Společnost T-Mobile. 15 let na trhu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Společnost T-Mobile. 15 let na trhu"

Transkript

1 2011 Výroční zpráva

2 2 T-Mobile a.s. / výroční zpráva Společnost T-Mobile 15 let na trhu Společnost T-Mobile oslavila v roce 2011 své patnáctileté výročí působení na českém trhu. Za tuto dobu se nám podařilo stát se jedničkou na trhu v počtu zákazníků, která nabízí své služby více než 5,4 milionu klientů, od Aše až po Jablunkov. V roce 2011 jsme se naplno pustili do naplňování naší strategie být nejlepší v internetu jak po stránce služeb, které nabízíme našim zákazníkům, tak po stránce technologií, které provozujeme. A tak jsme v loňském roce postavili ve Sloupu v Čechách jubilejní základnovou stanici a ke konci roku jsme jich provozovali V průměru tak připadá jedna základnová stanice na každých 14 kilometrů čtverečních území České republiky. Za zmínku také určitě stojí uzavření smlouvy o sdílení 3G sítě se společností Telefónica. Dohoda se týká dosud nepokrytých oblastí, a přináší tak vysokorychlostní mobilní data i do dalších měst. Společný postup bude znamenat urychlení výstavby a zároveň výrazně rozšíří 3G pokrytí. A když už jsme u naší 3G sítě, stalo se dobrým zvykem podrobit ji nezávislému auditu a srovnání s ostatními operátory. Měření testovacího týmu nezávislé firmy potvrdila, že T-Mobile dosahuje nejvyšší rychlosti při stahování souborů a poskytuje nejrychlejší službu prohlížení internetu v porovnání se všemi mobilními 2G/3G sítěmi v České republice. A aby vše fungovalo tak, jak má, zmodernizovali jsme také naše hlavní ústředny na nejnovější generaci R4, od ledna tak spojují hovory všech zákazníků v naší mobilní síti. 1 Toto číslo zahrnuje 2G, 3G/FDD a 3G/TDD ve stavu On Air. Celkový počet se skládá z 5201 základnových stanic (vč G/FDD od Telefóniky v rámci sdílení sítě) a 362 Nano BTS.

3 3 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 Kouzlíme pro naše zákazníky Chytré telefony se slevou a tarif Internet Komplet pro surfování bez obav Nejvýhodnější nabídka rodinných tarifů Rozšíření nabídky pevných internetových a hlasových služeb pro firmy Kouzelné úterky: dva produkty za cenu jednoho pro všechny naše zákazníky Loňský rok se nesl ve znamení spousty kouzelných produktů a služeb pro naše zákazníky. Kouzelných, a to doslova. Ve spolupráci s našimi partnery jsme totiž přinesli zákazníkům dva produkty za cenu jednoho. A počet spřízněných partnerů se stále rozrůstá. Již od ledna nabízíme našim zákazníkům tzv. chytré telefony s výraznými slevami. Naši tarifní i twistoví zákazníci mohou surfovat s novými denními datovými balíčky. Za pomoci populární mezinárodní hry Angry Birds jsme našim zákazníkům komunikovali, že bez chytrého telefonu už to dnes opravdu nejde. A co teprve naše nabídka pro rodiny? Uvedli jsme na trh tu nejpřehlednější, nejpraktičtější a bezpečně nejvýhodnější nabídku rodinných tarifů a služeb. Novinkou byl také datový tarif Internet Komplet, díky němuž už nemusí zákazníci řešit, s jakým zařízením se chtějí a mohou připojit k internetu. Za jeden paušál mají zajištěn přístup na web z jakéhokoliv svého přístroje s maximální rychlostí 11 Mb/s. U tarifu Internet na cesty Premium je pak maximální rychlost až 21 Mb/s. Před Vánoci do naší nabídky přibylo navýšení objemu dat u Internetu v mobilu o plných sto procent a chytré telefony si u nás zákazníci mohli pořídit za výhodné ceny. Aby dárků nebylo málo, připravili jsme i víkendové volání, SMS a surfování zdarma. A abychom nezapomněli. K našim patnáctým narozeninám jsme připravili dárky pro věrné i nové zákazníky. Milovníci internetu si mohli jeden týden v září pořídit surfování na síti za poloviční ceny a pro zákazníky, kteří jsou s námi 15 let, jsme přichystali speciální členství v našem topprogramu.

4 4 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 Počet našich firemních zákazníků stále roste Získali jsme 194 nových firemních zákazníků Rozšiřujeme nabídku ICT služeb Zavedli jsme také několik nových služeb pro naše firemní zákazníky. V roce 2011 jsme získali 194 nových zákazníků z řad velkých firem a s 821 jsme prodloužili smlouvu. K novým zákazníkům patří např. společnosti Barum, KPMG, Skanska, PRE či Johnson Controls. Portfolio služeb zaměřených na firemní zákazníky se dále rozrostlo o novou generaci mobilních tarifů Podnikatel Plus. Významný krok na cestě k plně integrovanému telekomunikačnímu operátorovi jsme učinili také spuštěním služeb Profi ADSL, Profi SHDSL, Hlasovou linkou a Hlasovou linkou Multi, které plnohodnotně nahradily původní produkty převzaté od Českých Radiokomunikací. Nezapomněli jsme ani na rozšiřování nabídky ICT služeb do řešení ProfiNet jsme zařadili Datové centrum a Síťovou bezpečnost, a naši klienti si tak mohou od jednoho dodavatele pořídit jak telekomunikační, tak komplexní IT služby.

5 5 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 Naše síť je jednička Vystavěli jsme nejrychlejší mobilní 3G síť s nejširším pokrytím Dokončili jsme projekty masivní modernizace klíčových technologií Testujeme a připravujeme pro spuštění technologii HSPA+ 42, která v naší mobilní 3G síti umožní ještě vyšší rychlosti datových služeb V roce 2011 se naše rozsáhlé technologické investice soustředily především na radikální pokrok ve výstavbě mobilní 3G sítě, kterou jako jediní nabízíme s nejrychlejší instalovanou technologií HSPA+ umožňující rychlosti až 21 Mb/s. Nově jsme spustili 1108 vlastních základnových stanic, které doplnily v méně osídlených oblastech více než tři stovky vysílačů recipročně sdílených se společností Telefónica, takže jsme původní ambiciózní plán ještě překonali dosažením pokrytí více než 82 % populace (outdoor) 1. Spustili jsme jako první v ČR podporu vynikající kvality zvuku při hovoru HD Voice. V souladu s výstavbou rádiové části sítě postupovalo nezbytné posilování navazujících optických transportních sítí na úrovni městských aglomerací a celého území státu přidali jsme více než km optických vláken 2. Základní výstavba 3G sítě tak bude moci být dokončena v roce V první polovině roku jsme úspěšně dokončili přechod architektury Core MSC sítě na modernější standard Release 4, který do budoucna otevírá lepší možnosti implementace služeb i správy technologií telekomunikační a internetové společnosti. Provedli jsme potřebné generační modernizace zásadních systémů a platforem, zejména zákaznického registru (HLR) a SMS center, a také jsme spustili obměnu technologií našich pevných služeb DSL a dokončili jsme výměnu transportních prvků BRAS. Ve druhé polovině roku 2011 jsme dokončili potřebné testy technologie HSPA+ 42, která v naší mobilní 3G síti umožní ještě vyšší rychlosti datových služeb až 42 Mb/s, dvojnásobné než dosud. V souladu s celkovými plány rozvoje sítě a potřebami přenosových kapacit bude technologie postupně uváděna do komerčního provozu od 2. čtvrtletí Pro 512/128 kb/s 2 Jedná se o sumu délek všech optických vláken, nikoliv kabelů nebo tras.

6 6 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 Záleží nám na životním prostředí V centrále společnosti jsme spustili unikátní systém využití sluneční a větrné energie I v technologické oblasti jsme v roce 2011 pokračovali v konkrétních aktivitách směřujících ke zlepšování životního prostředí. V sídle společnosti na pražských Roztylech jsme spustili komplexní systém napájení všech rádiových technologií (vnější i vnitřní pokrytí signálem 2G i 3G) z alternativních zdrojů primárně z vlastní solární elektrárny a větrné turbíny, záložně z vodíkových a metanolových článků. Úvodní dlouhodobý testovací provoz nám umožní získat s těmito systémy zcela praktické zkušenosti, a rozhodnout tak o nejlepších dalších krocích, které v tomto směru budeme moci podniknout.

7 7 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 Pečujeme o své zaměstnance Byli jsme vyhlášeni Zaměstnavatelem regionu Praha Své zaměstnance rozvíjíme podle nové vzdělávací filozofie Docházkový systém v elektronické podobě Program na podporu zdraví zaměstnanců v roce 2011 Ocenění v soutěži Firma roku: Rovné příležitosti, které jsme získali v roce 2010, se i nadále snažíme podporovat nastavenou firemní politikou rovných příležitostí, tzv. fair share. To dokládá i skutečnost, že k u nás pracovalo 56,35 % mužů a 43,65 % žen. Stále se držíme na nejvyšších příčkách žebříčků hodnotících nás jako zaměstnavatele. V soutěži Employer Branding Award jsme získali 2. místo náš projekt komplexního řešení v oblasti rovných příležitostí, rovnováhy pracovního a osobního života nebo vstřícnosti k potřebám zaměstnanců s malými dětmi se koncem února dostal mezi tři nejlepší z 28 přihlášených projektů z celého světa. Na poli rozvoje a vzdělávání zaměstnanců jsme spustili několik programů. Jedním z nich byla i nová filozofie rozvoje zaměstnanců tzv. Ideální míry 70:20:10, která přímo navazuje na naši firemní strategii stát se nejúspěšnějším integrovaným operátorem na českém telekomunikačním trhu. Oficiálně jsme zavedli mentoring pro nové zaměstnance a možnost využití koučinku rozšířili na všechny zaměstnance společnosti. Abychom koučink zaměstnancům přiblížili, uspořádali jsme pro ně v květnu Koučinkovou konferenci. O výhodách a možnostech koučinku přednášeli uznávaní čeští koučové a o své zkušenosti s touto rozvojovou metodou se podělil také management společnosti. Díky této akci jsme získali zhruba 50 nových zájemců o koučink. V roce 2011 jsme přešli na nový systém zpracovávání docházky zaměstnanců, kdy jsou nyní všechna docházková data kmenových i agenturních zaměstnanců zpracovávána elektronicky. Velkou pozornost i nadále věnujeme programu na podporu zdraví zaměstnanců, v jehož rámci jsme se zaměřovali zejména na prevenci civilizačních onemocnění, slaďování osobního a pracovního života, zlepšování pracovní hygieny a kvality pracovního prostředí. Loajalitu zaměstnanců s malými dětmi a rodičů na mateřské a rodičovské dovolené i nadále podporujeme pořádáním společenských akcí či systémem flexibilních pracovních úvazků.

8 8 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 Chceme se stále zlepšovat V rámci programu Six Sigma jsme zvýšili výkonnost internetového portálu T-Mobile.cz a zrychlili výstavbu 3G sítě Princip neustálého zlepšování je významnou součástí naší činnosti. Prostřednictvím zlepšovacích aktivit se zaměřujeme na oblast spokojenosti zákazníků a provozní efektivnosti, a tím se snažíme plnit naši strategii a vizi stát se Most Highly Regarded Service Company. V rámci programu Six Sigma, metodologie pro zlepšování výkonnosti podnikových procesů, jsme v roce 2011 významně zlepšili řadu našich služeb či interních procesů. Technická výkonnost portálových služeb jako např. T-Mobile web, Můj T-Mobile či e-shop dosáhla zvýšení rychlosti o polovinu a stability o 40 % oproti roku Oproti předloňskému roku se nám podařilo významně snížit počet závažných IT incidentů, ke kterým docházelo po instalacích, a to o 60 %, a doba jejich řešení se zkrátila dokonce o 80 %. S ohledem na zkvalitňování našeho pokrytí 3G sítí byla v uplynulém roce velkým přínosem zlepšovací aktivita, díky níž jsme dosáhli zrychlení výstavby sitů z 16 na 12 měsíců.

