NAJDI SVOJI RYCHLOST

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NAJDI SVOJI RYCHLOST"

Transkript

1 12TÝDENNÍ VÝZVA

2 P. 2 NAJDI SVOJI RYCHLOST VÍTEJ V 12TÝDENNÍ NTC VÝZVĚ, SÉRII TRÉNINKŮ S POSTUPNOU OBTÍŽNOSTÍ, VYTVOŘENOU NEJLEPŠÍMI TRENÉRY KLUBU NIKE, KTERÁ TI POMŮŽE NAJÍT TVOJI RYCHLOST. 1. MĚSÍC 2. MĚSÍC 3. MĚSÍC SÍLA A VYTRVALOST PRUŽNOST RYCHLOST Vybuduj si základ se zaměřením na sílu středu (jádra) těla a základní vytrvalost. Zaměříš-li se na pohyblivost, uvolníš své tělo, které se tak bude moci pohybovat ve vyšší intenzitě. Tento měsíc je hlavně o rychlosti. Zaměříme se na intervalový trénink s vysokou intenzitou a ty najdeš svoji rychlost. VYTVOŘIL NIKE, ENERGII DODAJÍ PŘÁTELÉ CHYSTÁŠ SE PŘIJMOUT 12TÝDENNÍ KONDIČNÍ VÝZVU, KTERÁ JE ZAMĚŘENÁ NA ZVÝŠENÍ SÍLY, PRUŽNOSTI A RYCHLOSTI. TENTO DOKUMENT BUDE TVÝM PRŮVODCEM. POTŘEBUJEŠ SI TRÉNINKY VÍCE PŘIZPŮSOBIT? V ČÁSTI NA KONCI DOKUMENTU TI UKÁŽEME, JAK SI VYTVOŘIT VLASTNÍ TRÉNINKOVÉ PLÁNY NA MÍRU S VYUŽITÍM NAŠICH 4 PILÍŘŮ JAKO VODÍTEK. MÁŠ APLIKACI NTC? TAK JDEME NA TO.

3 P. 3 MĚSÍC 01 VĚTŠÍ SÍLA ROVNÁ SE VYŠŠÍ RYCHLOST SÍLA JE ZÁKLADEM VEŠKERÝCH FYZICKÝCH AKTIVIT VČETNĚ KOORDINACE A ROVNOVÁHY. DÍKY NÍ ZPEVNÍŠ SVOJE TĚLO, ZLEPŠÍŠ DRŽENÍ TĚLA A ZVÝŠÍŠ SVOJI RYCHLOST. V TÉTO ČÁSTI PROGRAMU ZÍSKÁŠ SÍLU A VOLNOST A BUDEŠ SE PAK MOCI POHYBOVAT LÉPE A RYCHLEJI.

4 TÝDEN 1 2 SÍLA A VYTRVALOST S MARIÍ PURVIS P TÝDEN 3. SRPNA 4. SRPNA 5. SRPNA 6. SRPNA 7. SRPNA 8. SRPNA 9. SRPNA Ali Krieger: Summer Strong Marie Purvis: Ready, Set, Zoom /CHŮZE 25 min běhu/chůze Shawn Johnson: Full Stretch Guide Gracie Gold: Core Strength Workout Intervaly 16 min Výdrž v pozici loďky 45 s Odškrtni si okénko a označ si tak další den. Rezistenční tréninky jsou zaměřené na silové pohyby. To je dobrý začátek NTC výzvy. Máš chuť na něco nového? Je čas soustředit se na cvičení pro zlepšení metabolismu a zpevnění středu (jádra) těla. Správné tempo poznáš tak, že můžeš mluvit, ale už ne zpívat. Malý tip na výdrž v pozici loďky ohni kolena v úhlu 45. Rychlý pátek než vyrazíš na víkend, zvládneš ještě rychlý 7minutový trénink. 60s rychlý běh s odpočinkem 60 s. 60s intervaly běhej tam a zpět. Běž rychle 60 s a na konci si odpočiň. Když odpočinek uplyne, zkus doběhnout zpátky na start za 60 s nebo rychleji. 2. TÝDEN 10. SRPNA 11. SRPNA 12. SRPNA 13. SRPNA 14. SRPNA 15. SRPNA 16. SRPNA Back Definer Marie Purvis: Ready, Set, Zoom /CHŮZE 1500 m na čas Sweat and Shape Hubnutí > Začátečníci odrazy ve vzporu 60 s Traci Copeland: Vinyassa Rush Studio Intervaly 12 min Odškrtni si okénko a označ si tak další den. Na začátku 2. týdne by ti měly tréninky začít připadat trochu snazší. Měř si časy a uvidíš, jakého pokroku v následujících 12 týdnech dosáhneš. Bude to příjemné překvapení. 30 min komplexního procvičení celého těla ti pomůže vybudovat základ síly. Aktivní regenerace. Běž 2 min rychle. Běž 60 s co nejrychleji můžeš. Opakuj 4x. Zkus vnímat rozdíl v rychlosti a námaze mezi rychlým a rychlejším tempem při běhu. V odpočinkových dnech se pokus být aktivní jdi na túru nebo na lekci jógy. JSI NA TELEFONU? KLIKNI NA TRÉNINKY A NAJDEŠ JE VE SVÉ APLIKACI NTC.

5 TÝDEN 3 4 SÍLA A VYTRVALOST S KIRSTY GODSO P TÝDEN 17. SRPNA 18. SRPNA 19. SRPNA 20. SRPNA 21. SRPNA 22. SRPNA 23. SRPNA Arm Definer s Kirsty Godso: Zoom Fast Intervaly 9 min Marie Purvis: Ready, Set, Zoom 30 min běhu/chůze Střídavé poskoky 60 s Odškrtni si okénko a označ si tak další den. Dostaň ruce do formy je čas zaměřit se na sílu horní části těla. Nový týden, nový trenér. Teď se budeme soustředit na trénink rychlosti a obratnosti. Intervaly 5 x 30 s, 1 2 min chůze mezi jednotlivými úseky jedné série. Opakuj 3x. Zkus výzvu. Kolik střídavých poskoků uděláš za 60 s? Správné tempo poznáš tak, že můžeš mluvit, ale ne zpívat. Zkus běžet o trochu rychleji než při předchozím běhu. 4. TÝDEN 24. SRPNA 25. SRPNA 26. SRPNA 27. SRPNA 28. SRPNA 29. SRPNA 30. SRPNA Ali Krieger: Summer Strong Kirsty Godso: Zoom Fast Leah Kim: Dynamic Yoga Tým NTC Circuit Breaker Workout Trénink na dráze Fartlek 11 min Shawan Johnson: Full Stretch Guide Výdrž v pozici loďky 45 s Odškrtni si okénko a označ si tak další den. Toto je rezistenční trénink zaměřený na silové pohyby. Už ho znáš. Tento trénink cvičíš už podruhé, takže si dej do těla o trochu víc. V úterý byl velmi náročný trénink, dnes je čas na protažení unavených svalů. Zkus vydržet v pozici loďky bez přerušení 60 s. Fartlek je švédský výraz pro hru s rychlostí. Přesně to budeš dělat. 60 s rychle, 60 s v pohodě. Opakuj 2x. 30 s rychle, 60 s v pohodě. Opakuj 2x. 60 s rychle, 60 s v pohodě. Opakuj 2x. Odměň se. Dnešek využij jako přípravu na příští týden. Jídlo, ledová koupel, protažení. JSI NA TELEFONU? KLIKNI NA TRÉNINKY A NAJDEŠ JE VE SVÉ APLIKACI NTC.

6 P. 6 MĚSÍC 02 VOLNOST A PRUŽNOST RYCHLEJŠÍ BUDEŠ, KDYŽ BUDEŠ MOCI S VĚTŠÍ ENERGIÍ PROVÁDĚT POHYBY V CELÉM JEJICH ROZSAHU. ČÍM PRUŽNĚJŠÍ JSI, TÍM BUDEŠ MÍT VÍCE SÍLY A TÍM BUDEŠ RYCHLEJŠÍ.

