Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití"

Transkript

1 Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití Všeobecné informace Jedná se o 3 5/6 číslicového multimetru. Tento přístroj je vybavený dotekovým ovládáním funkcí náhradou za tradiční mechanický otočný přepínač, LCD zobrazovací jednotkou s výškou textu 33mm a vinikajícím zobrazením. Má snadné ovládání,stabilní výkon a vysokou spolehlivost. Používá se pro měření DC napětí, AC napětí, DC proudu, AC proudu, odporu, kapacity, frekvence, diod a testu vodivosti. Dále je k dispozici zobrazení jednotek a symbolů, funkce uchování dat, měření minimální a maximální hodnoty, funkce DATA HOLD, automatické a manuální přepínání rozsahů a automatická funkce vypnutí přístroje. Přístroj obsluhuje mikroprocesor, dvojitý integrační A/D převodník a digitální displej s vysokým rozlišením a vysokou přesností. Z důvodu vysoké funkčnosti a vysoké přesnosti měření je multimetr ideální nástroj nejen pro laboratoře a továrny, ale i pro radioamatéry či domácnosti. Obsah balení Otevřete prosím balení digitálního multimetru. Vyjměte vlastní přístroj a pozorně zkontrolujte příslušenství zda něco nechybí nebo není požkozeno. Pokud zjistíte nějakou nesrovnalost, okamžitě kontaktujte prodejce. Digitální multimetr 1 kus Testovací kabely(černý a červený) 1 pár Pouzdro měřícího přístroje 1 kus Návod k použití 1 kus 6F22 baterie (9V) 1 kus Bezpečnostní informace (Varování) Dříve než začnete pracovat s digitálním multimetre,prosím přečtěte si pečlivě tento návod k použití abyste zabránili případným škodám. Jestliže měříte napětí vyšší než 30V, proud vyšší než 10mA, střídavý zdroj s induktivní zátěží nebo zdroj s kolísáním, vyvarujte se elektrickému úderu. Před měřením zkontrolujte, zda je měřící funkce ve shodě s funkcí na LCD displeji. Zkontrolujte zda jsou měřící kabely správně zapojeny a izolace je v pořádku, aby nedošlo k úderu elektrickým proudem. Bezpečnostní normy jsou splněny pouze pokud je multimetr používán s odpovídajícími měřícími kabely. Pokud je měřící kabel požkozen, lze jej nahradit pouze stejným typem nebo kabelem se stejnou elektrickou specifikací. Nepoužívejte nesprávné nebo neodsouhlasené pojistky pro výměnu v multimetru. Jen pojistka ze stejného modelu nebo stejné specifikace může být použita. Před nahrazením pojistky musí být měřící kabel odpojen od měřícího obvodu a musí být zajištěno, že na vstupu multimetru není žádný signál. Nepoužívejte nesprávné nebo neodsouhlasené baterie pro výměnu v multimetru. Jen baterie ze stejného modelu nebo stejné specifikace může být použita. Před výměnou baterie musí být měřící kabel odpojen od měřícího obvodu a musí být zajištěno, že na vstupu multimetru není žádný signál.

2 Pokud probíhá měření, dejte pozor aby se vaše tělo přímo nedotýkalo země, nekrytého kovu, výstupního portu, svěráku, atd, kde může existovat nulový potenciál. Obvykle se pro zajištění udržení vašeho těla izolovaného proti zemi používají suché šaty,gumová obuv a jiné izolanty. Neskladujte a nepoužívejte multimetr v prostředí kde je vysoká teplota, vysoká vlhkost, nebezpečí výbuchu nebo v silném magnetickém poli. Pokud budete přístrojem měřit vyšší napětí než je dovoleno, může dojít k poškození přístroje nebo k úrazu uživatele. Konečná dovolená hodnota voltáže pro měření je značená na štítku přístroje a nikdy nemeřte hodnotu překračující tento standard. Pokud připojíte měřící kabely do připojovacích svorek pro měření proudu, v žádném případě neměřte napětí, protože můžete poškodit multimetr nebo ohrozit svou bezpečnost. Nepokoušejte se kalibrovat či opravovat multimetr. Pokud je to nezbytně nutné, může opravu či kalibraci udělat kvalifikovaná a vyškolená osoba. Pokud nastavíte požadovanou funkci měření, musí se tato funkce zobrazit na LCD. Přesvěčte se, že když odpojíte měřící kabely od měřeného obvodu, není na nich žádný vstupní signál. Je zakázáno přepínat funkci nebo rozsah multimetru při měření. Pokud se na LCD objeví symbol, okamžitě vyměňte baterii aby nedocházelo k nepřesnostem při měření. Je zakázáno měřit napětí, pokud jsou měřící kabely připojeny k připojovacím svorkám pro měření proudu. Nepokoušejte se měnit obvody multimetru hrozí jeho požkození. Popis bezpečnostních značek Varování Vysoké napětí Nebezpečí GND Dvojitá izolace AC/DC Ve shodě s pokyny Evropské Unie Pojistka Vybitá baterie Popis přístroje 1 označení modelu multimetru 2 LCD displej 3 Funkční tlačítka 3-1 Osvětlení displeje: stiskněte jednou displej se rozsvítí, stiskněte podruhé displej zhasne 3-2 MAX/MIN: Stiskněte SELECT pro automatické měření. Stiskni funkční tlačítko a vlož MAX režim v kterém je maximální hodnota zastavena, stiskni tlačítko znovu pro vložení MIN režimu v kterém bude minimální hodnota zastavena. Když jsou hodnoty režimu MAX/MIN uloženy,lcd zobrazuje aktuální hodnotu. Pokud podržíte tlačítko déle než 2 vteřiny, bude MAX/MIN ukončen.

3 3-3 RANGE(rozsah): Stiskněte SELECT pro automatické měření. Po stisknutí tlačítka dojde k přepnutí do režimu Ručně. Při každém dalším stisku tlačítka dochází k cyklické změně rozsahu od nejnižšího po nejvyšší.zpět do režimu Automaticky se přejde přidržením tlačítka na 2 vteřiny. 3-4 SELECT(vyber): při každém stisku vybírá různé funkce podle předtím zvoleného výběrového tlačítka (5). 3-5 HOLD(podrž): při stisku tohoto tlačítka dojde k zobrazení aktuání hodnoty měření. Hodnota na displeji zůstane zobrazena do následného stisku tlačítka. 4 POWER: tlačítko zapnutí/vypnutí přístroje. 5 Funkční výběrové tlačítka 6 10A vstupní kladná připojovací svorka: měří AC a DC proud do maximální hodnoty 10A, připojujte červený měřící kabel. 7 ma vstupní kladná připojovací svorka: měří AC a DC, připojujte červený měřící kabel. 8 COM záporná připojovací svorka: připojujte černý měřící kabel. 9 - vtupní kladná připojovací svorka: měří napětí, frekvenci, odpor, kapacitu, diody a test vodivost, připojujte červený měřící kabel. Ostatní funkce 1 AUTO POWER OFF: po 10 minutách nečinnosti multimetru, dochází k automatickému vypnutí přístroje. Jednu minutu před vypnutím bzučák vydá 3 krát upozorňující tón že dojde k vypnutí. Po této poslední minutě vydá bzučák na několik vteřin tón a pak se multimetr vypne. Pokud chcete přístroj restartovat, stiskněte tlačítko SELECT, RANGE, MAX/MIN, HOLD, nebo tlačítko zapnutí. Pokud chcete zrušit automatické vypnutí přístroje, stiskněte SELECT ve stejném okamžiku kdy je stisknut vypínač přístroje(power). Automatické vypnutí bude zrušeno po opětovném zapnutí přístroje. Na LCD zmizí též symbol APO - Automatic Power Off. Specifikace 1 Všeobecné informace Zobrazení: 33 mm vysoký LCD displej Maximální zobrazení: 5999 (3 5/6), automatická indikace polarity,zobrazení jednotek Měřící režim: dvojitý integrační A/D převod Vzorkovací frekvence: 3 vzorky/1 vteřina Indikace překročení rozsahu: na displeji je zobrazeno OL

