F1.B.1 - Technická zpráva JP-O Rekonstrukce kuchyně objekt MV ČR Zbraslav Praha 5

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "F1.B.1 - Technická zpráva JP-O Rekonstrukce kuchyně objekt MV ČR Zbraslav Praha 5"

Transkript

1 F1.B.1 - Technická zpráva JP-O Rekonstrukce kuchyně objekt MV ČR Zbraslav Praha 5 Základní technické údaje Napětí: 3 x 230/400 V; 50 Hz; AC Příkon: Technologie kuchyně P i = 425 kw; P p = 320 kw Stavební elektroinstalace P i = 40 kw; P p = 18 kw Kantýna P i = 12 kw; P p = 8 kw Měření: Fakturační v rámci areálu, podružné v rozvaděči RKJ.1. Soustava: Přívody v soustavě TN-C, zachovaná elektroinstalace jídelny v soustavě TN-C (do rekonstrukce), vývody v soustavě TN-S. Ochrana: Prostředí: Základní samočinným odpojením od zdroje v soustavě TN-C, TN-C/S a TN-S, ČSN až 56 a ČSN článek a ČSN EN Zvýšená pospojením a proudovým chráničem. Vnitřní prostředí je navrženo v celém prostoru hotelu podle ČSN a ČSN jako prostředí vnitřní s normálními vnějšími vlivy - AA5; AD1; BA1, s výjimkou hygienického zázemí - AD2. Ostatní: Stupeň důležitosti dodávky elektrické energie dle ČSN stupeň Vypnutí elektrické energie pro v HR objektu v rozvodně 1PP, přívod do HR objektu v NN rozvodně areálu. Úbytky napětí všech vodičů vyhovují ČSN Uzemnění pracovního vodiče PEN [PE, N] dle ČSN Intenzita osvětlení určena a navržena dle ČSN Nejslabším článkem zkratové odolnosti jsou vývodové jističe, pojistky a motorové spouštěče v podružných rozvaděčích. paré:.

2 list2/6 1. Základní podmínky Projektová dokumentace vychází z informací investora a požadavků projektanta kuchyňské technologie. Zakreslené trasy inženýrských sítí jsou převzaty z podkladů investora a jsou pouze informační. Podmínkou rekonstrukce kuchyně a změny kuchyňské technologie z páry na elektrický ohřev je posílení přívodu z hlavní rozvodny areálu HRTS do hlavního rozvaděče objektu HRNN 01RM1A v rozvodně v 1PP. Druhým předpokladem je úprava HR instalace nového jističe I n = 1000A / I r = 800A pro nový vývod do rozvaděče kuchyně RKJ/RKK. Elektroinstalace je navržena dle požadavků investora, platných ČSN [zejména ČSN , ČSN , ČSN ] a dle běžných zvyklostí. Rozvody dle ČSN vodiči CYKY pod omítkou, na povrchu na kabelových roštech, v drátěných žlabech, v kabelových lištách a v podlaze v PVC trubkách. Trasy lze upravit podle skutečných podmínek a ostatních inženýrských sítí. Na výkrese uvedené pozice a výšky vývodů a zásuvek je nutno před montáží zkontrolovat s projektem technologie a skutečných přípojných míst. 2. Silnoproud Z hlavního rozvaděč objektu 01RM1A, který je v rozvodně NN v 1PP, která je cca pod rozvaděčem RKJ/RKK. Trasa nových přívodních kabelů bude vedena vedle nového rozvaděče RKJ/RKK a v 1NP vedle stávajícího rozvaděče 1RM1, svisle přes dvě podlaží cca v trase původního přívodu (AYKY 3x120+70) do stávajícího rušeného rozvaděče 2RM1. Nový přívod bude proveden dvojicí paralelních kabelů CYKY 3x s příloží jednožilového slaněného kabelu CYA 120 mm 2 žlutozelené barvy pro přizemnění - pospojení ochranné svorky kuchyně PA-K s pospojením objektu. Přívodní kabely s příloží budou uloženy pod omítkou, nebo na povrchu s mechanickým krytem ochranou. Konkrétní způsob uložení bude určen podle místních podmínek v trase a ostatních inženýrských sítí v místě. Rozvaděč RKJ/RKK je navržen jako společný skříňový OCEP o 5 polích RKJ.1-4 a RKK.5, rozvaděč bude v provedení pro laickou obsluhu v krytí IP40/IP20. Ve druhém poli rozvaděče RKJ bude proveden přechod soustavy TN-C na TN-S. V polích RKJ.2, RKJ.3 a RKJ.4 jsou umístěny jističe světelných zásuvkových a technologických vývodů. U rozvaděče RKJ bude instalována hlavní ochranná svorka kuchyně PA-K dimenzována bude na jmenovitý proud hlavního jističe 1000A.

3 list3/6 Svorka PA-K bude připojena vodičem CYA 120 mm 2 žluto-zelené barvy na hlavní ochrannou svorku pospojení hlavní rozvodny objektu PA. Na svorku PA-K bude vodičem CYA 120 mm 2 žluto-zelené barvy připojena kostra, PEN svorka rozvaděče RKJ a přizemnění kombinovaného svodiče přepětí SPD typu 1+2 v zapojení V. Na svorku PA-K bude vodičem CYA 70 mm 2 žluto-zelené barvy připojena kostra, PE svorka rozvaděče RKK a přizemnění svodiče přepětí SPD typu 2 v zapojení V. Na svorku PA-K budou paprskovitě, minimálně vodiči CY/CYA 6 mm 2 žluto - zelené barvy připojeny vstupující vodivá potrubí voda, ÚT, VZT, konstrukce jídelních výtahů, a technologických zařízení. Vodiči CY/CYA 4 mm 2 žluto - zelené barvy připojeno ochranné pospojení sociálního zázemí. Stávající rozvaděč kuchyně 2RM1 bude nahrazen novým rozvaděčem RKJ/RKK společným pro kuchyň a jídelnu RKJ, pole 1 až 4, respektive kantýnu RKK, pole 5. V prvním poli rozvaděče RKJ.1 bude mimo hlavního jističe-vypínače I n = 1000A/ I r = 760A bude umístěno samostatné odjištění přívodních paralelních kabelů (pojistky 2+1 x 3x 400A/gG + 3x rezerva) a předjištěná (3x 125A/gG) kombinovaná přepěťová ochrana SPD typu 1 a 2 (dříve třídy B+C). V prvním poli rozvaděče RKJ.1 jsou umístěny dva podružné elektroměry RE1 a RE2 pro přímé měření a jeden podružný elektroměr RE3 pro nepřímé měření s převodními transformátory proudu 800/5 A. Podružný elektroměr RE1 měří spotřebu kantýny, elektroměr RE2 je rezerva, nepřímý elektroměr RE3 měří spotřebu kuchyně a jídelny. Z prvního pole rozvaděče RKJ.1 budou připojeny i zachované obvody v soustavě TN-C, pro tyto obvody jsou připraveny rezervní jednofázové jističe a třífázové pojistkové odpojovače pro válcové pojistky VL14, maximálně 63A. Pro jištění vývodů pro stávající zachovaná VZT zařízení a jídelní výtahy jsou navrženy motorové spouštěče se jmenovitou hodnotou jištění dle původní projektové dokumentace. Jmenovitou hodnotu a natavení těchto motorových spouštěčů je nutno zkontrolovat a případně změnit podle skutečnosti. Navržené trasy kabelů NN budou koordinovány dle dostupných podkladů s ostatními inženýrskými sítěmi. Pro souběhy a křižování silových kabelů s VZT potrubím a ostatními inženýrskými sítěmi platí ČSN a Elektroinstalace v kuchyni bude vedena na povrchu, převážně po stropu v zavěšených nerezových drátěných žlabech se svislými svody (v tuhé PVC/ocelové trubce) k jednotlivým technologickým zařízením v prostoru. Přívody po stěnách budou uloženy do kabelových lišt a přívody v podlaze do trubky KOPODUR, vývody úrovni podlahy budou uzavřeny vodotěsnou průchodkou, ostatní vývody s cca 20 cm přesahem trubky nad podlahu a budou utěsněny proti vodě běžným způsobem. Kabelové nerezové drátěné žlaby budou pospojeny slaněným vodičem CYA 50 mm 2 žluto-zelené barvy který bude každých cca 10 m připojen ke žlabu nerezovou dvoušroubovou svorkou.

