NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 48 08 99"

Transkript

1 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.:

2 OBSAH 2 Strana: Nastavení času, data a osobních údajů... 3 Nastavení funkcí alarmu... 4 Režim chronografu (stopek)... 4 Zastavení času... 4 Režim puls... 5 Výpočet spotřeby kalorií při používání senzoru a při konstantní intenzitě tréninku... 5 Výpočet spotřeby kalorií/srdeční tepové frekvence při různé tréninkové intenzite... 6 Tipy pro měření pulsní frekvence... 6 Tipy pro dotyk senzoru s prstem... 7 Provádění měření... 7 Provádění měření během tréninku... 7 Životnost baterie... 7 Oblasti srdeční frekvence... 8 DŮLEŽITÉ: Na měření s tímto měřičem je třeba nahlížet JEN jako na všeobecné vodítko. Měřič není ŽÁDNÝM lékařským přístrojem. Měřič byl koncipován k výpočtu spotřeby kalorií a pulsní frekvence PRŮMĚRNÉ osoby s předvolením věku, hmotnosti a pohlaví. Nejdříve vyhledejte vašeho lékaře, než začnete s tréninkovým programem. Tlačítko RESET Senzor Tlačítko MODE Tlačítko ST/SP Tlačítko SET Měřič pulsu je prvním a jediným měřičem, který měří během tréninku vaší srdeční tepovou frekvenci a spotřebu kalorií, aniž by byl k tomu zapotřebí břišní pás. Tak to funguje. Před tréninkem otevřete měřič a nastavte datum a čas. Dále je třeba nastavit věk, hmotnost a pohlaví. Tyto zadání budou v měřiči uloženy. Na začátku tréninku spusťte vestavěný čítač. Na konci tréninku čítač stopněte. Stiskněte SET a jednou se dotkněte senzoru. Tak je to snadné. Na základě vašeho nastavení a spuštění vestavěného čítače může měřič během cvičení určit vaší srdeční tepovou frekvenci a spotřebu kalorií. Tento měřič také ukazuje, v jakých z 5 oblastí aktivity se trénink konal (viz. dále v textu). Měřič spotřeby kalorií má dále následující znaky vybavení: Den a kalendář, denní alarm, úder hodin, chronograf (stopky) se zaokrouhleným časem, měřič tréninku s automatickým a ručně obsluhovaným nulovací měřičem kalorií., externí pulsní režim k určení srdeční frekvence v jakémkoliv čase.

3 NASTAVENÍ ČASU, DATA A OSOBNÍCH ÚDAJŮ 3 1. Stiskněte tlačítko MODE, až se bude měřič nacházet v režimu Zeit und Kalender (čas a kalendář). Nahoře na měřiči se nyní objeví datum. 2. Ještě v režimu Zeit und Kalender (čas a kalendář) stiskněte tlačítko SET a podržte 2 sekundy stisknuté. Nahoře na poli zobrazení LC-displeje se objeví slovo YEAR (rok). Bliká rok Stiskněte tlačítko ST/SP k nastavení letopočtu, až do roku Stiskněte opět SET k nastavení měsíce (MONTH). Stiskněte tlačítko ST/SP k nastavení měsíce Stiskněte opět SET k nastavení dne (DAY). Měla by blikat sekundová indikace měřiče. Stiskněte tlačítko ST/SP k nastavení dne Stiskněte opět SET k nastavení přesného času (HOUR). DŮLEŽITÉ Stiskněte tlačítko STSP k nastavení přesného času Prvních 12 číslic odpovídá AM (dopolednímu času). K nastavení odpoledního času stiskněte ST/SP, až se na LCD-poli zobrazení objeví ve středu vlevo malé P. 6. Stiskněte opět SET k nastavení minut (MIN). Stiskněte tlačítko ST/SP k nastavení minut Stiskněte opět SET k nastavení roku narození (BIRTH). Stiskněte tlačítko ST/SP k nastavení přesného roku narození. Roky jsou v rozmezí Stiskněte opět SET k nastavení měsíce (MONAT). V řádkách by se měly objevit obě poslední číslice vašeho roku narození. Obě poslední blikající číslice by měly představovat M2S9C. Stiskněte tlačítko ST/SP k nastavení měsíce Stiskněte opět SET k nastavení dne (TAG). Na měřiči blikají dvě malé číslice vpravo mimo. Stiskněte tlačítko ST/SP k nastavení dne (TAG) Stiskněte opět SET k nastavení pohlaví (SEX). Stiskněte tlačítko ST/SP k nastavení pohlaví na M (muž) nebo F (žena). 11. Stiskněte opět tlačítko SET k nastavení hmotnosti (WEIGH/POUND). Stiskněte tlačítko ST/SP k nastavení vaší hmotnosti mezi 50 a 600 Pfund (libra). K rychlému nastavení podržte stisknuté tlačítko ST/SP. U hmotnosti pod 50 a přes 600 liber je třeba volit buď minimální nebo nejvyšší nastavení, pro zachování co nejpřesnějšího výpočtu spotřeby kalorií. (Stiskněte RESET k odečtu kilogramů). 12. Na závěr stiskněte opět SET. Měřič se potom navrátí zpět do režimu Zeit a Kalender (čas a kalendář).

4 NASTAVENÍ FUNKCÍ ALARMU 4 1. Stiskněte MODE, až se objeví na hoře na LCD-poli zobrazení slovo ALARM. 2. Stiskněte a podržte stisknuté tlačítko SET, až uslyšíte signální tón a začnou blikat obě první číslice. 3. Stiskněte ST/SP k nastavení požadovaného přesného času (písmeno P vlevo ukazuje PM-čas (odpolední čas)). 4. Stiskněte opět SET k nastavení minut ALARMU. Stiskněte ST/SP k nastavení minut Stiskněte opět SET, pro navrácení do režimu času a kalendáře po ukončeném nastavení. Symbol ALARM se objeví vpravo nahoře v poli zobrazení. 5. K zapnutí a vypnutí ALARMU stiskněte tlačítko ST/SP, když se měřič nachází ještě v režimu ALARM. Když se vpravo nahoře nachází symbol ALARM, je zapnuta funkce alarmu. Když je symbol alarmu zhasnutý, je tato funkce vypnutá. 6. K nastavení funkce úderu hodin (STUNDENSCHLAG), musí být v režimu Alarm stisknuto tlačítko RESET. Při zapnutém úderu hodin se vpravo nahoře v poli zobrazení objeví symbol zvonku a každou hodinu zazní signál. REŽIM CHRONOGRAFU (STOPEK) 1. Stiskněte tlačítko MODE, až se objeví symbol CHRON nahoře v LCD-poli zobrazení a malý symbol běžce ve středu v poli zobrazení. 2. Stiskněte tlačítko ST/SP k zapnutí a vypnutí chronografu (stopek). 3. Počáteční proces počítání v režimu stopek je v MIN SEK 00:100 nebo sekundách. Po hodině se proces počítání změní na STD:MIN:SEK. ZASTAVENÍ ČASU 1. Stisknutím tlačítko RESET v režimu chronografu (stopek) při běžícím čase bude stopnut čas v LCD-zobrazovacím poli, ale ve vnitru měřiče běží čas dál. 2. Opakovaným stisknutím tlačítka RESET běží čas opět dál a to tak, jak ukazuje doba běhu při začátku startu chronografu (stopek).

