Jak využívat tuto službu ve školství?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jak využívat tuto službu ve školství?"

Transkript

1 Jak využívat tuto službu ve školství?

2 Stručná příručka Office 365 pro uživatele ve školství

3 Co je Office 365? Office 365 je propracované komunikační prostředí obsahující spoustu služeb určených pro efektivní komunikaci a spolupráci. Důležitým prvkem je ová schránka s jedinečnou ovou adresou končící většinou doménou vaší školy. (@vaseskola.cz) Součásti Office 365 pro školy je samozřejmě i nezbytné osobní úložiště s kapacitou až 1 TB (1024 GB), které je díky umístění v cloudu dostupné odkudkoliv a kdykoliv. Soubory nahrané na tomto úložišti je možné nadále i sdílet mezi kolegy přímo v rámci účtů Office 365 nebo pomocí vygenerovaného odkazu. V případě sdílení s ostatními mohou uživatelé (v případě, že to vlastník povolí) upravovat daný dokument společně v aktuálním čase. Prostředí Office 365 umožnuje komunikaci pomocí rychlých zpráv, nebo i externě pomocí aplikace Lync. Dalším prvkem je Kalendář, který je možno sdílet nebo propojit dalšími kalendáři. Obsahuje také přehledné plánování schůzek a meetingů přímo v prohlížeči. Zjistit více o Office 365

4 Přihlášení k portálu Office 365 Nejprve bude nutné se do komunikačního portálu nebo, chcete-li prostředí, přihlásit. Víme, že Office 365 je služba běžící v cloudu, a proto není potřeba stahovat žádný další software. Vše je dostupné v prohlížeči (například Internet Explorer 11). Zde je nutné zadat jednu z mnoha adres sloužící pro přihlášení. My budeme využívat portal.office365.com. Výsledkem bude přihlašovací stránka Office 365 (viz. obrázek), kam zadáme své přihlašovací údaje. Jedná se o ovou adresu doplněnou heslem. Jedná se tedy o důležité přístupové údaje pro autorizaci uživatele v Office 365. Platí tedy jedno přihlášení (pomocí tohoto u) = přístup ke všem službám. (Přihlášení k Office 365)

5 Outlook Web App Outlook Web App je hlavní součástí Office 365. Jedná se o propracovanou ovou schránku, která umožňuje rozmanité funkce. Je možné ji propojit přímo s desktopovým klientem, tabletem nebo smartphonem. Jednotlivé y jsou v základním zobrazení utříděny do prostředního Složky ové schránky Vyhledávání Zobrazení jednotlivých ů/ konverzací Sloupec pro zobrazení ů sloupce. Pravý z nich zobrazuje , který je označen. V levém panelu se nachází základní složky, které známe z ostatních ových schránek. Náhled u je možno zobrazit i v samostatném okně, stačí dvojklik na (v prostředním sloupci). Důležité je také nastavení, to aktivujeme pomocí symbolu, který nalezneme za jménem v horní liště. Zjistit více (Prostředí Outlook Web App)

6 Outlook Web App levý sloupec Důležitou částí pro ovládání je levý panel, ten v podobném vzhledu můžeme znát, protože položky Doručené, Odeslané a další patří ke každé ové schránce. Sloupec samozřejmě také zobrazuje a upozorňuje na nové zprávy a jejich počet (viz. obrázek). V levém sloupci jsou položky rozděleny do dvou skupin. Oblíbené položky a skupiny pojmenována vaším jménem (na obrázku Student ) V těchto skupinách se nachází některé odkazy ze spodní skupiny. Princip funguje jednoduše, do první skupiny je možno přidat si ty, které často používáme, to je možné provést jednoduchým přetažením do horní části. Položky Doručená pošta a Odeslaná pošta jsou podle názvů jasné, ale Koncepty nemusí znát každý, jedná se o zprávy, které jsme rozepsali, ale ještě neodepsali. Dále zde máme Historie konverzací, kde se y řadí do jednotlivých konverzací. Výhodou je také zobrazení komunikace v Lyncu, což se hodí, když potřebujeme dohledat časy, kdy se konaly meetingy. Pod dalším odkazem Nevyžádaná pošta si můžeme představit y, kterým říkáme spam. V Office 365 je identifikace spamů hodně účinná, ale přesto bychom svou ovou adresu dávat jen na místa, která považujeme za bezpečná. V horní části tohoto sloupce je asi jeho nejdůležitější část nový , po kliknutí na tento ovládací prvek, se vám otevře okno pro vytvoření mailové zprávy. Jedná se o plnohodnotný editor obsahující funkce, které známe z našich poštovních schránek. Opět je zde možné používat propracovanou funkci zadávání. Pro příklad: Chceme-li adresovat Janu Novákovi (který má prvky jména v ové adrese), můžeme napsat pouze nov... nebo Jan a Office 365 zobrazí seznam lidí s podobným jménem (popřípadě ihned doplní adresu). Outlook Web App si také dokáže zapamatovat adresy, které jste již použili a zobrazují se v seznamu z něhož pak stačí pouze vybrat tu správnou. Dole se nachází tlačítko Úkoly. Jedná se o velmi zajímavě provedenou formu úkolů, které je možno doplnit o spoustu parametrů. Budou se Vám rychle připomínat přímo v horní liště. (Outlook Web App - levý ovládací sloupec)

