoká hodnota Ochota vypořádat se s vysoko položeným cílem; vysoké nároky na vlastní výkony; ochota namáhat se, motivace k neustálému zvyšování vlastního výkonu. Lidé s výrazně vysokými hodnotami kladou enormní nároky na vlastní výkon a berou na sebe i nadprůměrnou námahu, aby skutečně dosáhli toho, co si předsevzali. I zvláště náročné úkoly je motivují, aby na jejich zvládnutí pracovali s ještě větší energií. Drží se i cílů, u nichž je patrné, že jsou jen těžko dosažitelné. Tyto osoby se z větší části motivují možností podat mimořádné pracovní výkony. Vysoké hodnoty vypovídají o ochotě investovat podstatnou část energie do cílů, které pokládají za důležité. V extrémním případě průběžně posunují vlastní cíle směrem nahoru. Zvláště u osob extrémně motivovaných výkonem to v mnoha případech k vede neustálému vyčerpávání nebo dokonce překračování fyzickým možností se všemi s tím spojenými riziky. Osoby motivované výkonem ve vysoké míře vyhledávají takové profesní kontexty, ve kterých je mnoho prostoru pro směřování vzhůru a kde jsou výsledky vlastní angažovanosti jasně patrné, jako například v prodeji nebo svobodném podnikání.

19 BIP Grafické zobrazení škál 19 / 38 Motivace k utváření Dänische Norm - Percentily Hrubý skór 72 Standardní skór 100 Nezodpovězené 0 Nízká hodnota Ochota ovlivňovat; tendence měnit věci, které nejsou v pořádku; iniciativnost, připravenost k aktivitě Lidé s málo výrazným motivem k utváření nemají ten pocit, že by se měli angažovat pro změnu a restrukturaci svého okolí. Jejich síla leží více v kontinuitě a opatrování stávajícího stavu. Možnost ovlivnit procesy ve své činnosti pro ně nepředstavuje významný motivující faktor. Nemají potíže se začleněním do existujících struktur a pracovat v rámci předepsaných hranic. Možnost působit na okolí a ovlivňovat procesy je pro ně málo přitažlivá. Pojem moc je pro ně pojem s málo kladným významem a prostor k projevu moci si aktivně nevyhledávají a netvoří ho. Právě pro činnosti, u kterých je základním předpokladem důsledné využití poskytnutého prostoru, nejsou takové osoby ani motivující ani vhodné. Na druhou stranu můžou lidé s malou motivací k utváření výkonně a s profesní spokojeností vykonávat činnosti, které vyžadují výrazné přizpůsobení existujícím strukturám a které v tomto směru poskytují málo prostoru pro změnu. Do výše jmenovaných pozic nedoporučujeme umisťovat osoby s vysokou motivací k utváření, protože budou patrně brzy nespokojené se svou činností Vysoká hodnota Motivace měnit subjektivně vnímané nesprávné postupy a upravovat je podle vlastních představ; výrazná ochota k prosazování a uskutečňování vlastních přístupů. Pro osoby s vysokými hodnotami této škály je velmi významné, aby se mohly aktivně podílet na změně a utváření svého prostředí. V souladu s tím usilují o povolání s velkým prostorem k utváření, změně. S velkým nasazením uskutečňují své představy a nápady. Osoby motivované k utváření jsou ochotné vyrovnávat se i se silným odporem, když je nadchne nějaký úkol. Tyto lidi je často nutné spíše brzdit než povzbuzovat. Je pro ně velmi motivující, když se jim podaří odstranit chyby, prosadit něco nového a uskutečnit vlastní představy. Pro vedoucí síly, které se ve svých podnicích musí velmi rychle vyrovnávat s měnícími se podmínkami prostředí, je vysoká motivace k utváření předností, protože pro tyto osoby má taková činnost hodně povzbuzujícího za takových rámcových podmínek se musí stále nacházet nové prostory pro činnost, měnit struktury a optimalizovat procesy. Možnost výkonu moci je pro tyto osoby důležitým podnětem pro profesní výkon a velké profesní nasazení. Ostatně není vysoká motivace k utváření per se výhodná, ale je žádoucí tam, kde činnost nebo pozice nabízejí dostatek potřebného prostoru

20 BIP Grafické zobrazení škál 20 / 38 Motivace k vedení Dänische Norm - Percentily Hrubý skór 90 Standardní skór 100 Nezodpovězené 0 Nízká hodnota Orientace na úkoly, které souvisejí s vedením lidí; subjektivní důležitost sociálního vlivu V rámci pracovní činnosti nepředstavuje pro osoby s nízkými hodnotami možnost vést další lidi žádný zvláštní podnět. Odborné kompetence jsou oproti tomu častěji ohniskem jejich angažovanosti. Příčí se jim zasahovat do akčního prostoru druhých lidí nebo usilovat ve skupině lidí o její vedení. Při udělování příkazů se necítí zcela ve své kůži. Pokud je k dispozici vedoucí pozice, neusilují o ni s velkou vervou. V pracovních skupinách využívají osobní schopnosti spíše pro zvládání odborně náročných úkolů. Zatímco škála motivace k utváření směřuje na motivaci k převzetí vlivu na procesy a struktury, pak se škálou motivace k vedení postihuje úsilí o sociální vliv tedy vedení v užším smyslu. Osoby s nízkými hodnotami mají nejen malou motivaci k přebírání vedoucích úkolů, ale chybí jim také rysy typické v sebeobrazu vedoucích sil, jako je vyzařování autority. U četných osob s nízkými hodnotami této škály se nízká motivace k vedení pojí s vysokým hodnocením odborně náročných otázek. Vnímají sami sebe spíše jako specialisty nebo cítí odpovědnost za funkci ve štábu, méně pak vnímají odpovědnost za první linii. Chybí jim zpravidla jistá pozitivní agresivita, která je nutná pro úspěšné vnímání vedení - vedení musí být chtěné jako intencionální ovlivňování. Vysoká hodnota Výrazný motiv mít sociální vliv; preferuje úkoly související s vedením a řízením; hodnotí sám/sama sebe jako autoritu a vzor druhých lidí. Při vysokých hodnotách těchto škál je nutné ověřit následující: zvláště pokud vedoucí síly přebírají odpovědnost vedoucího po delší dobu, mají omezené možnosti pro otevřenou a realistickou zpětnou vazbu o svém chování. Škála výrazně koresponduje se skutečně dosaženou příčkou v hierarchii, do té míry se tedy ukazuje typický sebeobraz pro vedoucí síly. Ostatně obsahuje škála především pozitivně konotované aspekty chování vedoucího, jako například schopnost nadchnout a motivovat. Ovšem nevylučujeme, že u této dimenze může dojít k jistému nesouladu mezi sebehodnocením a hodnocením druhou osobou. V této souvislosti lze, například v rámci koučingových opatření, použít odpovědi na jednotlivé otázky jako základ rozhovoru a zároveň srovnat s hodnocením druhou osobou.

21 BIP Grafické zobrazení škál 21 / 38 Svědomitost Dänische Norm - Percentily Hrubý skór 84 Standardní skór 100 Nezodpovězené 0 Nízká hodnota Pečlivý pracovní styl; spolehlivost; zodpovědnost; zaměření na detaily. Osoby s nízkými hodnotami škál investují jen nerady hodně úsilí do stoprocentního a velmi precizního provedení nějakých úkolů. Pokud jde o jednotlivosti a trpělivost, ztrácejí pro ně příslušné činnosti relativně rychle svou přitažlivost. Cení si místo toho spíše pragmatických řešení a zastávají názor, že ne každý úkol musí být proveden dokonale. Spontánnost je jim důležitější než exaktní dodržení dohod a lhůt. Úkoly, které jsou spojeny po delší dobu s vysokými nároky na výdrž a důkladnost, nejsou pro tyto osoby zvláště vhodné. Málo svědomité osoby se přednostně zabývají činnostmi, které zvládají bez dlouhých příprav. Pro řadu úkolů jsou vhodnější spíše pragmatici než perfekcionisti, spíše osoby s rychlým rozhodováním a malou orientací na detail. Právě vyšší vedoucí pracovníci jsou často méně svědomití. Vnímají sami sebe spíše jako osoby, které si zachovávají hrubý přehled. Oproti tomu existují činnosti, pro které je vysoká svědomitost nutným předpokladem, jako u mnoha úkolů v technické oblasti nebo v kontrole. Tam můžou nízké hodnoty svědomitosti představovat při plnění úkolů možné riziko. Vysoká hodnota Pečlivý pracovní styl; vysoká spolehlivost; zodpovědnost; pracovní styl zaměřený na detaily; vysoký důraz na koncepční způsob práce; sklony k perfekcionismu. Při plánování a provádění činností se výrazně svědomité osoby projevují jako velmi spolehlivé. Pokoušejí se každou začatou úlohu zpracovat tak pečlivě a precizně, jak je jen možné. Přitom je pro ně velmi důležité korektní dodržení dohod a lhůt. Pečlivost je pro ně velmi důležitá, i když často musí investovat mnoho času, aby výsledek práce vyhovoval jejich osobnímu standardu. Zůstávají s vytrvalostí u věci, která vyžaduje dotažení jednotlivostí a detailů. Při spolupráci s ostatními dbají i na jejich přesnost a spolehlivost: Protože se tito lidé sami vysoce angažují pro optimální vypracování úkolu, očekávají i od ostatních odpovídající pečlivost. Ostatní lidé vnímají osoby s vysokými hodnotami svědomitosti často jako pedantské, puntičkářské a perfekcionistické. Škála koreluje mírně negativně s příjmem. Vysvětluje to patrně fakt, že právě lidé na vysokých vedoucích pozicích se často musí spokojit s méně svědomitým zpracováním detailů nějakého úkolu. Velmi svědomití lidé vyhledávají spíše profesní úkoly, které vyžadují hlubší a pečlivé zpracování.