4 list4/6 Na tento vodič CYA50 mm 2 žluto-zelené barvy a nerezový drátěný žlab budou pomocí nerezové svorky připojována pospojení jednotlivých technologických zařízení kuchyně. Pro pohyblivě připojené technologické zařízení požadující samostatné přizemnění bude podle potřeba instalován šroubový zemnící bod (minimálně nerez M8) s křídlovou nerezovou matkou pro připojení pohyblivého přizemnění. Elektroinstalace v ostatních prostorách bude provedena běžným způsobem, pod omítkou nebo povrchu v kabelových lištách. V místnostech s podhledem bude vedena nad podhledem se svislými svody k vypínačům a podobně. Osvětlení bude ovládáno ručně místně nebo dálkově, soumrakovými nebo pohybovými senzory. Vybraná zářivková svítidla budou vybavena autonomním nouzovým zdrojem a budou fungovat v režimu běžného i nouzového osvětlení. Tato svítidla budou doplněna zabudovaným nouzovým zdrojem a dobou svítit minimálně 30 minut dle ČSN , ČSN , ČSN EN 1838 a ND ESČ Vnitřní osvětlení je navrženo se zářivkovými a žárovkovými svítidly osazenými kompaktními zářivkami. Propojení svítidel v kuchyni a jídelně od vypínačů ke svítidlům a mezi svítidly bude provedeno převážně kabely typu CYKY 5C x 1,5. Volné nevyužité žíly v kabelu jsou rezava pro jiný režim ovládání a případné doplnění autonomních nouzových zdrojů, ventilátorů. Osvětlení skladů a zázemí kuchyně bude provedeno převážně kabely typu CYKY 3C x 1,5. Konkrétní kabeláž je patrná z výkresu E01. Stávající osvětlení jídelny bude do provedení rekonstrukce připojeno ze stávajícího rozvaděče osvětlení 2MS1, který bude připojen kabelem CYKY 5Cx 4 zapojeným 4Bx 4 z pojistkového odpojovače QFu011, z TN-C části rozvaděče RKJ. Přívody pro nové osvětlení jídelny (7x CYKY 3Cx 1,5) budou ukončeny v krabicích nad předpokládaným umístěním vypínačů, v prostoru výdejny jídel v kuchyni. Krabice budou označeny a v rozvaděči RKJ budou popsány jako instalované rezervy, vypínače mohou být instalovány až při rekonstrukci jídelny. Druh místnosti Osvětlenost E pk v Ix Chodby - schodiště Kuchyně, kancelář Jídelna Sociální zázemí, šatny, WC Vstup, venkovní prostory Strojovny, technické prostory Stávající zásuvkový okruh jídelny Z-SJ, v prostoru jídelny 2.01 bude do provedení rekonstrukce jídelny formou opravy připojen kabelem CYKY 3C x 2,5 zapojeným 2B x 2,5 na jistič 13A/B v TN-C části rozvaděče RKJ.

5 list5/6 Ostatní technologické a standardní zásuvky 230V budou připojeny kabely CYKY 3Cx 2,5 a jištěny jističem s proudovým chráničem. Samostatně jištěné vývody číslo 05 až 013 pro technologii budou připojeny kabely CYKY 3Cx 2,5 které jsou jištěné jističem s proudovým chráničem. Pokud bude technologie instalována i připojena pevně, postačí jištění pouze jističem. Způsob připojení těchto zařízení je nutno konzultovat s dodávkou skutečné technologie a jejího upevnění a podle výsledku případně upravit osazení rozvaděče RKJ/RKK. Při nejasnosti zachovat jištění s proudovými chrániči. V prostoru výdeje jídel, místnost číslo 2.13 je navržen zásuvkový rozvaděč RZ (minimálně 1x 400V/63A, 1x 400V/32A, 3x 400V/16A, 6x 230V/10-16) pro připojení mobilních výdejních zařízení. Zásuvky mohou být využity i pro připojení servisních zařízení, nebo pro úklidové práce. 3. Slaboproud Připojení kanceláře kuchyně a šéfkuchaře bude připojena na pevné telefonní linky areálovou datovou síť formou úpravy, respektive doplnění stávajícího systému telefonu a LAN sítě. Profese připraví trasy a provede podle pokynů správce sítí (T+LAN) kabeláž. Koncové prvky dvojzásuvka T/PC 2x RJ45 připojí správce sítí. Koncové prvky dvojzásuvky 2x RJ45 v kancelářích budou společně se zásuvkami 230V/10-16A instalovány cca 30 cm nad podlahou. V kantýně budou dvojzásuvka T/PC (2xRJ45) instalovány do podlahové krabice umístěné pod pracovním - prodejní pultem společně a se zásuvkami 230V / 10-16A. Přesné umístění bude koordinováno podle konkrétního prodejního pultu. EZS- EPS beze změn, případné doplnění bude řešit samostatná PD dle požadavků požární zprávy a investora. 4. Bezpečnost práce Ochrana před úrazem elektrickým proudem ve smyslu ČSN Dle ČSN smí zařízení obsluhovat jen určená osoba poučená. Odběratel, uživatel musí být poučen ve smyslu ČSN Provedení elektroinstalace musí odpovídat ČSN a předpisům ČÚBP platným v době montáže. Elektrická zařízení a rozvody musí být pravidelně udržovány, kontrolovány a podrobovány výchozím a následně periodickým revizím dle ČSN Změny nutno konzultovat s projektantem v rámci autorského dozoru. Veškerá elektroinstalace a připojované vnější prvky musí být instalovány kvalifikovaným odborníkem v souladu s příslušnými ČSN a předpisy. Uživatel je povinen udržovat elektrické zařízení v dobrém technickém stavu dle zákona č. 458/2000 Sb.

6 list6/6 5. Seznam příloh F1.B.1 Technická zpráva 6 A4 Příloha TZ, protokol zkratových výpočtů (Sichr-pouze paré 1) 1 A4 E01 F1.B.2 Elektroinstalace 2.NP 1 : 50 8 A4 E02 F1.B.3 Rozvaděče RKJ/RKK A4 E03 F1.B.4 Legenda A4 Výkaz výměr přípojka 1 A4 Výkaz výměr kuchyň 4 A4 Výkaz výměr kantýna 2 A4 Výkaz výměr jídelna 2 A4 Vypracoval: Ivan Petrtýl MOEP 1212-JP-O

ÚVOD ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE. Soustava napětí a druh sítě: 3 N PE AC 50 Hz, 230/400V/TN-C-S. Energetická náročnost objektu :

ÚVOD ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE. Soustava napětí a druh sítě: 3 N PE AC 50 Hz, 230/400V/TN-C-S. Energetická náročnost objektu : ÚVOD Obsahem projektová dokumentace je řešení vnitřních silnoproudých rozvodů a napojení na zdroj el. energie výše uvedeného objektu. PD dále řeší ochranu před bleskem. ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE Soustava

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTROINSTALACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTROINSTALACE TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTROINSTALACE 1. Základní údaje 1.1. Rozsah projektu Předmětem této projektové dokumentace je dokumentace pro výběr zhotovitele akce Snížení energetické náročnosti budov mateřské školy

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SILNOPROUDÉ ROZVODY

TECHNICKÁ ZPRÁVA SILNOPROUDÉ ROZVODY TECHNICKÁ ZPRÁVA SILNOPROUDÉ ROZVODY 1. OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY 1. OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY... 2 2. ZÁVAZNÉ PODKLADY... 3 2.1. ROZSAH DOKUMENTACE... 3 2.2. VŠEOBECNÉ PODKLADY... 3 3. TECHNICKÝ POPIS... 3

Více

Horní Slavkov Dodávka a montáž výtahu objektu č. 22 D1.4a. Silnoproudá elektrotechnika

Horní Slavkov Dodávka a montáž výtahu objektu č. 22 D1.4a. Silnoproudá elektrotechnika 1. PŘIPOJENÍ TECHNOLOGIE VÝTAHU NA ROZVOD ELEKTRICKÉ ENERGIE: Objekt přístavby výtahu v areálu věznice v Horním Slavkově, objekt č. 22 bude na rozvod elektrické energie připojen takto: Ve 4.NP objektu

Více

Předmětem projektu je elektroinstalace při výstavbě 2 rodinný dům Chotěšov č.par. 1062; 620/1.