4 Slabá baterie je signalizována symbolem: Pokud měříte AC/DC napětí a je vyšší než 30V, na displeji se zobrazí Provozní podmínky: 0 až 40 C, relativní vlhkost: < 80% Skladovací podmínky: -10 až 50 C, relativní vlhkost: < 80% Napájení: 6F22 baterie ( 9V) Rozměry: 185 x 91 x 49 mm (délka x šířka x výška) Hmotnost: 408 g s vloženou baterií 2 Technická data 2.1 DC Napětí (DCV) 600mV 0,1mV 6V 1mV ±(0.5%+4) 60V 10mV 600V 100mV 1000V ±(1.0%+6) 1V Vstupní impedance (pro 600 mv > 60MΩ,pro ostatní rozsahy 10MΩ). Ochrana proti přetížení: 1000V DC, 750V AC špičková hodnota. Pokud stiskněte výběrové tlačítko DC/AC/EF,nacházíte se v automatickém režimu identifikace AC/DC napětí. Vložte měřící kabely do připojovacích svorek. Červený do a černý do COM, tak jak ukazuje obrázek. Výchozí stav multimetru po zapnutí je: automatický režim identifikace AC/DC napětí a symbol SCAN je zobrazen na LCD. V tomto stavu nejsou funkční tlačítka RANGE, MAX/MIN, HOLD. Pouze tlačítkem SELECT můžete změnit režim a používat tlačítka RANGE, MAX/MIN, HOLD. Připojte měřící kabely paralelně k testovanému obvodu. Podle barvy připojených kabelů se polarita okamžitě zobrazí na LCD spolu s hodnotou napětí. Varování Napětí vyšší než 1000V DC a 750V AC nelze měřit Při měření vysokého napětí buďte zvlášť opatrní, abyste zabránili elektrickému úderu. Po ukončení měření okamžitě odpojte měřící kabely od testovaného obvodu. Pokud se při měření v režimu ruční změny rozsahu objeví na displeji OL, znamená to že jste mimo rozsah a je nutno přepnout na vyšší rozsah.

5 2.2 AC Napětí (ACV) 600mV ±(1.6%+10) 100uV 6V 1mV 60V ±(1.2%+10) 10mV 600V 100mV 1000V ±(1.0%+6) 1V Vstupní impedance 10MΩ, Ochrana proti přetížení: 1000V DC, 750V AC špičková hodnota,lcd : průměrná hodnota odezvy, Indikace střídy: (0,1% - 99,9%), Měřitelná frekvence 6V-750V(40-400)Hz, 600mV (40-100) Hz, Pokud stiskněte výběrové tlačítko DC/AC/EF, nacházíte se v automatickém režimu identifikace AC/DC napětí. Vložte měřící kabely do připojovacích svorek. Červený do a černý do COM, tak jak ukazuje obrázek. Výchozí stav multimetru po zapnutí je: automatický režim identifikace AC/DC napětí a symbol SCAN je zobrazen na LCD. V tomto stavu nejsou funkční tlačítka RANGE, MAX/MIN, HOLD. Pouze tlačítkem SELECT můžete změnit režim a používat tlačítka RANGE, MAX/MIN, HOLD. Připojte měřící kabely paralelně k testovanému obvodu. Podle barvy připojených kabelů se polarita okamžitě zobrazí na LCD spolu s hodnotou napětí. Varování Napětí vyšší než 1000V DC a 750V AC nelze měřit Pokud se při měření v režimu ruční změny rozsahu objeví na displeji OL, znamená to že jste mimo rozsah a je nutno přepnout na vyšší rozsah. Prahové napětí v automatickém identifikačním režimu je 0,5V. Pokud měříte napětí menší, použijte tlačítko SELECT. Pokud jste již v rozsahu AC mv,použijte pro změnu rozsahu tlačítko RANGE. 2.3 DC Proud (DCA) 60mA 10uA 600mA ±(1.0%+10) 100uA 10A 10mA Maximální vstupní proud 10A(10 vteřin ), proudová ochrana 0,6 A / 250V pojistka přístroje.

6 Stiskněte tlačítko nebo tlačítko. Výchozí stav multimetru po zapnutí je: automatický režim identifikace AC/DC proudu a symbol SCAN je zobrazen na LCD. V tomto stavu nejsou funkční tlačítka RANGE, MAX/MIN, HOLD. Pouze tlačítkem SELECT můžete změnit režim a používat tlačítka RANGE, MAX/MIN, HOLD. Černý měřící kabel připojte do svorky COM a červený do svorky ma nebo 10A jak je vidět na obrázku. Pokud se při měření v režimu ruční změny rozsahu objeví na displeji OL, znamená to že jste mimo rozsah a je nutno přepnout na vyšší rozsah. Varování Pokud máte nastaven rozsah 10A nebo 600mA nesmíte měřit větší proud než 10A nebo 600mA. V opačném případě dojde k spálení pojistky nebo k zničení multimetru. Pokud jsou měřící kabely zapojeny do svorek pro měření proudu, je striktně zakázáno připojovat je k měřenému obvodu paralelně. 2.4 AC Proud (ACA) 60mA ±(1.5%+10) 10uA 600mA 100uA 10A ±(2.0%+15) 10mA Maximální vstupní proud 10A(10 vteřin ), proudová ochrana 0,6 A / 250V pojistka přístroje, 10 A / 250V tavná pojistka, frekvenční odezva Hz.

7 Stiskněte tlačítko nebo tlačítko pro výběr automatické identifikace AC/DC proudu. Pokud je proud menší než 10% rozsahu, je menší než tzv. prahový proud a měření nemůže být provedeno. V takovém případě stiskněte SELECT pro automatickou změnu rozsahu.černý měřící kabel připojte do svorky COM a červený do svorky ma nebo 10A jak je vidět na obrázku. Pokud se při měření v režimu ruční změny rozsahu objeví na displeji OL, znamená to že jste mimo rozsah a je nutno přepnout na vyšší rozsah. Varování Pokud máte nastaven rozsah 10A nebo 600mA nesmíte měřit větší proud než 10A nebo 600mA. V opačném případě dojde k spálení pojistky nebo k zničení multimetru. Výchozí stav multimetru po zapnutí je: automatický režim identifikace AC/DC proudu a symbol SCAN je zobrazen na LCD. V tomto stavu nejsou funkční tlačítka RANGE, MAX/MIN, HOLD. Pokud jsou měřící kabely zapojeny do svorek pro měření proudu, je striktně zakázáno připojovat je k měřenému obvodu paralelně. 2.5 Odpor 600Ω ±(0.8%+5) 0.1Ω 6kΩ 1Ω 60kΩ ±(0.8%+4) 10Ω 600kΩ 100Ω 6MΩ 1000Ω 60MΩ ±(1.2%+10) 10kΩ Ochrana proti přetížení: DC 250V nebo AC spičková hodnota Stiskněte tlačítko,respektive vložte měřící kabely do připojovacích svorek. Červený do a černý do COM, tak jak ukazuje obrázek. Stiskem je nastavena automatická identifikace měření odporu,diody, test vodivosti a kapacity. V tomto stavu nejsou funkční tlačítka RANGE, MAX/MIN, HOLD. V případě měření odporu většího než 1MΩ, jen stiskem tlačítka SELECT lze automaticky odpor měřit. Po stisku SELECT lze používat tlačítka RANGE, MAX/MIN, HOLD. Poznámka: Pokud měříte kapacitu, všechny měřené obvody musí být vypnuty od zdroje a všechny kondenzátory musí být vybité. Pokud dojde při měření odporů k výskytu napětí, vede to k nepřesnostem měření. Pokud je navíc překročeno napětí 250V, může dojít k zničení přístroje nebo ohrožení bezpečnosti uživatele. Při měření rozsahem 600Ω nejprve změřte odpor měřících kabelů a poté tuto hodnotu odečtěte od

