Profil posádky: Roman Štefan Jiří Grimmer

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Profil posádky: Roman Štefan Jiří Grimmer"

Transkript

1 Profil posádky: oman Štefan Jiří Grimmer Autor: Vlastimil esl, :05 Pražští vynavači růnorodých, především adrenalinových, ájmů - oman Štefan ( ) a Jiří Grimmer ( ) - se loni dočkali svého největšího soutěžáckého úspěchu. Díky vyrovnaným výkonům opanovali ve sprintech třídu N3. Po smolném vstupu do letošní seóny se rohodli na obhajobu reignovat a přestoupit mei áčkové dvoulitry. Na jejich dílně už se intenivně pracuje na akoupeném enaultu lio 3.

2 allyové ačátky oman: S automobilovými soutěžemi jsem ačal v roce 1991 po ukončení plochodrážní kariéry. Ta trvala šest let a startoval jsem a týmy Speedway Čakovice a udou hvědu Markéta. Od mých deseti let jsem pevně věřil, že budu plochodrážním mistrem světa. Nakonec jsem to dotáhl alespoň k účasti na republikovém mistrovství juniorů i seniorů. Po mnoha úraech, o které ve světě levých atáček není noue, jsem dospěl k náoru, že už by to mohlo stačit. V té době jsem se senámil se soutěžáky AS Klubu Újed nad Lesy. Začal jsem s nimi jedit po

3 soutěžích, nejdříve jako mechanik. V roce 1991 jsem si půjčil žigulíka a absolvoval první tři soutěže. Debut jsem si odbyl v Kamenici nad Lipou čtvrtým místem absolutně. Velmi dobře si vpomínám na moje ávodění už cestou na technickou přejímku odehrávající se na škvárovém hřišti. Jako bývalý plochodrážník jsem hodlal všem ukáat své umění jedit smykem. Všechny přítomné včetně komisařů a posádek čekajících na technickou jsem důkladně ohodil škvárou a byl jsem a to "pochválen". Na otáky, co vyvádím, jsem odvětil, že přece kurva ávodím! V Tišnově nás do hlouby výsledkové listiny odsunula technická ávada, ale dojeli jsme. Tyto tři starty nás totálně finančně vyčerpaly a soutěže pro mě dočasně skončily. Půjčené auto jsme vrátili a jen tak tak, že nám nebyly dluhy. Velice bry mě ale ačaly svrbět ruce a přišla další kušenost. Po skončení plochodrážního motocyklového sportu v Čakovicích jsme ačali pořádat plochou dráhu aut. Vše spočívalo ve startu dvou aut najednou s neomeenými možnostmi kontaktu. Prostě vyhrál ten, kdo byl v cíli dříve, ať už si na trati počínal jakýmkoliv působem. Postupem času ačalo přibývat "nadupaných" aut a ubývat náraů a karambolů. U trati vždy bývaly obrovské davy lidí, lačnících v době po listopadové revoluci po takovýchto druích sportu. Vedle aut jsem se věnoval a dodnes věnuji divoké vodě. Tam jsem se senámil i se svým současným mitfárou, Jirkou Grimmerem. Po několika letech mě přestalo bavit třískat do sebe na ploché dráe a atoužil jsem po návratu do rallye. Úplnou náhodou jsem při návštěvě Mnichova objevil v novinách inerát na Daewoo Nexia 1,5 pro třídu N. Byl to vů vhodný spíše pro hobby ávodění, například rám byl amatérský a šroubovaný. Přiveli jsme ho do Čech a s Jirkou se účastnili prvních deseti amatérských ávodů. V roce 2002 jsme v Kramolíně v poměrně velké rychlosti s nexií trefili betonový nájed na pole, šli přes střechu a auto bylo na odpis. Obávali jsme se konce se ávoděním. Přišla však nabídka na koupi červené astry od Pepíka Šilhy, se kterou původně jedil Vojta Štajf. S ní jsme poměrně úspěšně odjeli dvě seóny v ČMP." Jirka: Který kluků by nechtěl někdy ávodit v autě, že? Snad všichni jsme se snažili tátovi na klíně kroutit volantem dříve, než jsme se naučili mluvit. Při vpomínce na takovéto ježdění po normálních silnicích v Prae v mých deseti letech mám pocit, že ávodění musím mít pomalu v krvi. Vlastně a to může i ten táta. Kupoval ásadně wartburgy, "mercedesy východu", a pomocí "silné trojky" mi předváděl, jak to nandat všem embéčkářům. Od devadesátých letech najedím padesát až šedesát tisíc kilometrů ročně, takže tak trochu hecu nabídnuté sedadlo spolujedce u omana mně připadalo jako docela dobrý nápad.

