Výkaznictví sw změny a úpravy 2011

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výkaznictví sw změny a úpravy 2011"

Transkript

1 Výkaznictví sw změny a úpravy Úprava funkcionality do Konfigurace- Kontroly Globální přibyla nová volba Kontrolovat řádky označené jako Pouze do sestav 2. Úprava funkcionality pokud je vytvořen hospitalizační poplatek s doprovodem, jsou vytvořeny dva poplatky se stejným kódem poplatku. Pokud chce uživatel změnit u jednotlivých poplatků hodnoty, tak v současné době může měnit kód poplatku, pole Kupón a volbu Zaplaceno. 3. Požadavek TOP 5 v PPSD do volby Hromadné opravy jsou přidány dvě nové volby a. Stav dokladu povoleny jsou pouze změnu z "O" na "D" a opačně. Ostatní stavy nelze měnit.

2 b. Typ účtování

3 4. Úprava generování kódů TISS pokud je doklad, kterému chybí TISSy ve stavu N, tak se do tabulky TISS vygenerují hned při změně stavu z N na D. 5. Úprava zobrazení v PPSD je needitovatelná položka Cena mat.. Zde se zobrazovala jednotková cena materiálu. Od aktuální verze se zde zobrazuje celková cena (jednotková cena x počet) 6. Požadavek TOP 5 N-léky Na setkání správců byla dohodnuta následující funkcionalita. Do číselníků je přidán nový číselník N-léky, do kterého bude možno importovat soubor dodávaný VZP. Číselník se nachází v sekci Číselníky - systémové a následně jím bude možno aktualizovat číselník Léky VZP. 7. Požadavek TOP 5 Do regulačních poplatků byla doplněna funkcionalita o svátky při změně ambulantního poplatku v sobotu a neděli na pohotovostní. Byly doplněny tyto svátky 1.1., Velikonoce, 1.5., 8.5., 5.7., 6.7., 28.9., , , , , Úprava funkcionality pokud bude uživatel v okně Poplatky měnit stav z Nezaplaceno na Zaplaceno u poplatku, který je ve stavu pouze do sestav a je sestaven, potom na to bude upozorněn následující hláškou. 9. Doplnění funkcionality do kontroly AK008 na frekvence byly doplněny následující výkony. Mají frekvenční omezení na pevné hodnoty a nelze je měnit. a. výkon pro odbornost 001, omezení 1x za 2 roky v Konfiguraci lze nastavit pro plátce, zda se bude kontrolovat dle časového intervalu. b. výkon x za ¾ roku (3x čtvrtletí tj. 267 dnů) u tohoto výkonu nelze dál nic nastavit. 10. Úprava funkcionality v okně Evidence poplatků je možno na pojištěnci filtrovat nezaplacené poplatky a současně jsou nezaplacené poplatky zobrazeny červeně.

4 11. Úprava funkcionality při pořizování dokladů 34 příkaz k transportu a 36 návštěvní služba se v okně Trasa změnila funkcionalita následovně. Pokud je na pořizovaném uzlu číselník Lok. adresy, potom se na tl. F4 zobrazí pouze lokální číselník adres nikoliv kompletní číselník adres. Aby se zobrazoval kompletní číselník adres, tak na uzlu nesmí existovat číselník lokální. 12. Úprava funkcionality v Konfiguraci Obecná Globální byla upravena volba Smlouva. Protože byly zrušeny smlouvy darovací, tak zůstala pouze volba Dědické řízení. V okně Poplatky a Poplatky - sestava se bude u této volby zobrazovat D 13. Úprava kontroly AK008 na frekvence u výkonu byla kontrola nastavena tak, že je možno ji kontrolovat pouze kalendářně, bez ohledu nastavení v Konfiguraci: a. pacient mladší 18 let 2x za kalendářní rok b. pacient starší 18 let (včetně) 1x za kalendářní rok 14. Doplnění funkcionality Paušální OD na LDN V číselníku Ceny bodů je nová položka Cena propustky LDN. Do této položky je možno doplnit hodnotu ceny za 1 den propustky na LDN. Tato hodnota slouží pro výpočet hodnoty v sestavách vystupujících z agendy Paušální OD a kategorie. V agendě Paušální OD a kategorie jsou dva nové sloupce Počet propustek a Cena propustek

5 - Počet propustek je počet výkonů na dokladu s omezením místem P - Cena propustek = počet propustek x cena propustky LDN (z číselníku Ceny bodů nejdříve se dohledá záznam pro konkrétní IČZ, Plátce a IČP - pokud záznam neexistuje, hledá se záznam pro kombinaci IČZ a Plátce) Do tiskové předlohy byly přidány odpovídající položky 15. Úprava v Hromadných opravách a. Do volby Stav dokladu byla přidána možnost Q Nedovolené kombinace b. Byla přidána volba opravy Připojištění 16. Doplnění kontroly AK008 na frekvence u výkonu (stejně jako u kódu 00901) byla kontrola nastavena tak, že je možno ji kontrolovat pouze kalendářně, bez ohledu nastavení v Konfiguraci: a. pacient mladší 18 let 2x za kalendářní rok b. pacient starší 18 let (včetně) 1x za kalendářní rok 17. Úprava funkcionality - V řádku odevidovaného poplatku bude jako uživatel, který řádek vytvořil uveden uživatel, který poplatek původně zadal a uživatel, který poplatek stornoval, bude uveden pouze jako ten, který ho opravil. Datum a čas, ale bude u obou operací shodné, tj. kdy došlo k odevidování poplatku. Tuto funkcionalitu nelze změnit z důvodu importu do EIS 18. Úprava funkcionality v okně Logování Výkaznictví byl rozdělen sloupec Kód na jednotlivé položky. 19. Úprava okna Alternativní pořizovací dialog a. do první záložky Sk bylo doplněno tl. Datum uživatel si může zvolit, pro které datum bude pořizovat.