Předmětem projektu je elektroinstalace při výstavbě 2 rodinný dům Chotěšov č.par. 1062; 620/1. 1. Základní údaje 1.1 Předmět projektu Předmětem projektu je elektroinstalace při výstavbě 2 rodinný dům Chotěšov č.par. 1062; 620/1. 1.2 Podklady Výchozími podklady pro zpracování projektu byl projekt

Více

Karlovy Vary. Základní škola Truhlářská 19/681, modernizace silnoproudé elektroinstalace hlavní rozvody nízkého napětí TECHNICKÁ ZPRÁVA

Karlovy Vary. Základní škola Truhlářská 19/681, modernizace silnoproudé elektroinstalace hlavní rozvody nízkého napětí TECHNICKÁ ZPRÁVA TECHNICKÁ ZPRÁVA Úvod Projekt řeší nové hlavní rozvody nízkého napětí v prostorech základní školy v Truhlářské ulici čp.19 v Karlových Varech - Staré Roli. V rámci projektu je řešeno rozdělení stávajícího

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Podklady - stavební dokumentace - požadavky investora a architekta - podklady od zpracovatelů ostatních částí dokumentace

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Podklady - stavební dokumentace - požadavky investora a architekta - podklady od zpracovatelů ostatních částí dokumentace TECHNICKÁ ZPRÁVA Úvod Předmětem této části dokumentace je silnoproudá elektroinstalace ve výše zmíněném objektu. Jedná se o světelné a zásuvkové rozvody, připojení zařízení ostatních technologií (MaR,

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stupeň dokumentace:

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stupeň dokumentace: TECHNICKÁ ZPRÁVA Název zakázky: VÝSTAVBA NOVÝCH LABORATOŘÍ Číslo a název PS - SO: D.1.4.5 Silnoproudá elektrotechnika Stupeň dokumentace: DPS Vypracoval: Zodpovědný projektant: Ing. Josef Nezval Ing. Josef

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SILNOPROUDÁ + SLABOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA

TECHNICKÁ ZPRÁVA SILNOPROUDÁ + SLABOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA TECHNICKÁ ZPRÁVA SILNOPROUDÁ + SLABOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA Projektové dokumentace pro provedení stavby dle vyhl. č. 62/2013Sb.,kterou se mění vyhl. 499/2006Sb D dokumentace objektů a technických a technologických

Více

OBSAH 1 ZADÁNÍ... 2 1.1 ROZSAH PROJEKTU... 2 1.2 PROJEKTOVÉ PODKLADY... 2 2 ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE... 2 2.1 ENERGETICKÁ BILANCE...

OBSAH 1 ZADÁNÍ... 2 1.1 ROZSAH PROJEKTU... 2 1.2 PROJEKTOVÉ PODKLADY... 2 2 ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE... 2 2.1 ENERGETICKÁ BILANCE... Profese: D.1.4 F El. silnoproud Strana: 1 / 7 OBSAH 1 ZADÁNÍ... 2 1.1 ROZSAH PROJEKTU... 2 1.2 PROJEKTOVÉ PODKLADY... 2 2 ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE... 2 2.1 ENERGETICKÁ BILANCE... 3 3 POPIS TECHNICKÉHO

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA D.2.3.1

TECHNICKÁ ZPRÁVA D.2.3.1 Obsah 1. Účel a rozsah projektu... 2 2. Projekt neřeší... 2 3. Výchozí podklady... 2 4. Výchozí závazné normativní dokumenty... 2 5. Určení vnějších vlivů... 3 6. Elektrické napájení... 3 7. Ochrana před

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 2. Technické řešení:

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 2. Technické řešení: TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba : Oprava a rekonstrukce 3.NP, ZŠ Mlýnská 1 Investor: Město Mohelnice, U brány č.2, 78985 Mohelnice F.1.4.g ZAŘÍZENÍ SILNOPROUDÉ ELEKTROTECHNIKY 1.Všeobecně: Nap. soustava: 3PEN,

Více

Technická zpráva Slaboproudé elektroinstalace (05.7 EPS)

Technická zpráva Slaboproudé elektroinstalace (05.7 EPS) Technická zpráva Slaboproudé elektroinstalace (05.7 EPS) 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 3 1.1 STAVEBNÍK (INVESTOR) 3 1.2 OBJEDNATEL 3 1.3 ZPRACOVATEL PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE (PROJEKTANT) 3 1.4 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ

Více

2. Technické řešení: 2b.Světelná instalace:

2. Technické řešení: 2b.Světelná instalace: STAVBA: Oprava a rekonstrukce ZŠ Mlýnská 1, kuchyň, jídelna, sociální zařízení Investor : Město Mohelnice, U Brány 916/2, 789 85 Mohelnice Zařízení silnoproudé elektrotechniky 1.Všeobecně: Nap. soustava:

Více

DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY ZHOTOVITELI C TECHNICKÁ ZPRÁVA. SO-04 ELEKTROINSTALACE Hromosvod a uzemnění Úpravy elektroinstalací na fasádě objektu

DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY ZHOTOVITELI C TECHNICKÁ ZPRÁVA. SO-04 ELEKTROINSTALACE Hromosvod a uzemnění Úpravy elektroinstalací na fasádě objektu MŠ DELFÍNEK DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY ZHOTOVITELI C TECHNICKÁ ZPRÁVA SO-04 ELEKTROINSTALACE Hromosvod a uzemnění Úpravy elektroinstalací na fasádě objektu Zhotovitel: Investor: Akce: S-Projekt liberec

Více

SO 01 STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN A WC PRO MUŽE A ŽENY V BUDOVĚ 25M BAZÉNU

SO 01 STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN A WC PRO MUŽE A ŽENY V BUDOVĚ 25M BAZÉNU STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN A WC PRO MUŽE A ŽENY V BUDOVĚ 25M BAZÉNU Stav.úpravy části 2.np Krytý bazén 25m Zlín, Hradská 888, Zlín SO 01 STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN

Více

D.1.4 4.1 TECHNICKÝ POPIS EI

D.1.4 4.1 TECHNICKÝ POPIS EI OBJEKT SO3.1 - TOALETY D.1.4 4.1 TECHNICKÝ POPIS EI AKCE: ÚPRAVA OKOLÍ HORNOBRANSKÉHO RYBNÍKA INVESTOR: MĚSTO, NÁMĚSTÍ SVORNOSTI 1 381 01 MÍSTO: OKRES: ZAK. Č.: 08-14 V ČESKÉM KRUMLOVĚ, BŘEZEN 2014 VYPRACOVAL:

Více

Dokumentace pro provedení stavby

Dokumentace pro provedení stavby Jaromír Bednář projekce elektro, Humpolecká 108/3, Liberec 1 460 01 : 604 665 735 a 604 361 655 IČO: 702 19 656 DIČ: CZ6610050073 e-mail : elektro.bednar@seznam.cz Technická zpráva D.1.7 Elektroinstalace

Více

Technická zpráva Oprava bytových a úklidových buněk Ubytovna Řepy, Makovského 1398, Praha 6 Investor: SLZ PP ČR P.O. BOX 6, 150 00 Praha 5

