Modul RLZ - nepřítomnosti

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Modul RLZ - nepřítomnosti"

Transkript

1 Modul RLZ - nepřítomnosti Školící materiál pro samostudium Pavelkova Romana Datum tisku

2 2 Modul RLZ - nepřítomnosti Modul RLZ - nepřítomnosti Obsah Úvod... 3 Nepřítomnosti... 4 Pořízení stavů u PPV popis okna... 4 Pořízení stavu nepřítomnosti - neschopenka... 5 Ruční pořízení náhrady a zameškaných pracovních dnů, hodin a svátků... 7 Vytvoření formuláře Příloha k žádosti o nemocenské dávky... 8 Příklady pořízení neschopenky jak pořizovat vzniklé situace... 9 Př. 1) Nástup a ukončení neschopenky v období pořízení... 9 Př. 2) Nástup v období (v měsíci leden), neukončená neschopenka, lístek na peníze vystaven do Př. 3) Nástup v období (v měsíci leden), neukončená neschopenka, lístek na peníze nebyl vystaven ke konci měsíce Př. 4) Návazná neschopenka Otázky pro zopakování... 12

3 3 Modul RLZ - nepřítomnosti Úvod Napište dle vlastního uvážení, dále uvádím příklad z modulu Fakturace: Pro absolvování tohoto školení je třeba zvládat následující Základy ovládání Windows (práce ve Windows, používání myši, spouštění a zavírání aplikací, ) Základy ovládání WinFASu (práce v centrálním manažeru, spouštění aplikací a číselníků, ovládání oken pořízení, základní logiku šablon, práci pevnými a IQ sestavami) Nezapomeňte si zkoušet práci v programu i po absolvování školení. K dispozici máte buď demo firmu, nebo v některých případech i databázi připravenou pro ostrý provoz (před zahájením provozu budou zkušební doklady vymazány). Pro zkoušení je možné použít libovolné doklady, můžete také plnit číselníky (např. číselník klientů) apod. Do zkoušení zahrňte i doklady a postupy specifické pro vaši firmu, odhalíte tím případné nedostatky v nastavení nebo ve vašich vědomostech. Při zjištění problému nás prosím kontaktujte. Toto školení si nebere za cíl ukázat vám všechny postupy a typy dokladů, zaměřuje se pouze na ty nejdůležitější a nejčastěji používané.

4 4 Modul RLZ - nepřítomnosti Nepřítomnosti evidují se neschopenky, ošetřovné, mateřské, rodičovské dovolené, neplacená volna (i do 4 let věku dítěte), důležité osobní překážky, absence, stávka, výkon veřejné funkce uvolněný, vojenské cvičení, vazba, každému stavu nepřítomnosti (dokladu) odpovídá samostatný řádek pokud nepřítomnost stále trvá (neukončená neschopenka, ), nepořizuje se nová nepřítomnost od roku 2009 vyplácí náhradu mzdy zaměstnavatel, náhrada je vypočtena automaticky, viz dále. o náhrada náleží za pracovní dny (hodiny) v období prvních 21 kalendářních dnů pracovní neschopnosti o první tři pracovní dny jsou neplacené, u karantény 25% o pokud náhrada mzdy spadá na období přelomu čtvrtletí, tak se proplácí průměrem platným pro dané období; př.: březnová náhrada bude placena průměrem na období , pokračující náhrada v měsíci duben bude placena průměrem na období z nemocenského pojištění se budou poskytovat 4 dávky, které budou proplácet OSSZ: o nemocenské od 22. dne pracovní neschopnosti o peněžitá pomoc v mateřství od nástupu o ošetřovné (dříve podpora při ošetřování člena rodiny) od 1. dne o vyrovnávací příspěvek v těhotenství a mateřství, za kalendářní dny převedení na jinou práci v aplikaci *7037 vpravo nahoře je možnost filtrování zobrazených nepřítomností (není nutné měnit, slouží pouze pro dohledávání starších nepřítomností): o všechny, nebo jen spadající do měsíce, o všechny, nebo jen nepřítomnosti s již vytvořenou Přílohou k žádosti: všechny přílohy, jen nepřipravené k PVS, jen připravené k PVS, jen již podané na PVS Pořízení stavů u PPV popis okna V aplikaci *7037 se postavíte na příslušného zaměstnance, tlačítko Uprav (případně Přidej a zaměstnance vyberete následně), v pořízení tlačítko Přidej2 přidání nové nepřítomnosti k PPV: stav: vybrat druh nepřítomnosti datum od (opíšete datum z neschopenky, od kdy je zaměstnanec nemocen) datum do a datum po (schopen práce u starých neschopenek) datum vyplníte až bude pracovní neschopnost ukončena; pokud není ukončena v měsíci vzniku pracovní neschopnosti necháte toto pole prázdné a vyplníte je až v měsíci kdy bude nepřítomnost fyzicky ukončena identifikátor (opsat z neschopenky, zadávat bez mezer)

5 5 Modul RLZ - nepřítomnosti den nemoci odpracoval hodin po části směny šel k lékaři náhrada do: vyplňujete, až budete proplácet náhradu a to podle lístku na peníze (potvrzení o trvání neschopnosti) o vyplníte datum 21. dne pracovní neschopnosti o pokud je lístek na peníze vystaven ke konci měsíce a ten je dříve než 21. den, vyplníte datum konce měsíce o pokud vyplníte datum větší než 21. den, nevadí, WinFAS spočítá náhradu pouze za zákonných 21 dnů (při ukončení neschopenky se Náhrada vyplní sama k datu ukončení není nutné ji přepisovat zpět na 21. den o pokud bude prázdné, nebude se v tomto měsíci počítat náhrada za 21 dnů o při vyplnění se spočítá celá náhrada od počátku pracovní neschopnosti, třeba i za minulý měsíc, pokud nebyla vyplacena (minulý měsíc nebylo vyplněno, protože nepředložil lístek na peníze) osamělý OČR, více dětí PPM: pokud má zaměstnanec nárok na podpůrčí dobu u ošetřovného na 16 kalendářních dnů a u PPM na 37 týdnů pak zaškrtnete tuto možnost předpoklad porodu: podle předpokládaného data porodu se počítá délka PPM narození dítěte: pokud pracovnice nastoupí na MD méně než 6 týdnů před dnem porodu, pak této ženě náleží MD v délce 22 týdnů od data porodu (WF provádí kontrolu podle data nástupu na MD a dnem porodu) ručně pořizovat pracovní dny, svátky a náhrady nemoc: pokud zaškrtnete tuto možnost, pak se nebude počítat automaticky, ale budete muset pořídit náhradu a pracovní dny ručně přes tlačítko Ručně mzdy (např. při nerovnoměrně rozložených směnách to může být jednodušší, než definovat pracovní kalendář). tlačítko Navázání neschopenka bezprostředně navazuje na předchozí (je považována za pokračování) tlačítko Historie zaplacení: odtud se berou údaje do sestav Přehled nemocenského (nepovinné) tlačítko Další údaje: podrobnější údaje k nepřítomnosti Pořízení stavu nepřítomnosti - neschopenka Spusťte aplikaci *7037 Stavy u pracovněprávních vztahů Postavte se na požadovaný PPV zaměstnance, klepnete na tlačítko UPRAV Tlačítko Přidej 2 Zadejte požadované údaje (popis jednotlivých údajů viz. kapitola Pořízení stavů u PPV -popis okna) Po vyplnění údajů klepněte na tlačítko OK Pořízené stavy se uloží

6 6 Modul RLZ - nepřítomnosti Proběhne výpočet stavů a objeví se sestava Zpracování stavů u PPV, vytvoří se druhy mezd: o : Náhrada neschopnosti 1-3 den, za tyto dny nenáleží náhrada, u karantény 25% o : Náhrada neschopnosti 4-21 den, za tyto dny náleží náhrada o : Kalendářní dny nemoci o : Pracovní dny nemoci Zkontrolujte vypočtená data. Sestavu zavřete klepnutím na křížek. Mzdy zobrazené v sestavě se uloží. Tím končí pořízení neschopenky, nikde jinde se už nic nepořizuje!

