Odolnost vůči stresu s relaxačními systémy firmy Anavia Výsledky studie 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Odolnost vůči stresu s relaxačními systémy firmy Anavia Výsledky studie 2013"

Transkript

1 pdf-download Způsob postupu Odolnost vůči stresu s relaxačními systémy firmy Anavia Výsledky studie 2013

2 pdf-download Studie - Způsob měření účinnosti postupu Cílem je studium účinků relaxačních systémů na: individuální odolnost vůči stresu pracovní a životní spokojenost fyzické a duševní zdraví výkony zaměstnanců EuPD Management GmbH, Bonn Certifikace podniků, BGM ISO Corporate Award Nositel ocenění Zdravá společnost"

3 Studie měření účinnosti Studie se zúčastnily firmy: Studie se zúčastnily firmy: NESTLE NESTLE UNILEVER UNILEVER SAP SAP Údaje byly získány z přibližně Cca vyhodnocených dotazníků vyhodnocených dotazníků

4 Studie odolnosti vůči stresu p Uvolnění v relaxačním systému firmy Anavia je prokazatelné Na základě mnohých podnětů jsme požádali o provedení studie, která by ověřila, zda jsou relaxační systémy firmy Anavia v rámci podnikového využití účinná a tedy přínosem pro zaměstnavatele. Studií byl pověřen Ústav pro výzkum trhu EuPD. Ke studii měření efektivnosti audiovizuálních systémů bylo přizváno 13 podniků s 8 až 120 účastníky. Zájem o účast při této studii projevily např. firmy Nestlé, SAP, Unilever Byli jsme velmi překvapeni výsledkem, který prověřila tato studie. To jsou slova dr. Hensslera z EuPD, který prováděl vyhodnocení studie. Studie byla představena v rámci ocenění Corporate Health Awards, dne 20.listopadu 2013 ve Frankfurtu.

5 Zákulisí Základním předmětem zdravotního managementu posledních let je, posílit zdroje proti tělesnému a duševnímu zatížení zaměstnanců. Důvodem je vědecky ověřená souvislost mezi stresovou zátěží a dlouhodobou výkonností a nemocností zaměstnanců. Stále více firem proto hledá účinné způsoby, jak snížit stresovou zátěž svých zaměstnanců a vynakládají nemalé finanční prostředky na tato opatření. V praxi jsou využívány pro ověření účinnosti jednotlivých opatření pro snížení stresu dva způsoby: Objektivní měření hodnot. Vyhodnocení subjektivních pocitů účastníků, respondentů. Druhý způsob ověřování účinnosti je v praxi častější, protože ukazuje i související příčiny. Cílem uvolňovacích systémů firmy Anavia je trvale zlepšovat odolnost proti stresu, zvyšovat výkonnost a psychickou vyrovnanost uživatelů. Již pilotní studie prokazují pozitivní vliv na lidský organismus po této stránce.

6 pdf-download Zaměření studie 2. Zaměření studie Cílem studie je ověření účinnos4 relaxačních systémů Anavia, podle prověřených, objek4vních způsobů měření v těchto čtyřech bodech: Vliv na duševní a tělesné zdraví zaměstnaců Vliv na odolnost pro4 stresu Vliv na pracovní a životní spokojenost Vliv na výkonnost zaměstnanců

7 pdf-download Metoda Etapy projektu: 1. etapa: V první etapě byly osloveny firmy, které by měly zájem se této studie zúčastnit. Cílem bylo firmám op4málně přizpůsobit dotazníkový systém, abychom získali objek4vní, co nejpřesnější údaje.bylo nutné zajis4t průběh studie tak, aby výsledné hodnoty měly co nejpravdivější vypovídací schopnost a nijak nenarušovaly běžný pracovního den účastníka studie. 2.etapa: Příprava celkem 600 testovaných osob pro panelovou studii, která probíhala po dobu 124 týdnů. Pracovníci, kteří se testů účastnili, využívali systém Anavia minimálně 1x týdně. Testy byly vyplněny jednou týdně prostřednictvím on- line dotazníku. 3 etapa: Vyhodnocení výsledků mul4variačně a bivariačně s průhledným zobrazením. Mimo všeobecných údajů byly použity i údaje osobní u jednotlivých uživatelů. Např. povolání, věk,... Výsledky byly anonymní.

8 pdf-download Jednotlivé kroky Průběh studie: Krok 1: Oslovení účastníků Nejdříve byli účastníci osloveni kontaktní osobou zúčastněné firmy. Pokud ještě v daných firmách nebyly instalované systémy, byly k tomu pararelně vybírány vhodné prostory tak, aby pojaly najednou až 30 účastníků. Byl sestaven testovací plán a byly vybrány příslušné programy (zkušební osoby si mohou vybrat z minutových programů). Krok 2: Přehled informací účastníků studie Po ukončení výběru účastníků, byl sestaven rozpis tak, aby docházelo k pravidelnému střídání dle možností účastníků. Později bylo účastníkům umožněno individuálně se přihlašovat do rezervačního systému prostřednictvím internetu. Každý z účastníků byl podrobně seznámen s ovládáním a funkcemi relaxačních systémů tak, aby byl schopen je samostatně používat.. Krok 3: Přidělení ID a zahájení studie Po přehledu informací rozdělila účastníkům kontaktní osoba podílející se firmy ID a zaznamenala si u každého kontaktní . Toto přizaření bylo známé jenom kontaktní osobě v podniku, nikoliv výzkumnému ústavu EuPD Research. Před prvním použitím v rámci studie, byli účastníci požádáni o vyplnění prvního, obsáhlého a podrobného dotazníku. Kratší dotazník pak byl vyplňován pravidelně na konci každého týdne.

9 pdf-download Jednotlivé kroky Krok 4: Připomínkování v průběhu studie Během 12 týdnů testování měli účastníci za povinnost tento systém použít minimálně 1x týdně a na konci každého týdne vyplnit krátký dotazník. Dotazník byl vyplňován bezprostředně po ukončení programu, prostřednictvím počítače. Každý čvrtek byli účastníci upozorněni kontaktní osobou v dané firmě, aby dotazník vyplnili.. Krok 5: Závěrečný přehled Po 12 týdnech byli všichni účastníci požádáni o vyplnění závěrečného dotazníku.