7 Outlook Web App - podokno pro čten Podstatnou část prostředí Outlooku zabírají dva sloupce. Jedná se o praktické zobrazení, které již není tak časté. V levém sloupci se zobrazuje obsah složky, kterou máte otevřenou (v tomto případě se jedná o Doručené ) Výhodou je možnost rychlého náhledu u, hned po jeho vybraní. Toto zobrazení se dá samozřejmě změnit do klasického řádkového seznamu, na který jsme zvyklí. Samozřejmě zde nechybí ani rychlé vyhledávání mezi y a konverzacemi nebo kontakty. Horní řádka s lupou tedy funguje jako jednoduché prohledávání podstatné části portálu Office 365. V pravé části je zobrazení zprávy, která je nadepsané předmětem u. Vidíme, zde i odesílatele a čas odeslání popřípadě všechny adresáty. V pravém horním rohu se nachází trojice tlačítek (Odpovědět, Odpovědět všem, Předat dál). (Outlook Web App - hlavní rozhraní)

8 Kalendář Stránka je rozdělena na tři sloupce. V levém z nich najdeme tlačítko nová událost, dále políčko vyhledávání a kalendář pro navigaci. Níže se nachází ovládací panel, ten je rozdělen do dvou skupin Moje kalendáře a Jiné kalendáře. V první skupině je primárně zobrazený náš hlavní kalendář, můžeme sem také naimportovat další kalendáře. (Praktickým příkladem je import osobního kalendáře Outlook.com). Pro import klikněte pravým tlačítkem na Moje kalendáře a zvolte možnost otevřít kalendář. (Zde se většinou vkládá odkaz na zdrojový kalendář, odkaz je většinou pojmenován ICAL a najdete ho v nastavení). Všechny kalendáře jsou zobrazeny s odlišným podbarvením, to pomáhá v orientaci mezi událostmi (stejnou barvou jsou vždy (Prostředí Kalendáře Office 365) zvýrazněny události z jednoho kalendáře). Před každým z nich se nachází zaškrtávací políčko určující viditelnost daného kalendáře. Ke skupině vašich kalendářů je možné také vytvářet nové kalendáře. Tuto možnost využijete třeba v případě, že byste chtěli mít kalendář pro školní akce. Pro vytvoření nového kalendáře stačí kliknout (pravým tlačítkem) na Moje kalendáře a zde zvolit nový kalendář.

9 Kalendář - sdílení a konfigurace Druhou skupinou v levém sloupci jsou Jiné kalendáře. Jedná se o kalendáře, které jsou s vámi sdílené. Výhodou sdílení je možnost dát kolegům přístup do vašeho kalendáře. To se hodí v případě, když plánujeme schůzku na datum, kdy mají všichni čas. Stačí kliknut pravým tlačítkem na libovolný kalendář v Moje kalendáře a vybrat možnost Sdílet kalendář. Zobrazí se nám jednoduchý formulář, kde je možnost zadání ové adresy nebo jména spolupracovníka v organizaci. Je zde možnost výběru oprávnění (viz. obrázek). Po přidání kalendáře vám Office 365 nastaví pro jeho rozpoznání náhodnou barvu. Je samozřejmě možné, že vám nebude vyhovovat, v tom případě stačí kliknout pravím tlačítkem na název kalendáře a kliknout na barva. Veškerá základní konfigurace se nachází v nabídce jež vyvoláme pravým tlačítkem. V dalším sloupci je samotný kalendář, ten má několik možností zobrazení. Ty můžeme přepínat pomocí horního řádku, kde se nachází několik možností (všechny měsíce a den, Zjistit více o Kalendáři (Oprávnění pro sdílení kalendáře)

10 Kalendář - nová událost Důležité je plánování nových událostí. Tlačítko nová událost se nachází v levém sloupci. Po kliknutí na toto tlačítko se zobrazí v pravé části tabulka. Do prvního řádku vyplňujeme název samotné události. Další položka je Místo, jeho zadání je možné dvěma způsoby. Zadáme buď název místa (např. Restaurace), nebo přesnou adresu. Poté ji můžete zobrazit na mapě (po kliknutí na tlačítko Vyhledat pomocí služby Bing ) což se potom bude hodit při využívání GPS. Řádka Účastníci vám dává možnost zadat své spolupracovníky klasickou formou pomocí jména nebo u. Následuje část pro nastavení doby trvání. Tlačítko Vlastní nabízí širší možnost nastavení. Po kliknutí na Online schůzka se k události přidá odkaz na schůzku v Lyncu. Ten pak slouří pro přístup uživatelů. (Vytváření nové události v Kalendáři Office 365)

11 Osoby K zobrazení a následné editaci všech kontaktů slouží odkaz Osoby v horní liště. Stránka je opět rozložena na tři části. V levém sloupci se nachází dvě skupiny, Moje kontakty a Adresář. Kategorie Moje kontakty zobrazuje veškeré skupiny nebo kontakty, které jsme vytvořili sami. Skupinou níže je multifunkčních Adresář provázaný napříč organizací v Office 365. Můžeme zde (pokud nám to administrátoři nastavili) vidět všechny místnosti, což se hodí v případě, že v nové události uvádíme přesnou místnost (v kolonce Místo). Dále zde máme přehled všech již vytvořených skupin. Ve školství je tato možnost využívána pro řazení žáků do tříd. Pro příklad uvedeme třeba třídu 2.A, ve které je 25 studentů. Administrátoři připraví skupinu s adresou 2A@skola.cz, kterou je možno použít pro hromadné adresování všem 25 uživatelům, kteří jsou zařazeni ve skupině 2.A. Níže nalezneme položku, která nám zobrazí všechny uživatele v naší organizaci. Úplně nahoře se nachází tlačítko nový. Po kliknutí na něj se zobrazí tabulka pro vytvoření nového kontaktu, a nebo vlastní distribuční skupiny. Tabulka nabídne možnosti pro lepší a přesnější zařazení vašeho nového kontaktu. Jestliže bychom chtěli vytvořit vlastní distribuční skupinu (nebo-li několik kontaktů sdružené do skupiny se stejným názvem), v nabídce po kliknutí na tlačítko nový vybere druhou možnost a dostanete se do formuláře, kde vyplňujeme název skupiny (ten se pak chová podobně jako jméno uživatele v organizaci, pro jeho vyplnění stačí několik písmen). Do kolonky Členové vyplňujeme jména těch, kteří ve skupině mají být (pro externí členy je nejprve nutno vytvořit samostatný kontakt). (Vytvoření vlastní distribuční skupiny)

