Kurz osobnostní a sociální výchovy Odyssea Alfa se zaměřením na výuku první pomoci. Kurz SEV Prachatice až 16.9.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kurz osobnostní a sociální výchovy Odyssea Alfa se zaměřením na výuku první pomoci. Kurz SEV Prachatice 14.9. až 16.9."

Transkript

1 Závěrečná zpráva: Kurz osobnostní a sociální výchovy Odyssea Alfa se zaměřením na výuku první pomoci Kurz SEV Prachatice až Obsah Úvod Cíle kurzu Časová organizace a obsah programových bloků Postřehy instruktorů o interakci dětí Evaluace kurzu Zmapování znalostí a dovedností žáků v oblasti první pomoci Analýza evaluačních dotazníků Závěrečné slovo Úvod 8. Třída absolvovala vzdělávací program Odyssea ALFA Zážitkový vzdělávací program se zaměřením na vyzkoušení základních zdravotnických dovedností první pomoci. Program realizovali instruktoři Milan Lopour a Petr Dušek z občanského sdružení Projekt Odyssea. Programu se účastnilo 28 žáků, učitelka Renata Halaxová, třídní učitelka Helena Černochová a doprovod. Na program Občanského sdružení Projekt Odyssea bezprostředně navazoval environmentální program ve Středisku Ekologické výchovy Prachatice.

2 Cíle kurzu Stmelit třídu, vytvořit zážitek společného úspěchu, pozitivně naladit vztahy Zdokonalit dovednost spolupracovat se spolužáky Motivovat a inspirovat žáky k práci na vztazích ve třídě, k práci v týmu Vytvořit příležitost k získání odpovědného osobního pohledu na jednání každého žáka a k náhledu na etické souvislosti poskytování první pomoci při nenadálých událostech. Prakticky si vyzkoušet konkrétní dovednosti poskytnutí první pomoci spolužákovi, nácvik resuscitace na umělém modelu. Umožnit žákům formulaci pravidel vzájemného chování (skupinových norem) ve třídě, vytvořit možnost náhledu souvislostí s etickým chováním ve společnosti. Časová organizace a obsah jednotlivých programových bloků A/ programové bloky Každý den programu byl rozčleněn do tří programových bloků: a) dopoledne (9:00 12:00) b) odpoledne (14:00 18:00) c) večer (19:30 21:30) Každý blok se skládal z několika podprogramů. Každý podprogram sledoval specifické cíle. Sled jednotlivých bloků a jejich podprogramů je znázorněn v následující tabulce: Dopoledne odpoledne Večer ,30 sraz Na Knížecí, ,00 konzultace s třídní bližší vzájemné seznámení, učitelkou, odjezd 8,00 Příjezd 10,30 vizitky očekávání, obavy, 11,00 až 13,00 představení lámání ledů Člověče, nezlob lektorů a dětí, ubytování, se, Citadela oběd, pravidla chování na kooperace Klávesnice, kurzu,očekávání Tramvaj 15.9 hitace Interaktivní přednáška o teorii a praxi poskytování první pomoci. Scénky, trénink hlášení události pomocí vysílačky. Praktické dovednosti první pomoci ošetření zranění, resuscitace na modelu praktická práce ve dvou skupinách. Vyzkoušení záchrany tonoucího v bazénu. uvedení do programu kurzu, Pravidla zmapování vědomostí žáků o problematice první pomoci teorie lámání ledů, kooperace Pexeso,Tělolezectví zarámování dne - Svíčka Simulace skutečné události, vyzkoušení dovedností. Reflexe se zaměřením na osobnostní výchovu a etické chování. Test teoretických znalostí první pomoci. Zážitková aktivita Relaxace, zarámování dne - svíčka Evaluační dotazník Odjezd lektorů Navazující enviro program

3 B/ dílčí charakteristika jednotlivých podprogramů: konzultace s třídním učitelem - vzájemné představení - seznámení s cíli a s průběhem programu - nabídka zapojení třídního učitele do programu (podle zájmu učitele) úvod - seznámení studentů s instruktory - seznámení s cíli programu - seznámení s průběhem programu a s jeho časovou dimenzí - seznámení s hlavními metodami programu - dohodnutí základních pravidel programu lámání ledů - překonání bariér mezi účastníky - navázání fyzického kontaktu - zapojení pohybu a emocí - motivace pro další aktivity kooperativní činnosti - společné řešení různě náročných úkolů, překonávání překážek - rozbor průběhu jednotlivých aktivit cílený na rychlé učení kooperativním a komunikačním dovednostem důvěra - zvládání situací, které jsou náročné na schopnost důvěřovat druhým - zvládání situací, ve kterých druzí důvěřují mě bližší vzájemné seznámení - sdílení podrobnějších informací o účastnících programu, včetně třídního učitele - podpora přináležitosti ke třídě a zároveň podpora individuality v rámci třídy zarámování dne - shrnutí a hodnocení uskutečněných aktivit - kratičký rituál ukončující program závěr - formulace a odhlasování základních pravidel vzájemného chování (skupinových norem) ve třídě - vyhodnocení (odpovídání na evaluační dotazníky)

