D.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "D.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA"

Transkript

1 D.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba Rodinného domu na p.č. 400/1, k.ú. Trnovany u Litoměřic a) Účel objektu: Účelem projektu je vytvořit rodinný dům pro rodinné bydlení s kapacitou pro 1 rodinu s technickým zázemím. b) Architektonické, výtvarné, materiálové a dispoziční řešení inveko 4U, s.r.o Anenská 114/4 Litoměřice Architektonické a dispoziční řešení Stavba je navržena jako dvoupodlažní rodinný dům (dále jen RD) s nevyužitým podkrovím, nepodsklepený s garáží ve 2.NP. Rodinný dům bude osazen částečně v zářezu do terénu tak, že podlaha v 2.NP bude zhruba v úrovni místní komunikace před RD. Střecha bude sedlová se sklonem 25 nad předsunutou částí s garáží střecha plochá se sklonem 2 %. Půdorysný tvar objektu je obdelníkový s předsunutou částí s kuchyní, půdorys 2.NP s přesahující garáží. Vzhledem k osazení RD v zářezu do terénu vede podél západní strany objektu cesta s venkovním schodištěm propojující vstupní prostor před objektem v severní části s terasou v jižní části. Dům bude opatřen strukturovanou omítkou s menším zrnem (1,5 mm) v bílé barvě, části farády budou z omítky imitující strukturu a rarvu dřeva (viz výkres pohledů). Rámy oken budou plastové hnědé barvy imitující dřevo, taktéž vstupní dveře. Komín bude pouze omítnut (nebudou použity lícové cihly apod.). Tašková krytina bude betonová, hnědé barvy bez glazování. Dispozičně je RD navrženo jako 1x byt 4+KK. Hlavní vstup do objektu je umístěn ve 2.NP ze severní strany. Ze severní strany je umístěn vjezd do garáže, z garáže je možné projít bočními dveřmi do prostoru před vstupními dveřmi do objektu. Za vchodem do RD je umístěno zádveří, napojující se dále na chodbu. V chodbě je umístěno schodiště tvaru U vedoucí do 1.NP, dále je z této chodby přísup do dvou pokojů, koupelny a na WC, je zde umístěn i výlez do podkrový. Schodiště v 1 ze 12 IČ: tel.:

2 inveko 4U, s.r.o Anenská 114/4 Litoměřice Stavba Rodinného domu na p.č. 400/1, k.ú. Trnovany u Litoměřic 1.NP začíná v centrální chodbě z této chodby je přístup do technické místnost, ložnice s šatnou, spíže, obývacího pokoje propojeného s jídelnou a kuchyní. Z centrální chodby je přístup ještě do chodby vedoucí dále do koupelny nabo na samostatné WC. Z obývacího pokoje a kuchyně je přístup na terasu před objektem. Z terasy vede venkovní schodiště propojující terasu se vstupním prostorem v severní části před objektem. Pod tímto venkovním schodištěm je umístěno WC a sklad. Příjezd k RD je ze severní strany z místní komunikace. Na tuto komunikaci budou napojeny dva vjezdy. První vede ke garáži a vede od něj branka vedoucí ke vchodu do Rd. Druhý vjezd umožňuje příjezd k zahradě popřípadě do 1.NP (např. pro stěhování nábytku do 1.NP). První vjezd je dlážděný ze zámkové betonové dlažby až ke garáži. Druhý je vydlážděný pouze 0,5 m za vodoměrnou šachtu (aby bylo zajištěno bezprašné napojení na komunikaci a stabilita vodoměrné šachty. Dále směrem k zahradě podkračují plastové pojezdové zatravňovací tvárnice. Vzhledem k prudkému spádu pozemku od místní komunikace je nutné zabezpečit vjezdy opěrnými zdmi. První je umístěna podél vjezdu do garáže je dlouhá 6 m a vysoká 0,7-1,5 m. Další dvě opěrné zdi jsou podél vjezdu na zahradu. První z těchto opěrných zdí odděluje RD od tohoto vjezdu je dlouhá 12,5 m a vysoká 0,5-2,5 m (uskakovaná po 0,25 m). Druhá z těchto opěrných zdí odděluje vjezd na zahradu od sousedního pozemku, tato zeď kopíruje horní hranou vjezd do zahrady a spodní hranou stávající terén. Poslední opěrná zeď je umístěna severozápadní části. Tato operná zeď navazuje na zeď podél venkovního schodiště a pokračuje až k oplocení. Odděluje tedy výškově vstupní prostor před objektem od zahrady. Opěrné zdi jsou z omítnutého ztraceného bednění CS-beton. Pozemek bude taktéž oplocen. V severní části od místní komunikace je navrženo oplocení okrasné z podezdívky a sloupků z bednících omítnutých tvarovek. Z východní, jižní a západní strany bude oplocení pozemku pletivové mezi kovové sloupky. Materiálové řešení Materiálové řešení stavby je odvislé od konstrukčního systému. Obvodové konstrukce a vnitřní nosné konstrukce jsou navrženy v konstrukčním systému Ytong. Nosná konstrukce střechy je navržena jako zbíjené dřevěné vazníky (GANG-NAIL). Střešní plášť je tvořen betonovou taškovou krytinou KM- BETA. Stropní konstrukce jsou navrženy z železobetonových panelů SPIROLL. Základová podezdívka bude realizována ze ztraceného bednění (CS-BLOK, KB- BLOK apod.), která bude vylita betonem C 16/20 s proloženou výztuží V12 BSt 500 (horizontálně a vertikálně). Okna a dveře plastová, vnitřní dveře dřevěné. Opěrné zdi ze ztraceného pednění CS-Beton. 2 ze 12 IČ: tel.:

3 c) Konstrukční a stavebně technické řešení a technické vlastnosti stavby Zemní práce Terénní úpravy vycházejí z osazení stavby na pozemku svažitém ve směru jižním a osazením objektu v zářezu. V místě navržené stavby bude na parcele p.č. 400/1 provedena skrývka ornice v tl. 500 mm ( 300 mm čistá ornice a 200 mm s příměsí kamínků). Ornice bude deponovaná v jižní části p.č. 400/1, po dokončení stavby bude použita zpět na ozelenění pozemku. V místě stavby RD bude pro jeho osazení vykopán zářez do terénu výšky 1800 mm. V tomto zářezu poté budou realizovány výkopy pro základové pasy dle PD. Dále budou realizovány výkopy pro základy opěrných zdí podél sjezdu na zahradu a podél vjezdu do garáže. Dále budou provedeny výkopy pro základ okrasného oplocení a pro sloupky pletivového oplocení. Výkopy si vyžádají taktéž zpevněné prochy vjezdů včetně obrubníků a terasa v jižní části. Vykopaná zemina bude uskladněna na pozemku stavebníka a zpětně využita pro násypy objektu. Po dokončení objektu bude přebytečná zemina odvezena na příslušnou skládku. Zásypy budou převážně provedeny původní zeminou a hutněny na 95 % PS. Nasypaná zemina bude hutněna po 300 mm. Základy Založení RD je navrženo na železobetonových monolitických pasech do ztraceného bednění CSB příslušných tlouštěk. Před vyzděním ztraceného bednění bude provedeno vybetonování základových spar z betonu C 12/15 pro vytvoření roviny založení. Tvar a hloubky založení (bude provedeno do nezámrzné hloubky) jsou vyznačeny na výkrese základů, obvodové pasy objektu a pod stěnou mezi technickou místností a schodištěm jsou tl. 500 mm, zbylé pasy v objektu jsou pak tl. 400 mm. Základové pasy budou provedeny ze ztraceného bednění (tzv. prolývací tvárnice), které bude vylito betonem C 16/20 a opatřeno ocelovou žebírkovou výztuží 1xD12 BSt 500 svisle do každého otvoru ztraceného bednění a 2xD12 BSt 500 vodorovně do drážky v šalovací tvárnici. Výztuž bude vyvedena nad úroveň poslední tvarovky tak, aby bylo možné provést provázání se sítí KARI, která bude vložena do základové podkladní desky z betonu C16/20. Základy budou po celém obvodu zatepleny XPS v tl. 100 mm. Bude rovněž proveden základový pás šířky 500 mm pod opěrné zdi rovněž ze ztraceného bednění, které bude vylito betonem C16/20 s přidanou výztuží 1xR12 BSt500 v každém otvoru ztraceného bednění a 2x R12 BSt 500 do každé drážky vodorovně. U opěrné zdi mezi RD a vjezdem na zahradu bude vložena výztuž 2xR14 BSt500 v každém otvoru ztraceného bednění a 2x R14 BSt 500 do každé drážky vodorovně. Výztuž bude vyvedena nad úroveň poslední tvarovky tak aby inveko 4U, s.r.o Anenská 114/4 Litoměřice 3 ze 12 IČ: tel.:

4 bylo její provázání s výztuží opěrné zdi. Spodní hrana výkopu pod základem bude vyrovnán betonem C12/15 tl. 100 mm a štěrkem tl. 100 mm. Izolace spodní stavby Geologický průzkum neprokázal tlakovou spodní vodu, radonový průzkum určil střední radonové riziko (viz zpráva o stanovení radonového rizika, která je součástí dokladové části). Z těchto důvodů je navržena hydroizolace spodní stavby RD s hliníkovou vložkou (např. FOALBIT AL 40 + Hydrobit). Hydroizolace bude na severní stěně vytažena až na úroveň 2.NP. Před pokládkou hydroizolace se provede očištění povrchu a asfaltová penetrace podkladu (základová deska, obvodové zdivo). Napojení svislé hydroizolace bude řešeno zpětným spojem. Hydroizolace bude vytažena nejméně 300 mm nad úroveň terénu po obvodu objektu. Napojení svislé hydroizolace bude provedeno zpětným spojem, nebo nahřátím a ohnutím vodorovné hydroizolace a následným natavením k budoucímu obvodovému zdivu. V severní a východní straně je navržena drenážní flexibilní hadice DN 100 pro odvod dešťových vod. Na opěrné zdi v severní a východní části bude použita hydroizolace z nopové folie GUTTABETA. Svislé nosné konstrukce Obvodové stěny rodinného domu jsou navrženy z porobetonových tvárnic YTONG THETA P1,8 v tl. 500 mm. Tvárnice budou zděny na tepelně izolační maltu YTONG. Vnitřní nosné zdivo bude realizováno z tvárnic YTONG P4-500 tl. 300 mm. Vnitřní dělící příčky jsou navrženy taktéž z porobetonových tvárnic YTONG P2-500 tl. 100 mm. Předstěny pro vnitřní instalace budou obezděny příčkami z SDK (WC v 1.NP a zádveří ve 2.NP). Uprostřed domu (v místě mezi budoucím obývacím pokojem a kuchyní) je navržen komín s jedním průduchem a přivětrávací mezerou. Bude se jednat o systémový komín SCHIEDEL ABSOLUT s průměrem průduchu 180 mm, který bude sloužit pro odvod spalin a přivod vzduchu ke krbové vložkce v obývacím pokoji. Alternativně je možno použít i jiný komínový systém obdobných parametrů. Část komínu nad střešní rovinou bude natažena strukturovanou fasádou se zrnitostí 1,5 mm a vyvedena v bílé barvě. Opěrné zdi jsou navrženy ze ztraceného bednění (CS-Beton nebo KB Blok) tl. 400 mm, které budou vylity betonem C16/20 s přidanou svislou výztuží R12 BSt 500 1x do každého otvoru ztraceného bednění a 2x R12 BSt 500 do drážky vodorovně. Vyjímkou je pouze opěrná zeď mezi RD a vjezdem na zahradu ta bude taktéž ze ztraceného bednění tl. 400 mm vylitého betonem C16/20 s přidanou inveko 4U, s.r.o Anenská 114/4 Litoměřice 4 ze 12 IČ: tel.:

5 svislou výztuží 2x R14 BSt 500 do každého otvoru ztraceného bednění a 2x R14 BSt 500 do drážky vodorovně. Operné zdi budou omítnuty stejnou omítkou jako fasáda objektu. Vodorovné konstrukce Stropní konstrukce nad 1.NP je navržena z prefabrikovaných, předpjatých, železobetonových panelů SPIROLL tl. 200 mm. Nad šatnou, technickou místností a venkovním skladem panely SPIROLL tl. 160 mm. Na zálivky panelů bude použit beton C16/20 a do spar vložena výztuž V12 BSt500. Jako podhled nad 2.NP je použit sádrokartonový podhled KNAUF GKB tl. 12,5 mm na hliníkový rošt. Do tohoto podhledu bude vložena parotěsná folie Jutafol na, kterou bude položena tepelná izolace Isover Orsik tl. 240 mm. V 1.NP je navržen pod stropem železobetonový ztužující věnec z betonu C25/30 s hlavní výztuží 4x V14 BSt 500, třmínky 5xE6 BSt 500, min. krytí 30 mm. Tento věnec bude realizován do ztraceného bednění, které je složeno z obezdívkové tvárnice tl. 75 mm a EPS tl. 100 mm. Vedle stropních panelů SPIROLL bude proveden věec provázaný s podstropním věncem z betonu C25/30 s hlavní výztuží 1x V12 BSt 500, třmínky 5xE6 BSt 500, min. krytí 30 mm. Stejný věnec jako pod stropem bude realizován i pod dřevěné vazníky. Pod stropem u venkovního skladu a venkovního WC bude provedena podbetonávka tl. 50 mm z betonucc25/30 s vloženou vodorovnou výztuží 2x V12 BSt 500. Nad okny a dveřmi v nosných stěnách jsou navrženy překlady NOP z konstrukčního systému YTONG příslušných délek (viz tabulka překladů). Vzhledem k tl. obvodového zdiva, které činí 500 mm, budou překlady doplněny tepelnou izolací z EPS polystyrénu v tl. 70 mm a dvěma na sobě plochými překlady PSF stejného systému. Překlady nad francouzkými okny v kuchyni jsou tvořen dvěmi profily IPE 180. Francouzká okna v obývacím pokoji a dva překlady mezi chodbou a obývacím pokojem a tech. místností budou ze 3 profilů IPE 160. Mezi IPE profily umístěné v obvodových stěnách objektu bude vložena tepelná izolace EPS tl.100 mm. Schodiště Vnitřní schodiště je navrženo jako prefabrikované tvaru U. Schodiště je ve spodní části uloženo na lože z cementové malty tl. 20 mm, horní část bude uložena na neoprenový pásek tl. 10 mm z důvodu dilatace a kročejové izolace, uprostřed bude schodiště uloženo pomocí dvou vystupujících prefabrikovaných konzolek do obvodového nosného zdiva na ložné kvádříky z betonu C16/20 min tl. 100 mm. Schodiště má 17 schodišťových stupňů je široké 1000 mm, výška jednotlivých inveko 4U, s.r.o Anenská 114/4 Litoměřice 5 ze 12 IČ: tel.:

6 stupňů 171 mm a délka 285 mm. Stupně budou po instalaci opatřeny dřevěným nášlapem s přesahem 20 mm. Je přípustné realizovat schody monolitické, betonové, vyšalované přímo na místě stavby. Venkovní schodiště je navrženo jako prevabrikované přímé s mezipodestou délky 1000 mm. Schodiště má 17 schodišťových stupňů výšky 171 mm a délky 280 mm, poslední stupeň v úrovni stropu bude protažen na 720 mm. Venkovní schodiště bude ve spodní části uloženo na lože z cementové malty tl. 20 mm na betonovém základu, horní část bude uložena na neoprenový pásek tl. 10 mm z důvodu dilatace a kročejové izolace. Konstrukce střechy Nonou konstrukci střechy budou tvořit dřevěné sbíjené příhradové vazníky (GANG-NAIL), které budou na stavbu dodány jako systémová dodávka spol. BIOS DOBŘÍŠ i se statickým výpočtem (vazníky zakreslené v PD mají pouze informativní charakter, jejich přesná podoba a dimenze prvků bude upřesněna dodavatelem vazníků ve statickém výpočtu dodaném touto společností). Vazníky budou kotveny chem. kotvami - např. HILTY se závitovou tyčí M14 do pozednicového věnce. Na vazníky budou připevněny kontralatě a na kontralatě bude realizováno laťování s roztečí dle vybrané konkrétní střešní krytiny. Střešní krytina je navržena jako tvrdá betonová krytina KM-Beta hnědé barvy bez glazování. Nad vyčnívající částí garáže bude realizována plochá střecha s nosnou částí z železobetonových panelů SPIROLL tl. 160 mm. Na tyto panely předem natřené asfaltovou penetrací bude natavena parozábrana z asfaltových SBS pásů s hliníkovoskleněnou vložkou. Na takto připravený podklad bude položen spádvý klín z tepelné izolace EPS 150S se spádem 2 %. Na spádový klín bude nalepen samolepící asfaltový SBS pás s vložkou ze skelné tkaniny na, který bude nataven asfaltový SBS pás s vložkou z polyesterové rohože s povrchovou úpravou z drcené břidlice. Atiku vysokou 250 mm tvoří tvárnice YTONG P4-500 tl. 300 mm, do nich budou kotveny profily pro chycení oplechování atiky. Výplně otvorů Okna a výplně otvorů jsou navrženy s plastovým rámem s 6ti komorovým profilem a izolačním trojsklem s max. Ug=1,0 W/m2.K, s plastovým distančním rámečkem. Kování čtyřbodové, s mikroventilací. Barva rámu oken z vnitřní strany bílé z venku hnědé v imitaci dřeva, dveře hnědé v imitaci dřeva. V 1.NP budou v obývacím pokoji a v kuchyni instalována dvě francouzká okna. Okno v obývacím pokoji bude děleno na 3 svislé části jedna část pevná dvě otvíravé dovnitř. V kuchyni bude taktéž francouzké okno děleno na 3 svislé části ale zde budou 2 křídla posuvná smerem k třetímu pevnému. Druhé okno v obývacím pokoji bude děleno stejně inveko 4U, s.r.o Anenská 114/4 Litoměřice 6 ze 12 IČ: tel.:

7 jako francouzké okno jen bude mít snížený parapet výšky 350 mm. Vstupní dveře budou otvíravé, rovněž s plastovým rámem, prosklením a Ud=1,0 W/m2.K, vybavené bezpečnostním zámkem. Vnitřní dveře budou standardní, navržené jsou SAPELI do dřevěných obložek. Garážová vrata navržena jako sekční s manžetami vyplněnými PUR pěnou a s elektrickým pohonem. Střešní okna navržena dřevěná s izolačním dvojsklem. Úprava povrchů Vnitřní povrchy Vnitřní konstrukce budou omítnuty vápenocementovou omítkou. Vyjímkou je zateplený podhled v technické místnosti a šatně, zde bude použita omítka Multipor. V koupelnách a WC budou realizovány keramické obklady do výšky 2000 mm (dle výběru stavebníka). Veškeré malby budou provedeny v bílé barvě (např. PRIMALEX PLUS). Přesné skladby jednotlivých podlah RD - viz výkresová část dokumentace. Vnější povrchy Fasáda je navržena jako nezateplená. Fasáda objektů bude tvořena strukturovanou, silikonovou omítkou s velikostí zrna 1,5 mm. Její barva bude lomená bílo-šedá. Omítka bude v určitých místech kombinovaná se silikonovou omítkou s vzorem dřeva opatřené hnědým nátěrem ( např. Baumit CreativTop). Podlahy Skladby jednotlivých podlah jsou popsány ve výkresové dokumentaci. V 1.NP bude na betonovou základovou desku a hydroizolaci položena vrstva z polystyrenu EPS 100S tl. 70 mm. Poté následuje podlahové vytápění zalité vrtvou anhydridu na který budou realizovány jednotlivé nášlapné vrstvy ( dle místnosti vinyl, keramická dlažba). Ve 2.NP bude na stropní konstrukci položena parozábrana poté kročejová izolace z minerální vaty Isover N (u garáže Isover T-N) přikrytá separační PE folií. V obytných místnostech následuje betonová mazanina tl. 50 mm s vloženou KARI sítí s oky 150x150 mm a tl. 6 mm na níž bude realizována nášlapná vrstva dle místnosti. V garáži bude realizována betonová mazanina tl. 100 mm s vloženou KARI sítí s oky 100x100 mm a tl. 8 mm při spodním a horním okraji. Venkonví terasa bude vydlážděna z betonové zámkové dlažby čtvercové s ložnou vrstvou frakce 4-8 mm a podkladní vrstvou štěrkodrtě tl. 150 mm a frakce mm, terén pod terasou hutněn na 30 MPa. inveko 4U, s.r.o Anenská 114/4 Litoměřice 7 ze 12 IČ: tel.:

8 inveko 4U, s.r.o Anenská 114/4 Litoměřice Stavba Rodinného domu na p.č. 400/1, k.ú. Trnovany u Litoměřic Hydroizolace, parotěsná zábrana a difůzní folie Hydroizolace spodní stavby je popsána výše. Zde jen stručně. Jako hydroizolace spodní stavby RD je navržena hydroizolace ze dvou asfaltových modifikovaných pásů celoplošně natavených na sebe a k podkladu. Kde spodní vrstva bude s hliníkovou vložkou (např. FOALBIT AL 40). Ve střešní konstrukci je navržena jako pojistná hydroizolace střechy (difuzní folie) TYVEK Solid. Jako parozábrana podhledu ve 2.NP je Isover Vario XtraSafe umístěná pod tepelnou izolací. Hydroizolace na ploché střeše nad předsunutou částí garáže je z modifikovaných asfaltových SBS pasů. Je navrženo odizolování opěrných zdí nopovou folií GUTTABETA Star. Folie bude natařena až k patě základu kde bude ve štěrkovém kačírku umístěno drenážní potrubí DN 80. Štěrkový kačírek u paty základu bude šířky 300 mm a výšky 400 mm a bude chráněný geotextílií. V okrasném oplocení bude ložná spára nad zemí ošetřena stěrkovou hydroizolací. Tepelná izolace Zatepleny jsou tyto konstrukce: zateplení věnců a překladů apod. v tl. 75 nebo 100 mm EPS 100 S s λ = 0,035 W/m.K zateplení střešní konstrukce rodinného domu v podhledu nad 2.NP v tl. 240 mm Isover Orsik s λ = 0,035 W/m.K zateplení podlahy v 1.NP v tl. 70 mm z EPS 100S s λ = 0,037 W/m.K zateplení obvodových základových pasů v tl. 100 mm z XPS s λ = 0,035 W/m.K Zvuková izolace Ve 2.NP rodinného domu jsou navrženy v podlaze izolace pro kročejový útlum Isover N v tl. 40 mm v garáži potom Isover T-N tl.40 mm. Podhledy Stropní konstrukce nad 2.NP je tvořena sádrokartonovým podhledem KNAUF GKB 12,5 mm na AL rošt. Stropní konstrukce nad 1.NP bude opatřena vápenocementovou omítkou s povrchovou úpravou ze štukové omítky s nátěrem bílé barvy. V technické místnosti a šatně podhled z desek Multipor tl. 200 mm omítnuté omítkou Multipor. 8 ze 12 IČ: tel.:

9 Truhlářské výrobky Stavba Rodinného domu na p.č. 400/1, k.ú. Trnovany u Litoměřic Z truhlářských výrobků jsou zde navrženy vnitřní dveře. Jsou navrženy dřevěné hladké do obložkových dřevěných zárubní. Na vnitřním schodišti jsou navrženy schodišťové dřevěné stupnice. Vnitřní parapety provedeny z laminovaného DTD. U vnitřního schodišťového zábradlí jsou navržena dřevěná madla. V okrasném oplocení navrženy dřevěná pole z vodorovných překládaných prken světle hnědé barvy. Tesařské výrobky Z tesařských výrobků jsou zde navrženy dvě pergoly z lepeného dřeva jedna umístěná na terase v jižní části druhá pak nad vchodem v severní části. Nosnou částí pergol jsou dřevěné sloupky průměru 140 x 140 mm a vaznice s rozměry 140 x 160 mm. Jedna vaznice umístěna na sloupky druhá potom kotvena chemickými kotvami do obvodového zdiva objektu. Na vaznice budou kampovány krokve 60 x 160 mm mezi krokve bude do ocelových profilů vložen makrolon tl. 10 mm se spádem 2 %. Sloupky budou ocelovým trnem kotveny u pregoly u vchodu do obvodového věnce u terasy do betonových základů. Dřevěné prvky pergoly natřeny světle hnědou barvou. Veškeré dřevěné prvky budou opatřeny nátěrem proti houbám a škůdcům. Zámečnické výrobky Jsou navržena zábradlí z ocelových prvků. Tyto zábradlí budou oddělovat schodišťové prostory od navazujících chodeb a na schodišti z 1.NP do 2.NP. Zábradlí budou mít výšku min mm. Dále je navrženo zábradlí venkovní podél východní a jižní strany terasy, taktéž výšky 1000 mm. Tato zábradlí budou vyplněna čtyřmi vodorovnými pruty z ocelové tyčoviny s mezerami. Vjezdová vrata, vstupní branka a točna na popelnici budou tvořena rámem z nerezových jeklů. Sloupky pletivového oplocení budou z ocelových trubek průměru 48 mm a délky 2,4 m (1,6 m nad zemí, 0,8 m v základu). Mezi krokvemi pergol budou upevněny ocelové U profily pro upevnění desky z makrolonu tl. 10 mm. Klempířské výrobky Okapy a svody uvažovány jako systémové kompletní řešení od fir. LINDAB hnědé barvy. Alternativně je možné použít okapy a svody z ocelového plechu tl. 0,7 mm opatřeného hnědým nátěrem. Oplechování atiky bude z titanzinkového plechu tl. 0,7 mm. inveko 4U, s.r.o Anenská 114/4 Litoměřice 9 ze 12 IČ: tel.:

10 Venkovní parapety jsou navrženy z eloxovaného hliníku. Oplechován bude rovněž styk střešní roviny a komínu, oken. Vzduchotechnika objektu Všechny obytné místnosti jsou větrány přirozeně okny. Technická místnost a koupelna budou odvětrány nuceně za pomoci axiálních ventilátorů do střechy pomocí PVC DN 125, nad střechou opatřené dešťovou krytkou. Dále bude za pomoci axiálního ventilátoru nuceně odvětráno WC v 1.NP pomocí PVC DN 80 vyvedeného nad střechu a ukončeného dešťovou krytkou. Dále bude nad střechu vyvedeno odvětrání kanalizace zakončené děšťovou krytkou. V kuchyni bude v podlaze pro odsávání vzduchu od výsuvné digestoře ve středovém ostrůvku zabudován průduch 250 x 70 mm na fasádu. Na fasádě bude opatřeno ochranou mřížkou. Otvor je ukončen 150 mm nad úrovní terénu. Konečné terénní úpravy Konečné terénní úpravy budou spočívat v zásypech jednotlivých konstrukcí, v realizaci vjezdů. Vjezdy jsou navrženy se zámkové dlažby tl. 80 mm, uložených do pískového lože tl. 40 mm a štěrkodr. Nová parkovací stání v tl.250 mm v následující skladbě: Betonová dlažba Pískové lože Štěrkodrť frakce Stávající zemina s únosnosí 45 MPa tl. 80 mm tl. 40 mm tl. 200 mm d) Požadavky na požární ochranu konstrukcí Nejsou požadavky na požární ochranu konstrukcí. e) Tepelně technické vlastnosti stavebních konstrukcí a výplní otvorů Dále jsou uvedeny tepelně technické vlastnosti stavebních konstrukcí, které jsou zateplovány. Konstrukce musí splňovat tepelně technické požadavky normy ČSN Tepelná ochrana budov. inveko 4U, s.r.o Anenská 114/4 Litoměřice 10 ze 12 IČ: tel.:

11 Střešní konstrukce Ui Un (doporučená) Střešní konstrukce RD 240 mm MW 0,14 W/m2K < 0,16 W/m2K = vyhovuje Obvodové konstrukce Ui Un (doporučená) Rodinného domu 0,16 W/m2K < 0,25 W/m2K = vyhovuje Stropní konstrukce Ui Un (doporučená) Zateplení stropní konstrukce rodinného domu 240 mm MW 0,14 W/m2K < 0,20 W/m2K = vyhovuje Výplně otvorů Ui Un (doporučená) Plastová šestikomorová okna Plastové vstupní dveře f) Bezpečnost stavby 1,00 W/m2K = 1,50 W/m2K = vyhovuje 1,00 W/m2K < 1,50 W/m2K = vyhovuje Stavba bude užívána běžným způsobem. Nejsou předpokládána žádná bezpečnostní rizika, která by vedla ke zvýšeným nebo jiným nárokům na bezpečnost při užívání. Na stavbu byl statikem vypracován statický posudek. A navržená opatření jsou zapracována v této PD. g) Zásady hospodaření s energiemi Kriteria tepelně technického hodnocení Konstrukce stavby splňují požadavky ČSN :2011. Posouzení využití alternativních zdrojů energií Neposuzuje se. h) Ochrana stavby před negativními účinky vnějšího prostředí Neposuzuje se. i) Požadavky na požární ochranu konstrukcí PBŘ je nedílnou součástí této PD. j) Údaje o požadované jakosti navržených materiálů a o požadované jakosti provedení Jakost navržených materiálů Údaje o požadované jakosti navržených materiálů jsou již popsané výše. inveko 4U, s.r.o Anenská 114/4 Litoměřice 11 ze 12 IČ: tel.:

12 Požadovaná jakost provedení Je dána ČSN příslušných odvětví. Jakost prováděných prací musí být kontrolována dozorem na stavbě. k) Výpis použitých norem Podklady: Požadavky stavebníka, katastrální mapa, LV, výškopisné a polohopisné zaměření, existence stávajících sítí Použité ČSN a vyhlášky: Vyhl. Č. 268/2009 Sb. O technických požadavcích na výstavbu Vyhl. č. 269/2009 Sb. O obecných požadavcích na využití území Vyhl. č. 502/2000 Sb., požadavky na zvukové izolace Zákon č.406/2000sb., o hospodaření energií a prov. vyhláška 148/2007 Sb., o energetické náročnosti budov Zákon 309/2006 Sb., a vyhlášky 591/2006 Sb., o zajištění bezpečnosti a ochraně zdraví Zákon č. 183/2006 Sb., stavební zákon Vyhl. č. 499/2006 Sb., rozsah a obsah projektové dokumentace Vyhl. 62/2013 Sb. Rozsah a obsah projektové dokumentace ČSN Obytné budovy ČSN Dřevěné stavební konstrukce ČSN Provádění zděných konstrukcí ČSN Tepelná ochrana budov ČSN Akustika ČSN Zemní práce ČSN Kontrola zhutnění zemin a sypanin TP 94 - Zlepšení zemin V Litoměřicích, dne , Matěj Landa inveko 4U, s.r.o Anenská 114/4 Litoměřice 12 ze 12 IČ: tel.:

NOVOSTAVBA 10-TI ŘADOVÝCH RODINNÝCH DOMŮ

NOVOSTAVBA 10-TI ŘADOVÝCH RODINNÝCH DOMŮ A: PRŮVODNÍ ZPRÁVA Identifikační údaje: Název stavby: Místo stavby: Stupeň: Stavebník: NOVOSTAVBA 10-TI ŘADOVÝCH RODINNÝCH DOMŮ Lokalita Buková, Kanice, Brno venkov parc. č. 425/182 až 425/186, 425/200

Více

OBSAH CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO

OBSAH CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO OBSAH obsah... 1 1) identifikační údaje stavby... 2 2) základní údaje charakterizující stavbu a její budoucí provoz... 3 3) stavebně technické řešení... 3 3.1 Přípravné práce... 3 3.2 Bourací práce...

Více

D.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení D.1.1.1 Technická zpráva

D.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení D.1.1.1 Technická zpráva Stavebník: Mgr. Jana Holenková, Střelniční 2128, 738 01Frýdek-Místek; Ing. Pavel Babiš, Třanovského 390, 738 01Frýdek Místek Název akce: Rodinný dům na parcele č. 151/2 v k. ú. Janovice u Frýdku Místku,

Více

Rodinný dům. D. Dokumentace stavby. 1.1.1. Technická zpráva. 1.1. Architektonické a stavebně technické řešení

Rodinný dům. D. Dokumentace stavby. 1.1.1. Technická zpráva. 1.1. Architektonické a stavebně technické řešení Rodinný dům D. Dokumentace stavby 1.1. Architektonické a stavebně technické řešení 1.1.1. Technická zpráva Místo stavby: Investor: Vypracoval: Stupeň: parcelní číslo 1793/4 a 2797/2 k.ú. Kouřim Jan Urban

Více

A / PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje: 1. Základní údaje o stavbě: Místo stavby : k. ú. Ostrava, parc. č. 123/1

A / PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje: 1. Základní údaje o stavbě: Místo stavby : k. ú. Ostrava, parc. č. 123/1 A / PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: Název stavby : Bytový (Rodinný) dům Místo stavby : k. ú. Ostrava, parc. č. 123/1 Okres Charakter stavby Účel stavby : Ostrava : Novostavba (Rekonstrukce) : Stavba

Více

D.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení. Technická zpráva. Obsah:

D.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení. Technická zpráva. Obsah: D.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení Technická zpráva Obsah: a) Všeobecně... 1 b) Zásady architektonického, funkčního, dispozičního a výtvarného řešení a řešení vegetačních úprav okolí objektu,

Více

NÁZEV STAVBY: STAVEBNÍ ÚPRAVY A PŘÍSTAVBA OBJEKTU PRO VYTVOŘENÍ SÍDLA FIRMY

NÁZEV STAVBY: STAVEBNÍ ÚPRAVY A PŘÍSTAVBA OBJEKTU PRO VYTVOŘENÍ SÍDLA FIRMY P R O J E K Č N Í K A N C E L Á Ř I N G. P A V E L Š E D I V Ý A N T. D V O Ř Á K A 8 9, 6 7 5 7 1 N Á M Ě Š Ť N A D O S L A V O U e - m a i l : s e d i v y. p a v e l @ s e z n a m. c z t e l. 5 6 8 6

Více

S01. OZN. NÁZEV TL. [mm] PO Rw [db] U [W/m 2 K] - 0,152

S01. OZN. NÁZEV TL. [mm] PO Rw [db] U [W/m 2 K] - 0,152 S01 PODLAHA NA TERÉNU DLAŽBA ZÁDVĚŘÍ, CHODBA, SKLAD, TECHNICKÁ MÍSTNOST 220 KERAMICKÁ DLAŽBA LEPIDLO LITÝ POTĚR Samonivelační anhydritový potěr (rovinatost vrstvy ± 2 mm na 2 m lati), např. Cemix C20 PODLAHOVÉHO

Více

VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT. Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice

VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT. Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice technická zpráva INVESTOR NÁZEV AKCE OBSAH VÝKRESU VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT Ing. arch. Lukáš Krekáň Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice NOVOSTAVBA ZÁZEMÍ SK SOKOL OLBRAMICE

Více

Šumperáček Vinný sklep e.č. 17 Úvaly u Valtic

Šumperáček Vinný sklep e.č. 17 Úvaly u Valtic LEGENDA POVRCHŮ: a hlazená tepelně izolační omítka 7, 430 b c TiZn plech střešní krytina PVC folie DEKPlan 76 tl. 1,5 mm d okenice c 5,110 1600 4,860 posuvná okenice 910 d 910 d kovová síť na vnější straně

Více

D.1.1. Architektonické a stavebně technické řešení. Měřítko: Formát: P. kopií: Č. kopie: Archivní číslo: Revize:

D.1.1. Architektonické a stavebně technické řešení. Měřítko: Formát: P. kopií: Č. kopie: Archivní číslo: Revize: Navrhl Kontroloval Schválil Revize Datum Status Předmět revize Vojtěch Čáp Roman Voborník M. Semanský 0 12 / 2014 Dokumentace pro vydání společného ÚR a SP Revize Stavba Laboratoř HFPJ - RF Místo stavby

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST

TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST Stavba: Stavebník: Rodinný dům RD19z Plutos stavba na parc. 647/30 a 647/74, k.ú. Sluštice novostavba Rudolf Neumann a Jana Neumannová, Konstantinova 34, Praha 4 - Chodov,

Více

B. TECHNICKÁ ZPRÁVA A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ČÁST. Identifikační údaje stavby. Dvoupodlažní rodinný dům o jedné bytové jednotce

B. TECHNICKÁ ZPRÁVA A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ČÁST. Identifikační údaje stavby. Dvoupodlažní rodinný dům o jedné bytové jednotce Identifikační údaje stavby Stavba : A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Dvoupodlažní rodinný dům o jedné bytové jednotce Místo stavby: Obec Vrané nad Vltavou, okres Praha západ Kraj Středočeský B. TECHNICKÁ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO

Více

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 F1 Pozemní (stavební) objekty: Stavební část 1 - Technická zpráva 2 - Půdorys přízemí - stávající stav + bourací práce 3 - Přízemí - fotodokumentace

Více

Poptávkové řízení. RD v Telnici. Termín zpracování: 21.10.2009 do 12:00h. Otakar Hobza. Vídeňská 264/120b, Brno 619 00. tel.

