Místní knihovna Jindichovice. Knihovní ád

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Místní knihovna Jindichovice. Knihovní ád"

Transkript

1 Místní knihovna Jindichovice Knihovní ád

2 I. Úvodní ustanovení Tento knihovní ád je závazný pro veejné knihovní a informaní služby poskytované Místní knihovnou Jindichovice (dále jen MKJ). MKJ poskytuje svým tenám služby výpjní, bibliograficko informaní, elektronické a reprografické a organizuje kulturní a vzdlávací programy pro veejnost. II. tenái knihovny 1. tenáem knihovny se mže stát každý oban eské republiky, který tuto skutenost doloží platným obanským prkazem nebo jiným platným prkazem totožnosti vydaným orgány státní správy a samosprávy, kterým lze ovit všechny základní identifikaní údaje. Cizí státní píslušník se prokazuje pasem a dokladem o povolení k pobytu. Osoby mladší 15 let se mohou stát tenáem knihovny pouze se souhlasem zákonného zástupce (s uvedením jeho jména a rodného ísla), ímž dosplý pejímá odpovdnost za dodržování knihovního ádu ze strany dítte. Jako tená mže být registrována také organizace s uvedením razítka, jména a rodného ísla pracovníka, který odpovídá za vypjené materiály. 2. Podpisem na pihlášce se tená zavazuje plnit ustanovení knihovního ádu a souhlasí s uložením svých základních identifikaních údaj do databáze registrovaných tená knihovny. Základními identifikaními údaji se rozumí: jméno, píjmení, rodné íslo, adresa trvalého bydlišt. Na personální údaje tená Místní knihovny Jindichovice uložené v databázi tená se vztahují ustanovení zákona. 101/2000 Sb. o ochran osobních údaj. Se zpsobem zpracování osobních údaj jsou tenái podrobnji seznámeni v Doplku ke Knihovnímu ádu MKJ. 3. tenáem knihovny se stává oban vydáním tenáského prkazu, který je nepenosný, tzn. nemohou jej využívat rodinní píslušníci i známí tenáe. Platnost tenáského prkazu se obnovuje po uplynutí jednoho roku zaplacením registraního poplatku. Jeho výše je stanovena v pehledu poplatk. Registraní poplatek platí tená pouze v jednom oddlení MKJ. 4. Ztrátu tenáského prkazu je tená povinen knihovn ihned ohlásit. Do nahlášení ztráty prkazu knihovn zodpovídá za jeho pípadné zneužití a škody tím vzniklé. Za vystavení nového prkazu zaplatí tená poplatek dle pehledu poplatk. 5. tenáem oddlení pro dosplé se mže stát pouze držitel obanského prkazu. 6. tená je povinen do 14 dn knihovn nahlásit jakékoli zmny svých základních identifikaních údaj. III. Výpjní služby 1. Pro pjování knihovních fond platí ustanovení Obanského zákoníku o pjování vcí. 2. Pi vstupu do knihovny je tená povinen pedložit tenáský prkaz. Bez platného tenáského prkazu je vstup do provozních prostor povolen pouze se souhlasem obsluhy. tená je povinen odložit zavazadla na míst k tomu ureném. 3. tená s platným tenáským prkazem má pístup k celému fondu knihovny.

3 tená má právo prezenního vypjení všech knihovních jednotek uložených v MKJ. Mimo knihovnu si tená mže vypjit pouze knihovní jednotky k tomu urené. Pouze prezenn si tenái mohou pjit knihy zaazené do píruní knihovny ve studovn, jako jsou slovníky, encyklopedie, vzácné publikace a poslední ísla docházejících periodik. 4. Výpjní lhta iní v oddlení pro dosplé tenáe a v dtském oddlení 30 dní, knihovna však mže stanovit kratší výpjní dobu, pípadn žádat vrácení materiál ped uplynutím výpjní lhty. Na žádost tenáe mže knihovna prodloužit výpjní lhtu, nejvýše však tikrát. Výpjku nelze prodloužit, pokud je píslušný dokument rezervován pro dalšího tenáe. 5. Výpjku cenných knih tená potvrzuje svým podpisem; v nkterých pípadech je knihovna oprávnna požadovat finanní zálohu (kauci), kterou tená obdrží zpt po vrácení knihy. 6. Dokument, který MKJ nemá ve svých fondech, mže tenái zajistit pomocí meziknihovní výpjní služby. Pi výpjce meziknihovní výpjní služby je tená povinen dodržet termín vrácení stanovený píslušnou knihovnou. 7. O potu pjených svazk rozhoduje knihovna zastoupená obsluhujícím knihovníkem. 8. tená je povinen nakládat s vypjenými knihami šetrn, není oprávnn pjovat je dalším osobám. Vypjené materiály je povinen vrátit vas a v takovém stavu, v jakém je pevzal. Pípadné poškození materiálu, zjištné pi vrácení, hradí tená, pokud toto poškození nebylo na základ upozornní tenáe zjištno pi pevzetí materiálu. 9. Onemocní-li tená nebo len jeho rodiny infekní chorobou, nesmí si po dobu onemocnní a pípadné karantény pjovat. Má-li v dob vzniku nemoci materiály z knihovny pjeny, je povinen to ohlásit knihovn a po ukonení karantény zajistit ped vrácením dezinfekci vypjených materiál. 10. Pravidelná výpjní doba je zveejnna vývskou pi vstupu do knihovny. IV. Elektronické služby 1. Služby internetu mohou využívat všichni zájemci. 2. Knihovna tenám nabízí: - využívání webových stránek internetu a dostupných databází - využití informací na CD ROM 3. tená nahlásí pracovníkm knihovny zahájení a ukonení práce s poítaem. Po ukonení práce musí zstat poíta ve stavu, ve kterém byl pedán obsluhou. 4. Každý uživatel má právo pracovat na poítai jednu hodinu, v dtském oddlení 30 minut. Tuto dobu je možno prodloužit, není-li pítomen další zájemce. 5. Poet osob pracujících souasn na 1 poítai je omezen na maximáln 2 osoby.

