Jak se žije se ZZVZ? Zřejmě lépe, než se čekalo Jak soutěžit veřejné zakázky na IT

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jak se žije se ZZVZ? Zřejmě lépe, než se čekalo Jak soutěžit veřejné zakázky na IT"

Transkript

1 Jak se žije se ZZVZ? Zřejmě lépe, než se čekalo Jak soutěžit veřejné zakázky na IT Darja Kosmáková MT Legal s.r.o., advokátní kancelář

2 Úvodem VZ v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT) tvoří z hlediska počtu a finančního objemu jednu z nejvýznamnějších oblastí VZ Zvláštnosti oblasti ICT s sebou přináší specifické otázky a problémy při zadávání VZ týkajících se ICT Autorskoprávní ochrana a nastavení licenčních ujednání Spojení SW a HW při zadávání informačních systémů Vývoj nového IS vs. customizace standardizovaného ( krabicového ) IS Migrace dat a exit plány Vlastnictví dat a databází Způsoby a možnosti zadávání licencí Rozvoj SW Rychlost zastarávání HW

3 Vendor lock-in I. Vendor lock-in ( proprietární uzamčení ) VLI stav exkluzivity, kdy je objednatel závislý na určitém dodavateli a nemůže přejít k jiným dodavatelům nebo využívat jiný produkt bez značných nákladů na tuto změnu Podmínky pro vznik VLI Obecné: potřeba opakovaných dodávek, služeb vázaných na původní plnění vysoké náklady/technické obtíže související se změnou dodavatele

4 Vendor lock-in II. Specifické pro ICT: pořízení robustních IS nedostatečné ošetření autorských práv a/nebo informací o IS (dostatečně podrobná dokumentace) faktické technické možnosti rozvoje IS osobou odlišnou od dodavatele Výzva Evropské komise k boji proti vendor lock-inu v oblasti IT veřejných zakázek (viz nebo oznámení Evropské komise o způsobech boje proti vendor lock-inu používáním standardů z

5 Rozvoj stávajícího IS a limity JŘBU I. Právní úprava JŘBU: 63 odst. 3 ZZVZ Zadavatel může také použít jednací řízení bez uveřejnění, pokud veřejná zakázka může být splněna pouze určitým dodavatelem, neboť a) předmětem plnění veřejné zakázky je jedinečné umělecké dílo nebo výkon, b) z technických důvodů neexistuje hospodářská soutěž, nebo c) je to nezbytné z důvodu ochrany výhradních práv včetně práv duševního vlastnictví. resp. dle předchozí právní úpravy 23 odst. 4 písm. a) ZVZ Zadavatel může zadat veřejnou zakázku v jednacím řízení bez uveřejnění rovněž tehdy, jestliže a) veřejná zakázka může být splněna z technických či uměleckých důvodů, z důvodu ochrany výhradních práv nebo z důvodů vyplývajících ze zvláštního právního předpisu pouze určitým dodavatelem.

6 Rozvoj stávajícího IS a limity JŘBU II. Limity aplikace JŘBU na rozvoj stávajícího IS: 63 odst. 4 ZZVZ Podmínky podle odstavce 3 písm. b) a c) jsou splněny pouze v takovém případě, že nelze využít jiného postupu a že zadavatel nestanovil zadávací podmínky veřejné zakázky s cílem vyloučit hospodářskou soutěž. rozhodovací praxe ÚOHS a příslušných soudů JŘBU nelze využít, pokud zadavatel takový stav exkluzivity sám zavinil (např. rozsudek NSS ze dne , sp.zn. 1 As 256/2015 nebo rozsudek NSS ze dne , sp.zn. 1 As 242/2017 (Opencard) jednací řízení bez uveřejnění lze využít, pokud jsou důvody pro jeho použití objektivní, tedy nezávislé na vůli zadavatele. Není sporu o tom, že pokud by se zadavatel svým vlastním zaviněným postupem dostal do situace, kdy musel přidělit zakázku pouze jedné určité společnosti, porušil by tím zákon o veřejných zakázkách. Zadavatel se tak nemůže dovolávat existence pouhého jediného dodavatele (právně nebo fakticky) schopného realizovat předmět veřejné zakázky, pakliže sám tento stav exkluzivity vytvořil, a to navíc teprve ve chvíli, kdy již není možné nastalou situaci dostupnými právními prostředky změnit.

7 Rozvoj stávajícího IS a limity JŘBU III. Vývoj (? zpřísňování?) rozhodovací praxe: rozsudek NSS ze dne , sp.zn. 5 Afs 42/2012 nebo rozsudek NSS ze dne , sp.zn. 5 Afs 43/2012 (Ministerstvo zemědělství): z ničeho nelze dovodit, že by si zadavatel předem situaci připravil tak, aby posuzovanou VZ mohl zadávat v JŘBU (zkoumána účelovost postupu zadavatele) zkoumání míry zavinění zadavatele (dle NSS je nezbytné velmi pečlivě zvážit, zda postup zadavatel je skutečně zaviněný, či pouze nešikovný) zkoumání zadavatelova chování z hlediska hospodárnosti, efektivnosti a účelnosti nakládání s veřejnými prostředky (dražší plnění s požadavkem na zdrojové kódy).

8 Rozvoj stávajícího IS a limity JŘBU IV. Rozhodnutí ÚOHS S0277/2017 (potvrzeno R0150/2017), rozhodnutí ÚOHS S0298/2017 (potvrzeno R0162/2017), rozhodnutí ÚOHS S0320/17 (potvrzeno R0175/17), rozhodnutí ÚOHS S0347/17 (potvrzeno R0191/17), rozhodnutí ÚOHS S0345/17 (potvrzeno R0197/2017), apod.: neoprávněná aplikace JŘBU (rozvoj či provoz SW s odkazem na autorská práva) pokuta ve výši ,- Kč Rozhodnutí ÚOHS S0298/2017 (potvrzeno R0162/2017): obrácení důkazního břemene rovněž na prokázání toho, že stav exkluzivity nezavinil neprokáže-li zadavatel, že stav exkluzivity nebyl způsoben jeho jednáním, má se za to, že nedošlo k naplnění podmínek pro postup v JŘBU stav exkluzivity svědčící ve prospěch vybraného dodavatele nastal z důvodu neobezřetného postupu zadavatele, který dostatečně neuvážil budoucí potřebu zasahovat do IS, a tedy ani nevytvořil odpovídající podmínky pro příští soutěž dodavatelů o získání plnění rozšiřujícího či jinak doplňujícího předmětný IS, přestože zadavatel mohl rozumně takovou potřebu navazujících plnění předpokládat.