5 REŽIM PULS 5 1. Stiskněte tlačítko MODE, až uvidíte nahoře v poli zobrazení slovo PULSE a nahoře vlevo malý symbol srdce. 2. Stiskněte tlačítko SET a podržte jej 2 sekundy stisknuté, až uslyšíte signální tón a nahoře v poli zobrazení slova TOUCH SENSOR. 3. Dotkněte se lehce senzoru (střed prstu ruky), až uvidíte odečet pulsu. (Z dotyku senzoru začne blikat PULS a malý symbol srdce). Upozornění: Další jednotlivosti o přesném měření pulsu naleznete pod Tipy k měření pulsu. VÝPOČET SPOTŘEBY KALORIÍ PŘI POUŽÍVÁNÍ SENZORU A PŘI KONSTANTNÍ INTENZITĚ TRÉNINKU Upozornění: Pokud máte v úmyslu provozovat komplexní cvičení v rovnoměrném tempu na domácím trenažéru s pevným nastavením, použijte tuto funkci k měření vaší spotřeby kalorií. 1. Stiskněte MODE, až uvidíte na LCD-poli zobrazení EXRCS. 2. Stiskněte tlačítko ST/SP pro start časoměřiče a začněte s tréninkem. 3. Po ukončeném tréninku stiskněte opět tlačítko ST/SP, pro zastavení čítače. 4. Stiskněte tlačítko SET, indikace zhasne. Potom uvidíte vlevo nahoře v poli zobrazení symbol srdce. 5. Stiskněte tlačítko SET po dobu 2 sekund, až uslyšíte signální tón a nahoře na LCD-poli zobrazení se objeví SENSOR TOUCH. 6. Dotkněte se lehce prstem senzoru, až se na indikaci objeví SENZOR TOUCH PULS a bliká symbol srdce. 7. Po 5 sekundách se na LCD-poli zobrazení objeví číslice a vedle toho písmeno CA. Tím je indikováno, kolik jste spotřebovali kalorií při cvičení na základě vašeho věku, hmotnosti, pohlaví délky a intenzitě tréninku. Na poli zobrazení se také objeví sloupce, které indikují, v jaké fázi cvičení jste trénovali (sloupec je ta nejnižší fáze a pohyblivé sloupce jsou ta nejvyšší fáze). Upozornění: nepohybujte prstem při tomto měření.

6 VÝPOČET SPOTŘEBY KALORIÍ/SRDEČNÍ TEPOVÉ FREKVENCE PŘI RŮZNÉ TRÉNINKOVÉ INTENZITE 6 Upozornění: Pokud máte v úmyslu provozovat kondiční trénink v různé intenzitě nebo máte potíže se senzorem s vydáváním vaší srdeční tepové frekvence, bude tento režim použit k vaší spotřebě kalorií. Upozornění: Sledujte přiložený diagram aktivity k určení přesné fáze aktivity, pokud byste chtěli spotřebu kalorií měřit ručně. Fáze aktivity 1 odpovídá sloupci na měřiči, fáze aktivity 2 odpovídá 2 sloupci na měřiči, fáze aktivity 5 odpovídá 5 sloupci v diagramu. 1. Stiskněte tlačítko MODE, až nahoře na LCD-poli zobrazení uvidíte EXRCS. 2. Stiskněte tlačítko ST/SP ke spuštění časoměřiče a pro začátek tréninku. Upozornění: Můžete stisknout tlačítko MODE a opustit režim tréninku, když chcete měřit váš puls nebo čas. Pokud se chcete vrátit do režimu tréninku, uložil čítač váš celkový tréninkový čas. 3. Když byl ukončen režim tréninku a trénink, stiskněte potom opět tlačítko ST/SP, čítač bude stopnut. 4. Stiskněte tlačítko SET a uvolněte jej. Indikace zhasne. Vlevo nahoře nyní uvidíte v poli zobrazení malý symbol srdce. 5. Stiskněte opět tlačítko SET a uvolněte je. Na poli zobrazení uvidíte malý sloupec a zmizí symbol srdce. Když provozujete trénink, který se nalézá v 1. tréninkové fázi dle diagramu aktivity, potom stiskněte opět tlačítko SET a podržte jej stisknuté. Po 2 sekundách se objeví číslice vaší spotřeby kalorií. 6. Když jste provozovali náročný trénink, je třeba tlačítko SET opět tak dlouho stisknout a uvolnit, až uvidíte číslici nebo počet sloupců, které odpovídají vaší tréninkové úrovni. 7. Když počet sloupců, který se objeví na poli zobrazení (mezi 1 a 5). Odpovídá úrovni aktivity vašeho tréninku, stiskněte potom tlačítko SET a podržte jej 2 sekundy stisknuté. Na poli zobrazení bude indikována spotřeba kalorií společně s příslušným počtem sloupců. TIPY PRO MĚŘENÍ PULSNÍ FREKVENCE Následující tipy jsou nápomocné pro zajištění správného měření pulsní frekvence.

7 7 Tipy pro dotyk senzoru s prstem *Dotýkejte se senzoru s vnitřní plochou prstu a nikoliv s konečkem prstu. Když bude váš nehet bílý, je tlak příliš silný. Nejdříve vyzkoušejte lehký dotyk s prstem a proveďte nastavení, až uvidíte, že z SENSOR TOUCH bude PULS a začne blikat malý symbol srdce. Tím je indikováno, že byla zjištěna vaše pulsní frekvence. Provádění měření - Neměňte dotykový tlak prstu na senzoru. - Nepohybujte prstem na senzoru. - Než začnete měření provádět, ohřejte si váš prst. - Zamezte oslňujícímu světlu při provádění měření. - Chovejte se během měření klidně a nemluvte. - Jakmile uvolníte tlačítko SET pro začátek měření, dotkněte se prstem co nejrychleji senzoru. - Odložte prsteny nebo podobné předměty, které mohou znesnadnit normální prokrvování. Důležité: Následující faktory mohou bezchybný odečet pulsní frekvence nebo spotřebu kalorií na měřiči znesnadnit nebo znemožnit: - Těžké poruchy srdečního rytmu pulsní vlny jsou nestabilní, takže nemohou být senzorem bezchybně zjištěny. - Arterioskleróza nebo jiné problémy krevního oběhu prokrvení špiček prstů je špatné, takže senzor nemůže zaznamenat pulsní vlny. - Silná kůže špičku prstů silná kůže špiček prstů znesnadňuje průnik světla skrz špičku prstu. To znemožňuje senzoru zaznamenat hodnoty. Provádění měření během tréninku Vaše pulsní frekvence klesá, jakmile přestanete s tréninkem. Čím dříve tedy můžete provádět první měření, tím více odpovídá naměřená hodnota vaší pulsní frekvenci a tím přesnější je tedy výpočet vaší spotřeby kalorií. Životnost baterie Životnost baterie a efektivita měření pulsní frekvence závisejí velmi na četnosti měření pulsní frekvence. Když měříte svou pulsní frekvenci jednou denně, má baterie v měřiči životnost 1 rok. Když nastane následující: - Slabé osvětlení displeje - Podivný signál - Měřič byl navrácen na výchozí hodnotu - Každé mimořádné rušení funkce - Výměnu baterie přenecháte odborníkovi (CR2032 nebo odpovídající).

