Velký rozhovor se Štěpánem Vojtěchem 1. díl

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Velký rozhovor se Štěpánem Vojtěchem 1. díl"

Transkript

1 Velký rohovor se Štěpánem Vojtěchem 1. díl Autor: Petr MravenecZ Eliáš, :00 Štěpán Vojtěch pocháí e námé ávodnické rodiny a společně se svým bratrem Tomášem patřili k těm, kdo takvaně udělali rally v době asi největší slávy soutěží v České republice. Do soutěží přišli okruhů, ale hned se abydleli na absolutní soutěžácké špičce a v době W pravidelně bojovali o příčky nejvyšší a bavili tisíce diváků kolem tratí. Štěpán se dnes mnohem více věnuje svému podnikání v prodeji automobilů, ale ávodnický duch jej neopouští, a to dobře ukáal i v loňském roce na ally Bohemia, kde s Michalem Ernstem a Peugeotem 206 W dojen na skvělém třetím místě. Se Štěpánem Vojtěchem jsem se potkal v Liberci v áemí jeho týmu, kde odpočívala krásná a tehdy panensky bílá dvěstěšestka W - hassis No. 8. ohovor jsme kvůli jeho obsáhlosti rodělili na dva díly. Štěpáne, ta čistě bílá na autě vypadá nádherně, vynikne tak jeho tvar a šířka, ale jaký plánuješ konečný design na tohle auto? Nejvíc se mi asi líbí ten původní tovární design, s tím modrým lvem nakřivo. Takto mi to dává smysl, to je moje vie. Plánuji, že se s autem občas někde sveu a hlavně jej chci vystavovat. A když auto někde bude k prohlédnutí, tak ať je to jako originál. Třeba na Bohemku se bude vhled vždy malinko upravovat, ale ten áklad ůstane určitě v původní tovární barvě Peugeotu 206 W. V tomto designu to auto jedilo i asfaltové soutěže, tuším, že s tím takto jedil Panii. ád bych to pak každý rok třeba obměnil do jiných továrních barev tak, jak to doopravdy jedilo v té době, i přesto, že na autě bude jiný podvoek nebo barvy jiné evoluce vou. Možná příležitostně uděláme taky tu naši veri v barvách OMV, ale spíš to vidím tak, že se budeme držet toho původního továrního designu.

2 Předloni po allylegend jsi tohle auto koupil Itálie. Znáš celou historii tohoto vou? Mám latý FIA průka, to je asi k těmto autům ten největší klenot. Bohužel tam se ale anamenávají jenom soutěže Mistrovství světa, takže nemám vlastně klasický wagenpass, kde by byly apsány všechny absolvované soutěže. Přesto mám ale dobře mapovanou historii vou přímo od továrních inženýrů, kdy toto auto bylo jedno prvních, ne-li první, které šlo továrního týmu do soukromých rukou. Po odjetí dvou ávodů Mistrovství světa přešlo do týmu acing Lions, který měl velmi dobrý a úký vtah s fabrikou, a jedil s ním Travaglia.

3 Jak si se k tomuto autu vůbec dostal? Jak si na něj přišel? To bylo náhodou. My jsme před třemi lety jeli allylegend v San Marinu poprvé a jaksi automaticky jsem chtěl jet Peugeotem 206 W. Z nabídky jsem ale nebyl úplně nadšený, ale nakonec měli jsme půjčenou hydraulickou 206, tak jsem byl rád, že jsem se svel. V průběhu soutěže jsme ale měli potíže s čidly a s tlumiči, bylo vidět, že to auto není v dobré kondici. Bylo udržováno hodně po italsku.

4 Myslíš, že je vůbec možné udržet takovéto auto v dobré kondici i v soukromých rukou? Já si myslím, že v San Marinu 2013 to bylo spíše tím italským přístupem. Sám vím, že le sehnat většinu dílů a auta dají se udržet v dobré formě. Když to auto má někdo doma delší dobu, tak cela jistě ho le mít vyťukané. Koneckonců to je vidět i teď na našem autě. Mechanici se tomu nevěnují nijak intenivně a připravují auto doslova mei řečí, ale protože vědí, na co auto trpělo a čemu je potřeba dát tu správnou důslednou péči, tak se to dá. Zkušenosti mají velké, leccos si pamatují ještě doby našeho ávodění s 206, tak si myslím, že ani to hydraulické auto by pro nás nebyl větší problém. V San Marinu jsme s ale s hydraulikou jako takovou nikdy potíže neměli, spíše s těmi čidly, protože Italové k opravám přistupovali hodně ledabyle. Je to samořejmě všechno o peněích, tam, kde já bych díl vyměnil, oni použili lepící pásku. Na druhou stranu musím říct, že a takovou částku půjčovného se opravdu nedal očekávat žádný špičkový přístup a servis, což bylo asi odpovídající. Nemohli jsme očekávat áraky, když to stálo relativně mrký pení na to, co je to a auto a jaká je to technika.