22 BIP Grafické zobrazení škál 22 / 38 Flexibilita Dänische Norm - Percentily Hrubý skór 84 Standardní skór 100 Nezodpovězené 0 Nízká hodnota Otevřenost novým zkušenostem; ochota ke změně; ochota přijmout nejistotu Osoby s nízkými hodnotami této škály se nesnadno přizpůsobují měnícím se podmínkám a změnám. Protože se cítí lépe ve stabilním a jasně uspořádaném prostředí, nevyhovuje jim častá konfrontace s novými situacemi. Ve své činnosti dávají přednost definovaným úkolům, které nejsou zatížené vysokou mírou nejednoznačnosti v podmínkách tohoto druhu pracují nejvíce efektivně. Na své pracovní prostředí působí jako stabilizující a vypočitatelný prvek. Oproti tomu se často necítí dobře v profesních úkolech, které jsou charakterizovány vysokou mírou nejistoty. dyž podnik stojí před velkými změnami a restrukturací, pak je pro tyto osoby zčásti těžké přizpůsobit se novým podmínkám a odpovídajícím způsobem se změnit. Sami sebe vnímají jako méně pohyblivé a dávají přednost činnosti ve stabilním prostředí. Stálá změna v mnoha organizacích může tyto osoby stavět před potíže. Při výběru má tedy smysl nabídnout jim činnost, kde se dá čekat strukturálně jistá kontinuita. Vysoká hodnota Vysoká ochota a schopnost přizpůsobit se novým nebo nečekaným situacím. Tolerance nejistoty; otevřenost vůči novým přístupům a metodám; vysoká ochota ke změně. Osoby s vysokými hodnotami se snadno přizpůsobují měnícím se podmínkám nebo nepředvídaným změnám. Vyhovuje jim, pokud jsou konfrontovány se stále novými výzvami a mohou se zabývat neznámými problémy. Neznámo jim nezpůsobuje nepohodu, protože tito lidé mají talent improvizovat a jsou stále otevřeni novým zkušenostem. Omezuje je jen v malé míře, pokud není úkol jasně definován, protože jsou schopní tolerovat vysokou míru nejistoty a vyrovnávat se s důvěrou s novými situacemi. Tyto osoby se během procesu změny rychle přizpůsobí novým podmínkám. Nebezpečí, že by novoty nebyly přijaty z principu, je u těchto lidí nízké. Rizika spojená s extrémně vysokými, izolovanými hodnotami této škály se mohou vyskytnout v určitých profesních kontextech, pokud k centrálním požadavkům činnosti patří kontinuita; například pokud se mají tvořit trvalé a dlouhodobé vztahy se zákazníkem.

23 BIP Grafické zobrazení škál 23 / 38 Rozhodnost Dänische Norm - Percentily Hrubý skór 84 Standardní skór 100 Nezodpovězené 0 Nízká hodnota Rychlá realizace zvolených rozhodnutí o tom, jak dosáhnout žádoucího cíle. Osoby s nízkými hodnotami popisují samy sebe jako lidi, kteří než se rozhodnou pro určitý způsob konání, ještě nějaký čas váhají. Čas od času je jim zatěžko zaměřit svou pozornost na relevantní aspekty, protože mají sklon k tomu, aby se nechávali rozptýlit dalšími věcmi například dalšími nevyřešenými problémy. Zvláště v nepříjemných úkolech je tendence odsouvat jejich zpracování a zdržovat je. Pro málo činorodé lidi je důležité, aby si kladli stále znovu přehledné a dosažitelné dílčí cíle tak se jim může podařit snáze zvládnout i komplexní nebo spíše nepříjemné činnosti. Osoby s nízkou rozhodností nemají obecně sklon k rychlým rozhodnutím, ale často se přou samy se sebou, než se pustí do nějaké činnosti nebo promění rozhodnutí v čin. Tato opatrnost působí na lidi v okolí v některých situacích zdlouhavě. Ovšem nelze bezprostředně posuzovat kvalitu jejich výkonů. Málo rozhodné osoby se, než se pustí do nějaké činnosti, trápí více. Oproti velmi rozhodným osobám nemusí ovšem zdaleka zaostávat ve výsledcích své práce. Činnosti, které vyžadují rychlé rozhodování v situaci nejistoty, tyto osoby s nízkými hodnotami rozhodnosti obecně nevyhledávají. Vysoká hodnota Schopnost a vůle rychle realizovat rozhodnutí o tom, jak dosáhnout žádoucího cíle, jakož i vymezení jednoho zvoleného postupu vůči dalším možným návrhům. Osoby s vysokými hodnotami škál se mimořádně rychle a cíleně pouští do svých úkolů. Pokud bylo rozhodnuto o určitém postupu, začínají okamžitě s realizací svých myšlenek. Přitom se nedávají rozptýlit nebo ochromit jinými záležitostmi. Velmi rozhodné osoby jsou často vnímány jako lidé, kteří si s potížemi nedělají dlouho starosti, ale bezprostředně přecházejí k činu. Stanoví cíle, které s vytrvalostí sledují a mají ve velké míře schopnost efektivní sebeorganizace. Je nutné podotknout, že lidé velmi rozhodní se sice rychle pouští do řešení úkolů a věnují se jim s vysokým soustředěním, ale z toho nemusí bezpodmínečně plynout vysoká kvalita pracovních výsledků. Přednost je dávána činnostem, ve kterých je nutno rozhodovat a jednat také za nejistoty a málo definovaných podmínek. Vzhledem k tomu může být potenciální riziko v tom, že fázi analýzy situace a sběru informací před rozhodnutím je věnováno málo času. Po rychlém rozhodnutí jsou pak případně nutné úpravy kurzu, nebo jsou přijata rozhodnutí, zpětně posuzovaná jako chybná. Takový člověk může navíc při výrazné síle prosazení prosadit nesprávnou možnost řešení.

24 BIP Grafické zobrazení škál 24 / 38 Senzitivita Dänische Norm - Percentily Hrubý skór 72 Standardní skór 100 Nezodpovězené 0 Nízká hodnota Schopnost vcítění; jistota při interpretaci chování druhých lidí Osoby s nízkými hodnotami této škály jsou si nejisté v řadě sociálních situací při vnímání pocitů svých partnerů a odhadu přiměřeného chování. Není jim vždy zcela jasné, jak je jejich chování ostatními pochopeno a interpretováno. Ve zvláště těžkých rozhovorech se tedy necítí dobře a jejich zvládnutí je nad jejich síly. Lze si ovšem také představit, že situaci rozhovoru a stav partnera neprožívají vůbec jako problematické, i když tomu tak ve skutečnosti je. Pokud je nutné zvládnout úkoly, které vyžadují vysokou míru senzitivity, například úkoly spojené s vedením lidí nebo činnosti s náročnými kontakty se zákazníky, je v této oblasti nutný další osobnostní vývoj. Pro tyto osoby je zvláště důležité, aby dostávaly strukturovanou a realistickou zpětnou vazbu o tom, jak jsou v různých situacích vnímány jinými lidmi. Dobrým základem takové zpětné vazby, která může mít úspěch, jsou koučingová a tréninková opatření. Vysoká hodnota Dobrý smysl pro jemné signály v různých sociálních situacích; velká schopnost vcítění; jistota při interpretaci a poznávání chování druhých lidí. Osoby s vysokými hodnotami škál samy sebe popisují jako jedince, kteří mají v kontaktu s ostatními jemný čich pro jejich nálady a v rozhovoru dokážou diferencovaně vnímat emoce a konflikty, které leží ve vzduchu. Pozoruhodně rychle zjistí, jak náročnou situaci v rozhovoru zvládnout. Tato vysoká míra schopnosti vcítění jim dovoluje, aby se naladili i na obtížné a těžko přístupné lidi. Dokáží interpretovat přiměřeně velký počet různých situací přiměřeným způsobem a přizpůsobit tomu své chování. Tento trs schopností je zvláště důležitý při personálním doprovázení změn v podniku, kdy je zpravidla nutné prosadit nepříjemné rozhodnutí. Vysoká míra senzitivity nabízí šanci přiměřeně zohlednit lidskou komponentu a optimalizovat s tím svázané výsledky jednání. Právě u této škály je nutné dbát na následující: u této dimenze je velmi pravděpodobná diskrepance mezi sebeobrazem a cizím hodnocením. Osoby, které samy sebe prožívají jako vysoce vnímavé a citlivé, mohou být při hodnocení někým jiným hodnoceny naprosto opačně. Proto by se u této škály měl klást důraz na to, aby se umožnilo srovnání sebehodnocení a hodnocení druhou osobou. Při velkých rozdílech se poměrně často problémem, že málo citlivé osoby nejsou příliš přístupné zpětné vazbě.