Technická zpráva Oprava bytových a úklidových buněk Ubytovna Řepy, Makovského 1398, Praha 6 Investor: SLZ PP ČR P.O. BOX 6, 150 00 Praha 5 Technická zpráva Oprava bytových a úklidových buněk Ubytovna Řepy, Makovského 1398, Praha 6 Investor: SLZ PP ČR P.O. BOX 6, 150 00 Praha 5 Základní technické údaje Napětí: Příkon: Měření: Soustava: Ochrana:

Více

s t a v b a : č á s t :

s t a v b a : č á s t : s t a v b a : S T A V E B N Í Ú P R A V Y S E Z M Ě N O U U Ž Í V Á N Í Z E S K L A D U, P O B Y T O V É M Í S T N O S T I A K A N C E L Á Ř E N A K N I H O V N U č á s t : A. P o z e m n í ( s t a v e

Více

SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín oprava objektu A, Bobrky 466

SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín oprava objektu A, Bobrky 466 SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín oprava objektu A, Bobrky 466 Stavebník: Místo stavby: Druh dokumentace: Zlínský kraj, Tř. Tomáše Bati 21, Zlín Vsetín, Bobrky Projektová dokumentace pro SP a RDS TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

I O: 64576183 Tel.: e-mail:

I O: 64576183 Tel.: e-mail: FHJ Building spol.s.r.o. Na Boti i5, Praha 10 106 00 Investor : Místo stavby : Stavba : ást : Obsah : eská republika, SSZ, Praha 5-Smíchov, K ížová 25 A.Barcala 1461, eské Bud jovice NÁSTAVBA OBJEKTU GARÁŽÍ

Více

MODERNIZACE VNITŘNÍCH PROSTOR ZŠ A KD V TICHÉ SO01- ZŠ TICHÁ, SO02- KULTURNÍ DŮM TICHÁ DPS D.1.4.2 ELEKTROINSTALACE.

MODERNIZACE VNITŘNÍCH PROSTOR ZŠ A KD V TICHÉ SO01- ZŠ TICHÁ, SO02- KULTURNÍ DŮM TICHÁ DPS D.1.4.2 ELEKTROINSTALACE. VYPRACOVAL: Ing. Martin Stacho PROJEKTANT: Ing. Martin Stacho ZOD. PROJEKTANT: Ing.Tomáš Brückner INVESTOR: Obec Tichá, Tichá č.p. 1, 74274 Tichá AKCE: MODERNIZACE VNITŘNÍCH PROSTOR ZŠ A KD V TICHÉ SO01-

Více

V 12/13 požádal investor zastoupen panem starostou Mgr. Stanislavem Pečou o zpracování

V 12/13 požádal investor zastoupen panem starostou Mgr. Stanislavem Pečou o zpracování Technická zpráva Technická zpráva Úvod V 12/13 požádal investor zastoupen panem starostou Mgr. Stanislavem Pečou o zpracování projektové dokumentace veřejného osvětlení nového parkoviště v ul. Brigádnická

Více

Autorizováno je paré č. 1, 2 a 3. Ostatní paré jsou bez autorizačního razítka. Ing. Jiří Stach, Starkoč 30, 54701 Náchod

Autorizováno je paré č. 1, 2 a 3. Ostatní paré jsou bez autorizačního razítka. Ing. Jiří Stach, Starkoč 30, 54701 Náchod - 1- A.č. 12030 Seznam dokumentace : Technická zpráva Elektroinstalace pro zdroj tepla Regulace topení v místnostech 103 až 115 Regulace topení v sociálním zařízení Rozvody pro vytápění v místnosti 204

Více

REKONSTRUKCE ZÁMKU MIROSLAV

REKONSTRUKCE ZÁMKU MIROSLAV INVESTOR: Město Miroslav, nám. Svobody 1/1, 671 72 Miroslav HL. PROJEKTANT: Doc. Zdeněk Fránek VYPRACOVAL: DATUM: 2013-08 Ing. Vojtěch Florian STUPEŇ: Projektová dokumentace pro výběr zhotovitele STAVBA:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Bilance nároků na příkon el. energie připojovaného objektu:

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Bilance nároků na příkon el. energie připojovaného objektu: TECHNICKÁ ZPRÁVA Předmětem tohoto projektu je elektropřípojka nn uvedeného objektu. Veškerá vyjádření a projednání zajišťuje dle dohody investor. Základní technické údaje: Napěťová soustava: 3x230/400V

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA VIDEO A PC ROZVODY

TECHNICKÁ ZPRÁVA VIDEO A PC ROZVODY TECHNICKÁ ZPRÁVA VIDEO A PC ROZVODY Stavba: Obsah : ÚMPČ P12 zasedací místnost 1. Identifikační údaje 2. Požadavky investora 3. Technické řešení 4. Elektroinstalace 5. Slaboproudé elektroinstalace 6. Závěr

Více

MINAS INNOVATION PARK

MINAS INNOVATION PARK G G A R C H I C O, a. s. U H E R S K É H R A D I Š T Ě Z E L E N É N Á M Ě S T Í 1291 tel.: 576 517 107 www.archico.cz DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY VYPRACOVAL GG Archico a.s., Zelené náměstí 1291,

Více

Modrava Křižovatka silnice III/16910 s MK SO 451 Veřejné osvětlení

Modrava Křižovatka silnice III/16910 s MK SO 451 Veřejné osvětlení 1. Úvod Projektová dokumentace řeší v obci Modrava demontáž části stávajícího a zřízení nového veřejného osvětlení v místě navržené nové křižovatky silnice III/16910 s místní komunikací. Přibližná délka

Více

DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE

DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE PIKAZ BRNO, spol. s r.o. Šumavská 31, 612 54 Brno, ČR tel.: +420 549 131 111, fax: +420 549 131 227, e-mail: info@pikaz.cz Investor : Správa železniční dopravní cesty s.o. Arch. č. : 1477-PB-S01-E-005

Více

D DOKUMENTACE PROVOZNÍCH SOUBOR DVZ 02.1. VYVEDENÍ ELEKTRICKÉHO VÝKONU TECHNICKÁ ZPRÁVA

D DOKUMENTACE PROVOZNÍCH SOUBOR DVZ 02.1. VYVEDENÍ ELEKTRICKÉHO VÝKONU TECHNICKÁ ZPRÁVA D. DOKUMENTACE PROVOZNÍCH SOUBOR DVZ 02.1. VYVEDENÍ ELEKTRICKÉHO VÝKONU TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVBA: VÝM NA ZDROJE VYTÁP NÍ MENERGO a.s. Hlávkova 463/6, Ostrava, P ívoz, PS 702 00, I 286 38 298 ÁST: PROJEKTOVÁ

Více

MINAS INNOVATION PARK

MINAS INNOVATION PARK G G A R C H I C O, a. s. U H E R S K É H R A D I Š T Ě Z E L E N É N Á M Ě S T Í 1291 tel.: 576 517 107 www.archico.cz DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY VYPRACOVAL GG Archico a.s., Zelené náměstí 1291,

Více

2x BJ PB VB Velký Karlov, SO 1- etapa 1, byt A D vnitřní el. instalace a ochrana před bleskem Obec Velký Karlov ing. J. Kosík, Veselá 15, Znojmo

2x BJ PB VB Velký Karlov, SO 1- etapa 1, byt A D vnitřní el. instalace a ochrana před bleskem Obec Velký Karlov ing. J. Kosík, Veselá 15, Znojmo Akce: Investor: Projektant: 2x BJ PB VB Velký Karlov, SO 1- etapa 1, byt A D vnitřní el. instalace a ochrana před bleskem Obec Velký Karlov ing. J. Kosík, Veselá 15, Znojmo TECHNICKÁ ZPRÁVA k projektu

