Rozšíření systému placeného stání v centrální oblasti Říčan

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rozšíření systému placeného stání v centrální oblasti Říčan"

Transkript

1 Rozšíření systému placeného stání v centrální oblasti Říčan 1. Úvod Technická zpráva k návrhu ( ) Návrh systému rozšířeného placeného stání v centrální oblasti Říčan je předkládán na základě požadavku vedení města s cílem zvýšit: a) kapacitu krátkodobého parkování v dané oblasti b) komfort parkování rezidentů c) obrátkovost vozidel v lokalitě s koncentrací provozoven obchodu a služeb 2. Návrh řešení 2.1 Vymezení oblastí Pro rozšíření systému placeného parkování byly vytipovány oblasti širšího centra města (viz situace v příloze č. 1, tj. okolí: - Masarykova náměstí - Komenského náměstí, - ulic Smetanova, Dvořákova, Štefánikova, Žižkova a Vrchlického - žst. Říčany Jedná se o oblasti nejčastěji využívané pro parkování a odstavování vozidel na pozemních komunikacích, tedy oblasti s největším potenciálem pro zavedení / rozšíření systému placeného parkování. V řešené oblasti se nachází několik parkovacích ploch: - Olivova, - Podskalí, - Olšany, - Olšany / Smetanova, - Komenského listopadu / Politických vězňů. Řešená oblast je zachycena schematicky v následujícím obrázku č. 1:

2 Obrázek 1 Schematické vymezené řešené oblasti 2.2 Systémové řešení placeného parkování Pro potřeby placeného parkování na území Říčan byla na základě průzkumu parkování a kalkulace nákladů na dopravní značení zvolena varianta zóny s dopravním omezením a explicitně určenými úseky pozemních komunikací, kde je možno krátkodobé až střednědobé stání za úplatu. Pro placení parkovného byla jako nejvhodnější varianta zvolena forma stojanových, tzv. multi-space automatů (dnes např. na Masarykově náměstí). V současné době je v jediné zpoplatněné lokalitě na Masarykově náměstí stanoven poplatek za parkování, který uvádí tabulka č. 1: Tabulka 1 Poplatky za parkování na Masarykově náměstí (současný stav) Lokalita 30 min. 1 hod. 2 hod. každá další započatá hodina Masarykovo n Návrh poplatků za krátkodobé až střednědobé stání s využitím parkovacích automatů je zachycen v následující tabulce č. 2:

3 Tabulka 2 Návrh poplatků za krátko- a střednědobé stání Lokalita 30 min. 1 hod. 2 hod. každá další započatá hodina Masarykovo n Olivova Rýdlova - Jiráskova Smetanova - Škroupova Parkoviště Olivova, Podskalí, Olšany Komenského náměstí a okolí Politických vězňů 17. listopadu Kč / den Poznámka: Základními kritérii pro diferenciaci poplatků je motivace ke zvýšení obrátkovosti parkování a rozlišení atraktivity jednotlivých oblastí. Odlišné cíle jsou sledovány u lokality nádraží, kde je potřeba zajistit optimální počet parkovacích míst s delší dobou parkování. Stání na úsecích komunikací, které nebudou označeny jako parkoviště, nebo na kterých není zakázáno zastavení či stání dalšími dopravními značkami či ustanoveními, je navrhováno umožnit pouze držitelům rezidenčních či abonentních karet. Residenční karty budou vydávány fyzickým osobám s trvalým bydlištěm v dané oblasti, které splňují jednu z následujících podmínek: - jsou vlastníkem nebo provozovatelem vozidla (rezident dokládá splnění podmínek předložením OP a technického průkazu vozidla); - užívají služební vozidlo pro soukromé účely (rezident dokládá splnění podmínek předložením OP a dokladů prokazujících plnění příslušných daňových povinností); - využívají služební vozidlo v rámci pracovní pohotovosti (rezident dokládá splnění podmínek předložením OP a potvrzení zaměstnavatele o nařízení pracovní pohotovosti s využitím služebního vozidla) Abonentní karty budou vydávány fyzickým osobám podnikajícím nebo právnickým osobám se sídlem nebo provozovnou v dané oblasti. Návrh ročního poplatku za vydání rezidenčních a abonentních karet je zachycen v následující tabulce č. 3: Druh karty Tabulka 3 Výše poplatků za rezidenční a abonentní karty Rezidenční karta první vozidlo 400 Rezidenční karta druhé a každé další vozidlo 8000 Rezidenční karta důchodce 200 Roční poplatek [Kč]

4 Rezidenční karta vozidla kategorie M do objemu válců ccm včetně 200 Abonentní karta první vozidlo 8000 Abonentní karta druhé a každé další vozidlo Abonentní karta vozidla kategorie M nebo N do objemu válců ccm včetně Dopravní značení Obecně nejvýhodnějším a nejpřehlednějším způsobem je vyznačení vodorovnými dopravními značkami (často využívané např. v USA). V našich podmínkách je však toto řešení cca. 3 měsíce v roce nepoužitelné z důvodu sněhové pokrývky. Na území Říčan navrhujeme dopravní značení řešit svislými dopravními značkami s možností lokálního zvýraznění vodorovným dopravním značením. Z hlediska minimalizace nákladů na dopravní značení byla zvolena varianta Zóny s dopravním omezením. Navrhované svislé dopravní značení je zobrazeno na následujících obrázcích č. 2 a 3. STÁNÍ POUZE S PARKOVACÍM LÍSTKEM NA OZNAČENÝCH PLOCHÁCH A ÚSECÍCH KOMUNIKACÍ NEPLATÍ PRO DRŽITELE REZIDENČNÍCH A ABONENTNÍCH KARET Obrázek 2 Dopravní značka IP25a Zóna s dopravním omezením s doplňkovým textem dle tohoto návrhu Tato dopravní značka zajišťuje, že bez rezidenční či abonentní karty lze stát déle, než dobu nezbytně nutnou pro naložení či vyložení nákladu, příp. cestujících, pouze na úsecích / plochách vyznačených jako parkoviště. Stání na takových úsecích / plochách však bud zpoplatněno.

5 PO PÁ h. OBLAST h. S PLATNOU PARKOVACÍ KARTOU h. BEZ OMEZENÍ ZÓNA B Obrázek 3 Dopravní značky IP13c (vlevo) a IP12 s dodatkovými tabulkami dle tohoto návrhu Vyobrazená svislá dopravní značka IP13c s dodatkovou tabulkou bude označovat místa určená pro stání s parkovacím lístkem, dopravní značka IP 12 s dodatkovou tabulkou pak místa určená výhradně pro rezidenční či abonentní stání. Navržený způsob řešení z hlediska zákona o provozu na pozemních komunikacích a z hlediska silničního zákona byl konzultován s příslušným správním úřadem, který nemá zásadní námitky. 2.4 Specifikace technických podmínek Z hlediska rezidenčního parkování je řešené území rozděleno do dvou zón A a B (viz příloha č. 1 tohoto návrhu). Cílem je přitom zabránit zneužití rezidenční karty pro parkování v jiných zónách, než v bezprostředním okolí bydliště rezidenta Masarykovo náměstí a okolí Systém je zaveden včetně výběru parkovného pomocí automatů. V případě aplikace tohoto návrhu se navrhuje zřídit residenční parkovací místa, neboť historicky ne všechny nemovitosti v této oblasti mají možnost parkování na pozemku - předpokládá se cca míst, o která se sníží počet přímo placených parkovacích stání Oblast Olivova až Štefánikova V této oblasti byl proveden průzkum parkovacích a odstavných stání v rozsahu Olivova (po Smetanovu), Rýdlova (Olivova Jiráskova), Jiráskova a Sokolská. Tyto úseky komunikací jsou primárně určeny ke krátkodobému a střednědobému parkování. Maximální počet vozidel v této oblasti je 94 voz., po odečtení vozidel odstavených v rozporu se zák. č. 361/2000 Sb. je to cca. 90 parkovacích míst. V průběhu průzkumu bylo zjištěno cca vozidel odstavených po celý den, lze usuzovat, že jde o vozidla rezidentů. U přibližně ¼ lze však dle RZ usuzovat, že majitelé těchto vozidel nejsou hlášeni ve městě k trvalému pobytu a nesplňují tak předpoklad rezidentury. Přibližně 20 vozidel v oblasti parkovalo po celý pracovní den, tj. ve střednědobém režimu. Volná šířka komunikace umožňuje zachování stávajícího počtu parkovacích stání. Stejné řešení navrhujeme i u komunikací Rýdlova a Sokolská. Instalací parkovacích automatů by došlo vzhledem k malé šířce chodníků k omezení komfortu pro chodce (např. s kočárkem), bude tedy nutná úprava chodníku v okolí automatu.