9 9 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 Podporujeme fotbal i českou hudbu Česká fotbalová reprezentace postoupila na EURO 2012 Vydáváme další digitální alba českých kapel Připravili jsme nový hudební festival t-music Back to School Českou fotbalovou reprezentaci podporujeme již od roku 1998 a toto naše dlouhodobé partnerství v těžkých dobách českého fotbalu bylo odměněno postupem na EURO Během série kvalifikačních zápasů, které se odehrály v roce 2011, jsme dávali fandy dohromady nejenom prostřednictvím televizního spotu, ale také řadou dalších aktivit. Fanoušci mohli všechny důležité informace sledovat na nově vytvořené microsite soutěžit v SMS soutěžích o zájezdy na zahraniční utkání nebo si dát občerstvení zdarma, které jsme nabízeli ve více než 100 sportbarech po celé České republice během reprezentačních utkání. Vzájemná spolupráce se společností STES, nositelem reklamních a marketingových práv Českomoravského fotbalového svazu, bude pokračovat nejméně do léta Kromě mistrovství Evropy v roce 2012 pro nás bude velmi důležitá kvalifikace na fotbalové mistrovství světa, které se uskuteční v roce 2014 v Brazílii. Stejně jako v předešlých letech jsme i v roce 2011 pokračovali v podpoře hudebních projektů prostřednictvím portálu Díky t-music fondu jsme podpořili digitální vydání nových alb českých kapel Sunshine, Vypsaná fixa a Republic of Two. Nové desky byly na portále t-music.cz volně ke stažení za dobrovolnou cenu. Společné zážitky jsme hudebním fanouškům nabídli např. na Majálesech v Plzni, Hradci Králové, Brně a Praze, na festivalu Rock for People a prostřednictvím zcela nového putovního festivalu t-music Back to School, kdy jsme během září a října ve spolupráci s vybranými vysokými školami v šesti městech uspořádali šest koncertů, na kterých vystoupily kapely Horkýže Slíže, UDG, Polemic a Sto Zvířat. Na naše hudební akce dorazilo za rok 2011 na fanoušků.

10 10 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 Chceme být dobrý partner i soused Zapojili jsme se do konference o strategickém CSR Spustili jsme projekt Rozjezdy na podporu začínajících podnikatelů Vzděláváme neziskové organizace v oblasti public relations Zaměstnanci se zapojují do dobrovolnických aktivit prospěšných pro region, ve kterém žijí či pracují Významnou událostí května 2011 byla konference Strategické CSR aneb Co věděl už Tomáš Baťa, jejíž jsme se stali patrony. Vzácným hostem a jednou z přednášejících byla Valerie Bockstette, ředitelka neziskové konzultační společnosti FSG. V září 2011 jsme odstartovali projekt Rozjezdy zaměřený na podporu začínajících podnikatelů. Tvářemi reklamní kampaně, která spuštění projektu doprovázela, se stali podnikatelé Radim Jančura a Linda Vavříková. Záštitu pak poskytl Svaz měst a obcí ČR. Cílem Rozjezdů je podpořit startující podnikatele nejen službami, ale i předáním know-how a odbornými konzultacemi, které poskytují přímo vybraní zaměstnanci naší společnosti. Tím se tento projekt stává jedinečným a pro mnohé začínající podnikatele zajímavým. V prvním ročníku se do soutěže, která je součástí tohoto projektu, přihlásilo 343 lidí. Celkovým vítězům soutěže pak T-Mobile poskytne finanční podporu v hodnotě korun. Po úspěšném zahájení v roce 2010 jsme i v roce 2011 pokračovali v pořádání bezplatných PR seminářů pro neziskové organizace. Na vedení workshopů se kromě našich zaměstnanců podíleli také zkušení novináři. Oproti předchozímu roku jsme přednášky rozšířili o PR semináře pro pokročilé a semináře zaměřené na oblast lidských zdrojů. Celkem jsme v loňském roce proškolili 170 zástupců neziskových organizací. Také v roce 2011 jsme vyhlásili již šestý ročník Fondu T-Mobile pro zaměstnance, jehož hlavním tématem byla opět Zdravá planeta. Příspěvek v hodnotě dva miliony korun byl rozdělen mezi 27 projektů. Při vybírání vítězných žádostí o grant porota tentokrát kladla důraz na aktivní zapojení samotných zaměstnanců v navrhovaném projektu. Zaměstnanci se zapojili také do tradičních dobrovolnických dnů Jeden den pro váš dobrý skutek, kdy za uplynulý rok odpracovali v neziskovém sektoru 669 dní. V rámci naší společenské odpovědnosti jsme se také stali partnerem nadačního fondu Dobrý Anděl. Fondu jsme zároveň poskytli finanční dar ve výši Kč, který bude do posledního haléře rozdělen rodinám bojujícím s rakovinou. Dobrému Andělu navíc pomáháme prostřednictvím našich komunikačních kanálů oslovit potenciální dárce. Společnost v roce 2011 neměla organizační složku v zahraničí. Roland Mahler Předseda představenstva Ing. Milan Vašina Člen představenstva

11 11 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 Zpráva nezávislého auditora a účetní závěrka 31. prosince 2011

12 12 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA akcionářům společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. Zpráva o účetní závěrce Ověřili jsme přiloženou účetní závěrku společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., identifikační číslo , se sídlem Tomíčkova 2144/1, Praha 4 (dále Společnost ), tj. rozvahu k 31. prosinci 2011, výkaz zisku a ztráty a přehled o peněžních tocích za rok 2011 a přílohu, včetně popisu podstatných účetních pravidel (dále účetní závěrka ). Odpovědnost statutárního orgánu Společnosti za účetní závěrku Statutární orgán Společnosti odpovídá za sestavení účetní závěrky podávající věrný a poctivý obraz v souladu s českými účetními předpisy a za takové vnitřní kontroly, které považuje za nezbytné pro sestavení účetní závěrky tak, aby neobsahovala významné nesprávnosti způsobené podvodem nebo chybou. Úloha auditora Naší úlohou je vydat na základě provedeného auditu výrok k této účetní závěrce. Audit jsme provedli v souladu se zákonem o auditorech platným v České republice, Mezinárodními standardy auditu a souvisejícími aplikačními doložkami Komory auditorů České republiky. V souladu s těmito předpisy jsme povinni dodržovat etické požadavky a naplánovat a provést audit tak, abychom získali přiměřenou jistotu, že účetní závěrka neobsahuje významné nesprávnosti. Audit zahrnuje provedení auditorských postupů, jejichž cílem je získat důkazní informace o částkách a informacích uvedených v účetní závěrce. Výběr auditorských postupů závisí na úsudku auditora, včetně posouzení rizika významné nesprávnosti údajů uvedených v účetní závěrce způsobené podvodem nebo chybou. Při posuzování těchto rizik auditor zohledňuje vnitřní kontroly relevantní pro sestavení účetní závěrky podávající věrný a poctivý obraz. Cílem tohoto posouzení je navrhnout vhodné auditorské postupy, nikoli vyjádřit se k účinnosti vnitřních kontrol. Audit též zahrnuje posouzení vhodnosti použitých účetních pravidel, přiměřenosti účetních odhadů provedených vedením i posouzení celkové prezentace účetní závěrky. Jsme přesvědčeni, že získané důkazní informace poskytují dostatečný a vhodný základ pro vyjádření našeho výroku. Výrok Podle našeho názoru účetní závěrka podává věrný a poctivý obraz finanční pozice Společnosti k 31. prosinci 2011, jejího hospodaření a peněžních toků za rok 2011 v souladu s českými účetními předpisy. Zpráva o jiných zákonných požadavcích ZPRÁVA O VÝROČNÍ ZPRÁVĚ Dále jsme ověřili soulad ostatních informací obsažených ve výroční zprávě Společnosti za rok končící 31. prosince 2011 s účetní závěrkou, která je obsažena v této výroční zprávě v kapitole Účetní závěrka za rok Za správnost výroční zprávy odpovídá statutární orgán Společnosti. Naším úkolem je vydat na základě provedeného ověření výrok o souladu výroční zprávy s účetní závěrkou.

13 13 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 Úloha auditora Ověření jsme provedli v souladu s Mezinárodními standardy auditu a související aplikační doložkou Komory auditorů České republiky. V souladu s těmito předpisy jsme povinni naplánovat a provést ověření tak, abychom získali přiměřenou jistotu, že ostatní informace obsažené ve výroční zprávě, které popisují skutečnosti, jež jsou též předmětem zobrazení v účetní závěrce, jsou ve všech významných ohledech v souladu s příslušnou účetní závěrkou. Jsme přesvědčeni, že provedené ověření poskytuje přiměřený podklad pro vyjádření našeho výroku. Výrok Podle našeho názoru jsou ostatní informace uvedené ve výroční zprávě Společnosti za rok končící 31. prosince 2011 ve všech významných ohledech v souladu s výše uvedenou účetní závěrkou. ZPRÁVA O OVĚŘENÍ ZPRÁVY O VZTAZÍCH Dále jsme provedli prověrku přiložené zprávy o vztazích mezi Společností a její ovládající osobou a mezi Společností a ostatními osobami ovládanými stejnou ovládající osobou za rok končící 31. prosince 2011 (dále Zpráva ). Za úplnost a správnost Zprávy odpovídá statutární orgán Společnosti. Naší úlohou je vydat na základě provedené prověrky stanovisko k této Zprávě. Rozsah ověření Ověření jsme provedli v souladu s Auditorským standardem č. 56 Komory auditorů České republiky. V souladu s tímto standardem jsme povinni naplánovat a provést prověrku s cílem získat omezenou jistotu, že Zpráva neobsahuje významné věcné nesprávnosti. Prověrka je omezena především na dotazování zaměstnanců Společnosti, na analytické postupy a výběrovým způsobem provedené prověření věcné správnosti údajů. Proto prověrka poskytuje nižší stupeň jistoty než audit. Audit jsme neprováděli, a proto nevyjadřujeme výrok auditora. Závěr Na základě naší prověrky jsme nezjistili žádné významné věcné nesprávnosti v údajích uvedených ve Zprávě sestavené v souladu s požadavky 66a obchodního zákoníku. 13. března 2012 PricewaterhouseCoopers Audit, s.r.o. zastoupená partnerem Ing. Tomáš Bašta statutární auditor, oprávnění č PricewaterhouseCoopers Audit, s.r.o., Kateřinská 40/466 Praha 2, Česká republika T: , F: , PricewaterhouseCoopers Audit, s.r.o., se sídlem Kateřinská 40/466, Praha 2, IČ: , zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 3637 a v seznamu auditorských společností u Komory auditorů České republiky pod oprávněním číslo 021.