4 Moji spolujedci a auta oman: Mým prvním soutěžním autem byl žigulík Na tehdejší dobu to bylo hodně silné, čistokrevné áčko. Mělo 115 koní, ale o to šílenější jídní vlastnosti. Byl jsem mladý a divoký a v kombinaci s tímto autem se diváci při pohledu na moji jídu asi nenudili. Pořád to někde vlálo. Spolujedce mi dělal Vašek Sedláček, také kamarád divoké vody. Byl to neobyčejně šikovný mechanik. Dalším autem bylo Daewoo Nexia už s Jirkou Grimmerem na sedadle spolujedce. Kromě rámu a tuningových tlumičů se jednalo o cela sériové auto. Následovala červená astra po Vojtovi Štajfovi. Následovala další astra, tentokrát bílo-žlutá. Měla krásný vuk podobný kitu, ale miernou spolehlivost. Bylo to opravdové áčko, jen sekvence chyběla. Několikrát nás radila již před startem a jeli jsme předčasně domů Velké náklady v kombinaci s nulovou radostí nás už nutily k myšlenkám skončit. Pak jsme však dostali nabídku koupit od Pepíka Šilhy Peugeota 306 ve třídě N3. Je to příjemné, spolehlivé a na údržbu levné auto." Jirka: Tak tady není co dodat, oman má krátka v hlavě celou kroniku našeho soutěžení. Jo a a tu ránu s nexií, která nás posunula dále a výše, mohu já.

5 Učitelé a rádci oman: "Večer u piva jsme rádci všichni. Ale nyní vážně. V úplných ačátcích mi moc pomohli Mirek Prokop a Zbyněk Podskalský. Potkal jsem je po skončení mé plochodrážní kariéry. Mirka považuji a jednoho největších talentů, které jsem viděl jet rallye. Měl obrovský cit pro auto, ale bohužel mu chyběly finanční prostředky a tak musel se ávoděním skončit. Zbyněk má dlouholeté kušenosti spolujedce. On mi vysvětlil, že rychlou jídou na technickou přejímku ávody ještě nevyhrávám." Jirka: Největším guru v automobilovém sportu je pro mě oman. Naučil mě v podstatě v autě sedět, psát, číst a počítat. S jeho dopomocí už možná umím vyměnit i kolo.

6 Náor na rallye oman: Jída v ávodním autě krajinou na uavřené trati a spolupráce se spolujedcem a celým týmem, to mě na rallye baví nejvíce. Dost mi naopak vadí, že ačkoli soutěže nabíejí mnoho tříd, české televiní stanice si vystačí víceméně s jedinou. Zatímco desátá posádka třídy N4 je na obraovkách abírána, vítěe jednotlivých tříd sotva míní. My nižších tříd si tak mnohdy připadáme jako pouí platiči startovného." Jirka: Občas mnou mítá divný pocit, kolik škody asi natropíme tímto sportem životnímu prostředí, kde se bere tolerance místních obyvatel krásných vesniček, kudy projíždíme a kolik peně v tom utápíme. Ale nakonec jsou i dražší a méně ekologické sporty. Něco se musí udělat s tím šíleným množstvím tříd a kategorií. Aktuálně jsme se potýkali s oblíbenými lahůdkami jako jsou každoroční měny technických požadavků, například rámy, GPS v autech apod. S tím mediálním neájmem je to krutá pravda. Budeme si muset asi na auto nastříkat alespoň nějaký provokativní transparent. Nebo jedit v maskách ledních medvíďat. Ta teď frčí... Případně nechat občas povoit nějakého toho politika. Ale ten by si ase do nějaké N3 asi nesedl...

7 Čas a finance oman: S Jirkou oba podnikáme. Já mám autoservis Auto Čako, Jirka firmu obchodující se dravotnickým materiálem. Kromě soutěží máme spoustu koníčků, které také nejsou rovna levné, ovšem proti rallye ano. Mám moc rád divokou vodu, jídu na horském kole, lyže, běžky, snowboard, plachetnice, prostě vše kde je pohyb, legrace a adrenalin. Vykoušel jsem i skákání padákem. Mám ženu, dcerku a synka, který už také ávodí. Věnuje se rallycrossu." Jirka: Čas je třeba citlivě dělit mei čerstvě aloženou rodinu, ahradu, kola, lyže, hraní v amatérské kapele, možná jednou ase i divokou vodu... ávodění v autě, a taky je třeba někdy chodit do práce. Asi bychom měli více poornosti věnovat shánění sponorů. Naše dosavadní taktika, "a málo peně skvělé výsledky", nemůže fungovat do nekonečna.

8 Konkurence ve třídě N3 oman: V nižších třídách jedí podle mého náoru mnoho lidí, kteří by v případě přestupu do dobrého auta jeli dobře i absolutně. Jaroslav oubíček dokáže v případě potřeby neuvěřitelně rychlit, čehož pak můžu utrhnout volant. Taháme se celou soutěž o desetinky, pak projedu eretu s velmi dobrým pocitem, jak mi sedla, a jistím, že jsem od Jardy dostal osm vteřin. Velmi dobře jedou Pepík Šilha, Václav Stejskal a Pepík Čermák. Za velmi kvalitního pilota považuji Honu Halalu, i když ten startuje ve třídě A7. Z mladých se mi velmi nadějně jeví Hona Černý." Jirka: Vypadá to, že v letošní seóně se v naší třídě objeví více posádek. Závodit be soupeřů jde těžko, takže to určitě bude ajímavější. Naše auto se teď "papírově" jeví jako téměř nejslabší. Každý ve třídě bude mít určitě šanci se poprat o umístění na bedýnce. Uvidíme.