7 7 Modul RLZ - nepřítomnosti Ruční pořízení náhrady a zameškaných pracovních dnů, hodin a svátků v případě, že zadaný úvazek (v aplikaci *7011) neodpovídá skutečnosti vypočtená náhrada by také neodpovídala zvolte u neschopenky režim ručního pořizování Spustíte aplikaci *7037 pořídíte druh nepřítomnosti 5100 a zatrhnete možnost Ručně pořizovat pracovní dny, svátky a náhrady nemoc. Tyto druhy mezd pak ručně pořídíte klepnutím na tl. Ručně mzdy. Klepnete na tlačítko Přidej, pořiďte druhy mezd: o 3700 náhrada pracovní neschopnost o 3710 nad limit náhrada neschopnost o 5101 pracovní dny nemoci o 5104 svátky nemoc (pokud na některý pracovní den nemoci spadl svátek, pak se nebude pořizovat v pracovních dnech nemoci, ale ve svátcích)

8 8 Modul RLZ - nepřítomnosti Nepřítomnost uložíte tlačítkem OK, zobrazí se sestava Zpracování stavů s kalendářními dny nemoci. Ručně pořízené druhy mezd k nepřítomnosti se nezobrazují na sestavě, ale v pořízení mezd *7029, kde je můžete zkontrolovat. Vytvoření formuláře Příloha k žádosti o nemocenské dávky po uložení ošetřovného, PPM, VPTM; nepřítomnosti (pokud trvá déle jak 21 dní) vystavíte Přílohu k žádosti o nemocenské dávky tlačítko Příloha: údaje se vyplní z uložené nepřítomnosti, zkontrolujete a vyplníte chybějící údaje o tlačítko Započ. příjem: zkontrolujte příjem a vyloučené doby z rozhodného období; případné chybějící údaje doplníte tl. Přidej o tlačítko Nemoci: od 2010 se již na příloze neuvádí o tlačítko Formulář: zobrazí se formulář k vytisknutí, lze jej vytisknout i hromadně o škrtátko Připravená: bude se pak nabízet pro Nové podání přes Portál veřejné správy, portál ČSSZ - vrep o Přílohu uložíte tlačítkem OK tlačítko Příloha Hromadný tisk, již dříve uložených příloh. o Otevře se okno Parametry pro tisk Přílohy k žádosti o nemocenské dávky potvrďte OK, zobrazí se formulář, který po vytisknutí zavřete křížkem. Na dotaz Smazat vytištěný PDF soubor, možnost: A soubor se neuloží, NE soubor se uloží do dokumentů. Neschopenky Datum do/po: nevyplňujte, pokud nepřítomnost pokračuje do následujícího období Pokud má zaměstnanec dva pracovněprávní vztahy a předloží dvě neschopenky, pořídíte pro každý PPV stav nepřítomnosti.

9 9 Modul RLZ - nepřítomnosti Příklady pořízení neschopenky jak pořizovat vzniklé situace Upozornění Následující příklady jsou ukázány na roku 2010, kde náhradu za pracovní neschopnost platí zaměstnavatel za prvních 14 dnů. V letech 2011 až 2013 to bude přechodně 21 dnů. Na okně ve WF bude tlačítko nahrazeno tlačítkem. Př. 1) Nástup a ukončení neschopenky v období pořízení Př. 2) Nástup v období (v měsíci leden), neukončená neschopenka, lístek na peníze vystaven do Datum od (neschopen práce od) Datum po (schopen práce) se NEVYPLŇUJE musí zůstat prázdné Náhrada do (neschopnost trvá máte lístek na peníze k tomuto datu). Do tohoto data bude zaplacena náhrada za pracovní dny a to od čtvrtého pracovního dne neschopnosti. Zbytek náhrady bude spočítán v následujícím období. Pokud nebyl lístek na peníze vystaven postupujte podle Př. 3)

10 10 Modul RLZ - nepřítomnosti V následujícím období (v měsíci únoru) pokračování neschopnosti a lístek na peníze vystaven do už NEpřidávejte nový stav pomocí Přidej2, pouze u stávajícího přepište Náhrada do ( ). Případně při klepnutí na tlačítko 14 se údaj Náhrada do vyplní tímto čtrnáctým dnem. Pokud vyplníte Náhrada do k pozdějšímu datu, nevadí to, WinFAS spočítá náhradu pouze za 14 dnů. WinFAS zaplatí dny náhrady za období od 1.2. do Pracovní neschopnost pokračuje. Po uložení vytvoříte v *7037 Přílohu, kterou odešlete na OSSZ spolu s žádostí o nemocenské dávky (IV. díl neschopenky) a výše uvedeným lístkem na peníze (potvrzení o trvání neschopnosti). Pracovní neschopnost pokračuje do následujícího období (měsíc březen). Ukončení neschopenky Datum do , pracovní neschopnost uložíte tl. OK. už NEpřidávejte nový stav pomocí Přidej2, pouze u stávajícího vyplňte Datum do (poslední den trvání neschopnosti ), nebo Datum po schopen práce ( ). Je jedno, který datum vyplníte, ten druhý se vypočítá. Náhrada do se vždy automaticky vyplní k poslednímu dni neschopenky ( ). Nemusíte přepisovat zpět na 21. den, nemá vliv, že je pozdější datum. Př. 3) Nástup v období (v měsíci leden), neukončená neschopenka, lístek na peníze nebyl vystaven ke konci měsíce Datum od neschopen práce od Datum po (schopen práce) se NEVYPLŇUJE musí zůstat prázdné Náhrada do se NEVYPLŇUJE musí zůstat prázdné

