Konzum je mírně exotické družstvo.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Konzum je mírně exotické družstvo."

Transkript

1 obchod pro komunitu

2 Upozornění na úvod obchod pro komunitu Konzum je mírně exotické družstvo.

3 Upozornění na úvod obchod pro komunitu Tato prezentace vás seznámí s příběhem našeho družstva KONZUM, existujícího již 116 let v podhůří Orlických hor. Je ukázkou role družstev v současném světě. Není to nějaký návrh na jedinou správnou cestu. Život je o rozmanitosti a hledání. Ještě nedávno vše vypadalo, že tou jedinou správnou cestou v podnikání bude pouze unifikace a globalizace. Nyní se opět ukazuje, že i lokalizace a individualizace má v tomto světě budoucnost.

4 počátky obchod pro komunitu Ústí n.orlicí Rak.-Uhersko 1898

5 1898 Ústí nad Orlicí obchod pro komunitu Skupina 84 snílků zakládá náš Konzum po vzoru anglických předchůdců z Rochdale z roku Od té doby Konzum prošel mnoha peripetiemi vývoje. Nyní Konzum patří komunitě přes 4500 rodin v regionu pod Orlickými horami. Je to naše firma. My členové zde žijeme a v m Konzumu realizujeme většinu svých nákupů potravin, ale i jiných potřeb a služeb.

6 Kdo jsme? Jsme spotřební družstvo. obchod pro komunitu Družstevní obchod má jiný smysl existence a jiné principy podnikání než klasická firma. Spotřební družstvo je firma vlastněná jeho zákazníky - členy. Z Británie se družstva rozšířila do celého světa a nyní zažívají v mnoha zemích západní Evropy obrovský úspěch. Jsme největším prodejcem potravin v Evropě. Družstva vznikala jako obrana svých členů před monopoly nebo aby jim zajistila zboží a služby jinak nedostupné. Rozvoj družstev není založen na maximalizaci zisku, ale na sdílení společných hodnot jako jsou členství, spolupráce a spoluzodpovědnost za společnost. Profit pro každého člena je dán primárně jeho spotřebou a spoluúčastí, ne velikostí jeho podílu.

7 Velká Británie Maďarsko Finsko Itálie Itálie Švédsko Švýcarsko Slovensko

8 KONZUM a COOP v číslech obchod pro komunitu KONZUM 106 provozoven, 4650 členů, MO obrat 1,3 mld.kč za r jsme součástí skupiny COOP COOP v ČR spotřební družstva sdružená v SČMSD 6. největší maloobchodní skupina v ČR 44 nezávislých družstev, 2870 provozoven v ČR, členů, MO obrat 26,5 mld.kč za r COOP v Evropě Největší maloobchodní skupina v Evropě dle MO obratu i počtu provozoven 5139 družstev, provozoven, 30 mil. členů, MO obrat 88 mld.eur

9 Klasická firma Cíl: maximální zisk pro majitele, dobýt svět.

10 družstvo Náš cíl: Lepší život pro naši komunitu.

11 Zní to utopicky? obchod pro komunitu Vím, že vše vypadá trochu jako utopie a řeknete si, že to nemůže fungovat. Opak je pravdou, vše ale záleží na správném nastavení a pochopení cílů a motivaci lidí v družstvu. Jsme nadprůměrně úspěšní. Na následujících příkladech uvidíte, co získala komunita členů našeho družstva orientací na popsané principy.

12 Proč prodáváme české a regionální potraviny? obchod pro komunitu Konzum se stal leaderem v prodeji českých a regionálních potravin s největším podílem na obratu ze všech řetězců v ČR. Prodáváme potraviny sami sobě a proto máme zájem na jejich kvalitě a původu. Nejsou nejlevnější, ale jsou kvalitní a přirozené a podporujeme tím i zaměstnanost našich členů a jejich rodin. V rámci programu Jsme tu doma prodáváme pečivo, uzeniny, maso, lahůdky, med, vejce, mléko, máslo, mouku, brambory, sezonní ovoce a zeleninu téměř výhradně z našeho regionu. V jiných řetězcích jsou tyto potraviny nedostupné. Tak proto!

13

14 PEKÁRNY CUKRÁRNY UZENÁŘSTVÍ VÝROBNY LAHŮDEK OSTATNÍ Náchod 106 prodejen 78 výrobců Hradec Králové Rychnov n.k. Polsko 30 pěstitelů 20 chovatelů Pardubice 2000 přímých dodavatelsko odběratelských vztahů Ústí n.o.

15 Co nabízí Konzum V posledních letech jsme vytvořili velké regionální tržiště s názvem Konzum. Je to takový deštník, pod který neprší. Jeho dveře jsou a budou otevřené všem regionálním výrobcům s minimem bariér. Bez listovacích, regálových, letákových a dalších poplatků. V některých kategoriích jsme tento trh zcela uzavřeli cizím dodavatelům. V ostatních kategoriích místní výrobce alespoň výrazně zvýhodňujeme. Staráme se o masivní marketingovou podporu a to jak v místě prodeje, tak ve všech médiích. Vlastně jsme vytvořili 2 světy. Lokální a globální.

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25 Co navíc děláme pro naše členy? obchod pro komunitu Provozujeme prodejny na malých obcích i když je to velmi ztrátové. A dokonce stavíme nové. Postupně přebíráme pobočky České pošty tam, kde by jinak pošta zavřela. Budujeme vlastní síť čerpacích stanic, kde členové tankují za nejnižší ceny v ČR. Otevřeli jsme vlastní malý hobby market, protože v dojezdové vzdálenosti není žádný z velkých řetězců. Zahájili jsme prodej léků v menších obcích, kde není lékárna. V rámci skupiny COOP jsme vytvořili vlastního telefonního operátora s výhodnými tarify.

26 Co navíc děláme pro naše členy? obchod pro komunitu Spustili jsme internetový prodej potravin za výhodné ceny. Loni jsme zrekonstruovali naše zastaralé socialistické nákupní středisko na největším sídlišti v okrese UO na moderní nákupní galerii. Zvýšili jsme komfort nakupování pro naše členy. Trvale podporujeme desítky neziskových organizací ze sociální sféry, které pomáhají naším členům. Přes 500 tis. Kč každý rok. Tyto aktivity neděláme vždy s vidinou velkých zisků, někdy je to i ztrátové, ale děláme to pro nás, pro komunitu našich členů, pro naše rodiny, pro naše Životní prostředí. Když děláte něco sami pro sebe, tak se na to vždy díváte jinak.