9 Rozvoj stávajícího IS možnosti postupu I. Praktický dopad do VZ na IS: V případech potřeby zásahu do stávajících IS (zejména IS bez vhodného řešení licenčních práv) V případech zadávání nových IS

10 Rozvoj stávajícího IS možnosti postupu II. Rozvoj stávajícího IS - bez vhodného řešení licenčních práv a bez povinnosti předat komentovaný zdrojový kód IS, tj. zejména smlouva na dodávku IS bez jakéhokoli řešení licenčních práv k IS, nebo bez možnosti změny autorského díla (IS) jinou osobou než dodavatelem, nebo bez možnosti změny autorského díla (IS) jinou osobou než dodavatelem a objednatelem, a bez povinnosti předat komentovaný zdrojový kód IS. Teoretické možnosti postupu: Zadání rozvoje stávajícího IS v JŘBU dle 63 odst. 3 ZZVZ velmi rizikové s ohledem na rozhodovací praxi ÚOHS (přenos důkazního břemene) Zadání rozvoje stávajícího IS v OŘ, UŘ nebo JŘSU dle ZZVZ bez příslušných licenčních oprávnění a zdrojových kódů právně i fakticky nemožné zadat osobě odlišné od stávajícího dodavatele diskriminační vymezení zadávacích podmínek?

11 Rozvoj stávajícího IS možnosti postupu III. Pořízení/rozšíření licenčních práv a pořízení zdrojových kódů ke stávajícímu IS za účelem následné realizace OŘ na rozvoj IS Pořízení licencí a zdrojových kódů na základě VZ dle předpokládané hodnoty VZ VZMR, JŘBU (pro podmínky aplikace JŘBU platí výše uvedené), jiné zadávací řízení dle ZZVZ? Zpracování znaleckého posudku (existence objektivních důvodů pro JŘBU, přiměřenost ceny) zpracování znaleckého posudku předem (viz např. rozsudek KS v Brně ze dne , č.j. 31 Af 35/ ) Ochota dodavatele poskytnout licence a komentované zdrojové kódy Možnost dodavatele poskytnout licence a komentované zdrojové kódy (neexistence zdrojových kódů, neúplnost zdrojových kódů) Licence a zdrojové kódy ke stávajícímu IS je nutné pořídit samostatně - nikoli jako součást provozu a rozvoje IS

12 Rozvoj stávajícího IS možnosti postupu IV. Zadání cílového stavu v OŘ, UŘ nebo JŘSU dle ZZVZ Zadávací podmínky vymezeny ve formě požadovaného cíle (fungujícího IS s konkrétními funkcionalitami), kterého lze docílit buď rozvojem stávajícího IS nebo vystavěním IS na zelené louce Ekonomické porovnání obou variant fakticky vyžadované rozhodovací praxí ÚOHS v rámci zadávacího řízení Nevýhody a rizika: Je vůbec možné dle ZZVZ? Časové hledisko realizace (rozvoj IS vs. IS na zelené louce ) Porovnávání jablek s hruškami (smluvní nastavení rozdílné podmínky plnění) Vyšší rizikovost IS na zelené louce (nový dodavatel, rizika vývoje IS, integrace s okolními IS, migrace dat, atd.)

13 Rozvoj stávajícího IS možnosti postupu V. Pořízení nového IS na zelené louce v OŘ, UŘ, JŘSU dle ZZVZ Zahození dosavadního IS a pořízení nového IS na zelené louce Hospodárnost, účelnost a efektivnost takového postupu pořízení znaleckého posudku na ekonomické porovnání obou variant (nový IS vs. rozvoj stávajícího IS)? Účast dosavadního dodavatele v zadávacím řízení nelze vyloučit může nabídnout řešení, které již zadavatel jednou pořídil a uhradil? zvýhodnění stávajícího dodavatele?

14 Pořízení nového IS - vyloučení vendor lock-in I. Možnosti eliminace VL u nově pořizovaných IS: vhodné nastavení užívacích práv k IS a jeho jednotlivým částem nastavení licencí ve vazbě na uvažovaný charakter pořizovaného plnění ( krabicový SW versus SW vyvíjený na míru) postoupení práva k výkonu majetkových autorských práv dle 58 odst. 1 AZ, správné vymezení licence k užití počítačového programu s možností rozvíjet software pomocí třetí osoby možnosti využití open source licencí (licence s otevřeným kódem) požadavek na pořizování dostatečně podrobné dokumentace IS v průběhu celého života IS při veškerých jeho změnách a úpravách IS, pořízení komentovaných zdrojových kódů, Povinnost předání zadavateli (pod smluvní sankcí)

15 Pořízení nového IS - vyloučení vendor lock-in II. Možnosti eliminace VL u nově pořizovaných IS: Možnosti insourcingu a jeho smluvní zakotvení začlenění klíčových zaměstnanců objednatele do realizačního týmu dodavatele Společně s dodávkou IS zadávat rovněž potřebný provoz a rozvoj IS (zvážit vhodnou dobu provozu IS v konkrétním případě) zpracování podrobného exit planu ošetření vlastnictví dat a způsobu předání dat při ukončení smlouvy poskytnutí dat pro migraci v předem definovaném jasném, čitelném a otevřeném formátu smluvní ošetření způsobu provedení migrace dat, včetně potřebné součinnosti dodavatele (práva a povinnosti, cena, doba trvání)

