Slovníček k učebnici Tamburin 1 - pokyny v pracovním sešitě

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Slovníček k učebnici Tamburin 1 - pokyny v pracovním sešitě"

Transkript

1 Slovníček k učebnici Tamburin 1 - pokyny v pracovním sešitě 1. lekce Ich und du Já a ty 1. Hry Udělej šipky. 2. Hrajeme si A) Přečti a namaluj obrázek. B) vystřihni a nalep (str.65) C) vystřihni a nalep (str. 65) nebo napiš věty. D) Najdeš slova? Napiš je. 3. Ano nebo ne? Čti a prohlédni si obrázky. Zakřížkuj: ano nebo ne? 4. Co patří do rámečku? Doplň písmena: 5. Abeceda a) Najdi cestu. Uspořádej podle abecedy. Pozor! Ne všechna písmena přijdou na řadu. b) Uspořádej slova podle abecedy. Zkus to nejdřív sám/sama. Napiš slova na lístečky a seřaď je. Jestliže to je moc těžké, udělej nejdříve cvičení c). c) Tady si můžeš slova ještě jednou napsat a své lístečky zkontrolovat. d) Nahoře stojí vedle každého písmena znak. To je tajné písmo. Dokážeš přečíst dopis? e) Napiš následující dopis tajným písmem. f) Napiš dopis (normálně nebo tajným písmem). 6. A kdo jsi ty? Napiš jména správně. 7. A kdo jsi ty? Kdo to je? a) Kdo to říká? Doplň značky. b) Napiš to. 8. Víš to? a) Vystřihni a nalep (str. 65) nebo napiš. b) Udělej šipky. 9. Uděláme si kostku. Rozloženou kostku ze strany 65 nalepíme na tvrdý papír, vystřihneme, slepíme a namalujeme body. 10. Čísla Napiš čísla. 11. Od jedničky do šestky. Napiš slova. Můžeš se podívat do cvičení Co je na druhé straně? Napiš čísla slovy. 13. Házíme kostkou. a) Seřaď věty do rozhovoru. b) Napiš text správně do sešitu 14. Můžu hrát s vámi? a) Kdo to říká? Nakresli hlavu a uspořádej. b) Dodělej komiks. Napiš věty do bublin. 15. Dobré ráno Udělej šipky. 16. Co se hodí? Napiš do bublin, co asi dotyčné osoby říkají. 2. lekce Komm, wir gehen nach Hause Pojď, půjdeme domů 1. Najdeš věty? Napiš věty správně. 2. Pojď, půjdeme si hrát. a) Prohlédni si obrázky. Napiš rozhovor. Zkus to nejdříve sám/sama. Pak můžeš provést kontrolu pomocí úkolu b). Pokud to bude moc těžké, udělej nejdřív úkol b).

2 b) Uspořádej věty do rozhovoru. Napiš k větám čísla.zkontroluj pak úkol a. 3. To je moje sestra Podívej se na první obrázek. Pak hledej, jak jdou věty v rozhovoru po sobě. 4. Počítáme Vypočítej. Napiš čísla slovy. 5. Co říkáš? Která odpověď je správná? Napiš čísla dole. 6. Kolik je jim let? (Jak je kdo starý?) a) Prohlédni si obrázky a napiš odpověď slovem. b) Prohlédni si obrázky. Napiš věty. 7. Co to je? Spoj čísla takhle: 8. Co následuje? Napiš následující číslo. 9. To říká Zuzka. Dokonči věty. 10. To je moje rodina Vystřihni a vlep (str. 67) nebo napiš. Doplň, co chybí. 11. Tassilova rodina Vystřihni a nalep (str. 67). 12. Puzzle V každém rámečku je otázka a odpověď. Která otázka se hodí? Vystřihni obrázky na str. 67, vyhledej správné číslo a polož lísteček na příslušné políčko dole. 13. Co říká Tassilo? Prohlédni si obrázek a doplň věty. 14. Co patří dovnitř? Doplň písmena. 15. Rýmy Doplň slova, která se rýmují. 3. lekce Schule, Schule, Schule Škola, škola, škola 1. Ve třídě. Udělej šipky. 2. Copak bys chtěl? Vystřihni a nalep (strana 69) nebo napiš. 3. Křížovka. Piš: 4. Hele, co se děje? Vystřihni a nalep (strana 69) 5. Barevný indián. Přečti čísla a barvy. Vymaluj. 6. Balónky. Napiš slova správně a vymaluj. 7. Obrázková skrývačka. Vystřihni (strana 69) a nalep. Linka ti pomůže. 8. Tříbarevná skrývačka. a) Vystřihni (strana 69) a nalep. Vymaluj kolonky barvami. b) Ke slovům namaluj malé obrázky. 9. Co se hodí? a) Udělej šipky. b) Napiš věty do sešitu. 10. Co chci dělat? Napiš. 11. Pepe dělá blbosti. Napiš správně. 12. Moje aktovka. a) Udělej šipky a to, co se nehodí, vyškrtej. b) Co patří do aktovky? Podtrhni tyto slova modře, zeleně nebo červeně. c) Napiš věty do sešitu. 13. Hádejte! Dobře si prohlédni obrázky. Co říká Petr? Dokonči věty. 14. Máš? Dokonči věty. 15. Taková blbost!

3 a) Podtrhni slova s ei-eu-ie-ö-ü. b) Která slova to jsou? 16. Kdo má? Prohlédni si obrázky a napiš odpovědi. 17. Co patří k sobě? a) Spojuj. b) Napiš věty z úkolu a) správně do sešitu. 4. lekce O je, o je, es tut so weh! Jau, jau, to to bolí! 1. Jak se tomu říká? Vystřihni a nalep (str. 71) nebo napiš. 2. Křížovka. a) Utvoř slova a napiš je na správné místo b) Přiřadˇ čísla k obrázku. 3. Abeceda a) Seřadˇ slova podle abecedy. Zkus to nejdříve sám/sama. b) Zde si můžeš slova ještě jednou zkontrolovat a porovnat se svým řešením. 4. Udělej si sám/sama hádanky. Seřadˇ slova tak, aby z počátečních písmen vzniklo nové slovo. Napiš do sešitu (bloku). 5. Tassilo si hraje na schovávanou. a) Co říká Tassilo? Napiš mein meine b) Nakresli šipky od vět k obrázku. 6. Taková blbost! Přečti a oprav věty. 7. Co říkají děti? a) Uspořádej věty do rozhovoru. Očísluj je. b) Napiš krátký příběh. c) Napiš ještě jeden příběh. Pozor, chyták! 8. Otázka a odpovědˇ Napiš odpovědi. 9. Petr je nemocný. Piš. 10. Co se hodí? Napiš dole čísla. 11. Co říkají děti? Najdeš věty? Napiš je. 12. Zuzka je nemocná. a) Prohlédni si obrázek. Pak hledej, jak jdou věty v příběhu za sebou. Najdeš cestu? b) Napiš příběh správně do sešitu. 13. Domino a) Spoj dominové kostky. b) Udělej si domino. 14. Puzzle Co je správně? Vystřihni části obrázku na str. 71, vyhledej číslo a polož pak dílek dole na správné políčko. 15. Nemůžu malovat. a) Prohlédni si obrázek. Uspořádej věty do rozhovoru. Očísluj je. b) Kdo to říká? Maria nebo Tobias? Napiš M nebo T. Na co se ptá Tobias? Podtrhni: Schreibst du? Kdo má vodovky? 16. Kde jsou schovaná slova? Najdi 8 slov. Napiš slova k obrázkům. 17. Jídlo a pití. Vystřihni a nalep. (str. 71) Co můžeš jíst? Co pít? 18. Co jím a piju rád/a? a) Najdi cestu a napiš věty.