4 6. Informace a soubory získané pi práci s internetem si uživatel mže vytisknout nebo nahrát na disketu. 7. Uživatelé smjí používat vlastní diskety pouze v pípad, že jim je ped použitím obsluha zkontroluje antivirovým programem. Jinak mohou používat diskety zakoupené v knihovn. 8. Uživatelé mohou používat pouze pedinstalovaný software. 9. Uživatel nesmí: - nahrávat na pevný disk jakékoliv soubory - provádt jakékoliv zmny program nahrávat, rušit, vytváet nebo modifikovat soubory i adresáe, mnit nastavení software - resetovat nebo vypínat poíta - provozovat poítaové hry - navštvovat webové stránky, které prezentují pornografii, rasovou, národnostní nebo náboženskou nenávist 10. Uživatel nese plnou odpovdnost za pípadné zásahy do konfigurace poítae, které by jakýmkoli zpsobem mohly mít vliv na provoz poítae nebo sít. Je zodpovdný za škody vzniklé neodbornou manipulací s prostedky výpoetní techniky, vetn škod zpsobených jím zanesenými poítaovými viry. 11.Získané informace (v jakékoliv form a na jakémkoliv médiu) slouží výhradn k osobní poteb uživatele a k jeho studijním úelm. Není povoleno je jakýmkoliv zpsobem dále rozšiovat nebo jinak využívat zejména ke komerním úelm. 12.Uživatel je povinen respektovat autorskoprávní ochranu dat (viz zákon.121/2000 Sb. o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o zmn nkterých zákon (autorský zákon) a ostatní pedpisy. Pípadné zneužití dat a informací mže být trestné. 13.Knihovna nenese odpovdnost za kvalitu a rychlost pipojení k internetu ani za obsah soubor stažených z internetu, zvlášt, obsahují-li viry. 14.Ceny za pipojení k internetu jsou uvedeny v platném pehledu poplatk. V. Poádková opatení, poplatky, ceny a pokuty 1. Uživatel knihovny je povinen dodržovat knihovní ád, ídit se pedpisy a smrnicemi pro innost knihoven a pokyny pracovník knihovny, chránit zaízení knihovny a její fondy, katalogy a tenáské pomcky, podrobit se kontrolním opatením nutným pro udržení poádku a ochrany majetku ve správ knihovny. 2. Poskytování základních služeb je bezplatné. tená zaplatí roní poplatek za registraci ve výši stanovené platným ceníkem služeb. 3. tená je povinen dodržovat výpjní lhty. Nevrátí-li tená vypjené knihy vas, knihovna mu útuje poplatky z prodlení podle platného pehledu poplatk.

5 I. upomínku knihovna písemn nezasílá, pesto je tená povinen ji uhradit podle platného pehledu poplatk. Následující upomínky jsou zasílány vždy po 30 dnech. 4. V pípad, že ani po III. upomínce tená knihy nevrátí, bude mu zasláno pedsoudní upozornní - IV. upomínka, za kterou zaplatí poplatek podle platného pehledu poplatk. Nebudou-li knihy vráceny do 14 dn po zaslání IV. upomínky, budou vymáhány právní cestou souasn s poplatky za upomínky a s náklady na poplatky soudního ízení. 5. Pi pekroení výpjní lhty u knih pjených prostednictvím meziknihovní výpjní služby, stanoví správa knihovny poplatek v takové výši, jakou nárokuje knihovna, v jejímž vlastnictví kniha je, navýšený o ástku z prodlení uvedenou v platném pehledu poplatk MKJ. 6. Za ztracenou nebo poškozenou knihu, asopis nebo jiný informaní materiál je požadována náhrada, a to: a) kniha, asopis nebo jiný informaní materiál téhož vydání b) kniha, asopis nebo jiný informaní materiál jiného vydání c) zaplacení poizovací hodnoty materiálu Ve všech pípadech je tená povinen zaplatit poplatek podle platného pehledu poplatk za nové knihovnické zpracování. 7. Za škody zpsobené na ostatním majetku knihovny odpovídá uživatel podle obecn platných pedpis. 8. Za ztrátu tenáského prkazu stanoví knihovna poplatek uvedený v platném pehledu poplatk. 9. Za speciální služby útuje knihovna poplatky podle platných ceník. 10. Zamstnanci MKJ jsou z placení poplatk vyjmuti (vetn dchodc MKJ). 11. Do knihovny je zakázán vstup se zapnutými mobilními telefony, jídlem a pitím. 12. tenáem knihovny pestává být: a) kdo se odhlásí z ad tená b) kdo úmysln nebo z nedbalosti zaviní poškození materiál vypjených z fond knihovny nebo zpsobí knihovn jinou škodu a odmítá poskytnout pedepsanou náhradu c) kdo je editelem knihovny z ad tená vylouen pro porušování knihovního ádu VI. Závrená ustanovení 1. Uživatelé knihovny mohou podávat stížnosti a pipomínky k innosti knihovny písemn nebo ústn editeli knihovny. 2. Výjimku z ustanovení tohoto ádu mže v závažných pípadech povolit editel organizace. 3. Tento knihovní ád nabývá úinnosti dnem V Jindichovicích Marcela Lišková, v.r. knihovnice

Vyvšeno dne: 21. 9. 2009. Mgr. Jarmila Švehová, v.r.

Vyvšeno dne: 21. 9. 2009. Mgr. Jarmila Švehová, v.r. V souladu s lánkem 6 odst. 1 písmeno a) Statutu Rašínovy vysoké školy s.r.o. v platném znní (dále jen Statut) se vydává Knihovní ád knihovny Rašínovy vysoké školy s.r.o. Vyvšeno dne: 21. 9. 2009 Mgr. Jarmila

Více

Vyšší škola informaních služeb v Praze Studijní a informaní centrum (SIC) PROVOZNÍ ÁD

Vyšší škola informaních služeb v Praze Studijní a informaní centrum (SIC) PROVOZNÍ ÁD Vyšší škola informaních služeb v Praze Studijní a informaní centrum (SIC) PROVOZNÍ ÁD Ve smyslu zákona 257/2001 Sb. o knihovnách a podmínkách provozování knihovnických a informaních služeb /knihovní zákon/,

Více

Městská knihovna Kraslice, příspěvková organizace. Kraslice, Dukelská 1128. Knihovní řád

Městská knihovna Kraslice, příspěvková organizace. Kraslice, Dukelská 1128. Knihovní řád Městská knihovna Kraslice, příspěvková organizace Kraslice, Dukelská 1128 Knihovní řád Aktualizováno k 1. lednu 2009 Městská knihovna Kraslice Knihovní řád I. Úvodní ustanovení Tento knihovní řád je závazný