4 Postřehy instruktorů o interakci dětí Už během tvorby očekávání a obav zazněla od dětí přání, aby vztahy na kurzu byly lepší než ve třídě, aby se spolu nebavili jen ve stálých skupinkách, ale aby došlo ke spolupráci a skamarádění celé třídy. Děti vyjádřily očekávání naučit se něco nového o první pomoci, získat odvahu zachovat se správně v situaci, kdy je třeba druhému poskytnout pomoc, přání vyzkoušet si konkrétní dovednosti.z pohledu instruktorů se děti jevily jako dostatečně motivované též ke zlepšování vztahů ve třídě, k získání větší důvěry mezi spolužáky. Při jednotlivých aktivitách bylo patrné zmenšování odstupu mezi spolužáky, zvětšování vzájemné důvěry. Změna byla patrná též při navazování fyzického kontaktu, který byl zpočátku problematický. Po několika cílených aktivitách (tramvaj, tělolezectví) došlo odbourávání bariér a posilování vzájemné důvěry, což bylo patrné na přímých reakcích dětí. Při řešení konkrétních problémů (klávesnice, simulace záchranných akcí) si děti vyzkoušely týmovou spolupráci a užitečnost týmových rolí. Evaluace kurzu: Zmapování znalostí a dovedností žáků v oblasti první pomoci V úvodní besedě i během interaktivní přednášky jsme zjistili na základě rozhovoru se žáky velké rozdíly informovanosti o způsobech poskytování první pomoci, integrovaném záchranném systému, způsobech hlášení událostí i v osobních postojích k problematice. Vzhledem ke značné motivaci účastníků se pomocí praktických ukázek, scének a simulovaných situací podařilo vyzkoušet si konkrétní zdravotnické dovednosti, spolupráci ve skupině při řešení nenadálých problémů i sjednotit teoretické informace o problematice. Hodnocení jednotlivých aktivit žáky (hitace) Hodnocení bylo prováděno škálou od 1 do 5ti (1 nejlepší, 5 nejhorší) Nejlépe hodnocené aktivity z prvního dne : Tělolezectví (23x1,4x2) Klávesnice(20x1,5x2) Analýza závěrečných dotazníků Dotazník vyplnili všichni žáci, tj. 28 osob. Ohlasy dětí během programu i analýza závěrečných dotazníků prokazují, že všechny hlavní cíle kurzu byly uspokojivě naplněny. V následujícím textu se můžete seznámit s analýzou závěrečných evaluačních dotazníků, které děti vyplňovaly v samém závěru programu. Cílem závěrečného dotazníku je získat autentické výpovědi o tom, jak celou akci vnímali samotní účastníci.

5 Dotazník se skládal z devíti otázek s možností odpovědí na 5 bodové škále: 1 výrazně nesouhlasím 2 nesouhlasím 3 nevím 4 souhlasím 5 výrazně souhlasím Otázky a odpovědi (shrnutí): 1. To, co říkali lektoři bylo srozumitelné, všemu jsem rozuměl/a souhlasím 16x, výrazně souhlasím 12x 2. Místo a jeho okolí, kde kurz probíhal, se mi líbilo souhlasím 18x, výrazně souhlasím 6x 3. Vím přesně, co bylo cílem kurzu souhlasím 12x, výrazně souhlasím 16x 4. Dle mého názoru kurz splnil všechny cíle, které byly stanoveny, nevím 1x, souhlasím 14x, výrazně souhlasím 13x 5. Přístup lektorů k nám jako účastníkům mi vyhovoval (jejich chování, to jak s námi jednali ) souhlasím 10x, výrazně souhlasím 18x 6. Naše třída se díky kurzu více stmelila, jsme teď lepší parta výrazně nesouhlasím1x nesouhlasím 2x, nevím 10x, souhlasím 11x, výrazně souhlasím 4x 7. Obsah kurzu měl jasnou strukturu či osnovu, byl zkrátka přehledný nevím 2x, souhlasím 16x, výrazně souhlasím 9x 8. To, co se na kurzu dělo, pomůže naší třídě i po té, až se vrátíme do školy, můžeme to ve škole zkrátka využít nevím 5x, souhlasím 14x,výrazně souhlasím 9x 9. Celkově jsem s tímto kurzem spokojen/a nevím 2x, souhlasím 7x, výrazně souhlasím 19x Dále je v dotazníku zařazena jedna otázka s odpovědí ano-ne a čtyři otevřené otázky: 10. Uveďte prosím 3 věci, které se Vám na kurzu nejvíce líbily (pokud vůbec): Žáci m.j. uvedli : zábavné hry, základy první pomoci, záchrana tonoucího, hry venku (klávesnice,citadela,člověče nezlob se), pexeso, tělolezectví, všechny hry, přístup lektorů, vyzkoušení resuscitace, simulace záchrany lidí 11. Uveďte prosím 3 věci, které Vám na kurzu vadily (pokud vůbec): Z odpovědí: - Jídlo, brzké vstávání, málo her venku, špatné počasí, až moc velké ticho při programu, hra citadela, zima, málo volného času, někteří přítomní deváťáci Odnáším si, naučil/a jsem se, zlepšil/a jsem se v (prosím konkrétně vyjmenujte): Z odpovědí: - Nové zkušenosti v první pomoci - Líbilo se mi celkové chování instruktorů, všechny aktivity.

6 - Zlepšil jsem se v komunikaci s ostatními - Líbilo se mi, že jsem si mohl vyzkoušet resuscitaci - Vyzkoušel jsem si, jak zachránit člověka! - Zlepšila jsem se v první pomoci, dýchání z plic do plic 13. Měl/a bych zájem o další podobnou akci či kurz: ano 21x, Ne 2x, nevím 1x 14. Na co by se měl případný kurz zaměřit: na přírodu, vztahy, týmovou spolupráci,prevenci závislostí, prevenci šikany, jak přežít v přírodě, etiketu Zájem žáků o zopakování akce s Projektem Odyssea V závěrečných dotaznících projevila většina žáků zájem zúčastnit se další podobné akce. Vnímáme to jako projev velké spokojenosti ze strany žáků. Závěrečné slovo Oceňujeme vstřícný a aktivní přístup vedení školy učitelek během celé organizace kurzu. Těšíme se na další spolupráci s Vaší školou. Za Projekt Odyssea: Milan Lopour, garant kurzu

Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Odyssea Alfa stmelovací kurz pro 6. třídu

Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Odyssea Alfa stmelovací kurz pro 6. třídu Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Odyssea Alfa stmelovací kurz pro 6. třídu ZŠ Šestajovice, 23. 24. 9. 2011 Obsah Úvod.....2 Cíle kurzu..2 Časová organizace a obsah programových bloků.3 Postřehy

Více

Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Odyssea Alfa stmelovací kurz pro 6. třídu. Kurz RS Smšťov, Louňovice pod Blaníkem,

Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Odyssea Alfa stmelovací kurz pro 6. třídu. Kurz RS Smšťov, Louňovice pod Blaníkem, Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Odyssea Alfa stmelovací kurz pro 6. třídu Kurz RS Smšťov, Louňovice pod Blaníkem, 2. 4. 9. 2009 Obsah Úvod.....2 Cíle kurzu..2 Fotografie z kurzu.2 Časová