5 Pak jsi ale dokonce važoval, že bys jel allylegend v San Marinu s Xsarou Ano, na další ročník allylegend jsme měli původně domluvenou Xsaru od Maxe. Dojednávali jsme to velmi bry, de facto hned po předchoích legendách, načež ale ačal být o tyto voy větší ájem a Max nás trochu vypekl, protože slíbil auto někomu jinému a vyšší cenu, než byla naše původní dohoda. Já jsem Xsaru chtěl ještě ažít, protože jsem si o tom povídal s Martinem Prokopem a ten mi potvrdil, že Xsara byla naprosto výjimečná a stálo by a to, se s ní ještě svét. Takže tohle nedopadlo a my jsme na poslední chvíli sháněli auto, se kterým bychom legendy jeli. Po několika neúspěšných pokusech jsme naraili na B Motorsport, kde nám nabídli náš nynější Peugeot 206 W. S autem jsem se svel a už mě to trochu nahlodalo, jestli si auto nepořídit. V té době jsme také objevili naši ávodní Toyotu orollu W a najednou nám došlo, že tato auta jsou už v podstatě sama o sobě legendami. No, a protože nám k srdci víc přirostla ta 206, taky jsme s ní ávodili nejdéle, tak naše volba byla jasná. A to i přes to, že orolla měla delší historii, jedil s ní arlos Sain, a dejme tomu, že je možná víc legendární než ta 206.

6 Tu tvou bývalou orollu W nakonec koupil Jiří Jirovec. Je to tak? Ano, to je přesně tohle auto a jsem rád, že je pět tady v České republice. Moc rád na něj vpomínám. Skvěle se s ním jedilo.

7 Pojďme pět k tvojí současné 206 W. V jakém byla stavu, když jsi o ní přemýšlel? I přes ten italský přístup se mi auto dálo celkem achovalé. Nakonec allylegend jsme s ním odjeli v celku be ásadních problémů. Po návratu legend jsme tedy ačali tuto myšlenku více rovíjet a ke konci roku se vše podařilo dohodnout a auto jsme akoupili. Příjemným bonusem pro nás ještě byla informace, že tato kategorie voů byla povolena v našem mistráku. Všechno bylo vlastně dílem souhry náhod. Neuvažoval jsi o tom, že bys koupil nějaké svoje bývalé ávodní auto? Já jsem se pídil i po tom svém původním Peugeotu 206W, ale ten majitelé neměli ájem prodat. A protože jsem chtěl auto koupit a roumnou cenu, ne a každou cenu, tak volba padla na tento vů od B acing. Historickou hodnotu takového speciálu je vlastně těžké určit, jestli je větší hodnotou aktuální stav nebo počet vyhraných ávodů, anebo typ evoluce ávodního vou. Takto jednoduše to nele říct a je to vlastně jedno, protože a každým tímto autem se skrývá nějaký příběh a každé je podle mě raritou. Je dobré ten příběh podchytit a dál budovat, aby si speciál tu svoji hodnotu legendy opravdu udržel.

8 Jaké jsou tedy konkrétní technické údaje vou? Je to Peugeot 206 W roku Jako tovární vů odjel dva šotolinové ávody a pak byl prodán soukromému týmu acing Lions. Poslední léta ho vlastnil práve B Motorsport. V roce 2009 s ním vyhrál Marcus Grönholm allylegend v San Marinu a v roce 2010 to opakoval Francois Delecour. Máme dokonce od Marcuse podepsaný latý průka.

9 Přemýšlel si někdy o koupi Peugeotu 307 W, který sis také vykoušel a odjel s ním ally Bohemia? Ne, ten mi nikdy nepřišel tak legendární jako ta 206. Ten příběh tam podle mě nebyl tak ajímavý. A mimo jiné, já jsem chtěl obyčejné auto, mechanické, ne hydraulickou 307. Na to, jak je 206 poměrně rychlá, je těchto speciálů nejobyčejnější. To namená, že její údržba je mnohem jednodušší. Hydraulické řaení vyžaduje úplně jiný přístup a vpomínám si, jak například řaení Toyoty orolly hodně amotalo hlavu mechanikům. Auto je opravdu náchylné na přesné nastavení, musí tam být ty správné tlaky, musí se přesně dodržet postupy, jinak to auto nefunguje správně. A to jsem nechtěl. Naše 206 má poue jeden aktivní diferenciál a jednu pumpu, která to všechno tlačí. Jeden okruh do serva a jeden do hydrauliky. Jinak všechno ostatní je mechanické, a tudíž v našich podmínkách i lépe udržovatelné a opravitelné.