4 b) A tedˇ ty. c) Dokonči věty. 5. lekce Verkleiden Převlékání 1. Obrázková skrývačka. Vystřihni (strana 73) a nalep. 2. Kde jsou schovaná slova? a) Najdi těchto osm slov. b) Najdeš ještě osm jiných slov? c) Seřaď slova podle abecedy. Napiš do sešitu. 3. Křížovka a) Kam patří tahle slova? b) Napiš čísla z křížovky. 4. Čtyři barvy. Namaluj obrázky z třetího úkolu. 5. Čtyřbarevná skrývačka. a) Vystřihni a nalep. (strana 73) Vymalauj kolonky. b) Napiš věty do sešitu. 6. Co patří k sobě? a) Spoj. b) Napiš věty správně do sešitu. c) Vymysli nové věty. Napiš je do sešitu. 7. Přestrojování. a) Vystřihni a nalep (strana 73) nebo napiš. b) Namaluj oblečené osoby. 8. Jsem klaun. a) Vystřihni. (strana 75) b) Čti o oblékni klauna. c) Čti a svlékni klauna. 9. Takový nesmysl! a) Prohlédni si obrázek a čti. b) Napiš správně věty a namaluj. 10. Slabiková hádanka. Kdo je to? Hledej slabiky a napiš slova pod obrázky. 11. Křížovka. Napiš slova správně do křížovky. 12. Co se tady děje? Dokonči věty. 13. Hrajeme si na převlékání. a) Čím chci být? Dokonči věty. b) Co potřebuji? Dokonči věty. 14. Kašpárek by chtěl kouzlit. a) Čti a seřaď obrázky. Vepiš čísla. b) Tajné písmo! Která slova to jsou? 6. lekce Mein und dein Můj a tvůj 1. Puzzle. Co je správně? Vystřihni části obrázku na str. 77, vyhledej číslo a polož pak dílek dole na správné políčko. 2. Kde jsou ty věci? Pozorně si prohlédni obrázek a napiš.

5 3.Můj penál. Piš: ist - sind 4. Já mám tolik věcí. A ty? Prohlédni si obrázky. Dokonči věty. 5. Moje věci jsou pryč. a) Spoj. b) Napiš věty správně do sešitu. 6. Pětibarevná skrývačka. Vystřihni a nalep (strana 77). Vymaluj sloupce: 7. Co pak to je? Prohlédni si obrázky a napiš. 8. Jaké jsou ty věci? Dokonči věty. 9. To jsem já! Dokonči věty. 10. To je Billy. a) Čti a maluj. b) Podtrhni. 11. Najdi rozdíly. Pozorně si prohlédni obrázek A. Nyní si pozorně prohlédni obrázek B. Co je pryč? Piš: 12. Co a jak? Vystřihni a nalep (strana 79) nebo napiš. Také vymaluj obrázky. 13. Obrázková skrývačka. a) Vymaluj sloupce. b) Vystřihni a nalep. (Strana 79) 14. Kde jsou hračky? a) Napiš slova správně. b) Kde jsou hračky? Nakresli k obrázku šipky. c) Vymaluj obrázky: d) Napiš do svého sešitu otázky. 15. Co patří k sobě? a) Spoj. b) Napiš věty správně do svého sešitu. c) Napiš další věty: 16. Co říkají děti? Najdi cestu a napiš věty. 17. Jaké jsou hračky? Co je správně? Vepiš čísla dolů. 18. Křížovka. Napiš protiklady. 19. Věci dělají hlouposti. Prohlédni si obrázek a přečti slova. Napiš slova na správné místo. 20. Co dělají děti? Prohlédni si obrázky a napiš věty. 21. Co dělají děti rády. Vystřihni a nalep. (Strana 79) 22. Jak nudné! a) Přečti si příběh a prohlédni si obrázky. b) Každé číslo v textu je jedno slovo. Tady jsou ta slova. Napiš k nim čísla. c) Napiš příběh správně do svého sešitu. 7. lekce Der Wolf und die Hexe Vlk a čarodějnice 1. Co je to? Prohlédni si obrázek a přečti otázku. Napiš odpověď.

6 2. Najdeš zvířátka? Vymaluj všechna políčka označená tečkou. Jaká zvířátka jsou schovaná? Vypiš je. 3. Příběh "Vlk a čarodějnice" a) Prohlédni si obrázky. Přečti otázky. Umíš vyprávět ten příběh? b) Ještě jednou si přečti otázky. Nyní napiš odpovědi. Otázky ti pomohou. Na každou linku patří jednou slovo 4. Kde (pak) jsou všichni? a) Prohlédni si obrázek a napiš. b) Co dělají zvířátka, kašpárek a čarodějnice? Prohlédni si obrázek a napiš.