9 Oblíbená soutěž oman: Nejvíce se mi líbí Lužické hory, Kopná a bohužel už nejedící se Labská rally. Jsou to technické tratě a osobně mám rád, pokud se někde vyskytne i šotolinový úsek." Jirka: Z pohledu spolujedce je úžasná krajina v Lužických horách. Při přejedech se opravdu kocháme. A takových koutů je v republice víc. Ale pět k rallye. oman miluje erety na úkých klouavých cestičkách a to nejlépe v lese mei stromy. Asi si ještě nevšiml, jak rychle se kolem nás míhají... Osobně nemám rád, když to na trati moc poskakuje. Ztratit se v ropisu pak není žádný kumšt. Skvělé jsou samořejmě soutěže s velkou diváckou návštěvou a dále ty organiačně "odsejpající". Zde mluvím kriticky především o vyhlašování vítěů do podních večerních hodin. Z tohoto pohledu to skvěle vládají na Kopné. Ohňostroj po vyhlášení výsledků pěkně v odpoledních hodinách a plného slunce a v šest hodin už není co řešit.

10 allyová budoucnost oman + Jirka : "V našem věku hodně ávodníků odcháí, takže je složité hovořit o budoucnosti. Mistrovství světa asi už nevyhrajeme. Snad a nás ávodění neukončí stále se utužující předpisy, techničtí komisaři a další okolnosti, leoucí do peně nebo na nervy. Zatím nás to ale stále baví a pojedeme, na co budeme mít." Žhavá novinka

11 oman + Jirka: Podařilo se nám shodou přínivých okolností akoupit enault lio 3 Maxi. Je na něm ale ještě spousta práce. Současně jsme prodali naší milou oranžovou třistašestku a tudíž jsme opustili třídu N3. Jestli vše půjde dobře, na podim bychom se rádi sveli už s novým autem. Bude to něco úplně jiného a tak nás čeká v celém týmu spousta nových věcí a učení. Už se těšíme. Pár fotek e stavby:

12

13

14

15

16

17

Velké finále Mogul driving cupu

Velké finále Mogul driving cupu Velké finále Mogul driving cupu Autor: Global Assistance acing Aréna Sosnová, 1. 4. 2014 20:38 Více fotografií najdete ZDE MOGUL driving cup už druhým rokem baví automobilové nadšence, kteří mají možnost

Více

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Pražský pilot Robert Čonka (27.8.1968) zahájil svoji soutěžáckou kariéru už v polovině devadesátých let s kadettem, aby se po téměř desetileté

Více

Vzpomínka na Jana Trajbolda sen.

Vzpomínka na Jana Trajbolda sen. Vpomínka na Jana Trajbolda sen. Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 27. 10. 2016 18:23 Před pár dny, přesně 22.10.2016, to bylo 15 let, co se na svou poslední rallye vydal soutěžák Jan Trajbold sen. - jeho profil

Více

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 11. 8. 2015 22:03 Josef Peták s Alenou Benešovou ačali svou náročnou letní tour už při ally Bohemia na počátku července,

Více

Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+rozhovor

Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+rozhovor Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+ohovor Autor: Jaromír "kilometr" Antoš, 23. 10. 2010 21:16 Devátý ročník Setkání mistrů, po sedmé píšu průvodce a po páté jdu na rohovor s Janem Mochanem. Včera

Více

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého Portugalská studená sprcha - pověď Hony Černého Autor: wwwernyracingom, 10. 4. 2014 18:03 Posádka se vydala do mistrovství světa s itroënem DS3 3T, který je v letošním roce určený jako jediné voidlo pro

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48 Fotky žloutnou, vzpomínky ne... - 8. díl Autor: Jiří Seliger, 31. 3. 2014 19:48 Nedávno přibyly na ewrc-results.com výsledky Rallye Toužim 1979 a já jsem si vzpomněl, že jsme tuto rallye také jeli. Začal

Více

Jiří Trojan od motokrosu až po Clio R3!

Jiří Trojan od motokrosu až po Clio R3! Jiří Trojan od motokrosu až po lio 3! Autor: allyfans Katovice, 15. 1. 2009 11:47 Dnešní mládež už těžko asi ví, co je to fichtl, fekál nebo jednoduše pionýr. Jiří Trojan patří mei ty, kteří měli možnost,

Více

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Autor: Petr Sabotage Medřík, 22. 11. 2009 17:01 Přestože je Ostravsko jen něco málo přes 100 kilometrů vzdáleno mecce rallysportu Zlínu, posádek z této oblasti startujících

Více

Nejlepší losos je od Kohouta

Nejlepší losos je od Kohouta Nejlepší losos je od Kohouta Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 13. 12. 2016 08:39 Pavel Kohout byl dlouhá léta neodmyslitelně spojený se jménem Jan Černý, s nímž tvořili velmi úspěšnou dvojici mladých soutěžních

