APOLLO, stručný manuál

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "APOLLO, stručný manuál"

Transkript

1 1 APOLLO, stručný manuál PŘEHLED ÚLOH: Rozvrh Přehled studentů zapsaných do předmětu, do výuky Uznání výuky Detailní informace o předmětu Editace karty předmětu Nastavení práv k předmětu Hodnocení vypisování termínů, zadání registrace na termíny, zadání zápis hodnocení Obecně k editaci položek v Apollu: Pokud při editaci vznikne v tabulce nový záznam (řádek), nebo se hodnoty v tomto záznamu editují, je nutné tento záznam uložit. V tomto ohledu panuje v Apollu nejednotnost. Zpravidla se u nového řádku na pozici prvního sloupce objeví symbol hvězdičky / tenké velké písmeno I nebo bílý vykřičník na červené ploše. Je potřebné na tento symbol najet myší a poťukat. Někdy postačí pro uložení záznamu v tabulce najet na jiný záznam. Editaci údaje, jenž se nachází v rolovací tabulce, lze dosáhnout dvojím kliknutím na údaj. Modré podbarvení se změní na bílé. Rozvrh (vlastní, vyučujícího, studenta, místnosti) Dostupnost: Všichni uživatelé Modul: Apollo Fakulta Rozvrhy Rozvrh Studenta, Vyučujícího, Místnosti, Studijní skupiny, Ústavu,

2 2 Data jsou poskytována i za minulé akademické roky. Probíhá-li v místnosti výuka i z jiných fakult, je tato výuka v rozvrhu místnosti zobrazena. Najetí myší na plochu rozvrhu a stisknutí pravého tlačítka vyvolá Nastavení (tj. co vše se má zobrazovat). Předvolba Dny se dá s výhodou použít pro optimalizaci tisku rozsáhlých rozvrhů (netiskne se celý týden na 1xA4, ale vybraná skupinu dnů na 1xA4). Tisk je podporován i na velkoformátové tiskárny. Přehled studentů zapsaných do předmětu, do výuky Dostupnost: Garant, správce, vyučující (mající nějaké právo k danému předmětu) Odlehčený modul: vhodný pro vyučujícího: Apollo Výuka Zadávání výsledku předmětu Nastav požadovaný akademický rok (data jsou poskytována i za minulé akademické roky). Vyber požadovaný předmět (záložka Moje předměty ). Aktivuj záložku / tlačítko Seznam studentů. Zobrazí se ZAPSANÍ STUDENTI a jejich závěrečné výsledky. U záložky Moje předměty lze aktivací Oprávnění k předmětu ZZZ (řádek pod tabulkou předmětů) získat informaci o mých právech k předmětu. U záložky Seznam studentů, lze aktivací Detaily hodnocení a kvalifikace studenta XY + foto (řádek pod tabulkou studentů) získat Dílčí hodnocení studenta. Plný modul: vhodný pro garanta: Apollo Výuka Předměty Nastav požadovaný akademický rok (data jsou poskytována i za minulé akademické roky). Vyber požadovaný předmět (záložka Moje předměty ). Aktivuj záložku Seznam studentů. Zobrazí se ZAPSANÍ STUDENTI a jejich závěrečné výsledky, lze zobrazit i ZAREGISTROVANÉ STUDENTY.

3 3 U záložky Seznam studentů, lze aktivací Detaily hodnocení a kvalifikace studenta XY + foto (řádek pod tabulkou studentů) získat Dílčí hodnocení studenta. Během provádění zápisů studentů doporučuji v rolovací tabulce s předměty k výchozímu nastavení zobrazovaných sloupců: o Počet aktuálně zapsaných studentů (student má předmět zapsán, zápis je potvrzen na SO. o Počet studentů kteří mají předmět zaregistrovaný (student si předmět zaregistroval (projevil o něj zájem), jde o jarní registrace) o přidat i sloupec Počet registrací v indu. plánu (student má předmět zapsán, ale zápis ještě není potvrzen, jde o zápisy probíhající před zahájením akademického roku, hodnota se v průběhu zápisu mění). Uznání výuky Dostupnost: Garant, správce Modul: Apollo Výuka Předměty Vyber akademický rok, minulý / stávající. Vyber předmět (záložka Aktuální předměty ). Jdi na záložku Seznam studentů Povol editaci (zatržítko) a zvol: o Zaregistrovaní studenti o Zapsaní studenti, vyber záložku Skupiny, vyučování (nachází se u pravého okraje okna) V seznamu vyber požadovaného studena. Uznání výuky potvrď tlačítkem Uznat vyučování. o Z nabídnutého seznamu typu výuk (přednáška, laboratorní cvičení, ), vyber jen typ výuk ve kterých výuku uznáváš (zatím nelze uznávat Hodnocení ). o Do textového pole dopiš Důvod uznání. Při použití seznamu studentů z minulého akademického roku, lze získat informace nejen o celkovém hodnocení studenta, ale i o dílčích hodnoceních (tj. vypsané domácí úkoly, písemné testy, ). Je vhodné, při uznávání výuky, přihlédnout k těmto informacím. Tyto informace se získají aktivací detailu o studentovi (viz dole Detail hodnocení a kvalifikace studenta XY + foto ).

