Popis realizace poskytování sociální služby

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Popis realizace poskytování sociální služby"

Transkript

1 Popis realizace poskytování sociální služby Název a adresa zařízení NZDM Klub Modrá kočka, Hradecká 16, Opava Název a adresa provozovatele EUROTOPIA Opava o.p.s., Zacpalova 27, Opava IČO: Kontakty: Mgr. Katarína Dubělčíková vedoucí NZDM Klubu Modrá kočka Telefon: katarina.dubelcikova@eurotopia.cz Webové stránky: Mgr. Hana Sobková, Ph.D. vedoucí sociálních služeb Tel.: hana.sobkova@eurotopia.cz Druh poskytované sociální služby: Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež dle 62 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. a) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti b) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím c) sociálně terapeutické činnosti d) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí. Forma poskytování sociální služby: a) Ambulantní Vymezení cílové skupiny dle registru: a) děti a mládež ve věku od 6 do 15 let ohroženým společensky nežádoucími jevy b) etnické menšiny, c) osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy

2 Pro koho je služba určena? Klub je určen dětem a mládeži z Opavy a okolí ve věku od 6-ti do 15-ti let, které zažívají nepříznivé sociální situace (konfliktní společenské situace, obtížné životní události, omezující životní podmínky) nebo jsou jimi ohroženy. Klub je zaměřen zejména na děti a mládež, které se nemohou anebo nechtějí zapojit do standardních volnočasových aktivit, vyhýbají se standardním formám institucionalizované pomoci, dávají přednost trávení volného času mimo domov nebo mají vyhraněný životní styl. Posláním NZDM MK je usilovat o sociální začlenění a pozitivní změnu v životním způsobu dětí a mládeže, které se ocitly v nepříznivé sociální situaci a předcházet tak jejich sociálnímu vyloučení. Cíle NZDM zlepšit kvalitu života dětí a mládeže předcházením nebo snížením sociálních a zdravotních rizik souvisejících se způsobem jejich života, umožnit dětem a mládeži lépe se orientovat v jejich sociálním prostředí a vytvářet podmínky k řešení nepříznivých sociálních situací nabídnout dětem a mladým lidem pomoc a podporu při řešení obtížných životních situací, nabídnout chráněný prostor pro trávení volného času omezit riziko trávení volného času v rizikovém a nebezpečném prostředí, realizovat preventivní programy a snížit rizikové projevy chování u dětí a mládeže integrace dětí a mládeže z různých skupin Principy poskytované služby a) Nízkoprahovost Služby NZDM jsou realizovány tak, aby byla umožněna jejich maximální přístupnost všem klientům spadajícím do vymezených cílových skupin bez ohledu na prostorové, časové, psychologické a finanční bariéry. Služba je poskytována všem bez rozdílu pohlaví, etnického původu, víry a náboženství, politické či názorové orientace apod. b) Individuální přístup, respekt Služby NZDM jsou poskytovány s ohledem na jedinečnou kvalitu osobnosti každého klienta. Významným aspektem spolupráce je respekt ke klientovi. c) Autonomie rozhodování Podporujeme potřebu klienta samostatně se rozhodovat. d) Dodržování práv klientů, diskrétnost Klademe důraz na respektování soukromí, ochranu osobních údajů, ochranu důstojnosti, dodržování lidských práv a práv dítěte a dalších práv klientů. Při spolupráci s námi, pokud si to klient výslovně přeje a charakter jeho zakázky to bude umožňovat, vedeme jeho záznamy a pracujeme s ním zcela anonymně. V případě neanonymní spolupráce je zapotřebí souhlasu klienta se zpracováním jeho osobních či citlivých údajů.

3 Informace, které se pracovník dozví od klienta, nebudou bez výslovného souhlasu klienta předány nikomu mimo službu. Pracovníci i organizace jsou vázány mlčenlivostí, není-li to v rozporu s platnými právními předpisy. S materiály a informacemi týkajícími se klienta je nakládáno dle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. e) Zplnomocnění Rozvíjíme aktivitu a dovednosti našich klientů a podporujeme jejich svépomocné aktivity. f) Empatie a nehodnotící přístup (akceptace) Snažíme se klientovi aktivně naslouchat, porozumět jeho pocitům a situaci a toto porozumění mu sdělovat. Vnímáme klienta takového jaký je, jeho silné i slabé stránky. Jde nám o podporu otevřeného vyjadřování názorů, myšlenek a pocitů klienta a jeho přijetí. Ke klientům zaujímáme nehodnotící postoj a posilujeme tak jejich sebeúctu. g) Autenticita pracovníka Pracovník se ke klientům chová opravdově. h) Dobrovolnost Klient do zařízení může přijít kdykoli chce v otevírací době, nemusí chodit pravidelně, je na klientovi, zda jestli přijde vícekrát nebo jen jednou. ch) Bezplatnost Služba je bezplatná Co klientům nabízíme? (Podrobné údaje o poskytované službě dle vyhl. č. 505/2006Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách) a) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti Zajišťujeme podmínky pro společensky přijatelné volnočasové aktivity, provádíme pracovně výchovnou činnost s klienty, rozvíjíme jejich psychické a sociální dovednosti a zajišťujeme podmínky pro jejich přiměřené vzdělávání. Klienti jsou především podporováni v realizaci vlastních svépomocných aktivit je jim nabízen prostor pro rozvoj kreativity a realizaci vlastních nápadů ve spolupráci s pracovníky zařízení. Pracovníci usilují o zvýšení kompetencí a aktivity klientů, jejich organizačních schopností a podporují jejich seberealizaci. Připravujeme rozmanité programy a činnosti v rámci volnočasových aktivit (tvůrčí aktivity a dílny - hudební, výtvarné, taneční a pěvecké; sportovní aktivity; podpora počítačové gramotnosti; společenské hry; stolní hry apod.). Klientům nabízíme výchovně vzdělávací programy, které jsou zaměřeny na prevenci rizikových projevů chování. Programy se zaměřují na následující témata: násilí a šikana; sexuální výchova a mezilidské vztahy; záškoláctví; zdravý životní styl; zneužívání návykových látek; předsudky, intolerance a soužití různých sociokulturních skupin; kriminalita a delikvence apod. Klientům v případě potřeby zajišťujeme doučování. Rozvíjíme vzájemnou spolupráci vzdělávacích institucí, které navštěvují naši klienti s rodinami klientů. Prostřednictvím modelování různých situací a nácviku chování rozvíjíme psychosociální dovednosti klientů a upevňujeme jejich společenské návyky.