12 Interní komunikace O tom, že prostředí Office 365 je komunikačním portálem víme, ale ještě jsme si neukázali velmi užitečný prvek, který máte možnost využívat. Jedná se o Rychlé zprávy. Jde o formu komunikátoru přímo v portálu. Využít se dá v případě, že potřebujete rychle komunikovat s některým z vašich spolupracovníků. Jedinou nutností je to, že uživatel musí být přihlášen v Office 365. To, jestli je někdo Online nebo je aktuálně pryč, zjistíte pomocí barevného proužku, který je umístěn před fotografií každého uživatele, (Přehled stavů na obrázku - vpravo). Váš aktuální stav se mění podle aktivity, nebo je možné si ho ručně nastavit. Stačí nám k tomu pouze kliknout na své jména a vybrat popis, který nám aktuálně vyhovuje. Ostatní tak uvidí vaši přítomnost. Pokud je uživatel nedostupný, je před jeho jménem zobrazen šedivý proužek. Váš aktuální stav se sdílí i s klientem Lync, takže všichni uvidí váš momentální stav. (Rychlé zprávy v Office 365 Pokud tedy chceme komukoliv napsat, klikneme na jeho fotografii (uživatele můžeme vyhledat i v kategorii Osoby nebo Outlook ve vyhledávácím řádku), a zobrazí se nám informační obdélník ve kterém je umístěno i několik tlačítek. Najdeme tlačítko a klikneme na něj, zobrazí se nové okno přímo s konverzací (obrázek - vlevo), kde je možno s dotyčným formou krátkých zpráv komunikovat. (Ovládání aktuálního stavu) Součástí Office 365 je i velmi kvalitní komunikátor Lync. Jedná se o instantní messenger (podobně jako Skype). Umožňuje provádět meetingy a využívat integrovaných funkcí (Tabule, Hlasování, pokročilé sdílení plochy a další...). Je vhodný pro virtuální schůzky v rámci vaší školy nebo organizace. Komunikační nástroj Lync

13 OneDrive pro firmy v Office 365 Velmi důležitou části portálu Office 365 je OneDrive. Jedná se o pracovní úložiště v rámci organizace, ve kterém můžete své soubory sdílet s ostatními a spolupracovat na nich v online prostředí. K dispozici je vám 25 GB pro ukládání veškerých dat. Vše jen nahrajte a přístup budete mít odkudkoliv a to i s možností sdílení. Stačí kliknout v horní liště na OneDrive a Office 365 vás automaticky přesměruje do vašeho cloudového úložiště. Tentokrát je obrazovka rozdělena do dvou sloupců, v levém nalezneme opět vyhledávací pole a potom tři druhy složek. Ve složce Dokumenty se nachází o vaše nahrané soubory. Další složka se jmenuje Sledované dokumenty. V případě, že vám soubor někdo sdílí, přijde vám jako uživateli , ve které najdete odkaz na daný dokument, ale také Sledovat, což dokument přidá do tohoto seznamu sledovaných a usnadní vám jeho hledání. Možnost sledování můžete nastavit třeba u složky pro jednu třídu, pak uvidíte změny, které kolegové provedli. Posledním odkazem je Sdílí se mnou, naleznete zde všechny soubory, které vám byly někým ze spolupracovníků sdíleny. Tedy i ty, které jste neoznačili jako sledované. (Prostředí cloudového úložiště OneDrive pro firmy)

14 OneDrive pro firmy interní nástroje Druhou polovinu obrazovky tvoří místo, kde vidíte obsah složky a jednotlivé soubory oblasti, kterou jste si zvolili v levém sloupci. Panel se šesti tlačítky jsou ovládací prvky určené k lepší práci s OneDrive. Po kliknutí na Nový se zobrazí nabídka na vytvoření dokumentů v jednom z programů (Word, Excel, PowerPoint, OneNote a další). V tomto případě jsou programy z kancelářského balíku Office Online přepracovány do prostředí internetového prohlížeče, není tedy nutné mít je nainstalované v počítači. Tyto verze neobsahují pokročilé funkce, ale dá se v nich vytvořit standartní dokument. Dokument je možno upravovat s více lidmi v reálném čase. Pokud mu jej sdílíte a uživatel ho otevře ve webovém prostředí, uvidíte polohu jeho kurzoru a okamžité změny, které provedl. Průzkum v Excelu je užitečný nástroj pro tvorbu dotazníků a anket. Pomocí odkazu, který si vygenerujete a odešlete, zjistíte výsledky přímo v přehledné Excel tabulce. Celý tento průzkum je anonymní. Tlačítko Nová složka vytvoří samostatnou složku, kterou lze využívat pro snadnější třídění nahraných dat. Je potom možné provádět různé úpravy přímo pro specifickou složku, třeba sdílení celého obsahu nebo její rozvrstvení. To je samozřejmě patrné i v desktopovém prohlížeči souborů, tedy v případě, že máte složku OneDrive pro firmy sdílenou s lokálním klientem v PC. (Aplikace Word Online běžící v prostředí Internetového prohlížeče)