10 I přesto, že říkáš, že auto je o dost jednodušší než konkurence, tak jste loni před Bohemkou řešili, jestli vůbec odstartujete a čekali jste tuším na nějaký díl Francie Mechanické řaení má úhlový převod, soukolí mei převodovkou a diferenciálem. Je tam množství růných hřídelí a právě jedné takovéto hřídele se nám vysypaly uby na testu těsně před Bohemkou, kdy to opravdu vypadalo bledě. Mysleli jsme, že už nebudeme schopní dát auto dohromady. Shodou okolností jsem sice přes svého námého inženýra Peugeot Sport sehnal podobnou věc někde kousek od Paříže, a rovna jeden řidič Michala Ernsta byl asi dvě stě kilometrů odtamtud, tak to naložil a přivel v noci před startem. Meitím moji kluci mechanici dělali s autem psí kusy, aby to opravili. Tušili jsme tak nějak, kde ten problém je, ale nevěděli jsme, jestli je to konkrétně převodovka, diferenciál nebo tento převod. S autem jsme sice dostali balík náhradních dílů, ale tahle kolečka tam rovna nebyla. Neuvěřitelnou náhodou kluci objevili v dílně ašitou letitou krabici, která tam ůstala ještě doby našeho ávodění s 206, kde byly právě tyto oubené hřídele. Dodnes to nechápu, protože když jsme naši 206 prodávali, tak jsme všechno vyklidili a všechny díly posílali s autem novému majiteli. A to je devět let! V ten moment jsme ale byli moc rádi, že jsme tu krabici měli a všechno se podařilo včas opravit.

11 Takže i dnes se dá s W ávodit, jako a starých časů a dají se po Evropě sehnat správné díly? Dá se to. Některé díly jsou k sehnání lépe, jiné hůře. Většina dílů k dostání je, samořejmě je otákou, a jaké peníe. Zatím náhradní součásti mají k dispoici velké týmy, například Vaison Sport. Francoui teď koupili sklady a dá se, že mají všechno na 206 a 307. o já mám poslední kušenost se sháněním náhradních dílů, tak cena byla celkem roumná a nebyla to žádná raketa. Byly to ovšem nějaké drobnější a jednodušší díly, tak uvidíme, jaké to bude u něčeho ásadnějšího a složitějšího. Teď máme rovna potíže se spojkou, kdy nám ji v AP sice a drahé peníe repasovali, ale byli jediní, kteří to dělali. Poslali jsme jim tam druhou spojku k repasi a oni nám ji vrátili s tím, že už to nedělají. Nejsme určitě sami a tak jsem sám vědavý, jak se k tomu AP postaví, případně jakou alternativu nám nabídne, protože AP byla výhradním dodavatelem Peugeot Sport. Takže teď čekáme, co se bude dít. Pořád jsou nějaké potíže, ale atím se je nám podařilo úspěšně řešit. Pro nás je velkou výhodou, že mechanici auto nají, přesto že je to už delší doba, tak se do toho dokážou pátky dostat. Tím, že jsme auto před několika lety prodali, tak to člověk pustí e řetele a dost apomene, ale podařilo se nám spoustu informací pátky najít a novu si je oživit. Známe slabiny tohoto auta, a tak víme, na co přesně se máme soustředit. Máme ale trošku problém vždycky při testování před ávodem, když naraíme na problém, tak protože nechceme pustit kostičku a chceme to vyřešit všechno hned, dostáváme se tím bytečně pod tlak. Možná, kdybychom na autě pracovali více průběžně a pravidelně, tak by to nebyl takový stres. Čas utíká hroně rychle a pak to dobíháme na poslední chvíli. Třeba spojku jsme poslali na repasi v břenu a přišla těsně před ávodem, kdy jsme neměli čas vůbec na nic, ani pořádně testovat. htěli jsme přivat inženýra Peugeot Sportu na testování, aby nám poradil s nastavením a dalšími detaily. Nic toho nakonec nedopadlo a plácáme se v jiných věcech, které pramení právě toho, že to děláme halabala.

12

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 ohovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 9. 3. 2016 11:15 Václav Pech jun. v roce 2011 spojil své síly s Jiřím Jirovcem, majitelem společnosti invelt, která je

Více

Nejlepší losos je od Kohouta

Nejlepší losos je od Kohouta Nejlepší losos je od Kohouta Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 13. 12. 2016 08:39 Pavel Kohout byl dlouhá léta neodmyslitelně spojený se jménem Jan Černý, s nímž tvořili velmi úspěšnou dvojici mladých soutěžních

Více

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého Portugalská studená sprcha - pověď Hony Černého Autor: wwwernyracingom, 10. 4. 2014 18:03 Posádka se vydala do mistrovství světa s itroënem DS3 3T, který je v letošním roce určený jako jediné voidlo pro

Více

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 11. 8. 2015 22:03 Josef Peták s Alenou Benešovou ačali svou náročnou letní tour už při ally Bohemia na počátku července,

Více

Velké finále Mogul driving cupu

Velké finále Mogul driving cupu Velké finále Mogul driving cupu Autor: Global Assistance acing Aréna Sosnová, 1. 4. 2014 20:38 Více fotografií najdete ZDE MOGUL driving cup už druhým rokem baví automobilové nadšence, kteří mají možnost

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3 Historie voů Škoda Fabia W - voy 1, 2 a 3 Autor: Standa standak Komínek, 14. 2. 2008 22:01 Dnes se po minulém úvodu podíváme na první tři exempláře vou Škoda Fabia W. Historie voů Škoda Fabia W - úvod

Více

Janota s Opelem při jarním trojboji - video

Janota s Opelem při jarním trojboji - video Janota s Opelem při jarním trojboji - video Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 15. 4. 2012 22:28 Miroslav Janota, jedec Hájek Historic ech National ally Teamu ještě letos v průběhu ledna nevěděl,

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992.

