A. NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY Z KONZULTAČNÍCH SEMINÁŘŮ PRO ŠKOLNÍ MATURITNÍ KOMISAŘE jaro 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "A. NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY Z KONZULTAČNÍCH SEMINÁŘŮ PRO ŠKOLNÍ MATURITNÍ KOMISAŘE jaro 2013"

Transkript

1 A. NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY Z KONZULTAČNÍCH SEMINÁŘŮ PRO ŠKOLNÍ MATURITNÍ KOMISAŘE jaro 2013 P.č. Dotaz, podnět Odpověď 1 Zadavatelé si nejsou jistí, jak psát do Protokolu o průběhu Do protokolu o průběhu zkoušky v učebně je nutno zapsat skutečný čas zahájení a ukončení maturitní zkoušky v učebně časy zahájení a ukončení zkoušky. zkoušky. Tedy čas bez úvodní a závěrečné administrace zkoušky. Příklad: Dle JZS začíná DT z matematiky v 08: minut je určeno na úvodní administraci, 15 minut na volbu strategie (výběr postupu řešení), 90 minut trvá samotná zkouška a 5 minut závěrečná administrace. Za předpokladu, že úvodní administrace netrvala déle než 15 minut, bude zápis do protokolu vypadat takto: 8:30 10:00 2 Doplnit v IS CERTIS do sestavy Informace o zkušebním místě pro ŠMK tabulku ohledně počtu žáků s PUP MZ a počtu učeben s žáky s PUP MZ. Sestava v IS CERTIS je již rozšířena o údaje Počet žáků celkem/z toho s PUP a Počet učeben celkem/z toho s PUP. 3 Vzhledem k tomu, že není vyšší úroveň, posunout příště začátek zkoušek až od 9 hodin. 4 Návrh na snížení možnosti opisovat ze záznamového archu, kdy žák snadno dohlédne do lavice před sebou a vidí zakřížkované odpovědi: řešením by mohlo být přeházení správných odpovědí v jiné variantě testu. Skladba (resp. pořadí) zadání úloh by zůstala stejná a test by zůstal jednotný. S ohledem na skutečnost, že stejný čas zahájení zkoušek je platný i pro žáky s navýšením času až o 100 %, byla by taková úprava nepřijatelná pro skupiny žáků s přiznaným uzpůsobení podmínek (zejména pro žáky skupin 2 a 3). Současná technologie výroby, zpracování a vyhodnocení výsledků zkoušek toto neumožňuje. S případným zavedením počítačem podporovaného testování by se v budoucnu dalo takovéto řešení využít.

2 5 Bude na protokolu o výsledcích SČ MZ žáka v kolonce termín uvedeno řádný-opravný-náhradní, nebo konkrétní projekt (např. MZ2013P)? Na protokolu o výsledcích SČ MZ žáka bude ve sloupci termín uvedeno příslušné zkušební období, kdy žák (dílčí) zkoušku konal, tedy např. jaro Co dělat, když si žák nepřijde pro protokol o výsledcích SČ MZ? Vzhledem k tomu, že jsou vydávány později než vysvědčení, nastává mnohdy problém, že žáci už nemají zájem si protokol vyzvednout. Musíme je zasílat poštou? 7 V prezentaci ke konzultačnímu semináři bylo uvedeno, že důvodem kladného vyřízení odvolání (tj. žádosti o přezkoumání průběhu zkoušky) mohla být i absence certifikovaného zadavatele: Jak se žák dozvěděl, že zadavatel neměl certifikát? 8 Je komisař povinen povolené pomůcky po zadavateli ještě kontrolovat? 9 Jak se zachovat, pokud komisař zjistí, že nejsou v učebnách připravené předepsané pomůcky (na každou učebnu jedna sada pomůcek)? 29 odst. 3 vyhlášky č. 177/2009 Sb. zní: Ředitel školy vytiskne z informačního systému Centra protokol o výsledcích společné části maturitní zkoušky žáka a žákovi jej předá Protokol o výsledcích společné části maturitní zkoušky žáka obdrží i žák, který se ke zkoušce přihlásil a zkoušku nebo dílčí zkoušku nekonal. Žák převzetí protokolu o výsledcích společné části maturitní zkoušky žáka potvrdí svým podpisem a uvedením data převzetí. Z uvedeného znění vyplývá povinnost ředitele školy protokol vytisknout (nově na obyčejný kancelářský papír) a informovat žáka o termínu a způsobu převzetí protokolu. V případě, že si žák protokol nevyzvedne, není řediteli školy dána povinnost protokol zasílat. Proces přezkumných řízení je založen nejen na revizi výsledku hodnocení, ale také na přezkoumání průběhu zkoušky. Příslušný orgán (krajský úřad nebo MŠMT) ověřuje, zda byly dodrženy při konání maturitní zkoušky právní předpisy, ověřuje tedy i platnost osvědčení o způsobilosti k výkonu funkce zadavatele. Tato skutečnost je proto zkoumána i v případě, že ji žák ve své žádosti neuvede. Odpověď je uvedena v 39 odst. 1 vyhlášky č. 177/2009 Sb., který zní: Komisař zabezpečuje řádný průběh konání didaktických testů a písemných prací v daném zkušebním místě tím, že a) řídí a kontroluje činnost zadavatelů v učebnách v průběhu zkoušky. Komisař tedy kontroluje činnost zadavatelů, to však neznamená, že kontroluje veškeré úkony dané zadavateli metodickými postupy CERMATu. Komisař upozorní ředitele školy, aby zjednal nápravu. Pokud ředitel nápravu nezjedná, informuje komisař CERMAT.

