Multimetr série M-3600D

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Multimetr série M-3600D"

Transkript

1 Multimetr série M-3600D Komentár k obr. na str Tlacítko POWER 2. Tlacítko FUNKCE 3. Tlacítko SET/RESET 4. Tlacítko AC/DC 5. Tlacítko manuálního prepínání UP 6. Tlacítko manuálního prepínání DOWN 7. Konektor pro tranzistory 8. Konektor pro kondenzátory a teplotní sondu 9. Otocný prepínac 10. Vstup 20A 11. Vstup ma 12. Vstup COM 13. Vstup V/ 14. LCD 15. Analogový bargraf 16. Merítko bargrafu 17. Indikace pretížení 18. Auto-Hold 19. Data-Hold 20. Minimum 21. Maximum 22. Relativní hodnota 23. Pamet 24. Vyvolání pameti 25. Duální displej 26. Indikace komunikace s PC 27. Indikace komparace 28. Císlo pameti 29. Diodový test 30. Indikace strídavých velicin 31. Test pruchodnosti 32. Záporná polarita 33. Frekvence 34. Teplota 35. Kapacita 36. Zesilovací cinitel tranzistoru 37. Test logiky 38. Decibely 39. Subdisplej 40. Indikace vybité baterie 41. Jednotky merené veliciny Obsah: 1. Úvod 2. Bezpecnostní informace 2-1. Bezpecnostní zajištení 2-2. Bezpecnostní znaky

2 2-3. Bezpecnostní upozornení 3. Príprava pro merení 3-1. Instalace baterie 3-2. Užití kabelu 3-3. Využití pouzdra 4. Kontrola pred merením 5. Užití multimetru 5-1. Tlacítka 5-2. Konektory 5-3. Vstupní svorky 5-4. Displej 6. Vlastní merení 6-1. Merení napetí 6-2. Merení proudu 6-3. Merení pruchodnosti 6-4. Merení odporu 6-5. Kontrola diod 6-6. Merení kmitoctu 6-7. Merení kapacity 6-8. Merení db 6-9. Kontrola tranzistoru 6-10.Merení teploty 6-11.Logický test 6-12.Pripojení multimetru k PC 7. Údržba 7-1. Výmena pojistky 7-2. Základní údržba 8. Specifikace 8-1. Základní parametry 8-2. Specifické parametry Výrobce si vyhrazuje, vzhledem k inovacím výrobku, právo na odlišnosti mezi uvedenou specifikací a prístrojem. 1. Úvod Nová série multimetru M-3600D obsahuje duální displej a možnost komunikace s PC. Prístroj zobrazuje údaje do 1999, merí skutecnou efektivní hodnotu, db, teplotu (M-3640D, M-3660D) a kmitocet do 20MHz (M-3650D, M-3660D). Následující informace ctete prosím velmi pozorne. 2. Bezpecnostní informace 2-1. Tento multimetr byl vyroben a testován pod IEC 348 a DIN 57411/ VDE0411 a splnuje bezpecnostní trídu II. Tento manuál obsahuje informace o bezpecné práci s tímto multimetrem Bezpecnostní znaky 20A Vstup pro merení proudu do 20A je chránen pojistkou této hodnote. Pri kontinuálním merení nemerte déle než 30 sek. a pak vyckejte 15 min..

3 ma Maximální proud meritelný na tomto vstupu je 200mA a je chránen pojistkou s príslušnou hodnotou. MAX 500V Abyste zabránili možnosti úrazu elektrickým proudem nebo poškození prístroje, nepripojujte na takto oznacený vstup vyšší napetí než 500V. MAX Maximální merené napetí muže mít hodnotu 1000V AC =1000V nebo 750V DC. 750V Budte zvlášt opatrní pri merení vysokého napetí! /!\ Rádne se seznamte s takto oznacenými instrukcemi. Oznacení pro bezpecností trídu II Bezpecnostní upozornení Abyste zabránili úrazu elektrickým proudem nebo poškození prístroje, nepripojujte multimetr na vyšší napetí než 1000V DC nebo 750V AC Abyste zabránili poškození prístroje, nikdy nepripojujte na vstup merícího prístroje napetí vyšší, než je uvedeno v tab.1 pro ruzné rozsahy merení Jestliže meníte rozsah merení, vždy predtím odpojte merící kabely z mereného obvodu Abyste zabránili úrazu elektrickým proudem, seznamte se rádne s pravidly merení v obvodech s napetím nad 60V DC nebo 25V AC Rozsah 20A je chránen pojistkou. Nikdy však nemerte proud presahující tuto hodnotu. Nikdy nepripojujte napetí mezi svorky 20A nebo ma a COM Nemerte v mokrém prostredí Vždy se presvedcete, že jsou merící kabely v perfektním stavu. Príprava na merení 3-1. Instalace baterie Tento prístroj vyžaduje pro napájení baterii 9V. Symbol baterie na displeji signalizuje nízké napetí baterie. V tomto prípade baterii vymente. Špatná baterie znesnadnuje ctení z displeje. Pri výmene baterie vždy odpojte merící kabely od mereného obvodu. Pri výmene baterie postupujte následovne: 1. Vypnete spínac a odpojte merící kabely. 2. Odšroubujte šroub a sejmete vícko prostoru baterie. 3. Pripojte a vložte novou baterii. 4. Prišroubujte kryt prostoru pro baterii.

4 3-2. Použití merících kabelu Používejte výhradne kabely priložené k multimetru. Tyto kabely jsou konstruovány pro napetí do 1200V. Pozn.: Ackoli jsou kabely konstruovány pro napetí do 1200V, multimetr umožnuje merení jen do 1000V DC a 750V AC. Kdybyste chteli merit napetí vyšší než tato, vystavujete do nebezpecí sebe i merící prístroj. Kabel zasunutý do zdírky COM nikdy nepripojujte na napetí vyšší než 500V Použití stojánku Stojánek použijte pro postavení nebo zavešení multimetru. Pro postavení multimetru stojánek vyklopte a multimetr o nej oprete. Pro zavešení musíte stojánek vyjmout jeho stlacením v míste, kde je uchycen, a zpet ho uchytit tak, jak znázornuje obr. na str.10. Kontrola pred merením Pred merením si projdete tyto následující kroky: 4-1. Stlacte tlacítko ON/OFF do polohy ON Otocný prepínac navolte do požadovaného rozsahu Zvolte další režimy cinnosti tlacítky nad otocným prepínacem. Tlacítky UP DOWN volíte císlo pameti v režimu MEM nebo RCL, nebo polaritu a hodnotu v pameti v režimech REL a CMP. Tlacítko FUNCTION použijte pro výber požadovaného módu. Daný mód opustíte dvakrát stlacením tlacítka SET/RESET. Tlacítko SET/RESET aktivujete jedním stlacením a jeho funkci zrušíte opetovným stlacením. Tlacítkem DC/AC volte stejnosmerné nebo strídavé merené veliciny. Použití multimetru 5-1. Tlacítka Následující body 1-6 popisují použití tlacítek. Tyto tlacítka jsou používána v soucinnosti s otocným prepínacem, címž si vyberete príslušný režim merení. Pri každém stisknutí tlacítka se ozve pípnutí. Souhrn použití techto tlacítek znázornuje obr. na str.13. Na displeji je pak zobrazen symbol funkce, která byla takto vybrána. Pri prepnutí otocného prepínace se veškerý, predtím zvolený, výber funkcí ruší. 1. ON/OFF spínac Abyste zapnuli prístroj stisknete spínac ON/OFF. Vypnutí prístroje docílíte jeho opetovným stisknutím. Automatické vypínání Prístroj se automaticky vypne, jestliže po dobu 20 min. není použito žádné z tlacítek ani otocný prepínac. Je-li merící prístroj v režimu komunikace s PC, Hi pri merení kapacit, AC mv nebo v merení db, není tato funkce automatického vypnutí v cinnosti.