4 b) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím Umožňujeme klientům lepší orientaci ve vztazích odehrávajících se ve společenském prostředí. Ve spolupráci s místními státními i nestátními organizacemi, pedagogy a dalšími odborníky zajišťujeme jednodenní výlety, příměstské tábory, pobyty, kulturní akce a akce pro veřejnost. Zprostředkováváme klientům kontakt na navazující služby v regionu. c) sociálně terapeutické činnosti, jejichž poskytování vede k rozvoji nebo udržení osobních a sociálních schopností a dovedností podporujících sociální začleňování Klientům v rámci činnosti NZDM nabízíme poradenství a poskytujeme informace přispívající ke zmírnění nebo vyřešení jejich nepříznivé sociální situace (pomoc při řešení obtíží týkajících se školy, zdravotních problémů, orientace v sociálních vztazích apod.) Zvyšujeme kompetence klientů při řešení jejich problémů, snažíme se o jejich zplnomocnění. V případě potřeby provádíme krizovou intervenci v míře odpovídající kvalifikaci našich pracovníků, popř. doporučíme klientům další relevantní odborníky (psycholog, psychoterapeut, psychiatr apod.) Využíváme aktuální přístupy sociální práce, metody a techniky individuální sociální práce a sociální práce se skupinou pro zmírnění obtíží našich klientů. d) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí. 1. pomoc při vyřizování běžných záležitostí 2. pomoc při obnovení nebo upevnění kontaktu s rodinou a pomoc a podpora při dalších aktivitách podporujících sociální začleňování osob Spolupracujme a vyjednáváme s nestátními neziskovými organizacemi, úřady, dalšími institucemi a organizacemi působícími v regionu ve prospěch klienta Doprovázíme klienta při jednáních s institucemi a organizacemi Podporujeme vztah klienta s jeho rodinou a jeho blízkými osobami s cílem upevnit jejich vzájemný vztah Návazné aktivity: Příměstské tábory pro děti a jejich rodiče, Jednodenní výlety pro děti a jejich rodiče, Pobyty pro děti, Kulturní, sportovní, společenské a ekologické akce pro děti, jejich rodiče a veřejnost.

5 Základní popis jednání se zájemcem o službu Služby jsou realizovány ambulantní formou v Opavě a jejím okolí. Noví potenciální klienti jsou kontaktováni formou informačních letáků dostupných na veřejných prostranstvích a informacích na webových stránkách organizace. Dále jsou klienti kontaktováni v rámci spolupráce s ostatními organizacemi a institucemi, které jim nabízí možnost využít našich služeb a distribuují informační materiály zařízení. Potenciální klienti sami kontaktují sociálního pracovníka nebo pracoviště. Klient nás může kontaktovat: a) osobně, b) em nebo prostřednictvím sociálních sítí, c) telefonicky, d) písemně. Spolupráce s klienty probíhá v následujících krocích: Navázání kontaktu Mapování situace Formulace zakázky Uzavření smlouvy o poskytnutí služby Plánování služby (individuální plán včetně postupů pro dosažení cíle, zmírnění či vyřešení problému) Realizace postupů pro dosažení cíle Ukončení a zhodnocení spolupráce. Každému zájemci o službu jsou pracovnicí/pracovníkem sděleny základní údaje o poskytované službě, poslání a cílech zařízení a kompetencích pracovníka, aby se mohl zájemce autonomně rozhodnout, zda službu využije. Současně pracovnice/pracovník na základě základního zmapování potřeb zájemce o službu zhodnotí, zda je požadovaná služba v jeho kompetenci a případně odkáže zájemce na jinou relevantní službu, instituci či organizaci. V případě, že požadovaná služba odpovídá našemu poslání a cílům, pracovník klienta seznámí s celkovým postupem vzájemné spolupráce, včetně postupu pro ukončení spolupráce, s jeho právy a povinnostmi, postupem pro podávání a vyřizování stížností apod. (vše dle vnitřních pravidel organizace smlouva-letáček). Vyžaduje-li situace klienta současně pomoc jiného odborníka, kterou nemůžeme zabezpečit, je tento klient na daného odborníka odkázán a jsou mu poskytnuty všechny potřebné informace. Pracovnice/pracovník společně s klientem stanoví cíle vzájemné spolupráce a následně uzavírají písemnou smlouvu o poskytnutí sociální služby-letáček. Po uzavření smlouvy dochází ke společnému plánování sociální služby, zahrnující hlavní cíle klienta a stanovené postupy vedoucí k dosažení cílů. Posledním krokem je ukončení spolupráce a její zhodnocení klientem i sociálním pracovníkem. Naši pracovníci vedou elektronické spisy klientů a vykazování, a to v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů.