6 b. do všech záložek bylo přidáno tl. Přehled uživateli se otevře okno, ve kterém jsou zobrazeny všechny výkony, léky a materiál, které již byly pro dané datum vykázány.

7 20. Číselník Léky Výkaznictví a Skup. plátců Skupiny plátců V modulu číselníky vznikl nový číselník Skup. plátců. V tomto číselníku si uživatel nadefinuje skupiny plátců, pro které jsou shodná data v číselníku Léky Výkaznictví. Tímto se předejde zahlcení a ke zpřehlednění číselníku Léky Výkaznictví. V současné době jsou platné dvě sady číselníků Léky. Jedna pro VZP (111) a druhá pro Svaz zdravotních pojišťoven (201, 205, 207, 209, 211, 213, 217). Uživatel si může nadefinovat i více skupin plátců, ale také si může do těchto dvou skupin přidat plátce, které si nadefinoval sám např. samoplátci, plátce EU atd. a pro které platí první nebo druhá sada číselníků. Pro správnou funkci číselníku Léky Výkaznictví musí být v číselníku Skup. plátců uvedeni všichni plátci z číselníku Plátci.

8 Léky Výkaznictví V modulu Číselníky je nový číselník Léky Výkaznictví. Tento číselník řeší možnost evidovat číselník léků pro danou skup. plátců současně hospitalizační léky pro stejnou skupinu. Import léků pro plátce Importuje se dávka dodávaná od dané pojišťovny. Rozhraní dávky odpovídá stávajícímu rozhraní VZP. Při importu je nutno definovat v konfiguraci, pro kterého plátce je daná dávka. Nesmí nastat stav, kdy je lék bez plátce. Při výběru plátce lze označit více plátců najednou a i importovat pro více plátců najednou. V tomto případě je oddělovač čárka (,).

9 Import hospitalizačních léků Pomocí této dávky, importu (VZP NLEKY, SZP NEMLP) se nastavuje příznak pro hospitalizační léky. Import se provádí do existující sady Léky Výkaznictví opět s nastavením v konfiguraci pro jednotlivé plátce. Dle konfigurace se budou aktualizovat konkrétní položky na záznamech!!! Při výběru plátce lze označit více plátců najednou a i importovat pro více plátců najednou. V tomto případě je oddělovač čárka (,). Důležité upozornění: Po nasazení verze 340D04 se MUSÍ nahrát číselníky (i zpětně nejlépe všechny číselníky léků od ), aby modul Výkaznictví byl funkční, protože je

10 odpojen číselník Léky VZP. Uživatel si může zvolit zda si nahraje číselník Léky Výkaznictví sám (může si tak nahrát všechny číselníky léků i hospitalizačních dle svých potřeb) nebo zvolí konverzní program dodaný firmou Stapro s.r.o.. Tato konverze převede pouze původní číselník Léky VZP na nový číselník Léky Výkaznictví a rozkopíruje ho dle počtu skupin plátců. Používání číselníku Léky Výkaznictví při zobrazování číselníku z PPSD se uživateli zobrazí vždy číselník s již nafiltrovanými léky pro plátce, který je uveden u pojištěnce, pro kterého pořizuje lék. Uživatel si může zobrazit také pouze hospitalizační léky, pokud pořizuje s hospitalizační odborností. Při použití hospitalizační odbornosti se vždy doplní hodnoty z číselníku NLEKY (VZP) nebo NEMLP (SZP). 21. Používání číselníku Léky Výkaznictví při zobrazování číselníku z PPSD se zobrazí vždy číselník s již nafiltrovanými léky pro plátce, který je uveden u pojištěnce, pro kterého pořizuje lék. Uživatel si může zobrazit také pouze hospitalizační léky, pokud pořizuje s hospitalizační odborností. Cena léku a položka LIM1 se při použití hospitalizační odbornosti vždy doplní dle hodnot v číselníku NLEKY (VZP) a NEMLP (SZP). 22. Úprava funkcionality v modulu Klinika v menu Služby v Nastavení chování medikací je nová volba Přenos do účtu po podání. Pokud je volba označena, dojde k přenosu dat do modulu Výkaznictví, až po podání v modulu Medikace, nikoliv při zadávání medikace. 23. Online kontrola čísla pojištěnce (ČP) pomocí B2B rozhraní VZP ČR V rámci rozvoje elektronické komunikace s klienty (EKK) zavedla VZP ČR komunikační kanál umožňující přímou komunikaci mezi informačními systémy nebo programy klienta a informačním systémem VZP. Zavedeny jsou dva typy B2B služeb synchronní služby pro rychlé zpracování zaslaných vstupních dat, obvykle využívané pro ověřování údajů na straně klienta. Dále jsou zavedeny asynchronní služby využívají se pro úlohy s předpokládanou delší odezvou v řádu minut až dnů, obvykle nahrazují standardní podání do VZP, nebo odeslání větších objemů dat ke zpracování. Na rozdíl od Portálu VZP, který vyžaduje pokaždé přihlášení klienta a ruční zadání úlohy, probíhá komunikace pomocí služby B2B mezi subjekty naprosto automaticky, tj. bez zásahu obsluhy. Bližší informace o službách B2B rozhraní získáte na Stapro s.r.o. využívá v současné době synchronní typ služby k ověření, zda má kontrolované ČP u plátce záznam o pojištění. Tato funkcionalita není standardní součástí NIS MEDEA, ale je možno ji doplnit. V případě zájmu kontaktujte pracoviště HD Stapro s.r.o., kde Vám budou poskytnuty konkrétní informace o tomto produktu.