4 4 Detailní informace o předmětu Editace karty předmětu Dostupnost: Zaměstnanci fakulty (pouze prohlížení) Garant, správce (editace) Modul: Apollo Výuka Předměty Detaily pro jednotlivé záložky: Aktuální předměty, při a aktivaci detailu Detail předmětu ZZZ. (pod tabulkou Předměty) jsou zobrazeny další informace o předmětu Pro značný rozsah není uveden jejich výčet. Některé informace může garant editovat. Seznam studentů umožňuje efektivně pracovat se studenty registrovanými / zapsanými do předmětu. - Vyučujícím je určen modul Apollo Výuka Zadávání výsledků - Práce jsou seskupeny pomocí záložek Zápočet, zkouška a Skupiny, vyučování (nachází se u pravého okraje okna). o Prohlížení studentů podle: Zapsaní, Zaregistrovaní, Vyučování, Vyučujících, o Prohlížení studentů podle Vypsaných termínů o U studentů lze: uznávat výuku, přehazovat je v rámci výuk, (viz samostatný CÍL) o Studenty lze dopisovat do termínů, rušit jejich registraci v termínech. (viz samostatný CÍL) o Studentům lze zapisovat dílčí / závěrečná hodnocení, zápočty (viz samostatný CÍL) Zkoušky, projekty umožňuje správu Hodnocení, Termínů, Zadání (viz samostatný CÍL). Rozvrhové jednotky (je popisována záložka nahoře, nad rolovacím seznamem předmětů), při aktivace detailu Detaily rozvrhové jednotky RRR (pod tabulkou Rozvrhové jednotky) je umožněn přístup k zobrazení / editaci Osnovy. Práva umožňuje vytvořit seznam osob mající právo k předmětu a u těchto osob nastavit jednotlivá práva (viz samostatný CÍL). Hodnoty, které lze editovat jsou podbarveny bíle.

5 5 Nastavení práv k předmětu Dostupnost: Garant, správce Modul: Apollo Fakulta Předměty záložka Práva U osob mající vztah k předmětu lze nastavit určitý typ práva. Garant přidává / odebírá další osoby a stanovuje jejich práva. Je-li u práva uveden text - vyučující je udělené právo vztaženo pouze na studenty, jenž tato osoba vyučuje. Seznam osob mající právo se vytváří automaticky, přetáhnutím informací z předešlého akademického roku. Do tohoto seznamu jsou též automaticky přidáni i nový vyučující (zapsaní k výukám při vytváření rozvrhu), prozatím bez práv. Jedna osoba může být v seznamu i několikrát, s různými typy právy (pozor na zbytečné kombinace, např. osoba XX právo udělit zápočet a stejná osoba XX právo udělit zápočet vyučující). Barvy semaforu: - Modrá garant, správce předmětu (nepřidělovat žádná, má automaticky veškerá práva) - Zelená osoba mající právo - Červená osoba mající nějaký vztah k předmětu, ale bez práv. Hodnocení vypisování termínů, zadání Pro zadání semestrálních / bakalářských / diplomových prací slouží modulu Závěrečné práce! Dostupnost: Garant, Správce Modul: Apollo Výuka Zadávání výsledku předmětu Záložka Zkoušky, projekty Vytvoř požadovaný/é typy Hodnocení (domácí úkol, písemný test, zápočet, písemná část ústní závěrečné zkoušky, ). U Hodnocení, vyplň požadované údaje (např. body min max, ). K Hodnocením vytvoř Termín/y. U Termínů nastav min max počet studentů, začátek - konec, místo konání, zkoušejícího, zobrazování termínu studentům, od kdy do kdy se mohou do termínu studenti zapisovat, do kdy odhlašovat. Tlačítky se šipkami (nahoru / dolu), uprav pořadí vytvořených Hodnocení / Termínů. Tlačítka jsou vpravo u tabulky.

6 6 U požadovaných Hodnocení vytvoř Zadáni. Hodnocení registrace na termíny, zadání Dostupnost: Garant, Správce Modul: Apollo Výuka Zadávání výsledku předmětu záložka Seznam studentů. Povol si editaci (zatržítko). Vyber požadovaný typ hodnocení (levá část obrazovky (písemný test, zápočet, ústní část závěrečné zkoušky, ). Z nabízených termínů vyber požadovaný termín, je nabízena i možnost Nezaregistrováni na žádný termín. Vyber záložku Termín (nachází se u pravého okraje okna). Pomocí tlačítek: Zaregistrovat na tento termín, Odhlásit z tohoto termínu, Potvrdit registraci, Prohodit studenty proveď požadované úkony. V seznamu studentů registrovaných na termín lze zobrazit i studenty neregistrované na žádný termín (budou mít červenou tečku) pomocí zatržítka nahoře nad rolovací tabulkou se studenty. Kontroly informující o překonání max. počtu studentů v Termínu a časech registrací jsou jen informativní. Studentům je (mimo Apollo) umožněn elektronický zápis do termínů: předmětu který mají zapsán, u kterého je nastaveno Zobrazovat termín, do stanoveného maximálního počtu, ve stanoveném časovém období. Postup bude popsán v informacích pro studenty. Hodnocení zápis hodnocení POZOR: Známka je určena z celkového počtu bodů, ale též musí nějaký bod být získán minimálně z jednoho z těchto hodnocení: (písemná část závěrečné zkoušky, ústní část závěrečné zkoušky, zkouška, klasifikovaný zápočet) Celkový počet bodů nelze editovat, je dán součtem z jednotlivých hodnocení.