7 TÝDEN 5 6 ZLEPŠI SVOU PRUŽNOST S ALEX HIPWELL P TÝDEN 31. SRPNA 1. ZÁŘÍ 2. ZÁŘÍ 3. ZÁŘÍ 4. ZÁŘÍ 5. ZÁŘÍ 6. ZÁŘÍ Christen Press: Goal Getter Alex Hipwell: Barre Strength Intervaly 8 min. Kirsty Godso: Zoom Fast Gracie Gold: Core Strength Workout 1500 m na čas Výdrž ve vzporu ležmo 60 s. Shawan Johnson: Full Stretch Guide Odškrtni si okénko a označ si tak další den. Skvěle! Máš za sebou první měsíc. Ale nepřestávej. Vydrž. Postupuj podle těchto časů. Čím kratší čas, tím rychlejší by měl být běh: 30 s, 60 s, 90 s, 2 min, 90 s, 60 s, 30 s. Po každém intervalu zařaď stejně dlouhý odpočinek. Tento trénink cvičíš potřetí, pokrok by měl být znát a cvičení by ti mělo jít snáze. Zkus si přidat, kde budeš moci, přidej medicinbal nebo další poskoky. Toto je tvoje druhá patnáctistovka na čas. Jak to vypadá s tvým časem? Měl by být lepší než minule. 6. TÝDEN 7. ZÁŘÍ 8. ZÁŘÍ 9. ZÁŘÍ 10. ZÁŘÍ 11. ZÁŘÍ 12. ZÁŘÍ 13. ZÁŘÍ Tým NTC: Tabata Toned Workout Alex Hipwell: Barre Strength Běh 3 5 km Marie Purvis: Ready, Set, Zoom Traci Copeland: Vinyassa Rush Yoga Workout 35 min běhu/chůze Shoulder Shaper odrazy ve vzporu 60 s Odškrtni si okénko a označ si tak další den. Zlepšování pružnosti a pohyblivosti je velmi důležité v každém tréninkovém programu, takže vydrž. Běž 1,5 2 km tam, zpět zkus běžet rychleji. První polovina tvého běhu by měla být tempem, kterým normálně běháš. Zpátky popusť uzdu své agresivitě a také si užij trochu zábavy. Zkus, o kolik rychleji se dostaneš zpátky na start. Dokážeš překonat svůj čas o 60 s? Tento běh si dej v pohodovém tempu. Dnes zkus nějakou aktivitu, kterou obvykle neděláš a možná se jí i trochu bojíš. Takhle tvoje tělo nikdy nezpohodlní. JSI NA TELEFONU? KLIKNI NA TRÉNINKY A NAJDEŠ JE VE SVÉ APLIKACI NTC.

8 TÝDEN 7 8 PRUŽNOST S TRACI COPELAND P TÝDEN 14. ZÁŘÍ 15. ZÁŘÍ 16. ZÁŘÍ 17. ZÁŘÍ 18. ZÁŘÍ 19. ZÁŘÍ 20. ZÁŘÍ Kirsty Godso: Zoom Fast Traci Copeland: Reach and Recharge Intervaly 12 min The Fearless Crew: Total Body Burn Leah Kim: Dynamic Yoga 1500 m na čas Angličáky 60 s Čas přidat znovu na intenzitě, takže jdeme na to! Nový trenér, nový trénink. Je načase přivodit tělu trochu šok a zkusit něco nového. Běž 2 min rovnoměrným tempem, pak běž 60 s rychle. Opakuj 4x. Dokážeš zvládnout více opakování než minule? Potřetí 1500 m na čas. Tvůj čas je teď už určitě celkem slušný. Dej si nohy nahoru. A odpočiň si. Odškrtni si okénko a označ si tak další den. 8. TÝDEN 21. ZÁŘÍ 22. ZÁŘÍ 23. ZÁŘÍ 24. ZÁŘÍ 25. ZÁŘÍ 26. ZÁŘÍ 27. ZÁŘÍ Tým NTC: Tabata Toned Marie Purvis: Ready, Set, Zoom Traci Copeland: Reach and Recharge Trénink na dráze 4 x 400 m Cardio Killer Výdrž v pozici loďky 60 s Julie Mancuso: Lengthen and Strengthen Druhé kolo tohoto tréninku. Vydrž a zkus dosáhnout dál, pokud to jde. Jaký je tvůj cílový čas na 1500 m? Vyděl tento čas 15, vynásob 4 a pak zkus v tomto tempu běžet každých 400 m na dráze. Po každých 400 m zařaď 90s odpočinek. Dnes je to trénink s vysokou intenzitou, čas na dřinu, pot a tvarování těla. Začni výdrží v pozici loďky 60 s. Odškrtni si okénko a označ si tak další den. JSI NA TELEFONU? KLIKNI NA TRÉNINKY A NAJDEŠ JE VE SVÉ APLIKACI NTC.

9 P. 9 MĚSÍC 03 RYCHLE A ZBĚSILE MŮŽEME PŘIDAT? SKVĚLÉ. TAKŽE ZMĚNÍME ZBRANĚ. TENTO MĚSÍC BUDEME ZVYŠOVAT RYCHLOST. TYTO TRÉNINKY JSOU RYCHLÉ A EFEKTIVNÍ A DÍKY NIM NAJDEŠ SVOJI RYCHLOST.

10 TÝDEN 9 10 RYCHLOST S FLOR BECKMANN P TÝDEN 28. ZÁŘÍ 29. ZÁŘÍ 30. ZÁŘÍ 1. ŘÍJNA 2. ŘÍJNA 3. ŘÍJNA 4. ŘÍJNA Alex Hipwell: Barre Strength Flor Beckman: Quick HIT Trénink na dráze 8 x 200 m Traci Copeland: Reach and Recharge 3 km na čas /CHŮZE 35 min běhu/chůze Výdrž ve vzporu ležmo Odškrtni si okénko a označ si tak další den. Poslední měsíc tvé 12týdenní kondiční výzvy. Je čas to pořádně rozbalit. Zlepšuje se tvoje rychlost? Využij naplno možnosti tohoto tréninku a uběhni každých 200 m rychleji, než je tvé cílové tempo na 1500 m. Po každých 200 m si dej 60 s odpočinku. Jak dlouho vydržíš ve vzporu ležmo? Kilometráž se zvyšuje. Nezapomeň dobře zvolit tempo. Zkus běžet první polovinu na 80 %, aby ti zbylo dost sil na celé 3 km. Zkus doběhnout/dojít dál než při tvém minulém běhu/chůzi. 10. TÝDEN 5. ŘÍJNA 6. ŘÍJNA 7. ŘÍJNA 8. ŘÍJNA 9. ŘÍJNA 10. ŘÍJNA 11. ŘÍJNA Joselynne Boschen: Alpha Abs Flor Beckman: Quick HIT Kirsty Godso: Zoom Fast Trénink na dráze Fartlek 11 min Traci Copeland: Reach and Recharge Gabby Douglas: Perfect Alignment Odrazy ve vzporu 75 s Odškrtni si okénko a označ si tak další den. Dnešek je věnován tělesnému jádru (středu těla). Cílem tohoto tréninku je zlepšit tvoji sílu. Ve svém tělesném jádru budeš cítit větší rychlost a sílu. Je tu opět čas na fartlek. 60 s rychle, 60 s v pohodě. Opakuj 2x. 30 s rychle, 60 s v pohodě. Opakuj 2x. 60 s rychle, 60 s v pohodě. Opakuj 2x. JSI NA TELEFONU? KLIKNI NA TRÉNINKY A NAJDEŠ JE VE SVÉ APLIKACI NTC.

11 TÝDEN RYCHLOST S UTAH LEE P TÝDEN 12. ŘÍJNA 13. ŘÍJNA 14. ŘÍJNA 15. ŘÍJNA 16. ŘÍJNA 17. ŘÍJNA 18. ŘÍJNA Alex Hipwell: Barre Strength Utah Lee: Cardio Hustle Trénink na dráze 800 m, 400 m 200 m Leah Kim: Dynamic Yoga 3 km na čas Marie Purvis: Ready, Set, Zoom Vzpor ležmo s dotyky ramen 60 s Tento trénink ti pomůže s rozvojem výbušnosti a síly. Je čas si zkusit všechno, co umíš, v jednom tréninku. Osmistovka by měla být rychlá, ale rovnoměrná. Běž tempem na 5 km. Čtyřstovka by měla být rychlejší, asi tak tempem na 1500 m. Dvoustovka by měla být nejrychlejší, je to tempo, kterým můžeš opravdu vypálit, ale pořád ho ještě kontroluješ. Nová výzva pro cvičení na zemi. Kolikrát se dotkneš na střídačku ramen, zatímco budeš ve výdrži ve vzporu ležmo? Dnes máš před sebou 3 km. Budeš mnohem rychlejší. Čas na odpočinek a přípravu na příští týden. Dnes je čas na aktivní odpočinek. Odškrtni si okénko a označ si tak další den. 12. TÝDEN 19. ŘÍJNA 20. ŘÍJNA 21. ŘÍJNA 22. ŘÍJNA 23. ŘÍJNA 24. ŘÍJNA 25. ŘÍJNA Utah Lee: Cardio Hustle /CHŮZE 3 km běhu/chůze Leah Kim: Solar Powered Yoga Julia Mancuso: Lengthen and Strengthen Výdrž v pozici loďky 60 s Odškrtni si okénko a označ si tak další den. Poslední týden. V tomto posilovacím tréninku si zkus opravdu sáhnout na dno. Aktivní regenerace. Zkus, jak nízko můžeš natáhnout paže a nohy a držet přitom pevně tělesné jádro. JSI NA TELEFONU? KLIKNI NA TRÉNINKY A NAJDEŠ JE VE SVÉ APLIKACI NTC.