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, 7. 9. 2010 10:21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Před mnoha roky k nám na rallye jezdili soutěžáci ze Švédska a já

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2 Autor: Martin Agnus Bobek, 17. 10. 2005 00:00 Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 1. díl Mistrovství světa v rally jsme od roku 1999 absolvovali

Více

Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+rozhovor

Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+rozhovor Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+ohovor Autor: Jaromír "kilometr" Antoš, 23. 10. 2010 21:16 Devátý ročník Setkání mistrů, po sedmé píšu průvodce a po páté jdu na rohovor s Janem Mochanem. Včera

Více

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 12 Itinerář Informace celk. dist. místo 0,0 0,0 Heidenreichstein, Tagesstätte Zuversicht 0,1 0,1 Heidenreichstein, Güterweg Altmanns 1,4 1,3 Altmanns, Altmannser

Více

Profil Viktora Szabó na ewrc-results.com

Profil Viktora Szabó na ewrc-results.com Profil: Viktor Sabó Autor: Vlastimil esl, 22. 3. 2009 07:04 Pleňský soutěžák Viktor Sabó (23.7.1978) má a sebou velmi pestrou sportovní minulost. Pilotoval také speciály elitní kategorie W, ale největších

Více

Vzpomínka na Jana Trajbolda sen.

Vzpomínka na Jana Trajbolda sen. Vpomínka na Jana Trajbolda sen. Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 27. 10. 2016 18:23 Před pár dny, přesně 22.10.2016, to bylo 15 let, co se na svou poslední rallye vydal soutěžák Jan Trajbold sen. - jeho profil

Více

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Pražský pilot Robert Čonka (27.8.1968) zahájil svoji soutěžáckou kariéru už v polovině devadesátých let s kadettem, aby se po téměř desetileté

Více

Právo na život v komunitě je jednou z klíčových podmínek občanství. Chceme upozornit na důležitost občanství. Mnoho lidí toto právo nemá možnost

Právo na život v komunitě je jednou z klíčových podmínek občanství. Chceme upozornit na důležitost občanství. Mnoho lidí toto právo nemá možnost Právo na život v komunitě je jednou z klíčových podmínek občanství. Chceme upozornit na důležitost občanství. Mnoho lidí toto právo nemá možnost naplnit. Politici, úředníci a často ani poskytovatelé sociálních

Více

část sedmá Silvestrovský výlet

část sedmá Silvestrovský výlet část sedmá Silvestrovský výlet Poslední ministrantská schůzka přinesla ještě jedno překvapení. Štěpán přišel s nápadem, že by mohli vyjet společně na Silvestra na Vysočinu lyžovat. Společně ovšem znamenalo

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

Subaru na sněhu jako doma -test-

Subaru na sněhu jako doma -test- Subaru na sněhu jako doma -test- Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 3. 2. 2009 14:46 Jako blesk čistého nebe přišla nedávno práva o tom, že se načka Subaru stahuje e světového šampionátu rally. Při vyslovení

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků?

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Ovládni svou konkurenci Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Jak získat zákazníky tvé konkurence i když je už zavedená a ty teprve začínáš? 2 Udělej svou konkurenci nezajímavou Když začínáš

Více

S Martinem Prokopem před sezónou 2009

S Martinem Prokopem před sezónou 2009 S Martinem Prokopem před seónou 2009 Autor: Petr Sabotage Medřík, 28. 1. 2009 20:42Jen hodiny nás dělí od ahájení dalšího ročníku světového šampionátu. Do bojů v jeho nižších kategoriích JW a PW - letos

Více

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ 2 PROJEKT MČR 2015 Po několika letech s vozy s předním pohonem bychom rádi opět usedli do čtyřkolky. Volba padla na vůz Škoda Fabia S2000, se kterou jsme v roce 2013 absolvovali

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE 25. 28. 9.2017 Ač moje léto každoročně není naplněno, až na výjimku žádným programem, srpen 2017 byl, dá se říci plný. Alespoň jeho víkendy. Známý z parku Hvězda Tomáš Š., kterého

Více

Jiří Trojan od motokrosu až po Clio R3!

Jiří Trojan od motokrosu až po Clio R3! Jiří Trojan od motokrosu až po lio 3! Autor: allyfans Katovice, 15. 1. 2009 11:47 Dnešní mládež už těžko asi ví, co je to fichtl, fekál nebo jednoduše pionýr. Jiří Trojan patří mei ty, kteří měli možnost,

Více

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem.