8 skutečného změřeného odporu. 2.6 Diody a test vodivosti Zobrazení Rozsah Podmínka zkoušky Propustný DCA je asi Propustný 1,0mA, závěrné napětí je směr diody asi 3V Bzučák dlouze zvoní pokud je Napětí je asi 1,2V odpor 30Ω Ochrana proti přetížení: DC 250V nebo AC spičková hodnota Stiskněte tlačítko,respektive vložte měřící kabely do připojovacích svorek. Červený do a černý do COM, tak jak ukazuje obrázek. Stiskem je nastavena automatická identifikace měření odporu,diody, test vodivosti a kapacity. V tomto stavu nejsou funkční tlačítka RANGE, MAX/MIN, HOLD. Po stisku SELECT lze měřit diody nebo test vodivosti a používat tlačítka MAX/MIN, HOLD. Test diody: červený kabel připojte na anodu a černý na katodu. Poznámka: Při měření diody se na LCD zobrazí OL když je otočená polarita.při měření vodivosti se na LCD zobrazí OL když je obvod rozpojen. Pokud měříte diodu, musí být měřený obvod odpojen od zdroje a všechny kondenzátory musí být vybité. V okamžiku ukončení měření okamžitě odpojte měřící kabely od měřeného obvodu.

9 2.7 Kapacita 6nF 1pF 60nF 10pF 600nF ±(2.5%+20) 100pF 6uF 1nF 60uF 10nF 600uF 100nF 6mF 1uF 60mF ±(5.0%+10) 10uF Ochrana proti přetížení: DC 250V nebo AC spičková hodnota Stiskněte tlačítko,respektive vložte měřící kabely do připojovacích svorek. Červený do a černý do COM, tak jak ukazuje obrázek. Stiskem je nastavena automatická identifikace měření odporu,diody, test vodivosti a kapacity. V tomto stavu nejsou funkční tlačítka RANGE, MAX/MIN, HOLD. Jestliže má měřený kondenzátor kapacitu menší než 0,5nF a větší než 600uF, stiskněte tlačítko SELECT. Tím přístroj přepnete do režimu neautomatické identifikace kapacity a můžete používat tlačítka MAX/MIN, HOLD, RANGE. Poznámka: Pokud měříte kondenzátor nějakého obvodu, musí být celý obvod odpojen od zdroje a všechny kondenzátory musí být vybity. Pokud měříte velký kondenzátor trvá to delší dobu, asi 15 vteřin na 100uF. Pokud jste skončili měření, okamžitě odpojte měřící kabely od měřeného obvodu. 2.8 Frekvence (HZ) 1000Hz 1Hz 10kHz ±(0.5%+8) 10Hz 100kHz 100Hz Ochrana proti přetížení: DC 250V nebo AC spičková hodnota, vstupní citlivost 2,5V RMS Stiskněte AC/DC/HZ pro přechod do automatického identifikačního režimu AC/DC napětí stiskněte tlačítko Hz pro měření frekvence. Vložte měřící kabely do připojovacích svorek. Červený do a černý do COM, tak jak ukazuje obrázek.

10 Měřící kabely připojte paralelně ke zdroji signálu a přečtěte změřenou hodnotu na LCD displeji. Poznámka: Neměřte vstupní signál vyšší než 60V, jinak hrozí zničení přístroje a nebezpečí úrazu pro uživatele. Pokud jste skončili měření, okamžitě odpojte měřící kabely od měřeného obvodu. 2.9 Měření elektrického pole Po stisku tlačítka AC/DC/EF, tiskněte opakovaně SELECT dokud se na displeji neobjeví EF.Tím je multimetr nastaven do režimu měření elektrického pole. Přiložte přístroj k měřenému objektu přední částí multimetru,tak jak ukazuje obrázek. Síla elektrického pole je vyhodnocena podle čísla - (pomlček) na displeji a podle intervalu pípání bzučáku. Poznámka: je zakázáno vkládat napětí na vstupní porty. 3 Údržba přístroje Multimetr je vysoce sofistikovaný přístroj a uživatel by neměl měnit obvody dle libosti. Předcházejte stiku přístroje s vodou, prachem a pádu. Neskladujte přístroj v místech s vysokou teplotou, vysokou vlhkostí, v místech otevřeného ohně, výbušném prostředí a vysokým elektromagnetickým polem. Používejte vlhký hadřík a slabý saponát na čištění přístroje, nepoužívejte silný přípravek,alkohol a brusné přípravky. Pokud nebudete přístroj delší dobu používat, vyjměte baterie aby nedošlo k jejich korodování a tím k zničení přístroje. Vyměňte baterii, pokud se na displeji objeví symbol

11 4 Výměna baterie Vyměňte baterii, pokud se na displeji objeví symbol Otevřete zadní kryt přístroje Vyměňte starou baterii za novou 9V. Alkalická baterie je nejvhodnější kvůly své kapacitě Zavřete zadní kryt 5 Výměna pojistky Prosím použijte stejnou velikost a typ pojistky která je v měřícím přístroji. UPOZORNĚNÍ Nepřipojujte DC nebo AC špičkové napětí vyšší než 1000V. Neměřte napětí pokud používáte proudový, odporový rozsah nebo rozsah pro měření diod a testu vodivosti. Pokud nebyla baterie připojena správně nebo zadní kryt baterie nebyl dotažen šroubem, nepoužívejte přístroj. Před výměnou baterie nebo pojistky, odpojte měřící kabely od svorek a přístroj vypněte. Návod k použití se může změnit bez předchozího upozornění. Vše, co je obsaženo v návodu k použití, je považováno za správné, najdouli uživatelé nejaké chyby nebo opomenutí apod., prosím kontaktujte výrobce. Výrobce nenese odpovědnost za případné nehody a škody způsobené nesprávným použitím. Funkce popsané v tomto návodu nemusí být důvodem pro speciální použití.

Digitální multimetr VICTOR VC203 návod k použití

Digitální multimetr VICTOR VC203 návod k použití Digitální multimetr VICTOR VC203 návod k použití Všeobecné informace Kapesní číslicový multimetr VC 203 je přístroj který se používá pro měření DCV, ACV, DCA, odporu, diod a testu vodivosti. Multimetr

Více

Digitální multimetr VICTOR 70A návod k použití

Digitální multimetr VICTOR 70A návod k použití Digitální multimetr VICTOR 70A návod k použití Všeobecné informace Jedná se o nový typ 3 ¾ číslicového multimetru. Tento přístroj je vybavený dotekovým ovládáním funkcí náhradou za tradiční mechanický

Více

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr MT-1710 Digitální True-RMS multimetr 1. Úvod Tento přístroj je stabilní a výkonný True-RMS digitální multimetr napájený pomocí baterie. Díky 25 mm vysokému LCD displeji je snadné číst výsledky. Navíc má

Více

VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití.

VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití. VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití. 1. BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA 1-1. Před použitím zkontrolujte

Více

Číslicový multimetr AX-572. Návod k obsluze

Číslicový multimetr AX-572. Návod k obsluze Číslicový multimetr AX-572 Návod k obsluze 1. ÚVOD AX-572 je stabilní multimetr se zobrazovačem LCD 40 mm a bateriovým napájením. Umožňuje měření napětí DC a AC, proudu DC a AC, odporu, kapacity, teploty,

Více

Digitální multimetr VICTOR 70C návod k použití

Digitální multimetr VICTOR 70C návod k použití Digitální multimetr VICTOR 70C návod k použití Všeobecné informace Jedná se o 3 5/6 číslicový multimetr. Tento přístroj je vybavený dotekovým ovládáním funkcí náhradou za tradiční mechanický otočný přepínač,

Více

AC/DC Digitální klešťový multimetr. Návod k obsluze. Výměna baterií

AC/DC Digitální klešťový multimetr. Návod k obsluze. Výměna baterií Při nepoužívání multimetru přístroj vypněte otočným voličem do polohy OFF. Baterie vám tak déle vydrží. Při dlouhodobém uskladnění přístroje vyjměte baterii. AC/DC Digitální klešťový multimetr Návod k

Více

AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A. Návod k obsluze -1- -2- R168 R168

AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A. Návod k obsluze -1- -2- R168 R168 AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A Návod k obsluze Obsah Bezpečnostní instrukce... 3 Základní popis... 4 Rozmístění jednotlivých částí... 8 Prvky na displeji... 9 Specifikace... 11 Elektrické vlastnosti...

Více

UT50D. Návod k obsluze

UT50D. Návod k obsluze UT50D Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr HC-UT 204 Digitální klešťový multimetr Souhrn Manuál zahrnuje informace o bezpečnosti a výstrahy. Čtěte pozorně relevantní informace a věnujte velkou pozornost upozorněním a poznámkám.! Upozornění: Abyste

Více

R/C/D/V Autorozsahový Digitální Multimetr Uživatelský Návod

R/C/D/V Autorozsahový Digitální Multimetr Uživatelský Návod R/C/D/V Autorozsahový Digitální Multimetr Uživatelský Návod Před použitím tohoto přístroje si pozorně přečtěte přiložené Bezpečnostní Informace Obsah Strana 1. Bezpečnostní Upozornění 2 2. Ovládání a Vstupy

Více

UT20B. Návod k obsluze

UT20B. Návod k obsluze UT20B Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál

2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál 2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál Před uvedením měřicího přístroje do provozu, si velmi pečlivě přečtěte tento provozní manuál Obsah Strana 1. Úvod.. 4 2. Vlastnosti.. 4 3. Bezpečnost...

Více

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Informace o bezpečnosti 1.1 Přípravy před použitím 1.2 Během používání 1.3 Bezpečnostní symboly 1.4 Údržba 2. Popis 2.1 Přední panel 2.2 Tlačítka a funkce 3. Specifikace 3.1 Obecná specifikace

Více

Návod k obsluze. R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr

Návod k obsluze. R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr Návod k obsluze 1.2.4. Buďte vždy maximálně opatrní při práci s napětím převyšujícím 60V DC nebo 30V AC (RMS). Držte prsty mimo kovovou část měřících

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-201

DIGITÁLNÍ MULTIMETR S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-201 DIGITÁLNÍ MULTIMETR S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-201 NÁVOD K OBSLUZE PŘED ZAHÁJENÍM PRÁCE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUKA Záruka v délce trvání jednoho roku se vztahuje na všechny materiálové

Více

Digitální multimetr EM3082

Digitální multimetr EM3082 Digitální multimetr EM3082 Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka se nevztahuje na baterie a pojistky. Záruka se také nevztahuje na situace,

Více

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu.

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu. Obsah Úvod... 3 Bezpečnostní informace... 3 Symboly... 4 Funkce měřicího přístroje... 5 Specifikace... 6 Obecná specifikace... 7 Příslušenství... 7 Popis měřiče izolačního odporu... 8 LCD Displej... 9

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MULTIMETRU UT70A

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MULTIMETRU UT70A 1 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MULTIMETRU UT70A 2 1. CHARAKTERISTIKA PŘÍSTROJE Přístroj UT70A je digitální přenosný multimetr s mnoha funkcemi a vysoce propracovaným designem určený k širokému profesionálnímu

Více

Návod k obsluze. R116A - MASTECH MS8250D Digitální multimetr s duálním displejem

Návod k obsluze. R116A - MASTECH MS8250D Digitální multimetr s duálním displejem R116A - MASTECH MS8250D Digitální multimetr s duálním displejem Návod k obsluze 1.2 Použití přístroje 1.2.1. Vždy nejdříve nastavte správnou funkci a odpovídající rozsah. 1.2.2. Nikdy nepřesahujte bezpečnostní

Více

MASTECH Digitální multimetr MS 8221C. Uživatelská příručka

MASTECH Digitální multimetr MS 8221C. Uživatelská příručka MASTECH Digitální multimetr MS 8221C Uživatelská příručka 1 M A S T E C H D I G I T Á L N Í M U L T I M E T R MS 8221C Ú V O D Digitální multimetr MASTECH MS8221C je přenosný měřící přístroj pro servisní

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Mezní hodnoty měření... 3 2. Bezpečnostní informace... 3 3. Funkce... 5 4. Popis měřícího přístroje... 6 5. Specifikace... 7 6. Měření

Více

HC-8906A. 4 ½ místný digitální multimetr

HC-8906A. 4 ½ místný digitální multimetr HC-8906A 4 ½ místný digitální multimetr I. Souhrn Digitální multimetr HC-8906A (dále jen přístroj) je 4 ½ digitový LCD ruční měřící přístroj s precizním designem, pohodlnou obsluhou, stabilním provozem

Více

Multimetr 303 č. výr. 185139

Multimetr 303 č. výr. 185139 Multimetr 303 č. výr. 185139 str. 1 (11) Obsah Obsah 2 Pokyny 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Bezpečnostní pokyny 3 Obsluha 5 Úvod 5 Popis spínače, tlačítek a zdířek 6 Měření stejnosměrného napětí /

Více

Digitální klešťový multimetr VICTOR DM6050+ návod k použití

Digitální klešťový multimetr VICTOR DM6050+ návod k použití Digitální klešťový multimetr VICTOR DM6050+ 1) Všeobecné informace návod k použití Jedná se o 3 1/2 číslicový klešťový multimetr, použitelný až do hodnoty 2000A. Všechny funkce jsou řízeny jediným procesorem.

Více

MT-1505 Digitální multimetr

MT-1505 Digitální multimetr MT-1505 Digitální multimetr Uživatelský manuál První vydání 2012 2012 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Popis předního panelu Úvod Tento multimetr je schopen mnoha funkcí a současně má kapesní

Více

HC-DT-5500 Návod k použití

HC-DT-5500 Návod k použití HC-DT-5500 Návod k použití 12 GM Electronic spol. s r.o. Karlínské nám.6 186 00 Praha 8 2 11 b. Měření zařízení s DC motorem Postup měření je shodný s měřením zařízení s AC motorem s tím rozdílem, že pro

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1232 UŽIVATELSKÝ NÁVOD

DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1232 UŽIVATELSKÝ NÁVOD DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1232 UŽIVATELSKÝ NÁVOD 0 Obsah Všeobecně. 1 Prohlídka Balení 1 Bezpečnostní informace 2 Přístrojový panel a popis tlačítek Funkcí. 4 Ostatní Funkce. 5 Vlastnosti.. 6 Údržba Přístroje.