11 11 Modul RLZ - nepřítomnosti V následujícím období (měsíc únor) pokračování neschopnosti, lístek na peníze vystaven do NEpřidávejte nový stav pomocí Přidej2, pouze u stávajícího doplňte Náhrada do ( ), WF spočítá celou náhradu od počátku neschopnosti i z předešlého měsíce o pokud bude neschopenka pokračovat do následujícího období, budete pokračovat jako v bodě 2 o pokud bude ukončena v tomto období (měsíc únor), ukončíte ji Př. 4) Návazná neschopenka je považována za pokračování předchozí neschopenky, pokud: Druhá neschopnost začala ve stejný den, jako bylo uschopnění u první neschopnosti. U nové neschopenky se pokračuje buď v proplácení náhrady za 14 dnů, nebo od 15. dne OSSZ pokračuje v proplácení nemocenského tak, jako by se jednalo o stejnou neschopenku. fyzicky dvě neschopenky s různými čísly neschopenek 1. neschopenka nemoc neschopen od , schopen práce neschopenka nemoc neschopen od , ukončená (schopen práce ) První neschopenku zadáte v lednu a nebudete ji ukončovat. Pokud máte lístek na peníze k první neschopence, vyplňte Náhrada do. V únoru tuto první neschopenku ukončíte, klepnutím na tlačítko Přidej2 pořídíte další stav novou neschopenku a vyplníte Datum do postavte se na druhou neschopenku a klepněte na tlačítko Navázání

12 12 Modul RLZ - nepřítomnosti Klepněte na tlačítko OK Druhá neschopenka nyní bude Návazná v seznamu označena zaškrtávátkem. Po uložení budou obě neschopenky z hlediska náhrady a nemocenského považovány za jednu neschopenku. Otázky pro zopakování 1. Ukončujete nepřítomnost, pokud trvá do dalšího měsíce? 2. Lze odesílat Přílohu k žádosti o nemocenské dávky elektronicky z WinFASu? 3. Probíhá výpočet náhrady v aplikaci *7037 Nepřítomnosti? 4. V jaké aplikaci pořídíte neplacené volno, absenci, rodičovskou dovolenou?

WinFAS. mzdy 2b. Praktický úvod do WinFASu Zpracování stavů u PPV

WinFAS. mzdy 2b. Praktický úvod do WinFASu Zpracování stavů u PPV mzdy 2b Praktický úvod do WinFASu Zpracování stavů u PPV verze z 19.5.2005 Zadání WinFAS Zadání úkolů pro příklady zpracování stavů u PPV (neschopenek, OČR, PPM, ) 1) Výpočet vyměřovacích základů pro nemocenské

Více

Modul RLZ - mzdové výpočty,spojovák

Modul RLZ - mzdové výpočty,spojovák Modul RLZ - mzdové výpočty,spojovák Školící materiál pro samostudium 8.11.2011 pavelkova Datum tisku 8.11.2011 2 Modul RLZ - mzdové výpočty,spojovák Modul RLZ - mzdové výpočty,spojovák Obsah Úvod... 3

Více

Modul RLZ - parametry a sestavy

Modul RLZ - parametry a sestavy Modul RLZ - parametry a sestavy Školící materiál pro samostudium 13.12.2011 Romana Pavelková Datum tisku 19.12.2011 2 Modul RLZ - parametry a sestavy Modul RLZ - parametry a sestavy Obsah Úvod... 3 Parametry...

Více

Modul RLZ - Zápis zaměstnance

Modul RLZ - Zápis zaměstnance Modul RLZ - Zápis zaměstnance Školící materiál pro samostudium 2.8.2011 Romana Pavelková Datum tisku 18.10.2011 2 Modul RLZ - Zápis zaměstnance Modul RLZ - Zápis zaměstnance Obsah Úvod... 3 Teorie Zápis

Více

Pořízení Evidenčních listů (RELDP) ve WinFASu

Pořízení Evidenčních listů (RELDP) ve WinFASu Pořízení Evidenčních listů (RELDP) ve WinFASu Tento návod slouží jak pro firmy, které rok, za které jsou RELDP pořizovány, zpracovávaly ve WinFASU i pro ty, které ho zpracovávaly ve starém FASu a WinFAS

Více

ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ

ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ informační systém pro firmy, které chtějí růst... Kontroly dat v modulu ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Co zkontrolovat a nastavit po převodu dat 2014-15 ze dne 10.12.2014 !!! Postupujte přesně v pořadí, jak jsou

Více

VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE

VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE , VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE Návod lze analogicky použít i pro ostatní podání na Českou daňovou správu (DPH, výpis z evidence 92, souhrnné hlášení, ). 1) Postavte se do firmy roku,

Více

Pořízení Přihlášek/Odhlášek k nemocenskému pojištění a hromadného sběru. ze dne 14.7.2005 prosinec 2004. Strana 1

Pořízení Přihlášek/Odhlášek k nemocenskému pojištění a hromadného sběru. ze dne 14.7.2005 prosinec 2004. Strana 1 Pořízení Přihlášek/Odhlášek k nemocenskému pojištění a hromadného sběru ze dne 14.7.2005 prosinec 2004 Strana 1 Pořízení Přihlášek/Odhlášek k nemocenskému pojištění ve WinFASu Tento návod slouží jak pro

Více

WinFAS. Praktický úvod do WinFASu Zápis zaměstnance a jeho PPV

WinFAS. Praktický úvod do WinFASu Zápis zaměstnance a jeho PPV 1 mzdy Praktický úvod do WinFASu Zápis zaměstnance a jeho PPV verze z 1.4.2005 Zadání WinFAS Zadání úkolů - zapsání zaměstnance do mezd 1) Zapište nového zaměstnance - zapište zaměstnance do řízení lidských

Více

V této nabídce si můžete slevy na dani vytisknout kompletně, za středisko nebo pro vybraného zaměstnance.

V této nabídce si můžete slevy na dani vytisknout kompletně, za středisko nebo pro vybraného zaměstnance. Příjmení, jméno a rodné číslo - vyplňte u vyživovaných osob (dětí a manželky) Poznámka - text k dané slevě na dani (např. stupeň invalidity, škola...) Pozor!!! slevy na dani se neuplatní, pokud není ve

Více

Změny v DUNA/MZDY, verze 2009.1.01

Změny v DUNA/MZDY, verze 2009.1.01 Změny v DUNA/MZDY, verze 2009.1.01 V Přerově 26.1.2009 PERZONALISTIKA Evidence personalistiky na 3.záložce OÚ-další byla odstraněna zkratka u důchodů. Sestavy - odstraněna nabídka Předstihové řízení pro

Více

2) Pořízení slevy na dani a nezdanitelné části základu daně. Provádí se v menu Sestavy/Mzdy-RLZ/Daně/Daně - roční zúčtování,

2) Pořízení slevy na dani a nezdanitelné části základu daně. Provádí se v menu Sestavy/Mzdy-RLZ/Daně/Daně - roční zúčtování, Roční zúčtování daně 1) Období Provádíte ve firmě STARÉHO roku. Tedy tehdy, pokud jste mzdy za starý rok zpracovávali ve WinFASu. V aplikaci *8000 Evidenční období nastavte období MZDY_ZPRACOVANI na prosinec.