Poptávkové řízení. RD v Telnici. Termín zpracování: 21.10.2009 do 12:00h. Otakar Hobza. Vídeňská 264/120b, Brno 619 00. tel. Poptávkové řízení Termín zpracování: 21.10. do 12:00h Otakar Hobza vedoucí stavební výroby Vídeňská 264/120b, Brno 619 00 tel.: +420 602 574 918 ISO 9001:1, ISO 14001 : 5 Souhrnná technická zpráva 1. Urbanistické,

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ ZE SKLADU, POBYTOVÉ MÍSTNOSTI A KANCELÁŘE NA KNIHOVNU

STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ ZE SKLADU, POBYTOVÉ MÍSTNOSTI A KANCELÁŘE NA KNIHOVNU Název stavby: STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ ZE SKLADU, POBYTOVÉ MÍSTNOSTI A KANCELÁŘE NA KNIHOVNU Místo stavby: Tábor, Zborovská č.p. 2696 Investor: Autor projektu: Městská knihovna Tábor, Jiráskova

Více

ENERGOPROJEKTA Přerov, spol. s r.o. projektová a inženýrská organizace. D.1.1 Architektonicko stavební řešení TECHNICKÁ ZPRÁVA

ENERGOPROJEKTA Přerov, spol. s r.o. projektová a inženýrská organizace. D.1.1 Architektonicko stavební řešení TECHNICKÁ ZPRÁVA ENERGOPROJEKTA Přerov, spol. s r.o. projektová a inženýrská organizace Název zakázky: Zateplení sportovní haly, Petřivalského 3 v Přerově Název dokumentace Zodpovědný projektant Ing. Volek Petr D.1.1 Architektonicko

Více

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ČÁSTI

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ČÁSTI Ing. Milan Bicera, autorizovaný inženýr v oboru pozemní stavby Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ČKAIT:0101781 IČ:71785671 STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU na p. č. 92/8, k.

Více

1.3.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

1.3.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA 1.3.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA TPROJEKT Lanžhotská 3448/2 690 02 Břeclav Tel : 530 502 440 GSM:774 03 03 30 www.tprojekt.cz IČO : 14672316 Bank.spoj: KB Břeclav č.ú.: 120149-651/ 100 e-mail atelier@tprojekt.cz

Více

D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ

D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU D.1.1 ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ ARCHITEKTONICKO-VÝTVARNÉ ŘEŠENÍ: RD je navržen mimo zastavěné území

Více

Technická zpráva. ZATEPLENÍ OBJEKTU MŠ a OÚ

Technická zpráva. ZATEPLENÍ OBJEKTU MŠ a OÚ Technická zpráva Všeobecně Název stavby : Místo stavby : ZATEPLENÍ OBJEKTU MŠ a OÚ MŠ Přílepy, Přílepy č.p.4, 769 01 Holešov parcela číslo 25 k.ú. Přílepy Okres : Kroměříž Kraj : Zlínský Investor : Obec

Více

D.1.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA D.1.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 ÚČEL OBJEKTU Zpracovaná projektová dokumentace k žádosti o stavební povolení řeší stavební úpravy stávajícího objektu MŠ v obci Hrabyně - zateplení střešního pláště a fasády,

Více

ZATEPLENÍ OBJEKTU ZÁKLADNÍ ŠKOLY HLAVNÍ BUDOVA ŠKOLY

ZATEPLENÍ OBJEKTU ZÁKLADNÍ ŠKOLY HLAVNÍ BUDOVA ŠKOLY ZATEPLENÍ OBJEKTU ZÁKLADNÍ ŠKOLY HLAVNÍ BUDOVA ŠKOLY NA PARC. Č. 1/1 V POŘÍČANECH D. 1. 1. a - T EC H N I C K Á Z PR ÁVA 1 Stavba: zateplení objektu základní školy v Poříčanech hlavní budova školy Místo:

Více

TEXTOVÁ ČÁST DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY GENERÁLNÍ PROJEKTANT ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT

TEXTOVÁ ČÁST DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY GENERÁLNÍ PROJEKTANT ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT Stavební úpravy, nástavba a přístavba Domova pro seniory Kaplice TEXTOVÁ ČÁST 1. Technická zpráva stavebních objektů DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY GENERÁLNÍ PROJEKTANT ALFAPLAN s.r.o. Žižkova 12, 370

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Účel objektu. 2. Charakteristika stavby. Obecní úřad a základní škola praktická

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Účel objektu. 2. Charakteristika stavby. Obecní úřad a základní škola praktická TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Účel objektu Obecní úřad a základní škola praktická 2. Charakteristika stavby Objekt obecního domu a základní školy praktické má tři nadzemní podlaží + podstřešní (půdní) prostor a

Více

F. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Akce : REKONSTRUKCE ZŠ DUBÍ II, Dlouhá č.p. 167, DUBÍ. Zakázkové číslo : S 03/14

F. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Akce : REKONSTRUKCE ZŠ DUBÍ II, Dlouhá č.p. 167, DUBÍ. Zakázkové číslo : S 03/14 F. TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce : REKONSTRUKCE ZŠ DUBÍ II, Dlouhá č.p. 167, DUBÍ Zakázkové číslo : S 03/14 Investor : Město Dubí, Ruská 264/128, Dubí 417 01 Stupeň : PROJEKT STAVBY 1.1. Architektonické a stavebně

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon )

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) v rámci veřejné zakázky ZLEPŠENÍ TEPELNĚ TECHNICKÝCH VLASTNOSTÍ OBVODOVÝCH KONSTRUKCÍ BUDOVY STŘEDNÍ

Více

ZPRÁVA. Ing. Radek Novák

ZPRÁVA. Ing. Radek Novák D.1.1.A TECHNICKÁ ZPRÁVA Oprava hydroizolace spodní stavbyy bytového domu v ulici ŠKOLNÍ 669, Neratovice Odpovědný projektant: Ing. Radek Novák. Hlavní inženýr projektu: Ing. Arch Zdeněk Parduba. Profirevit

Více

Skladby konstrukcí SO 02

Skladby konstrukcí SO 02 Skladby konstrukcí SO 02 Přístavba a rekonstrukce školy v Zubří investor: obec Zubří, Zubří 23 Vypracoval: Bc. Ondřej Svoboda K1 SO 02 PLOCHÁ STŘECHA JEDNOPLÁŠŤOVÁ PLOCHÁ STŘECHA S KLASICKÝM POŘADÍM VRTSTEV,

Více

HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA

HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA Rekonstrukce a dostavba na kulturně sportovní centrum Varianta 2 Technická zpráva ke studii Zpracovali: Alena Kučerová a Jiří Kučera Hostivice, leden 2011 Technická zpráva ke studii

Více

Stavební úpravy obvodového pláště a střechy, mateřská škola v ulici A. Dvořáka, Hostinné

Stavební úpravy obvodového pláště a střechy, mateřská škola v ulici A. Dvořáka, Hostinné spol. s r.o. Dvůr Králové nad Labem DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ Stavební úpravy obvodového pláště a střechy, mateřská škola v ulici A. Dvořáka, Hostinné SOUHRNNÉ ŘEŠENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ

Více

CENTRUM ODBORNÉ PŘÍPRAVY

CENTRUM ODBORNÉ PŘÍPRAVY Abras projektový ateliér s.r.o. Dvorská 28, 678 01 Blansko tel. 516 417531-2, fax 516 417 531 IČO 60751151 e-mail: abras@abras.cz http://www.abras.cz CENTRUM ODBORNÉ PŘÍPRAVY V GASTRONOMICKÝCH A POTRAVINÁŘSKÝCH

Více

VÝZVA K JEDNÁNÍ V JEDNACÍM ŘÍZENÍ BEZ UVEŘEJNĚNÍ

VÝZVA K JEDNÁNÍ V JEDNACÍM ŘÍZENÍ BEZ UVEŘEJNĚNÍ VÝZVA K JEDNÁNÍ V JEDNACÍM ŘÍZENÍ BEZ UVEŘEJNĚNÍ v rámci veřejné zakázky ZLEPŠENÍ TEPELNĚ TECHNICKÝCH VLASTNOSTÍ OBVODOVÝCH KONSTRUKCÍ BUDOVY STŘEDNÍ ŠKOLY GASTRONOMIE A SLUŽEB, DVORSKÁ, LIBEREC - ODSTRANĚNÍ

Více

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zak. č. 206/14/2013 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Název stavby: Energetické úspory objektu Sokolovny v obci Moravský Krumlov Místo stavby: Palackého 60 672 11 Moravský

Více

PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby)

PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby) Ing. Miroslav Sekanina Zakázkové číslo: S-07/2013 projekční a inženýrská kancelář Počet listů: 7 Soukenická 2156, Uherský Brod PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby) F. DOKUMENTACE OBJEKTŮ 1.