25 BIP Grafické zobrazení škál 25 / 38 Schopnost kontaktů Dänische Norm - Percentily Hrubý skór 96 Standardní skór 100 Nezodpovězené 0 Nízká hodnota Vstřícnost; péče o vztahy a sociální sítě Osoby s nízkými hodnotami škál se v sociálních situacích chovají zdrženlivě a spíše zřídka se samy od sebe s někým pustí do hovoru. Trvá někdy chvíli, než navážou nové známosti. To může být na jednu stranu podmíněno tím, že jim stačí malý okruh blízkých přátel a známých. Další stránkou může být nejistota nebo nesmělost v různých sociálních situacích, takže na své okolí působí rezervovaně a zdrženlivě. Když tyto osoby přebírají profesní úkoly, které vyžadují častou iniciativu při navazování kontaktů, jako je tomu u vedoucích sil nebo u obchodníků, měla by jim v této oblasti být poskytnuta podpora prostřednictvím různých intervenčních opatření. Kromě oslovování druhých lidí je pro tyto osoby i nesnadné budování osobních sítí, které můžou využít při problémech. V tomto ohledu spíše vyčkávají a jsou málo iniciativní. U této škály je nutné brát ohled na následující: Introverze nebo extraverze jsou v jistém smyslu rysy temperamentu a proto s velkou pravděpodobností v průběhu života relativně stabilní. Touto škálou uchopené oblasti konstruktu, tedy schopnosti kontaktů a vztahů, jsou ovšem prostřednictvím odpovídajících opatření zajisté zčásti ovlivnitelné. Vysoká hodnota Výrazná schopnost přistupovat vstřícně ke známým i neznámým lidem; aktivní vytváření pracovních i soukromých sociálních vztahů péče o ně. Osobám s vysokými hodnotami této škály nedělá potíže oslovit ostatní, navazovat kontakty s neznámými lidmi a vybudovat si síť osobních vztahů. Disponují velkou jistotou a nezaujatostí v zacházení s druhými lidmi. Jak v profesním, tak v soukromém prostředí jsou otevření osobnímu kontaktu a cení si možnosti být ve spojení s četnými lidmi. Je pro ně zvláštním povzbuzením, pokud mají možnost potkávat stále nové lidi. Jejich četné kontakty umožní, aby našli při nejrůznějších potížích vhodnou osobu. Na vedoucích pozicích nebo v rámci obchodní činnosti je vysoká schopnost kontaktů vhodným předpokladem, kromě toho usnadňuje integraci do existujících týmů a upevňuje vztahy uvnitř pracovní skupiny. Pro osoby s vysokou schopností kontaktů jsou náročné činnosti, které nabízejí málo možností pro osobní setkávání a vyžadují hodně samostatné práce. Navazování vztahů a péče o kontakty znamená pro tyto osoby významný stimul a je často výslovně vyžadováno ve smyslu potřeby komunikativního setkávání.

26 BIP Grafické zobrazení škál 26 / 38 Sociabilita Dänische Norm - Percentily Hrubý skór 90 Standardní skór 100 Nezodpovězené 0 Nízká hodnota Sociální chování; přátelskost; ohleduplnost; touha po harmonii Osoby s nízkými hodnotami v této oblasti nepatří k lidem, kteří by chtěli být všude oblíbení. Je pro ně málo významné, zda je ostatní vnímají jako příjemné a ohleduplné. Kritiku a nepříjemnou pravdu dokážou otevřeně vyslovit a dokážou přitom unést, pokud tím druhého urazí nebo mu ublíží. Tolerují, pokud na ně někdo reaguje nevrle, protože pro ně vede často k cíli nikoliv harmonie, ale třenice a konfrontace. Ví se o nich, že upřímně řeknou to, co si myslí a nepatří k těm, kteří ostatním lichotí, aby si získali sympatie. Tímto postojem se jim daří angažovat se i pro nepopulární opatření, při jejichž realizaci by někdo jiný mohl mít potíže. Pro nemálo činností je nízká sociabilita jistě spíše předností než záporem. Je s ní spojená vysoká nezávislost na mezilidské harmonii, která dovoluje věcně vyřešit i konflikty velmi nabité napětím a nezastírat je neúnosnými kompromisy nebo předčasnou harmonizací. Právě pro úkoly, při kterých je nutná aspoň v určitých úsecích práce zjevná polarizace, jako například u obhájce ve věcech trestních, se nízká sociabilita osvědčuje jako výhodná. Možné potíže vznikají u těchto osob nejčastěji při integraci do týmu. Vysoká hodnota Výrazné upřednostňování přátelského a ohleduplného chování; v interakci velkorysost ke slabým stránkám partnera; touha po harmonickém soužití s druhými lidmi. Pro osoby s vysokými hodnotami v oblasti sociability si cení harmonického soužití a snaží se, aby na své okolí působili jako vyvažující a integrující prvek. Pokud musí kritizovat druhé lidi, pak dávají přednost nepřímému způsobu, protože se chtějí vyhnout tomu, aby svůj protějšek urazili. Je pro ně těžké vyslovit otevřeně nepříjemné věci, protože by tím na sebe mohli přitáhnout zlobu nebo nelibost. K ostatním lidem přistupují s dobrou vůlí a jsou tedy vnímáni jako milí a pomáhající lidé. Ochota spojená s vysokou sociabilitou, velkoryse a s dobrou vůlí reagovat na chyby ostatních a připravenost k jistému přizpůsobení se potřebám sociálního prostředí, usnadňuje obecně těmto lidem integraci do týmů. Jsou stejnou měrou oblíbení i ochotní pomoci a přebírají při konfliktech rádi vyvažující, moderující funkci. Nevýhodou je zvláště ve vedoucích pozicích úsilí o harmonii, takže se v jednotlivých případech může příliš dlouho sledovat jednohlasně přijímaná strategie řešení, i když by bylo na místě vystoupit s větší rozhodností a tvrdostí ve prospěch jiného postupu.

27 BIP Grafické zobrazení škál 27 / 38 Orientace na tým Dänische Norm - Percentily Hrubý skór 78 Standardní skór 100 Nezodpovězené 0 Nízká hodnota Kooperace; preference skupinových zájmů před sebeuplatněním Osoby, které jsou málo orientované na tým, považují za důležitou vysokou autonomii a samostatnost při práci. Nechtějí být závislé na podpoře druhých lidí. Je pro ně velmi důležité, aby nesly samy zodpovědnost za své pracovní výsledky. Jsou toho názoru, že týmová práce nemusí být ze zásady nadřazena práci jednotlivce. V činnosti, která jim dovolí ve velké míře samostatnou a především nezávislou činnost, se budou cítit nejlépe. Nízká orientace na tým je vhodná v prostředí, ve kterém se počítá s osobním výkonem. To je případ externí práce pro firmu, ale i zde se v poslední době čím dále tím více objevují přednosti obchodních týmů. Lidé málo orientovaní na tým vnímají pracovní skupiny jako sběrné nádrže, kde méně výkonní profitují z výkonů silnějších. Zdůrazňují sice důležitost spolupráce, ale zpravidla jsou názoru, že si mnohé úkoly nejlépe vyřeší sami. Celkově jsou tito lidé spíše osamělí vlci, kteří aspoň ve své profesní činnosti chtějí jednat samostatně a nezávisle. Stále komplexnější úkoly uvedly do chodu nutnost přehodnotit tento postoj, což vedlo v mnoha podnicích k zesílenému požadavku na týmovou práci. Pokud to bude součástí profesních požadavků, může být pro popsané osoby nutné rozšíření spektra vlastního chování: mnohé činnosti budou v budoucnosti vyžadovat nejen samostatnou a autonomní činnost, ale zároveň ochotu osobně se stáhnout v zájmu úspěšné kooperace v týmu. Vysoká hodnota Vysoké hodnocení týmové spolupráce; ochota aktivně podporovat týmové procesy; vstřícnost při upozadění vlastních možností rozvoje ve prospěch pracovní skupiny. Osoby s výraznými hodnotami v této dimenzi jsou ve vysoké míře přístupné kooperaci a hodnotí spolupráci s ostatními jako mimořádně cennou. Pro prosazení týmových rozhodnutí se aktivně zapojují a jsou ochotní přenášet kompetence a rozhodnutí na skupinu respektive jednotlivé členy (schopnost delegovat) nebo se s nimi dělit. Zpravidla mají osoby s vysokými hodnotami této škály sklon nadřazovat výkony týmu nad součet jednotlivých výkonů. Zároveň zpravidla vycházejí z toho, že se v týmové myšlence mohou různé jednotlivé příspěvky zformovat do nové kvality. Setkání s ostatními je povzbuzuje. V týmu rádi přebírají funkce, od kterých si slibují další vývoj skupiny a společného výsledku. Při spolupráci angažovaně podporují druhé a sami podporu přijímají. Potíže se nesnaží vyřešit sami, ale čerpají ze zdrojů týmu.