Více

pro stavební povolení a realizaci stavby

pro stavební povolení a realizaci stavby Obsah : I. TECHNICKÁ ZPRÁVA C.2. 1.1 1. Úvodní údaje 2. Technické údaje 3. Technické řešení 4. Závěrem II. VÝKRESY SITUACE C.2. 1.2 ULOŽENÍ KABELŮ C.2. 1.3 ROZPOČET /VÝKAZ VÝMĚR C.2. 1.5 I.TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1.00 Všeobecné údaje. 2.00 Elektroinstalace. Stupeň důležitosti dodávky el.energie :

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1.00 Všeobecné údaje. 2.00 Elektroinstalace. Stupeň důležitosti dodávky el.energie : technická zpráva strana 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce : Regulační stanice STL RS 2000 m 3 /hod - 3bar Betonový skelet Elektročást typový projekt Proudová soustava : 1 NPE ~ 50Hz 230V/TN-S ČSN 33 2000-3

Více

01. Popis technického řešení

01. Popis technického řešení PROJEKT CENTRUM NOVA s. r. o., Palackého 48, 393 01 Pelhřimov IČ: 280 94 026, tel. 565 323 117, fax 565 322 586 web: www.projektcentrum.cz, e.mail: info@projektcentrum.cz 01. Popis technického řešení Název

Více

Technická zpráva. Město bez barier Dům peč.služby, Poštovní 656, Horní Slavkov DPS. D.1.4 Technika prostředí staveb Zařízení silnopr.

Technická zpráva. Město bez barier Dům peč.služby, Poštovní 656, Horní Slavkov DPS. D.1.4 Technika prostředí staveb Zařízení silnopr. - 1- A.č. Zdeněk Kemr - projekce elektro Město bez barier Dům peč.služby, Poštovní 656, Horní Slavkov Dělnická 6, K.Vary A.č. Z.č. 134013D DPS 501 Technická zpráva D.1.4 Technika prostředí staveb Zařízení

Více

1. ETAPA MODERNIZACE ELEKTROAKUSTIKY v Moravském Divadle Olomouc

1. ETAPA MODERNIZACE ELEKTROAKUSTIKY v Moravském Divadle Olomouc 1 1. ETAPA MODERNIZACE ELEKTROAKUSTIKY v Moravském Divadle Olomouc Datum vypracování : duben 2011 Vypracoval : provozně technický úsek MDO Počet stran : 8 2 O B S A H : 1. Identifikační údaje stavby 2.

Více

Technická zpráva. Obsah technické zprávy. 1 Předmět projektu

Technická zpráva. Obsah technické zprávy. 1 Předmět projektu ISATS Ing. Prašnička s.r.o. srpen 2012 Mobilní AT stanice Technologická elektroinstalace, M+R Technická zpráva Obsah technické zprávy 1 Předmět projektu 2 Technické údaje 2.1 Použité napěťové soustavy

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Rekonstrukce budovy č.p. 2380, ul. Pod Nemocnicí, Louny - PZTS

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Rekonstrukce budovy č.p. 2380, ul. Pod Nemocnicí, Louny - PZTS , Roudnice nad Labem IČ: 49 10 13 58 TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce: : Rekonstrukce budovy č.p. 2380, ul. Pod Nemocnicí, Louny - PZTS Stupeň PD: PROVÁDĚCÍ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Investor: ÚP ČR krajská pobočka

Více

VERZE: 01 DATUM: 05/2014

VERZE: 01 DATUM: 05/2014 OBSAH PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE NÁZEV AKCE: PŘÍSTAVEK DATACENTRUM ROUDNICE NAD LABEM ČÍSLO PROJEKTU: 14Z030 VERZE: 01 DATUM: 05/2014 Textová část: Pol. Název dokumentu Formát P. stran Č. dokumentu 1 TECHNICKÁ

Více

2) Další místo napojení je ze stávajícího venkovního osvětlení a doplňuje VO u nových rodinných domů.

2) Další místo napojení je ze stávajícího venkovního osvětlení a doplňuje VO u nových rodinných domů. 1 OBSAH: 1. Rozsah projektovaného souboru... 2 2. Volba proudových soustav, napětí a způsob napájení... 2 3. Údaje o instalovaných výkonech... 2 4. Prostředí... 2 5. Stupen důležitosti dodávky el. energie...

Více

D1.01 Kobka pro lineární urychlovač. D1.01.4h1 Slaboproudá elektrotechnika

D1.01 Kobka pro lineární urychlovač. D1.01.4h1 Slaboproudá elektrotechnika ATELIER PENTA v.o.s. Mrštíkova 12 586 01 Jihlava tel: +420 567 312 451-4 email: penta@penta.ji.cz www.pentajihlava.cz Akce: Investor: Zak. číslo: Nemocnice v Chebu Lineární urychlovač stavební část Dokumentace

Více

D.1.4 - TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB

D.1.4 - TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB Stráž pod Ralskem, ul.energetiků č.p.321, ubytovna Silnoproudá elektrotechnika zak.č. - ELEKTRO Projektování v elektrotechnice IČO 120 77 143 Mánesova ul. 1580 470 01 Česká Lípa 487 870 411 elektro knotcl.net

Více

Obytná budova musí z hlediska elektrických rozvodů splňovat požadavky na:

Obytná budova musí z hlediska elektrických rozvodů splňovat požadavky na: Vnitřní elektrické rozvody Ing. Tomáš Mlčák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB TUO Katedra elektrotechniky http://fei1.vsb.cz/kat420 Technická zařízení budov III Fakulta stavební Elektrické

Více

D.1.1. Dokumentace stavebních objektů. Technická zpráva. Dokumentace pro realizaci stavby

D.1.1. Dokumentace stavebních objektů. Technická zpráva. Dokumentace pro realizaci stavby D.1.1. Dokumentace stavebních objektů ZAŘÍZENÍ SILNOPROUDÉ ELEKTRECHNIKY A BLESKOSVODŮ Technická zpráva Silnoproudá elektrotechnika Bleskosvody Bezpečnost a ochrana zdraví Příloha č.1: Analíza řízení rizika

Více

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA SEZNAM PŘÍLOH Výkres č. F 701 Technická zpráva - 6 A4 Výkres č. F 702 Půdorys 1.NP měřítko 1:50 6 A4 Výkres č. F 703 Půdorys 2.NP měřítko 1:50 6 A4 Výkres č. F 704 Půdorys 3.NP měřítko 1:50 6 A4 Výkres

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. D.1.4.a SILNOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA

TECHNICKÁ ZPRÁVA. D.1.4.a SILNOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA TECHNICKÁ ZPRÁVA D.1.4.a SILNOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA 1. Rozsah projektu 2. Hlavní rozvody a napájení 3. Základní technické údaje 4. Silnoproudá elektroinstalace 5. Záver TECHNICKÁ ZPRÁVA D.1.4.a SILNOPROUDÁ

Více

. ČOV Nemile Dokument Technická zpráva SO/PS D.1.6 - Přípojka NN Vypracoval Miroslav Pavelka Investor Obec Nemile Datum 07/2014 TECHNICKÁ ZPRÁVA

. ČOV Nemile Dokument Technická zpráva SO/PS D.1.6 - Přípojka NN Vypracoval Miroslav Pavelka Investor Obec Nemile Datum 07/2014 TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce : SO/PS : Zakázka číslo : Investor : ČOV Nemile D.1.6 - Přípojka NN 1PC1407 Obec Nemile TECHNICKÁ ZPRÁVA Projekt je zpracován dle podkladů a požadavků dodaných investorem a dle platných norem ČSN.