7 7 Pokud byl student na více termínech, je do součtu bodů za předmět brána poslední hodnota, ne ta nejlepší, bere se i NULA! Toto nastává např.: student si zapíše další termín, protože nezná výsledek z předchozího, nebo si výsledek chce opravit, ale pak se nedostaví. Dostupnost: Garant, Správce, vyučující (mající nějaké právo k danému předmětu) Modul: Apollo Výuka Zadávání výsledku předmětu záložka Seznam studentů. Povol si editaci (zatržítko). Vyber požadovaný typ hodnocení (levá část obrazovky (písemný test, zápočet, ústní část závěrečné zkoušky, ). Z nabízených termínů vyber požadovaný termín, je nabízena i možnost Nezaregistrováni na žádný termín. Vyber záložku Hodnocení (nachází se u pravého okraje okna). Nastav kdo klasifikuje a kdy. Zapiš bodové hodnocení. Hodnocení lze zapsat jen studentům registrovaných na termín, nebo je potřebné aktivovat zatržítko Zobrazit i nepřihlášené studenty nahoře nad rolovací tabulkou se studenty. Tito studenti jsou v seznamu registrovaných studentů odlišení červenou tečkou. Při zápisu hodnocení těmto studentům, budou tito studenti automaticky zaregistrováni do termínu. Aktivací detailu Detaily hodnocení a kvalifikace studenta XXX (pod rolovací tabulkou se studenty) je zobrazeno veškeré hodnocení vybraného studenta.

VÝSLEDKY ZKOUŠEK manuál pro vyučující a lokální správce

VÝSLEDKY ZKOUŠEK manuál pro vyučující a lokální správce manuál pro vyučující a lokální správce Systém i nformační Studijní Tento modul je určen pro zadávání studijních výsledků. V horní zelené liště menu je možné zvolit z těchto položek: Předměty slouží k vyplňování

Více

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny Studijní skupiny 1. Spuštění modulu Studijní skupiny 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Studijní skupiny 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Správa studijních skupin 2.3.1. Seznam

Více

TERMÍNY ZKOUŠEK VYPISOVÁNÍ (verze 2)

TERMÍNY ZKOUŠEK VYPISOVÁNÍ (verze 2) TERMÍNY ZKOUŠEK VYPISOVÁNÍ (verze 2) K práci s termíny zkoušek slouží modul Termíny zkoušek vypisování, přístupný na hlavní stránce SIS po přihlášení. I. VYPSÁNÍ NOVÉHO TERMÍNU Termín zápočtu nebo zkoušky

Více

Žádost o uznání předmětů Obsah

Žádost o uznání předmětů Obsah Žádost o uznání předmětů Obsah A. Zápis předmětů z vyšších ročníků... 1 B. Podání Žádosti pro studenty, kteří již na SU v Opavě studovali... 2 1. Zvolení předmětu stávajícího studia k uznání... 3 2. Výběr/zadání

Více

Nápovědu k ostatním modulům naleznete v "Přehledu nápověd pro Apollo". (IS Apollo Nápověda Nápověda).

Nápovědu k ostatním modulům naleznete v Přehledu nápověd pro Apollo. (IS Apollo Nápověda Nápověda). Moje Ph.D. studium Modul je určen pro studenty doktorských studijních programů na VUT. Modul umožňuje vytvářet, editovat a tisknout elektronické individuální plány doktorandů. Nápovědu k ostatním modulům

Více

Prohlížení a editace externích předmětů

Prohlížení a editace externích předmětů Prohlížení a editace externích předmětů 1. Spuštění modulu Externí předměty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků 2.1. Rozbalovací seznamy 2.3. Seznamy 2.3.1. Definice předmětů 2.3.2. Vypsané předměty

Více

Rámcový návod garanty a zkoušející. doktorských studijních předmětů

Rámcový návod garanty a zkoušející. doktorských studijních předmětů Rámcový návod garanty a zkoušející doktorských studijních předmětů Univerzitní informační systém (UIS) Obsah Garant předmětu... 1 Předmět a jeho nastavení... 1 Evidence zkoušejících... 1 Vypisování termínu

Více

Žádost o uznání předmětů Obsah

Žádost o uznání předmětů Obsah Žádost o uznání předmětů Obsah A. Všeobecné informace... 1 B. Podmínky uznání předmětu... 1 C. Zápis předmětů z vyšších ročníků... 1 D. Podání Žádosti pro studenty, kteří již na SU v Opavě studovali...

Více

Zápis Předměty nabízí zápis výsledků obdobným způsobem, na který jsme byli doposud zvyklí.

Zápis Předměty nabízí zápis výsledků obdobným způsobem, na který jsme byli doposud zvyklí. VÝSLEDKY ZKOUŠEK NOVÁ VERZE MODULU Nový modul Výsledky zkoušek nabízí čtyři způsoby zápisu výsledků, zobrazené v horní zelené liště. Zároveň také nabízí možnost evidence propadlých termínů. I. II. III.