14 14 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 ROZVAHA Brutto Korekce Netto Netto mil. Kč mil. Kč mil. Kč mil. Kč AKTIVA B. Dlouhodobý majetek B. I. Dlouhodobý nehmotný majetek B. I. 1. Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje Software Ocenitelná práva Goodwill Nedokončený dlouhodobý nehmotný majetek Jiný dlouhodobý nehmotný majetek B. II. Dlouhodobý hmotný majetek B. II. 1. Pozemky Stavby Samostatné movité věci a soubory movitých věcí Jiný dlouhodobý hmotný majetek Nedokončený dlouhodobý hmotný majetek B. III. Dlouhodobý finanční majetek B. III. 1. Ostatní dlouhodobé cenné papíry a podíly C. Oběžná aktiva C. I. Zásoby C. I. 1. Materiál Zboží C. II. Dlouhodobé pohledávky C. II. 1. Pohledávky z obchodních vztahů Dlouhodobé poskytnuté zálohy C. III. Krátkodobé pohledávky C. III. 1. Pohledávky z obchodních vztahů Pohledávky ovládaná nebo ovládající osoba Pohledávky za účastníky sdružení Stát daňové pohledávky Krátkodobé poskytnuté zálohy Dohadné účty aktivní Jiné pohledávky C. IV. Krátkodobý finanční majetek C. IV. 1. Peníze Účty v bankách Krátkodobé cenné papíry a podíly D. I. Časové rozlišení D. I. 1. Náklady příštích období Příjmy příštích období AKTIVA CELKEM

15 15 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 ROZVAHA (pokračování) mil. Kč mil. Kč PASIVA A. Vlastní kapitál A. I. Základní kapitál A. I. 1. Základní kapitál A. II. Kapitálové fondy A. II. 1. Emisní ážio Ostatní kapitálové fondy 8 8 A. III. Rezervní fondy a ostatní fondy ze zisku A. III. 1. Zákonný rezervní fond A. IV. Výsledek hospodaření minulých let A. IV. 1. Nerozdělený zisk minulých let A. V. Výsledek hospodaření běžného účetního období B. Cizí zdroje B. I. Rezervy B. I. 1. Rezerva na daň z příjmů Ostatní rezervy B. II. Dlouhodobé závazky B. II. 1. Závazky z obchodních vztahů Dlouhodobé přijaté zálohy Odložený daňový závazek B. III. Krátkodobé závazky B. III. 1. Závazky z obchodních vztahů Závazky k účastníkům sdružení Závazky k zaměstnancům Závazky ze sociálního zabezpečení a zdravotního pojištění Stát daňové závazky a dotace Krátkodobé přijaté zálohy Dohadné účty pasivní Jiné závazky B. IV. Bankovní úvěry a výpomoci B. IV. 1. Krátkodobé bankovní úvěry C. Časové rozlišení C. I. 1. Výnosy příštích období PASIVA CELKEM

16 16 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY Rok končící 31. prosince mil. Kč mil. Kč I. Tržby za prodej zboží A. Náklady vynaložené na prodané zboží Obchodní marže II. Výkony II. 1. Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb Aktivace B. Výkonová spotřeba B. 1. Spotřeba materiálu a energie Služby Přidaná hodnota C. Osobní náklady C. 1. Mzdové náklady Odměny členům orgánů společnosti Náklady na sociální zabezpečení a zdravotní pojištění Sociální náklady D. Daně a poplatky E. Odpisy dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku III. Tržby z prodeje dlouhodobého majetku a materiálu III. 1. Tržby z prodeje dlouhodobého majetku III. 2. Tržby z prodeje materiálu 5 0 F. Zůstatková cena prodaného dlouhodobého majetku a materiálu F. 1. Zůstatková cena prodaného dlouhodobého majetku Prodaný materiál 5 36 G. Zvýšení rezerv a opravných položek v provozní oblasti IV. Ostatní provozní výnosy H. Ostatní provozní náklady * Provozní výsledek hospodaření VIII. Výnosy z krátkodobého finančního majetku 5 9 IX. Výnosy z přecenění cenných papírů a derivátů L. Náklady z přecenění cenných papírů a derivátů X. Výnosové úroky N. Nákladové úroky 1 1 XI. Ostatní finanční výnosy O. Ostatní finanční náklady * Finanční výsledek hospodaření Q. Daň z příjmů za běžnou činnost Q. 1. splatná odložená ** Výsledek hospodaření za běžnou činnost *** Výsledek hospodaření za účetní období **** Výsledek hospodaření před zdaněním

17 17 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 PŘEHLED O PENĚŽNÍCH TOCÍCH mil. Kč mil. Kč Peněžní toky z provozní činnosti Výsledek hospodaření před zdaněním A.1. Úpravy o nepeněžní operace: A.1.1. Odpisy stálých aktiv A.1.2. Změna stavu rezerv a opravných položek A.1.3. Zisk z prodeje stálých aktiv A.1.4. Vyúčtované nákladové a výnosové úroky A.1.5. Úpravy o ostatní nepeněžní operace A* Čistý peněžní tok z provozní činnosti před zdaněním a změnami pracovního kapitálu A.2. Změny stavu nepeněžních složek pracovního kapitálu: A.2.1. Změna stavu pohledávek a přechodných účtů aktiv A.2.2. Změna stavu krátkodobých závazků a přechodných účtů pasiv A.2.3. Změna stavu zásob A.2.4. Změna stavu krátkodobého finančního majetku A** Čistý peněžní tok z provozní činnosti před zdaněním A.3. Úroky vyplacené -1-1 A.4. Úroky přijaté A.5. Zaplacená daň z příjmů za běžnou činnost A*** Čistý peněžní tok z provozní činnosti Peněžní toky z investiční činnosti B.1. Výdaje spojené s nabytím stálých aktiv B.2. Příjem z titulu snížení kupní ceny podniku 0 53 B.3. Příjmy z prodeje stálých aktiv B.4. Půjčky a úvěry spřízněným osobám B*** Čistý peněžní tok z investiční činnosti Peněžní toky z finanční činnosti C.1. Vyplacené dividendy C*** Čistý peněžní tok z finanční činnosti Čisté zvýšení peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů Stav peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů na počátku roku Stav peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů na konci roku

18 18 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY ZA ROK 2011 Název společnosti: T-Mobile Czech Republic a.s. Sídlo: Tomíčkova 2144/1, Praha 4, Právní forma: akciová společnost IČO: Zápis v obchodním rejstříku: Městský soud v Praze, oddíl B, vložka 3787

19 19 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 OBSAH 1 VŠEOBECNÉ INFORMACE 1.1 Založení a charakteristika Společnosti 1.2 Vlastnická struktura Společnosti 1.3 Licence a ochranné známky 1.4 Statutární a dozorčí orgány 2 ÚČETNÍ METODY A OBECNÉ ÚČETNÍ ZÁSADY 2.1 Zásady účetnictví 2.2 Způsoby ocenění Dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek Cenné papíry a podíly Zásoby 2.3 Nákup části podniku a goodwill 2.4 Odpisový plán 2.5 Způsob stanovení opravných položek k majetku a rezerv Opravné položky Rezervy 2.6 Zachycení výnosů 2.7 Přepočet cizích měn 2.8 Odložená daň 2.9 Řízení finančních rizik 2.10 Leasing 2.11 Zaměstnanecké požitky 2.12 Přehled o peněžních tocích 2.13 Spřízněné strany 2.14 Následné události 3 DOPLŇUJÍCÍ ÚDAJE K ROZVAZE A VÝKAZU ZISKU A ZTRÁTY 3.1 Dlouhodobý majetek Dlouhodobý nehmotný majetek Dlouhodobý hmotný majetek Finanční investice 3.2 Zásoby 3.3 Pohledávky Krátkodobé pohledávky Dlouhodobé pohledávky 3.4 Krátkodobý finanční majetek 3.5 Časové rozlišení Náklady příštích období 3.6 Vlastní kapitál Základní kapitál a kapitálové fondy Dividendy 3.7 Rezervy 3.8 Krátkodobé závazky 3.9 Bankovní úvěry a výpomoci 3.10 Finanční instrumenty 3.11 Časové rozlišení Výnosy příštích období 3.12 Podmíněné závazky a podmíněná aktiva

20 20 T-Mobile a.s. / výroční zpráva Záruky a garance 3.14 Výnosy a náklady z provozní činnosti Provozní výnosy podle hlavních činností Provozní výnosy a náklady 3.15 Výnosy a náklady z finanční činnosti 3.16 Transakce a zůstatky vůči spřízněným osobám 3.17 Daně Splatná daň z příjmů právnických osob Odložená daň 4 ZAMĚSTNANCI A ŘÍDÍCÍ PRACOVNÍCI 5 ODMĚNA AUDITORSKÉ SPOLEČNOSTI 6 UDÁLOSTI PO DATU ÚČETNÍ ZÁVĚRKY

21 21 T-Mobile a.s. / výroční zpráva VŠEOBECNÉ INFORMACE 1.1 Založení a charakteristika Společnosti Společnost T-Mobile Czech Republic a.s. (dále jen Společnost ) se sídlem Tomíčkova 2144/1, Praha 4, byla založena dne 15. února 1996 jako akciová společnost působící v České republice. Společnost je integrovaným operátorem komunikačních sítí poskytujícím mobilní a fixní služby elektronických komunikací. Společnost je na základě osvědčení Českého telekomunikačního úřadu č. 310/3, čj / ze dne 4. března 2011 oprávněna zajišťovat veřejnou komunikační síť a poskytovat služby elektronických komunikací na území České republiky. K 31. prosinci 2011 byla organizační struktura tvořena šesti úseky Úsek generálního ředitele, Úsek marketingu, Finanční úsek, Úsek prodeje a služeb zákazníkům, Technologický úsek a Úsek lidských zdrojů. 1.2 Vlastnická struktura Společnosti Vlastnická struktura Společnosti byla k 31. prosinci 2011 a k 31. prosinci 2010 následující: Akcionář Počet akcií Splacený základní kapitál tis. ks mil. Kč % CMobil B.V ,77 TMCZ Holdco II (Lux) S.à.r.l ,23 Celkem ,00 Vlastnická práva ve Společnosti se řídí ustanoveními akcionářské smlouvy uzavřené mezi společnostmi CMobil B.V. a ČESKÉ RADIOKOMUNIKACE a.s. Společnost TMCZ Holdco II (Lux) S.à.r.l. (dříve CESKE RADIOKOMUNIKACE S.à.r.l.) vstoupila do práv a povinností stanovených akcionářskou smlouvou na základě uzavření dohody označené jako Adherence Agreement dne 13. listopadu Konečnou mateřskou společností v průběhu účetních období končících 31. prosince 2011 a 31. prosince 2010 byla Deutsche Telekom AG ( DTAG ), která ovládá CMobil B.V. prostřednictvím společnosti T-Mobile Global Holding Nr. 2 GmbH. 1.3 Licence a ochranné známky Společnost má k 31. prosinci 2011 v držení tyto příděly rádiových kmitočtů: příděl rádiových kmitočtů pro zajišťování veřejné mobilní sítě elektronických komunikací ve standardu GSM v kmitočtových pásmech 900 MHz a 1800 MHz na dobu platnosti 20 let (pozbývá platnosti v roce 2024); příděl rádiových kmitočtů pro zajišťování veřejné mobilní sítě elektronických komunikací ve standardu UMTS v kmitočtovém pásmu 2,1 GHz a 28 GHz na dobu platnosti 20 let (pozbývá platnosti v roce 2024); příděl rádiových kmitočtů pro zajišťování veřejné mobilní sítě elektronických komunikací v kmitočtovém pásmu 872 MHz na dobu platnosti 10 let (pozbývá platnosti v roce 2015). Příděly rádiových kmitočtů jsou dále v textu účetní závěrky zkráceně nazývány licencemi.