Více

WinFAS. 3 účto. Praktický úvod do WinFASu Banka

WinFAS. 3 účto. Praktický úvod do WinFASu Banka 3 účto Praktický úvod do u Banka verze z 30.3.2005 Zadání Teorie - Rozdíly FAS a - vytvoření příkazu se dělí na dvě části - vytvoření předvýběru - vyhotovení a odeslání příkazu - práce s výpisem se dělí

Více

Skalský Dvůr 26.-27.11.2012. Mzdy novinky. Romana Pavelková

Skalský Dvůr 26.-27.11.2012. Mzdy novinky. Romana Pavelková Skalský Dvůr 26.-27.11.2012 Mzdy novinky Romana Pavelková 1. Docházka Evidence začátku a konce, 96 dost. 1) ZP a) Odpracované Směny, Práce přesčas, další dohodnuté práce přesčas, noční práce a doby v době

Více

Podrobný popis změn ve mzdách od 1.1.2009 (verze 7.61 a 7.61a)

Podrobný popis změn ve mzdách od 1.1.2009 (verze 7.61 a 7.61a) Podrobný popis změn ve mzdách od 1.1.2009 (verze 7.61 a 7.61a) Mzdy za leden 2009 musí být zpracovány minimálně na verzi 7.61. Na starších verzích, nelze od roku 2009 zpracovávat mzdy! Pokud se po spuštění

Více

Slevy na pojistném na sociální zabezpečení od 1.8.2009

Slevy na pojistném na sociální zabezpečení od 1.8.2009 Slevy na pojistném na sociální zabezpečení od 1.8.2009 Slevy pro zaměstnavatele přináší od 1.8.2009 zákon 221/2009, kterým se mění zákon č. 589/1992 Sb., o pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku

Více

~ 1 ~ Náhrada mzdy za prvních 21 kalendářních dnů trvání pracovní neschopnosti s platností od roku 2013

~ 1 ~ Náhrada mzdy za prvních 21 kalendářních dnů trvání pracovní neschopnosti s platností od roku 2013 ~ 1 ~ Náhrada mzdy za prvních 21 kalendářních dnů trvání pracovní neschopnosti s platností od roku 2013 Základní právní ustanovení pro poskytování náhrad v nemoci: Zákon č. 262/2006 Sb. zákoník práce:

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Chomutovská 459, 431 51 Klášterec nad Ohří NEMOCENSKÉ POJIŠTĚNÍ. Jméno: Věra Hráčková Třída: IV.

Gymnázium a Střední odborná škola, Chomutovská 459, 431 51 Klášterec nad Ohří NEMOCENSKÉ POJIŠTĚNÍ. Jméno: Věra Hráčková Třída: IV. NEMOCENSKÉ POJIŠTĚNÍ Jméno: Věra Hráčková Třída: IV. S Obsah Teoretická část... 3 Pojmy... 3 Dávky... 4 Správa... 5 Doporučení... 5 Praktická část... 6 2 Teoretická část nemocenské pojištění upraveno zákonem

Více

Měsíční zpracování mezd a uzávěrka měsíce

Měsíční zpracování mezd a uzávěrka měsíce Měsíční zpracování mezd a uzávěrka měsíce E S O 9 i n t r a n e t, a. s. Strana 1 (celkem 8) U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Popis... 3 Měsíční zpracování mezd... 3 Měsíční MS a nepřítomnost (činnost

Více

Roční zúčtování daně

Roční zúčtování daně Verze 5.6 Zpracoval: Geršlová Jitka U Mlýna 2305/22, 141 00 Praha 4 Záběhlice Dne: 23.1.2018 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: www.eso9.cz Dne: Obsah 1. ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ DANĚ ČINNOST 1.

Více

WinFAS. 4 účto. Praktický úvod do WinFASu Obchodník (fakturace)

WinFAS. 4 účto. Praktický úvod do WinFASu Obchodník (fakturace) 4 účto Praktický úvod do WinFASu Obchodník (fakturace) verze z 4.5.2005 Zadání WinFAS Zadání úkolů: 1) Vystavte fakturu s více položkami - vystavte fakturu pro firmu Zempomarket a.s. - adresa pro placení

Více

I. pilíř. SOCIÁLNÍ POJIŠTĚNÍ Vyplácí: ČSSZ (OSSZ, PSSZ, MSSZ)

I. pilíř. SOCIÁLNÍ POJIŠTĚNÍ Vyplácí: ČSSZ (OSSZ, PSSZ, MSSZ) I. pilíř SOCIÁLNÍ POJIŠTĚNÍ Vyplácí: ČSSZ (OSSZ, PSSZ, MSSZ) Dávky vyplácené z I. pilíře a) dávky nemocenského pojištění b) dávky důchodového pojištění c) státní politika zaměstnanosti (podpora v nezaměstnanosti

Více

Modul Zásoby IQ sestavy a jejich nastavení Materiál pro samostudium +1170

Modul Zásoby IQ sestavy a jejich nastavení Materiál pro samostudium +1170 Modul Zásoby IQ sestavy a jejich nastavení Materiál pro samostudium +1170 20.5.2014 Major Bohuslav, Ing. Datum tisku 20.5.2014 2 Modul Zásoby IQ sestavy a jejich nastavení Modul Zásoby IQ sestavy a jejich

Více

1 Základní informace o nemocenském pojištění 1. 2 Parametry pro výpočet nemocenského 2. 3 Parametry pro výpočet peněžité pomoci v mateřství 3

1 Základní informace o nemocenském pojištění 1. 2 Parametry pro výpočet nemocenského 2. 3 Parametry pro výpočet peněžité pomoci v mateřství 3 Nemocenské pojištění str. 1 Základní informace o nemocenském pojištění 1 2 Parametry pro výpočet nemocenského 2 3 Parametry pro výpočet peněžité pomoci v mateřství 3 4 Příklady výpočtu všech nemocenských

Více

Modul RLZ převody dat Školící materiál pro dealery

Modul RLZ převody dat Školící materiál pro dealery Modul RLZ převody dat Školící materiál pro dealery 1.9.2014 Pavelková Romana Datum tisku 10.12.2014 2 Modul RLZ převody dat Modul RLZ pr evody dat Obsah Úvod... 3 Tabulky pro převod dat... 3 Naplnění tabulek

Více

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení 20.11.2017 Kalasová Barbora, DiS. Datum tisku 15.6.2018 2 Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH

Více

ZDROJE FINANCOVÁNÍ. Sociální činnosti mají náklady dvojího druhu:

ZDROJE FINANCOVÁNÍ. Sociální činnosti mají náklady dvojího druhu: ZDROJE FINANCOVÁNÍ Sociální činnosti mají náklady dvojího druhu: 1. na činnost tzn. na redistribuci dávek a pokrytí sociálních služeb, které směřují k uživateli, 2. na správu potřebnou k činnosti, která

Více

WinFAS. 2 účto. Praktický úvod do WinFASu Pokladna

WinFAS. 2 účto. Praktický úvod do WinFASu Pokladna 2 účto Praktický úvod do u Pokladna verze z 2.11.2004 Zadání Zadání úkolů: 1) Úhrada závazku pokladnou (výdej) - uhraďte závazkový doklad 2003-160003 - Variabilní symbol dokladu je 296503 - jde o kompletní

Více

Novinky a změny v systému DUNA MZDY verze 2014.1.01

Novinky a změny v systému DUNA MZDY verze 2014.1.01 Novinky a změny v systému DUNA MZDY verze 2014.1.01 PERSONALISTIKA Evidence pracovníků V ovládacím panelu přibyla možnost kontroly rodných čísel na insolvenci s následnou tiskovou sestavou pracovníků v