8 Oblasti srdeční frekvence 8 Upozornění: Tyto oblasti jsou zamýšleny k popisu průměrné osoby s průměrným zdravím. Jsou považovány za vodítka a udávají jakými aktivitami je srdce zařazeno do určité oblasti. Osoby se špatným krevním oběhem nebo špatným zdravotním stavem mohou mít frekvenci srdečních úderů nad 90 úderů/min. v uvolněném stavu. Tak mohly potřebovat náročný trénink i osoby, které často trénují, aby dostaly svou frekvenci srdečních úderů do určité cílové oblasti. Máte-li otázky k vaší speciální oblasti, kontaktujte prosím vašeho lékaře. Oblast 1: UVOLNĚNÁ AKTIVITA: Méně než 90bpm. Toto je nejbezpečnější a nejkomfortnější oblast. Jedná se zde o výkony, které obecně nevedou k přílišnému přetěžování. V této oblasti budete zdravější, ale ne výkonnější, tzn. že tento trénink nezvýší vaší výdrž nebo výkonnost, nýbrž je prospěšný zdraví. Pokud nejste ve formě, máte srdeční potíže nebo byste zcela jednoduše chtěli vaše srdce chránit před přílišným přetížením, trénujte hlavně v této oblasti. Tato oblast slouží také k zahřátí a ochlazení před a po oblastech vy vysoké třídě aktivity. Pokud vaše uvolněná frekvence srdečních úderů činí nad 90 bpm, zkontaktujte vašeho lékaře k sestavení vhodného tréninkového programu. Oblast 2: LEHKÁ AKTIVITA: bpm jsou snadno dosahovány pomalým joggingem. I když se jedná o relativně malý výkon, přesto tato oblast trénuje vaše tělo a pečuje o vysoké uvolnění tuku z buněk, což slouží svalům jako palivo. Mnozí toto nazývají oblast spalování tuků, protože až 85% kalorií, spálených v této oblasti, jsou kalorie tuků, což je velmi důležité. Trénované a netrénované osoby mají odlišné spalování tuků. Čím je člověk trénovanější, tím je efektivněji využit tuk k zachování zdravé hmotnosti. Na druhé straně jste mohli trénovat jakkoliv aktivně, ale nedosáhli požadované ztráty hmotnosti. Je možné, že když jste příliš intenzivně trénovali a přešli zpět do této oblasti, budete muset déle v této oblasti trénovat. Oblast 3: MÍRNÁ AKTIVITA: bpm. V této oblasti - např. dosaženo lehkým během vylepšíte svou funkční výkonnost. Počet a velikost vašich cév zrychlý váš krok, což vede k zvýšení vašeho plicního objemu a dechu a k posílení vašeho srdce, takže můžete déle trénovat, než se unavíte. Odbouráváte stále ještě tuk a cukry v poměru 50:50. To znamená, že je obojí odbouráváno ve stejném poměru. Oblast: VYSOKÁ AKTIVITA: bpm. Tato oblast je dosažena rychlým během - zrychlující se běh. Zde budete rychlejší a výkonnější a zvyšujete svou srdeční frekvenci, když přejdete z aerobního na anaerobní trénink. Na tomto místě nemůže vaše srdce pumpovat dostatečné množství krve a kyslíku, aby kompletně zásobilo trénované svaly, které potom reagují tak, že dále anaerobně kontrahují. Zde cítíte proces spalování. V této oblasti můžete setrvat jen omezený čas, obyčejně ne déle, než jednu hodinu. To se vztahuje k tomu, že svaly nemohou vydržet anaerobní práci bez vysílení (tzn. bez dostatku kyslíku). Pracující svaly se proto chrání před nadměrným zatížením, že nejsou schopné udržet úroveň intenzity. Oblast 5: EXTRÉMNÍ AKTIVITA: Toto je ekvivalent pro běh se špičkovým tempem a většinou odpovídá intervalovému tréninku tréninku jen v krátkých bězích a mezi-

9 sprintech. I atleti světové třídy mohou v této oblasti setrvat jen několik minut. Tuto oblast nezvolí mnoho lidí pro svůj trénink, jelikož je cvičení tvrdé a hrozí zvýšené nebezpečí zranění. Tabulka aktivity: Uvolněná Lehká Mírná Jóga Lukostřelba Kuželky Tai chi Bowling Pomalý tanec Billiard Extrémní Běh 10 mph Jízda na kole mph Závodní plavání Závodní skákání Soutěžní fotbal Závodní squash Volejbal Plavání Lyžování a skateboarding Turistika Lehký aerobik Kalanetika Společenský tanec Šerm Step Badminton Kajakářství Softbal Baseball Putování Sekání trávy Vodní lyžování Košíková Golf Házení a chytání létacího talíře Vodní aerobik Lehké vzpírání Strečink Fotbal Hokej Bruslení Horská cyklistika Sněžný skútr Eliptický trenér Veslový trenažér Basketbal Jízda na kole do 14 mph Box Tenis Lezení skal Běh 5.5 mph Tenis Vzpírání lehké třídy Vysoká Házená Stepp aerobik Běh 66 mph Traťové plavání Fotbal Jízda na kole 14 mph Voní pólo In-line bruslení Závodní badminton Frisbee Lední hokej Karate Dráhový trénink DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Měřič je chráněn proti nárazům, které mohou vzniknout při normálním nošení. VÝMĚNA BATERIE: Výměna baterie by měla být podle možnosti provedena odborníkem. Tak zamezíte poškození krytu a těsnících kroužků. 9

10 Příslušenství: 10 Montáž na jízdní kolo

Hodinky s měřením tepu Pulse Watch PW06

Hodinky s měřením tepu Pulse Watch PW06 Návod k použití Hütermann Hodinky s měřením tepu Pulse Watch PW06 Vážení zákazníci, děkujeme za koupi tohoto přístroje. Před použitím si prosím přečtěte návod. Úvod Zakoupili jste digitální hodinky s prstovým

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4809832

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4809832 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 4809832 Děkujeme, že jste si zakoupili tento monitor srdečního tepu. Prosím, před použitím si přečtěte si důkladně návod k použití. Pokud byl přístroj poškozen při přepravě, nepoužívejte

Více

Měřič tepové frekvence SHAPE WATCH

Měřič tepové frekvence SHAPE WATCH Měřič tepové frekvence SHAPE WATCH Obsah balení Nošení prsního pásu / montáž držáku na kolo. 2 Obsah Nošení počítače pulsu/montáž Funkční schéma Uspořádání tlačítek Základní nastavení hodinek Přesný čas

Více

UŽIVATELSKÁ P ÍRU KA TITANIUM TC1.0/TX1.0

UŽIVATELSKÁ P ÍRU KA TITANIUM TC1.0/TX1.0 UŽIVATELSKÁ P ÍRU KA TITANIUM POCÍTAC TITANIUM FUNKCE TLACÍTEK OVLADAC DRIVE TLACÍTEK Otáčejte ovladačem i-drive pro úpravu hodnot nastavení nebo úrovně odporu, otáčením po směru hodinových ručiček hodnoty

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 04 88

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 04 88 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 04 88 Základní charakteristiky přístroje: Ideální pomocník s dobře čitelným displejem na jeho přední straně při chůzi nebo při běhu pro všechny sportovně založené lidi. Užitečný

Více

Návod k obsluze CICLOPuls CP12C

Návod k obsluze CICLOPuls CP12C Návod k obsluze Blahopřejeme!!! Koupí přístroje CICLO PULS CP12C jste získali přístroj na měření tepu, který Vám během tréninku poskytne veškeré důležité údaje. CICLO PULS CP12C spojuje jedinečný design

Více

PULSMETR SIGMA. SIGMA SPORT CZECH REPUBLIC: Dalibor Mand ák Mokrá 313, CZ-760 01 Zlín Fax: +420 / 577 146 149 E-mail: mandak@cmail.

PULSMETR SIGMA. SIGMA SPORT CZECH REPUBLIC: Dalibor Mand ák Mokrá 313, CZ-760 01 Zlín Fax: +420 / 577 146 149 E-mail: mandak@cmail. PULSMETR SIGMA SIGMA SPORT EUROPE: Dr.-Julius-Leber-Straße 15 D-67433 Neustadt Tel.: ++49-(0) 6321-9120-0 Fax: ++49-(0) 6321-91 20-34 SIGMA SPORT CZECH REPUBLIC: Dalibor Mand ák Mokrá 313, CZ-760 01 Zlín

Více

2. Hrudní pás s vysílačem. Navíc CP 13is vypočítají spotřebu kalorií a pomocí graficky znázorní zatížení v rámci nastavené srdeční frekvence.