6 V úsecích komunikací v oblasti, u kterých nebyl proveden průzkum, navrhujeme ponechat převážně rezidenční charakter. Technické podmínky neumožňují stání v ulici Štefánikova Smetanova ulice, Olšany, Škroupova, Podskalí Provoz v ulici Smetanova je v návrhu schváleném RMŘ 1 uvažován jako jednosměrný od ulice Olivova. To umožní zachovat současný počet parkovacích stání. V současné době není uspokojivě dořešeno parkování v křížení Škroupovy a Smetanovy ulice zejména v době konání sportovních akcí. Parkování podél Škroupovy navrhujeme řešit umístěním DZ. K využití pro placené parkování se navrhuje rovněž nezpevněná plocha na pozemku č (dle zápisu v katastru nemovitostí je způsob využití tohoto pozemku jiná plocha ). Navrhujeme omezení počtu v současnosti využívaných stání na komunikaci Olšany s ohledem na nedostatečnou volnou šíři komunikace. Pro Dvořákovu ulici navrhujeme rezidenční režim parkování, stejně jako u komunikací dále směrem k žel. trati (viz. příloha č. 1). Přibližně o 10 míst se v části oblasti určené pro výběr parkovného sníží kapacita z důvodu užívání těchto míst v rozporu se zákonem. Dalších cca míst navrhujeme vyhradit pro rezidenční stání. Počet parkovacích stání je možno rozšířit na parkovišti Olšany posunutím plotu hřiště cca. 10 míst bez zásahu do vzrostlých stromů nebo až 30 míst po odstranění stromů Parkoviště Olivova V současnosti disponuje parkoviště kapacitou cca. 30 míst. Parkoviště skýtá potenciál dalších minimálně 50 parkovacích míst. Využití tohoto potenciálu v budoucnosti předpokládá investice do zpevnění plochy. Zdrojem finančního krytí takové investice by mohly být výnosy z aplikace I. etapy navrhovaného systému parkování. Decizivním kritériem je rovněž potřeba dalších parkovacích stání Lokalita Mlýnská Kozinova Březinova Vzhledem k téměř čistě obytnému charakteru navrhujeme rezidenční systém parkování pro celou oblast Oblast pod nádražím (Politických vězňů, Na Fialce,...) Obdobné řešení, jako V blízkosti žst. navrhujeme Říčany ponechat úseky se zákazem stání. To umožní přestup cestujících z individuální automobilové na veřejnou hromadnou dopravu Parkoviště Politických vězňů x 17. listopadu, 17. listopadu Využití současných ploch nově zbudovaného parkoviště plus jednostranného parkovacího pásu na komunikaci 17. listopadu směrem k žel. trati Komenského náměstí a okolí Jedná se zcela jednoznačně o nejproblematičtější oblast v rámci řešeného území. Na Komenského náměstí je vysoká koncentrace podnikatelských prostor využívaných pro služby a obchod, jejichž provoz obecně klade vyšší nároky na disponibilitu parkovacích stání a krátkou dobu obrátky. Navíc obytné budovy pro hromadné bydlení situované v této lokalitě nemají zajištěno parkování nebo je zajištěno nedostatečně. Navrhujeme vymezit pro rezidenční parkování komunikace Alšova, Plynární, Družstevní, U Mostu, Pod Tratí, Krameriova, Blahoslavova, Melantrichova v jižní části, Na Spojce a Třebízského. Pro systém placeného parkování pak zbývá samotné Komenského náměstí, Sukova a Melantrichova severní část. 1 Usnesení RMŘ č ze dne

7 Zcela zásadním problém je zde šířka uličního prostoru. V současnosti na obousměrných komunikacích v této lokalitě vedle parkujících automobilů nezbývá často nejen požadovaných 5,5 m (2x2,75 m), ale ani 2,75 m pro jeden směr. Jediným řešením se současným zachováním možnosti placeného podélného stání je zavedení jednosměrného provozu. Problémem, jenž je nutno vyřešit, je komunikace Sukova, kde by zavedení jednosměrného provozu znamenalo nutnost změny vedení linky 303 komunikací U Mostu (v jednom směru) a severní částí Komenského náměstí (jednosměrný provoz). Podmínkou tohoto opatření je rekonstrukce zmíněné komunikace U Mostu s odhadovanými náklady (na základě připraveného projektu) min Kč. Bez této úpravy není možné placené stání v ulici Sukova zavést. Pokud by k uvedené rekonstrukci nedošlo, bylo by nutné nahradit placená parkovací místa, se kterými je v ulici Sukova uvažováno. Možností je zřídit kolmá stání v blízkosti budovy stavebního úřadu na severní straně zelené plochy (obdobně jsou zřízena na její východní straně přímo před stavebním úřadem). Takto by mohlo vzniknout přibližně parkovacích míst, náklady na úpravu prostoru by se pohybovaly v závislosti na finální úpravě povrchu v rozmezí tis. Kč. Parkovací místa by bylo nutno realizovat před schválením nového územního plánu, neboť ten vyžaduje pro tuto lokalitu zpracování regulačního plánu. V současné době je sice na danou oblast vyhlášena stavební uzávěra, dle vyjádření stavebního úřadu však tato není překážkou, neboť uvedený záměr nejde proti smyslu vyhlášené stavební uzávěry (navržená stání jsou v Příloze č. 1 znázorněna přerušovanou zelenou čarou). Příloha č. 1 tohoto návrhu počítá se zjednosměrněním Komenského náměstí a rekonstrukcí komunikace U Mostu (spojnice 5. května a Komenského nám.). Některá místa dnes využívaná k parkování nebude možné nadále využívat. Jde zejména o parkování před gymnáziem a podélné stání na severní straně budovy MěÚ. To představuje pokles parkovací kapacity v této lokalitě až o 9 míst. 2.5 Provozní parametry Jako provozní doba jsou u placeného parkování navrženy pracovní dny od 8:00 do 17:00. Cílem je umožnit volné parkování obyvatelům vracejícím se ze zaměstnání v době, kdy už nejsou služby generující poptávku po parkovacích stáních v provozu (tj. po 17:00). Lze uvažovat i se zpoplatněním parkování v sobotu od 8:00 do 12:00 v centru města, které může mít pozitivní dopad na ekonomickou bilanci vynaložených investičních a provozních nákladů s realizací navrhovaného systému parkování. Platnost zónového zákazu zastavení v rezidenčním režimu je navržena celodenně 7 dní v týdnu s výjimkou doby od 06:00 do 08:00 pro možnost zajištění nutných služeb. Zavedení navrhovaného systému parkování bude klást zvýšené nároky na výkon některých provozních činností ze strany zaměstnanců úřadu a městské polici. Jsou to zejména tyto činnosti: správa a vydávání rezidenčních a abonentních karet (včetně výběru poplatků) servis a kontrolu parkovacích automatů agenda spojená s odtahy vozidel kontrola dodržování pravidel parkování a zákona o provozu na pozemních komunikacích přestupková agenda správa pohledávek města Zajištění těchto činností příslušnými úpravami systemizovaných míst je jedním ze základních předpokladů funkčnosti a efektivnosti navrhovaného systému parkování zejména při výběru poplatků za parkování (kalkulace předpokládá 40%). Odhad však nepočítá s vedlejšími vyvolanými náklady u MP, neboť rozšíření rozsahu činnosti MP je limitováno disponibilním provozním prostorem určeným pro výkon této agendy. Dle dostupných právních výkladů lze uvažovat variantu, že kontrolu placeného parkování by prováděl civilní úředník přestupkového oddělení. Ten může vyzvat řidiče k podání vysvětlení či přestupek řešit přímo na místě formou blokové pokuty. Výhodou tohoto řešení by pravděpodobně byly nižší