Pokyny v pracovním sešitě

Pokyny v pracovním sešitě Pokyny v pracovním sešitě Lekce 1 Der Zirkus kommt Cirkus přijíždí 1. Skrývačka Přečti si úkoly a dole najdi vhodná slova. Vybarvi políčka. Pokud si našel správná slova, uvidíš obrázek. 2. Martinův týden

Více

KL cm = mm U. ST cm = mm UV cm = mm XY cm = mm KL = mm mm PQ = mm mm ST = mm mm UV = mm mm XY = mm mm

KL cm = mm U. ST cm = mm UV cm = mm XY cm = mm KL = mm mm PQ = mm mm ST = mm mm UV = mm mm XY = mm mm KARTA 19 ODHADY 1 1 a) Zkus uspořádat úsečky podle délky od nejkratší po nejdelší P T Y K L S X b) Odhadni délky čar v cm a převeď je na mm Q KL cm = mm U V PQ cm = mm c) Změř úsečky v mm O kolik mm se

Více

Matematika se Čtyřlístkem 1

Matematika se Čtyřlístkem 1 Matematika se Čtyřlístkem SPOČÍTEJ, KOLIK VĚCÍ JE V KAŽDÉ SKUPINĚ. DO RÁMEČKU NAKRESLI STEJNÝ POČET PUNTÍKŮ. ŘEKNI, CO VIDÍŠ, NAPŘ. TŘI TYČINKY. DO OKÉNEK NAKRESLI STEJNÝ POČET TVARŮ. POTOM NA OKÉNKA PŘILOŽ

Více

ZŠ a MŠ Panenské Břežany

ZŠ a MŠ Panenské Břežany Hlavní 63, 250 70 Panenské Břežany www.zsmsbrezany.cz, zsbrezany@seznam.cz Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol Číslo projektu: Šablona: Cz.1.07/1.4.00/21.1997 VY_32_INOVACE_41-60

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) Majakovského

Více

INDIÁNI NEJPRVE SI VEZMĚTE PRACOVNÍ SEŠIT K ŽIVÉ ABECEDĚ. NA INDIÁNSKÉ STRÁNCE 13 VYPRACUJTE KAŽDÝ SÁM CVIČENÍ 4.

INDIÁNI NEJPRVE SI VEZMĚTE PRACOVNÍ SEŠIT K ŽIVÉ ABECEDĚ. NA INDIÁNSKÉ STRÁNCE 13 VYPRACUJTE KAŽDÝ SÁM CVIČENÍ 4. CENTRUM ČTENÍ, TI SE MAJÍ, CELÝ DEN SI JENOM HRAJÍ. POJĎME SI HRÁT NEJEN S PÍSMENKEM I NEJPRVE SI VEZMĚTE PRACOVNÍ SEŠIT K ŽIVÉ ABECEDĚ. NA INDIÁNSKÉ STRÁNCE 13 VYPRACUJTE KAŽDÝ SÁM CVIČENÍ 4. UDĚLEJTE

Více

Září 1t - Já a moje školka - S čím si nehraješ? Červenou pastelkou škrtni věci, se kterými si ve školce nehraješ. Tereza Bartošová

Září 1t - Já a moje školka - S čím si nehraješ? Červenou pastelkou škrtni věci, se kterými si ve školce nehraješ. Tereza Bartošová Září 1t - Já a moje školka - S čím si nehraješ? Červenou pastelkou škrtni věci, se kterými si ve školce nehraješ. Tereza Bartošová Září 1t - Já a moje školka - Dvojice Najdi dvojice slov s opačným významem:

Více

o ó PEPA STOJÍ ZA OKNEM, POZORNĚ SE DÍVÁ VEN. COPAK VIDÍ? CO, CO, CO? VIDÍ VŠECHNO S VELKÝM O! UMÍM: O Ó

o ó PEPA STOJÍ ZA OKNEM, POZORNĚ SE DÍVÁ VEN. COPAK VIDÍ? CO, CO, CO? VIDÍ VŠECHNO S VELKÝM O! UMÍM: O Ó 1. VYBARVI PÍSMENO O. O O Ó o ó 2. O = HNĚDÁ, = ZELENÁ. 3. PIŠ PÍSMENO O K OBRÁZKŮM, JEJICHŽ NÁZVY ZAČÍNAJÍ HLÁSKOU O. KTERÝ OBRÁZEK SEM NEPATŘÍ A PROČ? 4. NALEP PÍSMENO O, KTERÉ NAJDEŠ V PŘÍLOZE. 5. ZAKROUŽKUJ

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) Majakovského

Více

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti,

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti, PRACOVNÍ LISTY Milé děti, pracovní listy, které právě držíte v rukou, vznikly jako doplněk ke knize Lukáš a profesor Neptun autorky Petry Štarkové a ilustrátora Milana Starého. Navazují tedy na příběh

Více

Hravé učení s ABECEDOU. Soubor pracovních listů nejen pro ţáky se specifickými vzdělávacími potřebami na procvičování učiva 1.

Hravé učení s ABECEDOU. Soubor pracovních listů nejen pro ţáky se specifickými vzdělávacími potřebami na procvičování učiva 1. Hravé učení s ABECEDOU Soubor pracovních listů nejen pro ţáky se specifickými vzdělávacími potřebami na procvičování učiva 1. ročníku OBSAH 1. Hláska a písmeno M 2. Hláska a písmeno A 3. Slabiky MA, MÁ

Více

Základní škola Kaznějov, příspěvková organizace, okres Plzeň-sever

Základní škola Kaznějov, příspěvková organizace, okres Plzeň-sever Základní škola Kaznějov, příspěvková organizace, okres Plzeň-sever DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Název projektu Registrační číslo projektu UČENÍ JE SKRYTÉ BOHATSTVÍ - INOVACE VÝUKY ZŠ KAZNĚJOV CZ.1.07/1.1.12/02.0029

Více

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU OPVK, projekt číslo:cz.1.07/1.4.00/21.3732

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU OPVK, projekt číslo:cz.1.07/1.4.00/21.3732 Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU OPVK, projekt číslo:cz.1.07/1.4.00/21.3732 Anotace: Slova se slabikotvorným l, r, poznávání rozdílu mezi zvukovou a grafickou podobou

Více

ČÁSTI DNE. Autorky: Radka Kolářová, Zuzana Janoušková

ČÁSTI DNE. Autorky: Radka Kolářová, Zuzana Janoušková ČÁSTI DNE Pracovní list byl vytvořen pro žáky s různou úrovní znalosti češtiny (úkoly lze dle aktuální úrovně žáků upravovat). Využití k společné i samostatné práci. Věková skupina: 2. - 3. třída ZŠ (pro

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) Majakovského

Více

Disney Uč se s námi Disney Uč se s námi

Disney Uč se s námi Disney Uč se s námi Milí rodiče, díky knihám ze série Disney Uč se s námi zvládnou vaše děti spoustu učiva mnohem snadněji. Uvnitř této knihy naleznete jasné a přehledně uspořádané úkoly, které vašim dětem pomohou při osvojování

Více

Věta tázací pracovní list Jméno a příjmení:

Věta tázací pracovní list Jméno a příjmení: č. 2 název Věta tázací anotace Pracovní list je zaměřen na poznávání a určování věty tázací, dále na rozvoj čtení s porozuměním. Součástí pracovního listu je i správné řešení. očekávaný výstup ZV LMP Jazyk

