Zpracovatel: HBH Projekt spol s r.o Brno

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpracovatel: HBH Projekt spol s r.o. 602 00 Brno"

Transkript

1 JIHOMORAVSKÝ KRAJ MODEL SILNIČNÍ DOPRAVY PRO VÝHLEDOVOU SÍT JMK III. ETAPA DOPRAP AVNÍ MODELY Zpracovatel: HBH Projekt spol s r.o. KKaabbáát tnní ííkkoovvaa Brno Atelier 0 Brrno,, břřezen 2009 Souprrava ::

2 Model silniní dopravy pro výhledovou sí Jihomoravského kraje III. etapa dopravní modely Zpráva Obsah : 1) Úvod 2) Podklady 3) Metodika zpracování dopravního modelu stávajícího stavu 4) Modelování intenzit na výhledové síti 5) Vyhodnocení dílích variant jednotlivých staveb 6) Modelování intenzit na výhledové síti pro vybrané varianty 7) Vyhodnocení výsledk modelování 8) Závr 9) Pílohy 1. Kartogram zatížení stávající silniní sít 2. Kartogramy zatížení dílích variant 3. Kartogramy zatížení výhledové silniní sít v úsporné variant 4. Kartogramy zatížení výhledové silniní sít v optimální variant 5. Vyškov - modelování IAD 6. Ivanice modelování IAD

3 1. ÚVOD Smlouvou s objednatelem Jihomoravský kraj, Žerotínovo námstí 3/5, Brno bylo dohodnuto zpracování a dodání Modelu silniní dopravy pro výhledovou sí JMK. Tato práce bude jedním ze základních podklad dokumentace Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje. Rozsah této tetí etapy zahrnuje : - aktualizaci dopravního modelu Jihomoravského kraje na základ dopravních przkum provedených a vyhodnocených v rámci první a druhé etapy této dokumentace - modelování zatížení výhledové sít v jednotlivých ástech území ve variantním ešení, vyhodnocení úinnosti jednotlivých dílích variant - modelování intenzit dopravy na výhledové síti ve variantním ešení - vypracování kartogram intenzit dopravy pro výhledové uspoádání komunikaní sít pro optimální a úspornou variantu - komentá k výsledkm modelování na dálnicích, rychlostních silnicích, sil. I. tíd a vybraných tazích sil. II. tíd 2. PODKLADY a) Smrové dopravní przkumy provedené v roce 2008 na území Jihomoravského kraje (HBH Projekt spol. s r.o.) b) Kižovatkové a profilové dopravní przkumy na území Jihomoravského kraje (HBH Projekt spol. s r.o. 2008) c) Výsledky automatických síta dopravy v roce 2007 a 2008 (SD R) d) Silniní a dálniní sí mapa (SD R 2008) e) Dopravní model Jihomoravského kraje (Adias s.r.o., 2008) f) Generel dopravy JMK (IKP CE, 2005) g) Souhrn návrh Generelu krajských silnic Jihomoravského kraje (OD KrÚ JMK, 2006) h) Sil. I/23 Rosice-Zastávka studie (Viapont Brno) i) Sil. R52 a R55 (HBH spol. s r.o.) j) Silnice I/43 eská-kuim. Intenzity dopravy variantních ešení (Adias s.r.o. 2007) k) Silnice R43 Kuim-Svitávka. Intenzity dopravy variantních ešení (Adias s.r.o. 2007) l) Vyškov-obchvat, studie (Dopravoprojekt Brno) m) Silniní mapy posuzované oblasti v m. 1 : n) Urbanistická studie rozvojových zón Brno-Tuany, ernovická terasa a Šlapanice o) Vyhledávací studie trasy sil. R43 Boskovickou brázdou mezi Troubskem a Kuimí (HBH 2005) p) Vyhledávací studie Rychlostní silnice R52-Beclav D2-hranice R/Rakousko (HBH Projekt, leden 2008)

4 2 3. METODIKA ZPRACOVÁNÍ DOPRAVNÍHO MODELU STÁVAJÍCÍHO STAVU Modelování intenzit dopravy bylo zpracováno systémem AUTO (Ing. M. Fuchs - Praha). Tento program je uren pro dopravn inženýrské výpoty v oblasti prognózy dopravy a zatžování sítí automobilovou dopravou. Pro pidlení dopravních vztah na sí je použit originální algoritmus výpotu optimálních tras mezi zdroji a cíli dopravy, respektující danou organizaci dopravy. Tento algoritmus umožuje pro každý vztah vyhledat jednu nebo více tras pro realizaci pemístní. Pro každý vztah je na síti vždy vyhledána optimální trasa, pro kterou platí, že souet impedancí (asu) je ze všech možných tras nejmenší. Pípadné další pípustné trasy musí splovat podmínku, že jejich impedance je menší nebo rovna impedanci optimální trasy násobené koeficientem druhých tras (v našem pípad - 1,1 ). Pro rozdlení dopravního vztahu na jednotlivé vypotené trasy je použit modifikovaný Kirchhofv vzorec pro vtvení elektrického proudu. Výchozí dopravní model JMK byl zpracován v roce 2006 na základ 190 dopravních smrových przkum na území celého Jihomoravského kraje, z nichž nejdležitjší byly dopravní przkumy na vjezdech do msta Brna, provedené v kvtnu a ervnu roku Sí tohoto modelu zahrnuje všechny úseky dálnic, silnic I. a II. tídy a vtšinu silnic III. tídy na území Jihomoravského kraje. Tento model zahrnuje i aktualizovanou základní komunikaní sí msta Brna. Rozsah dopravního modelu umožuje promítnout i zásadní zmny v komunikaním systému za hranicemi Jihomoravského kraje do zatížení jeho silniní sít. Dopravní model je prbžn aktualizován tak, aby se zobrazily aktuální zmny na komunikaní síti, pípadn zapracovaly další dopravní podklady o smrování dopravy, pípadn o zatížení nkterých úsek. Tato aktualizace vychází z verze dopravního modelu z roku Draz pi získávání podklad ke zkvalitnní stávajícího modelu byl soustedn na ovení pepravních vztah, intenzit a skladby dopravy: - na hraniních pechodech Hat, Mikulov, Poštorná, Ladná a Lanžhot - na území okolo silnic I/43, I/53 a II/385 - v okolí výhledových obchvat na území kraje (Valtice, Kunštát, Kyjov a Rosice) Nárst intenzity dopravy na dálniní a silniní síti byl odvozen z poskytnutých dílích výsledk automatických síta SD R. Vnitní vztahy na území msta Brna byly pevzaty z prbžn aktualizované pedcházející verze modelu Jihomoravského kraje. Pípadné korekce impedance jednotlivých úsek, resp. uzl, byly provedeny na základ zmn na komunikaní síti. Kalibrace mezioblastních vztah byly provedeny podle zjištných intenzit dopravy s omezením potu iterací na maximální pípustnou diferenci 1000 osobních vozidel, resp. 600 tžkých vozidel. Max. pípustná diference v procentech byla 10% u osobních vozidel a 15 % u tžkých vozidel. Kartogram intenzit dopravy v roce 2008 pro celé území Jihomoravského kraje je v pílohové ásti (píloha 1.1). Uvedené hodnoty udávají prmrné roní obousmrné intenzity dopravy v tisících vozidel za 24 hod, s dlením na vozidla celkem/tžká.

5 3 4. MODELOVÁNÍ INTENZIT NA VÝHLEDOVÉ SÍTI Pi stanovení intenzit dopravy na výhledové komunikaní síti se vycházelo z mezioblastních vztah získaných kalibrací vstupních údaj. Pro výhledové období roku 2030 byly tyto mezioblastní vztahy navýšeny pomocí výhledových rstových koeficient SD R (z roku 2007). Intenzity dopravy pro rok 2030 zahrnují nejen navýšení pepravních vztah vlivem využití potenciálu území v okolí Brna, uvažovaného k tomuto období (dle podklad UAD Studia), ale také vliv realizace dálnice A5 a jejího propojení s rychlostní silnicí R52 v oblasti hraniního pechodu Mikulov (dle rakouského Asfinagu). Rst vnitní dopravy na území msta Brna je zohlednn koeficientem 1,25 pro osobní dopravu a 1,15 pro vztahy tžké dopravy. Jelikož dopravní model Jihomoravského kraje zahrnuje i základní komunikaní skelet celé naší republiky, Dolního Rakouska a západní ásti Slovenské republiky, byly ve všech variantách výhledové komunikaní sít zapracovány i všechny komunikace mimo území Jihomoravského kraje, které výrazným zpsobem mohou ovlivnit dopravní zatížení na posuzované síti. Kategorie silnic podle 2 ods. 2) a tídy silnic podle 5 ods.2) a3) zákona 13/1997 Sb., v platném znní, ve výhledové síti vycházejí z Generelu dopravy JM kraje. Jsou tak prezentovány ve stávajícím stavu, pípadn v pedpokládané zmnné tíd vlivem vložené výhledové kategorie. Nov vkládané komunikace mají též uvedenu pravdpodobnou kategorii i tídu. Uvádní kategorií a tíd ve výhledových kartogramech je proto teba chápat jako orientaní. Úkolem dopravního modelu není ešit zaazování komunikací v silniní síti. Je nutno zdraznit, že podrobnost tohoto modelu neumožuje pesn pracovat s detailem blízko umístných obchvatových komunikací vtších obcí, ani s pesným zatížením jednotlivých úsek na území msta Brna. V tchto místech má již podstatný vliv pesné umístní zdroj a cíl na území obce a mže se zde projevit více i mén vliv vnitní dopravy. Z tohoto dvodu je nutno pohlížet na intenzity dopravy uvedené na obchvatových komunikacích vtších obcí jen jako na smrné hodnoty, umožující vzájemné porovnání jednotlivých variant ešení. Ke stanovení pesnjších hodnot dopravních intenzit na menším územním rozsahu je proto vhodné použít údaje z modelu Jihomoravského kraje jen jako jeden z podklad pro vypracování podrobnjšího dopravního modelu tohoto dílího území. Pro území samotného msta Brna je v mnohých pípadech vhodnjší podrobnjší model pro toto území, zpracovaný firmou BKOM.