15 OneDrive pro firmy Druhým ovládacím prvkem je tlačítko odeslat. Pokud na něj klikneme, zobrazí se jednoduchý formulář pro nahrání souboru. Druhou variantou je přímo přetáhnout soubor (třeba z plochy) do okna internetového prohlížeče. V tomto případě se objeví speciální pole, kam je nutné soubor přemístit. Třetím tlačítkem je synchronizovat, díky němuž můžeme jedním kliknutím vytvořit v našem počítači lokálně umístěnou složku, která bude stále propojena s OneDrive. Složka se vytvoří v adresáři C:\Users\jmeno\OneDrive ve společnosti Škola. Její umístění je při procesu synchronizace možné změnit. Prakticky si tedy lze vytvořit složky na všech zařízeních, která používáte a potřebujete pomocí nich otevírat soubory v cloudu, a ušetřit si tak otevření prohlížeče a přihlášení do portálu Office 365. Výhodou této složky je také automatická synchronizace. Soubory se budou samy aktualizovat v případě, že budete mít přístup k internetu. Pokud tomu tak nebude, soubory se nahrají při opětovném připojení k síti. Soubory je možno zpřístupnit i offline stačí na ně kliknout pravím tlačítkem a vybrat možnost zpřístupnit offline (obrázek). To zajistí jejich dostupnost i v případě že nejsme připojeni k internetu. (Synchronizace složky OneDrive pro firmy do desktopového klienta)

16 OneDrive pro firmy Pro ovládání a práci se soubory využíváme druhou část tlačítek. Ta jsou určena pro upravování konkrétních souborů. V základním zobrazení jsou neaktivní (šedivá), aktivují se až při vybrání souboru. První z nich Upravit otevře dokumenty ze sady Office v jejich editoru. V případě, že máte na svém počítači desktopové aplikace Microsoft Office. Můžete soubory upravovat přímo v nich. Potřeba bude pouze první přihlášení účtem Office 365 Dále je zde tlačítko Spravovat. Zobrazí se kontextová nabídka s několika možnostmi. Historie verzí vám ukáže přehledný seznam všech verzí daného dokumentu včetně jejich autora. Další možností je tlačítko Sledovat, které přidá dokument do seznamu vámi sledovaných. Při spolupráci je užitečná možnost Rezervovat, kterou dáte najevo, že tento dokument budete upravovat pouze vy. Ostatní potom uvidí jednoduše zobrazený symbol, kdo dokument upravuje. Zřejmě nejdůležitější tlačítko je Sdílet. Celý OneDrive je založen na možnosti své dokumenty sdílet a tím dosáhnout ideální spolupráce. Sdílet můžete nejen svým kolegům, ale také vytvořeným kontaktům, z organizací či externích ových adres nebo jen uživatelům, kterým pošlete odkaz. Stačí tedy kliknout na sdílet a do zobrazeného formuláře vyplnit jména (nebo y). Rovnou při přidávání jmen kolegů do seznamu sdílení je možnost nastavit oprávnění v rozklikávacím seznamu za kolonkou jmen. Možností je několik a jejich názvy vypovídají úroveň oprávnění. Do textového pole můžeme napsat krátkou zprávu, ta bude přidána k u informujícím o sdílení souboru. V případě, že jde o sdílení pomocí odkazu, přejdeme na druhou kartu Získat odkaz a zde si vybereme ten správný (popřípadě ještě zkrátíme). Nesmíme zapomenout rozhodnout o tom, jestli bude pro přístup uživatele vyžadováno přihlášení. Zjistit více o OneDrive pro firmy

17 Weby Posledním odkazem na horním hlavním panelu jsou Weby. Jedná se o další službu Office 365, která umožňuje vytvářet speciální stránky, které fungují pomocí SharePointu. Jedná se o místo sdíleného obsahu, tedy nástupce intranetových řešení. Výhodou SharePointu je to, že jeho veškerý obsah je uložen v cloudu, kde je bezpečně umístěný. Funkčním využitím webů v Office 365 ve školství je školní týmový web. Kromě propracovaného sdílení souborů je zde i možnost na web vložit aktivní prvky, jako jsou Oznámení nebo kalendáře. Kromě hlavního webu můžete také pracovat s aktivními odkazy na další stránky. To využijete třeba pokud chcete oddělit web určený pro zájmové kroužky. Administrátoři si opět můžou vložit na editovatelný web vlastní prvky, jako jsou dynamické formuláře nebo propracovávané souborové úložiště. Vše si jednoduše můžete přizpůsobit podle sebe. Více o týmových webech (Týmové Weby v Office 365)

18 Tato příručka je určena pro studenty, pedagogy nebo jiné pracovníky, kteří používají Office 365 ve školství. Informace zde popsané jsou z doby vydání publikace (duben 2014). Autory této příručky jsou studenti programu Microsoft Studentské trenérské centrum. Pokud budete mít jakékoliv dotazy, kontaktujte prosím L-TomasKopacek@icstic.cz. Děkujeme za přečtení a doufáme, že jste na předchozích stránkách nalezli informace, které jste hledali. Pokud ne, nebojte se nás zeptat na výše zmíněné ové adrese. STC, 2014 Text: Tomáš Kopáček a Marie Kozlovská

1 Příručka používání Google Apps

1 Příručka používání Google Apps 1 Příručka používání Google Apps Tento manuál vznikl pro účel seznámení se základní funkčností balíku Google Apps a má za úkol Vás seznámit s principy používání jednotlivých služeb (Gmail, Kalendáře, Disk).