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Základní škola Sokolov, Běžecká 2055 pracoviště Boženy Němcové 1784

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Základní škola Sokolov, Běžecká 2055 pracoviště Boženy Němcové 1784 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Základní škola Sokolov, Běžecká 2055 pracoviště Boženy Němcové 1784 Název a číslo projektu: Moderní škola, CZ.1.07/1.4.00/21.3331 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

a nečinně přihlížet. Přestaň zevlovat a přidej se. Uštědříme jim typickou reptačí lekci!

a nečinně přihlížet. Přestaň zevlovat a přidej se. Uštědříme jim typickou reptačí lekci! . KAPITOLA Hledání začíná Kamaráde, jsou pryč Všechna jsou pryč! Zatímco jsme stavěli hnízdo, banda prasat nám ukradla vzácná vejce. Nehodláme se s tím smířit a nečinně přihlížet. Přestaň zevlovat a přidej

Více

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech. VE 2. TŘÍDĚ ZŠ práce s jazykem

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech. VE 2. TŘÍDĚ ZŠ práce s jazykem METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02.0003 Sada metodických listů: KABINET 1. STUPNĚ

Více

O OVOCE, PODZIMNÍ SKLIZEŇ 4 S STROMY MAJÍ SVÁTEK, STAVBA STROMU 6 SPOJENÍ DVOU PÍSMEN (SO) 9 A ANGÍNA, NEMOCI 10 TVOŘENÍ OBRÁZKOVÝCH VĚT 11

O OVOCE, PODZIMNÍ SKLIZEŇ 4 S STROMY MAJÍ SVÁTEK, STAVBA STROMU 6 SPOJENÍ DVOU PÍSMEN (SO) 9 A ANGÍNA, NEMOCI 10 TVOŘENÍ OBRÁZKOVÝCH VĚT 11 OBSAH O OVOCE, PODZIMNÍ SKLIZEŇ 4 S STROMY MAJÍ SVÁTEK, STAVBA STROMU 6 SPOJENÍ DVOU PÍSMEN (SO) 9 A ANGÍNA, NEMOCI 10 TVOŘENÍ OBRÁZKOVÝCH VĚT 11 M MAMINKA 14 ČTEME PRVNÍ SLOVA 14 E PODZIMNÍ VICHŘICE,

Více

ALARM PRACOVNÍ LISTY

ALARM PRACOVNÍ LISTY ALARM PRACOVNÍ LISTY Leden 2009 Číslo projektu: 1F44/L/058/050 Zadavatel: Ministerstvo dopravy Styčný pracovník: Ing. Blanka Sunkovská Datum: leden 2009 Zodpovědný řešitel: Mgr. Iva Provalilová Spoluřešitelé:

Více

Tento pracovní list slouží k procvičování porozumění německému textu.

Tento pracovní list slouží k procvičování porozumění německému textu. Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 8.03 Já a moje rodina (pro 8. ročník) Tento pracovní list slouží k procvičování porozumění

Více

Srpen 1t - Letní květiny - Z květiny na květinu Obtáhni tečky, pomoz motýlů proletět přes louku. Veronika Baudyšová

Srpen 1t - Letní květiny - Z květiny na květinu Obtáhni tečky, pomoz motýlů proletět přes louku. Veronika Baudyšová Srpen 1t - Letní květiny - Z květiny na květinu Obtáhni tečky, pomoz motýlů proletět přes louku. Veronika Baudyšová Srpen 1t - Letní květiny - Zalévání květin Grafomotorika - uvolnění ruky, procvičení

Více

VY_12_INOVACE_Cj1_03 Základní škola a mateřská škola Herálec, Herálec 38, ; IČ: ; tel.:

VY_12_INOVACE_Cj1_03 Základní škola a mateřská škola Herálec, Herálec 38, ; IČ: ; tel.: Projekt: ŠKOLA PRO ŽIVOT Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2362 Kód: 01.02 Pořadové číslo materiálu: 03 I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti

Více

Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/ Metodické pokyny k pracovnímu listu č Můj počítač (pro 8.

Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/ Metodické pokyny k pracovnímu listu č Můj počítač (pro 8. Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 8.07 Můj počítač (pro 8. ročník) Tento pracovní list slouží k procvičování slovíček týkajících

Více

Název : VY_32_INOVACE_14_věty jednoduché a souvětí

Název : VY_32_INOVACE_14_věty jednoduché a souvětí Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Lenka Meierová Název : VY_32_INOVACE_14_věty jednoduché a souvětí Téma: Český jazyk 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1431

Více

Tento pracovní list slouží k opakování znalostí o Německu, dále pak k opakování probrané slovní zásoby. Doporučený čas: 45 min. (dle schopností žáků)

Tento pracovní list slouží k opakování znalostí o Německu, dále pak k opakování probrané slovní zásoby. Doporučený čas: 45 min. (dle schopností žáků) Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 8.10 Závěrečné opakování (pro 8. ročník) Tento pracovní list slouží k opakování znalostí

Více

INFRA, s.r.o., Tyršova 241, Stařeč, tel.: , , fax: , VĚRNOSTNÍ PROGRAM

INFRA, s.r.o., Tyršova 241, Stařeč, tel.: , , fax: ,   VĚRNOSTNÍ PROGRAM vydavatelství a nakladatelství vzdělávací agentura virtuální vzdělávání INFRA, s.r.o., Tyršova 241, 675 22 Stařeč, tel.: 568 851 733, 568 850 770, fax: 568 850 771, e-mail: infra@infracz.cz VĚRNOSTNÍ PROGRAM

Více

Pracovní listy k mimočítankové četbě

Pracovní listy k mimočítankové četbě Pracovní listy k mimočítankové četbě Autorka pracovních listů: Věra Bajová Tento materiál by mohl být inspirací pro vytváření pracovních listů jako doprovodného materiálu ke knížkám společné mimočítankové

Více

Prvouka hrou Zábavné aktivity pro 1. až 3. třídu ZŠ

Prvouka hrou Zábavné aktivity pro 1. až 3. třídu ZŠ Prvouka hrou Zábavné aktivity pro 1. až 3. třídu ZŠ Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz www.albatrosmedia.cz Radek Machatý Prvouka hrou Zábavné aktivity pro 1. až 3. třídu ZŠ

Více

1A Pomoz klukovi na obrázku najít správné oblečení podle toho, jaké je venku zrovna počasí. Spoj jednotlivé druhy oblečení se symboly počasí, do kterého je nejvhodnější a pověz proč. Mysli na to, že se