Více

Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž

Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž Autor: Pavel Vydra, 25. 12. 2015 11:32 V příští seóně odstartuje do své čtyřsté soutěže v rally. Je to soutěžní obojživelník seděl mnohokrát a volantem,

Více

Profil Viktora Szabó na ewrc-results.com

Profil Viktora Szabó na ewrc-results.com Profil: Viktor Sabó Autor: Vlastimil esl, 22. 3. 2009 07:04 Pleňský soutěžák Viktor Sabó (23.7.1978) má a sebou velmi pestrou sportovní minulost. Pilotoval také speciály elitní kategorie W, ale největších

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená

Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená Autor: Vlastimil esl, 6. 8. 2012 21:26 Nejexotičtějšími účastníky Matrix M. V. ally Kostelec byli Joose Kojo a Sami Taskinen. Sympatičtí Finové absolvovali

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992.

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, 7. 9. 2010 10:21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Před mnoha roky k nám na rallye jezdili soutěžáci ze Švédska a já

Více

Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem.

Martin Čenda Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Čendova RZtka Autor: Jakub Malina, 4. 9. 2016 10:24 Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Jako

Více

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 ohovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 9. 3. 2016 11:15 Václav Pech jun. v roce 2011 spojil své síly s Jiřím Jirovcem, majitelem společnosti invelt, která je

Více

Janota s Opelem při jarním trojboji - video

Janota s Opelem při jarním trojboji - video Janota s Opelem při jarním trojboji - video Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 15. 4. 2012 22:28 Miroslav Janota, jedec Hájek Historic ech National ally Teamu ještě letos v průběhu ledna nevěděl,

Více

Mistrovství ČR ve Sprintrally 2 0 0 5

Mistrovství ČR ve Sprintrally 2 0 0 5 Mistrovství ČR ve Sprintrally 2 0 0 5 r a c i n g t e a m AGROTEC racing team se v roce 2005 zúčastnil seriálu: Mistrovství ČR ve Sprintrally dle následujícího kalendáře. TERMÍN KONÁNÍ NÁZEV PODNIKU 11.-12.

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3 Historie voů Škoda Fabia W - voy 1, 2 a 3 Autor: Standa standak Komínek, 14. 2. 2008 22:01 Dnes se po minulém úvodu podíváme na první tři exempláře vou Škoda Fabia W. Historie voů Škoda Fabia W - úvod

Více

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 Již po 49. se letos konala v Bedřichově Jizerská 50. Bohužel bylo málo sněhu a musela být uzpůsobena speciální 4km trať, lépe řečeno okruh, který byl zasněžován a

Více

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge.

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge. Australasian Safari Autor: obert Löwy, 16. 10. 2013 17:33 Ve dnech 19. - 27. áří se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední ávod letošní seóny Dakar hallenge. Historie této dálkové australské

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Profil Jiřího Kašpara na ewrc-results.com

Profil Jiřího Kašpara na ewrc-results.com Profil: Jiří Kašpar Autor: Vlastimil esl, 27. 11. 2013 21:05 Jiří Kašpar (12. 6. 1976) loni aářil jako kometa v Poháru Č a nyní je již podruhé jeho šampiónem. Pilot pražského Smíchova letos sváděl strhující

Více

Fotoporadna 4 Kompozice

Fotoporadna 4 Kompozice Fotoporadna 4 Kompoice Autor: Pavel Norri Pravda, 3. 4. 2011 23:20 Nyní, když jsme si již vybrali místo k focení a umíme acháet s fotoaparátem, bychom si měli říct něco o kompoici. O kompoici toho bylo

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Autor: Vlastimil Resl, 9. 9. 2008 20:57 Přestože posádka PCD Racing Josef Čermák Anna Maťková vstoupila do pačejovské soutěže velmi dobře a usadila se v čele třídy

Více

Dotazníky vyplnili - podle kategorií: Jak se Vám celkově líbil etapový závod SPAC?

Dotazníky vyplnili - podle kategorií: Jak se Vám celkově líbil etapový závod SPAC? Vyhodnocení dotazníku k etapovému závodu SPAC (Velká cena FORCE) Dotazník vyplnilo 53 závodníků, někteří neodpověděli na všechny otázky. Dotazníky vyplnili - podle kategorií: 16 11 9 6 4 3 2 2 A B C D

Více

Pohled do autokrosu: Jiří Bret

Pohled do autokrosu: Jiří Bret Pohled do autokrosu: Jiří Bret Autor: Vlastimil esl, 12. 8. 2008 08:27 Nedávno jste se nás v otákách ptali, da nechceme psát články i oblasti autokrosu a rallykrosu. I když jsme hlavně server o rally,

Více

Velký rozhovor se Štěpánem Vojtěchem 1. díl

Velký rozhovor se Štěpánem Vojtěchem 1. díl Velký rohovor se Štěpánem Vojtěchem 1. díl Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 8. 6. 2016 20:00 Štěpán Vojtěch pocháí e námé ávodnické rodiny a společně se svým bratrem Tomášem patřili k těm, kdo takvaně udělali

Více

Jak na dokumentaci. Pozn.: Update 14. 4. 2009

Jak na dokumentaci. Pozn.: Update 14. 4. 2009 Jak na dokumentaci Pozn.: Update 14. 4. 2009 Tento kousek textu by vám měl ukázat směr, jakým je dobré postupovat při pořizování dokumentace trati. Existuje jistě vícero způsobů, já se budu věnovat tomu,

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Co vás vedlo k přestupu do Slavie a jak dlouho jste s vedením klubu jednala?