Více

Městská knihovna Kraslice, příspěvková organizace. Kraslice, Dukelská Knihovní řád

Městská knihovna Kraslice, příspěvková organizace. Kraslice, Dukelská Knihovní řád Městská knihovna Kraslice, příspěvková organizace Kraslice, Dukelská 1128 Knihovní řád Aktualizováno k 4. říjnu 2010 Městská knihovna Kraslice Knihovní řád I. Úvodní ustanovení Městská knihovna Kraslice

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY VE VELKÝCH OPATOVICÍCH

KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY VE VELKÝCH OPATOVICÍCH KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY VE VELKÝCH OPATOVICÍCH V souladu se zřizovací listinou Městské knihovny ve Velkých Opatovicích, schválenou na mimořádném jednání zastupitelstva obce dne 1. ledna 2008 a podle

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v V souladu s 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon), vydávám tento knihovní řád: I. Základní ustanovení Čl. 1 Poslání a činnost knihovny Knihovna je knihovnou

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD MÍSTNÍ KNIHOVNY NOVÉ DVORY OKRES KUTNÁ HORA

KNIHOVNÍ ŘÁD MÍSTNÍ KNIHOVNY NOVÉ DVORY OKRES KUTNÁ HORA KNIHOVNÍ ŘÁD MÍSTNÍ KNIHOVNY NOVÉ DVORY OKRES KUTNÁ HORA V souladu se zřizovací listinou Místní knihovny Nové Dvory, schválenou zastupitelstvem obce usnesením ze dne 30. 10. 2002 a podle 4, odst. 6 zákona

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Březině

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Březině KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Březině V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny v Březině, schválenou zastupitelstvem obce ze dne a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon), vydávám

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY VE VELVARECH

KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY VE VELVARECH KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY VE VELVARECH I. Základní ustanovení Čl. 1 Poslání a činnost knihovny Knihovna je knihovnou základní ve smyslu 3 a 12 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon) a je zřízena za

Více

Obec Věžky, Věžky č.p.61, Morkovice, tel.: , (i fax), Platnost: od

Obec Věžky, Věžky č.p.61, Morkovice, tel.: , (i fax), Platnost: od Obec Věžky, Věžky č.p.61, 768 33 Morkovice, tel.: 573 363 025, 573 363 099 (i fax), knihovna@obecvezky.cz KNIHOVNÍ ŘÁD MÍSTNÍ KNIHOVNY VE VĚŽKÁCH A JEJÍ POBOČKY MÍSTNÍ KNIHOVNY VE VLČÍCH DOLECH Platnost:

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD. Městské knihovny v Bystřici. I. Základní ustanovení. Čl. 1. Poslání a činnost knihovny. Čl. 2. Veřejné knihovnické a informační služby

KNIHOVNÍ ŘÁD. Městské knihovny v Bystřici. I. Základní ustanovení. Čl. 1. Poslání a činnost knihovny. Čl. 2. Veřejné knihovnické a informační služby KNIHOVNÍ ŘÁD Městské knihovny v Bystřici V souladu se zřizovací listinou Městské knihovny v Bystřici, schválenou zastupitelstvem obce usnesením čj. 1/2001 ze dne 15. 1. 2001 a podle 4, odst. 6 zákona č.

Více

I. Základní ustanovení. Čl.1. Čl.2

I. Základní ustanovení. Čl.1. Čl.2 K N I H O V N Í Ř Á D Obecní knihovny ve Skuhrově V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny ve Skuhrově schválenou zastupitelstvem obce usnesením čj.484/2002 a podle 4, odst. 6 zákona č.257/2001

Více

K N I H O V N Í Ř Á D

K N I H O V N Í Ř Á D Obecní knihovna Hovorčovice K N I H O V N Í Ř Á D V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny Hovorčovice, schválenou zastupitelstvem obce usnesením č.1/2007 ze dne 15.2.2007 a podle 4, odst. 6 zákona

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Knihovna Bělá u Jevíčka. I. Základní ustanovení

KNIHOVNÍ ŘÁD Knihovna Bělá u Jevíčka. I. Základní ustanovení KNIHOVNÍ ŘÁD Knihovna Bělá u Jevíčka V souladu se zřizovací listinou Knihovny Bělá u Jevíčka, schválenou zastupitelstvem obce usnesením č. 6 ze dne 15. 5. 2019 a podle 4, odst. 7 zákona č. 257/2001 Sb.

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD místní veřejné knihovny v Praze Nedvězí

KNIHOVNÍ ŘÁD místní veřejné knihovny v Praze Nedvězí KNIHOVNÍ ŘÁD místní veřejné knihovny v Praze Nedvězí V souladu s 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon), vydávám tento knihovní řád: I. Základní ustanovení Čl. 1 Poslání a činnost knihovny

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY v ČESKÉ SKALICI - vnitřní předpis MěÚ poř. Čís. 13/2007

KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY v ČESKÉ SKALICI - vnitřní předpis MěÚ poř. Čís. 13/2007 Město Česká Skalice, třída T.G. Masaryka 80, Česká Skalice, IČ:00272591 KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY v ČESKÉ SKALICI - vnitřní předpis MěÚ poř. Čís. 13/2007 V souladu s rozhodnutím rady města Česká Skalice

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Josefově

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Josefově KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Josefově V souladu se zřizovací listinou obecní knihovny v Josefově, schválenou Zastupitelstvem obce dne 15. ledna 2003 a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Kostelci u Holešova

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Kostelci u Holešova KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Kostelci u Holešova V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny v Kostelci u Holešova, schválenou zastupitelstvem obce usnesením ze dne 25. září 2002 a podle 4, odst.