16 Závěr - dotazy Děkuji za pozornost Darja Kosmáková, MT Legal s.r.o., advokátní kancelář kosmakova@mt-legal.com

Aplikace výjimek zpostupů dle ZZVZ v praxi

Aplikace výjimek zpostupů dle ZZVZ v praxi Aplikace výjimek zpostupů dle ZZVZ v praxi Mgr. Jiří Harnach, ROWAN LEGAL, advokátní kancelář s.r.o. 13. 3. 2018, Brno Teze příspěvku Pár poznámek k aktuální právní úpravě postupů mimo režim ZZVZv oblasti

Více

Chyby při zadávání veřejných zakázek

Chyby při zadávání veřejných zakázek Chyby při zadávání veřejných zakázek Kamil Rudolecký místopředseda Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Úvod ZVZ - přes 160 paragrafů Dynamický vývoj (novely) vlivy

Více

Veřejné zakázky malého rozsahu zadávané obcemi

Veřejné zakázky malého rozsahu zadávané obcemi Veřejné zakázky malého rozsahu zadávané obcemi Mgr. Karel Košťál Největší právnická firma v České republice Klienty nejlépe hodnocená právnická firma v České republice Právnická firma roku v České republice

Více

Veřejné zakázky v kontextu čerpání prostředků ze strukturálních fondů. Advokátní kancelář Fiala, Profous, Maisner & spol.

Veřejné zakázky v kontextu čerpání prostředků ze strukturálních fondů. Advokátní kancelář Fiala, Profous, Maisner & spol. Veřejné zakázky v kontextu čerpání prostředků ze strukturálních fondů Advokátní kancelář Fiala, Profous, Maisner & spol. (FPM) V Jámě 1, Praha 1 www.fpm.cz Založení 1990 PŘEDSTAVENÍ FPM Jediný ČR člen

Více

Právní stanovisko Zadání veřejné zakázky na provoz systému elektronického mýtného v jednacím řízení bez uveřejnění

Právní stanovisko Zadání veřejné zakázky na provoz systému elektronického mýtného v jednacím řízení bez uveřejnění Právní stanovisko Zadání veřejné zakázky na provoz systému elektronického mýtného v jednacím řízení bez uveřejnění Česká republika Ministerstvo dopravy se sídlem Nábřeží Ludvíka Svobody 1222/12, 110 00

Více

PRVNÍ ROK JŘBU, změny smlouvy

PRVNÍ ROK JŘBU, změny smlouvy ZÁKON O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK PRVNÍ ROK JŘBU, změny smlouvy Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj První rok účinnosti Zákon je funkční! zahájeno téměř 5000 zadávacích řízení včas všechny

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY v souladu s 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Zadavatel: Česká republika Ministerstvo financí Sídlo: Letenská

Více

Změny závazků ze smluv na veřejné zakázky. JUDr. Sylvie Sobolová, Ph.D. Praha,

Změny závazků ze smluv na veřejné zakázky. JUDr. Sylvie Sobolová, Ph.D. Praha, Změny závazků ze smluv na veřejné zakázky JUDr. Sylvie Sobolová, Ph.D. Praha, 26. 5. 2015 Obsah 1. Východiska pro posuzování změn závazků ze smluv na veřejné zakázky 2. Judikatura Soudního dvora EU 3.

Více

Veřejné zakázky dělit či nedělit? Tematické setkání AVZ 7. září 2017, Praha

Veřejné zakázky dělit či nedělit? Tematické setkání AVZ 7. září 2017, Praha Veřejné zakázky dělit či nedělit? 1 Veřejná zakázka a její předmět Co je veřejná zakázka? VZ je smlouva Předmět VZ stanoví zadavatel Jedna smlouva může obsahovat více VZ Více smluv může tvořit jednu VZ

Více

PODLIMITNÍ REŽIM SE ZAMĚŘENÍM NA ZJEDNODUŠENÉ PODLIMITNÍ ŘÍZENÍ. Tomáš Machurek MT Legal s.r.o., advokátní kancelář 2016

PODLIMITNÍ REŽIM SE ZAMĚŘENÍM NA ZJEDNODUŠENÉ PODLIMITNÍ ŘÍZENÍ. Tomáš Machurek MT Legal s.r.o., advokátní kancelář 2016 PODLIMITNÍ REŽIM SE ZAMĚŘENÍM NA ZJEDNODUŠENÉ PODLIMITNÍ ŘÍZENÍ Tomáš Machurek MT Legal s.r.o., advokátní kancelář 2016 Podlimitní režim REŽIM VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ( 24-27): dle předpokládané hodnoty; povinnost

Více

Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 79. a 80. výzvě IROP Sociální bydlení (pro sociálně vyloučené lokality) II.

Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 79. a 80. výzvě IROP Sociální bydlení (pro sociálně vyloučené lokality) II. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 79. a 80. výzvě IROP Sociální bydlení (pro sociálně vyloučené lokality) II." Ing. Kateřina Kouřimská 25. 4. 2018 2 Zadávání veřejných zakázek

Více

Proces kontroly zakázek v projektech (zadávání a kontrola veřejných zakázek)

Proces kontroly zakázek v projektech (zadávání a kontrola veřejných zakázek) Proces kontroly zakázek v projektech (zadávání a kontrola veřejných zakázek) Ing. Kateřina Kouřimská Seminář IROP Administrace projektů ve fázi realizace Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina Krajský úřad

Více

Jak se žije se ZZVZ? Zřejmě lépe, než se čekalo ZMĚNY ZÁVAZKŮ

Jak se žije se ZZVZ? Zřejmě lépe, než se čekalo ZMĚNY ZÁVAZKŮ Jak se žije se ZZVZ? Zřejmě lépe, než se čekalo ZMĚNY ZÁVAZKŮ Mgr. David Mlíčko ROWAN LEGAL advokátní kancelář Obecné vymezení Základní vymezení: 222 ZZVZ Související ustanovení: vyhrazené změny 100 odst.

Více

Jak se žije se ZZVZ? Zřejmě lépe, než se čekalo Solidární odpovědnost při podání nabídky dle ZZVZ

Jak se žije se ZZVZ? Zřejmě lépe, než se čekalo Solidární odpovědnost při podání nabídky dle ZZVZ Jak se žije se ZZVZ? Zřejmě lépe, než se čekalo Solidární odpovědnost při podání nabídky dle ZZVZ David Mareš MT Legal s.r.o., advokátní kancelář Výskyty solidární odpovědnosti (SO) v ZZVZ (1) 83 odst.