Více

REKONSTRUKCE SMETANOVY ULICE VE ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU

REKONSTRUKCE SMETANOVY ULICE VE ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU ZODP. PROJEKTANT: JAROSLAV NOVOTNÝ PROJEKTANT: ING. MILAN KRUPIČKA AUTORIZACE: PARÉ STAVEBNÍK: Město Žďár nad Sázavou, Žižkova 227/1 591 31 ŽĎÁR NAD SÁZAVOU IČO: 00295841 STUDENTSKÁ 1133 591 01 ŽĎÁR NAD

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 037 EZS. Objednatel: METROSTAV,a.s. Stupeň:

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 037 EZS. Objednatel: METROSTAV,a.s. Stupeň: Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace - skladovací hala 1NP 02 Situace - skladovací hala 2NP 03 Situace - vrátnice 04 Situace - pokladny A 05 Situace - rozvodna osvětlovací věže č.2 06 Situace

Více

Úvod. Projekční podklady. Popis řešení

Úvod. Projekční podklady. Popis řešení Úvod Projektová dokumentace řeší návrh sprinklerového hasicího zařízení v prostorách objektů CEN- TRUM MALEŠICE II. ETAPA. Jedná se o několik polyfunkčních objektů se společnými podzemními parkovacími

Více

Zpráva o revizi elektrického zařízení

Zpráva o revizi elektrického zařízení Zpráva o revizi elektrického zařízení Ev.ozn. - RTEZ_0A Začátek revize Konec revize : : 3.3.200 3.3.200 Revize provedena dle : ČSN 33 500, čl. 2.. - výchozí ČSN 33 2000-6 /2007 Datum zpracování : 7.3.200

Více

TECHNICKÉ ZADÁNÍ OPRAVA SYSTÉMU ELEKTRICKÉ POŽÁRNÍ SIGNALIZACE EPS PRO OBJEKTY:

TECHNICKÉ ZADÁNÍ OPRAVA SYSTÉMU ELEKTRICKÉ POŽÁRNÍ SIGNALIZACE EPS PRO OBJEKTY: TECHNICKÉ ZADÁNÍ OPRAVA SYSTÉMU ELEKTRICKÉ POŽÁRNÍ SIGNALIZACE EPS PRO OBJEKTY: PRACOVIŠT PLZE OSSZ KARLOVY VARY OSSZ NÁCHOD OSSZ LITOM ICE OSSZ P EROV OSSZ BRUNTÁL OSSZ KARVINÁ MSSZ BRNO Objednatel :

Více

Technická zpráva JP-O Zprovoznění kuchyně objekt MV ČR Barbora, Praha 5

Technická zpráva JP-O Zprovoznění kuchyně objekt MV ČR Barbora, Praha 5 Technická zpráva JP-O Zprovoznění kuchyně objekt MV ČR Barbora, Praha 5 Základní technické údaje Napětí: 3 x 230/400 V; 50 Hz; AC Příkon: Technologie kuchyně P i = 360 kw; P p = 270 kw Stavební elektroinstalace

Více

Vnitřní elektrické rozvody

Vnitřní elektrické rozvody ČSN 33 2130 Vnitřní elektrické rozvody 44. Požadavky na elektrický rozvod Elektrický rozvod musí podle druhu provozu splňovat požadavky na : - bezpečnost osob, užitných zvířat a majetku - provozní spolehlivost

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA Zdravotně technické instalace

TECHNICKÁ ZPRÁVA Zdravotně technické instalace STAVBA: Rekonstrukce budovy C sídlo ÚP Brno, Příkop 11, Brno list č.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Zdravotně technické instalace Obsah: 1. Všeobecně 1.1 Rozsah řešení 1.2 Podklady 1.3 Použité normy a předpisy 1.4

Více

Soupis provedených prací elektro

Soupis provedených prací elektro Soupis provedených prací elektro Odběratel: Dodavatel: ProfiCan Zdeněk Turek, Luční 360, 387 11 Katovice IČ: 74302388 Název objektu: Objednávka: Smlouva č.: Období: Podle Vaší objednávky a v rozsahu Vámi

Více

SPRÁVA STÁTNÍCH HMOTNÝCH REZERV

SPRÁVA STÁTNÍCH HMOTNÝCH REZERV SPRÁVA STÁTNÍCH HMOTNÝCH REZERV MÍSTNOST OCS AUDIOVIZUÁLNÍ TECHNIKA VYBAVENÍ AV TECHNIKOU A ŘÍDICÍM SYSTÉMEM STAVEBNÍ PŘIPRAVENOST PRO INSTALACI AV TECHNIKY NÁROKY NA OSTATNÍ PROFESE ROZDĚLENÍ STAVEBNÍ

Více

pro vytápění a ohřev TV Na Výšinách 1075/3, Praha 7-Bubeneč Investor stavby: Městská Část Praha 7, Nábř. Kpt. Jaroše 1000, 170 00 Praha 7-Holešovice

pro vytápění a ohřev TV Na Výšinách 1075/3, Praha 7-Bubeneč Investor stavby: Městská Část Praha 7, Nábř. Kpt. Jaroše 1000, 170 00 Praha 7-Holešovice Název stavby: Výměna technologie výměníkové stanice z důvodu změny topného média v mateřské školce Na Výšinách 1075/3, 170 00 Praha 7-Bubeneč Charakter stavby: Rekonstrukce výměníkové stanice pro vytápění

Více

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz. A. Průvodní zpráva. Stavební úpravy objektu na p. č. 92/8, k. ú.

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz. A. Průvodní zpráva. Stavební úpravy objektu na p. č. 92/8, k. ú. Ing. Milan Bicera, autorizovaný inženýr v oboru pozemní stavby Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ČKAIT:0101781 IČ:71785671 STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU na p. č. 92/8, k.

Více

401.2- ULICE SEVERNÍ - VE EJNÉ OSV TLENÍ

401.2- ULICE SEVERNÍ - VE EJNÉ OSV TLENÍ 401.2- ULICE SEVERNÍ - VE EJNÉ OSV TLENÍ komplexní elektromontáže a elektroinstalace Babice nad Svitavou 194, 664 01 777 731 686, 777 790 334, info@rotrekl-sro.cz C STAVEBNÍ ÁST Technická zpráva Technická

Více

Výchozí normy pro zpracování PD: harmonizované ČSN EN

Výchozí normy pro zpracování PD: harmonizované ČSN EN 1.0 Výchozí podklady - prohlídka stávající fontány - konzultace s Ing Damcovou Výchozí normy pro zpracování PD: harmonizované ČSN EN ČSN EN 12056-1 až 5 Vnitřní kanalizace gravitační systémy ČSN 75 54

Více

Nový SDK podhled pod stávajícím vedením vzduchotechniky a nových instalačních rozvodů.

Nový SDK podhled pod stávajícím vedením vzduchotechniky a nových instalačních rozvodů. Stránka 1 z 9 Příloha č. 4 výzvy - technické řešení a stavební výkresy Zadání: Úkolem tohoto projektu je oprava sociálního sociálního zařízení a kuchyňky v objektu Písková 830/25, 143 12 Praha 4. Výchozí

Více

Oprava elektroinstalace hasičského muzea Mistrovice č.p. 105, Nový Oldřichov. Projekt pro provedení stavby TECHNICKÁ ZPRÁVA

Oprava elektroinstalace hasičského muzea Mistrovice č.p. 105, Nový Oldřichov. Projekt pro provedení stavby TECHNICKÁ ZPRÁVA JOSEF GROLMUS Autorizovaný technik v oboru Technika prostředí staveb, IČO 40202097 Specializace elektrotechnická zařízení tel:481/021819, 774/508625 ČKAIT 0500931, U Nemocnice 2316 e-mail: josef.grolmus@tiscali.cz

Více

Vypracoval: Ing. Mojmír Janů v Novém Jičíně dne 17.5.2012 Zak.čís.: 1226/05/12

Vypracoval: Ing. Mojmír Janů v Novém Jičíně dne 17.5.2012 Zak.čís.: 1226/05/12 Projekční kancelář : Ing. Mojmír Janů Školní 562, 742 42 Šenov u Nového Jičína Mobil : 606 905 005 e-mail : j.projekt@seznam.cz POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Akce : ZŠ Novolíšeňská 10 stavební úpravy, rekonstrukce

Více

1. ÚVOD... 3 3. PODKLADY... 3 4. NÁVAZNOST NA DALŠÍ PROJEKTY A PROFESE... 3 5. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 6. STRUKTUROVANÁ KABELÁŽ-TELEFONNÍ ROZVODY...