5 2. FUNCTION Po zapnutí je zobrazen na displeji symbol A-H. Po stisknutí tlacítka FUNCTION se dostanete do módu výberu požadované funkce. Pro zrušení nastavené funkce použijte tlacítko SET/RESET. sekvence funkcí je následující: A-H - D-H - MIN - MAX - REL - MEM - RCL - DUAL - COM - CMP. 3. SET/RESET Stisknete toto tlacítko pro zrušení vybraného módu funkce. Na displeji bude zobrazen symbol A-H. Je-li vybrána funkce REL nebo CMP, tlacítko RESET není funkcní. Pro zrušení dané funkce pak bud prepnete otocný prepínac do jiného rozsahu nebo zvolte jinou funkci klávesy FUNCTION. 4. DC/AC Tímto tlacítkem vyberte stejnosmerný nebo strídavý prubeh merené veliciny. 5.& 6. UP, DOWN Tyto tlacítka použijte pro výber polarity a hodnoty v módech REL a CMP a pro adresování pametí v režimu MEM a RCL Popis konektoru 7. Tranzistor hfe Zapojte tranzistor do konektoru dle vyznaceného popisu. 8. Kapacitní (M-3610D) a teplotní (jen M-3640D/M-3660D) konektor. Kondenzátor zasunte do konektoru pro merení kapacit se správnou polaritou. Nikdy nemerte nabitý kondenzátor. Vždy se presvedcete, že je merený kondenzátor bez napetí. Teplotní sondu typu K zasunte do príslušného konektoru, viz. obr. na str Otocný prepínac Je jím možné volit následující funkce: mv milivolty AC/DC V volty AC/DC ma miliampéry AC/DC A ampéry AC/DC pruchodnost odpor test diod FREQ frekvence CAP kapacita hfe zesilovací cinitel tranzistoru TEMP teplota HIGH LOW logický test db decibely 5-3. Vstupní svorky A vstupní svorka Slouží pro merení AC/DC proudu do 20A. Otocný prepínac prepnete do príslušného rozsahu. 11. ma vstupní svorka Slouží pro merení proudu AC/DC do hodnoty 200 ma. Otocný prepínac v poloze ma. 12. COM vstupní svorka Spolecná svorka pro všechna merení.

6 13. V/ Slouží pro merení pruchodnosti, diod, ohmu, napetí, frekvence, db, logického testu Digitální a analogový údaj na displeji 14. Digitální displej Maximální zobrazená hodnota 1999 s automatickým zobrazením polarity a desetinné tecky. 15. Analogový bargraf Je složen z 23 segmentu, které se rozsvecují zleva doprava. Je analogový s pohybem rucicky analogového merícího prístroje. Je-li displej preplnen, je tento stav signalizován symbolem OL a blikajícím bargrafem. 16. Merítko bargrafu Toto merítko umožnuje absolutní ctení údaje. 17. Indikace pretížení Tento stav je indikován symbolem OL a blikajícím bargrafem. 18. A-H Auto-Hold Pri této funkci je údaj na pomocném displeji zmrazen na dobu 4 sek. po ukoncení merení. 19. D-H Data Hold Pri této funkci je po stisknutí klávesy SET/RESET uchován na pomocném displeji merený údaj, pri nemž byla tato klávesa stisknuta. 20. MIN minimum Na pomocném displeji je uchována nejnižší hodnota z prubehu daného merení. 21. MAX maximum Na pomocném displeji je uchována maximální hodnota z prubehu daného merení. 22. REL relativní merení Porovnává merenou hodnotu s hodnotou referencní. Pro uložení referencní hodnoty postupujte následovne: 1. Nastavte mód REL. 2. Pomocí tlacítek UP/DOWN a SET/RESET nastavte požadovanou referencní hodnotu vcetne znaménka. 3. Pro konecné uložení nastavené hodnoty stisknete SET/RESET. 4. Pro ukoncení funkce REL prepnete otocný prepínac do jiné polohy. Pomocný displej zobrazuje pak pri merení rozdílovou hodnotu merené a referencní hodnoty a hlavní displej hodnotu merenou. Je-li merená hodnota shodná s referencní hodnotou, pomocný displej zobrazí MEM pamet Umožnuje uložení až 10 merených hodnot do pameti. Pro jejich uložení postupujte následovne: 1. Prepnete prístroj do funkce MEM. 2. Tlacítky UP/DOWN navolte císlo pameti Tlacítkem SET/RESET uložte požadovanou hodnotu do pameti.

7 Pri opetovném uložení hodnoty pod stejné císlo pameti se predešlá uložená hodnota automaticky prepíše novou hodnotou. 24. RCL vyvolání hodnot z pameti Tato funkce umožnuje ctení hodnot uložených do pameti. Postupujte následovne: 1. Zvolte RCL mód. 2. Tlacítky UP/DOWN zvolte císlo pameti Uloženou hodnotu vyvolejte tlacítkem SET/RESET. 25. DUAL duální provoz displeje Umožnuje soucasné zobrazení 2 parametru merené veliciny, jak znázornuje následující tabulka: vstupní velicina hlavní displej pomocný displej AC napetí frekvence frekvence AC napetí teplota oc of LOGIC Hi/Lo frekvence db db AC napetí Pozn.: I pri merení DC napetí je zobrazovaná frekvence Pri merení DC/AC A, odporu, diod a hfe ukazuje pomocný displej frekvenci.000. Tento stav nijak neovlivnuje merení hlavního displeje. Pri duálním merení s hlavní velicinou frekvence je rozsah napetí nastavený na pomocném displeji 20V. Pri merení kmitoctu s vyšší úrovní napetí merte tyto dve veliciny v duálním provozu s primárním merením napetí. 26. COM komunikace Jestliže provádíte merení s využitím pripojení multimetru k PC, zvolte pro komunikaci mezi multimetrem a PC funkci COM. 27. CMP komparace Umožnuje merení veliciny v podobe komparace s predem nastavenou komparacní úrovní v úrovni Hi a Lo. Na pomocném displeji se pak zobrazují znaky Hi, je-li vstupní hodnota vyšší než reference Hi, znak Lo, je-li vstupní hodnota nižší než reference Lo, a symbol PASS, je-li vstupní hodnota mezi hodnotami Hi a Lo. Pro uložení referencních hodnot min/max postupujte obdobne jako v bodech REL 2,3. Pro ukoncení módu CMP stisknete klávesu FUNCTION nebo prepnete otocný prepínac. 28. Adresování pameti V režimech MEM a RCL mužete adresovat pamet do 10, a to pomocí tlacítek UP/DOWN Symboly na displeji 29. Symbol diodového testu Displej zobrazuje velikost napetí na prechodu pri merícím proudu 1 ma, a to od 0 do 2,0 V. 30. AC symbolizuje strídavý prubeh merené veliciny 31. Symbol testu propojení Symbolizuje režim testu propojení, sloužícímu k testu neporušenosti vodicu, pojistek, atd..