11 Co je potřeba vhodný elektronický certifikát pro podpis zasílaného požadavku standardní připojení k internetu uzavření smlouvy (dodatku) pro využití služeb zabezpečené elektronické komunikace VZP Nastavení v NIS MEDEA V Centrálním pracovišti pro sběr dat (PPSD) v menu Služby v okně Konfigurace Zpracování - Globální je tl. Konfigurace B2B. Po stisknutí se správce dostane do okna Konfigurace B2B, kde si může nastavit: adresu webových služeb (WS) zde se ukládá adresa proxy serveru, kde je uložen komunikační modul služeb B2B Uživatel, heslo toto se vyplňuje v případě, že to vyžaduje WS pole Certifikát slouží k uložení jednotného certifikátu na server.

12 Kontrola ČP Při otevření okna Kontrola ČP je pole Číslo pojištěnce předvyplněno ČP, na kterém je umístěn kurzor v modulu, kde je kontrola prováděna. Dále je zde vyplněno datum, ke kterému je kontrola prováděna. Obě pole si může uživatel měnit ručně a tak kontrolovat několik ČP za sebou. V případě, že ČP je v pořádku, zobrazí se uživateli následující hláška Pokud je ČP chybné, je hláška následující

13 Odkud se Kontrola ČP spouští Kontrola ČP se nespouští automaticky, ale musí být spuštěna uživatelem, protože se jedná o službu synchronní a výsledek kontroly nemusí být dostupný ihned a tato prodleva by mohla uživatele zdržovat v běžné práci. PPSD - menu Služby Centrální registr o menu Pacient o okno Identifikační údaje

14 Lůžkové oddělení menu Pacient Ambulance menu Pacient

15

Modul ekomunikace. Uživatelský návod. Návod Dokumentace. Verze 1.1 poslední změna 09.02.2015. Modul ekomunikace strana 1/5

Modul ekomunikace. Uživatelský návod. Návod Dokumentace. Verze 1.1 poslední změna 09.02.2015. Modul ekomunikace strana 1/5 Modul ekomunikace Uživatelský návod Návod Dokumentace Verze 1.1 poslední změna 09.02.2015 Modul ekomunikace strana 1/5 ekomunikace Modul ekomunikace umožňuje využívat B2B synchronní služby VZP, které zahrnují

Více

Jak minimalizovat chyby v MEDEE. J. Koukal

Jak minimalizovat chyby v MEDEE. J. Koukal Jak minimalizovat chyby v MEDEE J. Koukal Nejčastější chyby účtování 298 234 293 139 NENALEZEN ZUM PŘEKROČENA POVOLENÁ FREKVENCE VYKÁZÁNÍ DUPLICITNĚ VYKÁZANÝ ZUM KOMPLEXNÍ VYŠETŘENÍ ČASTĚJI NEŽ 1x ZA 3

Více

Možnosti nastavení zobrazíte volbou Konfigurace > Nastavení elektronické komunikace.

Možnosti nastavení zobrazíte volbou Konfigurace > Nastavení elektronické komunikace. ekontrol strana 1/5 ekontrol Nastavení modulu Možnosti nastavení zobrazíte volbou Konfigurace > Nastavení elektronické komunikace. Stav pojištěnce na portálu VZP Kontrolu lze vyvolat ručně několika způsoby:

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.21.0 11.03.2013 Obsah 1. Zařazení vyřízeného dokumentu do spisu... 3 2. Automatický výpočet nabytí právní moci... 4 3. Tisk obálek v modulu Výpravna...

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

Použití informačního systému Helios Orange Automatická kontrola spolehlivosti plátce DPH a registrovaného bankovního účtu

Použití informačního systému Helios Orange Automatická kontrola spolehlivosti plátce DPH a registrovaného bankovního účtu Použití informačního systému Helios Orange Automatická kontrola spolehlivosti plátce DPH a registrovaného bankovního účtu 2013 BüroKomplet, s.r.o. Obsah 1 Kontakty... 3 2 Obecné... 4 3 Nespolehliví plátci,

Více

CO JE NOVÉHO V SYSTÉMECH DUNA DENTA 2015.1.

CO JE NOVÉHO V SYSTÉMECH DUNA DENTA 2015.1. CO JE NOVÉHO V SYSTÉMECH DUNA DENTA 2015.1. KARTA PACIENTA Karta pacienta byla vizuálně změněna z důvodu přidávání dalších polí. Záložky I.část, II, část byly nahrazeny záložkami Osobní údaje, Anamnéza,

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ NÁVOD PRO APLIKACI 1 Obsah: 1. Prvotní spuštění aplikace Část monitoring insolvenčního rejstříku 2. Hlavní okno 3. Monitorované subjekty 3.1 Skupiny monitorovaných subjektů

Více

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001 Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001 1. Nastavení služeb z internetu Pro používání téměř všech novinek v programu (ověření u FÚ, načítání adres, elektronická hlášení na FÚ apod.) je nutné program

Více

Příprava a zpracování dat

Příprava a zpracování dat Příprava a zpracování dat 18.6.2015 Brno www.i.cz 1 Agenda Metodika zpracování dat Zpracování dokladů Zpracování preskripce Datové pumpy Číselníky nastavení Závěr www.i.cz 2 Metodika zpracování produkce

Více

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny Studijní skupiny 1. Spuštění modulu Studijní skupiny 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Studijní skupiny 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Správa studijních skupin 2.3.1. Seznam

Více

Formulář NÚV v programu PPP4

Formulář NÚV v programu PPP4 Formulář NÚV v programu PPP4 Verze programu: 4.2.1.0 Datum: 16. 5. 2017 1. Nastavení programu PPP4 V programu je nutné nastavit: 1. cestu k programu Form Filler 602 (tento program musí mít každý uživatel