8 vyvolané osobní náklady a snazší vymezení pracovní náplně, nevýhodou je nižší autorita úředníka oproti uniformovanému policistovi. 3 Postup realizace návrhu V souladu s Akčním plánem je postup realizace navržen dle následující tabulky č. 4: Tabulka 4 Časová náročnost jednotlivých fází realizace návrhu Č. Fáze realizace Časová náročnost v měsících (min.) 1. Projednání návrhu RmŘ 0 2. Zveřejnění návrhu v Kurýru a představení veřejnosti při veřejném projednání. Sběr připomínek, dopravní komise 2 3. Předběžná stanoviska dotčených orgánů (DI PČR, SSÚ) společně s č Zpracování investičního záměru a zajištění financování 1,5 5. Zpracování a schválení nového nařízení města 1 6. Zpracování projektové dokumentace vč. souhlasu dotčených orgánů 1,5 7. Výběrové řízení na dodavatele technologie 2 8. Instalace technologie a dopravního značení 1 4 Shrnutí Realizace návrhu rozšíření systému placeného stání v centrální oblasti Říčan představuje v ideálním případě časovou náročnost přibližně 10 měsíců (v případě stavebních úprav komunikace U Mostu s ohledem na termín zajištění financování). Rozšíření systému v rozsahu tohoto návrhu, tj. včetně rekonstrukce komunikace U Mostu a úprav jednosměrného provozu v prostoru Komenského náměstí, představuje dle kvalifikovaného odhadu investiční náklady ve výši přibližně Kč. Roční provozní náklady celého systému představují cca Kč. Při celkových předpokládaných ročních výnosech Kč to představuje návratnost investice přibližně 24 měsíců (podrobněji viz. příloha č. 2 tohoto návrhu). Úsporná varianta představuje ponechání obousměrného provozu (včetně BUS) v ulici Sukova bez možnosti placeného stání a tedy snížení investičních nákladů o Kč za rekonstrukci komunikace U Mostu a o za 1 ks parkovacího automatu. Pokles výnosů z placeného stání představuje Kč za rok. Návratnost investice při této variantě je tedy přibližně 14 měsíců. Zásadním nedostatkem této varianty je ovšem podstatné omezení nabídky parkovacích stání pro návštěvníky budovy městského úřadu na Komenského náměstí (viz ).

9 5 Přílohy 1. Situace rozšíření systému

Čl. I Základní ustanovení

Čl. I Základní ustanovení MĚSTO NYMBURK NAŘÍZENÍ MĚSTA NYMBURKA č. 2 / 2014 o placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích v Nymburce. Rada města Nymburka svým usnesením č. 150 ze dne 2. 4. 2014 vydává

Více

Základní zásady návrhu koncepce

Základní zásady návrhu koncepce MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Odbor rozvoje města Základní zásady návrhu koncepce Regulace parkování v centrální části města Kopřivnice I. Zadání projektu: - Strategický plán města 2007 2022

Více

Koncepce systémového řešení dopravy v klidu v Jindřichově Hradci v krátkodobém výhledu. Zpráva

Koncepce systémového řešení dopravy v klidu v Jindřichově Hradci v krátkodobém výhledu. Zpráva Koncepce systémového řešení dopravy v klidu v Jindřichově Hradci v krátkodobém výhledu Zpráva Září 2013 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Objednatel: Město Jindřichův Hradec Zhotovitel: NDCon spol. s r.o. Zlatnická

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 41

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 41 MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 41 DNE: 02. 05. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 611/2016/OD NÁZEV: Parkování Neumannova 1-9 ANOTACE: Návrh změny režimu parkování u bytového domu č. or. 1, 3,

Více

Všeobecné podmínky pro vydávání parkovacích karet

Všeobecné podmínky pro vydávání parkovacích karet Všeobecné podmínky pro vydávání parkovacích karet platné od 10.5.2015 1 OBSAH I. Úvod...3 II. Všeobecné podmínky...4 III. Podmínky pro vydávání jednotlivých typů parkovacích karet...4 III.a Rezidentní

Více

Pět bodů Auto*Matu pro Prahu přívětivější k chodcům a cyklistům

Pět bodů Auto*Matu pro Prahu přívětivější k chodcům a cyklistům Pět bodů Auto*Matu pro Prahu přívětivější k chodcům a cyklistům - podrobný komentář s vysvětlením jednotlivých požadavků O Praze se právem říká, že je jedním z nejkrásnějších měst světa. Při přebíhání

Více

Studie řešení parkování v Ostravě-Porubě v rámci projektu PARKING CZ-PL

Studie řešení parkování v Ostravě-Porubě v rámci projektu PARKING CZ-PL Studie řešení parkování v Ostravě-Porubě v rámci projektu PARKING CZ-PL IV. Návrhy variantních řešení parkování Číslo projektu: 317 903 TP01 Pare: 1 červen 2013 Statutární město Ostrava městský obvod Poruba

Více

Zápis ze dne 15. 10. 2014

Zápis ze dne 15. 10. 2014 Komise místní samosprávy Pražské Předměstí sever Zápis ze dne 15. 10. 2014 Přítomni: Hosté: Richard Zelený, Václav Marvan, Libor Nejedlý, Vladimír Lesák, Jitka Dršatová, Danuše Zelená, Miloš Berounský,

Více

MĚSTA TÁBORA Č, 04/2014 O PLACENÉM STÁNÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V TÁBOŘE A STANOVENÍ MAXIMÁLNÍ CENY ZA SLUŽBY PARKOVÁNÍ

MĚSTA TÁBORA Č, 04/2014 O PLACENÉM STÁNÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V TÁBOŘE A STANOVENÍ MAXIMÁLNÍ CENY ZA SLUŽBY PARKOVÁNÍ MĚSTA TÁBORA Č, 04/2014 O PLACENÉM STÁNÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V TÁBOŘE A STANOVENÍ MAXIMÁLNÍ CENY ZA SLUŽBY PARKOVÁNÍ Rada města Tábora vydává v souladu s ustanovením 23 odst. 1

Více

Čl. 14 ODBOR KANCELÁŘE MAGISTRÁTU

Čl. 14 ODBOR KANCELÁŘE MAGISTRÁTU PŘÍLOHA č. 1 USNESENÍ: 1. Článek 14 organizačního řádu zní takto: Čl. 14 ODBOR KANCELÁŘE MAGISTRÁTU Zabezpečuje služby a zázemí pro potřeby činnosti jednotlivých orgánů města a jeho volených představitelů.