Více

Povinně Volitelné a Volitelné předměty INFORMACE & ZÁPIS SIS

Povinně Volitelné a Volitelné předměty INFORMACE & ZÁPIS SIS Povinně Volitelné a Volitelné předměty INFORMACE & ZÁPIS SIS Zápis (před zápis) povinně volitelných kurzů (dále PVK) a volitelných předmětů (dále VP) se bude provádět pomocí SIS aplikace Zápis předmětů

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

Založení individuálního studijního plánu (návod pro studenty)

Založení individuálního studijního plánu (návod pro studenty) Založení individuálního studijního plánu (návod pro studenty) Na stránce https://is.cuni.cz/studium/index.php se přihlásíte do studijního informačního systému (dále jen SIS). Pro přihlášení je třeba mít

Více

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Přihlášení se do webové aplikace BAKALÁŘI na webových stránkách školy zsceladna.cz klikněte na ikonu Klasifikace Bakaláři. Zadání přístupových údajů zadejte přihlašovací

Více

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb Adresa portálu: http://www.sbsportalprace.cz/ (http://www.sbsportalprace.eu) Stručný popis: Aplikace je určená pro zaměstnavatele, uchazeče a vzdělavatele pro oblast bezpečnostních služeb. Aplikace zajišťuje

Více

Informační manuál IS STUDIUM HROCH.CZU.CZ

Informační manuál IS STUDIUM HROCH.CZU.CZ Informační manuál IS STUDIUM HROCH.CZU.CZ STŘEDISKO INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ FŽP a FLD Obsah manuálu: 1. Změna hesla... 3 2. Zápis předmětů-učitelé... 4 3. Předměty... 5 4. Zobrazení a export studentů

Více

Hromadný zápis studentů

Hromadný zápis studentů Hromadný zápis studentů Modul "Hromadný zápis studentů" slouží k hromadnému zápisu studentů do ročníků. Zapisovat lze pouze studenty zařazené do ročníků. 1. Spuštění modulu Hromadný zápis studentů 2. Popis

Více

Nový modul Výsledky zkoušek nabízí čtyři způsoby zápisu výsledků, zobrazené v horní zelené liště:

Nový modul Výsledky zkoušek nabízí čtyři způsoby zápisu výsledků, zobrazené v horní zelené liště: VÝSLEDKY ZKOUŠEK NOVÁ VERZE MODULU Nový modul Výsledky zkoušek nabízí čtyři způsoby zápisu výsledků, zobrazené v horní zelené liště: I. II. III. IV. I. Zápis výsledků po PŘEDMĚTECH Zápis výsledků po TERMÍNECH

Více

Návod pro založení individuálního studijního plánu (dále jen ISP)

Návod pro založení individuálního studijního plánu (dále jen ISP) Návod pro založení individuálního studijního plánu (dále jen ISP) Na stránce https://is.cuni.cz/studium/index.php se přihlásíte do studijního informačního systému (dále jen SIS). Pro přihlášení je třeba

Více

SEZNAMY A INFORMACE O STUDENTECH manuál pro vyučující a lokální správce

SEZNAMY A INFORMACE O STUDENTECH manuál pro vyučující a lokální správce manuál pro vyučující a lokální správce Systém i nformační Studijní SKUPINY OSOB Po přihlášení do SIS v roli Tajemník nebo v roli Učitel zvolíte modul Hledání osob. Tento modul umožňuje vytvořit seznamy

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ Datum vydání: 5. 2. 2018 Účinnost: 5. 2. 2018 Odpovědnost: Ing. Jiří Kříž, Ph.D. proděkan pro studijní záležitosti Závaznost: Fakulta podnikatelská Vydává:

Více

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Obsah 1 Přihlášení se do webové aplikace BAKALÁŘI... 3 2 Zadání přístupových údajů... 4 3 Úvodní stránka... 5 3.1 hlavní panel s kartami nabídek (dále vysvětleno

Více

Základy práce s aplikací ecba / ESOP

Základy práce s aplikací ecba / ESOP Základy práce s aplikací ecba / ESOP Obsah 1. SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY A REGISTRACE... 2 Nová registrace... 2 2. SPRÁVA PROJEKTŮ... 3 Horní lišta... 3 Levé menu... 4 Operace s projekty... 4 3. PRÁCE S PROJEKTEM...

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Systém DV. Informační systém na podporu vzdělávacích aktivit a plánování osobního růstu zaměstnanců. 13. 7. 2012 Ing.

Systém DV. Informační systém na podporu vzdělávacích aktivit a plánování osobního růstu zaměstnanců. 13. 7. 2012 Ing. Systém DV Informační systém na podporu vzdělávacích aktivit a plánování osobního růstu zaměstnanců 1. Vítejte... 3 2. Moje aktivity... 3 3. Termíny aktivit... 4 4. Správa aktivit... 5 5. Karta aktivity...

Více

Postupy práce se šablonami IS MPP

Postupy práce se šablonami IS MPP Postupy práce se šablonami IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Postupy práce se šablonami IS MPP Modul

Více

Sklady. Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor nebo Správce skladu. Přehled funkcí 2. Postup pro vytvoření nového skladu 2

Sklady. Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor nebo Správce skladu. Přehled funkcí 2. Postup pro vytvoření nového skladu 2 Sklady Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor nebo Správce skladu. Obsah : Přehled funkcí 2 Postup pro vytvoření nového skladu 2 Položky skladů 2 Množství na skladech 2 Inventura

Více

ZADÁVÁNÍ ZNÁMEK UPŘESŇUJÍCÍ INFORMACE VYUČUJÍCÍM A SEKRETÁŘKÁM KATEDER K ZADÁVÁNÍ ZNÁMEK STUDENTŮM. KARVINÁ, Tisk:5.3.