Více

6. POJISTNÉ NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ, NEMOCENSKÉ A DŮCHODOVÉ POJIŠTĚNÍ

6. POJISTNÉ NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ, NEMOCENSKÉ A DŮCHODOVÉ POJIŠTĚNÍ 6. POJISTNÉ NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ, NEMOCENSKÉ A DŮCHODOVÉ POJIŠTĚNÍ V této a následující kapitole je hlavním cílem zvládnutí základních principů z oblasti vztahů vznikajících mezi zaměstnancem, zaměstnavatelem

Více

Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky

Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky WAK INTRA Změny a novinky v modulu zaměstnanci pro rok 2008 Strana 1 Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky Byly přidány následující nové mzdové složky MZS 2624 - Zdr. poj. - úhrn VZ mimo PP - Mzs slouží k

Více

Modul Půjčovna Materiál pro samostudium +1873

Modul Půjčovna Materiál pro samostudium +1873 Modul Půjčovna Materiál pro samostudium +1873 18.4.2016 Scheib Pavel Datum tisku 18.4.2016 2 Modul Půjčovna Modul Pu jč ovna Obsah Úvod... 3 Položky označení položek v podmnožině... 3 Číselník stromů položek

Více

WinFAS. majetek. Praktický úvod do WinFASu Majetek - pořízení. verze z 14.4.2005

WinFAS. majetek. Praktický úvod do WinFASu Majetek - pořízení. verze z 14.4.2005 1 majetek Praktický úvod do WinFASu Majetek - pořízení verze z 14.4.2005 Zadání WinFAS Zadání úkolů: (všechny tři pořízení udělejte pomocí připravených šablon =čísla majetku a dokladů se berou ze šablon)

Více

Seznam příloh. Systémy sociálního zabezpečení v České republice. Dávky a služby poskytované z nepojistných subsystémů

Seznam příloh. Systémy sociálního zabezpečení v České republice. Dávky a služby poskytované z nepojistných subsystémů Seznam příloh Příloha č. 1: Systémy sociálního zabezpečení v České republice Příloha č. 2: Dávky a služby poskytované z pojistných subsystémů sociálního zabezpečení v České republice Příloha č. 3: Dávky

Více

WinFAS. majetek. Praktický úvod do WinFASu Majetek zpracování. verze z 18.4.2005

WinFAS. majetek. Praktický úvod do WinFASu Majetek zpracování. verze z 18.4.2005 2 majetek Praktický úvod do u Majetek zpracování verze z 18.4.2005 Zadání Zadání úkolů: (všechny tři pořízení udělejte pomocí připravených šablon =čísla majetku a dokladů se berou ze šablon) 1) Proveďte

Více

Správa sociálního zabezpečení. Nemocenské pojištění druhá část

Správa sociálního zabezpečení. Nemocenské pojištění druhá část Správa sociálního zabezpečení Nemocenské pojištění druhá část Ostatní dávky nemocenského pojištění ošetřovné peněžitá pomoc v mateřství vyrovnávací příspěvek v těhotenství a mateřství Ošetřovné základní

Více

Metodický pokyn k zadávání nemocenské od 30.6.2008.

Metodický pokyn k zadávání nemocenské od 30.6.2008. Metodický pokyn k zadávání nemocenské od 30.6.2008. Legislativa: Dnem 30. 6. 2008 se v zákoně č. 54/1956 Sb., o nemocenském pojištění zaměstnanců, v ustanovení 15 odst. 1 věty první, zrušují slova: trvá-li

Více

Tento dokument je určen oprávněným uživatelům programového vybavení Avensio Software za těchto podmínek:

Tento dokument je určen oprávněným uživatelům programového vybavení Avensio Software za těchto podmínek: FKSP (sociální fond) 1 Tento dokument je určen oprávněným uživatelům programového vybavení Avensio Software za těchto podmínek: 1. Celý text musí být ponechán v původním znění bez úprav a se zahrnutím

Více

Dovolená na zotavenou

Dovolená na zotavenou ~ 1 ~ Dovolená na zotavenou Nárok na dovolenou vzniká každému zaměstnanci, který vykonává práce v rámci pracovního poměru. a) Dovolená za kalendářní rok a její poměrná část 212 Základní podmínka pro vznik

Více

WinFAS. mzdy 2a. Praktický úvod do WinFASu Zápis sazby a druhu mzdy k PPV

WinFAS. mzdy 2a. Praktický úvod do WinFASu Zápis sazby a druhu mzdy k PPV mzdy 2a Praktický úvod do u Zápis sazby a druhu mzdy k PPV verze z 1.4.2005 Zadání Zadání úkolů 1) K PPV zaměstnance doplňte základní hodinovou sazbu 60 Kč / hod - k hpp u zaměstnance 10 zapište hodinovou

Více

Odesílání RELDP z WinFASu (elektronické podání na PVS) 4.4.2005

Odesílání RELDP z WinFASu (elektronické podání na PVS) 4.4.2005 Odesílání RELDP z WinFASu (elektronické podání na PVS) 4.4.2005!!! Než začnete s odesíláním RELDP, tento návod si vytiskněte a ALESPOŇ 3x PŘEČTĚTE!!! Nejvíce dotazů uživatelů je z důvodu nepozorného čtení

Více

Modul zásoby - Objednávky Materiál pro samostudium +1308

Modul zásoby - Objednávky Materiál pro samostudium +1308 Modul zásoby - Objednávky Materiál pro samostudium +1308 24.8.2015 Major Bohuslav, Ing. Datum tisku 24.8.2015 2 Modul zásoby - Objednávky Modul za soby - Objedna vky Obsah Úvodní slovo... 3 Práce s objednávkami...

Více

6. Výkazy práce, příprava mezd k výpočtu

6. Výkazy práce, příprava mezd k výpočtu 6. Výkazy práce, příprava mezd k výpočtu Kapitoly k modulu: Co jsou Výkazy práce Výkazy práce jsou prostředí, ve kterém se zapisují všechny položky, které vstupují u zaměstnance do výpočtu mzdy. Tyto položky

Více

1. 3. Dovolená. Nastavení základního nároku na dovolenou. Přehled o stavu dovolené u jednotlivých zaměstnanců

1. 3. Dovolená. Nastavení základního nároku na dovolenou. Přehled o stavu dovolené u jednotlivých zaměstnanců 1. 3. Dovolená Nastavení základního nároku na dovolenou První údaj k dovolené zaměstnance se objevuje v pracovní smlouvě, kterou zpracováváte při jeho nástupu. Zde se nachází pole "nemá nárok na 1/12 dovolené

Více

Modul Zásoby-Převod firmy do nového roku Materiál pro samostudium +1156

Modul Zásoby-Převod firmy do nového roku Materiál pro samostudium +1156 Modul Zásoby-Převod firmy do nového roku Materiál pro samostudium +1156 6.2.2015 Major Bohuslav, Ing. Datum tisku 13.7.2015 2 Modul Zásoby-Převod firmy do nového roku Modul Za soby-pr evod firmy do nove

Více

Změny ve mzdách od 1.1.2009

Změny ve mzdách od 1.1.2009 Změny ve mzdách od 1.1.2009 Od 1.1.2009 nabývá účinnosti nový zákon o nemocenském pojištění č. 187/2006 Sb. Tento zákon nahrazuje dosavadní zákon o nemocenském pojištění č. 54/1956 Sb., ve znění pozdějších

Více

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Mzdy v praxi

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Mzdy v praxi TaxReal s.r.o. 2018 Obsah 1. Pracovněprávní minimum...4 1.1. Právní předpisy... 4 1.2. Pracovněprávní vztah... 4 1.3. Vznik pracovního poměru... 5 1.4. Skončení pracovního poměru... 6 1.5. Dohody o pracích

Více

Tematická příručka. k informačnímu systému Orion

Tematická příručka. k informačnímu systému Orion KONTAKT Hot-linka: 543 213 606 E-mail: servis@isorion.cz Tematická příručka k informačnímu systému Orion Statistické vykazování dat na MPSV verze 2.18 Obsah 1 Základní informace... 3 2 Nastavení IS...