12 P. 12 NAJDI SVOJI RYCHLOST VYTVOŘ SI SVOU VLASTNÍ VÝZVU NECÍTÍŠ SE NA PEVNĚ DANÝ PROGRAM? ŽÁDNÝ PROBLÉM. V TÉTO ČÁSTI SI MŮŽEŠ VYTVOŘIT SVOU VLASTNÍ VÝZVU A VYUŽÍT CO NEJLÉPE SVŮJ TÝDENNÍ REŽIM., TVŮJ STYL.

13 P. 13 VYTVOŘ SI SVOU VLASTNÍ NTC VÝZVU SVOU VLASTNÍ VÝZVU SI MŮŽEŠ VYTVOŘIT DOCELA SNADNO. JAKO ZÁKLAD POUŽIJ PROSTĚ KOMBINACI TĚCHTO ČTYŘ PILÍŘŮ. AŤ UŽ SI CHCEŠ VYBUDOVAT SÍLU, ZLEPŠIT SVOU VYTRVALOST NEBO ZVÝŠIT PRUŽNOST, TADY SI MŮŽEŠ DÁT POŘÁDNĚ DO TĚLA A VYTVOŘIT SI SVŮJ TRÉNINK, VE SVÉM STYLU. SÍLA METABOLI- SMUS PROTAHOVÁNÍ VYTRVA- LOST NÁROČNÉ CVIKY REZISTENČNÍHO TRÉNINKU, KTERÉ ZLEPŠÍ SÍLU A NÁRŮST ŠTÍHLÉ SVALOVÉ TKÁNĚ STŘÍDÁNÍ KARDIO INTERVALŮ S VYSOKOU A NÍZKOU INTENZITOU, KTERÉ SNIŽUJE PODÍL TUKU V TĚLE A ZLEPŠUJE ANAEROBNÍ KONDICI CVIKY NA PRUŽNOST, KTERÉ ZLEPŠUJÍ POHYBLIVOST, SNIŽUJÍ NAPĚTÍ VE SVALECH A URYCHLUJÍ REGENERACI KARDIO AKTIVITA V ROVNOMĚRNÉM TEMPU, KTERÁ ZLEPŠUJE AEROBNÍ KONDICI ZÁKLADNÍ PRAVIDLA 1. NIKDY NECVIČ DVA HIT TRÉNINKY HNED PO SOBĚ 2. NECVIČ S ČINKAMI 2 DNY V ŘADĚ 3. NEPROVOZUJ VÍCE NEŽ 3 DNY STŘEDNĚ INTENZIVNÍ AŽ INTENZIVNÍ AKTIVITY BEZ ODPOČINKU 4. AKTIVITY S NIŽŠÍ INTENZITOU JAKO PROTAHOVÁNÍ, MASÁŽ PĚNOVÝM VÁLCEM, POHODOVOU VYJÍŽĎKU NA KOLE NEBO RYCHLEJŠÍ PROCHÁZKU LZE VYUŽÍT VE DNECH ODPOČINKU JAKO AKTIVNÍ ODPOČINEK 5. MINIMÁLNĚ 3 DNY AKTIVITY, MAXIMÁLNĚ 6 DNÍ AKTIVITY TÝDNĚ 6. NIKDY SI NEPŘIDÁVEJ PŘI NÁROČNÉ AKTIVITĚ O VÍCE NEŽ 10 % Z TÝDNE NA TÝDEN 7. JAK SE BUDEŠ POSTUPNĚ ZLEPŠOVAT, ZVYŠUJ INTENZITU, ČAS NEBO POČET TRÉNINKŮ TÝDNĚ, ALE VŽDYCKY ZVYŠ JEN JEDEN Z TĚCHTO ASPEKTŮ.

14 ZAČÁTEČNÍCI P. 14 POKUD PRÁVĚ ZAČÍNÁŠ, VÍTEJ. JSI NA CESTĚ KE SVÉMU LEPŠÍMU JÁ. PODÍVEJ SE NA NAŠE DOPORUČENÍ PRO KAŽDÝ PILÍŘ A PRO KAŽDÝ TÝDEN A PUSŤ SE DO TOHO. NA ZAČÁTKU JSME VŠICHNI ZAČÁTEČNÍCI. SÍLA METABOLISMUS PROTAHOVÁNÍ VYTRVALOST Volný den pro běh, chůzi nebo si vyber jednu z aktivit níže. LEANER LEGS, SKYLAR DIGGINS: ZOOM IN FIVE, TOTAL BODY WARM-UP, /CHŮZE 20 MIN BACK DEFINER, TÝM NTC CIRCUIT BREAKER, TOTAL BODY COOL DOWN, JÍZDA NA KOLE 20 MIN BUTT BUSTER, FEARLESS CREW TOTAL BODY BURN, SHAWN JOHNSON: FULL STRETCH GUIDE, PLAVÁNÍ 20 MIN SWEAT & SHAPE, ZEŠTÍHLUJ > ZAČÁTEČNÍCI CARDIO BURST, CVIČENÍ NA ELIPTICKÉM TRENAŽÉRU 20 MIN VZOROVÝ TÝDEN Když budeš cvičit v tomto režimu, dosáhneš výsledku, jakého budeš chtít, a dosáhneš ho rychle. Klidně mixuj tréninky, jak ti to bude vyhovovat, ale vždycky dodržuj čtyři pilíře jako vodítko. PO ÚT ST ČT PÁ SO NE

15 STŘEDNĚ POKROČILÍ P. 15 NA TÉTO ÚROVNI UŽ TROCHU PŘITUHUJE. NÍŽE NAJDEŠ VÝBĚR DOPORUČENÝCH TRÉNINKŮ PRO KAŽDÝ PILÍŘ A PRO KAŽDÝ TÝDEN, KTERÉ TI DODAJÍ SÍLU, KTEROU BUDEŠ POTŘEBOVAT K POSTOUPENÍ O KROK DÁLE. JESTLI SE TI TO ZDÁ TĚŽKÉ, DĚLÁŠ TO SPRÁVNĚ. SÍLA METABOLISMUS PROTAHOVÁNÍ VYTRVALOST Volný den pro běh, chůzi nebo si vyber jednu z aktivit níže. ALI KRIEGER: SUMMER STRONG, CARLI LLOYD: METABOLIC KICK HIT, SHAWN JOHNSON: FULL STRETCH GUIDE, /CHŮZE 30 MIN SQUAT PARTY, POSILUJ > STŘEDNĚ POKROČILÍ CHRISTEN PRESS: GOAL GETTER, TRACI COPELAND: VINYASA RUSH, JÍZDA NA KOLE 30 MIN PERFECT SCORE, POSILUJ > STŘEDNĚ POKROČILÍ THE SHEDDER, ZEŠTÍHLUJ > STŘEDNĚ POKROČILÍ LEAH KIM: DYNAMIC YOGA, PLAVÁNÍ 30 MIN TOWER OF POWER, POSILUJ > STŘEDNĚ POKROČILÍ SLIM EFFECT, ZEŠTÍHLUJ > STŘEDNĚ POKROČILÍ LEAH KIM: ADVANCED YOGA, ZPEVŇUJ > POKROČILÍ CVIČENÍ NA ELIPTICKÉM TRENAŽÉRU 30 MIN VZOROVÝ TÝDEN Použij tento příklad jako pomůcku pro strukturování svého týdenního tréninkového plánu a získej ty nejlepší možné výsledky. Klidně tréninky prohazuj, ale vždycky dodržuj čtyři pilíře jako vodítko. PO ÚT ST ČT PÁ SO NE