Více

DIGITÁLNÍ MĚŘIČ IZOLACE AX-T2400. Návod k obsluze

DIGITÁLNÍ MĚŘIČ IZOLACE AX-T2400. Návod k obsluze DIGITÁLNÍ MĚŘIČ IZOLACE AX-T2400 Návod k obsluze BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Dříve než zahájíte práci s měřícím přístrojem nebo jeho servis, přečtěte si následující bezpečnostní informace. Abyste se vyhnuli

Více

Návod k použití digitálních multimetrů řady MY6xx

Návod k použití digitálních multimetrů řady MY6xx Návod k použití digitálních multimetrů řady MY6xx 1. Bezpečnostní opatření: Multimetr je navržen podle normy IEC-1010 pro elektrické měřicí přístroje s kategorií přepětí (CAT II) a znečistění 2. Dodržujte

Více

Multimetr MS8265 MASTECH

Multimetr MS8265 MASTECH Multimetr MS8265 MASTECH Obsah 1. OBECNÉ INSTRUKCE 3.2.3 Test diody 1.1 Opatření pro bezpečné zacházení 3.2.4 Kontrola kontinuity 1. OBECNÉ INSTRUKCE Tento přístroj je v souladu s IEC 61010-1, CAT III

Více

MT /2 True-RMS multimetr Manuál

MT /2 True-RMS multimetr Manuál MT-1705 3-1/2 True-RMS multimetr Manuál Shrnutí Tento přístroj je stabilní digitální multimetr napájený baterií. Má 20 mm vysoký LCD pro snadné čtení údajů. Podsvícení displeje a ochrana proti přetížení

Více

Uživatelský manuál. Klešťový multimetr AC/DC MS2101. Obsah

Uživatelský manuál. Klešťový multimetr AC/DC MS2101. Obsah 9. Automatické vypnutí Pro prodloužení životnosti baterie je poskytována funkce automatického vypínání. V případě nečinnosti (ovládání tlačítek), změny rozsahu po dobu 15 minut se multimetr automaticky

Více

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903 Návod k obsluze Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Varování před potencionálním nebezpečím. Přečtěte si návod k obsluze. Upozornění! Nebezpečné napětí! Riziko úrazu elektrickým

Více

ČÍSLICOVÝ MULTIMETR AX-100

ČÍSLICOVÝ MULTIMETR AX-100 ČÍSLICOVÝ MULTIMETR AX-100 NÁVOD K OBSLUZE 1. Bezpečnostní pokyny 1. Nepřivádějte na vstup veličiny, jejichž hodnota během měření překračuje mezní hodnotu. 2. Při měření napětí většího než 36 V DCV nebo

Více

Digitální multimetr s měřením otáček EM133A

Digitální multimetr s měřením otáček EM133A Digitální multimetr s měřením otáček EM133A Před použitím tohoto výrobku si pečlivě přečtěte tento manuál. Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka

Více

MS5308. Uživatelský manuál. 1. Obecné instrukce

MS5308. Uživatelský manuál. 1. Obecné instrukce MS5308 Uživatelský manuál 1. Obecné instrukce Děkujeme Vám za zakoupení MS5308 digitálního LCR měřiče. Jedná se o profesionální nástroj pro indukčnosti, kapacity a odporu. Má mnoho funkcí, jako je například

Více

Význam symbolů. 1.1 Obecné představení

Význam symbolů. 1.1 Obecné představení FLUKE-715 Kalibrátor proudu a napětí (ma/v) Návod k obsluze Přečtěte jako první: Bezpečnostní informace Pro zajištění bezpečného použití přístroje a jeho bezvadnou funkci dodržujte pokyny definované v

Více

LCR MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : LCR-9184. 100 Hz 120 Hz 1 KHz 10 KHz 100 KHz

LCR MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : LCR-9184. 100 Hz 120 Hz 1 KHz 10 KHz 100 KHz 100 Hz 120 Hz 1 KHz 10 KHz 100 KHz LCR MULTIMETR Model : LCR-9184 Nákup tohoto LCR multimetru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním tohoto multimetru předejdete

Více

Digitální multimetr PROTEC.class PMMM. císlo výrobku: 05102991

Digitální multimetr PROTEC.class PMMM. císlo výrobku: 05102991 Digitální multimetr PROTEC.class PMMM císlo výrobku: 05102991 Návod k obsluze Obsah: 1. Bezpečnostní informace Úvod Používání Péče o přístroj 2. Popis tlačítek a zdířek 3. Všeobecné údaje 4. Popis používání

Více

Digitální ampérmetr s kleštěmi. číslo výrobku: 05102128

Digitální ampérmetr s kleštěmi. číslo výrobku: 05102128 Digitální ampérmetr s kleštěmi číslo výrobku: 05102128 NÁVOD K OBSLUZE 1. VŠEOBECNÉ POKYNY Tento výrobek splňuje určení dle IEC / EN 61010-1 o bezpečnosti elektronických měřících zařízení a měřících kleští

Více

Pinzeta R/C/D pro SMD s automatickým skenováním

Pinzeta R/C/D pro SMD s automatickým skenováním Pinzeta R/C/D pro SMD s automatickým skenováním Návod k obsluze 1. OBECNÝ POPIS Pinzeta R/C/D pro SMD umožňuje rychlé a přesné měření drobných součástek plošných spojů. Abyste mohli měřící přístroj využívat

Více

AC50A. Klešťový měřící přístroj. Návod k obsluze

AC50A. Klešťový měřící přístroj. Návod k obsluze AC50A Klešťový měřící přístroj Návod k obsluze Obsah Klešťový měřící přístroj AC50A Úvod... 2 Obsah balení... 2 Přeprava a skladování... 2 Bezpečnost... 2 Správná obsluha... 3 Vlastnosti měřícího přístroje...

Více

Multimetr klešťový CEM DT-3340

Multimetr klešťový CEM DT-3340 Obsah Multimetr klešťový CEM DT-3340 Rozsahy měření 1 Bezpečnostní informace 1 Vlastnosti 3 Rozložení přístroje 3 Specifikace 4 Měření střídavého proudu (AC) 5 Měření stejnosměrného proudu (DC) 6 Měření

Více

Návod k obsluze Klešťový měřič 400 ampérů True RMS AC/DC s měřením teploty Model EX623

Návod k obsluze Klešťový měřič 400 ampérů True RMS AC/DC s měřením teploty Model EX623 Návod k obsluze Klešťový měřič 400 ampérů True RMS AC/DC s měřením teploty Model EX623 Patentově chráněno Úvod Blahopřejeme k zakoupení klešťového měřiče True RMS Extech EX623. Tento měřič umožňuje provádět

Více

RE 360 D DIGITÁLNÍ MULTIMETR SE SLOUPCOVÝM GRAFEM A AUTOMATICKOU VOLBOU ROZSAHU. Uživatelský manuál. 4. Výměna baterie. 5. Výměna pojistky. 6.