6 4 5. VYHODNOCENÍ DÍLÍCH VARIANT JEDNOTLIVÝCH STAVEB Ped rozhodnutím jakou podobu bude mít komunikaní sí ve výhledových variantách, bylo provedeno modelování jednotlivých dílích ešení pro následující stavby: - obchvat Beclavi - rychlostní silnice R43 v úseku dálnice D1-Kuim-Svitávka - Jihozápadní tangenta Želešická a Modická varianta - silnice I/23 obchvat Rosic (severní, jižní a prtahy) Dílí modelování vychází z optimální varianty výhledové sít (její struný popis je na str. 13 v kapitole Modelování intenzit na výhledové síti pro vybrané varianty ). Od ní se liší pouze variantním ešením konkrétní posuzované stavby. V píloze 2 jsou dokladovany kartogramy intenzit dopravy odpovídající mezioblastním vztahm v roce V pípad intravilánu mst se skutené hodnoty mohou lišit, nebo zde uvedená ísla nezohledují vnitní dopravu a i pidlení cílové a zdrojové dopravy je zjednodušeno vzhledem k celkovému rozsahu dopravního modelu. Uvedené hodnoty v rámecích udávají prmrné roní obousmrné intenzity dopravy v tisících vozidel za 24 hod, s dlením na vozidla celkem/tžká. Na základ díve provedených smrových przkum bylo provedeno vyhodnocení úinnosti obchvat v Ivanicích (píloha 6) a ve Vyškov (píloha 5), kde je dokladováno zatížení stávající i výhledové komunikaní sít (po realizaci obchvatu). Obchvat Beclavi V dílím modelování se posuzovaly dv základní varianty obchvatu msta: -varianta.3 typruhu dle vyhledávací studie Rychlostní silnice R52 Beclav, D2-hranice R/Rakousko (HBH Projekt, leden 2008) -dvoupruhové uspoádání dle schváleného SÚP Beclavska v trase zpracované v DÚR (Dopravoprojekt Brno, a.s. v roce 2003) Ob posuzované varianty obchvatu msta jsou umístny pibližn ve stejné poloze a liší se šíkovým uspoádáním a ešením pipojení na ostatní komunikaní sí. Od trasy stávající I/55 se odklánjí jižn pod dálnicí D2, aby pokraovaly východn obce Beclav, kde podcházejí stáv. sil. II/425. Dále trasa smuje ke kížení s tratí D. 250 a tokem Dyje. Za ním pechází na k.ú. Poštorná, kde pokrauje v pímé pes nivu Dyje, odlehovací kanál a tra D Ve zbytku trasy vedeném jihozápadním smrem nadále smuje pes lesní porosty jižn od areálu odkalovacích nádrží firmy Fosfa, kde je navrženo mimoúrovové pipojení peložené silnice I/40 a pekrauje stávající silnici III/05529 smrem na Bernhardstal. Varianta typruhu poítá s pokraováním silnice R55 ke státní hranici s Rakouskem novým koridorem mimo stávající trasu silnice I/55 a s jejím pokraováním na rakouské stran novou komunikací do obce Kettlesbrunn v Dolním

7 5 Rakousku (nedaleko obce Wilfersdorf - kde se napojuje do silnice.7.). Trasa byla na rakouském území stanovena pouze rámcov, nebo není známa žádná studijní práce na tuto komunikaci. V pípad dvoukruhového uspoádání obchvatu bude pel. sil. I/55 plynule napojena do pel. sil. I/40 ve smru na Valtice. Pro pechod do Rakouska se bude nadále využívat stávající trasa sil. I/55. Z výsledk modelování je zejmé, že uspoádání obchvatu msta nemá zásadní vliv na zatížení obchvatové komunikace ani na prtah obcí. Nejpodstatnjší vliv na hodnotu zatížení obchvatové komunikace má pípadná realizace nové silnice s pokraováním na rakouské stran, s obchvaty obcí Reinthal a Großkrut. Nejvtším pínosem realizace obchvatu je nezvýšení stávající dopravní zátže v prtahu mstem. Vzhledem k pedpokládaným výhledovým intenzitám dopravy (7,9 až 14,4 tis. voz za 24 hod) není opodstatnné realizovat obchvat Beclavi ve typruhovém uspoádání. Dvoupruhové uspoádání do roku 2030 kapacitn vyhoví. Kartogramy zatížení pro ob varianty ešení jsou na následující stran.

8 6 Varianta s dvoupruhovým uspoádáním obchvatu msta Beclavi dle schváleného SÚP Varianta obchvatu ve typruhovém uspoádání s pokraováním novou silnicí do Rakouska

9 7 Rychlostní silnice R43 v úseku dálnice D1-Kuim-Svitávka V prbhu posledních let se zkoumalo nespoetné množství variant ešení R43 s drazem na okolí Brna. Pro dílí modelování s využitím aktualizovaného dopravního modelu Jihomoravského kraje byly vybrány následující varianty ešení: 1) R43 v úseku dálnice D1-Kuim v Boskovické brázd s pokraováním do Svitávky a k R35. Tento úsek zaíná na dálnici D1 v nové MÚK situované mezi stávajícími kižovatkami Ostrovaice a Kývalka. Trasa pokrauje vícemén v soubhu se stávající sil. II/386 až za Chudice, aby se východn Malhostovic spojila s pivadem od stávající sil. I/43. V úseku jsou dv MÚK pod Veverskou Bítýškou se sil. II/386 a u ebína, kde je kižovatka s pel. sil. II/385 (obchvat obce ebín). Stavba R43 je doplnna silnicí II. t. v úseku sil. II/385-sil. II/602 (Bosonohy). Tato komunikace zaíná na sil. II/602 západn obchvatu obce Bosonohy, pokrauje v nové trase ke stávající kižovatce sil. III/3844 s MK do Žebtína, aby dále sledovala stávající sil. III/3844. Úsek Bystrc-sil. II/385 je pevzat z vyhledávací studie R43 Boskovickou brázdou z roku 2005 (HBH Projekt spol. s r.o.). V úseku prchodu okolo Kníniek jsou zapracovány ob studované varianty pipojení této nové krajské silnice na komunikaní systém msta Brna. První využívá trasu nmecké dálnice s mostem pod pehradní hrází, druhá poítá s realizací nové komunikace severovýchodn Kníniek nad areálem stávající ZOO za Mniší horou. ešení s propojením pímo na Starou dálnici v Bystrci je dokladováno v pílohové ásti -píloha 2.1.a (zde je zobrazen celý rozsah Jihomoravského kraje) a 2.1.b ( zobrazení zatížení komunikaního systému v Brn a nejbližším okolí). Vliv druhého ešení napojení této silnice novou komunikací severn Kníniek s pokraováním do ulice Kníniské je dokladován v píloze 2.2. V tomto pípad se územní rozsah kartogramu omezil pouze na okolí Brna, nebo rozdíly v pipojení se v širším území již neprojevují. U ásti R43 v úseku Kuim - Svitávka - sil. R35 se poítá s realizací pibližn v trase bývalé nmecké dálnice. 2) Bystrcká - R43 v úseku dálnice D1-Kuim vedena pes Bystrc s pokraováním ke Svitávce a silnici R35 pibližn v trase bývalé nmecké dálnice. Tato varianta zaíná na dálnici D1 v MÚK Troubsko západn obce Bosonohy. Mstskou ástí Bystrc prochází v tunelovém uspoádání v trase Staré dálnice, západn od obcí Kníniky i Jinaovice se dostává do oblasti Kuimi, kterou míjí v severozápadním segmentu. Východn obce ebín je umístna MÚK s peložkou silnice II/385 severním obchvatem Kuimi. V úseku Kuim- Svitávka je silnice R43 vedena západn obcí Lipvka, Lažany a erná Hora. Pipojení na nižší sí je umožnno severn obce erná Hora. Úsek koní v MÚK Svitávka, kde jsou napojeny stáv. sil I/43, I/19 a stáv. II/150 (výhledová I/41). V posledním úseku rychlostní silnice R43 - od Svitávky k silnici R35 u Starého Msta, východn od Moravské Tebové, je trasa umístna v koridoru bývalé nmecké dálnice s kižovatkami u Vanovic, Jevíka, Chornice a na stáv. sil. I/35 západn Borušova. Intenzity dopravy pro mezioblastní vztahy odpovídající roku 2008 jsou v píloze 4.1.a, intenzity pro výhledové období 2030 jsou v pílohách 4.2.a (pro celý kraj) a 4.2.b (detail okolí Brna).

10 8 3) Silnice R43 v tzv. obchvatové variant realizovaná pouze v úseku Kuim-Svitávka, bez pokraování jižním (k dálnici D1) a severním smrem (k R35). Komunikace je vedena západn obcí Lipvka, Lažany, Milonice a erná Hora. Krom MÚK Kuim a kižovatky u erné Hory není tento úsek nikde napojen na ostatní komunikaní sí. Intenzity dopravy pro výhledové období 2030 jsou v pílohách 3.2.a (varianta úsporná-celý kraj) a 3.2.b (detail okolí Brna) Z výsledk modelování dopravy ve zde doložených kartogramech i z dívjších prací vyplývá, že zásadní vliv polohy silnice R43 v úseku dálnice D1-Kuim se projevuje pouze na komunikaní síti msta Brna a v jeho nejbližším okolí. Z hlediska odlehení komunikaního systému msta má nejvtší pínos vedení R43 v trase bývalé nmecké dálnice pes Bystrc. Napíklad na ulici Hradecké mže dojít ke snížení potu vozidel o více než 20 tisíc (pes 30 %), piemž snížení zastoupení tžkých vozidel v dopravním proudu bude ješt výraznjší. Na úsecích základní komunikaní sít s pevažující vnitní dopravou bude míra snížení intenzity dopravy nižší. Naproti tomu realizace silnice R43 pouze v úseku Svitávka-Kuim ješt zvyšuje stávající negativní dsledky nasmrování veškeré dopravy ze severu do komunikaního systému msta. Stávající šíkové uspoádání není v tomto pípad schopno zajistit ve výhledu splnní požadovaných hodnot kvality dopravy. Výstavba R43 v Boskovické brázd sice ásten mže snížit množství vozidel vstupujících do msta ulicí Hradeckou, ale úinnosti vedení R43 v trase pes Bystrc zdaleka nedosahuje. Je nutno zdraznit, že tranzitní doprava ve smru sever-jih je daleko mén významná, než tranzitní vztahy jih-západ nebo západ-východ. Z tohoto dvodu není a nemže být pokles na komunikaní síti výraznjší, pestože tato komunikace odvádí i ást cílové dopravy do jižních ástí msta. Silnice R43 v trase Boskovické brázdy vyvolává nutnost výstavby silnice, která odvede zvýšené množství dopravy z prtahu Jinaovic. V obci Kuim se vliv polohy silnice projevuje na množství vozidel na stávajícím prtahu obcí (dnešní II/385). V tomto pípad pináší vtší úinnost trasa R43 v bystrcké stop. Severní obchvat Kuimi-pel.sil. II/385 výraznji sníží zatížení prtahu, než ešení komunikaní sít spojené s variantou R43 v Boskovické brázd. Zpsob ešení R43 v úseku D1-Kuim se na výhledové i stávající komunikaní sítí severn Kuimi výraznji neprojevuje. Z výše uvedeného vyplývá, že pro msto Brno a Kuim je nejvýhodnjší trasa R43 v bystrcké stop. Pro obce ležící na stávající sil. I/43 Lipvka, Lažany, Milonice a ernou Horu, nemá poloha této rychlostní silnice zásadní vliv. Nutná je ovšem její bezpodmínená realizace v co nejkratším možném termínu. Z dopravního hlediska je tedy jednoznan nejvýhodnjší vedení silnice R43 v bystrcké stop v trase staré nmecké dálnice.

11 9 Jihozápadní tangenta Jihozápadní tangenta (JZT) byla posuzována ve dvou variantách Modické a Želešické Modická varianta JZT Trasa vychází z MÚK Troubsko, v dalším prbhu je maximáln odklonna od obce Ostopovice, obec Nebovidy míjí východn, aby se piblížila západn k Modicím. Za kížením se sil. II/152 se napojuje do Jižní tangenty pokraující k dálnici D2. JZT pokrauje dále jižním smrem v soubhu se stávající silnicí I/52 až na R52, kde se západn od stávající kižovatky sil. I/52 a sil. II/425 do ní napojuje. U obce Nebovidy se uvažuje s MÚK na sil. III/ Želešická varianta JZT První úsek trasy od dálnice k Nebovidm je prakticky shodný s vedením trasy v Modické variant. Od Nebovid je trasa vedena jižním smrem, kde v podstat kopíruje historickou stopu nmecké dálnice. Estakádou prochází nad údolím vodního toku Bobrava a tunelem pod koridorem Želešického lomu. Obec Želešice míjí západn. Za tunelem je umístna MÚK Hajany, kde se JZT stetává s Jižní tangentou, která je smována k dálnici D2. JZT dále pokrauje až k stávající R52, do které se napojuje mezi Rajhradem a Syrovicemi. Poloha Jihozápadní tangenty má zásadní vliv na množství dopravy pevedené do tohoto nového koridoru. Dopravn delší Želešická varianta je mén výhodná pro tranzitní dopravu ve smru z dálnice D1 na D2 a naopak. Hrozí zde riziko, že mnoho vozidel zvolí kratší variantu po stávající dálnici D1 a D2 v prtahu mstem, zvlášt s ohledem na výhledové zkapacitnní úseku Kývalka-Holubice, které pi uvedených intenzitách zajistí provoz pi pomrn vysoké kvalit dopravy. Nejvtší podíl dopravy na JZT tvoí tranzitní doprava z dálnice D2 smrem na Prahu. Podíl tranzitní dopravy ze silnice R52 od Pohoelic na celkovém zatížení v tomto úseku je výrazn nižší. Z tohoto dvodu je nutno JZT umístit v takové poloze, aby pevažující ást tranzitní dopravy ji vždy upednostnila ped prjezdem mstem. Modická trasa je nejkratší spojnicí dálnice D1 a D2 a tudíž má výrazn lepší pedpoklady stáhnout na sebe více dopravy a tím odlehit stávající dálnici D1, D2 i silnici I/52. Kartogramy intenzit dopravy v roce 2030 pro Modickou variantu jsou v pílohách 4.2.a (pro území celého kraje) a 4.2.b (detail pro okolí Brna). Výsledky modelování pro Želešickou variantu jsou v píloze 2.3. Vzhledem ke skutenosti, že zmny zatížení na komunikaní síti ve srovnání s Modickou variantou se projevují výrazn pouze v nejbližším okolí je dokladován pouze kartogram intenzity dopravy pro okolí Brna. Dopravn výhodnjší je Modická varianta JZT.