Více

I. díl Rozhodnutí o vzniku potřeby ošetřování (péče)

I. díl Rozhodnutí o vzniku potřeby ošetřování (péče) ROZHODNUTÍ O POTŘEBĚ OŠETŘOVÁNÍ (péče) I. díl Rozhodnutí o vzniku potřeby ošetřování (péče) Tento díl rozhodnutí o vzniku potřeby ošetřování slouží jako průkaz osoby ošetřující člena domácnosti. Při ukončení

Více

Modul zásoby - Objednávky Materiál pro samostudium +1308

Modul zásoby - Objednávky Materiál pro samostudium +1308 Modul zásoby - Objednávky Materiál pro samostudium +1308 24.2.2017 Major Bohuslav, Ing. Datum tisku 24.2.2017 2 Modul zásoby - Objednávky Modul za soby - Objedna vky Obsah Úvodní slovo... 3 Práce s objednávkami...

Více

I. NÁVOD NA STAŽENÍ PROGRAMU Form Filler

I. NÁVOD NA STAŽENÍ PROGRAMU Form Filler OBSAH I. NÁVOD NA STAŽENÍ PROGRAMU Form Filler... 1 II. NÁVOD NA VYPLNĚNÍ ELEKTRONICKÉ ŽÁDOSTI... 5 I. NÁVOD NA STAŽENÍ PROGRAMU Form Filler Pro otevření a vyplnění elektronického formuláře žádosti je

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06400 Podporované byty Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel o

Více

Elektronická komunikace s ČSSZ

Elektronická komunikace s ČSSZ Elektronická komunikace s ČSSZ Elektronická komunikace není ani v roce 2017 povinná. Nicméně je dobré být připraven a na elektronickou komunikaci se připravit. Elektronická komunikace v DUNA MZDY se týká

Více

Vyúčtování daně z příjmu ve Mzdách Profi 2015

Vyúčtování daně z příjmu ve Mzdách Profi 2015 Vyúčtování daně z příjmu ve Mzdách Profi 2015 Rozsáhlý formulář Vyúčtování daně se dosud podával klasicky na tištěném formuláři, přičemž program Mzdy Profi pro něj sestavil a vytisknul podklad pro vyplnění.

Více

V E R Z E M O D U L M Z D Y

V E R Z E M O D U L M Z D Y V E R Z E 201109 M O D U L M Z D Y 109 Zahraniční pojistné Byly vytvořeny dva nové IA pro odvod SZ a ZP za zaměstnavatele: IA 5141 - pojistné za organizaci na zahraniční odvod SP IA 5142 pojistné za organizaci

Více

Nemocenské pojištění ve WinFASu v roce 2009

Nemocenské pojištění ve WinFASu v roce 2009 Nemocenské pojištění ve WinFASu v roce 2009 ÚČAST NA NEMOC. POJIŠTĚNÍ 6, 7 - zaměstnání je pojištěno, pokud splní podmínky: 1. podmínka zaměstnání mělo trvat, nebo trvalo alespoň 15 dnů kratší než 15 dnů

Více

Manuál k vyplnění elektronického formuláře záznamu o úrazu

Manuál k vyplnění elektronického formuláře záznamu o úrazu Manuál k vyplnění elektronického formuláře záznamu o úrazu verze 1.0 (20. 4. 2010) ÚVOD Vyhláška č. 57/2010 Sb. ze dne 12. února 2010, kterou se mění vyhláška č. 64/2005 Sb., o evidenci úrazů dětí, žáků

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 393/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 393/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 393/0 Návrh poslanců Soni Markové, Stanislava Grospiče, Stanislava Mackovíka, Miroslava Opálky a Josefa Šenfelda na vydání zákona, kterým

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06600 Bytové domy bez bariér Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel

Více

5/2.5 Náhrada mzdy, platu nebo odměny při dočasné pracovní neschopnosti

5/2.5 Náhrada mzdy, platu nebo odměny při dočasné pracovní neschopnosti Účetnictví, daně & mzdy v příspěvkové organizaci str. 1 PO Náhrada mzdy, platu nebo odměny při dočasné pracovní neschopnosti Od 1. 1. 2009 se změnily podmínky pro vyplácení dávek v nemoci a při karanténě.

Více

Rodičovský příspěvek nově

Rodičovský příspěvek nově Rodičovský příspěvek nově Zákon č. 261/2007 Sb., o stabilizaci veřejných rozpočtů, výrazným způsobem zasáhl do právní úpravy rodičovského příspěvku tím, že novelizoval mj. s účinností od 1.1.2008, zákon

Více

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Mzdové účetnictví akreditovaný kurz MŠMT

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Mzdové účetnictví akreditovaný kurz MŠMT TaxReal s.r.o. akreditovaný kurz MŠMT 2018 Obsah 1. Pracovněprávní minimum...4 1.1. Právní předpisy... 4 1.2. Pracovněprávní vztah... 4 1.3. Vznik pracovního poměru... 5 1.4. Skončení pracovního poměru...

Více

eneschopenka Poslední aktualizace 20.4.2015

eneschopenka Poslední aktualizace 20.4.2015 eneschopenka Poslední aktualizace 20.4.2015 0 eneschopenka Funkce modulu eneschopenka... 2 Výhody... 2 Než začnete... 2 Nastavení pro práci s eneschopenkou... 3 1. část nastavení - v seznamu uživatelů

Více

1.11. Přechod práv a povinností podle ZP

1.11. Přechod práv a povinností podle ZP 1.11. Přechod práv a povinností podle ZP Přechod práv a povinností 338 a následující Zákoníku práce V případě, že dochází k přechodu práv a povinností z pracovněprávních vztahů se zaměstnanci, kteří přecházejí

Více

3. Mzdy / Číselníky mezd / Hodnoty mzdových složek

3. Mzdy / Číselníky mezd / Hodnoty mzdových složek WAK INTRA Změny a novinky v modulu zaměstnanci pro rok 2018 Strana 1 1. Mzdy / Číselníky mezd / Zákl. nemoc. dávek Číselník byl rozšířen o nové hranice redukující vyměřovací základ při výpočtu dočasné

Více

PRACOVNÍ PRÁVO. Překážky v práci. JUDr. Petr Čechák, Ph.D. petr.cechak@mail.vsfs.cz

PRACOVNÍ PRÁVO. Překážky v práci. JUDr. Petr Čechák, Ph.D. petr.cechak@mail.vsfs.cz PRACOVNÍ PRÁVO JUDr. Petr Čechák, Ph.D. petr.cechak@mail.vsfs.cz Pojem překážek v práci právem uznaná nemožnost nebo obtížnost plnění základních pracovních povinností, v důsledku nichž zaměstnanec nekoná

Více

WinFAS. 5 účto. Praktický úvod do WinFASu Prohlížení knih

WinFAS. 5 účto. Praktický úvod do WinFASu Prohlížení knih 5 účto Praktický úvod do WinFASu Prohlížení knih verze z 30.3.2005 Zadání WinFAS K čemu slouží aplikace *1018 Prohlížení knih Aplikace slouží pro zobrazení podrobných informací o dokladech uložených v

Více

Datum: 3. 2. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.