10 Výsledky Vyhodnocení studie relaxačních systémů firmy Anavia Složení účastníků studie: ženy 30%, muži 70% Většina účastníků byli zaměstnanci V průběhu tří měsíců, kdy studie probíhala, vyplnili účastníci 3958 krátkých dotazníků Tyto dotazníky vyplnilo celkem 284 účastníků studie, každý vyplnil dotazníků více. A to vždy před použitím a poté v průběhu dne, kdy studie probíhala. V tomto sledovaném období bylo nutné eliminovat nežádoucí vnější vlivy. Studie relaxačních systémů firmy Anavia přinesly tyto výsledky: 95% účastníků vyhodnotilo své pocity po použití jako příjemné 93% účastníků vyhodnotilo své pocity po použití jako uklidňující 76% účastníků se při používání systému fimy Anavia dostalo do životní rovnováhy. Na následujících stránkách najdete detailní výsledky:

11 Výsledky hodnocení relaxačních systémů Anavia

12 Působení na duševní zdraví Kdy jste v posledních 3 měsících pociťovali následující psychické příznaky? Zvolte stupnici 1 až 4, přičemž znamená 1= velmi často a 4 = nikdy, mezi můžete odstupňovat. Cítím se optimisticky 2,16 2,01 Cítím se potřebný 2,00 2,02 Reaguji příliš citlivě 2,54 2,77 CíUm se vyrovnaně 2,52 2,22 Jsem důvěřivý 2,12 1, Na začátku studie Na konci studie Hodnoty jsou průměrné.

13 Působení na duševní zdraví Jak často jste v posledních 3 měsících pociťovali následující tělesné příznaky? Můžete zvolit mezi 1 až 4, přičemž 1= velmi často a 4 = nikdy, mezi můžete odstupňovat.. Jsem stále unavený Spím, usínám dobře Mám problémy s krevním oběhen (tlak, puls) Mívám bolesti hlavy 2,22 2,28 2,11 2,56 2,75 2,95 3,07 3,24 Cítím se vyspalý a vitální Bolí mě za krkem, ramena nebo záda 2,10 2,75 2,50 2,49 Bezdůvodně se silně potím Hodnoty jsou průměrné. 3,26 3, Na začátku studie Na konci studie

14 Působení na chování Jak často se v posledních 3 měsících shodovala následující tvrzení s chováním? Můžete zvolit 1 až 4, přičemž 1 = velmi často a 4 = nikdy, mezi můžete odstupňovat. Stravuji se zdravě 2,11 2,04 Budoucnost neplánuji, žiji jen pro práci 2,87 3,07 Sportuji denně 2,41 2,32 Jsem kamarádský, přátelský 2,22 2, Na začátku studie Na konci studie Hordnoty jsou průměrné.

15 Účinky relaxačního systému na zdraví Quelle: EuPD RSM 2013 Výsledky Pravidelným používáním došlo k citelnému zmírnění bolestí hlavy a bolestí způsobených námahou krku, ramen a zad. Použití systému má významný pozitivní vliv na duševní rovnováhu, vyrovnanost, soustředěnost a výkonnost. Celkové zvýšení soustředěnos4 a výkonnos4 s sebou přináší i zlepšení a udržení sociálních vztahů. V období 124 týdnů pravidelného používání relaxačního systému Anavia, je prokazatelným výsledkem pozi4vní vliv na vyrovnanost a společenské chování jedince.

16 Vliv na zdravotní stav a výkonnost

17 Vliv na zdravotní stav a výkonnost Pokud ohodnotíte duševní stav úplné rovnováhy 5 body: Kolik bodů byste dali svému současnému stavu vyrovnanosti? Kolika body ohodnotíte svůj současný stav vyrovnanosti? 2,92 3,39 Na začátku studie Na konci studie 2,80 2,95 3,10 3,25 3,40 Když ohodnotíte nejlépe možný zdravotní stav 5 body a nejhorší 1 bodem: Kolik bodů by jste dali svému současnému zdravotnímu stavu? Kolika body ohodnotíte svůj současný zdravotní stav?? 3,31 3,6 Na začátku studie Na konci studie Hodnoty jsou průměrné. 3,20 3,30 3,40 3,50 3,60

18 Zdraví zaměstnanců Ohodnoťte svůj zdravotní stav před třemi měsíci. 1 bod znamená optimální stav. Ohodnoťte svůj zdravotní stav před třemi měsíci 2,69 3,15 Na začátku studie Na konci studie 2,50 2,68 2,85 3,03 3,20 Když ohodnotíte vaši nejlepší dosaženou pracovní výkonost 5 body: Kolik bodů dáte současné výkonosti? Ohodnocení 1 bod = neschopný pracovat.. Ohodnoťte svou výkonnost. 4,01 3,72 Na začátku studie Na konci studie Hodnoty jsou průměrné. 3,60 3,73 3,85 3,98 4,10

19 Zdraví zaměstnanců Porovnejte svou pracovní výkonnost před třemi měsíci se současným stavem. 1 = o hodně lepší, 5 = o hodně horší Porovnejte svou pracovní výkonnost před třemi měsíci a nyní 2,48 2,9 Na začátku studie Na konci studie 2,30 2,45 2,60 2,75 2,90 Hodnoty jsou průměrné.

20 Vliv na koncentraci Popište následující stav posledních tří měsíců Můžete zvolit mezi 1 a 4, přičemž 1= velmi často, 4 = nikdy Těžce se rozhoduji 2,65 2,91 Mám problémy se vším novým 2,89 3,05 Zapomínám věci 2,55 2,84 Snadno se soustředím 2,07 2, Na začátku studie Na konci studie Hodnoty jsou průměrné.

21 Výkonnost a optimální vnímání Zdroj: EuPD RSM 2013 Hodnocení studie. Subjektivně vnímaná duševní rovnováha vzrostla průměrně při 12ti týdenním použivání systému Anavia o 13,9%. Zdravotní stav se pocitově zlepšil o 8,1%. Subjektivně vnímaná pracovní výkonnost vzrostla při pravidelném používání systému Anavia o 7%. Zvýšení je jednoznačně ovlivněno koncentrací a duševním přizpůsobením se pravidelnému používání systému Anavia.

22 Závěr

23 Závěr Závěr Studií byly hypotézy potvrzeny. Jak z hlediska účinků systémů Anavia na zdraví, tak i vzhledem k výkonnos4. V obou směrech bylo potvrzeno mírné, až středně silné zlepšení. Nejvýraznější zlepšení se projevilo po zdravotní stránce v oblas4 zad, duševní rovnováhy a schopnos4 koncentrace. V dalších oblastech bylo zlepšení mírné. Velmi výrazné zlepšení se projevilo u osob trpících silným pracovním za>žením.

24 Duševní zdraví Výsledky studie duševního zdraví EuPD: Šest osob z deseti vnímá svůj život jako stresující Jedna osoba z pěti je neustále pod časovým tlakem Každý druhý člověk cítí, že se jeho život v posledních třech letech stal více stresující. Zvláště postiženy jsou generace narozené v polovině 30. až 40. let minulého století. Pouze 7% z těch, kteří jsou často ve stresu, hodnotí svůj zdravotní stav jako velmi dobrý. Získali jsme světové ocenění PLUS X AWARD, za výborné účinky našich relaxačních systémů na zdraví osob. Držiteli tohoto ocenění jsme od roku Další informace: info@anavia.cz

25 pdf-download Anavia s. r. o Dlouhá 675/ Horní Slavkov / CZ Telefon: info@anavia.cz Internet:

Hodnocení vzdělávací akce.