6 Řešení stížností: V případě, že budou klienti s našimi službami nespokojeni, mohou si podat stížnost. Tu lze podat jakkoliv, tzn.: ústně (osobně, telefonicky), písemně, em nebo prostřednictvím sociální sítě nebo taky hodit zcela anonymně do naší schránky umístěné ve vstupní chodbě do NZDM. Taky lze požádat jinou osobu, aby stížnost za klienta podala a řešila. Stížnost lze podat kterémukoliv pracovníkovi NZDM anebo taky na kontakty či adresu uvedené na letáčku ke službě smlouvě o poskytnutí služby. Stížnost vyřizuje vedoucí NZDM nebo v případě stížnosti na vedoucí NZDM pak vedoucí sociálních služeb, příp. ředitelka organizace. Informaci o vyřízení stížnosti dostanete nejpozději do 30 dnů formou, kterou si domluvíte či vyžádáte. Pokud by klient s vyřízením stížnosti nebyl/a spokojen/a, tak se může s podnětem na prošetření postupu při vyřizování stížnosti obrátit na registrující orgán: Moravskoslezský kraj, Krajský úřad, 28. října, Ostrava (tel ) O pomoc můžete také požádat např.: Český helsinský výbor, Štefánikova 21, Praha 5 (tel ).

Oblastní charita Most Petra Jilemnického 2457, 434 01 Most

Oblastní charita Most Petra Jilemnického 2457, 434 01 Most Oblastní charita Most Petra Jilemnického 2457, 434 01 Most Život i v nepříznivých situacích může být důstojný a můžeme jej nasměrovat k lepšímu. Terénní programy - Projdeme tím s vámi - Oblastní charita

Více

Smlouva o poskytování sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klub Labyrint ( 65 zákona č. 108/2006Sb.) (Dále jen Smlouva )

Smlouva o poskytování sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klub Labyrint ( 65 zákona č. 108/2006Sb.) (Dále jen Smlouva ) Smlouva o poskytování sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klub Labyrint ( 65 zákona č. 108/2006Sb.) (Dále jen Smlouva ) Uživatelé služby (členové rodiny): Adresa: Telefon: Děti v péči: Další

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Osobní asistence Místo poskytování služby: Nerudova 1180, Hradec Králové 500 02 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Mgr. Věra Kosinová Adresa sídla

Více

Dům na půl cesty Jičín

Dům na půl cesty Jičín Dům na půl cesty Jičín Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz). Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím

Více

Smlouva o poskytnutí služby rané péče č. /, ze dne...

Smlouva o poskytnutí služby rané péče č. /, ze dne... Smlouva o poskytnutí služby rané péče č. /, ze dne... Smluvní strany: Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02 zastoupená MUDr. Ing. Robertem Plachým

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub 21 Popis realizace poskytované sociální služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub 21 Popis realizace poskytované sociální služby !!!!! Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub 21 Popis realizace poskytované sociální služby 1. Druh sociální služby Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež dle 62 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních

Více

STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 2015

STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 2015 STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 215 Počet klientů, intervencí, kontaktů a nerealizovaných kontaktů za rok 215 18 16 14 1622 1575 12 1 8 6 192 938 Klienti Intervence 4 2 368 7 19 6 I. popoletí

Více

Vybrané údaje o sociálním zabezpečení za rok 2014. 5. Sociální služby

Vybrané údaje o sociálním zabezpečení za rok 2014. 5. Sociální služby 5. Sociální služby Hlavním smyslem sociálních služeb je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou,

Více

ÚVOD DO AVK. Jindra Vladyková

ÚVOD DO AVK. Jindra Vladyková ÚVOD DO AVK Mgr. Jindra Vladyková AKTIVITY S VYUŽITÍM KONÍ Jsou oborem hiporehabilitace Obsahují dvě základní i Sociální Pedagogická AKTIVITY S VYUŽITÍM KONÍ Pro obě i je kůň především silným motivačním

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY 1. Pan/paní: Rodné číslo: Bydliště: v textu této smlouvy dále jen klient 2. Organizace: Mgr. Lucie Brožková KDP Sluníčko IČO: 75100967 se sídlem: Příčná 376/18,

Více

Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM)

Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM) Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM) pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období 2016-2023 Co lze financovat z OP ZAMĚSTNANOST 1. Sociální služby a sociální

Více

SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY V PL A TK

SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY V PL A TK SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY V PL A TK v období realizace projektu Příprava a podpora vstupu na trh práce pro bývalé uživatele návykových látek a osoby ohrožené drogovou závislostí v konfliktu se zákonem

Více

A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 62TI2040,

A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 62TI2040, NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno, IČ 44990260 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 62 Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 62TI2040, Klub Čas Tišnov, Oblastní