Více

kachna beruška prase

kachna beruška prase Příloha č. 5: Metodické pracovní listy (pracovní listy) SLOVNÍ ZÁSOBA Pojmenuj, co vidíš na každém obrázku. Zkus tleskáním naznačit slabiky. Řekni, jakou hlásku slyšíš na začátku (konci) slova. pes kočka

Více

Český jazyk 2 Učebnice pro druhý ročník

Český jazyk 2 Učebnice pro druhý ročník Zdeněk Topil Dagmar Chroboková Český jazyk 2 Učebnice pro druhý ročník TOBIÁŠ 2015 SOUHLÁSKY Ach ten hlad! Kamarádka Hana si oblíbila hrachovou kaši. Honza Hnilička má rád hovězí maso, Hedvika husu s houskovými

Více

VY_32_INOVACE_Čj.1.A.01. Písmeno M Vypracovala Mgr. Ludmila Novotná 09/2011. Základní škola Kolín V., Ovčárecká 374

VY_32_INOVACE_Čj.1.A.01. Písmeno M Vypracovala Mgr. Ludmila Novotná 09/2011. Základní škola Kolín V., Ovčárecká 374 VY_32_INOVACE_Čj.1.A.01 Písmeno M Vypracovala Mgr. Ludmila Novotná 09/2011 Základní škola Kolín V., Ovčárecká 374 M m /vyhledej písmeno a podtrhni/ Mirek dostal míč. Maminka myje misku. Maso je zdravé.

Více

Jazyková výchova. Psaní velkých písmen. Psaní velkých písmen ve vlastních jménech

Jazyková výchova. Psaní velkých písmen. Psaní velkých písmen ve vlastních jménech Šablona č. II, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Český jazyk a literatura Jazyková výchova Psaní velkých písmen Psaní velkých písmen ve vlastních jménech Ročník 2. Anotace

Více

Eliška Fojtová Tajemství. Pracovní listy. pro 2. a 3. ročník ZŠ

Eliška Fojtová Tajemství. Pracovní listy. pro 2. a 3. ročník ZŠ Eliška Fojtová A L B A T R O S Tajemství starépumpy ILUSTROVALA ANNA MASTNÍKOVÁ Pracovní listy pro 2. a 3. ročník ZŠ Bezplatný metodický materiál pro podporu čtenářské gramotnosti žáků základních škol.

Více

Metodika. Materiál je určen pro předmět Německý jazyk II v 8. ročníku k tématu Kde a kdy? v 7. lekci učebnice Deutsch mit Max I.díl.

Metodika. Materiál je určen pro předmět Německý jazyk II v 8. ročníku k tématu Kde a kdy? v 7. lekci učebnice Deutsch mit Max I.díl. Pořadové číslo 1-8.r. Název materiálu PŘEDLOŽKY UM, AM, IM Autor Použitá literatura a zdroje Fraus, Plzeň 00, 7-74 sešit Fraus, Plzeň 00, 0-7 Metodika Materiál je určen pro předmět Německý jazyk II v 8.

Více

Obsahem této publikace jsou didaktické listy k deseti tradičním dřevěným hračkám, které jsou dostupné na našem trhu.

Obsahem této publikace jsou didaktické listy k deseti tradičním dřevěným hračkám, které jsou dostupné na našem trhu. Slovo autorky Didaktické listy jsou určeny rodičům, učitelkám mateřských škol a dětem. Rodičům, aby uměli svým dětem ukázat možnosti dané hračky, učitelkám mateřských škol, které může jedna hračka inspirovat

Více

Jak postupovat při zpracování jednotlivých částí testu: Flyers

Jak postupovat při zpracování jednotlivých částí testu: Flyers Jak postupovat při zpracování jednotlivých částí testu: Flyers Tip 1 Je třeba bezchybně porozumět zadání, které je vždy psané anglicky. Pomůže ti následující slovníček. Choose a word from the box. Vyber

Více

Prvouka. Pracovní listy pro žáky ZŠ. 1.ročník

Prvouka. Pracovní listy pro žáky ZŠ. 1.ročník Začlenění průřezových témat do učiva 1.stupně ZŠ Prvouka Pracovní listy pro žáky ZŠ 1.ročník Tento výukový materiál je součástí metodiky a materiálů s aktivitami na interaktivní tabuli pro výuku prvouky

Více

Chráněná území našeho regionu

Chráněná území našeho regionu Autor: Mgr. Zdeňka Kolbábková I. stupeň Pracovní list 1A Tvoje jméno: Chráněná území našeho regionu 1. Poznáš tyto živočichy? Pod obrázek dopiš jejich jméno a udělej křížek k tomu, který je na území České

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

Komentář k pracovnímu listu Ve třídě

Komentář k pracovnímu listu Ve třídě Komentář k pracovnímu listu Ve třídě Tento PL byl vytvořen pro žákyni s OMJ ve druhém ročníku ZŠ. Žákyně je na úrovni pokročilého začátečníka začíná skloňovat podstatná jména. Použit byl pro její samostatnou

Více

Tento sešit patří: je členem oddílu: na pionýrské skupině:

Tento sešit patří: je členem oddílu: na pionýrské skupině: MLÁĎÁTKA Tento sešit patří: Místo pro vlepení fotografie je členem oddílu: na pionýrské skupině: Místo pro vlepení oddílové fotografie C1A Jméno mého vedoucího Doplň jméno oddílového vedoucího podle vzoru.

Více

Ž si prohlédnou obrázky, přečtou čtyři věty a pak poslouchají rozhovor. Při poslechu přiřadí k větám správné obrázky.

Ž si prohlédnou obrázky, přečtou čtyři věty a pak poslouchají rozhovor. Při poslechu přiřadí k větám správné obrázky. strana cvičení materiál metodický postup organizační forma čas str. 47 1 Ž si přečtou text. Společně pak odpoví německy na otázku. 2 Ž si ve dvojicích přepíšou profil do sešitu a doplní ho. U předčítá

Více

PRACOVNÍ LIST POP č. 1 pro nadprůměrné dítě v mateřské škole, M. Kaslová

PRACOVNÍ LIST POP č. 1 pro nadprůměrné dítě v mateřské škole, M. Kaslová Předmatematické aktivity se zaměřením na rozvoj prostorové orientace a představivosti (D10) PRACOVNÍ LIST POP č. 1 pro nadprůměrné dítě v mateřské škole, M. Kaslová Pomůcky: obrázky jsou budˇ nakreslení