Více

Seminář pro žadatele k 56. a 57. výzvě IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele k 56. a 57. výzvě IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 56. a 57. výzvě IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek 04.10.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky. Plánovaný cíl veřejné zakázky.

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky. Plánovaný cíl veřejné zakázky. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Plánovaný cíl veřejné zakázky. Popis vzájemného vztahu mezi realizovanou veřejnou zakázkou a plánovaným cílem. Vytvoření podmínek pro efektivní stěhování dat v souvislosti

Více

Číslo vydání/ aktualizace: 9/0

Číslo vydání/ aktualizace: 9/0 Kategorizace nedostatků při za porušení rozpočtové kázně Návodka: 1) Tabulka je určena jak pro, při jejichž zadávání je příjemce povinen postupovat dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (ZVZ),

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX00AQDHQ* UOHSX00AQDHQ ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-R0162/2017/VZ-36159/2017/322/DJa Brno 12. prosince 2017 V řízení o rozkladu ze dne 27. 9. 2017 doručeném Úřadu pro

Více

Seminář pro žadatele a příjemce VÝZVA IROP č. 78. Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele a příjemce VÝZVA IROP č. 78. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele a příjemce VÝZVA IROP č. 78 Zadávání a kontrola veřejných zakázek 18. 04. 2018 Základní dokumenty Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č.134/2016 Sb., o zadávání

Více

VÝZVA K JEDNÁNÍ V JEDNACÍM ŘÍZENÍ BEZ UVEŘEJNĚNÍ

VÝZVA K JEDNÁNÍ V JEDNACÍM ŘÍZENÍ BEZ UVEŘEJNĚNÍ VÝZVA K JEDNÁNÍ V JEDNACÍM ŘÍZENÍ BEZ UVEŘEJNĚNÍ dle ustanovení 34 odst. 2 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY: INFORMAČNÍ

Více

SEMINÁŘ IROP ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II" ZADÁVÁNÍ A KONTROLA VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

SEMINÁŘ IROP ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II ZADÁVÁNÍ A KONTROLA VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK SEMINÁŘ IROP ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II" ZADÁVÁNÍ A KONTROLA VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Mgr. Lukáš Holub Mgr. Lenka Haraštová 24. 4. 2017 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy

Více

Seminář pro žadatele k 19. výzvě IROP Technika pro integrovaný záchranný systém" Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele k 19. výzvě IROP Technika pro integrovaný záchranný systém Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 19. výzvě IROP Technika pro integrovaný záchranný systém" Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Jan Kostovič (kostovic@crr.cz) 10.03.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K VÝZVĚ IROP č. 56 a č. 57:

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K VÝZVĚ IROP č. 56 a č. 57: SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K VÝZVĚ IROP č. 56 a č. 57: INFRASTRUKTURA PRO ZÁJMOVÉ, NEFORMÁLNÍ A CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ZADÁVÁNÍ A KONTROLA VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Mgr. Lukáš Holub 07. 11. 2016 2 Zadávání veřejných

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. v souladu s 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon )

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. v souladu s 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY v souladu s 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Zadavatel: Česká republika Ministerstvo financí Sídlo: Letenská

Více

Zadávání veřejných zakázek v oblasti dopravní telematiky

Zadávání veřejných zakázek v oblasti dopravní telematiky Zadávání veřejných zakázek v oblasti dopravní telematiky JUDr. Martin Flaškár, ROWAN LEGAL, advokátní kancelář s.r.o. Sdružení pro dopravní telematiku, z.s. Inteligentní mobilita ve městech a regionech,

Více

2010 KUDRLIČKA & SEDLÁK

2010 KUDRLIČKA & SEDLÁK Mgr. Alena Kodrasová, právník KUDRLIČKA & SEDLÁK Advokátní, patentová a známková kancelář, České Budějovice Ochrana software PRÁVNÍ ÚPRAVA Národní úprava -Zákon č. 121/2000 Sb., AZ -Výrazná novela č. 216/2006

Více

Zadávání a kontrola veřejných zakázek. Mgr. Barbora Dedková

Zadávání a kontrola veřejných zakázek. Mgr. Barbora Dedková Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková 5. 4. 2017 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č.

Více

Dotaz ze dne

Dotaz ze dne Č. j.: MPSV-2017/260575 žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve věci týkající se veřejné zakázky Jednotný informační systém práce a sociálních věcí

Více

PROBLEMATIKA IN-HOUSE ZADÁVÁNÍ V POJETÍ ZÁKONA O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK. Říjnová konference AVZ 2017

PROBLEMATIKA IN-HOUSE ZADÁVÁNÍ V POJETÍ ZÁKONA O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK. Říjnová konference AVZ 2017 PROBLEMATIKA IN-HOUSE ZADÁVÁNÍ V POJETÍ ZÁKONA O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Říjnová konference AVZ 2017 In-house zadávání veřejný zadavatel 11/1 ZZVZ (čl. 12/1 a 12/3 směrnice 2014/24/EU): Za zadání veřejné

Více

Seminář pro příjemce IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro příjemce IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro příjemce IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č. 134/2016

Více

Postupy zadavatelů při pořizování informačních systémů

Postupy zadavatelů při pořizování informačních systémů Postupy zadavatelů při pořizování informačních systémů Robert Pergl předseda Komory administrátorů veřejných zakázek Konference ISSS 2013 1 Základní dokumenty Zákon o veřejných zakázkách Zákon o informačních

Více

Zadávání a kontrola veřejných zakázek. Mgr. Barbora Dedková

Zadávání a kontrola veřejných zakázek. Mgr. Barbora Dedková Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková 6. 2. 2018 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č.

