Obj..: Popis a ovládací prvky. Rozsah dodávky. íslo Funkce íslo Funkce 1 Tlaítko zachycení obrazu 13 Schránka akumulátoru 2.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Obj..: 19 13 49. Popis a ovládací prvky. Rozsah dodávky. íslo Funkce íslo Funkce 1 Tlaítko zachycení obrazu 13 Schránka akumulátoru 2."

Transkript

1 Popis a ovládací prvky Obj..: Vážení zákazníci, dkujeme Vám za Vaši dvru a za nákup penosného digitální penosné mikroskopové kamery. Tento návod k obsluze je souástí výrobku. Obsahuje dležité pokyny k uvedení výrobku do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek pedáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali i tento návod. Ponechejte si tento návod, abyste si jej mohli znovu kdykoliv peíst! íslo Funkce íslo Funkce 1 Tlaítko zachycení obrazu 13 Schránka akumulátoru 2 Zoom +/- TFT displej 14 Zapnutí a vypnutí symbol na displeji 3 AV out 15 UP; pepína barevného režimu 4 Port USB 16 Menu nastavení 5 DC-in 17 OK 6 Pídavné LED 18 DOWN 7 Objektiv 19 LEFT / BACK 8 Závit pro montáž stativu 20 On / Off 9 Slot karty microsd 21 Reproduktor 10 Poutko na zápstí 22 Mikrofon 11 Koleko zaostení 23 Indikátor nabíjení akumulátoru 12 Koleko jasu LED Rozsah dodávky Penosný digitální mikroskop Stojánek Napájecí adaptér AC CD USB kabel AV kabel isticí hadík Návod k obsluze Brašna

2 Hlavní funkce TFT panel (3 palce) Velmi kvalitní obrazový senzor 5M (s interpolací až do 12M) Zvtšení obrazu 20x 200x - 500x Foto a video asova Mení (pi práci na poítai) Podpora microsd pamových karet s kapacitou až do 16 GB Instalace v OS Windows XP SP2, Vista, Windows 7 a Mac OS bez poteby instalovat ovladae Nabíjecí a vymnitelný lithiový akumulátor Význam zobrazovaných symbol Práce s mikroskopem Vložení akumulátoru 1. Zatlate na kryt schránky akumulátoru a schránku otevete. 2. Vložte do schránky lithiový akumulátor a dodržte pitom správnou polaritu podle oznaení ve schránce. Poznámka: Ped použitím mikroskopu se musí akumulátor nabít. Viz níže ást Nabíjení akumulátoru. Vložení microsd karty (není souástí dodávky) Aby bylo možné provádt záznam obrázk a videa, je nutné vložit do mikroskopu kartu microsd. Pi vkládání postupujte následujícím zpsobem: 1. Vypnte mikroskop. 2. Vložte do slotu kartu microsd a jemn na ni zatlate, aby zapadla do otvoru. Poznámka: Kartu nezasunujte do slotu násilím. Použitím síly mžete poškodit mikroskop i samotnou kartu. Kartu zarovnejte do vyznaené polohy a zkuste ji zasunout znovu. Ped použitím je potebné microsd kartu naformátovat. Viz níže Formátování SD karty. Symbol Význam Poízení snímku asované poizování snímk Poet zachycených snímk/celkový poet obrázk, které lze ješt uložit do pamti (v závislosti na aktuálním rozlišení) Je vložena microsd karta Aktuální rozlišení Indikátor stavu akumulátoru Poznámka: Zobrazování symbol je možné zapnout nebo vypnout, pokud koleko Zoom 1 (2) posunete svisle dol. Zapnutí mikroskopu Odklopte displej a mikroskop se automaticky zapne. 1) Když chcete mikroskop zapnout, aniž odklopíte displej, stisknte tlaítko ON/OFF. Vypnutí mikroskopu 1) Sklopte displej a mikroskop se automaticky vypne. 2) Stisknte tlaítko ON/OFF. 3) Automatické vypnutí v režimu spánku viz níže Nastavení automatického vypnutí.

3 Snímání obrázk 1) Jednoduše odklopte displej do vhodné polohy a mikroskop se zapne. V bžné pozorovací poloze je displej v úhlu 90 stup (viz obrázek): 4) Pokud získáte jasný obraz, držte mikroskop pevn a stisknte jedenkrát tlaítko pro zachycení snímku (1). 2) Otáejte kolekem nastavení jasu LED a nastavte vhodnou intenzitu osvtlení. Záznam videa 1) Stisknte tlaítko LEFT/BACK (19), aby se otevel režim videa. V levém horním rohu se ukáže symbol videokamery. 3) Držte pravou rukou tlo mikroskopu a objektiv piložte tsn k pozorovanému objektu. Levou rukou zaostete obraz pomocí zaostovacího koleka. 2) Stisknutím tlaítka pro poízení videa spustíte záznam videa. Dalším stisknutím tlaítka záznam zastavíte. Pehrávání 1) Stisknte tlaítko LEFT/BACK (19), aby se otevel režim pehrávání. V levém horním rohu se ukáže symbol pehrávání. 2) Tlaítkem UP/DOWN vyberte nkterý z poízených snímk, nebo video záznam.

4 Vymazání V režimu pehrávání stisknte symbol a poté potvrte vymazání., aby se otevela níže zobrazená podnabídka Barevný režim V režimu náhledu obrázku stisknte, pro pepínání barevného režimu Color/Positive/Negative. Zoom in: Posute koleko Zoom smrem nahoru. Zoom out: Posute koleko Zoom smrem dol. Ochrana proti vymazání V režimu pehrávání stisknte symbol potvrte ochranu obrázku proti vymazání., aby se otevela níže zobrazená podnabídka a poté Poznámka: Rozsah zoomu je 1 x až 2,5 x. Natení záznam do poítae 1. Pipojte mikroskop pomocí USB kabelu k poítai. 2. Vyberte pipojené pamové zaízení a mžete sledovat fotografie a videa. Prezentace V režimu pehrávání stisknte symbol, aby se otevela níže zobrazená podnabídka, zvolte asový interval pro zobrazení a volbu potvrte stisknutím OK. Náhled na poítai 1. Pipojte mikroskop pomocí USB kabelu k poítai. 2. Vyberte režim PC Camera. 3. Otevete program MicroCapture. Návod k obsluze mikroskopu pomocí tohoto programu najdete níže v návodu. Poznámka: Pokud pracujete s mikroskopem pes poíta, nefunguje ovládání funkcí tlaítky, ale vtšina funkcí se ovládá programem.

5 Nabíjení akumulátoru Ped použitím mikroskopu musíte akumulátor nabít. 1. Menší konec napájecího adaptéru zapojte do vstupu DC In, který je umístn v spodní ásti pístroje. Druhý konec napájecího adaptéru zapojte do standardní elektrické zásuvky. Rozsvítí se ervený LED indikátor nabíjení, který signalizuje, že akumulátor se nabíjí. 2. Pokud se akumulátor nabije, LED kontrolka nabíjení se vypne. Odpojte pístroj od napájení. 3. Po nabití mžete mikroskop nepetržit používat až 4 hodiny. Když se kapacita akumulátoru sníží, rozsvítí se LED kontrolka stavu akumulátoru v pravém spodním rohu panelu, elní LED svtlo zeslábne a výrazn se zhorší kvalita obrazu. V takovém pípad budete muset pipojit napájecí adaptér, aby se akumulátor znovu dobil. Popis menu Hlavní menu I Stisknte symbol a objeví se následující hlavní nabídka I: Pipojení k TV Pípojka Video-in na TV monitoru Mžete zde nastavit rozlišení (Resolution), asova (Timer), kvalitu (Quality) a ostrost obrazu (Sharpness). Nastavení rozlišení 1) V hlavním menu I vyberte položku Resolution a zvolte jednu z možností rozlišení 3M/5M/8M/12M. 1. Konec piloženého video kabelu s konektorem 0,33 cm zapojte do zdíky na mikroskopu, která je oznaena jako Video. 2. RCA konektor video kabelu zapojte do jednoho ze žlutých vstupních video konektor na televizoru. Bližší informace k umístní tchto konektor najdete v návodu ke svému televizoru. 3. Zapnte televizor. V pípad poteby pepnte televizor na vhodný vstupný kanál. Položky, které se pod mikroskopem zvtšují, se zobrazí na televizní obrazovce. 2) Pro potvrzení stisknte OK. asova 1) V hlavním menu I vyberte Timer a otevete nabídku nastavení: Montáž na stojánek 1) Vrchní ást stojánku se šroubem dejte smrem k závitu na mikroskopu a opatrn ho našroubujte do závitu. Pi montáži mikroskopu na stojánek nepoužívejte sílu, abyste mikroskop nepoškodili. 2) Nastavte výšku a správnou polohu stojánku. Frames: Tlaítky UP/DOWN a LEFT/RIGHT zadejte poet snímk, které chcete poídit. Nastavení na výše uvedeném obrázku pedstavuje 32 snímk.