22 22 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 V rejstříku vedeném Úřadem průmyslového vlastnictví ČR je Společnost zapsána jako majitel jednasedmdesáti registrovaných ochranných známek. Na základě sublicenční smlouvy uzavřené mezi Společností a Deutsche Telekom AG (právní nástupce T-Mobile International AG) je Společnost oprávněna užívat rovněž příslušné ochranné známky zaregistrované v České republice společností DTAG. 1.4 Statutární a dozorčí orgány Personální obsazení představenstva k 31. prosinci 2011 bylo následující: Roland Mahler předseda představenstva Terrence Edward Valeski místopředseda představenstva Craig Nimrod Butcher člen představenstva Milan Vašina člen představenstva Ralph Roland Rentschler člen představenstva Albert Pott člen představenstva Robert Chmelař člen představenstva Personální obsazení představenstva k 31. prosinci 2010 bylo následující: Roland Mahler předseda představenstva Terrence Edward Valeski člen představenstva Craig Nimrod Butcher člen představenstva Robert Hauber člen představenstva Otakar Král člen představenstva Albert Pott člen představenstva Kerim Turkmen člen představenstva Personální obsazení dozorčí rady k 31. prosinci 2011 bylo následující: Cornelia Elisabeth Sonntag předsedkyně dozorčí rady Ratko Jovic místopředseda dozorčí rady Monika Vobořilová člen dozorčí rady Martina Kemrová člen dozorčí rady Antonius Joseph Zijlstra člen dozorčí rady Hans-Peter Schultz člen dozorčí rady Zvolení pana Jovice místopředsedou dozorčí rady nebylo k datu schválení účetní závěrky zaznamenáno v obchodním rejstříku. Personální obsazení dozorčí rady k 31. prosinci 2010 bylo následující: Cornelia Elisabeth Sonntag předsedkyně dozorčí rady Robert Chmelař místopředseda dozorčí rady Monika Vobořilová člen dozorčí rady Martina Kemrová člen dozorčí rady Antonius Joseph Zijlstra člen dozorčí rady Hans-Peter Schultz člen dozorčí rady

23 23 T-Mobile a.s. / výroční zpráva ÚČETNÍ METODY A OBECNÉ ÚČETNÍ ZÁSADY 2.1 Zásady účetnictví Účetní závěrka je sestavena v souladu s účetními předpisy platnými v České republice a v historických cenách. Deriváty a cenné papíry jsou vykázány v reálné hodnotě. Účetní závěrka Společnosti je sestavena k 31. prosinci Účetním obdobím je kalendářní rok od 1. ledna 2011 do 31. prosince Finanční údaje v této účetní závěrce jsou vyjádřeny v milionech korun českých (mil. Kč). 2.2 Způsoby ocenění Dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek Dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek kromě pozemků je oceněn pořizovací cenou sníženou o kumulované odpisy a o opravnou položku. Pořizovací cena zahrnuje cenu pořízení, dopravné, clo, poplatky za instalaci a ostatní související náklady. Dlouhodobý nehmotný majetek představuje zejména následující položky: i) Licence UMTS Licence UMTS představuje právo provozovat mobilní komunikační sítě na území České republiky ve standardu UMTS. Licence je vykázána ve výši ceny pořízení snížené o kumulované odpisy. Licence začala být komerčně užívána v říjnu Licence je odpisována lineárně po dobu předpokládané životnosti. Dobou životnosti licence se předpokládá období od okamžiku, kdy je licence komerčně užívaná, do konce její platnosti v roce ii) Licence GSM Licence GSM představuje právo k poskytování komunikačních služeb na území České republiky a k výstavbě a provozování komunikačního zařízení ve standardu GSM. Licence je vykázána ve výši ceny pořízení snížené o kumulované odpisy. Licence je odpisována lineárně po dobu předpokládané životnosti. Dobou životnosti licence se předpokládá období od okamžiku, kdy je licence komerčně užívaná, do konce její platnosti v roce iii) Software Kapitalizované náklady na software zahrnují licenční poplatky za užívání softwaru, náklady na poradenské služby spojené s implementací softwaru a také interní mzdové náklady přímo související s integrací nakoupeného softwaru. Software je odpisován po dobu očekávané využitelnosti, tzn. dva, tři roky nebo po dobu trvání smlouvy. Náklady na poradenské služby, které vznikají po zařazení příslušného softwarového systému do užívání a nesplňují kritéria pro kapitalizaci, jsou účtovány do nákladů v okamžiku vzniku. Výdaje na vývoj jsou obecně vykazovány jako náklady v době jejich vzniku. Tyto náklady jsou kapitalizovány, pouze pokud jsou vytvořeny vlastní činností k obchodování s nimi anebo nabyty od jiných osob. Náklady na vývoj jsou odpisovány rovnoměrným způsobem po dobu očekávaného komerčního využití, ne však déle než pět let. Společnost neprovádí výzkum. Náklady na opravy a údržbu dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku se účtují přímo do nákladů. Rezerva je tvořena pro významné opravy, které bude podle odhadu vedení Společnosti třeba provést v budoucích účetních obdobích.

24 24 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 Technické zhodnocení dlouhodobého hmotného majetku a dlouhodobého nehmotného majetku přesahující 40 tis. Kč za rok je v případě dlouhodobého hmotného majetku, resp. každé dokončené technické zhodnocení v případě dlouhodobého nehmotného majetku aktivováno. Jestliže technické zhodnocení tuto částku nepřevýší, je účtováno přímo do nákladů Cenné papíry a podíly Společnost rozděluje cenné papíry a podíly, které nejsou podílem v dceřiné nebo přidružené společnosti, do následujících kategorií: cenné papíry k obchodování, realizovatelné cenné papíry a cenné papíry držené do splatnosti. Cenné papíry a podíly jsou při nákupu vykázány v pořizovací ceně včetně transakčních nákladů. Součástí pořizovací ceny nejsou úroky z úvěru na pořízení cenného papíru a náklady spojené s jeho držbou. Cenné papíry držené do splatnosti jsou následně oceňovány naběhnutou hodnotou. Ostatní cenné papíry jsou oceňovány reálnou hodnotou. Jako reálnou hodnotu Společnost používá tržní hodnotu cenných papírů k datu účetní závěrky. Ocenění cenných papírů neobchodovaných na veřejných trzích je provedeno na základě kvalifikovaného odhadu provedeného vedením Společnosti. Cenné papíry, jejichž reálnou hodnotu nelze spolehlivě určit, jsou oceňovány v pořizovacích cenách snížených o opravnou položku. Zisky a ztráty vyplývající ze změn reálné hodnoty cenných papírů k obchodování jsou vykázány ve výkazu zisku a ztráty v období, ve kterém nastanou. Nerealizované zisky a ztráty vyplývající ze změn reálné hodnoty realizovatelných cenných papírů jsou vykázány ve vlastním kapitálu a jsou zahrnuty do výkazu zisku a ztráty v okamžiku realizace nebo trvalého znehodnocení Zásoby Nakoupené zásoby jsou oceňovány pořizovací cenou sníženou o opravnou položku. Pořizovací cena nakupovaných zásob zahrnuje zejména cenu pořízení a ostatní náklady spojené s dodáním zásob na místo uskladnění. Tyto náklady zahrnují zejména clo, skladovací poplatky při dopravě a dopravné za dodání na místo skladování. Pro veškeré úbytky nakoupených zásob užívá Společnost metodu váženého průměru. 2.3 Nákup části podniku a goodwill Při nákupu části podniku je převzatý majetek a předané závazky v účetnictví Společnosti zachycen v přeceněných hodnotách. Goodwill představuje kladný nebo záporný rozdíl mezi oceněním části podniku ve smyslu obchodního zákoníku, a souhrnem jeho individuálně přeceněných složek majetku sníženým o převzaté závazky. Goodwill je rovnoměrně odpisován do nákladů šedesát měsíců od nabytí části podniku. Záporný goodwill je rovnoměrně odpisován do výnosů šedesát měsíců od nabytí části podniku. O případnou následnou změnu kupní ceny části podniku je upravena hodnota goodwillu nebo záporného goodwillu, a to beze změny doby odpisování. 2.4 Odpisový plán Společnost odpisuje dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek lineárně na základě ročních sazeb dle odborného odhadu doby životnosti. Odpisování začíná v měsíci, kdy jsou splněny všechny právní a technické požadavky v souladu s českou legislativou. V případě dlouhodobého nehmotného majetku počátek odepisování začíná pro daňové účely v následujícím měsíci.

25 25 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 Účetní doby životnosti pro hlavní skupiny majetku jsou následující: Kategorie majetku Doba životnosti (v letech) Výdaje na vývoj 2 5 Software 2 3 roky nebo podle doby platnosti smlouvy Ocenitelná práva licence 8 20 let nebo podle doby platnosti licence Budovy, stavby a technická zhodnocení pronajatých budov let nebo podle doby pronájmu Provozní zařízení: Technologická zařízení sítě (GSM, UMTS) 3 10 Dopravní prostředky, výpočetní technika a kancelářské vybavení 3 13 Společnost neodpisuje pozemky. Pro daňové odpisy je používána metoda lineárního odpisování s výjimkou zařízení sítě GSM/UMTS, které je pro daňové účely odpisováno zrychlenou metodou. Odpisový plán je v průběhu používání dlouhodobého majetku aktualizován na základě očekávané doby životnosti a předpokládané zbytkové hodnoty majetku. 2.5 Způsob stanovení opravných položek k majetku a rezerv Opravné položky Opravné položky k dlouhodobému hmotnému a nehmotnému majetku V případě, že zůstatková hodnota majetku přesahuje jeho odhadovanou zpětně získatelnou částku, je jeho zůstatková hodnota snížena na tuto částku prostřednictvím opravné položky. Zpětně získatelná částka je stanovena na základě očekávaných budoucích peněžních toků generovaných daným aktivem. Opravná položka k pohledávkám Společnost vytváří opravnou položku k pohledávkám na základě věkové struktury pohledávek a na základě informací týkajících se platební morálky zákazníků a obchodních zástupců. Opravná položka je vytvořena procentní částkou z nominální hodnoty pohledávek v rozsahu od 2 % do 100 %. Zálohy zaplacené zákazníky na začátku smluvního období se započítávají s pohledávkami po lhůtě splatnosti. Opravné položky nejsou tvořeny k pohledávkám v rámci skupiny DTAG. Opravná položka k zásobám Opravná položka k pomaluobrátkovým a zastaralým zásobám je tvořena na základě analýzy obrátkovosti zásob a na základě individuálního posouzení zásob Rezervy Společnost tvoří rezervy na krytí svých závazků nebo výdajů, u nichž je pravděpodobné, že nastanou, je znám jejich účel, avšak není přesně známa jejich výše, nebo časový rozvrh úhrady. Rezervy však nejsou tvořeny na běžné provozní výdaje nebo na výdaje přímo související s budoucími příjmy. Při tvorbě rezerv Společnost bere v úvahu všechna předvídatelná rizika a možné ztráty. Společnost vykazuje závazek z titulu povinnosti uvést pronajaté lokality do původního stavu v souladu s podmínkami nájemních smluv. Rezerva spojená s tímto závazkem je vytvářena lineárně po dobu předpokládaného užívání pronajaté lokality. V případě vypořádání závazku v jiné než účetní hodnotě je k datu vypořádání realizován zisk nebo ztráta, které jsou vykázány ve výkazu zisku a ztráty.

26 26 T-Mobile a.s. / výroční zpráva Zachycení výnosů Hlavní část výnosů tvoří výnosy z hlasových služeb, mezi něž patří zejména výnosy za vnitrostátní či zahraniční (roaming) hovorné zákazníků a výnosy za propojení hovorů zákazníků ostatních operátorů komunikačních sítí do sítě Společnosti. Výnosy z propojení hovorů jsou účtovány na základě platných smluv. Další významnou část výnosů tvoří měsíční paušály zákazníků, výnosy z nehlasových služeb, mezi něž patří zejména SMS, datové přenosy a MMS, a výnosy z prodeje telefonních přístrojů a příslušenství. Výnosy od tarifních zákazníků se účtují na základě skutečného provozu a jsou zaúčtovány v měsíčních zúčtovacích cyklech. Výnosy z prodeje předplacených karet jsou časově rozlišeny a na základě provozních dat vykázány v okamžiku, kdy zákazník využije předplacený kredit. Aktivační poplatek zahrnutý ve výnosech z předplacených sad a od tarifních zákazníků je rozeznán v období, kdy si zákazník kartu aktivoval. Výnosy z prodeje telefonních přístrojů a příslušenství jsou vykázány v okamžiku prodeje zboží zákazníkovi či nezávislému obchodnímu zástupci. Úrokový výnos se vykazuje časově rozlišený s použitím metody efektivní úrokové sazby. 2.7 Přepočet cizích měn Transakce prováděné v cizích měnách jsou přepočteny a zaúčtovány kurzem České národní banky platným v den transakce. Zůstatky peněžních aktiv, pohledávek a závazků vedených v cizích měnách byly přepočteny devizovým kurzem zveřejněným Českou národní bankou k rozvahovému dni. Všechny kurzové zisky a ztráty z přepočtu peněžních aktiv, pohledávek a závazků jsou účtovány do výkazu zisku a ztráty. Výjimkou jsou kurzové zisky a ztráty vzniklé z transakcí, pro jejichž zobrazení ve finančních výkazech Společnost aplikuje zajišťovací účetnictví, a pokud jde o zajištění budoucích peněžních toků, jsou vykázány ve vlastním kapitálu. 2.8 Odložená daň Odložená daň se vykazuje u všech přechodných rozdílů mezi zůstatkovou hodnotou aktiva nebo závazku v rozvaze a jejich daňovou hodnotou s použitím očekávané zákonné sazby daně z příjmů platné pro rok, v němž bude uplatněna. Odložená daň z příjmů účtovaná do výkazu zisku a ztráty je stanovena jako změna čisté odložené daňové pohledávky nebo čistého odloženého daňového závazku během roku, s výjimkou odložené daně z přechodných rozdílů na položkách vykazovaných přímo do vlastního kapitálu. Přechodné rozdíly vznikají především z rozdílů účetních a daňových odpisů dlouhodobého majetku, ze změny stavu daňově neuznatelných opravných položek a nedaňových rezerv a z přecenění ostatních aktiv a závazků. Odložená daňová pohledávka je zaúčtovaná, pokud je pravděpodobné, že ji bude možné daňově uplatnit v následujících účetních obdobích.