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

První kroky s Google Apps

První kroky s Google Apps První kroky s Google Apps Postupujte podle jednotlivých kroků popsaných v tomto dokumentu. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Krok 4: Přihlášení Nastavení Gmail Nastavení Kalendáře Nastavení mobilního telefonu Podpora

Více

Postup přihlášení (první přihlášení)

Postup přihlášení (první přihlášení) Postup přihlášení (první přihlášení) 1. ve webovém prohlížeči zapište následující adresu: https://portal.office.com objeví se úvodní přihlašovací stránka 2. do prvního vstupního řádku zapište jako přihlašovací

Více

Přechod z Google Apps na Office 365 pro firmy

Přechod z Google Apps na Office 365 pro firmy Přechod z Google Apps na Office 365 pro firmy Udělejte ten krok Office 365 pro firmy vypadá jinak než Google Apps. Po přihlášení se vám ukáže tato obrazovka. Po několika prvních týdnech se po přihlášení

Více

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku Úvodní příručka Zvládněte toho více, ať jste kdekoli, se zabezpečeným přístupem, sdílením a ukládáním souborů. Přihlaste se ke svému předplatnému Office 365 a ve spouštěči aplikací vyberte SharePoint.

Více

Úvod do email systému

Úvod do email systému Úvod do email systému Základní informace Toto emailové prostředí je rozloženo do tří hlavních částí - rámců. Levý rámec zobrazuje aktuálně přihlášené složky. V pravé části strany se realizuje veškerá činnost

Více

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete.

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete. Kalendář Úvodní příručka Naplánování schůzky v Lyncu Setkejte se tváří v tvář a ušetřete si cestu díky online schůzce v Lyncu 2013. Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje

Více

Návod na používání webmailu

Návod na používání webmailu Návod na používání webmailu Každý student a zaměstnanec UTB má svoji vlastní školní e-mailovou schránku. K té se lze připojit buď pomocí webového klienta http://webmail.utb.cz, nebo libovolného e-mailového

Více

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu.

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu. Úvodní příručka Microsoft Word 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Příkazy tady umístěné

Více

II. Elektronická pošta

II. Elektronická pošta II. Chceme-li si přečíst poštu, klikneme v levém sloupci na nápis Doručená pošta. Máme před sebou seznam e-mailů seřazených podle data a času přijetí. Pokud máme zapnuto zobrazení náhledu, ve spodní nebo

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

Kontakty (Lidé) OKNO KONTAKTY (LIDÉ) Seznam kontaktů najdeme v sekci Lidé nalevo ve spodní části Outlooku mezi nabídkami Pošta, Kalendář a Úkoly.

Kontakty (Lidé) OKNO KONTAKTY (LIDÉ) Seznam kontaktů najdeme v sekci Lidé nalevo ve spodní části Outlooku mezi nabídkami Pošta, Kalendář a Úkoly. KAPITOLA 4 Kontakty (Lidé) OKNO KONTAKTY (LIDÉ) VYTVOŘENÍ NOVÉHO KONTAKTU ÚPRAVA KONTAKTU VYMAZÁNÍ KONTAKTU SKUPINA KONTAKTŮ ÚPRAVA SKUPINY KONTAKTŮ VYMAZÁNÍ SKUPINY KONTAKTŮ VYHLEDÁNÍ KONTAKTU TISK KONTAKTŮ

Více

Návod na základní používání Helpdesku AGEL

Návod na základní používání Helpdesku AGEL Návod na základní používání Helpdesku AGEL Úvod Přihlášení Nástěnka Vyhledání a otevření úlohy Otevření úlohy Seznam úloh Vyhledávání úloh Vytvoření nové úlohy Práce s úlohami Editace úlohy Změna stavu

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Úvodní příručka Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Přizpůsobení vlastním potřebám Přizpůsobte si

Více

Úvodní příručka. Získání nápovědy Kliknutím na otazník přejděte na obsah nápovědy.

Úvodní příručka. Získání nápovědy Kliknutím na otazník přejděte na obsah nápovědy. Úvodní příručka Microsoft Access 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Změna velikosti obrazovky nebo zavření databáze

Více

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Instalace... 2 4. Vytvoření účtu... 5 5. Pošta... 7 6. Kontakty... 11 7. Informační kanály... 11 8. Nastavení zobrazení... 12 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti

Více

GMAIL. Verze 1 18.8.2008 Gmail je online aplikace, která se neustále vyvíjí. V daném okamžiku proto používáte vždy tu nejaktuálnější verzi.

GMAIL. Verze 1 18.8.2008 Gmail je online aplikace, která se neustále vyvíjí. V daném okamžiku proto používáte vždy tu nejaktuálnější verzi. GMAIL VERZE NÁVODU A NÁSTOJI Verze 1 18.8.2008 Gmail je online aplikace, která se neustále vyvíjí. V daném okamžiku proto používáte vždy tu nejaktuálnější verzi. VYUŽITÍ PRO e-mail s emailovou schránkou

Více

Gymnázium Vysoké Mýto nám. Vaňorného 163, 566 01 Vysoké Mýto

Gymnázium Vysoké Mýto nám. Vaňorného 163, 566 01 Vysoké Mýto Gymnázium Vysoké Mýto nám. Vaňorného 163, 566 01 Vysoké Mýto Registrační číslo projektu Šablona Autor Název materiálu / Druh CZ.1.07/1.5.00/34.0951 III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT

Více

Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů.

Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů. Úvodní příručka Microsoft Project 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Tuto oblast můžete

Více

Používání u a Internetu

Používání  u a Internetu Používání e-mailu a Internetu Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

Přístup k poště MS Office 365 mají pouze studenti 1. a 2. ročníku EkF prezenčního studia. Přístup k ostatním službám mají všichni studenti.

Přístup k poště MS Office 365 mají pouze studenti 1. a 2. ročníku EkF prezenčního studia. Přístup k ostatním službám mají všichni studenti. Obsah Přihlášení k Office 365... 1 Nastavení přeposílání (předávání) doručené pošty... 2 Instalace plného balíku aplikací Office 365 Pro Plus pro studenty... 3 Přihlášení v plné verzi Office 365 Pro Plus

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Profesis KROK ZA KROKEM 2

Profesis KROK ZA KROKEM 2 Profesis KROK ZA KROKEM 2 Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace. Včetně nul na začátku např.: 0000001 - heslo: na štítku DVD Profesis

Více

Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů.

Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů. Úvodní příručka Microsoft Excel 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Přidání příkazů na panel nástrojů Rychlý přístup

Více

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Úvodní příručka Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Aktualizované šablony Šablony vám pomáhají při

Více

Bakala ř i - manua l. Obsah

Bakala ř i - manua l. Obsah Bakala ř i - manua l Obsah 1 Úvod... 2 2 Osobní údaje... 3 3 Klasifikace... 3 3.1 Průběžná klasifikace... 3 3.2 Pololetní klasifikace... 4 3.3 Výchovná opatření... 4 3.4 Opravné zkoušky... 4 4 Kommens...

Více

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka IceWarp Mail server 10 IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka Verze 10.4 Printed on 20 September, 2011 Instalace Prostudujte si před instalací Na cílové pracovní stanici musí být nainstalovaný program Microsoft

Více

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

Část 1 - Začínáme. Instalace

Část 1 - Začínáme. Instalace Obsah Část 1 - Začínáme... 4 Instalace... 4 Nastavení domovské obrazovky... 7 Základní nastavení kanceláře... 9 První kroky s Kleosem... 11 Moje první kauza... 15 2 3 Část 1 - Začínáme Instalace Kleos

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha PRACUJEME S TSRM Modul Samoobsluha V této kapitole Tato kapitola obsahuje následující témata: Téma Na straně Přehled kapitoly 6-1 Užití modulu Samoobsluha 6-2 Přihlášení k systému 6-3 Hlavní nabídka TSRM

Více

Návod pro rodičovský portál systému Edookit

Návod pro rodičovský portál systému Edookit Návod pro rodičovský portál systému Edookit Vážení uživatelé, na následujících stránkách si Vám dovolujeme představit funkce našeho Rodičovského portálu za pomoci jednoduché příručky. Pevně doufáme, že

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro administrátory Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento

Více

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC úvod Sjednocená komunikace představuje ideální řešení pro společnosti, které chtějí zvýšit svou efektivitu a využít komplexní řešení pro pokrytí

Více

1. webinář pro ICT metodiky:

1. webinář pro ICT metodiky: 1. webinář pro ICT metodiky: Role ICT metodika ve škole Cloudové systémy jako nástroj komunikace a řízení Lektoři: Mgr. Miroslav Šucha Pavel Srp (Ing. František Hůlka) Role ICT metodika ve škole Činnost

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

Sharepoint & Office Online & OneDrive

Sharepoint & Office Online & OneDrive Sharepoint & Office Online & OneDrive Zpracoval vývojový tým IS MU/CVT, 2013 Obsah Stručná charakteristika Sharepoint služeb... 4 Sharepoint... 4 Office Online... Chyba! Záložka není definována. OneDrive...

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Správa administrátorů... 3 1.1 Přidávání administrátorů... 3 1.2 Nastavování práv administrátorů... 3 1.3 Upravení detailů administrátora... 5 1.4 Aktivování,

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Návod k obsluze portálu pro obchodníky

Návod k obsluze portálu pro obchodníky Návod k obsluze portálu pro obchodníky Úvod Tento manuál obsahuje informace a postupy potřebné k obsluze Portálu pro obchodníky. V manuálu je uveden postup, jak se správně přihlásit do systému a náležitosti

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Obsah Kontakt technické podpory... 2 Přihlášení k webmailu... 2 Změna hesla... 2 Nastavení podpisu... 4 Nastavení automatické odpovědi... 7 Jak odesílat e-mailem

Více

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9 NOVINKY VERZE 13.6.0 ze dne 9. 5. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás v systému Insolvenční správce připravili několik novinek. Tou nejzásadnější z nich je, že došlo ke kompletnímu přepracování

Více

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů 7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů Verze dokumentu: 1.0 Autor: Jan Lávička, Microsoft Časová náročnost: 30 40 minut 1 Cvičení 1: Vyhledávání informací v

Více

Google Apps. weby 1. verze 2012

Google Apps. weby 1. verze 2012 Google Apps weby verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Zahájení práce... Nastavení webu... Úprava stránky... Popis prostředí... Rozložení stránky... Nadpis stránky... Úprava textu... Vložení odkazu... 8 Vložení

Více

Migrace na aplikaci Outlook 2010

Migrace na aplikaci Outlook 2010 V tomto průvodci Microsoft Aplikace Microsoft Outlook 2010 vypadá velmi odlišně od aplikace Outlook 2003, a proto jsme vytvořili tohoto průvodce, který vám pomůže se s ní rychle seznámit. Dozvíte se o

Více

Návod na zadávání nabídky na stránkách www.imalina.cz a orientace v administračním prostředí partnera krok za krokem. Je to jednoduché!