Hodnocení vzdělávací akce. Projekt terénního výzkumu Hodnocení vzdělávací akce. NEWTON CENTER, spol. s r.o. Praha 4, Krč, Štúrova 55, PSČ 142 00 IČO: 250 80 211 WWW.NEWTONCENTER.CZ 1 Obsah: I. Přípravná fáze...3 II. Realizační fáze...4

Více

Přípravek BI ve srovnání s přípravkem Humira u pacientů se středně těžkou až těžkou ložiskovou lupénkou

Přípravek BI ve srovnání s přípravkem Humira u pacientů se středně těžkou až těžkou ložiskovou lupénkou Přípravek ve srovnání s přípravkem u pacientů se středně těžkou až těžkou ložiskovou lupénkou Toto je shrnutí klinické studie, které se účastnili pacienti s ložiskovou lupénkou. Je vypracováno pro širokou

Více

Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém

Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém Prevence Regenerace Relaxace www.richwayeu.com Feel Better - Heal Faster Amethyst BioMat systém ² Amethyst BioMat je infračervený systém určený pro každodenní

Více

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ 2. ČÁST ÚDAJE PŘI VÝSTUPU Z PROJEKTU Tento dotazník slouží ke zjištění přínosů účasti v projektech financovaných z Operačního programu Zaměstnanost, které

Více

Dotazník pro rychlé hodnocení společenské odpovědnosti firem (CSR)

Dotazník pro rychlé hodnocení společenské odpovědnosti firem (CSR) Dotazník pro rychlé hodnocení společenské odpovědnosti firem (CSR) Tento dotazník byl sestaven pro rychlé kvalitativní vyhodnocení orientace na společenskou odpovědnost podniku a pro zjištění, jak dobře

Více

Pilotní průzkum informační gramotnosti vysokoškolských studentů

Pilotní průzkum informační gramotnosti vysokoškolských studentů Odborná komise pro informační vzdělávání a informační gramotnost na vysokých školách Pilotní průzkum informační gramotnosti vysokoškolských studentů v České republice Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta

Více

Vliv přístroje SOMAVEDIC Medic na poruchy magnetických polí

Vliv přístroje SOMAVEDIC Medic na poruchy magnetických polí IIREC Dr. Medinger e.u. Mezinárodní institut pro výzkum elektromagnetické kompatibility elektromagnetická kompatibilita na biofyzikálním základě projektová kancelář v oboru ekologické techniky Ringstr.

Více

Stres na pracovišti a jeho důsledky. Ludmila Kožená Státní zdravotní ústav Národní kontaktní centrum Evropské sítě podpory zdraví na pracovišti

Stres na pracovišti a jeho důsledky. Ludmila Kožená Státní zdravotní ústav Národní kontaktní centrum Evropské sítě podpory zdraví na pracovišti Stres na pracovišti a jeho důsledky Ludmila Kožená Státní zdravotní ústav Národní kontaktní centrum Evropské sítě podpory zdraví na pracovišti Stres je individuální, stresová reakce je obecná Stresová

Více

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Stres Anotace Pracovní list informuje žáka o podstatě a druzích stresu a o vhodných možnostech obrany před

Více

A7B39TUR - Semestrální práce

A7B39TUR - Semestrální práce A7B39TUR - Semestrální práce Úloha B1 Kvantitativní testování Vojtěch Kaiser 1 Obsah 1 Úvod 3 2 Cílová skupina 3 3 Příprava testu 3 3.1 Hypotéza 3 3.2 Nulová hypotéza 3 3.3 Testovací metoda 3 3.4 Dotazník

Více

T E Z E K. na téma: Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců ve sledovaném podniku

T E Z E K. na téma: Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců ve sledovaném podniku Č E S K Á Z E M Ě D Ě L S K Á U N I V E R Z I T A V P R A Z E FAKULTA PROVOZNĚ EKONOMICKÁ T E Z E K D I P L O M O V É P R Á C I na téma: Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců ve sledovaném podniku Vypracovala:

Více

RŮST ČESKÉ EKONOMIKY LIDÉ PŘÍLIŠ NEPOCIŤUJÍ. Ekonomická situace v ČR se v porovnání se situací před 12 měsíci:

RŮST ČESKÉ EKONOMIKY LIDÉ PŘÍLIŠ NEPOCIŤUJÍ. Ekonomická situace v ČR se v porovnání se situací před 12 měsíci: INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 03/2005 RŮST ČESKÉ EKONOMIKY LIDÉ PŘÍLIŠ NEPOCIŤUJÍ Uváděné výsledky vycházejí z rozsáhlého reprezentativních výzkumu STEM uskutečněného ve dnech. 7. března 2005. Na otázky

Více

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ 2. ČÁST ÚDAJE PŘI VÝSTUPU Z PROJEKTU Tento dotazník slouží k zjištění přínosů účasti v projektech financovaných z Operačního programu Zaměstnanost, které jsou

Více

Zdraví a nemoc. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje

Zdraví a nemoc. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Zdraví a nemoc Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Říjen 2009 Mgr.Ladislava Ulrychová motto Když chybí zdraví, moudrost je bezradná, síla

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ FIRMA, s.r.o. měsíc 2011

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ FIRMA, s.r.o. měsíc 2011 PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ FIRMA, s.r.o. měsíc 2011 Číslo dotazníku: (Nevyplňujte prosím.) Vážená paní, vážený pane, obracíme se na Vás se žádostí o spolupráci při šetření spokojenosti zaměstnanců.