27 27 T-Mobile a.s. / výroční zpráva Řízení finančních rizik Principy řízení finančních rizik Z činnosti Společnosti vyplývá řada finančních rizik, zejména riziko z pohybu měnových kurzů, úrokových sazeb a tržních cen ovlivňujících její aktiva, závazky a plánované transakce. Celková strategie řízení rizik Společnosti se soustředí na nepředvídatelnost finančních trhů a snaží se minimalizovat potenciální negativní dopady na finanční výsledky Společnosti prostřednictvím běžných provozních a finančních aktivit. Za tímto účelem jsou na základě vyhodnocení rizika použity vybrané derivátové a nederivátové zajišťovací nástroje. Deriváty jsou užívány výhradně jako zajišťovací nástroj a ne jako nástroj k obchodování a spekulacím. Za účelem řízení úvěrového rizika jsou zajišťovací transakce obecně uzavírány s institucemi, které splňují požadavky zajišťovací strategie Společnosti na minimální ratingové hodnocení. Řízení finančních rizik provádí oddělení treasury Společnosti podle postupů a směrnic stanovených představenstvem Společnosti s výjimkou úvěrového rizika vyplývajícího z obchodního styku, které řídí oddělení řízení kreditních rizik. Tržní rizika a) měnové riziko Společnost operuje na mezinárodních trzích a je vystavena měnovému riziku zejména ve vztahu k EUR. Měnové riziko vzniká z budoucích obchodních transakcí, aktiv a závazků denominovaných v cizích měnách. Společnost pro zajištění měnového rizika spojeného s cizoměnovými dodavatelsko-odběratelskými vztahy používá finanční nástroje, zejména měnové forwardové smlouvy. b) úrokové riziko Společnost investuje do finančních aktiv s krátkodobou splatností a fixní úrokovou sazbou. Takovéto nástroje nejsou vystaveny riziku fluktuace úrokových měr, a proto Společnost toto riziko aktivně neřídí. Úvěrové riziko Výběr protistran pro finanční transakce s hotovostí je omezen na vysoce bonitní instituce a je regulován podle postupů a směrnic stanovených v investiční strategii schválené valnou hromadou Společnosti. Společnost provádí pouze finanční transakce, jejichž původce nebo zajistitel má hodnocení úvěrové způsobilosti dané nezávislými globálními ratingovými agenturami bezpečně na investičním stupni (tzn. alespoň na stupni BBB+ / Baa1) a zároveň je možné indikátory úvěrové kvality kontinuálně monitorovat prostřednictvím finančního trhu. Úvěrové riziko spojené s protistranami obchodních transakcí řídí Společnost za použití různých nástrojů, jako je pojištění, bankovní záruky, kreditní limity, diferencovaný vymáhací proces apod. Riziko likvidity Obezřetné řízení rizika likvidity předpokládá udržování dostatečné úrovně hotovosti a obchodovatelných cenných papírů, dostupnosti financování z přiměřeného objemu úvěrových produktů určených k tomuto účelu a schopnosti uzavřít tržní pozice. Cílem oddělení treasury je udržet pružnost financování prostřednictvím stálé dostupnosti všech těchto nástrojů určených k tomuto účelu.

28 28 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 Společnost udržuje likvidní rezervu ve formě kontokorentní a flexibilní úvěrové linky (viz poznámka 3.9 Bankovní úvěry a výpomoci), která zabezpečuje platební schopnost a finanční flexibilitu Společnosti. Historicky Společnost generuje k zajištění platební schopnosti a finanční flexibility dostatek peněžních prostředků, proto se necítí být významně vystavena riziku likvidity. Odhad reálné hodnoty finančních nástrojů Reálná hodnota finančních nástrojů obchodovaných na aktivních trzích (například veřejně obchodovaných derivátů, cenných papírů určených k obchodování a realizovatelných cenných papírů) je stanovena na základě tržních cen platných k rozvahovému dni. Pokud pro dané finanční aktivum nebo finanční závazek není tržní cena k dispozici, Společnost určuje reálnou hodnotu na základě diskontovaných peněžních toků s použitím úrokových sazeb běžných pro nástroje s podobným úvěrovým rizikem a zbývající splatností. Účtování derivátových finančních nástrojů a zajišťovacích aktivit Derivátové finanční nástroje jsou nejprve zachyceny v rozvaze v pořizovací ceně a následně přeceňovány na reálnou hodnotu. Při stanovení reálné hodnoty používá Společnost řadu metod, jako je například současná hodnota odhadovaných budoucích peněžních toků a budoucí hodnota peněžních toků za předpokladů vycházejících z tržních podmínek, které existovaly k datu rozvahy. Všechny deriváty jsou vykazovány v položce jiné pohledávky, mají-li pozitivní reálnou hodnotu, nebo v položce jiné závazky, je-li jejich reálná hodnota pro Společnost záporná. Deriváty vložené do jiných finančních nástrojů jsou vykazovány jako samostatné deriváty v případě, že jejich rizika a charakteristiky úzce nesouvisí s riziky a charakteristikami hostitelské smlouvy a hostitelská smlouva není vykázána v reálné hodnotě, s dopady změn reálné hodnoty do výkazu zisku a ztráty. Společnost používá cizoměnové forwardové smlouvy k zajištění očekávaných peněžních toků. Transakce nepřesahující ekvivalent 15 mil. EUR (387 mil. Kč) jsou účtovány jako deriváty k obchodování, kdy změny reálné hodnoty jsou vykázány jako výnosy či náklady z přecenění cenných papírů a derivátů. Společnost v roce 2011 a 2010 neaplikovala zajišťovací účetnictví Leasing Pořizovací cena majetku získaného formou finančního a operativního pronájmu není aktivována do dlouhodobého majetku. Leasingové splátky jsou účtovány do nákladů rovnoměrně po celou dobu trvání pronájmu. Budoucí leasingové splátky, které nejsou k rozvahovému dni splatné, jsou vykázány v příloze k účetní závěrce, ale nejsou zachyceny v rozvaze Zaměstnanecké požitky Na nevybranou dovolenou Společnost vytváří rezervu. Na odměny a bonusy zaměstnancům Společnost vytváří dohadnou položku pasivní. K financování státního důchodového pojištění hradí Společnost pravidelné odvody do státního rozpočtu. Společnost také poskytuje svým zaměstnancům penzijní připojištění prostřednictvím příspěvků do nezávislých penzijních fondů.

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2013 (v celých tisících Kč)

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2013 (v celých tisících Kč) Zpracované v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2013 (v celých tisících Kč) IČ 28747143 Obchodní firma nebo jiný název účetní

Více

VÝROK NEZÁVISLÉHO AUDITORA. Představenstvu a dozorčí radě akciové společnosti ČEZ, a. s.:

VÝROK NEZÁVISLÉHO AUDITORA. Představenstvu a dozorčí radě akciové společnosti ČEZ, a. s.: VÝROK NEZÁVISLÉHO AUDITORA Představenstvu a dozorčí radě akciové společnosti ČEZ, a. s.: Ověřili jsme přiloženou účetní závěrku společnosti ČEZ, a. s., sestavenou k 31. prosinci 2008 za období od 1. ledna

Více

VÝROK NEZÁVISLÉHO AUDITORA. Představenstvu a dozorčí radě akciové společnosti ČEZ, a. s.:

VÝROK NEZÁVISLÉHO AUDITORA. Představenstvu a dozorčí radě akciové společnosti ČEZ, a. s.: VÝROK NEZÁVISLÉHO AUDITORA Představenstvu a dozorčí radě akciové společnosti ČEZ, a. s.: Ověřili jsme přiloženou účetní závěrku společnosti ČEZ, a. s., sestavenou k 31. prosinci 2007 za období od 1. 1.

Více

Telefónica O2 Czech Republic - Finanční výsledky za rok 2008

Telefónica O2 Czech Republic - Finanční výsledky za rok 2008 Telefónica O2 Czech Republic - Finanční výsledky za rok 2008 24. února 2009 Telefónica O2 Czech Republic, a.s. oznamuje své auditované konsolidované finanční výsledky za rok 2008, připravené v souladu

Více

Pražská energetika, a.s. SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA DLE MEZINÁRODNÍCH STANDARDŮ PRO ÚČETNÍ VÝKAZNICTVÍ A ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA

Pražská energetika, a.s. SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA DLE MEZINÁRODNÍCH STANDARDŮ PRO ÚČETNÍ VÝKAZNICTVÍ A ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA DLE MEZINÁRODNÍCH STANDARDŮ PRO ÚČETNÍ VÝKAZNICTVÍ A ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA K 31. PROSINCI 2014 Výkaz zisku a ztráty (tis. Kč) Pozn. Výnosy z prodané elektřiny a plynu

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2009. ZPRACOVANÁ DLE vyhl. č. 500/2002 Sb. a ČESKÝCH ÚČETNÍCH STANDARDŮ

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2009. ZPRACOVANÁ DLE vyhl. č. 500/2002 Sb. a ČESKÝCH ÚČETNÍCH STANDARDŮ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2009 ZPRACOVANÁ DLE vyhl. č. 500/2002 Sb. a ČESKÝCH ÚČETNÍCH STANDARDŮ 1 Obsah: Zpráva auditora Prohlášení statutárních orgánů Oddíl I. Individuální účetní závěrka - Výsledovka k

Více

20 Výroční 14 zpráva

20 Výroční 14 zpráva 2014 Výroční zpráva I 01 I OBSAH Organizační struktura 2 Certifikace jakosti 3 Historie společnosti 4 Zpráva představenstva 5 Zpráva dozorčí rady 6 Zpráva nezávislého auditora 7 Zpráva auditora k výroční

Více

Výroční zpráva. Člen skupiny

Výroční zpráva. Člen skupiny Výroční zpráva Člen skupiny Obsah Základní informace o společnosti. 3 Úvodní slovo předsedy představenstva. 3 Orgány společnosti 4 Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti a stavu jejího

Více

8. Odložená daňová pohledávka

8. Odložená daňová pohledávka ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2013 (v celých tisících Kč) IČ 465 05 091 Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky DAKO-CZ, a.s. Sídlo nebo bydliště účetní jednotky a místo podnikání liší-li

Více

Telefónica O2 Czech Republic Finanční výsledky za rok 2010

Telefónica O2 Czech Republic Finanční výsledky za rok 2010 Telefónica O2 Czech Republic Finanční výsledky za rok 2010 18. února 2011 Telefónica O2 Czech Republic, a.s. oznamuje své auditované konsolidované finanční výsledky za rok 2010, připravené v souladu s

Více

v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví ve znění přijatém EU

v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví ve znění přijatém EU OHL ŽS, a.s. Burešova 938/17 660 02 Brno - střed Pololetní zpráva zpracovaná k 30. červnu 2009 v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví ve znění přijatém EU Podpis statutárního orgánu OHL

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Z A R O K 2 0 1 1

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Z A R O K 2 0 1 1 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Z A R O K 2 0 1 1 Název účetní jednotky: Sídlo účetní jednotky: Právní forma: Domovní správa Prostějov, s.r.o. Pernštýnské nám. 176/8, 796 01 Prostějov společnost s ručením omezeným

Více

PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA 31. PROSINCE 2003

PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA 31. PROSINCE 2003 PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA KONSOLIDOVANÝ VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY Poznámka 31. prosince 2003 31. prosince 2002 Úrokové výnosy 4 14 317 24 767 Úrokové náklady 4-8

Více

Společnost T-Mobile. 15 let na trhu

Společnost T-Mobile. 15 let na trhu 2011 Výroční zpráva 2 T-Mobile a.s. / výroční zpráva 2011 15 Společnost T-Mobile 15 let na trhu Společnost T-Mobile oslavila v roce 2011 své patnáctileté výročí působení na českém trhu. Za tuto dobu se

Více

Činnost společnosti ČSAD BUS Uherské Hradiště a.s.