ZADÁVÁNÍ ZNÁMEK UPŘESŇUJÍCÍ INFORMACE VYUČUJÍCÍM A SEKRETÁŘKÁM KATEDER K ZADÁVÁNÍ ZNÁMEK STUDENTŮM. KARVINÁ, Tisk:5.3. ZADÁVÁNÍ ZNÁMEK UPŘESŇUJÍCÍ INFORMACE VYUČUJÍCÍM A SEKRETÁŘKÁM KATEDER K ZADÁVÁNÍ ZNÁMEK STUDENTŮM. KARVINÁ, 2013 Tisk:5.3.2013 10:31 Obsah OBSAH Obsah... 2 Úvod... 2... 3 ÚVOD Následující informace slouží

Více

Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah

Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah Vyhledávání údajů o materiálu... 2 Porovnávání materiálů... 4 Tvorba a editace... 5 Vytvoření materiálu... 5 Vytvořit nový materiál... 6 Vytvoř z

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIU na vysoké škole CEVRO Institut

ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIU na vysoké škole CEVRO Institut ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIU na vysoké škole CEVRO Institut v akademickém roce 2019/2020 Vážené studentky, vážení studenti prvních ročníků, vítáme Vás na půdě soukromé vysoké školy CEVRO Institut. Aby byl

Více

Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum

Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum Google Kalendář Google Kalendář je dostupný z hlavní stránky www.google.cz, kde je odkaz Kalendář buď přímo v horní liště: Horní lišta www.google.cz

Více

Založení nové karty - základy

Založení nové karty - základy Příručka uživatele systému Museion Založení nové karty - základy Autorská práva Copyright 2012-2013 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež

Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež Založit a podat žádost pro neorganizovanou mládež je v současné době umožněno pouze v roli vedoucí/admin dané organizační jednotky. Pokud tuto roli nemáte,

Více

Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP

Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP Obsah 1. Výběr tématu práce... 3 2. Odhlášení z daného tématu... 4 3. Tisk zadání práce... 4 4. Editace a vložení

Více

FAQ-SIS. Compiled :46:34 by Document Globe 1

FAQ-SIS. Compiled :46:34 by Document Globe 1 FAQ-SIS FAQ-SIS Podporované prohlížeče SIS je webová aplikace a její dodavatel zaručuje správnou funkčnost pouze pokud je používán internetový prohlížeč (HTML) mladší 10 let, který má průměrnou statistiku

Více

Manuál pro práci se SIS

Manuál pro práci se SIS Manuál pro práci se SIS Obsah Přihlášení do SIS a přehled jednotlivých modulů... 2 Práce s jednotlivými moduly... 2 1.Aktuality... 2 2.Výuka... 2 a) anketa... 2 b) zápis předmětů a rozvrhu... 2 c) výsledky

Více

Práce s programem Termíny zkoušek - vypisování

Práce s programem Termíny zkoušek - vypisování Práce s programem Termíny zkoušek - vypisování Obsah Práce s programem...- 1 - Termíny zkoušek - vypisování...- 1-1. Spuštění programu...- 2-2. Nový termín jak ho založit...- 2 - Jak omezit aby se mohli

Více

Reliance 3 design OBSAH

Reliance 3 design OBSAH Reliance 3 design Obsah OBSAH 1. První kroky... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Založení nového projektu... 4 1.3 Tvorba projektu... 6 1.3.1 Správce stanic definice stanic, proměnných, stavových hlášení a komunikačních

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 4 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Nastavení projektů...

Více

Nástrojová lišta v editačním poli

Nástrojová lišta v editačním poli Nástrojová lišta v editačním poli Název projektu PŘEJÍT NA konkrétní sekci webu ZOBRAZIT zobrazí a) pracovní verzi webu (tj. nepublikovanou) b) publikovanou verzi webu a) Odstranit odstraní zobrazenou

Více

PhD. Milan Klement, Ph.D. Použití systému studijní agendy STAG

PhD. Milan Klement, Ph.D. Použití systému studijní agendy STAG Příručka pro použití systému studijní agendy STAG na PdF UP Určeno pro koordinátory STAGu kateder Část 3: Zapisování známek do STAGu a generování zkušebních katalogů Vypracoval: PhDr. Milan Klement, Ph.D.