12 10 Silnice I/23 Rosice-Zastávka Úkolem modelování dopravy bylo posouzení studovaných obchvatových tras silnice I/23. Z tohoto dvodu se srovnávalo zatížení silniní sít v následujících variantách: - stávající stav prtahy obou obcí - severní obchvat Rosic a jižní obchvat Zastávky - jižní obchvat Rosic a peložka sil. I/23 vedená mezi obcemi Babice u Rosic a Zbýšovem - severní obchvat Rosic a prtah obcí Zastávka Pi pohledu na výhledové zatížení stávající komunikaní sít je zejmé, že situace na prtahu obou obcí bude ve výhledovém období kritická. Z tohoto dvodu je nutno nalézt optimální ešení neutšené dopravní situace. Výsledky modelování jednoznan prokázaly, že pro ob obce je dopravn nejvýhodnjší kombinace severního ochvatu Rosic a jižního obchvatu Zastávky. Toto ešení trasy sil. I/23 umožní pevedení nejen veškeré tranzitní dopravy ve smru západ-východ, ale také ásti cílové a zdrojové dopravy obou obcí. Dopravní úinnost jižní polohy obchvatu Rosic je pro samotnou obec nižší, nebo na prtahu zstane vtší množství vozidel. Podobn pro obec Zastávka je také výhodnjší bližší poloha obchvatu, než odsunutá trasa sil. I/23, nebo i zde je zatížení prtahu ve smru od Rosic nižší. ástené ešení pouze se severním obchvatem Rosic a zachování prtahu obcí Zastávka je možné brát jen jako provizorní krátkodobé ešení. Kartogramy intenzit dopravy pro všechny tyi posuzované pípady jsou na následujících dvou stranách.

13 11 Prtahy obcemi Rosice a Zastávka stávající stav Severní obchvat Rosic a jižní obchvat Zastávky

14 12 Jižní obchvat Rosic a pel. sil. I/23 vedená mezi obcemi Babice a Zbýšov Severní obchvat Rosic a prtah Zastávky 6. MODELOVÁNÍ INTENZIT NA VÝHLEDOVÉ SÍTI PRO VYBRANÉ VARIANTY

15 13 Na základ dílích výsledk ešení komunikaního systému v jednotlivých posuzovaných oblastech, bylo provedeno modelování dopravy na dvou sítích výhledového uspoádání - v optimální a úsporné variant. Definice a úel jednotlivých variant budou uvedeny v dokumentaci ZUR. Ob varianty poítají mimo jiné s realizací následujících staveb na území Jihomoravského kraje: - rozšíení dálnice D1 v úseku Kývalka-Holubice - silnice R52 Pohoelice-Mikulov s napojením do Severní dálnice A5 (trasa v podstat kopírující stávající sil. I/52. Je doplnna doprovodnou komunikací- II/395) - silnice R55 v úseku Beclav-Olomouc (na území kraje dle schváleného ÚP VÚC okresu Hodonín-západní varianta) - zkapacitnní silnice I/53 v úseku Pohoelice-Znojmo (ve stop stávající silnice, obchvat Lechovic) - I/42 VMO v celé trase vetn Bratislavské radiály - JZT v Modické variant vetn jižní tangenty - obchvat Beclavi v dvoupruhovém uspoádání dle schváleného ÚP VÚC Beclavsko - sil.i/38 Znojmo-obchvat - pel. sil. II/385 (severní obchvat Kuimi, obchvat ebína a Hradan) - obchvat Slatiny, Tuan, Šlapanic Úsporná varianta výhledové sít Mimo staveb uvedených v pedchozím odstavci se v úsporné variant poítá pouze zkapacitnním silnice I/43 v úseku Svitávka-eská v trase východní (obchvatové) varianty R43 bez realizace navazujících úsek smrem od Kuimi k dálnici D1 a za Svitávku na silnici R35. Kartogramy intenzit dopravy jsou dokladovány v píloze 3. Optimální varianta výhledové sít Komunikaní sí je proti úsporné variant doplnna o následující výhledové zámry: - silnici R43 v úseku dálnice D1-Svitávka-R35 v bystrcké stop (varianta v podstat kopírující trasu bývalé nmecké dálnice ) - rozšíení I/43 na typruh v úseku eská-kuim - Jihovýchodní tangenta (propojení Jižní tangenty a dálnice D2 s D1 v jihovýchodním sektoru pod Brnem) - I/19 jižní obchvat Kunštátu - I/23 - severní obchvat Rosic a jižní obchvat Zastávky - I/38 - nová trasa v úseku Znojmo-Moravské Budjovice-Jihlava - I/40 - rekonstrukce silnice v úseku Beclav-Mikulov, vetn severního obchvatu Valtic - I/50 - severní obchvat Brankovic - I/54 - jižní obchvat Kyjova - závazné peložky krajských silnic

16 14 Kartogramy intenzit dopravy jsou dokladovány v píloze 4. Uvedené hodnoty udávají prmrné roní obousmrné intenzity dopravy v tisících vozidel za 24 hod, s dlením na vozidla celkem/tžká 7. VYHODNOCENÍ VÝSLEDK MODELOVÁNÍ Následující komentá strun hodnotí výsledky modelování na komunikaní síti Jihomoravského kraje. Pokud není uvedeno jinak, vždy se jedná o výhledový rok 2030 (vetn uvedených intenzit). Posouzení je založeno na orientaním vyhodnocení šíkového uspoádání z hlediska normových požadavk na úrove kvality dopravy (dle SN , tabulky 5). Pekroení odpovídající úrovové intenzity vyžaduje zmnu stavebního uspoádání komunikace. Uvedené informace v žádné pípad nenahrazují kapacitní posouzení jednotlivých silniních tah, nebo nezohledují faktory snižující úrovovou intenzitu (podélný sklon, kivolakost trasy a možnost pedjíždní). Hodnocení u stávajících komunikací neuvažuje ani s jednotlivými bodovými závadami i nevyhovujícími prtahy obcí. Dálnice D1 Dálnice D1 již dnes v úseku MÚK Kývalka-MÚK Brno-jih nespluje kladené požadavky na úrove kvality dopravy (intenzity dopravy na typruhových úsecích pesahují hodnotu 55 tis.voz/24 hod, v úseku šestipruhu od MÚK Brno-centrum Brno-jih cca 75 tis.voz/24 hod). V úseku Brno-východ-Holubice není situace píliš lepší. Po rozšíení dálnice v úseku Kývalka-Holubice a realizaci JZT a JVT by ale mla být požadovaná úrove kvality dopravy splnna na celém úseku dálnice D1 i v dlouhodobém výhledu. Jedinou výjimku tvoí úsek hranice kraje-múk Troubsko. Pi naplnní pedpokládaného rstu dopravy, nemusí již v roce 2030 být zajištna požadovaná kvalita dopravy na typruhovém úseku od MÚK Velká Bítš po MÚK Kývalka (intenzity dopravy až 63 tis.voz/24 hod) a pravdpodobn ani v rozšíeném šestipruhovém úseku od MÚK Kývalka po MÚK Troubsko ( v optimální variant výhledové sít 86 tis.voz/24 hod). V pípad realizace R43 v Boskovické brázd je situace ješt nepíznivjší, nebo se dále zvýší intenzita dopravy v úseku MÚK Ostrovaice-MÚK Troubsko až na 90 tis.voz/24 hod. Výhledové šíkové uspoádání nebude již pravdpodobn vyhovovat a bude nutné rozšíení o další jízdní pruh. Dálnice D2 Pi realizaci JZT vetn Jižní tangenty bude stávající šíkové uspoádání vyhovovat v celé délce, nebo maximální intenzity dopravy nepekroí ani v nejvíce zatíženém úseku (mezi kižovatkami Brno-jih a Chrlice) hodnotu 55 tis.voz./24 hod.

17 15 Silnice R43 Pedpokládané intenzity doprvy na silnici R43 (od 13 tisíc v úseku Svitávka-hranice kraje do 33 tis.voz/24 hod) v prchodu intravilánem msta Brna) vyžadují v celé délce typruhové šíkové uspoádání. Ve variant R43 v Boskovické brázd je využití kapacity komunikace v úseku dálnice D1 (MÚK Ostrovaice)- MÚK Kuim-východ výrazn nižší (intenzity dopravy tis.voz./24 hod) než ve variant R43 v bystrcké stop. Nejvyšší zatížení R43 v extravilánu je vždy v úseku Kuim-Svitávka, kde výhledové hodnoty se pohybují v rozmezí 20 až 24 tisíc vozidel za 24 hod. Vyšší intenzity dopravy v úseku Kuim- Svitávka u varianty R43 Boskovickou brázdou jsou zpsobeny komfortnjším napojením severní ásti msta Brna. Tato skutenost se na druhé stran negativn odráží ve zvýšeném zatížení ulice Hradecké ve srovnání s variantou R43 vedenou pes Bystrc. Silnice R52 Pedpokládané výhledové intenzity dopravy 20 až 40 tis.voz/24 hod vyžadují typruhové šíkové uspoádání v celé délce od Pohoelic ke státní hranici. Pi realizaci JZT bude i v nejvíce zatíženém úseku R52 Rajhrad-Pohoelice zajištna požadovaná kvalita dopravy. Silnice R55 Na stávající silnici I/55 v souasné dob pevažují pepravní vztahy na krátké vzdálenosti z Beclavi do Hodonína, z Hodonína do Veselí nad Moravou, Uherského Hradišt a vztahy mezi sousedními obcemi. Dálková tranzitní doprava je zde pomrn málo zastoupena. Modelování dopravy provedené v roce 2008 v rámci zpracování dokumentace Posouzení ekonomické efektivnosti stavby R55 v úseku Beclav-Otrokovice prokázalo, že západní varianta silnice R55 v úseku Rohatec-Staré Msto, která je vedená prakticky v soubhu s železniní tratí Beclav-Perov je dopravn výhodnjší než varianta vedená po úpatí Bílých Karpat (dle Vyhledávací studie trasy rychlostní silnice R55 mimo ptaí oblast Bzenecká doubrava-strážnické Pomoraví, Ing. Kalík, duben 2007), situovaná východn stávající silnice I/55 v minimální vzdálenosti od obcí Petrov, Strážnice, Veselí nad Moravou a Uherský Ostroh, nebo dokáže stáhnout více tžké dopravy do nové trasy. Navrhované šíkové uspoádání silnice R55 ve všech úsecích dlouhodob vyhoví výhledovým intenzitám dopravy (max. intenzity nepesahují v žádném úseku hodnotu 28 tis.voz./24 hod). Po realizaci R55 stávající silnice I/55 v celé délce na území kraje dlouhodob vyhoví kapacitním nárokm, nebo maximální intenzity dopravy jsou v extravilánu do 9 tis.voz/24 hod, tedy hluboko pod požadovanou úrovovou intenzitou. Jihovýchodní tangenta Zjištné intenzity dopravy 27 až 37 tis.voz./24 hod vyvolávají nutnost typruhového uspoádání. Bez realizace této komunikace není možné využit potenciál území Šlapanice, Tuany a Chrlice.