6 Interval: Tlaítky UP/DOWN a LEFT/RIGHT vložte as mezi 2 snímky. Nastavení na výše uvedeném obrázku znamená 15 sekundový interval mezi 2 snímky. 2) Nastavení potvrte stisknutím OK a stisknte BACK (19) pro návrat k režimu náhledu. Poté stisknte Capture (1), aby se zahájilo automatické poizování snímk. V režimu automatického poizování snímk se v levém rohu obrazovky objeví symbol. 3) Po poízení posledního snímku se mikroskop vrátí k normálnímu náhledu. 4) Pokud potebujete mikroskop bhem automatického poizování snímk zastavit, stisknte jedenkrát tlaítko Capture. Zde mžete nastavit jazyk (Language), automatické vypnutí (Power Save), asové razítko (Date Stamp), TV výstup (TV Out), datum a as (Date and Time), Formátovat SD kartu (Format SD), resetovat systém (System reset) a zobrazit verzi firmwaru (Version). Jazyk V hlavním menu II vyberte Language a poté tlaítky UP/DOWN zvolte jeden z jazyk. Kvalita V hlavním menu I vyberte Quality a poté zvolte požadovanou úrove kvality: Super Fine, Fine nebo Normal. Automatické vypnutí 1) V hlavním menu II vyberte Power Save a poté zvolte jeden z níže uvedených as, po jehož uplynutí se mikroskop vypne, pokud se mezitím nestiskne žádné tlaítko. Ti možnosti výbru mají za následek rzné úrovn komprese. Ostrost V hlavním menu I vyberte Sharpness a poté zvolte požadovanou úrove ostrosti obrazu: Hard, Normal nebo Soft. asové razítko 1) V hlavním menu II vyberte Date Stamp, aby se otevela níže uvedená nabídka: Hlavní menu II Stisknte symbol pro otevení hlavní nabídky I a poté stisknte LEFT, aby se zobrazila následující nabídka menu II:

7 2) Vyberte Date/Time, Date nebo Off. Date/Time: Na poízených záznamech se bude zobrazovat datum a as. Date: Na poízených záznamech se objeví pouze as. Off: Na poízených snímcích se neobjeví ani datum ani as. TV Out V hlavním menu II vyberte TV Out a poté zvolte bu NTSC, nebo PAL podle toho, který standard se používá ve Vašem televizoru. Verze Když chcete zobrazit íslo verze, vyberte v hlavním menu II Version. Date/time V hlavním menu II vyberte Date/Time, abyste nastavili datum a as. 1) Tlaítky LEFT/RIGHT, UP/DOWN nastavte datum a as. 2) Zvolte si formát zobrazení YY/MM/DD, DD/MM/YY nebo MM/DD/YY. Formátování SD karty Když chcete formátovat vloženou microsd kartu, vyberte v hlavním menu II Format SD. Resetování systému Pokud chcete obnovit výchozí nastavení systému, vyberte v hlavním menu II Sys, Reset. Technické údaje Obrazový senzor: Vysoce kvalitní obrazový senzor 5M Zvtšení: 20x 200x 500x Rozlišení: 12 M, 8 M, 5 M, 3 M, oka: Vysoce kvalitní mikroskopická oka Displej: TFT panel, 3 palce, pomr 4:3 Zdroj svtla: 8 LED s nastavitelným jasem Zdroj napájení: Akumulátor Li-ion 3,7 V / 800 mah Provozní as: 4 hodiny, as nabíjení: 5 hodin Snímkovací frekvence: 30 fps Adaptér: Vstup: V, 50/60 Hz; Výstup 5 V, 1 A OSD jazyky: Anglitina, nmina, francouzština, španlština, italština, portugalština, japonština, ínština Jazyky softwaru: Anglitina, nmina, francouzština, španlština Mení: Softwarem Rozmry (D x Š x V): 130 x 103 x 29 mm Hmotnost: g (vetn akumulátoru) Minimální požadavky na systém Operaní systém: Windows XP SP2, Vista, Win 7, Mac 10.5 nebo vyšší CPU: Pentium 11 nebo vyšší RAM: 256 MB Rozhraní: USB port 2.0 ešení problém Problém Pístroj se nezapíná. Obrazovka je prázdná. Na obrazovce jsou šmouhy nebo skvrny. Mikroskop je pipojen k TV, ale na obrazovce se neobjevuje žádný obraz. Napájecí adaptér je zapojen do elektrické zásuvky a pipojen k mikroskopu, ale ervená LED kontrolka nesvítí. Nebo Akumulátor se nenabíjí. ešení Nabijte akumulátor. Pesvdte se, že je pístroj zapnutý. Nabijte akumulátor. Dávejte pozor, aby pedmt, který chcete zvtšit, byl umístn správn pod okou. Vyistte peliv obrazovku a oku mkkým hadíkem. Pesvdte se, že je TV pijíma zapnutý. Pepnte TV na správný kanál vstupního signálu. Dávejte pozor, aby byl video kabel správn pipojen ke zdíce Video out na mikroskopu a k správnému video vstupu na TV pijímai. Pesvdte se, že napájecí adaptér je správn pipojen k vstupu DC-in na mikroskopu. Pesvdte se, že v elektrické zásuvce je proud a že je zásuvka v poádku. Pokud je zásuvka ovládaná vypínaem, dejte pozor, aby byla zapnutá.

8 Recyklace Elektronické a elektrické produkty nesmjí být vhazovány do domovních odpad. Likviduje odpad na konci doby životnosti výrobku pimen podle platných zákonných ustanovení. Šetete životní prostedí! Pispjte k jeho ochran! Manipulace s bateriemi a akumulátory Nenechávejte baterie (akumulátory) voln ležet. Hrozí nebezpeí, že by je mohly spolknout dti nebo domácí zvíata! V pípad spolknutí baterií vyhledejte okamžit lékae! Baterie (akumulátory) nepatí do rukou malých dtí! Vyteklé nebo jinak poškozené baterie mohou zpsobit poleptání pokožky. V takovémto pípad použijte vhodné ochranné rukavice! Dejte pozor nato, že baterie nesmjí být zkratovány, odhazovány do ohn nebo nabíjeny! V takovýchto pípadech hrozí nebezpeí exploze! Nabíjet mžete pouze akumulátory. Software MicroCapture 1. Požadavky na systém PC Windows XP/VISTA/WIN 7 & Mac P4 1,8 nebo vyšší RAM: 256 M Pam pro video: 32 M USB port: 2.0 CD-ROM Drive 2. Instalace softwaru 1. Vložte CD s ovladaem do CD mechaniky v poítai a po jeho natení by se mlo automaticky objevit níže uvedené okno. Vybité baterie (již nepoužitelné akumulátory) jsou zvláštním odpadem a nepatí do domovního odpadu a musí být s nimi zacházeno tak, aby nedocházelo k poškození životního prostedí! K tmto úelm (k jejich likvidaci) slouží speciální sbrné nádoby v prodejnách s elektrospotebii nebo ve sbrných surovinách! Šetete životní prostedí! 2. Kliknte na Install MicroCapture a když Vás systém požádá, restartujte poíta. 3. Výbrem píslušné položky v nabídce mžete také procházet obsah CD nebo návod k obsluze ve formátu PDF. 4. Zapnutí mikroskopu Propojte mikroskop pomocí USB kabelu s poítaem (viz výše) a kliknutím na ikonu instalaci objeví na ploše, otevete program. Objeví se následující obrazovka:, která se po 1. Poízení snímku 2. Zachycení videa 3. asova 4. Celá obrazovka 5. Okno náhledu 6. Rozlišení náhledu Když je mikroskop odpojený od USB portu na PC, na obrazovce se ukáže informace, že zaízení není pipojeno se žádostí o pipojení mikroskopu - No device detected, please connect your Microscope directly to your PC USB port.