3 10 Když zadavatel na záznamovém archu (ZA) opakovaně zakřížkuje stavová pole špatně, takže správné okno je již začerněné a je třeba ZA přepsat, kdo ho přepisuje? Situace je podobná jako při poškození záznamového archu a nemožnosti ho digitalizovat. V tomto případě přepis odpovědí zajistí ředitel školy. Postup je uveden v Metodickém postupu při řešení organizačních a bezpečnostních incidentů a zní: Postup přepisu dokumentů je shodný s přepisem odpovědí žáků s PUP MZ zapsaných jiným než standardním způsobem do ZA. Přepis tedy může provést zadavatel přepisovač (tj. libovolná osoba mající platné osvědčení o způsobilosti k výkonu funkce zadavatele, kterou ředitel školy přepisem pověří). 11 Kdo proplácí komisaři cestovní náhrady? Poskytování cestovních náhrad školním maturitním komisařům se řídí zákonem č. 561/2004 Sb. 184 odst. 1, který zní: Právnická osoba, která vykonává činnost školy, ve které se zkoušky konají, poskytuje osobám cestovní náhrady za podmínek a ve výši stanovených v části sedmé zákoníku práce s tím, že za pravidelné pracoviště pro účely cestovních náhrad se považuje bydliště těchto osob. 12 Budou zase GRID tabulky? Pokud ano, kdy? Bylo by možné zaslat GRID tabulky dříve než v předchozích projektech? GRID tabulka je záložním řešením pro krizové situace v případě, že komisař neobdrží kód pro odeslání dávek na pracovišti DDT na svůj mobilní telefon nebo em. Není tedy v žádném případě určena z hlediska bezpečnosti jako primární autorizace pro odesílání dávek. GRID tabulka bude komisařům z bezpečnostních důvodů doručována poštou během posledního týdne před zahájením konání písemných zkoušek společné části MZ, tedy od 22. do 26. dubna Jak je to s možností posunutí času zahájení zkoušky? Jak řešit nestandardní situace, kdy není možné z technických, provozních nebo jiných důvodů zahájit zkoušku dle času uvedeného v jednotném zkušebním schématu (JZS)? Postup je uveden v Metodickém postupu při řešení organizačních a bezpečnostních incidentů a zní: Zadavatel zaznamená tuto skutečnost do protokolu PZU (protokol o průběhu MZ v učebně) a oznámí ji po zkoušce komisaři. Komisař provede zápis do protokolu o průběhu MZ ve zkušebním místě. Další případ uvedený v Metodickém postupu při řešení organizačních a bezpečnostních incidentů zní: kdyby posunutí zahájení času zkoušky znamenalo narušení JZS znamená to takový časový posun konání zkoušky, že by se nepodařilo zahájit zkoušku před jejím plánovaným ukončením dle JZS nebo by se ji nepodařilo ukončit před zahájením zkoušky následující. V případě, kdy není možné splnit uvedenou podmínku, ředitel a komisař zkoušku ukončí a komisař informuje o této skutečnosti CERMAT. Zkouška se bude konat v mimořádném termínu, který následně určí CERMAT.

4 B. NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY Z KONZULTAČNÍCH SEMINÁŘŮ PRO PŘEDSEDY ZKUŠEBNÍCH MATURITNÍCH KOMISÍ jaro 2013 Stanovisko MŠMT k problematice jmenování a kvalifikace předsedů zkušebních maturitních komisí 1) Podle 74 odst. 8 písm. a) školského zákona, který se vztahuje jak na závěrečné, tak i na maturitní zkoušky, má předseda zkušební komise odbornou kvalifikaci v příslušném nebo příbuzném oboru a vykonával přímou pedagogickou činnost nejméně 5 let Časté dotazy směřují k tomu, zda učitelé všeobecně vzdělávacích předmětů mají/mohou být předsedy maturitních komisí u odborných oborů vzdělání, tj. kategorie M a L, kde v profilové části MZ jednoznačně převládají zkoušky/předměty z oblasti odborného vzdělávání (je to stanoveno i v příslušných RVP); některé kraje např. při jmenování předsedů zkušebních maturitních komisí ve všech typech SŠ jednoznačně preferují učitele češtiny a cizích jazyků, příp. matematiky. K otázce, jak chápat odbornou kvalifikaci v příslušném nebo příbuzném oboru podle 74 odst. 8 písm. a) školského zákona, která je podmínkou pro výkon činnosti předsedy zkušební komise (ZK) nebo zkušební maturitní komise (ZMK), platí, že předseda ZK nebo ZMK splňuje podle výše uvedeného ustanovení odbornou kvalifikaci, pokud má odbornou kvalifikaci pro výuku na příslušné střední škole předmětu, který je zkušebním předmětem závěrečné zkoušky (ZZ) nebo maturitní zkoušky (MZ) v daném oboru vzdělání. Pojem odborná kvalifikace je použit ve stejném smyslu jako v zákoně o pedagogických pracovnících, tj. jako způsobilost učit na dané škole nebo učit na dané škole určité předměty. Tak i učitel všeobecně vzdělávacích předmětů, který má způsobilost vyučovat jako kvalifikovaný učitel pro dotčený obor vzdělání, může mít způsobilost být předsedou ZK nebo ZMK. Jde o obdobné vymezení odborné kvalifikace, která je nezbytná pro činnost ředitele školy podle 166 odst. 4 písm. b) školského zákona. K uvedenému příkladu pak lze uvést, že by tak mohl mít způsobilost být předsedou ZK nebo ZMK i učitel všeobecně vzdělávacích předmětů, který má způsobilost vyučovat jako kvalifikovaný učitel v dotčeném oboru vzdělání podle 9 zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Doporučuje se ale při výběru vhodných osob krajským úřadem na předsedy ZK nebo ZMK pro odborné obory vzdělání dávat z důvodu zvyšování vážnosti jejich výkonu přednost osobám majícím vedle ostatních předpokladů i odborné vzdělání odpovídající co nejvíce odbornému zaměření oboru vzdělání, v němž se ZZ nebo MZ koná. 2) Podle 74 odst. 8 písm. c) školského zákona předseda nebyl vyučujícím žáků, kteří konají závěrečnou/maturitní zkoušku, v průběhu jejich středního vzdělávání Jak se má zachovat předseda, který teprve až při samotných zkouškách před komisí zjistí, že některého žáka na nějaké střední škole kdysi učil?? Má odstoupit?? Stačí, když nehlasuje o hodnocení dotyčného žáka?? Jak mají KÚ v takovém případě vyhodnotit žádost o přezkum výsledku/průběhu MZ jako důvodnou?? K otázce týkající se uplatnění podmínky pro činnost předsedy ZK nebo ZMK, kdy nesmí být v průběhu středního vzdělávání vyučujícím žáků, kteří konají ZZ nebo MZ podle 74 odst. 8 písm. c) školského zákona, je třeba vycházet ze záměru předkladatele zabránit tomu, aby je jako předseda hodnotil při ZZ nebo MZ (tyto zkoušky jsou součástí středního vzdělávání podle 72 školského zákona). Uvedené omezení nebyl vyučujícím žáků, kteří konají závěrečnou/maturitní zkoušku se váže na případy, kdy byl dříve v pracovněprávním poměru jako učitel na dotčené škole. Za řešení v dotazu uvedené ne zcela obvyklé situace lze považovat dočasnou krátkodobou nepřítomnost předsedy při ZZ nebo MZ.