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Příručka pro uživatele. Zaměstnanci školy a profesoři

Příručka pro uživatele. Zaměstnanci školy a profesoři Příručka pro uživatele Zaměstnanci školy a profesoři Tento systém Vám poskytne průběžné aktuální informace o výuce, plánování termínu a výsledku zkoušek a zápočtu, a umožní i přímo komunikaci s Vašimi

Více

MANUÁL PRO ZEMĚDĚLCE K OBSLUZE PORTÁLU VCELSTVA.CZU.CZ

MANUÁL PRO ZEMĚDĚLCE K OBSLUZE PORTÁLU VCELSTVA.CZU.CZ MANUÁL PRO ZEMĚDĚLCE K OBSLUZE PORTÁLU VCELSTVA.CZU.CZ 1. Úvodní obrazovka Na úvodní obrazovce portálu http://vcelstva.czu.cz/ najde neregistrovaný návštěvník mapu ČR pouze se značkami, které představují

Více

Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP Obsah

Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP Obsah Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP Obsah 1. Výběr tématu práce... 3 2. Odhlášení z daného tématu... 4 3. Tisk zadání práce... 4 4. Editace a vložení

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

Zápis předmětů a rozvrhu

Zápis předmětů a rozvrhu Zápis předmětů a rozvrhu OBECNÉ INFORMACE V období elektronické registrace do předmětů probíhá tzv. předběžný zápis. Student si předměty zapisuje zatím pouze předběžně a může je po celé období elektronické

Více

GOLEM. EUROENERGIE, s.r.o. APLIKACE PRO SPRÁVU DAT ODBĚRNÝCH MÍST ENERGIE UŽIVATELSKÝ MANUÁL.

GOLEM. EUROENERGIE, s.r.o. APLIKACE PRO SPRÁVU DAT ODBĚRNÝCH MÍST ENERGIE UŽIVATELSKÝ MANUÁL. EUROENERGIE, s.r.o. Pod Javory 1416/38, PRAHA 4, PSČ 148 00 IČ 272 56 103 DIČ CZ272 56 103 mail@euroenergie.cz www.euroenergie.cz GOLEM UŽIVATELSKÝ MANUÁL listopad 2015 GOLEM je webová aplikace umožňující

Více

Návod - jak žádat o dotace na opravy a údržbu staveb

Návod - jak žádat o dotace na opravy a údržbu staveb Návod - jak žádat o dotace na opravy a údržbu staveb Založit a podat žádost o dotaci na opravy a údržbu je v současné době umožněno pouze v roli vedoucí/admin dané organizační jednotky. Pokud tuto roli

Více

Zahraniční cesty. 1. Spuštění modulu Zahraniční cesty. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zahraniční cesty

Zahraniční cesty. 1. Spuštění modulu Zahraniční cesty. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zahraniční cesty Zahraniční cesty 1. Spuštění modulu Zahraniční cesty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zahraniční cesty 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Hlavní záložky 2.3.1 Záložka "Seznam

Více

LabMeredian Gravik. gravik

LabMeredian Gravik. gravik LabMeredian Gravik gravik 1.Úvod 2.Nápověda 3.Spuštění a ukončení programu 4.Připojení analytických vah 5.Popis ovládacích prvků a tlačítek 6.Aplikace 6.1.Stanovení etanolu 6.2.Stanovení cukru 6.3.Stanovení

Více

Dodatek k manuálu service.cbf.cz - organizační pracovník klubu

Dodatek k manuálu service.cbf.cz - organizační pracovník klubu Dodatek k manuálu service.cbf.cz - organizační pracovník klubu 1) Nechte si založit organizačního pracovníka klubu (případně zkontrolovat přístupové údaje v service). Pokud jste organizační pracovník klubu,

Více

Vypsání zkouškového termínu

Vypsání zkouškového termínu Vypsání zkouškového termínu 1. Pro vypsání zkouškového termínu či termínu zápočtu zvolte (po přihlášení do Osobní administrativy UIS) v základní nabídce v modulu Moje výuka možnost Záznamník učitele. 2.

Více

První kroky v portálu

První kroky v portálu První kroky v portálu Přihlášení Přihlášení provedete na hlavní stránce portálu zadáním svého uživatelského jména a hesla. Je stejné jako do sítě UHK. Orientace v portálu Hlavní menu je v horní části portálu,

Více

Nejčastější změny v rozvrhu hodin

Nejčastější změny v rozvrhu hodin Nejčastější změny v rozvrhu hodin v 1.0 Obsah : Základní nastavení 2 Změny v rozvrhu 3 Změna času hodin 3 Změna učitele 3 Změna místností 8 Změna žáků v rozvrhových skupinách 8 Generování změn 9 https://docs.google.com/document/d/1zjoir2e7b5m9wkbmknrijcbukjz5cow6pctxat3hams/edit#heading=h.f0hp9m7i63eg

Více

Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5

Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5 Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5 1. Hlavní okno aplikace: - pod tlačítkem Manuál k OBD 2.5 je ke stažení podrobný manuál pro práci v aplikaci - tabulka vpravo obsahuje seznam

Více

Po otevření tohoto odkazu se musíte přihlásit pomocí přiděleného jména a hesla.

Po otevření tohoto odkazu se musíte přihlásit pomocí přiděleného jména a hesla. Vážení rodiče. Od nového školního roku se chystáme ve všech třídách vám zpřístupnit internetovou aplikaci, která vás bude informovat o řadě událostí ve škole. Bude to přehled docházky vašeho dítěte, přehled

Více

Elektronická třídní kniha Manuál na ovládání webového rozhraní systému Bakaláři

Elektronická třídní kniha Manuál na ovládání webového rozhraní systému Bakaláři Elektronická třídní kniha Manuál na ovládání webového rozhraní systému Bakaláři Gymnázium Jana Blahoslava Ivančice 2013 Popis programu Bakaláři Databázový systém Bakaláři je na škole v provozu již šestnáct