16 POKROČILÍ P. 16 POJĎ SE PUSTIT DO OPRAVDU NÁROČNÝCH VĚCÍ. PRO VŠECHNY POKROČILÉ SPORTOVCE JSME NAVRHLI DOPORUČENÝ ROZVRH TRÉNINKŮ PRO KAŽDÝ PILÍŘ A PRO KAŽDÝ TÝDEN. TRÉNUJ PRO ŽIVOT. ŽIJ TRÉNINKEM. SÍLA METABOLISMUS PROTAHOVÁNÍ VYTRVALOST Volný den pro běh, chůzi nebo si vyber jednu z aktivit níže. POWER UP, POSILUJ > POKROČILÍ SHELLY ANN FRASER PRYCE: INTENSE INTERVAL TRAINING, ZEŠTÍHLUJ > POKROČILÍ LEAH KIM: SOLAR POWER YOGA, /CHŮZE 45 MIN AB AND BUTT, ZPEVŇUJ > POKROČILÍ THE HEARTHROB ZEŠTÍHLUJ > POKROČILÍ TRACI COPELAND: VINYASA RUSH, JÍZDA NA KOLE 45 MIN GLADIATOR, POSILUJ > POKROČILÍ SHAKEDOWN, ZEŠTÍHLUJ > POKROČILÍ JEANETTE JENKINS: ULTIMATE HOLLYWOOD, PLAVÁNÍ 45 MIN TOTAL IMPACT, ZPEVŇUJ > POKROČILÍ ADRENALINE HIT, ZEŠTÍHLUJ > POKROČILÍ LEAH KIM: ADVANCED YOGA, ZPEVŇUJ > POKROČILÍ CVIČENÍ NA ELIPTICKÉM TRENAŽÉRU 45 MIN VZOROVÝ TÝDEN Tento příklad ti ukáže, jak ze svého tréninku získat maximum. Použij ho v tomto pořadí nebo v jakémkoli, které ti bude vyhovovat. Jen nezapomeň dodržovat čtyři pilíře jako vodítko. PO ÚT ST ČT PÁ SO NE

17 POJĎ TRÉNOVAT S NÁMI DÍKY ZA ÚČAST V NAŠÍ 12TÝDENNÍ VÝZVĚ. SDÍLEJ JI S PŘÁTELI A POVZBUZUJTE SE NAVZÁJEM A HLAVNĚ: NAJDI SVOJI RYCHLOST.

30 minutový domácí TRX trénink

30 minutový domácí TRX trénink 30 minutový domácí TRX trénink Je možné za 30 minut procvičit svaly celého těla a výrazně zvýšit svou fyzickou kondici? Na TRX ano! Vyzkoušejte tréninkový plán, který vám pomůže posílit celé tělo v mnoha

Více

NAJDI SVOU RYCHLOST OSMITÝDENNÍ TRÉNINKOVÝ PROGRAM

NAJDI SVOU RYCHLOST OSMITÝDENNÍ TRÉNINKOVÝ PROGRAM NAJDI SVOU RYCHLOST OSMITÝDENNÍ TRÉNINKOVÝ PROGRAM Pojďme vyladit tvoji rychlost Výhodu v podobě rychlejšího zaběhnutí jedné míle může získat každý bez ohledu na to, jak zábavný, rychlý, silný, pomalý

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2015 Nadhazovači a poziční hráči 16-21 1. 2. týden 1. týden tempo 1:0:1 sec odpočinek 1 min mezi okruhy počet opakování : 2 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle

Více

Rady k tisku. 1/ vyberte úvodní a zadní stranu ze tří variant a ty vytiskněte zvlášť

Rady k tisku. 1/ vyberte úvodní a zadní stranu ze tří variant a ty vytiskněte zvlášť Rady k tisku 1/ vyberte úvodní a zadní stranu ze tří variant a ty vytiskněte zvlášť 2/ zbytek černobílých stránek můžete tisknout 2 strany na jednu A4 a ty potom rostřihněte v půlce a poté je můžete umístit

Více

Tréninkový deník na prázdniny 2014. nejméně sladkosti. Lepší svačinou než limonáda a sušenka je neslazený čaj TRÉNINK

Tréninkový deník na prázdniny 2014. nejméně sladkosti. Lepší svačinou než limonáda a sušenka je neslazený čaj TRÉNINK Tréninkový deník na prázdniny 2014 Milý ragbisto, DOBŘE O SEBE PEČUJ Správný trénink jde ruku v ruce se správnou životosprávou a výživou. máš před sebou úžasné dva měsíce prázdnin. Zažiješ určitě spoustu

Více

Přílohy. Tréninkové jednotky SLSV. Druh sportu: Intenzita: Nízká až střední intenzita (65 75% max. TF) Doba trvání:

Přílohy. Tréninkové jednotky SLSV. Druh sportu: Intenzita: Nízká až střední intenzita (65 75% max. TF) Doba trvání: Přílohy Tréninkové jednotky SLSV Jednotka A: extenzivní vytrvalost Druh sportu: Běh, kolo, horská chůze, kolečkové brusle, stacionární kolo, plavání Intenzita: Nízká až střední intenzita (65 75% max. TF)

Více

LETNÍ CAMP U SKOKANA II. 4 8.5.2011, HARRACHOV HC VLCI JABLONEC LEDNÍ HOKEJ ROČNÍKY 2001, 2000, 1999, 1998

LETNÍ CAMP U SKOKANA II. 4 8.5.2011, HARRACHOV HC VLCI JABLONEC LEDNÍ HOKEJ ROČNÍKY 2001, 2000, 1999, 1998 LETNÍ CAMP U SKOKANA II. 4 8.5.2011, HARRACHOV HC VLCI JABLONEC LEDNÍ HOKEJ ROČNÍKY 2001, 2000, 1999, 1998 Zpracoval: Ing. Jindřich Zeman 30.4.2011 1. DEN středa 17:00 - společný sraz v Harrachově 17:30

Více

Popis jednotlivých regeneračních cvičení V TĚLOCVIČNĚ

Popis jednotlivých regeneračních cvičení V TĚLOCVIČNĚ KLINIKA LÉČEBNÉ REHABILITACE FNO Popis jednotlivých regeneračních cvičení V TĚLOCVIČNĚ RANNÍ JÓGA VYKROČTE DO SVÉHO PRACOVNÍHO DNE PLNÍ ENERGIE Lekce jemné lehce dynamické jógy. Zaměříme se na cvičení

Více

Nabídka spolupráce Fitness centrum nových sportů. Mstudio Rychnov nad Kněžnou

Nabídka spolupráce Fitness centrum nových sportů. Mstudio Rychnov nad Kněžnou Nabídka spolupráce Fitness centrum nových sportů Mstudio Rychnov nad Kněžnou O nás Fitness centrum nových sportů Moderní pojetí fitness Rozmanité spektrum sportovních aktivit Fitness e-shop se sportovním

Více

PROGRAM NA ROZVOJ TALENTU DÍTĚTE a

PROGRAM NA ROZVOJ TALENTU DÍTĚTE a PONNY ENGLISH PRE- SCHOOL PROGRAM NA ROZVOJ TALENTU DÍTĚTE a NTC METODA 1 MOTORICKÁ CVIČENÍ Týdenní plán Bunnies (vždy dopoledne před odchodem na procházku) Pondělí Úterý rovnováha, koordinace, oční cviky

Více

Pohyby se provádějí plynule, tahem bez trhání a švihu. Vedený pohyb je účinný a zabrání možnému poškození svalových vláken.

Pohyby se provádějí plynule, tahem bez trhání a švihu. Vedený pohyb je účinný a zabrání možnému poškození svalových vláken. Kalanetiku pod názvem The Callanetics Excercise Method uvedla do světa v roce 1980 Callan Pinckneyová. Tato velmi individuální a specifická metoda využívá přesné polohy těla k izolování specifických svalových

Více

TABATAWORKOUT 1. manuál proefektivníhubnutí a zvýšeníkondice

TABATAWORKOUT 1. manuál proefektivníhubnutí a zvýšeníkondice TABATAWORKOUT 1 manuál proefektivníhubnutí a zvýšeníkondice PŘEDMLUVA Asibychmělazačítsesebouněcodělat. Asibychmělshodit tykila Mělibychom sevícehýbatmiláčku,nemyslíš? Užanityschodynevyjdujakodřív. Dřívejsem

Více

Extrafit.cz - program tvarování těla pro muže a ženy

Extrafit.cz - program tvarování těla pro muže a ženy Extrafit.cz - program tvarování těla pro muže a ženy Program byl sestaven odborníkem na fitness, Corym Gregorym, který nám pomůže skoncovat s dohady co funguje a najde program, který pomáhá konkrétně vám.

Více

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků?

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Ovládni svou konkurenci Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Jak získat zákazníky tvé konkurence i když je už zavedená a ty teprve začínáš? 2 Udělej svou konkurenci nezajímavou Když začínáš

Více

Úvod. Kolik máme svalů?