5 3) 74 odst. 10 ŠZ: Komise rozhoduje o klasifikaci žáka z jednotlivých zkoušek na návrh členů zkušební komise hlasováním. Při rovnosti hlasů rozhoduje hlas předsedy zkušební komise. Jak postupovat v případě, že předseda po převážnou dobu zkoušky některého žáka nebyl přítomen, a tedy podle 36 odst. 1 vyhlášky o hodnocení žáka nehlasuje. Přechází rozhodující hlas při hlasování na místopředsedu?? K otázce uplatnění práva rozhodujícího hlasu místopředsedou platí, že by mělo jít o krátkodobou nepřítomnost předsedy ZK nebo MZK, po kterou jej v plném rozsahu zastupuje místopředseda ( 3 odst. 8 vyhlášky č. 47/2005 Sb. nebo 36 odst. 3 vyhlášky č. 177/2009 Sb.), a tedy na něj přechází i právo rozhodujícího hlasu. Při dlouhodobé nepřítomnosti předsedy je povinností krajského úřadu jmenovat nového předsedu. C. DOTAZY A ODPOVĚDI ZPRACOVANÉ MŠMT PaedDr. Jaromír Krejčí vedoucí oddělení koncepce vzdělávací soustavy 1) Možnost uznání maturitní zkoušky na základě vykonání jiné, obsahově srovnatelné zkoušky Může ředitel školy uznat zkoušku profilové části žákovi, který přinese doklad o vykonání obsahově srovnatelné zkoušky, například ze zahraničí? Nikoliv, ani na základě nostrifikačního osvědčení o rovnocennosti zkoušky nelze pro jinou maturitní zkoušku převzít/uznat ani zkoušky společné části MZ, ani zkoušky profilové části MZ. 2) Stanovisko k uznávání profilových zkoušek při opakování ročníku Jsou známy případy, kdy žák vykoná úspěšně praktickou zkoušku nebo písemnou zkoušku profilové části maturitní zkoušky a následně ročník neukončí. Neukončí jej však ani při komisionální zkoušce a opakuje poslední ročník studia. Je možné i v takovém případě uznat úspěšné vykonání této zkoušky profilové části pro MZ, ke které se žák hlásí vlastně až v dalším školním roce? Nikoliv, v takovém případě, kdy žák neukončí úspěšně poslední ročník a opakuje ho, není možné, aby se mu zohlednila praktická nebo písemná zkouška konaná loni v původním posledním ročníku. Znovu se hlásí na řádný termín MZ, znovu uzavírá klasifikaci za všechny předměty v obou pololetích, znovu koná všechny zkoušky profilové i společné části MZ. 3) Stanovisko k využití ustanovení 81 odst. 6 školského zákona ve školní praxi Ustanovení 81 odst. 6 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů: Žák, který již získal střední vzdělání s maturitní zkouškou vykonáním maturitní zkoušky podle tohoto zákona nebo podle předchozích právních předpisů, nekoná společnou část maturitní zkoušky. Ředitel školy může žákovi uznat zkoušku profilové části maturitní zkoušky, kterou již žák vykonal v předchozím vzdělávání, pokud je obsahově srovnatelná se zkouškou profilové části v dané škole. a) Situace, kdy žák nekoná společnou část maturitní zkoušky Společnou část maturitní zkoušky nekoná žák, který již získal střední vzdělání s maturitní zkouškou vykonáním maturitní zkoušky podle tohoto zákona nebo podle předchozích právních předpisů. Podmínkou pro nekonání společné části maturitní zkoušky tedy není pouze získání středního vzdělání, ale zároveň též zákonem stanovený způsob získání stupně středního vzdělání ukončeného maturitní zkouškou.

6 Jedním z hlavních důvodů tohoto ustanovení je především vyloučení duplicitního konání zkoušky z téhož, zejména pak z českého jazyka a literatury. Tento důvod u absolventů zahraničních škol není dán. Žák, který dosáhl středního vzdělání s maturitní zkouškou v zahraničí a kterému byla uznána rovnocennost dokladu o dosažení stupně vzdělání na základě nostrifikace, nesplňuje podmínku podle 81 odst. 6 školského zákona. Absolvent zahraniční střední školy nemůže tedy být osvobozen od konání společné části. b) Situace, kdy žák na základě rozhodnutí ředitele školy nekoná zkoušku profilové části maturitní zkoušky z důvodu uznání maturitní zkoušky vykonané v předchozím vzdělávání Ustanovení věty druhé 81 odst. 6 školského zákona umožňuje, aby ředitel školy uznal v rámci profilové části maturitní zkoušky žákovi, který již předtím dosáhl stupně středního vzdělání ukončeného maturitní zkouškou, takovou obsahově srovnatelnou zkoušku, která je zaznamenána na vysvědčení o maturitní zkoušce získaném v předchozím oboru vzdělání. Podle právních předpisů tedy ředitel školy nemůže maturujícímu žákovi pro profilovou část maturitní zkoušky uznat zkoušku, která byla vykonána jako součást závěrečné zkoušky v oborech vzdělání vedoucích k dosažení středního vzdělání či k dosažení středního vzdělání s výučním listem, ani zkoušku, která byla součástí bakalářského, magisterského či jiného studijního programu na vysoké škole. Ředitel školy nemůže na základě věty druhé 81 odst. 6 školského zákona uznat ani tzv. mezinárodní standardizovanou zkoušku z cizího jazyka (certifikáty FCE, CAE, CPE, DELE, DELF apod.), jež by nebyla vykonána pod dohledem členů zkušební komise a v termínech daných vyhláškou č. 177/2009 Sb., ve znění pozdějších předpisů. c) Hodnocení zkoušek nekonaných či uznaných podle 81 odst. 6 školského zákona: podle 26 odst. 4 vyhlášky č. 177/2009 Sb., ve znění pozdějších předpisů, se celkové hodnocení maturitní zkoušky v případě, že žák nekonal společnou část v souladu s 81 odst. 6 školského zákona, provede pouze za profilovou část; zkoušky profilové části získané v předchozím vzdělávání v oboru vzdělání ukončeném maturitní zkouškou a uznané ředitelem školy se žákovi do hodnocení aktuální profilové části maturitní zkoušky již nezapočítávají.

ŘEŠENÍ ORGANIZAČNÍCH A BEZPEČNOSTNÍCH INCIDENTŮ

ŘEŠENÍ ORGANIZAČNÍCH A BEZPEČNOSTNÍCH INCIDENTŮ ŘEŠENÍ ORGANIZAČNÍCH A BEZPEČNOSTNÍCH INCIDENTŮ Bezpečnostní incident Organizační incident Mimořádná událost s nutností kontaktovat CZVV Mimořádná událost v řešení školy č. INCIDENT ŘEŠENÍ POZNÁMKA ZADÁVÁNÍ

Více

P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E

P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E Platné od.. 0 p.č. 8 účastník A. Činnosti vykonávané před zadáváním písemných zkoušek Překontrolujte první den konání písemných zkoušek před jejich započetím platnost

Více

P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E

P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E k zajištění písemných zkoušek společné části MZ ve škole Platné od 5. 2011 A. Činnosti vykonávané před zadáváním didaktických testů a písemných prací p. č. 3. účastník

Více

k archivaci dokumentů k maturitní zkoušce jaro 2013 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTU PŘIHLAŠOVÁNÍ libovolná tiskárna IS CERTIS libovolná tiskárna IS CERTIS

k archivaci dokumentů k maturitní zkoušce jaro 2013 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTU PŘIHLAŠOVÁNÍ libovolná tiskárna IS CERTIS libovolná tiskárna IS CERTIS P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E POKYNY PRO ŘEDITELE k archivaci dokumentů k maturitní zkoušce jaro 2013 k archivaci dokumentů k maturitní zkoušce jaro 2013 NÁZEV Přihláška k MZ Posudek pro žáka s PUP

Více

Informace k maturitní zkoušce MZ 2016

Informace k maturitní zkoušce MZ 2016 Informace k maturitní zkoušce MZ 2016 ŽÁCI MATURUJÍCÍ V ROCE 2016 Třída Počet žáků 4.A 31 4.B 19 MATURITNÍ ZKOUŠKA 2016 JARNÍ TERMÍN Dílčí zkoušky konané formou didaktických testů a ústní formou může žák