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Romana Kodešová je jméno slečny z východních Čech. Vzhledem k tvému věku mám na jazyku dotaz, zdali byla tato práce

Více

Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem.

Martin Čenda Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Čendova RZtka Autor: Jakub Malina, 4. 9. 2016 10:24 Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Jako

Více

Co je za obchodním úspěchem

Co je za obchodním úspěchem Co je za obchodním úspěchem a jak jedno technické řešení může změnit zaměření celé firmy Třicátého července jsme v technickém zázemí Ředitelství silnic a dálnic předávali zaměstnancům této společnosti

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Slovesa. MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VELKÁ BYSTŘICE projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život

Slovesa. MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VELKÁ BYSTŘICE projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Slovesa MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VELKÁ BYSTŘICE projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_25_01 Tématický celek: Gramatika, skladba,

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

1. Video vládne internetu

1. Video vládne internetu 1. Video vládne internetu V roce 2019 bude video představovat 80 % provozu internetu. Minimálně 1 týdně sleduje video 78 % lidí. Sdílí, nebo přeposílá video 88 % zákazníků. Měsíčně navštíví český YouTube

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

Město Moravská Třebová. Zápis

Město Moravská Třebová. Zápis Zápis ze zasedání zastupitelstva města, které se konalo 15. dubna 2013 v zasedací místnosti městského úřadu na ul. Olomoucké od 15 hodin. Přítomni: 21 členů dle prezenční listiny, tajemník MěÚ Předsedající:

Více

ewrc.cz Tým ROTO si převzal nové Subaru Autor: Subaru ČR, :45

ewrc.cz Tým ROTO si převzal nové Subaru Autor: Subaru ČR, :45 Tým ROTO si převzal nové Subaru Autor: Subaru ČR, 26. 6. 2012 21:45 V sídle společnosti Subaru ČR si minulý týden plzeňský tým ROTO převzal nový vůz Subaru Impreza STI, který bude využit pro stavbu náhrady,

Více

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-52 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 7 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

Patrik Štipák: Ze studentské formule až do světového RX

Patrik Štipák: Ze studentské formule až do světového RX Patrik Štipák: Ze studentské formule až do světového X Autor: Jakub "kuře" Kura, 18. 12. 2016 20:00 Když je člověk na vysoké škole, má růné možnosti, jak studium pojmout. Jestli jím v rámci možností proplout

Více

A Vike šel domů a vysadil dveře hlavního vchodu. Pak ohnul dvě pružné, pevné mladé břízky, které stá-

A Vike šel domů a vysadil dveře hlavního vchodu. Pak ohnul dvě pružné, pevné mladé břízky, které stá- Soutěž Následujícího dne v šest hodin ráno se Halvar a Vike posilnili několika miskami ovesné polévky, kterou matka Ylva uměla tak výborně vařit, a vydali se k hromadám kamení. Mezi oběma hromadami byl

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž

Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž Autor: Pavel Vydra, 25. 12. 2015 11:32 V příští seóně odstartuje do své čtyřsté soutěže v rally. Je to soutěžní obojživelník seděl mnohokrát a volantem,

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

Pohled do autokrosu: Jiří Bret

Pohled do autokrosu: Jiří Bret Pohled do autokrosu: Jiří Bret Autor: Vlastimil esl, 12. 8. 2008 08:27 Nedávno jste se nás v otákách ptali, da nechceme psát články i oblasti autokrosu a rallykrosu. I když jsme hlavně server o rally,

Více

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích?

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích? Praha O nadcházejícím víkendu vyvrcholí v Písku házenkářská nejvyšší soutěž starších žákyň. Do finále se probojovalo šest nejúspěšnějších celků republiky HC Háje, Sokol Kobylisy, DHK Uherské Hradiště,

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Fantastický Svět Pana Kaňky

Fantastický Svět Pana Kaňky Fantastický Svět Pana Kaňky Adam Nehůdka je chlapec, jenž velmi rád četl knížky. Doma a ve škole se mu nikdy nic nedařilo, a tak byl poslán do Akademie pana Kaňky. Chodili tam chlapci, jejichž jména začínala

Více

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Autor: oman "eman" Schavel, 28. 8. 2014 17:16 O víkendu 15. až 17. srpna jsme pro Vás nafotili již 9. kalendář ŠKODA tentokrát na rok 2015 Již loni jsme se předběžně

Více

Mikula show

Mikula show 1 308,0 m po 1 308,0 m 1. 1:30,28 0:00,00 1 1. 01:30,28 00:00,00 2. 30 Honza Petr 1:36,03 0:05,75 2 2. 30 Honza Petr 01:36,03 00:05,75 0 Porsche 911 / XRAY T2 0:00,00 0:05,75 0 Porsche 911 / XRAY T2 00:00,00

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

Dlouhý Milan Dragoun Milan

Dlouhý Milan Dragoun Milan Dlouhý Milan Na letošní výstavu jsem připravil ukázkové tisky z nástěnného kalendáře Tajemné Petrovicko 2015. Tento kalendář byl vydán ve spolupráci s obcí Petrovice. Celý kalendář byl koncipován tak,