8 32. Znaménko polarity Automaticky indikuje polaritu merené veliciny. 33. FREQ merení frekvence Umožnuje merení kmitoctu do 1 MHz ve 4 krocích 2,20,200 khz, 1 MHz (M3610D,3630D,3640D). Umožnuje merení kmitoctu do 20 MHz v 5 krocích 2,20,200 khz, 2,20 MHz (M3650D,3660D). 34. TEMP teplota Umožnuje merení teploty od -40 do 1200 oc pomocí termoclánku typu K. (Platí jen pro M3640D, M3660D). 35. CAP merení kapacit Umožnuje merení kapacit ve 2 rozsazích Lo: nf 2,20,200, Hi: uf 2,20, hfe zesilovací cinitel tranzistoru Umožnuje merení tohoto parametru tranzistoru. 37. LOG logický test Umožnuje merení v obvodech s logickými úrovnemi v symbolech Lo, Hi, db merení úrovne v decibelech (jen M3640D,3660D) Umožnuje tak merení v logaritmickém merítku. 39. Pomocný displej Umožnuje ctení pomocných hodnot merené veliciny. 40. Symbol baterie Tento symbol signalizuje pokles napetí baterie pri nemž je potrebné baterii vymenit. Tuto výmenu provedte nejpozdeji do 8 provozních hodin od doby, kdy se tento symbol rozsvítil. 41. Prehled symbolu displeje AC strídavý prubeh DC stejnosmerný prubeh mv milivolty V volty khz kilohertzy MHz megahertzy oc stupen Celsia of stupen Fahrenheita uf mikrofarad nf nanofarad A amper ma miliamper ohm k kiloohm M megaohm db decibely

9 Jak provádet merení 6-1. Merení DC/AC napetí Upozornení: Nikdy nemerte napetí vyšší než 1000 V DC nebo 750 V AC. Vystavujete tak v nebezpecí multimetr i sebe. 1. Otocným prepínacem zvolte požadovaný rozsah: 200mV, 2,20,200V AC/DC nebo 1000 V DC a 750V AC. 2. Zvolte požadovaný prubeh napetí AC/DC. 3. Multimetr pripojte paralelne k merenému obvodu. Pozn.: Na rozsazích 200mV a 2V muže být na displeji zobrazena malá hodnota, i když merící hroty nejsou pripojeny do obvodu. Tato hodnota však nemá vliv na merení. Každý z 5 napetových rozsahu vykazuje vstupní impedanci 10 M a kapacitu menší než 100 pf Merení proudu Upozornení: Nikdy nemerte proud v obvodu, v nemž je napetí naprázdno vetší než 250V. Rozsah 20 A je také jišten pojistkou. Pri prekrocení maximální hodnoty proudu muže pri velkém proudovém nárazu dojít k poškození prístroje. 1. Prepnete otocný prepínac do požadovaného proudového rozsahu 200uA,2,20,200mA,20A (pro M3630D,3650D) nebo 200uA,2,200mA, 20A (pro M3610D) nebo 2,200mA,20A (pro M3640,3660D). 2. Zvolte prubeh mereného proudu AC/DC. 2. Multimetr pripojte sériove s mereným obvodem. Pozn.: Pokud neznáte hodnotu mereného proudu, zapocnete merení na rozsahu 20A, a pak prípadne prejdete na nižší rozsah vcetne zmeny vstupních zdírek Merení propojení Prepínac prepnete do požadovaného režimu a promerte spojení daných cástí obvodu. Upozornení: Nikdy tento test neprovádejte v obvodu pod napetím. Zvuková signalizace je v cinnosti pro hodnoty odporu nižší než Merení odporu Upozornení: Nikdy nemerte odpor na prvcích, které jsou pod napetím. Pred merením se ujistete, zda je obvod skutecne bez napetí, a zda jsou vybity všechny kapacitory. 1. Otocným prepínacem nastavte požadovaný rozsah od 200 do 2000M (pro M3610D,3630D,3650D) nebo od 200 do 20M (pro M3640D,3650D). 2. Merící kabely pripojte k merenému prvku. Pozn.: Merící kabely vykazují pri jejich zkratování odpor cca 0,2-1. Pri merení odporu se ujistete o dobrém kontaktu mezi merícími hroty a mereným prvkem. Je-li prekrocen nastavený rozsah, je zobrazen na displeji symbol OL. Pri merení odporu vyšších než 1 M trvá nekolik vterin, než se ustálí údaj na displeji Test diod Tato funkce slouží pro zmerení PN prechodu polovodicových prvku. 1. Otocný prepínac prepnete do režimu testu diod (symbol diody). 2. Merící kabely pripojte do svorek COM a V/. 3. Merící hroty pripojte k merené diode. Pozn.: Jestliže displej signalizuje prekrocení rozsahu, diodu prepólujte. Jestliže displej zobrazí hodnotu, odpovídající danému prechodu, je prvek v porádku. Zobrazuje-li displej opet prekrocení rozsahu, je prvek prerušen. Zobrazuje-li displej v obou smerech nízkou hodnotu, je merený prvek proražen.

10 6-6. Merení kmitoctu Upozornení: Pri merení kmitoctu nikdy neprekracujte efektivní hodnotu mereného napetí 750V. 1. Prepnete otocný prepínac do polohy FREQ a vyberte príslušný rozsah 2,20,200kHz a 1MHz (pro M3610D,3630D,3640D) nebo 2, 20,200kHz, 2,20MHz (pro M3650D,3660D). 2. Kabely pripojte do zdírek COM a V/. 3. Merící hroty pripojte k merenému obvodu. Upozornení: (M3610D,3630D,3640D) Pro merení kmitoctu nad 200kHz není možno použít funkci COM pro komunikaci s PC. Pozn.: Po pripojení merících hrotu ke zdroji signálu nikdy neprepínejte otocný prepínac do jiného rozsahu. Mohlo by dojít k poškození komponentu multimetru. Ochrana proti pretížení: 750V AC/DC RMS. Limitní hodnota vstupního napetí pri komunikaci s PC je 20V AC. Pro zvýšenou presnost merení doporucujeme použít stínený kabel s konektorem BNC Merení kapacity 1. Pred merením zcela vybijte merený kapacitor. I zbytkový náboj na kapacitoru muže zpusobit poškození komponentu multimetru. 2. Otocný prepínac nastavte do požadovaného rozsahu Lo nebo Hi. 3. Vybitý kondenzátor zasunte do konektoru pro jeho pripojení i s ohledem na jeho polaritu. Pozn.: Pri navoleném rozsahu Hi není v cinnosti funkce automatického vypnutí prístroje Merení db úrovne Upozornení: Nemerte vyšší napetí než 20V AC. Mohlo by dojít k poškození prístroje. 1. Otocný prepínac prepnete do polohy 200mV nebo 20V AC. 2. Merící hroty pripojte paralelne k merenému obvodu. Pozn.: Pri merení db není v cinnosti funkce automatického vypnutí. Merené hodnoty jsou v logaritmickém merítku, viz. tab.: vstupní napetí db 0,075 mv -60 db 109 mv -17 db 1,94 V 8 db 19,40 V 28 db 6-9. Merení tranzistoru Upozornení: Tento vstup není chránen proti pretížení. Nikdy na nej nepripojujte napetí. 1. Otocný prepínac prepnete do polohy hfe. 2. Merený tranzistor zasunte do konektoru s ohledem na zapojení vývodu. Pozn.: Pri merení darlingtonových tranzistoru, které obsahují vnitrní rezistor, je merení ovlivneno tímto prvkem a ctený údaj je pak chybný.