2. Hrudní pás s vysílačem. Navíc CP 13is vypočítají spotřebu kalorií a pomocí graficky znázorní zatížení v rámci nastavené srdeční frekvence. Rozsah dodávky 1. Hodinky s náramkem 2. Hrudní pás s vysílačem Hodinky s měřením pulzu Ciclo CP 13is 3. Elastický hrudní pás (nastavitelný) CICLOPULS CP 13is je ideální přístroj pro měření srdeční frekvence,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Náramkové hodinky s měřičem srdečních tepů m 31, m 32, m 61, m 62. Obj. č.: 84 05 39, 84 05 52

NÁVOD K OBSLUZE. Náramkové hodinky s měřičem srdečních tepů m 31, m 32, m 61, m 62. Obj. č.: 84 05 39, 84 05 52 NÁVOD K OBSLUZE Náramkové hodinky s měřičem srdečních tepů m 31, m 32, m 61, m 62 Obj. č.: 84 05 39, 84 05 52 Obsah Strana NĚKOLIK SLOV ÚVODEM... 5 NĚKOLIK SLOV O FIRMĚ POLAR... 7 POZNÁMKY K POUŽÍVÁNÍ

Více

Měřič tepové frekvence PC 14

Měřič tepové frekvence PC 14 Měřič tepové frekvence PC 14 I. Obecné informace 1. Obsah sady 1 měřič tepové frekvence PC14 1 elastický pásek 1 snímací hrudní pás 1 držák na kolo 2. Nasazení měřiče tepové frekvence / namontování držáku

Více

JS-720 sportovní hodinky ID: 28271

JS-720 sportovní hodinky ID: 28271 JS-720 sportovní hodinky ID: 28271 Děkujeme za zakoupení sportovních hodinek JUNSD JS-720, které Vám změří tepovou frekvenci přiložením dvou prstů na určené destičky. 3-úrovňová indikace s procentuálním

Více

MSC-HR10/20 je určen pouze pro sportovní účely a není možné s ním nahradit

MSC-HR10/20 je určen pouze pro sportovní účely a není možné s ním nahradit Obrázky k těmto textům naleznete v Anglickém návodu. MSC-HR10/20 je určen pouze pro sportovní účely a není možné s ním nahradit Tento manuál obsahuje důležité informace o bezpečném používání a údržbě,

Více

OBSAH OBSAH OBSAH BALENÍ

OBSAH OBSAH OBSAH BALENÍ OBSAH OBSAH Obsah balení... 2 Důležitá upozornění...3 Základní informace pro vedení tréninku...6 Přehled funkcí...7 Přenos signálu a metody měření Začínáme...8 Základní ovládání sporttesteru...9 Základní

Více

Navíc CP 16is vypočítají spotřebu kalorií a pomocí graficky znázorní zatížení v rámci nastavené srdeční frekvence.

Navíc CP 16is vypočítají spotřebu kalorií a pomocí graficky znázorní zatížení v rámci nastavené srdeční frekvence. Všeobecně Sport Vás udrží mladé a fit. Ten, kdo pravidelně pěstuje sport, cítí se lépe, lépe vypadá, snese větší zátěž a má lepší kondici. CICLOPULS CP 16is je ideální přístroj pro měření srdeční frekvence,

Více

Bezdrátová meteostanice WS 1600. Obj. č.: 64 61 88

Bezdrátová meteostanice WS 1600. Obj. č.: 64 61 88 Bezdrátová meteostanice WS 1600 Obj. č.: 64 61 88 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup bezdrátové meteostanice WS 1600. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité

Více

NÁRAMKOVÝ KROKOMĚR JUNSO JS-712A

NÁRAMKOVÝ KROKOMĚR JUNSO JS-712A NÁRAMKOVÝ KROKOMĚR JUNSO JS-712A Děkujeme, že jste si vybrali tento náramkový krokoměr, který používá senzory značky BOSCH. Jsou přesné a velmi citlivé. Krokoměr pomáhá při každodenní chůzi nebo cvičení

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE Verze 05/05 Obj. č.: 85 01 31 Jízda na kole je velice zdravá a s tímto počítačem bude dokonce i zdravější. Kromě aktuální rychlosti a počtu ujetých kilometrů Vám tento počítač

Více

Funkce a ovládání tréninkového počítače KETTLER FX 1, SX 1, PX 1

Funkce a ovládání tréninkového počítače KETTLER FX 1, SX 1, PX 1 Funkce a ovládání tréninkového počítače KETTLER FX 1, SX 1, PX 1 Návod k ovládání tréninkového počítače s digitálním displejem ( GE22.. ) Hodnoty 1 KILOJOULE spotřeba energie 0 9999 ( kj ) Okolní teplota

Více

Funkce a ovládání tréninkového počítače KETTLER MX 1 7989-800

Funkce a ovládání tréninkového počítače KETTLER MX 1 7989-800 Funkce a ovládání tréninkového počítače KETTLER MX 1 7989-800 Krátký popis počítače Počítač ergometru má funkční oblast s klávesami a oblast zobrazení hodnot (displej), ve kterém se zobrazují různé symboly

Více

Hodinky pro měření srdeční frekvence. german engineering PM 25. Návod k použití

Hodinky pro měření srdeční frekvence. german engineering PM 25. Návod k použití Hodinky pro měření srdeční frekvence CZ german engineering PM 25 Návod k použití OBSAH Rozsah dodávky...2 Důležité pokyny...3 Všeobecné pokyny k tréninku...5 Funkce hodinek pro měření srdeční frekvence...6

Více

... prostřednictvím zadání pulsu. HRC1 přičítání (Count Up) 123 HRC2 odpočet (Count Down) 123 Tréninkové funkce 122

... prostřednictvím zadání pulsu. HRC1 přičítání (Count Up) 123 HRC2 odpočet (Count Down) 123 Tréninkové funkce 122 Návod k obsluze a tréninku Obsah Bezpečnostní pokyny 114 Servis 114 Vaše bezpečnost 114 Stručný popis 115 Funkční oblast / tlačítka 116 Indikační plocha / displej 117 119 Rychlý start (k seznámení) 119

Více

Rekreologie - kategorizace

Rekreologie - kategorizace Rekreologie - kategorizace Motivační činitelé rekreace jsou regenerace fyzických a duševních sil Rekreace - hrubé rozdělení pasivní - odpočinek, četba, poslech hudby, sledování TV, vzdělávání, nejsou limitovány

Více

PULSMETR SIGMA. SIGMA SPORT CZECH REPUBLIC: Dalibor Mand ák Mokrá 313, CZ-760 01 Zlín E-mail: mandak@cmail.cz

PULSMETR SIGMA. SIGMA SPORT CZECH REPUBLIC: Dalibor Mand ák Mokrá 313, CZ-760 01 Zlín E-mail: mandak@cmail.cz PULSMETR SIGMA SIGMA SPORT EUROPE: Dr.-Julius-Leber-Straße 15 D-67433 Neustadt Tel.: ++49-(0) 6321-9120-0 Fax: ++49-(0) 6321-91 20-34 SIGMA SPORT CZECH REPUBLIC: Dalibor Mand ák Mokrá 313, CZ-760 01 Zlín

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 01 28

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 01 28 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 01 28 Funkce modelu krokoměru PE828: Tento speciální krokoměr měří počet vykonaných kroků z jednoho místa na druhé, vypočítává celkovou vzdálenost a zobrazuje spotřebovanou

Více

Měřič tělesného tuku ENI 011013

Měřič tělesného tuku ENI 011013 Měřič tělesného tuku ENI 011013 OBECNÉ INFORMACE: Podobně jako tělesná váha je i množství tuku v těle důležitým ukazatelem dobré fyzické kondice a zdraví. Pouze díky pravidelnému cvičení a nízkotučné dietě

Více

DEFA SmartStart UŽIVATELSKÁ A MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA. www.defa.com

DEFA SmartStart UŽIVATELSKÁ A MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA. www.defa.com DEFA SmartStart UŽIVATELSKÁ A MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA CZ SMARTSTART OBSAH SMARTSTART 3 O TÉTO PŘÍRUČCE 3 FUNKCE 4 DISPLEJ 4 SYMBOLY 5 DISPLEJ 6 HLAVNÍ OBRAZOVKA 6 NASTAVENÍ 7 HODINY 7 DATUM 7 TOVÁRNÍ NASTAVENÍ