9 5. Funkce softwaru 1) Velikost náhledu Pomocí následující operace mžete zmnit velikost náhledu: 4) Jazyk Následující operací mžete vybrat jazyk, který se má zobrazovat v menu na obrazovce: Poznámka: Velikost náhledu, která se volí v nabídce Options Preview Size, je shodná s velikosti rozlišení poízeného obrázku. 2) Otáení obrázku Výstup náhledu obrázku mžete otáet o 90 stup doprava a doleva. 5) Režim celé obrazovky Režim celé obrazovky mžete zapnout nebo vypnout: a) Dvojitým kliknutím na oblast náhledu b) Kliknutím na ikonu celé obrazovky 3) Datum a as Následující operací mžete zapnout nebo vypnout zobrazování data a asu: c) Výbrem položky Full screen mode v menu. Když jste v režimu zobrazení na celou obrazovku, kliknte pro návrat k standardnímu zobrazení nástrojových lišt a menu na ikonu celé obrazovky.

10 6) Poízení fotografie Fotografie mžete zachytit jedním z následujících zpsob: Kliknte na ikonu fotoaparátu v lišt hlavní nabídky. Kliknte na Capture a poté na Photo. Stisknte klávesu F11. Ukládání fotografií Poízené fotografie se automaticky ukládají a na pravé stran obrazovky MicroCapture se objeví jejich miniaturní náhledy pro další editaci obrázk. Informace k editaci fotografií jsou uvedeny níže. 7) Záznam videa Video záznam mžete poídit jedním z následujících zpsob: a) Kliknte na ikonu videa v lišt hlavní nabídky. b) Kliknte na Capture a poté na Video. V prbhu nahrávání videa se na tlaítku kamery objeví ervená blikající teka. Pokud chcete fotografii uložit, kliknte pravým tlaítkem na její náhled a z nabídky vyberte Save. Video se ukládá ve formátu AVI. Zastavení nahrávání videa: Kliknte na blikající ervenou teku na tlaítku kamery. Zvolte Capture a poté kliknte na Stop capturing. Poznámka: Vezmte na vdomí, že nejlepší kvality videa se dosahuje pi rozlišení 640 x 480 pixel. 8) Editace fotografií Náhled fotografií a) Kliknutím na malý náhled obrázku se zobrazí náhled zvolené fotografie spolu s oznaením její velikosti v levém spodním rohu náhledu. b) Pokud na malý náhled obrázku dvakrát kliknete, oteve se nové okno s náhledem fotografie, jak ukazuje níže uvedený obrázek: Soubor mžete uložit bu ve formátu jpeg, nebo bmp. Pokud zvolíte jpeg, soubor se uloží v maximální možné velikosti. Úpravou nastavení kvality obrázku mžete velikost snížit. Pro zobrazení a výbr možností uložení kliknte na tlaítko Advanced. Vymazání fotografií Vybranou fotografii mžete vymazat, když na ni kliknete pravým tlaítkem a v nabídce zvolíte Delete, nebo když v okn samostatného náhledu vyberete ikonu vymazání a píslušnou fotografii tak vymažete. Kopírování fotografií Kliknte pravým tlaítkem na náhled a poté zvolte Copy. 9) Editace videa Pravým tlaítkem kliknte na malý náhled videa v pravé ásti okna a poté vyberte Play, Copy, Delete, atd.

11 Pímé ukládání video záznam mžete nastavit následujícím zpsobem: 10) Ukonení programu MicroCapture 5) Do políka v pravém horním rohu okna náhledu zadejte hodnotu zvtšení, kterou jste si pedtím poznamenali. (Vezmte do úvahy, že je nutné zadat hodnotu zvtšení, kterou jste si zaznamenali v kroku 3. V opaném pípad nebude mít mení smysl.) 6) Nyní mžete zmit velikost celého pedmtu nebo jeho ást. Kliknte na ikony v horní ásti okna a objevíte následující možnosti: a) Rovná ára: Kliknte na, levým tlaítkem vyberte poátení bod a potáhnte myší do koncového bodu. Všimnte si, že se zobrazí mení. Po zmení tlaítko myši uvolnte. b) Kivka: Kliknte na a levým tlaítkem myši vyberte poátení bod a potáhnte myší do koncového bodu. Jak pohybujete myší, zobrazuje se mení. Po zmení tlaítko myši uvolnte. Mžete pokraovat v mení z pedchozího koncového bodu k dalšímu bodu, atd. c) Polomr kruhu: Kliknte na a levým tlaítkem myší vyberte poátení bod kružnice. Narýsujte kruh a tlaítko myši uvolnte. Zobrazí se namený polomr kruhu. d) Prmr kružnice: Kliknte na a levým tlaítkem myší vyberte poátení bod kružnice. Narýsujte kruh a tlaítko myši uvolnte. Zobrazí se namený prmr kružnice. e) Úhel: Kliknte na a levým tlaítkem myši oznate poátení bod úhlu. Potáhnte myší, aby se nakreslila jedna strana úlu a poté tlaítko uvolnte. Posute myš a vyberte další stranu úhlu. Pokud je úhel v poádku, kliknte levým tlaítkem myši a zobrazí se hodnota úhlu. 3. Mení 1) Nasmrujte mikroskop na cílový pedmt, nap. na pravítko a otáejte ovladaem zaostení, abyste získali jasný obraz. 2) Pokud je zaostení v nejostejším bod, poite fotografii. 3) Sledujte kalibraci ve spodní ásti ovládacího koleka zaostení. Poznamenejte si hodnotu zvtšení, která koresponduje se znakou ukazatele na tle mikroskopu, jak ukazuje níže uvedený obrázek. Hodnota pedstavuje zvtšení pi nastaveném zaostení, pi nmž byla fotografie poízena. (je to velmi dležité, protože s obrázkem je možné pozdji pracovat, jen když budete znát jeho hodnotu zvtšení.) f) Jednotka: kliknte na políko a mžete vybrat jednotku namené hodnoty. Dostupné jednotky jsou: pixely, palce, km, m, mm, cm, mikro. g) Mezi další operace, které lze na fotografii provádt patí: Znaka ukazatele 4) Kliknte 2x na zachycenou fotografii a oteve se okno náhledu Psaní poznámky na fotografii Výbr fontu, stylu psaní, velikosti fontu, atd. Malování áry, tverce, atd. na fotografii Barva písma Tlouška áry Typ áry Zrušení posledního kroku Poznámky: 1. Pi mení mžete zadat hodnotu zvtšení v rozsahu od 20 do 200. Nezadávejte žádnou jinou hodnotu, která by byla mimo uvedený rámec. 2. Hodnota vypotena pi mení programem slouží jen jako reference a není 100% správná. 3. Funkce mení je dostupná jen v operaním systému Windows.

12 Práce s programem MicroCapture na poítaích Mac 1. Instalace softwaru MicroCapture 5. Datum a as Pod položkou Options mžete zapnout nebo vypnout zobrazení data a asu. Otevete složku mac na disku a zkopírujte si MicroCapture na plochu. 2. Práce se softwarem MicroCapture 1. Propojte mikroskop pomocí USB kabelu s poítaem (viz výše). 2. Kliknte 2x na ikonu, aby se otevelo okno programu. Mikroskop je nyní pipraven k provozu. 3. Náhled V ústedním okn mžete zobrazit zvtšený objekt pozorování. 6. Poízení fotografie Fotografii mžete poídit tak, že: 1) Pod položkou Capture kliknete na Photo. Seznam zachycených fotografií a video soubor 4. Velikost náhledu 2) Klinete na ikonu fotoaparátu. Velikost náhledu mžete volit pod položkou Options. Aktuální rozlišení se zobrazuje v levém spodním rohu okna náhledu. Zachycené fotografie se objeví ve form malých náhled na pravé stran okna náhledu. 7. Poízení videozáznamu Videozáznam mžete poídit tak, že: a) Pod položkou Capture kliknete na Video. Vezmte na vdomí, že okno náhledu má vždy stejnou velikost , ale aktuální rozlišení náhledu je uvedeno v levém spodním rohu.