Více

A1.1-1 Technická zpráva

A1.1-1 Technická zpráva A1.1-1 Technická zpráva Identifikační údaje stavby Název stavby: Místo stavby: Břeclav, p.č. st. 4456 Katastrální území: Kraj/okres: Druh stavby: Stavebník: Zhotovitel stavby: Nemocnice Břeclav Rekonstrukce

Více

Čechtická 758, Praha 12 - Kamýk zak. č. 13021

Čechtická 758, Praha 12 - Kamýk zak. č. 13021 OBSAH 1 STÁVAJÍCÍ STAV... 2 2 KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ... 2 2.1 Zkoušky a měření... 2 2.2 Bourací práce... 2 2.3 Zemní práce... 2 2.4 Svislé konstrukce... 3 2.5 Podlahy... 3 2.6 Střechy... 4 2.6.1 Demontáž horního

Více

TEXTOVÁ ČÁST. 1. Technická zpráva stavebních objektů. D2.1a.01

TEXTOVÁ ČÁST. 1. Technická zpráva stavebních objektů. D2.1a.01 Stavební úpravy výrobních hal a snížení energetické náročnosti objektů společnosti K - Rent s. r. o. na pozemcích parc.č. 724/7, 724/51, 724/55 a 724/6 v k.ú. České Budějovice 6 SO 02 Zvýšení světlosti

Více

Dokumentace pro provedení stavby

Dokumentace pro provedení stavby Investor: Město Dobruška Náměstí F. L. Věka 11, 518 01 Dobruška Městská rozlučková síň v Dobrušce Dobruška, Česká republika Dokumentace pro provedení stavby Stavební objekt: SO 01 Objekt rozlučkové síně

Více

Napojení podezdívky u nepodsklepeného domu

Napojení podezdívky u nepodsklepeného domu Napojení podezdívky u nepodsklepeného domu PODLAHOVÁ KRYTINA BETONOVÁ MAZANINA PLOVOUCÍ SEPARAČNÍ VRSTVA TEPELNÁ IZOLACE PRO PODLAHY IZOLACE PROTI VODĚ PŘÍP. PROTIRADONOVÁ OCHRANA PODKLADOVÝ BETON VYZTUŽENÝ

Více

1. Všeobecné pokyny k popisu stavby... 2. 2. Zemní a základové práce / komín... 2. 3. Skladby konstrukcí... 2. 5. Žaluzie / okenice...

1. Všeobecné pokyny k popisu stavby... 2. 2. Zemní a základové práce / komín... 2. 3. Skladby konstrukcí... 2. 5. Žaluzie / okenice... Standard Nízkoenergetických domů (NED) Obsah 1. Všeobecné pokyny k popisu stavby... 2 2. Zemní a základové práce / komín... 2 3. Skladby konstrukcí... 2 4. Okna / terasové dveře... 4 5. Žaluzie / okenice...

Více

York Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U ARCHITEKTONICKÉ, FUNKČNÍ A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

York Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U ARCHITEKTONICKÉ, FUNKČNÍ A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U York IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Developer projektu Skala Invest Group s.r.o. Sídlo společnosti Na Zámecké 11, 140 00 Praha 4-Nusle Tel.fax +420 241 742 654

Více

BUDOVY MŠ ZAHRADNÍ 739 MĚSTO CHODOV

BUDOVY MŠ ZAHRADNÍ 739 MĚSTO CHODOV Abras projektový ateliér s.r.o. Dvorská 28, 678 01 Blansko tel. 516 417531-2, fax 516 417 531 IČO 60751151 e-mail: abras@abras.cz http://www.abras.cz SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY MŠ ZAHRADNÍ 739

Více

Levého 445 269 01 Rakovník SO6. Výkresová část S0601 S0602 S0603 S0604 S0605 S0606 S0607 S0608 S0609 S0610 S0611

Levého 445 269 01 Rakovník SO6. Výkresová část S0601 S0602 S0603 S0604 S0605 S0606 S0607 S0608 S0609 S0610 S0611 Ing. M. Veverka projekce IČO 234 29 0 * +420 33 09 mvprojekce@mvprojekce.cz SO F. Architektonické a stavebně technické řešení F.. Technická zpráva Výkresová část S00 S002 S003 S004 S00 S00 S007 S008 S009

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA : MINAS INNOVATION PARK

TECHNICKÁ ZPRÁVA : MINAS INNOVATION PARK TECHNICKÁ ZPRÁVA IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: STAVBA : MINAS INNOVATION PARK INVESTOR : Minas innovation park s.r.o., Truhlářská 1108/3, Praha 1, Nové Město 110 00 MÍSTO STAVBY : katastr. území Staré Město u Uherského

Více

D1.1.1 + D1.2.1-Technická zpráva

D1.1.1 + D1.2.1-Technická zpráva Sanace hydroizolace obvodových zdí č. Zak: 1498-3/14 Požární stanice v Děčíně č. výkr.: D1.1.1 D1.2.1 Provaznická 1394, Děčín III. D.1.1 - Architektonicko-stavební řešení D.1.2 - Stavebně konstrukční řešení

Více

Technická zpráva stavební část

Technická zpráva stavební část Technická zpráva stavební část Dokumentace pro výběr zhotovitele a realizaci stavby Zateplení objektu Mateřské školy v Luční ulici Chrastava Investor Vypracoval : Město Chrastava : Jiří Schneider a) Účel

Více

Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4.

Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4. Technická zpráva Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4.NP bloku A3 Popis změny stavby před dokončením Projekt čtyřpodlažního

Více

REALIZACE ENERGETICKO-ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ NA OBJEKTU MŠ OBCE HERÁLEC TECHNICKÁ ZPRÁVA

REALIZACE ENERGETICKO-ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ NA OBJEKTU MŠ OBCE HERÁLEC TECHNICKÁ ZPRÁVA REALIZACE ENERGETICKO-ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ NA OBJEKTU MŠ OBCE HERÁLEC STRANA 1 Ved. projektant: Ing. LEOŠ POHANKA IP IZOLACE POLNÁ, Zodp. projektant: Ing. TOMÁŠ POHANKA Vypracoval: Ing. RADKA MATOUŠKOVÁ

Více

ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ...

ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ... Část Tělocvična základní školy a mateřské školy D. TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH STR 1 ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ... 2 2 VÝTVARNÉ ŘEŠENÍ... 2 3 MATERIÁLOVÉ ŘEŠENÍ... 2 4 DISPOZIČNÍ A PROVOZNÍ ŘEŠENÍ... 3 5 BEZBARIÉROVÉ

Více

Tabulka skladeb konstrukcí

Tabulka skladeb konstrukcí 1 Tabulka skladeb konstrukcí OBSAH: 1. SKLADBY STŘEŠNÍCH PLÁŠŤŮ SP... 3 SP1.1 provětrávaná střecha (29-49 ) - bobrovka... 3 SP1.2 provětrávaná střecha - stávající krov - bobrovka... 3 SP2.1 plechová střecha

Více

D.1.01 TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1.01 TECHNICKÁ ZPRÁVA Dokumentace pro vydání společného územního rozhodnutí a stavebního povolení dle přílohy č. 4 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. D.1.01 TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁZEV STAVBY: ZATEPLENÍ OBECNÍHO ÚŘADU V KOŠICÍCH U SOBĚSLAVI

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba: Objednatel: Projektant: DIK, dodavatelsko inženýrská kancelář spol. s r. o. nám.svobody 879 79001 Jeseník. Čís.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba: Objednatel: Projektant: DIK, dodavatelsko inženýrská kancelář spol. s r. o. nám.svobody 879 79001 Jeseník. Čís. TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba: OPRAVA STŘECHY A PODKROVÍ LÉČEBNÉHO PAVILONU Stupeň dokumentace: PROJEKT Objednatel: Psychiatrická nemocnice Marianny Oranžské, Ves Bílá Voda 1, 790 69 Bílá Voda Projektant: DIK,

Více

1.PP V suterénu budou provedeny pouze nové rozvody vody, vnitřní kanalizační potrubí, elektroinstalace a UT.

1.PP V suterénu budou provedeny pouze nové rozvody vody, vnitřní kanalizační potrubí, elektroinstalace a UT. UDRŽOVACÍ PRÁCE : Název stavby: Bytový dům č.p. 103 Dívčí Hrad Místo stavby: Obec Dívčí Hrad, k.ú. Dívčí Hrad, Dívčí Hrad č. p. 103, pozemek p.č. 72, okres Bruntál, Moravskoslezský kraj Stavebník: Obec

Více

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Brněnská čp. 2560

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Brněnská čp. 2560 ýzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Brněnská čp. 2560 Žádáme ás, v případě ašeho zájmu, o zpracování cenové nabídky dle údajů a podmínek uvedených

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY Název stavby: STAVEBNÍ ÚPRAVY POLIKLINIKY LÍŠEŇ na ul. Horníkova 34 v Brně - Líšni PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Investor: Statutární město

Více

D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah:

D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Účel objektu 2. Zásady architektonického, funkčního a dispozičního řešení 3. Kapacitní bilance prostorů, orientace na světové strany, denní osvětlení, oslunění 4. Technické

Více

Průvodní zpráva. novostavba RD. Místo: Hodějice, p.č. 1175/13. manželé Moravčíkovi

Průvodní zpráva. novostavba RD. Místo: Hodějice, p.č. 1175/13. manželé Moravčíkovi Průvodní zpráva Akce: novostavba RD Místo: Hodějice, p.č. 1175/13 Investor: manželé Moravčíkovi Investor vlastní stavební pozemek p.č. 1175/13 v obci Hodějice, na kterém hodlá postavit rodinný dům. Stavba

Více

KNIHA DETAILŮ KOTVENÍ KOLMÝMI VRUTY DO KROKVÍ HLINÍKOVÁ FALCOVANÁ KRYTINA KOTEVNÍ NOSNÍK FASÁDY R01

KNIHA DETAILŮ KOTVENÍ KOLMÝMI VRUTY DO KROKVÍ HLINÍKOVÁ FALCOVANÁ KRYTINA KOTEVNÍ NOSNÍK FASÁDY R01 220 100 18 1 10 80 10 2 170 KOTEVNÍ NOSNÍK FASÁDY SEPARAČNÍ VRSTVA ASFALTOVÝ PODKLADNÍ SAMOLEPÍCÍ PÁS NADKROKEVNÍ PIR IZOLACE TL. 160 MM S INTEGROVANOU OSB DESKOU TL. 2 MM KOTVENÍ KOLMÝMI VRUTY DO KROKVÍ