27

28

29

30

31 Fortel Ústí n.o.

32 Fortel Ústí n.o.

33 Fortel Ústí n.o.

34

35

36

37

38

39

40

41 obchod pro komunitu Náš lokální svět

42 obchod pro komunitu Náš lokální potraviny svět

43 Telefony Náš Benzín obchod pro komunitu Hobby Léky Náš lokální potraviny svět Nákupní Galerie Banka Pošta

44 ? On-line Náš?? Telefony Benzín Hobby Léky Náš lokální potraviny svět?? Nákupní Galerie Banka Pošta obchod pro komunitu?

45 ? On-line Náš?? Telefony Benzín Hobby Léky Slevy Náš a podpora lokální potraviny členům svět?? Telefony Banka Pošta obchod pro komunitu?

46 ? On-line Náš?? Energie Benzín Hobby Léky Podpora Náš neziskovým lokální organizacím potraviny svět v regionu?? Telefony Banka Pošta obchod pro komunitu?

47 ? On-line Náš?? Energie Benzín Hobby Náš Vzdělávání Léky lokální veřejnosti potraviny svět?? Telefony Banka Pošta obchod pro komunitu?

48 ? On-line Náš?? Energie Benzín Hobby To Náš je smysl lokální naší Léky potraviny existence svět?? Telefony Banka Pošta obchod pro komunitu?

49 ? Náš?? Energie Benzín Hobby Léky To je Náš lokální potraviny svět?? Telefony Banka obchod pro komunitu Pošta obchod pro komunitu?

50 obchod pro komunitu Děkuji vám za pozornost!

Konzum je mírně exotické družstvo.

Konzum je mírně exotické družstvo. obchod pro komunitu Upozornění na úvod obchod pro komunitu Konzum je mírně exotické družstvo. počátky obchod pro komunitu Na počátku našeho podnikání byla skupina 28 snílků tzv. Pure people (čistých lidí)

Více

Skutečně čerstvé znamená místní! Miloslav Hlavsa, Konzum, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí Konference Fresh Food, Praha 23.5.

Skutečně čerstvé znamená místní! Miloslav Hlavsa, Konzum, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí Konference Fresh Food, Praha 23.5. Skutečně čerstvé znamená místní! Miloslav Hlavsa, Konzum, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí Konference Fresh Food, Praha 23.5.2012 Kdo jsme KONZUM jsme lokální spotřební družstvo ve VČ regionu 105 provozoven,

Více

Internet a zajímaví zákazníci jsou nejen v Praze Miloslav Hlavsa, Konzum, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí, skupina COOP Retail in Detail, Praha

Internet a zajímaví zákazníci jsou nejen v Praze Miloslav Hlavsa, Konzum, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí, skupina COOP Retail in Detail, Praha Internet a zajímaví zákazníci jsou nejen v Praze Miloslav Hlavsa, Konzum, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí, skupina COOP Retail in Detail, Praha 10.6.2015 Naše vize nákupního centra budoucnosti Kdo

Více

BILLA A ČEŠTÍ DODAVATELÉ. Jaroslaw Szczypka, CEO BILLA spol. s r. o.

BILLA A ČEŠTÍ DODAVATELÉ. Jaroslaw Szczypka, CEO BILLA spol. s r. o. BILLA A ČEŠTÍ DODAVATELÉ Jaroslaw Szczypka, CEO BILLA spol. s r. o. BILLA v číslech 1991 otevření první prodejny BILLA v Brně 204 prodejen 6000 zaměstnanců 120 000 000 zákazníků ročně 2014 otevření moderního

Více

COOP. VŠECHNO DOBRÉ. Obchod na vesnici. Ing. Miloslav Hlavsa, KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí, skupina COOP

COOP. VŠECHNO DOBRÉ. Obchod na vesnici. Ing. Miloslav Hlavsa, KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí, skupina COOP Obchod na vesnici Ing. Miloslav Hlavsa, KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí, skupina COOP COOP a Konzum v České republice Největší provozovatel prodeje potravin ve vesnickém prostoru. Obrat 26

Více

blízko, rychle, pohodlně

blízko, rychle, pohodlně STRATEGIE STRATEGIE STRATEGIE vize Žabka vstupuje do ČR s novým typem prodejen convenience je tu pro vás blízko, rychle, pohodlně convenience definice 1. Velikost a otevírací doba: Velikost prodejní plochy

Více

Prezentace firmy Mediate, s. r. o.

Prezentace firmy Mediate, s. r. o. Prezentace firmy Mediate, s. r. o. 1 / 15 KDO jsme? založení společnosti MEDIATE v roce 1996 přední výrobce bylinných čajů a doplňků stravy více jak 60 interních zaměstnanců + externí spolupracovníci transparentní

Více

Maloobchod a obchodní triky

Maloobchod a obchodní triky VY_32_INOVACE_MAR_98 Maloobchod a obchodní triky Ing. Dagmar Novotná Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534 Dostupné z www.oalysa.cz. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Období vytvoření:

Více

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Maloobchod

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Maloobchod Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Maloobchod Pracovní list vytvořila: Mgr. Radka Drobná Období vytvoření VM: duben 2012 Klíčová slova: maloobchod,

Více

Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky. Snídaně s novináři 19.11.2013 REGULACE A OBCHOD

Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky. Snídaně s novináři 19.11.2013 REGULACE A OBCHOD Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky Snídaně s novináři 19.11.2013 REGULACE A OBCHOD Obsah prezentace Obava z nových předpisů České výrobky Hlášení údajů o podílu na tržbách / dovozu Značení

Více

Regionální produkty a jejich využití pro zvýšení tržeb maloobchodní jednotky

Regionální produkty a jejich využití pro zvýšení tržeb maloobchodní jednotky VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Regionální produkty a jejich využití pro zvýšení tržeb maloobchodní jednotky Autor bakalářské práce: Markéta Jirásková

Více

Budoucnost družstevn. stevního obchodu, leadera nezávisl. vislého obchodu v ČR. Miroslav Kajňák, SČMSD Martin Dokoupil, INCOMA Consult

Budoucnost družstevn. stevního obchodu, leadera nezávisl. vislého obchodu v ČR. Miroslav Kajňák, SČMSD Martin Dokoupil, INCOMA Consult Budoucnost družstevn, leadera nezávisl vislého obchodu v ČR Miroslav Kajňák, SČMSD Martin Dokoupil, INCOMA Consult Praha 6. 2. 2007 Agenda Realita a sen Síla spotřebních družstev Projekt Vize Retail Summit

Více

Udržitelné podnikání. Jak Tesco spolupracuje s lokálními dodavateli. Emilie Pražáková ředitelka firemních vztahů Tesco Stores ČR a.s. 2.