Co vás vedlo k přestupu do Slavie a jak dlouho jste s vedením klubu jednala? S házenou začala v ŠKP Bratislava, po přesunu do Maďarska oblékala dres Győri Audi Eto KC, jednoho z nejlepších klubů v Evropě. Emma Hudáková, nová levá spojka Slavie Praha, která se i díky spoluhráčkám

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Taxi pro opilé - kontakt Praha, Brno, Ostrava, Karlovy Vary, Liberec, Plzeň, Pardubice - Alkoholik.cz

Taxi pro opilé - kontakt Praha, Brno, Ostrava, Karlovy Vary, Liberec, Plzeň, Pardubice - Alkoholik.cz Taxi pro opilce, andělé, želvy, SOS... říkejte jim, jak chcete, ale když se po večírku vymotáte z restaurace omámeni alkoholem, budou to právě oni, kdo vás dopraví domů a uloží čtyřkolového miláčka ke

Více

STANDARDNÍ PROPOZICE MOTORISTICKÉ SPRINTY TUNING-SPORT.cz - AUTOMOBILOVÉ SPRINTY 2016

STANDARDNÍ PROPOZICE MOTORISTICKÉ SPRINTY TUNING-SPORT.cz - AUTOMOBILOVÉ SPRINTY 2016 STANDARDNÍ PROPOZICE MOTORISTICKÉ SPRINTY TUNING-SPORT.cz - AUTOMOBILOVÉ SPRINTY 2016 Úvodní ustanovení Standardní propozice MOTORISTICKÉ SPRINTY TUNING-SPORT.cz pro automobilové sprinty obsahují základní

Více

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil seriál rozhovorů s našimi úspěšnými sportovci Vracíme se s dalším pokračováním

Více

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 12 Itinerář Informace celk. dist. místo 0,0 0,0 Heidenreichstein, Tagesstätte Zuversicht 0,1 0,1 Heidenreichstein, Güterweg Altmanns 1,4 1,3 Altmanns, Altmannser

Více

ewrc.cz Foto: Petr Frýba

ewrc.cz Foto: Petr Frýba Profil nejen spolujezdce: Rudolf Kouřil Autor: Vlastimil Resl, 18. 7. 2007 00:00 Rudolf Kouřil patří k našim nejzkušenějším spolujezdcům. V posledních letech je také ředitelem nádherné a velmi ambiciózní

Více

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz NÁVOD JAK NA TO autor: Josef Cvrček www.vydelavej-focenim.cz Důležité upozornění Pokud chcete z tohoto návodu dostat, co nejvíce, doporučuji se NEJPRVE podívat na video, které tento návod doprovází. Ve

Více

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p LEDEN Leden je ve znamení konce pololetí, ale také nového začátku... Naše škola začala hledat svoje nové prvňáčky, a že se jí v tom daří! Nové pro nás byly informace o mořských želvách, kterým chceme pomáhat

Více

Bard amatérů letos i v Rallye Cupu 2008!

Bard amatérů letos i v Rallye Cupu 2008! Bard amatérů letos i v Rallye Cupu 2008! Autor: Přemysl maevad Budín, 14. 4. 2008 20:32 Váša Rally Team je týmem otce a syna Kopáčkových, kterým vypomáhají jejich přátelé. Tento tým má v motorsportu své

Více

S Martinem Prokopem před sezónou 2009

S Martinem Prokopem před sezónou 2009 S Martinem Prokopem před seónou 2009 Autor: Petr Sabotage Medřík, 28. 1. 2009 20:42Jen hodiny nás dělí od ahájení dalšího ročníku světového šampionátu. Do bojů v jeho nižších kategoriích JW a PW - letos

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel.