Více

ZADÁNÍ. Práce a dodávky HSV 3 Svislé a kompletní konstrukce 1 011 311231114 Podezdění trap.plechů plnými cihlami m3 5,200

ZADÁNÍ. Práce a dodávky HSV 3 Svislé a kompletní konstrukce 1 011 311231114 Podezdění trap.plechů plnými cihlami m3 5,200 ZADÁNÍ Stavba: Výměna krovu-vyuřití podkroví Objekt: Datum: 7.12.2008 Část: JKSO: P.Č. KCN Kód položky Zkrácený popis MJ Množství celkem Cena jednotková Cena celkem 1 2 3 4 5 6 7 8 HSV Práce a dodávky

Více

PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ POHODA NÁRAMEČ - REALIZACE STAVBY INVESTOR: Vrbová Daniela Nárameč 42, 675 03 Budišov MÍSTO STAVBY: k.ú. Nárameč, p.č. st. 57/2, st. 57/6, st. 57/7 PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Březen 2014 POHODA NÁRAMEČ

Více

TEXTOVÁ ČÁST. 1. Technická zpráva stavebních objektů. D1.1a.01

TEXTOVÁ ČÁST. 1. Technická zpráva stavebních objektů. D1.1a.01 Stavební úpravy výrobních hal a snížení energetické náročnosti objektů společnosti K - Rent s. r. o. na pozemcích parc.č. 724/7, 724/51, 724/55 a 724/6 v k.ú. České Budějovice 6 SO 01 Zateplení střech

Více

Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, 261 01 Příbram II tel.fax 318 628 077, mob. 603 825 940, e-mail: atelier@aspira.cz

Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, 261 01 Příbram II tel.fax 318 628 077, mob. 603 825 940, e-mail: atelier@aspira.cz Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, 261 01 Příbram II tel.fax 318 628 077, mob. 603 825 940, e-mail: atelier@aspira.cz Zodp. projektant : Ing. Čestmír Kabátník datum : únor 2013 Vypracoval: atelier ASPIRA

Více

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN parcely č. kat. 598/5, 602/2, 603/2, 1072, 1428/1, 1432, 1436, 1438/1, 1452/1, 1452/3, 1454, 1456/1, 1456/5 v k. ú. Hlupín D.1.1 Architektonicko-stavební

Více

Architektonicko-stavební řešení. Zateplení ZŠ, sportovní haly a školní jídelny. Záhoří č.p. 86, 387 34 Záboří

Architektonicko-stavební řešení. Zateplení ZŠ, sportovní haly a školní jídelny. Záhoří č.p. 86, 387 34 Záboří D.1.1.a Architektonicko-stavební řešení Objekt SO-03_Sportovní hala Technická zpráva Projekt stavby: Místo stavby: Zateplení ZŠ, sportovní haly a školní jídelny Základní škola Záboří Záhoří č.p. 86, 387

Více

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa ve Cvikově, ulice Sídliště 561-564

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa ve Cvikově, ulice Sídliště 561-564 Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa ve Cvikově, ulice Sídliště 561-564 OSBD Česká Lípa plánuje v letošním roce zateplení včetně vyzdění MIV a výměny předložených schodišť

Více

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Hradecká čp. 2652-53

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Hradecká čp. 2652-53 Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Hradecká čp. 2652-53 Žádáme Vás, v případě Vašeho zájmu, o zpracování cenové nabídky dle údajů a podmínek uvedených

Více

REKAPITULACE STAVBY Stavba: Horní Počernice - Rekonstrukce objektu Náchodská 754 Cena bez DPH 8 631 141,32 8 631 141,32 1 812 539,68

REKAPITULACE STAVBY Stavba: Horní Počernice - Rekonstrukce objektu Náchodská 754 Cena bez DPH 8 631 141,32 8 631 141,32 1 812 539,68 REKAPITULACE STAVBY Kód: Stavba: 470714 Horní Počernice - Rekonstrukce objektu Náchodská 754 KSO: CC-CZ: Místo: Horní Počernice Datum: 30.6.2015 Zadavatel: Městská část Paraha 20, Jívanská 647/10, 193

Více

D Dokumentace objektů a technických a technologických zařízení

D Dokumentace objektů a technických a technologických zařízení STAVBA: MÍSTO STAVBY : OBJEDNATEL : STAVEBNÍK: Zateplení a výměna výplní otvorů k.ú. Dolní Kralovice, parcela č. 351, 353 a 383 st. Agro Dolní Kralovice s.r.o., Č.p. 16, 257 68 Dolní Kralovice Agro Dolní

Více

REKAPITULACE STAVBY REKAPITULACE OBJEKTŮ STAVBY A SOUPISŮ PRACÍ

REKAPITULACE STAVBY REKAPITULACE OBJEKTŮ STAVBY A SOUPISŮ PRACÍ Kód: Stavba: REKAPITULACE STAVBY 1315 Zateplení domova mládeže - Kostelec nad Orlicí, Komenského 873 KSO: CC-CZ: Místo: Kostelec nad Orlicí Datum: 18.9.2014 Zadavatel: IČ: 64788229 SŠZE a SOU CHKT Kostelec

Více

Střední škola dopravy, obchodu a služeb nám. Klášterní 127, 672 01 Moravský Krumlov ZATEPLENÍ BUDOV SŠDOS KRUMLOVSKÁ 25, IVANČICE

Střední škola dopravy, obchodu a služeb nám. Klášterní 127, 672 01 Moravský Krumlov ZATEPLENÍ BUDOV SŠDOS KRUMLOVSKÁ 25, IVANČICE - 1 - STAVOPROJEKT 2000, spol. s r.o., projektová a inženýrská organizace, nám.armády 1215/10, 669 02 Znojmo tel. 515224829, e-mail: stavoprojekt2000-st@cbox.cz Střední škola dopravy, obchodu a služeb

Více

Stavební popis firmy D.E.E.D. 2011

Stavební popis firmy D.E.E.D. 2011 Stavební popis rodinných domů D.E.E.D. a.s. 2011 je v rozsahu od horní hrany spodní stavby v základním stupni vybavení. ROZSAH A PARAMETRY UZAVŘENÉ HRUBÉ STAVBY ZVENKU DOKONČENÉ 1. PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE

Více

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Jana Zrzavého 2880.

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Jana Zrzavého 2880. Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Jana Zrzavého 2880. Žádáme Vás, v případě Vašeho zájmu, o zpracování cenové nabídky dle údajů a podmínek uvedených

Více

D. DOKUMENTACE STAVBY - TECHNICKÁ ZPRÁVA

D. DOKUMENTACE STAVBY - TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce : Oprava ohradních zídek tenisových kurtů na p.p.č.443/7 a 460/2, k.ú. Malšovice Investor : Obec Malšovice u Děčína, Malšovice čp.16, 405 02 Malšovice Arch. č. : 1482-1/14 D. DOKUMENTACE STAVBY -

Více

Ing. Maša Miroslav Železnohorská 1029, Chotěboř, PSČ 583 01 tel. 603 180 286

Ing. Maša Miroslav Železnohorská 1029, Chotěboř, PSČ 583 01 tel. 603 180 286 tel. 603 180 286 DEMOLICE UHELNY U MŠ SVOJSÍKOVA, STAVEBNÍ ÚPRAVY A KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKA PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva C. Přehledná situace 1:10000

Více

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Snižování spotřeby energie v objektu ČOV - administrativní úsek. Místo: Rožmitál pod Třemšínem č.p. 109, 262 42, Rožmitál Datum:

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Snižování spotřeby energie v objektu ČOV - administrativní úsek. Místo: Rožmitál pod Třemšínem č.p. 109, 262 42, Rožmitál Datum: KRYCÍ LIST ROZPOČTU Stavba: Snižování spotřeby energie v objektu ČOV - administrativní úsek JKSO: CC-CZ: Místo: Rožmitál pod Třemšínem č.p. 109, 6 4, Rožmitál Datum:.09.014 Objednavatel: Město Rožmitál

Více

DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY. Ing. arch. Miroslav Peterka. Ing. Jiří Starý D.1.1 ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA

DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY. Ing. arch. Miroslav Peterka. Ing. Jiří Starý D.1.1 ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA ÚPRAVA ODD.14 V BUDOVĚ ZÁMKU Psychiatrická nemocnice Horní Beřkovice Investor: PSYCHIATRICKÁ NEMOCNICE HORNÍ BEŘKOVICE HORNÍ BEŘKOVICE, PODŘIPSKÁ 1, PSČ 411 85 Generální projektant: Starý a partner s.r.o.