Úvod. Kolik máme svalů? Úvod K posilování nás svede cíl zlepšit svoji sílu nebo zformovat postavu. V této části najdete seznámení s principy hlavních typů posilování. Je dobré znát alespoň základní informace o všech jeho typech,

Více

Příloha 1: Roční tréninkový cyklus (Formánek, Horčic2003)

Příloha 1: Roční tréninkový cyklus (Formánek, Horčic2003) Příloha 1: Roční tréninkový cyklus (Formánek, Horčic2003) Příloha 2: Charakteristika tréninkových metod (Formánek, Horčic2003) Příloha 3: Sestava s gumovým expanderem (Formánek, Horčic 2003) Příloha 4:

Více

Motorické schopnosti

Motorické schopnosti Motorické schopnosti Vytrvalostní schopnosti Můžeme ji definovat jako schopnost organismu vykonávat pohybovou činnost určitou intenzitou po relativně dlouhou dobu nebo ve stanoveném čase. Schopnost provádět

Více

TEST FYZICKÉ ZDATNOSTI

TEST FYZICKÉ ZDATNOSTI 1. Test č. 1 Člunkový běh 4 krát 10 m 1.1 Popis TEST FYZICKÉ ZDATNOSTI K testu je třeba rovný terén, na kterém je dvěma metami vyznačen úsek o vzdálenosti mezi vnějšími okraji met v délce 10 metrů a stopky.

Více

Tématický plán: Teorie - Aerobní zdatnost, zásady a metody rozvoje. Praxe -Aerobik - základní lekce. Doporučená literatura

Tématický plán: Teorie - Aerobní zdatnost, zásady a metody rozvoje. Praxe -Aerobik - základní lekce. Doporučená literatura 9. lekce Tématický plán: Teorie - Aerobní zdatnost, zásady a metody rozvoje. Praxe -Aerobik - základní lekce. Doporučená literatura 1. AEROBNÍ ZDATNOST Tento složitý komplex dispozic se v literatuře někdy

Více

Vyhledej test, který jsi v části PB3 nesplnil a zde nalezneš tipy, jak to opravit.

Vyhledej test, který jsi v části PB3 nesplnil a zde nalezneš tipy, jak to opravit. PB3 KOMPENZACE Vyhledej test, který jsi v části PB3 nesplnil a zde nalezneš tipy, jak to opravit. ANATOMIE Pozice kolen + profil boků Pokud jsou tvá kolena jiného než rovného tvaru a zároveň máš vpadlá

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Nadhazovači 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Nadhazovači 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2012 Nadhazovači 16-21 9. 10. týden Mimosezóní tréninkový kalendář pro nadhazovače 9. týden tempo : 2:2 odpočinek 75 s Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Posilovna

Více

Jak na sprint? Lehký návod, co je možné zlepšit ve vaší přípravě

Jak na sprint? Lehký návod, co je možné zlepšit ve vaší přípravě Jak na sprint? Lehký návod, co je možné zlepšit ve vaší přípravě Výhody sprintu Nezáleží na zemi, kde se JMS pořádá => disciplína, na kterou se dá nejlépe připravit viz dlouhodobé výsledky nejen na JMS,

Více

STRUKTURA CVIČEBNÍCH JEDNOTEK

STRUKTURA CVIČEBNÍCH JEDNOTEK STRUKTURA CVIČEBNÍCH JEDNOTEK Školení instruktorů gymnastiky II. třídy Miroslav Zítko PŘI OPTIMÁLNÍCH PODMÍNKÁCH BY MĚLA CJ S GYMNASTICKOU NÁPLNÍ TUTO STAVBU: ROZCVIČENÍ (příprava hybného systému na další

Více

o PŘÍLOHA Č. 2 (CELKOVÁ EVIDENCE) o PŘÍLOHA Č. 3 (EVIDENCE VYTRVALOSTI)

o PŘÍLOHA Č. 2 (CELKOVÁ EVIDENCE) o PŘÍLOHA Č. 3 (EVIDENCE VYTRVALOSTI) FK METEOR U15 (R. 2004) INDIVIDUÁLNÍ PLÁN HRÁČE NA PŘECHODNÉ LETNÍ OBDOBÍ CÍLEM JE: UDRŽENÍ ČI ZVÝŠENÍ STAVU TRÉNOVANOSTI (VIZ PŘÍLOHA Č.1), ROZVOJ VYTRVALOSTNÍCH SCHOPNOSTÍ, ROZVOJ SILOVÝCH SCHOPNOSTÍ

Více

...a natrvalo. Hubněte zdravě... Pohyb. pilíř zdraví. www.stob.cz www.stobklub.cz

...a natrvalo. Hubněte zdravě... Pohyb. pilíř zdraví. www.stob.cz www.stobklub.cz Hubněte zdravě......a natrvalo Pohyb pilíř zdraví www.stob.cz www.stobklub.cz Chybí vám radost ze života? Máte pocit, že tělo i duše chátrá a žijete v uspěchané době bez zážitků, potěšení a chvil jen pro

Více

Proc zacit? Pravidelnym treninkem ziskas lepší pocit ze sebe sama a ze sveho tela!! Nez zacnes, zmer se!

Proc zacit? Pravidelnym treninkem ziskas lepší pocit ze sebe sama a ze sveho tela!! Nez zacnes, zmer se! Ahoj, jmenuji se, jsem osobni instruktorkou fitness a rada bych se s tebou podelila o sve tajemstvi na zdrave a krasne telo. Pokud mas zajem o redukci hmotnosti, tvarovani tela,zlepseni zdravi a celkovou

Více

KLIKY VARIACE TŘÍČTVRTEČNÍ KLIK KLIK S ROZPAŽENÍM. Lze provádět od 2. týdne. Lze provádět od 7. týdne

KLIKY VARIACE TŘÍČTVRTEČNÍ KLIK KLIK S ROZPAŽENÍM. Lze provádět od 2. týdne. Lze provádět od 7. týdne KLIKY VARIACE TŘÍČTVRTEČNÍ KLIK POČET OPAKOVÁNÍ 0 INTENZITA střední Lze provádět od. týdne Začněte na všech čtyřech, pak přeneste váhu vpřed, tak, aby byla téměř celá na pažích. Pokrčte a překřižte nohy.

Více

JAK PŘEKONAT STRACH?

JAK PŘEKONAT STRACH? JAK PŘEKONAT STRACH? Traceuři tuto otázku řeší stále a pořád. Zejména když člověk začíná, je překonávání strachu na denním pořádku a pokud se chceš zlepšovat, musíš najít cestu, jak ho překonat. Kdy už

Více

Procvičování kloubů CX - 01

Procvičování kloubů CX - 01 Procvičování kloubů CX - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Posilování, rozvoj a zlepšování svalů ramen. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití: Přidržte

Více

Co nám neuškodí? Rozhodně vytrvalostní běh, pokud si najdeš čas, tak tří či čtyřkilometrový úsek posílí Tvoje

Co nám neuškodí? Rozhodně vytrvalostní běh, pokud si najdeš čas, tak tří či čtyřkilometrový úsek posílí Tvoje Domácí posilování Obecné Celá tato prezentace není něco, co musíte. Něco, co bude kontrolovat někdo z trenérů či rodičů. Všechno, co je tu psáno, je myšleno jen a jen pro Vaše vlastní zlepšení. Odehrály

Více

CVIKY KE SNIŽOVÁNÍ HMOTNOSTI

CVIKY KE SNIŽOVÁNÍ HMOTNOSTI CVIKY KE SNIŽOVÁNÍ HMOTNOSTI Provádět tělesná cvičení efektivně je základem funkčního tréninku. Prostudujte si proto následující cviky dříve, než budete přidávat zátěž nebo provádět cvičení proti odporu.

Více

LETNÍ CAMP U SKOKANA II. 5 9.5.2010, HARRACHOV HC VLCI JABLONEC LEDNÍ HOKEJ

LETNÍ CAMP U SKOKANA II. 5 9.5.2010, HARRACHOV HC VLCI JABLONEC LEDNÍ HOKEJ LETNÍ CAMP U SKOKANA II. 5 9.5.2010, HARRACHOV HC VLCI JABLONEC LEDNÍ HOKEJ ROČNÍKY 2001, 2000, 1999, 1998 Zpracoval: Ing. Jindřich Zeman 2.5.2010 1. DEN středa 17:30 - společný sraz v Harrachově 18:00

Více

Body&Mind představuje skupinu moderních tělesných cvičení uznávající význam vzájemných vztahů mysli a duše. Je založen na tzv.

Body&Mind představuje skupinu moderních tělesných cvičení uznávající význam vzájemných vztahů mysli a duše. Je založen na tzv. Body&Mind představuje skupinu moderních tělesných cvičení uznávající význam vzájemných vztahů mysli a duše. Je založen na tzv. holistickém (komplexním) přístupu k člověku, a tedy též k lidskému pohybu.