11 Pri merení nepovažujte namerený údaj za absolutní merení, nýbrž za údaj, který svedcí o funkcnosti tranzistoru. Tranzistor nemužete merit, je-li zapojen do obvodu. Rovnež není možné merit tranzistory FET. Pro merení výkonových tranzistoru použijte externí prípravek pro jejich uchycení. Nepoužívejte tento prístroj pro rozlišování typu tranzistoru. Jelikož je parametr hfe závislý na teplote, nedotýkejte se pri merení pouzdra tranzistoru Merení teploty (M3640D,3660D) Tento prístroj umožnuje merení teploty a pri duálním režimu soucasne v oc na hlavním displeji a v of na pomocném displeji. Tento prístroj umožnuje merení v rozsahu -40oC oC. Pro merení je využit termoclánek typu K Logický test Tento test umožnuje snadné ctení logických úrovní v symbolech Lo, Hi, ---, indikujících nízkou, vysokou a nedefinovanou úroven. 1. Otocný prepínac prepnete do polohy HIGH/LO. 2. Merící kabely zasunte do zdírek COM a V/. 3. Cerný kabel pripojte na záporný pól obvodu a cervený na kladný pól. V této pozici stisknete tlacítko SET/RESET. Tím uložíte komparacní úroven Hi. 4. Pri merení úrovní se pak zobrazují na displeji symboly následovne: Je-li merená úroven alespon 70% vysoké úrovne, zobrazí se symbol Hi. Je-li merená úroven nižší než 30%, zobrazí se symbol Lo. Je-li merená úroven v intervalu mezi temito hodnotami, zobrazí se symbol ---. Pozn.: V tomto režimu nejsou v cinnosti funkce MIN, MAX a DH. Referencní úroven Hi je možné nastavit od 3V do 19,9V. Merené úrovne pak mohou být v rozmezí 0-19,9V Komunikace s PC Pripojení multimetru k PC. 1. Multimetr a PC propojte sériovým kabelem RS Zapnete multimetr. 3. Zapnete PC Užití programového vybavení V programovém vybavení jsou 2 programy. MS-DOS program se nazývá METEX a je v subdirektorári GRAPHIC na zdrojové diskete. WINDOWS program se nazývá SCOPEVIEW a je v subdirektorári SCOPE na diskete Technické informace Parametry komunikace Rychlost prenosu: 1200 Kódování: 7-bit ASCII Parita: není Stop bity: 2 Frekvence pro požadovanou presnost: 40 Hz - 20 khz pro 200 mv, 2V, 20V, 200V 40 Hz khz pro 750V 40 Hz - 10 khz pro 2 ma a 200 ma

12 40 Hz - 1 khz pro 20A Data formát 14 bitu: BYTE) ABCDE Pr.1)DC V CR Pr.2) 1.999MohmCR Údržba 7-1. Výmena pojistky Pred výmenou pojistky vždy odpojte merící kabely z mereného obvodu. Pojistku vymente jen za originál nebo jeho ekvivalent. 1. Vypnete multimetr. 2. Sejmete zadní kryt prístroje povolení 4 šroubu. 3. Vymente pojistku (2A/250V, 20A/250V). 4. Pripevnete zpet zadní kryt prístroje.

HC-506 GM ELECTRONIC

HC-506 GM ELECTRONIC Multimetr HC 506 Úvod Tento multimetr obsahuje mnoho užívaných funkcí, které jsou casto využívané pri merení v elektronice. Všechny funkce jsou navrženy pro snadnou obsluhu. Zarucuje rychlé použití kterékoli

Více

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Tento symbol použitý ve vztahu k jinému symbolu nebo zdířce znamená, že se máte seznámit s příslušnou částí

Více

Návod k použití PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ TESTER. Popis Symboly Popis.... Prověření spojitosti

Návod k použití PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ TESTER. Popis Symboly Popis.... Prověření spojitosti Návod k použití PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ TESTER Mod. VE 8020 Čtěte pozorně všechny instrukce!!! Rozměry Popis testeru Tabulka symbolů Symbo ly Popis Symboly Popis DC V případě stejnosměrných... Test diody

Více

CZ Digitální multimetr SOLIGHT V16

CZ Digitální multimetr SOLIGHT V16 CZ Digitální multimetr SOLIGHT V16 Děkujeme Vám, že jste si koupili tento přístroj. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod. V opačném případě riskujete ohrožení svého zdraví a poškození přístroje.

Více

Návod k obsluze. R116A - MASTECH MS8250D Digitální multimetr s duálním displejem

Návod k obsluze. R116A - MASTECH MS8250D Digitální multimetr s duálním displejem R116A - MASTECH MS8250D Digitální multimetr s duálním displejem Návod k obsluze 1.2 Použití přístroje 1.2.1. Vždy nejdříve nastavte správnou funkci a odpovídající rozsah. 1.2.2. Nikdy nepřesahujte bezpečnostní

Více

UT50D. Návod k obsluze

UT50D. Návod k obsluze UT50D Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1000A TRUE RMS DC/AC KLĚŠŤOVÝ MĚŘÁK

UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1000A TRUE RMS DC/AC KLĚŠŤOVÝ MĚŘÁK UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1000A TRUE RMS DC/AC KLĚŠŤOVÝ MĚŘÁK BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: Nepřekračujte stanovený rozsah funkcí měřáku. Při měření odporu nevpoštějte do měřáku napětí. Pokud není přístroj používán,

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585 DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1.Obecné informace Multimetr umožňuje měření střídavého a stejnosměrného napětí a proudu, odporu, kapacity, teploty, kmitočtu, test spojitosti, test diody.

Více

Digitální multimetr METEX M-3890D s automatickou volbou rozsahů a trojitým displejem

Digitální multimetr METEX M-3890D s automatickou volbou rozsahů a trojitým displejem GM electronic s.r.o. Metex 3890 D 1/1 Digitální multimetr METEX M-3890D s automatickou volbou rozsahů a trojitým displejem Obr. originální návod str. 2 1. LCD displej (3 % místa, max. 3999) 2. Tlačítko

Více

Návod k obsluze. R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr

Návod k obsluze. R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr Návod k obsluze 1.2.4. Buďte vždy maximálně opatrní při práci s napětím převyšujícím 60V DC nebo 30V AC (RMS). Držte prsty mimo kovovou část měřících

Více

RE 360 D DIGITÁLNÍ MULTIMETR SE SLOUPCOVÝM GRAFEM A AUTOMATICKOU VOLBOU ROZSAHU. Uživatelský manuál. 4. Výměna baterie. 5. Výměna pojistky. 6.

RE 360 D DIGITÁLNÍ MULTIMETR SE SLOUPCOVÝM GRAFEM A AUTOMATICKOU VOLBOU ROZSAHU. Uživatelský manuál. 4. Výměna baterie. 5. Výměna pojistky. 6. 4. Výměna baterie 1) Když napětí baterie klesne pod řádný operační (provozní) rozsah, na LCD displeji se objeví symbol, je baterii nutno vyměnit. 2) Před výměnou baterie nastavte přepínač do pozice OFF.

