Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 22. dubna 2003

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 22. dubna 2003"

Transkript

1 Zápis z jednání ZM Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 22. dubna 2003 Přítomni: Mgr.Baborák Zdeněk, Bednář Milan, Ing.Bernášek Bohumil, PaedDr.Borkovcová Marie, Mgr. Dvořáček Pavel, Flugr Miloš, Mgr.Joza Martin, Ing. Košťál Martin, MUDr.Krejčová Milada, Doc. Ing. Maixner Ladislav,CSc., Majetič Josef, Ing. Minář Milan, Obrová Lenka, RNDr. Sitová Lada, Mgr. Strnad Oldřich, Střecha Jan, Ing. Šebrle Jan, Mgr. Švarcová Stanislava, Vacek Pavel, Ing. Verner Ladislav. Nepřítomen: Karlík Jaroslav 1. Zahájení Pan starosta zahájil dnešní jednání ZM a sdělil, ţe veřejnost byla o svolání zasedání informována vyvěšením oznámení na úřední desce, svolání bylo plakátováno a bylo zveřejněno v Lanškrounských listech. Všichni členové zastupitelstva obdrţeli písemné pozvání. Podle údajů z presence je přítomno 20 členů zastupitelstva a tedy podle 87 zákona o obcích je schopno se usnášet. Z posledního jednání zastupitelstva města dne 25. února 2003 byl pořízen zápis, který je uloţen na Městském úřadě Lanškroun. Do dnešního dne k němu nebyly podány ţádné námitky. Zapisovatelkou dnešního jednání jmenoval pan starosta slečnu Kateřinu Lochmanovou. Ověřovateli zápisu z dnešního jednání jmenoval pan starosta p. Milana Bednáře a Mgr. Pavla Dvořáčka. Hlasy budou sčítat: Ing. Urban Ladislav a p. Věra Ptáčková Navrhl, aby se dnešní jednání řídilo tímto programem: 1. Zahájení 2. Vstupy občanů 3. Finanční záleţitosti 4. Územní plán města 5. Vyhlášky a pravidla Města 6. Nakládání s majetkem města 7. Různé 8. Diskuse 9. Usnesení 10. Závěr K navrţenému programu nebyly vzneseny ţádné doplňující návrhy ani připomínky.

2 Zápis z jednání ZM Vstupy občanů Pan Pavel Kráčmar upřesnil zastupitelům, proč nezaplatil poţadovanou zálohu (podal ţádost o prodej pozemku čj. práv./582/02 ze dne ). Uvedl, ţe se jedná o prodej pozemků v k.ú. Dolní Třešňovec, jedná se o cca 30m 2. Zálohu nezaplatil z důvodu neznámé prodejní ceny za m 2, pokud by tato cena byla vyšší neţ 100,- Kč/m 2 nechce tuto část pozemku odkoupit. Pan Pokorný uvedl, ţe RM schválila prodej pozemku, ale neuvedla, ţe se jedná o zbytkovou parcelu. Konstatoval, ţe parcela by tedy měla být prodána za 200,- Kč/m 2. Pan Kráčmar v souvislosti s nezaplacením zálohy uvedl, ţe město nikde neuvádí své č. účtu kam by tuto zálohu poslal. On sám prý nemá čas shánět tyto údaje na městském úřadě. Pan Novák vznesl dotaz, zda je v rozpočtu města oprava ul. Slovenská. Uvedl, ţe v souvislosti s výstavbou na ul. Dvorská jim je zastíněn televizní vysílač a dochází tak k nekvalitnímu obrazu televize. Vznesl dotaz, zda bude rozvod kabelové televize i této lokalitě. Ing. Urban uvedl, ţe tato akce je v přípravě, výběr dodavatele ještě neproběhl. Ing. Šebrle uvedl, ţe rozvody na kabel. televizi jsou součástí projektu, zatím nevíme, zda se budou realizovat. Uvedl také, ţe přípojku na kabel. televizi si musí zájemce uhradit sám. Pan Janík vznesl dotaz, jak je moţné, ţe na ul. T. G. Masaryka bylo zrušeno p. Štaincem dětské hříště. Uvedl, ţe o vyjádření stavebního úřadu ţádal jiţ před dvěma měsíci a dodnes nemá ţádné vyjádření. Ing. Šebrle uvedl, ţe s p. Štaincem jednal, o jednání byl sepsán zápis, kde bylo dohodnuto, ţe p. Štainc poţádá o nové stavební povolení. Doposud však nepoţádal. Odpověď stavebního úřadu je vypracovaná ale podle něj neúplná, a proto tuto odpověď dopracuje. Pan Janík uvedl, ţe p. Štainc dětské hřiště zrušil, aniţ by se s ním jednalo. Ing. Šebrle uvedl, ţe toto vše bude předmětem nového stavebního řízení. RNDr. Kolomý vznesl připomínku, ţe výzvy uvedené v Listech lanškrounska jsou myšleny ze strany obce Rudoltice regulérně, očekává, ţe proběhne na toto téma (nabídka posunu katastrálních hranic a převod pozemků ze strany obce Rudoltice) diskuse zastupitelů. Pan starosta poděkoval za připomínku, ale nechápe proč starosta Rudoltic jedná se starostou Lanškrouna skrze tisk, nikoliv osobně. MUDr. Delong vznesl dotaz jaké jsou kalkulace jednotlivých variant zimního stadionu (porovnání varianty 1. a var. 1.A) a zda byla tato kalkulace vypracována i pro variantu stavby na místě stávajícího kluziště. Pan starosta uvedl, ţe kalkulace výstavby zimního stadionu na místě stávajícího kluziště nebyla vypracována z důvodu schválení ZM v lokalitě Za Střelnicí. Kalkulace variant 1. a 1.A bude zodpovězena v průběhu jednání ZM.

3 Zápis z jednání ZM Ing. Šebrle uvedl kalkulaci varianty 1.A doporučené RM - odtěţení přebytečné zeminy bude stát cca 2.5 mil. Kč, zároveň bude připravená plocha i pro lehkoatletický stadion - vybudování komunikace mezi ul. U Stadionu a Za Střelnicí je také přípravou pro lehkoatlet. stadion a fotbalisty, bude stát cca ,- Kč - vybudování inţenýrských sítí cca 2.mil. Kč a to je to hlavní navýšení mezi var. 1. a 1.A. Pan starosta uvedl, ţe čas vymezený pro dotazy občanů jiţ vypršel, další dotazy nebyly, ukončil tento bod a přešel k finančním záleţitostem. 3. Finanční záležitosti Přednášela Ing. Novotná vedoucí finančního odboru. Rozpočtová opatření Okomentovala jednotlivé poloţky rozpočtu a zdůvodnila jejich navýšení. Pan starosta otevřel diskusi k projednávanému bodu. Ing. Minář uvedl, ţe nezná ţádnou školní jídelnu Smetanova, pouze jídelnu Madoret. Ing. Novotná přiznala chybu uvedenou v materiálech a zavázala se, ji opravit. Pan starosta přednesl návrh usnesení: ZM schvaluje rozpočtová opatření č v poloţkách 1-03 aţ dle předloţeného návrhu. Program regenerace Ing. Urban navrhl doplnit slovo opravu v předloţeném návrhu usnesení. RNDr. Sitová vznesla dotaz, kdy byla střecha na kostele sv. Václava opravována naposledy. Ing. Šebrle uvedl, ţe se tomu tak stalo před 30. lety jako provizorní oprava, střešní krytina se uvolňuje, eternit bude nahrazen břidlicovými šablonami. Pan starosta přednesl návrh usnesení: ZM schvaluje poskytnutí dotace z rozpočtu města na r v kapitole 16 ve výši ,- Kč určené jako povinný příspěvek města v Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón pro rok 2003 pro Římskokatolickou farnost děkanství Lanškroun na opravu střešní krytiny kostela sv. Václava. Zpráva o stavu Fondu rozvoje bydlení Pan Flugr vznesl dotaz, zda se nezamýšlí se sníţením úrokové míry. Ing. Šebrle uvedl, ţe současná úrok. míra jsou 4%, mohla by se sníţit, ale neuvaţuje se o tom.

4 Zápis z jednání ZM Uvedl, ţe banky mají 9%, stavební spořitelny 6%, město má tedy nejniţší úrok. sazbu. Pan starosta přednesl návrh usnesení: ZM vzalo na vědomí zprávu o stavu Fondu rozvoje bydlení ke dni , kterou vypracoval městský úřad. Fond rozvoje bydlení - půjčky Mgr. Joza dotaz, jakým způsobem se ţadatelé o tyto půjčky mohou přihlásit. Ing. Novotná odpověděla, ţe město vypisuje výběrová řízení. Uvedla, ţe všichni ţadatelé splnili podmínky pro poskytnutí půjčky. Pan starosta přednesl návrh usnesení: ZM podle 85 písm. j) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v platném znění rozhodlo o poskytnutí půjček z Fondu rozvoje bydlení takto: výše půjčky 1 Ryšavý Petr Na Valech 145, LA Karel a Soňa Chládkovi Smetanova 389, LA titul 3 Irena Kadláčková J.M.Marků 138, LA MěBP Dobrovského č.p.43, LA Eva a Libor Baborákovi Vančurova 461, LA pro: 19, zdrţ.: 1 (Baborák) Statut RFM Přednášel p. Chládek, uvedl, ţe návrh textu obdrţeli zastupitelé předem, nemá nic co by dodal a čeká na dotazy zastupitelů. Členové ZM se nepřihlásili do diskuse, a proto starosta přednesl návrh usnesení: ZM schválilo Statut Rozvojového fondu mládeţe podle předloţeného návrhu. Dotace z RFM Pan Chládek uvedl, ţe úprava dotací byla opravena dle připomínek radních. Pan starosta otevřel k projednávanému bodu diskusi. Pan Střecha upozornil, ţe dětské organizace dostávají příspěvky ze zákona na letní tábory od státu Pan Chládek, jako tradičně, nerozumí jasně poloţené otázce p. Střechy.

5 Zápis z jednání ZM RNDr. Sitová se domnívá, ţe diskuse je zbytečná z důvodu nedostatku financí. Jednodenní akce nejsou státem financovány vůbec.vznesla dotaz, jak bude rozdělena rezerva. Mgr. Dvořáček odpověděl, ţe rezerva činní asi 5%. V případě, neupotřebení bude na podzim rozdělena mezi ţadatele. Pan starosta přednesl návrh usnesení: ZM podle 85 písm. c) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v platném znění rozhodlo o poskytnutí dotací z finačních prostředků z Rozvojového fondu mládeţe podle předloţeného návrhu. pro: 18, zdrţ.. 2 (Bednář, Vacek) Dotisk Vlastivědy lanškrounska PaedDr. Borkovcová uvedla, ţe v dubnu odevzdali na účet města několik tisíc Kč z prodeje Vlastivědy. Sdělila, ţe Městské muzeum má další objednávky a poţádala o půjčku na dotisk Vlastivědy. Jedná se o opravné vydání, nikoliv o rozšíření Vlastivědy. Na zasedání dalšího jednání ZM chce předvést muzejní časopis. Podotkla, ţe uţ dnes má spoustu příspěvků, článků i na příští rok. RNDr. Sitová zda není levnější výtisk více kusů najednou, neţ menší počet. Podala protinávrh - ZM schválilo záměr vydat dotisk Vlastivědy lanškrounska v počtu 700 ks s úhradou z prostředků fondu zastupitelstva. pro: 2, proti:6 (Flugr, Maixner, Baborák, Verner, Joza, Dvořáček), zdrţ.: 12 (Vacek, Bednář, Majetič, Šebrle, Minář, Krejčová, Bernášek, Borkovcová, Obrová, Strnad, Švarcová, Střecha) Návrh nebyl přijat a pan starosta přednesl další návrh usnesení: ZM schválilo záměr vydat dotisk Vlastivědy lanškrounska v počtu 500 ks s úhradou z prostředků fondu zastupitelstva. 4. Územní plán města Přednesl Ing. Urban, uvedl, ţe Krajský úřad souhlasí se zněním zadání změn v územním plánu. Konstatoval, ţe toto zadání je potřeba schválit na dnešním zasedání ZM, poté je moţné zahájit další etapu. RNDr. Sitová navrhla, ţe je třeba, aby text prošel jazykovou korekturou (oprava souvětí, čárek,.). Ing. Urban se ohradil tím, ţe souvětí, fráze, texty jsou opsány ze stanovisek orgánů a správců sítí. Ing. Verner vznesl dotaz, zda tato stanoviska byla schválena RM, aby zastupitelé neschvalovali něco, co nebylo schváleno RM.