Více

Projekt výzkumu v graduační práci

Projekt výzkumu v graduační práci Projekt výzkumu v graduační práci Základní manuál Prof. PhDr. Beáta Krahulcová, CSc. Fáze výzkumu Přípravná, teoretická fáze (výsledek kumulovaného poznání,precizace výzkumného úkolu, formulace vědecké

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Zdroje stresu

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Zdroje stresu VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Zdroje stresu John Doe john.doe@example.com 18. září 2018 Dostává se Vám do rukou výstup z dotazníku Zdroje stresu. Dotazník se zaměřuje na zmapování možných zdrojů zátěže (stresory) a

Více

Význam inovací pro firmy v současném období

Význam inovací pro firmy v současném období Význam inovací pro firmy v současném období Jan Heřman 25. říjen 2013 Uváděné údaje a informace vychází z výzkumného projektu FPH VŠE "Konkurenceschopnost" (projekt IGA 2, kód projektu VŠE IP300040). 2

Více

Daňová jistota v České republice Průzkum Deloitte v rámci regionu EMEA

Daňová jistota v České republice Průzkum Deloitte v rámci regionu EMEA Daňová jistota v České republice Průzkum Deloitte v rámci regionu EMEA Říjen 2013 Obsah prezentace Představení průzkumu Zkušenosti společností s daněmi a daňovou správou Porovnání vnímání českých a zahraničních

Více

Závěrečná zpráva z Pilotního projektu Pracovník pro recyklaci

Závěrečná zpráva z Pilotního projektu Pracovník pro recyklaci Vyhodnocení plnění Politiky druhotných surovin České republiky za období 2014 až 2016 Příloha č. 10 Závěrečná zpráva z Pilotního projektu Pracovník pro recyklaci Závěrečná zpráva z pilotního ověřování

Více

TOP VOZY ČR Zpráva z výzkumu. Červen 2017

TOP VOZY ČR Zpráva z výzkumu. Červen 2017 TOP VOZY ČR Zpráva z výzkumu Červen 2017 VÝCHODISKO Po uvedení modelu Hyundai i30 kombi na trh chtěla společnost Hyundai Motor Czech s.r.o. zjistit, jak je tento model vnímán českou populací, a jak si

Více

Kategorie vytvořené na základě RVP a projektu Evaluace inf. gramotnosti žáků ZŠ.

Kategorie vytvořené na základě RVP a projektu Evaluace inf. gramotnosti žáků ZŠ. Specialista Profík Objevitel Průzkumník Začátečník Kategorie vytvořené na základě RVP a projektu Evaluace inf. gramotnosti žáků ZŠ. Dovednost řešit problémy žák teprve získává, zatím neumí řešit bez pomoci

Více

Výzkum spokojenosti klientů s Městským úřadem Velké Meziříčí

Výzkum spokojenosti klientů s Městským úřadem Velké Meziříčí 1 Výzkum spokojenosti klientů s Městským úřadem Velké Meziříčí (Valná hromada Mikroregionu Velkomeziříčsko Bítešsko) Velké Meziříčí listopad a prosinec 2011 2 Projekt: Posilování institucionální kapacity

Více

Vliv přístroje Somavedic Medic na geopaticky podmíněné poruchy magnetického pole

Vliv přístroje Somavedic Medic na geopaticky podmíněné poruchy magnetického pole IIREC Dr. Medinger e.u. Mezinárodní institut pro výzkum elektromagnetické kompatibility Elektromagnetická kompatibilita na biofyzikálním základě projektová kancelář v oboru ekologické techniky Ringstr.

Více

DOTAZNÍK PRO DOBROVOLNÍKY

DOTAZNÍK PRO DOBROVOLNÍKY DOTAZNÍK PRO DOBROVOLNÍKY U každé z následujících otázek zvolte jednu odpověď (pokud není uvedeno jinak), která se shoduje se skutečností. 1. Jak dlouho jste dobrovolníkem v tomto zdravotnickém zařízení?

Více

POSTAVENÍ A ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH

POSTAVENÍ A ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH STUDIE Č. 28 POSTAVENÍ A ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH DÍLČÍ STUDIE I. ANALÝZA DAT ZA ZAMĚSTNAVATELE Vytvořeno pro: Projekt reg. č.: CZ.1.04/1.1.01/02.00013 Název projektu: Posilování bipartitního

Více

Improving Effectiveness of ICT Integration Process in University Education

Improving Effectiveness of ICT Integration Process in University Education Zefektivnění procesu integrace ICT v oblasti univerzitního vzdělávání Improving Effectiveness of ICT Integration Process in University Education Rožnov p./radh. 13. 16. září 2010 ICTE 2010 1 Úvod, cíl

Více

Ekonomická situace a materiální životní podmínky z pohledu veřejného mínění ve středoevropském srovnání Jan Červenka

Ekonomická situace a materiální životní podmínky z pohledu veřejného mínění ve středoevropském srovnání Jan Červenka Ekonomická situace a materiální životní podmínky z pohledu veřejného mínění ve středoevropském srovnání Jan Červenka V mezinárodní spolupráci na bázi CEORG 1 již několik let probíhají paralelně v České

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI S KVALITOU POSKYTOVANÝCH SLUŽEB

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI S KVALITOU POSKYTOVANÝCH SLUŽEB PRŮZKUM SPOKOJENOSTI S KVALITOU POSKYTOVANÝCH SLUŽEB Vážení zákazníci, protože Vám chceme poskytovat kvalitní služby a servisní podporu, zajímá nás, jak jste s jejich poskytovanou kvalitou spokojeni a

Více

Riziko nežádoucích událostí na operačním sále - poznatky z pracoviště Petra Kourková, Jana Vácová COS Nemocnice Jihlava

Riziko nežádoucích událostí na operačním sále - poznatky z pracoviště Petra Kourková, Jana Vácová COS Nemocnice Jihlava VI. KONGRES 2.- 3. června 2017 PERIOPERAČNÍCH SESTER Hotel Flora Olomouc S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ Riziko nežádoucích událostí na operačním sále - poznatky z pracoviště Petra Kourková, Jana Vácová COS Nemocnice

Více

Chybí Vám kvalifikovaní zaměstnanci? Řešením je Národní soustava kvalifikací

Chybí Vám kvalifikovaní zaměstnanci? Řešením je Národní soustava kvalifikací Chybí Vám kvalifikovaní zaměstnanci? Řešením je Národní soustava kvalifikací Využívání profesních kvalifikací a katalogu povolání v procesech HR managementu NSK a NSP ve firemní praxi Nábor pracovníků

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017 Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017 Dotazníkové šetření ke kvalitě poskytované ambulantní a terénní služby sociální rehabilitace

Více

NÁSTROJE A TECHNIKY PROJEKTOVÉHO MANAGEMENTU. Projektová dekompozice

NÁSTROJE A TECHNIKY PROJEKTOVÉHO MANAGEMENTU. Projektová dekompozice NÁSTROJE A TECHNIKY PROJEKTOVÉHO MANAGEMENTU Projektová dekompozice Úvod do vybraných nástrojů projektového managementu METODY A TECHNIKY PROJEKTOVÉHO MANAGEMENTU Tvoří jádro projektového managementu.

Více

Dotazník pro posouzení kvality života ženy v období po porodu MOTHER-GENERATED INDEX

Dotazník pro posouzení kvality života ženy v období po porodu MOTHER-GENERATED INDEX Dotazník pro posouzení kvality života ženy v období po porodu MOTHER-GENERATED INDEX 1. krok identifikace důležitých oblastí života 2. krok ohodnocení oblastí života 3. krok přidělování bodů Prosím Vás

Více

Vyhodnocení evaluačních dotazníků

Vyhodnocení evaluačních dotazníků Projekt: Inovace profesních zdravotnických programů na OU, IPZP, reg. č. CZ.1.07/2.2.00/15.0020 Březen, 2013 Tento produkt byl spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Více

Využití ergonomických CHECKLISTů v pracovním lékařství.