Více

Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Helena Mertová Listopad 2016 Základní pravidla Pokud příjemce podpory realizuje projekt prostřednictvím zakázky na dodání zboží, poskytnutí

Více

Změny smluv shrnutí výchozího stavu a související specifika v návrhu nového ZZVZ

Změny smluv shrnutí výchozího stavu a související specifika v návrhu nového ZZVZ Změny smluv shrnutí výchozího stavu a související specifika v návrhu nového ZZVZ Mgr. Adéla Havlová, LL.M. 9. září 2015 Největší právnická firma v České republice Klienty nejlépe hodnocená právnická firma

Více

Seminář pro administraci projektů ve fázi realizace. Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro administraci projektů ve fázi realizace. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro administraci projektů ve fázi realizace Zadávání a kontrola veřejných zakázek 27. 2. 2018 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Česká republika Ministerstvo zemědělství. Název veřejné zakázky: Inspekce a vyhodnocování síťového provozu.

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Česká republika Ministerstvo zemědělství. Název veřejné zakázky: Inspekce a vyhodnocování síťového provozu. Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Název veřejné zakázky: Inspekce a vyhodnocování síťového provozu Sídlem: Těšnov 65/17 110 00 Praha 1 Nové Město Evidenční číslo veřejné zakázky: 527697

Více

Číslo vydání/ aktualizace: 1.0

Číslo vydání/ aktualizace: 1.0 Kategorizace nedostatků při zadávání zakázek se stanovením výše odvodu za porušení rozpočtové kázně Návodka: 1) Tabulka je určena jak pro zakázky, při jejichž zadávání je příjemce povinen postupovat dle

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX00AG2TT* UOHSX00AG2TT ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S0284/2017/VZ-28235/2017/533/HKu Brno: 29. září 2017 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY v souladu s 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Zadavatel: Česká republika Ministerstvo financí Sídlo: Letenská

Více

Investice do vaší budoucnosti Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj a z Fondu soudržnosti

Investice do vaší budoucnosti Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj a z Fondu soudržnosti Investice do vaší budoucnosti Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj a z Fondu soudržnosti Dodatek č. 1 k Rámcové smlouvě o financování projektu název:

Více

Pravidla pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Kadaň

Pravidla pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Kadaň Pravidla pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Kadaň Článek I. Úvodní ustanovení 1. Tato pravidla pro zadávání zakázek (dále jen pravidla ) v souladu se zákonem č. 134/2016 Sb. o zadávání

Více

Seminář pro příjemce IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro příjemce IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro příjemce IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Helena Mertová 28.2.2018 Základní dokumenty Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č.134/2016 Sb., o zadávání

Více

Seminář IROP Administrace projektů ve fázi realizace. Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář IROP Administrace projektů ve fázi realizace. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Administrace projektů ve fázi realizace Zadávání a kontrola veřejných zakázek V Karlových Varech dne 14.6.2017 Zadávání veřejných zakázek 2 Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných

Více

Pořízení nových systémů na MPSV děláme to ponovu

Pořízení nových systémů na MPSV děláme to ponovu Pořízení nových systémů na MPSV děláme to ponovu 13. dubna 2015 Hradec Králové Ing. Iva Merhautová, MBA Mgr. Bc. et Bc. Robert Baxa Michal Rada ICT MPSV Základní oblasti řízení: ICT ministerstva práce

Více

Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Helena Mertová Duben 2017 Základní dokumenty Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č.134/2016 Sb., o zadávání

Více

Obsah. O autorech 17 Poděkování 18 Předmluva 19. Úvod do problematiky softwarového práva 21. Definice softwaru, práva k softwaru, licence, databáze 29

Obsah. O autorech 17 Poděkování 18 Předmluva 19. Úvod do problematiky softwarového práva 21. Definice softwaru, práva k softwaru, licence, databáze 29 Obsah O autorech 17 Poděkování 18 Předmluva 19 KAPITOLA 1 Úvod do problematiky softwarového práva 21 Právo informačních technologií 21 Softwarové právo 22 Internetové právo 23 Proč je softwarové právo

Více

Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Zadávání a kontrola veřejných zakázek Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Kateřina Kouřimská Seminář IROP Administrace projektů ve fázi realizace Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, Jihlava 17.

Více

IT zakázky předmět smlouvy a další vybraná smluvní ujednání

IT zakázky předmět smlouvy a další vybraná smluvní ujednání Veřejné zakázky na sklonku 2013 jak na to, co nás čeká a nemine 10. 11. 10. 2013, Hotel Tereziánský Dvůr IT zakázky předmět smlouvy a další vybraná smluvní ujednání Ondřej Kmoch, advokát MT Legal s.r.o.,

Více

Úvod do autorského práva, ochrana software, licence. SŠSI Tábor - Aplikační software 1

Úvod do autorského práva, ochrana software, licence. SŠSI Tábor - Aplikační software 1 Úvod do autorského práva, ochrana software, licence SŠSI Tábor - Aplikační software 1 Úvod do autorského práva SŠSI Tábor - Aplikační software 2 Autorské dílo Dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo

Více

odůvodnění veřejné zakázky (dále vyhláška ) Plzeňský kraj Centrální nákup, příspěvková organizace NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

odůvodnění veřejné zakázky (dále vyhláška ) Plzeňský kraj Centrální nákup, příspěvková organizace NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY podle 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále ZVZ ) v souladu s vyhláškou č. 232/2012 Sb., o podrobnostech rozsahu odůvodnění účelnosti

Více

Poptávkové řízení a jeho obhajitelnost?!