28 BIP Grafické zobrazení škál 28 / 38 Schopnost prosadit se Dänische Norm - Percentily Hrubý skór 72 Standardní skór 100 Nezodpovězené 0 Nízká hodnota Dominance v sociálních situacích; ochota vstoupit do konfliktů; sledování vlastních cílů Osoby s málo výraznou schopností se prosadit nemají sklon k tomu, aby dominovaly nad ostatními a ve skupině nebojují za bezpodmínečné prosazení svých názorů. Pokoušejí se dosáhnout svých cílů pomocí kompromisu, nikoliv dominancí a autoritou. Pokud je nutné dosáhnout shody, mají sklon k poddajnosti a netrvají na svém stanovisku. V situacích, kdy je ostatní přesvědčují o svých nápadech, se vzdají rychleji, než jak by to bylo pro vyřízení jejich záležitostí užitečné. I když schopnost prosadit se koreluje s formální hierarchickou pozicí, pojímá tato škála nejen schopnost nařizovat. Obsahuje i rysy, které bychom v běžném smyslu označili jako odolnost nebo v extrémním případě jako tvrdošíjnost. Nízké hodnoty vypovídají spíše o povolnosti, sociální ovlivnitelnosti a ochotě k rychlému kompromisu. Podle požadavků konkrétní činnosti to může být jak předností při zvýšených požadavcích na integraci a schopnost kompromisu tak nevýhodou, jako jsou vysoké požadavky na iniciaci a implementaci změn. Vysoká hodnota Sklony k dominanci v sociálních situacích; snaha sledovat vlastní cíle i navzdory překážkám; vysoká ochota jít do konfliktu. Osoby s vysokými hodnotami této škály samy sebe popisují jako dominantní v kontaktu s ostatními. V diskusích jsou ofenzivní a vytrvale zastávají svůj postoj. Jejich tvrdošíjná argumentace často vede k tomu, že v rozepřích prosadí své cíle. Tito lidé bývají vnímáni jako přesvědčení o vlastních představách a nekompromisní. V mnoha profesních úkolech, především na obtížných vedoucích pozicích, se jim to může hodit. Ostatně se s velkou schopností prosadit pojí často nízká ochota ke vcítění (nikoliv nutně neschopnost vcítění) a méně výrazná orientace na spolupracovníky; i když to neodpovídá sebeobrazu. Právě v této oblasti je u četných vedoucích pracovníků, zvláště u těch s dlouholetou praxí ve vedoucí pozici, velká diskrepance mezi sebeobrazem a hodnocením druhou osobou. Tato skupina osob prožívá samu sebe jako schopné se prosadit, ale zároveň jako orientované na tým, vciťující a podporující což jejich podřízení zdaleka nemusí vnímat stejně. Vysoké hodnoty v oblasti prosazení, senzitivity a orientace na tým by se měly vzhledem k tomu brát jako poukaz na důkladnější exploraci. Důležité je tematizovat reálné situace, ve kterých hraje významnou roli prosazení a vcítění.

BIP-Report (interpretace základních škál) (podle normy: Český standardizační soubor - střední a vrcholový management)

BIP-Report (interpretace základních škál) (podle normy: Český standardizační soubor - střední a vrcholový management) Strana 1 z 28 BIP-Report (interpretace základních škál) (podle normy: Český standardizační soubor - střední a vrcholový management) Pracovní orientace První okruh v dotazníku popisuje vaši motivaci vztaženou

Více

HTS Report BIP. Bochumský osobnostní dotazník. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 2. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report BIP. Bochumský osobnostní dotazník. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 2. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha HTS Report BIP Bochumský osobnostní dotazník ID 8389-226 Datum administrace 01.11.2018 Standard 2. vydání BIP Přehled výsledků 2 / 21 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Souhrn výsledků 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 * Založeno na

Více

HTS Report BIP. Bochumský osobnostní dotazník. Jana Králíková ID Datum administrace Standard 2. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report BIP. Bochumský osobnostní dotazník. Jana Králíková ID Datum administrace Standard 2. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha HTS Report BIP Bochumský osobnostní dotazník ID 8389-71 Datum administrace 1.8.217 Standard 2. vydání BIP Přehled výsledků 2 / 29 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Souhrn výsledků 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 Motivace k výkonu

Více

HTS Report LMI. Dotazník motivace k výkonu. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report LMI. Dotazník motivace k výkonu. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha HTS Report LMI Dotazník motivace k výkonu ID 8389-226 Datum administrace 28.02.2019 Standard 1. vydání LMI Přehled výsledků 2 / 15 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Obsah Testový profil Vyhodnocení škál Grafické zobrazení

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 60 zpětné vazby Monika Ukázková monikaukazkova@tcconline.cz. listopadu 06 ÚVOD Tato zpráva je výstupem 60 zpětné vazby, která byla realizována společností TCC

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 60 zpětné vazby Monika Ukázková monikaukazkova@tcconline.cz. listopadu 206 ÚVOD Tato zpráva je výstupem 60 zpětné vazby, která byla realizována společností

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Jan Hodnocený 360 zpětná vazba

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Jan Hodnocený 360 zpětná vazba VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Jan Hodnocený tcconline@203.5149.cz.49766 360 zpětná vazba KAPITOLY Úvod Jak s výstupem pracovat Hodnocené kompetence Škála hodnocení Hodnotitelé Hodnocení dílčích kompetencí Hodnocení

Více

BIP-Report (interpretace základních škál) (podle normy: Český standardizační soubor - střední a vrcholový management)

BIP-Report (interpretace základních škál) (podle normy: Český standardizační soubor - střední a vrcholový management) Strana 1 z 27 BIP-Report (interpretace základních škál) (podle normy: Český standardizační soubor - střední a vrcholový management) Pracovní orientace První okruh v dotazníku popisuje vaši motivaci vztaženou

Více

HTS Report ISK. Inventář sociálních kompetencí. Jan Ukázka ID Datum administrace Plná verze 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report ISK. Inventář sociálních kompetencí. Jan Ukázka ID Datum administrace Plná verze 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha ISK Inventář sociálních kompetencí HTS Report ID 8389-226 Datum administrace 18.12.2018 Plná verze 1. vydání PŘEHLED VÝSLEDKŮ ISK 2/17 Přehled výsledků Obsah Testový profil Vyhodnocení škál Grafické zobrazení

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA TCC online 360 feedback

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA TCC online 360 feedback www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA TCC online 360 feedback Adéla Líná adela.lina@tcconline.cz 10. listopadu 2015 KAPITOLY Úvod Jak s výstupem pracovat Hodnocené kompetence Škála hodnocení Hodnotitelé Hodnocení

Více

ASK. Test deduktivního a kreativního myšlení. HTS Report. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání

ASK. Test deduktivního a kreativního myšlení. HTS Report. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání ASK Test deduktivního a kreativního myšlení HTS Report ID 8389-226 Datum administrace 04.12.2018 Standard 1. vydání PŘEHLED VÝSLEDKŮ ASK 2/8 Přehled výsledků Analýza deduktivního a kreativního myšlení

Více

Jak žít a pracovat s chronickým duševním onemocněním

Jak žít a pracovat s chronickým duševním onemocněním Jak žít a pracovat s chronickým duševním onemocněním Projekt, financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR Průběh diagnostiky Diagnostika