Využití ergonomických CHECKLISTů v pracovním lékařství. Využití ergonomických CHECKLISTů v pracovním lékařství. MUDr. Hana Lehocká, Ph.D. a kol. Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě Centrum zdravotnických služeb oddělení fyziologie a psychologie práce Prach

Více

ŽIVOTNÍ CYKLUS LÉKŮ KLINICKÉ HODNOCENÍ STUDIE. Kateřina Kopečková FN Motol, Praha

ŽIVOTNÍ CYKLUS LÉKŮ KLINICKÉ HODNOCENÍ STUDIE. Kateřina Kopečková FN Motol, Praha ŽIVOTNÍ CYKLUS LÉKŮ KLINICKÉ HODNOCENÍ STUDIE Kateřina Kopečková FN Motol, Praha Klinická hodnocení LP Nedílnou součásti vývoje léčiva Navazují na preklinický výzkum Pacienti jsou subjekty hodnocení V

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

Bc. Lucie Petroušová, DiS. České Budějovice 2013 KOMUNIKACE S PRENATÁLNÍM JEDINCEM

Bc. Lucie Petroušová, DiS. České Budějovice 2013 KOMUNIKACE S PRENATÁLNÍM JEDINCEM Bc. Lucie Petroušová, DiS. České Budějovice 2013 KOMUNIKACE S PRENATÁLNÍM JEDINCEM Prenatální psychologie a vnímání plodu v této rovině Na významu nabývá nejen zájem o fyzický vývoj plodu, ale dokládají

Více

SOUHRNNÉ VÝSLEDKY ZPĚTNÝCH VAZEB NA PACIENTSKÝ PROGRAM AD VITAM

SOUHRNNÉ VÝSLEDKY ZPĚTNÝCH VAZEB NA PACIENTSKÝ PROGRAM AD VITAM SOUHRNNÉ VÝSLEDKY ZPĚTNÝCH VAZEB NA PACIENTSKÝ PROGRAM AD VITAM 2013 Dotazníkové šetření u pacientů s roztroušenou sklerózou 1. Cíle a způsob provedení dotazníkového šetření Dotazníkové šetření mezi pacienty

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ SLUŽBOU DOMOV PRO SENIORY, DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM A ODLEHČOVACÍ SLUŽBA

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ SLUŽBOU DOMOV PRO SENIORY, DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM A ODLEHČOVACÍ SLUŽBA VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ SLUŽBOU DOMOV PRO SENIORY, DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM A ODLEHČOVACÍ SLUŽBA VILA VANČUROVA O.P.S. Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového šetření bylo

Více

Projekt ŠANCE. o realizaci poradenského programu ŠANCE

Projekt ŠANCE. o realizaci poradenského programu ŠANCE Projekt ŠANCE Komplexní program podpory vzdělávání žáků a studentů ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o realizaci poradenského programu ŠANCE Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání s.r.o., E. Basse 1142/9,

Více

Spokojenost se zaměstnáním a změna zaměstnání červen 2015

Spokojenost se zaměstnáním a změna zaměstnání červen 2015 eu10 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 8 9 E-mail: nadezda.cadova@soc.cas.cz Spokojenost se zaměstnáním a změna zaměstnání

Více

Rada školy :25:15

Rada školy :25:15 www.survio.com 26. 11. 2018 03:25:15 Základní údaje Název výzkumu Rada školy Autor Petr Havlík Jazyk dotazníku Čeština Veřejná adresa dotazníku https://www.survio.com/survey/d/j6b9q5r9w2b5u8i2a První odpověď

Více

SYPOKUB popis speciálního nástroje na sw bázi a možnosti využití

SYPOKUB popis speciálního nástroje na sw bázi a možnosti využití Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i. Jeruzalémská 9, 116 52 Praha 1 SYPOKUB popis speciálního nástroje na sw bázi a možnosti využití Zpracoval: PhDr. David Michalík, Ph.D. VÚBP, V.V.I. PRAHA, 2013

Více

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ve vztahu k životnímu prostředí

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ve vztahu k životnímu prostředí Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ve vztahu k životnímu prostředí Subsystém 6 Zdravotní stav Výsledky studie Zdraví dětí 2016 Životní styl (čas u PC, sportovní aktivita, výživa) Úvod Prevalenční

Více

Metadata průzkumu "Krize a nejistota zaměstnání"

Metadata průzkumu Krize a nejistota zaměstnání Metadata průzkumu "Krize a nejistota zaměstnání" Autor průzkumu: Panajotis Cakirpaloglu, Jan Šmahaj Šetření: 03. 02. 2010-17. 02. 2010 Délka průzkumu: 336 hod Počet respondentů: 154 Vypovídací hodnota:

Více

Psychosociální rizika v sektoru zdravotnictví a sociálních služeb. Kateřina Janošová, Vladimíra Lipšová

Psychosociální rizika v sektoru zdravotnictví a sociálních služeb. Kateřina Janošová, Vladimíra Lipšová Psychosociální rizika v sektoru zdravotnictví a sociálních služeb Kateřina Janošová, Vladimíra Lipšová Osnova Psychosociální rizika Psychosociální rizika 2012 Psychosociální rizika v sektoru S+Z 2017 Metodika

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

Hodnocení spokojenosti zaměstnanců

Hodnocení spokojenosti zaměstnanců Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Hodnocení spokojenosti zaměstnanců ZPRÁVA ZA ROK 2013 z k r á c e n é v y d á n í v e ř e j n o s t Dotazník hodnocení spokojenosti ze strany zaměstnanců nastavuje

Více

Hodnocení stavu společnosti konečně obrat k lepšímu?

Hodnocení stavu společnosti konečně obrat k lepšímu? Informace z výzkumu Trendy 1/ Hodnocení stavu společnosti konečně obrat k lepšímu? Citovaný výzkum STEM byl proveden na rozsáhlém reprezentativním souboru obyvatel České republiky starších 18 let ve dnech

Více

Vaším úkolem je u každé otázky zakroužkovat odpověď, která nejvíce vystihuje Vaše pocity při práci.

Vaším úkolem je u každé otázky zakroužkovat odpověď, která nejvíce vystihuje Vaše pocity při práci. HPZ (Meister) Vaším úkolem je u každé otázky zakroužkovat odpověď, která nejvíce vystihuje Vaše pocity při práci. 5 - ano, plně souhlasím 4 - spíše ano 3 - nevím, někdy ano, někdy ne 2 - spíše nesouhlasím

Více

7 ZÁVĚRY. 3. Podobně jako žákovská družstva kmenového klubu experimentálního družstva byla sledována i žákovská družstva dalších vybraných klubů.