Více

edávky Návod k použití

edávky Návod k použití Vytvořeno: 30.08.2012 Návod k použití Obsah 1 Modul 2 Nastavení fakturace pro VZP 2.1 Frekvence účtování 3 Tvorba dávek 3.1 Příprava seznamu dávek 3.1.1 Seznam dávek 3.2 Tvorba a odesílání dávek 3.2.1

Více

Envis LIMS Klient distribučního portálu

Envis LIMS Klient distribučního portálu LIMS - Klient distribučního portálu Stručný návod k obsluze Envis LIMS Klient distribučního portálu Stručný návod k obsluze Tento stručný návod k obsluze je zkrácenou verzí návodu k obsluze Klienta distribučního

Více

Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ

Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ Modul slouží k evidenci a přehledu o nepřítomnostech zaměstnanců na pracovišti. Součástí modulu je schválení žádosti o dovolenou, nebo jiný druh nepřítomnosti (např. nemoc, čerpání

Více

Elektronické služby VZP ČR. Ing. Radek Papp vedoucí projektu

Elektronické služby VZP ČR. Ing. Radek Papp vedoucí projektu Elektronické služby VZP ČR Ing. Radek Papp vedoucí projektu Klienti VZP ČR v číslech Obsluha velkého množství klientů vyžaduje moderní a kvalitní nástroje Počet obyvatel ČR (březen 2007) 10 306 700 Počet

Více

Po registraci modulu E-SHOPY se v programu DUEL zpřístupní nabídky Seznam e-shopů a Objednávky přijaté - e-shop.

Po registraci modulu E-SHOPY se v programu DUEL zpřístupní nabídky Seznam e-shopů a Objednávky přijaté - e-shop. Modul E-SHOP Jedním z doplňků ke skladům v programu DUEL je modul E-SHOPY, který umožňuje synchronizaci mezi databází programu DUEL a fyzickým e-shopem. Synchronizace dat je optimalizována pro použití

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/15 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Vygenerování Podpisového klíče a žádost o vygenerování Podpisového

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA DUNA modul EET

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA DUNA modul EET OBSAH 1. ELEKTRONICKÁ EVIDENCE TRŽEB (EET)... 1 1.1. Nastavení EET... 1 1.2. Číselník Formy úhrad... 3 1.3. EET v agendě Kasa... 3 1.4. EET ve vystavených fakturách... 4 1.5. EET v pokladním dokladu...

Více

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV Obsah Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV... 2 Nastavení systému... 2 Úloha Klasifikace CPV... 3 Úloha Limity CPV... 3 Postup vytvoření limitu CPV... 3 Karta Seznam CPV... 4 Funkce úlohy

Více

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál DPD CZ Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 3 Přihlášení... 3 Nový uživatel, zapomenuté heslo... 5 3. Nastavení... 6 Nastavení uživatele... 6 Nastavení bankovních účtů...

Více

Tvorba dávek. Uživatelská příručka

Tvorba dávek. Uživatelská příručka Tvorba dávek Uživatelská příručka Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 27.9.2013 Tento návod slouží jako ucelený pohled pro vytvoření dávek pro pojišťovny. Neklade si za cíl detailně popsat jednotlivá

Více

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

v programu Úvod... - 2 - Funkcionality modulu... - 2 - Pro zprovoznění modulu potřebujete... - 3 - Aktivace modulu v programu...

v programu Úvod... - 2 - Funkcionality modulu... - 2 - Pro zprovoznění modulu potřebujete... - 3 - Aktivace modulu v programu... verze 1.20 poslední úprava 13. 9. 2011 v programu Úvod... - 2 - Funkcionality modulu... - 2 - Pro zprovoznění modulu potřebujete... - 3 - Aktivace modulu v programu... - 4 - Nastavení služeb... - 5 - Ověření

Více

PŘÍRUČKA PRO GENEROVÁNÍ TRANSPORTNÍHO CERTIFIKÁTU PRO HOMEBANKING PPF banky a. s.

PŘÍRUČKA PRO GENEROVÁNÍ TRANSPORTNÍHO CERTIFIKÁTU PRO HOMEBANKING PPF banky a. s. PŘÍRUČKA PRO GENEROVÁNÍ TRANSPORTNÍHO CERTIFIKÁTU PRO HOMEBANKING PPF banky a. s. Obsah: I. Úvod... 2 II. Vygenerování Transportního klíče a žádost o vygenerování Transportního certifikátu... 2 III. Spojení

Více

Agentura ochrany přírody a krajiny ČR Odbor vývoje a správy aplikací

Agentura ochrany přírody a krajiny ČR Odbor vývoje a správy aplikací Agentura ochrany přírody a krajiny ČR Odbor vývoje a správy aplikací Manuál k editační části aplikace Stavby v CHKO autor: Ladislav Matouš datum: 14.3.2014 verze dokumentu: 0.7 1 1 Obsah 1.1 Prohlížení

Více

51 Docházka externistů

51 Docházka externistů 51 Docházka externistů Uživatelský modul Docházka externistů slouží ke zpracování podkladu pro výpočet mzdy všem externím zaměstnancům. Za externí zaměstnance jsou považováni ti, kteří nemají účet v informačním

Více

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Verze: 0 Září 2015 Helpline: ISKP.OPPR@praha.eu 1 Po přihlášení do portálu ISKP 14+ (https://mseu.mssf.cz/) je uživateli v levé horní části

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA podporuje elektronickou evidenci tržeb (EET) v rámci evidence pokladních dokladů (PD). V souvislosti se zavedením podpory EET byla do systému doplněna možnost realizace úhrad PD alternativními