Datum: 3. 2. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34. Datum: 3. 2. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.1013 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_17 Škola: Akademie - VOŠ, Gymn. a SOŠUP Světlá nad Sázavou

Více

Platné znění částí zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, s vyznačením navrhovaných změn

Platné znění částí zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, s vyznačením navrhovaných změn Platné znění částí zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, s vyznačením navrhovaných změn 3 Vymezení některých pojmů V tomto zákoně se rozumí a) pojištěncem fyzická osoba, která je účastna pojištění;

Více

WinFAS. informace. Doprovodná příručka ke školení Základy ovládání IS WinFAS

WinFAS. informace. Doprovodná příručka ke školení Základy ovládání IS WinFAS informace Doprovodná příručka ke školení Základy ovládání IS verze z 30.3.2005 se skládá z modulů které se dále člení. Modulem chápeme skupinu číselníků, aplikací a sestav, které slouží ke správě určité

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období. Návrh. poslance Miroslava Opálky. na vydání. zákona

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období. Návrh. poslance Miroslava Opálky. na vydání. zákona PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období 788 Návrh poslance Miroslava Opálky na vydání zákona zákona, kterým se mění zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších

Více

1 Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky

1 Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky WAK INTRA Změny a novinky v modulu zaměstnanci pro rok 2009 Strana 1 1 Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky V souvislosti se legislativními změnami byly doplněny následující mzdové složky. Rozdělili jsme

Více

Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 32 Mzdový předpis

Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 32 Mzdový předpis Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 32 Mzdový předpis Příloha č.1 Tarifní stupnice Příloha č.2 Prémie za splnění prémiových úkolů 2014 Úvodní

Více

WinFAS. Agenda ÚČTO Založení nové knihy, číselné řady a šablony

WinFAS. Agenda ÚČTO Založení nové knihy, číselné řady a šablony Agenda ÚČTO Založení nové knihy, číselné řady a šablony poslední úpravy 16. 3. 2006 O PROBLEMATICE - Níže uvedené postupy slouží pro vytvoření nových knih, číselných řad a šablon - Postup platí pro závazky,

Více

ROZHODNUTÍ O DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI I. díl Hlášení o vzniku dočasné pracovní neschopnosti

ROZHODNUTÍ O DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI I. díl Hlášení o vzniku dočasné pracovní neschopnosti Evidenční štítek ROZHODNUTÍ O DOČSNÉ PRCOVNÍ NESCHOPNOSTI I. díl Hlášení o vzniku dočasné pracovní neschopnosti Toto hlášení je ošetřující lékař povinen odeslat příslušné okresní správě sociálního zabezpečení

Více

SB KOMPLET novinky roku 2012 v modulu MZDY

SB KOMPLET novinky roku 2012 v modulu MZDY SB KOMPLET novinky roku 2012 v modulu MZDY Co udělat, aneb krok po kroku k pokroku: Spočítat prosincové mzdy a průměry k 12.2011. Provést upgrade na verzi 12.1.50 ze dne 25.1.2012 (jméno souboru je upgrade

Více

Tematická příručka. k informačnímu systému Cygnus

Tematická příručka. k informačnímu systému Cygnus KONTAKT Hot-linka: 543 213 606 E-mail: servis@iscygnus.cz Tematická příručka k informačnímu systému Cygnus Metodická příručka pro vykazování statistických dat verze 7.20 Obsah 1 Základní informace... 3

Více

Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK stav k

Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK stav k Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK stav k 27.2.2017 Abyste mohli využívat odesílání tržeb do systému EET, je třeba, abyste měli k dispozici certifikát od správce daně tj. soubor s příponou

Více

Manuál pro používání systému Responsible Care

Manuál pro používání systému Responsible Care Manuál pro používání systému Responsible Care OBSAH Úvodní pokyny (registrace a přihlášení)... 3 Podání hlášení... 4 Správá odeslaných hlášení (prohlížení, opravy, mazání)... 5 Správa údajů společnosti...

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06300 Podporované byty Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel o

Více

Modul Zvířata Převod dat zvířat a DMZ

Modul Zvířata Převod dat zvířat a DMZ Modul Zvířata Převod dat zvířat a DMZ 2.9.2014 Prosecký Bohumil, Ing. Datum tisku 2.12.2014 2 Zvířata Zví ř ata Obsah 1. Úvod... 2 2. Převod dat zvířat... 3 2.1. Základní informace o převodu... 3 2.2.

Více

Zákon o nemocenském pojištění

Zákon o nemocenském pojištění Zákon o nemocenském pojištění 1. aktualizace k 1. 8. 2010 Nabyl úèinnosti 1. srpna 2010 Zákon č. 157/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, ve znění pozdějších předpisů

Více

51 Docházka externistů

51 Docházka externistů 51 Docházka externistů Uživatelský modul Docházka externistů slouží ke zpracování podkladu pro výpočet mzdy všem externím zaměstnancům. Za externí zaměstnance jsou považováni ti, kteří nemají účet v informačním

Více

Správa systému Převod dat do nového roku Vlastní převod. Aktualizováno 28.12.2006. WinFAS Postup převodu dat do nového roku prosinec 2004

Správa systému Převod dat do nového roku Vlastní převod. Aktualizováno 28.12.2006. WinFAS Postup převodu dat do nového roku prosinec 2004 Aktualizováno 28.12.2006 Správa systému Převod dat do nového roku Vlastní převod prosinec 2004 Strana 1 / 10 WINFAS Popis převodu dat do nového roku Krok 2 - Vlastní převod Postup převodu WinFAS starý

Více

INFORMACE MZDY

INFORMACE MZDY INFORMACE MZDY 10-11.2018 1. ŠKOLENÍ MZDY PRO ZAČÁTEČNÍKY... 1 2. ZMĚNY VE VÝKAZU TREXIMA... 1 2.1. Řešení v IMES:... 1 3. NOVÁ KONTROLA PO VÝPOČTU ČM... 3 4. SESTAVY_MH/5PN9_úprava filtru sestav nemocenských...