Udržitelné podnikání. Jak Tesco spolupracuje s lokálními dodavateli. Emilie Pražáková ředitelka firemních vztahů Tesco Stores ČR a.s. 2. Udržitelné podnikání Jak Tesco spolupracuje s lokálními dodavateli Emilie Pražáková ředitelka firemních vztahů Tesco Stores ČR a.s. 2. května 2012 Tesco globální i lokální Tesco působí ve 14 zemích s více

Více

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE PODPORA PRODEJE Přednášející: PhDr. K. Eliáš, CSc. Petr Vojtíšek UČO: 15261 1. ZADÁNÍ 3 2. VÝBĚR SUBJEKTU 4 3. POPIS SPOLEČNOSTI 4 3.1 Základní data

Více

SEDLÁK JEDE Z POLE. Tomáš Popp, Envic

SEDLÁK JEDE Z POLE. Tomáš Popp, Envic SEDLÁK JEDE Z POLE Tomáš Popp, Envic NAKRMTE MĚSTO Fenomén lokálního jídla není pouhou módní vlnou. - kvalita, čerstvost, originalita - potraviny vyprodukované co nejblíže místu prodeje - produkce menšími

Více

Příloha č. 1 Uspořádání pobočky ve Valašském Meziříčí

Příloha č. 1 Uspořádání pobočky ve Valašském Meziříčí Příloha č. 1 Uspořádání pobočky ve Valašském Meziříčí Finanční kout Elektro pult Domácnost Grill, Uzeniny Zákusky, pekárna, pečivo Elektronické zařízení DVD CD Baterie, hnojiva, barvy Pečivo Hygienické,

Více

Vztahy mezi zemědělci a spotřebiteli. Veronika Fišerová veronika.fiserova@veronica.cz www.veronica.cz

Vztahy mezi zemědělci a spotřebiteli. Veronika Fišerová veronika.fiserova@veronica.cz www.veronica.cz Vztahy mezi zemědělci a spotřebiteli Veronika Fišerová veronika.fiserova@veronica.cz www.veronica.cz co děláme v oblasti zemědělství a potravin: propagace ekozemědělství, místních potravin Brněnský Biojarmark

Více

TRENDY NÁKUPNÍHO CHOVÁNÍ

TRENDY NÁKUPNÍHO CHOVÁNÍ TRENDY NÁKUPNÍHO CHOVÁNÍ duben 2013 zdeněk skála research director retail & shopper incoma gfk GfK 2013 Retail Summit 2013, Prague 1 Situace v českém obchodě Jak se mění nákupní chování? Kam to směřuje?

Více

konkurencňi vy hodu prodejen

konkurencňi vy hodu prodejen Co vsěchno mu zě tvorǐt konkurencňi vy hodu prodejen Konference Vybavení prodejny 7.11.2018 Ing. Radek Sazama Ředitel Komory obchodních řetězců Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Svaz obchodu a cestovního

Více

Eva Zamrazilová. Členka bankovní rady ČNB. Ceny potravin a český spotřebitel

Eva Zamrazilová. Členka bankovní rady ČNB. Ceny potravin a český spotřebitel Eva Zamrazilová Členka bankovní rady ČNB Ceny potravin a český spotřebitel Strategie českého zemědělství a potravinářství do roku 2020 Soběstačnost ve vleku EU? Žofínské fórum,25. března 2013 Úvodem Národohospodářský

Více

INCOMA GfK Shopping Monitor 2015 1

INCOMA GfK Shopping Monitor 2015 1 INCOMA GfK Shopping Monitor 2015 1 AUTOR STUDIE INCOMA GfK, s.r.o. Kavčí Hory Office Park Na Hřebenech II 1718/10 140 00 Praha 4 Telefon: +420 251 117 545 e-mail: incoma@gfk.com http: //www.incoma.cz člen

Více

OBCHOD & TRADIČNÍ OBCHODNÍ FORMÁTY MOŽNOSTI UDRŽENÍ A ROZVOJE OBCHODNÍ SÍTĚ NA PŘÍKLADU JEDNOTY KAPLICE. Ing. Jan Gušl předseda družstva

OBCHOD & TRADIČNÍ OBCHODNÍ FORMÁTY MOŽNOSTI UDRŽENÍ A ROZVOJE OBCHODNÍ SÍTĚ NA PŘÍKLADU JEDNOTY KAPLICE. Ing. Jan Gušl předseda družstva OBCHOD & TRADIČNÍ OBCHODNÍ FORMÁTY MOŽNOSTI UDRŽENÍ A ROZVOJE OBCHODNÍ SÍTĚ NA PŘÍKLADU JEDNOTY KAPLICE Ing. Jan Gušl předseda družstva CHARAKTERISTIKA REGIONU PŮSOBNOSTI DRUŽSTVA jihozápad České republiky,

Více

Nejnovější vývoj na světových trzích s biopotravinami

Nejnovější vývoj na světových trzích s biopotravinami Nejnovější vývoj na světových trzích s biopotravinami Tom Václavík Základní data Světový trh sbiopotravinami 2008 Celková spotřeba: přibližně 37 mld. EUR Meziroční nárůst: +-10 % (2007/2008) Největší trhy:

Více

PŘEDSTAVENÍ - NEZÁVISLÁ MO SÍŤ BALA Kdo jsme? BALA je první nezávislá maloobchodní síť v ČR, která ve svých sítích Bala a Gastro v současnosti propojuje už více než 1200 kmenových členů a jejich počet

Více

Případová studie zavádění bio sortimentu do maloobchodní sítě COOP realizované COOP Centrem

Případová studie zavádění bio sortimentu do maloobchodní sítě COOP realizované COOP Centrem Případová studie zavádění bio sortimentu do maloobchodní sítě COOP realizované COOP Centrem Co je BioCOOP 372 prodejen (zatím) Celkem 70 položek ve zvláštním regálu a v chlazených úsecích Dosavadní zkušenosti

Více

Obchodníci a dodavatelé. Name:Pavel Mikoška Date:

Obchodníci a dodavatelé. Name:Pavel Mikoška Date: Obchodníci a dodavatelé Name:Pavel Mikoška Date: 04.02.2015 Beppy při našem rozhodování vycházíme od konce Tým AHOLD představuje: 13:000 + 4.000 = 17.000 hráčů Hrajeme na 284 + 50 = 334 stadionech Přesně

Více

CENTRUM KRAKOV. ANALÝZA LOKALITY Založeno na lokalizační analýze společnosti INCOMA GfK

CENTRUM KRAKOV. ANALÝZA LOKALITY Založeno na lokalizační analýze společnosti INCOMA GfK CENTRUM KRAKOV ANALÝZA LOKALITY Založeno na lokalizační analýze společnosti INCOMA GfK Centrum Krakov základní údaje Centrum Krakov je projekt novostavby lokálního obchodního centra vznikajícího na místě

Více

Trvejte na svých právech!