Poptávkové řízení a jeho obhajitelnost?! Poptávkové řízení a jeho obhajitelnost?! PharmDr. Michal Krejsta, MBA Generální ředitel OMEGA Pharma ČR&SR Předseda představenstva ČAFF Výkonný tajemník AVEL SR BLOK č. 3: Nemocnice a jejich obchodní činnost

Více

Seminář pro žadatele k 52. výzvě IROP Revitalizace vybraných památek II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele k 52. výzvě IROP Revitalizace vybraných památek II. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 52. výzvě IROP Revitalizace vybraných památek II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Lucie Balounová Ing. Ivana Jašková 13.10.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání

Více

Obsah. O autorech 15 Poděkování 17 Předmluva k 1. vydání 18 Předmluva k 2. vydání 19 Předmluva k 3. vydání 21

Obsah. O autorech 15 Poděkování 17 Předmluva k 1. vydání 18 Předmluva k 2. vydání 19 Předmluva k 3. vydání 21 Obsah O autorech 15 Poděkování 17 Předmluva k 1. vydání 18 Předmluva k 2. vydání 19 Předmluva k 3. vydání 21 KAPITOLA 1 Úvod do problematiky softwarového práva 23 Právo informačních technologií 23 Softwarové

Více

Seminář pro žadatele a příjemce VÝZVA IROP č. 78 Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele a příjemce VÝZVA IROP č. 78 Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele a příjemce VÝZVA IROP č. 78 Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Lenka Pilná 08. 04. 2019 Základní dokumenty Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č.134/2016

Více

OLOMOUCKÝ KRAJ. Krajský úřad Olomouckého kraje. Vnitřní předpis

OLOMOUCKÝ KRAJ. Krajský úřad Olomouckého kraje. Vnitřní předpis OLOMOUCKÝ KRAJ Krajský úřad Olomouckého kraje Vnitřní předpis který upravuje úkoly Krajského úřadu Olomouckého kraje stanovené ve Směrnici Rady Olomouckého kraje č. 1/2018 Postup pro zadávání veřejných

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ )

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Název veřejné zakázky: Provádění lesnických činností s prodejem

Více

Obsah. O knize 5 O autorech 17 Poděkování 19 Předmluva k 1. vydání 21 Předmluva k 2. vydání 23

Obsah. O knize 5 O autorech 17 Poděkování 19 Předmluva k 1. vydání 21 Předmluva k 2. vydání 23 O knize 5 O autorech 17 Poděkování 19 Předmluva k 1. vydání 21 Předmluva k 2. vydání 23 KAPITOLA 1 Úvod do problematiky softwarového práva 25 Právo informačních technologií 25 Softwarové právo 26 Internetové

Více

Problematické momenty z aplikace NOZ dopady NOZ na zakázkové vztahy

Problematické momenty z aplikace NOZ dopady NOZ na zakázkové vztahy Bezpečná plavba v nestabilních vodách, aneb pojďte s námi na palubu českého zadávání Problematické momenty z aplikace NOZ dopady NOZ na zakázkové vztahy Mgr. David Dvořák, LL.M., Ph.D. MT Legal s.r.o.,

Více

Číslo vydání/ aktualizace: 4.0

Číslo vydání/ aktualizace: 4.0 Kategorizace nedostatků při zadávání zakázek se stanovením výše odvodu za porušení rozpočtové kázně Návodka: 1) Tabulka je určena jak pro zakázky, při jejichž zadávání je příjemce povinen postupovat dle

Více

Veřejné zakázky z pohledu starostů měst a obcí, práva a povinnosti, zásadní změny v návrhu nového zákona. Mgr. Petr Prášek

Veřejné zakázky z pohledu starostů měst a obcí, práva a povinnosti, zásadní změny v návrhu nového zákona. Mgr. Petr Prášek Veřejné zakázky z pohledu starostů měst a obcí, práva a povinnosti, zásadní změny v návrhu nového zákona Mgr. Petr Prášek Část 1 stávající právní úprava, zákon č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Odůvodnění

Více

ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK transparentní novela zákona Martin Čech Ministerstvo pro místní rozvoj 1 boj proti korupci transparentnost omezení diskriminace odstranění nejasností podněty reálné praxe podněty

Více

Číslo vydání/ aktualizace: 1.0

Číslo vydání/ aktualizace: 1.0 Kategorizace nedostatků při zadávání zakázek se stanovením výše odvodu za porušení rozpočtové kázně Návodka: 1) Tabulka je určena jak pro zakázky, při jejichž zadávání je příjemce povinen postupovat dle

Více

OBEC DOBŠÍN Směrnice o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu č. 1/2016

OBEC DOBŠÍN Směrnice o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu č. 1/2016 OBEC DOBŠÍN Směrnice o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu č. 1/2016 Část I. Obecná ustanovení Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Obec Dobšín je veřejným zadavatelem (dále jen zadavatel ) ve smyslu 4

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *UOHSX00AEB8P* UOHSX00AEB8P ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S0290/2017/VZ-27199/2017/521/OPi Brno: 18. září 2017 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

Kategorizace nedostatků při zadávání zakázek se stanovením

Kategorizace nedostatků při zadávání zakázek se stanovením Kategorizace nedostatků Zakázky, při jejichž zadávání je Příjemce dotace povinen dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ( ZVZ ) Typ porušení rozpočtové 1. Neprovedení zadávacího řízení na výběr

Více

Servisní služby a maintenance díla Informační systém PGRLF

Servisní služby a maintenance díla Informační systém PGRLF P Í S E M N Á Z P R Á V A Z A D A V A T E L E NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY: Servisní služby a maintenance díla Informační systém PGRLF Veřejná zakázka na služby zadávaná v jednacím řízení bez uveřejnění dle 23

Více

Odůvodnění veřejné zakázky

Odůvodnění veřejné zakázky Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky postupem podle Vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj č. 232/2012, o podrobnostech

Více

PREZENTACE SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE V RÁMCI VÝZEV MAS ŠUMAVSKO

PREZENTACE SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE V RÁMCI VÝZEV MAS ŠUMAVSKO PREZENTACE SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE V RÁMCI VÝZEV MAS ŠUMAVSKO Podklady z Centra pro regionální rozvoj ČR 24. května 2018 Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Petr Bouška 24. května 2018 3 Zadávání veřejných

Více

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách pro veřejnou zakázku na služby

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách pro veřejnou zakázku na služby K Čj.: 416/2013/ÚVN Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách pro veřejnou zakázku na služby centrální nemocniční informační systém AMIS*H pokračování ZADAVATEL:

Více

Přístup NKÚ ke kontrole 3E v rámci životního cyklu veřejné zakázky Štefan Kabátek