18 16 Silnice I/19 Stávající šíkové uspoádání je vzhledem k nízkému zatížení (do 8 tis. voz./24 hod v úseku Kunštát- Sebranice, v ostatních úsecích do 5 tis.voz/24hod) vyhovující v celé délce. Silnice I/23 Vysoké intenzity dopravy v úseku od kižovatky se sil. II/394-Zastávka (17 tis.voz/24 hod) naléhav volají po úinném dopravním ešení, které by zlepšilo nevyhovující prtahy obcemi Rosice a Zastávka. Pi realizaci obchvat obcí Rosice a Zastávka by nemly být vážnjší dopravní problémy, pokud se vyeší kižovatka se sil. II/394. Silnice I/38 Dvoupruhové uspoádání silnice v úseku Znojmo-Jihlava pln vyhovuje i výhledovým intenzitám dopravy (12 tis.voz/24 hod). Uvedené hodnoty na obchvatu Znojma je nutno brát jako orientaní, nebo pesnjší informace o zatížení výhledové sít v okolí mže dát jen podrobný model msta. Pesto je pravdpodobné, že dvoupruhové uspoádání pel. sil. I/38 v úseku od sil. I/53 až k sil. II/361 nemusí splnit požadovanou úrove kvality dopravy. Silnice I/40 Výhledové intenzity se pohybují do 11 tisíc voz. za 24 hod. Požadovaná kvalita dopravy by mla být splnna. Stávající silnice I/43 (výhled II/643) Stávající šíkové uspoádání v úseku eská-stáv. sil. II/150 již dnes nespluje požadavky na požadovaný stupe kvality dopravy (intenzity dopravy v roce 2008 dosahují až 23 tis.voz/24 hod). Z tohoto dvodu by ešení úseku eská-kuim-svitávka mlo patit k prioritám dopravních staveb na území kraje, jak z hlediska zlepšení kvality dopravního spojení, tak z hlediska zvýšení bezpenosti tohoto petíženého úseku. V úseku Svitávka-hranice kraje je dnes situace jen trochu lepší. Intenzity dopravy se v extravilánu pohybují v rozmezí 9 až 12 tis.voz/24 hod. Pi realizaci silnice R43 by se v celém úseku stáv. sil. I/43 (výhled II/643) zvýšila kvalita dopravy výrazn nad požadovanou hodnotu. Realizace obchvatu Kuimi v severní poloze (pel. sil. II/385) vyžaduje zkapacitnní stávající silnice I/43 v úseku od eské. Pozn. Výpoetní metody žádného dopravního modelu nejsou schopny objektivn stanovit zatížení soubžných komunikací. To platí i o této komunikaci. Je možné, že zatížení bývalé silnice I/43 v úseku Lipvka-Svitávka bude o nco vyšší, ponvadž uvedené hodnoty nezahrnují vozidla, jejichž provozovatelé nebudou ochotni realizovat jízdu po zpoplatnné komunikaci R43. Na základ poznatk ze zatížení stávajících soubh dálnic s komunikacemi nižších úrovní lze odhadovat navýšení dopravy maximáln do 10 % zatížení silnice R.43.

19 17 Silnice I/50 Dnes velmi vysoký podíl tranzitní dopravy se znaným procentem tžké nákladní dopravy. Realizace dálnice D1 a silnice R55 sice ásten sníží její hodnotu, pesto výhledové intenzity dopravy v úseku dálnice D1-Slavkov-Buovice (20 až 30 tis. voz./24 hod) volají po zkapacitnní této ásti silnice I/50. V úseku Buovice-hranice Jihomoravského kraje by mla být požadovaná kvalita dopravy splnna (intenzity do 15 tis.voz/24 hod). Silnice I/53 Vzhledem k pedpokládaným intenzitám dopravy (až 20 tis.voz/24 hod) dvoupruhové uspoádání nezajistí splnní požadované úrovn kvality dopravy v celém rekonstruovaném úseku Pohoelice-Znojmo. Minimáln v úseku Pohoelice-Branišovice a Lechovice-Znojmo nemusí kapacitn vyhovovat. Z tohoto dvodu by zde bylo vhodné típruhové šíkové uspoádání v celé délce. Silnice I/54 Nejvyšší intenzity dopravy se pohybují okolo 11 tis.voz/24 hod. Takto vysoké zatížení je pouze v úseku Kyjov-Bzenec-Veselí nad Moravou. V ostatních ástech je výrazn nižší (cca do 7 tis.voz/24 hod). Požadovaná úrove kvality by mla být splnna v celé délce. Silnice II/152 Nejvyšší intenzity jsou v extravilánu cca 10 tis. voz./24 hod. Požadovaná úrove kvality by mla být splnna. K výraznjším dopravním problémm mže docházet pouze v úseku Modice-kižovatka s dálnicí D2 (MÚK Chrlice), kde jsou intenzity mnohem vtší (pekraují hodnotu 20 tis.voz/24 hod). Stávající silnice II/ (Kuim-Blansko-Boskovice, výhled I/41) Kvalita dopravy na nejvíce zatížených úsecích Blansko-Rájec (ve výhledu cca 15 tis.vozidel/24 hod) a Blansko-Lipvka (cca 13 tis.voz./24 hod v roce 2030) mže být horší, než požaduje norma SN (v obou tchto úsecích by byla vhodnjší kategorie S11,5). V ostatních úsecích po rekonstrukci komunikace bude šíkové uspoádání v kategorii S9,5 naprosto dostaující.

20 18 Stávající silnice II/380 (výhled I/51) Stávající uspoádání již dnes nevyhovuje požadavkm na kvalitu dopravy v úseku Brno-Sokolnice. Pokud se naplní uvažovaný pedpoklad využití potenciálu území v jihovýchodním sektoru msta Brna (rozvojové zóny Šlapanice,Tuany a Chrlice) bude nutno tuto komunikaci výrazn zkapacitnit minimáln v úseku Sokolnice-Brno-dálnice D1, nebo intenzity dopravy pesáhnou hodnotu 23 tis.voz/24 hod. Pozn. Objektivitu výsledk ásten ovlivuje skutenost, že silnice II/380 je spolu s dálnicí D2 využívána pro vztahy Brno-Hodonín. Pesné rozdlení tohoto vztahu výpotovým algoritmem není reálné, ponvadž pro výbr trasy mže mít idi vozidla více kritérií záleží pouze které upednostní (úspora asu, úspora PHM, poteba dálniního poplatku) Silnice II/385 Silnice II/385 je nejvíce zatíženou silnicí II.tídy na území Jihomoravského kraje. Stávající stav v úseku eská-tišnov již dnes naprosto nevyhovuje požadavkm na kvalitu dopravy a bezpenost provozu. Peložka sil. II/385 formou obchvat obcí Kuim, ebín, Hradany ve dvoupruhovém uspoádání nezajistí ve výhledu požadovanou kvalitu dopravy v úseku ebín-tišnov (výhledové intenzity se pohybují v rozmezí 20 až 25 tis.voz/24 hod). Silnice II/394 Již stávající uspoádání této komunikace nevyhovuje nárokm na kvalitu dopravy. S nárstem intenzity (ve výhledu cca 14 tis.voz./24 hod) bude situace v úseku Rosice-Neslovice kritická. ešením je rekonstrukce této komunikace v normových parametrech. Silnice II/425 Pedpokládané intenzity dopravy mohou psobit znané dopravní problémy pouze v krátkém úseku od kižovatky se sil. R52 do Rajhradu (29 tis.voz./24 hod). V dalších úsecích se intenzity dopravy pohybují do cca 11 tis.voz. za 24 hod a kvalita dopravy zde bude splnna. Pozn. Vzhledem ke skutenosti, že silnice II/425 tvoí doprovodnou komunikaci k dálnici D2 jsou uvedené hodnoty zatížené chybou vyplývající z nedokonalosti výpoetního algoritmu programu, nebo žádný dopravní model není schopen objektivn stanovit zatížení soubžných komunikací. To platí pedevším o úseku Hustopee-sil.I/55. Silnice II/430 Výhledové intenzity v nejzatíženjším úseku ped Brnem (pes 20 tis.voz. za 24 hod) signalizují petížení stávající komunikace. V úseku Rohlenka-Brno-Slatina lze oekávat velké problémy na stávajících úrovových kižovatkách, které pravdpodobn nebudou kapacitn vyhovovat. Pozn. Vzhledem k soubhu silnice II/430 a dálnice D1 jsou uvedené hodnoty informativní.

21 19 Silnice II/431+II/432 (Hodonín-Kyjov) Na základ vypotených intenzity dopravy (do cca 8 tis.voz./24 hod) nelze pedpokládat vážnjší dopravní problémy u žádné z tchto silnic. Požadovaná kvalita dopravy bude splnna. Z hlediska výhledového uspoádání lze doporuit soustedit pozornost na silnici II/431, která je v návaznosti na úsek sil. II/422 od Svatoboic-Mistína nejdležitjší spojnicí mst Hodonín a Kyjov, nebo v souasné dob tato komunikace pevádí dv tetiny silniních pepravních vztah mezi tmito sídly. Tyto vztahy tvoí v nejmén zatíženém úseku sil. II/431 skoro 60 % dopravní zátže.

22 20 8. ZÁVR Dokumentace souste uje základní poznatky o souasném i výhledovém stavu zatížení silniní sít na území Jihomoravského kraje. Aktualizovaný dopravní model umožuje modelovat dopravní zátže v pípad výstavby nových úsek komunikaního systému nejen v bezprostední blízkosti msta Brna, ale i na celém území Jihomoravského kraje a stanovit tak dopad této výstavby na dálniní a silniní sí. Model je vytvoen pedevším pro zatížení dálnic, rychlostních komunikací a silnic I. a II. tídy. Z dvod ástené absence zátžových a smrových podklad na vtšin málo zatížených úsek silnic III. tíd, mají dané intenzity dopravy na tchto úsecích pouze orientaní charakter. Z výsledk modelování jednotlivých variant výhledových sítí vyplývá jednoznan nutnost zmny ešení uspoádání komunikaní sít. Na velmi vysokém výhledovém zatížení komunikaní sít na vjezdech do msta Brna se nepízniv podílí pedpokládaný rozvoj v jihovýchodním a v jihozápadním sektoru msta Brna. Pokud se má realizovat, je nutno s pedstihem vytvoit k tomu pedpoklady zkapacitnním komunikaní sít (realizace Jihovýchodní tangenty, rozšíení sil. I/51, II/430 atd.) Již dnešní stav silniní sít na mnoha úsecích neodpovídá požadované úrovni kvality dopravy. Ta se projevuje ve snížení plynulosti dopravního proudu s následky ve form kongescí a druhotn ve zvýšené nehodovosti. Z tohoto pohledu si zasluhují neodkladné ešení pedevším silnice I/43 v úseku Brno-hranice kraje, I/52 Pohoelice-státní hranice, I/55 a sil. II/385 od eské do Tišnova. Nezbytnou souástí výhledového komunikaního systému musí být doplnní silniní sít v okolí msta Brna minimáln o Jihozápadní a Jižní tangentu. Brno, bezen 2009 Ing. Plichta Tomáš