Více

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE Platné od 15.. 01 P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E (vyjma pokynů pro zadávání zkoušek v učebně) jaro 01 A. Činnosti vykonávané před zahájením zkoušky (před vstupem

Více

k zajištění přípravy na konání didaktických testů a písemných prací SČ jaro 2013

k zajištění přípravy na konání didaktických testů a písemných prací SČ jaro 2013 AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E Platné od 5.. 20 k zajištění přípravy na konání didaktických testů a písemných prací SČ jaro 20 Před termínem konání písemných zkoušek

Více

KONZULTAČNÍ SEMINÁŘ PRO ŠKOLNÍ MATURITNÍ KOMISAŘE

KONZULTAČNÍ SEMINÁŘ PRO ŠKOLNÍ MATURITNÍ KOMISAŘE KONZULTAČNÍ SEMINÁŘ PRO ŠKOLNÍ MATURITNÍ KOMISAŘE 3. února 28. března 2014 Přednášející: PROGRAM Právní předpisy Novinky v organizaci MZ Informace k e-learningovým modulům Pravidla pro zadávání Maturita

Více

ÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ

ÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ NÁVRH VYHLÁŠKA ze dne kterou se stanoví podrobnosti o ukončování vzdělávání ve středních školách maturitní zkouškou Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) stanoví podle 81

Více

MATURITY JARO 2016 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, LITTROWA 122, HORŠOVSKÝ TÝN 30.3.2016

MATURITY JARO 2016 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, LITTROWA 122, HORŠOVSKÝ TÝN 30.3.2016 MATURITY JARO 2016 30.3.2016 1. PRÁVNÍ PŘEDPISY K MATURITNÍM ZKOUŠKÁM Školský zákon č. 561/2004, Vyhláška ke šk. zákonu č. 177/2009, Vyhláška o některých dokladech o vzdělání č. 3/20015, vše v platném

Více

Maturitní. zpravodaj. CERMAT informuje o nové maturitní zkoušce

Maturitní. zpravodaj. CERMAT informuje o nové maturitní zkoušce Maturitní zpravodaj CERMAT informuje o nové maturitní zkoušce 10 /2011 www.novamaturita.cz řili sami. Ředitel doplní vygenerované 1., 2. a 4. části pracovních listů dodaných CERMATem třetími částmi pracovních

Více

POKYNY PRO OPRÁVNĚNOU OSOBU NA DDT

POKYNY PRO OPRÁVNĚNOU OSOBU NA DDT AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE Platné od 15. 4. 2013 POKYNY PRO OPRÁVNĚNOU OSOBU NA DDT k profilovým zkouškám a ústním zkouškám společné části jaro 2013 Oprávněná osoba na DDT zajišťuje procesy digitalizace

Více

SPOLEČNÁ ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

SPOLEČNÁ ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE SPOLEČNÁ ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE je nedílnou součástí zadávací dokumentace jednotlivých částí veřejné zakázky (dále jen ZD ) ve smyslu ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve

Více

Výzva k podání nabídky. Veřejná zakázka

Výzva k podání nabídky. Veřejná zakázka Výzva k podání nabídky pro veřejnou zakázku malého rozsahu dle 12 odst. 3 zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, zadávanou dle Závazných postupů pro zadávání zakázek

Více

Správce stavby pro projekt:

Správce stavby pro projekt: Strana 1 (celkem 28) ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro otevřené zadávací řízení podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů VEŘEJNÁ ZAKÁZKA NA SLUŽBY Správce stavby pro projekt:

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení CZECH MDS GROUP I. Název a sídlo občanského sdružení 1) Tyto stanovy jsou stanovami občanského sdružení s názvem CZECH MDS GROUP (dále jen sdružení ). Sdružení je dobrovolným

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2010 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 102 Rozeslána dne 22. září 2010 Cena Kč 39, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2010 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 102 Rozeslána dne 22. září 2010 Cena Kč 39, O B S A H : Ročník 2010 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 102 Rozeslána dne 22. září 2010 Cena Kč 39, O B S A H : 274. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace veřejné zakázky na dodávky Inovace oblasti dokončovacího zpracování tiskovin Zadávací dokumentace je vypracována jako podklad pro podání nabídek uchazečů v rámci zjednodušeného podlimitního

Více

POKYNY PRO ŘEDITELE. k profilovým zkouškám a ústním zkouškám společné části

POKYNY PRO ŘEDITELE. k profilovým zkouškám a ústním zkouškám společné části Platné od. 5. 20 POKYNY PRO ŘEDITELE k profilovým zkouškám a ústním zkouškám společné části Níže uvedené může kromě ředitele školy zajistit statutární zástupce, resp. osoba, která má tuto roli uvedenu

Více

PODLIMITNÍ VEŘEJNÁ ZAKÁZKA NA STAVEBNÍ PRÁCE A DODÁVKY S NÁZVEM. Snížení imisní zátěže z dopravy

PODLIMITNÍ VEŘEJNÁ ZAKÁZKA NA STAVEBNÍ PRÁCE A DODÁVKY S NÁZVEM. Snížení imisní zátěže z dopravy ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PODLIMITNÍ VEŘEJNÁ ZAKÁZKA NA STAVEBNÍ PRÁCE A DODÁVKY S NÁZVEM Snížení imisní zátěže z dopravy zadávaná dle 25 a 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ

CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ PC, tiskárna a dokumentový skener Školní maturitní komisař 2018 Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání verze 8.1 Informace o modulu Kód modulu: 6.1.6 Cíl modulu:

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATLE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATLE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATLE dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění V OTEVŘENÉM ŘÍZENÍ NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU Zadavatel: Název VZ: Česká republika Úřad práce České republiky se

Více

POKYNY K ŘEŠENÍ ORGANIZAČNÍCH A BEZPEČNOSTNÍCH INCIDENTŮ jaro 2014

POKYNY K ŘEŠENÍ ORGANIZAČNÍCH A BEZPEČNOSTNÍCH INCIDENTŮ jaro 2014 AKTUALIZAE JSOU VYZNAČENY MODŘE. Platné od.. 0 POKYNY K ŘEŠENÍ ORGANIZAČNÍCH A BEZPEČNOSTNÍCH INCIDENTŮ jaro 0 Bezpečnostní incident Organizační incident Mimořádná událost s nutností kontaktovat CERMAT

Více

o možnosti využití zjednodušeného podlimitního řízení

o možnosti využití zjednodušeného podlimitního řízení Aplikace zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů, při realizaci stavebních akcí financovaných z programu Podpora bydlení Tento zjednodušený pokyn informuje příjemce dotace

Více

Zadavatel. Povodí Odry, státní podnik. Varenská 49, Ostrava, Moravská Ostrava, 701 26. www.stavebnionline.cz/profil/pod

Zadavatel. Povodí Odry, státní podnik. Varenská 49, Ostrava, Moravská Ostrava, 701 26. www.stavebnionline.cz/profil/pod Kvalifikační dokumentace k veřejné zakázce vyhlášené v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), 21 odst. 1 písm. f) zjednodušené