Činnost společnosti ČSAD BUS Uherské Hradiště a.s. 2014 14 Činnost společnosti ČSAD BUS Uherské Hradiště a.s. Pro podnikání v oblasti pravidelné autobusové dopravy je v posledních letech typický trvale klesající počet přepravených cestujících a snaha o

Více

Obsah. Úvodní slovo jednatele společnosti... 2. Základní identifikační údaje o společnosti...3. Orgány společnosti... 4

Obsah. Úvodní slovo jednatele společnosti... 2. Základní identifikační údaje o společnosti...3. Orgány společnosti... 4 Obsah Úvodní slovo jednatele společnosti... 2 Základní identifikační údaje o společnosti...3 Orgány společnosti... 4 Úplná rozvaha, výkaz zisku a ztrát, výkaz cash flow... 5 Rozhodující investiční akce

Více

KORUNA ČESKÁ. Ing. Václav Černý, Ph.D. číslo dekretu Komory auditorů ČR: 1684 Na Okruhu 387/17 142 00 Praha 4

KORUNA ČESKÁ. Ing. Václav Černý, Ph.D. číslo dekretu Komory auditorů ČR: 1684 Na Okruhu 387/17 142 00 Praha 4 KORUNA ČESKÁ Monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska Senovážné náměstí 24, 110 00 Praha 1 ZPRÁVA AUDITORA o ověření roční účetní závěrky k 31.12.2010 Ing. Václav Černý, Ph.D. číslo dekretu Komory

Více

Olympik Holding, a.s. IČ 63998807

Olympik Holding, a.s. IČ 63998807 Příloha k účetní závěrce společnosti k 31. 12. 2008 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou

Více

Telefónica O2 Czech Republic Finanční výsledky za první pololetí 2010

Telefónica O2 Czech Republic Finanční výsledky za první pololetí 2010 Telefónica O2 Czech Republic Finanční výsledky za první pololetí 2010 28. července, 2010 Telefónica O2 Czech Republic, a.s. oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za první pololetí 2010,

Více

17.1 Nekonsolidované výkazy a příloha k účetní závěrce dle CAS k 31.12.2001. Obsah F-2. Výrok auditora

17.1 Nekonsolidované výkazy a příloha k účetní závěrce dle CAS k 31.12.2001. Obsah F-2. Výrok auditora 17.1 Nekonsolidované výkazy a příloha k účetní závěrce dle CAS k 31.12.2001 Obsah Výrok auditora F-2 Nekonsolidované výkazy a příloha účetní závěrky dle CAS Nekonsolidovaný výkaz zisků a ztrát Nekonsolidovaná

Více

FACTORING ČESKÉ SPOŘITELNY. Výroční zpráva 2008

FACTORING ČESKÉ SPOŘITELNY. Výroční zpráva 2008 FACTORING ČESKÉ SPOŘITELNY Výroční zpráva 2008 Klíčové údaje Celkový obrat Factoringu České spořitelny (v mil. Kč) 35 588 30 007 31 818 22 770 2005 2006 2007 2008 Celkový obrat společnosti Factoring České

Více

Úvodní slovo generálního ředitele a člena představenstva... 2. Základní údaje... 3. Orgány společnosti... 4

Úvodní slovo generálního ředitele a člena představenstva... 2. Základní údaje... 3. Orgány společnosti... 4 Výroční zpráva společnosti KOVOSVIT MAS, a.s. za rok Obsah Úvodní slovo generálního ředitele a člena představenstva... 2 Základní údaje... 3 Orgány společnosti... 4 Zpráva o podnikatelské činnosti společnosti

Více

výroční zpráva BB C - nová Brumlovka, a.s.

výroční zpráva BB C - nová Brumlovka, a.s. 213 výroční zpráva BB C - nová Brumlovka, a.s. Brumlovka - to je hlavně exkluzivní wellness a fitness Balance Club Brumlovka s 25metrovým bazénem Obsah představení společnosti 3 představenstvo 5 dozorčí

Více

Olympik Holding, a.s. IČ 63998807

Olympik Holding, a.s. IČ 63998807 Olympik Holding, a.s. Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Holding, a.s. k 31. 12. 2007 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Činnost společnosti ČSAD Uherské Hradiště a.s.

Činnost společnosti ČSAD Uherské Hradiště a.s. 2014 14 Činnost společnosti ČSAD Uherské Hradiště a.s. Rok 2014 znamenal pro ČSAD Uherské Hradiště další úspěšné období, ve kterém došlo jak k dalšímu rozvoji společnosti, tak bylo dosaženo výborných hospodářských

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2004

Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2004 Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2004 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Příloha je zpracována

Více

PATRIA FINANCE, a.s. Výroční zpráva 2004

PATRIA FINANCE, a.s. Výroční zpráva 2004 PATRIA FINANCE, a.s. Výroční zpráva 2004 25. března 2005 1 2 3 OBSAH Zpráva představenstva 3 Rozvaha 4 Výkaz zisku a ztráty 6 Přehled o změnách ve vlastním kapitálu 7 Příloha k účetní závěrce 8 Zpráva

Více

3 0 20 A V Á R P Z NÍ Č O R VÝ..r.o s o artis + C : K isk sign & t e D

3 0 20 A V Á R P Z NÍ Č O R VÝ..r.o s o artis + C : K isk sign & t e D VÝROČNÍ ZPRÁVA 2003 1 Obsah Úvodní slovo jednatele společnosti 2 Základní identifikační údaje o společnosti 4 Orgány společnosti 5 Úplná rozvaha, výkaz zisku a ztrát, výkaz cash flow 6 Vybrané části z

Více

CONQUEST ENTERTAINMENT A.S.

CONQUEST ENTERTAINMENT A.S. CONQUEST ENTERTAINMENT A.S. 31. března 2013 Výroční zpráva 2012 Obsah S L O V O P Ř E D S E D Y D O Z O R Č Í R A D Y.... 2 S L O V O P Ř E D S E D Y P Ř E D S T A V E N S T V A... 3 S T R U K T U R A

Více

PEGAS NONWOVENS SA ZPRÁVA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2016

PEGAS NONWOVENS SA ZPRÁVA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2016 PEGAS NONWOVENS SA ZPRÁVA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2016 26. května 2016 Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2016 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky

Více

1.TZ, DRUŽSTEVNÍ ZÁLOŽNA. Hasskova 22, 674 01 Třebíč. Výroční zpráva. Datum uveřejnění: 30. dubna 2008

1.TZ, DRUŽSTEVNÍ ZÁLOŽNA. Hasskova 22, 674 01 Třebíč. Výroční zpráva. Datum uveřejnění: 30. dubna 2008 2007 Hasskova 22, 674 01 Třebíč Výroční zpráva Datum uveřejnění: 30. dubna 2008 Obsah ÚVOD 3 Aktiva O nás 3 Závazky a vlastní kapitál 10 Úvodní slovo předsedy představenstva 3 Výnosy, náklady, zisky a

Více

Výroční zpráva 2013. Příloha k Výroční zprávě

Výroční zpráva 2013. Příloha k Výroční zprávě Výroční zpráva 2013 Příloha k Výroční zprávě 1 SPEED LEASE a.s. Příloha k účetní závěrce za rok 2013 Preambule: 4 1. OBECNÉ ÚDAJE 5 1.1 Založení a charakteristika společnosti 5 1.2 Předmět podnikání 5

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2006

Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2006 Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2006 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Příloha je zpracována

Více

F I N A N Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 1 O L T E R M & T D O L O M O U C

F I N A N Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 1 O L T E R M & T D O L O M O U C F I N A N Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 1 OLTERM & TD OLOMOUC Vybraná finanční data za poslední tři roky Rozvaha (v tis. Kč) 1999 2000 2001 Stálá aktiva 383 986 451 208 463 867 Oběžná aktiva 82 315 86 226 59

Více

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2007 ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo místo. MP INVEST, a.s. IČ Masná 1850/4 25 326 821

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2007 ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo místo. MP INVEST, a.s. IČ Masná 1850/4 25 326 821 Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky ROZVAHA (BILANCE) MP INVEST, a.s. ke dni 31.12.2007 ( v celých tisících Kč )

Více

PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY

PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY za rok 2014 Název společnosti: POLABÍ Vysoká, a.s. Sídlo: Vysoká nad Labem čp. 160 Právní forma: akciová společnost IČ: 252 90 142 OBSAH 1. OBECNÉ ÚDAJE... 3 1.1. ZALOŽENÍ A CHARAKTERISTIKA

Více

Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s.

Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. V ý r o č n í z p r á v a z a r o k 2 0 1 2 květen 2013 Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. 2012 Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. Aktiva Rozvaha aktiva

Více

MEZINÁRODNÍ AUDITORSKÝ STANDARD ISA 805 OBSAH. Datum účinnosti... 4 Cíl... 5 Definice... 6 Požadavky

MEZINÁRODNÍ AUDITORSKÝ STANDARD ISA 805 OBSAH. Datum účinnosti... 4 Cíl... 5 Definice... 6 Požadavky MEZINÁRODNÍ AUDITORSKÝ STANDARD ZVLÁŠTNÍ ASPEKTY AUDITY JEDNOTLIVÝCH ÚČETNÍCH VÝKAZŮ A SPECIFICKÝCH PRVKŮ, (Účinný pro audity účetních závěrek sestavených za období počínající 15. prosincem 2009 nebo po

Více

Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s.

Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. V ý r o č n í z p r á v a z a r o k 2 0 1 3 květen 2014 Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. 2013 Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. Vážení akcionáři,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI ABRA SOFTWARE A.S. ZA HOSPODÁŘSKÝ ROK 2013 1. 7. 2012-30. 6. 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI ABRA SOFTWARE A.S. ZA HOSPODÁŘSKÝ ROK 2013 1. 7. 2012-30. 6. 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI ABRA SOFTWARE A.S. ZA HOSPODÁŘSKÝ ROK 2013 1. 7. 2012-30. 6. 2013 ÚVOD...1 INFORMACE O VÝVOJI SPOLEČNOSTI, ČINNOSTI A STÁVAJÍCÍM HOSPODÁŘSKÉM POSTAVENÍ...2 INFORMACE O SKUTEČNOSTECH

Více

I. UÚdaje o společnosti a jejím řízení

I. UÚdaje o společnosti a jejím řízení 2 I. UÚdaje o společnosti a jejím řízení Název: Sídlo: AES Bohemia spol. s r.o. Průmyslová č.p. 748, Planá nad Lužnicí, 391 02 p. Sezimovo Ústí II. Právní forma: společnost s ručením omezeným IČO: 25106481

Více

VČP Net VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Obsah

VČP Net VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Obsah VČP Net VÝROČNÍ ZPRÁVA 20 Vybrané ukazatele (dle CAS) 20 20 Tržby (mil. Kč) 827 Výkony (mil. Kč) 827 EBITDA (mil. Kč) 829 Provozní zisk (mil. Kč) 447 Zisk před zdaněním (mil. Kč) 443 Zisk po zdanění (mil.