Více

TÉMA: BRNO SMART CITY 10.12. 2015

TÉMA: BRNO SMART CITY 10.12. 2015 TÉMA: BRNO SMART CITY 10.12. 2015 DOPRAVNÍ TELEMATIKA OBSAH: 1.POČÁTKY SILNIČNÍCH DOPRAVNĚ TELEMATICKÝCH SYSTÉMŮ V BRNĚ 2.SOUČASNÝ INVESTIČNÍ ZÁMĚR PRO DTM (2015 2020) 3.HLAVNÍ OBLAST SOUČASNÝCH PROBLÉMŮ:

Více

Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník

Územní studie Pod Akátovou alejí Jistebník Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník Obsah kompletního elaborátu: Textová a tabulková část Grafická část 01. HLAVNÍ VÝKRES - KOORDINACE 1:2000 A2 02. DOPRAVA 1:1000 A1 03. VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ 1:1000

Více

Zápis ze 17. zasedání Komise dopravní a stavební při Radě městské části Brno - Jundrov (volební období 2010 až 2014)

Zápis ze 17. zasedání Komise dopravní a stavební při Radě městské části Brno - Jundrov (volební období 2010 až 2014) Zápis ze 17. zasedání Komise dopravní a stavební při Radě městské části Brno - Jundrov (volební období 2010 až 2014) Termín konání zasedání: 11. září 2013 od 17:00 hod. v budově ÚMČ, Brno-Jundrov, Veslařská

Více

Dopravní studie Teplice - Trnovany, úpravy na místních komunikacích v rámci projektu "Do školy bez rizika" - 1 -

Dopravní studie Teplice - Trnovany, úpravy na místních komunikacích v rámci projektu Do školy bez rizika - 1 - Dopravní studie Teplice - Trnovany, úpravy na místních komunikacích v rámci projektu "Do školy bez rizika" - 1 - PRŮVODNÍ ZPRÁVA DOPRAVNÍ STUDIE TEPLICE - TRNOVANY RNOVANY, ÚPRAVY NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH

Více

Σ...2.650,- tis. Kč. Oprava příjezdové cesty...70,- tis. Kč = předpokládána ½ celkových nákladů (celková cena 140,- tis. Kč)

Σ...2.650,- tis. Kč. Oprava příjezdové cesty...70,- tis. Kč = předpokládána ½ celkových nákladů (celková cena 140,- tis. Kč) Budova karlovarského pracoviště GIBS se nachází v intravilánu města Karlovy Vary ve Staré Roli na hranici zóny občanské vybavenosti a zóny čistého městského bydlení, kde tvoří součást uliční zástavby Truhlářské

Více

Odbor služby dopravní policie

Odbor služby dopravní policie Odbor služby dopravní policie V roce 2012 šetřila Policie České republiky na území hl. m. Prahy celkem 17 795 dopravních nehod, při kterých bylo 26 osob usmrceno, 236 osob těžce zraněno a 2 009 zraněno

Více

Dopravní značky 6. část

Dopravní značky 6. část Dopravní značky 6. část (1) jsou a) "Počet" (č. E 1), E1 Užívá se zejména ve spojení s DZ Dvojitá zatáčka, první vpravo, nebo Dvojitá zatáčka, první vlevo. Pokud po sobě následují tři nebo čtyři zatáčky

Více

Revize přechodů pro chodce, silniční vegetace a dopravního vyznačení obcí

Revize přechodů pro chodce, silniční vegetace a dopravního vyznačení obcí Revize přechodů pro chodce, silniční vegetace a dopravního vyznačení obcí Bezpečnost zdravotně postižených účastníků pěšího provozu na pozemních komunikacích Revize přechodů pro chodce na silnicích I.,

Více

Na workshopu byly projednány základní tematické okruhy týkající se metodiky preference autobusů/trolejbusů.

Na workshopu byly projednány základní tematické okruhy týkající se metodiky preference autobusů/trolejbusů. Závěrečná zpráva z Workshopu k metodice preference BUS pořadatel: ČVUT v Praze Fakulta dopravní, Regionální organizátor Pražské integrované dopravy místo: ČVUT v Praze Fakulta dopravní, budova Florenc,

Více

Studie cyklistické stezky Nový Jičín

Studie cyklistické stezky Nový Jičín Studie cyklistické stezky Nový Jičín Objednatel: Město Nový Jičín Masarykovo nám. 1, 741 01 Nový Jičín IČ: 00298212 Zhotovitel: UDIMO, spol. s r.o. Sokolská tř. 8, 702 00 Ostrava IČ: 44740069 Ostrava,

Více

GENEREL MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ

GENEREL MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ GENEREL MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ MĚSTA TIŠNOVA A. Textová část Datum : prosinec 2008 Zakázka č. : Obsah Obsah... 2 A.1 Úvod... 3 A.2 Vstupní podklady... 3 A.3 Rozdělení lokalit... 3 A.4 Popis návrhu úprav v

Více

b) koncepce rozvoje území obce, ochrana a rozvoj jeho hodnot

b) koncepce rozvoje území obce, ochrana a rozvoj jeho hodnot Město Javorník Č.J.: MEJV/791/2013 Datum 18.3.2013 OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstvo města Javorník, příslušné podle 6 odstavce 5 písm. c) zákona 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu,

Více

UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera Katedra dopravního stavitelství DOPRAVNĚ TECHNICKÁ STUDIE TRUTNOV KRYBLICE

UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera Katedra dopravního stavitelství DOPRAVNĚ TECHNICKÁ STUDIE TRUTNOV KRYBLICE UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera Katedra dopravního stavitelství DOPRAVNĚ TECHNICKÁ STUDIE TRUTNOV KRYBLICE TEXTOVÁ ČÁST Listopad 2014 Leden 2015 Č. KOPIE SEZNAM PŘÍLOH: Textová část

Více

MĚSTO BŘECLAV. Ceník parkovného - parkoviště

MĚSTO BŘECLAV. Ceník parkovného - parkoviště MĚSTO BŘECLAV Ceník za stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích Rada města Břeclavi schválila d 15. 4. 2015 tento ceník za stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 2601 ze dne 27.10.2015 k návrhu na úpravu rozpočtu kapitálových výdajů RFD - Technické správy komunikací hl.m. Prahy

Více

NÁVRH OPATŘENÍ PRO LOKALITY VYBRANÉ PROJEKTEM ZAMĚŘENÝM NA

NÁVRH OPATŘENÍ PRO LOKALITY VYBRANÉ PROJEKTEM ZAMĚŘENÝM NA Ing. Miroslav Ouzký Huntířov 191 405 02 NÁVRH OPATŘENÍ PRO LOKALITY VYBRANÉ PROJEKTEM ZAMĚŘENÝM NA BEZPEČNOU CESTU DĚTÍ DO ŠKOLY DOPRAVNÍ Objednatel : Základní škola v Děčíně II Zakázka č. 174/2015 Kamenická

Více

Obecnou úpravou stanoví pravidla pro předjíždění zákon č. 361/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Obecnou úpravou stanoví pravidla pro předjíždění zákon č. 361/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Předjíždění Obecnou úpravou stanoví pravidla pro předjíždění zákon č. 361/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů. 17 Předjíždění (1) Předjíždí se vlevo. Vpravo se předjíždí vozidlo, které mění směr jízdy