Více

Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Jak se bránit drogám a předcházet drogovým závislostem pro třídy 7.A a 7.B

Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Jak se bránit drogám a předcházet drogovým závislostem pro třídy 7.A a 7.B Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Jak se bránit drogám a předcházet drogovým závislostem pro třídy 7.A a 7.B Chata Železná, Železná u Berouna, 22. 24. 9. 202 Obsah Úvod..2 Cíle kurzu..2 Časová

Více

Portfolio pedagogické praxe 3. ročník SOŠ Pg Předškolní a mimoškolní pedagogika

Portfolio pedagogické praxe 3. ročník SOŠ Pg Předškolní a mimoškolní pedagogika Vyšší odborná škola pedagogická a sociální, Střední odborná škola pedagogická a Gymnázium Praha 6, Evropská 33 Portfolio pedagogické praxe 3. ročník SOŠ Pg Předškolní a mimoškolní pedagogika Jméno žáka:

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Motivace a hodnocení pracovníků Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné

Více

HODNOCENÍ PROJEKTU NAJÍT CESTU K SOBĚ JE BÁJEČNÉ. Základní škola Třebíč Benešova 585

HODNOCENÍ PROJEKTU NAJÍT CESTU K SOBĚ JE BÁJEČNÉ. Základní škola Třebíč Benešova 585 HODNOCENÍ PROJEKTU NAJÍT CESTU K SOBĚ JE BÁJEČNÉ Základní škola Třebíč Benešova 585 Grantový systém Zdravého města Třebíč 2009 Grantový program Prevence kriminality a drogové problematiky Zpracovala: Mgr.

Více

Žijeme v přírodě - žijeme s přírodou.

Žijeme v přírodě - žijeme s přírodou. Školní vzdělávací program Mateřská škola Žijeme v přírodě - žijeme s přírodou. Zpracovala: Anna Klbíková Obsah Identifikační údaje o mateřské škole Prezentace mateřské školy Podmínky pro vzdělávání Organizace

Více

ROZVOJOVÝ PROGRAM PRO VEDOUCÍ PRACOVNÍKY A PEDAGOGY MŠ

ROZVOJOVÝ PROGRAM PRO VEDOUCÍ PRACOVNÍKY A PEDAGOGY MŠ ROZVOJOVÝ PROGRAM PRO VEDOUCÍ PRACOVNÍKY A PEDAGOGY MŠ REALIZAČNÍ MANUÁL Hlavním tématem programu je osobnostní a sociální rozvoj vedoucích pracovníků a pedagogů (především mateřských škol), kteří po absolvování

Více

Závěrečná zpráva: Rekreační středisko KYMEVO, Hrachov, 4. 7. 5. 2009

Závěrečná zpráva: Rekreační středisko KYMEVO, Hrachov, 4. 7. 5. 2009 Závěrečná zpráva: Vzdělávací pobyt OSV a TIP pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami - žáky s SPU, žáky talentované a žáky se specifickými poruchami chování v rámci grantu *Rozvoj programů pro žáky

Více

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd 2015

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd 2015 Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd 2015 PO POPRVÉ DO ŠKOLY CO TO ZNAMENÁ? Poprvé do školy. Jaké to je? Jaké pocity děti prožívají? Jaké pocity prožívají rodiče? Těšení a obavy zároveň.

Více

Školní družina při ZŠ Příbor, Jičínská 486

Školní družina při ZŠ Příbor, Jičínská 486 Školní družina při ZŠ Příbor, Jičínská 486 BAREVNÁ OKNA ŠKOLNÍ DRUŽINY Školní družina ul. Sv. Čecha 565 Příbor 742 58 tel. 556 725 595 Naše školní družina má vlastní domek se zahradou. Z toho vychází i

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Pardubice Inspekční zpráva Mateřská škola Dašice, okres Pardubice Adresa: Sadová 440, 533 03 Dašice Identifikátor zařízení: 600 095 291 Zřizovatel: Město Dašice

Více

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče Základní škola a mateřská škola Rudoltice Informace pro rodiče Základní informace o mateřské škole Mateřská škola je součástí celého komplexu Základní školy a mateřské školy Rudoltice, který zahrnuje základní

Více

Občanské sdružení Komunitní centrum Chánov Zlatnická 206, 434 01 Most. Výroční zpráva 2014

Občanské sdružení Komunitní centrum Chánov Zlatnická 206, 434 01 Most. Výroční zpráva 2014 Výroční zpráva 2014 Realizační tým občanského sdružení Komunitní centrum Chánov Základní informace Stanovy Cíle činnosti Služby Aktivity Projekty Ekonomika Název sdružení: "Komunitní centrum Chánov". Právní

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Pštrossova, Praha 1, Pštrossova 11. Pštrossova 11/204, 110 00 Praha 1. Identifikátor školy: 600 035 221

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Pštrossova, Praha 1, Pštrossova 11. Pštrossova 11/204, 110 00 Praha 1. Identifikátor školy: 600 035 221 Česká republika Česká školní inspekce Pražský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Pštrossova, Praha 1, Pštrossova 11 Pštrossova 11/204, 110 00 Praha 1 Identifikátor školy:

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Středočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Kutná Hora, Benešova 149/I

Česká republika Česká školní inspekce. Středočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Kutná Hora, Benešova 149/I Česká republika Česká školní inspekce Středočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Kutná Hora, Benešova 149/I Benešova 149/I, 284 01 Kutná Hora Identifikátor školy: 600

Více

Projekt Naučná stezka Poohří

Projekt Naučná stezka Poohří Projekt Naučná stezka Poohří (Průběh projektu dle již zpracovaného stejnojmenného projektu s novými přiloženými pracovními listy) Termín: 31. 5. 2012 Téma: Naučná stezka Poohří Dominantní průřezové téma:

Více

Reference, hodnocení služeb Madio

Reference, hodnocení služeb Madio Reference, hodnocení služeb Madio MADIO z.s. je akreditovanou vzdělávací institucí, nabízí velké množství kvalitních služeb v oboru vzdělávání a prevence rizikového chování u dětí a mládeže v mateřských,