Více

SILOVÁ PŘÍPRAVA ŠTĚPÁN POSPÍŠIL. 4. 11. 8.2012 Jilemnice

SILOVÁ PŘÍPRAVA ŠTĚPÁN POSPÍŠIL. 4. 11. 8.2012 Jilemnice SILOVÁ PŘÍPRAVA ŠTĚPÁN POSPÍŠIL 4. 11. 8.2012 Jilemnice ROZDĚLENÍ SILOVÝCH SCHOPNOSTÍ > statické > dynamické > absolutní (maximální síla) > výbušná síla > rychlá síla > vytrvalostní síla 2 VÝZNAM SILOVÉHO

Více

2. ZÁSADY SESTAVOVÁNÍ POSILOVACÍHO PROGRAMU

2. ZÁSADY SESTAVOVÁNÍ POSILOVACÍHO PROGRAMU 8. lekce Tématický plán: Teorie - Svalová síla, zásady rozvoje a tvorba posilovacích programů. Praxe - Cvičení na stanovištích s náčiním - činky, plné míče. Doporučená literatura 1. SVALOVÁ SÍLA Úroveň

Více

Neustále stoupající mezinárodní výkonnost družstev basketbalu v Evropě musí vést trenéry k zamyšlení, jak koncipovat přípravu mužstva hrajícího evrops

Neustále stoupající mezinárodní výkonnost družstev basketbalu v Evropě musí vést trenéry k zamyšlení, jak koncipovat přípravu mužstva hrajícího evrops Kondiční příprava v tréninku basketbalistů. Neustále stoupající mezinárodní výkonnost družstev basketbalu v Evropě musí vést trenéry k zamyšlení, jak koncipovat přípravu mužstva hrajícího evropské poháry

Více

Protahování patří k posilování jako k fotbalistovi umění ovládat míč a číst hru

Protahování patří k posilování jako k fotbalistovi umění ovládat míč a číst hru Cílem programu je zpevnit břišní, hýžďové a zádové (mezilopatkové svaly). Tyto svaly rády ochabují. Tato cvičení jsou určeny předstupně anebo doplňkem k posilování na strojích a s činkami, plyometrii,

Více

Moderní trénink vytrvalosti v házené

Moderní trénink vytrvalosti v házené Moderní trénink vytrvalosti v házené Obsah: 1. Úvod 5 2. Co je to vytrvalost 6 3. Druhy vytrvalostních schopností 7 4. Význam vytrvalostních schopností pro házenou 9 5. Trénink aerobní vytrvalosti 12 5.1.

Více

Člověk a zdravý životní styl

Člověk a zdravý životní styl 16. www.isspolygr.cz Vytvořil: Bohumil Smrček Strana: 1 Škola Ročník 3. ročník (SOŠ, SOU) Název projektu Interaktivní metody zdokonalující proces edukace na ISŠP Číslo projektu Číslo a název šablony III/2

Více

Mimosezónní tréninkový plán Nadhazovači 16-21

Mimosezónní tréninkový plán Nadhazovači 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2016 Nadhazovači 16-21 3. 4. týden 3. týden tempo : 2:2 odpočinek 75 s Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Posilovna Posilovna Posilovna Posilovna odpočinek Házecí

Více

FK METEOR U15 (R. 2005) INDIVIDUÁLNÍ PLÁN HRÁČE NA PŘECHODNÉ LETNÍ OBDOBÍ

FK METEOR U15 (R. 2005) INDIVIDUÁLNÍ PLÁN HRÁČE NA PŘECHODNÉ LETNÍ OBDOBÍ FK METEOR U15 (R. 2005) INDIVIDUÁLNÍ PLÁN HRÁČE NA PŘECHODNÉ LETNÍ OBDOBÍ CÍLEM JE: UDRŽENÍ ČI ZVÝŠENÍ STAVU TRÉNOVANOSTI (VIZ PŘÍLOHA Č.1), ROZVOJ VYTRVALOSTNÍCH SCHOPNOSTÍ, ROZVOJ SILOVÝCH SCHOPNOSTÍ

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

ChatBot - Povídací robot

ChatBot - Povídací robot Scratch 1 ChatBot - Povídací robot Všechny Kódovací kluby - Code Clubs musí být registrovány. Tím, že zaregistrujete váš klub, můžeme měřit náš dosah, a můžeme tak pokračovat s poskytováním zdrojů pro

Více

Seminární práce SILOVÁ PŘÍPRAVA

Seminární práce SILOVÁ PŘÍPRAVA Školení trenérů juda III.třídy 2014 Seminární práce SILOVÁ PŘÍPRAVA Niepel Miroslav 29.5.2014 1 Obsah 1. Úvod 2. Síla obecně 3. Druhy síly 4. Obecná silová příprava 5. Způsob rozvoje síly 6. Speciální

Více

Elipsovité zařízení SF - 05

Elipsovité zařízení SF - 05 Elipsovité zařízení SF - 05 Cvičební a rozvoj koordinace těla Zvyšuje pohyblivost horních i dolních končetin a zlepšuje ohebnost kloubů. Pevně uchopte rukojeti oběma rukama a postavte se na pedály. Pohybujte

Více

PRAVDA O KARDIU BONUSOVÝ DOMÁCÍ TRÉNINK. (převzato od Craig Ballantyne a Luka Hocevar) přeložil, upravil, doplnil. Honza Šach

PRAVDA O KARDIU BONUSOVÝ DOMÁCÍ TRÉNINK. (převzato od Craig Ballantyne a Luka Hocevar) přeložil, upravil, doplnil. Honza Šach PRAVDA O KARDIU + BONUSOVÝ DOMÁCÍ TRÉNINK (převzato od Craig Ballantyne a Luka Hocevar) přeložil, upravil, doplnil Honza Šach 2014 Pokud to myslíš s výsledky vážně, tenhle článek si musíš přečíst! Jestli

Více

PROČ MĚŘIT SRDEČNÍ FREKVENCI?

PROČ MĚŘIT SRDEČNÍ FREKVENCI? PROČ MĚŘIT SRDEČNÍ FREKVENCI? INFORMACE EFEKTIVITA BEZPEČNÝ POHYB MOTIVACE Měřič srdeční frekvence vám napomáhá porozumět fungování vašeho organismu a přináší tak mnoho nových informací, které lze dlouhodobě

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2015 Nadhazovači a poziční hráči 16-21 3. 4. týden 3. týden tempo 1:0:1 sec odpočinek 1 min mezi okruhy počet opakování : 3 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle

Více

Když nemůžeš, tak přidej!

Když nemůžeš, tak přidej! CÍLOVÁ SKUPINA Trochu běhám, ale chtěl/a bych se zlepšit. Potřebuji poradit s tréninkem. MŮJ CÍL Uběhnout trasu 7 km na City Cross Run & Walk Česká Lípa v cílovém čase 40-50 minut. JAK NA TO? Ve spolupráci

Více

SPORT TIME KEEPER. Bav se, sportuj, sdílej, buď profesionál se SPORT TIME KEEPER

SPORT TIME KEEPER. Bav se, sportuj, sdílej, buď profesionál se SPORT TIME KEEPER SPORT TIME KEEPER Sport TimeKeeper je aplikace manuální časomíry do mobilů a tabletů se systémem Android a je v češtině. Je jednoduchá, přehledná, vždy po ruce. Měří celé závody, tréninky, kola, stejně

Více

Občanské sdružení TOTEM RDC připravilo pro své klienty na období 2013/2014 POHYBOVÉ AKTIVITY

Občanské sdružení TOTEM RDC připravilo pro své klienty na období 2013/2014 POHYBOVÉ AKTIVITY Občanské sdružení TOTEM RDC připravilo pro své klienty na období 2013/2014 POHYBOVÉ AKTIVITY JÓGA pro seniory Cvičení s důrazem na správné dýchání a soustředění se na to, co tělo procvičuje. Vhodné i pro

Více

Procvičování kloubů LK - 01

Procvičování kloubů LK - 01 Procvičování kloubů LK - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Procvičování, posilování a rozvoj svalů ramen a rukou. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití:

Více

CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U12 UČ SE HRÁT (LÉPE)

CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U12 UČ SE HRÁT (LÉPE) CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U12 UČ SE HRÁT (LÉPE) VĚKOVÉ ZÁKONITOSTI doznívání zlatého věku motoriky zrychlování růstu těla předpoklady pro rozvoj rychlosti a výbušné síly pomalu se dokončuje růst mozku rozvíjí

Více

TRINFIT Vario LX3 TRN-113-LX3. Návod k použití

TRINFIT Vario LX3 TRN-113-LX3. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX3 TRN-113-LX3 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

INDIVIDUÁLNÍ TRÉNINKOVÝ PLÁN

INDIVIDUÁLNÍ TRÉNINKOVÝ PLÁN INDIVIDUÁLNÍ TRÉNINKOVÝ PLÁN Jméno hráče: Hráči Fotbalové Farmy Období: Zimní přípravné období 2015 Pomůcky: Běžecká obuv (sálovky/turfy nejsou ideální), švihadlo CÍL tréninkového plánu: Standardní program/příprava

Více

Jsem moc rád, že jsi tady. Cením si to a zároveň tě chci pochválit! Patříš mezi lidi, kteří na sobě chtějí pracovat, tato mapa je pro tebe, budiž ti

Jsem moc rád, že jsi tady. Cením si to a zároveň tě chci pochválit! Patříš mezi lidi, kteří na sobě chtějí pracovat, tato mapa je pro tebe, budiž ti Jsem moc rád, že jsi tady. Cením si to a zároveň tě chci pochválit! Patříš mezi lidi, kteří na sobě chtějí pracovat, tato mapa je pro tebe, budiž ti nápomocná při tvé cestě. Hodně štěstí! Marek Gerlich

Více

Totální útok na tukové zásoby!