Více

Audit bezpečnosti pozemních komunikací. Místo pro přecházení, silnice I/35, křižovatka se silnicí III/01873 u Hrachovce

Audit bezpečnosti pozemních komunikací. Místo pro přecházení, silnice I/35, křižovatka se silnicí III/01873 u Hrachovce Audit bezpečnosti pozemních komunikací Místo pro přecházení, silnice I/35, křižovatka se silnicí III/01873 u Hrachovce únor 2014 OBSAH Obsah... 2 1. ÚVOD... 3 1.1. Identifikace zhotovitele... 3 1.2. Obsah

Více

Manuál pro komplexní dopravní koncepci

Manuál pro komplexní dopravní koncepci Prosinec 2012 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Objednatel: Zhotovitel: Projekt: Město Jindřichův Hradec Klášterská 135/II Jindřichův Hradec NDCon spol. s r.o. Zlatnická 10/1582 110 00 Praha 1 Tel.: +420 251 019 231

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Náměstí Krále Jiřího 6, 350 02 Cheb, tel. 354 436 328, fax 354 535 179, email : info@dsva.cz, www.dsva.cz

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Náměstí Krále Jiřího 6, 350 02 Cheb, tel. 354 436 328, fax 354 535 179, email : info@dsva.cz, www.dsva.cz A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Projektant : Zodpovědný projektant : Zhotovitel : Vypracoval : Hlavní projektant : Rudolf Jónás Ing. Petr KRÁL MěÚ : Tachov Kraj : Plzeňský Datum : 11/2015 Stavebník : Přimda, náměstí

Více

Strategie parkování ve městě Brně

Strategie parkování ve městě Brně Strategie parkování ve městě Brně SPOLEČNÉ PRINCIPY ŘEŠENÍ PARKOVÁNÍ V BRNĚ REZIDENTNÍ PARKOVÁNÍ ÚVODNÍ STUDIE: STRATEGIE PARKOVÁNÍ VE MĚSTĚ BRNĚ ANALYTICKÁ ČÁST Dokončena: 3./2013 NÁVRHOVÁ ČÁST Dokončena:

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

DOPRAVA V KLIDU ÚVODEM SOUČASNÁ SITUACE

DOPRAVA V KLIDU ÚVODEM SOUČASNÁ SITUACE DOPRAVA V KLIDU ÚVODEM Z dlouhodobého výzkumu vyplývá, že vozidlo se průměrně pohybuje 10% času a zbylých 90% je dočasně nebo trvale odstaveno. Z toho plynou velké plošné nároky pro dopravu v klidu. Velký

Více

Zpráva o činnosti. MP Šluknov za rok 2012. Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov.

Zpráva o činnosti. MP Šluknov za rok 2012. Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov. Zpráva o činnosti MP Šluknov za rok 2012 Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov. Obsah: 1. Obecné Personální změny, hlídková činnost, výcvik, vybavení...1, 2 2. Činnost městské policie

Více

Ekonomicko-správní fakulta MU v Brně

Ekonomicko-správní fakulta MU v Brně Ekonomicko-správní fakulta MU v Brně Seminární práce z předmětu: Pojišťovnictví JS 2005/2006 Téma: Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla v ČR, jeho transformace na smluvní povinné

Více

Technická specifikace předmětu veřejné zakázky

Technická specifikace předmětu veřejné zakázky Příloha č. 6 1. Všeobecný popis Technická specifikace předmětu veřejné zakázky Předmětem tohoto projektu je návrh na instalaci kamerového systému ve městě Rýmařov, v rámci projektu Rýmařov- III. etapa

Více

Opatření po vyhodnocení prvních týdnů provozu prodloužené trasy metra A

Opatření po vyhodnocení prvních týdnů provozu prodloužené trasy metra A Opatření po vyhodnocení prvních týdnů provozu prodloužené trasy metra A Úprava pásmového provozu Proč dochází k úpravě? 1) Souprava končící ve špičce na stanici Dejvická, zanechá na nástupišti ve směru

Více

Projekt obnovy a rozvoje sběrné sítě nádob na využitelné složky komunálních odpadů v obci Velký Osek v letech 2015-2019

Projekt obnovy a rozvoje sběrné sítě nádob na využitelné složky komunálních odpadů v obci Velký Osek v letech 2015-2019 Projekt obnovy a rozvoje sběrné sítě nádob na využitelné složky komunálních odpadů v obci Velký Osek v letech 2015-2019 EKO-KOM, a.s. září 2015 Obsah Úvod... 3 1. Popis lokality... 3 2. Organizace provozu

Více

Metodický zpravodaj autoškol č. 87/2016 zákony, vyhlášky.

Metodický zpravodaj autoškol č. 87/2016 zákony, vyhlášky. Metodický zpravodaj autoškol č. 87/2016 zákony, vyhlášky. Seznam zákonů, vyhlášek a předpisů vydaných ve Sbírce zákonů ČR, Úředním věstníku EU a v ostatních rezortních předpisech v období listopad 2015

Více

MĚSTO KOLÍN Výsledky projednání Rady města Kolína z 6. schůze konané dne 12.01.2015.

MĚSTO KOLÍN Výsledky projednání Rady města Kolína z 6. schůze konané dne 12.01.2015. MĚSTO KOLÍN Výsledky projednání Rady města Kolína z 6. schůze konané dne 12.01.2015. Usnesení č. 6/193/2015 6/214/2015 Jedná se o upravenou verzi dokumentu z daného zasedání z důvodů dodržení přiměřenosti

Více

Přímá vazba na ostatní opatření: zvyšování kvality v systému veřejné dopravy

Přímá vazba na ostatní opatření: zvyšování kvality v systému veřejné dopravy Realizace integrovaných dopravních systémů Integrované dopravní systémy představují vyšší kvalitu systému veřejné dopravy, kdy dopravci v jednotlivých druzích dopravy společně vytváří jednotný systém s

Více

Prioritní oblast 1: Ekonomika a cestovní ruch

Prioritní oblast 1: Ekonomika a cestovní ruch Prioritní oblast 1: Ekonomika a cestovní ruch Hospodaření a správa města členství města v několika regionálních uskupeních (mikroregion, místní akční skupina, partnerská města, ) zvýšený zájem o věci veřejné

Více

Článek I Vydávání povolení k zvláštnímu užívání místních komunikací a povolení k zahájení výkopů v plochách mimo komunikace

Článek I Vydávání povolení k zvláštnímu užívání místních komunikací a povolení k zahájení výkopů v plochách mimo komunikace PRAVIDLA Rady města Klatovy č. P /0 ve znění pravidel č. P /0 a č. P /04 úplné znění "Pro povolování výkopů" Rada města Klatovy se dne.6.0 usnesla vydat dle zákona č. 3/997 Sb., o pozemních komunikacích

Více

Z P R A V O D A J. číslo 87/2016

Z P R A V O D A J. číslo 87/2016 M E T O D I C K Ý Z P R A V O D A J A U T O Š K O L číslo 87/2016 OBSAH: Statistika nehod řidičů MO, NA a BUS za rok 2015 str.2 Pokuty za přestupky a správní delikty v silniční dopravě-část I. (podle zákonů

Více

Zpráva z dotazníkového šetření mezi uživateli dopravy města Plzně

Zpráva z dotazníkového šetření mezi uživateli dopravy města Plzně Neprošlo jazykovou korekturou. Zpráva z dotazníkového šetření mezi uživateli dopravy města Plzně Hodnocení scénářů rozvoje dopravy v Plzni Zpracovalo Centrum pro komunitní práci západní Čechy Americká