Více

POKOJ PRO HOSTY 2.04 8,31 m2. CHODBA 2.03 6,25 m2

POKOJ PRO HOSTY 2.04 8,31 m2. CHODBA 2.03 6,25 m2 5*80/80 60 070 900 640 900 070 60 500 (860) 500 (860) 85 50 980 900 880 50 5 980 600 8 400 7 580 40 40 40 4 000 980 40 0 770 00 78 980 6*5/8 000 40 90 0 80 0 770 40 600 900 600 940 900 70 60 900 (460)

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍHO STAVITELSTVÍ

PRŮVODNÍ ZPRÁVA VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍHO STAVITELSTVÍ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍHO STAVITELSTVÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF BUILDING STRUCTURES PRŮVODNÍ ZPRÁVA BAKALÁŘSKÁ PRÁCE

Více

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37 Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková OBSAH A., B. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1 SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ

Více

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 37 NA PARCELE Č. 700/11 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 37 NA PARCELE Č. 700/11

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 37 NA PARCELE Č. 700/11 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 37 NA PARCELE Č. 700/11 , Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček,

Více

RODINNÝ DŮM S PROVOZOVNOU

RODINNÝ DŮM S PROVOZOVNOU RODINNÝ DŮM S PROVOZOVNOU Drahkov, p.p.č. 576/68, k.ú. Kvítkov u Modlan Dokumentace pro stavební povolení investor Liudmila Ovchinnikova 1.PRŮVODNÍ ZPRÁVA 2.SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA / 2 OBSAH : 1. PRŮVODNÍ

Více

OBSAH A. ZMĚNA Č. 1 PD... 2 A.1. Identifikační údaje... 2 A.2. Stavební úpravy, kterých se dodatek týká... 3 A.2.1. Náhrada vnějších otvorových

OBSAH A. ZMĚNA Č. 1 PD... 2 A.1. Identifikační údaje... 2 A.2. Stavební úpravy, kterých se dodatek týká... 3 A.2.1. Náhrada vnějších otvorových OBSAH A. ZMĚNA Č. 1 PD... 2 A.1. Identifikační údaje... 2 A.2. Stavební úpravy, kterých se dodatek týká... 3 A.2.1. Náhrada vnějších otvorových výplní... 3 A.2.2. Sanace a zateplení střech, střešních teras...

Více

RD KLADNO 09/2013. 531 mm PO REI 30 DP3 pro 1.NP PO REI 15 DP3 pro 2.NP. UN = 0,09 W/m 2 K. 127 mm / CD profily + přímé závěsy (alt.

RD KLADNO 09/2013. 531 mm PO REI 30 DP3 pro 1.NP PO REI 15 DP3 pro 2.NP. UN = 0,09 W/m 2 K. 127 mm / CD profily + přímé závěsy (alt. a. Skladby konstrukcí a.1. Svislé konstrukce obvodové EW01 OBVODOVÁ STĚNA DOMU OMÍTKA požadavky UN = 0,30 (0,20) W/m 2 K návrh UN = 0,09 W/m 2 K 531 mm pro 2.NP PO REI 30 DP3 Dřevovláknitá izolace Steicoflex

Více

Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ

Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ PŘÍKLAD 19 Název stavby: Generální projektant: Investor, uživatel: Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ Ing. arch. Josef Smola Soukromá osoba, postaveno s podporou Sdružení EPS v ČR Realizace: červen

Více

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 36, NA PARCELE Č. 700/35 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 36, NA PARCELE Č. 700/35

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 36, NA PARCELE Č. 700/35 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 36, NA PARCELE Č. 700/35 , Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček,

Více

ZAJIŠŤUJEME PROJEKČNÍ PRÁCE A INŽENÝRSKOU ČINNOST. e-mail: tichy.l@t2t.cz web: www.t2t.cz. vypracoval: kontroloval:

ZAJIŠŤUJEME PROJEKČNÍ PRÁCE A INŽENÝRSKOU ČINNOST. e-mail: tichy.l@t2t.cz web: www.t2t.cz. vypracoval: kontroloval: stupeň projektu: DOS - DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY stavebník: Ing. Tomáš Polcar, Wintrova 1655, Rakovník II, 269 01 Rakovník podskupina: ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ formát: A4 zakázka: 019-14-PD

Více

F- 4 TEPELNÁ TECHNIKA

F- 4 TEPELNÁ TECHNIKA F- 4 TEPELNÁ TECHNIKA Obsah: 1. Úvod 2. Popis objektu 3. Normové požadavky na tepelně technické vlastnosti obvodových konstrukcí 3.1. Součinitel prostupu tepla 3.2. Nejnižší vnitřní povrchová teplota 3.3.

Více

D.1.1 Architektonicko-stavební řešení D.1.1 a) Technická zpráva Akce : Revitalizace panelového domu Svážná 11; 13; 15; 17, BRNO 635 00

D.1.1 Architektonicko-stavební řešení D.1.1 a) Technická zpráva Akce : Revitalizace panelového domu Svážná 11; 13; 15; 17, BRNO 635 00 D.1.1 Architektonicko-stavební řešení D.1.1 a) Technická zpráva Akce : Revitalizace panelového domu Svážná 11; 13; 15; 17, BRNO 635 00 Brno Nový Lískovec, parcela číslo (2450; 2451; 2452; 2453) Stupeň

Více

Slepý rozpočet. Stavba : 586 Areál TJ SLAVOJ Polná Rozpočet: AKT. Objekt šaten a zázemí fotbalu. Celkem za 000 Projektova dokumentace.

Slepý rozpočet. Stavba : 586 Areál TJ SLAVOJ Polná Rozpočet: AKT. Objekt šaten a zázemí fotbalu. Celkem za 000 Projektova dokumentace. SO01 Díl: 000 Projektova dokumentace 1 1 Realizační projektová dokumentace kompl 1,00 000 Projektova dokumentace Díl: 1 Zemní práce 2 121101103R00 Sejmutí ornice s přemístěním přes 100 do 250 m m3 219,00

Více

ZADÁNÍ. HSV Práce a dodávky HSV. Stavba: RODINNÝ DŮM Objekt: STAVEBNÍ PRÁCE HSV a PSV - Klasik 112 Datum: Část: JKSO: 803 61.

ZADÁNÍ. HSV Práce a dodávky HSV. Stavba: RODINNÝ DŮM Objekt: STAVEBNÍ PRÁCE HSV a PSV - Klasik 112 Datum: Část: JKSO: 803 61. ZADÁNÍ Stavba: RODINNÝ DŮM Objekt: STAVEBNÍ PRÁCE HSV a PSV - Klasik 112 Datum: Část: JKSO: 803 61 P.Č. KCN Kód položky Zkrácený popis MJ Množství celkem Cena jednotková Cena celkem 1 2 3 4 5 6 7 8 HSV

Více

Provedení - difuzně otevřená konstrukce PASIV

Provedení - difuzně otevřená konstrukce PASIV Provedení - difuzně otevřená konstrukce PASIV Stěny obvodové nosné dům s obytným podkrovím, skladba zevnitř ven malba bílá hladká Primalex Plus 12,5 mm sádrokartonové desky RB/RBI Instalační předstěna

Více

RODINNÝ DŮM HAMRY NAD SÁZAVOU Č.P. 452 ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ

RODINNÝ DŮM HAMRY NAD SÁZAVOU Č.P. 452 ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ 9 8 7 6 5 4 3 2 1 9 470 7 880 2 540 200 290 3 290 4 250 290 2 250 290 5 990 2 050 290 200 690 1 000 1 000 1 750 1 000 1 000 250 250 250 250 250 250 250 250 2 030 690 (0) (0) (0) (0) (0) (0) (0) (0) (0)

Více

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Starý Vestec č.p. 67 - stavební úpravy objektu. Místo: Starý Vestec 67, 289 16 Starý Vestec Datum: Obec Starý Vestec

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Starý Vestec č.p. 67 - stavební úpravy objektu. Místo: Starý Vestec 67, 289 16 Starý Vestec Datum: Obec Starý Vestec KRYCÍ LIST ROZPOČTU Stavba: Starý Vestec č.p. 67 - stavební úpravy objektu JKSO: CC-CZ: Místo: Starý Vestec 67, 289 16 Starý Vestec Datum: 20.07.2015 Objednavatel: Obec Starý Vestec Zhotovitel: Projektant:

Více

AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Oprava dispozice

AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Oprava dispozice AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA MŠ POLÁČKOVA BRNO-LÍŠEŇ PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Pro realizaci je třeba zpracovat prováděcí projekt. Brno květen 2012 Číslo paré

Více

Dodatečné zateplení objektů Mateřské školy Školní 518, Klášterec nad Ohří

Dodatečné zateplení objektů Mateřské školy Školní 518, Klášterec nad Ohří Dodatečné zateplení objektů Mateřské školy Školní 518, Klášterec nad Ohří D-1.1.a - TECHNICKÁ ZPRÁVA Pro provedení stavby a) Identifikace stavby Investor stavby: Město Klášterec nad Ohří Místo stavby:

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍHO STAVITELSTVÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF BUILDING STRUCTURES RODINNÝ DŮM BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR'S

Více

Identifikační údaje. Identifikační údaje stavby. místo stavby. Identifikační údaje investora. Identifikační údaje zpracovatele projektu

Identifikační údaje. Identifikační údaje stavby. místo stavby. Identifikační údaje investora. Identifikační údaje zpracovatele projektu Technická zpráva 1 Identifikační údaje Identifikační údaje stavby Úpravy objektu občanské vybavenosti č.p.4 Husova 4 289 07 Libice nad Cidlinou místo stavby st.p.51 k.ú. Libice nad Cidlinou Identifikační

Více

OBSAH. Ing. Pavel Šimon, Ph.D., Pod Holým vrchem 314, 470 01 Česká Lípa, IČ: 64042502, DIČ: 172-7006252319

OBSAH. Ing. Pavel Šimon, Ph.D., Pod Holým vrchem 314, 470 01 Česká Lípa, IČ: 64042502, DIČ: 172-7006252319 Stavba: Akce: Místo stavby: Zadavatel: Stupeň PD: Bytový dům Zateplení obvodových stěn a podhledu stropu nad průjezdem p.p.č. 2995, Kozákova 681/7, 470 01 Česká Lípa Česká Lípa (561380), část obce Česká

Více