Více

ÚKOLY PRO ŠKOLÁKY S KAMARÁDY STRAŠIDLÁKY Jitka Andrýsková, Miroslav Růžek

ÚKOLY PRO ŠKOLÁKY S KAMARÁDY STRAŠIDLÁKY Jitka Andrýsková, Miroslav Růžek ÚKOLY PRO ŠKOLÁKY S KAMARÁDY STRAŠIDLÁKY Jitka Andrýsková, Miroslav Růžek Obálka: Miroslav Růžek Námět: Andrea Brázdová Vnitřní úprava a sazba: Andrea Brázdová, Karel Hána Jazyková korektura: Eva Hánová

Více

Přehled vzdělávacích materiálů

Přehled vzdělávacích materiálů Přehled vzdělávacích materiálů Název školy Název a číslo OP Název šablony klíčové aktivity Název sady vzdělávacích materiálů Jméno tvůrce vzdělávací sady Číslo sady Anotace Základní škola Ţeliv Novými

Více

F jako Fík PRACOVNÍ SEŠIT

F jako Fík PRACOVNÍ SEŠIT A L B A T R O S A L B A T R O S PRACOVNÍ SEŠIT Kdo je Fík? A proč se tak jmenuje? To prvák Kája poznal, až když přišel s kamarády k paní Novákové na návštěvu. Kája jí totiž pomáhá venčit ovšem ne psa,

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : b PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Německý jazyk 9. třída Eva Slováčková nj9-jes-slo-psa-04 Z á k l a d o v ý t e x t : M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : Tematická

Více

Žáci umí určit předložky 4. pádu, ví, jak se změní osobní zájmena a umí vědomosti používat ve větách.

Žáci umí určit předložky 4. pádu, ví, jak se změní osobní zájmena a umí vědomosti používat ve větách. Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: VY_ 32_INOVACE_NEMCINA3_08 Osobní zájmena a předložky se 4. pádem Německý jazyk 3.ročník Anotace: Pracovní list slouží k procvičování předložek a

Více

Vyjmenovaná slova po S opakování

Vyjmenovaná slova po S opakování Vyjmenovaná slova po S opakování Popis V této hodině si s žáky budeme opakovat problematiku vyjmenovaných slov po S. Nejdříve bez použití ICT za pomoci básniček, hádanek a různých her v prostorách třídy

Více

kniha KNIHA kniha sešit SEŠIT sešit pero PERO pero ŠKOLNÍ POMŮCKY obrázek tiskace malé TISKACE VELKÉ psace fráze/pokyn Zavřete knihy.

kniha KNIHA kniha sešit SEŠIT sešit pero PERO pero ŠKOLNÍ POMŮCKY obrázek tiskace malé TISKACE VELKÉ psace fráze/pokyn Zavřete knihy. ŠKOLNÍ POMŮCKY obrázek tiskace malé TISKACE VELKÉ psace fráze/pokyn kniha KNIHA kniha Zavřete knihy. sešit SEŠIT sešit Přepište do sešitu. pero PERO pero Piš perem. školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Více

Hranice slov v písmu

Hranice slov v písmu I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Projekt: Registrační číslo projektu: Každý máme šanci CZ.1.07/1.2.13/02.0002 Název: Hranice slov v písmu Autor: Petra Slavíková Rok vydání: 2012

Více

MATÝSKOVA MATEMATIKA

MATÝSKOVA MATEMATIKA MTÝSKOV MTEMTIK PRO ROČNÍK ZÁKLDNÍ ŠKOLY DÍL učebnice podporující čtenářské dovednosti vytvořená v souladu s RVP ZV Vážení vyučující, nová učebnice matematiky mimo jiné aplikuje čtení jako prostředek k

Více

Ž si poslechnou řešení z nahrávky. Srovnají výsledek se svým předchozím zápisem do sešitu a opraví si případné chyby.

Ž si poslechnou řešení z nahrávky. Srovnají výsledek se svým předchozím zápisem do sešitu a opraví si případné chyby. strana cvičení materiál metodický postup organizační forma čas str. 56 1 Ž si prohlédnou obrázek a česky odpoví na otázky. 2a Ž si prohlédnou obrázky A I a srovnají je se situací na obrázku ve cv. 1. Potraviny,

Více

Rozvoj zrakové diferenciace a logického myšlení. Mgr. Michaela kovářová

Rozvoj zrakové diferenciace a logického myšlení. Mgr. Michaela kovářová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spotufinancován Evropským sociáiním fondem a státním rozpočtem České republiky Projekt: Registrační číslo projektu: Každý máme šanci

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

Státní symboly České republiky

Státní symboly České republiky Registrační číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/21.3075 Šablona: I/2 Sada: VY_12 _INOVACE_02VM Pořadové číslo vzdělávacího materiálu:18 Ověření ve výuce: Předmět: ČaJS Třída: IV. B Datum: 7.10.2013 Státní

Více

TÝDEN DEN DEN DEN DEN DEN

TÝDEN DEN DEN DEN DEN DEN TÝ 4 určování důležitých informací Když čtenáři určují důležité informace, rozpoznávají, jaký druh textu čtou, a soustředí se na nalezení podstatných myšlenek, událostí nebo detailů v textu. V naučných

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Projekt: Registrační číslo projektu: Každý máme

Více

1. Loučení s létem. 1 Zavař si prázdniny! Nakresli ke slovům a napiš k obrázkům, co k prázdninám patří. OPAKOVÁNÍ Z 1. ROČNÍKU MÍČ SLUNCE RYBNÍK

1. Loučení s létem. 1 Zavař si prázdniny! Nakresli ke slovům a napiš k obrázkům, co k prázdninám patří. OPAKOVÁNÍ Z 1. ROČNÍKU MÍČ SLUNCE RYBNÍK 4 OPAKOVÁNÍ Z 1. ROČNÍKU 1. Loučení s létem 1 Zavař si prázdniny! Nakresli ke slovům a napiš k obrázkům, co k prázdninám patří. MÍČ SLUNCE RYBNÍK ZMRZLINA HRAD Procvičuj si více na www.skolasnadhledem.cz,

Více

ČESKÝ JAZYK 3. ROČNÍK NEOHEBNÉ SLOVNÍ DRUHY procvičování

ČESKÝ JAZYK 3. ROČNÍK NEOHEBNÉ SLOVNÍ DRUHY procvičování ČESKÝ JAZYK 3. ROČNÍK NEOHEBNÉ SLOVNÍ DRUHY procvičování 1. Doplň do tabulky názvy slovních druhů. Z textu vypiš ke každému z nich jedno slovo. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Princezna Julča byla pěkně