Více

Komu: Zadavateli územního plánu, Městu Týništi nad Orlicí Pořizovateli územního plánu, Městskému úřadu Kostelec nad Orlicí

Komu: Zadavateli územního plánu, Městu Týništi nad Orlicí Pořizovateli územního plánu, Městskému úřadu Kostelec nad Orlicí Komu: Zadavateli územního plánu, Městu Týništi nad Orlicí Pořizovateli územního plánu, Městskému úřadu Kostelec nad Orlicí Věc: Připomínky k návrhu územního plánu Města Týniště nad Orlicí S odkazem na

Více

Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním

Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním V tomto dokumentu uvádíme opis připomínek a dotazů zaslaných na adresu města Kopřivnice před termínem veřejného projednání. From: Ing. Roman Kresta

Více

S L U Ž E B N Í P Ř E D P I S Č. 2 / 2 0 1 5 KATASTRÁLNÍHO ÚŘADU PRO LIBERECKÝ KRAJ

S L U Ž E B N Í P Ř E D P I S Č. 2 / 2 0 1 5 KATASTRÁLNÍHO ÚŘADU PRO LIBERECKÝ KRAJ Katastrální úřad pro Liberecký kraj V Liberci dne: 23. 6. 2015 Č.j.: KÚ 01246/2015-500-01001 S L U Ž E B N Í P Ř E D P I S Č. 2 / 2 0 1 5 O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D KATASTRÁLNÍHO ÚŘADU PRO LIBERECKÝ KRAJ

Více

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují Nařízení č. 5/2016 Rada města Nové Město nad Metují se usnesením č. RM 351-14983/16 ze dne 4. července 2016 usnesla vydat podle 23 odst. 1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

KONCEPCE ROZVOJA STATICKEJ DOPRAVY V MESTE LEVICE II. VERZE

KONCEPCE ROZVOJA STATICKEJ DOPRAVY V MESTE LEVICE II. VERZE KONCEPCE ROZVOJA STATICKEJ DOPRAVY V MESTE LEVICE II. VERZE ČÁST DÍLA: Koncept návrhu řešení statické dopravy ZADAVATEL: Město Levice Námestie hrdinov č. 1 934 32 Levice ZHOTOVITEL: M.O.Z. Consult s.r.o.

Více

VEŘEJNÝ PROSTOR PŘED TERMINÁLY 1 A 2 LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA PRAHA

VEŘEJNÝ PROSTOR PŘED TERMINÁLY 1 A 2 LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA PRAHA Textová část VEŘEJNÝ PROSTOR PŘED TERMINÁLY 1 A 2 LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA PRAHA 02 Seznam příloh 01/ Panel 02/ Textová část 03/ Obálka Autor a) popis a zdůvodnění zvoleného komplexního urbanisticko-dopravního

Více

(v souladu s ustanovením 23 odst.1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů)

(v souladu s ustanovením 23 odst.1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů) CENÍK ZA UŽITÍ MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ NEBO JEJICH URČENÝCH ÚSEKŮ K STÁNÍ SILNIČNÍHO MOTOROVÉHO VOZIDLA VE MĚSTĚ VYŠKOVĚ A PODMÍNKY VYDÁVÁNÍ PARKOVACÍCH KARET (v souladu s ustanovením 23 odst.1 písm. a) a

Více

Zápis č. 7 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Lužany dne 27. 7. 2015. místo konání: zasedací místnost OÚ Lužany

Zápis č. 7 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Lužany dne 27. 7. 2015. místo konání: zasedací místnost OÚ Lužany Zápis č. 7 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Lužany dne 27. 7. 2015 dne: 27. 7. 2015 začátek: 19.00 hod místo konání: zasedací místnost OÚ Lužany omluveni: J. Kučerová 1) Zahájení Starosta zahájil

Více

( v souladu s ustanovením 23 odst.1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů )

( v souladu s ustanovením 23 odst.1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů ) CENÍK ZA UŽITÍ MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ NEBO JEJICH URČENÝCH ÚSEKŮ K STÁNÍ SILNIČNÍHO MOTOROVÉHO VOZIDLA VE MĚSTĚ VYŠKOVĚ A PODMÍNKY VYDÁVÁNÍ PARKOVACÍCH KARET ( v souladu s ustanovením 23 odst.1 písm. a) a

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 23. 6. 2016 Bod programu: 19 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Pavel Slovák

Více

Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy (výzva č. 18) IROP

Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy (výzva č. 18) IROP Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy (výzva č. 18) IROP Aktivita: cyklodoprava Příjem žádostí o podporu: 21. 12. 2015 Ukončení příjmu žádostí o podporu: 29. 4. 2016 v 14:00 hod Oprávnění žadatelé:

Více

Hlavní problémy dopravy ve Velkém Meziříčí

Hlavní problémy dopravy ve Velkém Meziříčí Bílá kniha dopravy Hlavní problémy dopravy ve Velkém Meziříčí Nutná spoluúčast Kraje Vysočina Pouze v působnosti města Problémy dopravy s nutnou spoluúčastí Kraje Vysočina 1. Most na silnici II/360 na

Více

Katalog preferenčních opatření pro veřejnou hromadnou dopravu

Katalog preferenčních opatření pro veřejnou hromadnou dopravu Katalog preferenčních opatření pro veřejnou hromadnou dopravu // přehled a charakteristika preferenčních opatření VHD // Ondřej Havlena, Vojtěch Novotný PREFOS Obsah Tramvajový pás na samostatném tělese...

Více

INO/40/01/001831/2009

INO/40/01/001831/2009 INO/40/01/001831/2009 SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ PROVOZU PRAŽSKÉHO CENTRA KARTOVÝCH SLUŽEB uzavřená mezi následujícími stranami Hlavní město Praha jako Garant a HAGUESS, a.s. jako Správce i OBSAH 1 OBECNÁ USTANOVENÍ...6

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RUPRECHTICE - KRAKONOŠOVA

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RUPRECHTICE - KRAKONOŠOVA ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RUPRECHTICE - KRAKONOŠOVA zadavatel: MAGISTRÁT MĚSTA LIBERCE Odbor Hlavního Architekta zpracovatel: Ing.arch.Vojtěch Šrut autorizovaný architekt, ČKA 03 458 Albrechtická 69, 460

Více

část I. - analytická

část I. - analytická Plán udržitelné městské mobility města Brna část I. - analytická ČÁST B Analýza konkrétních problémů a příležitostí s vazbou na sledované indikátory Objednatel: Statutární město Brno Dominikánské náměstí

Více

Spis.zn.: 1668/SÚ/15/Lu Karlovy Vary, dne 1.6.2015 Č.j.: 6523/SÚ/15 Vyřizuje: Lukesle David, linka 505 Spisový znak: 328.3 Skartační znak: A/5

Spis.zn.: 1668/SÚ/15/Lu Karlovy Vary, dne 1.6.2015 Č.j.: 6523/SÚ/15 Vyřizuje: Lukesle David, linka 505 Spisový znak: 328.3 Skartační znak: A/5 Spis.zn.: 1668/SÚ/15/Lu Karlovy Vary, dne 1.6.2015 Č.j.: 6523/SÚ/15 Vyřizuje: Lukesle David, linka 505 Spisový znak: 328.3 Skartační znak: A/5 OZNÁMENÍ ZAHÁJENÍ ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ A POZVÁNÍ K VEŘEJNÉMU ÚSTNÍMU