Více

pracovní skupina: VZDĚLÁVÁNÍ, ZAMĚSTNANOST A ZAMĚSTNATELNOST

pracovní skupina: VZDĚLÁVÁNÍ, ZAMĚSTNANOST A ZAMĚSTNATELNOST pracovní skupina: VZDĚLÁVÁNÍ, ZAMĚSTNANOST A ZAMĚSTNATELNOST výstupy z 2.WS realizovaného 10. 7. 2013 Zájmové strany: rodiny s malými dětmi vzdělavatelé, lektoři a kariéroví poradci personalisté zaměstnavatelé

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Popis realizace poskytování sociální služby Název a adresa zařízení: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež CARAVAN ČSL armády 808/43b, Krnov, 794 01 Název a adresa provozovatele: EUROTOPIA Opava o.p.s.

Více

Byty sociální rehabilitace Humpolec

Byty sociální rehabilitace Humpolec Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

DOTAZNÍK SPOKOJENOSTI PRO RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY KLIENTŮ DENNÍHO STACIONÁŘE NADĚJE ZLÍN

DOTAZNÍK SPOKOJENOSTI PRO RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY KLIENTŮ DENNÍHO STACIONÁŘE NADĚJE ZLÍN NADĚJE, POBOČKA ZLÍN DENNÍ STACIONÁŘ DOTAZNÍK SPOKOJENOSTI PRO RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY KLIENTŮ DENNÍHO STACIONÁŘE NADĚJE ZLÍN Vážení rodinní příslušníci, obracím se na Vás s prosbou o vyplnění dotazníku. Tento

Více

Návrh modelu sociální služby PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ

Návrh modelu sociální služby PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ Návrh modelu sociální služby PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ Model služby byl navržen v rámci Závěrečné zprávy č. 2 projektu Evaluace poskytování sociálních služeb v MSK, CZ.1.04/3.1.00/A9.00019. Struktura

Více

STANDARD č. 9 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava

STANDARD č. 9 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava Pečovatelská služba OASA Opava Provozovatel: Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované sociální služby: 3941485 Standard

Více

Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců

Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců Obsah 1. Politika integrace cizinců v České republice 2. Implementace integrační politiky na území Jihomoravského kraje 3. Jihomoravské regionální

Více

Specifické metody SP LS 2015 Tématické okruhy :

Specifické metody SP LS 2015 Tématické okruhy : Specifické metody SP LS 2015 Tématické okruhy : Krizová intervence krize, vyjasnění pojmu, příčiny krize chování člověka v krizi a průběh krize krizová intervence, principy, cíle proces a formy krizové

Více

Město Sadská. Standardy kvality výkonu sociálně právní ochrany dětí Dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí

Město Sadská. Standardy kvality výkonu sociálně právní ochrany dětí Dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí Město Sadská Standardy kvality výkonu sociálně právní ochrany dětí Dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí Městský úřad je v souladu se zákonem o SPOD: podle 10 odst. 1 písm. a) povinen

Více

Co je to Grundtvig? Kde najít informace?

Co je to Grundtvig? Kde najít informace? Program Grundtvig je v rámci Programu celoživotního učení zaměřen na výukové a vzdělávací potřeby osob ve všech formách vzdělávání dospělých a na instituce a organizace nabízející nebo podporující toto

Více

Město Čelákovice. Standardy kvality výkonu sociálně právní ochrany dětí Dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí

Město Čelákovice. Standardy kvality výkonu sociálně právní ochrany dětí Dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí Město Čelákovice Standardy kvality výkonu sociálně právní ochrany dětí Dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí Městský úřad je v souladu se zákonem o sociálně právní ochraně dětí (dále

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS 1) pan paní: narozen narozena: bydliště: v textu této smlouvy dále jen osoba a 2) organizace: Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace

Více

Kód předmětu: MSBP_PC1

Kód předmětu: MSBP_PC1 PRAKTICKÉ ČINNOSTI 1 Kód předmětu: MSBP_PC1 O čem si budeme povídat? Obecně o pracovních činnostech Legislativní rovina předškolního vzdělávání Školský zákon 561/2004 RVP pro předškolní vzdělávání ŠVP

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Evidenční číslo smlouvy:.. kterou podle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli:

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Evidenční číslo smlouvy:.. kterou podle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli: Charita Vsetín Horní náměstí 135, 755 01 Vsetín, tel: 571 411 709 e-mail: vsetin@vsetin.charita.cz; www.vsetin.caritas.cz IČO: 44740778, účet: KB 563344851/0100 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Evidenční

Více

Popis realizace poskytované služby Centrum Archa nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, 62

Popis realizace poskytované služby Centrum Archa nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, 62 Popis realizace poskytované služby Centrum Archa nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, 62 Cílová skupina Služba je určena mladému člověku ve věku 13 až 26 let žijícímu ve Vsetíně a blízkém okolí, u

Více

KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM V OBLASTI DROGOVÉ PROBLEMATIKY - KRÉDO

KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM V OBLASTI DROGOVÉ PROBLEMATIKY - KRÉDO KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM V OBLASTI DROGOVÉ PROBLEMATIKY - KRÉDO Temenická 1, Šumperk 78701 Tel.: 583 550 235, 774 716 020, vedoucí oddělení: 777 911 125 E-mail: k-centrum@pontis.cz, vedoucí oddělení:

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Kosťa

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Kosťa Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Kosťa 1 Výroční zpráva 2014 K - komunikace. otevřená O - osobnost. respektování a chápání její jedinečnosti S - sounáležitost... a pochopení Tvých problémů,

Více

I. PRAVIDLA VYŘIZOVÁNÍ PODNĚTŮ, PŘIPOMÍNEK, STÍŽNOSTÍ PRO UŽIVATELE SLUŽBY

I. PRAVIDLA VYŘIZOVÁNÍ PODNĚTŮ, PŘIPOMÍNEK, STÍŽNOSTÍ PRO UŽIVATELE SLUŽBY I. PRAVIDLA VYŘIZOVÁNÍ PODNĚTŮ, PŘIPOMÍNEK, STÍŽNOSTÍ PRO UŽIVATELE SLUŽBY 1) Obecná ustanovení MENS SANA o.s. má stanovena pravidla pro vyřizování podnětů, připomínek a stížností osob na kvalitu nebo

Více

Pan (paní): Datum narození:. Adresa trvalého pobytu:... (dále jen uživatel ) Případně zastoupený opatrovníkem: Panem/paní:... Trvale bytem:.

Pan (paní): Datum narození:. Adresa trvalého pobytu:... (dále jen uživatel ) Případně zastoupený opatrovníkem: Panem/paní:... Trvale bytem:. FARNÍ CHARITA LITOMĚŘICE Charitní domov sv. Zdislava domov se zvláštním režimem, domov pro seniory, denní stacionář Dominikánské náměstí 92/1, 412 01 Litoměřice Tel: 416 731 429, 416 733 809, 731 402 430,

Více

NTS F - Integrace na trhu práce pro cizince

NTS F - Integrace na trhu práce pro cizince NTS F - Integrace na trhu práce pro cizince Složení NTS: Rozvojová partnerství Experti MV - odbor azylové a migrační politiky Správa uprchlických zařízení MV ČR MPSV - oddělení integrace cizinců MPSV -

Více

POPIS PROJEKTU TERÉNNÍ PROGRAM COM.PASS

POPIS PROJEKTU TERÉNNÍ PROGRAM COM.PASS Poskytovatel: Ponton, z.s. Druh sociální služby (dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách): Terénní program Název poskytované sociální služby: Terénní program COM.PASS, Podmostní 2398/1, Plzeň

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK NZDM Klub R-Mosty

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK NZDM Klub R-Mosty VEŘEJNÝ ZÁVAZEK NZDM Klub R-Mosty Jaké je naše poslání? Posláním nízkoprahového klubu R-Mosty o.s. je nabízet dětem a mládeži pohybující se v Praze 3 a přilehlé spádové oblasti, která se ocitla v obtížné

Více

TŘÍDNICKÁ HODINA. Obsahové, časové a organizační vymezení třídnické hodiny

TŘÍDNICKÁ HODINA. Obsahové, časové a organizační vymezení třídnické hodiny ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz TŘÍDNICKÁ HODINA Třídnická hodina

Více

UBYTOVÁNÍ. - Ubytovací komplex tvoří dvě čtyřpodlažní budovy (B, C):

UBYTOVÁNÍ. - Ubytovací komplex tvoří dvě čtyřpodlažní budovy (B, C): UBYTOVÁNÍ - Ubytovací komplex tvoří dvě čtyřpodlažní budovy (B, C): - budova B je uzpůsobena především seniorům, kteří jsou schopni pohybu s podporou kompenzačních pomůcek, zejména chodítek, hůlek - budova

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace - historie, zaměření, počet zaměstnanců/dobrovolníků Fond ohrožených

Více

I. Předmět smlouvy. II. Účel smlouvy

I. Předmět smlouvy. II. Účel smlouvy Smlouva o poskytování sociálních služeb dle ustanovení 48 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními stranami, kterými jsou:

Více

Metodické centrum MZK. Konference Architektura a výstavba knihoven Hradec Králové, 16. 6. 2016

Metodické centrum MZK. Konference Architektura a výstavba knihoven Hradec Králové, 16. 6. 2016 Metodické centrum MZK Konference Architektura a výstavba knihoven Hradec Králové, 16. 6. 2016 - Plán implementace Státní kulturní politiky MK ČR a Koncepci rozvoje knihoven na léta 2016-2020 - Vychází

Více

Sociální služby (právní úprava zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a prováděcí vyhláška k tomuto zákonu č. 505/2006 Sb.)