23 21 9. Pílohy 1. Kartogramy zatížení stávající silniní sít v roce Pro území Jihomoravského kraje 2. Kartogramy zatížení dílích variant v roce a Sil. R43 v Boskovické brázd se sil. II.tídy (s propojením na Bystrc) 2.1.b Sil. R43 v Boskovické brázd se sil. II.tídy (s propojením na Bystrc)-okolí Brna 2.2 Sil. R43 v Boskovické brázd - bez propojení sil.ii.t.-okolí Brna 2.3. Pro JZT v Želešické variant pro okolí msta Brna 3. Kartogramy zatížení výhledové silniní sít v úsporné variant 3.1.a Pro území Jihomoravského kraje v roce a Pro území Jihomoravského kraje v roce b Pro okolí Brna v roce Kartogramy zatížení výhledové silniní sít v optimální variant 4.1.a Pro území Jihomoravského kraje v roce a Pro území Jihomoravského kraje roce b Pro okolí Brna v roce Vyškov - modelování IAD 6. Ivanice modelování IAD

Územní studie propojení silnic R52 a I/53 s dálnicí D2 Stanovení intenzit dopravy

Územní studie propojení silnic R52 a I/53 s dálnicí D2 Stanovení intenzit dopravy Územní studie propojení silnic R52 a I/53 s dálnicí D2 Stanovení intenzit dopravy Dodavatel: Objednatel: HBH Projekt, spol. s r.o. Urbanistické stedisko Brno Kabátníkova 216/5 spol. s r. o. 602 00 Brno

Více

Olomouc, INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT 555 - REALIZACE ENERGETICKÝ ÚSPORNÝCH OPATENÍ

Olomouc, INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT 555 - REALIZACE ENERGETICKÝ ÚSPORNÝCH OPATENÍ Olomouc, epínská 234/82 779 00 Olomouc Tel.: +420 585 706 111 Tel/fax: +420 585 413 064 e-mail: idop@idop.cz www.idop.cz INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST STAVBA: ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT

Více

Husova 4, eské Bud jovice 370 01, telefon 387 311 238, mobil +420 605 277 998 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE. Boršov nad Vltavou TEXTOVÁ ÁST

Husova 4, eské Bud jovice 370 01, telefon 387 311 238, mobil +420 605 277 998 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE. Boršov nad Vltavou TEXTOVÁ ÁST PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DANK Husova 4, eské Budjovice 370 01, telefon 387 311 238, mobil +420 605 277 998 ZMNA. 10 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE Boršov nad Vltavou TEXTOVÁ ÁST Únor 2016

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBJEKT SO 101 PECHOD PRO CHODCE DSP, PDPS, ZDS

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBJEKT SO 101 PECHOD PRO CHODCE DSP, PDPS, ZDS TECHNICKÁ ZPRÁVA OBJEKT SO 101 PECHOD PRO CHODCE DSP, PDPS, ZDS 1. IDENTIFIKANÍ ÚDAJE OBJEKTU Název stavby Pechod pro chodce na ul. Legionáské u DDM v Kuimi Název objektu SO 101 Pechod pro chodce Místo

Více

Statistická analýza volebních výsledk

Statistická analýza volebních výsledk Statistická analýza volebních výsledk Volby do PSP R 2006 Josef Myslín 1 Obsah 1 Obsah...2 2 Úvod...3 1 Zdrojová data...4 1.1 Procentuální podpora jednotlivých parlamentních stran...4 1.2 Údaje o nezamstnanosti...4

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: karel.siroky@fnbrno.cz

Více

ZNALECKÝ POSUDEK .7670/110/13

ZNALECKÝ POSUDEK .7670/110/13 íslo vyhotovení: ZNALECKÝ POSUDEK.7670/110/13 O cen stavby p.1807 (dle zápis v katastru nemovitostí objektu bydlení) s píslušenstvím a pozemkem.parc.4321 v katastrálním území a obci Ústí nad Labem, okres

Více

DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ

DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V BRN FAKULTA STAVEBNÍ ING. MARTIN SMLÝ DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ MODUL 4 ÍZENÉ ÚROVOVÉ KIŽOVATKY ÁST 1 STUDIJNÍ OPORY PRO STUDIJNÍ PROGRAMY S KOMBINOVANOU FORMOU STUDIA Dopravní inženýrství

Více

6. Bytové domy I. Bytové domy I. 1/29

6. Bytové domy I. Bytové domy I. 1/29 6. Bytové domy I. 6.1 Charakteristika, výhody, nevýhody 6.2 Odstupové vzdálenosti a tídní BD 6.3 Funkní lenní a prostory bytového domu vstupní prostory domovní komunikace domovní vybavení venkovní doplkové

Více

Stav cyklistické dopravy v Hradci Králové podkladový materiál pro jednání s vedením mčsta

Stav cyklistické dopravy v Hradci Králové podkladový materiál pro jednání s vedením mčsta Stav cyklistické dopravy v Hradci Králové podkladový materiál pro jednání s vedením mčsta leden 2011 Úvod Hradec Králové je historicky cyklistické mčsto. Cyklistické stezky vybudované v 80. letech okolo

Více

F.1.1. Technická zpráva

F.1.1. Technická zpráva F.1.1. Technická zpráva Název stavby 1. Identifikaní údaje Název stavebního objektu Projektový stupe Investor Zhotovitel stavby : : Únšov kanalizace a OV : SO 01. Kanalizace, stoky A, B : DSP : Obec Únšov

Více

Model silniní dopravy pro výhledovou sí Jihomoravského kraje doplnk

Model silniní dopravy pro výhledovou sí Jihomoravského kraje doplnk Model silniní dopravy pro výhledovou sí Jihomoravského kraje doplnk Zpráva Obsah : 1. Úvod 2. Podklady 3. Modelování intenzit pro alternativní variantu výhledové sít 3.1. Vyhodnocení polohy rychlostní

Více

Silnice R43 v trase Boskovickou brázdou. Stanovení intenzit dopravy v úseku Kuřim Troubsko. Slovákova 2 602 00 Brno. Brno, květen 2005 Souprava : 0

Silnice R43 v trase Boskovickou brázdou. Stanovení intenzit dopravy v úseku Kuřim Troubsko. Slovákova 2 602 00 Brno. Brno, květen 2005 Souprava : 0 Silnice R43 v trase Boskovickou brázdou Stanovení intenzit dopravy v úseku Kuřim Troubsko Zpracovatel : ADIAS s.r.o. Slovákova 2 602 00 Brno Brno, květen 2005 Souprava : 0 s.r.o., atelier dopravního inženýrství,

Více

DOKLADY (PARÉ 0,5,6,DÚR2005)

DOKLADY (PARÉ 0,5,6,DÚR2005) Zak.. 4543-5-004 1 Silnice I/50 BUOVICE, peložka, 1.etapa km 0,000 km 3,520 4543-5-004, DÚR SEZNAM PÍLOH : A PRVODNÍ ZPRÁVA B C VÝKRESY 1 PEHLEDNÁ SITUACE 2.1 KOORDINANÍ SITUACE km 0,0-2,0 2.2 KOORDINANÍ

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBJEKT SO 101 PECHOD PRO CHODCE A AUTOBUSOVÁ ZASTÁVKA DPS, PDPS, ZDS

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBJEKT SO 101 PECHOD PRO CHODCE A AUTOBUSOVÁ ZASTÁVKA DPS, PDPS, ZDS TECHNICKÁ ZPRÁVA OBJEKT SO 101 PECHOD PRO CHODCE A AUTOBUSOVÁ ZASTÁVKA DPS, PDPS, ZDS 1. IDENTIFIKANÍ ÚDAJE Název stavby Pechod pro chodce na ul. Tišnovské u kostela v Kuimi a autobusová zastávka Kuim,

Více

a) Požadavky na zpracování dodavatelské dokumentace stavby

a) Požadavky na zpracování dodavatelské dokumentace stavby B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1. Popis realizace stavby a) Požadavky na zpracování dodavatelské dokumentace stavby Pro realizaci stavby si následný zhotovitel zpracuje dodavatelskou dokumentaci na úsekovou

Více

Rekonstrukce Svinovských mostů v Ostravě dopravní terminál

Rekonstrukce Svinovských mostů v Ostravě dopravní terminál Rekonstrukce Svinovských mostů v Ostravě dopravní terminál Ing. Tichý Jiří, VŠB-TU Ostrava, Ing. Navrátilová Margita, Ostravské komunikace, a.s. Dopravní uzel Svinov, zprvu jen uzel železniční dopravy,

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY 91/2005 Sb. - Úplné znní zákona. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v...stránka. 1 z 108 Roník 2005 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL PEDPISU: itul pedpisu: Úplné znní zákona.

Více

ZMNY.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STARÁ PAKA I. NÁVRH ZMNY ÚZEMNÍHO PLÁNU. Textová ást

ZMNY.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STARÁ PAKA I. NÁVRH ZMNY ÚZEMNÍHO PLÁNU. Textová ást ZMNY.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STARÁ PAKA I. NÁVRH ZMNY ÚZEMNÍHO PLÁNU Textová ást Ing.arch.Milan Vojtch, Nerudova 77, Sezemice ervenec 2007 2 I. Textová ást zmny územního plánu str. A. Vymezení zastavného

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STÁVAJÍCÍHO ÚSEKU MÍSTNÍ KOMUNIKACE: PRŮSEČNÁ KŘIŽOVATKA V OBCI ŠLAPANICE

TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STÁVAJÍCÍHO ÚSEKU MÍSTNÍ KOMUNIKACE: PRŮSEČNÁ KŘIŽOVATKA V OBCI ŠLAPANICE TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STÁVAJÍCÍHO ÚSEKU MÍSTNÍ KOMUNIKACE: PRŮSEČNÁ KŘIŽOVATKA V OBCI ŠLAPANICE Název stavby: Místo stavby: Kraj: Styková křižovatka v obci Šlapanice křížení ulic Bezručova a Sušilova

Více

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje objektu. 2. Zdůvodnění studie. a) Stavba:

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje objektu. 2. Zdůvodnění studie. a) Stavba: 1. Identifikační údaje objektu a) Stavba: Název : Průvodní zpráva Zakázkové číslo : ZESA spol. s r.o. 12-13 Místo : Kat. území : Druh stavby : Technická studie II. etapy dopravního řešení třeboňského úseku

Více

Vcný zámr zákona o zdravotnické záchranné služb (kroužkové íslo 295/2007)

Vcný zámr zákona o zdravotnické záchranné služb (kroužkové íslo 295/2007) http://osz.cmkos.cz E-mail: osz_cr@ cmkos.cz Telefony ústedna: 267 204 300 267 204 306 Fax 222 718 211 E-mail osz_cr@cmkos.cz MUDr. Tomáš J u l í n e k, M B A ministr zdravotnictví Ministerstvo zdravotnictví

Více

NÁVRH ÚPRAV DOPRAVNÍHO REŽIMU V PRAZE - SUCHDOLE

NÁVRH ÚPRAV DOPRAVNÍHO REŽIMU V PRAZE - SUCHDOLE NÁVRH ÚPRAV DOPRAVNÍHO REŽIMU V PRAZE - SUCHDOLE Dopravně inženýrská studie Zpracoval: CZECH Consult, spol. s r. o., Holečkova 100/9 150 00 Praha 5- Smíchov IČ: 630 73 463 Předkládá: Ing. Zdeněk Strádal

Více

REVITALIZACE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ, III. ETAPA B2.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA

REVITALIZACE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ, III. ETAPA B2.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA REVITALIZACE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ, III. ETAPA B2.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA DOKUMENTACE PROVEDENÍ STAVBY Objednatel: MĚSTO ČESKÝ TĚŠÍN, NÁMĚSTÍ ČSA 1/1, 737 01,ČESKÝ TĚŠÍN Zhotovitel: ATRIS s.r.o Místo podnikání:

Více

SILNICE II/416 ŽATČANY SLAVKOV U BRNA

SILNICE II/416 ŽATČANY SLAVKOV U BRNA SILNICE II/416 ŽATČANY SLAVKOV U BRNA ÚZEMNÍ STUDIE 2. ETAPA NÁVRHOVÁ ČÁST TEXTOVÁ ČÁST Akce : ÚZEMNÍ STUDIE SILNICE II/416 ŽATČANY - SLAVKOV U BRNA návrhová část Evidenční číslo zhotovitele: 211-001-

Více

Mendelova univerzita v Brn

Mendelova univerzita v Brn Mendelova univerzita v Brn Ureno: Brno 29. prosince 2006 Fakultám, vysokoškolskému ústavu j.: 3948/2006-981 Celoškolským a rektorátním pracovištím Správ kolejí a menz Vysokoškolským statkm S M R N I C

Více

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O ODBOR STAVEBNÍ ÚŘAD, oddělení silničního hospodářství nám. Svobody 32/3, 678 24 Blansko Pracoviště: nám. Republiky 1316/1, 67801 Blansko Město Blansko, nám. Svobody

Více

VYJÁDENÍ O EXISTENCI SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ spolenosti Telefónica O 2 Czech Republic, a.s.,

VYJÁDENÍ O EXISTENCI SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ spolenosti Telefónica O 2 Czech Republic, a.s., VYJÁDENÍ O EXISTENCI SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ spolenosti Telefónica O 2 Czech Republic, a.s., vydané podle 101 zákona. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích a o zmn nkterých souvisejících zákon

Více

DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ

DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V BRN FAKULTA STAVEBNÍ ING. MARTIN SMLÝ DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ MODUL 1 DOPRAVNÍ A PEPRAVNÍ PRZKUMY STUDIJNÍ OPORY PRO STUDIJNÍ PROGRAMY S KOMBINOVANOU FORMOU STUDIA Dopravní inženýrství

Více

BENEŠOV ÚZEMNÍ PLÁN. ZÁZNAM O ÚINNOSTI ve smyslu 14, odst.2 vyhlášky. 500/2006 Sb. Zastupitelstvo msta Benešov. 22. íjna 2015 ZHOTOVITEL:

BENEŠOV ÚZEMNÍ PLÁN. ZÁZNAM O ÚINNOSTI ve smyslu 14, odst.2 vyhlášky. 500/2006 Sb. Zastupitelstvo msta Benešov. 22. íjna 2015 ZHOTOVITEL: BENEŠOV ÚZEMNÍ PLÁN ZÁZNAM O ÚINNOSTI ve smyslu 14, odst.2 vyhlášky. 500/2006 Sb. Zastupitelstvo msta Benešov!! " # $!$ % &'( $!! # $ 1 22. íjna 2015 Ing. Iva Tichovská, vedoucí odboru výstavby a územního

Více

SO 182 DIO NA RYCHLOST. SILNICI R4 PS, km 9,196-11,926

SO 182 DIO NA RYCHLOST. SILNICI R4 PS, km 9,196-11,926 SO 182 DIO NA RYCHLOST. SILNICI R4 PS, km 9,196-11,926 Objednatel: ŘEDITELSTVÍ SILNIC A DÁLNIC ČR Ředitelství silnic a dálnic ČR Na Pankráci 56, 145 05 Praha 4 ŘSD ČR ZÁVOD Praha Na Pankráci 56, 145 05

Více

Ú Z E M N Í P L Á N RADEŠÍNSKÁ SVRATKA NÁVRH + OD VODN NÍ. - textová ást -

Ú Z E M N Í P L Á N RADEŠÍNSKÁ SVRATKA NÁVRH + OD VODN NÍ. - textová ást - ING. MARIE PSOTOVÁ, STUDIO P, NÁDRAŽNÍ 52, PS 591 01 ŽÁR NAD SÁZAVOU TEL/FAX: 566 626 748 e-mail: m.psotova@iol.cz I: 13648594 Ú Z E M N Í P L Á N RADEŠÍNSKÁ SVRATKA NÁVRH + ODVODNNÍ - textová ást - Zpracovatelský

Více

PR MYSLOVÁ ZÓNA ZBOŽÍ

PR MYSLOVÁ ZÓNA ZBOŽÍ M STO DV R KRÁLOVÉ NAD LABEM PR MYSLOVÁ ZÓNA ZBOŽÍ Adresa: nám stí T. G. Masaryka 38 544 01 Dv r Králové nad Labem I O: 277 819 Telefon / Fax: 499 320 111 / 499 320 178 www: www.mudk.cz e-mail: starosta@mudk.cz

Více

3] KAPACITNÍ PROPOET KOVÁRNY

3] KAPACITNÍ PROPOET KOVÁRNY Pedmt: Technologické projekty a manipulace 3. roník, bakaláský Technologické projekty 4. roník, magisterský 3] KAPACITNÍ PROPOET KOVÁRNY Kapacitním propotem kovárny zjistíme v závislosti na zadaném výrobním

Více

METODIKA HODNOCENÍ KATEGORIE A MÍSTNÍ AGENDY 21

METODIKA HODNOCENÍ KATEGORIE A MÍSTNÍ AGENDY 21 METODIKA HODNOCENÍ KATEGORIE A MÍSTNÍ AGENDY 21 3. PRACOVNÍ VERZE Integra Consulting Services s.r.o. Pobežní 18/16 186 00 Praha 8 tel.:+420 234 134 236 15. prosince 2010 www.integranet.cz Tato metodika

Více

Dopravn inženýrské posouzení vlivu realizace bytového komplexu U Nisy

Dopravn inženýrské posouzení vlivu realizace bytového komplexu U Nisy Dopravn inženýrské posouzení vlivu realizace bytového komplexu U Nisy Objednatel: Zastoupený: SIADESIGN s.r.o. Mrštíkova 399/2a 460 01 Liberec 3 Ing. Arch. Radim Kousal Zhotovitel: AF-CITYPLAN s.r.o.,

Více

Architektonické a stavebn technické ešení

Architektonické a stavebn technické ešení F.1.1 Architektonické a stavebn technické ešení F.1.1.1. Technická zpráva a) Úel objektu Budova mateské školky je situována v zastavném území obce v K.Varech na okraji sídlišt Ržový vrch, k.ú. Rybáe, na

Více

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU spolenosti Rizzo Associates Czech, a. s.

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU spolenosti Rizzo Associates Czech, a. s. POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU spolenosti Rizzo Associates Czech, a. s. Pedstavenstvo akciové spolenosti Rizzo Associates Czech, a. s., se sídlem Plze, Vejprnická. 56, PS 318 00, IO: 453 53 409, zapsané v

Více

A R E Á L S P O R T O V I Š T B Í L Ý K Á M E N

A R E Á L S P O R T O V I Š T B Í L Ý K Á M E N ING. MARIE PSOTOVÁ, STUDIO P, NÁDRAŽNÍ 52, PS 591 01 ŽÁR NAD SÁZAVOU TEL/FAX: 566 626 748 e-mail: m.psotova@iol.cz I: 13648594 A R E Á L S P O R T O V I Š T B Í L Ý K Á M E N ÚZEMNÍ STUDIE Místo stavby

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M HM P-121435/2008/00PNI/EIA/525-2Nè Vyøizuje/ linka Mgr. Vèislaková / 4490 Datum 29.7.2008 ZÁVÌR ZJIŠ

Více

Dokumentaní píruka k aplikaci. Visor: Focení vzork. VisorCam. Verze 1.0

Dokumentaní píruka k aplikaci. Visor: Focení vzork. VisorCam. Verze 1.0 Dokumentaní píruka k aplikaci Visor: Focení vzork VisorCam Verze 1.0 ervenec 2009 Modul Focení vzork slouží k nafocení vzork 1. Prostednictvím této aplikace je provádna veškerá práce s fotoaparátem pístroje

Více

Územní studie na zastavitelné plochy Z9, obec Soběšovice

Územní studie na zastavitelné plochy Z9, obec Soběšovice Územní studie na zastavitelné plochy Z9, obec Soběšovice POŘIZOVATEL: Magistrát města Frýdku-Místku, odbor územního rozvoje a stavebního řádu, Radniční 1148, 738 22 Frýdek-Místek ŽADATEL: územní studie

Více

Technická zpráva. 1. Identifikační údaje

Technická zpráva. 1. Identifikační údaje Technická zpráva 1. Identifikační údaje Stavba : Břeclav bez bariér I. etapa, bezpečnost v dopravě pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace SO 101 Místo stavby : Břeclav Katastrální území : Břeclav

Více

ÚZEMNÍ STUDIE JMK PŘEDSTAVENÍ 1. ETAPY Krajský úřad Jihomoravského kraje

ÚZEMNÍ STUDIE JMK PŘEDSTAVENÍ 1. ETAPY Krajský úřad Jihomoravského kraje 4. 12. 2017 PŘEDSTAVENÍ 1. ETAPY Krajský úřad Jihomoravského kraje OBJEDNATEL: Jihomoravský kraj ZHOTOVITEL: knesl kynčl architekti s.r.o. urbanismus: dopravní infrastruktura: technická infrastruktura:

Více

R43. Optimalizovaná trasa a plnohodnotné OBCHVATY všech obcí 5/2015

R43. Optimalizovaná trasa a plnohodnotné OBCHVATY všech obcí 5/2015 R43 Optimalizovaná trasa a plnohodnotné OBCHVATY všech obcí 5/2015 Přehled: R43 co to je? Dopady R43 na území Dopravní využití R43 v Bystrcké trase Pozitivní možnost vyřešení kauzy R43 Postup pro Zásady

Více

Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie. Obsah:

Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie. Obsah: Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie Obsah: Obsah:... 1 1 Základní údaje... 2 1.1 Popis celkového záměru... 2 1.2 Hlavní cíle... 2 1.3 Upřesňující informace... 2 1.4 Zadavatel... 3 1.5 Zpracovatel...

Více

Rychlostní silnice R6

Rychlostní silnice R6 R6 Rychlostní silnice Nové Sedlo stavba Nové Sedlo infografika R6-Nove-Sedlo--110409 informační leták, stav k 08/2011 Královské Poøíèí oboustranná odpoèívka u Transmotelu most pøes Ohøi K7 stavba Tisová

Více

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích Změny 1 vyhláška č. 294/2015 Sb. Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a která s účinností od 1. ledna 2016 nahradí vyhlášku č. 30/2001 Sb. Umístění svislých

Více

Nkolik poznámek k ochran technických ešení

Nkolik poznámek k ochran technických ešení Nkolik poznámek k ochran technických ešení Ing. Emil Jenerál, Úad prmyslového vlastnictví, Praha Pokud nkdo slyšel nebo dokonce nkdy prošel patentoprávním sporem, tedy zejména sporem o porušování svého

Více

STUDIE. SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ silnice č. I/2 PROJEKTANT VYPRACOVAL KRESLIL KONTROLOVAL DOC. DOLEŽEL ING.LOPOUR ING.LOPOUR DOC.