Více

Číslo 15/2009 Vyšlo 11.9.2009

Číslo 15/2009 Vyšlo 11.9.2009 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 15/2009 Vyšlo 11.9.2009 Obsah Tramvajová výluka v Modřanech... 1 Evropský týden mobility Den Eska... 1 Program Dne Eska v pondělí 21.9.2009... 2 Evropský týden mobility... 3

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 18532/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 29.04.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více

SOUHRN USNESENÍ. Město Nové Město nad Metují. řádné zasedání rady města RM 280 (ve volebním období 76. zasedání) ze dne: 29.10.2013 kancelář starosty

SOUHRN USNESENÍ. Město Nové Město nad Metují. řádné zasedání rady města RM 280 (ve volebním období 76. zasedání) ze dne: 29.10.2013 kancelář starosty Pro schválení zápisu řádné zasedání rady města RM 280 (ve volebním období 76. zasedání) ze dne: 29.10.2013 kancelář starosty od 13:00 hodin Pořadová čísla usnesení z této porady : 11853 až 11893 STIS Stránka

Více

Ing. Josef Sadílek Organizace Sekce Útvaru rozvoje města hl. m. Prahy Název textu Městská hromadná doprava - vyhodnocení, vývoj a předpoklady

Ing. Josef Sadílek Organizace Sekce Útvaru rozvoje města hl. m. Prahy Název textu Městská hromadná doprava - vyhodnocení, vývoj a předpoklady Autor Ing. Josef Sadílek Organizace Sekce Útvaru rozvoje města hl. m. Prahy Název textu Městská hromadná doprava - vyhodnocení, vývoj a předpoklady Blok BK3 - Doprava a územní plánování Datum Červen 2001

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY RDLnet.cz

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY RDLnet.cz VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY RDLnet.cz I. 1. 1. Provozovatel (Radek Krmela a David Krmela) provozují bezdrátovou síť pod označením RDLnet.cz dle rozdělených lokalit, jejímž prostřednictvím je zajišťováno

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 4. 9. 2014. Ing. Vladimír Zemek Ing. Petra Birnbaumová

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 4. 9. 2014. Ing. Vladimír Zemek Ing. Petra Birnbaumová MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 4. 9. 2014 Bod programu: 20 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor finanční Ing. Vladimír Zemek Ing. Petra Birnbaumová

Více

2. Mimořádná přidělení bytů Usn. RM č. 760/15 RM nesouhlasí s mimořádným přidělením bytu v Ostrově pro tyto žadatele: J.Š., J.N.

2. Mimořádná přidělení bytů Usn. RM č. 760/15 RM nesouhlasí s mimořádným přidělením bytu v Ostrově pro tyto žadatele: J.Š., J.N. Město Ostrov Usnesení ze 14. řádného jednání Rady města Ostrova konaného v řádném termínu dne 22. června 2015 od 13:00 hod. v zasedací místnosti Rady města Ostrov na zámku Členové RM: Přítomni: Bc. Pavel

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 1. Zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě za využití Městské policie Děčín Ve městě Děčín byla zřízena městská policie v roce 1992, což je

Více

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují Nařízení č. 5/2016 Rada města Nové Město nad Metují se usnesením č. RM 351-14983/16 ze dne 4. července 2016 usnesla vydat podle 23 odst. 1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

KARLOVY VARY TEXTOVÁ ČÁST

KARLOVY VARY TEXTOVÁ ČÁST Urbanistické řešení širšího centra města KARLOVY VARY TEXTOVÁ ČÁST 1 Motto soutěžního návrhu : PROPOJENÉ MĚSTO (OD DISKONTINUITY KE KONTINUITĚ) stávající DISKONTINUITA MĚSTA budoucí KONTINUITA MĚSTA diskontinuita

Více

Město Světlá nad Sázavou

Město Světlá nad Sázavou Město Světlá nad Sázavou náměstí Trčků z Lípy 18, 582 91 Světlá nad Sázavou Usnesení z veřejného zasedání Zastupitelstva města Světlá nad Sázavou, které se konalo dne 27. 4. 2011 od 16,00 hodin v zasedací

Více

Nízkoemisní zóna v Klimkovicích - důvodová zpráva

Nízkoemisní zóna v Klimkovicích - důvodová zpráva Nízkoemisní zóna v Klimkovicích - důvodová zpráva Nízkoemisní zóna v Klimkovicích důvodová zpráva Rada města Klimkovic na svém zasedání dne 16. 2. 2012 schválila text nařízení o nízkoemisní zóně na území

Více

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY 1. - 2. VÝZVA OPATŘENÍ 2.2 A) ZÁMĚR

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY 1. - 2. VÝZVA OPATŘENÍ 2.2 A) ZÁMĚR NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY 1. - 2. VÝZVA OPATŘENÍ 2.2 A) ZÁMĚR V Praze dne 12. listopadu 2015 OTÁZKA 1 Můžu žádat o podporu na odbahnění obnovu chovu ryb pro fyzickou osobu, podnikající v zemědělství. Podnik

Více

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA LEDVICE

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA LEDVICE MĚSTO LEDVICE Mírová 422/42, 417 72 Ledvice Č.j.: 520/2014 V Ledvicích 30.09.2014 ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA LEDVICE Zastupitelstvo města Ledvice, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním

Více

str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť

str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2011 str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba -Technické vybavení 2. Činnost městské policie - Přestupky - Doprava

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2002 IV. volební období. Návrh. poslanců Karla Sehoře a dalších. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2002 IV. volební období. Návrh. poslanců Karla Sehoře a dalších. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2002 IV. volební období 91 Návrh poslanců Karla Sehoře a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších

Více

ANALÝZA VARIANT PŘESTAVBY ŽELEZNIČNÍHO UZLU BRNO

ANALÝZA VARIANT PŘESTAVBY ŽELEZNIČNÍHO UZLU BRNO ANALÝZA VARIANT PŘESTAVBY ŽELEZNIČNÍHO UZLU BRNO Do rukou jsme dostali obsáhlý materiál, který byl sestaven zpracovateli na základě objednávky zadavatele, zastoupeného OÚPR MMB. Koncept způsobu hodnocení

Více

územní studie v obci Újezdec zadavatel Obec Újezdec zpracovatel homostudio s.r.o. / Jemníky 94 / 274 01 / IČ 28450001 / DIČ CZ28450001 kontakt

územní studie v obci Újezdec zadavatel Obec Újezdec zpracovatel homostudio s.r.o. / Jemníky 94 / 274 01 / IČ 28450001 / DIČ CZ28450001 kontakt územní v obci Újezdec obsah 1 / Průvodní zpráva 2 / Základní údaje 3 / Navržené využití dle ÚP 4 / Podmínky prostorového uspořádání zástavby 5 / Regulace veřejných prostor a dopravy 6 / Plošné využití

Více

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení Město Kolín Nařízení města Kolína č. 6/2014 O placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích ve vymezených oblastech města Kolína určující úseky místních komunikací ve vymezených

Více

Teorie a Zásady Bezpečné Jízdy. Teorie jízdy. Ovládání a Údržba Vozidla

Teorie a Zásady Bezpečné Jízdy. Teorie jízdy. Ovládání a Údržba Vozidla Ovládání a Údržba Vozidla O vyučovacím předmětu OÚV 11 Seznámení s vozidlem - všeobecně 11 Kontrola vozidla před jízdou - otázka č. 1 12 Pneumatiky - otázka č. 2 12 Kontrola kol a pneumatik - otázka č.