Více

O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče

O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče Maminka: Zuzanko, jsi celý den zavřená v pokojíčku. Co tu pořád děláš? Zuzanka: Mám tady králíčka Mrkvičku. Podívej, mami! Maminka: Aha, tak až si vyhraješ,

Více

OBSAH 1. LEKCE 2. LEKCE

OBSAH 1. LEKCE 2. LEKCE OBSAH 1. LEKCE Was ist das? Wer ist das? Wo ist Familie Veselý? 13 Pořádek větných členů v německé větě Věta oznamovací.. 24 Wo sind sie? 26 Věta tázací Otázka doplňovací 28 Bratislava 30 Kladná a záporná

Více

Mgr. Radmila Jonešová. Datum: 1. 6. 2012. Ročník: 4. Vzdělávací obor: Rozvoj čtenářské gramotnosti. Téma: Křižovatky, semafory

Mgr. Radmila Jonešová. Datum: 1. 6. 2012. Ročník: 4. Vzdělávací obor: Rozvoj čtenářské gramotnosti. Téma: Křižovatky, semafory VY_12_INOVACE_1JON17 Autor: Mgr. Radmila Jonešová Datum: 1. 6. 2012 Ročník: 4. Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Rozvoj čtenářské gramotnosti Dopravní výchova Cyklista Křižovatky,

Více

A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace 2 Vzdělávací obor: Další cizí jazyk 3 Vzdělávací předmět: Německý jazyk 4 Ročník: 9.

A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace 2 Vzdělávací obor: Další cizí jazyk 3 Vzdělávací předmět: Německý jazyk 4 Ročník: 9. A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace 2 Vzdělávací obor: Další cizí jazyk 3 Vzdělávací předmět: Německý jazyk 4 Ročník: 9. 5 Klíčové kompetence (Dílčí kompetence) 6 Kompetence pracovní

Více

Časopis pro zvídavé děti

Časopis pro zvídavé děti vychází: 3.2.2018 Časopis pro zvídavé děti TÉMA: ZIMNÍ OLYMPIÁDA TLESKEJ A POČÍTEJ: VYTLESKEJ SLOVA A SPOČÍTEJ SLABIKY KOLÍČKOVÁNÍ: VYTVOŘ SI KARTIČKY S VLAJKAMI ČTENÍ: POZNEJ SPORT PODLE POPISU GRAFOMOTORIKA:

Více

Modul Anna, lekce 8. organizační. cvičení. strana EA PL

Modul Anna, lekce 8. organizační. cvičení. strana EA PL strana cvičení materiál metodický postup organizační forma čas str. 52 1a CD 72 Ž si prohlédnou úvodní fotku. Přečtou si seznam nápojů a otázky. Pak si poslechnou rozhovor a poznamenají si během poslechu

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu Německý jazyk 9. třída Mgr. Jitka Svobodová nj9-kap-svo-psa-07 Z á k l a d o v ý t e x t : Liebe Robyn, ich schreibe dir aus Olomouc. Ich bin hier zu esuch. Mein Freund

Více

Pracovní list korekce hlásky B

Pracovní list korekce hlásky B Pracovní list korekce hlásky B Pojmenuj všechny předměty na obrázcích a ty, které začínají písmenkem B, spoj červenou pastelkou s písmenkem uprostřed kroužku. Spočítej, kolik je na obrázku zvířátek, každé

Více

Ž ve dvojicích spojí šipkami slovesné tvary se správnou brankou. Pro kontrolu přečtou Ž úplné věty nahlas.

Ž ve dvojicích spojí šipkami slovesné tvary se správnou brankou. Pro kontrolu přečtou Ž úplné věty nahlas. strana cvičení materiál metodický postup organizační forma čas str. 38 1 CD 58 2a CD 59 2b U se zeptá Ž Was möchte Simon mit Laura machen? Ž si přečtou možnosti a c a německy vyjadřují svoje domněnky.

Více

Němčina pro knihovníky a galerijní pracovníky

Němčina pro knihovníky a galerijní pracovníky Němčina pro knihovníky a galerijní pracovníky Lekce 21 Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován

Více

PRACOVNÍ LIST ŘÍMSKÉ ČÍSLICE

PRACOVNÍ LIST ŘÍMSKÉ ČÍSLICE PRACOVNÍ LIST ŘÍMSKÉ ČÍSLICE JMÉNO: Dnes se římské číslice nepoužívají pro výpočty, ale můžeme je najít například na ciferníku hodin, jako označení kapitol v knihách, letopočtů výstavby nebo rekonstrukce

Více

VY_12_INOVACE_ČT_II/1.05

VY_12_INOVACE_ČT_II/1.05 Kód DUM : VY_12_INOVACE_ČT_II/1.05 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, 588 12 Dobronín Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3541 Název projektu: Inovace

Více

Tento pracovní list slouží k procvičování tvoření odpovědí na dané otázky a k opakování probrané slovní zásoby, perfekta i préterita.

Tento pracovní list slouží k procvičování tvoření odpovědí na dané otázky a k opakování probrané slovní zásoby, perfekta i préterita. Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 9.10 Závěrečné opakování (pro 9. ročník) Tento pracovní list slouží k procvičování tvoření

Více

PES KOČKA SLEPICE KOZA KRÁVA KŮŇ KACHNA BERUŠKA PRASE

PES KOČKA SLEPICE KOZA KRÁVA KŮŇ KACHNA BERUŠKA PRASE SLOVNÍ ZÁSOBA Pojmenuj, co vidíš na každém obrázku. Zkus tleskáním naznačit slabiky. Řekni, jakou hlásku slyšíš na začátku (konci) slova. PES KOČKA SLEPICE KOZA KRÁVA KŮŇ KACHNA BERUŠKA PRASE Procvičujeme:

Více

Vy dnes všichni zvážíte sami sebe a také zvážíte hmotnost vybraných pomůcek na vyučování. Vše vzájemně porovnáte.