Návod na zadávání nabídky na stránkách www.imalina.cz a orientace v administračním prostředí partnera krok za krokem. Je to jednoduché! Návod na zadávání nabídky na stránkách www.imalina.cz a orientace v administračním prostředí partnera krok za krokem. Je to jednoduché! V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat. Jsme Vám

Více

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz MANUÁL K PŘIHLAŠOVACÍMU SYSTÉMU PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz 1 PŘÍSTUP DO SYSTÉMU Přímo na http://rezervace.protravel.cz

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

Google Apps. weby 3. verze 2012

Google Apps. weby 3. verze 2012 Google Apps weby verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Další akce... Akce stránky... Šablony stránek... Akce webu... Spravovat web... 5 Sdílení webu... 9 Přehled... 9 Nastavení viditelnosti... 0 Nastavení sdílení

Více

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308 E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL Platí od 08.2012 www.dhlfreight.cz 840 111 308 Obsah 1. E-BILLING 1.1 Úvod... 3 2. Registrační proces 2.1 Registrace do DHL E-BILLING... 4 2.2 Postup registrace do DHL E-BILLING...

Více

Manuál pro Registrované uživatele / Klienty

Manuál pro Registrované uživatele / Klienty Manuál pro Registrované uživatele / Klienty OBSAH 1. Přihlášení klienta web stránka, region, jméno a heslo 2. Po přihlášení klienta vysvětlení jednotlivých položek 2.1. Přidávání a odebírání staveb z oblíbených

Více

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace Obsah HLEDEJCENY.mobi Mezi Vodami 1952/9 e-mail: info@hledejceny.cz HLEDEJCENY.mobi... 1 Mobilní verze e-shopu... 1 Důvody instalace... 1 Výhody... 2 Co je k mobilní verzi potřeba... 2 Objednávka služby...

Více

Manuál. Omluvenky online

Manuál. Omluvenky online Manuál Omluvenky online Jan Čižmár Chlupac.com Brno 2013 Obsah 1 Přihlášení 2 2 Student 2 2.1 Výpis absencí........................... 3 2.2 Nastavení............................. 3 3 Zákonný zástupce

Více

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz MANUÁL K PŘIHLAŠOVACÍMU SYSTÉMU PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz 1 PŘÍSTUP DO SYSTÉMU Přímo na http://rezervace.protravel.cz

Více

Uživatelská příručka pro. elektronické podání žádosti o uznání porostů. přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení

Uživatelská příručka pro. elektronické podání žádosti o uznání porostů. přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení Uživatelská příručka pro elektronické podání žádosti o uznání porostů a přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení prostřednictvím Portálu farmáře verze: 1.0 Strana 1 (celkem 14) Vytvořeno dne 3.1.2011

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 4 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Nastavení projektů...

Více

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části:

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části: Grantové projekty V současné době jsou zpracovány tyto části: - konzultace záměru grantového projektu - registrace grantového projektu - zahájeni realizace grantového projektu 1. Schéma konzultace záměru

Více

Uživatelská příručka T UC-One pro windows

Uživatelská příručka T UC-One pro windows Co je to T UC-One? T UC-One poskytuje koncovým uživatelům jednotnou komunikaci (UC) skrz všední mobily (tablety a mobilní telefony) a počítačové platformy (počítače a notebooky) včetně Windows, Mac, ios

Více

Přesunutí poštovní schránky ze stávajícího serveru do systému MS Exchange si vyžádá na straně uživatele změnu nastavení poštovního klienta.

Přesunutí poštovní schránky ze stávajícího serveru do systému MS Exchange si vyžádá na straně uživatele změnu nastavení poštovního klienta. MS Exchange informace pro uživatele Přesunutí poštovní schránky ze stávajícího serveru do systému MS Exchange si vyžádá na straně uživatele změnu nastavení poštovního klienta. Tento dokument popisuje základní

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Novinky v elektronické žákovské knížce Nová verze elektronické žákovské knížky Webová aplikace Bakaláři je v provozu na adrese https://jmenoskoly.bakalari.cz

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro editaci ŽS. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro editaci ŽS. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro editaci ŽS Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument

Více

Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu

Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu 1. Obecné informace Příchozí zprávy se ukládají do vaší schránky na serveru mail.ktkadan.cz. Tuto schránku

Více

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o.

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Číslo projektu Název školy Název Materiálu Autor Tematický okruh Ročník Datum tvorby Anotace Zdroje CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_117_ IVT_OUTLOOK_09

Více

Google Apps. kontakty. verze 2011

Google Apps. kontakty. verze 2011 Google Apps kontakty verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Popis prostředí... Přidání kontaktu mezi Moje kontakty... Výběr ze skupiny Všechny kontakty... Ruční přidání kontaktu... Import kontaktů... Úprava kontaktu...

Více

Google Apps. pošta 1. verze 2012

Google Apps. pošta 1. verze 2012 Google Apps pošta verze 0 Obsah Obsah... Úvod... První přihlášení... Seznámení s emailovou schránkou... Další přihlášení, odhlášení... 7 Úvod V dnešní době chce mít každý své informace po ruce. Díky Internetu

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

Dealer Extranet 3. Správa účtu

Dealer Extranet 3. Správa účtu Dealer Extranet 3 Správa účtu Obsah Informace o účtu 3 Vložení loga vaší firmy do cenových nabídek 5 Vytvoření profilu podřízeného uživatele 6 Úpravy profilu podřízeného uživatele 8 Profil SuperDealer

Více

Uživatelská příručka - Outlook Web App (OWA)

Uživatelská příručka - Outlook Web App (OWA) Uživatelská příručka - Outlook Web App (OWA) Obsah Úvod... 3 Webový přístup OWA... 3 Přihlášení... 3 Odhlášení... 4 Příjem a odesílání pošty... 4 Vytvoření nové zprávy... 5 Adresář... 5 Úkoly... 7 Kalendář,

Více

Úvodní příručka. Zobrazení nebo přepnutí mezi online účty Kliknutím na identifikátor účtu můžete změnit nastavení nebo přepnout účty.