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v Knínicích u Boskovic

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v Knínicích u Boskovic KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v Knínicích u Boskovic V souladu se zřizovací listinou Místní knihovny v Knínicích u Boskovic, schválenou zastupitelstvem obce dne 27.03.2006 a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001

Více

Knihovní řád. Městská knihovna Kraslice, příspěvková organizace. Kraslice, Dukelská 1128

Knihovní řád. Městská knihovna Kraslice, příspěvková organizace. Kraslice, Dukelská 1128 Městská knihovna Kraslice, příspěvková organizace Kraslice, Dukelská 1128 Knihovní řád Aktualizováno k 21. květnu 2018 (Nařízení EU č. 2016/679 obecné nařízení o ochraně osobních údajů) Městská knihovna

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD. místních knihoven v Městské části Praha Čakovice (Čakovice, Třeboradice)

KNIHOVNÍ ŘÁD. místních knihoven v Městské části Praha Čakovice (Čakovice, Třeboradice) KNIHOVNÍ ŘÁD místních knihoven v Městské části Praha Čakovice (Čakovice, Třeboradice) Schváleno usnesením Rady městské části Praha - Čakovice č. USN RM 212/2019 ze dne 08.04.2019 Provozovatel knihovny

Více

Informační centrum a městská knihovna Horní Benešov. Knihovní řád. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Informační centrum a městská knihovna Horní Benešov. Knihovní řád. Čl. 1 Úvodní ustanovení Informační centrum a městská knihovna Horní Benešov Knihovní řád Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Posláním knihovny je zabezpečovat všem občanům a institucím veřejné knihovnické a informační služby, organizování

Více

II. Uživatelé knihovnických a informačních služeb Čl. 3 Registrace uživatele 1. Uživatelem knihovny se může stát každá fyzická nebo právnická osoba vy

II. Uživatelé knihovnických a informačních služeb Čl. 3 Registrace uživatele 1. Uživatelem knihovny se může stát každá fyzická nebo právnická osoba vy V souladu se zřizovací listinou Knihovny městyse Choltice, schválenou zastupitelstvem městyse usnesením č. 20/2/2010 ze dne 20.12.2010 a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. o knihovnách a podmínkách

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD. Obecní knihovny Hradec - Nová Ves. I. Základní ustanovení. Čl. 1 Poslání a činnost knihovny

KNIHOVNÍ ŘÁD. Obecní knihovny Hradec - Nová Ves. I. Základní ustanovení. Čl. 1 Poslání a činnost knihovny KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny Hradec - Nová Ves V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny v Hradci - Nové Vsi, schválenou zastupitelstvem obce usnesením z 29. zasedání zastupitelstva obce ze dne 23.

Více

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. Smrnice. 1/2008. Knihovní ád

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. Smrnice. 1/2008. Knihovní ád MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN Brno 18. bezna 2008 j.: 904/2008-981 Ureno: Fakultním, celoškolským a rektorátním pracovištím Vysokoškolskému ústavu Smrnice. 1/2008 Knihovní ád Ústavu vdecko-pedagogických

Více

I. Základní ustanovení

I. Základní ustanovení I. Základní ustanovení 1. Městská knihovna Rousínov je knihovnou základní ve smyslu zákona č.257/2001 Sb., - zákon o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní

Více

Knihovní řád Městské knihovny Lysá nad Labem

Knihovní řád Městské knihovny Lysá nad Labem Knihovní řád Městské knihovny Lysá nad Labem I. Základní ustanovení Čl.1 Knihovní řád je vydán na základě Zřizovací listiny Městské knihovny Lysá nad Labem vydané 16.2. 2006. Upravuje podmínky poskytování

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Knihovny obce Lukov

KNIHOVNÍ ŘÁD Knihovny obce Lukov KNIHOVNÍ ŘÁD Knihovny obce Lukov V souladu se zřizovací listinou Knihovny obce Lukov, schválenou zastupitelstvem obce usnesením č. 337 ze dne 22.11.2001 a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní

Více

Poslání a činnost knihovny

Poslání a činnost knihovny Knihovní řád... 1 Poslání a činnost knihovny... 1 Čl. 1 Úvodní ustanovení... 1 Čl. 2 Služby knihovny... 2 Čl. 3 Uživatelé knihovny... 3 Č. 4 Práva a povinnosti uživatelů... 4 Čl. 5 Postihy za nedodržení

Více

Knihovní řád. I. Základní ustanovení. Čl. 1. Poslání a činnost knihovny. Čl. 2

Knihovní řád. I. Základní ustanovení. Čl. 1. Poslání a činnost knihovny. Čl. 2 Knihovní řád Obecní knihovny při Základní škole Leoše Janáčka Hukvaldy, okres Frýdek Místek V souladu se zřizovací listinou, vydanou podle 84 odst.2 písm.e) zákona č.128/2000 Sb., o obcích, v platném znění

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD obecní knihovny ve Vysočanech

KNIHOVNÍ ŘÁD obecní knihovny ve Vysočanech KNIHOVNÍ ŘÁD obecní knihovny ve Vysočanech V souladu se zřizovací listinou obecní knihovny ve Vysočanech, schválenou zastupitelstvem obce usnesením č.18/2009/18 z 18. veřejného zasedání zastupitelstva

Více

BISKUPSTVÍ BRNĚNSKÉ. Knihovní řád knihovny Biskupství brněnského

BISKUPSTVÍ BRNĚNSKÉ. Knihovní řád knihovny Biskupství brněnského BISKUPSTVÍ BRNĚNSKÉ Knihovní řád knihovny Biskupství brněnského V souladu s 4, odst. 7 zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních složeb (dále

Více

K N I H O V N Í Ř Á D

K N I H O V N Í Ř Á D V souladu s usnesením č. 5 zastupitelstva Obce Milejovice ze dne 24. 6. 2016 a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon) ve znění pozdějších zákonů a předpisů, vydávám K N I H O V N Í Ř

Více

Knihovní řád knihovny Akademie Vězeňské služby ČR ve Stráži pod Ralskem

Knihovní řád knihovny Akademie Vězeňské služby ČR ve Stráži pod Ralskem Knihovní řád knihovny Akademie Vězeňské služby ČR ve Stráži pod Ralskem Poslání a činnost knihovny Knihovna Akademie Vězeňské služby České republiky (dále také knihovna ) je základní knihovnou se specializovaným

Více

Doporuení MŠMT k innosti a funkci školní knihovny na základních a stedních školách

Doporuení MŠMT k innosti a funkci školní knihovny na základních a stedních školách Doporuení MŠMT k innosti a funkci školní knihovny na základních a stedních školách.j.: 12487/2009-20 Doporuení MŠMT k innosti a funkci školní knihovny na základních a stedních školách (dále jen Doporuení

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD KNIHOVNY FA VUT V BRNĚ

KNIHOVNÍ ŘÁD KNIHOVNY FA VUT V BRNĚ KNIHOVNÍ ŘÁD KNIHOVNY FA VUT V BRNĚ Článek 1 Základní ustanovení 1) Knihovna FA VUT v Brně poskytuje základní informační a knihovní služby zdarma. 2) Poplatky jsou vybírány za registraci, upomínky a reprografické

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v Želízích

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v Želízích KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v Želízích V souladu se zřizovací listinou Místní knihovny v Želízích, schválenou zastupitelstvem obce usnesením č. 06/03 ze dne 24. září 2003 a podle 4, odst. 6 zákona č.