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Příloha č. 1 Verze IS esyco business

Příloha č. 1 Verze IS esyco business Příloha č. 1 Verze IS esyco business 1.10.1.1. Nasazení nové verze IS esyco business 1.10.1.1. proběhne u zákazníků postupně od 23. 4. 2018. V rámci nasazování verze budete kontaktováni konzultantem společnosti

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

Výtisk č.: Počet listů 19. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Role žadatel - postup

Výtisk č.: Počet listů 19. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Role žadatel - postup ÚZIS ČR Palackého nám. 4 128 01 Praha 2 - Nové Město Výtisk č.: Počet listů 19 Přílohy: 0 ÚZIS ČR Role žadatel - postup Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních dat v návaznosti

Více

Práce s bankovními výpisy

Práce s bankovními výpisy Práce s bankovními výpisy Proto, aby jste mohli bankovní výpisy importovat je třeba nejdříve nastavit cestu kde je systém má hledat a formát souboru jaký má očekávat. Ve vašem elektronickém bankovnictví

Více

CGMesky. Rozšiřující služba

CGMesky. Rozšiřující služba CGMesky Rozšiřující služba Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 15.7.2015 CGMesky Služba CGMesky umožňuje odesílat textové SMS zprávy přímo z prostředí Vašeho programu. Rychle a efektivně můžete informovat

Více

TAXexpert5 modul Kartotéka II.

TAXexpert5 modul Kartotéka II. TAXexpert5 modul Kartotéka II. Strana 1 (celkem 11) Základní obrazovka kartotéky Aplikace Kartotéka nahrazuje od verze 5.4.1 stávající modul CRM. Data byla převedena. Základní obrazovka se kromě společných

Více

VARIANTNÍ SKLADOVÉ KARTY. Katalogový doplněk ABRA Gen

VARIANTNÍ SKLADOVÉ KARTY. Katalogový doplněk ABRA Gen VARIANTNÍ SKLADOVÉ KARTY Katalogový doplněk ABRA Gen Dokumentace k doplňku ABRA Gen Datum: 20.04.2017 Obsah 1 Instalace a aktivace... 3 1.1 Instalace... 3 1.2 Aktivace... 5 2 Funkce... 5 3 Obecný popis...

Více

EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy

EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy Stránka 1 z 30 Datum poslední aktualizace : 4.10.2018 Obsah 1 Portlet Data a Dotazy... 3 1.1 Zadávání dotazů... 4 1.1.1 Pás dotazů... 4 1.1.2 Zobrazení

Více

IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy

IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy Uživatelská příručka použití aplikace Ministerstvo zemědělství IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy: Uživatelská

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

ŘÍZENÍ POHLEDÁVEK A AUTOMATICKÉ UPOMÍNKY. Katalogový doplněk ABRA Gen

ŘÍZENÍ POHLEDÁVEK A AUTOMATICKÉ UPOMÍNKY. Katalogový doplněk ABRA Gen ŘÍZENÍ POHLEDÁVEK A AUTOMATICKÉ UPOMÍNKY Katalogový doplněk ABRA Gen Dokumentace k doplňku ABRA Gen Datum: 20.4.2017 Obsah 1 Instalace a aktivace... 3 1.1 Instalace... 3 1.2 Aktivace... 5 2 Funkce... 6

Více

Pro vyúčtování pojišťovnám se používá jednoduchý průvodce, který Vás provede celým vyúčtováním. Pro tvorbu dávek platí:

Pro vyúčtování pojišťovnám se používá jednoduchý průvodce, který Vás provede celým vyúčtováním. Pro tvorbu dávek platí: Tento návod slouží jako ucelený pohled pro vytvoření dávek pro pojišťovny. Neklade si za cíl detailně popsat jednotlivá okna a veškeré dostupné možnosti a funkce, které by mohly celý postup spíše znepřehlednit.

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA APLIKACE. Administrace dokumentů

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA APLIKACE. Administrace dokumentů UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA APLIKACE Administrace dokumentů Úvod Představujeme Vám příručku pro uživatele modulu Administrace dokumentů. Modul Administrace dokumentů slouží k usnadnění a urychlení procesů spojených

Více

Elektronická evidence tržeb (EET)

Elektronická evidence tržeb (EET) Úvod Elektronická evidence tržeb (EET) Podle zákona o evidenci tržeb 112/2016 Sb. (ZoET) byla do Money doplněna funkčnost evidování tržeb. V navigátoru přibyl nový modul EET, který obsahuje dva uzly: Účtenky

Více

Modul Periodická fakturace

Modul Periodická fakturace Modul Periodická fakturace účetnictví pro živnostníky a malé společnosti O I P... 1 On-line...1 Off-line...1 M P... 3 Přínos pro uživatele... 3 P... 3 Karta nastavení vzoru periodického dokladu... 4 Záložka

Více

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP HELPDESK GEOVAP verze 1.2 11.11.2008 OBSAH 1 REGISTRACE DO HELPDESK...1 2 PŘIHLÁŠENÍ A ODHLÁŠENÍ...1 3 ZÁKLADNÍ OBRAZOVKA HELPDESK...2 4 PŘEHLED HLÁŠENÍ...2 5 ZALOŽENÍ NOVÉHO HLÁŠENÍ...3 6 ZOBRAZENÍ/EDITACE

Více

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků.