7 ZÁVĚRY. 3. Podobně jako žákovská družstva kmenového klubu experimentálního družstva byla sledována i žákovská družstva dalších vybraných klubů. 7 ZÁVĚRY Posouzení úrovně sportovní přípravy dětí v ledním hokeji je jedním z důležitých úkolů současné teorie sportovního tréninku. Množství prvků, jejichž deskripce je často nejasná, vzájemné vlivy a

Více

Zpráva o přípravě a realizaci hlavního šetření PISA 2018

Zpráva o přípravě a realizaci hlavního šetření PISA 2018 Zpráva o přípravě a realizaci hlavního šetření PISA 2018 Základní informace o šetření PISA Projekt Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj PISA (Programme for International Student Assessment)

Více

Závěrečná evaluace projektu Firemní mateřská škola AV ČR

Závěrečná evaluace projektu Firemní mateřská škola AV ČR Závěrečná evaluace projektu Firemní mateřská škola AV ČR reg.č.: CZ.2.17/2.1.00/34313 Obrázek č. 1: Budova ÚMG AV ČR, Praha Krč 1 1 Září 2014 Obsah 1 Úvod... 3 2 Stručné informace o Projektu... 4 3 Jednotlivé

Více

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ve vztahu k životnímu prostředí

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ve vztahu k životnímu prostředí Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ve vztahu k životnímu prostředí Subsystém 6 Zdravotní stav Výsledky studie Zdraví dětí 2016 Tělesná hmotnost a vadné držení těla Úvod Prevalenční dotazníkové

Více

8. SEZNAM PŘÍLOH. Schéma fyziologické reakce organizmu při stresu (obrázek) Sestry radí, jak zmírnit stres na pracovišti. (text)

8. SEZNAM PŘÍLOH. Schéma fyziologické reakce organizmu při stresu (obrázek) Sestry radí, jak zmírnit stres na pracovišti. (text) 8. SEZNAM PŘÍLOH Příloha A: Příloha B: Příloha C: Dotazník Schéma fyziologické reakce organizmu při stresu (obrázek) Sestry radí, jak zmírnit stres na pracovišti. (text) PŘÍLOHY Příloha A: Dotazník Dotazník

Více

Spokojenost zaměstnanců

Spokojenost zaměstnanců DOMOV PRO SENIORY STACHY KŮSOV, příspěvková organizace Kůsov č. 1, Stachy, 384 73, IČ: 00477095, tel. +420 388 428 213, e-mail: gal.ladislav@gmail.com, www.domovkusov.cz Spokojenost zaměstnanců Metodika

Více

Ergonomické aspekty a výskyt muskuloskeletálních onemocnění zubních lékařů v ČR.

Ergonomické aspekty a výskyt muskuloskeletálních onemocnění zubních lékařů v ČR. Ergonomické aspekty a výskyt muskuloskeletálních onemocnění zubních lékařů v ČR. Zdeňka Šustová, Lenka Hodačová Stomatologická klinika LF UK a FN a Ústav sociálního lékařství LF UK v Hradci Králové Zubní

Více

Employee Benefits 2010 Zaměstnanecké výhody v zotavující se ekonomice

Employee Benefits 2010 Zaměstnanecké výhody v zotavující se ekonomice Employee Benefits 2010 Zaměstnanecké výhody v zotavující se ekonomice Jiří Běťák ředitel ING Employee benefits ČR Praha 29.7.2010 www.ing.cz Historie výzkumu v oblasti zaměstnaneckých výhod V červnu tohoto

Více

Duševně zdravý člověk je

Duševně zdravý člověk je DUŠEVNÍ HYGIENA Duševně zdravý člověk je vyrovnaný samostatný zdravě kritický k sobě i okolí umí jednat s lidmi ovládá a zdravě prožívá své emoce odlišuje skutečnost od snů plní své povinnosti umí odpočívat

Více

Dotazníkové šetření 2017 BRIGÁDNÍCI A PRAKTIKANTI 2017

Dotazníkové šetření 2017 BRIGÁDNÍCI A PRAKTIKANTI 2017 1 Husova 2119, 580 01 Havlíčkův Brod Dotazníkové šetření 2017 BRIGÁDNÍCI A PRAKTIKANTI 2017 Dotazníkové šetření pro brigádníky a praktikanty v roce 2017 probíhalo od 15. 8. 2017 do 15. 10. 2017, byli osloveni

Více

1.1 Seznam příloh. Příloha č. 1 Souhlas Etické komise UK FTVS. Příloha č. 2 Informovaný souhlas (vzor) Příloha č. 3 Dotazník

1.1 Seznam příloh. Příloha č. 1 Souhlas Etické komise UK FTVS. Příloha č. 2 Informovaný souhlas (vzor) Příloha č. 3 Dotazník 1.1 Seznam příloh Příloha č. 1 Souhlas Etické komise UK FTVS Příloha č. 2 Informovaný souhlas (vzor) Příloha č. 3 Dotazník INFORMOVANÝ SOUHLAS Název klinické studie: Souvislosti mezi bolestmi zad a únikem

Více

příliš mnoho přiměřeně nedostatečně neví

příliš mnoho přiměřeně nedostatečně neví oe TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel.: 0 9 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Hodnocení ochrany životního prostředí - 0 Technické parametry

Více

LIDSKÉ ZDROJE A EFEKTIVNOST FUNGOVÁNÍ VEŘEJNÉ SPRÁVY

LIDSKÉ ZDROJE A EFEKTIVNOST FUNGOVÁNÍ VEŘEJNÉ SPRÁVY LIDSKÉ ZDROJE A EFEKTIVNOST FUNGOVÁNÍ VEŘEJNÉ SPRÁVY L.Měrtlová Z.Dostálová ÚVOD Společnosti zaměřené na poskytování služeb, zejména služeb náročných na znalostech začaly dosahovat vyšších zisků, vyšší

Více

SOUVISLOST REGULACE EMOCÍ S ONEMOCNĚNÍM ŠTÍTNÉ ŽLÁZY

SOUVISLOST REGULACE EMOCÍ S ONEMOCNĚNÍM ŠTÍTNÉ ŽLÁZY Univerzita Palackého v Olomouci Katedra psychologie SOUVISLOST REGULACE EMOCÍ S ONEMOCNĚNÍM ŠTÍTNÉ ŽLÁZY Bakalářská diplomová práce Bc. Karolína Fryštacká PhDr. Martina Fülepová Obsah Teoretické ukotvení

Více

Aplikovaná ergonomie cvičení: Metoda profesiografie kontrolní list

Aplikovaná ergonomie cvičení: Metoda profesiografie kontrolní list Aplikovaná ergonomie cvičení: Metoda profesiografie kontrolní list Základem metody profesiografie je sběr informací na pracovištích a jejich záznam do kontrolních listů. Při aplikaci metody se hodnotí

Více

Exkurze ve věznici. Prezentace výsledků anketního šetření. Praha dne 22. července 2015

Exkurze ve věznici. Prezentace výsledků anketního šetření. Praha dne 22. července 2015 Exkurze ve věznici Prezentace výsledků anketního šetření Praha dne 22. července 215 Obsah Charakter výzkumu 3 Exkurze ve věznici 4 Co exkurze ve věznicích studentům přinesla 16 Názory na výkon trestu a

Více

Příloha č. 4 Dotazník analýza výsledku průzkumu u Komerční banky, a.s.