Více

POKYNY PRO OPRÁVNĚNOU OSOBU NA DDT

POKYNY PRO OPRÁVNĚNOU OSOBU NA DDT Platné od 1. 5. 2011 POKYNY PRO OPRÁVNĚNOU OSOBU NA DDT k profilovým zkouškám a ústním zkouškám společné části Oprávněná osoba na DDT zajišťuje procesy digitalizace v rámci konání profilových zkoušek a

Více

P O K Y N Y P R O K O M I S A Ř E

P O K Y N Y P R O K O M I S A Ř E P O K Y N Y P R O K O M I S A Ř E Platné od 1. 1. 2011 ZÁKLADNÍ POVINNOSTI KOMISAŘE Zabezpečuje řádný průběh konání didaktických testů a písemných prací ve zkušebním místě. Řídí a kontroluje činnost zadavatelů

Více

Výzva a zadávací dokumentace k podlimitní veřejné zakázce na stavební práce

Výzva a zadávací dokumentace k podlimitní veřejné zakázce na stavební práce Statutární město Brno, MČ Brno-Kohoutovice Výzva a zadávací dokumentace k podlimitní veřejné zakázce na stavební práce dle 38 a v souladu 44 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Strana: 1/18 Vydání č.: 7_0 Platnost od: 1. 2. 2011 QP-03. Organizace: AHOL - VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA, O. P. S. Schválil: PhDr.Mgr. M.

ŠKOLNÍ ŘÁD. Strana: 1/18 Vydání č.: 7_0 Platnost od: 1. 2. 2011 QP-03. Organizace: AHOL - VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA, O. P. S. Schválil: PhDr.Mgr. M. Organizace: AHOL - VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA, O. P. S. Správce dokumentace: Zpracoval: Zdenka Ulmanová PhDr.Mgr. Miloslav Kovář Schválil: PhDr.Mgr. M. Kovář Čl. 1 Obecná ustanovení.. 2 Čl. 2 Organizace vzdělávání..

Více

TESTY PRO PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY LIBERECKÝ KRAJ - 2012

TESTY PRO PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY LIBERECKÝ KRAJ - 2012 TESTY PRO PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY LIBERECKÝ KRAJ - 2012 REKAPITULACE NABÍDKY CERMATU PO ZAPRACOVÁNÍ VÝSLEDKŮ DISKUSE S ŘEDITELI ŠKOL A PRACOVNÍKY OŠMS KÚ SKLADBA ZKOUŠEK: ČESKÝ JAZYK A LITERATURA 30% otevřených

Více

Služba lokálního Internetu - připojení symetrickou rychlostí - nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Služba lokálního Internetu - připojení symetrickou rychlostí - nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Č.j.: 13812/2012-OIT Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace ve zjednodušeném podlimitním řízení dle ustanovení 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů,

Více

I. Studium na škole. 1. Přijímání ke vzdělávání

I. Studium na škole. 1. Přijímání ke vzdělávání Příloha č. 1 Hodnocení výsledků výchovně-vzdělávacího procesu (příloha Školního řádu Soukromé střední odborné školy a Středního odborného učiliště s. r. o., Znojemská 1027, Třebíč (déle jen střední škola

Více

Zadávací dokumentace a pokyny ke zpracování nabídky

Zadávací dokumentace a pokyny ke zpracování nabídky Zadávací dokumentace a pokyny ke zpracování nabídky název veřejné zakázky: Výběr zhotovitele zakázky Stavební úpravy č.p. 61 v Proseči rozšíření expozice muzea dýmek druh zadávacího řízení: zakázka malého

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 17 Rozeslána dne 18. února 2009 Cena Kč 24, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 17 Rozeslána dne 18. února 2009 Cena Kč 24, O B S A H : Ročník 2009 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 17 Rozeslána dne 18. února 2009 Cena Kč 24, O B S A H : 49. Zákon, kterým se mění zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

Komplexní zkouška. z cizího jazyka společné části maturitní zkoušky

Komplexní zkouška. z cizího jazyka společné části maturitní zkoušky Komplexní zkouška z cizího jazyka společné části maturitní zkoušky Informační podpora učitelů cizího jazyka k nové maturitní zkoušce CENTRUM PRO ZJIŠŤ OVÁNÍ VÝSLEDKŮ VZDĚ LÁVÁNÍ cermat Úvod 2 Postavení

Více

Zajištění překladů pro MŽP a OPŽP 2014 2020

Zajištění překladů pro MŽP a OPŽP 2014 2020 Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E dle ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb. (dále také jako zákon ), o veřejných zakázkách, v platném znění, k otevřenému nadlimitnímu řízení dle 27 zákona veřejné zakázky

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU Česká republika Státní pozemkový úřad, Krajský pozemkový úřad pro Středočeský kraj vyzývá k předložení nabídky pro níže specifikovanou veřejnou

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Hradec Králové Inspekční zpráva Speciální základní škola při dětské lázeňské léčebně, Lázně Bělohrad, Lázeňská 146 Adresa: Lázeňská 146, 507 81 Lázně Bělohrad

Více

VSA ŠKOLNÍ ŘÁD. Veřejně správní akademie vyšší odborná škola, s.r.o. Filipínského 1, 615 00 Brno IČ: 25341901 IZO: 110030320

VSA ŠKOLNÍ ŘÁD. Veřejně správní akademie vyšší odborná škola, s.r.o. Filipínského 1, 615 00 Brno IČ: 25341901 IZO: 110030320 VSA ŠKOLNÍ ŘÁD Veřejně správní akademie vyšší odborná škola, s.r.o Filipínského 1, 615 00 Brno IČ: 25341901 IZO: 110030320 Platný od 01. 09. 2013 ŠKOLNÍ ŘÁD Veřejně správní akademie-vyšší odborné školy,

Více

NEMOCNICE ČESKÉ BUDĚJOVICE Boženy Němcové 585/54, 370 01 České Budějovice ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

NEMOCNICE ČESKÉ BUDĚJOVICE Boženy Němcové 585/54, 370 01 České Budějovice ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY NEMOCNICE ČESKÉ BUDĚJOVICE Boženy Němcové 585/54, 370 01 České Budějovice ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY na zpracovatele projektové dokumentace ke stavbě Stavební úpravy a přístavba pavilonu CH Nemocnice

Více

Jednací řád Zastupitelstva města Kopřivnice

Jednací řád Zastupitelstva města Kopřivnice Jednací řád Zastupitelstva města Kopřivnice Zastupitelstvo města Kopřivnice vydává podle ustanovení 96 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů a v souladu s ustanoveními

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. platný pro Vyšší odbornou školu Březnice počínaje dnem 1. listopadu 2011.