Více

MOTIVACE ANALÝZA NÁVRH ZÁSADY OPATŘENÍ METODIKA ETAPIZACE OSTATNÍ CYKLOGENEREL Č. BUDĚJOVIC GENEREL CYKLISTICKÉ DOPRAVY MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE

MOTIVACE ANALÝZA NÁVRH ZÁSADY OPATŘENÍ METODIKA ETAPIZACE OSTATNÍ CYKLOGENEREL Č. BUDĚJOVIC GENEREL CYKLISTICKÉ DOPRAVY MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE MOTIVACE 1 ANALÝZA NÁVRH ZÁSADY OPATŘENÍ METODIKA ETAPIZACE GENEREL CYKLISTICKÉ DOPRAVY MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE CYKLOGENEREL Č. BUDĚJOVIC OSTATNÍ 2014 OBJEDNATEL STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE NÁMĚSTÍ

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OTICE A. TEXTOVÁ ČÁST

ÚZEMNÍ PLÁN OTICE A. TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OTICE A. TEXTOVÁ ČÁST Obsah textové části Územního plánu Otice A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jejích hodnot 1 C. Urbanistická koncepce,

Více

INFORMACE TÝKAJÍCÍ SE NAVRŽENÝCH ÚPRAV DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ V CENTRU MARIÁNSKÝCH LÁZNÍ

INFORMACE TÝKAJÍCÍ SE NAVRŽENÝCH ÚPRAV DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ V CENTRU MARIÁNSKÝCH LÁZNÍ INFORMACE TÝKAJÍCÍ SE NAVRŽENÝCH ÚPRAV DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ V CENTRU MARIÁNSKÝCH LÁZNÍ REVIZE SOUČASNÉHO DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ ZMĚNY ORGANIZACE DOPRAVY ZMĚNY SYSTÉMU PARKOVÁNÍ REVIZE SOUČASNÉHO DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ

Více

Příručka ke způsobilým výdajům programu Potenciál

Příručka ke způsobilým výdajům programu Potenciál Příručka ke způsobilým výdajům programu Potenciál Cílem této příručky je poskytnout přehled a výklad k jednotlivým položkám způsobilých výdajů programu Potenciál v takové kvalitě a vypovídací schopnosti,

Více

OBLASTNÍ INSPEKTORÁT PRÁCE PRO ÚSTECKÝ KRAJ A LIBERECKÝ KRAJ Ústí nad Labem, ul. SNP 2720/21, 400 11 Ústí nad Labem

OBLASTNÍ INSPEKTORÁT PRÁCE PRO ÚSTECKÝ KRAJ A LIBERECKÝ KRAJ Ústí nad Labem, ul. SNP 2720/21, 400 11 Ústí nad Labem OBLASTNÍ INSPEKTORÁT PRÁCE PRO ÚSTECKÝ KRAJ A LIBERECKÝ KRAJ Ústí nad Labem, ul. SNP 2720/21, 400 11 Ústí nad Labem č. j. 829/7.00/06/13.1 úkol č. 06.5.02 Zpráva o činnosti Oblastního inspektorátu práce

Více

Plány udržitelné městské mobility pro město Brno. Odbor dopravy MMB

Plány udržitelné městské mobility pro město Brno. Odbor dopravy MMB Plány udržitelné městské mobility pro město Brno Odbor dopravy MMB Ing. Vladimír Bielko vedoucí Odboru dopravy MMB bielko.vladimir@brno.cz 30. 3. 2015 PLÁN UDRŽITELNÉ MOBILITY PRO MĚSTO BRNO Jak vytvořit

Více

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení Město Kolín Nařízení města Kolína č. 6/2014 O placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích ve vymezených oblastech města Kolína určující úseky místních komunikací ve vymezených

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ MěÚ Horní Slavkov, odbor výstavby a ŽP Dlouhá 634/12 357 31 Horní Slavkov V... dne...... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ podle ustanovení 94a zákona č. 183/2006

Více

Nařízení města Moravské Budějovice č. 3/2018

Nařízení města Moravské Budějovice č. 3/2018 Nařízení města Moravské Budějovice č. 3/2018 o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených komunikacích na území města Moravské Budějovice Rada města Moravské Budějovice se na své schůzi

Více

Ministerstvo dopravy Odbor agend řidičů Elektronicky, přílohou emailu Dne 11.06.2015. K bodu 3. 15 odst. 5

Ministerstvo dopravy Odbor agend řidičů Elektronicky, přílohou emailu Dne 11.06.2015. K bodu 3. 15 odst. 5 Ministerstvo dopravy Odbor agend řidičů Elektronicky, přílohou emailu Dne 11.06.2015 V příloze Vám zasíláme námitky "Asociace zkušebních komisařů autoškol a dalších pracovníků na úseku registru řidičů",

Více

Strategický plán rozvoje města Kopřivnice

Strategický plán rozvoje města Kopřivnice 7 Doprava Tato kapitola se věnuje dopravě a pozici města v dopravním systému a infrastruktuře. Doprava je řešena jak v kontextu celého kraje a dostupnosti měst vyšších řádů, tak i ve vazbě na dostupnost

Více

Územní studie lokality Radotín Bílovec podrobnější podmínky pro využití ploch obytného území lokality Radotín v Bílovci

Územní studie lokality Radotín Bílovec podrobnější podmínky pro využití ploch obytného území lokality Radotín v Bílovci 1 2 Územní studie Podmínky pro využití ploch obytného Základní koncepce návrhu podrobnějších podmínek pro využití ploch obytného území lokality Radotín v Bílovci vychází ze zásad trvale udržitelného rozvoje

Více

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / telefon Praha. ČTÚ-8 216/2016-620 Mgr. Paráková/224 004 508

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / telefon Praha. ČTÚ-8 216/2016-620 Mgr. Paráková/224 004 508 Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / telefon Praha /20. ledna 2016 ČTÚ-8 216/2016-620 Mgr. Paráková/224 004 508 2. února 2016 Vážený pane, v reakci na Vaši žádost, kterou Český telekomunikační

Více

Nařízení města Řevnice

Nařízení města Řevnice Sbírka právních předpisů města č. 1/2016 Nařízení města Řevnice č. 1/2016 o vymezení oblasti města k parkování motorových vozidel pouze s parkovacím kotoučem Rada města Řevnice svým usnesením č. 10) ze

Více

PROJEKT SNÍŽENÍ PRAŠNOSTI V OBCI PAŠINKA STUDIE PROVEDITELNOSTI

PROJEKT SNÍŽENÍ PRAŠNOSTI V OBCI PAŠINKA STUDIE PROVEDITELNOSTI PROJEKT SNÍŽENÍ PRAŠNOSTI V OBCI PAŠINKA STUDIE PROVEDITELNOSTI Říjen 2011 O B S A H MANAŽERSKÉ SHRNUTÍ... 3 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE... 5 2. INFORMACE O ŘEŠENÉ LOKALITĚ... 6 2.1. Charakteristika zdrojů,

Více

STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE

STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE č. 1/2004 Zrušeno nařízení č. 3/2004 s účinností od 15.7.2004! O placeném stání motorových vozidel na místních komunikacích

Více

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Str. 1 z 12 DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Vážení, v rámci Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK)

Více

Důvodová zpráva Zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou konané 21. 10. 2015. 8 - Projekt Paměť v krajině Trojzemí OP PS SN CZ

Důvodová zpráva Zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou konané 21. 10. 2015. 8 - Projekt Paměť v krajině Trojzemí OP PS SN CZ Důvodová zpráva Zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou konané 21. 10. 2015 8 - Projekt Paměť v krajině Trojzemí OP PS SN CZ Projekt s názvem Paměť v krajině Trojzemí spojuje 6 kooperačních projektových

Více