Sociální služby (právní úprava zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a prováděcí vyhláška k tomuto zákonu č. 505/2006 Sb.) Sociální služby (právní úprava zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a prováděcí vyhláška k tomuto zákonu č. 505/2006 Sb.) V zákoně o sociálních službách nalezneme upraveno následující: - základní

Více

KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A DOPROVODNÝCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ VIMPERK

KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A DOPROVODNÝCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ VIMPERK KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A DOPROVODNÝCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ VIMPERK 1 Obsah Úvod.3 I. část 4 Základní pojmy...4 Typy sociálních služeb..5 II. část.15 Služby poskytované

Více

Mateřská škola, Praha 8, Bojasova 1 Bojasova 1/1242, 182 00 Praha 8

Mateřská škola, Praha 8, Bojasova 1 Bojasova 1/1242, 182 00 Praha 8 Mateřská škola, Praha 8, Bojasova 1 Bojasova 1/1242, 182 00 Praha 8 Telefon: 286 884 253 E-mail: msbojasova@seznam.cz www.msbojasova.cz ZÁKLADNÍ INFORMACE O MATEŘSKÉ ŠKOLE Zřizovatel: MČ Praha 8 Právní

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

Popis realizace poskytování sociální služby Terénních programů SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji

Popis realizace poskytování sociální služby Terénních programů SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji 1 SPOLEČNĚ JEKHETANE, o. p. s. Palackého 13/49, 702 00 Ostrava IČ 68145209 Popis realizace poskytování sociální služby Terénních programů SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji Aktualizace

Více

Školní strategie prevence

Školní strategie prevence Školní strategie prevence Obchodní akademie a Střední odborná škola gen. Františka Fajtla, Louny pracoviště Postoloprtská na období 2013-2018 Zpracovala: Mgr. Hana Topičová, výchovná poradkyně, školní

Více

Plán školního poradenského pracoviště Školní rok 2016/2017

Plán školního poradenského pracoviště Školní rok 2016/2017 Plán školního poradenského pracoviště Školní rok 2016/2017 1 Obsah Základní informace... 3 Školní poradenské pracoviště... 3 Personální obsazení ŠPP... 3 Cíle poradenského a konzultačního servisu ŠPP...

Více

KOMORA SOCIÁLNÍCH PODNIKŮ

KOMORA SOCIÁLNÍCH PODNIKŮ Ing. Marek Juha místopředseda představenstva - CÍLE - Zasazovat se o popularizaci sociálního podnikání Prosazování podpory sociálních podnikatelů a sociálních podniků Usilovat o vytvoření kvalitní spolupráce

Více

Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie

Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie 1 Zaměření Program pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) je celoevropský nástroj financování, který

Více

Standardy kvality sociálně právní. Městys Ročov

Standardy kvality sociálně právní. Městys Ročov Standardy kvality sociálně právní ochrany dětí Městys Ročov Úřad městyse Ročov je v souladu s ustanovením 4 zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění, (dále jen zákon o SPOD)

Více

Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce

Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce Specifika sociální práce ve vězeňství Mgr. Ivana Hnidková Tábor 24. 9. 2014 OBSAH PŘÍSPĚVKU Profilace věznic Specializovaná oddělení Účel a zásady

Více

Výroční zpráva Centra pomoci vojákům v tísni z.ú.

Výroční zpráva Centra pomoci vojákům v tísni z.ú. Výroční zpráva Centra pomoci vojákům v tísni z.ú. Základní informace o organizaci Název : Centrum pomoci vojákům v tísni Sídlo: K Novým domkům 103, 159 00 Praha 5 IČ: 041 28 664 Webové stránky: www.cpvt.cz

Více

Případové konference jako nástroj sladění secializací sociální práce. Radka Janebová

Případové konference jako nástroj sladění secializací sociální práce. Radka Janebová Případové konference jako nástroj sladění secializací sociální práce Radka Janebová Cíle příspěvku Vymezit PK. Vymezit oblasti a situace sociální práce, kdy lze realizovat PK. Reflektovat, k čemu může

Více

Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce Možnosti využití profesiogramu při konstrukci vzdělávacího programu

Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce Možnosti využití profesiogramu při konstrukci vzdělávacího programu Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce Možnosti využití profesiogramu při konstrukci vzdělávacího programu oldrich.matousek@ff.cuni.cz Výstupy z učení Znalosti Dovednosti (dovednosti specifické

Více

Mgr. Helena Petroušková Brumov Bylnice 19.4.2012

Mgr. Helena Petroušková Brumov Bylnice 19.4.2012 Mgr. Helena Petroušková Brumov Bylnice 19.4.2012 ORP Valašské Klobouky: ca 24.000 obyvatel + Slavičín 7.000,- obyvatel + Bohuslavice nad Vláří, Lipová, Petrůvka, Rudimov, Šanov ca 1.000,- obyvatel Celkem:

Více

centrum behaviorálních experimentů

centrum behaviorálních experimentů centrum behaviorálních experimentů analyzujeme rozhodování V reálném prostředí, které je kompexním provázaným systémem testujeme jaké různé teorie či myšlenky, podoby regulace, formy organizace či firemní

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

Příloha č. 1 Indikátory výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I

Příloha č. 1 Indikátory výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Příloha č. Indikátory výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I k předkládání žádostí o podporu zjednodušených projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj a

Více

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: terénní programy, identifikátor: 9100570

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: terénní programy, identifikátor: 9100570 POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: terénní programy, identifikátor: 9100570 POSLÁNÍ SLUŽBY Posláním Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež,

Více

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění. Obecní úřad Úherce

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění. Obecní úřad Úherce Standardy kvality sociálně-právní ochrany dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění Obecní úřad Úherce Obecní úřad Úherce je v souladu s ustanovením 4 zákona č. 359/1999

Více

Šablony pro mateřské školy:

Šablony pro mateřské školy: Šablony pro mateřské školy: Částka uváděná u jednotlivých šablon slouží k pokrytí veškerých nákladů na realizaci aktivit tj. kromě mzdy v případě personálních šablon nebo kurzovného v případě vzdělávacích