RE 360 D DIGITÁLNÍ MULTIMETR SE SLOUPCOVÝM GRAFEM A AUTOMATICKOU VOLBOU ROZSAHU. Uživatelský manuál. 4. Výměna baterie. 5. Výměna pojistky. 6. 4. Výměna baterie 1) Když napětí baterie klesne pod řádný operační (provozní) rozsah, na LCD displeji se objeví symbol, je baterii nutno vyměnit. 2) Před výměnou baterie nastavte přepínač do pozice OFF.

Více

Měřič izolačního odporu Modely SK-3500, SK-3502 Uživatelský manuál Pro bezpečná měření Důležité symboly Varování Úvod 1.

Měřič izolačního odporu Modely SK-3500, SK-3502 Uživatelský manuál Pro bezpečná měření Důležité symboly Varování Úvod 1. Měřič izolačního odporu Modely SK-3500, SK-3502 Uživatelský manuál Pro bezpečná měření Abyste zabránili riziku elektrického šoku a/nebo poškození přístroje, přečtěte si před použitím přístroje tento manuál.

Více

Pinzeta R/C pro SMD NÁVOD K OBSLUZE

Pinzeta R/C pro SMD NÁVOD K OBSLUZE Pinzeta R/C pro SMD NÁVOD K OBSLUZE 1. OBECNÝ POPIS Pinzeta R/C pro SMD umožňuje rychlé přesné měření drobných součástek plošných spojů. Abyste mohli měřící přístroj využívat v plné míře, přečtěte si pozorně

Více

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Tento symbol použitý ve vztahu k jinému symbolu nebo zdířce znamená, že se máte seznámit s příslušnou částí

Více

RANGE. Digitální multimetr RE50G. ***Technické údaje mohou být kdykoli bez*** ***upozornění změněny.*** Uživatelská příručka

RANGE. Digitální multimetr RE50G. ***Technické údaje mohou být kdykoli bez*** ***upozornění změněny.*** Uživatelská příručka ***Technické údaje mohou být kdykoli bez*** ***upozornění změněny.*** Záruční podmínky Na uvedený přístroj poskytuje dodavatel záruku 24 měsíců ode dne prodeje. Během záruční doby dodavatel opraví nebo

Více

4 1/2 MÍSTNÝ DIGITÁLNÍ MULTIMETR. True RMS Model : DM-9027T

4 1/2 MÍSTNÝ DIGITÁLNÍ MULTIMETR. True RMS Model : DM-9027T 4 1/2 MÍSTNÝ DIGITÁLNÍ MULTIMETR True RMS Model : DM-9027T Symboly Výstraha : * Nebezpečí úrazu elektrickým proudem! Výstraha : * Nepřetěžujte vstupní napětí! * Odstraňte testovací vodiče před otevřením

Více

1. Obecně. 2. Bezpečnostní poznámka. 3. Popis bezpečnostních symbolů

1. Obecně. 2. Bezpečnostní poznámka. 3. Popis bezpečnostních symbolů Obsah 1. Obecně...2 2. Bezpečnostní poznámka...2 3. Popis bezpečnostních symbolů...2 4. Popis předního panelu...3 5. Popis funkčních tlačítek...4 6. Ostatní funkce...4 7. Provádění měření...5 7.1 Měření

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1280 U Ž I V AT E L S K Ý N Á V O D

DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1280 U Ž I V AT E L S K Ý N Á V O D DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1280 U Ž I V AT E L S K Ý N Á V O D 0 Popis Tento měřící přístroj je stabilní měřící pomůcka vybavená 26mm displejem LCD. Přístroj je napájen z baterie. Je určen především k měření

Více

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr HC-ESC-2030 Kalibrátor/multimetr Tento návod vám poskytne celkový pohled na přístroj. Podrobný návod je na přiloženém CD-ROMu. Spusťte soubor "PCM.HTM" a jeho pomocí naleznete příslušný dokument. 1. Úvod

Více

MT Multimetr klešťový. Uživatelský manuál. První vydání Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd.

MT Multimetr klešťový. Uživatelský manuál. První vydání Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd. MT-3102 Multimetr klešťový Uživatelský manuál První vydání 2010 2010 Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd. Úvod Klešťový multimetr MT-3102 je 3 1/2 číslový LCD multimetr pro měření AC a DC napětí,

Více

UT 108/109 Digitální multimetr s měřením otáček Uživatelský manuál

UT 108/109 Digitální multimetr s měřením otáček Uživatelský manuál UT 108/109 Digitální multimetr s měřením otáček Uživatelský manuál Přehled Tento uživatelský manuál obsahuje potřebné informace týkající se bezpečnosti. Přečtěte si jej, prosím, a dávejte pozor na relevantní

Více

1. Obecně. 2. Otevření a kontrola balení. 3. Bezpečnostní poznámka

1. Obecně. 2. Otevření a kontrola balení. 3. Bezpečnostní poznámka Obsah 1. Obecně...2 2. Otevření a kontrola balení...2 3. Bezpečnostní poznámka...2 4. Popis bezpečnostních symbolů...3 5. Popis předního panelu...4 6. Ostatní funkce...5 7. Provádění měření...6 7.1 Měření

Více

PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ MULTIMETR

PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ MULTIMETR PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1860 UŽIVATELSKÝ NÁVOD 0 Obsah 2 Všeobecně. 2 Prohlídka balení. 2 Bezpečnostní informace. 2 Popis Bezpečnostních Symbolů. 3 Popis Přístrojového Panelu a Tlačítek Funkcí

Více

HC-506 GM ELECTRONIC

HC-506 GM ELECTRONIC Multimetr HC 506 Úvod Tento multimetr obsahuje mnoho užívaných funkcí, které jsou casto využívané pri merení v elektronice. Všechny funkce jsou navrženy pro snadnou obsluhu. Zarucuje rychlé použití kterékoli

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.2 Diagnostická měření (pracovní listy) Kapitola

Více

MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : DM-9960. CAT III 1000V, auto rozsah, bar graph displej, RS232

MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : DM-9960. CAT III 1000V, auto rozsah, bar graph displej, RS232 CAT III 1000V, auto rozsah, bar graph displej, RS232 MULTIMETR Model : DM-9960 Nákup tohoto multimetru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním tohoto multimetru předejdete

Více

R174 DIGITÁLNÍ MULTIMER VA38 NÁVOD K OBSLUZE

R174 DIGITÁLNÍ MULTIMER VA38 NÁVOD K OBSLUZE R174 DIGITÁLNÍ MULTIMER VA38 NÁVOD K OBSLUZE -22- -1- Obsah: 1 Bezpečnostní instrukce... 3 2 Základní popis... 4 2.1 Rozmístění jednotlivých částí... 5 2.2 Prvky na displeji... 7 2.3 Popis vybraných režimů

Více

KLEŠŤOVÉ MĚŘIDLO AX-7205 NÁVOD K OBSLUZE

KLEŠŤOVÉ MĚŘIDLO AX-7205 NÁVOD K OBSLUZE KLEŠŤOVÉ MĚŘIDLO AX-7205 NÁVOD K OBSLUZE Legenda k symbolům, které jsou použity v návodu k obsluze a na přístroji Varování! Potenciální nebezpečí postupujte podle návodu k obsluze. Pozor! Nebezpečné napětí.

Více

Klešťový multimetr VC-330 AC/DC. Obj. č.: 130 75 44. Účel použití

Klešťový multimetr VC-330 AC/DC. Obj. č.: 130 75 44. Účel použití Účel použití Měření a zobrazování elektrických parametrů v rozsahu kategorie přepětí CAT II až do maximální hodnoty 600 V, resp. do 300 V v kategorii CAT III v souladu s Nařízením EN 61010-1 a ve všech

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1232 UŽIVATELSKÝ NÁVOD

DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1232 UŽIVATELSKÝ NÁVOD DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1232 UŽIVATELSKÝ NÁVOD 0 Obsah Všeobecně. 1 Prohlídka Balení 1 Bezpečnostní informace 2 Přístrojový panel a popis tlačítek Funkcí. 4 Ostatní Funkce. 5 Vlastnosti.. 6 Údržba Přístroje.