Vy dnes všichni zvážíte sami sebe a také zvážíte hmotnost vybraných pomůcek na vyučování. Vše vzájemně porovnáte. Centrum vědy a objevů Měřit hmotnost znamená zjišťovat, kolik co váží. Bez určování hmotnosti se v životě neobejdeme. Však se zkuste zamyslet ve skupině a napište na linku 10 různých druhů zboží, které

Více

Kreslící program. V této lekci se naučíš vytvořit si vlastní kreslící program! Následujte postupně tyto INSTRUKCE

Kreslící program. V této lekci se naučíš vytvořit si vlastní kreslící program! Následujte postupně tyto INSTRUKCE Scratch 1 Kreslící program Všechny Kódovací kluby - Code Clubs musí být registrovány. Tím, že zaregistrujete váš klub, můžeme měřit náš dosah, a můžeme tak pokračovat s poskytováním zdrojů pro výuku programování

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Malí školáci 6-11 let

Malí školáci 6-11 let Malí školáci 6-11 let Rozvíjíme smyslové vnímání, pozornost, krátkodobou paměť, obrazotvornost, asociace, paměťové techniky a strategie Hra je nejoblíbenějším způsobem našeho mozku, jak se učit. Diane

Více

Centrum psaní. Knížku máme rádi, poradí, potěší, pomůže, DOPLŇTE

Centrum psaní. Knížku máme rádi, poradí, potěší, pomůže, DOPLŇTE Centrum psaní vše důkladně zvládneš v daném čase. 1. Společně si prohlédněte malé i velké plakáty o českých spisovatelích a spisovatelkách dětských knih. Každý si vyberte jednoho spisovatele či spisovatelku,

Více

Červen 1t - Svátek dětí - Balónky na sváteční oslavu Spoj tečky, dokresli balónky. Mgr. Marie Balcárková

Červen 1t - Svátek dětí - Balónky na sváteční oslavu Spoj tečky, dokresli balónky. Mgr. Marie Balcárková Červen 1t - Svátek dětí - Balónky na sváteční oslavu Spoj tečky, dokresli balónky. Mgr. Marie Balcárková Červen 1t - Svátek dětí - Kuličky Vyznač trasu, kterou se dostane kulička do dolíku. Červeně zakroužkuj

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Soňa Novotná

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Soňa Novotná Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Soňa Novotná Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_NĚMECKÝ JAZYK_P1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/ Metodické pokyny k pracovnímu listu č.9.08 Počasí (pro 9.

Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/ Metodické pokyny k pracovnímu listu č.9.08 Počasí (pro 9. Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č.9.08 Počasí (pro 9. ročník) Tento pracovní list slouží k procvičování slovní zásoby týkající

Více

Ročník VI. Ruský jazyk. Období Učivo téma Metody a formy práce- kurzívou. Průřezová témata. Kompetence Očekávané výstupy. Mezipřed.

Ročník VI. Ruský jazyk. Období Učivo téma Metody a formy práce- kurzívou. Průřezová témata. Kompetence Očekávané výstupy. Mezipřed. Předazbukové období IX. Výslovnost hlásek odlišných od češtiny. Pozdravy. Jednoduché pokyny. Seznámení s učebnicí. Nácvik výslovnosti, rozhovor. Pohybové hry.fonetická rozcvička. Nacvičí výslovnost hlásek

Více

OBLEČENÍ. Metodický list

OBLEČENÍ. Metodický list Autorka: Petra Lacinová OBLEČENÍ Metodický list Cílová skupina: - žáci 1. stupně ZŠ Obsahový cíl: - žák se orientuje v jazykových situacích týkajících se oblečení - žák se umí jednoduše vyjadřovat o oblečení

Více

A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace 2 Vzdělávací obor: Další cizí jazyk 3 Vzdělávací předmět: Německý jazyk 4 Ročník: 9.

A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace 2 Vzdělávací obor: Další cizí jazyk 3 Vzdělávací předmět: Německý jazyk 4 Ročník: 9. A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace 2 Vzdělávací obor: Další cizí jazyk 3 Vzdělávací předmět: Německý jazyk 4 Ročník: 9. 5 Klíčové kompetence (Dílčí kompetence) 6 Kompetence pracovní

Více

(MALINSKÝ, Zbyněk. Pohádky ze Sluneční ulice. Praha : AMULET, 2000. s. 31) ROZHODNI SE PRO JEDNU VARIANTU.

(MALINSKÝ, Zbyněk. Pohádky ze Sluneční ulice. Praha : AMULET, 2000. s. 31) ROZHODNI SE PRO JEDNU VARIANTU. Pracovní list 8 Malinský, Zbyněk. Pohádky ze Sluneční ulice. Jak popelnice rozkvetla Před panelákem stála popelnice. Zrovna zívla dlouhou chvílí, když se ze dveří vyloudal kluk. Hodil do popelnice napěchovaný

Více

Žáci umí určit předložky 3. pádu, ví, jak se změní osobní zájmena a umí vědomosti používat ve větách.

Žáci umí určit předložky 3. pádu, ví, jak se změní osobní zájmena a umí vědomosti používat ve větách. Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: VY_ 32_INOVACE_NEMCINA3_09 Osobní zájmena a předložky se 3. pádem Německý jazyk 3.ročník Pracovní list slouží k procvičování předložek a

Více

Etická výchova. Pracovní listy pro 2. ročník základních škol. Jarmila Plachá Ivana Koutská. Ilustrovala: Kateřina Skořepová

Etická výchova. Pracovní listy pro 2. ročník základních škol. Jarmila Plachá Ivana Koutská. Ilustrovala: Kateřina Skořepová Etická výchova Pracovní listy pro 2. ročník základních škol Jarmila Plachá Ivana Koutská Ilustrovala: Kateřina Skořepová V rámci projektu CZ.1.07/1.1.00/26.0114 Etická výchova a učebnice Vytvořilo Etické

Více

ČTENÍ S POROZUMĚNÍM VENDULKA A SKŘÍTEK LUKÁŠ V OBCHODĚ

ČTENÍ S POROZUMĚNÍM VENDULKA A SKŘÍTEK LUKÁŠ V OBCHODĚ ČTENÍ S POROZUMĚNÍM VENDULKA A SKŘÍTEK LUKÁŠ V OBCHODĚ Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Stupeň a

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Autor: Název materiálu: Číslo projektu: Tematická oblast: Datum tvorby:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Autor: Název materiálu: Číslo projektu: Tematická oblast: Datum tvorby: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: Markéta Volková Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_TEST 1-9 LEKCE_E2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

Terénní tvary. Geomorfologie Hřebečského hřbetu PRACOVNÍ LIST

Terénní tvary. Geomorfologie Hřebečského hřbetu PRACOVNÍ LIST Autor: Mgr. Matěj Kunc I. stupeň Pracovní list 1A Terénní tvary PRACOVNÍ LIST ÚKOL č. 1 Pavouk má na končetinách pět názvů terénních tvarů. Tyto názvy jsou odvozeny od pojmenování určitých věcí a objektů.

Více

Animals on the island

Animals on the island Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Animals

Více

Projekt Malý princ: úvodní hodina ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Projekt Malý princ: úvodní hodina ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY Projekt Malý princ: úvodní hodina ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY zadání: 1. Do sešitu na literaturu napiš nadpis. 2. Najdi si obrázek spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho, případně další (maximálně 2) obrázky,

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více