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel. PROSINEC Neděle Když vám někdo vypravuje o své dovolené, nejhorší je, že se musíte tvářit, jako byste měli radost S NÍM. Nikdo totiž nestojí o to, poslouchat vyprávění o zábavě, kterou sám NEZAŽIL. ZíV

Více

Máš Colu? Autor: Milan Hauer, :10

Máš Colu? Autor: Milan Hauer, :10 Máš olu? Autor: Milan Hauer, 27. 6. 2008 00:10 Přesně tuhle otáku nadpisu jsem slýchal přes deset let, kdekoli se Pavla objevila na dohled, nebo aspoň na doslech. Základ dánlivě nelogického podravu se

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Ruda Lhotský (KM Racing team) před startem první RZ s Lubomírem "Vojtou" Vojkůvkou (zasloužilý český reprezentant na Šestidenní)

Ruda Lhotský (KM Racing team) před startem první RZ s Lubomírem Vojtou Vojkůvkou (zasloužilý český reprezentant na Šestidenní) Hungarian Baja 2013 Autor: obert Löwy, 23. 8. 2013 07:24 Ve dnech 15. - 18. srpna 2013 se uskutečnil pátý ávod letošního světového poháru FIA v ross ountry rally. Pořadatelé pro jubilejní desátý ročník

Více

SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA

SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM 13. 2. 2017 LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA Již roky jsem snila o tom, setkat se s neuvěřitelnou hvězdou českého sportu Martinou Sáblíkovou, (která se nejspíš s rychlobruslařskými

Více

Subaru na sněhu jako doma -test-

Subaru na sněhu jako doma -test- Subaru na sněhu jako doma -test- Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 3. 2. 2009 14:46 Jako blesk čistého nebe přišla nedávno práva o tom, že se načka Subaru stahuje e světového šampionátu rally. Při vyslovení

Více

Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf

Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Veronika Dvořáková 2017, OKTÁVA STRÁNKA 1 OBSAH: Tady to vše začalo... 3 1. ZÁKLADNÍ ŠKOLA... 4 1.1 První den v nové třídě, škole

Více

Mezinárodní přebor České republiky Mini GP, Mini Moto, Skútr Sosnová, 10. 6 2012

Mezinárodní přebor České republiky Mini GP, Mini Moto, Skútr Sosnová, 10. 6 2012 Mezinárodní přebor České republiky Mini GP, Mini Moto, Skútr Sosnová, 10. 6 2012 Štěstí na počasí I když o víkendu šel déšť přes skoro celou Českou republiku, měli skútraři a mladé české naděje v MiniGP

Více

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo!

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Ahoj kamarádi, tak co říkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kteří malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Vždyť je to ostuda, když se lidi k sobě chovají tak surově

Více

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE 25. 28. 9.2017 Ač moje léto každoročně není naplněno, až na výjimku žádným programem, srpen 2017 byl, dá se říci plný. Alespoň jeho víkendy. Známý z parku Hvězda Tomáš Š., kterého

Více

Julinka a její zvířátka Prázdninový zvěřinec

Julinka a její zvířátka Prázdninový zvěřinec Julinka a její zvířátka Prázdninový zvěřinec Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz www.albatrosmedia.cz Rebecca Johnson Julinka a její zvířátka Prázdninový zvěřinec e-kniha Copyright

Více

Čochtan vypravuje aneb silvestrovský profil Pepy Krále

Čochtan vypravuje aneb silvestrovský profil Pepy Krále Čochtan vypravuje aneb silvestrovský profil Pepy Krále Autor: Vlastimil esl, 31. 12. 2009 15:29 V automobilových soutěžích v České republice se poněkud nenápadně, ale ato dost dlouho, pohybuje liberecký

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA TŘÍDA 1. Odpovídalo 14 žáků. ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné VZTAH KE ŠKOLE

Více

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v HASIČI VE ŠKOLE Dne 28. 5. 2010 to vypadalo, jakoby v naší škole hořelo. Uslyšeli jsme sirénu, do tříd přišli hasiči v maskách a vyváděli nás ven. Před školou stojí hasičské auto. Co se děje? Snad nehoří?!

Více

ewrc.cz Tým ROTO si převzal nové Subaru Autor: Subaru ČR, :45

ewrc.cz Tým ROTO si převzal nové Subaru Autor: Subaru ČR, :45 Tým ROTO si převzal nové Subaru Autor: Subaru ČR, 26. 6. 2012 21:45 V sídle společnosti Subaru ČR si minulý týden plzeňský tým ROTO převzal nový vůz Subaru Impreza STI, který bude využit pro stavbu náhrady,

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Autor: oman "eman" Schavel, 28. 8. 2014 17:16 O víkendu 15. až 17. srpna jsme pro Vás nafotili již 9. kalendář ŠKODA tentokrát na rok 2015 Již loni jsme se předběžně

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

Mozaika. Cirkus Berousek

Mozaika. Cirkus Berousek 1 Úvodník Loňští deváťáci nás ujišťovali, že nám devítka uteče jako voda. Teď už vidíme, že měli pravdu. Než jsme se rozkoukali, už máme za sebou první čtvrtletí. A co je neméně důležité, uplynulo i dalších

Více

Václav Kopáček jun.: Vlastní auto je prioritou

Václav Kopáček jun.: Vlastní auto je prioritou Václav Kopáček jun.: Vlastní auto je prioritou Autor: Vlastimil esl, 5. 11. 2009 16:04 Po více než roční absenci na tratích rychlostních koušek se blovický mladík Václav Kopáček vrátil až na předposledním

Více

Martin Hudec ze dvou kol na čtyři

Martin Hudec ze dvou kol na čtyři Martin Hudec ze dvou kol na čtyři 1. Kdy a jak jste se dostal od motocyklových soutěží k automobilovým? K autům jsem se dostal díky kamarádovi od motorek, který si zkusil jet sprint na Hondě a když jsem

Více

Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace

Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace Vranov nad Dyjí 12.-14.6.2015 Za podpory z kampaně P&G Press trip s ambasadorkou Mirkou Knapkovou Na vodě s Mirkou Aktivity na pláži Výlet do okolí DĚKUJEME!