Více

1. Základní manažerské dovednosti

1. Základní manažerské dovednosti Vzdělávání vedoucích pracovníků 1. Základní manažerské dovednosti OBSAH A METODIKA VZDĚLÁVÁNÍ Celkový cíl Dílčí cíl 1 Dílčí cíl 2 Dílčí cíl 3 Vytvořit účastníkům jasný obraz o tom, jaké úkoly a překážky

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1039/14-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1039/14-S INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1039/14-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby IČO 24 255 378 Soukromá Základní škola a Mateřská škola B-English s. r. o. Na Příkopě 11/8,

Více

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012 5 DNÍ 7 11 Let 20 Účastníků TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY Tematická oblast (odbornost) Autor Odbornostní setkání Příměstské tábory Jana Jelínková a kolektiv Praha, Středočeský kraj Místo konání Praha 2012 Průřezové

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření - Dotazník spokojenosti se školní družinou v ZŠ a MŠ Kácov, okres Kutná Hora

Vyhodnocení dotazníkového šetření - Dotazník spokojenosti se školní družinou v ZŠ a MŠ Kácov, okres Kutná Hora Vyhodnocení dotazníkového šetření - Dotazník spokojenosti se školní družinou v ZŠ a MŠ Kácov, okres Kutná Hora Dotazníkové šetření proběhlo v červnu, vyhodnocení provedli Mgr. F. Procházka a ing. Klára

Více

Speciální základní škola Skuteč

Speciální základní škola Skuteč Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Autoevaluace školy, č.j. SZŠ/236/2010 (podle Vyhlášky č. 15/2005 ve znění pozdějších předpisů,

Více

Školní vzdělávací program pro ŠD a ŠK

Školní vzdělávací program pro ŠD a ŠK Školní vzdělávací program pro ŠD a ŠK Školní družina při ZŠ praktické, 1. máje 59, 411 45 Úštěk Název ŠVP: Klíč Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání s úpravami pro žáky s lehkým mentálním

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Rumburk, Vojtěcha Kováře 85/31, okres Děčín. Adresa: Vojtěcha Kováře 85/31, 408 01 Rumburk

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Rumburk, Vojtěcha Kováře 85/31, okres Děčín. Adresa: Vojtěcha Kováře 85/31, 408 01 Rumburk Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Rumburk, Vojtěcha Kováře 85/31, okres Děčín Adresa: Vojtěcha Kováře 85/31, 408 01 Rumburk Identifikátor školy: 600 076 156 Termín

Více

Mateřská škola Kaplická 841 tel., fax: 241 731 467 e-mail: mskaplicka@seznam.cz. Výroční zpráva předškolní vzdělávání - za školní rok 2007/2008

Mateřská škola Kaplická 841 tel., fax: 241 731 467 e-mail: mskaplicka@seznam.cz. Výroční zpráva předškolní vzdělávání - za školní rok 2007/2008 Škola Kavčí hory Mateřská škola, Základní škola a Střední odborná škola služeb 40 00 Praha 4, K Sídlišti 840 Mateřská škola Kaplická 84 tel., fax: 24 73 467 e-mail: mskaplicka@seznam.cz Výroční zpráva

Více

D/ chce být mezi jinými dětmi Počet zaškrtnutých odpovědí: 11 - to je z celkového počtu navrácených dotazníků 64%.

D/ chce být mezi jinými dětmi Počet zaškrtnutých odpovědí: 11 - to je z celkového počtu navrácených dotazníků 64%. Mateřská škola Duha Oslavany Školní rok: 2009/2010 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE Na začátku měsíce ledna bylo rozdáno na pracovišti MŠ Duha Oslavany Havířská celkem 20 dotazníků. Návratnost byla 17

Více

OSNOVY PRO KVALIFIKACE S PLATNOSTÍ V PIONÝRU

OSNOVY PRO KVALIFIKACE S PLATNOSTÍ V PIONÝRU SMĚRNICE PRO PŘÍPRAVU A VZDĚLÁVÁNÍ V PIONÝRU s. 1/6 Příloha A1 Osnovy pro kvalifikaci s platností v Pionýru OSNOVY PRO KVALIFIKACE S PLATNOSTÍ V PIONÝRU Vstupní Pionýrské minimum Celkový doporučený rozsah

Více

Tematická zpráva. Poskytování školských služeb a vzdělávání v domovech mládeže

Tematická zpráva. Poskytování školských služeb a vzdělávání v domovech mládeže Poskytování školských služeb a vzdělávání v ech Praha, říjen 2015 Poskytování školských služeb a vzdělávání v ech Obsah Obsah... 2 1 Úvod... 3 2 Zjištění... 4 2.1 Ubytovaní žáci a studenti... 4 2.2 Žáci,

Více

Svět je jediným domovem a lidstvo jeho obyvateli

Svět je jediným domovem a lidstvo jeho obyvateli Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání (verze září 2015) Svět je jediným domovem a lidstvo jeho obyvateli Školní vzdělávací program Školní družiny při Mezinárodní Montessori Mateřské a Základní

Více

Zkrácená zpráva z evaluace

Zkrácená zpráva z evaluace Zkrácená zpráva z evaluace ŠIKULA podpora polytechnického vzdělávání v mateřských školách Číslo projektu: CZ.1.07/1.3.00/48.0025 Realizátor projektu: ČSOP Vlašim, Pláteníkova 264, 258 01 Vlašim Zpracovali:

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-827/09-02. Mateřská škola Lidice, okres Kladno. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-827/09-02. Mateřská škola Lidice, okres Kladno. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Středočeský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-827/09-02 Mateřská škola Lidice, okres Kladno Adresa: Tokajická 160, 273 54 Lidice Identifikátor: 600 043 606 IČ: 71

Více

V tomto prostoru se nachází technické zázemí pro pravidelnou i nepravidelnou činnost

V tomto prostoru se nachází technické zázemí pro pravidelnou i nepravidelnou činnost NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ BOUDA A.NZDM Bouda sociální služba ambulantní 1. Popis realizace poskytování sociální služby Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Bouda, (dále jen NZDM Bouda),