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 1 Popis aplikace Pracovní výkazy návod k použití Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 2 Technické požadavky klienta Internetový

Více

Integrační modul REX. pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů. Uživatelská příručka

Integrační modul REX. pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů. Uživatelská příručka REX a e-spis LITE 2.5.4 - uživatelská příručka Integrační modul REX pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů Uživatelská příručka www.i.cz Czech Republic

Více

FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu Obsah

FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu Obsah FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu Obsah FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu... 1 1 Úvod... 2 2 Po přihlášení... 2 3 Základní nastavení webu... 2 4 Menu... 2 5 Bloky... 5 6 Správa

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Modul Účetní centrála Efektivní řešení pro přenos dokladů mezi účetními firmami a jejich klienty

Modul Účetní centrála Efektivní řešení pro přenos dokladů mezi účetními firmami a jejich klienty Modul Účetní centrála Efektivní řešení pro přenos dokladů mezi účetními firmami a jejich klienty Copyright 2009 CÍGLER SOFTWARE, a.s. Money S3 - Účetní centrála 1 Obsah Účetní centrála / Účetní klient...

Více

Akce. 1. Spuštění modulu Akce

Akce. 1. Spuštění modulu Akce Akce Modul slouží k přehledu a zadávání údajů o akcích do centrální databáze VUT. Data jsou pořizována za účelem předávání údajů o výsledcích výzkumu a vývoje do Rejstříku informací o výsledcích (RIV),

Více

Externí spolupracovníci

Externí spolupracovníci Externí spolupracovníci Modul obsahuje přehled všech osob, které mají nebo v minulosti měly nějaký vztah k VUT, umožňuje jim přiřadit nový aktuální vztah k VUT nebo k útvaru VUT - "externí spolupracovník".

Více

NÁVOD PRO PŘIHLÁŠENÍ DO PORTÁLU PRO ZABEZPEČENÝ PŘÍSTUP

NÁVOD PRO PŘIHLÁŠENÍ DO PORTÁLU PRO ZABEZPEČENÝ PŘÍSTUP NÁVOD PRO PŘIHLÁŠENÍ DO PORTÁLU PRO ZABEZPEČENÝ PŘÍSTUP LÉKAŘ/LÉKAŘKA A PROVOZOVATEL/KA ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ Přihlášením do portálu a změnou všech hesel AKTIVUJETE službu erecept. Pokud budete mít při

Více

Registr pojištěnců veřejného zdravotního pojištění. Ing. Radek Papp vedoucí projektu

Registr pojištěnců veřejného zdravotního pojištění. Ing. Radek Papp vedoucí projektu Registr pojištěnců veřejného zdravotního pojištění Ing. Radek Papp vedoucí projektu O registrech obecně Registry mají sloužit lidem, nikoliv lidé registrům Registry jsou databáze a souhrny údajů Sbírat

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/13 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Vygenerování Transportního klíče a žádost o vygenerování Transportního

Více

Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce

Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce Verze dokumentu 1.0 Upozornění: ČSOB si vyhrazuje právo dokument upravovat, měnit adresy (umístění) a rozhraní služeb systému Klikni a daruj. V případě

Více

Postup obnovy a nastavení nového připojovacího certifikátu pro úložiště SÚKL

Postup obnovy a nastavení nového připojovacího certifikátu pro úložiště SÚKL Postup obnovy a nastavení nového připojovacího certifikátu pro úložiště SÚKL I. Postup pro rychlou automatickou obnovu certifikátu pomocí formuláře v Medioxu SÚKL implementoval rozhraní pro automatickou

Více

SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM

SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM Obsah dokumentu Tento dokument popisuje funkcionalitu modulu EKO-KOM v programu Sklad odpadů 8 (dále jen SKLAD). Cílová skupina komu je modul EKO-KOM v programu SKLAD určen Modul

Více

Nastavení komunikace s registrem EET. Krok 1 - Instalace certifikátu do Allegro. Před začátkem nastavení musíte mít připraveno:

Nastavení komunikace s registrem EET. Krok 1 - Instalace certifikátu do Allegro. Před začátkem nastavení musíte mít připraveno: EET v Allegro Tento dokument popisuje implementaci EET v Allegro. Zasílání dat do EET je realizováno vždy v běžném (online) režimu. Allegro samo je online služba a tudíž implementace zjednodušeného (offline)

Více

OVLÁDÁNÍ APLIKACE NIS MEDEA

OVLÁDÁNÍ APLIKACE NIS MEDEA OVLÁDÁNÍ APLIKACE NIS MEDEA Martin Fráňa, DiS. Děkanát, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci 1.1 Základní informace NIS MEDEA je nemocniční informační systém (NIS) od společnosti

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO POSKYTOVATELE ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB

STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO POSKYTOVATELE ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO POSKYTOVATELE ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB Obsah 1. PŘIHLÁŠENÍ... 2 2. NOVÉ PODÁNÍ... 2 a) Faktura... 4 b) Vyúčtování zdravotní péče soubor dávek... 5 c) Průběh pojištění podle čísel

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

AUTOMATICKÝ VÝBĚR POHLEDÁVEK (NEZAPLACENÝCH PŘEDPISŮ) PRO UPOMÍNKY...

AUTOMATICKÝ VÝBĚR POHLEDÁVEK (NEZAPLACENÝCH PŘEDPISŮ) PRO UPOMÍNKY... EVIDENCE UPOMÍNEK Nový systém upomínek od verze 2.14 podstatně rozšiřuje stávající možnosti a dává k dispozici automatický systém generace ( bez nutnosti výběrů ). Stávající systém, kdy si uživatel určuje

Více

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator. Webové rozhraní pro vybrané funkce programového balíku APS Administrator

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator. Webové rozhraní pro vybrané funkce programového balíku APS Administrator APS Web Panel Rozšiřující webový modul pro APS Administrator Webové rozhraní pro vybrané funkce programového balíku APS Administrator Instalační a uživatelská příručka 2004 2016,TECH FASS s.r.o., Věštínská