Více

CZ IN 448 krokoměr insportline Paso Pulse (WC065-A08R) NÁVOD NA POUŽITÍ

CZ IN 448 krokoměr insportline Paso Pulse (WC065-A08R) NÁVOD NA POUŽITÍ CZ IN 448 krokoměr insportline Paso Pulse (WC065-A08R) NÁVOD NA POUŽITÍ Dodavatel: SEVEN SPORT s. r. o. Dělnická 957, Vítkov 749 01 www.insportline.cz objednavky@insportline.cz Tel.: 556 300 970 CZ1 OBSAH

Více

UŽIVATELSKÁ P ÍRU KA TITANIUM TC2.0/TC3.0/TX2.0/TXF3.0

UŽIVATELSKÁ P ÍRU KA TITANIUM TC2.0/TC3.0/TX2.0/TXF3.0 UŽIVATELSKÁ P ÍRU KA TITANIUM TC2.0, TC3.0, TX2.0, TXF3.0 Computer FUNKCE TLACÍTEK OVLADAC DRIVE TLACÍTEK Otáčejte ovladačem i-drive pro úpravu hodnot nastavení nebo úrovně odporu, otáčením po směru hodinových

Více

Pracovní list žáka (SŠ)

Pracovní list žáka (SŠ) Pracovní list žáka (SŠ) Vliv zátěže na tepovou frekvenci Jméno Třída.. Datum.. 1 Teoretický úvod K tomu, aby měl lidský organismus zajištěn dostatek energie k životu, potřebuje lidský organismus dostatečné

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Hodiny s budíkem řízené časovým signálem DCF-77 (s teploměrem a termínovými hodinami) Obj. č.: 64 03 25, 64 03 37, 64 03 73

NÁVOD K OBSLUZE. Hodiny s budíkem řízené časovým signálem DCF-77 (s teploměrem a termínovými hodinami) Obj. č.: 64 03 25, 64 03 37, 64 03 73 NÁVOD K OBSLUZE Hodiny s budíkem řízené časovým signálem DCF-77 (s teploměrem a termínovými hodinami) Obj. č.: 64 03 25, 64 03 37, 64 03 73 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 5061 Krokoměr insportline PR039

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 5061 Krokoměr insportline PR039 UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 5061 Krokoměr insportline PR039 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 3 POUŽÍVÁNÍ KROKOMĚRU... 3 TLAČÍTKA... 3 DOPORUČENÍ... 3 PŘIPEVNĚNÍ KROKOMĚRU... 3 CVIČEBNÍ REŽIMY... 4 ÚVODNÍ NASTAVENÍ...

Více

Návod k obsluze. CICLOMASTER CM 628i

Návod k obsluze. CICLOMASTER CM 628i Návod k obsluze CICLOMASTER CM 628i Blahopřejeme! Návod k obsluze CICLOMASTER CM628i Koupí přístroje CM628i jste se stal majitelem vysoce přesného elektronického bezdrátového tachometru spojeného měřičem

Více

Elektroakupunktura. Obj. č.: 84 03 94

Elektroakupunktura. Obj. č.: 84 03 94 NÁVOD K OBSLUZE Elektroakupunktura Obj. č.: 84 03 94 S elektrickým akupunkturním přístrojem LW-901 od firmy Light Wave naleznete obratem ruky správné místo k provádění akupunkturního ošetření. Neboť signální

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 34 11 61

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 34 11 61 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 34 11 61 Toto stolní rádio je vybaveno 2 vlnovými rozsahy VKV ( FM = velmi krátké vlny) a SV ( MW = střední vlny), budíkem (alarmem) s funkcí opakovaného buzení a ručním otočným

Více

imagine explore learn www.einsteinworld.cz

imagine explore learn www.einsteinworld.cz imagine explore learn www.einsteinworld.cz Gratulujeme vám k zakoupení měřícího rozhraní einstein LabMate+, které je navrženo tak, aby z kteréhokoliv tabletu či počítače vytvořilo nástroj pro pokročilé

Více

HHF91. Uživatelská příručka

HHF91. Uživatelská příručka HHF91 Uživatelská příručka 1 Gratulujeme, právě jste si zakoupili digitální anemometr firmy OMEGA, typ HHF91. Přístroj HHF91 byl navržen tak, aby nebylo nutno používat analogové grafy, které jsou špatně

Více

Bezdrátová meteostanice WD 4008. Obj. č.: 67 24 23. Součásti

Bezdrátová meteostanice WD 4008. Obj. č.: 67 24 23. Součásti Součásti 2.1 Základní stanice (přijímač) Bezdrátová meteostanice WD 4008 Obj. č.: 67 24 23 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup bezdrátové meteostanice WD 4008. Tento návod k obsluze

Více

Náramkové hodinky s měřičem srdečního tepu. evolve sport. Uživatelská příručka

Náramkové hodinky s měřičem srdečního tepu. evolve sport. Uživatelská příručka Náramkové hodinky s měřičem srdečního tepu evolve sport Uživatelská příručka Náramkové hodinky evolve sport s měřičem srdečního tepu (pulzu) Děkujeme vám za zakoupení multifunkčních hodinek evolve sport.

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 64 02 49 1. ÚVOD 2 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění k uvedení do provozu a k manipulaci. Proto na to dbejte, i když tento

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA OTÁZKY? Navštivte naše internetové stránky www.iconsupport.eu UPOZORNĚNÍ. Č. modelu PFIVEX87212.0 Výrobní č.:

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA OTÁZKY? Navštivte naše internetové stránky www.iconsupport.eu UPOZORNĚNÍ. Č. modelu PFIVEX87212.0 Výrobní č.: Č. modelu PFIVEX87.0 Výrobní č.: UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Štítek s výrobním č. Napište výrobní číslo do předchozího políčka. OTÁZKY? V případě dotazů nebo chybějících součástí nás prosím kontaktujte: Česká

Více

Bezdrátový zvonek Mistral 300. Obj. č.: 61 13 13. Účel použití. Popis a ovládací prvky

Bezdrátový zvonek Mistral 300. Obj. č.: 61 13 13. Účel použití. Popis a ovládací prvky Bezdrátový zvonek Mistral 300 Obj. č.: 61 13 13 Účel použití Popisovaný výrobek je určen výhradně k soukromému použití jako bezdrátový zvonek, nebo signální jednotka. Přístroj může být poškozen z celé

Více

ZKRÁCENÝ NÁVOD K PROVOZU

ZKRÁCENÝ NÁVOD K PROVOZU Nordson Corporation ZKRÁCENÝ NÁVOD K PROVOZU P/N 7192624_01 - Czech - Práškový stříkací systém Encore HD s řídicí jednotkou Prodigy Color on Demand Obr. 1 Schéma systému (zobrazen systém se dvěma pistolemi)

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 64 03 54

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 64 03 54 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 64 03 54 Tento budík řízený rádiovým časovým signálem DCF-77 Vás probudí na sekundu přesně a zobrazí Vám kromě času ještě datum a aktuální měsíční fázi. Pomocí posuvného přepínače

Více

Návod k použití Digitální kompas s měřením vnitřní a vnější teploty KL3863

Návod k použití Digitální kompas s měřením vnitřní a vnější teploty KL3863 Návod k použití Digitální kompas s měřením vnitřní a vnější teploty KL3863 Charakteristika Digitální kompas 16 směrů světových stran Navádění Digitální budík se zobrazováním data 12/24 mód pro zobrazování

Více

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace Popis a ovládací prvky Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100 Obj. č.: 52 69 05 1. Senzor intenzity světla 2. Tlačítko DOWN / ON/OFF 3. Tlačítko SET 4. Tlačítko UP 5. Konektor pro připojení napájení