Více

ČÍSLICOVÝ MULTIMETR AX-100

ČÍSLICOVÝ MULTIMETR AX-100 ČÍSLICOVÝ MULTIMETR AX-100 NÁVOD K OBSLUZE 1. Bezpečnostní pokyny 1. Nepřivádějte na vstup veličiny, jejichž hodnota během měření překračuje mezní hodnotu. 2. Při měření napětí většího než 36 V DCV nebo

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 NÁVOD K OBSLUZE Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Tento symbol ve vztahu k jinému symbolu nebo zdířce označuje, že uživatel musí pro další informace

Více

RANGE. Digitální multimetr RE50G. ***Technické údaje mohou být kdykoli bez*** ***upozornění změněny.*** Uživatelská příručka

RANGE. Digitální multimetr RE50G. ***Technické údaje mohou být kdykoli bez*** ***upozornění změněny.*** Uživatelská příručka ***Technické údaje mohou být kdykoli bez*** ***upozornění změněny.*** Záruční podmínky Na uvedený přístroj poskytuje dodavatel záruku 24 měsíců ode dne prodeje. Během záruční doby dodavatel opraví nebo

Více

Obsah MULTIMETR R125 NÁVOD K OBSLUZE

Obsah MULTIMETR R125 NÁVOD K OBSLUZE * Při rozsahu 200MΩ pokud měřící vývody zkratujeme na displeji se zobrazí naměřená hodnota 1MΩ, tento 1MΩ je třeba vždy při tomto rozsahu odečíst abychom dostali správnou hodnotu. 4.7. Měření teploty Rozsah

Více

UŽVATELSKÝ MANUÁL KOMPAKTNÍ DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MULTIMETR CEM DT - 363

UŽVATELSKÝ MANUÁL KOMPAKTNÍ DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MULTIMETR CEM DT - 363 UŽVATELSKÝ MANUÁL KOMPAKTNÍ DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MULTIMETR CEM DT - 363 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: Nepřekračujte stanovený rozsah funkcí měřáku. Při měření odporu nevpoštějte do měřáku napětí. Pokud není přístroj

Více

KABELOVÝ TESTER & DIGITÁLNÍ MULTIMETER. Identifikace Kabelů & DMM Provozní Manuál

KABELOVÝ TESTER & DIGITÁLNÍ MULTIMETER. Identifikace Kabelů & DMM Provozní Manuál CABLE IDENTIFIER CABLE IDENTIFIER KABELOVÝ TESTER & DIGITÁLNÍ MULTIMETER Identifikace Kabelů & DMM Provozní Manuál CABLE TESTER CABLE TESTER Vcheck OP ON OBSAH 1. APLIKACE VŠEOBECNĚ. 3 2. POPIS ČELNÍHO

Více

Digitální měřící kleště VE 2608

Digitální měřící kleště VE 2608 Digitální měřící kleště VE 2608 Použití: Měřící kleště jsou především určeny pro měření DC a AC proudů bez rozpojení obvodu. Dále slouží pro měření napětí DC a AC, měření odporů, kapacit, frekvence, pospojení

Více

Digitální multimetr Kat. číslo

Digitální multimetr Kat. číslo Digitální multimetr Kat. číslo 111.4020 Strana 1 z 6 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tento multimetr je vyroben v souladu s normou IEC 1010, platnou pro elektronické měřicí přístroje kategorie přepětí CAT II a třídy

Více

2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál

2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál 2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál Před uvedením měřicího přístroje do provozu, si velmi pečlivě přečtěte tento provozní manuál Obsah Strana 1. Úvod.. 4 2. Vlastnosti.. 4 3. Bezpečnost...

Více

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr MT-1710 Digitální True-RMS multimetr 1. Úvod Tento přístroj je stabilní a výkonný True-RMS digitální multimetr napájený pomocí baterie. Díky 25 mm vysokému LCD displeji je snadné číst výsledky. Navíc má

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MULTIMETRU UT70A

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MULTIMETRU UT70A 1 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MULTIMETRU UT70A 2 1. CHARAKTERISTIKA PŘÍSTROJE Přístroj UT70A je digitální přenosný multimetr s mnoha funkcemi a vysoce propracovaným designem určený k širokému profesionálnímu

Více

UT58C. Návod k obsluze

UT58C. Návod k obsluze UT58C Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

Multimetr MS8265 MASTECH

Multimetr MS8265 MASTECH Multimetr MS8265 MASTECH Obsah 1. OBECNÉ INSTRUKCE 3.2.3 Test diody 1.1 Opatření pro bezpečné zacházení 3.2.4 Kontrola kontinuity 1. OBECNÉ INSTRUKCE Tento přístroj je v souladu s IEC 61010-1, CAT III

Více

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr HC-UT 204 Digitální klešťový multimetr Souhrn Manuál zahrnuje informace o bezpečnosti a výstrahy. Čtěte pozorně relevantní informace a věnujte velkou pozornost upozorněním a poznámkám.! Upozornění: Abyste

Více

Multimetr MS8233D R115A

Multimetr MS8233D R115A Multimetr MS8233D R115A Návod k použití 1 Obsah 1. Úvod. 2 2. Bezpečnostní pokyny... 3 3. Popis ovládacích prvků a indikátorů...5 3-1. Popis přístroje... 5 3-2. Popis tlačítek... 6 3-3. LCD displej. 7

Více

UT70A. Návod k obsluze

UT70A. Návod k obsluze UT70A Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

Axiomet AX Bezpečnostní pokyny. 2. Charakteristika

Axiomet AX Bezpečnostní pokyny. 2. Charakteristika Axiomet AX-150 1. Bezpečnostní pokyny Přístroj splňuje požadavky normy IEC1010 (bezpečnostní standard publikovaný Mezinárodní elektrotechnickou komisí) týkající se konstrukce. Než přistoupíte k používání

Více

Displej 1999 čít., 200 A ACA/DCA, 600 V ACV/DCV, True RMS, Ohm, Vodivost, Data Hold VIDLICOVÝ PROUDOVÝ MULTIMETR. Model : FT-9950

Displej 1999 čít., 200 A ACA/DCA, 600 V ACV/DCV, True RMS, Ohm, Vodivost, Data Hold VIDLICOVÝ PROUDOVÝ MULTIMETR. Model : FT-9950 Displej 1999 čít., 200 A ACA/DCA, 600 V ACV/DCV, True RMS, Ohm, Vodivost, Data Hold VIDLICOVÝ PROUDOVÝ MULTIMETR Model : FT-9950 Symboly Upozornění : * Nebezpečí úrazu elektrickým proudem! Výstraha : *

Více

Kleštové multimetry SK-7720/22

Kleštové multimetry SK-7720/22 Údržba Výmena baterie Pri výmene baterie odpojte prívodní kabely od mereného obvodu. 1. Odšroubujte zadní kryt. 2. Vymente baterii. 3. Pripevnete zadní kryt. Kalibrace Prístroj by mel být kalibrován 1x

Více

MASTECH Digitální multimetr MS 8221C. Uživatelská příručka

MASTECH Digitální multimetr MS 8221C. Uživatelská příručka MASTECH Digitální multimetr MS 8221C Uživatelská příručka 1 M A S T E C H D I G I T Á L N Í M U L T I M E T R MS 8221C Ú V O D Digitální multimetr MASTECH MS8221C je přenosný měřící přístroj pro servisní

Více

MASTECH. Digitální multimetr MAS8222H

MASTECH. Digitální multimetr MAS8222H MASTECH Digitální multimetr MAS8222H Uživatelská příručka ÚVOD Digitální milimetr MASTECH MAS8222H je přenosný digitální měřící přístroj umožňující měření stejnosměrného a střídavého napětí a proudu, měření

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR DMT700-7 v 1 NÁVOD K POUŽITÍ

DIGITÁLNÍ MULTIMETR DMT700-7 v 1 NÁVOD K POUŽITÍ DIGITÁLNÍ MULTIMETR DMT700-7 v 1 NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH A. ÚVOD B. BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY C. MEZINÁRODNÍ ELEKTROTECHNICKÉ ZNAČKY D. VLASTNOSTI E. TECHNICKÁ DATA F. OVLÁDACÍ PANEL G. JAK PROVÁDĚT MĚŘENÍ A.