Trvejte na svých právech! Trvejte na svých právech! Trvejte na svých právech! Kampaň organizovala Evropská unie ve spolupráci se Sdružením obrany spotřebitelů ČR (SOS) Trvejte na svých právech! Obdobná práva máte v celé EU! Trvejte

Více

CHRÁNĚNÁ PRACOVNÍ MÍSTA

CHRÁNĚNÁ PRACOVNÍ MÍSTA Beseda na téma CHRÁNĚNÁ PRACOVNÍ MÍSTA 26.11.2013 Pořádá: Místní akční skupina ORLICKO v rámci přípravy místní rozvojové strategie pro roky 2014 2020 Program Program: 9:00 Mgr. Miroslav Beran Úvodní slovo

Více

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE Případová studie Komplexní program na podporu zahájení podnikání Studie je financována z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního

Více

NÁKUPNÍ CHOVÁNÍ ČESKÝCH SPOTŘEBITELŮ V ROCE 2018

NÁKUPNÍ CHOVÁNÍ ČESKÝCH SPOTŘEBITELŮ V ROCE 2018 NÁKUPNÍ CHOVÁNÍ ČESKÝCH SPOTŘEBITELŮ V ROCE 2018 JAN PENKALA NÁKUPNÍ CHOVÁNÍ ČESKÝCH SPOTŘEBITELŮ V ROCE 2018 2 METODOLOGIE Výzkumná metoda Online výzkum prostřednictvím IPSOS panelu Populace.cz Cílová

Více

EFEKTIVITA MARKETINGOVÝCH INVESTIC

EFEKTIVITA MARKETINGOVÝCH INVESTIC EFEKTIVITA MARKETINGOVÝCH INVESTIC 5 ZÁKLADNÍCH PRAVIDEL Pavel Jinoch Kam investovat? Sell-in cíl kvartální nebo roční Centrální objednávka Vizibilita Sekundární vystavení tára POS wobbler, shelf stopper

Více

POTRAVINY A JEJICH KVALITA Z POHLEDU ČESKÉHO ZÁKAZNÍKA PETR DUPAL, COO BILLA ČR

POTRAVINY A JEJICH KVALITA Z POHLEDU ČESKÉHO ZÁKAZNÍKA PETR DUPAL, COO BILLA ČR POTRAVINY A JEJICH KVALITA Z POHLEDU ČESKÉHO ZÁKAZNÍKA PETR DUPAL, COO BILLA ČR BILLA V ČÍSLECH 1991 otevření první prodejny BILLA v Brně 2007 převzetí obchodního řetězce Delvita (97 prodejen) 2008 převzetí

Více

VENKOV 2010 23. - 25. 11. 2010 l Lázně Bělohrad

VENKOV 2010 23. - 25. 11. 2010 l Lázně Bělohrad Národní konference VENKOV 2010 23. - 25. 11. 2010 l Lázně Bělohrad Zdeněk Juračka 1 Zdeněk Juračka prezident, Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR předseda představenstva, SČMSD předseda představenstva,

Více

SPOTŘEBNÍ DAŇ V EU. Michaela Boučková, Tereza Máchová

SPOTŘEBNÍ DAŇ V EU. Michaela Boučková, Tereza Máchová SPOTŘEBNÍ DAŇ V EU Michaela Boučková, Tereza Máchová SPOTŘEBNÍ DAŇ Z CIGARET od 1. ledna 2014 musí být celková spotřební daň nejméně 60 % vážené průměrné maloobchodní ceny cigaret propuštěných ke spotřebě.

Více

Český trh s biopotravinami 2008

Český trh s biopotravinami 2008 Český trh s biopotravinami 2008 Vydal: Mgr. Tomáš Václavík, Green marketing Autorský kolektiv: Mgr. Tomáš Václavík, Green marketing Ing. Zuzana Čítková, Green marketing Šárka Bystřická, Společnost pro

Více

KAMPAŇ NA PODPORU KVALITNÍCH POTRAVIN V ČESKÉ REPUBLICE VÝSLEDKY DO 6/ ŘÍJNA 2017

KAMPAŇ NA PODPORU KVALITNÍCH POTRAVIN V ČESKÉ REPUBLICE VÝSLEDKY DO 6/ ŘÍJNA 2017 KAMPAŇ NA PODPORU KVALITNÍCH POTRAVIN V ČESKÉ REPUBLICE VÝSLEDKY DO 6/2017 3. ŘÍJNA 2017 2/ OBSAH PREZENTACE / 1. CO JSME KOMUNIKOVALI V PRVNÍM ROCE KAMPANĚ KVALITY? / 2. JAKÝCH VÝSLEDKŮ JSME DOSÁHLI?

Více

PEKAŘSKÁ STATISTIKA OBSAH: Jaromír Dřízal, předseda Svazu pekařů a cukrářů v ČR

PEKAŘSKÁ STATISTIKA OBSAH: Jaromír Dřízal, předseda Svazu pekařů a cukrářů v ČR PEKAŘSKÁ STATISTIKA Jaromír Dřízal, předseda Svazu pekařů a cukrářů v ČR Ucelený soubor číselných informací, tabulek a grafů pod názvem Pekařská statistika přináší opět po roce čtenářům a uživatelům ROČENKY

Více

CATEGORY MANAGEMENT v praxi ústavní lékárny

CATEGORY MANAGEMENT v praxi ústavní lékárny CATEGORY MANAGEMENT v praxi ústavní lékárny Ing.Martin Frano 16. OTC Konference 24.10.2013 Význam CM v prostředí ústavní lékárny Tlak na finanční výkonnost lékárny (pokles na Rx) Záchyt nemocničních pacientů

Více

Podpora regionálních produktů a místní ekonomiky

Podpora regionálních produktů a místní ekonomiky Podpora regionálních produktů a místní ekonomiky Co je to regionální značka? Je nebo není přeznačkováno? Značka není soutěžní, trvalá podpora regionu ve všech souvislostech Marketingový nástroj, společná

Více

Regionální centrum podpory sociálního podnikání Hradec Králové Zita Kučerová

Regionální centrum podpory sociálního podnikání Hradec Králové Zita Kučerová Regionální centrum podpory sociálního podnikání 28. 11. 2017 Hradec Králové Zita Kučerová Regionální centrum podpory sociálního podnikání Od roku 2015 Platforma zaměřená na rozvoj sociálního podnikání

Více

Vývoj indexů spotřebitelských cen ve 2. čtvrtletí 2016

Vývoj indexů spotřebitelských cen ve 2. čtvrtletí 2016 12. 7. 2016 Vývoj indexů spotřebitelských cen ve 2. čtvrtletí 2016 Ve 2. čtvrtletí 2016 vzrostly spotřebitelské ceny proti 1. čtvrtletí 2016 o 0,5 %. V meziročním srovnání vzrostly spotřebitelské ceny

Více

ATL a BTL podmínky pro úspěšnou práci s OTC brandem v prostředí aliance lékáren. Ing. Lubomír Calta, výkonný ředitel, Magistra a.s.