6 Zápis z jednání ZM Pan starosta ujistil Ing. Vernera, ţe RM o změnách v územním plánu byla informována. Podotknul, ţe korekturu textu zajistí Ing. Urban a přednesl návrh usnesení: ZM schvaluje dokument Zadání pro zpracování územního plánu sídelního útvaru Lanškroun Změna č. 3/2003 doplněné o stanoviska dotčených orgánů státní správy a správců sítí, které byly městu doručeny ve lhůtě stanovené veřejnou vyhláškou ze dne , vše dle přílohy. 5. Vyhlášky a pravidla Poplatky za předzahrádky Pan tajemník vysvětlil jednotlivá doplnění odstavců ve vyhlášce o místních poplatcích. Jedná o to, aby byly zavedeny poplatky za uţívání veřejných prostranství (předzahrádky) se zvláštní sazbou odchylnou od jiných typů uţívání veřejných prostranství (30,- Kč/m 2 /měsíc ve středu města, 12,-Kč/m 2 /měsíc mino centrální zónu). Pan Flugr přednesl návrh 50,-Kč/m 2 /měsíc ve středu města a 24,-Kč/m 2 /měsíc, myslí si, ţe navrhované částky jsou příliš malé. Pan Majetič vznesl dotaz, jaké sazby to byly do teď. Pan tajemník odpověděl, ţe tyto poplatky doposud nebyly vybírány. Pan starosta dal hlasovat o protinávrhu p. Flugra: pro: 1, proti: 17 (Baborák, Bernášek,Borkovcová, Dvořáček, Joza, Košťál, Krejčová, Maixner, Majetič, Minář, Obrová, Sitová, Strnad, Střecha, Šebrle, Švarcová, Verner), zdrţ.: 2 (Vacek, Bednář) Pan starosta uvedl, ţe návrh nebyl přijat a přednesl původní návrh usnesení: ZM podle 84, odst. 2, písm. i) a 10 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích a dále podle 15 zákona č. 565/90 Sb. o místních poplatcích, oboje ve znění pozdějších změn a doplňků, vydává obecně závaznou vyhlášku č. 3/03 o místních poplatcích, kterou se mění a doplňuje vyhláška městského zastupitelstva č. 1/96 ze dne 11. března 1996 o místních poplatcích ve znění vyhlášek městského zastupitelstva č. 1/98 ze dne 16. února 1998, č. 5/98 ze dne 15. června 1998, vyhlášky městské rady č. 7/98 ze dne 3. srpna 1998, vyhlášek městského zastupitelstva č. 3/99 ze dne 20. září 1999, č. 2/01 ze dne 18. září 2001 a č. 1/03 ze dne 25. února 2003 podle předloţeného návrhu. pro: 19, proti: 1 (Flugr) Poplatky za pobyt dítěte v mateřské škole Pan tajemník uvedl, ţe městský úřad upravil také vyhlášku, kterou se zvyšují úhrady za dítě v mateřské škole. Doposud tento poplatek činil 120,- Kč/dítě/měsíc, nyní byl tento poplatek zvýšen na 150,- Kč/dítě/měsíc. Důsledkem je reakce na inflaci z minulých let a tím i zvyšující se náklady na provoz mateřských škol. Paní Krejčová navrhla postupné zvyšování rok od roku aţ na Kč 200,- Ing. Šebrle upozornil na to, ţe jiţ nyní zvyšujeme o 33%, další zvýšení nedoporučuje. RNDr. Sitová podala protinávrh Kč 160,-.

7 Zápis z jednání ZM pro: 1, proti: 5 (Vacek, Bernášek, Joza, Minář, Dvořáček), zdrţ.: 13 (Košťál, Bednář, Flugr, Baborák, Majetič, Šebrle, Verner, Maixner, Borkovcová, Švarcová, Střecha, Obrová, Strnad), nepř.: 1 (Krejčová) Návrh nebyl přijat a starosta přednesl původní návrh usnesení: ZM podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v platném znění a v souladu s 19a a násl. zákona č. 564/90 Sb. o státní správě a samosprávě ve školství v platném znění vydává obecně závaznou vyhlášku 4/03 o výši příspěvku k částečné úhradě neinvestičních nákladů mateřských škol a školních druţin, kterou se mění vyhláška č. 2/94 ze dne 7. března 1994 o výši příspěvku k částečné úhradě neinvestičních nákladů mateřských škol a školních druţin dle předloţeného návrhu. pro: 18, zdrţ.: 2 (Krejčová, Sitová) Postup při koupi stavebních parcel Návrh usnesení přednesl pan tajemník. Pan Flugr navrhl, aby byl ponechán pořadník. Ing. Šebrle uvedl, ţe pokud město nabízí neobsazené parcely nemá smysl dále vést tento pořadník. Mgr. Joza podotknul, ţe pokud parcely zbudou, zruší se pořadník a ţadatelé tedy budou zvýhodněni v datu podání před ostatními. Ing. Šebrle vysvětlil, ţe pořadník by byl zaveden v tu chvíli, kdy by město nemohlo ţadateli nabídnout ţádnou z parcel, pak by se pořadník musel zavést. Pan Střecha uvedl, ţe jsou moţné dva extrémy. Prvním je pořadník, kdy je plno ţadatelů, kteří tzv. drţí pozici a čekají aţ jak se situace vyvine a nemají zájem hned stavět. Tento případ je neţádoucí. Druhým extrémem je situace bez pořadníku, zde jde o to, kdo se dříve dozví o parcele, tomu bude prodána. Nyní je na zastupitelích, jak se rozhodnou a co vlastně chtějí. Ing. Verner nesouhlasí s pořadníkem z důvodu nespravedlnosti jednotlivých ţadatelů. Souhlasí s Mgr. Jozou. Pan starosta vyzval zastupitele o podání protinávrhu. Ţádný protinávrh nebyl vznesen, a proto přednesl návrh usnesení: ZM schválilo pravidla města Postup při koupi stavebních parcel v Lanškrouně dle přílohy. pro: 18, zdrţ.: 1 (Flugr) proti: 1 (Minář) Zóny s koeficienty Přednesl p. Pokorný. Uvedl, ţe situace se zakreslenými zónami atraktivnosti bude 1x uloţena u p. starosty a 1x na majetkoprávním odboru. Podotknul, ţe tato mapa je interní a ţe v pravém slova smyslu se nejedná o cenovou mapu. Mapa nepodléhá schválení Ministerstvem financí. V předloţené mapě došlo ke změně (oproti mapě z r. 1996) u ul. Ţiţkovy a v areálu starého provozu Orpy. K jiným změnám nedošlo.

8 Zápis z jednání ZM RNDr. Sitová vznesla dotaz, proč se jedná o interní mapu. Pan Pokorný zopakoval, ţe jedná o mapu zpracovanou podle podkladů z r (původní mapa uloţena na MPO). MPK upravila zóny na stav, který více odpovídá dnešní skutečnosti. Cenová mapa znamená, ţe kaţdá parcela by musela být vyčíslena samostatně, musela by být oceněna, schválena Ministerstvem financí a uvedena v Cenovém věstníku. Městský úřad v tuto chvíli nemá samostatného pracovníka, který by toto zajišťoval. RNDr. Sitová navrhla, aby občané byli alespoň slovně informováni o těchto zónách. Pan starosta nerozuměl RNDr. Sitové a zeptal se, proč by všichni občané měli být informováni, kdyţ se jedná o cenu pouze městských pozemků. Pan Střecha nesouhlasí s RNDr. Sitovou, uvedl, ţe dodnes byli lidé informováni stejným způsobem, nerozumí proč by se toto mělo měnit. Pokud občan má zájem vědět kolik která parcela stojí, zajde na úřad a tam se cenu dozví. Pan tajemník uvedl, ţe ceny soukromých vlastníků jsou samozřejmě jiné neţ městské. Pan starosta přednesl návrh usnesení: ZM vzalo na vědomí vymezení zón s koeficienty pro prodej pozemků z majetku města. pro: 18, nepř.: 1 (Strnad) zdrţ.: 1 (Sitová) Pravidla o pronájmu bytů v majetku města Pan tajemník uvedl, ţe pravidla jsou změněna v tom, ţe se draţí výše měsíčního nájmu, skládá se kauce Kč ,-, která se v případě neplacení nájmu pouţije jinak na úhradu na nájemného. Pan starosta uvedl, ţe byty kategorie 1+1 nebo 1+KK se losují a větší byty se draţí. Zároveň přednesl návrh usnesení: ZM schválilo Pravidla o pronájmu bytů v majetku města Lanškrouna dle přílohy. Pravidla pro stanovení ceny nemovitostí prodávaných městem Pan Střecha ujasnil smysl pravidel. Uvedl, ţe město má ještě některé nemovitosti na prodej a je těţké určit cenu za kterou je lze prodat. Cena bez pravidel je napadnutelná a zpochybnitelná. Pravidla vychází z odhadu trţní ceny realitní kanceláře. Město by tedy nemělo prodat nemovitost za niţší cenu, neţ je stanovena. Tento mechanismus se vyhýbá tomu, aby úředník, nebo např. RM stanovila jiným způsobem neţ takto daným. Pravidla se netýkají bytů a pozemků. RNDr. Sitová uvedla, ţe pozemek stávajícího kluziště není oceněn realitní kanceláří a přesto je prodáván. Pan starosta uvedl, ţe jiný zájemce se nepřihlásil a není třeba jej dávat oceňovat. Cena je rozhodně vyšší neţ by byl odhad.

9 Zápis z jednání ZM Ing. Verner souhlasí s RNDr. Sitovou, má obavu, ţe v budoucnu mohou být tato pravidla napadnutelná. Ing. Šebrle uvedl, ţe pravidla hovoří o minimální ceně a pokud s bude prodávat pod touto cenou, musí o tom rozhodnout ZM. Mgr. Dvořáček se domnívá, ţe debata je zbytečná, hovoří se o prodej nemovitostí, nikoliv o prodeji pozemků. Pan starosta uvedl, ţe není moţné u všech prodávaných pozemků dělat odhady tří realitních kanceláří, je to příliš nákladné. Ing. Verner si myslí, ţe ceny od různých firem jsou různé (kaţdá má svůj systém stanovování cen) a obává se napadnutí těchto pravidel. Domnívá se, ţe ZM a RM se tak vzdá svého určení ceny za nemovitost. Pan Střecha uvedl, ţe v MPK ani RM nebyly nalezeny lepší způsoby, není problém udělat běţný nákladový odhad, ale stanovit cenu nemovitosti. Ing. Verner ţádá, aby podklady byly brány jako doporučené, nikoliv zavazující. Hovořil také o míře zodpovědnosti ZM, prosazování názorů a jeho obhajoba. Nesouhlasí se zprůměrňováním doporučených cen realitních kanceláří. Pan Střecha upozornil, ţe o schvalování jednotlivých cen nemovitostí bude přítomno ZM a minimální ceny budou veřejné. Ing. Šebrle se domnívá, ţe praxe ukáţe jak tato pravidla budou vhodná či nevhodná v budoucnu. Navrhuje tato předloţená pravidla schválit a počkat co ukáţe čas. Pan Flugr souhlasí s Ing. Vernerem a zpochybňuje posudky realitních kanceláří.uvedl, ţe provedené znal. posudky na prodávanou nemovitost Miláno jsou stejné, jeden to opsal od druhého. Pan starosta nerozumí tomu, kde p. Flugr k tomuto tvrzení došel. Uvedl, ţe posudky viděl pouze on sám a nikdo jiný. Ing. Bernášek vznesl dotaz, jak se bude řešet problém, kdy se přihlásí např. tři zájemci se stejnou cenou. Jak se potom vybere zájemce? Pan starosta odpověděl, ţe pokud bude více zájemců, bude probíhat draţba. V tuto chvíli se však řeší otázka jednoho zájemce. Mgr. Joza ţe rozumí tomu, ţe pokud bude více zájemců bude město draţit. Kdo jiný, neţ soudní znalec, realitní kancelář je tou správnou osobou, institucí která můţe určit cenu nemovitosti, podotknul, ţe je potřeba z něčeho vycházet. Ing. Verner potvrdil, ţe nejlepší je názor soudního znalce, ale i ten je zneuţitelný. Pan Střecha uvedl, ţe pokud budou připomínky k jedné ze tří realitních kanceláří, není problém vyzvat jiné real. kanceláře.