Více

Vedoucí odboru, vedoucí organizační složky, ředitel MP

Vedoucí odboru, vedoucí organizační složky, ředitel MP Hodnocený: Pracovní pozice hodnoceného: Nadřízený: Pracovní pozice nadřízeného: Kompetenční model: Vedoucí odboru - majetku a investic Vedoucí odboru majetku a investic Tajemník - Tajemnice úřadu Tajemník

Více

Psychodiagnostika Hogan a 360 dotazník

Psychodiagnostika Hogan a 360 dotazník Psychodiagnostika Hogan a 360 dotazník Na svých pozicích řešíte množství situací a vztahů, které jsou pro vás náročnější než jiné a pravděpodobně si kladete otázku proč. Jednou z možností, jak na tuto

Více

HOGANŮV OSOBNOSTNÍ DOTAZNÍK

HOGANŮV OSOBNOSTNÍ DOTAZNÍK HOGANŮV OSOBNOSTNÍ DOTAZNÍK S T R U Č N Ý P Ř E H L E D ÚVOD Hoganův osobnostní dotazník () je metoda měření normální osobnosti určená pro predikci pracovního výkonu. Je ideálním nástrojem, který vám může

Více

TÝMOVÝ VÝSTUP. Týmový výstup 360 zpětné vazby. 360 zpětná vazba

TÝMOVÝ VÝSTUP. Týmový výstup 360 zpětné vazby. 360 zpětná vazba TÝMOVÝ VÝSTUP Týmový výstup 360 zpětné vazby 360 zpětná vazba ÚVOD Týmový výstup nabízí přehled výsledky napříč zvolenou skupinou. Výstup odpovídá strukturou individuálním výstupním zprávám a pracuje s

Více

Osobnostní profil na základě výsledků v dotazníku GPOP

Osobnostní profil na základě výsledků v dotazníku GPOP Osobnostní profil na základě výsledků v dotazníku GPOP ZÁKLADNÍ INFORMACE Dotazník GPOP vychází z následujících předpokladů: Rozdíly v osobnosti se projevují různými sklony, resp. preferencemi. Různé sklony

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Manažerský styl

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Manažerský styl www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Manažerský styl Mia Brown mia.brown@example.com 18. července 2016 Dostává se Vám do rukou výstup z dotazníku Manažerský styl QUICK, který mapuje uplatňované manažerské

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Zdroje stresu

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Zdroje stresu VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Zdroje stresu John Doe john.doe@example.com 18. září 2018 Dostává se Vám do rukou výstup z dotazníku Zdroje stresu. Dotazník se zaměřuje na zmapování možných zdrojů zátěže (stresory) a

Více

JAN NOVÁK. Manažerské kompetence. Dynamičnost Cílesměrnost Pečlivost (odpovědnost) -0,59 -0,93

JAN NOVÁK. Manažerské kompetence. Dynamičnost Cílesměrnost Pečlivost (odpovědnost) -0,59 -0,93 HODNOCENÍ Z DEVELOPMENT CENTRA Jméno a příjmení hodnoceného: JAN NOVÁK A. Manažerské kompetence,2 Manažerské kompetence,1 -,2 -,4 Psychická stabilita Dynamičnost Cílesměrnost Pečlivost (odpovědnost) Předvídání

Více

Firma XYZ, a.s. Týmová zpráva

Firma XYZ, a.s. Týmová zpráva Firma XYZ, a.s. Týmová zpráva DŮVĚRNÉ Zpracováno na základě Hogan Personality Inventory. Copyright 2002, HOGAN Assessment Systems Inc. Všechna práva vyhrazena. Firma XYZ, a.s. Stránka 1 březen 2003 Úvod

Více

Management. Základy chování,motivace. Ing. Jan Pivoňka

Management. Základy chování,motivace. Ing. Jan Pivoňka Management Základy chování,motivace Ing. Jan Pivoňka Postoje Hodnocení (příznivá i nepříznivá) o předmětech, lidech nebo událostech Složka poznání přesvědčení, názory, znalosti, informace Složka cítění

Více

www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Týmový profil

www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Týmový profil www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Týmový profil Jaroslav Ukázkový jaroslav.ukazkovy@tcconline.cz 21. února 2015 Dostává se Vám do rukou výstup z dotazníku Týmový profil. Tento dotazník mapuje, které z týmových

Více

P R O F E S N Í R O Z V O J

P R O F E S N Í R O Z V O J S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P P R O F E S N Í R O Z V O J ROZVOJOVÁ DOPORUČENÍ PRO ŘÍZENÍ KARIÉRY Jméno a příjmení: Jane Doe ID: HB351652 Datum: 07. března 2013 2 0 0 9 H o

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, milí kolegové,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, milí kolegové, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, milí kolegové, v následující zprávě se Vám dostávají do rukou výsledky šetření klimatu Vašeho učitelského sboru. Můžete se tedy dozvědět, jak jsou u Vás ve

Více

www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Dotazník komunikačního stylu

www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Dotazník komunikačního stylu www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Dotazník komunikačního stylu Jaroslav Ukázkový jaroslav.ukazkovy@tcconline.cz 17. června 2015 Dostává se Vám do rukou Dotazník komunikačního stylu asertivity, který mapuje

Více

TEST CTIŽÁDOSTI. Využitelný pro měření kompetence: podnikavost, výkonnost, vedení lidí, flexibilita

TEST CTIŽÁDOSTI. Využitelný pro měření kompetence: podnikavost, výkonnost, vedení lidí, flexibilita TEST CTIŽÁDOSTI Využitelný pro měření kompetence: podnikavost, výkonnost, vedení lidí, flexibilita Forma: papír - tužka Čas na administraci: max. 10 min. Časový limit: ne Vyhodnocení: ručně cca 10 minut

Více

Vedení týmů a týmová práce. Vedení týmu

Vedení týmů a týmová práce. Vedení týmu Vedení týmů a týmová práce Vedení týmu Efektivní vedení Teorie rysů Zvláštní způsob chování (GRID) Situacionalistický přístup Nové vedení (charisma) Teorie rysů Úspěšný vedoucí se vyznačuje určitými rysy

Více

NEO-FFI. NEO pětifaktorový osobnostní inventář. HTS Report. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1.

NEO-FFI. NEO pětifaktorový osobnostní inventář. HTS Report. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. NEO-FFI NEO pětifaktorový osobnostní inventář HTS Report ID 8389-226 Datum administrace 28.02.2019 Standard 1. vydání PŘEHLED VÝSLEDKŮ NEO-FFI 2/10 Přehled výsledků Obsah Testový profil Vyhodnocení škál

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Týmový profil

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Týmový profil www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Týmový profil Susan Black susan.black@example.com 14. července 2016 Dostává se Vám do rukou výstup z dotazníku Týmový profil. Tento dotazník mapuje, které z týmových rolí

Více

Masarykova univerzita Právnická fakulta. Katedra finančního práva a národního hospodářství. Osobní management. Sebepoznání

Masarykova univerzita Právnická fakulta. Katedra finančního práva a národního hospodářství. Osobní management. Sebepoznání Masarykova univerzita Právnická fakulta Katedra finančního práva a národního hospodářství Osobní management Sebepoznání Zpracoval: Dušan Hlavatý, 348467 Datum zadání práce: 13. 4. 2011 Datum odevzdání:

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku. Kariérový kompas

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku. Kariérový kompas UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku Kariérový kompas 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O DOTAZNÍKU Dotazník Kariérový kompas sleduje osm dílčích škál v oblasti pracovní motivace:

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Obchodní profil FULL, QUICK, TEST. Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku / testu

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Obchodní profil FULL, QUICK, TEST. Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku / testu UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku / testu Obchodní profil FULL, QUICK, TEST 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O DOTAZNÍKU / TESTU Metody souhrnně zahrnuté pod název Obchodní

Více

Motivace a styly vedení

Motivace a styly vedení Směřování psychologie práce ve 21. století 5.10. 2017 Praha Motivace a styly vedení PhDr. Mgr. Štefan Medzihorský Vysoká škola aplikované psychologie Vztah výkonové motivace skupiny středního managementu

Více

BOMAT- SHORT. Bochumský maticový test - krátká verze. HTS Report. Jan Novák ID Datum administrace Forma A 1.

BOMAT- SHORT. Bochumský maticový test - krátká verze. HTS Report. Jan Novák ID Datum administrace Forma A 1. HTS Report BOMAT- SHORT Bochumský maticový test - krátká verze ID 889-0 Datum administrace.0.0 Forma A. Vydání BOMAT-SHORT Přehled výsledků / PŘEHLED VÝSLEDKŮ Věk probanda a věkové rozmezí normy nekorespondují

Více

B E Z P E Č N O S T H O G A NR E P O R T S BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ NA PRACOVIŠTI. Jméno a příjmení: Sam Poole ID: HE Datum: 08.