Příloha č. 4 Dotazník analýza výsledku průzkumu u Komerční banky, a.s. Příloha č. 4 Dotazník analýza výsledku průzkumu u Komerční banky, a.s. Spokojenost zákazníka 1 Obsah 1 Základní údaje Náhled dotazníku 3 Statistika respondentů 4 Přehled odpovědí 1. Je pro Vás využití

Více

VZOR DOTAZNÍKŮ PRO STANOVENÍ VAH TRENDŮ A JEJICH PÁROVÉ SROVNÁNÍ

VZOR DOTAZNÍKŮ PRO STANOVENÍ VAH TRENDŮ A JEJICH PÁROVÉ SROVNÁNÍ PŘÍLOHA 1 VZOR DOTAZNÍKŮ PRO STANOVENÍ VAH TRENDŮ A JEJICH PÁROVÉ SROVNÁNÍ Dotazník č. 1 Hodnocení povahy a váhy trendu ve vzdělávání dospělých pro rozvoj vzdělávací instituce poskytující vzdělávání pro

Více

Českomoravská konfederace odborových svazů Nám. W. Churchilla 2 Národní tř. 101 113 59 Praha 3 695 01 Hodonín

Českomoravská konfederace odborových svazů Nám. W. Churchilla 2 Národní tř. 101 113 59 Praha 3 695 01 Hodonín Zadavatel: Dodavatel: Českomoravská konfederace EURO EDUCA odborových svazů Nám. W. Churchilla 2 Národní tř. 101 113 59 Praha 3 695 01 Hodonín Závěrečná zpráva k veřejné zakázce: Obsah veřejné zakázky:

Více

Výsledky hodnocení zdravotnických pracovišť pacienty jako facilitující prvek pro management i řadové zdravotníky. MUDr.

Výsledky hodnocení zdravotnických pracovišť pacienty jako facilitující prvek pro management i řadové zdravotníky. MUDr. Výsledky hodnocení zdravotnických pracovišť pacienty jako facilitující prvek pro management i řadové zdravotníky MUDr. Petr Tilšer Hodnocení spokojenosti pacientů obecná východiska ankety zjišťující spokojenost

Více

eu100 špatnou a vyučenými bez maturity. Například mezi nezaměstnanými (, % dotázaných) hodnotilo 8 % z nich nezaměstnanost jako příliš vysokou, mezi O

eu100 špatnou a vyučenými bez maturity. Například mezi nezaměstnanými (, % dotázaných) hodnotilo 8 % z nich nezaměstnanost jako příliš vysokou, mezi O eu100 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 28 80 12 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Česká veřejnost o nezaměstnanosti červen 201

Více

PROJEKT DIPLOMOVÉ PRÁCE

PROJEKT DIPLOMOVÉ PRÁCE PROJEKT DIPLOMOVÉ PRÁCE MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION NÁZEV DIPLOMOVÉ PRÁCE Návrh koncepce rozvoje talentovaných pracovníků v organizaci ABC TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK) Leden 2013

Více

JAZYKOVÉ TESTOVACÍ CENTRUM TLC

JAZYKOVÉ TESTOVACÍ CENTRUM TLC JAZYKOVÉ TESTOVACÍ CENTRUM TLC TLC je oficiálním testovacím centrem ETS Global pro zkoušky TOEIC, WiDaF, TFI, které jsou vedeny v seznamu standardizovaných jazykových zkoušek MŠMT. Jedná se o certifikáty

Více

Návod na cvičení VoIP Hodnocení kvality řeči neintrusivní metodou

Návod na cvičení VoIP Hodnocení kvality řeči neintrusivní metodou Fakulta elektrotechniky a informatiky, VSB-TU Ostrava Návod na cvičení VoIP Hodnocení kvality řeči neintrusivní metodou Datum: 15.2.2013 Autor: Ing. Karel Tomala Kontakt: karel.tomala@vsb.cz Předmět: Telekomunikační

Více

DOTAZNÍK PRO KLIENTY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČESKÁ ZPRÁVA

DOTAZNÍK PRO KLIENTY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČESKÁ ZPRÁVA Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Česká 1175/II., 377 01 Jindřichův Hradec, IČO 750 111 91, ČSOB 220196017/0300 SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Česká 1175/II., 377 01 Jindřichův Hradec, Česká republika

Více

D O T A Z N Í K O V É Š E T Ř E N Í

D O T A Z N Í K O V É Š E T Ř E N Í D O T A Z N Í K O V É Š E T Ř E N Í OBYVATELÉ OBCE NEPLACHOVICE starší 65 let Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Neplachovice V průběhu měsíce května 2015 byl v souvislosti s tvorbou

Více

Iniciativy v podpoře zdraví na pracovišti splněné, probíhající, nadcházející

Iniciativy v podpoře zdraví na pracovišti splněné, probíhající, nadcházející Iniciativy v podpoře zdraví na pracovišti splněné, probíhající, nadcházející Ludmila Kožená Státní zdravotní ústav Centrum odborných činností v ochraně a podpoře zdraví l.kozena@szu.cz Konzultační den

Více

STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ A KVALITA MĚST

STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ A KVALITA MĚST STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ A KVALITA MĚST Sekce Národní sítě Zdravých měst ČR Praha, 22. února 2017 www.zdravamesta.cz/strateg-sekce2017 Podpořeno finančními prostředky Evropského sociálního fondu, které byly

Více

Člověk a společnost. 10. Psychologie. Psychologie. Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová. www.isspolygr.cz. DUM číslo: 10. Psychologie.