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-11/14-J. Mateřská škola DUHA Třebíč

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-11/14-J. Mateřská škola DUHA Třebíč Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIJ-11/14-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 70 283 311 Mateřská

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Církevní základní škola ORBIS-PICTUS s. r. o. Adresa: Budějovická 825, 390 02 Tábor. Identifikátor školy: 600 001 288

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Církevní základní škola ORBIS-PICTUS s. r. o. Adresa: Budějovická 825, 390 02 Tábor. Identifikátor školy: 600 001 288 Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Církevní základní škola ORBIS-PICTUS s. r. o. Adresa: Budějovická 825, 390 02 Tábor Identifikátor školy: 600 001 288 Termín konání inspekce:

Více

STROJÍRENSKÁ 6 591 71 ŽĎÁR NAD SÁZAVOU PROPOZICE KRAJSKÉ SOUTĚŽE V ODBORNÝCH DOVEDNOSTECH OBORY STROJNÍHO OBRÁBĚNÍ SOUSTRUŽENÍ FRÉZOVÁNÍ

STROJÍRENSKÁ 6 591 71 ŽĎÁR NAD SÁZAVOU PROPOZICE KRAJSKÉ SOUTĚŽE V ODBORNÝCH DOVEDNOSTECH OBORY STROJNÍHO OBRÁBĚNÍ SOUSTRUŽENÍ FRÉZOVÁNÍ STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU STROJÍRENSKÁ 6 591 71 ŽĎÁR NAD SÁZAVOU PROPOZICE KRAJSKÉ SOUTĚŽE V ODBORNÝCH DOVEDNOSTECH ŘEMESLO VYSOČINY 2007 OBORY STROJNÍHO OBRÁBĚNÍ SOUSTRUŽENÍ FRÉZOVÁNÍ ŽĎÁR

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1326/14-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1326/14-S INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1326/14-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Mateřská škola Lužec nad Vltavou, příspěvková organizace 9. května 97, 277 06 Lužec nad

Více

Školní družina při ZŠ Liptál

Školní družina při ZŠ Liptál Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Školní družina při ZŠ Liptál Verze č. III Platnost od: 1.9. 2015 Zpracovala: Petra Pilná vychovatelka Charakteristika ŠVP pro ŠD vychází z ŠVP ZŠ Liptál,

Více

Preventivní program školy 2015 / 16. I. Školní program pedagogicko-psychologického poradenství

Preventivní program školy 2015 / 16. I. Školní program pedagogicko-psychologického poradenství Preventivní program školy 2015 / 16 I. Školní program pedagogicko-psychologického poradenství 1. Jednorázové aktivity a) činnost výchovné a kariérní poradkyně a metodičky prevence pro 1. stupeň - pomoc

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Soukromá střední a základní škola (1.KŠPA) Praha s.r.o. Pernerova 383/29 186 00 Praha 8 - Karlín Školní vzdělávací program pro Školní družinu Zpracoval: kolektiv pedagogických pracovníků Soukromé střední

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Školní vzdělávací program školní družiny MOTTO: Nejlepší investicí do dětí je čas, který jim věnujeme Projednáno v PR dne: 16. 3. 2016 Schválil: Ing. Jaroslav Kindl Platnost: od 16. 3. 2016 Č.j.: 225/2016

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 S účinností od 1.9.2014 Základní údaje Název a adresa školy : Základní škola pro zrakově postižené Nám. Míru 19, 120 00 Praha 2 Ředitelka školy:

Více

Minimální preventivní program Základní školy Emila Zátopka Zlín

Minimální preventivní program Základní školy Emila Zátopka Zlín Minimální preventivní program Základní školy Emila Zátopka Zlín Školní rok: 2015/2016 Vypracovala: Mgr. Marie Hradilová, školní metodička prevence Schválila: Mgr. Hana Chmelická, stat.zástupce pověřený

Více

7. HODNOCENÍ ŽÁKU. 7.1. Hodnocení žáků. ŠVP Základní škola Jenišovice ÚVOD

7. HODNOCENÍ ŽÁKU. 7.1. Hodnocení žáků. ŠVP Základní škola Jenišovice ÚVOD 7. HODNOCENÍ ŽÁKU 7.1. Hodnocení žáků ÚVOD Účelem vzdělávání žáka v základní škole je vybavit ho klíčovými kompetencemi. Ty představují soubor znalostí, dovedností, návyků a postojů, které jsou využitelné

Více

Závěrečná zpráva. Bc. Simona Rykalová, Radim Szkatula, Jana Kavková

Závěrečná zpráva. Bc. Simona Rykalová, Radim Szkatula, Jana Kavková Závěrečná zpráva Projekt "S Kapou do práce" Registrační číslo projektu: CZ.1.04/2.1.01/D8.00001 Příjemce projektu: Kvalifikační a personální agentura, o. p. s. Závodní 815, Třinec 739 61 Ředitelka společnosti:

Více

Dotazník obsahuje celkem čtyři otázky, z toho tři uzavřené a jednu otevřenou. spíše nespokojen/a

Dotazník obsahuje celkem čtyři otázky, z toho tři uzavřené a jednu otevřenou. spíše nespokojen/a Úvodní seminář V rámci proběhlého Úvodního semináře aktivity KA01, které se konalo ve dvou termínech: 14. 15. 10. 2014 v Otrokovicích, kterého se zúčastnilo celkem 19 osob (12 vedoucích pracovníků a 7

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ NABÍDKA VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ 2015/2016 Dobrý den, rádi bychom Vám představili anotace našich výchovně vzdělávacích programů, které nabízíme v roce 2015/2016. Programy, které Vám nabízíme, jsou

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM. Školní rok 2015/2016

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM. Školní rok 2015/2016 Základní škola a mateřská škola Ochoz u Brna, okres Brno-venkov MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok 2015/2016 Školní metodik prevence: Mgr. Jitka Pospíšilová Realizátor: Základní škola a mateřská

Více

ŠVP ŠD. Specifičnost ŠD: Obsah zájmového vzdělávání

ŠVP ŠD. Specifičnost ŠD: Obsah zájmového vzdělávání ŠVP ŠD je řízeno podle zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání ( školský zákon ), řídí se podle vyhlášky MŠMT č. 74/2005 Sb. O zájmovém vzdělávání.