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny V ZÁPECH

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny V ZÁPECH KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny V ZÁPECH V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny v Zápech, schválenou zastupitelstvem obce dne 17. 12. 2002 a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon),

Více

Knihovní řád pracoviště Hodonín

Knihovní řád pracoviště Hodonín Všeobecná ustanovení 1) Pedagogická knihovna (dále jen knihovna) je spravována organizací Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace (dále

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD městské knihovny v Raspenavě

KNIHOVNÍ ŘÁD městské knihovny v Raspenavě KNIHOVNÍ ŘÁD městské knihovny v Raspenavě V souladu s 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. ( knihovní zákon ) vydávám tento Knihovní řád: 1. Základní ustanovení Čl. 1 Poslání a činnost knihovny Knihovna je

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní veřejná knihovna v Praze-Kunraticích

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní veřejná knihovna v Praze-Kunraticích KNIHOVNÍ ŘÁD Místní veřejná knihovna v Praze-Kunraticích V souladu s 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon), vydávám tento Knihovní řád: I. Základní ustanovení Čl. 1 Poslání a činnost knihovny

Více

I. Základní ustanovení

I. Základní ustanovení Knihovní řád Místní knihovny ve Vintířově V souladu se statutem Místní knihovny ve Vintířově, schváleným dne 10.1.1992 a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon), vydávám tento knihovní

Více

Knihovní řád Obecní knihovny v Blížkovice

Knihovní řád Obecní knihovny v Blížkovice Knihovní řád Obecní knihovny v Blížkovice 1. Obecní knihovna v Blížkovicích (dále jen knihovna) je veřejnou univerzální knihovnou, zajišťující všeobecnou a demokratickou dostupnost informací všem občanům

Více

Mendelova univerzita v Brn SMRNICE. 4/2013. Vydávání prkazu zamstnance Mendelovy univerzity v Brn a nkterých dalších prkaz

Mendelova univerzita v Brn SMRNICE. 4/2013. Vydávání prkazu zamstnance Mendelovy univerzity v Brn a nkterých dalších prkaz Mendelova univerzita v Brn Ureno: Brno 8. dubna 2013 Všem pracovištím j.: 6684/2013-980 SMRNICE. 4/2013 Vydávání prkazu zamstnance Mendelovy univerzity v Brn a nkterých dalších prkaz lánek 1 Obecná ustanovení

Více

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU. R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Zpracovatel: Ing. Jan Kvasnika, povený vedením odboru kancelá starosty Rozsah psobnosti: uvolnní lenové zastupitelstva, pedsedové výbor ZM a komisí RM

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny Hýsly

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny Hýsly KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny Hýsly V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny Hýsly, vydanou Obcí Hýsly, a knihovním zákonem č. 257/2001 Sb., je vydán tento knihovní řád (KŘ): Čl. 1 Poslání a činnost

Více

Seznam příloh. Obrázek č. 4 VIII. Obrázek č. 5...IX Obrázek č. 6...IX Obrázek č. 8.X. Obrázek č. 9 XI Obrázek č. 10..XI

Seznam příloh. Obrázek č. 4 VIII. Obrázek č. 5...IX Obrázek č. 6...IX Obrázek č. 8.X. Obrázek č. 9 XI Obrázek č. 10..XI Seznam příloh Výpůjční řád Městské knihovny ve Svitavách...II Ceník placených služeb a sankční poplatky...v Obrazová příloha Multifunkční centrum Fabrika.VII Obrázek č. 1.VII Obrázek č. 2.VII Obrázek č.

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Knihovny Pražského literárního domu

KNIHOVNÍ ŘÁD Knihovny Pražského literárního domu KNIHOVNÍ ŘÁD Knihovny Pražského literárního domu V souladu se statutární listinou nadačního fondu Pražský literární dům autorů německého jazyka ze dne 23. 6. 2004 a podle 4 odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb.

Více

KNIHOVNI RAD Místní knihovny v Jindřichově. I. Základní ustanovení ČI. 1

KNIHOVNI RAD Místní knihovny v Jindřichově. I. Základní ustanovení ČI. 1 1 Knihovnf fád,..., KNIHOVNI RAD Místní knihovny v Jindřichově V souladu se zřizovací listinou Místní knihovny v Jindřichově, schválenou zastupitelstvem obce usnesením čj. 110/02 ze dne 24. 6. 2002 a podle

Více

Knihovní řád Místní knihovny MO Pardubice VI

Knihovní řád Místní knihovny MO Pardubice VI Příloha č. 2 ke zřízení organizační složky Místní knihovna MO Pardubice VI Knihovní řád Místní knihovny MO Pardubice VI V souladu se zřizovací listinou Místní knihovny MO Pardubice VI schválenou Zastupitelstvem

Více

Knihovní řád Obecní knihovny v Březině

Knihovní řád Obecní knihovny v Březině Knihovní řád Obecní knihovny v Březině V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny v Březině a schválením dokumentu zastupitelstvem obce usnesením č. ze dne 4. prosince 2017 a podle 4, odst. 6 zákona

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny ve Felbabce

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny ve Felbabce KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny ve Felbabce Na základě 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon), vydává obec FELBABKA Středočeský kraj IČ 233 226 tento knihovní řád o poskytování knihovnických a

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ VEEJNÝCH TELEKOMUNIKANÍCH SLUŽEB IP

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ VEEJNÝCH TELEKOMUNIKANÍCH SLUŽEB IP Všeobecné podmínky poskytování veejných telekomunikaních služeb IP/WEB Spolenost FAS Computers.s.r.o. se sídlem Vítzná 26, 360 01, Karlovy Vary, I 26385210, DI CZ26385210 zapsaná dne 26.1.2005 v obchodním

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny městyse Kounice. I. Základní ustanovení. Čl. 1 Poslání a činnost knihovny. Čl. 2 Veřejné knihovnické a informační služby

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny městyse Kounice. I. Základní ustanovení. Čl. 1 Poslání a činnost knihovny. Čl. 2 Veřejné knihovnické a informační služby KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny městyse Kounice V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny v Kounicích, schválenou zastupitelstvem obce usnesením čj. ze dne. a podle 4, odst. 7 zákona č. 257/2001 Sb.