Více

OBSAH. Česká pojišťovna a.s. Obsah konsolidované účetní závěrky pro rok končící 31. prosincem 2003

OBSAH. Česká pojišťovna a.s. Obsah konsolidované účetní závěrky pro rok končící 31. prosincem 2003 Konsolidovaná účetní závěrka pro rok končící 31. prosincem 2003 Obsah konsolidované účetní závěrky pro rok končící 31. prosincem 2003 OBSAH Obsah...2 Konsolidované finanční výkazy...8 Konsolidovaná rozvaha...9

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 KDYNIUM A. S.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 KDYNIUM A. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 KDYNIUM A. S. OBSAH Obecná část 1. Hlavní ekonomické výsledky 7 2. Zpráva o podnikatelské činnosti společnosti a stavu jejího majetku 11 3. Historie společnosti 14 4. Koncern 15 5.

Více

REICO INVESTIČNÍ SPOLEČNOST ČESKÉ SPOŘITELNY. Výroční zpráva 2006

REICO INVESTIČNÍ SPOLEČNOST ČESKÉ SPOŘITELNY. Výroční zpráva 2006 REICO INVESTIČNÍ SPOLEČNOST ČESKÉ SPOŘITELNY Výroční zpráva 2006 Obsah 2 Základní údaje o společnosti 3 Náležitosti výroční zprávy 7 Údaje o významných skutečnostech 8 Zpráva o podnikatelské činnosti

Více

Telefónica O2 Czech Republic, a.s. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK KONČÍCÍ 31. PROSINCE 2007 SESTAVENÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ

Telefónica O2 Czech Republic, a.s. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK KONČÍCÍ 31. PROSINCE 2007 SESTAVENÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ Telefónica O2 Czech Republic, a.s. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK KONČÍCÍ 31. PROSINCE 2007 SESTAVENÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Účetní závěrka za

Více

Č. řádku IKF Rok Měsíc IČO Název a sídlo účetní jednotky: BH Štěrboholy a.s. 0 1 8 0 3 0 9 5 2013 12 27878635 Na Záhonech 1 14100 PRAHA 41

Č. řádku IKF Rok Měsíc IČO Název a sídlo účetní jednotky: BH Štěrboholy a.s. 0 1 8 0 3 0 9 5 2013 12 27878635 Na Záhonech 1 14100 PRAHA 41 VÝKAZ ZISKU A ZTRÁT v plném rozsahu k 31.12.213 (v celých tisících Kč) Č. řádku IKF Rok Měsíc IČO Název a sídlo účetní jednotky: BH Štěrboholy a.s. 1 8 3 9 5 213 12 27878635 Na Záhonech 1 141 PRAHA 41

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015. V ý r o č n í z p r á v a 2015 G W T r a i n R e g i o a. s. 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015. V ý r o č n í z p r á v a 2015 G W T r a i n R e g i o a. s. 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 V ý r o č n í z p r á v a 2015 G W T r a i n R e g i o a. s. 1 OBSAH 1 ZÁKLADNÍ PŘEDMĚTY ČINNOSTI... 3 2 ČLENOVÉ ORGÁNŮ SPOLEČNOSTI... 3 2.1 PŘEDSTAVENSTVO... 3 2.2 DOZORČÍ RADA...

Více

Zpráva nezávislého auditora

Zpráva nezávislého auditora Zpráva nezávislého auditora pro Akademii ved Ceské republiky Provedl jsem audit priložené úcetní záverky úcetní jednotky Ústav živocišné fyziologie a genetiky AV CR, v.v.i., která se skládá z rozvahy k

Více

Stojíme na zdravých základech

Stojíme na zdravých základech 2010 Výroční zpráva Stojíme na zdravých základech Příznivá situace na trhu a spolehlivě zvolená investiční strategie Penzijního fondu České pojišťovny způsobily vytvoření historicky rekordního zisku ve

Více

2012 Výroční zpráva,

2012 Výroční zpráva, 2012 Výroční zpráva, Pohřební a hřbitovní služby města Brna, a. s. Obsah: 1. Základní identifikační údaje o společnosti 2. Profil společnosti a předmět podnikání 3. Orgány společnosti a jejich složení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 TEZAS servis a.s. Sídlo společnosti: Panelová 289, 19 15 PRAHA 9 Satalice IČ: 2476518 DIČ: CZ2476518 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 21 I. ÚVOD II. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 21 1. Základní údaje o společnosti 2. Údaje

Více

Příloha ke konsolidované účetní závěrce. za rok 2014. Pivovary Lobkowicz Group, a.s. Sídlo: Hvězdova 1716/2b 140 78 Praha 4 IČ: 27258611

Příloha ke konsolidované účetní závěrce. za rok 2014. Pivovary Lobkowicz Group, a.s. Sídlo: Hvězdova 1716/2b 140 78 Praha 4 IČ: 27258611 Příloha ke konsolidované účetní závěrce za rok 2014 Název společnosti: Právní forma: akciová společnost Sídlo: Hvězdova 1716/2b 140 78 Praha 4 IČ: 27258611 1 OBSAH 1. Obecné údaje 3 2. Vymezení konsolidačního

Více

1. Úvodní slovo. Společnost TON ENERGO a.s. nemá organizační složku v zahraničí.

1. Úvodní slovo. Společnost TON ENERGO a.s. nemá organizační složku v zahraničí. OBSAH 1. Úvodní slovo 2. Základní údaje o společnosti 3. Roční účetní závěrka 4. Zpráva auditora 5. Cíle společnosti pro rok 2014 6. Návrh na vypořádání výsledku hospodaření za rok 2013 7. Zpráva dozorčí

Více

Úvodní slovo jednatele společnosti

Úvodní slovo jednatele společnosti Výroční zpráva 2013 Úvodní slovo jednatele společnosti V roce 2013 byl základ společnosti tvořen čtyřmi divizemi: 1. Divize nákladní dopravy zajišťuje nákladní dopravu tuzemskou i mezinárodní v rozsahu

Více

ROZVAHA. Alibona, a.s. Svatoplukova 909 Litovel 78401

ROZVAHA. Alibona, a.s. Svatoplukova 909 Litovel 78401 ROZVAHA A K T I V A AKTIVA CELKEM B. Dlouhodobý majetek B.I. Dlouhodobý nehmotný majetek B.I.3. Software B.I.6. Jiný dlouhodobý nehmotný majetek B.II. Dlouhodobý hmotný majetek B.II.1. Pozemky B.II.2.

Více

MEZINÁRODNÍ STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ IFRS specialista

MEZINÁRODNÍ STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ IFRS specialista MEZINÁRODNÍ STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ IFRS specialista Číselný kód adepta (tento kód napište do levé spodní části každého dalšího použitého volného listu papíru s řešením příkladů) Kalkulačka (jméno

Více

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015 26. listopadu 2015 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za prvních devět

Více

Britská. životní pojišťovna. Výroční zpráva

Britská. životní pojišťovna. Výroční zpráva Britská životní pojišťovna Výroční zpráva Aviva životní pojišťovna, a.s., za rok 2003 Přinášíme Vám to nejlepší z britské tradice obsah 4 Zpráva o podnikatelské činnosti společnosti a stavu jejího majetku

Více

INDIVIDUÁLNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA

INDIVIDUÁLNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ISO 9001:2000 INDIVIDUÁLNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA (neauditovaná) k 31. 12. 2006 ROZVAHA AKTIVA Pozn. Dlouhodobá aktiva 356 388 364 498 Pozemky, budovy a zařízení 1 351 752 359 651 Dlouhodobé investice 2 4 272

Více

Vývoj složení zákazníků Allianz penzijního fondu

Vývoj složení zákazníků Allianz penzijního fondu Allianz penzijní fond, a. s. Výroční zpráva 2001 Vývoj složení zákazníků Allianz penzijního fondu Počet klientů Allianz penzijního fondu, a. s., vzrostl v roce 2001 o 6 %; výrazný nárůst o 11 % zaznamenali

Více

Tabulková část informační povinnosti investičních a podílových fondů

Tabulková část informační povinnosti investičních a podílových fondů Tabulková část informační povinnosti investičních a podílových fondů Základní údaje Název fondu (pro PF), CONSUS investiční fond, a. s. Obchodní firma (IF): ISIN / SIN: ISIN / SIN: ISIN / SIN: CZ0008028305

Více

PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE K 31.12.2006

PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE K 31.12.2006 Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. Novoměstská 626, 537 28 Chrudim IČ: 48171590 PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE K 31.12.2006 (zpracováno podle vyhlášky číslo 500/2002 Sb.) únor 2007-1 - I. Informace podle 39

Více

OMNIPOL a. s. Zpráva 2001

OMNIPOL a. s. Zpráva 2001 OMNIPOL a. s. Zpráva 2001 ZPRÁVA 2001 ÚVODNÍ SLOVO PØEDSEDY PØEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍHO ØEDITELE................................. 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI...................... 4 STRUKTURA

Více

Obsah: Výroční zpráva byla sestavena ke dni 22. 5. 2015. Ing. František Urbaník jednatel AISE, s. r.o.

Obsah: Výroční zpráva byla sestavena ke dni 22. 5. 2015. Ing. František Urbaník jednatel AISE, s. r.o. Výroční zpráva 2014 Obsah: [ 3 ] Slovo ředitele společnosti [ 4 ] Informace o společnosti [ 5 ] Zpráva auditora k účetní závěrce [ 6 ] Účetní závěrka [ 19 ] Zpráva o vztazích [ 25 ] Zpráva auditora k výroční

Více

129 ŘEŠENÍ ZKOUŠKA IFRS SPECIALISTA 6/2009

129 ŘEŠENÍ ZKOUŠKA IFRS SPECIALISTA 6/2009 129 ŘEŠENÍ ZKOUŠKA IFRS SPECIALISTA 6/2009 1 (a) Konsolidovaný výkaz o finanční situaci skupiny Liška za rok končící 31. 12. 2008 tis. Kč Pozemky, budovy a zařízení (7 680 + 4 970 + 70 10 výpočet (i))

Více

ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY SPRÁVNÍ RADY

ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY SPRÁVNÍ RADY VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 OBSAH ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY SPRÁVNÍ RADY 3 ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA 4 ROZVAHA 7 VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY 9 PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY 10 CHARAKTERISTIKA A HLAVNÍ AKTIVITY 11 VÝCHODISKA PRO

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce za rok 1. Obecné údaje: Obchodní název: SINTEX, a.s. Právní forma: Akciová společnost Sídlo (obec, ulice č.p., PSČ): Česká Třebová, Moravská 1078, 560 02 IČ: DIČ: 25298496 CZ25298496

Více

VÝROÈNÍ ZPRÁVA 1998 ÚVODNÍ SLOVO PØEDSEDY PØEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍHO ØEDITELE... 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI... 4 HISTORIE SPOLEÈNOSTI...

VÝROÈNÍ ZPRÁVA 1998 ÚVODNÍ SLOVO PØEDSEDY PØEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍHO ØEDITELE... 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI... 4 HISTORIE SPOLEÈNOSTI... OMNIPOL a. s. V ý r o č n í z p r á v a 1 9 9 8 VÝROÈNÍ ZPRÁVA 1998 ÚVODNÍ SLOVO PØEDSEDY PØEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍHO ØEDITELE................................. 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI......................

Více

PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE Společnosti STK Jihlava a.s. k 31. prosinci 2015

PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE Společnosti STK Jihlava a.s. k 31. prosinci 2015 PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE Společnosti STK Jihlava a.s. k 31. prosinci 2015 Příloha je zpracována v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví zejména 7, 18, 19 odst. 5 a 6 a Vyhláškou č. 500/2002 Sb.