Více

Modul Zásoby a účetnictví ve WinFASu Školící materiál pro samostudium

Modul Zásoby a účetnictví ve WinFASu Školící materiál pro samostudium Modul Zásoby a účetnictví ve WinFASu Školící materiál pro samostudium 14.5.2012 Major Bohuslav, Ing. Datum tisku 14.5.2012 2 Modul Zásoby a účetnictví ve WinFASu Modul Zásoby a účetnictví ve WinFASu Obsah

Více

OCEŇOVÁNÍ ZÁSOB Školící materiál pro samostudium +1956

OCEŇOVÁNÍ ZÁSOB Školící materiál pro samostudium +1956 OCEŇOVÁNÍ ZÁSOB Školící materiál pro samostudium +1956 10.10.2016 Major Bohuslav, Ing. Datum tisku 10.10.2016 2 Modul XYZ (tlačítko Office / Připravit / Vlastnosti / Název) Oceňování zásob Obsah 0 Úvodní

Více

Téma VI.2.2 Peníze, mzdy, daně a pojistné 20. Sociální pojištění v ČR. Mgr. Zuzana Válková

Téma VI.2.2 Peníze, mzdy, daně a pojistné 20. Sociální pojištění v ČR. Mgr. Zuzana Válková Téma VI.2.2 Peníze, mzdy, daně a pojistné 20. Sociální pojištění v ČR Mgr. Zuzana Válková CO JE SOCIÁLNÍ POJIŠTĚNÍ (SP) A K ČEMU SLOUŽÍ? Sociální pojištění (na rozdíl od zdravotního pojištění) není pro

Více

VŠEOBECNÉ ZÁSADY PRO VYPLŇOVÁNÍ TISKOPISU PŘÍLOHA K ŽÁDOSTI O DÁVKU NEMOCENSKÉHO POJIŠTĚNÍ PROSTŘEDNICTVÍM e - PODÁNÍ

VŠEOBECNÉ ZÁSADY PRO VYPLŇOVÁNÍ TISKOPISU PŘÍLOHA K ŽÁDOSTI O DÁVKU NEMOCENSKÉHO POJIŠTĚNÍ PROSTŘEDNICTVÍM e - PODÁNÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY PRO VYPLŇOVÁNÍ TISKOPISU PŘÍLOHA K ŽÁDOSTI O DÁVKU NEMOCENSKÉHO POJIŠTĚNÍ PROSTŘEDNICTVÍM e - PODÁNÍ e Podání e - Podání představuje efektivnější způsob podání než zasílání papírových

Více

PŘEHLED ZMĚN V PŮSOBNOSTI MPSV V ROCE 2011

PŘEHLED ZMĚN V PŮSOBNOSTI MPSV V ROCE 2011 Tisková zpráva 21. 12. 2010 PŘEHLED ZMĚN V PŮSOBNOSTI MPSV V ROCE 2011 V roce 2011 dochází k celé řadě změn v působnosti ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV). K 1. 1. 2011 se mění: Podpora v nezaměstnanosti

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 1425 148 ZÁKON ze dne 19. dubna 2017, kterým se mění zákon č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně

Více

Zásoby-cenotvorba Materiál pro samostudium + 1166

Zásoby-cenotvorba Materiál pro samostudium + 1166 Zásoby-cenotvorba Materiál pro samostudium + 1166 17.2.2015 Major Bohuslav, Ing. Datum tisku 17.2.2015 2 Zásoby-cenotvorba Za soby-cenotvorba Obsah Úvod... 3 Vysvětlení pojmů... 4 Možnosti tvorby prodejní

Více

PhDr. Milan Klement, Ph.D. Použití systému studijní agendy: Malý Stag

PhDr. Milan Klement, Ph.D. Použití systému studijní agendy: Malý Stag Příručka pro použití systému studijní agendy Malý Stag na PdF UP Určeno pro pracovníky kateder Část 11: Zapisování známek a slovních hodnocení do Malého Stagu přes systém INIS Vypracoval: PhDr. Milan Klement,

Více

Co je nového ve verzi PROFIT-SQL Build z

Co je nového ve verzi PROFIT-SQL Build z ZMĚNY MZDY Nová nemocenská dávka Dlouhodobé ošetřovné Zákon č. 310/2017 Sb. zavedl novou dávku nemocenského pojištění dávku dlouhodobé ošetřovné. Dávku lze nárokovat nejdříve 1. 6. 2018. Dlouhodobé ošetřovné

Více

JAK DÁL SE ZRUŠENÍM KARENČNÍ DOBY?

JAK DÁL SE ZRUŠENÍM KARENČNÍ DOBY? JAK DÁL SE ZRUŠENÍM KARENČNÍ DOBY? Budete-li potřebovat poradit s vyplněním dotazníku, obraťte se na Ondřeje Gbelce (e-mail: ogbelec@spcr.cz, tel: 225 279 504). Obecné informace 1. Vyplňte prosím níže

Více

VŠEOBECNÉ ZÁSADY PRO VYPLŇOVÁNÍ TISKOPISU PŘÍLOHA K ŽÁDOSTI O DÁVKU NEMOCENSKÉHO POJIŠTĚNÍ PROSTŘEDNICTVÍM e - PODÁNÍ

VŠEOBECNÉ ZÁSADY PRO VYPLŇOVÁNÍ TISKOPISU PŘÍLOHA K ŽÁDOSTI O DÁVKU NEMOCENSKÉHO POJIŠTĚNÍ PROSTŘEDNICTVÍM e - PODÁNÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY PRO VYPLŇOVÁNÍ TISKOPISU PŘÍLOHA K ŽÁDOSTI O DÁVKU NEMOCENSKÉHO POJIŠTĚNÍ PROSTŘEDNICTVÍM e - PODÁNÍ e Podání e - Podání představuje efektivnější způsob podání než zasílání papírových

Více

Změny ve verzi 1.701. Způsob výpočtu průměrného ročního přepočteného počtu zaměstnanců

Změny ve verzi 1.701. Způsob výpočtu průměrného ročního přepočteného počtu zaměstnanců Změny ve verzi 1.701 Obsah Účetnictví I. Typy DPH pro přenesenou daňovou povinnost II. Vystavování faktur za stavební práce (případně odpady) III. Došlé faktury za stavební práce IV. Výpis z evidence pro

Více

Způsob odeslání Přiznání k dani z přidané hodnoty, Souhrnného hlášení. a Výpisu z evidence pro účely z přidané hodnoty podle 92a zákona o DPH

Způsob odeslání Přiznání k dani z přidané hodnoty, Souhrnného hlášení. a Výpisu z evidence pro účely z přidané hodnoty podle 92a zákona o DPH Způsob odeslání Přiznání k dani z přidané hodnoty, Souhrnného hlášení a Výpisu z evidence pro účely z přidané hodnoty podle 92a zákona o DPH Od 1.1.2014 vznikla povinnost odevzdávat daňové přiznání k DPH

Více

Evidenční list důchodového pojištění Sedmá stránka osobní karty

Evidenční list důchodového pojištění Sedmá stránka osobní karty Evidenční list důchodového pojištění Sedmá stránka osobní karty Od verze V02.33 jsou na této stránce podklady pro vytištění až tří samostatných ELDP. Vyplnění ELDP je nově (od verze K3V02.33) umístěno

Více