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

Denní stacionář Jitřenka, Zábělská 5/43, Plzeň 4 Doubravka, 312 00 Plzeň

Denní stacionář Jitřenka, Zábělská 5/43, Plzeň 4 Doubravka, 312 00 Plzeň Denní stacionář Jitřenka, Zábělská 5/43, Plzeň 4 Doubravka, 312 00 Plzeň Popis realizace poskytování sociální služby: Denní stacionář Jitřenka, Zábělská 5/43, Plzeň 4 Doubravka, 312 00 Plzeň (dále jen

Více

Vstup uživatele do služby

Vstup uživatele do služby Popis realizace poskytování sociální služby 1 Odborné sociální poradenství (sociální služba odborné sociální poradenství podle 37 odst. 3 zákona č.108/2006 Sb.) je poskytováno na základě druhových standardů*

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Oblastní charita Uherský Brod Druh služby Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením Identifikátor 2893219

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Diakonie ČCE středisko Vsetín Druh služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Identifikátor 7370148 Forma služby Ambulantní,

Více

SOCIÁLNÍ PROBLEMATIKA

SOCIÁLNÍ PROBLEMATIKA SOCIÁLNÍ PROBLEMATIKA Soubor dokumentů v tomto bloku má za úkol poukázat na rizikové lokality na teritoriu Jižního Města, kde je pozorována koncentrace problémových osob a z toho plynoucí rizika při kontaktu

Více

Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012. Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov

Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012. Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012 Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov Inkluze v Jirkově Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Žadatel:

Více

Nové Hrady 27. dubna 2010

Nové Hrady 27. dubna 2010 Rekvalifikační kurzy nabízen zené úřady práce Nové Hrady 27. dubna 2010 Obsah prezentace obecná informace současná situace v oblasti rekvalifikací regionální individuální projekty Základní informace rekvalifikace

Více

SOCIÁLNÍ INKLUZE OSTRAVA Integrovaný program

SOCIÁLNÍ INKLUZE OSTRAVA Integrovaný program Statutární město Ostrava Odbor sociálních věcí, školství, sportu a volnočasových aktivit SOCIÁLNÍ INKLUZE OSTRAVA Integrovaný program www.ostrava.cz Cíl a východiska programu Cílem je vytvořit komplexní

Více

STRUKTUROVANÉ UČENÍ. Příklady vzdělávací práce u žáků s poruchami autistického spektra v naší škole

STRUKTUROVANÉ UČENÍ. Příklady vzdělávací práce u žáků s poruchami autistického spektra v naší škole STRUKTUROVANÉ UČENÍ Příklady vzdělávací práce u žáků s poruchami autistického spektra v naší škole STRUKTUROVANÉ UČENÍ V naší škole využíváme při vzdělávání žáků s PAS metodiku práce nazvanou strukturované

Více

SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ

SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Vnitřní směrnice: SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU

Více

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu 176 VYHLÁŠKA ze dne 5. června 2009, kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání v rekvalifikačním zařízení a způsob jeho ukončení Ministerstvo školství,

Více

Pomáháme společně. Praha, 17.3.2016

Pomáháme společně. Praha, 17.3.2016 Pomáháme společně Praha, 17.3.2016 - založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací - je územní složkou Diecézní charity Litoměřice, je členem Charita Česká republika, Caritas Europa a Caritas

Více

Centrum sociální pomoci Třinec, příspěvková organizace Máchova 1134, 739 61 Třinec. středisko: domy na půl cesty. Čapkova č. 708, 739 61 Třinec

Centrum sociální pomoci Třinec, příspěvková organizace Máchova 1134, 739 61 Třinec. středisko: domy na půl cesty. Čapkova č. 708, 739 61 Třinec Centrum sociální pomoci Třinec, příspěvková organizace Máchova 1134, 739 61 Třinec středisko: Název zařízení: Druh služby: Forma služby: Zařízení sociálních služeb: Kapacita: Provozní doba: Místo poskytování:

Více

Projektové priority RHK PK a Akademie HK PK v oblasti školství 2014-2020. Mgr. Marcel Gondorčín

Projektové priority RHK PK a Akademie HK PK v oblasti školství 2014-2020. Mgr. Marcel Gondorčín Projektové priority RHK PK a Akademie HK PK v oblasti školství 2014-2020 Mgr. Marcel Gondorčín Příprava strategií a koncepčních dokumentů Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Plzeňského

Více

Popis realizace poskytování sociální služby. Nízkoprahový klub pro děti a mládež Rachot

Popis realizace poskytování sociální služby. Nízkoprahový klub pro děti a mládež Rachot Popis realizace poskytování sociální služby k registraci sociální služby v souladu s 79 zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Platnost od: 1.2.2015 Název poskytovatele

Více

Politika zaměstnanosti

Politika zaměstnanosti 25. 11. 2014 Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci Služby Úřadu práce České republiky dle zákona č. 435/2004 sb., o zaměstnanosti Provádí zprostředkování zaměstnání, spolupracuje s agenturami

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA Název: Sdružení Českolipsko Právní forma: zájmové sdružení Adresa: náměstí T. G. M. 165, 470 01 Česká Lípa IČO: 75059843 Účelem sdružení je zajištění efektivní