10 Zápis z jednání ZM Pan starosta vyzval Ing. Vernera o podání protinávrhu, pozměňovacího návrhu, ţádá o uvedení jiných principů v návrhu prodeje. Ing. Verner nemá protinávrh a nesouhlasí s jednáním p. starosty. Navrhl jednat o tomto problému znovu na jiném zasedání ZM, popř. na pracovní poradě ZM. Pan starosta upřesnil Ing. Vernerovi, ţe neţádá paragrafové znění, chce slyšet, v čem konkrétně mají být pravidla jiná, z čeho se má vycházet. MUDr. Krejčová uvedla, ţe město se musí nějakými pravidly řídit (naráţí na zodpovědnost Ing. Vernera) a tyto informace jsou získané od odborníků. Ing. Verner uvedl, ţe ZM si musí stát za svými tvrzeními, nechce převádět odpovědnost na realitní kanceláře. Pan starosta vyzval Ing. Vernera, aby ocitoval článek v předloţeném návrhu, který chce změnit. Pan Bednář podporuje názor Ing. Vernera, navrhuje odloţit bod a zadat tento problém MPK, aby se k tomuto bodu vrátila a projednala jej znovu. Uvedl, ţe sama RM můţe udělat chybu při výpočtu minimální ceny. Tento návrh je zároveň protinávrh. Ing. Šebrle konstatoval, ţe kaţdá pravidla mohou mít své skuliny, ale nějaká přece jen město uţ potřebuje. Uvedl, ţe rozumí Ing. Vernerovi o svázání problému a navrhuje nepatrně upravit tato pravidla a v případě, ţe praxe ukáţe něco jiného udělat přesnější, vylepšená Pravidla pro stanovení ceny nemovitostí prodávaných městem. RNDr. Sitová poţádala, aby výběr realitních kanceláří byl náhodný (např. podle telefonního seznamu). V bodě č. 3 předloţeného návrhu, navrhla doplnit cena je veřejná, můţe být zvýšena ZM a minimální cena nejméně na úrovni matematického průměru. Ing. Verner vznesl dotaz, kolik je na náměstí nemovitostí k prodeji. Zopakoval, ţe Pravidla pro stanovení ceny nemovitostí v majetku města nemusejí být sváleny dnes. Doporučil bod odloţit a projednat na příštím jednání ZM. Pan Střecha uvedl, ţe on sám, jako radní, neví zda pozná tu správnou minimální cenu, nedokáţe toto odhadnout. Navrhl, aby měl moţnost prověřovat výběr real. kanceláře kontrolní výbor. Ing. Bernášek uvedl, ţe i realitní kanceláře nohou být podplatitelné. Pan starosta vyzval zastupitele, aby podávali protinávrhy. Pan Bednář: ZM projednalo návrh Pravidel pro stanovení ceny nemovitostí prodávaných v majetku města a doporučuje MPK znovu projednat s tím, ţe připomínky zastupitelů budou předloţeny MPK. Pan starosta přednesl upravený návrh usnesení, protoţe ZM musí doporučit, uloţit RM a ne MPK: ZM ukládá RM dopracovat Pravidla pro stanovení ceny nemovitostí prodávaných městem s připomínkami dle zápisu.

11 Zápis z jednání ZM pro: 15, zdrţ.: 4 (Krejčová, Košťál, Strnad, Obrová), proti: 1 (Šebrle) 6. Nakládání s nemovitým majetkem Prodej pozemku býv. kluziště firmě AGILE JUDr. Vágnerová uvedla, ţe jiný zájemce (mimo firmu Agile) se nepřihlásil. Informace o prodeji pozemku byly zveřejněny na úřední desce. Firma Agile nabízí za zmíněný pozemek Kč. 13. mil.. Pan starosta poţádal p. Škorpila (zástupce firmy Agile), aby přednesl zastupitelům záměr firmy Agile. Pan Škorpil uvedl, ţe zastupuje developerskou firmu, která staví mimo jiné prodejny "na klíč". Firma byla zprostředkovatelem Penny Marketu, Alberta. Uvedl, ţe na pozemku chtějí postavit další diskontní prodejnu a záměrem je realizace stavby v letošním roce. Doc. Maixner vznesl dotaz, zda se k tomuto záměru firmy vyjádřil MgA. Kokeš. Pan Škorpil dopověděl, ţe město se ještě nerozhodlo o prodeji a s MgA. Kokešem jednal. Ing. Verner uvedl, ţe město má hlavně zájem o to, aby výstavba zimního stadionu proběhla v letošním roce a poţádal, aby se nejprve odhlasovala přesná poloha a varianta zimního stadionu a teprve poté prodej pozemku býv. kluziště. Pan Vacek konstatoval, ţe je pro prodej pozemku býv. kluziště za nabídnutou cenu, ale nesouhlasí s výstavbou prodejny typu Penny Market. Stavba by kazila vzhled města. Poprosil MgA. Kokeše o vyjádření. MgA. Kokeš souhlasí s většinou názorů zastupitelů a uvedl kritéria na kterých se s p. Škorpilem nedohodl - architektonické zpracování z pohledu od Lorencovy aleje (MgA. Kokeš poţadoval prosklenou vstupní halu) - omítka (nesouhlasí s pastelovými barvami, doporučuje decentní např. modrý pruh) - situace stavby (navrhuje celý objekt posunout blíţe ke stávajícím volejbalovým kurtům) - doporučuje neprodávat celý pozemek kluziště, navrhuje výsadbu zeleně - nesouhlasí s parkovištěm připomínajícím letištní plochu, doporučuje výsadbu stromů - navrhuje postavit dětské hřiště v této lokalitě - vjezd na parkoviště by neměl být uprostřed pozemku. Zároveň sdělil, ţe stávající vzhled pozemku není příliš optimální, a proto souhlasí s výstavbou prodejny. Pan Škorpil uvedl, ţe s MgA. Kokešem se shodli na orientaci budovy. Neshodli se na odclonění parkoviště lidé chtějí vidět kolik automobilů stojí na parkovišti a jak velká je návštěvnost prodejny v daný okamţik. O vzhledu prodejny je ochoten jednat. S výstavbou dětského hřiště na vlastní náklady příliš nesouhlasí, tato hřiště jsou nákladná a provoz je špatný (viz. dětské hřiště u prodejny v Ţamberku).

12 Zápis z jednání ZM RNDr. Sitová uvedla, ţe by měla být shoda mezi oběma pány. Poţádala p. Škorpila, aby uvedl částku za kterou jsou schopni realizovat dětské hřiště. Pan starosta podotknul, ţe jedná o Smlouvu o smlouvě budoucí, nikoliv o definitivní prodej. Pan Škorpil podotknul, ţe záleţí na vybavenosti, můţe to být i 1.mil. Kč.. Doc. Maixner uvedl, ţe město musí zahájit stavbu zimního stadionu letos. Souhlasí s p. Vackem v tom, ţe tyto prodejny nejsou příliš hezké, ale dají se vylepšit (MgA. Kokeš má předloţit návrhy). On sám byl vţdy proto, aby tyto prodejny stály na okraji města. Ing. Verner uvedl, ţe ZM rozhodlo o umístění zimního stadionu v lokalitě Za Střelnicí, ale dnes ještě přesně neví kde přesně to bude. Podle jeho názoru nelze rozhodnout o prodeji pozemku, dokud se neví jaká varianta bude schválena. Doporučuje nejprve schválit jednu z předloţených variant zimního stadionu, a poté jednat o prodeji pozemku. Pan Střecha nesouhlasí s Ing. Vernerem. Uvedl, ţe Ing. Verner měl na začátku jednání ZM podat protinávrh na změnu pořadí v jednání a neschvalovat program. Sám je pro, aby zimní stadion byl vybudován v lokalitě Za Střelnicí. Jako předseda finančního výboru nemůţe zamítnout nabídku firmy Agile, prodej je nutný pro dofinancování zimního stadionu. Avšak pokud se pozemek býv. kluziště neprodá firmě Agile, nesouhlasí s výstavbou zimního stadionu v lokalitě Za Střelnicí tak, jak je nyní plánováno (zastřešená hala). Ing. Šebrle uvedl, ţe zájmem většiny je nepochybně výstavba zimního stadionu Za Střelnicí, z důvodu finanční nabídky firmy Agile. Ing. Verner zdůraznil, ţe není proti prodeji firmě Agile, ale nesouhlasí s projednáváním tohoto bodu před schválením určité varianty zimního stadionu. Pan starosta vznesl dotaz na Ing. Vernera, co poţaduje víc neţ usnesení ZM ze dne (ZM schvaluje záměr vybudovat krytou halu s umělou ledovou plochou v lokalitě za Střelnicí v prostorách určených pro sport s tím, ţe stavba bude zahájena v roce 2003 a dokončena v r v rozsahu umělá ledová plocha s technologií a zastřešením. ZM se zavazuje zajistit financování uvedené stavby v potřebném rozsahu a dále ukládá RM připravit technicko ekonomické zadání tohoto zařízení.)? Pan Střecha přednesl návrh za Ing. Vernera. Navrhuji přerušení tohoto bodu a pojďme schválit umístění zimního stadionu. Ing. Šebrle uvedl, ţe zimní stadion bude v lokalitě Za Střelnicí. RM navrhla realizaci ve variantě 1. Po došlé petici přesunula zimní stadion na západní konec lehkoatl. stadionu o cca 2m výškově níţ - tj. varianta 1.A. RNDr. Sitová se domnívá, ţe důleţitým ukazatelem jsou poţadavky MgA. Kokeše. Uvedla, ţe nerozumí p. starostovi v tom, ţe nesouhlasí s výstavbou dětského hřiště u diskontní prodejny. Pan starosta upřesnil RNDr. Sitové, ţe není proti jeho výstavbě. Poţádal ji o sdělení kdo bude provozovatelem tohoto dětského hřiště (město, Technické sluţby,?). Uvedl příklad sportovního hřiště na ul. Krátká, které je uzavřeno pro veřejnost, protoţe není nikdo, kdo by na tomto hřišti byl a hlídal hrající si děti. Zdůraznil důvody které má proti výstavbě dětského

13 Zápis z jednání ZM hřiště u diskontní prodejny blízkost parkoviště, blízkost potoka, nedaleká křiţovatka s kruhovým objezdem,. Pan Vacek souhlasí s posunutím zimního stadionu, souhlasí i s prodejem pozemku firmě Agile ovšem je proti, aby na tomto pozemku stála budova diskontní prodejny která by kazila vzhled města. Uvedl. ţe nedaleko uţ jedna taková prodejna stojí. MUDr. Krejčová vznesla dotaz na p. Škorpila, jak dlouho jsou ochotni s touto nabídkou čekat. Pan Škorpil uvedl, ţe není schopen odpovědět. Uvedl, ţe on je pouze zástupcem firmy. Upozornil, ţe tato nabídka je otázkou času a ţe zítra můţe být nabídka niţší. Uvedl, ţe firma vyhodnocuje dvě lokality (Ústí nad Orlicí Lanškroun), zatím má přednost Lanškroun. MUDr. Krejčová poděkovala za odpověď a uvedla, ţe vše je otázkou peněz. Apeluji na všechny zastupitele, aby byl prodej pozemku schválen za nabízených Kč. 13. mil.. Pan starosta vyhlásil 15 min. přestávku. (19.30 hod hod.) Po přestávce pokračovala diskuse k prodeji pozemku býv. kluziště firmě Agile. Ing. Šebrle navrhl projednat umístění stadionu a poté pokračovat v projednávání prodeje pozemku. pro: 16, zdrţ.: 3 (Krejčová, Košťál, Minář), proti: 1 (Dvořáček) Umístění kryté haly s umělou ledovou plochou Ing. Šebrle uvedl, ţe hala je navrhována v lokalitě Za Střelnicí nad plochou fotbalového stadionu. RM si vyţádala návrhy od MgA. Kokeše, který předloţil čtyři varianty. varianta 1 umístění haly před lehkoatletickým stadionem v těsné blízkosti obytné zóny varianta 2 umístění haly na kopci nad lehkoatletickým stadionem varianta 3 umístění haly na konci sadu Bojovníků za svobodu varianta 4 umístění haly naproti restaurace Koupaliště, vpravo od silnice směrem na Jakubovice. RM se přiklonila k variantě 1, protoţe je nejlevnější. Po došlé petici projednala různé aspekty, hlavně brzké vybudování lehkoatletického stadionu. RM si nechala vyčíslit náklady varianty 1. a 1.A. Varianta 1. je levnější, ale neřeší náklady na vybudování lehkoatletického stadionu, a proto RM doporučila var. 1.A jako přijatelnější s tím, ţe vyšší náklady jsou pouze na přípojku, ostatní náklady by musely být vynaloţeny při stavbě lehkoatlet. stadionu. Pan Střecha uvedl, ţe jsou různé úhly pohledu. Lokalita Za Střelnicí byla jiţ dříve určena jako lokalita pro sport (dříve neţ byly prodány parcely pro rodinné domky). Propojení ulic Za Střelnicí a T. G. Masaryka, popř. ul. Vančurova s Třešňoveckou vylepší obsluţnost v těchto lokalitách, avšak zvětší provoz pro obyvatele rod. domků. Varianta 1.A řeší několik věcí najednou. Příjezdem k hale je řešen přístup i k lehkoatl. stadionu, řeší otázku komunikace, kanalizace, vodu při zavlaţování, inţ. sítě, Domnívá se, ţe jinde ve městě je nesmysl stavět, protoţe by se toto všechno nevyřešilo. ZM musí tedy řešit problém dohromady (hala lehkoatlet. stadion). Jedině tak se vyřeší napojení výškových prací, budoucí cyklostezka, asfaltová silnice, kolmé stání pro návštěvníky zimního i fotbalového stadionu. Tato varianta je momentálně sice draţší, ale v budoucnu ušetří městu několik mil. Kč.