Více

Knihovní řád školní knihovny

Knihovní řád školní knihovny Knihovní řád školní knihovny I. Základní ustanovení Čl. 1 Právní zakotvení 1. V souladu se zřizovací listinou školy vydávám tento knihovní řád školní knihovny Základní školy Hanspaulka a Mateřské školy

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Městské knihovny Světlá nad Sázavou

KNIHOVNÍ ŘÁD Městské knihovny Světlá nad Sázavou KyTICe Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou náměstí Trčků z Lípy 16, 582 91 Světlá nad Sázavou IČO: 75059771, číslo účtu: 78-8036930257/0100 tel./fax 569 456 001, e-mail: kytice@svetlans.cz KNIHOVNÍ ŘÁD

Více

4. Smluvní pokuty: 5. Ztráty a náhrady: 6. Pořádková opatření: 7. Závěrečná ustanovení:

4. Smluvní pokuty: 5. Ztráty a náhrady: 6. Pořádková opatření: 7. Závěrečná ustanovení: 4. Smluvní pokuty: Knihovna má právo upomínat čtenáře, výše sankčních poplatků se řídí platným ceníkem. Čtenář (za děti rodiče) je přitom povinen vyrovnat všechny i eventuelně předešlé pokuty za nedodržení

Více

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád REKLAMANÍ ÁD ATLANTIK finanní trhy, a.s. 1 Obsah I. II. III. IV. V. ÚVODNÍ USTANOVENÍ PODÁNÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI! " PIJETÍ A VYÍZENÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI # $ % EVIDENCE SPOJENÁ S REKLAMACEMI A STÍŽNOSTMI

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD. Místní knihovny v Mnetěši

KNIHOVNÍ ŘÁD. Místní knihovny v Mnetěši Obec Mnetěš Mnetěš 28 413 01 Roudnice nad Labem Tel.: 416 871 294, mobil: 724 186 577 IČO: 00264075, ČS Roudnice nad Labem, účet č.: 1003695359/0800 E-mail: obec@mnetes.cz, webové stránky: www.mnetes.cz

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení Čl. I. Úvodní ustanovení Městská knihovna v Borohrádku (dále jen knihovna) je veřejnou knihovnou. Jejím zřizovatelem i nadřízeným orgánem je Město Borohrádek. Knihovna poskytuje knihovnické a bibliografické

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Mutějovicích

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Mutějovicích KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Mutějovicích V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny v Mutějovicích, schválenou zastupitelstvem obce usnesením č. 6/2002 ze dne 16. září 2002 a podle 4, odst. 6 zákona

Více

Knihovní řád školní knihovny

Knihovní řád školní knihovny Knihovní řád školní knihovny I. Základní ustanovení Čl. 1 Právní zakotvení 1. V souladu s Prohlášením provozovatele jazykové školy AKCENT International House Prague, Bítovská 3, 140 00 Praha 4: "PROHLÁŠENÍ

Více

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku Právní pedpis hl. m. Prahy.23/2003 Obecn závazná vyhláška o místním poplatku ze ps Datum vydání: 27.11.2003 Datum úinnosti: 1.1.2004 Pozmovací vyhlášky/naízení 21.10.2004 -.18/2004 Obecn závazná vyhláška,

Více

Knihovní řád Místní knihovny ve Vražném

Knihovní řád Místní knihovny ve Vražném Knihovní řád Místní knihovny ve Vražném 1. Místní knihovna ve Vražném (dále jen knihovna) je veřejnou univerzální knihovnou, zajišťující všeobecnou a demokratickou dostupnost informací všem občanům v souladu

Více

Středisko kultury a vzdělávání Vrbno pod Pradědem, příspěvková organizace Ve Svahu č.p.578, Vrbno pod Pradědem IČO : KNIHOVNÍ ŘÁD

Středisko kultury a vzdělávání Vrbno pod Pradědem, příspěvková organizace Ve Svahu č.p.578, Vrbno pod Pradědem IČO : KNIHOVNÍ ŘÁD Středisko kultury a vzdělávání Vrbno pod Pradědem, příspěvková organizace Ve Svahu č.p.578, 793 26 Vrbno pod Pradědem IČO : 750 96 366 KNIHOVNÍ ŘÁD Městská knihovna Vrbno pod Pradědem, Sadová 312, 793

Více

Mendelova univerzita v Brn. SMRNICE. 3/2013 Vydávání prkaz studenta Mendelovy univerzity v Brn

Mendelova univerzita v Brn. SMRNICE. 3/2013 Vydávání prkaz studenta Mendelovy univerzity v Brn Mendelova univerzita v Brn Ureno: Brno 8. dubna 2013 Všem pracovištím j.: 6643/2013-980 SMRNICE. 3/2013 Vydávání prkaz studenta Mendelovy univerzity v Brn lánek 1 Obecná ustanovení 1. Ve smyslu 57 zákona.

Více

Provozní řád specializovaných studoven

Provozní řád specializovaných studoven Věc: Působnost pro: Účinnost od: Číslo jednací: Vypracovala a předkládá: Schválil: UNIVERZITA PARDUBICE Dodatek č. 1 ke Směrnici č. 17/2006 Knihovní řád Univerzity Pardubice všechny útvary univerzity a

Více

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

CZECH Point. Co dostanete: Úplný nebo ástený výstup z Listu vlastnictví k nemovitostem i parcelám v jakémkoli katastrálním území v eské republice.

CZECH Point. Co dostanete: Úplný nebo ástený výstup z Listu vlastnictví k nemovitostem i parcelám v jakémkoli katastrálním území v eské republice. Co je to Czech POINT: CZECH Point eský Podací Ovovací Informaní Národní Terminál, tedy Czech POINT je projektem, který by ml zredukovat pílišnou byrokracii ve vztahu oban - veejná správa. Projekt Czech

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Městská knihovna Kelč

KNIHOVNÍ ŘÁD Městská knihovna Kelč KNIHOVNÍ ŘÁD Městská knihovna Kelč V souladu se zřizovací listinou Městské knihovny Kelč, schválenou zastupitelstvem obce usnesením čj. 192/20 ze dne 11.7.2002 a podle 4, odst. 7 zákona č. 257/2001 Sb.