Člověk a společnost. 10. Psychologie. Psychologie. Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová. www.isspolygr.cz. DUM číslo: 10. Psychologie. Člověk a společnost 10. www.isspolygr.cz Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová Strana: 1 Škola Ročník Název projektu Číslo projektu Číslo a název šablony Autor Tematická oblast Název DUM Pořadové číslo DUM

Více

OČEKÁVÁNÍ FIREM A FAKTORY FIREMN Í ÚSPĚŠNOSTI

OČEKÁVÁNÍ FIREM A FAKTORY FIREMN Í ÚSPĚŠNOSTI OČEKÁVÁNÍ FIREM A FAKTORY FIREMN Í ÚSPĚŠNOSTI VÝZKUM MEZI MAJITELI A MANAŽERY FIREM 2013 Strana 1 z 9 Obsah: 1. Úvod 3 2. Hlavní závěry výzkumu 4 3. Metodika 7 4. Vzorek respondentů 7 5. Organizátoři a

Více

Evaluace Semináře ke zpřístupňování šedé literatury

Evaluace Semináře ke zpřístupňování šedé literatury Evaluace Semináře ke zpřístupňování šedé literatury Vy dotazníků Státní technická knihovna v Praze Úvod... Vy... Vy jednotlivých otázek...3 Otázka č. 1 Jak se Vám líbilo místo, kde se seminář konal?...3

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

Zhodnocení nového způsobu administrace projektových Žádostí o dotaci z Programu rozvoje venkova

Zhodnocení nového způsobu administrace projektových Žádostí o dotaci z Programu rozvoje venkova Zhodnocení nového způsobu administrace projektových Žádostí o dotaci z Programu rozvoje venkova Nový způsob administrace PRV byl ze strany Státního zemědělského intervenčního fondu pilotně zaveden ve 13.

Více

VÝSLEDKY ANKETY BOLEST A DEKUBITY. Michaela Hofštetrová Knotková Nina Müllerová

VÝSLEDKY ANKETY BOLEST A DEKUBITY. Michaela Hofštetrová Knotková Nina Müllerová VÝSLEDKY ANKETY BOLEST A DEKUBITY Michaela Hofštetrová Knotková Nina Müllerová Doporučení EPUAP v oblasti bolesti Mezi doporučované intervence EPUAP v prevenci a léčbě dekubitů patří i sledování bolesti,

Více

CHARAKTERISTIKA MATURITNÍCH PROJEKTŮ ZE SPOLEČENSKÝCH VĚD

CHARAKTERISTIKA MATURITNÍCH PROJEKTŮ ZE SPOLEČENSKÝCH VĚD CHARAKTERISTIKA MATURITNÍCH PROJEKTŮ ZE SPOLEČENSKÝCH VĚD Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání Zpracování samostatného projektu ze společenských věd na zvolené téma vychází z vědních oborů psychologie,

Více

Klinické hodnocení ARAMIS pro muže s rakovinou prostaty

Klinické hodnocení ARAMIS pro muže s rakovinou prostaty Klinické hodnocení ARAMIS pro muže s rakovinou prostaty Brožura pro účastníky DĚKUJEME VÁM, že jste se rozhodl zúčastnit klinického hodnocení ARAMIS pro muže s rakovinou prostaty. V této brožuře najdete

Více

Situace v krajích. Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi. Česká televize. Praha 1. dubna 2012

Situace v krajích. Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi. Česká televize. Praha 1. dubna 2012 1 Česká televize Situace v krajích Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi Praha 1. dubna 2012 SC & C spol. s r.o. Marketingový a sociologický výzkum Držitel certifikátu ISO 9001:2009 Člen ESOMAR a Hospodářské

Více

Hodnocení projevu a zvládání emocí. Ukázka Nová TEIQue

Hodnocení projevu a zvládání emocí. Ukázka Nová TEIQue Hodnocení projevu a zvládání emocí Grafy a skóre 6.1.2015 Soukromé a důvěrné Normy: Czech Republic 2011 Tato zpráva obsahuje informace i návod k tomu, abyste si uvědomili a pochopili svou vlastní emoční

Více

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách pro akademický rok na ČVUT v Praze Fakultě dopravní

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách pro akademický rok na ČVUT v Praze Fakultě dopravní Zpráva o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách pro akademický rok 2012 2013 dle Vyhlášky MŠMT č. 343/2002 Sb. o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách a její změně č. 276/2004 Sb. 1. Informace

Více

Česká veřejnost o nezaměstnanosti červen 2016

Česká veřejnost o nezaměstnanosti červen 2016 eu2 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 28 80 12 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Česká veřejnost o nezaměstnanosti červen 201 Technické

Více

Závěrečné vyhodnocení projektu

Závěrečné vyhodnocení projektu Projekt VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ ČLENSKÝCH FIREM JIHOČESKÉ HOSPODÁŘSKÉ KOMORY V OBORU DOPRAVA (CZ.1.04\1.1.06\52.00113) Závěrečné vyhodnocení projektu 10. 12. 2013 České Budějovice Obsah 1 O projektu...

Více

S&T CZ Váš partner pro SAP

S&T CZ Váš partner pro SAP S&T CZ Váš partner pro SAP S&T FaST aplikace pro logistiku, výrobu, údržbu Užívejte si SAP HANA v S&T cloudu Komplexní implementace řešení SAP S&T FaST aplikace pro logistiku, výrobu, údržbu S&T CZ s.r.o.

Více

RESPONDENTI DLE EKONOMICKÉ AKTIVITY

RESPONDENTI DLE EKONOMICKÉ AKTIVITY Vyhodnocení dotazníkového šetření Dotazníkové šetření proběhlo v roce 2014. Respondenti měli možnost vyplnit buď tištěnou, nebo elektronickou verzi dotazníku. Tištěná verze dotazníku byla distribuována

Více

DOTAZNÍK DO ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY O REALIZACI PROJEKTU

DOTAZNÍK DO ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY O REALIZACI PROJEKTU DOTAZNÍK DO ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY O REALIZACI PROJEKTU Datum odeslání 3.7.2018 14:12:49 IP adresa 10.226.4.71 Odkazující URL ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKY PROJEKTU Uveďte registrační číslo vašeho projektu: CZ.03.1.52/0.0/0.0/15_002/0001970

Více

Dotazníkové šetření 2017 KLIENTI Téma: OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE PODZIM 2017 Služba: Domov pro seniory

Dotazníkové šetření 2017 KLIENTI Téma: OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE PODZIM 2017 Služba: Domov pro seniory 1 Husova 2119, 580 01 Havlíčkův Brod Dotazníkové šetření 2017 KLIENTI Téma: OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE PODZIM 2017 Služba: Domov pro seniory Dotazníkové šetření k hodnocení vybraných otázek k ošetřovatelské péči

Více

Specializovaná mapa s odborným obsahem

Specializovaná mapa s odborným obsahem Program bezpečnostního výzkumu České republiky na léta 2016-2021 Specializovaná mapa s odborným obsahem VH 20162017003 Vliv reklamních zařízení na bezpečnost silničního provozu České vysoké učení technické

Více

Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji

Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji Autor bakalářské práce: Sabina Šuldová Vedoucí bakalářské

Více