14 Zápis z jednání ZM Mgr. Baborák uvedl, ţe tato koncepce je dlouholetá. Upozornil, ţe při fotbalovém zápase je ul. T. G. Masaryka téměř neprůjezdná, a proto doporučuje propojku s touto ulicí i schválení varianty 1.A. Ing. Verner vznesl dotaz, zda byly návrhy na posouzení variant zhodnoceny odborníkem a z jakého důvodu doporučuje RM schválení var. 1.A, kdyţ donedávna se hovořilo pouze o variantě 1. Ing. Šebrle odpověděl, ţe důvodem byla došlá petice občanů a ekonomické důvody. Pan Střecha podotknul, ţe jednotliví radní své důvody proč hlasovali pro tu či onu variantu a ţe ve variantě 1. se nevěděly náklady na odstranění zeminy pro výstavbu lehkoatlet. stadionu. Ing. Šeble uvedl, ţe i sportovní komise doporučila variantu 1.A. Pan starosta nesouhlasí s tím, ţe varianta 1.A se ukáţe v budoucnu jako levnější, z urbanistického hlediska je nejpřijatelnější varianta 1.(dle názoru MgA. Kokeše). Ing. Verner vznesl dotaz, proč na toto téma nebyla svolána pracovní porada ZM. Domnívá se, ţe toto téma je na celé hodiny a nelze rozhodnout během okamţiku. Sám neví, pro kterou z variant se rozhodnout. Pan starosta uvedl, ţe se můţe rozhodnout jak chce, ţe kaţdý má jiný názor, avšak za tím si musí stát a musí umět jej zdůvodnit. Na svolání pracovní porady nevycházel prostor. MUDr. Krejčová uvedla, ţe na minulém jednání ZM bylo uloţeno RM připravit technickoekonomické vyjádření variant. RM tak učinila a doporučila variantu 1.A. Názory při jednání RM byly různé. Sama však ctí názor většiny. Pan Střecha uvedl, ţe město je tlačeno různými důvody a navrhuje celou záleţitost zbytečně neprotahovat. Připomněl, ţe RM také nemohla čekat se zpracováním technickoekonomického vyjádření, ani MgA. Kokeš neměl čas zpracovat více variant. Ing. Bernášek vznesl dotaz, zda byla zpracována studie hluku, avšak souhlasí se stavbou haly. MgA. Kokeš uvedl, ţe toto je velmi subjektivní, jinak se šíří hluk ve dne, jinak v noci. Je si však vědom toho, ţe odchod účastníků (hokeje, koncertu, ) je hlučnější, neţ samotný provoz haly. Z těchto důvodů je pro výstavbu haly na pozemku býv. kluziště, avšak tato varianta byla zamítnuta. Ing. Bernášek upozornil, ţe zákon platí stejně pro provoz diskoték i zimních stadionů. Pan starosta upřesnil, ţe technickohygienické normy budou splněny. Mgr. Joza se domnívá, ţe varianta 1.A je kompromisem spoluautorů petice, fotbalistů, MgA. Kokeše. Sportovní komise doporučila variantu 2., ta však nebyla schválena. Okolnosti způsobily, ţe hala bude posunuta dále od rodinných domků. Uvedl, ţe dodnes není odhrnuta zemina pro lehkoatletický stadion. Sám se přiklání k variantě 1.A a doplnil, ţe by nechtěl bydlet vedle víceúčelové haly.

15 Zápis z jednání ZM Ing. Verner vznesl dotaz, zda varianta 1.A je jednotným názorem RM. Kvůli jeho osobnímu rozhodnutí poţaduje, aby všichni radní měli stejný názor. Mgr. Strnad uvedl, ţe bude hlasovat pro var. 1.A. Pan starosta nerozuměl otázce Ing. Vernera, podle něj neexistuje pouze jedno správné řešení a všechna ostatní ţe by byla špatná. Moţná to tak je ve strojírenství, ale např. v lesnictví existuje vţdy několik způsobů, jak dojít ke kýţenému cíli. Pan Střecha uvedl, ţe v tuto chvíli ZM neví do čeho jde, je moţné, ţe v budoucnu se ukáţe ţe varianta 1.A není tou nejlepší, ale nyní se zdá být tou správnou. Bude hlasovat pro variantu 1.A. Mgr. Baborák uvedl, ţe právě teď musí ZM rozhodnout a bude hlasovat pro variantu 1.A. Pan Bednář uvedl, ţe z 90% hovoří na dnešním jednání ZM radní a doporučuje pro příště svolat pracovní poradu ZM. Pan starosta vyslovil nesouhlas s p. Bednářem a uvedl, ţe vše lze dohledat v zápise dnešního jednání ZM. Ing. Šebrle uvedl, ţe bude také hlasovat pro variantu 1.A, protoţe je podle něj nejvýhodnější. MUDr. Krejčová uvedla, ţe ctí rozhodnutí rady a bude hlasovat pro variantu 1.A. Pan starosta ukončil diskusi k projednávanému tématu a přednesl návrh usnesení: ZM na návrh RM rozhodlo o umístění kryté haly s umělou ledovou plochou v lokalitě Za Střelnicí podle varianty 1.A tj. její umístění na západní okraj budoucího lehkoatletického areálu. Prodej pozemku býv. kluziště Pan starosta přednesl návrh usnesení: ZM podle 85, písm. a) zákona č. 128/2002 Sb, o obcích v platném znění rozhodlo prodat pozemky stp.č. 2161, ppč. 190/1 a ppč. 195/5 v k.ú.lanškroun (bývalé kluziště) smlouvou o smlouvě budoucí k výstavbě velkoprodejny firmě AGILE, s.r.o, Ústí n. Orlicí, Mírové nám. 133 (čj. 3505/2003/sek ze dne ) za nabídnutou cenu. pro: 17, zdrţ.: 3 (Vacek, Sitová, Švarcová Prodej do podílového spoluvlastnictví JUDr. Vágnerová uvedla, ţe se jedná o prodej pozemků, jejichţ cena se řídí mimořádnou nabídkou města (150,- Kč/m 2 ). Dotazy k návrhům usnesení nebyly, a proto p. starosta nechal hlasovat o jednotlivě: ZM podle 85, písm. a) zákona č. 128/2002 Sb, o obcích v platném znění, a na základě mimořádné nabídky města podle usnesení ZM č. 92/2002 ze dne rozhodlo prodat do podílového spoluvlastnictví majitelům bytů v domech čp.47 a 48 Ţichlínské předměstí

16 Zápis z jednání ZM ul. Dobrovského (ţádost ze dne Práv/565/02) pozemek ppč v k.ú.lanškroun dále jmenovaným: pí Eva Hufová, p. Jaromír Boušek a p. Radim Netek s tím, ţe jeden díl zůstává v majetku města. ZM podle 85, písm. a) zákona č. 128/2002 Sb, o obcích v platném znění, a na základě mimořádné nabídky města podle usnesení ZM č. 92/2002 ze dne rozhodlo prodat do podílového spoluvlastnictví majitelům bytů v domě čp. 353 Ţichlínské předměstí ul. Olbrachtova pozemek ppč.2093/1 v k.ú.lanškroun dále jmenovaným: manţelé Ivana a Jiří Davídkových (ţádost ze dne č.j.práv/586/02), Marie Havlíčková (ţádost ze dne č.j.práv/612/02), manţelé Marie a Ladislav Křivohlavých (ţádost ze dne č.j.práv/614/02) a Šárka Chládková (ţádost ze dne č.j.práv/631/02). ZM podle 85, písm. a) zákona č. 128/2002 Sb, o obcích v platném znění, a na základě mimořádné nabídky města podle usnesení ZM č. 92/2002 ze dne rozhodlo prodat do podílového spoluvlastnictví majitelům bytů v domě čp Ţichlínské předměstí ul. Hradební, Lanškroun (ţádost ze dne č.j.práv/644/02) pozemek ppč.178/3 v k.ú.lanškroun dále jmenovaným: Martina Kovaříková 2 díly (vlastní dva byty) a dále Milan Vondra La, Palackého 76, Kateřina Novotná Litovel, Vítězná 8 a Olga Kozáková - Damníkov s Michalem Krejčířem - Rudoltice. ZM podle 85, písm. a) zákona č. 128/2002 Sb, o obcích v platném znění, a na základě mimořádné nabídky města podle usnesení ZM č. 92/2002 ze dne rozhodlo prodat Jaroslavu a Věře Kobzovým La (ţádost čj. Práv/527/02 ze dne ) část ppč. 3862/1 (dle nového GP ppč. 3862/9 24 m 2 ostatní plocha) v k.ú. Lanškroun pro vybudování vjezdu do garáţe za podmínky, ţe zůstane zachován v plném rozsahu stávající chodník. Ţádost o prodej zbytkové parcely JUDr. Vágnerová uvedla, ţe se jedná o ţádost p. Kráčmara, který vystoupil na začátku dnešního jednání. Ing. Verner navrhl, aby zmiňovaný pozemek byl nabídnut všem sousedům. Pan starosta uvedl, ţe podle Pravidel pro prodej pozemků v majetku města by tento pozemek neměl být prodán, protoţe ţadatel nesloţil poţadovanou zálohu. Ing. Šebrle navrhl upustit od sloţení zálohy a pozemek ţadateli prodat. Svůj důvod pro nesloţení zálohy ţadatel zdůvodnil. Pan Pokorný uvedl, ţe se jedná o cca 50 m 2.