13 b) Kliknete na ikonu kamery. 9. Informace k programu Informace k programu mžete vyvolat kliknutím na položku MicroCapture > About MicroCapture. Pozor: Po kliknutí na ikonu se ikona pro záznam videa zmní na ervenou a signalizuje, že probíhá nahrávání. Dalším kliknutím na ervenou ikonu kamery nahrávání zastavíte. Zachycené videosoubory se objeví ve form malých náhled na pravé stran okna náhledu pod záložkou Video. 8. Editace fotografií a videa Zachycené fotografie a videosoubory se objeví ve form malých náhled na pravé stran okna náhledu. 10. Ukonení programu MicroCapture Program ukoníte kliknutím na položku MicroCapture > Quit MicroCapture. Bezpenostní pedpisy, údržba a ištní Z bezpenostních dvod a z dvod registrace (CE) neprovádjte žádné zásahy do mikroskopové kamery. Pípadné opravy svte odbornému servisu. Nevystavujte tento výrobek pílišné vlhkosti, nenamáejte jej do vody, nevystavujte jej vibracím, otesm a pímému slunenímu záení. Tento výrobek a jeho píslušenství nejsou žádné dtské hraky a nepatí do rukou malých dtí! Nenechávejte voln ležet obalový materiál. Fólie z umlých hmot pedstavují veliké nebezpeí pro dti, nebo by je mohly spolknout. a) Fotografie Kliknte dvakrát na miniaturu náhledu, aby se otevela v hlavním okn náhledu. Pokud si nebudete vdt rady, jak tento výrobek používat a v návodu nenajdete potebné informace, spojte se s naší technickou poradnou nebo požádejte o radu kvalifikovaného odborníka. K ištní pouzdra používejte pouze mkký, mírn vodou navlhený hadík. Nepoužívejte žádné prostedky na drhnutí nebo chemická rozpouštdla (edidla barev a lak), nebo by tyto prostedky mohly poškodit displej a pouzdro teplomru. Záruka Na digitální penosnou mikroskopovou USB kameru dnt DigiMicro poskytujeme záruku 24 msíc. Záruka se nevztahuje na škody, které vyplývají z neodborného zacházení, nehody, opotebení, nedodržení návodu k obsluze nebo zmn na výrobku, provedených tetí osobou. Poté mžete provádt operace, které jsou bžné pro systém Mac. b) Video Kliknte na miniaturu náhledu videosouboru a video se zane automaticky pehrávat. Peklad tohoto návodu zajistila spolenost Conrad Electronic eská republika, s. r. o. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv druhy kopií tohoto návodu, jako nap. fotokopie, jsou pedmtem souhlasu spolenosti Conrad Electronic eská republika, s. r. o. Návod k použití odpovídá technickému stavu pi tisku! Zmny vyhrazeny! Copyright Conrad Electronic eská republika, s. r. o. VAL/12/2015

Akční kamera EAGLE EYE CUBICAM. Obj. č.: 40 51 74. Vlastnosti a funkce. Popis a ovládací prvky

Akční kamera EAGLE EYE CUBICAM. Obj. č.: 40 51 74. Vlastnosti a funkce. Popis a ovládací prvky Akční kamera EAGLE EYE CUBICAM Obj. č.: 40 51 74 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup akční kamery Eagle Eye Cubicam. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál

WDV5270 HD Lagoon Uživatelský manuál WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál 1 Části videokamery: 1. LCD obrazovka 2. Voba režimu / posun vlevo 3. Přehrávání / Posun nahoru 4. Samospoušť / posun vpravo 5. MENU/potvrzeni volby (OK) 6. volba

Více

USB mikroskop Návod k používání

USB mikroskop Návod k používání USB mikroskop Návod k používání CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám projevil nákupen tohoto výrobku. Věříme, že s ním budete plně spokojen. Tento návod slouží pro správné používání

Více

Videokamera do auta X-Mini. Obj. č.: 45 54 57. Rozsah dodávky. Popis výrobku. Pokyny k instalaci. Vlastnosti. Videokamera do auta.

Videokamera do auta X-Mini. Obj. č.: 45 54 57. Rozsah dodávky. Popis výrobku. Pokyny k instalaci. Vlastnosti. Videokamera do auta. Rozsah dodávky Videokamera do auta Držák videokamery Videokamera do auta X-Mini CD-ROM Návod k obsluze Napájecí kabel do auta Obj. č.: 45 54 57 Popis výrobku Pohled shora a zespodu Pohled zepředu Vážený

Více

BDVR 05 Kamera do auta. Uživatelský návod

BDVR 05 Kamera do auta. Uživatelský návod BDVR 05 Kamera do auta Uživatelský návod Popis a funkce 1. Zapnutí Stisknutím tlačítka a podržením asi 3 sekundy kameru zapnete (nebo vypnete pokud je již zapnuta). Pokud při zapnuté kameře stisknete tlačítko

Více

Uvědomte si, že pácháte trestný čin, pokud pomocí kamery sledujete cizí osoby bez jejich vědomí a souhlasu. Vysvětlivky k symbolům

Uvědomte si, že pácháte trestný čin, pokud pomocí kamery sledujete cizí osoby bez jejich vědomí a souhlasu. Vysvětlivky k symbolům Účel použití Tato bezpečnostní kamera umožňuje nahrávání obrazu a zvuku. Slouží ke kontrole a zabezpečení míst, na která není dobře vidět, resp. kritických míst (např. kamerový systém v obchodech nebo

Více

DVR25 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka)

DVR25 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) DVR25 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) Uživatelská příručka Obsah Funkce kamery... 2 Ovládací prvky kamery... 2 Před spuštěním kamery... 3 Nabíjecí baterie...3 Paměťová karta...3 Poloha

Více

U-DRIVE LITE Car DVR Device

U-DRIVE LITE Car DVR Device U-DRIVE LITE Car DVR Device MT4037 Uživatelský manuál Index Index...2 Popis zařízení...2 Příprava před použitím...3 Vložení paměťové karty...3 Používání zařízení...4 Možnosti menu v režimu nahrávání...5

Více

RC vrtulník Space Phoenix RtF. Obj. č.: 23 89 34. Rozsah dodávky. Nástroj pro výměnu zadního rotoru. Napájení dálkového ovládání: Napájení

RC vrtulník Space Phoenix RtF. Obj. č.: 23 89 34. Rozsah dodávky. Nástroj pro výměnu zadního rotoru. Napájení dálkového ovládání: Napájení Rozsah dodávky RC vrtulník Space Phoenix RtF Obj. č.: 23 89 34 Helikoptéra Dálkové ovládání Nástroj pro výměnu zadního rotoru Náhradní zadní list rotoru Nálepky Napájení dálkového ovládání: Napájení Jmenovité

Více

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace Popis a ovládací prvky Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100 Obj. č.: 52 69 05 1. Senzor intenzity světla 2. Tlačítko DOWN / ON/OFF 3. Tlačítko SET 4. Tlačítko UP 5. Konektor pro připojení napájení

Více

Manuál TESCAM010 FULL HD kamera. Bezpečnostní pokyny

Manuál TESCAM010 FULL HD kamera. Bezpečnostní pokyny Manuál TESCAM010 FULL HD kamera Bezpečnostní pokyny Dodržujte prosím bezpečnostní pokyny. Aby se předešlo nebezpečí požáru, nebo elektrických výbojů, prosím dodržujte pozorně následující instrukce. Pokud

Více

DVRB23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla S GPS modulem (černá skříňka)

DVRB23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla S GPS modulem (černá skříňka) DVRB23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla S GPS modulem (černá skříňka) Uživatelská příručka Obsah Obsah... 1 Popis kamery... 2 Vložení SD karty... 2 Hlavní nabídka... 3 Nabídka nastavení... 3 Nahrávání

Více

Černá skříňka DVR07. Kamera s automatickým záznamem videa, fotografií, Uživatelská příručka

Černá skříňka DVR07. Kamera s automatickým záznamem videa, fotografií, Uživatelská příručka Černá skříňka DVR07 Kamera s automatickým záznamem videa, fotografií, Uživatelská příručka Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Před prvním zapnutím přístroje si pečlivě přečtěte

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk. Obj..: 750 940

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk. Obj..: 750 940 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk Obj..: 750 940 Vážení zákazníci! Gratulujeme vám k výbru této barevné podvodní kamery. Abyste produkt uchovali v dobrém stavu