Úvodní příručka. Zobrazení nebo přepnutí mezi online účty Kliknutím na identifikátor účtu můžete změnit nastavení nebo přepnout účty. Úvodní příručka Microsoft OneNote 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Přepnutí mezi ovládáním dotykem a myší Pokud

Více

ROK V OBCI. Uživatelská příručka

ROK V OBCI. Uživatelská příručka Uživatelská příručka Hlavní obrazovka Menu pro správu uživatele Hlavní nabídka Kalendář akcí Přihlášený uživatel Odkazy na hlavní moduly aplikace Aktuální zprávy Seznam aktualit Přihlášení, uživatelský

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

WEBOVÉ STRÁNKY ŠKOLY A REDAKČNÍ SYSTÉM

WEBOVÉ STRÁNKY ŠKOLY A REDAKČNÍ SYSTÉM WEBOVÉ STRÁNKY ŠKOLY A REDAKČNÍ SYSTÉM WordPress manuál A3 WEBOVÉ STRÁNKY ŠKOLY A REDAKČNÍ SYSTÉM WordPress manuál Ing. Karel Rejthar 16. 6. 2015-1 - OBSAH WordPress manuál......................................

Více

ZSF web a intranet manuál

ZSF web a intranet manuál ZSF web a intranet manuál Verze pro školení 11.7.2013. Návody - Jak udělat...? WYSIWYG editor TinyMCE Takto vypadá prostředí WYSIWYG editoru TinyMCE Jak formátovat strukturu stránky? Nadpis, podnadpis,

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

Internet. dobrý sluha, zlý pán

Internet. dobrý sluha, zlý pán Internet dobrý sluha, zlý pán 13. Picasa Picasa je celosvětově nejrozšířenější galerií obrázků, kterou provozuje firma Google. Její použití je zdarma včetně využití poměrně velikého diskového prostoru

Více

Google Apps. kalendář 2. verze 2012

Google Apps. kalendář 2. verze 2012 Google Apps kalendář verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Vytvoření události... Vytvoření události v daném čase... Vytvoření celodenní události... 6 Vytvoření opakované události... 6 Vytvoření vícedenní události...

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL INFORMAČNÍ SYSTÉM PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLU LOŠTICE Radek ZIMMERMANN Obsah 1 Úvod... 3 2 Přístup... 3 3 Přihlášení do systému... 4

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Implementace E-learningového prostředí Office 365 mezi školní uživatele

Implementace E-learningového prostředí Office 365 mezi školní uživatele Rozvoj počítačové gramotnosti na českých školách č. CZ.1.07/1.3.00/51.0020 Implementace E-learningového prostředí Office 365 mezi školní uživatele Kromě technické implementace Office 365 na školu je naprosto

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Microsoft Publisher 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Microsoft Publisher 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Úvodní příručka Microsoft Publisher 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Do panelu nástrojů

Více

Návod na používání systému Bakaláři pro zákonné zástupce žáků Základní školy a mateřské školy Mosty u Jablunkova 750

Návod na používání systému Bakaláři pro zákonné zástupce žáků Základní školy a mateřské školy Mosty u Jablunkova 750 Návod na používání systému Bakaláři pro zákonné zástupce žáků Základní školy a mateřské školy Mosty u Jablunkova 750 Návod na modul Internetová žákovská knížka systému Bakaláři. Kromě informací o prospěchu,

Více

Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ

Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ STŘEDISKO INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ FŽP a FLD Aplikace STUDENT Úvod Tento manuál je určen jako návod pro zpřístupňování

Více

Edu-learning pro školy

Edu-learning pro školy Edu-learning pro školy ONLINE VARIANTA Příručka pro instalaci a správu EDU 2000 s.r.o. Počítačové vzdělávání a testování Oldřichova 49 128 00 Praha 2 www.edu2000.cz info@edu2000.cz www.edu-learning.cz

Více

Formátování pomocí stylů

Formátování pomocí stylů Styly a šablony Styly, šablony a témata Formátování dokumentu pomocí standardních nástrojů (přímé formátování) (Podokno úloh Zobrazit formátování): textu jsou přiřazeny parametry (font, velikost, barva,

Více

Správa obsahu webové platformy

Správa obsahu webové platformy Správa obsahu webové platformy www.dobrovolnik.net Bc. Irina Kushnareva PRAHA 2019 Tento dokument byl vypracován v rámci projektu Dobrovolnictví ve veřejné správě, reg. č. CZ.03.3.X/0.0/0.0/15_018/0005458,

Více

MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress

MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress www.webdevel.cz Webdevel s.r.o. IČ 285 97 192 DIČ CZ28597192 W www.webdevel.cz E info@webdevel.cz Ostrava Obránců míru 863/7 703 00 Ostrava Vítkovice M 603

Více

Microsoft Office. Word hromadná korespondence

Microsoft Office. Word hromadná korespondence Microsoft Office Word hromadná korespondence Karel Dvořák 2011 Hromadná korespondence Hromadná korespondence je způsob, jak určitý jeden dokument propojit s tabulkou obsahující více záznamů. Tímto propojením

Více