Přístup NKÚ ke kontrole 3E v rámci životního cyklu veřejné zakázky Štefan Kabátek Přístup NKÚ ke kontrole 3E v rámci životního cyklu veřejné zakázky Štefan Kabátek Principy přístupu NKÚ Audit výkonnosti Posouzení hospodárnosti/efektivnosti a účelnosti (3E) nespočívá v procesním dodržení

Více

Seminář pro žadatele k 79. a 80. výzvě IROP Sociální bydlení (pro sociálně vyloučené lokality) II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele k 79. a 80. výzvě IROP Sociální bydlení (pro sociálně vyloučené lokality) II. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 79. a 80. výzvě IROP Sociální bydlení (pro sociálně vyloučené lokality) II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16.5.2018 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek

Více

LETTER 8/2016 NEWSLETTER 8/2016. Nové veřejné zakázky

LETTER 8/2016 NEWSLETTER 8/2016. Nové veřejné zakázky LETTER 8/2016 NEWSLETTER 8/2016 Nové veřejné zakázky Nové veřejné zakázky Dne 1. října 2016 vstoupil v účinnost nový zákon č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek (dále jen ZZVZ ). Nový zákon zrušil

Více

Seminář pro žadatele a příjemce Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele a příjemce Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele a příjemce Zadávání a kontrola veřejných zakázek JUDr. Jan Kazda 15.3.2017 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX00AGD0P* UOHSX00AGD0P ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S0305/2017/VZ-25971/2017/523/LSt Brno: 6. září 2017 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění Transparentnosti Zákazu diskriminace Rovného zacházení

Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění Transparentnosti Zákazu diskriminace Rovného zacházení Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění 6 zákona zásada Transparentnosti zásada Zákazu diskriminace zásada Rovného zacházení ZÁKON Č. 179/2010 SB. 141 pozměňovacích bodů novelizuje

Více

Veřejné zakázky a stavebnictví: -změny v roce 2015 - nový zákon o zadávání VZ

Veřejné zakázky a stavebnictví: -změny v roce 2015 - nový zákon o zadávání VZ Veřejné zakázky a stavebnictví: -změny v roce 2015 - nový zákon o zadávání VZ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Vlastimil Fidler Změny novelizace zákona č. 137/2006 Sb. účinnost 6.3.2015 nový zákon o veřejných

Více

Legislativní rámec rešerší (představení právního výkladu) 210 mm

Legislativní rámec rešerší (představení právního výkladu) 210 mm 1 Zákon č.257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (dále jen knihovní zákon ), + prováděcí vyhláška knihovního zákona č.88/2002 Sb. zákon č.101/2000

Více

Zadavatel: Hvězdárna a planetárium Brno, příspěvková organizace se sídlem Kraví hora 2, Brno, PSČ 616 00 IČO: 00101443

Zadavatel: Hvězdárna a planetárium Brno, příspěvková organizace se sídlem Kraví hora 2, Brno, PSČ 616 00 IČO: 00101443 Zadavatel: Hvězdárna a planetárium Brno, příspěvková organizace se sídlem Kraví hora 2, Brno, PSČ 616 00 IČO: 00101443 Veřejná zakázka: Přírodovědné kognitorium vědecká stezka zadávaná v otevřeném řízení

Více

P R OVÁDĚCÍ SMLOUVA ODBORNÝCH SLUŽEB ICT ( OPOS) Č Á S T TECHNICKÁ A T E C H N OLO GICKÁ ŘEŠENÍ

P R OVÁDĚCÍ SMLOUVA ODBORNÝCH SLUŽEB ICT ( OPOS) Č Á S T TECHNICKÁ A T E C H N OLO GICKÁ ŘEŠENÍ P R OVÁDĚCÍ SMLOUVA OUTSOURCING PROFESIO N Á L N Í C H ODBORNÝCH SLUŽEB ICT ( OPOS) Č Á S T TECHNICKÁ A T E C H N OLO GICKÁ ŘEŠENÍ Smluvní strany: Česká republika Ministerstvo zemědělství se sídlem: Těšnov

Více

P R OVÁDĚCÍ SMLOUVA ODBORNÝCH SLUŽEB ICT ( OPOS) Č Á S T I N F R AS TRUKTUR A A S E RV E R OVÁ Ř E Š E NÍ

P R OVÁDĚCÍ SMLOUVA ODBORNÝCH SLUŽEB ICT ( OPOS) Č Á S T I N F R AS TRUKTUR A A S E RV E R OVÁ Ř E Š E NÍ P R OVÁDĚCÍ SMLOUVA OUTSOURCING PROFESIO N Á L N Í C H ODBORNÝCH SLUŽEB ICT ( OPOS) Č Á S T I N F R AS TRUKTUR A A S E RV E R OVÁ Ř E Š E NÍ Smluvní strany: Česká republika Ministerstvo zemědělství se

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Vývoj systému Datového skladu.

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Vývoj systému Datového skladu. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Vývoj systému Datového skladu. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky Veřejný zadavatel popíše změny a) v popisu potřeb, které mají být splněním veřejné

Více

Český rozhlas zřízen zákonem č. 484/1991 Sb., o Českém rozhlasu, ve znění pozdějších předpisů, se sídlem: Praha 2, Vinohradská 12

Český rozhlas zřízen zákonem č. 484/1991 Sb., o Českém rozhlasu, ve znění pozdějších předpisů, se sídlem: Praha 2, Vinohradská 12 Příloha č. 4 Licenční smlouva a smlouva o poskytování podpory Český rozhlas zřízen zákonem č. 484/1991 Sb., o Českém rozhlasu, ve znění pozdějších předpisů, se sídlem: Praha 2, Vinohradská 12 Zastoupený:

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Odborné vzdělávání zaměstnanců ve společnosti HTS s.r.o. Technologie CE.BI. Hi-tech s.r.l.