Více

Kabelový adaptér IDE/SATA - USB 2.0. Obj. č.: 98 60 91. Účel použití. Rozsah dodávky

Kabelový adaptér IDE/SATA - USB 2.0. Obj. č.: 98 60 91. Účel použití. Rozsah dodávky Účel použití Výrobek je určen pro provozování 2,5 a 3,5 pevných disků nebo CD/DVD mechanik (IDE nebo SATA) přes USB 2.0 port. Kabelový adaptér IDE/SATA - USB 2.0 Obj. č.: 98 60 91 Vážený zákazníku, děkujeme

Více

U-DRIVE DVR. Návod k obsluze. Car DVR Device MT4036

U-DRIVE DVR. Návod k obsluze. Car DVR Device MT4036 U-DRIVE DVR Car DVR Device MT4036 Návod k obsluze CZ 2 Úvod Děkujeme vám za zakoupení MT4026 U-DRIVE DVR. Jedná se o speciální kameru k natáčení filmů z pohledu řidiče auta. Širokoúhlá čočka, HD video

Více

Kuchyňské rádio Reflexion CLR 2610 USB. Obj. č.: 32 59 13 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRVKY OVLÁDACÍHO PANELU

Kuchyňské rádio Reflexion CLR 2610 USB. Obj. č.: 32 59 13 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRVKY OVLÁDACÍHO PANELU BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Znak vykřičníku v trojúhelníku upozorňuje uživatele na důležité bezpečnostní a údržbové (servisní) pokyny, a je bezpodmínečně nutné je dodržovat. Kuchyňské rádio Reflexion CLR 2610

Více

Domovní telefon s přístupovými kartami. Obj. č.: 61 17 61. Rozsah dodávky. Popis a ovládací prvky

Domovní telefon s přístupovými kartami. Obj. č.: 61 17 61. Rozsah dodávky. Popis a ovládací prvky Domovní telefon s přístupovými kartami Rozsah dodávky Venkovní jednotka Vnitřní jednotka Napájecí adaptér Instalační materiál 7 přístupových karet Návod k obsluze Popis a ovládací prvky a) Vnitřní jednotka

Více

CI-204 MANUÁL K PALUBNÍ HD KAMEŘE DO AUTA

CI-204 MANUÁL K PALUBNÍ HD KAMEŘE DO AUTA CI-204 MANUÁL K PALUBNÍ HD KAMEŘE DO AUTA Děkujeme Vám, že jste si zakoupili CONNECT IT palubní HD kameru do auta. Ke správné manipulaci s tímto zařízením Vám doporučujeme si pozorně přečíst následující

Více

Telefon Bigtel 49 Plus. Obj. č.: 92 33 41

Telefon Bigtel 49 Plus. Obj. č.: 92 33 41 Uvedení do provozu Připojení telefonu Připojte telefon podle níže uvedeného nákresu. Použijte pouze telefonní připojovací kabel který je součástí dodávky protože v opačném případě nemusí zařízení pracovat

Více

Česky. Úvod. Přehled funkcí

Česky. Úvod. Přehled funkcí Přehled funkcí Úvod 7 TFT LCD displej s rozlišením: 480(Š) x 234(V) Zobrazovací režim: 4:3 a 16:9 Podporované formáty: JPEG & Motion-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.) Promítání fotografií

Více

BDVR 04. Uživatelský návod Popis ovládacích prvků

BDVR 04. Uživatelský návod Popis ovládacích prvků BDVR 04 Uživatelský návod Popis ovládacích prvků 1. Otvor se závitem pro držák 2. USB konektor 3. NAHORU - tlačítko 4. MENU/MÓD 5. DOLŮ - tlačítko 6. Slot na SD kartu 7. Mikrofon 8. AV výstup 9. RESET

Více

Souprava bezdrátového digitálního rekordéru a kamery HWS-4200. Návod k použití

Souprava bezdrátového digitálního rekordéru a kamery HWS-4200. Návod k použití Souprava bezdrátového digitálního rekordéru a kamery HWS-4200 Návod k použití Vážení zákazníci, Děkujeme Vám za nákup zboží značky. Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. Úvod Bezdrátová

Více

RC model vrtulníku Silverlit Sky Wiza s adaptérem smartphone. Obj. č.: 23 00 70. Rozsah dodávky. Napájení. Popis modelu

RC model vrtulníku Silverlit Sky Wiza s adaptérem smartphone. Obj. č.: 23 00 70. Rozsah dodávky. Napájení. Popis modelu Rozsah dodávky RC model vrtulníku Silverlit Sky Wiza s adaptérem smartphone Požadavky na baterie pro Smart Link Obj. č.: 23 00 70 Jmenovitá hodnota DC 4,5 V, 0,225 W Potřebujete 3 1,5V AG13 / LR44 (jsou

Více

Digitální video kamera

Digitální video kamera Digitální video kamera Uživatelská příručka TDV-3120 Přehled produktů 1. Display tlačítko 2. LED On / Off tlačítko 3. Mód tlačítko 4. Spouštěcí tlačítko 5. Menu tlačítko 6. Tlačítko UP 7. Spouštěcí LED

Více

IR Model vrtulníku Revell X-Razor. Obj. č.: 23 57 99. Vlastnosti. Popis jednotlivých částí. Rozsah dodávky

IR Model vrtulníku Revell X-Razor. Obj. č.: 23 57 99. Vlastnosti. Popis jednotlivých částí. Rozsah dodávky Vlastnosti IR Model vrtulníku Revell X-Razor Obj. č.: 23 57 99 Vrtulník: Pevný aerodynamický hliníkový trup Přídavná vrtule pro let do stran Spínač/Vypínač ON/OFF a nabíjecí port na vrtulníku Nový systém

Více

Digitální MP3 záznamník DAR-101. Obj. č.: 30 53 74. Vlastnosti. Ovládací prvky a připojení

Digitální MP3 záznamník DAR-101. Obj. č.: 30 53 74. Vlastnosti. Ovládací prvky a připojení Vlastnosti Pro digitální MP3 záznamník Sangean DAR-101 jsou charakteristické následující vlastnosti: Digitální MP3 záznamník DAR-101 Obj. č.: 30 53 74 Aktivace digitálního záznamu ovládaná hlasem Podpora

Více

Kamera Rollei Actioncam 400 Návod k obsluze

Kamera Rollei Actioncam 400 Návod k obsluze Kamera Rollei Actioncam 400 Návod k obsluze Obsah Obsah Obsah...1 Bezpečnostní opatření...2 Obsah krabice...3 Schéma produktu...4 Popis dálkového ovládání...5 Nastavení vaší kamery Rollei Actioncam 400...6

Více

Bezpečnostní pokyny. V žádném případě fotorámeček neotevírejte.

Bezpečnostní pokyny. V žádném případě fotorámeček neotevírejte. Bezpečnostní pokyny Dbejte na to, aby výrobek neupadl na zem nebo nenarazil, a nevystavujte ho silným otřesům. Vlhkost nebo tekutiny, které by se mohly dostat dovnitř pláště digitálního fotorámečku, by

Více

USB gramofon RF100. Obj. č.: 31 12 23. Vlastnosti výrobku. Ovládací prvky

USB gramofon RF100. Obj. č.: 31 12 23. Vlastnosti výrobku. Ovládací prvky USB gramofon RF100 Vlastnosti výrobku Plně automatický gramofon Řemínkový pohon Omezený zdvih raménka přenosky Hliníkový talíř 33 1/3 a 45 otáček za minutu USB rozhraní pro digitalizaci záznamu Vestavěný

Více

Videokamera pro modeláře FlyCamOne HD 1080p. Obj. č. 20 91 82. Rozsah dodávky. FlyCamOne HD1080p. Vážený zákazníku,

Videokamera pro modeláře FlyCamOne HD 1080p. Obj. č. 20 91 82. Rozsah dodávky. FlyCamOne HD1080p. Vážený zákazníku, Rozsah dodávky Videokamera pro modeláře FlyCamOne HD 1080p Obj. č. 20 91 82 FlyCamOne HD1080p Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup videokamery FlyCamOne HD 1080p. Tento návod k obsluze