B E Z P E Č N O S T H O G A NR E P O R T S BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ NA PRACOVIŠTI. Jméno a příjmení: Sam Poole ID: HE Datum: 08. S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A NR E P O R T S B E Z P E Č N O S T BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ NA PRACOVIŠTI Jméno a příjmení: Sam Poole ID: HE764696 Datum: 08. listopad 2017 2 0 0 9 H O G A N A S S E S

Více

Úvod... 2. Teorie Bridge... 3. Způsob vyplnění dotazníku Bridge...4. Celkový přehled výsledků dotazníku Bridge... 5

Úvod... 2. Teorie Bridge... 3. Způsob vyplnění dotazníku Bridge...4. Celkový přehled výsledků dotazníku Bridge... 5 Anna Vzorná Obsah Úvod... 2 Teorie Bridge... 3 Způsob vyplnění dotazníku Bridge...4 Celkový přehled výsledků dotazníku Bridge... 5 Přehled dimenzí dotazníku Bridge - Řízení...6 Přehled dimenzí dotazníku

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 60 zpětné vazby Monika Ukázková monikaukazkova@tcconline.cz. listopadu 206 ÚVOD Tato zpráva je výstupem 60 zpětné vazby, která byla realizována společností

Více

Hogan Personality Inventory

Hogan Personality Inventory Hogan Personality Inventory Profesní diagnostika osobnosti Jan Novák Zpracováno na základě Hogan Personality Inventory. Copyright 2002, HOGAN Assessment Systems Inc. Všechna práva vyhrazena. Společnost

Více

Rozhodování žáků absolventských ročníků základních škol o další vzdělávací a profesní dráze

Rozhodování žáků absolventských ročníků základních škol o další vzdělávací a profesní dráze 21. 11. 2013, Bratislava Inovatívne technológie včasnej prevencie v poradenských systémoch a preventívnych programoch Rozhodování žáků absolventských ročníků základních škol o další vzdělávací a profesní

Více

ŘÍZENÍ ŠKOLY A ORGANIZACE PROCESU VZDĚLÁVÁNÍ School & Education Management Rating Scale

ŘÍZENÍ ŠKOLY A ORGANIZACE PROCESU VZDĚLÁVÁNÍ School & Education Management Rating Scale School & Education Management Rating Scale Vážená paní kolegyně, vážený pane kolego, cílem tohoto evaluačního dotazníku je především získání objektivních informací a názorů od všech členů pedagogického

Více

Duševní hygiena a supervize ve zdravotnictví

Duševní hygiena a supervize ve zdravotnictví Duševní hygiena a supervize ve zdravotnictví Zdravotní sestra a její pracovní náplň Ideální sestra je vysoce vzdělanou profesionálkou, která zvládá s přehledem a spolehlivě náročné situace a problémy,

Více

Význam teambuildingu. Kdy jej uskutečnit Závazek. Teambuilding 1

Význam teambuildingu. Kdy jej uskutečnit Závazek. Teambuilding 1 Význam teambuildingu Kdy jej uskutečnit Závazek Teambuilding 1 Teambuilding workshop Je užitečný pro odborníky, kteří hledají nové strategie, techniky a prostředky teambuildingu Umožňuje řídícím manažerům,

Více

HTS Report GPOP. Dotazník typologie osobnosti - GPOP. Jan Ukázka ID Datum administrace vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report GPOP. Dotazník typologie osobnosti - GPOP. Jan Ukázka ID Datum administrace vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha GPOP Dotazník typologie osobnosti - GPOP HTS Report ID 8389-226 Datum administrace 08.11.2018 1. vydání GPOP Přehled výsledků 2 / 10 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Souhrn výsledků Percentily Extraverze (E) Introverze

Více

B E Z P E Č N O S T H O G A NR E P O R T S BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ NA PRACOVIŠTI. Jméno a příjmení: Jane Doe ID: HA Datum: 01. srpna 2012 S E L E C T

B E Z P E Č N O S T H O G A NR E P O R T S BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ NA PRACOVIŠTI. Jméno a příjmení: Jane Doe ID: HA Datum: 01. srpna 2012 S E L E C T S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A NR E P O R T S B E Z P E Č N O S T BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ NA PRACOVIŠTI Jméno a příjmení: Jane Doe ID: HA154779 Datum: 01. srpna 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S E S S M

Více

Duševní odolnost. Ivona Štrbíková Datum: 9.2.2009. Připravila: TEAM.CZ, s.r.o. Za potokem 46, 106 00 Praha 10 tel.: +420 272 766 242 info@team.

Duševní odolnost. Ivona Štrbíková Datum: 9.2.2009. Připravila: TEAM.CZ, s.r.o. Za potokem 46, 106 00 Praha 10 tel.: +420 272 766 242 info@team. Duševní odolnost Připravila: Ivona Štrbíková Datum: 9.2.2009 TEAM.CZ, s.r.o. Za potokem 46, 106 00 Praha 10 tel.: +420 272 766 242 info@team.cz Koncept duševní odolnosti je jediným faktorem, pomocí něhož

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. anonym_ukázka - diagnostická pouť 36

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. anonym_ukázka - diagnostická pouť 36 VÝSTUPNÍ ZPRÁVA anonym_ukázka - diagnostická pouť 36 Multifaktorový osobnostní profil VÝSLEDKY DÍLČÍCH ŠKÁL Výsledky jsou v grafu uvedeny v podobě vážených skórů. CELKOVÝ PROFIL barevné pozadí v jednotlivých

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku. Multifaktorový pracovní profil

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku. Multifaktorový pracovní profil UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku Multifaktorový pracovní profil 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O DOTAZNÍKU Pracovní profil je základní dotazník, který nabízí komplexní

Více

Středisko volného času DOMEČEK HOŘOVICE Větrná 869, Hořovice, 268 01 IČO:75085071,tel:311 512 223 www.domecekhorovice.cz

Středisko volného času DOMEČEK HOŘOVICE Větrná 869, Hořovice, 268 01 IČO:75085071,tel:311 512 223 www.domecekhorovice.cz Středisko volného času DOMEČEK HOŘOVICE Větrná 869, Hořovice, 268 01 IČO:75085071,tel:311 512 223 www.domecekhorovice.cz Školní vzdělávací program Platný od 1.9.2013 Je vydán na základě zákona č.561/2004

Více

SVF Standard. Strategie zvládání stresu - SVF Vydání. Stefan Bergmann

SVF Standard. Strategie zvládání stresu - SVF Vydání. Stefan Bergmann SVF Standard Strategie zvládání stresu - SVF 78 1. Vydání Stefan Bergmann ID 32768 Datum administrace 10.08.2014 SVF Přehled výsledků 2 / 15 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Obsah Testový profil Vyhodnocení škál Grafické

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Dotazník zvládání zátěže

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Dotazník zvládání zátěže www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Dotazník zvládání zátěže Mia Brown mia.brown@example.com 18. ledna 2017 Dostává se Vám do rukou výstup z Dotazníku zvládání zátěže, který sleduje dvanáct základních strategií,

Více

CompACT-Vi. CompACT-Vi. HTS Report. Gabriela Milská ID Datum administrace Dlouhodobá pozornost - Screening 1.

CompACT-Vi. CompACT-Vi. HTS Report. Gabriela Milská ID Datum administrace Dlouhodobá pozornost - Screening 1. CompACT-Vi CompACT-Vi HTS Report ID 8389-72 Datum administrace 14.02.2018 Dlouhodobá pozornost - Screening 1. vydání PŘEHLED VÝSLEDKŮ CompACT-Vi 2/9 Přehled výsledků Obsah Testový profil Vyhodnocení škál

Více

V E D E N Í H O G A N D E V E L O P TECHNIKY PRO VEDENÍ ZAMĚSTNANCŮ. Jméno a příjmení testované osoby: Jan Novák ID: DF178402. Datum: 18.

V E D E N Í H O G A N D E V E L O P TECHNIKY PRO VEDENÍ ZAMĚSTNANCŮ. Jméno a příjmení testované osoby: Jan Novák ID: DF178402. Datum: 18. S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P V E D E N Í TECHNIKY PRO VEDENÍ ZAMĚSTNANCŮ Jméno a příjmení testované osoby: Jan Novák ID: DF178402 Datum: 18. června 2010 2 0 0 9 H O G A N A

Více

Školení středního managementu mistři, vedoucí výroby

Školení středního managementu mistři, vedoucí výroby NABÍDKA ŠKOLENÍ Předmětem nabídky je obecný přehled možných školení: Školení obchodníků Školení středního managementu mistři, vedoucí výroby Školení manažerských dovedností Základní prioritou společnosti

Více

Příloha č.3 Otázka pro hodnocení manažera

Příloha č.3 Otázka pro hodnocení manažera Příloha č.3 Otázka pro hodnocení manažera 1. Sleduje profesní a technický vývoj? 2. Připravuje a dodržuje realistický rozpočet? 3. Zaměřuje se na podstatné informace a neztrácí se v nedůležitých detailech?