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Odborné vzdělávání zaměstnanců ve společnosti HTS s.r.o. Technologie CE.BI. Hi-tech s.r.l. ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY zpracované v souladu s 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) a vyhláškou č. 232/2012 Sb., o podrobnostech rozsahu

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: ÚSTŘEDNÍ VOJENSKÁ NEMOCNICE - Vojenská fakultní nemocnice PRAHA IČO: 61383082 Sídlo/místo

Více

PŘEDSEDA ÚŘADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

PŘEDSEDA ÚŘADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *UOHSX00ASCW4* UOHSX00ASCW4 PŘEDSEDA ÚŘADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Brno: 14. prosince 2017 Ve správním řízení o rozkladu ze dne 18. 9. 2017 doručeném Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže

Více

ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE č. 2/2015. Pravidla pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Českým svazem včelařů z.s.

ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE č. 2/2015. Pravidla pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Českým svazem včelařů z.s. ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE č. 2/2015 Pravidla pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Českým svazem včelařů z.s. Účinnost od 1.12.2015 Vyhotovil: Advokátní kancelář Zvolský & partners s.r.o. Schválil:

Více

Nový zákon rok poté: pravý čas pro diskusi Flexibilita postupu zadavatele v zadávacím řízení dle ZZVZ

Nový zákon rok poté: pravý čas pro diskusi Flexibilita postupu zadavatele v zadávacím řízení dle ZZVZ Nový zákon rok poté: pravý čas pro diskusi Flexibilita postupu zadavatele v zadávacím řízení dle ZZVZ Mgr. Ing. Miloš Kačírek, Ph.D. VALUE ADDED, a.s. Rozhodovací tabulka M. Friedmana Flexibilita zadavatele

Více

Odůvodnění veřejné zakázky

Odůvodnění veřejné zakázky Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky postupem podle Vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj č. 232/2012 Sb.,

Více

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ A NOVINKY ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ A NOVINKY ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ A NOVINKY ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Evropské regionální dotace a jejich budoucnost - Výroční konference ROP Jihozápad České Budějovice, 16.10.2014 Mgr. Tomáš Machurek MT Legal

Více

Odůvodnění veřejné zakázky. Podpora samostatného bydlení osoby s mentálním postižením a duševním onemocněním Rychnovsko

Odůvodnění veřejné zakázky. Podpora samostatného bydlení osoby s mentálním postižením a duševním onemocněním Rychnovsko veřejné zakázky Veřejná zakázka Podpora samostatného bydlení osoby s mentálním postižením a duševním onemocněním Rychnovsko Zadavatel: sídlem: IČ / DIČ: právní forma: zastoupen: Královehradecký kraj Pivovarské

Více

Veřejné zakázky. Ústí nad Labem, 24. červen 2014

Veřejné zakázky. Ústí nad Labem, 24. červen 2014 Veřejné zakázky Ústí nad Labem, 24. červen 2014 1 Obsah - program 1. Zdroje informací o veřejných zakázkách 2. Právní prostředí normy a řídící akty 3. Základní pojmy 4. Nejčastější pochybení 2 Zdroje informací

Více

Nadlimitní režim - druhy zadávacích řízení

Nadlimitní režim - druhy zadávacích řízení Tematické setkání 5. 5. 2016, Praha Nový zákon o zadávání veřejných zakázek, II. blok Nadlimitní režim - druhy zadávacích řízení Pavel Herman MMR ČR Volba zadávacího řízení - 55 bez podmínek otevřené řízení

Více

Odůvodnění veřejné zakázky

Odůvodnění veřejné zakázky Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky postupem podle Vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj č. 232/2012, o podrobnostech

Více

Budoucnost zákona o veřejných zakázkách

Budoucnost zákona o veřejných zakázkách Budoucnost zákona o veřejných zakázkách MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Účel regulace Vybrat ekonomicky nejvýhodnější nabídku Soukromoprávní úprava kontraktačního procesu Zajistit transparentní

Více

Žádám Ministerstvo financí, v souladu s ust. 13 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu

Žádám Ministerstvo financí, v souladu s ust. 13 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu Žádám Ministerstvo financí, v souladu s ust. 13 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, o podání informace o obsahu popisu pracovní činnosti (pracovní náplň)

Více

Podlimitní režim a základní podmínky zadávacích řízení

Podlimitní režim a základní podmínky zadávacích řízení Tematické setkání 29. 3. 2016, Praha Nový zákon o zadávání veřejných zakázek, I. blok Podlimitní režim a základní podmínky zadávacích řízení Ing. Martina Bufková Rychecká Compet Consult s.r.o. Podlimitním

Více

1) Má Váš orgán platnou informační koncepci dle zákona 365/2000 Sb.? ano

1) Má Váš orgán platnou informační koncepci dle zákona 365/2000 Sb.? ano Pokyny pro vyplnění: a) na otázky uvedené v tomto dotazníku by měli být schopni odpovědět minimálně vedoucí pracovníci v oblasti informačních technologií, b) v případě, že některá z požadovaných informací

Více

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. JUDr. Roman Felix

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. JUDr. Roman Felix VEŘEJNÉ ZAKÁZKY JUDr. Roman Felix Veřejné zakázky - platná legislativa v ČR zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - transpozice evropských směrnic 2004/18/ES, 2005/75/ES, 2004/17/ES, 89/665/EHS,

Více

Dodatečné informace k zadávacím podmínkám č. 3. Rozvoj služeb TC ORP Cheb. v otevřeném řízení

Dodatečné informace k zadávacím podmínkám č. 3. Rozvoj služeb TC ORP Cheb. v otevřeném řízení Dodatečné informace k zadávacím podmínkám č. 3 ze dne 24. 3. 2015 k nadlimitní veřejné zakázce na dodávky Veřejná zakázka je zadávána dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

POKYNY PRO STANOVENÍ FINANČNÍCH OPRAV PŘI PORUŠENÍ PRAVIDEL PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

POKYNY PRO STANOVENÍ FINANČNÍCH OPRAV PŘI PORUŠENÍ PRAVIDEL PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK HLAVNÍ TYPY NESROVNALOSTÍ A ODPOVÍDAJÍCÍ SAZBY FINANČNÍCH OPRAV 1) Oznámení o zakázce a specifikace Č. Typ nesrovnalosti Platné právo/referenční dokument Popis nesrovnalosti Sazba opravy 1. Nezveřejnění

Více