Totální útok na tukové zásoby! fitvibe FULL MOTION Totální útok na tukové zásoby! S novým konceptem fitvibe full motion vibration training můžete procvičovat dolní i horní svalové partie současně. Žádné popruhy, žádné kabely, žádná

Více

Spinning Kranking Cardio Fitness Aerobní sál Jóga Whirlpool Masáže Bazén Sauna Solárium

Spinning Kranking Cardio Fitness Aerobní sál Jóga Whirlpool Masáže Bazén Sauna Solárium Spinning Kranking Cardio Fitness Aerobní sál Jóga Whirlpool Masáže Bazén Sauna Solárium I M FIT Wellness Fitness NAJDI SVOJE BARVY Jedinečný a špičkově vybavený wellness fitness klub v oblasti Vysočan

Více

SPORTOVNÍ GYMNÁZIUM Dašická 268 530 03 Pardubice. tel.fax ++420 466 650 627 www.sgpce.cz

SPORTOVNÍ GYMNÁZIUM Dašická 268 530 03 Pardubice. tel.fax ++420 466 650 627 www.sgpce.cz SPORTOVNÍ GYMNÁZIUM Dašická 268 530 03 Pardubice tel.fax ++420 466 650 627 www.sgpce.cz Trenéři : Tomáš NETERDA I. Jiří SEIDL I. Složení skupiny : jméno a příjmení roč. kategorie I.ročník Jan PEJSKAR 98

Více

Strečink a cvičení s míčem

Strečink a cvičení s míčem Strečink a cvičení s míčem Strečink pro hráče ledního hokeje Strečink je účinná metoda pro zlepšení pohyblivosti svalů a vazivových tkání, snižuje riziko poranění, zmenšuje svalovou bolestivost po tréninku,

Více

ZÁKLADY SÍLY MLÁDEŽE V LH. PhDr. RADIM JEBAVÝ, Ph.D.

ZÁKLADY SÍLY MLÁDEŽE V LH. PhDr. RADIM JEBAVÝ, Ph.D. ZÁKLADY SÍLY MLÁDEŽE V LH PhDr. RADIM JEBAVÝ, Ph.D. VÝZNAM A CÍL SILOVÉ PŘÍPRAVY V HOKEJI Síla je základní pohybovou schopností, bez které není možný žádný pohyb. Snížení rizika zranění. OBECNÉ ZÁSADY

Více

2 FreshGym. 190 00 Praha 9 web: www.freshkruhac.cz

2 FreshGym. 190 00 Praha 9 web: www.freshkruhac.cz V dnešní hektické době se stále častěji setkáváme se spoustou lidí, kteří díky své práci, škole, ale také rodině nemají tolik času na cvičení, kolik by si přáli. Jejich fyzická kondice jde s věkem neustále

Více

Spojte běh s jógou. 4 sady cviků k rovnováze ZDRAVÍ

Spojte běh s jógou. 4 sady cviků k rovnováze ZDRAVÍ ZDRAVÍ 4 sady cviků k rovnováze Spojte běh s jógou TEXT: JANA ČECHOVÁ, WWW.MOVE-OM.COM FOTO: MARTIN SYMON BĚŽÍTE V TEMPU RYCHLÉM TAK AKORÁT, ABYSTE STIHLI POZOROVAT KRÁSU OKOLNÍ PŘÍRODY. UDRŽUJETE PRAVIDELNÝ

Více

TRINFIT Ultra TRN Návod k použití

TRINFIT Ultra TRN Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Ultra TRN-110-00 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem. Posouzení

Více

SPINING ALPHA www.insportline.cz

SPINING ALPHA www.insportline.cz SPINING ALPHA www.insportline.cz -1- Návod na použití -2- Složení kola: KROK 1 Připevněte přední a zadní stabilizační tyč (6 a 7) k hlavní části (1) a připevněte je šrouby, matkami a podložkami (10,11,12).

Více

Adresa: FreeFit s.r.o. Panskodomská 265 Humpolec 396 01

Adresa: FreeFit s.r.o. Panskodomská 265 Humpolec 396 01 VENKOVNÍ FITNESS STROJE ST SERIE 6 9 10 5 3 4 8 11 1 2 7 Adresa: FreeFit s.r.o. Panskodomská 265 Humpolec 396 01 e-mail: info@freefit.cz Tel: 603 427 182 606 653 635 www.freefit.cz 10 let zkušeností Společnost

Více

Koncepce fitness programu FAKTORY

Koncepce fitness programu FAKTORY Koncepce fitness programu FAKTORY Představujeme Vám ojedinělý koncept funkčního cvičení venku v přírodě, který je určený pro širokou veřejnost různého věku s různou kondicí. Byl vytvořen ve spolupráci

Více

ABC BRANÍK STREČINK. Autor Ivana Králová

ABC BRANÍK STREČINK. Autor Ivana Králová ABC BRANÍK STREČINK Autor Ivana Králová Strečink ve fotbale a jeho význam: - kompenzační prostředek, který v rámci regenerace při pravidelné aplikaci pozitivně ovlivňuje negativní vlivy jednostranného

Více

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství 5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství Možná jsi překvapena hned z několika věcí z nadpisu Jen 5 pilířů? Přijde ti, že vybudovat partnerský vztah, po kterém toužíš, je složité a náročné? Napadá

Více

METODY POSILOVÁNÍ ZLÍNSKÝ KRAJ

METODY POSILOVÁNÍ ZLÍNSKÝ KRAJ Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu VY_32_INOVACE_TEV2105 (Metody posilování) Autor Mgr. Radek Zimčík Datum

Více

LOW IMPACT FITNESS. Toto je sortiment fitness produktů s nízkou výškou pádu, které jsou určeny pro uživatele všech schopností.

LOW IMPACT FITNESS. Toto je sortiment fitness produktů s nízkou výškou pádu, které jsou určeny pro uživatele všech schopností. LOW IMPACT FITNESS Toto je sortiment fitness produktů s nízkou výškou pádu, které jsou určeny pro uživatele všech schopností. Pomáhají při zotavení těm, kteří jsou jakkoli pohybově omezeni, pomáhají s

Více

Na sportovištích se na vás těší kolektiv zaměstnanců CESA VUT v Brně.

Na sportovištích se na vás těší kolektiv zaměstnanců CESA VUT v Brně. SPORT PRO ZAMĚSTNANCE VUT v Brně SPORTing 2009 2010 Vážení zaměstnanci, VUT v Brně jako moderní technická univerzita s dlouholetou tradicí vytváří pro svoje zaměstnance v rozsahu svých možností podmínky

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Roman Grmela, Ph.D. Název materiálu: Pohybová

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Roman Grmela, Ph.D. Název materiálu: Pohybová Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Roman Grmela, Ph.D. Název materiálu: Pohybová doporučení Označení materiálu: Datum vytvoření: 15.9.2013

Více

Wellness aktuality Březen 2015

Wellness aktuality Březen 2015 Wellness aktuality Březen 2015 Vážení návštěvníci Rezidence a Wellness Blatov, všichni se těšíme na přicházející první jarní měsíc. Letos jsme spoustu jarních kytiček na zahrádkách i v lese zahlédli již

Více

DRUHY SPORTOVNÍ MASÁŽE

DRUHY SPORTOVNÍ MASÁŽE DRUHY SPORTOVNÍ MASÁŽE SPORTOVNÍ MASÁŽ Cíl sportovní masáže : příprava na sportovní výkon pomoc při rozcvičování specifická pomoc při strečinku podpora zotavovacích procesů po zátěži navození pocitu pohody

Více

Fakulta Sportovních Studií

Fakulta Sportovních Studií MASARYKOVA UNIVERZITA BRNO Fakulta Sportovních Studií Seminární práce na téma Vytrvalostní běh Fyziologie sportovních disciplín David Tomšík RVS CŽV UČO: 200488 1 Funkční a metabolická charakteristika

Více

Záda (vzpřimovače trupu)

Záda (vzpřimovače trupu) Strečink - Je možné provádět denně před i okamžitě po tréninku nejméně však 3x týdně nejlépe 2-3 hodiny po posledním tréninku dne (svaly již nejsou tak zakyselené a nejsou ještě zcela vystydlé, pokud ano,

Více

Těšíme se na Vás v zasedací místnosti MČ Štěrboholy!!!