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585 DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1.Obecné informace Multimetr umožňuje měření střídavého a stejnosměrného napětí a proudu, odporu, kapacity, teploty, kmitočtu, test spojitosti, test diody.

Více

PU 580 MĚŘIČ IZOLACE

PU 580 MĚŘIČ IZOLACE NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 580 MĚŘIČ IZOLACE www.metra.cz 2 OBSAH 1. Použití 4 2. Všeobecný popis 4 3. Odpovídající normy 4 3.1 Použité symboly a jejich význam 4 3.2 Bezpečnost 4 3.3 Elektromagnetická kompatibilita

Více

Multimetr s automatickým bargrafem a USB AX-594. Návod k obsluze

Multimetr s automatickým bargrafem a USB AX-594. Návod k obsluze Multimetr s automatickým bargrafem a USB AX-594 Návod k obsluze Obsah 1. Úvod...3 2. Odbalení a kontrola...3 3. Bezpečnostní upozornění...3 4. Bezpečnostní symboly...4 5. Popis čelního panelu...5 6. Parametry...6

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 12 14 66

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 12 14 66 NÁVOD K OBSLUZE Verze 10/04 Obj. č.: 12 14 66 Tento měřící přístroj byl speciálně vyvinut pro provádění různých měření v motorových vozidlech. Vedle standardních funkcí měření můžete tento přístroj použít

Více

Digitální multimetr AT-200. Obj. č.: 12 15 02. Úvod Vážený zákazníku,

Digitální multimetr AT-200. Obj. č.: 12 15 02. Úvod Vážený zákazníku, Digitální multimetr AT-200 Obj. č.: 12 15 02 Obsah Strana Úvod... 2 Účel použití... 3 Ovládací prvky měřícího přístroje... 3 Bezpečnostní předpisy... 4 Krátký popis funkcí měřícího přístroje... 6 Rozsah

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Digitální multimetry VC 820 a VC 840

NÁVOD K OBSLUZE. Digitální multimetry VC 820 a VC 840 NÁVOD K OBSLUZE Verze 08/01 Digitální multimetry VC 820 a VC 840 Obj. č.: 12 11 11, 12 11 12 Obsah Strana ÚVOD... 3 POUŽITÍ MĚŘÍCÍCH PŘÍSTROJŮ VC 820, VC 840:... 3 OVLÁDACÍ PRVKY PŘÍSTROJE... 4 POPIS OVLÁDACÍCH

Více

Displej 1999 čít., 200 A ACA/DCA, 600 V ACV/DCV, True RMS, Ohm, Vodivost, Data Hold VIDLICOVÝ PROUDOVÝ MULTIMETR. Model : FT-9950

Displej 1999 čít., 200 A ACA/DCA, 600 V ACV/DCV, True RMS, Ohm, Vodivost, Data Hold VIDLICOVÝ PROUDOVÝ MULTIMETR. Model : FT-9950 Displej 1999 čít., 200 A ACA/DCA, 600 V ACV/DCV, True RMS, Ohm, Vodivost, Data Hold VIDLICOVÝ PROUDOVÝ MULTIMETR Model : FT-9950 Symboly Upozornění : * Nebezpečí úrazu elektrickým proudem! Výstraha : *

Více

RLC můstek Model 380193

RLC můstek Model 380193 Návod k obsluze RLC můstek Model 380193 Úvod Blahopřejeme Vám k zakoupení RLC můstku firmy Extech, modelu 380193. Tento přístroj umožňuje přesné měření kapacity, indukčnosti a odporu při měřicích kmitočtech

Více

Digitální multimetr Kat. číslo

Digitální multimetr Kat. číslo Digitální multimetr Kat. číslo 111.4020 Strana 1 z 6 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tento multimetr je vyroben v souladu s normou IEC 1010, platnou pro elektronické měřicí přístroje kategorie přepětí CAT II a třídy

Více

Uživatelská příručka. PCL1000 Multi-funkční kalibrátor. tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar.

Uživatelská příručka. PCL1000 Multi-funkční kalibrátor. tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar. Uživatelská příručka PCL1000 Multi-funkční kalibrátor Obsah 1. Úvod... 3 2. Pokyny pro rychlé seznámení s kalibrátorem... 5 A. Funkce tlačítek 5 B. Žádané hodnoty.. 6 3. Schemata zapojení a pokyny... 8

Více

Zkoušečka napětí VC-58. Obj. č.: 12 45 34. Obsah Strana. 1. Úvod...1 2. Účel použití zkoušečky...3

Zkoušečka napětí VC-58. Obj. č.: 12 45 34. Obsah Strana. 1. Úvod...1 2. Účel použití zkoušečky...3 Obsah Strana 1. Úvod...1 2. Účel použití zkoušečky...3 3. Bezpečnostní předpisy...4 4. Součásti zkoušečky...5 Zkoušečka napětí VC-58 5. Vložení (výměna) baterií...6 Signalizace vybitých baterií ve zkoušečce...6

Více

ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ POPIS PŘEDNÍHO PANELU

ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ POPIS PŘEDNÍHO PANELU ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ Tento přístroj využívá měnič stejnosměrného napětí s nízkou spotřebou a vysokým poměrem mezi indukčností a akumulací energie k přeměně napětí 9V na stejnosměrné napětí

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1000A TRUE RMS DC/AC KLĚŠŤOVÝ MĚŘÁK

UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1000A TRUE RMS DC/AC KLĚŠŤOVÝ MĚŘÁK UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1000A TRUE RMS DC/AC KLĚŠŤOVÝ MĚŘÁK BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: Nepřekračujte stanovený rozsah funkcí měřáku. Při měření odporu nevpoštějte do měřáku napětí. Pokud není přístroj používán,

Více

Digitální měřící kleště VE 2608

Digitální měřící kleště VE 2608 Digitální měřící kleště VE 2608 Použití: Měřící kleště jsou především určeny pro měření DC a AC proudů bez rozpojení obvodu. Dále slouží pro měření napětí DC a AC, měření odporů, kapacit, frekvence, pospojení

Více

MT SMART Multimeter. Uživatelský Návod

MT SMART Multimeter. Uživatelský Návod MT-1503 SMART Multimeter Uživatelský Návod 1 Nejdříve si přečtěte: Bezpečnostní informace Aby jste měli jistotu, že přístroj používáte bezpečně, postupujte podle těchto doporučení: Neprovádějte s přístrojem

Více

PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1820

PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1820 PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1820 UŽIVATELSKÝ NÁVOD 0 Index Všeobecně. 2 Prohlídka balení. 2 Bezpečnostní informace. 2 Popis Bezpečnostních Symbolů. 4 Popis Přístrojového Panelu.. 5 Vlastnosti

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR TRUE RMS S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-155

DIGITÁLNÍ MULTIMETR TRUE RMS S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-155 DIGITÁLNÍ MULTIMETR TRUE RMS S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-155 NÁVOD K OBSLUZE BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Pro zajištění nevyšší úrovně bezpečnosti během práce s měřidlem, postupujte podle následujících

Více

AX-595 DIGITÁLNÍ MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE

AX-595 DIGITÁLNÍ MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE AX-595 DIGITÁLNÍ MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE 1. Všeobecně Přístroj je obdařen funkčními tlačítky místo tradičních mechanických knoflíků a jedná se o nový typ 3 5/6místného multimetru vybaveného displejem

Více

Autoranging True RMS Multimetr TM-87 / TM-88

Autoranging True RMS Multimetr TM-87 / TM-88 Autoranging True RMS Multimetr s automatickým rozsahem a měřením skutečné efektivní hodnoty TM-87 / TM-88 Návod k obsluze Překlad originálního návodu HB2TM8700001 Obsah: 1. BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY A POSTUPY...