ŠKOLNÍ ŘÁD. platný pro Vyšší odbornou školu Březnice počínaje dnem 1. listopadu 2011. Vyšší odborná škola a Střední odborná škola, Březnice, Rožmitálská 340 sídlo: Rožmitálská 340, PSČ 262 72 Březnice 318 682 961; fax 318 682 964; e-mail: skola@sbrez.cz, www.sbrez.cz ŠKOLNÍ ŘÁD platný pro

Více

Výzva k podání nabídky na zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky na zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky na zakázku malého rozsahu Tato zakázka je veřejnou zakázkou malého rozsahu (dále jen zakázka ) ve smyslu ust. 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha Č. j.: MSMT-43674/2015-1 V Praze dne 22. dubna 2016

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha Č. j.: MSMT-43674/2015-1 V Praze dne 22. dubna 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha Č. j.: MSMT-43674/2015-1 V Praze dne 22. dubna 2016 Doporučení k zabezpečení jednotného postupu při uzavírání smlouvy o obsahu, rozsahu a podmínkách konání

Více

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s Studijní a zkušební řád

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s Studijní a zkušební řád Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE Platné od.. 05 P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E (vyjma pokynů pro zadávání zkoušek v učebně) jaro 05 A. Činnosti vykonávané před zahájením zkoušky (před vstupem do

Více

V Ý Z V A K P O D Á N Í N A B Í D K Y

V Ý Z V A K P O D Á N Í N A B Í D K Y V Ý Z V A K P O D Á N Í N A B Í D K Y ( V Č E T N Ě Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E ) dle ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ke zjednodušenému podlimitnímu zadávacímu řízení veřejné

Více

Název standardu. 5. Přijímání a zaškolování

Název standardu. 5. Přijímání a zaškolování Název standardu 5. Přijímání a zaškolování Kritérium standardu 5a) Každý zaměstnanec zařazený v orgánu sociálně-právní ochrany splňuje kvalifikační předpoklady pro výkon povolání sociálního pracovníka

Více

P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E

P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE Platné od 5. 4. 0 P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E k zajištění písemných zkoušek společné části MZ ve škole jaro 0 A. Činnosti vykonávané před zadáváním didaktických testů

Více

Kanalizace a ČOV Stříbrnice

Kanalizace a ČOV Stříbrnice KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE PRO UŽŠÍ ŘÍZENÍ PODLE 28 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., O VEŘEJNÝVH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ, PRO PODLIMITNÍ VEŘEJNOU ZAKÁZKU NA STAVEBNÍ PRÁCE Kanalizace a ČOV Stříbrnice

Více

Maturitní řád střední pedagogické školy

Maturitní řád střední pedagogické školy I. Německé zemské gymnasium, mateřská a základní škola o. p. s. Maturitní řád střední pedagogické školy Mgr. Vladimíra Dolenská ředitelka školy 1 Ředitelka školy Mgr. Vladimíra Dolenská vydává Maturitní

Více

Město Moravský Krumlov V 000488 Refinancování stávajícího hypotečního úvěru Města Moravský Krumlov

Město Moravský Krumlov V 000488 Refinancování stávajícího hypotečního úvěru Města Moravský Krumlov Zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku na služby zadanou ve zjednodušeném podlimitním řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění: úvěru Města Moravský Krumlov

Více

358/1992 Sb. ZÁKON České národní rady. ze dne 7. května 1992. o notářích a jejich činnosti (notářský řád)

358/1992 Sb. ZÁKON České národní rady. ze dne 7. května 1992. o notářích a jejich činnosti (notářský řád) Změna: 82/1998 Sb. Změna: 30/2000 Sb., 370/2000 Sb. Změna: 120/2001 Sb. Změna: 352/2001 Změna: 501/2001 Sb. Změna: 317/2001 Sb. Změna: 6/2002 Sb. Změna: 349/2002 Sb. Změna: 476/2002 Sb., 88/2003 Sb. Změna:

Více

Příloha č. 1 Způsob hodnocení školních vzdělávacích programů Českou školní inspekcí

Příloha č. 1 Způsob hodnocení školních vzdělávacích programů Českou školní inspekcí Příloha č. 1 Způsob hodnocení školních vzdělávacích programů Českou školní inspekcí systému hodnocení Při hodnocení souladu školních vzdělávacích programů je využíván soubor kritérií a ukazatelů, který

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S302/2010/VZ-18110/2010/530/JWe V Brně dne: 21. prosince 2010

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S302/2010/VZ-18110/2010/530/JWe V Brně dne: 21. prosince 2010 *uohsx003b5az* UOHSX003B5AZ ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S302/2010/VZ-18110/2010/530/JWe V Brně dne: 21. prosince 2010 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle

Více

Název zakázky: Odstranění závad z energetického auditu v objektech VOŠ a SŠ Boskovice

Název zakázky: Odstranění závad z energetického auditu v objektech VOŠ a SŠ Boskovice ZADÁVACÍ DOKUMENTACE dle ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb., zákona o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, k zjednodušenému podlimitnímu řízení na podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. FÚ pro Pardubický kraj stavební úpravy administrativní budovy č.p. 2625

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. FÚ pro Pardubický kraj stavební úpravy administrativní budovy č.p. 2625 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Veřejný zadavatel Název: Česká republika Generální finanční ředitelství Sídlem: Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1 IČ: 72080043 vyhlašuje podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce zadávanou

Více

Stroje do truhlářské dílny do Dřevařského pavilonu FLD ČZU

Stroje do truhlářské dílny do Dřevařského pavilonu FLD ČZU Zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadávané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Stroje do truhlářské

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2465/11-S. Havlíčkova 42, Kolín IV. příspěvková organizace

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2465/11-S. Havlíčkova 42, Kolín IV. příspěvková organizace Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIS-2465/11-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Střední škola obchodní, Kolín IV, Havlíčkova 42 Havlíčkova 42,

Více

HUBRU - síťová a SAN infrastruktura, serverová infrastruktura, datové úložiště, slaboproudé rozvody

HUBRU - síťová a SAN infrastruktura, serverová infrastruktura, datové úložiště, slaboproudé rozvody Zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadávané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: HUBRU - síťová

Více

Procesy zpracování dokumentace po zadávání zkoušek. krok za krokem

Procesy zpracování dokumentace po zadávání zkoušek. krok za krokem Procesy zpracování dokumentace po zadávání zkoušek krok za krokem Procesy zpracování zkušební dokumentace po zadávání zkoušek ve zkušebních učebnách lze rozdělit dle typů zkoušek na: Procesy zpracování

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace dle 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) pro nadlimitní veřejnou zakázku na dodávky zadávanou v otevřeném řízení dle 27

Více

Povodí Odry, státní podnik. www.stavebnionline.cz/profil/pod. Ing. Miroslav Krajíček, generální ředitel. Ing.Eva Hrubá, hruba@pod.cz. hruba@pod.

Povodí Odry, státní podnik. www.stavebnionline.cz/profil/pod. Ing. Miroslav Krajíček, generální ředitel. Ing.Eva Hrubá, hruba@pod.cz. hruba@pod. Kvalifikační dokumentace k veřejné zakázce vyhlášené v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), 21 odst. 1 písm. a) otevřené řízení

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE č 1/2008 o postupu při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu obcí Vestec

VNITŘNÍ SMĚRNICE č 1/2008 o postupu při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu obcí Vestec VNITŘNÍ SMĚRNICE č 1/2008 o postupu při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu obcí Vestec I. Úvodní ustanovení 1.1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. 1.2.