Více

Kdo chce poznat celý svět, půjde s námi tam i zpět

Kdo chce poznat celý svět, půjde s námi tam i zpět Kdo chce poznat celý svět, půjde s námi tam i zpět Třídní vzdělávací program Platnost: 1.9.2015-31.8.2018 Vypracovala: Jarmila Karnovská Bc. Anna Žemlová OBSAH 1 Představení školy... 3 2 Charakteristika

Více

Oblast podpory: 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

Oblast podpory: 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami ZŠ Kutná Hora, Jana Palacha 166, jako partner, je již druhým rokem zapojena do vzdělávacího projektu pod názvem : Rozvoj programů pro žáky se specifickými vzdělávacími potřebami pod registračním číslem

Více

Adaptační programy pro školy

Adaptační programy pro školy Adaptační programy pro školy Popis programu: Jednodenní, dvoudenní nebo třídenní pobytové nebo vložené 1 programy pro žáky nově složených nebo obměněných tříd ZŠ, a pro nastupující ročníky SŠ, SU. Náplní

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555 Adresa: Základní škola Frýdek-Místek, J. Čapka 255, 738 01 Frýdek-Místek Identifikátor školy:

Více

1. modul: Vedení lidí

1. modul: Vedení lidí 1. modul: Vedení lidí Datum: 15.-16.1.2015 v Praze Co se dnes očekává od manažera? Jak stanovovat cíle podle metody SMART a Balanced Scorecard? Jaké jsou čtyři základní pravidla komunikace pro manažera?

Více

PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLY

PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLY 2015-2016 PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLY 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Jméno a příjmení ředitele Telefon na ředitele 257941039 Základní škola Charlotty Masarykové,

Více

Preventivní program Základní školy a mateřské školy Hovorčovice, p.o. (základní škola) na období 2015-2020

Preventivní program Základní školy a mateřské školy Hovorčovice, p.o. (základní škola) na období 2015-2020 Preventivní program Základní školy a mateřské školy Hovorčovice, p.o. (základní škola) na období 2015-2020 Primární prevence rizikového chování žáků Obsah Východiska a cíle... 1 Charakteristika žáků 1.stupně...

Více

Vyučující: Pavel Kaplan a Michal Pařízek. JABOK - Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická Salmovská 8/1538 Praha 2 120 00

Vyučující: Pavel Kaplan a Michal Pařízek. JABOK - Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická Salmovská 8/1538 Praha 2 120 00 Vyučující: Pavel Kaplan a Michal Pařízek Výběrový kurz JABOK - Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická Salmovská 8/1538 Praha 2 120 00 Osnova: 1. Uvedení do hodiny a předmětu. 2. Cvičení

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Vodňany, Bavorovská 1046, okres Strakonice. Bavorovská 1046, 389 01 Strakonice. Identifikátor školy: 600 063 674

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Vodňany, Bavorovská 1046, okres Strakonice. Bavorovská 1046, 389 01 Strakonice. Identifikátor školy: 600 063 674 Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Vodňany, Bavorovská 1046, okres Strakonice Bavorovská 1046, 389 01 Strakonice Identifikátor školy: 600 063 674 Termín konání

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Název lekce (téma) Časový rozsah lekce Věková skupina (ročník) Vzdělávací obor (dle RVP) Očekávaný výstup vzdělávacího

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2012/2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2012/2013 Škola Kavčí hory Mateřská škola, Základní škola a Střední odborná škola služeb Praha 4, K Sídlišti 840 VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2012/2013 Zpráva obsahuje část: Mateřská škola V Praze dne 18. 9. 2013

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-482/14-C

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-482/14-C INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-482/14-C Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Mateřská škola, Český Krumlov, Za Nádražím 223 Za Nádražím 223, 381 01

Více

Shrnutí ankety pro žáky 5. ročníků a rodiče. březen 2016

Shrnutí ankety pro žáky 5. ročníků a rodiče. březen 2016 Shrnutí ankety pro žáky 5. ročníků a rodiče březen 2016 Shrnutí 2 Parametry ankety Zájem o gymnázia Zájem o předměty Ankety se zúčastnilo: 78 žáků 5. tříd 119 rodičů žáků 83 rodičů 5. tříd 9 rodičů 4.

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1119/15-S. Družstevní 422, 257 51 Bystřice msbystrice@seznam.

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1119/15-S. Družstevní 422, 257 51 Bystřice msbystrice@seznam. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1119/15-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČ 75034492 Identifikátor 600041875 Právní forma Zastoupená Zřizovatel

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2014/15

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2014/15 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2014/15 Základní údaje o škole: Sídlo školy: Mateřská školy Berušky Benešov, Táborská 350 Adresa: Táborská 350, 25601 Benešov IČO: 75033003 IZO: 107 510 057

Více

PROJEKT ŽÁKŮ 8. TŘÍD. /26. a 27. května 2010/

PROJEKT ŽÁKŮ 8. TŘÍD. /26. a 27. května 2010/ , ROZUMÍME PENĚZŮM PROJEKT ŽÁKŮ 8. TŘÍD /26. a 27. května 2010/ Zprávu zpracovala: Mgr. Dana Fraňková Mgr. Drahomíra Lampertová První fáze projektu ROZUMÍME PENĚZŮM je rozdělena do dvou jednodenních výukových

Více

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Čj. ČŠIS-2922/15-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Mateřská škola Tupadly 152 Sídlo Tupadly 152, 28563 E-mail právnické osoby IČ 75033879 turanska@seznam.cz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 ABC o.p.s., Karola Šmidkeho 1823/9, 708 00 Ostrava- Poruba OBSAH Obsah Úvodní slovo 1 Poslání společnosti 2 Organizační struktura 3 Aktivity v roce 2015 4-6 Výsledky hospodaření