ATL a BTL podmínky pro úspěšnou práci s OTC brandem v prostředí aliance lékáren. Ing. Lubomír Calta, výkonný ředitel, Magistra a.s. ATL a BTL podmínky pro úspěšnou práci s OTC brandem v prostředí aliance lékáren. Ing. Lubomír Calta, výkonný ředitel, Magistra a.s. Co si představuje lékárník pod pojmem nezávislá lékárna? Nenese jméno

Více

Vývoj indexů spotřebitelských cen v 1. čtvrtletí 2017

Vývoj indexů spotřebitelských cen v 1. čtvrtletí 2017 10. 4. 2017 Vývoj indexů spotřebitelských cen v 1. čtvrtletí 2017 V 1. čtvrtletí 2017 vzrostly spotřebitelské ceny proti 4. čtvrtletí 2016 o 1,4. V meziročním srovnání vzrostly spotřebitelské ceny v 1.

Více

Poslanecká sněmovna pracovní jednání zemědělského výboru

Poslanecká sněmovna pracovní jednání zemědělského výboru Parlament České republiky Poslanecká sněmovna pracovní jednání zemědělského výboru NÁVRH ZÁKONA O POTRAVINÁCH, PROBLEMATIKA PRODEJE ČESKÝCH POTRAVIN 11. 3. 2014 OBSAH 1. Regulace a obchod 2. Zákon o potravinách

Více

EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ VE VYBRANÝCH STÁTECH OBCHOD S BIOPRODUKCÍ V ČR. Ing. Karel Beneš, KZV ZF JU v ČB

EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ VE VYBRANÝCH STÁTECH OBCHOD S BIOPRODUKCÍ V ČR. Ing. Karel Beneš, KZV ZF JU v ČB EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ VE VYBRANÝCH STÁTECH OBCHOD S BIOPRODUKCÍ V ČR Ing. Karel Beneš, KZV ZF JU v ČB Pár faktů Pár faktů cca 120 zemí 31 000 000+ ha 634 000+ farem 1,6 mil. producentů (80 % rozvoj. země)

Více

Stav a vývoj prodeje potravin ve vybrané oblasti v závislosti na rozvoji sítě supermarketů

Stav a vývoj prodeje potravin ve vybrané oblasti v závislosti na rozvoji sítě supermarketů Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta Specializace: Veřejná správa a regionální rozvoj Forma studia: kombinované Školní rok: 2002/2003 Teze diplomové práce: Stav a vývoj prodeje

Více

Proměny distribučních kanálů oboru TZB v digitální éře

Proměny distribučních kanálů oboru TZB v digitální éře Asociace odborných velkoobchodů a výrobců TZB Proměny distribučních kanálů oboru TZB v digitální éře Ivan Bohata Prezident AOVV Digitalizace mění náš život Internet mění naše zvyklosti a pomalu nabourává

Více

Vývoj indexů spotřebitelských cen ve 3. čtvrtletí 2016

Vývoj indexů spotřebitelských cen ve 3. čtvrtletí 2016 10. 10. 2016 Vývoj indexů spotřebitelských cen ve 3. čtvrtletí 2016 Ve 3. čtvrtletí 2016 vzrostly spotřebitelské ceny proti 2. čtvrtletí 2016 o 0,2. V meziročním srovnání vzrostly spotřebitelské ceny ve

Více

PŘÍLOHY. Příloha 1: Seznam účastníků výzkumu

PŘÍLOHY. Příloha 1: Seznam účastníků výzkumu PŘÍLOHY Příloha 1: Seznam účastníků výzkumu Pěstitelé (uvedené množství hektarů představuje plochu, na které respondenti pěstují jablka): Bobek Karel, Pomona Těšetice a.s., Těšetice, Jihomoravský kraj,

Více

Schopnosti českého jaderného průmyslu Budoucnost českých firem v oblasti jaderné energetiky

Schopnosti českého jaderného průmyslu Budoucnost českých firem v oblasti jaderné energetiky Schopnosti českého jaderného průmyslu Budoucnost českých firem v oblasti jaderné energetiky Ing. Josef Perlík ŠKODA JS a.s. Praha, 11.dubna 2013 Reference Rekonstrukce a modernizace klasických tepelných

Více

XIII. R O S T L I N O L É K A Ř S K É D N Y

XIII. R O S T L I N O L É K A Ř S K É D N Y XIII. R O S T L I N O L É K A Ř S K É D N Y Ing. Jan VELEBA, prezident AK ČR 3. listopad 2010, Pardubice BOHATÁ AGRÁRNÍ HISTORIE 1/2 Období první republiky hluboká tradice a výrazné úspěchy ČR leader v

Více

POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL Z POHLEDU ČESKÉHO ZÁKAZNÍKA. NABÍDKA, KVALITA, CENA

POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL Z POHLEDU ČESKÉHO ZÁKAZNÍKA. NABÍDKA, KVALITA, CENA 4. 10. 2018 POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL Z POHLEDU ČESKÉHO ZÁKAZNÍKA. NABÍDKA, KVALITA, CENA MIROSLAV TOMAN ŽOFÍNSKÉ FÓRUM VÝZKUM STEM/MARK Kvalita potravin jejich značení a vnímání Březen 2018 KVALITA VS. CENA

Více

vstříc novým zítřkům!

vstříc novým zítřkům! Z minulosti od první až po čtvrtou generaci: stále než 100 letou tradicí od převozu nákladů rodinná společnost, s více koňskými povozy až k 4600 přepravním jednotkám od původního konceptu k evropskému

Více

Seminář rostlinné výroby

Seminář rostlinné výroby Seminář rostlinné výroby 26.října 217 Hotel Dvořák Tábor zdenek.kubiska@zznpe.cz Osnova: Svítá na lepší časy? Asi jak kde Vývoj v jednotlivých zemědělských výrobách Změna struktury českého zemědělství

Více

DŮLEŽITOST NÁKUPNÍCH MÍST A RYCHLOOBRÁTKOVÝCH KATEGORIÍ V KOŠÍKU ČESKÝCH DOMÁCNOSTÍ.