Více

Rekonstrukce elektroinstalace silnoproudu a slaboproudu budovy TF III.

Rekonstrukce elektroinstalace silnoproudu a slaboproudu budovy TF III. Výzva/Zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadávané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Rekonstrukce

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA. č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů,

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA. č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, jak vyplývá ze změn provedených zákony č. 383/2005 Sb., č. 179/2006 Sb., č. 264/2006 Sb., č. 189/2008 Sb., č.

Více

Maturitní řád gymnázia

Maturitní řád gymnázia I. Německé zemské gymnasium, mateřská škola a základní škola, o. p. s. Maturitní řád gymnázia Mgr. Vladimíra Dolenská ředitelka školy 1 Ředitelka školy Mgr. Vladimíra Dolenská vydává Maturitní řád I. Německého

Více

SOUHRNNAÁ ZAÁVEČ RECČNAÁ ZPRAÁVA DODATEK

SOUHRNNAÁ ZAÁVEČ RECČNAÁ ZPRAÁVA DODATEK III. MATERIÁL SOUHRNNAÁ ZAÁVEČ RECČNAÁ ZPRAÁVA DODATEK Pilotní ověřování organizace přijímacího řízení do oborů vzdělání s maturitní zkouškou s využitím centrálně zadávaných jednotných testů Zíka Jiří

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACI

ZADÁVACÍ DOKUMENTACI Město Sokolov Rokycanova 1929, 356 01 Sokolov poskytuje ZADÁVACÍ DOKUMENTACI k podlimitní veřejné zakázce na stavební práce zadávané v otevřeném řízení dle ust. 21 odst. 1 písm. a) a ust. 27 zákona č.

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-65/08-R14

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-65/08-R14 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-65/08-R14 Základní škola a Mateřská škola Chuchelná, příspěvková organizace Adresa: Komenského 186, 747 24 Chuchelná

Více

Studijní a zkušební řád kreditního systému studia Veterinární a farmaceutické univerzity Brno ze dne 10. prosince 2007

Studijní a zkušební řád kreditního systému studia Veterinární a farmaceutické univerzity Brno ze dne 10. prosince 2007 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 10. prosince 2007

Více

Planá - Prodloužení vodovodu do Strkovské ul.

Planá - Prodloužení vodovodu do Strkovské ul. Vodárenská společnost Táborsko s.r.o. Kosova 2894, 390 02 Tábor, IČ: 260 69 539, www.vstab.cz Č.j.: VST-VZ07-2013 Tábor, 3. září 2013 Počet stran textu: 12 Přílohy: přílohy zadávací dokumentace VÝZVA K

Více

Úřad vlády České republiky Odbor analýz a koordinace vědy, výzkumu a inovací

Úřad vlády České republiky Odbor analýz a koordinace vědy, výzkumu a inovací Úřad vlády České republiky Odbor analýz a koordinace vědy, výzkumu a inovací Č. j.: 4510/2015-OKP Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem: Vyhodnocení

Více

Rekonstrukce kanalizace a vodovodu Chýnovská ulice - Černé mosty

Rekonstrukce kanalizace a vodovodu Chýnovská ulice - Černé mosty Vodárenská společnost Táborsko s.r.o. Kosova 2894, 390 02 Tábor, IČ: 260 69 539, www.vstab.cz Č.j.: VST-09/03-2015 Tábor, dne 11. srpna 2015 Počet stran textu: 15 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY zadavatel Vodárenská

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce: VÝBĚR DODAVATELE PRO ZABEZPEČENÍ REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ ÚČETNICTVÍ PRO ÚŘAD PRÁCE V ŠUMPERKU

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce: VÝBĚR DODAVATELE PRO ZABEZPEČENÍ REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ ÚČETNICTVÍ PRO ÚŘAD PRÁCE V ŠUMPERKU ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce: VÝBĚR DODAVATELE PRO ZABEZPEČENÍ REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ ÚČETNICTVÍ PRO ÚŘAD PRÁCE V ŠUMPERKU 1 1. VYMEZENÍ PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY... 4 2. POŢADAVEK NA POSKYTNUTÍ

Více

Přijímací zkoušky na střední školy a konzervatoře ve školním roce 2015/2016 pro škol. rok 2016/2017 a prezentační výstavy škol.

Přijímací zkoušky na střední školy a konzervatoře ve školním roce 2015/2016 pro škol. rok 2016/2017 a prezentační výstavy škol. Přijímací zkoušky na střední školy a konzervatoře ve školním roce 2015/2016 pro škol. rok 2016/2017 a prezentační výstavy škol. Termíny pro přijímací řízení na střední školy a konzervatoře stanoví zákon

Více

Školní řád Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, příspěvková organizace (platný od 1.9. 2011)

Školní řád Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, příspěvková organizace (platný od 1.9. 2011) Školní řád Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, příspěvková organizace (platný od 1.9. 2011) Školní řád SPŠT Jablonec nad Nisou (dále jen školní řád) vychází ze zákona

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Hradec Králové Inspekční zpráva Pedagogicko-psychologická poradna, Jičín, Pod Čeřovkou 709 Adresa: Pod Čeřovkou 709, 506 01 Jičín Identifikátor pedagogicko-psychologické

Více

ČESKOLIPSKÁ TEPLÁRENSKÁ a.s.

ČESKOLIPSKÁ TEPLÁRENSKÁ a.s. Stanovy společnosti ČESKOLIPSKÁ TEPLÁRENSKÁ a.s. Úplné znění platné a účinné od [ ] 2015 Část A. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Obchodní firma a sídlo společnosti 1. Obchodní firma společnosti zní: ČESKOLIPSKÁ

Více

Stavební úpravy a přístavba ZŠ v obci Pržno na pozemku p.č. 595, 594 a 596, k.ú Pržno

Stavební úpravy a přístavba ZŠ v obci Pržno na pozemku p.č. 595, 594 a 596, k.ú Pržno Vše k veřejným zakázkám Výzva k podání nabídky a prokázání kvalifikace k veřejné zakázce malého rozsahu Stavební úpravy a přístavba ZŠ v obci Pržno na pozemku p.č. 595, 594 a 596, k.ú Pržno Evropský zemědělský

Více

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 c)

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 c) Nejčastěji kladené dotazy 3.3 c) 1. Může se do vyhlášené výzvy přihlásit s projektem jakýkoliv subjekt, který splňuje parametry oprávněného žadatele, nebo je jejich počet omezen na ty kraje, s nimiž bylo

Více

Název zakázky: Dodávka tabletů pro rozvoj využití ICT pedagogy, 2

Název zakázky: Dodávka tabletů pro rozvoj využití ICT pedagogy, 2 Příloha Výzvy k podávání nabídek zakázky Dodávka tabletů pro rozvoj využití ICT pedagogy, 2 Zada vací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu na dodávky zadané v souladu s Příručkou pro příjemce finanční

Více

POKYNY PRO HODNOTITELE

POKYNY PRO HODNOTITELE POKYNY PRO HODNOTITELE k ústním zkouškám společné části Platné od 1. 5. 2011 A. Činnosti před konáním dílčích ústních zkoušek společné části p.č. 1 účastník činnosti HOD + PZMK 2 HOD Činnosti pro hodnotitele