Více

Informační manuál IS STUDIUM HROCH.CZU.CZ

Informační manuál IS STUDIUM HROCH.CZU.CZ Informační manuál IS STUDIUM HROCH.CZU.CZ STŘEDISKO INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ FŽP a FLD Zadáním adresy www.hroch.czu.cz do internetového prohlížeče se dostanete na stránky informačního systému HROCH. Kliknutím

Více

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy Studijní informační systém Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) Co je třeba zajistit před zadáním rozvrhu do systému 1. Všechny předměty realizované v rozvrhovaném semestru jsou zadané

Více

Tvorba kurzu v LMS Moodle

Tvorba kurzu v LMS Moodle Tvorba kurzu v LMS Moodle Před počátkem práce na tvorbě základního kurzu znovu připomínám, že pro vytvoření kurzu musí být profil uživatele nastaven administrátorem systému minimálně na hodnotu tvůrce

Více

Pracovní cesty (zahraniční cesty) NÁVOD

Pracovní cesty (zahraniční cesty) NÁVOD (zahraniční cesty) NÁVOD www.aktion.cz POPIS Pracovní cesta je mzdová složka přítomnosti (započítává se do odpracované doby), kterou si obvykle zadává pracovník na terminálu při odchodu, nebo příchodu

Více

Manuál k ovládání aplikace INFOwin.

Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Základní práce s formuláři je ve všech modulech totožná. Vybereme tedy například formulář Pokladní kniha korunová na kterém si funkce ukážeme. Po zápisech se lze pohybovat

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

VYSTAVENÍ LICENCE HRÁČE MANUÁL

VYSTAVENÍ LICENCE HRÁČE MANUÁL VYSTAVENÍ LICENCE HRÁČE MANUÁL Platný od 1. července 2015 17. ČERVNA 2015 ČESKÁ BASKETBALOVÁ FEDERACE Zátopkova 100/2, 160 17 Praha 6 Manuál k vystavení nové elektronické licence 1. Zájemce (nový hráč)

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu 28.5.2013 Obsah Interní web IS NSK tvorba standardu Obsah... 2 Návod

Více

Zápis průběžné klasifikace do školního evidenčního programu BAKALÁŘI (s vystavením klasifikace na webu pro rodiče)

Zápis průběžné klasifikace do školního evidenčního programu BAKALÁŘI (s vystavením klasifikace na webu pro rodiče) Zápis průběžné klasifikace do školního evidenčního programu BAKALÁŘI (s vystavením klasifikace na webu pro rodiče) 1/ Klikni levým tlačítkem myši na ikonu Zápis známek (nebo ikona Evidence) v adresáři

Více

Vizualizace a evidence výroby a prostojů

Vizualizace a evidence výroby a prostojů Vizualizace a evidence výroby a prostojů v1.00 Aplikace informuje o aktuálním počtu a historii vyrobených kusů jednotlivých výrobků jednotlivých linek, eviduje prostoje a pracovníky kteří linku obsluhovali

Více

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese:

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: http://online.atletika.cz/registrace. Přístupové údaje do systému byly zástupcům všech oddílů zaslány emailem. Pokud

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 7. 6. 2017 Verze: 2.4 2017 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3 1.1

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

Microsoft Office. Word vzhled dokumentu

Microsoft Office. Word vzhled dokumentu Microsoft Office Word vzhled dokumentu Karel Dvořák 2011 Práce se stránkou Stránka je jedním ze stavebních kamenů tvořeného dokumentu. Představuje pracovní plochu, na které se vytváří dokument. Samozřejmostí

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Správce výrobce verze 1.0 1 z 24 Obsah 1. Seznam zkratek... 3 2. Přehled změn manuálu... 3 3. Úvod... 4 4. Popis Registru OZO... 5 4.1. Uživatelské

Více

Tabletová aplikace. Uživatelský manuál

Tabletová aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace... 4 Instalace a přihlášení... 5 Verze CLOUD... 5 Verze SERVER... 8 Verze DEMO... 10 Nastavení displeje, tlačítek... 11 Obecná konfigurace... 11 GPS pozice...

Více

HROMADNÝ E-MAIL ROZESÍLÁNÍ HROMADNÉHO E-MAILU Z PORTÁLU SLEZSKÉ UNIVERZITY. SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ, OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ

HROMADNÝ E-MAIL ROZESÍLÁNÍ HROMADNÉHO E-MAILU Z PORTÁLU SLEZSKÉ UNIVERZITY. SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ, OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ HROMADNÝ E-MAIL ROZESÍLÁNÍ HROMADNÉHO E-MAILU Z PORTÁLU SLEZSKÉ UNIVERZITY. SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ, OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ Publikováno:15.4.2011 10:46 Obsah OBSAH Obsah... 2 Úvod...