Více

Full HD kamera do auta

Full HD kamera do auta Full HD kamera do auta Návod k obsluze Výhody produktu: FULL HD kamera GPS funkce OBD funkce www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Diagram produktu 1) GPS modul 2) Led dioda 3) Tlačítko nahoru 4) Slot pro micro

Více

Návod k obsluze. Popis zařízení:

Návod k obsluze. Popis zařízení: HD 93 Návod k obsluze Úvod Děkujeme, že jste si zakoupili naši sportovní Full HD kameru HD93. Tento produkt je určen především pro sportovní účely, dokládá to celá řada speciálních úchytů a příslušenství,

Více

Obsah. O této příručce... 3 Prohlášení o OEEZ... 3 Prohlášení o CE certifikaci... 3 Poznámky k instalaci... 3 Varování... 4

Obsah. O této příručce... 3 Prohlášení o OEEZ... 3 Prohlášení o CE certifikaci... 3 Poznámky k instalaci... 3 Varování... 4 Obsah O této příručce... 3 Prohlášení o OEEZ... 3 Prohlášení o CE certifikaci... 3 Poznámky k instalaci... 3 Varování... 4 1 Úvod... 5 1.1 Přednosti výrobku... 5 1.2 Obsah balení... 5 1.3 Souhrnný popis

Více

1. Tlačítko Režimu. Tlačítka klíčové funkce. 3. Přípojka stativu 4. TFT LCD monitor

1. Tlačítko Režimu. Tlačítka klíčové funkce. 3. Přípojka stativu 4. TFT LCD monitor INFORMACE O VÝROBKU Přední strana Zadní strana Vrchní strana. Led dioda samospouště 2. Blesk 3. Objektiv 4. Poutko pro popruh Boční strana. Tlačítko Režimu 2. Tlačítko Klíčové funkce 3. Přípojka stativu

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Kamera do auta HQS-205B je zařízení pro nenáročné uživatele, kterým

Více

AUTOKAMERA CARCAM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

AUTOKAMERA CARCAM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA AUTOKAMERA CARCAM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Děkujeme za zakoupení kamery. Tato příručka obsahuje podrobný popis použití, poskytne Vám informace o produktu, včetně provozu a technických specifikací. Přečtěte

Více

Video signal copy decoder Obj..: 351 229

Video signal copy decoder Obj..: 351 229 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 35 12 29 www.conrad.sk Video signal copy decoder Obj..: 351 229 Tento návod na obsluhu je publikací firmy Conrad Electronic GmbH, Klaus-Conrad-Strasse

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor 2) USB konektor 3) Konektor

Více

-=PALUBNÍ FULL HD KAMERA E08s=-

-=PALUBNÍ FULL HD KAMERA E08s=- V.2.1 (01/16) w w w. c e l - t e c. c z Strana 2 POPIS ZAŘÍZENÍ Přední pohled 1. Čočka Zadní pohled 2. Displej 3. Hlavní vypínač: Zap/Vyp 4. Nahoru 5.Menu 6. OK 7. Mode 8. Dolů. w w w. c e l - t e c. c

Více

1. Obsah balení. 2. Přehled zařízení. Stručný návod k obsluze Prestigio RoadRunner PCDVRR515. Digitální videokamera do auta Prestigio

1. Obsah balení. 2. Přehled zařízení. Stručný návod k obsluze Prestigio RoadRunner PCDVRR515. Digitální videokamera do auta Prestigio 1. Obsah balení Digitální videokamera do auta Prestigio Přísavný držák Autonabíječka 3,6m napájecí kabel 15cm datový kabel Stručný návod k obsluze Záruční list 2. Přehled zařízení 1 LED osvětlení (Noční

Více

DS-427DVR. Kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. Uživatelská příručka

DS-427DVR. Kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. Uživatelská příručka DS-427DVR Kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka Uživatelská příručka Předmluva Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Před prvním zapnutím přístroje

Více

Braun DigiFrame 1160 Návod k použití

Braun DigiFrame 1160 Návod k použití Braun DigiFrame 1160 Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení digitálního fotorámečku zn. Braun. Pro jeho správné ovládání a zabezpečení dlouhé životnosti si před prvním použitím pečlivě přečtěte následující

Více

Uživatelská příručka. HD Autokamera I8S

Uživatelská příručka. HD Autokamera I8S Uživatelská příručka HD Autokamera I8S 1 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Vložte do autokamery paměťovou kartu a

Více

Mobilní klimatizace CL 3542. Obj. č. 105 11 29

Mobilní klimatizace CL 3542. Obj. č. 105 11 29 Mobilní klimatizace CL 3542 Základní upozornění Přečtěte si pečlivě návod k obsluze předtím, než uvedete zařízení do provozu a držte se pokynů v návodu včetně varování a popisu zabaleného uvnitř dodávky.

Více

Reflecta DigiEndoscope

Reflecta DigiEndoscope Reflecta DigiEndoscope Digitální endoskop se záznamem Návod k použití!!! Upozornění!!! Zařízení není určeno k lékařským, ani veterinárním účelům. Obsah balení Před prvním použitím výrobku se ujistěte,

Více

R288A - Autodiagnostika ELM327, OBD II, USB

R288A - Autodiagnostika ELM327, OBD II, USB Vážení zákazníci, R288A - Autodiagnostika ELM327, OBD II, USB Návod k obsluze děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

Kamera Full-HD 1080P s WiFi ovládáním

Kamera Full-HD 1080P s WiFi ovládáním Kamera Full-HD 1080P s WiFi ovládáním Uživatelská příručka Obsah Pohled na kameru a ovládací prvky 1 LCD displej 2 Zobrazení režimů a stavu kamery 2 Před prvním použitím 3 Výchozí nastavení kamery 3 Zapnout

Více

Vaše uživatelský manuál HP PAVILION DV9000 CTO http://cs.yourpdfguides.com/dref/4172252

Vaše uživatelský manuál HP PAVILION DV9000 CTO http://cs.yourpdfguides.com/dref/4172252 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro HP PAVILION DV9000 CTO. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se HP PAVILION DV9000

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Návod na použití 2 BDVR HD IR Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor

Více

ISAW EDGE. Návod pro uživatele. Čeština

ISAW EDGE. Návod pro uživatele. Čeština Návod pro uživatele Čeština ISAW EDGE Obsah: 1 Popis kamery 1 2 Popis LCD displeje 1 3 Zapnutí kamery 2 4 Režim nahrávání videa 2 5 Režim focení 2 6 Režim přehrávání 2 7 Uživatelské nastavení 3 8 Dobíjení

Více

Kamera do auta HD 1080p s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-222. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje.

Kamera do auta HD 1080p s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-222. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Kamera do auta HD 1080p s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-222 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Úvod HD kamera do auta HQS-222 je špičkové řešení pro náročné

Více

Kamera do automobilu s rozlišením Full-HD

Kamera do automobilu s rozlišením Full-HD Kamera do automobilu s rozlišením Full-HD Model: DO BEG2 Návod k obsluze Obsah Popis produktu strana 3 Vyobrazení strana 3 Konstrukce a funkce strana 4 Ovládání a další pokyny strana 4 Příprava strana

Více

DVR28 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka)

DVR28 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) DVR28 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) Uživatelská příručka Obsah Popis kamery... 2 Tlačítka a funkce kamery... 3 Nabídka nastavení... 4 Další funkce... 5 Nahrávání videa a fotografování...

Více

FOTOPAST OBSAH. Obsah fotoaparátu. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Model: SL1008 - IR

FOTOPAST OBSAH. Obsah fotoaparátu. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Model: SL1008 - IR FOTOPAST OBSAH Obsah fotoaparátu..2 Přehled fotoaparátu...3 Obecné informace...6 Popis fotoaparátu.7 Rychlý start..12 Instalace baterií a SD karty...14 Nastavení fotoaparátu a programu......15 Nastavení

Více

Dalekohled s digitální kamerou

Dalekohled s digitální kamerou Verze z 07/09 Dalekohled s digitální kamerou Návod k použití Obj. č. 67 15 90 (2.0 Megapixelů) Obj. č. 67 15 91 (1.3 Megapixelů) Předepsané použití Výrobek může být používán jako klasický dalekohled např.