DŮLEŽITOST NÁKUPNÍCH MÍST A RYCHLOOBRÁTKOVÝCH KATEGORIÍ V KOŠÍKU ČESKÝCH DOMÁCNOSTÍ. DŮLEŽITOST NÁKUPNÍCH MÍST A RYCHLOOBRÁTKOVÝCH KATEGORIÍ V KOŠÍKU ČESKÝCH DOMÁCNOSTÍ. GfK Spotřebitelský Panel Retail Summit, Diskusní sekce F2 Ing. Vladimíra Šebková GfK 5.2.2014 1 Spořebitelský panel

Více

Reklama efektivně. Možnosti na českém internetu Aukro.cz, Heureka.cz a jiné Reklama efektivně AdMarket.cz 1

Reklama efektivně. Možnosti na českém internetu Aukro.cz, Heureka.cz a jiné Reklama efektivně AdMarket.cz 1 Reklama efektivně Možnosti na českém internetu Aukro.cz, Heureka.cz a jiné 11.11.2011 Reklama efektivně AdMarket.cz 1 AdMarket.cz Přes 20 portálů a serverů Více než 3 mil. RU / měsíc Řešení na míru zákazníka

Více

Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky. Snídaně s novináři 17.9.2013

Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky. Snídaně s novináři 17.9.2013 Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky Snídaně s novináři 17.9.2013 Obsah prezentace Jak je důležitá kvalita potravin pro zákazníka Jak hodnotí systém kontroly potravin v ČR časopis The Economist

Více

baget a sendvičů

baget a sendvičů O společnosti Ročně vyrobíme více než 30 000 000 baget a sendvičů Všechno, co děláme, musí chutnat O společnosti 26 let zkušeností s výrobou, prodejem a logistikou přímého zásobování Historie společnosti

Více

Vývoj spotřeby ryb. Olga Štiková Ilona Mrhálková

Vývoj spotřeby ryb. Olga Štiková Ilona Mrhálková Vývoj spotřeby ryb Olga Štiková Ilona Mrhálková Spotřeba ryb a rybích výrobků Základními faktory ovlivňujícími spotřebu potravin jsou nabídka, spotřebitelská cena (v souvislosti s cenou dalších výrobků

Více

Počítače a internet v českých domácnostech

Počítače a internet v českých domácnostech Počítače a internet v českých domácnostech Daniel Böhm, Lenka Weichetová Tisková konference, 21. listopadu 2016, Praha ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 www.czso.cz DOMÁCNOSTI S POČÍTAČEM

Více

T R I A L a.s. výroční zpráva za rok 2009

T R I A L a.s. výroční zpráva za rok 2009 T R I A L a.s. výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva obchodní společnosti TRIAL a.s. 2009 OBSAH : 1. Obecné údaje 2. Historie společnosti 3. Složení orgánů společnosti 4. Činnost společnosti 5. Personální

Více

KHK Oblastní kancelář Orlicko ve spolupráci s Místní akční skupinou ORLICKO

KHK Oblastní kancelář Orlicko ve spolupráci s Místní akční skupinou ORLICKO KHK Oblastní kancelář Orlicko ve spolupráci s Místní akční skupinou ORLICKO BESEDA: DOTACE PRO PODNIKATELE V LETECH 2014 2020 PRO KOHO A NA CO O MAS ORLICKO Základní informace: občanské sdružení, sídlo

Více

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Hynek Mašata CE-Traffic, a.s. Sokolovská 192/79 186 Praha 8, Česká republika Výsledky za 4. čtvrtletí Kraj Vysočina 1.4.213 3.4.213

Více

Českýtrh sbiopotravinami 2008 a předpokládanývývoj

Českýtrh sbiopotravinami 2008 a předpokládanývývoj Českýtrh sbiopotravinami 2008 a předpokládanývývoj Tom Václavík Základní data Českýtrh s biopotravinami 2008 Celková spotřeba: 1,8 mld. Kč Meziroční nárůst: 40 %(2007/2008) Podíl bio na celkovéspotřebě:

Více

86% 78% 35,4x. 48,7x. GfK Consumer Reporter Číslo 02 2014. Do specializovaných obchodů si chodíme zejména pro čerstvé potraviny

86% 78% 35,4x. 48,7x. GfK Consumer Reporter Číslo 02 2014. Do specializovaných obchodů si chodíme zejména pro čerstvé potraviny Consumer Reporter Číslo 02 2014 Do specializovaných obchodů si chodíme zejména pro čerstvé potraviny V specializovaných obchodech, jakými jsou například řeznictví, pekárny, prodejny ovoce a zeleniny, nechávají

Více

Možnosti poradenství v sociálním podnikání. Gabriela Kurková a Eva Dorňáková Praha 25.6. 2015

Možnosti poradenství v sociálním podnikání. Gabriela Kurková a Eva Dorňáková Praha 25.6. 2015 Možnosti poradenství v sociálním podnikání Gabriela Kurková a Eva Dorňáková Praha 25.6. 2015 P3 People, Planet, Profit, o.p.s. Poslání: Prosazování a podpora sociálního podnikání v ČR. Aktivity P3 poskytujeme

Více

REGULACE MALOOBCHODNÍHO TRHU A JEJÍ DOPADY. JUDr. Vít Bárta poslanec PSP ČR

REGULACE MALOOBCHODNÍHO TRHU A JEJÍ DOPADY. JUDr. Vít Bárta poslanec PSP ČR REGULACE MALOOBCHODNÍHO TRHU A JEJÍ DOPADY JUDr. Vít Bárta poslanec PSP ČR Plzeňský prazdroj v srpnu letošního roku oznámil v médiích, že od října zvýší cenu svých výrobků o 3%. Nebylo oznámeno, že výrobci

Více

TISKOVÁ INFORMACE kika otevírá obchodní dům s nábytkem v Brně

TISKOVÁ INFORMACE kika otevírá obchodní dům s nábytkem v Brně TISKOVÁ INFORMACE kika otevírá obchodní dům s nábytkem v Brně 20. září 2007 Brno, září 2007 Strana 1 / 5 kika otevírá obchodní dům s nábytkem v Brně Brno 2007 kika otevírá čtyři nové obchodní domy s nábytkem:

Více

MODULOVÁ ŘEŠENÍ PRO MALOOBCHOD

MODULOVÁ ŘEŠENÍ PRO MALOOBCHOD MODULOVÁ ŘEŠENÍ PRO MALOOBCHOD www.touax.cz VAŠE POTŘEBY......NAŠE MODULOVÁ ŘEŠENÍ CHCETE ZÍSKAT NOVÉ ZÁKAZNÍKY RYCHLE A S NIŽŠÍMI NÁKLADY? OTEVŘETE SI RETAILOVÝ OBCHOD POSTAVENÝ MODULOVOU TECHNOLOGIÍ

Více

Možnosti rozvoje CNG v České republice. Partner

Možnosti rozvoje CNG v České republice. Partner Partner 1 Fakta Vozový park na CNG (10/2013) Evropa: 1,85 miliónu vozů Meziroční nárůst + 7% Česká Republika: 6 300 vozů Meziroční nárůst + 47% Procento CNG vozů: 0,11% 2 Fakta Trend spotřeby CNG v České

Více

Jmenuji se Karel Staněk. Informace o podnikatelské příležitosti pro 21. století

Jmenuji se Karel Staněk. Informace o podnikatelské příležitosti pro 21. století Jmenuji se Karel Staněk kontaktní údaje: tel.: 733141882 skype: karelstanek1 e-mail: karel.stanek@centrum.cz Pracuji v týmu, který zabezpečuje provoz stránky Bohatý Čech. Také potřebujete peníze? Rozhodl

Více

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Hynek Mašata CE-Traffic, a.s. Sokolovská 192/79 186 Praha 8, Česká republika Výsledky za 3. čtvrtletí Kraj Vysočina 1.1.213 3.1.213

Více

JAK NA POTRAVINOVOU SOBĚSTAČNOST?

JAK NA POTRAVINOVOU SOBĚSTAČNOST? JAK NA POTRAVINOVOU SOBĚSTAČNOST? ALENA SUCHÁNKOVÁ www.permanet.cz 21. 10. 2015, Ekologický institut Veronica, Brno PERMAKULTURA JAKO ZPŮSOB ŽIVOTA - ZDRAVÍ, JÍDLO, BYDLENÍ, VÝCHOVA 1990 - ÚPLNÝ KURZ PERMAKULTURNÍHO

Více

Regionální značky a jejich využití v cestovním ruchu. Iva Koutná, LÍSKA, z.s. Jana Brázdilová, Agrární komora Zlín

Regionální značky a jejich využití v cestovním ruchu. Iva Koutná, LÍSKA, z.s. Jana Brázdilová, Agrární komora Zlín Regionální značky a jejich využití v cestovním ruchu Iva Koutná, LÍSKA, z.s. Jana Brázdilová, Agrární komora Zlín Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního a kulturního dědictví.

Více

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Ing. Hynek Mašata CE-Traffic, a.s. Sokolovská 192/79 186 Praha 8, Česká republika Výsledky za 1. čtvrtletí Kraj Vysočina 1.7.212

Více

PROBLEMATIKA DISTRIBUCE BIOPRODUKTŮ PROBLEMS OF THE ORGANIC PRODUCTS DISTRIBUTION. Iva Živělová, Jaroslav Jánský

PROBLEMATIKA DISTRIBUCE BIOPRODUKTŮ PROBLEMS OF THE ORGANIC PRODUCTS DISTRIBUTION. Iva Živělová, Jaroslav Jánský PROBLEMATIKA DISTRIBUCE BIOPRODUKTŮ PROBLEMS OF THE ORGANIC PRODUCTS DISTRIBUTION Iva Živělová, Jaroslav Jánský Anotace: Příspěvek je zaměřen na odbyt bioproduktů zejména z pohledu nejčastějších odbytových

Více

Životní a existenční minimum

Životní a existenční minimum Životní a existenční minimum Vlastimil Beran Brno 19. 10. 2017 VÚPSV, v. v. i., Dělnická 12, 170 00 Praha 7, tel.: +420 211 152 711, www.vupsv.cz Smysl, účel, náplň podle zákona č. 110/2006 Sb. životní

Více

Kamenný obchod versus / a / nebo E-commerce? Marta Nováková prezidentka 9. listopadu 2016

Kamenný obchod versus / a / nebo E-commerce? Marta Nováková prezidentka 9. listopadu 2016 Kamenný obchod versus / a / nebo E-commerce? Marta Nováková prezidentka 9. listopadu 2016 KDO JE SOCR? Druhý největší zaměstnavatelský svaz v ČR (26 let existence) Nezávislé a dobrovolné sdružení asociací,

Více

Významná tržní síla v poločase Brno 12. listopadu 2014

Významná tržní síla v poločase Brno 12. listopadu 2014 Významná tržní síla v poločase Brno 12. listopadu 2014 JUDr. Hynek Brom 1. místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Struktura prezentace 1. Regulace významné tržní síly 2. Změna zákona 3. Budoucí

Více

Nové výzvy nejen elekronické farmacie v roce 2015

Nové výzvy nejen elekronické farmacie v roce 2015 Nové výzvy nejen elekronické farmacie v roce 2015 Petr Kasa Předseda představenstva Pilulka Lékárny, a.s. Předseda představenstva CoPharm, a.s. Jednatel Top Farma s.r.o. 1 Agenda Online nejsou jen e-shopy

Více

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD SPOTŘEBA POTRAVIN Jiří Hrbek Tisková konference,. prosince 21, ČSÚ Praha ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 1, 1 2 Praha 1 www.czso.cz Spotřeba potravin v ČR v dlouhodobém srovnání 2 Celková spotřeba

Více

Příloha č. 1 TRŽNÍ ŘÁD FARMÁŘSKÉHO TRHU OPAVA

Příloha č. 1 TRŽNÍ ŘÁD FARMÁŘSKÉHO TRHU OPAVA Příloha č. 1 TRŽNÍ ŘÁD FARMÁŘSKÉHO TRHU OPAVA Farmářské tržiště Farmářské tržiště je především potravinovým trhem. Je to vymezený prostor, umožňující prodej a poskytování služeb (dále jen tržiště ), kde

Více

Regionální značka v Moravské bráně

Regionální značka v Moravské bráně Regionální značka v Moravské bráně Kateřina Čadilová Asociace regionálních značek, o.s. Hranice, 17. ledna 2012 Program 1. úvod co je regionální značení (shrnutí obsahu prvního semináře) 2. typy výrobků

Více

značka VYSOČINA regionální produkt

značka VYSOČINA regionální produkt značka VYSOČINA regionální produkt Regionální značení v ČR Cílem je zviditelnit tradiční regiony a využít jejich socio-ekonomických výhod, koordinováno na národní úrovni Asociací regionálních značek, o.s.