17 Zápis z jednání ZM Ing. Minář souhlasí s názorem Ing. Šebrleho a doporučuje prodat pozemek, protoţe ţadatel důvod nezaplacení zálohy uvedl. Pan Bednář vznesl dotaz, kdo hradí vypracování geometrického plánu. JUDr. Vágnerová odpověděla, ţe podle Pravidel o prodeji pozemků v majetku města hradí tyto náklady kupující. ZM podle 85, písm. a) zákona č. 128/2002 Sb, o obcích v platném znění, a na základě mimořádné nabídky města podle usnesení ZM č. 92/2002 ze dne rozhodlo prodat Jitce a Pavlu Kráčmarovým La (ţádost čj. práv/582/02 ze dne ) část ppč. 25/12 v k.ú. Dolní Třešňovec dle nákresu. Vzhledem k malé výměře pozemku byla ţádost projednána bez sloţení zálohy. Prodej pozemků firmě JATKA Lanškroun s r.o. Ing. Šebrle upřesnil, ţe se jedná o zbytkové parcely, na které se jiná stavba nevejde. Pan Vacek vznesl dotaz, kdy se bude řešit otázka chodníku. Ing. Šebrle odpověděl, ţe na výstavbu chodníku není jiţ v této ulici místo. Jedná se o ulici Sázavskou, nikoliv o ul. D. Hrdinů. ZM podle 85, písm. a) zákona č. 128/2002 Sb, o obcích v platném znění, rozhodlo prodat firmě Jatka Lanškroun, s.r.o. (ţádost čj. práv/600/02-247/po) následující pozemky: nově vzniklou stp.č. 3728/3 (část původní ppč. 3032/7), ppč. 3032/5, 3032/6 a 3032/7 vše v k.ú. Lanškroun. Prodej pozemků pod chatami v Oboře JUDr. Vágnerová uvedla, ţe smlouvy o převodech stavebních parcel byly předloţeny. ZM podle 85, písm. a) zákona č. 128/2002 Sb, o obcích v platném znění, rozhodlo prodat Josefu a Marcele Štěpánovým La (ţádost čj. MPO/285/02 ze dne ) pozemky: stp.č a část ppč. 994/3 dle nákresu v k.ú. Lanškroun (Obora). Kupní smlouva na prodej pozemků bude ze strany města se jmenovanými uzavřena, aţ kupující předloţí kupní smlouvu na stavbu umístěnou na stavební parcele pro: 19, zdrţ.: 1 (Flugr) ZM podle 85, písm. a) zákona č. 128/2002 Sb, o obcích v platném znění, rozhodlo prodat manţ. Alešovi a Haně Brokešovým La (ţádost čj. MPO/286/02 ze dne ) pozemky: stp.č a část ppč. 994/3 v k.ú. Lanškroun s tím, ţe pro majitele stavby na stp.č 3229 a 3226 v k.ú. Lanškroun bude vyčleněna další část téhoţ pozemku podle nákresu ze dne (který předloţila Základní organizace odborového svazu Stavba ČR při Ústeckém stavebním sdruţení, IČO: ). pro: 19, zdrţ.: 1 (Flugr)

18 Zápis z jednání ZM Ţádost RNDr. Mareše ZM podle 85, písm. a) zákona č. 128/2002 Sb., o obcích v platném znění, rozhodlo prodat RNDr. Jiřímu Marešovi La (ţádost ze dne čj. Pra/3194/2003) část ppč. 723/23 v k.ú.lanškroun smlouvou o budoucí kupní smlouvě. Směny pozemků v majetku města Pan starosta upřesnil, ţe se jedná o pozemky v ul. Zborovská. ZM podle 85, písm. a) zákona č. 128/2002 Sb, o obcích v platném znění rozhodlo realizovat směnu pozemků ppč. 4142/3 v majetku města za ppč. 2035/40 v majetku Jany Šemberové La oboje v k.ú. Lanškroun (čj. práv/574/02 ze dne ) s tím, ţe rozdíl výměr ve prospěch pí. Šemberové bude vyrovnán finanční úhradou. Kruhový objezd Pan Pokorný uvedl, ţe v červnu loňského roku přijalo ZM usnesení č. 103/2002 o prodeji pozemků. Po zaměření skutečného stavu po dokončení stavby je nutné ještě doplit uvedené usnesení o následující (dořešena jen kruhová křiţovatka není definitivně dořešena křiţovatka u Krčmy). ZM podle 85 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v platném znění, na ţádost Ředitelství silnic a dálnic ČR - správa Pardubice, Hlaváčova 902, Pardubice doplňuje usnesení ZM č. 103/2002 ze dne takto: uvedenému ředitelství ještě odprodat z majetku města: části ppč. 3669/14 EN, 3669/46 EN, 3669/47 EN a 3669/48 EN v k.ú.lanškroun, od uvedeného ředitelství odkoupit: ppč. 3669/97, 3669/101, 3669/102 a 3669/96 (čísla pozemků dle GP /2002 ze dne ), vzhledem k tomu, ţe uvedené ředitelství jako vlastník pozemků zastupuje stát, bude cenové ohodnocení pozemků provedeno podle cenového předpisu 151/97 Sb., v platném znění. Převod DHIM mateřským školám Paní Krejčová vedoucí odboru školství a kultury navrhla, aby movitý majetek byl převeden bezplatně. Uvedla, ţe od se staly právním subjektem, a proto je nutné převést tento majetek. ZM podle 85, písm. e) zákona č. 128/2002 Sb, o obcích v platném znění rozhodlo převést bezúplatně příspěvkové organizaci města - Mateřská škola, Lanškroun, Ţiţkova 365, okres Ústí nad Orlicí, movitý majetek - DHIM v celkové hodnotě ,40 Kč. Seznam je dán inventárním soupisem. ZM podle 85, písm. e) zákona č. 128/2002 Sb, o obcích v platném znění rozhodlo převést bezúplatně příspěvkové organizaci města - Mateřská škola, Lanškroun, Wolkerova 85, okres Ústí nad Orlicí, movitý majetek - DHIM v celkové hodnotě ,- Kč. Seznam je dán inventárním soupisem.

19 Zápis z jednání ZM ZM podle 85, písm. e) zákona č. 128/2002 Sb, o obcích v platném znění rozhodlo převést bezúplatně příspěvkové organizaci města - Mateřská škola, Lanškroun, Na Výsluní 312, okres Ústí nad Orlicí, movitý majetek - DHIM v celkové hodnotě ,65 Kč. Seznam je dán inventárním soupisem. ZM podle 85, písm. e) zákona č. 128/2002 Sb, o obcích v platném znění rozhodlo převést bezúplatně příspěvkové organizaci města - Mateřská škola, Lanškroun, Vančurova 87, okres Ústí nad Orlicí, movitý majetek - DHIM v celkové hodnotě ,70 Kč. Seznam je dán inventárním soupisem. ZM podle 85, písm. e) zákona č. 128/2002 Sb, o obcích v platném znění rozhodlo převést bezúplatně příspěvkové organizaci města - Základní škola a Mateřská škola, Lanškroun, Dolní Třešňovec okres Ústí nad Orlicí, movitý majetek - DHIM v celkové hodnotě ,40 Kč. Seznam je dán inventárním soupisem. Směna pozemků v majetku města Ing. Šebrle vysvětlil zastupitelům předloţenou mapku, kterou zastupitelé dostali na začátku jednání ZM. Uvedl, ţe se jedná o p. Danačíka a následného kupujícího p. Andrleho, s oběmi ţadateli osobně jednal. Pan Andrle by chtěl mít větší parcelu, neţ bylo původně navrţeno. I po směně je dostatečná plocha pro plánovanou komunikaci. RNDr. Sitová vznesla připomínku, ţe na předkládaných pláncích by měly být názvy ulic pro lepší orientaci. Pan starosta uvedl, ţe MPO tuto připomínku bere na vědomí přednesl návrh usnesení: ZM podle 85 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v platném znění, rozhodlo o směně pozemků ppč. 3081/227 v majetku p. Danačíka La (ţádost ze dne č.j.pra/643/02) za část ppč.3119/1 v majetku města Lanškroun vše v k.ú.lanškroun s finančním vyrovnáním. pro: 19, nepř.: 1 (Střecha) Ţádost p. Dařílka zeleninový stánek JUDr. Vágnerová uvedla, ţe se jedná o část ppč.720/7 v k.ú. Lanškroun se záměrem vybudovat zde prodejnu zeleniny. Ing. Šebrle doplnil, ţe se jedná pouze o část zmiňované pozemkové parcely. ZM podle 85 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v platném znění, rozhodlo na ţádost Martina Dařílka La (čj. 2316/03/Prav-34/Po ze dne ) o prodeji části pozemku ppč. 720/7 v k.ú. Lanškroun k výstavbě prodejny v ul. Seifertově smlouvou o smlouvě budoucí kupní. pro: 16, zdrţ.: 4 (Vacek, Bednář, Flugr, Verner)

20 Zápis z jednání ZM Ţádost sl. Lenky Kvapilové JUDr. Vágnerová uvedla, ţe se jedná o pozemek vzniklý vyčleněním ppč. 339/1 v k.ú. Dolní Třešňovec pro výstavbu rodinného domu. Doporučila pozměnit návrh usnesení o doplnění a Radimu Netkovi, který bude spolumajitelem domu. ZM podle 85 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v platném znění, rozhodlo prodat sl. Lence Kvapilové a p. Radimu Netkovi (ţádost čj. 632/02/práv - ze dne ) pozemek pro výstavbu rodinného domu, který vznikl vyčleněním ze stávajícího pozemku ppč. 339/1 v k.ú. Dolní Třešňovec dle nového GP smlouvou o smlouvě budoucí kupní. Ţádost manţelů Gregorových Ing. Šebrle uvedl, ţe manţelé Gregorovi ţádají o prodej ppč. 3073/65 před splněním podmínky stanovené Smlouvou o smlouvě budoucí z důvodu ručení na hypoteční úvěr. Doporučuje ţádost schválit za předpokladu, ţe manţele předloţí příslib hypotečního úvěru smlouvu s dodavatelem stavby. Navrhl toto usnesení: RM projednala žádost Zdeňka Gregory a Kateřiny Gregorové La (ze dne čj. 6170/2003/sek) o prodej ppč. 3073/65 v lokalitě Pod Penzionem v k.ú. Lanškroun před splněním podmínky stanovené smlouvou o smlouvě budoucí z důvodu ručení na hypoteční úvěr a zmocňuje RM ke stanovení podmínek odlišných od podmínek při prodeji parcel k zajištění realizace stavby rodinného domu. RNDr. Sitová se domnívá, ţe tento postup není k pomoci ţadatelů. Ing. Verner souhlasí s RNDr. Sitovou a myslí si ţe takto předloţené usnesení nevyřeší problém manţ. Gregorových. Mgr. Strnad navrhuje bod stahnout z programu jednání ZM a vyţádat si od ţadatelů dokumentaci k jejich plánované dřevostavbě. Ing. Šebrle věří ţadatelům v realizaci stavby. Vysvětlil rozdíl mezi smlouvou kupní a smlouvou budoucí kupní. V případě nerealizace stavby by byla pojistka ve formě moţnosti odstoupení od kupní smlouvy. Mgr. Joza navrhuje vypustit slova zajištění odlišných podmínek Ing. Šebrle vysvětlil, ţe ZM pouze zplnomocňuje RM. RM tak vlastně ţádá o udělení vyjímky. Ing. Verner navrhl nahradit slovo odlišných za slovo řešících z důvodu jakéhosi nabádání. Pan tajemník navrhl nahradit zmocňuje RM ke stanovení podmínek odlišných od podmínek při prodeji parcel k zajištění realizace stavby rodinného domu slovy zmocňuje RM pro vyhovění ţádosti ţadatelů. MUDr. Krejčová navrhla, aby v usnesení byl zadán časový termín dokončení stavby. Ing. Šebrle uvedl, ţe takto nelze doplnit usnesení - bude to řešit kupní smlouva po dohodě s manţ. Gregorovými.

21 Zápis z jednání ZM Pan starosta ukončil diskusi k tomuto bodu s přednesl protinávrh p. tajemníka: ZM projednalo ţádost Zdeňka Gregory a Kateřiny Gregorové La (ze dne čj. 6170/2003/sek) o prodej ppč. 3073/65 v lokalitě Pod Penzionem v k.ú. Lanškroun před splněním podmínky stanovené smlouvou o smlouvě budoucí z důvodu ručení na hypoteční úvěr a zmocňuje RM ke stanovení podmínek pro vyhovění této ţádosti. 7. Různé pro: 18, proti: 1 (Střecha), nepř.: 1 (Strnad) Pan tajemník uvedl, ţe je potřebné, aby nové ulice v lokalitě Pod Penzionem měly svá jména. Zatím město k tomu nemá ţádný orgán po projednání v RM je navrţeno: ul. Svojsíkova a ul. Polská, Polská proto, protoţe by jména ulic podle obou druţebních měst v Polsku nebyla praktická vzhledem ke psaní. Pan Flugr podal protinávrh, aby ul. Svojsíkova byla přejmenována na ul. Pod Penzionem, protoţe lidé uţ jsou na toto pojmenování zvyklí. Ing. Šebrle vysvětlil, ţe Svojsíkova ulice uţ v Lanškrouně byla, byla to část ul. Dobrovského v úseku od ul. Kralické směrem k ul. (dříve) Hřbitovní. Tato ul. byla později přejmenována na ul. Pionýrskou. V r komise která navrhovala přejmenování ulic ve městě (předsedou byl Mgr. Strnad) navrhla, aby se tato ul. jmenovala Svojsíkova. Působením některých členů rady národního výboru ul. Svojsíkova nebyla schválena, protoţe jméno Svojsík nebylo známo, lidé nevěděli kdo to byl. Uvedl, ţe A. B. Svojsík byl zakladatelem skautingu v tehdejším Československu a byl průkopníkem tohoto hnutí. Z tohoto důvodu se přiklání k názvu ul. Svojsíkova. Pan Flugr uvedl, ţe není proti tomuto názvu, ale ţádá, aby takto pojmenovaná ulice byla v jiné lokalitě. PaedDr. Borkovcová souhlasila s Ing. Šebrlem, protoţe v našem městě je veliká základna tohoto hnutí. RNDr. Sitová souhlasila s protinávrhem p. Flugra a bude pro něj hlasovat. Pan Střecha zásadně nesouhlasí s názvem Pod Penzionem, uvedl, ţe v jiných městech se penziony nějak jmenují, ale ten lanškrounský není blíţe pojmenován. Ing. Minář vznesl dotaz, zda o názvech ulic bylo jednáno s majiteli parcel v této lokalitě. Pan starosta odpověděl, ţe nikoliv. PaedDr. Borkovcová navrhla ustanovit opět komisi, která by se názvy ulic zabývala. Uvedla, ţe by to mohla být Komise kulturní. Pan Bednář navrhl, aby tento bod byl odloţen a zahájilo se jednání s vlastníky parcel, protoţe těch se to týká nejvíce.