Více

WT8093. LCD Hodiny s displejem, měnící barvy. Návod pro uživatele

WT8093. LCD Hodiny s displejem, měnící barvy. Návod pro uživatele WT8093 LCD Hodiny s displejem, měnící barvy Návod pro uživatele 1. Úvod Důležité informace o tomto produktu pro členy Evropské unie. Tento symbol na přístroji nebo na obalu přístroje značí, že likvidace

Více

SPORTOVNÍ GPS NAVIGACE PRO SPORT A VOLNÝ ČAS

SPORTOVNÍ GPS NAVIGACE PRO SPORT A VOLNÝ ČAS SPORTOVNÍ GPS NAVIGACE PRO SPORT A VOLNÝ ČAS 2013 Tempo: 4:50 min./km Čas: 0:28:11,8 Srdeční tep: 165 bpm Vzdálenost: 5,84 km 2 SPORTOVNÍ NAVIGACE garmin.cz Obsah BĚŽECKÉ HODINKY S GPS Forerunner 10 3

Více

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRONICKÝ BUDÍK S ROZHLASOVÝM PŘIJÍMAČEM. Obj. č.: 330 204

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRONICKÝ BUDÍK S ROZHLASOVÝM PŘIJÍMAČEM. Obj. č.: 330 204 . NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRONICKÝ BUDÍK S ROZHLASOVÝM PŘIJÍMAČEM Obj. č.: 330 204 Elektronický budík je účelový přístroj pro pravidelné buzení v určitou nastavenou hodinu.vzbuzení a je doplněn o rozhlasový

Více

NÁVOD K OBSLUZE. 8.Technické údaje. Obj.č. : 473 07 28. Max. zatížení. Provozní teplota 0 C až 50 C

NÁVOD K OBSLUZE. 8.Technické údaje. Obj.č. : 473 07 28. Max. zatížení. Provozní teplota 0 C až 50 C 7.Údržba Zkontrolujte přístroj v pravidelných intervalech či není poškozený! Pro čištění displeje a těla přístroje používejte jen měkčí, navlhčený hadřík. Nepoužívejte žádné ředidla a abrazivní čistící

Více

Uživatelský manuál Programovatelný termostat VDT 001

Uživatelský manuál Programovatelný termostat VDT 001 Uživatelský manuál Programovatelný termostat VDT 001 Obsah balení: 1 ks programovatelný termostat 2 ks #6x1 šroubky 2 ks úchytek na stěnu 1 ks montážní destička na zeď 1 ks uživatelský manuál Teplotní

Více

Návod na použití STEPPER FORTE (IN 191)

Návod na použití STEPPER FORTE (IN 191) Návod na použití STEPPER FORTE (IN 191) SERVIS A NÁHRADNÍ DÍLY ZAJIŠŤUJE DODAVATEL Seven Sport s.r.o., Dělnická 957, 749 01 Vítkov tel. +420 556 300970, www.insportline.cz pro Slovensko: insportline s.r.o.,

Více

Digitální měřič krevního tlaku na zápěstí SC 6150

Digitální měřič krevního tlaku na zápěstí SC 6150 NÁVOD K OBSLUZE Digitální měřič krevního tlaku na zápěstí SC 6150 0120 Obj. č.: 84 00 19 Tento digitální měřič krevního tlaku může používat celá rodina. Každý člen rodiny dostane svůj vlastní paměťový

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Budík řízený časovým signálem DCF-77 287 RM. Obj. č.: 64 51 17

NÁVOD K OBSLUZE. Budík řízený časovým signálem DCF-77 287 RM. Obj. č.: 64 51 17 NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/99 (nové, přepracované vydání) Budík řízený časovým signálem DCF-77 287 RM Obj. č.: 64 51 17 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu

Více

Obsah. testo 922 Teploměr. Návod k obsluze

Obsah. testo 922 Teploměr. Návod k obsluze testo 922 Teploměr Návod k obsluze cz Obsah Všeobecné pokyny...2 1. Bezpečnostní pokyny...3 2. Použití...4 3. Popis výrobku...5 3.1 Displej a ovládací prvky...5 3.2 Rozhraní...6 3.3 Napájení...6 4. Uvedení

Více

Řízení spotřeby Uživatelská příručka

Řízení spotřeby Uživatelská příručka Řízení spotřeby Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Prsten pro měření krevního pulzu G-001-B/G-001-R. Návod k použití. Úvod. Obsah. Před prvním použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití.

Prsten pro měření krevního pulzu G-001-B/G-001-R. Návod k použití. Úvod. Obsah. Před prvním použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. G-001-B/G-001-R Návod k použití Úvod Děkujeme, že jste si vybrali tento prsten pro měření krevního pulzu. Tento produkt je vybaven třemi funkcemi: Měřič krevního pulzu, stopky a hodinky. Před použitím

Více

KRV778 7 handsfree dotykový videotelefon Uživatelský manuál VID-9365-1

KRV778 7 handsfree dotykový videotelefon Uživatelský manuál VID-9365-1 KRV778 7 handsfree dotykový videotelefon Uživatelský manuál VID-9365-1 VIDEOTELEFON V POHOTOVOSTNÍM REŽIMU Mikrofon Barevná LCD obrazovka Zpětné monitorování Pro zpětné volání na venkovní tablo se dotkněte

Více

PULSMETR SIGMA. SIGMA SPORT CZECH REPUBLIC: Dalibor Mand ák Mokrá 313, CZ-760 01 Zlín E-mail: mandak@cmail.cz

PULSMETR SIGMA. SIGMA SPORT CZECH REPUBLIC: Dalibor Mand ák Mokrá 313, CZ-760 01 Zlín E-mail: mandak@cmail.cz PULSMETR SIGMA SIGMA SPORT EUROPE: Dr.-Julius-Leber-Straße 15 D-67433 Neustadt Tel.: ++49-(0) 6321-9120-0 Fax: ++49-(0) 6321-91 20-34 SIGMA SPORT CZECH REPUBLIC: Dalibor Mand ák Mokrá 313, CZ-760 01 Zlín

Více

Tlačítko SENSOR Tlačítko MODE Tlačítko START/STOP Tlačítko LIGHT Tlačítko LAP/RESET MODE (M)

Tlačítko SENSOR Tlačítko MODE Tlačítko START/STOP Tlačítko LIGHT Tlačítko LAP/RESET MODE (M) Funkce hodinek Tyto multifunkční hodinky disponují následujícími funkcemi: Outdoorové hodinky EQAS 400 Obj. č. 130 18 03 Budík (alarm) Stopky Časovač (timer) Zobrazení druhého časového pásma Kompas Barometr

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Diktafon M-Voice 32. Obj. č.: 77 35 27

NÁVOD K OBSLUZE. Diktafon M-Voice 32. Obj. č.: 77 35 27 NÁVOD K OBSLUZE Diktafon M-Voice 32 Obj. č.: 77 35 27 OBSAH: 2 Str.: OBECNĚ... 2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 UVEDENÍ DO PROVOZU... 4 POHLED NA PŘÍSTROJ... 4 POHLED NA DISPLEJ... 4 FUNKCE... 4 VLOŽENÍ / VÝMĚNA

Více

Příručka uživatele KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ KJR-10B. Drátový ovladač

Příručka uživatele KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ KJR-10B. Drátový ovladač Příručka uživatele KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ KJR-10B Drátový ovladač Pozor: Na Vašem výrobku je uveden tento symbol. Říká, že se elektrické a elektronické přístroje nemají likvidovat s domácím odpadem, nýbrž

Více

Uživatelský manuál. Návod k obsluze řídící jednotky TM3007. Mode: Running o. >Temperature 65.0 C O2 8.0% Setting