1. ÚVOD... 3 3. PODKLADY... 3 4. NÁVAZNOST NA DALŠÍ PROJEKTY A PROFESE... 3 5. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 6. STRUKTUROVANÁ KABELÁŽ-TELEFONNÍ ROZVODY... OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. ŘEŠENÉ SLABOPROUDÉ ROZVODY... 3 3. PODKLADY... 3 4. NÁVAZNOST NA DALŠÍ PROJEKTY A PROFESE... 3 5. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 6. STRUKTUROVANÁ KABELÁŽ-TELEFONNÍ ROZVODY... 4 7. STRUKTUROVANÁ

Více

Rekonstrukce zdroje tepla - využití OZE, realizace úspor energie v areálu budov MŠ Rudoltice

Rekonstrukce zdroje tepla - využití OZE, realizace úspor energie v areálu budov MŠ Rudoltice Rekonstrukce zdroje tepla - využití OZE, realizace úspor energie v areálu budov MŠ Rudoltice ---------------------------------------------------------------------------- Projektová část: VYTÁPĚNÍ A) Identifikační

Více

ÚPRAVNA VODY ZAJEČÍ - INTENZIFIKACE A REKONSTRUKCE

ÚPRAVNA VODY ZAJEČÍ - INTENZIFIKACE A REKONSTRUKCE - - - - Revize Datum revize Schválil Vedoucí projektu Ing. Petr Baránek Paré: Zástupce vedoucího projektu Zodpovědný projektant Vypracoval Kontroloval Investor Objednatel Ing. Roman Wognitsch Ing. Petr

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Příkop 6 - IBC, 602 00 Brno Tel/fax: +420 545 173 539, 3540 IČ: 48907898 e-mail: projektypo@projektypo.cz POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBA Bytový dům Loosova 13 rekonstrukce elektroinstalace ve společných

Více

A. Silnoproudé rozvody

A. Silnoproudé rozvody A. Silnoproudé rozvody 1. Všeobecně Předmětem tohoto projektu je nová elektroinstalace v rámci výstavby objektu města Chodov, s využitím pro zázemí sportovního centra. Pro zpracování byly použity půdorysy

Více

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY DLE PŘÍLOHY Č.2 K VYHLÁŠCE Č. 499/2006 SB.

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY DLE PŘÍLOHY Č.2 K VYHLÁŠCE Č. 499/2006 SB. DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY DLE PŘÍLOHY Č.2 K VYHLÁŠCE Č. 499/2006 SB. A. Pozemní stavební objekty B. Inženýrské objekty C. Provozní soubory a) Identifikace stavby Název stavby : Kulturní dům Práče,

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTRO

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTRO D.2.a-1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTRO Základní údaje Název akce: SKALKA - Splašková kanalizace a ČOV Část: D.2-1.2 ČOV Skalka - elektro Objekt: ČOV Skalka Investor: Obec Skalka Zpracovatel projektu: AQUA-STYL

Více

KLADENÍ VEDENÍ. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky

KLADENÍ VEDENÍ. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky KLADENÍ VEDENÍ 1. Hlavní zásady pro stavbu vedení 2. Způsoby kladení vedení Ostrava, prosinec 2003 Ing. Ctirad Koudelka,

Více

Rekonstrukce bytu Sartoriova 5

Rekonstrukce bytu Sartoriova 5 Rekonstrukce bytu Sartoriova 5 1. Zadání Předmětem rekonstrukce je částečná změna dispozice bytu, úprava tras rozvodů TZB a výměna elektrických rozvodů a přístrojů. Dojde také k rekonstrukci podlahy v

Více

MINAS INNOVATION PARK

MINAS INNOVATION PARK G G A R C H I C O, a. s. U H E R S K É H R A D I Š T Ě Z E L E N É N Á M Ě S T Í 1291 tel.: 576 517 107 www.archico.cz DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY VYPRACOVAL GG Archico a.s., Zelené náměstí 1291,

Více

Napájení požárně bezpečnostních zařízení a vypínání elektrické energie při požárech a mimořádných událostech. Ing. Karel Zajíček

Napájení požárně bezpečnostních zařízení a vypínání elektrické energie při požárech a mimořádných událostech. Ing. Karel Zajíček Napájení požárně bezpečnostních zařízení a vypínání elektrické energie při požárech a mimořádných událostech Ing. Karel Zajíček Vyhláška č. 23/ 2008 Sb. o technických podmínkách požární ochrany staveb.

Více

A.3.1.2 ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ. Akce: BYTOVÝ DŮM MILADY HORÁKOVÉ 494/52, SVITAVY RESOCIALIZAČNÍ BYTY

A.3.1.2 ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ. Akce: BYTOVÝ DŮM MILADY HORÁKOVÉ 494/52, SVITAVY RESOCIALIZAČNÍ BYTY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY A.3.1.2 ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ Akce: BYTOVÝ DŮM MILADY HORÁKOVÉ 494/52, SVITAVY RESOCIALIZAČNÍ BYTY A.3.1.2.01 TECHNICKÁ ZPRÁVA Zodpovědný projektant: Vypracoval:

Více

Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů, vodovodních přípojek a umístění vodoměrů

Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů, vodovodních přípojek a umístění vodoměrů Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů, vodovodních přípojek a umístění vodoměrů 1. Výstavba nových,výměna,rekonstrukce nebo přeložky stávajících

Více

NABÍDKOVÝ CENÍK. JÁN BELKO - Elektroslužby

NABÍDKOVÝ CENÍK. JÁN BELKO - Elektroslužby JÁN BELKO - Elektroslužby poradenství - projekty - montáže - revize elektrických zařízení NN, strojů, spotřebičů a hromosvodů 561 85 Česká Rybná 19, IČ: 486 10 623, mobil 603 37 90 38, voip 464 620 750,

Více

PROJEKČNÍ KANCELÁŘ: ING. PETR KYCELT

PROJEKČNÍ KANCELÁŘ: ING. PETR KYCELT PROJEKČNÍ KANCELÁŘ: ING. PETR KYCELT VYTÁPĚNÍ, VZDUCHOTECHNIKA A ROZVODY PLYNU, ENERGETICKÉ HODNOCENÍ BUDOV 53 5 CHLUMEC N. C., VRCHLICKÉHO 85/IV, tel. 495 485 567, email: petr.kycelt@seznam.cz OBSAH:.

Více

Směrnice pro stavební úpravy v bytových jednotkách v domě Haškova 5-15

Směrnice pro stavební úpravy v bytových jednotkách v domě Haškova 5-15 Směrnice pro stavební úpravy v bytových jednotkách v domě Haškova 5-15 Financování: OBECNÁ ČÁST Stavební úpravy bytových jednotek provádí vlastník na své náklady. Za škody způsobené při stavebních pracích

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI NA VÝBĚR DODAVATELE FOTOVOLTAICKÉ ELEKTRÁRNY 30kWp

TECHNICKÁ ZPRÁVA K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI NA VÝBĚR DODAVATELE FOTOVOLTAICKÉ ELEKTRÁRNY 30kWp TECHNICKÁ ZPRÁV K ZDÁVCÍ DOKUMENTCI N VÝBĚR DODVTELE FOTOVOLTICKÉ ELEKTRÁRNY 30kWp Název zakázky : Technická zpráva k zadávací dokumentaci na výběr dodavatele fotovoltaické elektrárny o výkonu 30kWp, umístěné

Více

F1.4g-01 Technická zpráva Návrh provedení opravy bleskosvodu

F1.4g-01 Technická zpráva Návrh provedení opravy bleskosvodu F1.4g-01 Technická zpráva Návrh provedení opravy bleskosvodu Identifikace stavby: OBECNÍ ÚŘAD LOUCHOV Louchov č.p.20, Domašín Investor: Obec Domašín Projektant: Karel JINDRA Zodpovědný projektant: Ing.