Více

Myši vzhůru nohama. podle Roalda Dahla

Myši vzhůru nohama. podle Roalda Dahla podle Roalda Dahla B yl jednou jeden starý pán, kterému bylo 87 let a jmenoval se Labon. Celý svůj život to byl klidný a mírumilovný člověk. Byl velmi chudý, ale velmi šťastný. Když Labon zjistil, že má

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7 Historie voů Škoda Fabia W - vů č. 7 Autor: Standa standak Komínek, 14. 3. 2008 17:35 Dalším nasaeným voem Škoda Fabia W byl vů s onačením 07 a registrační načkou 3S3 1946. Prvním jeho nasaením v roce

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

Buginy ani náklaďáčky nejsou sice

Buginy ani náklaďáčky nejsou sice Představení I CF Moto Gladiator Z1000 Z8 si nikdy nehrála na závoďák, ale dokázala využít skulinu na trhu Buginy ani náklaďáčky nejsou sice v našich končinách stěžejní položkou trhu, nicméně každoročně

Více

Design jako umělecký fenomén

Design jako umělecký fenomén Eva Smržová Sdružená uměnovědná studia Sociologická interpretace uměleckého fenoménu Design jako umělecký fenomén Hlavním cílem této práce je odpovědět na otázky týkající se designu a jeho vlivu, využití

Více

Kreslící program. V této lekci se naučíš vytvořit si vlastní kreslící program! Následujte postupně tyto INSTRUKCE

Kreslící program. V této lekci se naučíš vytvořit si vlastní kreslící program! Následujte postupně tyto INSTRUKCE Scratch 1 Kreslící program Všechny Kódovací kluby - Code Clubs musí být registrovány. Tím, že zaregistrujete váš klub, můžeme měřit náš dosah, a můžeme tak pokračovat s poskytováním zdrojů pro výuku programování

Více

Kam se chodilo na nákup.

Kam se chodilo na nákup. Kam se chodilo na nákup. Starý obrázek ukazuje, že jedním z prvních obchodů byl v čp. 26, tedy v modrém domě proti dnes vyhořelé hospodě Na mlýně, tehdy U sokola a patřil Jaroslavu Pánkovi. Dalším místem

Více

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Autor: Jakub "kuře" Kura, 5. 11. 2011 13:24 Jelikož doba a pokrok jdou nezadržitelně kupředu, což obzvláště v motorsportu platí dvojnásob, tak sezóna 2004 se

Více

BYL JSEM OPĚT NA BONREPU

BYL JSEM OPĚT NA BONREPU BYL JSEM OPĚT NA BONREPU František Jelínek, červen 2010 A máme tu problém, pánové Chtěl jsem napsat, že opět po 52 letech. Jenže jeden přítel praví, že jsme tam byli po druhém ročníku, bylo by to tedy

Více

linka pomoci Čekáte nečekaně dítě? Poradna (nejen) pro ženy v tísni Celostátní linka pomoci: 800 108 000 www.linkapomoci.cz

linka pomoci Čekáte nečekaně dítě? Poradna (nejen) pro ženy v tísni Celostátní linka pomoci: 800 108 000 www.linkapomoci.cz Bylo mi teprve 17, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Hlavou mi svištělo, že chci studovat, užívat si života, a že mě naši zabijou. Ti nám ale nakonec pomohli ze všech nejvíc. S prckem to dnes už skvěle

Více

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013 automobily Jméno: Tomáš Smejkal Datum: 8.2 2013 Bugatti Veyron je nejvýkonnější sériově vyráběný osobní automobil na světě. Je pojmenován podle automobilového závodníka Pierra Veyrona, který v roce 1939

Více

Fotoporadna 4 Kompozice

Fotoporadna 4 Kompozice Fotoporadna 4 Kompoice Autor: Pavel Norri Pravda, 3. 4. 2011 23:20 Nyní, když jsme si již vybrali místo k focení a umíme acháet s fotoaparátem, bychom si měli říct něco o kompoici. O kompoici toho bylo

Více

Tematický okruh: Wenig, F. Veselá dobrodružství Kašpárka, Spejbla a Hurvínka

Tematický okruh: Wenig, F. Veselá dobrodružství Kašpárka, Spejbla a Hurvínka VY_12_INOVACE_číslo přílohy 1_ČJ_5B_01 Úvodní část seznámení s cílem hodiny (seznámení s knihou Veselá dobrodružství Kašpárka, Spejbla a Hurvínka Wenig. F. Hlavní část čtení textu s porozuměním, následné

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

Profil posádky: Roman Štefan Jiří Grimmer

Profil posádky: Roman Štefan Jiří Grimmer Profil posádky: oman Štefan Jiří Grimmer Autor: Vlastimil esl, 22. 8. 2008 21:05 Pražští vynavači růnorodých, především adrenalinových, ájmů - oman Štefan (30. 1. 1966) a Jiří Grimmer (4. 4. 1961) - se

Více

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge.