Těšíme se na Vás v zasedací místnosti MČ Štěrboholy!!! Latino Dance se inspiruje kroky a pohyby salsy, reggaetonu, merenque a mnoha dalšími styly. Jednoduchý a zábavný způsob cvičení, který se snaží dodržovat pravidla aerobního zatížení. Cvičí: Jana Kněžínková

Více

Management pohybových aktivit

Management pohybových aktivit Management pohybových aktivit INFORMACE k zahájení výuky ZS ak. rok 2015/16 Určeno pro studenty bakalářských st. programů a navazujících magisterských st. programů mimo obory HOT a MI. Zápis jednotlivých

Více

Seminární práce. na téma. Rozvoj vytrvalosti. k příležitosti školení trenérů III. třídy. David Chábera

Seminární práce. na téma. Rozvoj vytrvalosti. k příležitosti školení trenérů III. třídy. David Chábera Seminární práce na téma Rozvoj vytrvalosti k příležitosti školení trenérů III. třídy David Chábera Rok 2014 Obsah Úvod do problematiky obsahu seminární práce 2 Rozvoj všeobecné vytrvalosti 3 Rozvoj speciální

Více

Kreslící program. V této lekci se naučíš vytvořit si vlastní kreslící program! Následujte postupně tyto INSTRUKCE

Kreslící program. V této lekci se naučíš vytvořit si vlastní kreslící program! Následujte postupně tyto INSTRUKCE Scratch 1 Kreslící program Všechny Kódovací kluby - Code Clubs musí být registrovány. Tím, že zaregistrujete váš klub, můžeme měřit náš dosah, a můžeme tak pokračovat s poskytováním zdrojů pro výuku programování

Více

Preskripce pohybové aktivity. MUDr. Kateřina Kapounková

Preskripce pohybové aktivity. MUDr. Kateřina Kapounková Preskripce pohybové aktivity MUDr. Kateřina Kapounková Preskripce PA v rámci programu PA zdravých osob není obtížná Důležitý je časový faktor - priorita Proto - kompromis = = sladění fyziologického hlediska

Více

CVIČENÍ PRO MUŽE. Plynulost pohybu dbejte na to, aby byl pohyb plynulý, spíše pomalý než rychlý. Cvik provádějte tahem, ne švihem a neodrážejte se.

CVIČENÍ PRO MUŽE. Plynulost pohybu dbejte na to, aby byl pohyb plynulý, spíše pomalý než rychlý. Cvik provádějte tahem, ne švihem a neodrážejte se. CVIČENÍ PRO MUŽE Tréninkový plán vychází z potřeby zpevnit svalový korzet v průběhu úvodních 3 měsíců. Ve 4. A 5. měsíci se změní trénink ze zpevňovacího na kruhový, který zvyšuje vytrvalost. Zvýšený podíl

Více

MŮJ PHYSIOBOOK BRONZOVÁ ÚROVEŇ 1/9

MŮJ PHYSIOBOOK BRONZOVÁ ÚROVEŇ 1/9 PB1 KOMPENZACE V této části se naučíš používat vhodné cviky, které ti pomohou zlepšit oslabenou funkci tvého pohybového aparátu. Vyhledej test, jehož provedení ti dělalo potíže (nešel provést, nebo to

Více

Mimosezónní tréninkový plán Nadhazovači 16-21

Mimosezónní tréninkový plán Nadhazovači 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2016 Nadhazovači 16-21 7. 8. týden 7.týden tempo : 2:2 horní část těla odpočinek 90 s dolní část těla odpočinek 45s Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Posilovna

Více

FACTORY. tuky, pot a krev

FACTORY. tuky, pot a krev FACTORY tuky, pot a krev FACTORY Pět cvičebních stanic ke kompletnímu procvičení celého těla cvičení pro každého bez ohledu na věk nebo kondici protažení a procvičení svalů celého těla získání tělesné

Více

Procvičování kloubů CX - 01

Procvičování kloubů CX - 01 Procvičování kloubů CX - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Procvičování, posilování a rozvoj svalů ramen a rukou. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití:

Více

AC SPARTA PRAHA STREČINK

AC SPARTA PRAHA STREČINK AC SPARTA PRAHA STREČINK Význam strečinku: Zvyšování výkonnosti (projevuje se ve zvyšování efektivnosti prováděných pohybů) Udržování pružnosti svalů a šlach Předcházení svalové nerovnováze (protažení

Více

PŘE T RÉNOVÁNÍ A REGENERACE

PŘE T RÉNOVÁNÍ A REGENERACE PŘE T RÉNOVÁNÍ A REGENERACE Regenerace a odpočinek to je velice důležitá část každého sportu a mnoha psovody bohužel také opomíjená. Přitom je regenerace důležitá pro oba, pro psa i běžce. Při nedostatku

Více

Tréninkový plán kempu Talent Team (Nymburk, )

Tréninkový plán kempu Talent Team (Nymburk, ) Tréninkový plán kempu Talent Team (Nymburk, 7. 12. 10. 2018) TMK ČBaS, říjen 2018 1 Cíl: Po absolvování soustředění budou hráči schopni - využít techniku dropů, klírů, zadržených dropů, seknutých dropů

Více

TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2

TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2 www.trinfit.cz TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Nadhazovači a poziční hráči 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Nadhazovači a poziční hráči 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2012 Nadhazovači a poziční hráči 16-21 1. 2. týden 1. týden tempo 1:0:1 sec odpočinek 1 min mezi okruhy počet opakování : 2 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle

Více

Kapitola 4 DŮVODY PRO LAKTÁTOVÉ TESTOVÁNÍ

Kapitola 4 DŮVODY PRO LAKTÁTOVÉ TESTOVÁNÍ Kapitola 4 DŮVODY PRO LAKTÁTOVÉ TESTOVÁNÍ Důvody pro laktátové testování jsou zcela zřejmé: Pokud jsou ostatní faktory shodné, tak ten sportovec, který během závodu vyprodukuje nejvíce energie za časovou

Více

Testovací baterie českého badmintonu

Testovací baterie českého badmintonu Testovací baterie českého badmintonu 22. 1. 2018 1 Přehled jednotlivých testů Vějíř na badmintonovém kurtu (zaměření: speciální rychlost) Skok snožmo (explozivní síla nohou) Hod medicinbalem (síla horní

Více

pokaždé za Gymnasta mimo formaci gymnastu Gymnasta je o 1 dobu dopředu nebo pozadu za družstvem pokaždé za gymnastu

pokaždé za Gymnasta mimo formaci gymnastu Gymnasta je o 1 dobu dopředu nebo pozadu za družstvem pokaždé za gymnastu Příloha A5 Tabulka všeobecných chyb a srážek A 5.1 Pohybová skladba Malá Velká 0.1 0.2 0.3 / 0.5 / 1.0 1. Přesnost formací Všichni gymnasté musí být na přesném místě tak, jak to je uvedeno ve formuláři

Více

SKUPINOVÉ CVIČENÍ ZDRAVÁ ZÁDA

SKUPINOVÉ CVIČENÍ ZDRAVÁ ZÁDA brozura_final_sestava 1 9.4.2018 9:03 Stránka 1 SKUPINOVÉ CVIČENÍ ZDRAVÁ ZÁDA Aby záda a krční páteř nebolela brozura_final_sestava 1 9.4.2018 9:03 Stránka 2 Chcete aktivně pracovat na svém zdraví a fyzické

Více

DESETITÝDENNÍ TRÉNINKOVÝ PLÁN NA BOHEMIAN GRAN FONDO

DESETITÝDENNÍ TRÉNINKOVÝ PLÁN NA BOHEMIAN GRAN FONDO DESETITÝDENNÍ TRÉNINKOVÝ PLÁN NA BOHEMIAN GRAN FONDO Tréninkový plán by měl být stručným, přehledným avšak obecným návodem, jak se začít chystat na Bohemian Gran Fondo 10 týdnů před startem. Pokud hledáte

Více

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Multi Tower TRN Návod na použití

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Multi Tower TRN Návod na použití w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Multi Tower TRN-160-00 Návod na použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte

Více

Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014

Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014 Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014 Pár fotek ve fotogalerii. Myslím kluci, že poslední turnaj sezóny si užilo jen Béčko. S Ačkem to byla chyba, že jsme ho tam

Více