Více

Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. Novoměstská 626, 537 28 Chrudim IČ: 48171590 POLOLETNÍ ZPRÁVA K 30.6.2004

Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. Novoměstská 626, 537 28 Chrudim IČ: 48171590 POLOLETNÍ ZPRÁVA K 30.6.2004 Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. Novoměstská 626, 537 28 Chrudim IČ: 48171590 POLOLETNÍ ZPRÁVA K 30.6.2004 podle zákona číslo 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu srpen 2004 Obsah strana I.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2008 Vybrané ukazatele (dle CAS) 2008 Tržby (mil. Kč) 1 534 EBITDA (mil. Kč) 718 Provozní zisk (mil. Kč) 367 Zisk před zdaněním (mil. Kč) 376 Zisk po zdanění (mil. Kč) 480 Investice

Více

OBSAH 1. POPIS SPOLEČNOSTI A VYMEZENÍ KONSOLIDAČNÍHO CELKU... 4 1.1 ZALOŽENÍ A CHARAKTERISTIKA SPOLEČNOSTI... 4 1.2 HLAVNÍ VLASTNÍCI SPOLEČNOSTI... 4 1.3 ZMĚNY A DODATKY V OBCHODNÍM REJSTŘÍKU V UPLYNULÉM

Více

Patria Direct, a.s. výroční zpráva 2003

Patria Direct, a.s. výroční zpráva 2003 Patria Direct, a.s. výroční zpráva 2003 22. března 2004 OBSAH Zpráva nezávislého auditora 3 Zpráva představenstva 5 Představenstvo a dozorčí rada společnosti 7 Rozvaha a podrozvaha 9 Výkaz zisku a ztráty

Více

ERGO pojišťovna, a.s.

ERGO pojišťovna, a.s. ERGO pojišťovna, a.s. za rok 2015 Řádná valná hromada 27. dubna 2016 v Praze Obsah Orgány společnosti... 3 Zpráva dozorčí rady... 4 Úvodní slovo předsedy představenstva... 5 Ekonomika 2015... 6 Pojišťovnictví

Více

NEAUDITOVANÉ KONSOLIDOVANÉ A NEKONSOLIDOVANÉ FINANČNÍ VÝKAZY VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU SESTAVENÉ PODLE MEZINÁRODNÍCH STANDARDŮ FINANČNÍHO VÝKAZNICTVÍ

NEAUDITOVANÉ KONSOLIDOVANÉ A NEKONSOLIDOVANÉ FINANČNÍ VÝKAZY VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU SESTAVENÉ PODLE MEZINÁRODNÍCH STANDARDŮ FINANČNÍHO VÝKAZNICTVÍ NEAUDITOVANÉ KONSOLIDOVANÉ A NEKONSOLIDOVANÉ FINANČNÍ VÝKAZY VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU SESTAVENÉ PODLE MEZINÁRODNÍCH STANDARDŮ FINANČNÍHO VÝKAZNICTVÍ K 31. PROSINCI 2012 NEAUDITOVANÉ KONSOLIDOVANÉ A NEKONSOLIDOVANÉ

Více

Obecné údaje 1. Popis účetní jednotky Obchodní firma : EUROCOMPANIES Assistance a. s. Teslova 1129/2b, Přívoz, 702 00 Ostrava

Obecné údaje 1. Popis účetní jednotky Obchodní firma : EUROCOMPANIES Assistance a. s. Teslova 1129/2b, Přívoz, 702 00 Ostrava Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou 500/2002 Sb. Ve znění pozdějších předpisů, kterým se stanoví obsah účetní závěrky pro podnikatele. Údaje přílohy vycházejí z účetních písemností účetní jednotky

Více

SFC Opava. Slezský fotbalový club Opava a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI ZA OBDOBÍ 01.07.2014 30.06.2015

SFC Opava. Slezský fotbalový club Opava a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI ZA OBDOBÍ 01.07.2014 30.06.2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI ZA OBDOBÍ 01.07.2014 30.06.2015 V OPAVĚ DNE 11. LEDNA 2016, Lipová 2, 746 01 Opava Obsah Představení a profil společnosti... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLEČNOSTI:... 3 HISTORIE A VZNIK

Více

KONSOLIDOVANÁ POLOLETNÍ ZPRÁVA

KONSOLIDOVANÁ POLOLETNÍ ZPRÁVA KONSOLIDOVANÁ POLOLETNÍ ZPRÁVA k 30. 6. 2012 TESLA KARLÍN, a.s., V Chotejně 9/1307, 102 00 Praha 10 Tel.: +420 281001202 IČ: 45273758 Fax: +420 281001203 www.teslakarlin.cz DIČ: CZ45273758 Společnost je

Více

HLAVNÍ UKAZATELÉ...4 ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY PŘEDSTAVENSTVA...5 PROFIL SPOLEČNOSTI...6 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLEČNOSTI...7 ORGÁNY SPOLEČNOSTI...

HLAVNÍ UKAZATELÉ...4 ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY PŘEDSTAVENSTVA...5 PROFIL SPOLEČNOSTI...6 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLEČNOSTI...7 ORGÁNY SPOLEČNOSTI... OBSAH: HLAVNÍ UKAZATELÉ...4 ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY PŘEDSTAVENSTVA...5 PROFIL SPOLEČNOSTI...6 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLEČNOSTI...7 ORGÁNY SPOLEČNOSTI...8 EKONOMICKÉ VÝSLEDKY...9 CÍLE PRO ROK 2011...12 ZPRÁVA

Více

Změny a dodatky v uplynulém účetním období v obchodním rejstříku:

Změny a dodatky v uplynulém účetním období v obchodním rejstříku: Příloha k účetní závěrce pro podnikatele v plném rozsahu k rozvahovému dni 31.12.2011 účetní období - kalendářní rok 2011 v tisících Kč, údaje v závorce jsou údaje minulého účetního období 1. Základní

Více

Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. Novoměstská 626, 537 28 Chrudim IČ: 48171590 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2007

Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. Novoměstská 626, 537 28 Chrudim IČ: 48171590 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2007 Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. Novoměstská 626, 537 28 Chrudim IČ: 48171590 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2007 (zpracováno podle zákona 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů) březen 2008

Více

Pololetní zpráva. za první pololetí roku 2007. Raiffeisenbank a.s.

Pololetní zpráva. za první pololetí roku 2007. Raiffeisenbank a.s. Pololetní zpráva za první pololetí roku 2007 Komentář k výsledkům k 30.6.2007 v prvním pololetí letošního roku naplno odstartovala proces integrace s ebankou. Od počátku roku fungují pro obě banky téměř

Více

Ceník tarifů a služeb pro tarifní a Twist zákazníky T-Mobile platný k 1. 3. 2013

Ceník tarifů a služeb pro tarifní a Twist zákazníky T-Mobile platný k 1. 3. 2013 Ceník tarifů a služeb pro tarifní a Twist zákazníky T-Mobile platný k 1. 3. 2013 Obsah Aktuálně nabízené tarify pro nefiremní zákazníky, zvýhodnění a balíčky Aktuálně nabízené tarify pro firemní zákazníky,

Více

Co mas VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. ACTIVE 24, s.r.o.

Co mas VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. ACTIVE 24, s.r.o. Co mas VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 ACTIVE 24, s.r.o. Obsah Vedení Společnosti ACTIVE 24, s.r.o.... 5 Změny v managementu Společnosti, které nastaly v průběhu roku 2009... 5 1 Zpráva Vedení o podnikatelské činnosti

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Brněnské komunikace a.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Brněnské komunikace a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Renneská třída 787/1a IČO: 60733098 tel: 543 210 119 27 www.bkom.cz 1 ÚVODNÍ SLOVO Vážení akcionáři, vážení obchodní partneři, vážení spolupracovníci, je

Více

DRUŽSTVO DLA, družstvo

DRUŽSTVO DLA, družstvo DRUŽSTVO DLA, družstvo VÝROČNÍ ZPRÁVA 2002 Vážení přátelé, členky a členové DRUŽSTVA DLA, družstvo, opět uplynul rok a přišel čas, kdy vám vedení družstva znovu skládá účty za své hospodaření v minulém

Více

ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA. O OVĚŘENÍ ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY k datu 31.12.2009. Kristýna a.s.

ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA. O OVĚŘENÍ ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY k datu 31.12.2009. Kristýna a.s. C.J.AUDIT, s.r.o. auditorská společnost, číslo oprávnění 442 Senovážná 86/1, 460 01 Liberec ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA O OVĚŘENÍ ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY k datu 31.12.2009 určená akcionářům společnosti Kristýna

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 TRANSFÚZNÍ SLUŽBA A. S.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 TRANSFÚZNÍ SLUŽBA A. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 TRANSFÚZNÍ SLUŽBA A. S. OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY SPOLEČNOSTI TRANSFÚZNÍ SLUŽBA A. S. ZA ROK 2014 01. Úvodní slovo předsedkyně představenstva společnosti 5 6

Více

ENERGOAQUA, a.s. 1. máje 823, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Konsolidovaná účetní závěrka. za období od 1. 1. 2015 do 30. 6. 2015

ENERGOAQUA, a.s. 1. máje 823, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Konsolidovaná účetní závěrka. za období od 1. 1. 2015 do 30. 6. 2015 ENERGOAQUA, a.s. 1. máje 823, 756 61 Konsolidovaná účetní závěrka za období od 1. 1. 2015 do 30. 6. 2015 Srpen 2015 Obsah: I. VÝKAZ O FINANČNÍ POZICI... 3 II. VÝKAZ O ÚPLNÉM VÝSLEDKU... 4 III. PŘEHLED

Více

Raiffeisenbank a.s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 1 000 000 000 EUR s dobou trvání programu 30 let

Raiffeisenbank a.s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 1 000 000 000 EUR s dobou trvání programu 30 let Raiffeisenbank a.s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 1 000 000 000 EUR s dobou trvání programu 30 let Na základě tohoto dluhopisového programu (dále také jen Dluhopisový program

Více

IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA

IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA Účetní jednotka Obchodní firma: IRON PROFILES, a. s. Sídlo: Železná ulice 1, Železný Brod IČ: 12345678 Členové představenstva: Harald Schmied předseda představenstva

Více

ROZVAHA. k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ:

ROZVAHA. k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: ROZVAHA k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: 452 74 649 Minulé účetní Označ. A K T I V A Běžné účetní období období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 330 487 646 110

Více

ROZVAHA. k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto

ROZVAHA. k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto ROZVAHA k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: 452 74 649 Označ. A K T I V A Běžné účetní období Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 336 106 625 112

Více

ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA Pro zřizovatele Nadace Nova

ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA Pro zřizovatele Nadace Nova Deloitte Audit s.r.o. Nile House Karolinská 654/2 186 00 Praha 8 - Karlín Česká republika ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA Pro zřizovatele Nadace Nova Se sídlem: Kříženeckého nám. 1078/5a, Hlubočepy, 152 00

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2014

ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2014 Licence: DD06 XCRGBZUC / ZU1 (30052014 / 07062012) Sdružení obcí pro nakládání s odpady ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2014 (v Kč) sestavený ke dni 31.12.2014 Údaje o organizaci identifikační číslo 46772707 název

Více

Tisková zpráva Praha, 28. října 2011. Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld.

Tisková zpráva Praha, 28. října 2011. Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld. Tisková zpráva Praha, 28. října 2011 Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld. Kč Česká spořitelna vykázala za tři čtvrtletí 2011 neauditovaný

Více

Alfa Beta Gama tis. Kč tis. Kč tis. Kč. Aktiva:

Alfa Beta Gama tis. Kč tis. Kč tis. Kč. Aktiva: 1 Společnost Alfa dne 1. 6. 2012 pořídila 80% podíl ve společnosti Beta. Následně k 30. 9. 2012 společnost Alfa pořídila 75 tisíc akcií společnosti Gama. Výkazy o finanční situaci společností Alfa, Beta

Více

Zpráva nezávislého auditora akcionáři společnosti Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Výrok auditora Provedl

Zpráva nezávislého auditora akcionáři společnosti Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Výrok auditora Provedl Zpráva nezávislého auditora akcionáři společnosti Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Výrok auditora Provedli jsme audit přiložené účetní závěrky společnosti Pražská

Více

Erste Bank: výrazné zvýšení zisku v prvním pololetí

Erste Bank: výrazné zvýšení zisku v prvním pololetí TISKOVÁ ZPRÁVA Vídeň, 31. července Erste Bank: výrazné zvýšení zisku v prvním pololetí Hlavní události 1 : Čistý úrokový výnos vzrostl z 1 369,5 mil. EUR na 1 481,8 mil. EUR (+8,2 %) Čisté příjmy z poplatků

Více