Více

1. Základní ustanovení

1. Základní ustanovení Vyšší odborná škola ekonomická a zdravotnická a Střední škola, Boskovice, Hybešova 53 Knihovní řád školní knihovny 1. Základní ustanovení Čl. 1 Právní zakotvení 1) V souladu se zřizovací listinou Vyšší

Více

Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí. Spisový a skartaní ád

Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí. Spisový a skartaní ád Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí Spisový a skartaní ád 1 Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí má povinnost vykonávat spisovou službu podle 63 odst.2písmena d zákona 499/2004

Více

! "#$%&'(() *+,-!./0+!1 2 3 # +3 2-! 3425!6! 1/! $ 7$ 80-5 4!839: $! 0! "

! #$%&'(() *+,-!./0+!1 2 3 # +3 2-! 3425!6! 1/! $ 7$ 80-5 4!839: $! 0! !"#$%&'(() *+,-!./0+!123#+32-!3425!6!1/!"!$7$80-54!839:$!0 l. I Úvodní ustanovení 1. Tato Smrnice rektorky stanoví zpsob a podmínky erpání sociálního fondu na Univerzit Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad

Více

Popis p edm tu pln ní

Popis p edm tu pln ní ást 2 zadávací dokumentace Popis pedmtu plnní Pedmtem plnní veejné zakázky je uzavení rámcové smlouvy (na 4 roky), na jejímž základ budou zadavatelem zadávány jednotlivé veejné zakázky k provádní ostrahy

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD. Veřejné knihovny Slivenec

KNIHOVNÍ ŘÁD. Veřejné knihovny Slivenec KNIHOVNÍ ŘÁD Veřejné knihovny Slivenec V souladu se zřizovací listinou Veřejné knihovny Slivenec, schválenou usnesením Zastupitelstva Městské části Praha Slivenec č. 1/2003 ze dne 5. 2. 2003 a podle 4,

Více

Knihovní řád školní knihovny

Knihovní řád školní knihovny I. Základní ustanovení Poslání školní knihovny Knihovní řád školní knihovny 1. Školní knihovna je základní knihovnou ve smyslu 3 a 12 zákona č. 257/2001 Sb., /knihovní zákon / a zřízena za účelem poskytování

Více

Knihovní řád Školní knihovny Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži

Knihovní řád Školní knihovny Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži Knihovní řád Školní knihovny Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži I. OBECNÁ USTANOVENÍ Čl.1 Právní zakotvení 1. V souladu se Zřizovací listinou Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži, vydanou Arcibiskupstvím

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD. Rozhodnutí děkana FIT č. 43 / 2010: Fakulty informačních technologií VUT v Brně. I. Základní ustanovení. II. Knihovní a informační fondy

KNIHOVNÍ ŘÁD. Rozhodnutí děkana FIT č. 43 / 2010: Fakulty informačních technologií VUT v Brně. I. Základní ustanovení. II. Knihovní a informační fondy Rozhodnutí děkana FIT č. 43 / 2010: KNIHOVNÍ ŘÁD Fakulty informačních technologií VUT v Brně I. Základní ustanovení Čl. 1 Postavení knihovny Fakulty informačních technologií VUT v Brně v rámci organizační

Více

Knihovní řád. je vydán na základě rozhodnutí Zastupitelstva obce Zákolany o provozování knihovny ze dne ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Knihovní řád. je vydán na základě rozhodnutí Zastupitelstva obce Zákolany o provozování knihovny ze dne ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Knihovní řád je vydán na základě rozhodnutí Zastupitelstva obce Zákolany o provozování knihovny ze dne 1.1. 2011 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Poslání knihovny Knihovna je knihovnou základní ve smyslu 3 a

Více

Katastrální úad pro Královéhradecký kraj Katastrální pracovišt Rychnov nad Knžnou Zborovská 17, Rychnov nad Knžnou

Katastrální úad pro Královéhradecký kraj Katastrální pracovišt Rychnov nad Knžnou Zborovská 17, Rychnov nad Knžnou Katastrální úad pro Královéhradecký kraj Katastrální pracovišt Rychnov nad Knžnou Zborovská 17, 516 01 Rychnov nad Knžnou Obec Pín Pín 207 517 57 Pín u Rychnova nad Knžnou íslo jednací: Vaše.j.: Ze dne:

Více

íslo jednací: /14 íslo žádosti: Dvod vydání Vyjádení : Stavební ízení

íslo jednací: /14 íslo žádosti: Dvod vydání Vyjádení : Stavební ízení VYJÁDENÍ O EXISTENCI SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ A VŠEOBECNÉ PODMÍNKY OCHRANY SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ SPOLENOSTI O2 CZECH REPUBLIC A.S. vydané podle 101 zákona. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích

Více

OBEC Sklené nad Oslavou ". 6/2011,

OBEC Sklené nad Oslavou . 6/2011, OBEC Sklené nad Oslavou Obecn! závazná vyhláška ". 6/2011, o místním poplatku za užívání ve#ejného prostranství Zastupitelstvo obce Sklené nad Oslavou se na svém zasedání dne 7.12.2011 usneslo vydat na

Více

Základní škola a mateřská škola Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 8, příspěvková organizace, Mitušova 1115/8,700 30 Ostrava-Hrabůvka. Řád školní knihovny

Základní škola a mateřská škola Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 8, příspěvková organizace, Mitušova 1115/8,700 30 Ostrava-Hrabůvka. Řád školní knihovny Základní škola a mateřská škola Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 8, příspěvková organizace, Mitušova 1115/8,700 30 Ostrava-Hrabůvka Řád školní knihovny V souladu se zřizovací listinou školy vydávám tento řád

Více

... název a sídlo provozovatele tomboly.... žádá o povolení tomboly pi akci. konané dne:... na míst:... Vydáno bude... los v cen... K za jeden los.

... název a sídlo provozovatele tomboly.... žádá o povolení tomboly pi akci. konané dne:... na míst:... Vydáno bude... los v cen... K za jeden los. Mstský úad Sobslav námstí Republiky 55/I 392 01 Sobslav V... dne... Vc: Žádost o povolení tomboly název a sídlo provozovatele tomboly žádá o povolení tomboly pi akci konané dne:... na míst:... Vydáno bude...