Uživatelský manuál. Návod k obsluze řídící jednotky TM3007. Mode: Running o. >Temperature 65.0 C O2 8.0% Setting BENEKOVterm s.r.o. Masarykova 402 793 12 Horní Benešov Česká republika Tel: +420 554 748 008 Fax: +420 554 748 009 servis@benekov.com www.benekov.com Mode: Running o >Temperature 65.0 C O2 8.0% Setting

Více

ÚVOD. Poznámka: Budík může přijímat pouze teplotu z jednoho venkovního snímače. CZ - 2 VNITŘNÍ TEPLOTA IKONA SIGNÁLU DCF VENKOVNÍ TEPLOTA

ÚVOD. Poznámka: Budík může přijímat pouze teplotu z jednoho venkovního snímače. CZ - 2 VNITŘNÍ TEPLOTA IKONA SIGNÁLU DCF VENKOVNÍ TEPLOTA OBSAH ÚVOD...2 VLIV PROSTŘEDÍ NA PŘÍJEM SIGNÁLU...3 RYCHLÉ NASTAVENÍ...3 ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ...6 TECHNICKÉ ÚDAJE...7 POKYNY A INFORMACE O NAKLÁDÁNÍ S POUŽITÝM OBALEM...8 LIKVIDACE POUŽITÝCH ELEKTRICKÝCH A

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Dělený klimatizační systém

NÁVOD K POUŽITÍ Dělený klimatizační systém NÁVOD K POUŽITÍ Dělený klimatizační systém 1 OBSAH NÁZEV ČÁSTÍ A SPÍNAČ NASTAVENÍ PROVOZU 3 MÍSTO PRO INSTALACI 4 ELEKTRICKÉ POŽADAVKY 4 BEZPEČNOSTNÍ 4 POUŽÍVÁNÍ DÁLKOVÉHO OVLÁDÁNÍ 4 Jak instalovat baterie

Více

Snímač tlaku a teploty v pneumatikách

Snímač tlaku a teploty v pneumatikách Snímač tlaku a teploty v pneumatikách TPMS1209B02 Uživatelská příručka Obsah Úvod...2 Součásti systému...2 Montáž systému...4 Nastavení řídící jednotky...6 Funkce snímače tlaku...8 Doporučení k provozu

Více

Krokoměr s tukoměrem 2 v 1

Krokoměr s tukoměrem 2 v 1 U Topolů 1778 258 01 Vlašim Česká republika NÁVOD K POUŽITÍ Krokoměr s tukoměrem 2 v 1 Před prvním použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod a řiďte se uvedenými pokyny. Děkujeme, že jste si zakoupili

Více

Domáci trenér EP 2000

Domáci trenér EP 2000 Domáci trenér EP 2000 číslo výr: 1319 Návod k obsluze Opatření: Upozornění: Toto bicyklo bylo navrženo a konstruováno tak, aby poskytovalo maximální bezpečnost. Přesto je třeba dodržovat určitá preventivní

Více

BAZÉNOVÝ ČISTIČ "SPEED CLEAN RX 5"

BAZÉNOVÝ ČISTIČ SPEED CLEAN RX 5 BAZÉNOVÝ ČISTIČ "SPEED CLEAN RX 5" Art.č. 061018 Stránka 1 z 9 Obsah BAZÉNOVÝ ČISTIČ "SPEED CLEAN RX 5"... 1 1 Bezpečnostní upozornění... 3 2 Návod k sestavení... 4 3 Příprava a provoz... 5 4 Typy a doporučení...

Více

TRIP tm. 2, 2L, 3 & 5W Uživatelský manuál. Záruka Na cyklocomputery Bontager je poskytována zákonná záruční lhůta 2 roky.

TRIP tm. 2, 2L, 3 & 5W Uživatelský manuál. Záruka Na cyklocomputery Bontager je poskytována zákonná záruční lhůta 2 roky. Záruka Na cyklocomputery Bontager je poskytována zákonná záruční lhůta 2 roky. Náhradní díly a příslušenství je možné zakoupit u prodejců Bontrager - seznam naleznete na stránkách www.bretton.cz Výhradním

Více

40 Návod na použití AM

40 Návod na použití AM 40 Návod na použití AM Cardio 40 1 2 3 1 Světlo / napájení ( / ) 2 Stisknutím a podržením zapnete nebo vypnete přístroj. Stisknutím zapněte podsvícení. 2 Zpět ( ) Stisknutím se vrátíte na předchozí stránku

Více

2. Bezpečnostní předpisy. 1. Úvod + účel použití přístroje a rozsah dodávky. 3. Vložení / výměna baterie. Rozsah dodávky.

2. Bezpečnostní předpisy. 1. Úvod + účel použití přístroje a rozsah dodávky. 3. Vložení / výměna baterie. Rozsah dodávky. Kapesní multifunkční přístroj s hodinami, vlhkoměrem, výškoměrem, barometrem a s spředpovědí počasí Obj. č.: 67 14 98 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto kapesního multifunkčního

Více

Digitální teploměr E-127

Digitální teploměr E-127 Digitální teploměr E-127 Návod k použití Před prvním použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. Obsah SOUHRN VLASTNOSTÍ PRODUKTU. 3 POPIS ČÁSTÍ PŘÍSTROJE....4 SPECIFIKIACE SYMBOLŮ TEPLOMĚRU..5

Více

Hütermann Elektronický výcvikový obojek DOG TRAINER - T07

Hütermann Elektronický výcvikový obojek DOG TRAINER - T07 Hütermann Elektronický výcvikový obojek DOG TRAINER - T07 Návod k použití 1 1. Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za nákup našeho zboží. Před použitím přístroje si prosím přečtěte tento návod. Elektronické

Více

Uživatelská příručka HH176. Teploměr se záznamem dat pro termočlánky a odporové teploměry

Uživatelská příručka HH176. Teploměr se záznamem dat pro termočlánky a odporové teploměry Uživatelská příručka HH176 Teploměr se záznamem dat pro termočlánky a odporové teploměry strana 1 Bezpečnostní informace: Výstraha Abyste se vyhnuli úrazu el. proudem nebo osobnímu zranění, věnujte pozornost

Více

TE-218 TG-218 TW-218. Electronic Publishers EURO INTERPRETER. Návod k použití

TE-218 TG-218 TW-218. Electronic Publishers EURO INTERPRETER. Návod k použití 24 Electronic Publishers TE-218 TG-218 TW-218 EURO INTERPRETER Návod k použití 1 Licenční smlouva NEŽ ZAČNETE VÝROBEK POUŽÍVAT, PŘEČTĚTE SI TUTO LICENČNÍ SMLOUVU. POUŽÍVÁNÍ VÝROBKU ZNAMENÁ, ŽE JSTE AKCEPTOVALI

Více

Návod na použití ERGOMETER Eliptical DENVER

Návod na použití ERGOMETER Eliptical DENVER Návod na použití ERGOMETER Eliptical DENVER ZÁRUČNÍ A POZÁRUČNÍ SERVIS ZAJIŠŤUJE: SEVEN SPORT s. r. o., Dělnická 957, 749 01 Vítkov www.insportline.cz tel/fax: +420 556 770 191, email: servis @insportline.cz

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE. Obj. č.: 85 02 74

NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE. Obj. č.: 85 02 74 NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE Obj. č.: 85 02 74 Obsah Strana Účel použití počítače... 3 Příslušenství počítače... 3 Zobrazení na displeji a funkce počítače... 4 Výměna (vložení) baterií... 4 Počítač... 4

Více

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation 2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218 Návod k obsluze Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation SLEEP Modely pro Kanadu a Evropu (kromě modelu pro východní

Více

Používání a údržba. Před prvním použitím spotřebiče. Pokyny pro používání dotykových ovladačů

Používání a údržba. Před prvním použitím spotřebiče. Pokyny pro používání dotykových ovladačů Používání a údržba Před prvním použitím spotřebiče Před zapojením spotřebiče do elektrické sítě zkontrolujte, zda napětí a frekvence odpovídá údajům na typovém štítku varné desky, který je umístěn na spodní