Více

Novinky Mediox 3000 verze 321

Novinky Mediox 3000 verze 321 Novinky Mediox 3000 verze 321 V Praze, 15. 10. 2018 1. Úpravy v programu 1. 1. Opětovné spuštění modulu Hlášení závad SÚKL v novém rozhraní Bylo implementováno hlášení závad SÚKL na nové rozhraní. Pro

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL Příručka pro klienty V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktujte na info@artesa.cz nebo na čísle 800 128 836. 1/23 Artesa, spořitelní družstvo, www.artesa.cz, info@artesa.cz

Více

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

2HCS Fakturace 3 - modul Banka - 2HCS Fakturace 3 - modul Banka - Autor: Tomáš Halász 2H C.S. s.r.o. Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web: www.faktury.cz pro verzi: dne: 3.7.23 a novější 01.09.2010 1/16 Obsah Úvod...3

Více

Elektronické zpracování dotazníků AGEL. Verze 2.0.0.1

Elektronické zpracování dotazníků AGEL. Verze 2.0.0.1 Elektronické zpracování dotazníků AGEL Verze 2.0.0.1 1 Obsah 2 Přihlášení do systému... 1 3 Zápis hodnot dotazníků... 2 3.1 Výběr formuláře pro vyplnění dotazníku... 2 3.2 Vyplnění formuláře dotazníku...

Více

Operační program Rybářství

Operační program Rybářství OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Standardní roční monitorovací zprávy Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe) Přihlášení do Portálu farmáře

Více

1.0.27. první veřejná verze 1.0.28

1.0.27. první veřejná verze 1.0.28 1.0.27 první veřejná verze 1.0.28 ODSTRANĚNÍ KRITICKÝCH CHYB - chyba ("Input string was not in a correct format") v případě nestandartních jazykových nastavení v operačním systému (následek: nemožnost

Více

WinVet - PetExpert Copyright 2018

WinVet - PetExpert Copyright 2018 WinVet - PetExpert Copyright 2018 Obsah 1. Winvet - PetExpert... 2 1.1. Nastavení přihlašovacích údajů... 3 1.2. Přidělení PetExpert smlouvy pacientovi... 4 1.3. Založení a ukončení pojistné události...

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

Elektronická evidence tržeb v KelSQL / KelEXPRESS / KelMINI

Elektronická evidence tržeb v KelSQL / KelEXPRESS / KelMINI Elektronická evidence tržeb v KelSQL / KelEXPRESS / KelMINI (dále jen KelSQL) Základní informace o EET získáte na etrzby.cz, tento návod Vás provede nezbytnými kroky od získání certifikátu, přes prvotní

Více

Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP. Obnova certifikátu

Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP. Obnova certifikátu Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP Obnova certifikátu Obsah Obsah... 2 1. Úvodní stránka... 3 2. Správa certifikátů... 3 2.1. Seznam certifikátů... 3 2.2 Registrace certifikátů OBNOVA certifikátu

Více

ELEKTRONICKÉ SCHVALOVÁNÍ LIKVIDAČNÍCH LISTŮ (FAKTUR)

ELEKTRONICKÉ SCHVALOVÁNÍ LIKVIDAČNÍCH LISTŮ (FAKTUR) ELEKTRONICKÉ SCHVALOVÁNÍ LIKVIDAČNÍCH LISTŮ (FAKTUR) Likvidační list je generován z informačního systému ifis a v podobě podkladů pro schválení se přenáší do aplikace VERSO, kde se likvidační listy elektronicky

Více

Pokyny pro uživatele programu SKLAD Odpadů 8

Pokyny pro uživatele programu SKLAD Odpadů 8 1 Pokyny pro uživatele programu SKLAD Odpadů 8 Radim Kopal INISOFT s.r.o. 31.12.2014 Obsah Obsah... 2 Nastavení číselných řad... 3 Kontrola skladové bilance... 4 Uzávěrka roku... 7 Převod evidence do programu

Více

VYUŽÍVÁNÍ ÚDAJŮ Z REGISTRU OBYVATEL A AGENDOVÉHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU EVIDENCE OBYVATEL (PRO ÚČELY SAMOSPRÁV) (VERZE 1.02) MANUÁL PRO OBCE

VYUŽÍVÁNÍ ÚDAJŮ Z REGISTRU OBYVATEL A AGENDOVÉHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU EVIDENCE OBYVATEL (PRO ÚČELY SAMOSPRÁV) (VERZE 1.02) MANUÁL PRO OBCE VYUŽÍVÁNÍ ÚDAJŮ Z REGISTRU OBYVATEL A AGENDOVÉHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU EVIDENCE OBYVATEL (PRO ÚČELY SAMOSPRÁV) (VERZE 1.02) MANUÁL PRO OBCE ÚVOD Tento dokument stručně popisuje postup při využívání údajů

Více

Elektronická evidence tržeb a její nastavení v systému SB KOMPLET

Elektronická evidence tržeb a její nastavení v systému SB KOMPLET a její nastavení v systému SB KOMPLET Předpoklady - Registrace k EET na FU na základě vyzvednutých autentizačních kódů pro první přihlášení - Zaevidované provozovny a vygenerované certifikátu - SB KOMPLET

Více

Rizikové procesy. 1. Spuštění modulu Rizikové procesy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Rizikové procesy

Rizikové procesy. 1. Spuštění modulu Rizikové procesy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Rizikové procesy Rizikové procesy Modul slouží k evidenci rizik a zpracovávání mapy rizik za jednotlivé součásti a VUT. Přístupová práva k tomuto modulu mohou získat manažeři rizik a výbor pro řízení rizik. 1. Spuštění

Více

Vývoj, výroba, prodej a montáž docházkových a identifikačních systémů. Docházka 3000 Personalistika