Více

Právní rámec ochrany osobních údajů Úřad pro ochranu osobních údajů JUDr. Alena Kučerová

Právní rámec ochrany osobních údajů Úřad pro ochranu osobních údajů JUDr. Alena Kučerová Právní rámec ochrany osobních údajů Úřad pro ochranu osobních údajů JUDr. Alena Kučerová Připraveno pro vystoupení dne 29. května na konferenci Online kriminalita prevence a legislativa Ústavní zakotvení

Více

ANIMACE PRO ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÉ ŠKOLY

ANIMACE PRO ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÉ ŠKOLY ANIMACE PRO ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÉ ŠKOLY Setkání zástupců základních a mateřských škol a jejich zřizovatelů z území MAS Hradecký venkov 7. 3. 2016 Mžany Území MAS Hradecký venkov Podpora regionálního školství

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2012,

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2012, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2012 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška statutárního města Brna č. 20/2001, kterou se vydává Statut města datum nabytí účinnosti: 27. 4. 2012 Magistrát

Více

Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004. CzechPOINT@office. Pracovní sešit

Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004. CzechPOINT@office. Pracovní sešit Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004 CzechPOINT@office Pracovní sešit Materiál vznikl v rámci řešení projektu Vzdělávání v oblasti základních registrů a dalších kmenových projektů egovernmentu, registrační

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby k 31.1.2016

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby k 31.1.2016 Příloha: 54 TR 617 31/1 NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČO: 44990260 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 54 raná péče NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 54 TR 617 Raná péče Třebíč, Karlovo

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Občanské sdružení ONŽ pomoc a poradenství pro ženy a dívky 37 odborné sociální

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence. Marie Báňová

Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence. Marie Báňová Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence Marie Báňová Obsah příspěvku Jaký význam má individuální přístup Jak chápat individuální přístup Co všechno potřebuje personál vzít na vědomí,

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FILOSOFICKÁ FAKULTA Katedra sociální práce Vladimíra Hanušová Analýza služeb Centra pro zdravotně postižené v Kolíně Bakalářská práce Praha 2008 1 Autor práce: Vladimíra Hanušová

Více

Proč o tom mluvit právě teď?

Proč o tom mluvit právě teď? P a v e l Z i k l Ú s t a v p r i m á r n í a p r e p r i m á r n í e d u k a c e P d F U H K Proč o tom mluvit právě teď? Nová právní úprava od 1. 9. 2016 (školský zákon ve znění 82/2015 Sb., nová vyhláška

Více

Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR

Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR Seminář Zdravotně postižení - příspěvek na péči. Jak dál? 17. 4. 2015 Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Sekce pro sociální věci, GŘ ÚP ČR Obsah prezentace

Více

Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci

Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci základní registr agend orgánů veřejné moci a některých práv a povinností Štěpánka Cvejnová, MVČR Miroslav Vlasák, Equica, a.s. Obsah Úvod

Více

Ekonomika podnikání v obchodě a službách

Ekonomika podnikání v obchodě a službách Studijní obor Ekonomika podnikání v obchodě a službách Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor je odborně garantován Katedrou managementu a podnikání a Katedrou

Více

Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě

Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě Proč studovat v Opavě? individuální přístup vyučujících: u nás není student jen číslem snadná dostupnost všech univerzitních

Více

Denní stacionář (DS) sociální služba podle 46 zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách.

Denní stacionář (DS) sociální služba podle 46 zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách. Denní pobyt, Purkyňova 16, 750 02 Přerov Denní stacionář: 1. Obecné informace Sociální služby města Přerova Denní pobyt, Purkyňova 16, 750 02 Přerov, je zařízení sociálních služeb, které poskytuje sociální

Více

Oddíl II. Údaje o odborných zástupcích 5 : A. Odborný zástupce pro obory specializačního vzdělávání lékařů obec 6........ ulice...... č.p./č.o. /... D

Oddíl II. Údaje o odborných zástupcích 5 : A. Odborný zástupce pro obory specializačního vzdělávání lékařů obec 6........ ulice...... č.p./č.o. /... D Krajský úřad Zlínského kraje Odbor zdravotnictví tř. T. Bati 21 761 90 Zlín Identifikátor datové schránky: scsbwku Žádost o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb právnická osoba dle 121 odst.

Více

MÍSTO, KDE ŽIJEME. - domov, orientace v místě bydliště (plány). - škola bezpečná cesta do školy.

MÍSTO, KDE ŽIJEME. - domov, orientace v místě bydliště (plány). - škola bezpečná cesta do školy. MÍSTO, KDE ŽIJEME - vyznačí v jednoduchém plánu místo svého bydliště a školy, cestu na určené místo a rozliší možná nebezpečí v nejbližším okolí - domov, orientace v místě bydliště (plány). - škola bezpečná

Více

Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění. Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo?

Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění. Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo? Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo? Kdo může poskytovat zdravotní služby Zákon č. 48/1997

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE dle 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) pro zpracování nabídky k veřejné zakázce zadané v otevřeném řízení s názvem Výběr dodavatelů služeb sociální

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA Koncepce IAP skupiny silniční nákladní doprava Ing.Jiří Novotný CDV v.v.i. Při vlastním zpracování návrhu IAP jsme vycházeli z: analýzy výzkumných aktivit (národních

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0767 Šablona: III/2 2. č. materiálu: VY_ 32_INOVACE_123 Jméno

Více