Více

Boso MEDICUS FAMILY Návod k použití

Boso MEDICUS FAMILY Návod k použití Boso MEDICUS FAMILY Návod k použití Kompletní sortiment tonometrů a příslušenství na e-shopu: www.tonometr.cz nebo www.tonometer.sk Dodavatel: Balení 1 přístroj na měření krevního tlaku boso-medicus family

Více

Příručka pro uživatele. Řídící jednotka Toro DDC Série s digitálním přepínačem funkcí

Příručka pro uživatele. Řídící jednotka Toro DDC Série s digitálním přepínačem funkcí Příručka pro uživatele Řídící jednotka Toro DDC Série s digitálním přepínačem funkcí Děkujeme Vám, že jste si vybrali řídící jednotku pro zavlažování řady DDC. Tato jednotka v sobě zahrnuje poslední technologii

Více

Materiál pro jednání 15. Valné hromady. Krajské organizace ČUS Kraje Vysočina. 27. května 2015

Materiál pro jednání 15. Valné hromady. Krajské organizace ČUS Kraje Vysočina. 27. května 2015 Materiál pro jednání 15. Valné hromady Krajské organizace ČUS Kraje Vysočina 27. května 2015 Krajskou organizaci České unie sportu podporuje: Mediální partneři KO ČUS Kraje Vysočina: 1 Vážená paní, vážený

Více

Návod k použití displeje King Meter J-LCD OBSAH

Návod k použití displeje King Meter J-LCD OBSAH Návod k použití displeje King Meter J-LCD OBSAH 1 Úvod 18 2 Náhled a velikost.19 2.1 Materiál a barva..19 2.2 Velikost displeje a velikost instalace.19 3 Přehled funkcí a definice tlačítek....20 3.1 Stručný

Více

TLAKOMĚR LAICA BM1001, BM1005

TLAKOMĚR LAICA BM1001, BM1005 TLAKOMĚR LAICA BM1001, BM1005 Toto zařízení, je plně automatické, používá se k měření tlaku neinvazivním způsobem. Měří krevní tlak (systolický a diastolický), tepovou frekvenci a přítomnost srdeční arytmie.

Více

KOMINEK OS (RT-08G-OS)

KOMINEK OS (RT-08G-OS) KOMINEK OS (RT-08G-OS) OPTIMALIZÁTOR SPALOVÁNÍ PRO KRBOVÁ KAMNA S AKUMULAČNÍ HMOTOU NÁVOD K OBSLUZE V1.0 (30.01.2012 k programu v1.0) 1 Princip činnosti Regulátor pomoci vzduchové klapky kontroluje spalovací

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 64 60 34

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 64 60 34 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 64 60 34 OBSAH Strana: Úvod... 2 Charakteristické vlastnosti... 2 Základní nastavení... 3 Výměna baterií... 4 LC-displej... 4 RUČNÍ NASTAVENÍ ČASU... 5 Používání meteostanice...

Více

OPEL Zafira. Uživatelská pøíruèka

OPEL Zafira. Uživatelská pøíruèka OPEL Zafira Uživatelská pøíruèka Údaje o Vašem vozidle Zapište si zde prosím údaje o Vašem vozidle, abyste je mìli snadno dostupné. Tyto informace naleznete v èásti Technické údaje nebo na identifikaèním

Více

KW10 chytré hodinky. Poznámky:

KW10 chytré hodinky. Poznámky: KW10 chytré hodinky Poznámky: 1. Společnost si vyhrazuje právo změnit obsah této příručky bez dalšího upozornění. Je normální, že některé funkce se mohou u některých verzí softwaru lišit. 2. Před použitím

Více

Mio LINK Uživatelská příručka

Mio LINK Uživatelská příručka Mio LINK- Uživatelská příručka Mio LINK Uživatelská příručka Mio LINK - uživatelská příručka Obsah! Úvod! 3! Balení obsahuje!... 3! Upozornění:!... 3! Váš Mio LINK! 4! Aktivace Mio LINK!... 4! Jak nosit

Více

Easy Series. Uživatelská příručka. Ústředna EZS

Easy Series. Uživatelská příručka. Ústředna EZS Easy Series CZ Uživatelská příručka Ústředna EZS Easy Series Uživatelská příručka Použití klávesnice Použití klávesnice Stavy displeje Displej Popis Systém je deaktivován. Nebyly zaznamenány žádné poplachy

Více

Návod Neos Pro / Pro+ Návod Neos Pro / Pro+

Návod Neos Pro / Pro+ Návod Neos Pro / Pro+ Návod Neos Pro / Pro+ Návod Neos Pro / Pro+ OBSAH Úvod..................................................... strana 4 Součásti................................................... strana 6 Instalace..................................................

Více

/CZ/ Meteostanice EWS-810, bílá obj. č. 123127

/CZ/ Meteostanice EWS-810, bílá obj. č. 123127 Ovládací prvky a indikace A Základna 1 Den 2 Měsíc 3 Den v týdnu 4 Symbol alarmu/budíku 5 Letní čas 6 Symbol baterie (základna) 7 Teplota v místnosti 8 Venkovní teplota 9 Indikace kanálů 10 Přepínání kanálů

Více

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí MLE2 a MLE8 Datalogery událostí Zapisovač počtu pulsů a událostí Návod k obsluze modelů MLE2 MLE8 Doporučujeme vytisknout tento soubor, abyste jej mohli používat, když se budete učit zacházet se zapisovačem.

Více

ENA 50-60 Příloha. Návod k instalaci a obsluze. Flamco www.flamcogroup.com

ENA 50-60 Příloha. Návod k instalaci a obsluze. Flamco www.flamcogroup.com ENA 50-60 Příloha a obsluze Flamco www.flamcogroup.com Obsah Strana 1. Uvedení do provozu 3 1.1. Uvedení do provozu ENA 50/60 3 1.2. Parametry pro uvedení do provozu 3 2. Položky menu Hardware a Parametry

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 01 53

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 01 53 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 01 53 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

Radiové dálkové ovládání FAZ 3000-FB. Obj. č.: 75 03 34

Radiové dálkové ovládání FAZ 3000-FB. Obj. č.: 75 03 34 NÁVOD K OBSLUZE Radiové dálkové ovládání FAZ 3000-FB Obj. č.: 75 03 34 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 56 10 92

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 56 10 92 NÁVOD K OBSLUZE Verze 10/04 Obj. č.: 56 10 92 Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup této naší speciální zásuvky. Tato praktická mezizásuvka Vám zajistí příjemné prostředí v obytných

Více

Safety Angel Návod na použití

Safety Angel Návod na použití Safety Angel Návod na použití I Úvod Přístroj Safety Angel sestává ze základní jednotky a z náramku, který funguje jako alarm proti zrátě a monitoruje i ponoření do vody. Na stránce www.manual-guide.com

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Digitální radiobudík s projekcí PCR 407

NÁVOD K POUŽITÍ Digitální radiobudík s projekcí PCR 407 DIGITÁLNÍ RADIOBUDÍK S PROJEKCÍ PCR407 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah návodu PŘEDSTAVENÍ...3 POPIS VÝROBKU...3 PŘÍPRAVA PŘED POUŽITÍM...6 INSTALACE BATERIÍ...6 VAROVÁNÍ PŘI VYBITÝCH BATERIÍCH...6 ZAPOJENÍ ADAPTÉRU

Více

Obsah. testo 512 Digitální tlakoměr. Návod k obsluze

Obsah. testo 512 Digitální tlakoměr. Návod k obsluze testo 512 Digitální tlakoměr Návod k obsluze cz Obsah Všeobecné pokyny...2 1. Bezpečnostní pokyny...3 2. Použití...4 3. Popis výrobku...5 3.1 Displej a ovládací prvky...5 3.2 Rozhraní...6 3.3 Napájení...6

Více