Více

Metodika pro vnitřní evaluaci Individuálních projektů systémových (IPs) podpořených z Prioritní osy 3

Metodika pro vnitřní evaluaci Individuálních projektů systémových (IPs) podpořených z Prioritní osy 3 Metodika pro vnitřní evaluaci Individuálních projektů systémových (IPs) podpořených z Prioritní osy 3 Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání. 1 Operační

Více

A PROČ JSTE NA TO VLASTNĚ CHTĚLI JÍT JINAK? Protože:

A PROČ JSTE NA TO VLASTNĚ CHTĚLI JÍT JINAK? Protože: A PROČ JSTE NA TO VLASTNĚ CHTĚLI JÍT JINAK? Protože: Tak NE!! pořád řešíme problémy dětí z dětských domovů a dětí ze standardních rodin, kdy čas od času děti z rodin nabízejí našim dětem z domovů pomoc

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Příloha výroční zprávy č. 7 Minimální preventivní program Základní škola náměstí Interbrigády v Praze 6 A) Vzdělávací aktivity - vytváření žádoucích postojů žáků, pedagogických pracovníků a rodičů 1) K

Více

Výchova ke zdraví Ročník: tercie

Výchova ke zdraví Ročník: tercie Výchova ke zdraví Ročník: tercie Učivo předmětu Očekávané kompetence žáka Přesahy a vazby (mezipředmětové vztahy,, projekty a Člověk rozvoj a růst jedince Dětství, puberta, dospívání (Tělesné, duševní

Více

Třídní vzdělávací program

Třídní vzdělávací program Žlutá třída Třídní vzdělávací program Název třídy: Žlutá Třídní učitelky: Ladislava Nováková, Bc. Nikola Radová Analýza skupiny: Počet dětí:28 Věkové složení:2,5-7 Předškolní děti:4 Odkladové děti:2 Mladší

Více

TRÉNINK INTERNÍCH TRENÉRŮ: 5ti denní certifikovaný kurz T&CC. T&CC, s.r.o. Březen duben 2008. Nabídku zpracoval: Odborný garant:

TRÉNINK INTERNÍCH TRENÉRŮ: 5ti denní certifikovaný kurz T&CC. T&CC, s.r.o. Březen duben 2008. Nabídku zpracoval: Odborný garant: TRÉNINK INTERNÍCH TRENÉRŮ: 5ti denní certifikovaný kurz T&CC T&CC, s.r.o. Březen duben 2008 Nabídku zpracoval: Odborný garant: Mgr. Tomáš Adámek Mgr. Jakub Hermánek Akreditované centrum Institute of Leadership

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Krhanice, okres Benešov. U školy 150, 257 42 Krhanice. Identifikátor školy: 600 041 573

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Krhanice, okres Benešov. U školy 150, 257 42 Krhanice. Identifikátor školy: 600 041 573 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Krhanice, okres Benešov U školy 150, 257 42 Krhanice Identifikátor školy: 600 041 573 Termín konání inspekce: 25. říjen 2004

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Praha Inspekční zpráva Základní škola, Praha 8, Burešova 14 Adresa: Burešova 14/1130, 182 00 Praha 8 - Kobylisy Identifikátor školy: 600 039 749 Zřizovatel: Městská

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Inspektorát Pardubice Inspekční zpráva Mateřská škola Pardubice, Brožíkova Adresa: Brožíkova 450, 530 09 Pardubice - Polabiny IV. Identifikátor školy: 600 095 916 Termín konání orientační

Více

Příloha 1f Evaluace Tréning pozorování, MŠ Přibyslav,

Příloha 1f Evaluace Tréning pozorování, MŠ Přibyslav, Příloha 1f Evaluace Tréning pozorování, MŠ Přibyslav, 13. 1. 2015 Průběžný evaluační dotazník vyplnilo celkem 20 účastníků Tréningu pozorování. Na základě analýzy odevzdaných dotazníků byly zjištěny následující

Více

Plán byl projednán a schválen na pedagogické radě dne 29. 8. 2013. - Věra Páleníková /školnice, výdej stravy/

Plán byl projednán a schválen na pedagogické radě dne 29. 8. 2013. - Věra Páleníková /školnice, výdej stravy/ Roční plán školy Mateřská škola Raková u Konice na školní rok 2013 Plán byl projednán a schválen na pedagogické radě dne 29. 8. 2013 Zpracovala Jana Voglová, ředitelka školy Charakteristika školy Mateřská

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: 010 67/99-1001 Oblastní pracoviště č. 1 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: 010 67/99-1001 Oblastní pracoviště č. 1 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 010 67/99-1001 Oblastní pracoviště č. 1 Signatura: ba4as101 Okresní pracoviště: Praha 1, Jeruzalémská 12 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Mateřská škola se speciálními

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OLBRAMICE, P. O. MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 2015/2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OLBRAMICE, P. O. MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 2015/2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OLBRAMICE, P. O. MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 2015/2016 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Jméno a příjmení ředitele Základní škola

Více

Otevřené kurzy - podzim 2014

Otevřené kurzy - podzim 2014 1 Otevřené kurzy - podzim 2014 Na podzim 2014 jsme pro Vás připravili tři nejžádanější témata z našich kurzů a jednu novinku jako bonus. Kurzy vedou naši zkušení lektoři a koučové, experti na svá témata.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010 Forma hospodaření: příspěvková organizace Zřizovatel: Obec Všemina, Všemina 162, 763 15 p.slušovice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010 Podle ust. 10 zákona

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2014/2015 MŠ CHORUŠICE. Zpracovala: Jelínková Naďa pověřená řízením

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2014/2015 MŠ CHORUŠICE. Zpracovala: Jelínková Naďa pověřená řízením VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 MŠ CHORUŠICE Zpracovala: Jelínková Naďa pověřená řízením OBSAH : 1. Základní údaje o škole 2. Přehled oborů vzdělaní, které škola vyučuje v souladu se zápisem ve

Více

Speciální jazyková příprava 112 - A

Speciální jazyková příprava 112 - A MINISERSVO VNIRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Čj. MV-9769-1/PO-008 Kódové označení: JP O 11-A Praha 9. prosince 008 Počet listů: 10 S c h v a l u j e:.. genmjr. Ing. Miroslav Štěpán