Více

Obecné informace pro vyučující FEKT v akademickém roce

Obecné informace pro vyučující FEKT v akademickém roce Navazující magisterský studijní program Elektrotechnika, elektronika, komunikační a řídicí technika EEKR-ML (kombinovaná forma studia) na FEKT VUT v Brně Obecné informace pro vyučující FEKT v akademickém

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

Příručka programu Bakaláři pro rodiče a studenty

Příručka programu Bakaláři pro rodiče a studenty Příručka programu Bakaláři pro rodiče a studenty Po zobrazení stránek školy na adrese www.soustop.cz klikněte na záložku Bakaláři: Zobrazí se přihlašovací obrazovka do systému Bakaláři: Do přihlašovacího

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 6.0 (130818) 1 OBSAH 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O POUŽÍVÁNÍ SKV - SYSTÉM PRO VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ... 3 1.1 PŘIHLÁŠENÍ DO SKV... 3 2.1

Více

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Verze: 0 Září 2015 Helpline: ISKP.OPPR@praha.eu 1 Po přihlášení do portálu ISKP 14+ (https://mseu.mssf.cz/) je uživateli v levé horní části

Více

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-18/08

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-18/08 VNITŘNÍ NORMA PdF UP PdF-B-18/08 Zásady a pravidla vypisování, zveřejňování a schvalování témat bakalářských a magisterských vysokoškolských kvalifikačních prací v rámci IS STAG na PdF UP Olomouc Obsah:

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB V rámci instalace MultiCash KB je SEPA modul její součástí od poloviny roku 2010 (v3.21 a vyšší). Dodavatel softwaru (fy. MD Praha) doporučuje minimálně verzi 3.22 a vyšší. Pokud máte verzi nižší, kontaktujte

Více

Aplikace Moje DPD Přidání bankovního účtu pro odplacení dobírkové částky

Aplikace Moje DPD Přidání bankovního účtu pro odplacení dobírkové částky Aplikace Moje DPD Přidání bankovního účtu pro odplacení dobírkové částky Přidání bankovního účtu v aplikaci Moje DPD Pokud používáte aplikaci Moje DPD (dále jen aplikaci) jako neregistrovaný zákazník a

Více

Obsah. 1.1 Práce se záznamy... 3 1.2 Stránka Dnes... 4. 2.1 Kontakt se zákazníkem... 5

Obsah. 1.1 Práce se záznamy... 3 1.2 Stránka Dnes... 4. 2.1 Kontakt se zákazníkem... 5 CRM SYSTÉM KORMORÁN UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah 1 Základní práce se systémem 3 1.1 Práce se záznamy................................. 3 1.2 Stránka Dnes.................................... 4 1.3 Kalendář......................................

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

PŘEHLED NOVÝCH FUNKCIONALIT V SYSTÉMU ASJA (od 8. června 2016)

PŘEHLED NOVÝCH FUNKCIONALIT V SYSTÉMU ASJA (od 8. června 2016) PŘEHLED NOVÝCH FUNKCIONALIT V SYSTÉMU ASJA (od 8. června 2016) Na horní liště je několik aktivních tlačítek. TLAČÍTKA NA HORNÍ LIŠTĚ Tlačítko JACZ.CZ po stisknutí je účastník přesměrován na webové stránky

Více

W E B O V Á A P L I K A C E P R O G R A M U B A K A L Á Ř I

W E B O V Á A P L I K A C E P R O G R A M U B A K A L Á Ř I W E B O V Á A P L I K A C E P R O G R A M U B A K A L Á Ř I Program Bakalář je jednotný systém dat umožňující dokonalé využití všech údajů. Je v něm vedena kompletní administrace dat žáků a učitelů, klasifikace

Více

Třídy - založení tříd, zápisy do tříd

Třídy - založení tříd, zápisy do tříd Třídy - založení tříd, zápisy do tříd V 2.0 Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah: Založení třídy 2 Zápis žáků, učitele do třídy 6 Zadání čísla

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro administrátory Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento

Více

Návod a pokyny k provedení předzápisu do 1. ročníku FAV v ak. roce 2017/2018. navazující magisterské studium - kombinovaná forma studia

Návod a pokyny k provedení předzápisu do 1. ročníku FAV v ak. roce 2017/2018. navazující magisterské studium - kombinovaná forma studia Návod a pokyny k provedení předzápisu do 1. ročníku FAV v ak. roce 2017/2018 navazující magisterské studium - kombinovaná forma studia Předzápis se provádí v několika krocích, které lze shrnout do následujícího

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Příručka pro studenta

Příručka pro studenta E-learningový portál TUL Příručka pro studenta Verze dokumentu: 5 Obsah Co je MOODLE?... 2 Přihlášení a odhlášení v Moodle, zápis do kurzu... 3 První přihlášení... 3 Úvodní obrazovka po přihlášení a úprava

Více

PŘIHLAŠOVÁNÍ NA ZKOUŠKY INTERNETOVOU APLIKACÍ

PŘIHLAŠOVÁNÍ NA ZKOUŠKY INTERNETOVOU APLIKACÍ PŘIHLAŠOVÁNÍ NA ZKOUŠKY INTERNETOVOU APLIKACÍ Obsah: 1. Úvodní informace... - 2-1.1. Vaše emailová adresa... - 2-1.2. Web adresa... - 3-1.3. Studenti studující v anglickém jazyce... - 3-1.4. Přihlášení...

Více

IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy

IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy Uživatelská příručka použití aplikace Ministerstvo zemědělství IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy: Uživatelská

Více

Svolávací systém Uživatelský manuál

Svolávací systém Uživatelský manuál Uživatelský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 14. srpna 2013 Číslo

Více

Malý program pro EET Uživatelský manuál

Malý program pro EET Uživatelský manuál Malý program pro EET Uživatelský manuál 1) Objednávka a aktivace licence Po instalaci programu běží 30-ti denní zkušební lhůta. Čas zbývající do konce dema se zobrazí na horní liště programu. Pokud se

Více