Více

Monitor pro endoskopy BS-1000T. Obj. č.: 12 33 19. Obsah Strana. 1. Úvod

Monitor pro endoskopy BS-1000T. Obj. č.: 12 33 19. Obsah Strana. 1. Úvod Monitor pro endoskopy BS-1000T Obj. č.: 12 33 19 1. Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup monitoru pro endoskopické kamery BS-100T. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

ČESKY. Dodává: www.infosafe.cz

ČESKY. Dodává: www.infosafe.cz Úvod Čidlo pohybu je ideální pro skryté bezpečnostní účely a pozorování. Součástí PIR je čtečka SD karty (není součástí balení) pro záznam spouštěný unikátní technologií čidla pohybu. Záznamové zařízení

Více

Digitální dveřní kukátko

Digitální dveřní kukátko Digitální dveřní kukátko Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Snadné ovládání Velmi dobrý poměr výkon x cena Jednoduchá montáž www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Popis produktu b) Vnější strana kukátka

Více

Bezdrátový zvonek Mistral 300. Obj. č.: 61 13 13. Účel použití. Popis a ovládací prvky

Bezdrátový zvonek Mistral 300. Obj. č.: 61 13 13. Účel použití. Popis a ovládací prvky Bezdrátový zvonek Mistral 300 Obj. č.: 61 13 13 Účel použití Popisovaný výrobek je určen výhradně k soukromému použití jako bezdrátový zvonek, nebo signální jednotka. Přístroj může být poškozen z celé

Více

DVR 15 KAMERA /ČERNÁ SKŘÍŇKA/PRO ZÁZNAM OBRAZU ZA JÍZDY

DVR 15 KAMERA /ČERNÁ SKŘÍŇKA/PRO ZÁZNAM OBRAZU ZA JÍZDY DVR 15 KAMERA /ČERNÁ SKŘÍŇKA/PRO ZÁZNAM OBRAZU ZA JÍZDY Děkujeme Vám za zakoupení DVR kamery od naší společnosti. Přečtěte pečlivě před použitím návod. Začínáme používat videokameru v autě. Zapnutí / vypnutí

Více

Digitální fotoaparát DC 1500 Uživatelská příručka

Digitální fotoaparát DC 1500 Uživatelská příručka Digitální fotoaparát DC 1500 Uživatelská příručka Autorská práva Copyright (c) 2002 BenQ Corporation. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu společnosti BenQ Corporation není dovoleno

Více

Digitální mikroskop LCD Professional. Obj. č.: Bezpečnostní pokyny. Hlavní funkce. Popis mikroskopu a jeho funkcí.

Digitální mikroskop LCD Professional. Obj. č.: Bezpečnostní pokyny. Hlavní funkce. Popis mikroskopu a jeho funkcí. Bezpečnostní pokyny Digitální mikroskop LCD Professional Obj. č.: 46 68 09 Vážení zákazníci, Nepoužívejte nikdy mikroskop v prostředí, kde to není dovoleno. Nesprávný způsob použití může mít za následek

Více

Budík se skrytou kamerou s nočním viděním

Budík se skrytou kamerou s nočním viděním Budík se skrytou kamerou s nočním viděním Návod k použití Hlavní výhody produktu: Špičkové provedení skryté kamery Možnost natáčet i v úplné tmě Praktický software pro práci s nahranými soubory www.spionazni-technika.cz

Více

Návod k použití - kamera pro záznam jízdy

Návod k použití - kamera pro záznam jízdy Popis produktu - stavba produktu Návod k použití - kamera pro záznam jízdy 1) tlačítko NAHORU 2) tlačítko MENU 3) tlačítko DOLŮ 4) USB port 5) otvor pro držák 6) výstup HDMI 7) tlačítko zapnout/vypnout

Více

Infračervená digitální kamera Trail Cam. Obj. č.: 49 17 41

Infračervená digitální kamera Trail Cam. Obj. č.: 49 17 41 Infračervená digitální kamera Trail Cam Popis a ovládací prvky Kamera nabízí možnost následujících připojení externích zařízení: USB port, slot SD karty, AV OUT a připojení externího napájecího adaptéru

Více

Bezdrátová meteorologická stanice s USB WMRS200. Obj. č.: 67 22 43

Bezdrátová meteorologická stanice s USB WMRS200. Obj. č.: 67 22 43 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení meteorologické stanice a jejího příslušenství do provozu a k jejich obsluze. Jestliže tento výrobek předáte nebo prodáte jiným

Více

Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4

Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4 Obsah Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4 Instalace Baterie... 5 Zapnutí ON a Vypnutí OFF napájení Kamery... 6 Pořízení Video Záznamu... 6

Více

BDVR 01 Full HD kamera do auta

BDVR 01 Full HD kamera do auta BDVR 01 Full HD kamera do auta Předmluva: Představujeme Vám nový typ multifunkčního hi-tech produktu, který v sobě integruje Full HD kameru, fotografování a TF paměťové zařízení. Obsahuje HDMI výstup (High

Více

Než začnete používat tento výrobek, přečtěte si prosím pozorně tento návod a uschovejte jej pro budoucí potřebu,

Než začnete používat tento výrobek, přečtěte si prosím pozorně tento návod a uschovejte jej pro budoucí potřebu, Návod k použití 1 2 3 OBSAH Úvod Certifikace výrobku Přehled produktu Vlastnosti Nastavení výrobku Obsah balení a příslušenství Obsah balení Volitelné příslušenství Popis funkcí 1. Začínáme 2. Změna režimu

Více

O Suni digitální intraorální kamee. 3 O Sunicam software... 4

O Suni digitální intraorální kamee. 3 O Sunicam software... 4 Obsah O Suni digitální intraorální kamee. 3 O Sunicam software... 4 1. Pedstavení kamery.......5 1.1 Specifikace.... 5 1.2 Požadavky systému..... 6 1.3 Seznam komponent.. 6 2. Nastavení systému... 7 2.1

Více

USB Digitální Mikroskop. (20x-400x) V1.3

USB Digitální Mikroskop. (20x-400x) V1.3 USB Digitální Mikroskop (20x-400x) V1.3 Manuál Poděkování Děkujeme za Váš nákup našich výrobků - jedná se o high-tech a zároveň snadno použitelný digitální mikroskop. S touto vychytávkou uvidíte unikátní

Více

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely Informace o výrobku Zapojení Zapojení Připojení VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Ovládací panely CH+/UP CH-/DOWN VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. -Tlačítko ON/OFF. Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. -Tlačítko ON/OFF. Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí UŽIVATELSKÝ MANUÁL Použití videokamery do auta -Tlačítko ON/OFF Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí Stiskněte opět tlačítko napájení OFF modrá kontrolka zhasne Upozornění:

Více

POPIS ZAŘÍZENÍ. Zadní pohled. 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej. Přední pohled. 12. Čočka 13. LED světlo 14.

POPIS ZAŘÍZENÍ. Zadní pohled. 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej. Přední pohled. 12. Čočka 13. LED světlo 14. v1.7(12/14) POPIS ZAŘÍZENÍ Zadní pohled 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej Přední pohled 12. Čočka 13. LED světlo 14. Reproduktor w w w. c e l - t e c. c z Strana 1 Pravý pohled

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. HD kamera do auta HQS-205A je špičkové řešení pro náročné uživatele

Více

Digitální dveřní kukátko s kamerou HQS 708

Digitální dveřní kukátko s kamerou HQS 708 Digitální dveřní kukátko s kamerou HQS 708 Návod na použití Bezpečnostní předpisy: - Přístroj obsahuje vbudovanou Li-ion baterii. Neotevírejte sami kryt přístroje! - Než zapojíte FPC (žlutý plochý kabel),

Více

Kamera umožňující záznam jízdy vozidla černá skříňka. po dobu několika sekund zapnete kameru, což bude potvrzeno

Kamera umožňující záznam jízdy vozidla černá skříňka. po dobu několika sekund zapnete kameru, což bude potvrzeno Kamera umožňující záznam jízdy vozidla černá skříňka DVR 09 Základní ovládání kamery Zapnutí a vypnutí kamery Stisknutím tlačítka po dobu několika sekund zapnete kameru, což bude potvrzeno rozsvícením

Více

Přenosná video lupa Uživatelská příručka

Přenosná video lupa Uživatelská příručka Přenosná video lupa Uživatelská příručka Vítejte HCP-01 4,3palcová přenosná video lupa pomáhá lidem se zrakovým postižením při čtení tištěného obsahu. Pro pohodlnější čtení může být lupa připojena k televizi