Více

Uživatelský manuál SK-6597 SK-6598

Uživatelský manuál SK-6597 SK-6598 Digitální multifunkční zkoušečka Uživatelský manuál SK-6597 SK-6598 Abyste zabránili riziku elektrického rázu a/nebo poškození přístroje, přečtěte si před jeho použitím pečlivě tento manuál. označená na

Více

Digitální multimetr VC-20. Obj. č.: 12 30 20

Digitální multimetr VC-20. Obj. č.: 12 30 20 Digitální multimetr VC-20 Obj. č.: 12 30 20 Obsah Strana Úvod 1 Funkce přístoje 2 Popis součástí přístroje 3 Údaje a symboly na displeji 3 Bezpečnostní pokyny 4 Použití přístroje 5 Rozsah dodávky 5 Uvedení

Více

Klešťový ampérmetr VC 605 1000 A/AC/DC. Obj. č.: 12 01 67. Obsah Strana ÚVOD...3 POUŽITÍ KLEŠŤOVÉHO MĚŘÍCÍHO PŘÍSTROJE VC - 605:...

Klešťový ampérmetr VC 605 1000 A/AC/DC. Obj. č.: 12 01 67. Obsah Strana ÚVOD...3 POUŽITÍ KLEŠŤOVÉHO MĚŘÍCÍHO PŘÍSTROJE VC - 605:... Obsah Strana ÚVOD...3 POUŽITÍ KLEŠŤOVÉHO MĚŘÍCÍHO PŘÍSTROJE VC - 605:...3 OVLÁDACÍ A NASTAVOVACÍ PRVKY PŘÍSTROJE, DISPLEJ...4 POPIS OVLÁDACÍCH A NASTAVOVACÍCH PRVKŮ PŘÍSTROJE...5 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY...5

Více

UT70A. Návod k obsluze

UT70A. Návod k obsluze UT70A Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

Návod k obsluze MODEL 3348 DC+AC TRMS WATT CLAMP METER

Návod k obsluze MODEL 3348 DC+AC TRMS WATT CLAMP METER Návod k obsluze MODEL 3348 DC+C TRMS WTT CLMP METER Bezpečnost Mezinárodní Bezpečnostní symboly Tento symbol, stejně jako další symboly a termíny, odkazuje uživatele do návodu pro další informace. Tento

Více

R153 - Multimetr RE209D RANGE - automat, TRUE RMS

R153 - Multimetr RE209D RANGE - automat, TRUE RMS Návod k obsluze R153 - Multimetr RE209D RANGE - automat, TRUE RMS Váţení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důleţité

Více

Multimetr MS8233D R115A

Multimetr MS8233D R115A Multimetr MS8233D R115A Návod k použití 1 Obsah 1. Úvod. 2 2. Bezpečnostní pokyny... 3 3. Popis ovládacích prvků a indikátorů...5 3-1. Popis přístroje... 5 3-2. Popis tlačítek... 6 3-3. LCD displej. 7

Více

KLEŠŤOVÝ MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : DM-6046 DCA/ACA

KLEŠŤOVÝ MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : DM-6046 DCA/ACA DCA/ACA KLEŠŤOVÝ MULTIMETR Model : DM-6046 Nákup tohoto klešťového DCA/ACA multimetru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním tohoto multimetru předejdete případným

Více

SS760. Zvukoměr. Uživatelská příručka

SS760. Zvukoměr. Uživatelská příručka SS760 Zvukoměr Uživatelská příručka Nákupem tohoto digitálního zvukoměru jste zvýšili přesnost svých měření. Ačkoliv je tento zvukoměr složitý a citlivý přístroj, jeho robustnost umožňuje dlouhodobé využití.

Více

Digitální multimetr PROTEK D705, D705T Uživatelský manuál

Digitální multimetr PROTEK D705, D705T Uživatelský manuál Digitální multimetr PROTEK D705, D705T Uživatelský manuál Květen 2011, verze 1.0 GS Instruments Co., Ltd. Všechna práva vyhrazena. Specifikace se mohou měnit bez přechozího upozornění. Varování. Před použitím

Více

KABELOVÝ TESTER & DIGITÁLNÍ MULTIMETER. Identifikace Kabelů & DMM Provozní Manuál

KABELOVÝ TESTER & DIGITÁLNÍ MULTIMETER. Identifikace Kabelů & DMM Provozní Manuál CABLE IDENTIFIER CABLE IDENTIFIER KABELOVÝ TESTER & DIGITÁLNÍ MULTIMETER Identifikace Kabelů & DMM Provozní Manuál CABLE TESTER CABLE TESTER Vcheck OP ON OBSAH 1. APLIKACE VŠEOBECNĚ. 3 2. POPIS ČELNÍHO

Více

2. Účel použití měřícího přístroje a popis jeho základních funkcí

2. Účel použití měřícího přístroje a popis jeho základních funkcí Digitální multimetr VC265 Obj. č.: 12 45 22 1. Úvod Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup digitálního multimetru VC265. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

ZKOUŠEČKY T90, T110/VDE, T130/VDE, T150/VDE. Návod k obsluze

ZKOUŠEČKY T90, T110/VDE, T130/VDE, T150/VDE. Návod k obsluze ZKOUŠEČKY T90, T110/VDE, T130/VDE, T150/VDE Návod k obsluze Verze: FL_A09_T90 T110 T130 T150 v30.1.2012 1. OBECNÉ POKYNY OBECNÉ POKYNY Používání přístroje v rozporu s postupy uvedenými v manuálu může mít

Více

Multimetr LUTRON CM-9940 klešťový mini DCA/ACA

Multimetr LUTRON CM-9940 klešťový mini DCA/ACA Multimetr LUTRON CM-9940 klešťový mini DCA/ACA Nákup tohoto DCA / ACA klešťového multimetru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním tohoto multimetru předejdete případným

Více

Sada nářadí pro servis notebooků PROSKIT PK-2073B

Sada nářadí pro servis notebooků PROSKIT PK-2073B obsahuje: Páječka Sada nářadí pro servis notebooků PROSKIT PK-2073B DP-366P Odpájecí pumpička 8PK-MA005 Lupa MT-1210 3 1/2 kompaktní digitální multimetr 9DP-031B Odpájecí vlákno 9DP-S001 Pájka 63%, SN

Více

4.10 Měření tranzistoru Měření zesílení v rozsahu: Parametry měření: Proud bází: 10uA Napětí Uce: 2,8V. 5 Údržba

4.10 Měření tranzistoru Měření zesílení v rozsahu: Parametry měření: Proud bází: 10uA Napětí Uce: 2,8V. 5 Údržba 4.10 Měření tranzistoru Měření zesílení v rozsahu: 0-1000 Parametry měření: Proud bází: 10uA Napětí Uce: 2,8V 5 Údržba 5.1 Výměna baterií Je-li na displeji zobrazen symbol baterie. Jedná se o indikaci

Více