Více

Měřič impedance. Návod k použití

Měřič impedance. Návod k použití Měřič impedance Návod k použití Bezpečnostní upozornění Před použitím měřicího přístroje si důkladně přečtěte tento návod. Měřicí přístroj používejte pouze způsobem uvedeným v tomto návodu. Nepoužívejte

Více

MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : DM Pocket verze

MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : DM Pocket verze Pocket verze MULTIMETR Model : DM-9020 Nákup tohoto multimetru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním tohoto multimetru předejdete případným potížím. Přečtěte si

Více

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Informace o bezpečnosti 1.1 Přípravy před použitím 1.2 Během používání 1.3 Bezpečnostní symboly 1.4 Údržba 2. Popis 2.1 Přední panel 2.2 Tlačítka a funkce 3. Specifikace 3.1 Obecná specifikace

Více

4.10 Měření tranzistoru Měření zesílení v rozsahu: Parametry měření: Proud bází: 10uA Napětí Uce: 2,8V. 5 Údržba

4.10 Měření tranzistoru Měření zesílení v rozsahu: Parametry měření: Proud bází: 10uA Napětí Uce: 2,8V. 5 Údržba 4.10 Měření tranzistoru Měření zesílení v rozsahu: 0-1000 Parametry měření: Proud bází: 10uA Napětí Uce: 2,8V 5 Údržba 5.1 Výměna baterií Je-li na displeji zobrazen symbol baterie. Jedná se o indikaci

Více

M ASTECH Digitální tužkový multimetr

M ASTECH Digitální tužkový multimetr M ASTECH Digitální tužkový multimetr MS 8211D Uživatelská příručka M A S T E C H DIGITÁLNÍ TUŽKOVÝ MULTIMETR MS 8211D Ú V O D Digitální tužkový měřicí přístroj MASTECH MS8211D je přenosný měřící přístroj

Více

MT Multimetr klešťový. Uživatelský manuál. První vydání Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd.

MT Multimetr klešťový. Uživatelský manuál. První vydání Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd. MT-3102 Multimetr klešťový Uživatelský manuál První vydání 2010 2010 Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd. Úvod Klešťový multimetr MT-3102 je 3 1/2 číslový LCD multimetr pro měření AC a DC napětí,

Více

UT202. Návod k obsluze

UT202. Návod k obsluze UT202 Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

Číslicový multimetr AX-572. Návod k obsluze

Číslicový multimetr AX-572. Návod k obsluze Číslicový multimetr AX-572 Návod k obsluze 1. ÚVOD AX-572 je stabilní multimetr se zobrazovačem LCD 40 mm a bateriovým napájením. Umožňuje měření napětí DC a AC, proudu DC a AC, odporu, kapacity, teploty,

Více

R117A Multimetr MASTECH MS8321A

R117A Multimetr MASTECH MS8321A Vážení zákazníci, R117A Multimetr MASTECH MS8321A Návod k obsluze děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku

Více

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr HC-ESC-2030 Kalibrátor/multimetr Tento návod vám poskytne celkový pohled na přístroj. Podrobný návod je na přiloženém CD-ROMu. Spusťte soubor "PCM.HTM" a jeho pomocí naleznete příslušný dokument. 1. Úvod

Více

AX Uživatelská příručka

AX Uživatelská příručka 1. AX - 102 - Uživatelská příručka 2. ÚVOD Blahopřejeme vám ke koupi digitálního multimetru AX-102 s ručním nebo automatickým přepínáním rozsahů. Tento měřič byl navržen jako velmi stabilní, velmi spolehlivý

Více

Digitální multimetr RC EM382G

Digitální multimetr RC EM382G Před použitím výrobku si pečlivě přečtěte tento manuál. Digitální multimetr RC EM382G Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka se nevztahuje na

Více

Axiomet AX-582B. 1. Bezpečnostní pokyny. 2. Specifikace

Axiomet AX-582B. 1. Bezpečnostní pokyny. 2. Specifikace Axiomet AX-582B 1. Bezpečnostní pokyny Přístroj splňuje požadavky normy IEC1010 (bezpečnostní standard publikovaný Mezinárodní elektrotechnickou komisí) týkající se konstrukce. Než přistoupíte k používání

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-588

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-588 DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-588 NÁVOD K POUŽITÍ 1. Obecné informace Multimetr umožňuje měření střídavého a stejnosměrného napětí a proudu, odporu, kapacity, indukčnosti, teploty, kmitočtu, test spojitosti,

Více

MXD-5040. 4 a 3/4 místný stolní digitální multimetr

MXD-5040. 4 a 3/4 místný stolní digitální multimetr MXD-5040 4 a 3/4 místný stolní digitální multimetr Popis Čelní panel (1) Vstupní svorka 20A (2) Vstupní svorka V/Ω (3) Společná vstupní svorka (COM) (4) Vstupní svorka A (5) Hlavní vypínač (6) LED 3 a

Více

R174 DIGITÁLNÍ MULTIMER VA38 NÁVOD K OBSLUZE

R174 DIGITÁLNÍ MULTIMER VA38 NÁVOD K OBSLUZE R174 DIGITÁLNÍ MULTIMER VA38 NÁVOD K OBSLUZE -22- -1- Obsah: 1 Bezpečnostní instrukce... 3 2 Základní popis... 4 2.1 Rozmístění jednotlivých částí... 5 2.2 Prvky na displeji... 7 2.3 Popis vybraných režimů

Více

AX-7020 Příručka uživatele

AX-7020 Příručka uživatele AX-7020 Příručka uživatele 1. Přehled Tento přístroj je analogový multimetr s vysokou přesností. Jeho bezpečnostní vlastnosti se výrazně zlepšily. Dosahují standardu CAT III 600 V. Má 21 rozsahů a může

Více

Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití

Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití Všeobecné informace Jedná se o 3 5/6 číslicového multimetru. Tento přístroj je vybavený dotekovým ovládáním funkcí náhradou za tradiční mechanický otočný

Více

MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : DM-9960. CAT III 1000V, auto rozsah, bar graph displej, RS232

MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : DM-9960. CAT III 1000V, auto rozsah, bar graph displej, RS232 CAT III 1000V, auto rozsah, bar graph displej, RS232 MULTIMETR Model : DM-9960 Nákup tohoto multimetru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním tohoto multimetru předejdete

Více

UT60B. Návod k obsluze

UT60B. Návod k obsluze UT60B Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

Digitální klešťový multimetr VICTOR DM6050+ návod k použití

Digitální klešťový multimetr VICTOR DM6050+ návod k použití Digitální klešťový multimetr VICTOR DM6050+ 1) Všeobecné informace návod k použití Jedná se o 3 1/2 číslicový klešťový multimetr, použitelný až do hodnoty 2000A. Všechny funkce jsou řízeny jediným procesorem.