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 57 20 78 www.conrad.sk. Obj..: 572 078

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 57 20 78 www.conrad.sk. Obj..: 572 078 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 57 20 78 www.conrad.sk Obj..: 572 078 Pokud Vám nebude vyhovovat velký mlhova", pak použijte k osvžování i ke zvlhování vzduchu nebo k efektm pro

Více

AIRCAST MP4 pøehrávaè Uživatelská pøíruèka

AIRCAST MP4 pøehrávaè Uživatelská pøíruèka CORE AIRCAST MP4 pøehrávaè Uživatelská pøíruèka 1. Upozornìní 1. Nepøechovávejte nebo nepoužívejte pøehrávaè v místì s extrémnì vysokými nebo nízkými teplotami, vlhkostí èi prašností. 2. Nepoužívejte pøehrávaè

Více

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1 (cz) Tablet S7.1 Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si zakoupili Tablet PC. Tento manuál Vám představí funkce tohoto zařízení, kterým je potřeba věnovat pozornost. Prosím, přečtěte si tento manuál řádně

Více

Základní operace Návod k obsluze Digitální fotoaparát

Základní operace Návod k obsluze Digitální fotoaparát Základní operace Návod k obsluze Digitální fotoaparát Model è. DMC-FS33 Pøed použitím si pøeètìte celý návod k obsluze. V situacích tohoto druhu vycházejte z Návodu k použití (ve formátu PDF) zaznamenaném

Více

DAB + radiobudík CR 25, FM, RDS. Obj. č. 70 79 82. Zvláštní funkce výrobku. Popis a ovládací prvky. Uvedení do provozu. Účel použití.

DAB + radiobudík CR 25, FM, RDS. Obj. č. 70 79 82. Zvláštní funkce výrobku. Popis a ovládací prvky. Uvedení do provozu. Účel použití. Zvláštní funkce výrobku rádio poskytuje nový formát digitálního vysílání, který zajišťuje naprosto čistý zvuk bez rušivých prvků. rádiový příjem v pásmu FM 87,5 108 MHz (analogový) a DAB 174 240 (digitální).

Více

USB Webkamera. Obj. č. 97 19 39. Návod k použití

USB Webkamera. Obj. č. 97 19 39. Návod k použití Verze z 08/09 USB Webkamera Obj. č. 97 19 39 Návod k použití 1. Účel použití Výrobek je určen k připojení k počítači přes USB port a slouží jako webkamera. Jakékoliv neautorizované úpravy a modifikace

Více

DVR23N Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka)

DVR23N Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) DVR23N Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) Obsah Uživatelská příručka Funkce kamery... 2 Obsah balení... 2 Před spuštěním kamery... 2 Napájení kamery...2 Paměťová karta...3 Ovládací prvky

Více

GPRS / MMS / SMS DIGITÁLNÍ INFRAČERVENÁ FOTOPAST WCM-3004 / HSM3004 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

GPRS / MMS / SMS DIGITÁLNÍ INFRAČERVENÁ FOTOPAST WCM-3004 / HSM3004 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA GPRS / MMS / SMS DIGITÁLNÍ INFRAČERVENÁ FOTOPAST WCM-3004 / HSM3004 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 1 OBSAH 1. Návod k použití... 2 1.1 Obecný popis... 2 1.2 Rozhraní... 2 1.3 Komponenty a funkce fotopasti... 3 1.4

Více

Vaše uživatelský manuál HP VP6100 http://cs.yourpdfguides.com/dref/920706

Vaše uživatelský manuál HP VP6100 http://cs.yourpdfguides.com/dref/920706 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro HP VP6100. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se HP VP6100 v uživatelské příručce

Více

Seezus RX270 - FULL HD kamera do auta

Seezus RX270 - FULL HD kamera do auta Seezus RX270 - FULL HD kamera do auta Návod k obsluze Výhody produktu: FULL HD kamera GPS funkce www.spyshops.cz Stránka 1 1. Popis produktu 1) IR přísvit 2) Reproduktor 3) Vstup GPS 4) HDMI konektor 5)

Více

Digitalní dalekohled s kamerou. 8.0 Mega pixel NÁVOD

Digitalní dalekohled s kamerou. 8.0 Mega pixel NÁVOD Digitalní dalekohled s kamerou 8.0 Mega pixel NÁVOD Poslední revize: 14.5.2013 Specifika produktu Kamera 1. Rozlišení 12,0MP 2. Velikost záznamů: 3. Formát záznamů: Fotografie: 0,3MP-640X480 3.0MP-2048X1536

Více

Uživatelská příručka. Digitální dveřní kukátko s HD kamerou a zvonkem. Hlavní výhody přístroje: Snadné ovládání Větší displej Jednoduchá montáž

Uživatelská příručka. Digitální dveřní kukátko s HD kamerou a zvonkem. Hlavní výhody přístroje: Snadné ovládání Větší displej Jednoduchá montáž Uživatelská příručka Digitální dveřní kukátko s HD kamerou a zvonkem Hlavní výhody přístroje: Snadné ovládání Větší displej Jednoduchá montáž 1 1. Popis produktu 2 2. Začínáme Zazvonění na zvonek bude

Více

RUČNÍ SCANNER. Uživatelský Manuál

RUČNÍ SCANNER. Uživatelský Manuál RUČNÍ SCANNER Uživatelský Manuál 1. Hlavní vlastnosti Barevné skenování do JPG/PDF Výběr rozlišení 900/600/300 dpi Ukládání souboru JPG/PDF přímo na paměťovou kartu mikrosd Podporované paměťové karty mikrosd

Více

Návod k obsluze. kamera SJCAM SJ2000. SJCAM.CZ Sportovní kamery SJCAM a příslušenství 2015.01

Návod k obsluze. kamera SJCAM SJ2000. SJCAM.CZ Sportovní kamery SJCAM a příslušenství 2015.01 Návod k obsluze kamera SJCAM SJ2000 SJCAM.CZ Sportovní kamery SJCAM a příslušenství 2015.01 Děkujeme, že jste si pořídili značkovou sportovní kameru SJCAM. Přečtěte si prosím pozorně tento návod k obsluze

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 87

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 87 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/01 Obj. č.: 35 02 87 Potřebujete připojit k televizoru 6 různých zařízení audio-video? Máte například satelitní přijímač, DVD-přehrávač, videokameru, videorekordér, hrací konzolu

Více

HD AUTOKAMERA Návod k použití

HD AUTOKAMERA Návod k použití HD AUTOKAMERA Návod k použití 87231 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Vložte do autokamery paměťovou kartu a naformátujte

Více

Sportovní brýle s kamerou Full HD 1080P. Návod na použití. Před použitím si tento návod pečlivě přečtěte a uschovejte ho pro potřebu příštího použití.

Sportovní brýle s kamerou Full HD 1080P. Návod na použití. Před použitím si tento návod pečlivě přečtěte a uschovejte ho pro potřebu příštího použití. Sportovní brýle s kamerou Full HD 1080P Návod na použití Před použitím si tento návod pečlivě přečtěte a uschovejte ho pro potřebu příštího použití. Děkujeme, že jste si zakoupili Sportovní brýle s kamerou

Více

Kamera do auta HD DVR černá skříňka K6000. Návod k použití

Kamera do auta HD DVR černá skříňka K6000. Návod k použití Kamera do auta HD DVR černá skříňka K6000 Návod k použití Napsal: DU HD kamera určené spíše do auta pro monitorování dopravní situace před vozidlem (černá skříňka). Tato kamera může usvědčit viníka dopravní

Více

CZ Manuál. Zařízení s OS Android. Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál. Zařízení s OS Android. Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Zařízení s OS Android Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Stažení obslužné aplikace... 5 2.2. Připojení telefonu/tabletu k Wi-Fi HDD...

Více

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka UMAX VisionBook 10Wi Uživatelská příručka Součásti balení Součástí balení jsou: Tablet USB kabel Napájecí adaptér Klávesnice Uživatelská příručka Popis tabletu Horní pohled Pohled zleva Přední pohled Spodní

Více

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Ver 1.0 (2015-1-19) HD020. Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Ver 1.0 (2015-1-19) HD020. Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD Ver 1.0 (2015-1-19) HD020 Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi Před instalací a použitím tohoto přístroje si prosím pozorně přečtěte tento návod k obsluze. Bezpečnostní

Více