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge. Australasian Safari Autor: obert Löwy, 16. 10. 2013 17:33 Ve dnech 19. - 27. áří se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední ávod letošní seóny Dakar hallenge. Historie této dálkové australské

Více

1. otázka. 2. otázka = Ve které z následujících možností je výsledek uvedeného výpočtu? 3. otázka

1. otázka. 2. otázka = Ve které z následujících možností je výsledek uvedeného výpočtu? 3. otázka 1. otázka Paní Irena měla černé, bílé a černobílé kočky. elkově jich měla dvanáct. Z toho bylo šest černých a čtyři bílé. Jakou část z celkového počtu představují černobílé kočky? 2. otázka 24 + 12 3 5

Více

Zápis ze 73. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bořetice konaného dne 24. 6. 2003 v zasedací místnosti obecního úřadu v 19 hodin

Zápis ze 73. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bořetice konaného dne 24. 6. 2003 v zasedací místnosti obecního úřadu v 19 hodin Stránka č. 1 z 10 Zápis ze 73. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bořetice konaného dne 24. 6. 2003 v zasedací místnosti obecního úřadu v 19 hodin Přítomno: 14 členů Omluveno: František Šebesta nemocnice

Více

ICS SMG5 SD6 upgrade. Po otevření krabice najdete zbraň uloženou v přesně vytvarovaném plastovém výlisku. Díky němu se zbraň v krabici nijak

ICS SMG5 SD6 upgrade. Po otevření krabice najdete zbraň uloženou v přesně vytvarovaném plastovém výlisku. Díky němu se zbraň v krabici nijak ICS SMG5 SD6 upgrade Asi není typičtější zbraně pro jakoukoliv policejní zásahovou jednotku, než samopal H&K MP5. A pravděpodobně není ani rozšířenějšího airsoftového samopalu, než jeho různých licencovaných

Více

příběh s úkolem Dnes je trh!

příběh s úkolem Dnes je trh! příběh s úkolem Dnes je trh! Šedivě vybarvená slova nahlas vykřikněte! Trvalo velmi dlouho, než ho naložili, a tak měl Bulgy trochu zpoždění. Na hlavní silnici, která vedla přímo k trhu, byl velmi silný

Více

Spodní prádlo od Martiny Škardové

Spodní prádlo od Martiny Škardové Spodní prádlo od Martiny Škardové Autor: Vlastimil Resl, 21. 10. 2008 15:40 Mladá západočeská spolujezdkyně Martina Škardová se po absenci na Rally Jeseníky vrátí ve Vsetíně na horké sedadlo vedle Honzy

Více

Vedlejší věta přísudková

Vedlejší věta přísudková Vedlejší věty Druhy vedlejších vět určujeme: podle jejich větněčlenské platnosti podle spojovacích výrazů, kterými jsou připojeny k větě řídící podle vztahu jejich obsahu k obsahu věty řídící Vedlejší

Více

www.robotikmechacek.cz

www.robotikmechacek.cz ISBN 978-80-260-3610-4 (epub) ISBN 978-80-260-3611-1 (PDF) ISBN 978-80-260-3612-8 (MobiPocket) www.robotikmechacek.cz Na webu můžete výhodně koupit také elektronickou či tištěnou verzi prvního dílu knihy

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

3.5.2007-9.5.2007. Jazykové okénko... 7.5.2007 ČT 1 str. 1 07:50 Rubrika dne - Ostrava

3.5.2007-9.5.2007. Jazykové okénko... 7.5.2007 ČT 1 str. 1 07:50 Rubrika dne - Ostrava 3.5.2007-9.5.2007 Jazykové okénko... Jazykové okénko Tak a zatímco já jsem vás vítal u obrazovek, tak mě tady sledovala, čekala, až domluvím, paní Eva Jandová, vedoucí Katedry českého jazyka z Ostravské

Více

3D tiskárna. Martin Bílý Ondřej Chmelka. Smíchovská SPŠ Preslova 25, Praha 5

3D tiskárna. Martin Bílý Ondřej Chmelka. Smíchovská SPŠ Preslova 25, Praha 5 Středoškolská technika 2013 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT 3D tiskárna Martin Bílý Ondřej Chmelka Smíchovská SPŠ Preslova 25, Praha 5 Popis úkolu Cílem našeho projektu je vytvořit

Více

KIDSCREEN-27. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-27. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-27 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 5 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená

Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená Autor: Vlastimil esl, 6. 8. 2012 21:26 Nejexotičtějšími účastníky Matrix M. V. ally Kostelec byli Joose Kojo a Sami Taskinen. Sympatičtí Finové absolvovali

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

Vítám Tě na Červené Lhotě!