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava. okresní pracoviště Třebíč. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava. okresní pracoviště Třebíč. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava okresní pracoviště Třebíč Inspekční zpráva Střední zemědělská a ekonomická škola Třebíč Žižkova 505, 674 23 Třebíč Identifikátor ředitelství: 600

Více

PRAVIDLA PRO POUŽITÍ TECHNICKÝCH KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK V RÁMCI MATURITNÍ ZKOUŠKY

PRAVIDLA PRO POUŽITÍ TECHNICKÝCH KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK V RÁMCI MATURITNÍ ZKOUŠKY PRAVIDLA PRO POUŽITÍ TECHNICKÝCH KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK V RÁMCI MATURITNÍ ZKOUŠKY Žáci s přiznaným uzpůsobením podmínek pro konání MZ mají v odůvodněných případech (na základě posudku školského poradenského

Více

Městská část Praha 22. Nové náměstí 1250/10, 104 00, Praha 114. Ing. Martin Turnovský, starosta

Městská část Praha 22. Nové náměstí 1250/10, 104 00, Praha 114. Ing. Martin Turnovský, starosta Zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu na služby v souladu s 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky:

Více

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-784/13-P

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-784/13-P Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIP-784/13-P Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail školy Střední průmyslová škola, Klatovy, nábřeží Kpt. Nálepky

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední uměleckoprůmyslová škola sv. Anežky České, Český Krumlov. Adresa: Tavírna 109, 381 01 Český Krumlov

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední uměleckoprůmyslová škola sv. Anežky České, Český Krumlov. Adresa: Tavírna 109, 381 01 Český Krumlov Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední uměleckoprůmyslová škola sv. Anežky České, Český Krumlov Adresa: Tavírna 109, 381 01 Český Krumlov Identifikátor školy: 600 008 240

Více

Pardubický kraj Krajský úřad

Pardubický kraj Krajský úřad Pardubický kraj Krajský úřad Komenského náměstí 125, Pardubice 532 11 SpKrÚ 83266/2013 VÝZVA k předložení nabídky dle ust. 38 z. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) Zadavatel - Pardubický

Více

Rozhodnutí bylo změněno rozhodnutím č. j. S83/2006/SL-11727/2006/520-KV ze dne 23.6.2006 a nabylo právní moci dne 25.7.2006.

Rozhodnutí bylo změněno rozhodnutím č. j. S83/2006/SL-11727/2006/520-KV ze dne 23.6.2006 a nabylo právní moci dne 25.7.2006. Rozhodnutí bylo změněno rozhodnutím č. j. S83/2006/SL-11727/2006/520-KV ze dne 23.6.2006 a nabylo právní moci dne 25.7.2006. Č. j. S83/2006/SL-7719/2006/520-KV V Brně dne 28. dubna 2006 Úřad pro ochranu

Více

Obsluha běžné kancelářské techniky (pobočková telefonní ústředna, záznamník, scanner, fax, kopírka, tiskárna) 3

Obsluha běžné kancelářské techniky (pobočková telefonní ústředna, záznamník, scanner, fax, kopírka, tiskárna) 3 Recepční v hotelovém provozu (kód: 65-033-M) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Recepční Kvalifikační úroveň

Více

Výzva k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace

Výzva k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace I.ČLTK Praha Ostrov Štvanice 38 170 00 Praha 7 V Praze dne 10.2.2014 Věc: Výzva k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace Vážení, tímto Vás vyzýváme k podání nabídky a prokázání kvalifikace do

Více

Opatření ředitelky školy k přijímacímu řízení pro školní rok 2016/2017 ze dne 8. ledna 2016

Opatření ředitelky školy k přijímacímu řízení pro školní rok 2016/2017 ze dne 8. ledna 2016 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 Opatření ředitelky školy k přijímacímu řízení pro školní rok 2016/2017 ze dne 8. ledna 2016 1 Úvodní ustanovení

Více

Informace k maturitní zkoušce ve školním roce 2014/2015

Informace k maturitní zkoušce ve školním roce 2014/2015 Informace k maturitní zkoušce ve školním roce 2014/2015 MATURITNÍ ZKOUŠKA 2014 JARNÍ TERMÍN REKAPITULACE MINULOSTI Statistické údaje - ve 4. ročníku studovalo celkem 55 žáků; - z toho u druhé povinné výběrové

Více

Splašková kanalizace Písečná I. etapa

Splašková kanalizace Písečná I. etapa Zadávací dokumentace pro podlimitní (významnou) veřejnou zakázku na stavební práce zadanou v otevřeném řízení dle Pravidel České republiky Ministerstva zemědělství, č.j. 144690/2012-MZE-15131 pro poskytování

Více

Masarykova základní škola Lanžhot se sídlem Masarykova 22, Lanžhot 691 51

Masarykova základní škola Lanžhot se sídlem Masarykova 22, Lanžhot 691 51 Masarykova základní škola Lanžhot se sídlem Masarykova 22, Lanžhot 691 51 Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků Vypracovala: Mgr. Helena Pláteníková Platnost ode dne: 21.4.2016 Pravidla

Více

Zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku malého rozsahu na stavební práce. SMILOVICE - Rekonstrukce mostu ev. č. 2c-M1 /SM-M-01/

Zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku malého rozsahu na stavební práce. SMILOVICE - Rekonstrukce mostu ev. č. 2c-M1 /SM-M-01/ Zadavatel: Obec Smilovice Smilovice 13 739 55 Smilovice u Třince Zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku malého rozsahu na stavební práce SMILOVICE - Rekonstrukce mostu ev. č. 2c-M1 /SM-M-01/ 1 Obsah

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA O REALIZACI REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ

RÁMCOVÁ SMLOUVA O REALIZACI REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ RÁMCOVÁ SMLOUVA O REALIZACI REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ uzavřená podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Smluvní strany Česká republika - Úřad práce

Více

Stanovy družstva. Kulturní noviny vydavatelské a mediální družstvo. Preambule

Stanovy družstva. Kulturní noviny vydavatelské a mediální družstvo. Preambule Stanovy družstva Kulturní noviny vydavatelské a mediální družstvo Preambule Družstvo je nezávislým, dobrovolným společenstvím neuzavřeného počtu fyzických osob a právnických osob, které je zaměřeno na

Více

METODICKÝ POKYN K PŘÍPRAVĚ A REALIZACI VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU CERTIFIKOVANÉHO KURZU CERTIFIKOVANÉHO KURZU

METODICKÝ POKYN K PŘÍPRAVĚ A REALIZACI VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU CERTIFIKOVANÉHO KURZU CERTIFIKOVANÉHO KURZU METODICKÝ POKYN K PŘÍPRAVĚ A REALIZACI VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU CERTIFIKOVANÉHO KURZU ZN.: MZDR 38934/2008 REF.: Mgr. Marcela Šuleková METODICKÝ POKYN K PŘÍPRAVĚ A REALIZACI VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU CERTIFIKOVANÉHO

Více