Více

============================== E1 TECHNICKÝ POPIS EI ==========================

============================== E1 TECHNICKÝ POPIS EI ========================== ============================== E1 TECHNICKÝ POPIS EI ========================== AKCE INVESTOR MÍSTO OKRES : STAVEBNÍ ÚPRAVY RD POLNÁ č.p.268 k.ú. POLNÁ U ČESKÉHO KRUMLOVA : VLS-ČR sp, divize HORNÍ PLANÁ

Více

Domov pro seniory Chodov, Donovalská 2222/31, Praha 4. REKONSTRUKCE KUCHYNĚ DS CHODOV v ul. Donovalská 2222/31,Praha 4

Domov pro seniory Chodov, Donovalská 2222/31, Praha 4. REKONSTRUKCE KUCHYNĚ DS CHODOV v ul. Donovalská 2222/31,Praha 4 ; Domov pro seniory Chodov, Donovalská 2222/31, Praha 4 REKONSTRUKCE KUCHYNĚ DS CHODOV v ul. Donovalská 2222/31,Praha 4 D.1.1. ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ 01 Zpracovatel: RHM Projekt, spol.

Více

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Karel ŠVARCBACH P r o j e k t o v á k a n c e l á ř e l e k t r o IČO 48314285 Teplice, Jankovcova 33, PSČ 415 01 Stavba Stavebník Část DOSTAVBA VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ V OBCI LHENICE U BŽAN OBEC BŽANY, BŽANY

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. k dokumentaci pro provedení stavby. Sádek 116 572 01 Polička. Ing. arch. Karel Šrámek A PRŮVODNÍ ČÁST

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. k dokumentaci pro provedení stavby. Sádek 116 572 01 Polička. Ing. arch. Karel Šrámek A PRŮVODNÍ ČÁST PRŮVODNÍ ZPRÁVA k dokumentaci pro provedení stavby AKCE : ADAPTACE OBJEKTU PRODEJNY NA OBECNÍ DŮM V SÁDKU U POLIČKY k.ú. Sádek u Poličky st.p.č. 257, p.č. 8/5, 8/2, 8/6 INVESTOR : Obec Sádek Sádek 116

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY B7 ÚZEMNÍHO PLÁNU LOŠTICE. Textová část

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY B7 ÚZEMNÍHO PLÁNU LOŠTICE. Textová část ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY B7 ÚZEMNÍHO PLÁNU LOŠTICE Textová část Územní studie upřesňuje řešení lokality B7 územního plánu. Předmětná lokalita je umístěna v k.ú. Loštice na rozhraní s k.ú. Žádlovice v části

Více

ELEKTROINSTALACE. Akce: MATEŘSKÁ ŠKOLA ŽELEŠICE

ELEKTROINSTALACE. Akce: MATEŘSKÁ ŠKOLA ŽELEŠICE - 1 - Akce: MATEŘSKÁ ŠKOLA ŽELEŠICE ELEKTROINSTALACE T E C H N I C K Á Z P R Á V A 1.ÚVOD Projekt řeší napojení a novou elektroinstalaci přístavbě dvou tříd Mateřské školy při Základní škole v Želešicích.

Více

POSKYTNUTÍ DODATEČNÝCH INFORMACÍ K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM č. 3

POSKYTNUTÍ DODATEČNÝCH INFORMACÍ K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM č. 3 Zadavatel: Se sídlem: Zastoupený: IČ: ZOO a zámek Zlín-Lešná, příspěvková organizace Lukovská 112, 763 14 Zlín 12 Ing.Roman Horský, ředitel 00090026 všem uchazečům IČ:, DIČ: Ve Zlíně dne 21.10.2013 POSKYTNUTÍ

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA STRUKTUROVANÉ KABELÁŽE

TECHNICKÁ ZPRÁVA STRUKTUROVANÉ KABELÁŽE NSN S, s.r.o. Strukturovaná kabeláž pro ÚVZÚ areál ÚVN, udova E TEHNIKÁ ZPRÁV STRUKTUROVNÉ KELÁŽE OJEDNTEL NÁZEV STVY NSN S, s.r.o. Na Pískách 3234/1 tel: +420 518 309 911, fax: +420 518 342 609 www.nsncs.cz

Více

Požárně bezpečnostní řešení stavby

Požárně bezpečnostní řešení stavby str.1 Požárně bezpečnostní řešení stavby Název akce : MIKS Krnov, nám. Míru 1/14 - Rek. části 1.NP na dílnu Místo stavby : Nám. Míru 1/14 794 01 Krnov p.č. 1, k.ú. Opavské Předměstí Stupeň : Projekt pro

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. NÁZEV STAVBY : Parkovací pás v ulici Libušina - Teplice. OBJEKT : SO 661 Ochrana trakčního kabelového vedení

TECHNICKÁ ZPRÁVA. NÁZEV STAVBY : Parkovací pás v ulici Libušina - Teplice. OBJEKT : SO 661 Ochrana trakčního kabelového vedení TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁZEV STAVBY : Parkovací pás v ulici Libušina - Teplice MÍSTO STAVBY Adresa : Libušina ulice Teplice katastrální území : k.ú. Teplice, 766003 OBJEKT : SO 661 Ochrana trakčního kabelového

Více

Akce : Stavební úpravy MŠ Břetislavova, Břeclav změna č.1 Z.č. : 2012.26 Stupeň : Dokumentace ke stavebnímu povolení B.

Akce : Stavební úpravy MŠ Břetislavova, Břeclav změna č.1 Z.č. : 2012.26 Stupeň : Dokumentace ke stavebnímu povolení B. Část : A.Průvodní zpráva A. Průvodní zpráva a) Identifikace stavby a stavebníka stavebník Jméno / název : Město Břeclav Adresa : náměstí T.G.Masaryka 3, 690 81 Břeclav Telefon : 519 311 111 zpracovatel

Více

D.1.4b VYTÁPĚNÍ. Při řešení projektu kromě závěrů z výše uvedených podkladů, bylo vycházeno ze závazných podmínek platných norem, směrnic a předpisů:

D.1.4b VYTÁPĚNÍ. Při řešení projektu kromě závěrů z výše uvedených podkladů, bylo vycházeno ze závazných podmínek platných norem, směrnic a předpisů: 1 OBSAH 1 OBSAH 1 2 ÚVOD 2 3 ZÁKLADNÍ POPIS STAVBY 3 4 KLIMATICKÉ PODMÍNKY 3 5 ENERGETICKÉ BILANCE OBJEKTU 3 5.1 TEPELNÁ ZTRÁTA 3 5.2 BILANCE POTŘEBY TEPLA 3 6 POPIS OTOPNÉ SOUSTAVY 4 7 ZDROJ TEPLA 4 7.1

Více

SEZNAM PŘÍLOH: 01 TECHNICKÁ ZPRÁVA 02 KANALIZACE - PŮDORYS KANALIZACE V ZEMI 03 KANALIZACE - PŮDORYS 1 NP 04 KANALIZACE - PŮDORYS 2 NP

SEZNAM PŘÍLOH: 01 TECHNICKÁ ZPRÁVA 02 KANALIZACE - PŮDORYS KANALIZACE V ZEMI 03 KANALIZACE - PŮDORYS 1 NP 04 KANALIZACE - PŮDORYS 2 NP SEZNAM PŘÍLOH: 01 TECHNICKÁ ZPRÁVA 02 KANALIZACE - PŮDORYS KANALIZACE V ZEMI 03 KANALIZACE - PŮDORYS 1 NP 04 KANALIZACE - PŮDORYS 2 NP 05 SPLAŠKOVÁ KANALIZACE - PODÉLNÉ PROFILY, ROZVINUTÉ ŘEZY 06 DEŠŤOVÁ

Více