Vítám Tě na Červené Lhotě! Vítám Tě na Červené Lhotě! Jmenuju se Anton a jsem tu po staletí už komorníkem. Někteří z mých pánů se sice zpočátku podivovali mým způsobům, ale nakonec všichni pochopili, že na vodním zámku si lepšího

Více

2. Mechanika. 2.1 Kinematika hmotného bodu. To je divn. Tohle je mechanick pohyb.

2. Mechanika. 2.1 Kinematika hmotného bodu. To je divn. Tohle je mechanick pohyb. 2. Mechanika 2.1 Kinematika hmotného bodu Kinematika je ãást mechaniky, která se zamûfiuje na popis mechanického pohybu. To je divn. Tohle je mechanick pohyb. Kinematika odpovídá na otázku JAK SE HMOTN

Více

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz NÁVOD JAK NA TO autor: Josef Cvrček www.vydelavej-focenim.cz Důležité upozornění Pokud chcete z tohoto návodu dostat, co nejvíce, doporučuji se NEJPRVE podívat na video, které tento návod doprovází. Ve

Více

SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA

SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM 13. 2. 2017 LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA Již roky jsem snila o tom, setkat se s neuvěřitelnou hvězdou českého sportu Martinou Sáblíkovou, (která se nejspíš s rychlobruslařskými

Více

Z ČR a z paní konzulkou v Kamerunu jsme měli přehled o lécích, které by zabrali na Bořka, tedy na Filarii, jak se tato nemoc jmenuje.

Z ČR a z paní konzulkou v Kamerunu jsme měli přehled o lécích, které by zabrali na Bořka, tedy na Filarii, jak se tato nemoc jmenuje. Kameroon-2-15.12.2009 a zbytek cesty zápis 30. V Těchto dnech (17.10.2010) vrcholí přípravy na další cestu, proto nebyl dostatek času na doladění deníčku, ale alespoň v rychlosti doplní několik fotek s

Více

Pierre Franckh. způsobů, jak najít lásku

Pierre Franckh. způsobů, jak najít lásku Pierre Franckh 21 způsobů, jak najít lásku Důležité upozornění: Rady uveřejněné v této knížce byly autorem a nakladatelstvím pečlivě zpracovány a prověřeny, nemůže však za ně být převzata jakákoliv záruka.

Více

Na co si dát pozor při koupi nabíječky

Na co si dát pozor při koupi nabíječky Výhody procesorových nabíječek schopnost konzervace malé rozměry (nemá trafo, jen spínaný zdroj) nízká cena 5 Nevýhody procesorových nabíječek citlivá na napěťové špičky (nelze napájet z obyčejné centrály

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48 Fotky žloutnou, vzpomínky ne... - 8. díl Autor: Jiří Seliger, 31. 3. 2014 19:48 Nedávno přibyly na ewrc-results.com výsledky Rallye Toužim 1979 a já jsem si vzpomněl, že jsme tuto rallye také jeli. Začal

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Hugo a Sally se baví o účetních odhadech

Hugo a Sally se baví o účetních odhadech 1. Účetní odhad a jeho změna (Hugo volá Sally) Ahoj, Sally, já ti volám, protože jsem asi udělal průšvih. Hugo, klid, nadechni se a popiš, co se stalo. Šíleně jsem naštval hlavní účetní. Dělal jsem analytické

Více

Honzík začíná v cykloškolce

Honzík začíná v cykloškolce Jízda na kole je skvělý způsob, jak protáhnout celé tělo. Honzík začíná v cykloškolce To jsem si dal, pomyslel si Honzík, když zasedl do školní lavice. Ve třídě totiž seděli samí malí špunti a Honzík byl

Více

ewrc.cz Finsko poprvé a určitě né naposledy Autor: -Doktor-, 31. 8. 2015 19:14

ewrc.cz Finsko poprvé a určitě né naposledy Autor: -Doktor-, 31. 8. 2015 19:14 Finsko poprvé a určitě né naposledy Autor: -Doktor-, 31. 8. 2015 19:14 Je to už hodně let, co padlo rozhodnutí jet alespoň jednou za rok podívat se na světovou rally. Už od prvního Německa jsme se bavili,

Více

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Tým CUT 2012 Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Po čtyřech ultramaratonských sezónách má realizační tým, který Jíru doprovází na závodech,

Více

Profil jezdce. 1.Adam Lacko

Profil jezdce. 1.Adam Lacko Adam Lacko 1.Adam Lacko Profil jezdce Datum narození: 24. září 1984 Místo narození: Čeladná, Česká Republika Národnost: česká Váha: 85 kg Výška: 186 cm Povolání: závodní jezdec První start: 1994, motokáry

Více

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá.

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá. ROZHOVOR S... PETROU ŠÁCHOVOU Začneme celkem obvyklou otázkou. Jak vzpomínáš na naši školu? Na základní školu mám veselé i smutné vzpomínky.určitě převažují ty, které mě rozesmějí. Tyto chvíle se mi vybavují

Více

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC a neb příbě hy z loňského roku original stories since 2014 7. třída ZŠ Vápenná January 2016 Vážení čtenáři, v jubilejním, mírně opožděném 20 vydání Věštce si můžete přečíst, jak slavila

Více