Více

TÝMOVÝ VÝSTUP team Dotazník zvládání zátěže

TÝMOVÝ VÝSTUP team Dotazník zvládání zátěže www.tcconline.cz TÝMOVÝ VÝSTUP team Dotazník zvládání zátěže CÍLOVÁ SKUPINA PRO TÝMOVÝ VÝSTUP ČLENOVÉ SKUPINY: bill.smith@example.com (Bill Smith) jack.white@example.com (Jack White) jeremy.johnson@example.com

Více

V E D E N Í H O G A N D E V E L O P TECHNIKY PRO VEDENÍ ZAMĚSTNANCŮ. Jméno a příjmení testované osoby: Jane Doe ID: HA154779. Datum: 01.

V E D E N Í H O G A N D E V E L O P TECHNIKY PRO VEDENÍ ZAMĚSTNANCŮ. Jméno a příjmení testované osoby: Jane Doe ID: HA154779. Datum: 01. S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P V E D E N Í TECHNIKY PRO VEDENÍ ZAMĚSTNANCŮ Jméno a příjmení testované osoby: Jane Doe ID: HA154779 Datum: 01. srpna 2012 2 0 0 9 H O G A N A S

Více

Osobnost učitele. Semestr: podzim 2015

Osobnost učitele. Semestr: podzim 2015 Osobnost učitele Semestr: podzim 2015 Osobnost učitele U učitele nutné kvalifikační i osobnostní předpoklady. Stávání se učitelem Nestačí suma znalostí, které by žákům předával, důležitý je i způsob, jak

Více

TEST VAŠEHO MANAŽERSKÉHO STYLU (GRID)

TEST VAŠEHO MANAŽERSKÉHO STYLU (GRID) TEST VAŠEHO MANAŽERSKÉHO STYLU (GRID) Každé z následujících 36 tvrzení je doprovázeno dvěma alternativami, které reprezentují rozdílné manažerské hodnoty. Vaším úkolem bude vyjádřit, které z alternativ

Více

5/1/2014 DANA VZOROVÁ PTSI. Personal Talents and Skills Inventory Frantisek Vlčík

5/1/2014 DANA VZOROVÁ PTSI. Personal Talents and Skills Inventory Frantisek Vlčík 5/1/2014 PTSI DANA VZOROVÁ Personal Talents and Skills Inventory Frantisek Vlčík Úvod Výzkumy ukazují, že nejefektivnější lidé jsou ti, kteří rozumí sami sobě. Znají své silné a slabé stránky. Díky tomu

Více

Hodnocení projevu a zvládání emocí. Ukázka Nová TEIQue

Hodnocení projevu a zvládání emocí. Ukázka Nová TEIQue Hodnocení projevu a zvládání emocí Grafy a skóre 6.1.2015 Soukromé a důvěrné Normy: Czech Republic 2011 Tato zpráva obsahuje informace i návod k tomu, abyste si uvědomili a pochopili svou vlastní emoční

Více

WORKTEST MOTIVACE DĚTÍ

WORKTEST MOTIVACE DĚTÍ WORKTEST MOTIVACE DĚTÍ GRAFICKÁ ČÁST JMÉNO A PŘÍJMENÍ: DEMO žák základní škloly DATUM VYHOTOVENÍ TESTU: 21.06.2016 Assessment s.r.o., Ohradní 1464, 251 68 Kamenice Společnost byla zapsána u obchodního

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Multifaktorový osobnostní profil

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Multifaktorový osobnostní profil www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Multifaktorový osobnostní profil Jaroslav Ukázkový jaroslav.ukazkovy@tcconline.cz 20. července 2015 Dostává se Vám do rukou výstup z dotazníku Multifaktorový osobnostní

Více

To vše odděleně! Přitom mají stejný cíl: spokojeného zákazníka.

To vše odděleně! Přitom mají stejný cíl: spokojeného zákazníka. Firmy investují nemalé prostředky do posílení loajality zákazníků, zjišťování jejich spokojenosti a vnímání značky. Další prostředky směřují do výběru a motivace zaměstnanců, tréninků a školení, do průzkumů

Více

od roku 1989 procesem transformace sociální péče zajišťovaná státem se proměnila v široké spektrum nabídky sociálních služeb poskytovaných též

od roku 1989 procesem transformace sociální péče zajišťovaná státem se proměnila v široké spektrum nabídky sociálních služeb poskytovaných též od roku 1989 procesem transformace sociální péče zajišťovaná státem se proměnila v široké spektrum nabídky sociálních služeb poskytovaných též nestátními neziskovými organizacemi, církvemi, samosprávou

Více

Klíčové kompetence. Jako jeden z nosných prvků reformy

Klíčové kompetence. Jako jeden z nosných prvků reformy Jako jeden z nosných prvků reformy Klíčové kompetence Podle Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání má základní vzdělávání žákům pomoci utvářet a postupně rozvíjet klíčové kompetence. Pojem

Více

Zpráva o výsledcích dotazníkového šetření Škola a já

Zpráva o výsledcích dotazníkového šetření Škola a já Zpráva o výsledcích dotazníkového šetření Škola a já Mateřská škola Klubíčko Grusova 448, Pardubice školní rok 2017/2018 (zpracoval Kalibro Projekt, s.r.o.) 1 1. Úvod Kalibro je dlouhodobý projekt, určený

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku. Multifaktorový osobnostní profil

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku. Multifaktorový osobnostní profil UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku Multifaktorový osobnostní profil 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O DOTAZNÍKU Dotazník Multifaktorový osobnostní profil navazuje na oblíbenou

Více

HTS Report. d2-r. d2-r. Jan Novák ID Datum administrace Standard 1. Vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report. d2-r. d2-r. Jan Novák ID Datum administrace Standard 1. Vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha HTS Report d2-r d2-r ID 8389-30 Datum administrace 13.06.2016 Standard 1. Vydání d2-r Přehled výsledků 2 / 16 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Obsah Zpráva Obecné informace Jak rozumět výsledkům Výsledky Testový profil

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. a.s. Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U VÝZVA

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. a.s. Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U VÝZVA Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky a.s. Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U VÝZVA k podání nabídky na dodávku vzdělávacích služeb ORLZ CZ.04.1.03 Vzdělávání

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Základní škola Prostějov, Dr. Horáka MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Zpracovala : Kamila Sedláčková preventista školy Ú V O D Sociálně patologické jevy a problémy s nimi spojené se vyskytují všude kolem

Více

Rozsah a zaměření jednotlivých kurzů vzdělávacího programu

Rozsah a zaměření jednotlivých kurzů vzdělávacího programu Rozsah a zaměření jednotlivých kurzů vzdělávacího programu Cílové skupiny: Sociální pracovníci Popis kurzů 1. Standard č. 5 Individuální plánování Cílem kurzu je rozšířit odborné znalosti a dovednosti

Více

Formulář sebehodnocení

Formulář sebehodnocení Příloha č.2: Roční hodnocení Formulář sebehodnocení Prostor pro Váš růst Informace pro zaměstnance: Roční hodnocení zaměstnanců je velmi důležité. Je to jedinečná příležitost k dialogu o vykonané práci

Více

Hodnocení pracovníků. Jaroslav Charbuský /ymfl 2019/

Hodnocení pracovníků. Jaroslav Charbuský /ymfl 2019/ Hodnocení pracovníků Jaroslav Charbuský /ymfl 2019/ Hodnocení? Důležitá personální činnost Zabývající se zjišťováním toho, jak pracovník vykonává svou práci, jak plní úkoly Systematické posuzování výkonu

Více

Klíčové kompetence. Jako jeden z nosných prvků reformy

Klíčové kompetence. Jako jeden z nosných prvků reformy Klíčové kompetence Jako jeden z nosných prvků reformy Klíčové kompetence Podle Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání má základní vzdělávání žákům pomoci utvářet a postupně rozvíjet klíčové

Více

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY. Individuální zpráva. Základní škola (xxxx)

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY. Individuální zpráva. Základní škola (xxxx) ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY Individuální zpráva Základní škola (xxxx) Informace o projektu INFORMACE O PROJEKTU INFORMACE O PROJEKTU 1072 Počet dotazníků zpracovaných za vaši školu 161 Počet škol, s nimiž