STUDIE. SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ silnice č. I/2 PROJEKTANT VYPRACOVAL KRESLIL KONTROLOVAL DOC. DOLEŽEL ING.LOPOUR ING.LOPOUR DOC. PROJEKTANT VYPRACOVAL KRESLIL KONTROLOVAL DOC. DOLEŽEL ING.LOPOUR ING.LOPOUR DOC. DOLEŽEL KRAJ: PARDUBICKÝ INVESTOR: MĚSTO PŘELOUČ NÁZEV AKCE: STUDIE OKRES: PARDUBICE SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ silnice

Více

Kabátníkova 5., Brno , atelier dopravního inženýrství, tel , IVANICE INDIVIDUÁLNÍ AUTOMOBILOVÁ DOPRAVA

Kabátníkova 5., Brno , atelier dopravního inženýrství, tel ,   IVANICE INDIVIDUÁLNÍ AUTOMOBILOVÁ DOPRAVA Kabátníkova 5., Brno 602 00, atelier dopravního inženýrství, tel. 544 520 566, e-mail: hbh@hbh.cz IVANICE INDIVIDUÁLNÍ AUTOMOBILOVÁ DOPRAVA MODELOVÁNÍ Píloha 6 Model silniní dopravy pro výhledovou sí JMK.

Více

Textová část: SU 01 část A - Základní údaje část B - Řešení územní studie Vyjádření DI ÚOVS POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY HK Fotodokumentace

Textová část: SU 01 část A - Základní údaje část B - Řešení územní studie Vyjádření DI ÚOVS POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY HK Fotodokumentace SEZNAM PŘÍLOH: Textová část: SU 01 část A - Základní údaje část B - Řešení územní studie Vyjádření DI ÚOVS POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY HK Fotodokumentace Grafická část: SU 02 ARCHITEKTONICKO-URBANISTICKÝ NÁVRH

Více

Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad

Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad tř. Masarykova 119, pracoviště tř. Masarykova 119, PSČ 698 01 Spisová značka: S-MVNM/25558/2015 SÚ Veselí nad Moravou 10.11.2015 Č.j.: MVNM/35255/2015

Více

Sítání dopravy na silnici II/432 ul. Hulínská Osvoboditel v Kromíži

Sítání dopravy na silnici II/432 ul. Hulínská Osvoboditel v Kromíži Sítání dopravy na silnici II/432 ul. Hulínská Osvoboditel v Kromíži O B S A H : A. ÚVOD Strana 2 B. PÍPRAVA A PROVEDENÍ PRZKUM 1. Rozdlení území na dopravní oblasti 2 2. Metoda smrového przkumu 3 3. Uzávry

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Č. j.: JMK 46925/2013 S. zn.: S - JMK 46925/2013/OD Brno dne 20.06.2013 OP ATŘENÍ OB EC NÉ P OV AH Y Krajský úřad Jihomoravského

Více

Lekce. 1. I. Úvod. Kontrolní otázky a cviení k 1. lekci

Lekce. 1. I. Úvod. Kontrolní otázky a cviení k 1. lekci Lekce. 1 Úvod do problematiky právní odpovdnosti ve zdravotnictví I. Úvod II. Orientace ve zdravotnických pedpisech III. Základní výkladová pravidla IV. Vybrané právní pedpisy V. Druhy právní odpovdnosti

Více

St edisko sociálních služeb m sta Kop ivnice, p.o. eská 320, 742 21 Kop ivnice

St edisko sociálních služeb m sta Kop ivnice, p.o. eská 320, 742 21 Kop ivnice Stedisko sociálních služeb msta Kopivnice, p.o. eská 320, 742 21 Kopivnice ÍLOHA. 2 ke Smlouv o poskytnutí služby sociální pée Odlehovací služby PRAVIDLA POSKYTOVATELE PRO ODLEHOVACÍ SLUŽBU 1. Poslání

Více

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA LUHAOVICE. 1/1999. O místních záležitostech veejného poádku

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA LUHAOVICE. 1/1999. O místních záležitostech veejného poádku OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA LUHAOVICE. 1/1999 O místních záležitostech veejného poádku Mstské zastupitelstvo v Luhaovicích schválilo dne 9. 6.1999 v souladu s ustanovením 14, odst. 1, písm. i), 16, odst.

Více

íslo jednací: 706634/14 íslo žádosti: 0114 241 301 Dvod vydání Vyjádení : Územní souhlas

íslo jednací: 706634/14 íslo žádosti: 0114 241 301 Dvod vydání Vyjádení : Územní souhlas VYJÁDENÍ O EXISTENCI SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ A VŠEOBECNÉ PODMÍNKY OCHRANY SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ SPOLENOSTI O2 CZECH REPUBLIC A.S. vydané podle 101 zákona. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích

Více

ZÁKLADNÍ URBANISTICKÁ KONCEPCE A JEJÍ REGULACE...

ZÁKLADNÍ URBANISTICKÁ KONCEPCE A JEJÍ REGULACE... Obsah: 1 Cíle a účel řešení územní studie... 2 2 Vymezení řešeného území... 2 3 ZÁKLADNÍ URBANISTICKÁ KONCEPCE A JEJÍ REGULACE... 2 3.1 HODNOTY A LIMITY ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ... 2 3.2 ZPŮSOB VYUŽITÍ PLOCH V LOKALITĚ...

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VE EJNÉ ZAKÁZKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VE EJNÉ ZAKÁZKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEEJNÉ ZAKÁZKY Zadávací ízení Zjednodušené podlimitní ízení dle 38 zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách Název veejné zakázky Zajištní služeb personální agentury (vyhledání a

Více

Model silniní dopravy pro sí Jihomoravského kraje

Model silniní dopravy pro sí Jihomoravského kraje Model silniní dopravy pro sí Jihomoravského kraje Dodavatel: HBH Projekt, spol. s r.o. Objednatel: Jihomoravský kraj Kabátníkova 216/5 Žerotínovo námstí 3/5 602 00 Brno 601 82 Brno Brno, erven 2014 Souprava:

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

V textu jsou barevn odlišeny metodické vsuvky barevn. Mly by studenta pi vypracovávání práce nasmrovat.

V textu jsou barevn odlišeny metodické vsuvky barevn. Mly by studenta pi vypracovávání práce nasmrovat. Státní dchod za souasných legislativních podmínek Vzorová semestrální práce s metodickými pokyny pro úely pedmtu KIV/MAF Tento dokument byl vypracován v rámci projektu financovaného z fondu rozvoje vysokých

Více

Změna č. 1 územního plánu obce Obrataň

Změna č. 1 územního plánu obce Obrataň N á v r h Změna č. 1 územního plánu obce Obrataň Zastupitelstvo obce Obrataň, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), za použití

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÁ ZPRÁVA Dokumentace pro provedení stavby eší VZT pívodní zaízení pro úel výuky student v laboratoi VZT školy SPŠ stavební v Hradci Králové. V projektu se uvažuje s využitím stávající pívodní jednotky

Více

DOPRAVNÍ PROGNÓZA 2005 LETIŠTĚ PRAHA-RUZYNĚ Aktualizace k roku 2013

DOPRAVNÍ PROGNÓZA 2005 LETIŠTĚ PRAHA-RUZYNĚ Aktualizace k roku 2013 ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY DOPRAVNÍ PROGNÓZA 2005 LETIŠTĚ PRAHA-RUZYNĚ Aktualizace k roku 2013 06 130 H 37 Bilance přepravních a dopravních nároků areálu a zatížení komunikační sítě

Více

ING. MARIE PSOTOVÁ, STUDIO P, NÁDRAŽNÍ 52, PS 591 01 Ž ÁR NAD SÁZAVOU TEL/FAX: 566 626 748 e-mail: projekce@studio-p.

ING. MARIE PSOTOVÁ, STUDIO P, NÁDRAŽNÍ 52, PS 591 01 Ž ÁR NAD SÁZAVOU TEL/FAX: 566 626 748 e-mail: projekce@studio-p. ING. MARIE PSOTOVÁ, STUDIO P, NÁDRAŽNÍ 52, PS 591 01 ŽÁR NAD SÁZAVOU TEL/FAX: 566 626 748 e-mail: projekce@studio-p.cz I: 13648594 Ú Z E M N Í P L Á N HERÁLEC ZMNA. I NÁVRH PRO VEEJNÉ PROJEDNÁNÍ Zpracovatelský

Více

Příručka pro stanovení objízdných tras rychlostní silnice R6 v územním obvodu Karlovarského kraje při vzniku mimořádné události

Příručka pro stanovení objízdných tras rychlostní silnice R6 v územním obvodu Karlovarského kraje při vzniku mimořádné události KARLOVARSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD - ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Příručka pro stanovení objízdných tras rychlostní silnice R6 v územním obvodu Karlovarského kraje při vzniku mimořádné události Zpracoval:

Více

ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO ØíZENí I[ HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-436219/2007/00PNI/EIN488-2/Žá Vyøizuje/ linka Ing. Žáková/ 4425 Datum 5.2.2008 ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO

Více

Návrh a tepelnětechnické posouzení skladby jednoplášťové ploché střechy

Návrh a tepelnětechnické posouzení skladby jednoplášťové ploché střechy Návrh a tepelnětechnické posouzení skladby jednoplášťové ploché střechy č. zakázky: 2012-006278-Ná Objednatel: Adresa objektu: Ing.arch. Miloslav Tempír Postřelmovská 2 789 01, Zábřeh na Moravě Plavecký

Více

Regulace a normy v IT IT Governance Sociotechnický útok. michal.sláma@opava.cz

Regulace a normy v IT IT Governance Sociotechnický útok. michal.sláma@opava.cz Regulace a normy v IT IT Governance Sociotechnický útok michal.sláma@opava.cz Regulace a normy v IT Mezinárodní regulace Národní legislativa Mezinárodní normy Národní normy Oborové standardy Best practices

Více

REKONSTRUKCE A DOSTAVBA CHODNÍKU V ULICI PETRA BEZRUČE

REKONSTRUKCE A DOSTAVBA CHODNÍKU V ULICI PETRA BEZRUČE REKONSTRUKCE A DOSTAVBA CHODNÍKU V ULICI PETRA BEZRUČE DÚR+DSP DUBEN 2014 C.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA a) Identifikační údaje stavby Název stavby: Rekonstrukce a dostavba chodníku v ulici Petra Bezruče Místo stavby:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 1485-19/15 NEMOVITÁ VĚC: Pozemky, Pozemky - spoluvlastnický podíl 1/120 Katastrální údaje : Kraj Jihomoravský, okres Hodonín, obec Dubňany, k.ú. Dubňany Adresa nemovité

Více

Znalecký posudek. 3567/2012

Znalecký posudek. 3567/2012 Znalecký posudek. 3567/2012 o cen obvyklé - bytové jednotky. 1201/4 v dom.p. 1199, 1200, 1201 a 1202 umíst ném na pozemku parc.. 1933, parc.. 1934, parc.. 1935 a parc.. 1936 v kat. úz. Kada, obec Kada,

Více

vyhotovená dle 43 zák.. 26/2000 Sb.. j: 191/2009-N Bod 1.

vyhotovená dle 43 zák.. 26/2000 Sb.. j: 191/2009-N Bod 1. DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA vyhotovená dle 43 zák.. 26/2000 Sb.. j: 191/2009-N Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání dražby nedobrovolné. Den konání dražby se stanovuje na 29. záí 2009, na adrese BLUE

Více

Strategický plán rozvoje

Strategický plán rozvoje Strategický plán rozvoje msta Olomouce a mikroregionu Olomoucko Akní plány Aktualizace 2005 Kritická oblast A OLOMOUC CENTRUM REGIONU Olomouc patí mezi nejvýznamnjší centra v eské republice, je tradiní

Více

Léebné lázn Jáchymov a.s. Pololetní zpráva konsolidovaná k 30.06.2010. po oprav

Léebné lázn Jáchymov a.s. Pololetní zpráva konsolidovaná k 30.06.2010. po oprav Léebné lázn Jáchymov a.s. Pololetní zpráva konsolidovaná k 30.06.2010 po oprav OBSAH POLOLETNÍ ZPRÁVY I. POPISNÁ ÁST POLOLETNÍ ZPRÁVY 1. Popis podnikatelské innosti 2. Hospodáské výsledky emitenta za pololetí,

Více

Poet len RM pi hlasování odpovídá soutu hlas pítomných len RM.