Více

MT SMART Multimeter. Uživatelský Návod

MT SMART Multimeter. Uživatelský Návod MT-1503 SMART Multimeter Uživatelský Návod 1 Nejdříve si přečtěte: Bezpečnostní informace Aby jste měli jistotu, že přístroj používáte bezpečně, postupujte podle těchto doporučení: Neprovádějte s přístrojem

Více

Multimetr s automatickým bargrafem a USB AX-594. Návod k obsluze

Multimetr s automatickým bargrafem a USB AX-594. Návod k obsluze Multimetr s automatickým bargrafem a USB AX-594 Návod k obsluze Obsah 1. Úvod...3 2. Odbalení a kontrola...3 3. Bezpečnostní upozornění...3 4. Bezpečnostní symboly...4 5. Popis čelního panelu...5 6. Parametry...6

Více

UT50A. Návod k obsluze

UT50A. Návod k obsluze UT50A Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

NÁVOD K OBSLUZE R248 - DIGITÁLNÍ TESTER IZOLACE MS5205

NÁVOD K OBSLUZE R248 - DIGITÁLNÍ TESTER IZOLACE MS5205 R248 - DIGITÁLNÍ TESTER IZOLACE MS5205 Obsah Bezpečnostní informace Upozornění Záruka Příslušenství Úvod Přední panel Displej Zprávy na displeji Tlačítka Otočný přepínač Vstupní zdířka Popis Funkcí Možnosti

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-MS8250

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-MS8250 TEMP DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-MS8250 C Návod k obsluze 1. OBECNÉ POKYNY Tento multimetr byl navržen v souladu s normou IEC1010 týkající se bezpečnostních požadavky na elektrické měřicí, řídicí a laboratorní

Více

Digitální klešťový multimetr FK1000A

Digitální klešťový multimetr FK1000A NÁVOD K OBSLUZE Digitální klešťový multimetr FK1000A Obj. č.: 7120081 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným

Více

Návod k obsluze Klešťový měřič 400 ampérů True RMS AC/DC s měřením teploty Model EX623

Návod k obsluze Klešťový měřič 400 ampérů True RMS AC/DC s měřením teploty Model EX623 Návod k obsluze Klešťový měřič 400 ampérů True RMS AC/DC s měřením teploty Model EX623 Patentově chráněno Úvod Blahopřejeme k zakoupení klešťového měřiče True RMS Extech EX623. Tento měřič umožňuje provádět

Více

1. Obecně. 2. Otevření a kontrola balení. 3. Bezpečnostní poznámka

1. Obecně. 2. Otevření a kontrola balení. 3. Bezpečnostní poznámka Obsah 1. Obecně...2 2. Otevření a kontrola balení...2 3. Bezpečnostní poznámka...2 4. Popis bezpečnostních symbolů...3 5. Popis předního panelu...4 6. Ostatní funkce...5 7. Provádění měření...6 7.1 Měření

Více

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS8221A

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS8221A DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS8221A Návod k obsluze 1. POPIS MĚŘIDLA Tento multimetr byl navržen v souladu s normou IEC1010 týkající se bezpečnostních požadavky na elektrické měřicí, řídicí a laboratorní

Více

MT /2 True-RMS multimetr Manuál

MT /2 True-RMS multimetr Manuál MT-1705 3-1/2 True-RMS multimetr Manuál Shrnutí Tento přístroj je stabilní digitální multimetr napájený baterií. Má 20 mm vysoký LCD pro snadné čtení údajů. Podsvícení displeje a ochrana proti přetížení

Více

Digitální multimetr VICTOR 70A návod k použití

Digitální multimetr VICTOR 70A návod k použití Digitální multimetr VICTOR 70A návod k použití Všeobecné informace Jedná se o nový typ 3 ¾ číslicového multimetru. Tento přístroj je vybavený dotekovým ovládáním funkcí náhradou za tradiční mechanický

Více

Digitální multimetr FK8250

Digitální multimetr FK8250 Návod k použití CZ Digitální multimetr FK8250 7120274 Děkujeme Vám za projevenou důvěru zakoupením výrobku značky FK technics. Tento návod Vás seznámí s uvedeným výrobkem, jeho funkcemi a správnou obsluhou.

Více

Stolní digitální multimetr EM6800

Stolní digitální multimetr EM6800 Stolní digitální multimetr EM6800 Před použitím si pečlivě přečtěte tento manuál. Úvod Tento multimetr má vysokou přesnost, maximální hodnotu 22000, 4 1/2 číselný displej a funkci automatického rozsahu.

Více

Sada nářadí PROSKIT 1PK-938E

Sada nářadí PROSKIT 1PK-938E Sada nářadí PROSKIT 1PK-938E obsahuje: Digitální Multimetr MT-1230N 1. Úvod Tento přístroj je ruční, kompaktní, baterií napájený 3 a 3/4 číselný digitální multimetr pro měření DC a AC napětí, DC a AC proudu,

Více

MASTECH Digitální multimetr MS 8229

MASTECH Digitální multimetr MS 8229 Výrobní číslo : Datum vyskladnění : Datum prodeje : Kosmova 11, 702 00 Ostrava Přívoz Tel.: 596 136 917 Fax : 596 136 919 www.hadex.cz e-mail : hadex@hadex.cz s.r.o. MASTECH Digitální multimetr MS 8229

Více

1. Obecně. 2. Bezpečnostní poznámka. 3. Popis bezpečnostních symbolů

1. Obecně. 2. Bezpečnostní poznámka. 3. Popis bezpečnostních symbolů Obsah 1. Obecně...2 2. Bezpečnostní poznámka...2 3. Popis bezpečnostních symbolů...2 4. Popis předního panelu...3 5. Popis funkčních tlačítek...4 6. Ostatní funkce...4 7. Provádění měření...5 7.1 Měření

Více

Anemometr HHF802 měření rychlosti a teploty vzduchu

Anemometr HHF802 měření rychlosti a teploty vzduchu Anemometr HHF802 měření rychlosti a teploty vzduchu Uživatelská příručka Obsah Anemometr HHF802... 1 Obsah... 2 Vlastnosti...2 Specifikace... 3 Obecné specifikace... 3 Elektrické specifikace... 4 Popis

Více

UT61E. Návod k obsluze

UT61E. Návod k obsluze UT61E Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu.

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu. Obsah Úvod... 3 Bezpečnostní informace... 3 Symboly... 4 Funkce měřicího přístroje... 5 Specifikace... 6 Obecná specifikace... 7 Příslušenství... 7 Popis měřiče izolačního odporu... 8 LCD Displej... 9

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č. 7120101

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č. 7120101 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 7120101 1. Záruční podmínky Záruční doba tohoto přístroje je 24měsíců. Záruka se vztahuje pouze na výrobní vadu. Záruka se nevztahuje na vyměnitelné součásti přístroje jako jsou

Více

Digitální multimetr RC EM6000

Digitální multimetr RC EM6000 Před použitím výrobku si pečlivě přečtěte tento manuál. Digitální multimetr RC EM6000 Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka se nevztahuje na

Více

UT39B. Návod k obsluze

UT39B. Návod k obsluze UT39B Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

HC-8906A. 4 ½ místný digitální multimetr

HC-8906A. 4 ½ místný digitální multimetr HC-8906A 4 ½ místný digitální multimetr I. Souhrn Digitální multimetr HC-8906A (dále jen přístroj) je 4 ½ digitový LCD ruční měřící přístroj s precizním designem, pohodlnou obsluhou, stabilním provozem

Více

DCA/ACA KLEŠŤOVÝ MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : CM A DCA/ACA CLAMP + DMM, true rms. Nákup tohoto DCA / ACA klešťového multimetru

DCA/ACA KLEŠŤOVÝ MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : CM A DCA/ACA CLAMP + DMM, true rms. Nákup tohoto DCA / ACA klešťového multimetru 2000 A DCA/ACA CLAMP + DMM, true rms DCA/ACA KLEŠŤOVÝ MULTIMETR Model : CM-9930 Nákup tohoto DCA / ACA klešťového multimetru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Mezní hodnoty měření... 3 2. Bezpečnostní informace... 3 3. Funkce... 5 4. Popis měřícího přístroje... 6 5. Specifikace... 7 6. Měření