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 7. listopadu 2006

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 7. listopadu 2006 Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 7. listopadu 2006 Přítomni: Mgr. Zdeněk Baborák, Milan Bednář, Ing. Bohumil Bernášek, PaedDr. Marie Borkovcová, Hynek Brýdl, Ing. Jan Hradil,

Více

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 22.04.2009

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 22.04.2009 V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 22.04.2009 31/2009 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo podnět odboru právního ohledně výstavby garáţe v Rybniční ulici a rozhodlo odstoupit

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 11.02.2008

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 11.02.2008 VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 11.02.2008 62/2008 Rada města Lanškroun doporučuje zastupitelstvu města schválit rozpočtová opatření v poloţkách 1-19 (zpráva čj. 4618/2008/SEK ze dne 06.02.2008).

Více

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne Usnesení RM ze dne 14.4. 2003-1 - U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 14. 4. 2003 233/2003 RM rozhodla o přijetí nabídky Milana Michálka - Horní Třešňovec 151, kterou podal ve veřejné zakázce Biokoridor

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města M Ě S T O JANSKÉ LÁZNĚ strana 1 (celkem 7) Příloha 5

Zápis ze zasedání zastupitelstva města M Ě S T O JANSKÉ LÁZNĚ strana 1 (celkem 7) Příloha 5 JANSKÉ LÁZNĚ strana 1 (celkem 7) Přítomni: Zápis č. 04/07 ze zasedání Zastupitelstva města Janské Lázně konaného dne 14. února 2007 v 19,00 hod. na RADNICI Zápis vyhotovila: M. Vojtěchová dne: 19.02.2007

Více

Usnesení č. 2 bylo schváleno

Usnesení č. 2 bylo schváleno Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 26.11.2014, od 17:00 hodin na OÚ Sadov upraveno dle zákona o ochraně osobních údajů, do originálu lze nahlédnout

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 10. listopadu v sále lanškrounského zámku

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 10. listopadu v sále lanškrounského zámku Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 1 Spisová značka: SEK/36555/2010/PBr Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 10. listopadu v sále lanškrounského

Více

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 05-26-2003 Str.- 1 U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 26. 5. 2003 354/2003 RM vzala na vědomí žádost p. Ladislava Sychry. RM ukládá tajemníkovi MěÚ odpovědět žadateli ve smyslu jednání RM. 355/2003

Více

Pro : 7 Proti : 0 Zdrţel se : 0. Usnesení č. 1 bylo schváleno

Pro : 7 Proti : 0 Zdrţel se : 0. Usnesení č. 1 bylo schváleno Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 20.8.2014, od 17:00 hodin na OÚ Sadov 1. Zahájení zasedání zastupitelstva: Zasedání Zastupitelstva obce Sadov

Více

Zápis č. 21/2014. z 21. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 29. září 2014 v malém sále zámku v Konici.

Zápis č. 21/2014. z 21. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 29. září 2014 v malém sále zámku v Konici. Zápis č. 21/2014 z 21. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 29. září 2014 v malém sále zámku v Konici. Přítomni: Růžičková Marta, Mgr. Vymětal Antonín, Kučera Jiří, Machač Stanislav,

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 2794/2016 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 1. února 2016 Zápis

Více

Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 03.03.2010

Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 03.03.2010 Město Lanškroun Spisový znak: 51.4 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 1 Čj.: MULA 6821/2010 V Lanškrouně 22.02.2010 Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 03.03.2010 Předkladatel:

Více

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun dne 12. dubna 2010

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun dne 12. dubna 2010 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/12132/2010/PBr Přítomni: 8, dle prezenční listiny Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun dne 12. dubna 2010

Více

Zápis z 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne v hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy

Zápis z 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne v hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Zápis z 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 21.12.2007 v 17.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Dne 21.12.2007 se konalo 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy. Přítomno bylo

Více

Zápis. z 1. schůze Rady města Český Brod konané dne 8.1. 2004 v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 1. schůze Rady města Český Brod konané dne 8.1. 2004 v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 1. schůze Rady města Český Brod konané dne 8.1. 2004 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, Mgr. Janík, p. Jeník, p. Fořt, MUDr. Blažek,MUDr. Forstová JUDr. Marková - právnička

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 12. května 2008 ve velké zasedací místnosti MěÚ Lanškroun, od 16:00 hod.

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 12. května 2008 ve velké zasedací místnosti MěÚ Lanškroun, od 16:00 hod. Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0014075/2008/PBr/101 2.1- Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 12. května 2008 ve velké

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 13. prosince 2006

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 13. prosince 2006 Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 13. prosince 2006 Přítomni: Mgr. Zdeněk Baborák, Milan Bednář, Ing. Bohumil Bernášek, PaedDr. Marie Borkovcová, Hynek Brýdl, Ing. Jan Hradil, Ladislav

Více

Zápis ze Zastupitelstva města Lanškroun dne 25. února 2003

Zápis ze Zastupitelstva města Lanškroun dne 25. února 2003 Zápis ze Zastupitelstva města Lanškroun dne 25. února 2003 Přítomni: Mgr.Baborák Zdeněk, Bednář Milan (příchod 16.00 hod.),ing.bernášek Bohumil, PaedDr.Borkovcová Marie, Mgr. Dvořáček Pavel, Flugr Miloš,

Více

USNESENI ze zasedání Zastupitelstva města č. 9/2016

USNESENI ze zasedání Zastupitelstva města č. 9/2016 ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TŘEMOŠNÁ USNESENI ze zasedání Zastupitelstva města č. 9/2016 1. Zahájení 2. Ověření zápisu z minulého zasedání 3. Kontrola usnesení Projednání návrhu na vyhlášení záměru na

Více

Zápis ze zasedání Obecního zastupitelstva Sadov konaného dne 22.ledna 2009

Zápis ze zasedání Obecního zastupitelstva Sadov konaného dne 22.ledna 2009 Zápis ze zasedání Obecního zastupitelstva Sadov konaného dne 22.ledna 2009 Starosta přivítal všechny přítomné. Přítomni : p.e.frisch, p.k.koch, p. L.Ludvík, p.p.drda, p.m.topinková, p.g.valeriánová, p.k.schwarz,

Více

ZÁPIS z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova č.&'2018 dne Zahájení

ZÁPIS z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova č.&'2018 dne Zahájení ZÁPIS z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova č.&'2018 dne 19. 6. 2018 Zahájení Jednání majetkové komise zahájil předseda Aleš Navrátil v 15:44 hod v krizové místnosti radnice. Přítomno: S členů,

Více

Zápis z 4. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 27.6.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy

Zápis z 4. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 27.6.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Zápis z 4. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 27.6.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Dne 27.6.2011 se konalo 4. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy. Přítomno bylo

Více

Pro : 6 Proti : 0 Zdržel se : 0. Usnesení č. 1 bylo schváleno

Pro : 6 Proti : 0 Zdržel se : 0. Usnesení č. 1 bylo schváleno Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 1.10.2014, od 17:00 hodin na OÚ Sadov 1. Zahájení zasedání zastupitelstva: Zasedání Zastupitelstva obce Sadov

Více

Z Á P I S č. 33. z 33. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 9. 10. 2014 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68

Z Á P I S č. 33. z 33. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 9. 10. 2014 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Z Á P I S č. 33 z 33. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 9. 10. 2014 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Program: 1. Technický bod (schválení ověřovatelů zápisu, programu zasedání

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 29. 8. 2005

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 29. 8. 2005 VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 29. 8. 2005 529/2005 RM projednala ţádost č.j. 15173/2005/PRA ze dne 12. 7. 2005 o koupi pozemkové parcely č. 3073/109, k.ú. Lanškroun, lokalita Pod Penzionem

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 01.02.2010 24/2010 Rada města Lanškroun schvaluje rozpočtová opatření č. 9 až 12 k rozpočtu města na rok 2010 dle přílohy. Termín realizace do: 28.02.2010 Odpovídá:

Více

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 3.10.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 3.10.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 3.10.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Dne 3.10.2011 se konalo 5. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy. Přítomno bylo

Více

Část první Úvodní ustanovení. Článek 1. ÚČEL VYHLÁŠKY. Článek 2. ROZSAH PLATNOSTI. Článek 3. URBANISTICKÁ KONCEPCE

Část první Úvodní ustanovení. Článek 1. ÚČEL VYHLÁŠKY. Článek 2. ROZSAH PLATNOSTI. Článek 3. URBANISTICKÁ KONCEPCE Obecně závazná vyhláška č. 9/97 ze dne 15.12. 1997 o závazných částech územního plánu sídelního útvaru Lanškroun Městská rada podle 45, písm. l zákona o obcích č. 367/90 Sb. a dále podle 26 a násl. zákona

Více

Bytová komise: Předsedkyně bytové komise přednesla zprávu o jednání bytové komise dne 24.9.2012.

Bytová komise: Předsedkyně bytové komise přednesla zprávu o jednání bytové komise dne 24.9.2012. Zápis a usnesení z 11. veřejného zasedání zastupitelstva obce Královské Poříčí konaného dne 26. 9. 2012 v 16.00 hodin na Obecním úřadě Královské Poříčí Přítomno dle presenční listiny 8 zastupitelů, paní

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 33535/2014 Počet listů dokumentu: 2 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 14. října 2014 Zápis

Více

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne Usnesení RM ze dne 17. 3.2003 Str. 1 U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 17. 3. 2003 149/2003 RM rozhodla o přijetí nabídky veřejné zakázky Dodávka a výměna oken ZŠ Palackého ul. zadané podle 49b

Více

OBEC JEVIŠOVKA 691 83 Jevišovka 98 z 19. zasedání zastupitelstva Obce Jevišovka Tel. 519519161 konaného dne 17. 6. 2014 www.jevisovka.

OBEC JEVIŠOVKA 691 83 Jevišovka 98 z 19. zasedání zastupitelstva Obce Jevišovka Tel. 519519161 konaného dne 17. 6. 2014 www.jevisovka. Z Á P I S OBEC JEVIŠOVKA 691 83 Jevišovka 98 z 19. zasedání zastupitelstva Obce Jevišovka Tel. 519519161 konaného dne 17. 6. 2014 www.jevisovka.cz Starostka obce Jevišovka p.božena Bošiaková zahájila 19.