Poet len RM pi hlasování odpovídá soutu hlas pítomných len RM. Z á p i s. 148 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 15. 4. 2014 Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : pí MUDr. Eva Štíbrová. p. ing. Jií

Více

VYBRANÉ PARAMETRY OVLIVŇUJÍCÍ RYCHLOST AUTOMOBILOVÉ DOPRAVY V PROSTŘEDÍ GIS SELECTED PARAMETERS AFFECTING THE SPEED OF CAR TRAFFIC IN GIS ENVIRONMENT

VYBRANÉ PARAMETRY OVLIVŇUJÍCÍ RYCHLOST AUTOMOBILOVÉ DOPRAVY V PROSTŘEDÍ GIS SELECTED PARAMETERS AFFECTING THE SPEED OF CAR TRAFFIC IN GIS ENVIRONMENT VYBRANÉ PARAMETRY OVLIVŇUJÍCÍ RYCHLOST AUTOMOBILOVÉ DOPRAVY V PROSTŘEDÍ GIS SELECTED PARAMETERS AFFECTING THE SPEED OF CAR TRAFFIC IN GIS ENVIRONMENT Michal Louthan 1, Jana Svobodová 2, Jan Heisig 3 Anotace:

Více

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ LOKALITY U TOČNY V DOMAMYSLICÍCH. investor: Statutární město Prostějov místo: Domamyslice

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ LOKALITY U TOČNY V DOMAMYSLICÍCH. investor: Statutární město Prostějov místo: Domamyslice ZADÁNÍ Předmětem zadání bylo návrh nového komplexního řešení lokality " U točny v Domamyslicích". Domamyslice jsou městkou částí a nacházejí se na západní straně města Prostějova. Řešená část se je přímo

Více

NÁVRH ZADÁNÍ. pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY

NÁVRH ZADÁNÍ. pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY NÁVRH ZADÁNÍ pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY OBSAH: a) Požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace vydané krajem, popřípadě z dalších

Více

Cena poizovací, neboli cena historická, je cena, za kterou byl majetek poízen, vetn náklad souvisejících s jeho poízením, bez odpotu opotebení.

Cena poizovací, neboli cena historická, je cena, za kterou byl majetek poízen, vetn náklad souvisejících s jeho poízením, bez odpotu opotebení. OBSAH: 1 Úvod...3 2 Teoretická ást...4 2.1 Vymezení základních pojm...4 2.1.1 Cena...4 2.1.2 Hodnota...4 2.2 Hodnototvorné faktory nemovitostí...5 2.3...6 2.3.1 Nemovitost...7 2.3.1.1 Pozemek...7 2.3.1.2

Více

CYKLOSTEZKY VE SMĚRECH MOST HAVRAŇ, MOST - KOMOŘANY A MOST ZÁLUŽÍ

CYKLOSTEZKY VE SMĚRECH MOST HAVRAŇ, MOST - KOMOŘANY A MOST ZÁLUŽÍ Příloha č.1 Veřejná zakázka malého rozsahu na zpracování projektové studie CYKLOSTEZKY VE SMĚRECH MOST HAVRAŇ, MOST - KOMOŘANY A MOST ZÁLUŽÍ Statutární město Most, zastoupené Ing. Ivou Mazurovou, vedoucí

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO ZADÁVACÍ ŘÍZENÍ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 Sb. O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH V PLATNÉM ZNĚNÍ, PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE VE STUPNI RDS

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO ZADÁVACÍ ŘÍZENÍ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 Sb. O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH V PLATNÉM ZNĚNÍ, PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE VE STUPNI RDS ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO ZADÁVACÍ ŘÍZENÍ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 Sb. O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH V PLATNÉM ZNĚNÍ, PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE VE STUPNI RDS ODKANALIZOVÁNÍ OBCE STŘÍBRNÁ SKALICE A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA

Více

9. THE BEST CYKLISTICKÉ PŘÍKLADY: CYKLOSTEZKY VE MĚSTĚ, INTRAVILÁN

9. THE BEST CYKLISTICKÉ PŘÍKLADY: CYKLOSTEZKY VE MĚSTĚ, INTRAVILÁN 9. THE BEST CYKLISTICKÉ PŘÍKLADY: CYKLOSTEZKY VE MĚSTĚ, INTRAVILÁN Ing. Jaroslav Martinek, Centrum dopravního výzkumu v.v.i., www.cdv.cz Duben 2007 Tato kapitola se zaměřuje na cyklostezky a cyklotrasy

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE VINTÍOV

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE VINTÍOV ING.ARCH. O.FÁRA ATELIER A.F.I. PLZE ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ, URBANISMUS, ARCHITEKTURA, PROJEKTOVÁ, PORADENSKÁ A KONZULTANÍ INNOST Železniní 28, 326 00 Plze, Telefon-záznamník-fax-377241839, E-mail- afi.atelier@volny.cz

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 4. zasedání zastupitelstva města dne: 30. 4. 2015 Bod pořadu jednání: Čerpání z Fondu pro opravy a vybavení školských zařízení Zpracoval: odbor, oddělení: Odbor

Více

Studie šíření hluku v denní době z rozšířené provozovny IPODEC v Bešťákově ulici, Praha 8

Studie šíření hluku v denní době z rozšířené provozovny IPODEC v Bešťákově ulici, Praha 8 Studie šíření hluku v denní době z rozšířené provozovny IPODEC v Bešťákově ulici, Praha 8 Prosinec 2011 Zpráva č. 740-SHJ-11 Akustika Praha s. r. o., Thákurova 7, 166 29 Praha 6, Czech Republic IČ 60 49

Více

1 Klientský portál WEB-UDS. 2 Technické ešení. 2.1 Popis systému co všechno WEB-UDS nabízí. 2.2 Definice uživatele a jeho pihlášení

1 Klientský portál WEB-UDS. 2 Technické ešení. 2.1 Popis systému co všechno WEB-UDS nabízí. 2.2 Definice uživatele a jeho pihlášení 1 Klientský portál WEB-UDS Plánovaný rozvoj systému UDS, který se oproti pvodnímu vnitropodnikovému systému i24reus vrací k využití standardní aplikaní úrovn, nyní zaazuje další stupe sdílení dat pes webové

Více

C.2.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Územní studie prověření variant Křenovické spojky. 2.etapa, Návrhová část. Technická část Jižní varianty

C.2.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Územní studie prověření variant Křenovické spojky. 2.etapa, Návrhová část. Technická část Jižní varianty Objednatel: Souprava: Zhotovitel: Projekt: Jihomoravský kraj Žerotínovo náměstí 3/5 601 82 Brno IKP Consulting Engineers, s.r.o. Jankovcova 1037/49, Classic 7 budova C, CZ-170 00 Praha 7 tel: +420 255

Více

NÁVRH ZADÁNÍ pro vypracování územního plánu obce MATJOV. k r a j V y s o i n a

NÁVRH ZADÁNÍ pro vypracování územního plánu obce MATJOV. k r a j V y s o i n a NÁVRH ZADÁNÍ pro vypracování územního plánu obce MATJOV k r a j V y s o i n a erven 2006 OBSAH ÁST PRVNÍ l. 1 Dvody pro poízení územního plánu obce l. 2 Stanovení hlavních cíl rozvoje území l. 3 Výet katastrálních

Více

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce POLERADY. 2/2001

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce POLERADY. 2/2001 OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce POLERADY. 2/2001 O systému shromažování, sbru, tídní, využívání a odstraování komunálních odpad a nakládání se stavebním odpadem v obci POLERADY. Zastupitelstvo obce POLERADY

Více

M S T S K Ý Ú A D. Stavební úad

M S T S K Ý Ú A D. Stavební úad M S T S K Ý Ú A D Stavební úad Sídlo: Svatovítské námstí 105, 463 52 Osená Telefon: +420 485 164 814 Fax: +420 485 179 208 E-mail: stavebniurad.osecna@volny.cz Web: http://osecna.info Na doruenku Dle rozdlovníku

Více

I. ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU KUNŽAK - NÁVRH

I. ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU KUNŽAK - NÁVRH I. ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU KUNŽAK - NÁVRH (VERZE PRO SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ) změna č. 3 územního plánu ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydal : Zastupitelstvo obce Datum nabytí účinnosti

Více

Asynchronní pevodník RS-232 /485 s automatickým ízením penosu a galvanickým oddlením rozhraní ELO E069. Uživatelský manuál

Asynchronní pevodník RS-232 /485 s automatickým ízením penosu a galvanickým oddlením rozhraní ELO E069. Uživatelský manuál Asynchronní pevodník RS-232 /485 s automatickým ízením penosu a galvanickým oddlením rozhraní ELO E069 Uživatelský manuál 2 ELOE069ZK001 1.0 Úvod 4 1.1 Použití pevodníku pro RS-485 4 2.0 Principy innosti

Více

OBSAH 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2 2 VÝCHOZÍ PODKLADY PRO NÁVRH VARIANT 2 3 URČENÍ STUDIE 3 4 NÁVRHY ŘEŠENÍ JEDNOTLIVÝCH ČÁSTI 3

OBSAH 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2 2 VÝCHOZÍ PODKLADY PRO NÁVRH VARIANT 2 3 URČENÍ STUDIE 3 4 NÁVRHY ŘEŠENÍ JEDNOTLIVÝCH ČÁSTI 3 OBSAH 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2 2 VÝCHOZÍ PODKLADY PRO NÁVRH VARIANT 2 3 URČENÍ STUDIE 3 4 NÁVRHY ŘEŠENÍ JEDNOTLIVÝCH ČÁSTI 3 4.1 AD 1) OPATŘENÍ KE ZKLIDNĚNÍ VJEZDU DO OBCE ULICE ROZTOCKÁ... 3 4.1.1 Popis

Více

HYGIENICKÉ LIMITY HLUKU CHRÁN NÝ OSTATNÍ VENKOVNÍ PROSTOR VÝPO ETNÍ MODEL

HYGIENICKÉ LIMITY HLUKU CHRÁN NÝ OSTATNÍ VENKOVNÍ PROSTOR VÝPO ETNÍ MODEL Zakázka 15-10 RNDr. Iva Janá ková zpracování akustických studií poradenství v akustice Žižkova 1667, 580 01 Havlí k vv Brod I : 70401462 Akustická studie Strana 1 (celkem 7) Zakázka 15-10 Strana 2 (celkem

Více

KOREKCE MAXIMÁLNÍ DOSAHOVANÉ RYCHLOSTI NÁKLADNÍCH VLAKŮ CORRECTIONS OF MAXIMUM SPEED ACHIEVED BY FREIGHT TRAINS

KOREKCE MAXIMÁLNÍ DOSAHOVANÉ RYCHLOSTI NÁKLADNÍCH VLAKŮ CORRECTIONS OF MAXIMUM SPEED ACHIEVED BY FREIGHT TRAINS KOREKCE MAXIMÁLNÍ DOSAHOVANÉ RYCHLOSTI NÁKLADNÍCH VLAKŮ CORRECTIONS OF MAXIMUM SPEED ACHIEVED BY FREIGHT TRAINS Tomáš Vicherek 1 Anotace: Článek pojednává o metodě průběžných korekcí maximální dosahované

Více

ÁST OBEC MALŠOVICE I.ETAPA

ÁST OBEC MALŠOVICE I.ETAPA Akce : DOMOVNÍ KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY-NEVEŘEJNÁ ČÁST OBEC MALŠOVICE I.ETAPA Investor : Obec Malšovice Malšovice č.p.16, 405 02 Děčín Arch.č. : 1478-1/13 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Děčín, únor 2014 Vypracoval: J.

Více