Více

Profil: Václav Fejfar

Profil: Václav Fejfar Profil: Václav Fejfar Autor: Vlastimil esl, 1. 12. 2008 20:35 Český autokros se může od letoška pochlubit ajímavým primátem. Má pilota, který dosud jako jediný v historii dokáal vyhrát podnik evropského

Více

Televizní expert. Michael Sodomka

Televizní expert. Michael Sodomka Televizní expert Michael Sodomka AKT I Scéna 1 Prázdná hospoda, pouze hospodský stojí za barem, vchází druhý muž, Karlík, míří za hospodským. Nazdar! Čau, Karliku. Moc plno tu teda nemáš. No nemám. Co

Více

Proč jste si vybral za místo svého zahraničního studia zrovna Turecko? Co pro vás byl rozhodující faktor?

Proč jste si vybral za místo svého zahraničního studia zrovna Turecko? Co pro vás byl rozhodující faktor? Dnešní rozhovor nás zavede to země Tisíce a jedné noci do Turecka. Student FMMI Bc. Jiří Strejc absolvoval na zahraniční univerzitě jeden semestr. Čtěte s námi, jak ho prožil. Proč jste si vybral za místo

Více

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem.

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Romana Kodešová je jméno slečny z východních Čech. Vzhledem k tvému věku mám na jazyku dotaz, zdali byla tato práce

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

36 místo 92 lodí M I STROVSTVÍ SVĚTA TŘÍ DY FD M EDENBLI K HOLANDS 31.07. - 07.08.2009 STORCH PETR - ZANKER ZBYNĚK SK M ONDI PACKAGI NG ŠTĚTÍ PM 2009

36 místo 92 lodí M I STROVSTVÍ SVĚTA TŘÍ DY FD M EDENBLI K HOLANDS 31.07. - 07.08.2009 STORCH PETR - ZANKER ZBYNĚK SK M ONDI PACKAGI NG ŠTĚTÍ PM 2009 36 místo 92 lodí Do dějiště letošního mistrovství světa ve třídě FD jsme se vydali v pátek 31.7. na noc a měli před sebou necelých 900 km. Cesta proběhla absolutně bez problémů a na místo jsme dorazili

Více

Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil

Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil rádio. Filip pustil rádio a já myl skříň a taky jsem dal

Více

Osobnosti, které podporují ODS PRAHA 11. Josef Masopust Božena Jirků Horst Siegel. MUDr. Martin Pruner Patrik Gedeon Ladislav Vízek

Osobnosti, které podporují ODS PRAHA 11.  Josef Masopust Božena Jirků Horst Siegel. MUDr. Martin Pruner Patrik Gedeon Ladislav Vízek Osobnosti, které podporují ODS PRAHA 11 Josef Masopust Božena Jirků Horst Siegel MUDr. Martin Pruner Patrik Gedeon Ladislav Vízek Lenka Kohoutová Luděk Zelenka Květa Vypiorová www.odspraha11.cz Josef Masopust

Více

Výšlap s Líbou reportáž slovem i obrazem

Výšlap s Líbou reportáž slovem i obrazem Výšlap s Líbou reportáž slovem i obrazem Líba Fáryová organizuje Ondrovy výšlapy už několik let. Občas jsem měla touhu se přidat, ale já jsem více přemýšlivý než sportovní typ. V červnu 2012 jsem si přece

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7 Historie voů Škoda Fabia W - vů č. 7 Autor: Standa standak Komínek, 14. 3. 2008 17:35 Dalším nasaeným voem Škoda Fabia W byl vů s onačením 07 a registrační načkou 3S3 1946. Prvním jeho nasaením v roce

Více

Pražský hrad - Daniel Křišík

Pražský hrad - Daniel Křišík Pražský hrad - Daniel Křišík V létě jsem byl s rodiči na Pražském hradě.na hrad jsme dorazili před dvanáctou hodinou,kdy se koná slavnostní výměna stráží.vojáci měli vše perfektně nacvičené,nikdy jsem

Více

Profil: Zdeněk Pokorný

Profil: Zdeněk Pokorný Profil: Zdeněk Pokorný Autor: Vlastimil esl, 13. 1. 2012 15:41 Vypracovaná postava by Zdeňka Pokorného předurčovala k roli v akčních filmech. Však také posilovna a dravá výživa jsou jeho koníčkem či spíše

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

{jathumbnail off} Našim obyvatelům se šedé dny v přítomnosti dětí rozsvítí - Broumovsko. Napsal uživatel Jana Kovaříková Pondělí, 29 Říjen :12