Více

Webový systém pro kariérní plánování a osobní rozvoj

Webový systém pro kariérní plánování a osobní rozvoj Webový systém pro kariérní plánování a osobní rozvoj Co je Salmondo? Kariérní a rozvojový nástroj určený pro žáky středních škol a výchovné poradce Online aplikace s jednoduchým přístupem skrze webovou

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby Monika Ukázková monikaukazkova@tcconline.cz 30. října 2016 KAPITOLY úvod jak s výstupem pracovat hodnocené kompetence škála hodnocení hodnotitelé

Více

INVENTÁŘ MOTIVŮ, HODNOT A PREFERENCÍ

INVENTÁŘ MOTIVŮ, HODNOT A PREFERENCÍ INVENTÁŘ MOTIVŮ, HODNOT A PREFERENCÍ S T R U Č N Ý P Ř E H L E D ÚVOD Inventář motivů, hodnot a preferencí () odhaluje vnitřní hodnoty, cíle a zájmy člověka. Výsledky z inventáře odhalují jaký typ práce,

Více

HTS Report NEO-PI-R. NEO osobnostní inventář. Renata Hájková ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report NEO-PI-R. NEO osobnostní inventář. Renata Hájková ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha HTS Report NEO-PI-R NEO osobnostní inventář ID 8389-54 Datum administrace 11.07.2017 Standard 1. vydání NEO-PI-R Přehled výsledků 2 / 25 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Souhrn výsledků N Neuroticismus E Extraverze O

Více

4.7.1. Charakteristika vyučovacího předmětu Hudební výchova

4.7.1. Charakteristika vyučovacího předmětu Hudební výchova 4.7. Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Hudební výchova 4.7.1. Charakteristika vyučovacího předmětu Hudební výchova 1. Obsahové vymezení vyučovacího předmětu Hudební výchova spadá spolu

Více

FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ

FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ VZDĚLÁVACÍ A VÝCVIKOVÉ KURZY Nabízíme: INDIVIDUÁLNÍ PŘÍSTUP PROGRAMY NA KLÍČ Význam má takové vzdělávání, které reaguje na zcela konkrétní potřeby. Kurzy v oblasti : sociálně

Více

4.7.2. Charakteristika vyučovacího předmětu Výtvarná výchova

4.7.2. Charakteristika vyučovacího předmětu Výtvarná výchova 4.7. Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Výtvarná výchova 4.7.2. Charakteristika vyučovacího předmětu Výtvarná výchova 1. Obsahové vymezení vyučovacího předmětu Výtvarný výchova spadá spolu

Více

Změna Leadershipu: jak na to?

Změna Leadershipu: jak na to? Změna Leadershipu: jak na to? PhDr. Jana Novotná Ing. Mgr. Rostislav Benák Obsah 1. Zrod projektu, příprava, design 2. Cíle projektu 3. Fáze projektu (Q1 07 Q1 08) 4. Výsledky první etapy projektu a prozření

Více

STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY

STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY 2016 2021 II Úkolem Kanceláře veřejného ochránce práv (dále jen Kancelář ), je poskytovat ochránci servis a podporu nezbytnou k naplnění poslání,

Více

OSOBNOSTNÍ FAKTORY OVLIVŇUJÍCÍ PROCESY UČENÍ. Psychologie výchovy a vzdělávání

OSOBNOSTNÍ FAKTORY OVLIVŇUJÍCÍ PROCESY UČENÍ. Psychologie výchovy a vzdělávání OSOBNOSTNÍ FAKTORY OVLIVŇUJÍCÍ PROCESY UČENÍ Psychologie výchovy a vzdělávání Úkoly pedagogické psychologie vysvětlovat, ovlivňovat, projektovat. Hlavním poslání oboru tedy není objevovat věci jaké jsou,

Více

shine. light of change.

shine. light of change. shine. light of change. Jak rozpoznat, je-li člověk vhodný jako projektový manažer? Michael Motal Záměr Ukázat Iniciovat Jak podpořit rozhodování Jak zvážit smysluplnost investice do člověka Výměnu názorů

Více

Zpráva 360. 24. února 2010. Jana Thomasová. Manažerský dotazník Thomas. Soukromé & důvěrné

Zpráva 360. 24. února 2010. Jana Thomasová. Manažerský dotazník Thomas. Soukromé & důvěrné Zpráva 360 24. února 2010 Jana Thomasová Manažerský dotazník Thomas Soukromé & důvěrné Obsah Úvod Správné pochopení zprávy 360 stupňů vycházející ze zpětné vazby Průměry schopností Graf 5 nejvyšších a

Více

HTS Report NEO-PI-3. NEO osobnostní inventář. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report NEO-PI-3. NEO osobnostní inventář. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha HTS Report NEO-PI-3 NEO osobnostní inventář ID 8389-226 Datum administrace 28.02.2019 Standard 1. vydání NEO-PI-3 Přehled výsledků 2 / 19 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Kontrola validity odpovědí, doporučujeme metodu

Více

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání Praha, červenec 2017

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání Praha, červenec 2017 Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání Praha, červenec 2017 1/115 Obsah Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání Modifikace pro předškolní vzdělávání... 18 1 Koncepce

Více

Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova Školní vzdělávací program pro ZV Ruku v ruce

Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova Školní vzdělávací program pro ZV Ruku v ruce 8 ČLOVĚK A ZDRAVÍ UČEBNÍ OSNOVY 8. 3 Sportovní hry Časová dotace 7. ročník 1 hodina 8. ročník 1 hodina 9. ročník 1 hodina Charakteristika: Žáci si tento předmět vybírají v rámci nabídky volitelných předmětů

Více

Management jako motor motivovanosti

Management jako motor motivovanosti Management jako motor motivovanosti Ján Debnár, Aon Hewitt Tereza Jungwirthová, Aon Hewitt Aon Hewitt Česká republika a Slovensko Performance, Reward & Talent 1 Co se dozvíme? Jaká je situace na našich

Více

MANAGEMENT VEDENÍ LIDÍ. Zpracoval Ing. Jan Weiser

MANAGEMENT VEDENÍ LIDÍ. Zpracoval Ing. Jan Weiser MANAGEMENT VEDENÍ LIDÍ Zpracoval Ing. Jan Weiser VEDENÍ LIDÍ A PRACOVNÍCH SKUPIN 1. Vedení lidí jako manažerská funkce 2. Pracovní motivace 3. Způsoby a metody vedení lidí 4. Autorita a pravomoc manažera

Více

UČEBNÍ OSNOVY ZŠ M. Alše Mirotice

UČEBNÍ OSNOVY ZŠ M. Alše Mirotice UČEBNÍ OSNOVY ZŠ M. Alše Mirotice Vzdělávací oblast: Člověk a svět práce Vyučovací předmět: Volba povolání Období: 3. období Počet hodin ročník: 0 0 33 33 Učební texty: 1 3. období A) Cíle vzdělávací oblasti

Více

KLIMA ŠKOLY. Zpráva z evaluačního nástroje Klima školy. Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha. Termín

KLIMA ŠKOLY. Zpráva z evaluačního nástroje Klima školy. Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha. Termín KLIMA ŠKOLY Zpráva z evaluačního nástroje Klima školy Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha Termín 29.9.2011-27.10.2011-1 - Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, milí kolegové! Dovolte, abychom

Více

Motivace, stimulace, komunikace

Motivace, stimulace, komunikace Řízení lidských zdrojů Motivace, stimulace, komunikace Analýzy fungování firem jednoznačně prokazují, že jedním ze základních faktorů úspěšnosti firem je schopnost zformovat lidské zdroje a využívat je

Více

Charakteristika předmětu

Charakteristika předmětu Vzdělávací oblast : Vyučovací předmět: Člověk a svět práce Člověk a svět práce - Svět práce Charakteristika předmětu Vzdělávací obsah: Základem vzdělávacího obsahu předmětu Svět práce je vzdělávací obsah

Více

www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Multifaktorový pracovní profil

www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Multifaktorový pracovní profil www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Multifaktorový pracovní profil Jan Ukázkový jan.ukazkovy@tcconline.cz 1. srpna 2015 Dostává se Vám do rukou výstup z Pracovního profilu. Jedná se o základní dotazník, který

Více

Rozvoj lidských zdrojů ve zdravotnictví

Rozvoj lidských zdrojů ve zdravotnictví Rozvoj lidských zdrojů ve zdravotnictví Konference ČAS Jak mohou české sestry více ovlivnit zdraví populace? 22. 5. 2014 Praha Společný cíl zdravá populace Rozvoj lidských zdrojů ve zdravotnictví zahrnuje:

Více