Více

Step by Step - Vzdělávací program Začít spolu. Původ a historie programu Step by Step. Step by Step (ZaS) je vzdělávací program zdůrazňující:

Step by Step - Vzdělávací program Začít spolu. Původ a historie programu Step by Step. Step by Step (ZaS) je vzdělávací program zdůrazňující: Step by Step - Vzdělávací program Začít spolu Alternativní pedagogika teze k tématu Duben 2006 Původ a historie programu Step by Step Původní inspirace vznikla jako reakce na komplikovanou situaci ve vzdělávání

Více

Základní škola T.G.Masaryka v Pyšelích. Školní vzdělávací program pro školní družinu

Základní škola T.G.Masaryka v Pyšelích. Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola T.G.Masaryka v Pyšelích Pražská ul.č.168, Pyšely, PSČ 251 67, okr. Benešov, tel.: 323 647 215, E-mail: zspysely@zspysely.cz, www.zspysely.estranky.cz Školní vzdělávací program pro školní

Více

DLOUHODOBÝ PROGRAM ŠKOLSKÉ VŠEOBECNÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE. Nabídka pro základní školy

DLOUHODOBÝ PROGRAM ŠKOLSKÉ VŠEOBECNÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE. Nabídka pro základní školy DLOUHODOBÝ PROGRAM ŠKOLSKÉ VŠEOBECNÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka pro základní školy DLOUHODOBÝ PROGRAM ŠKOLSKÉ VŠEOBECNÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE HRAVĚ O O PREVENCI Program naplňuje výstupy stanovené Rámcovým vzdělávacím

Více

Pokusné ověřování - Základní škola a Mateřská škola Chrastava, Vítkov VÚP Praha, červen 2008

Pokusné ověřování - Základní škola a Mateřská škola Chrastava, Vítkov VÚP Praha, červen 2008 Ověřování možnosti spojení činnosti mateřské školy a školní družiny v době před začátkem ranního vyučování a v době před koncem provozu mateřské školy a školní družiny Druhá průběžná zpráva o výsledku

Více

Minimální preventivní program k prevenci rizikového chování Základní školy a Mateřské školy Loukovec na školní rok 2015/2016

Minimální preventivní program k prevenci rizikového chování Základní školy a Mateřské školy Loukovec na školní rok 2015/2016 Minimální preventivní program k prevenci rizikového chování Základní školy a Mateřské školy Loukovec na školní rok 2015/2016 Program bude realizován ve školním roce 2015/2016 Předkládá: Mgr. Michaela Čečelská,

Více

Projekt: Dětský volnočasový klub Skřítek

Projekt: Dětský volnočasový klub Skřítek Projekt: Dětský volnočasový klub Skřítek Žadatel: Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Krnov, příspěvková organizace, Jiráskova 1a, 794 01 Krnov Jedná se o školní instituci s dlouhodobými

Více

Role hospitace v odborném výcviku

Role hospitace v odborném výcviku Role hospitace v odborném výcviku Hlavní trendy v pohledu na roli lektora ve vzdělávání Kostelec nad Černými lesy Petr Mach, FPE ZČU v Plzni 23. 24. 10. 2012 Funkce hospitace Diagnostická - d. vzdělávacích

Více

Kapitola z diplomové práce Marie Brázdové: Využití internetu ve výuce matematiky. PedF UK v Praze, 2009. 4 Jedna z aktivit v praxi

Kapitola z diplomové práce Marie Brázdové: Využití internetu ve výuce matematiky. PedF UK v Praze, 2009. 4 Jedna z aktivit v praxi Kapitola z diplomové práce Marie Brázdové: Využití internetu ve výuce matematiky. PedF UK v Praze, 2009. 4 Jedna z aktivit v praxi Pro potřeby této práce jsem pozorovala dvě vyučovací hodiny ve dvou třídách

Více

3.3. Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

3.3. Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami 3.3. Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Za žáky se speciálními vzdělávacími potřebami jsou považováni žáci se zdravotním postižením, žáci se zdravotním znevýhodněním a žáci se sociálním

Více

Ve výchově a vzdělání se spojuje dvojí odpovědnost, jak na život a vývoj dítěte, tak na pokračování světa H. Arendtová

Ve výchově a vzdělání se spojuje dvojí odpovědnost, jak na život a vývoj dítěte, tak na pokračování světa H. Arendtová 3.1.Charakteristika školního vzdělávacího programu Ve výchově a vzdělání se spojuje dvojí odpovědnost, jak na život a vývoj dítěte, tak na pokračování světa H. Arendtová ŠVP vychází z cílů základního vzdělávání

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu. Každý po svém, ale spolu. Motivační název ŠVP ŠD:

Školní vzdělávací program pro školní družinu. Každý po svém, ale spolu. Motivační název ŠVP ŠD: Školní vzdělávací program pro školní družinu Motivační název ŠVP ŠD: Každý po svém, ale spolu Předkladatel Adresa školy Základní škola a Mateřská škola, Vysoké Veselí, okres Jičín ZŠ a MŠ Vysoké Veselí,

Více

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd PO PRVÉ DO ŠKOLY CO TO ZNAMENÁ? Poprvé do školy. Jaké to je? Jaké pocity děti prožívají? Jaké pocity prožívají rodiče? Těšení a obavy zároveň.

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště OSTRAVA Inspekční zpráva Speciální školy při Městské nemocnici Ostrava - Fifejdy, Ostrava - Poruba, Ukrajinská 19 Ukrajinská 19/1535, 708 00 Ostrava-Poruba Identifikátor

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Střední Čechy Inspekční zpráva Základní škola Kolín V., Ovčárecká 374 Ovčárecká 374, 280 02 Kolín V. Identifikátor školy: 600 045 391 Zřizovatel: Město Kolín,

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Ústecký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Proboštov, Kpt.

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Ústecký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Proboštov, Kpt. ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Ústecký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola, Proboštov, Kpt. Jaroše 130 Kpt. Jaroše 130, 417 12 Proboštov Identifikátor školy: 600084779

Více