{jathumbnail off} Našim obyvatelům se šedé dny v přítomnosti dětí rozsvítí - Broumovsko. Napsal uživatel Jana Kovaříková Pondělí, 29 Říjen :12 Ve středu 24. října 2018 se v domově pro seniory díky mladým broumovským fotbalistům uskutečnil turnaj v "Člověče, nezlob se". Zájem o akci byl veliký jak ze strany devíti mladých fotbalistů, tak ze strany

Více

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU PŘÍLOHA OBČASNÍKU ZŠ KRČÍN MASKOT: ŠNEK GRIGOR HESLO: I NEJPOMALEJŠÍ SE MOHOU ZÚČASTNIT! PÁTEK 30. 5. 2014 Rekordní druhý ročník Krčínského maratonu Rekordní druhý ročník

Více

MISTROVSTVÍ EVROPY - seniorů

MISTROVSTVÍ EVROPY - seniorů RYBAŘENÍ NA LETIŠTI 7. - 11. září se v polském městě Leszno, za účasti 13 států, konalo Mistrovství Evropy seniorů v rybolovné technice. ČR na ME vyslala dvě družstva, jedno mužů 6 členné a jedno žen 3

Více

PRŮVODCE SOUTĚŽÍ ČÁST 2 1. PODORLICKÁ RALLY Poupravené věci z 1. průvodce soutěží

PRŮVODCE SOUTĚŽÍ ČÁST 2 1. PODORLICKÁ RALLY Poupravené věci z 1. průvodce soutěží PRŮVODCE SOUTĚŽÍ ČÁST 2 1. PODORLICKÁ RALLY 17. - 18.5. 2019 www.podorlickarally.cz Poupravené věci z 1. průvodce soutěží Po delší době přinášíme druhou část průvodce soutěží Podorlická rally. Změnili

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

Michalík poprvé v první desítce i za volantem

Michalík poprvé v první desítce i za volantem Michalík poprvé v první desítce i za volantem Autor: Miroslav Vebr, 19. 1. 2009 12:36 Romana Michalíka si motoristická veřejnost spojuje hlavně s úzkými řidítky. S motorkami v terénu dosáhl Palič mnoha

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

aneb malé poděkování sponzorům, přátelům a jezdcům týmu

aneb malé poděkování sponzorům, přátelům a jezdcům týmu Horažďovice, 8.12.2012 Dokrosná 2012 aneb malé poděkování sponzorům, přátelům a jezdcům týmu Něco z historie. Enduro team Horažďovice byl založen v lednu 2007 jako občanské sdružení, takže za měsíc budeme

Více

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion Maledivy Francie Thajsko Itálie Mauricius Rakousko Slovensko Francie Thajsko Francie Česká rep. Réunion 2012 Vážení a milí přátelé!. Je tu zase konec roku a já pravidelně, na poslední chvíli, jak jinak,

Více

VII. Vonásek k tabuli. Milan Kocmánek & Leopold Králík. Jak bych ti to vysvětlil, Vašíku, to bylo něco jako váš dnešní školní psycholog!

VII. Vonásek k tabuli. Milan Kocmánek & Leopold Králík. Jak bych ti to vysvětlil, Vašíku, to bylo něco jako váš dnešní školní psycholog! 16 ZVLÁŠTNÍ VYDÁNÍ PROSINEC 2006 Jak bych ti to vysvětlil, Vašíku, to bylo něco jako váš dnešní školní psycholog! No vidíš, Vonásku, a takhle pěkně jsi mě kdysi vytáčel v každé vyučovací hodině! Vonásek

Více

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí.

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. Jenom proto, že je hezky, každý čeká, že budete venku a skotačitˮ nebo tak něco. A když venku netrávíte každou vteřinu, hned

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

narodil se nám syn, jmenuje se Josef."

narodil se nám syn, jmenuje se Josef. 1 1928 J. Č.: " Narodil jsem se 18. května roku 1928 v Roztokách u Jilemnice v Podkrkonoší.Tak k 18. květnu je v kalendáři bylo napsáno: Otelila se nám Bělka, narodil se nám syn, jmenuje se Josef." 1938

Více

Obsah. Novinky o prázdninách

Obsah. Novinky o prázdninách 8. vydání 2014 Novinky o prázdninách Obsah Novinky o prázdninách 2 Vánoční výstava 2013 5 Ptáme se vedení školy 8 Svět ICT 9 Během prázdnin školního roku 2013/2014 proběhlo v naší škole mnoho událostí.

Více

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš.

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš. Měsíc Do kluků jídlo doslova padalo. Jednak měli hlad jako vlci, ale také se už nemohli dočkat, až začnou pozorovat. Sotva dojedli poslední sousto, poprosili tatínka, aby jim dalekohled vynesl na zahradu.

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková v loňském roce jsem se zúčastnila projektu "ŠANCE PRO DĚČÍNSKO", který měl zvýšit možnosti mého uplatnění na trhu práce. Po úspěšném ukončení dvou vzdělávacích modulů tohoto projektu jsem získala certifikáty

Více