Více

obec Olbramice 5. veřejné zasedání zastupitelstva obce Olbramice dne

obec Olbramice 5. veřejné zasedání zastupitelstva obce Olbramice dne obec Olbramice 5. veřejné zasedání zastupitelstva obce Olbramice dne 5. 8. 2019 Ověřovatelé: p. Jindřich Solovský, pí. Pavlína Dobrá Zapisovatel: pí. Dagmar Křupková Přítomni: doc. RNDr. Robert Prucek,

Více

Z Á P I S z 6. zasedání Zastupitelstva obce Novosedlice konaného dne

Z Á P I S z 6. zasedání Zastupitelstva obce Novosedlice konaného dne ZO 190826 Z Á P I S z 6. zasedání Zastupitelstva obce Novosedlice konaného dne 26.08.2019 Program: 1. Zahájení, kontrola usnesení, návrh programu. 2. Schválení programu. 3. Určení zapisovatele zápisu a

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 11.6.2014, od 15:00 hodin na OÚ Sadov

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 11.6.2014, od 15:00 hodin na OÚ Sadov Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 11.6.2014, od 15:00 hodin na OÚ Sadov 1. Zahájení zasedání zastupitelstva: Zasedání Zastupitelstva obce Sadov

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 14.04.2009 157/2009 Rada města Lanškroun schvaluje převod finančních prostředků z příspěvku na provoz na investiční dotaci ve výši Kč 10.000,-- u příspěvkové organizace

Více

Zápis číslo 19 Zastupitelstva obce Český Rudolec dne

Zápis číslo 19 Zastupitelstva obce Český Rudolec dne Zápis číslo 19 Zastupitelstva obce Český Rudolec dne 17.12.2009 Přítomni : Antonín Doležal, Mgr. František Thüringer, Alena Tesařová, František Jindrák, Václav Pecha, Luděk Plucar, Ludmila Bártů, Jitka

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 17. prosince 2008 na sále lanškrounského zámku

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 17. prosince 2008 na sále lanškrounského zámku Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 11 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0032802/2008/KCh/101 2.1- Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 17. prosince 2008 na

Více

Zápis z 18. zasedání zastupitelstva obce Nevcehle konaného dne

Zápis z 18. zasedání zastupitelstva obce Nevcehle konaného dne Zápis z 18. zasedání zastupitelstva obce konaného dne 18.7.2016 Přítomni: Hák Libor, Hemza Rostislav, Hirš Karel, Poukar Jiří, Poukar Radim, Poukar Václav, Soukupová Jitka Zahájení zasedání zastupitelstva:

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 04.12.2006 859/2006 Rada města Lanškroun doporučuje zastupitelstvu města vydat obecně závaznou vyhlášku Města Lanškroun č. 6/2006 ze dne 13.12.2006, kterou se

Více

WWW.TECHOBUZ.CZ, Email: obec@techobuz.cz, 565 443 900, 724 192 514, IČO:00584061

WWW.TECHOBUZ.CZ, Email: obec@techobuz.cz, 565 443 900, 724 192 514, IČO:00584061 Třetí zasedání zastupitelstva obce se konalo 10.6.2010 a hlavním bodem jednání bylo projednání rozpočtu obce a schválení smluv o úvěrech na předfinancování investičních akcí. Obec Těchobuz Těchobuz 60,

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 6. 2. 2006 76/2006 Rada města Lanškroun bere na vědomí zápis z kontrolního dne na akci Domov důchodců ze dne 19. 1. 2006. 77/2006 Rada města Lanškroun bere na

Více

Předkladatel: Mgr. Stanislava Švarcová, starostka města Podpis: Zpracovatel: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku OIM Podpis:

Předkladatel: Mgr. Stanislava Švarcová, starostka města Podpis: Zpracovatel: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku OIM Podpis: Odbor investic a majetku Čj.: MULA 13584/2014 Spisový znak: 56.4 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 31 V Lanškrouně dne 23.04.2014 Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 07.05.2014

Více

Zápis č. 4/2019 ze zasedání Zastupitelstva obce Anenská Studánka konaného dne

Zápis č. 4/2019 ze zasedání Zastupitelstva obce Anenská Studánka konaného dne Obec Anenská Studánka Zastupitelstvo obce Anenská Studánka čj. OUAS 503/2019 Spis: OUASs 443/2019 Sp. zn.: 101.2.1. Sk. zn.: A Sk.lh.: 10 Počet listů dokumentu: 3 Počet příloh/ listů: 9/20 Zápis č. 4/2019

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 18820/2015 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 4. června 2015 Zápis

Více

Zápis č. 24. ze zasedání Zastupitelstva obce Starého Hradiště konaného dne 18. prosince 2013 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti

Zápis č. 24. ze zasedání Zastupitelstva obce Starého Hradiště konaného dne 18. prosince 2013 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti Zápis č. 24 ze zasedání Zastupitelstva obce Starého Hradiště konaného dne 18. prosince 2013 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTA ŠLUKNOV U S N E S E N Í

ZASTUPITELSTVO MĚSTA ŠLUKNOV U S N E S E N Í ZASTUPITELSTVO MĚSTA ŠLUKNOV U S N E S E N Í z 28. řádného zasedání zastupitelstva města konaného dne 25. února 2010 Zastupitelstvo města na svém jednání projednalo návrh programu: 1. Zahájení zasedání

Více

Zápis ze 2. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 18.12.2006 v 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy

Zápis ze 2. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 18.12.2006 v 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Zápis ze 2. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 18.12.2006 v 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Dne 18.12.2006 se konalo 2. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy. Přítomno bylo

Více

ZÁPIS. o průběhu 22/VI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Chrlice, konaného dne 6. 11. 2013

ZÁPIS. o průběhu 22/VI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Chrlice, konaného dne 6. 11. 2013 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI, CHRLICKÉ NÁM. 4, 643 00 BRNO ZÁPIS o průběhu 22/VI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Chrlice, konaného dne 6. 11. 2013 Zahájení zasedání: 17.00 hodin Místo konání

Více

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 14. 6. 2004

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 14. 6. 2004 Usnesení RM 14. 6. 2004-1 - U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 14. 6. 2004 470/2004 RM rozhodla na základě nabídkového řízení o nejvhodnější nabídce na dodávku a instalaci oken do Základní školy

Více

MĚSTO SKALNÁ ZASTUPITELSTVO

MĚSTO SKALNÁ ZASTUPITELSTVO MĚSTO SKALNÁ ZASTUPITELSTVO Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva města Skalná č. ZM 01/ 2018 Místo konání : Zasedací místnost SH ve Skalné Datum konání : 08.02.2018 Čas konání : 16, 30 hod. Ukončeno

Více

ZM 14. 4. 2004-1 - Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 14. dubna 2004

ZM 14. 4. 2004-1 - Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 14. dubna 2004 ZM 14. 4. 2004-1 - Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 14. dubna 2004 Přítomni: Mgr.Baborák Zdeněk, Bednář Milan, Ing.Bernášek Bohumil, PaedDr.Borkovcová Marie, Mgr. Dvořáček Pavel, Flugr

Více

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 4 ze dne Veřejnoprávní smlouva - Římskokatolická farnost - děkanství Lanškroun

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 4 ze dne Veřejnoprávní smlouva - Římskokatolická farnost - děkanství Lanškroun Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 4 ze dne 14.09.2016 USNESENÍ č. 103/ZM/2016 Veřejnoprávní smlouva - Římskokatolická farnost - děkanství Lanškroun Zastupitelstvo města Lanškroun se seznámilo

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 18. dubna 2007

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 18. dubna 2007 Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 13 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0011183/2007/PBr/101 2.1-18.04.2007 zastupitelstvo Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 18. dubna

Více

ZÁPIS č. 7/2011 ze zasedání Zastupitelstva města Nová Včelnice, konaného dne 8. 6. 2011 v zasedací místnosti č. 2 Městského úřadu Nová Včelnice

ZÁPIS č. 7/2011 ze zasedání Zastupitelstva města Nová Včelnice, konaného dne 8. 6. 2011 v zasedací místnosti č. 2 Městského úřadu Nová Včelnice Tento zápis má pouze informativní charakter, některé údaje jsou v dokumentu vypuštěny nebo zaškrtnuty s ohledem na zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. ZÁPIS č. 7/2011 ze zasedání Zastupitelstva

Více

VÝTAH Z U S N E S E N Í. Rady města Lanškroun ze dne 24.08.2015. Bc. Kateřina Gregorová, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku

VÝTAH Z U S N E S E N Í. Rady města Lanškroun ze dne 24.08.2015. Bc. Kateřina Gregorová, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku VÝTAH Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 24.08.2015 451/2015 Rada města Lanškroun projednala žádost společnosti Farma Jirásek s. r. o., Horní Třešňovec 66, Lanškroun, IČO: 27461645 (čj. MULA

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 26. dubna 2006

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 26. dubna 2006 Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 26. dubna 2006 Přítomni: Mgr. Baborák Zdeněk, Bednář Milan, Ing. Bernášek Bohumil, PaedDr. Borkovcová Marie, Mgr. Dvořáček Pavel (příchod v 16, 24 hod.),

Více

Zápis z 26. zasedání zastupitelstva obce Křepice, okr. Břeclav konaného dne

Zápis z 26. zasedání zastupitelstva obce Křepice, okr. Břeclav konaného dne 1 Zápis z 26. zasedání zastupitelstva obce Křepice, okr. Břeclav konaného dne 24. 9. 2010 Přítomni: p. Maťa, RNDr. Fiala, Mgr. Fialová, p. Hanák, Ing. Koždoň, p. Příkazský, pí Rozkydalová, p. Rubeš, pí

Více

Zápis č. 7/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko

Zápis č. 7/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Zápis č. 7/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne 18. 7. 2011 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Počet členů zastupitelstva obce: 9 Přítomno členů podle prezenční

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 25. února 2009 v sále lanškrounského zámku

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 25. února 2009 v sále lanškrounského zámku Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 11 Počet listů příloh: 1 Spisová značka: SEK/0000744/2009/KCh/101 2.1- Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 25. února 2009 v sále

Více

Program: Zahájení zasedání zastupitelstva

Program: Zahájení zasedání zastupitelstva ZÁPIS z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rudoltice, konaného dne 5. 5. 2016 od 19.00 hod. Nezveřejněné části tohoto zápisu (iniciály, popř. XXX) jsou pro občany k nahlédnutí v písemném vyhotovení

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Trubín, konaného dne 21.5.2015.

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Trubín, konaného dne 21.5.2015. 1. Zahájení zasedání ZO Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Trubín, konaného dne 21.5.2015. Zasedání Zastupitelstva obce Trubín (dále jen ZO ) bylo zahájeno v 18:00 hodin starostkou obce paní Alenou

Více

Zápis z 28. zasedání zastupitelstva města Strmilov konaného dne

Zápis z 28. zasedání zastupitelstva města Strmilov konaného dne č.j.: STR- 0719/2018/Sed Zápis z 28. zasedání zastupitelstva města Strmilov konaného dne 27. 09. 2018 Místo konání: Městský úřad Strmilov Začátek: 18.00 hod. Zasedání řídil: střídavě starosta Jaromír Krátký

Více

Program: Zahájení zasedání zastupitelstva

Program: Zahájení zasedání zastupitelstva ZÁPIS Č. 6 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rudoltice, konaného dne 26.3.2018 od 19.00 hod. Nezveřejněné části tohoto zápisu (iniciály, popř. XXX) jsou pro občany k nahlédnutí v písemném vyhotovení

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Anenská Studánka č. 5/2016 ze dne

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Anenská Studánka č. 5/2016 ze dne Obec Anenská Studánka Zastupitelstvo obce Anenská Studánka Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Anenská Studánka č. 5/2016 ze dne 26.08.2016 Přítomni: Miloš Doleček, Oldřich Hubený, Růžena Motlová, Jaroslav

Více

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne od hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne od hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 28.3.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Dne 28.3.2011 se konalo 3. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy. Přítomno bylo

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Těchobuz č. 2/2010 konaného dne v 19.00

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Těchobuz č. 2/2010 konaného dne v 19.00 Druhé zasedání zastupitelstva obce se konalo 25.3.2010 a hlavním bodem jednání bylo projední žádostí Ústavu sociální péče pro mentálně postižené Těchobuz a kraje Vysočina o pořízení změny územního plánu

Více

M Ě S T O B E N Á T K Y N A D J I Z E R O U. U S N E S E N Í z 6. zasedání Zastupitelstva města Benátky nad Jizerou konaného dne

M Ě S T O B E N Á T K Y N A D J I Z E R O U. U S N E S E N Í z 6. zasedání Zastupitelstva města Benátky nad Jizerou konaného dne M Ě S T O B E N Á T K Y N A D J I Z E R O U U S N E S E N Í z 6. zasedání Zastupitelstva města Benátky nad Jizerou konaného dne 15.12.2009 135/6Z/2009 Zpráva o kontrole usnesení předloţenou zprávu o kontrole

Více

Usnesení z 12. jednání Rady obce Moravany ze dne

Usnesení z 12. jednání Rady obce Moravany ze dne O BEC MORAVANY Usnesení z 12. jednání Rady obce Moravany ze dne 21. 6. 2011 Usnesení č. 12R/1/2011 Rada obce schválila smlouvu o zřízení práva odpovídajícího věcnému břemenu mezi obcí Moravany a spol.