Více

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O. SVÍDNICKÁ 506, PRAHA 8 KNIHOVNÍ ŘÁD

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O. SVÍDNICKÁ 506, PRAHA 8 KNIHOVNÍ ŘÁD VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O. SVÍDNICKÁ 506, 181 00 PRAHA 8 KNIHOVNÍ ŘÁD V souladu s bodem č. 3, čl. 20 Statutu Vysoké školy hotelové v Praze 8, spol. s r.o. v platném znění se vydává

Více

Mstský úad Kraslice - Odbor územního plánování, stavebního úadu a památkové pée 358 20 Kraslice, nám. 28. íjna 1438

Mstský úad Kraslice - Odbor územního plánování, stavebního úadu a památkové pée 358 20 Kraslice, nám. 28. íjna 1438 Mstský úad Kraslice - Odbor územního plánování, stavebního úadu a památkové pée 358 20 Kraslice, nám. 28. íjna 1438 1/11 Spis.zn.:.j.: Vyizuje: Tel.: 751/10/SÚ/Ran 13/11/SÚ/Ran Ranglová 352 370 433, 352

Více

Knihovní řád Městské knihovny v Chrudimi

Knihovní řád Městské knihovny v Chrudimi Knihovní řád Městské knihovny v Chrudimi I. Všeobecná ustanovení Čl. 1. Poslání Městské knihovny v Chrudimi Městská knihovna v Chrudimi (dále jen MK) je základní knihovnou města Chrudim ve smyslu zákona

Více

Knihovní řád. informace o katalozích, fondech a využívání knihovny, ústní informace bibliografického a faktografického charakteru,

Knihovní řád. informace o katalozích, fondech a využívání knihovny, ústní informace bibliografického a faktografického charakteru, Knihovní řád I. Všeobecná ustanovení 1. Pedagogická knihovna (dále jen knihovna) je spravována organizací Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání, IČ 605 55 980, se sídlem Hybešova 253/15,

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD MESTSKE KNIHOVNY STRAZ POD RALSKEM

KNIHOVNÍ ŘÁD MESTSKE KNIHOVNY STRAZ POD RALSKEM KNIHOVNÍ ŘÁD ov,, v MESTSKE KNIHOVNY STRAZ POD RALSKEM Strana I (celkem 6) Město vydává v souladu s 4, odst.6 zákona Č. 257/2001 Sb. (dále jen KJůhovnízákon) tento Knihovní řád Městské knihovny ve Stráži

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Komárně

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Komárně KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Komárně V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny v Komárně, schválenou zastupitelstvem obce dne 4. března 2002 a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Městské knihovny v Dobrušce

KNIHOVNÍ ŘÁD Městské knihovny v Dobrušce KNIHOVNÍ ŘÁD Městské knihovny v Dobrušce V souladu se zřizovací listinou Kulturních a sportovních zařízení města Dobrušky ze dne 16. 12. 2013, jejichž součástí je Městská knihovna v Dobrušce a podle 4,

Více

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí Rada msta Vimperk v souladu s 102 odst. (2) písm. n) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znní a zákonem. 85/1990 Sb., o právu petiním,

Více

VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. o ištní komín

VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. o ištní komín VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. ministerstva vnitra eské socialistické republiky ze dne 24. íjna 1981 o ištní komín Ministerstvo vnitra eské socialistické republiky stanoví podle 30 odst. 3 zákona. 18/1958 Sb.,

Více

Knihovní řád Městské knihovny Poděbrady

Knihovní řád Městské knihovny Poděbrady Knihovní řád Městské knihovny Poděbrady Všeobecná ustanovení Městská knihovna v Poděbradech je veřejnou univerzální knihovnou. Knihovní fondy Knihovní fondy a zařízení jsou majetkem města. Knihovna, čtenáři

Více

lánek 1. Cíle a psobnost standardu VKIS 1) Cílem standardu VKIS je zlepšení dostupnosti a kvality VKIS jejich uživatelm.

lánek 1. Cíle a psobnost standardu VKIS 1) Cílem standardu VKIS je zlepšení dostupnosti a kvality VKIS jejich uživatelm. Metodický pokyn Ministerstva kultury k vymezení standardu veejných knihovnických a informaních služeb poskytovaných knihovnami zizovanými a/nebo provozovanými obcemi a kraji na území eské republiky Ministerstvo

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Lopeníku. I. Základní ustanovení. Čl. 1 Poslání a činnost knihovny. Čl. 2 Veřejné knihovnické a informační služby

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Lopeníku. I. Základní ustanovení. Čl. 1 Poslání a činnost knihovny. Čl. 2 Veřejné knihovnické a informační služby KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Lopeníku V souladu se zřizovací listinou knihovny v Lopeníku, schválenou zastupitelstvem obce usnesením čj. 21 ze dne 17. 5. 2018 a podle 4, odst. 7 zákona č. 257/2001 Sb.

Více

I. Základní ustanovení

I. Základní ustanovení KNIHOVNÍ ŘÁD MÍSTNÍ KNIHOVNY VE ŽLEBECH V souladu se zřizovací listinou Místní knihovny ve Žlebech, schválenou zastupitelstvem obce usnesením ze dne 27. června 2002 a podle 14, odst. 6 zákona č. 257/2001

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky on-line obchodu provozovaného Stanislavem Chromákem na internetové adrese http://ztatovyhlavy.cz/obchod 1. OBECNÁ USTANOVENÍ A VÝKLAD POJM 1. Tyto všeobecné obchodní podmínky

Více

Knihovní řád Městské knihovny Lysá nad Labem

Knihovní řád Městské knihovny Lysá nad Labem Knihovní řád Městské knihovny Lysá nad Labem I. Základní ustanovení Čl.1 Knihovní řád je vydán na základě Zřizovací listiny Městské knihovny Lysá nad Labem vydané 16.2. 2006. Upravuje podmínky poskytování

Více

S M L U V N Í P E P R A V N Í P O D M Í N K Y. T Q M-holding s.r.o.

S M L U V N Í P E P R A V N Í P O D M Í N K Y. T Q M-holding s.r.o. S M L U V N Í P E P R A V N Í P O D M Í N K Y platné pro veejnou linkovou osobní dopravu provozovanou T Q M-holding s.r.o. V souladu se zákonem o silniní doprav. 111/1994 Sb., vetn jeho platných zmn a

Více