Vývoj, výroba, prodej a montáž docházkových a identifikačních systémů. Docházka 3000 Personalistika BM Software, Němčičky 84, 69107 Němčičky u Břeclavi Vývoj, výroba, prodej a montáž docházkových a identifikačních systémů Tel: 519 430 765, Mobil: 608 447 546 e-mail: bmsoft@seznam.cz web: http://www.dochazka.eu

Více

Uživatelská příručka pro ředitele škol

Uživatelská příručka pro ředitele škol Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Uživatelská příručka pro ředitele škol Název souboru: Modul IDM - Uživatelská příručka pro ředitele škol V2.doc Strana 1 Obsah 1 Úvod... 3 2 Přihlášení

Více

Evidence nedůvěryhodných plátců DPH a zveřejněných bankovních účtů

Evidence nedůvěryhodných plátců DPH a zveřejněných bankovních účtů Evidence nedůvěryhodných plátců DPH a zveřejněných bankovních účtů E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 9) Popis... 3 Řešení v ESO9... 3 Možná úskalí...

Více

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky 27 Evidence kasiček Uživatelský modul Evidence kasiček realizuje evidenci všech pořádaných sbírek, jednotlivých kasiček sbírky, dále pak evidenci výběrů kasiček s návazností na pokladnu (příjem výběru

Více

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 verze 15.05.2 25.5.2015 Kontrola neobsazených čísel Oprava chyby při kontrole neobsazených čísel v případě duplicitních čísel faktur. verze 15.05.1 02.5.2015 Režim

Více

XENGO. nová definice mobility VIRTUÁLNÍ OBCHOD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

XENGO. nová definice mobility VIRTUÁLNÍ OBCHOD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA XENGO nová definice mobility VIRTUÁLNÍ OBCHOD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah 1. Úvod 3 2. Jak nakonfigurovat virtuální obchod? 4 2.1. Konfigurace kategorií 4 Jak přidat kategorii? 4 Jak editovat kategorii?

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

(6) Nové cvičení využívající aplikační SW NIS Z.Szabó, 2007/08

(6) Nové cvičení využívající aplikační SW NIS Z.Szabó, 2007/08 Zdravotní pojišťovna Program Zdravotní pojišťovna zajišťuje zpracování dat zdravotnických zařízení pro zdravotní pojišťovny ČR a zároveň umožňuje sběr a zpracování zdravotnických informací pro Národní

Více

SW Aktion verze 5.1. Seznam změn a nových funkcí

SW Aktion verze 5.1. Seznam změn a nových funkcí SW Aktion verze 5.1 Seznam změn a nových funkcí Přidán nový typ adresového bodu pro terminál AXT-3xx/5xx Doplněna nová agenda Monitor událostí - sledování on-line průchodů na vybraných zařízeních přímo

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.16 Výstupní kontrola 07.1/2009. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.16 Výstupní kontrola 07.1/2009. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod... 2 2.1 Výhody... 2 2.2 Základní ovládání... 2 3 Menu... 3 3.1 Menu Soubor... 3 3.1.1 Menu Soubor/Filtr... 3 3.1.2 Menu Soubor/Tisk vybraného záznamu... 3 3.1.3 Menu Soubor/Tisk

Více

Zápůjčky/Předměty NÁVOD

Zápůjčky/Předměty NÁVOD NÁVOD www.aktion.cz POPIS Modul umožňuje elektronické vydávání a přehlednou evidenci zapůjčených předmětů, jako jsou klíče, různé pracovní nástroje, pracovní pomůcky a jiné položky. Agenda najde uplatnění

Více

06/2008 Novinková dokumentace

06/2008 Novinková dokumentace 06/2008 Novinková dokumentace N E W S 0 6 / 2 0 0 8 KONFIGURACE PŘECHODU NA EUR...2 ZBOŽÍ A CENY...3 CENÍKOVÉ KARTY UMOŽŇUJÍ PŘIPOJIT VÍCERO OBRÁZKŮ... 3 HROMADNÉ NAPLNĚNÍ SMLUVNÍCH CEN PŘES MARK. VÝBĚR...

Více

Postup při registraci (autentizaci) OVM do informačního systému evidence přestupků (ISEP)

Postup při registraci (autentizaci) OVM do informačního systému evidence přestupků (ISEP) Postup při registraci (autentizaci) OVM do informačního systému evidence přestupků (ISEP) 0 K využívání webových služeb pro komunikaci s informačním systémem evidence přestupků (ISEP) Rejstříku trestů

Více

Objednávky přepravy Uživatelská příručka

Objednávky přepravy Uživatelská příručka Objednávky přepravy Uživatelská příručka Objednávka zadání objednávky Přihlášení a spuštění modulu Objednávky Otevřete www prohlížeč na adrese www.eschenker.dbschenker.com Přihlaste se vašim SIMS ID a

Více

Modul EPNO. Téma: Elektronické odesílání evidenčních listů přepravy nebezpečných odpadů

Modul EPNO. Téma: Elektronické odesílání evidenčních listů přepravy nebezpečných odpadů Modul EPNO Téma: Elektronické odesílání evidenčních listů přepravy nebezpečných odpadů Program: EVI 8 Vypracoval: Mgr. Tomáš Čejchan (oddělení Podpora) Revize: 07.03.2014 Tento dokument popisuje funkcionalitu

Více

14 Deník poradny. Popis modulu. Záložka Deník poradny

14 Deník poradny. Popis modulu. Záložka Deník poradny 14 Deník poradny Uživatelský modul Deník poradny realizuje běžnou denní agendu poradenských pracovníků. V tomto modulu jsou evidovány pokládané dotazy spolu s poskytovanými odpověďmi a radami. Dotazy,

Více