Více

Zápis z 2. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice konaného dne 20. 12. 2010

Zápis z 2. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice konaného dne 20. 12. 2010 Zápis z 2. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice konaného dne 20. 12. 2010 * * * Přítomni členové ZO: Mgr. Honzáková (později), P. Blabla, A. Škuta, V. Pohludka, X. Starobová, Mgr. E. Bartečková,

Více

Zápis a usnesení z mimořádného zasedání zastupitelstva konaného dne na Obecním úřadě v Nespekách č. p. 12

Zápis a usnesení z mimořádného zasedání zastupitelstva konaného dne na Obecním úřadě v Nespekách č. p. 12 Zápis a usnesení z mimořádného zasedání zastupitelstva konaného dne 17. 1. 2018 na Obecním úřadě v Nespekách č. p. 12 Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu

Více

Zápis č. 12/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne 29. února 2016 od hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko

Zápis č. 12/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne 29. února 2016 od hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Obec Rovensko Obecní úřad Rovensko Zápis č. 12/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne 29. února 2016 od 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Počet členů zastupitelstva

Více

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 22. 5. 2015.

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 22. 5. 2015. Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 22. 5. 2015. Jednání se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Švábově 37. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 20:45 hodin.

Více

Omluveni jsou zastupitelé Bc. Lenka Bártlová, Erika Kohoutová, Mgr. Olga Pokorná, Jitka Sýkorová, Roman Vymetálek a Ing. Jan Tejkl.

Omluveni jsou zastupitelé Bc. Lenka Bártlová, Erika Kohoutová, Mgr. Olga Pokorná, Jitka Sýkorová, Roman Vymetálek a Ing. Jan Tejkl. ZÁPIS z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rudoltice, konaného dne 27.6.2016 od 19.00 hod. Nezveřejněné části tohoto zápisu (iniciály, popř. XXX) jsou pro občany k nahlédnutí v písemném vyhotovení

Více

ZÁPIS z 22. zasedání zastupitelstva Obce Nové Heřminovy konaného dne v 17,00 hod. v zasedací místnosti OÚ Nové Heřminovy

ZÁPIS z 22. zasedání zastupitelstva Obce Nové Heřminovy konaného dne v 17,00 hod. v zasedací místnosti OÚ Nové Heřminovy ZÁPIS 222018 z 22. zasedání zastupitelstva Obce Nové Heřminovy konaného dne 26. 9. 2018 v 17,00 hod. v zasedací místnosti OÚ Nové Heřminovy Přítomni: Ludvík Drobný, Milena Hebnarová, Jaroslava Hebnarová,

Více

Usnesení ZM č. 24/2013-ZAST ze dne 01.03.2013

Usnesení ZM č. 24/2013-ZAST ze dne 01.03.2013 Omluveni: Ing. Stanislav Cukor příchod v 15.05 hod, PhDr. Hana Chvátilová příchod v 15.05 hod, Mgr. Richard Neugebauer příchod v 15.15 hod, Helena Suchánková v příchod v 16 hod, Mgr. Tomáš Kalous, Mgr.

Více

Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva konaného dne v 17:00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Jaroměřicích

Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva konaného dne v 17:00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Jaroměřicích Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva konaného dne 11. 02. 2019 v 17:00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Jaroměřicích Přítomni: Omluveni: Glocová Iveta Jedlička Ladislav Kosík Stanislav

Více

Zápis z 17. zasedání zastupitelstva obce Křepice, okr. Břeclav konaného dne 13. 3. 2009

Zápis z 17. zasedání zastupitelstva obce Křepice, okr. Břeclav konaného dne 13. 3. 2009 1 Zápis z 17. zasedání zastupitelstva obce Křepice, okr. Břeclav konaného dne 13. 3. 2009 Přítomni: p. Maťa, RNDr. Fiala, Mgr. Fialová, p. Hanák, pí Horáková, Ing. Kovařík, Ing. Koţdoň, paní Rozkydalová,

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 02 konaného 19. března 2012

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 02 konaného 19. března 2012 Město Králíky Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 02 konaného 19. března 2012 Přítomní členové zastupitelstva města: Jana Ponocná (1) Vladimír Hejtmanský (8) Antonín Vyšohlíd (2) Pavel Morong (10)

Více

U S N E S E N Í. 24. zasedání Zastupitelstva města Hranice

U S N E S E N Í. 24. zasedání Zastupitelstva města Hranice U S N E S E N Í 24. zasedání Zastupitelstva města Hranice dne : 10. září 2009 místo : zasedací místnost MěÚ Hranice zahájení : 16.OO hod. ukončení : 18.OO hod. přítomni : Ing. Jan Hýbl, František Jurčák,

Více

OBEC ZDĚCHOV. Zápis z 28. zasedání Zastupitelstva obce Zděchov ze dne 12. 03. 2013

OBEC ZDĚCHOV. Zápis z 28. zasedání Zastupitelstva obce Zděchov ze dne 12. 03. 2013 Zápis z 28. zasedání Zastupitelstva obce Zděchov ze dne 12. 03. 2013 28. zasedání Zastupitelstva obce (nebo jen ZO) Zděchov, zahájil starosta obce v 18:00 hod. a konstatoval, že zápis z minulého zasedání

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 22. 5. 2014. Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 22. 5. 2014. Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 22. 5. 2014 Bod programu: 13 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Bc.Ludmila

Více

Přítomni: Sýkora, Peroutka, Mošna, RNDr. Lang, Forst, Mgr. Judl, Vašák, Matějka, Němec, Johánková

Přítomni: Sýkora, Peroutka, Mošna, RNDr. Lang, Forst, Mgr. Judl, Vašák, Matějka, Němec, Johánková Z Á P I S z 2. zasedání zastupitelstva města Mirošov, které se konalo v pondělí dne 5. května 2008 od 18.00 hodin na Městském úřadě Mirošov -------------------------------------------------------------------

Více

Ing. Jarmila Kopáčková. Program:

Ing. Jarmila Kopáčková. Program: Strana 1 (celkem 5) Anonymizováno dle zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů Zápis 14. zasedání Zastupitelstva obce Moravský Písek konaného dne 28.06.2013 v 17.00 hodin v zasedací místnosti Obecního

Více

Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou

Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne 05. 03. 2015 v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou Bod č. 1 Zahájení Starosta obce Mgr. Petr Řezníček zahájil

Více

Zápis. ze 2. zasedání Zastupitelstva městyse Chudenice, konaného dne v zasedací místnosti úřadu městyse Chudenice

Zápis. ze 2. zasedání Zastupitelstva městyse Chudenice, konaného dne v zasedací místnosti úřadu městyse Chudenice Zápis ze 2. zasedání Zastupitelstva městyse Chudenice, konaného dne 16.5.2017 v zasedací místnosti úřadu městyse Chudenice I. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva městyse Chudenice

Více

Zápis z veřejné schůze Zastupitelstva města Dolní Kounice konané dne v kulturním domě

Zápis z veřejné schůze Zastupitelstva města Dolní Kounice konané dne v kulturním domě Zápis z veřejné schůze Zastupitelstva města Dolní Kounice konané dne 19.9.2018 v kulturním domě Přítomni: Ing. Radka Formánková, Lumír Konečný, Mgr. Lenka Žikešová, MUDr. Marie Košťálová, MUDr. Petr Fila,

Více

Z Á P I S č. 27. z 27. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 14. 04. 2014 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68

Z Á P I S č. 27. z 27. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 14. 04. 2014 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Z Á P I S č. 27 z 27. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 14. 04. 2014 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Program: 1. Technický bod (schválení ověřovatelů zápisu, programu

Více

Starostka sdělila, že byl ověřen zápis z předchozího jednání a je vyložen k nahlédnutí a nejsou proti němu námitky.

Starostka sdělila, že byl ověřen zápis z předchozího jednání a je vyložen k nahlédnutí a nejsou proti němu námitky. Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Damnice konaného dne 20.6.2017 v 18:00 hod. v kanceláři obecního úřadu. Schůzi zahájila starostka obce a všechny přítomné přivítala. Dále konstatovala, že jednání

Více

Zápis. z 15. schůze Rady města Český Brod konané dne v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 15. schůze Rady města Český Brod konané dne v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 15. schůze Rady města Český Brod konané dne 14.7. 2005 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc., MUDr. Forstová, Mgr. Janík, p. Jeník, p. Fořt, p. Brom - tajemník města, JUDr. Marková

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 21. září 2005

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 21. září 2005 Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 21. září 2005 Přítomni: Mgr. Baborák Zdeněk, Bednář Milan, Ing. Bernášek Bohumil, PaedDr. Borkovcová Marie, Flugr Miloš, Karlík Jaroslav, Ing. Košťál

Více

Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 21. dubna 2010 na sále lanškrounského zámku

Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 21. dubna 2010 na sále lanškrounského zámku Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 20 Počet listů příloh: 1 Spisová značka: SEK/13065/2010/PBr Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 21. dubna 2010 na sále

Více

Upravený zápis. ze 4. zasedání zastupitelstva města Oslavany konaného dne v zasedací místnosti MěÚ Oslavany

Upravený zápis. ze 4. zasedání zastupitelstva města Oslavany konaného dne v zasedací místnosti MěÚ Oslavany Č.j.: MUOS/02112/2017 Upravený zápis ze 4. zasedání zastupitelstva města Oslavany konaného dne 21.06.2017 v zasedací místnosti MěÚ Oslavany Program: 1. Zahájení 2. Náměty a připomínky občanů 3. Majetek

Více

Zápis č. 12/2012 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko

Zápis č. 12/2012 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Zápis č. 12/2012 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne 16. 4. 2012 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Počet členů zastupitelstva obce: 9 Přítomno členů podle prezenční

Více

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 23 ze dne 05.10.2015. Služební cesta do Hajdúszoboszló a Dzierżoniówa

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 23 ze dne 05.10.2015. Služební cesta do Hajdúszoboszló a Dzierżoniówa Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 23 ze dne 05.10.2015 USNESENÍ č. 542/RM/2015 Služební cesta do Hajdúszoboszló a Dzierżoniówa Rada města Lanškroun schválila zahraniční služební cestu Jaroslava

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 18. února 2004

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 18. února 2004 Zápis ZM - 1 - Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 18. února 2004 Přítomni: Mgr. Baborák Zdeněk, Bednář Milan, Ing. Bernášek Bohumil, PaedDr. Borkovcová Marie, Mgr. Dvořáček Pavel, Mgr.

Více

Zápis z dvacátého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne od hod. v sále MěKS Vimperk

Zápis z dvacátého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne od hod. v sále MěKS Vimperk Zápis z dvacátého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne 08.09.2008 od 15.00 hod. v sále MěKS Vimperk Usnesení č. 363 Zastupitelstvo města bere na vědomí přehled plnění usnesení ze dne 23.06.2008

Více

Z Á P I S č. 8/12 z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova dne

Z Á P I S č. 8/12 z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova dne Z Á P I S č. 8/12 z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova dne 30. 10. 2012 Přítomní: Ing. Karel Souček - předseda, Zdenek Krutek, Ing.arch. Petruška Dokládalová, Bohumila Malásková, Jarmila Hořejšová,

Více

Zápis z XXV. zasedání zastupitelstva městyse Nový Rychnov konaného dne 29. dubna 2010 v obřadní síni úřadu městyse v Novém Rychnově

Zápis z XXV. zasedání zastupitelstva městyse Nový Rychnov konaného dne 29. dubna 2010 v obřadní síni úřadu městyse v Novém Rychnově Stránka 1 z 7 Zápis z XXV. zasedání zastupitelstva městyse Nový Rychnov konaného dne 29. dubna 2010 v obřadní síni úřadu městyse v Novém Rychnově Přítomní zastupitelé: Ing. Milan Vopálenský, Radek Novák,

Více

2. Návrh a volba zapisovatele a ověřovatelů zápisu z jednání ZM:

2. Návrh a volba zapisovatele a ověřovatelů zápisu z jednání ZM: Město Týnec nad Labem Masarykovo náměstí č.p. 1 PSČ 281 26 Týnec nad Labem okres Kolín Z á p i s č. : 6-2009 z 6. zasedání Zastupitelstva města Týnce nad Labem, konaného dne 28. 5. 2009 od 17. 00 hodin

Více