Více

ČR loni lákala zahraniční franchisové systémy

ČR loni lákala zahraniční franchisové systémy ČR loni lákala zahraniční franchisové systémy PRAHA, 11. března 2015 V České republice funguje na 246 franchisových konceptů a 5272 franchisantů. Obliba podnikání pod zavedenou značkou nadále roste a přináší

Více

VÝVOJ INDEXŮ SPOTŘEBITELSKÝCH CEN VE 2. ČTVRTLETÍ 2013

VÝVOJ INDEXŮ SPOTŘEBITELSKÝCH CEN VE 2. ČTVRTLETÍ 2013 9. 7. 2013 VÝVOJ INDEXŮ SPOTŘEBITELSKÝCH CEN VE 2. ČTVRTLETÍ 2013 Celková hladina spotřebitelských cen vzrostla ve 2. čtvrtletí 2013 proti 1. čtvrtletí 2013 o 0,2 %. Meziročně vzrostly spotřebitelské ceny

Více

P O D T L A K E M A K Č N Í C H N A B Í D E K?

P O D T L A K E M A K Č N Í C H N A B Í D E K? P O D T L A K E M A K Č N Í C H N A B Í D E K? Z d e n ě k S k á l a, R e s e a r c h D i r e c t o r R e t a i l & S h o p p e r, I N C O M A, 24. 11. 2 0 1 0 1. TRENDY: KRIZE, CENY, AKCE 2. PROMOČNÍ

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Autor bakalářské práce: Vedoucí bakalářské práce: Oponent bakalářské práce: Veronika Černá Ing. Lukáš Polanecký Mgr. Hana Bartošová Co je HACCP?

Více

Prezentace programu Odbory Plus na Vašem pracovišti

Prezentace programu Odbory Plus na Vašem pracovišti Prezentace programu Odbory Plus na Vašem pracovišti Využijte nabídky prezentace programu Odbory Plus v místě kde působí Vaše odborová organizace. Určete si místo a datum, kdy k vám dorazí tým Odbory Plus

Více

Vývoj indexů spotřebitelských cen ve 4. čtvrtletí a v roce 2015

Vývoj indexů spotřebitelských cen ve 4. čtvrtletí a v roce 2015 12. 1. 2016 Vývoj indexů spotřebitelských cen ve 4. čtvrtletí a v roce 2015 Ve 4. čtvrtletí 2015 klesly spotřebitelské ceny proti 3. čtvrtletí 2015 o 0,5 %. V meziročním srovnání vzrostly spotřebitelské

Více

Specifika nabídky biopotravin v ČR na příkladu budování nové značky BILLA. Zoltán Csóka, COO BILLA ČR

Specifika nabídky biopotravin v ČR na příkladu budování nové značky BILLA. Zoltán Csóka, COO BILLA ČR Specifika nabídky biopotravin v ČR na příkladu budování nové značky BILLA Zoltán Csóka, COO BILLA ČR Bio? Teď? Uvádět novou značku biopotravin v době krize? Každou ne, Naše Bio ano S důrazem na potřeby

Více

Sociální inkubátor jako nástroj rozvoje regionální a inovační politiky

Sociální inkubátor jako nástroj rozvoje regionální a inovační politiky Sociální inkubátor jako nástroj rozvoje regionální a inovační politiky Mirka Wildmannová Kurdějov, 15.6.2017 XX. Mezinárodní kolokvium o regionálních vědách 1 Cíl příspěvku Přispět k diskusi o sociálních

Více

www.zlinskedumy.cz Střední odborná škola Luhačovice

www.zlinskedumy.cz Střední odborná škola Luhačovice Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělání Vzdělávací obor Tematický okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace CZ.107/1.5.00/34.0370

Více

Sociální podnikání uvedení do problému 3. Kulatý stůl v rámci spolupráce ČZU a NS MAS ČR Praha, 5.6.2015

Sociální podnikání uvedení do problému 3. Kulatý stůl v rámci spolupráce ČZU a NS MAS ČR Praha, 5.6.2015 Sociální podnikání uvedení do problému 3. Kulatý stůl v rámci spolupráce ČZU a NS MAS ČR Praha, 5.6.2015 Eva Kučerová, odborná asistentka katedry humanitních věd ČZU Praha, kucerovae@pef.czu.cz, tel. 603

Více

Internetová populace zblízka Internetový prodej a jeho struktura

Internetová populace zblízka Internetový prodej a jeho struktura GfK Praha Media Internetová populace zblízka. Internetový prodej a jeho struktura Šárka Bártová, Robert Stránský GfK Growth from Knowledge The knowledge you need to make successful business decisions Internetová

Více

Chov zvířat v ekologickém zemědělství. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, Katedra zootechnických věd

Chov zvířat v ekologickém zemědělství. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, Katedra zootechnických věd Chov zvířat v ekologickém zemědělství Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, Katedra zootechnických věd Vývoj ekologického zemědělství v ČR ČR: -počet zem. podniků cca 47tis.

Více

Vývoj indexů spotřebitelských cen ve 3. čtvrtletí 2018

Vývoj indexů spotřebitelských cen ve 3. čtvrtletí 2018 9. 10. 2018 Vývoj indexů spotřebitelských cen ve 3. čtvrtletí 2018 Ve 3. čtvrtletí 2018 vzrostly spotřebitelské ceny proti 2. čtvrtletí 2018 o 0,6 %. V meziročním srovnání vzrostly spotřebitelské ceny

Více

Mobilní aplikace jako nedílná součást internetového prodeje potravin

Mobilní aplikace jako nedílná součást internetového prodeje potravin Mobilní aplikace jako nedílná součást internetového prodeje potravin Proč nákup potravin on-line? Tesco Potraviny on-line Tesco Potraviny on-line v základních datech Leden 2012, Praha Více jak 20 000 položek

Více

Spolupráce a podpora lokálních dodavatelů Patrik Dojčinovič

Spolupráce a podpora lokálních dodavatelů Patrik Dojčinovič Spolupráce a podpora lokálních dodavatelů Patrik Dojčinovič Komerční ředitel Tesco Central Europe Growing Together in Europe Tesco CE Suppliers Conference 2016 Čerstvé potraviny rozhodují o tom, kde zákazník

Více