Více

UT20B. Návod k obsluze

UT20B. Návod k obsluze UT20B Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

Multimetr LUTRON CM-9940 klešťový mini DCA/ACA

Multimetr LUTRON CM-9940 klešťový mini DCA/ACA Multimetr LUTRON CM-9940 klešťový mini DCA/ACA Nákup tohoto DCA / ACA klešťového multimetru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním tohoto multimetru předejdete případným

Více

Analogový a digitální multimetr CA Obj. č.:

Analogový a digitální multimetr CA Obj. č.: Analogový a digitální multimetr CA 5011 Obj. č.: 12 31 60 Vlastnosti a účel použití Analogový a digitální multimetr C.A 5011 slouží pro každodenní potřebu profesionálních elektrikářů. Poskytuje efektivní

Více

PROVOZNÍ MANUÁL 1000A DC/AC KLAMPMETER

PROVOZNÍ MANUÁL 1000A DC/AC KLAMPMETER Bezpečnost Mezinárodní Bezpečnostní Symboly PROVOZNÍ MNUÁL 1000 DC/C KLMPMETER Tento symbol v blízkosti jiného symbol nebo svorky upozorňuje, že by uživatel měl nahlédnout do provozního manuálu pro podrobnější

Více

AC/DC Digitální klešťový multimetr. Návod k obsluze. Výměna baterií

AC/DC Digitální klešťový multimetr. Návod k obsluze. Výměna baterií Při nepoužívání multimetru přístroj vypněte otočným voličem do polohy OFF. Baterie vám tak déle vydrží. Při dlouhodobém uskladnění přístroje vyjměte baterii. AC/DC Digitální klešťový multimetr Návod k

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1232 UŽIVATELSKÝ NÁVOD

DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1232 UŽIVATELSKÝ NÁVOD DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1232 UŽIVATELSKÝ NÁVOD 0 Obsah Všeobecně. 1 Prohlídka Balení 1 Bezpečnostní informace 2 Přístrojový panel a popis tlačítek Funkcí. 4 Ostatní Funkce. 5 Vlastnosti.. 6 Údržba Přístroje.

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR TRUE RMS S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-155

DIGITÁLNÍ MULTIMETR TRUE RMS S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-155 DIGITÁLNÍ MULTIMETR TRUE RMS S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-155 NÁVOD K OBSLUZE BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Pro zajištění nevyšší úrovně bezpečnosti během práce s měřidlem, postupujte podle následujících

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Digitální multimetry VC 820 a VC 840

NÁVOD K OBSLUZE. Digitální multimetry VC 820 a VC 840 NÁVOD K OBSLUZE Verze 08/01 Digitální multimetry VC 820 a VC 840 Obj. č.: 12 11 11, 12 11 12 Obsah Strana ÚVOD... 3 POUŽITÍ MĚŘÍCÍCH PŘÍSTROJŮ VC 820, VC 840:... 3 OVLÁDACÍ PRVKY PŘÍSTROJE... 4 POPIS OVLÁDACÍCH

Více

AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A. Návod k obsluze -1- -2- R168 R168

AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A. Návod k obsluze -1- -2- R168 R168 AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A Návod k obsluze Obsah Bezpečnostní instrukce... 3 Základní popis... 4 Rozmístění jednotlivých částí... 8 Prvky na displeji... 9 Specifikace... 11 Elektrické vlastnosti...

Více

R/C/D/V Autorozsahový Digitální Multimetr Uživatelský Návod

R/C/D/V Autorozsahový Digitální Multimetr Uživatelský Návod R/C/D/V Autorozsahový Digitální Multimetr Uživatelský Návod Před použitím tohoto přístroje si pozorně přečtěte přiložené Bezpečnostní Informace Obsah Strana 1. Bezpečnostní Upozornění 2 2. Ovládání a Vstupy

Více

FLUKE. Multimetry 110, 111&112 s True RMS

FLUKE. Multimetry 110, 111&112 s True RMS FLUKE Multimetry 110, 111&112 s True RMS Modely multimetrů řady 110, 111 a 112 společnosti FLUKE představují bateriemi napájené digitální multimetry s maximální počtem 6.000 číslic a elektronickým ukazatelem.

Více

Multimetr s měřičem izolačního odporu do 1 kv AX-TI220 NÁVOD K OBSLUZE

Multimetr s měřičem izolačního odporu do 1 kv AX-TI220 NÁVOD K OBSLUZE Multimetr s měřičem izolačního odporu do 1 kv AX-TI220 NÁVOD K OBSLUZE Kapitola 1 Bezpečnostní standardy Tento multimetr byl navržen a vyroben podle bezpečnostních požadavků definovaných v normě IEC 61010-1

Více

UT70C. Návod k obsluze

UT70C. Návod k obsluze UT70C Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

AX-C800 Návod k obsluze

AX-C800 Návod k obsluze AX-C800 Návod k obsluze Bezpečnostní pokyny Abyste se vyhnuli úrazu elektrickým proudem nebo zranění: Nikdy nepřipojujte do dvou vstupních zdířek nebo do libovolné vstupní zdířky a uzemněné kostry napětí

Více

Digitální multimetr 3 ½ místný (3999) TD2000 TD2020 TD2040. Uživatelská příručka

Digitální multimetr 3 ½ místný (3999) TD2000 TD2020 TD2040. Uživatelská příručka Digitální multimetr 3 ½ místný (3999) TD2000 TD2020 TD2040 Uživatelská příručka 1 1. Legenda produktu 1-2 Přední pohled 1. LCD Displej 2. Tlačítko funkce REL 3. Tlačítko funkce přidržení dat (HOLD) 4.

Více

Návod k použití digitálních multimetrů řady MY6xx

Návod k použití digitálních multimetrů řady MY6xx Návod k použití digitálních multimetrů řady MY6xx 1. Bezpečnostní opatření: Multimetr je navržen podle normy IEC-1010 pro elektrické měřicí přístroje s kategorií přepětí (CAT II) a znečistění 2. Dodržujte

Více

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE. Multimetr HYELEC MS8236 R174B

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE. Multimetr HYELEC MS8236 R174B Multimetr HYELEC MS8236 R174B Návod k obsluze - obsah Úvod: Poznámky k bezpečnosti Bezpečnostní instrukce Pokyny pro bezpečné používání Bezpečnostní symboly Popis: LCD displej Tlačítka Otočný přepínač

Více

Multimetr byl navržen za účelem měření AC/DC napětí, AC/DC proudu, odporu, kapacity, pracovního cyklu, teploty a testování diod.

Multimetr byl navržen za účelem měření AC/DC napětí, AC/DC proudu, odporu, kapacity, pracovního cyklu, teploty a testování diod. dodavatel vybavení provozoven firem www.abetec.cz Multimetr CMM-10 Obj. číslo: 106001359 Výrobce: SONEL S. A. Popis Multimetr byl navržen za účelem měření AC/DC napětí, AC/DC proudu, odporu, kapacity,

Více

Digitální multimetr s měřením otáček EM133A

Digitální multimetr s měřením otáček EM133A Digitální multimetr s měřením otáček EM133A Před použitím tohoto výrobku si pečlivě přečtěte tento manuál. Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka

Více

R153 - Multimetr RE209D RANGE - automat, TRUE RMS

R153 - Multimetr RE209D RANGE - automat, TRUE RMS Návod k obsluze R153 - Multimetr RE209D RANGE - automat, TRUE RMS Váţení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důleţité

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.2 Diagnostická měření (pracovní listy) Kapitola

Více