Instalace a systém plugin. Installing and Licensing the Software. Language. Contents

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Instalace a systém plugin. Installing and Licensing the Software. Language. Contents"

Transkript

1 Instalace a systém plugin Language Installing and Licensing the Software Contents

2 Instalace Nastavení instalace Dodatený obsah založený na systému Pedplatného Altium Kde lze najít píklady a knihovny? Instalace více revizí stejné verze programu Instalaní adresáe Import nastavení z pechozího buidu nebo verze Odinstalace

3

4 Související videa Instalace a správa Altium Designeru Instalace jakéhokoliv programu by mla být jednoduchá, intuitivní a hlavn rychlá nechcete pece sedt u procentuálního ukazatele prbhu instalace, klikat okolo a ekat na každý dílek více než minutu, nebo i víc! Navíc, když svj software nainstalujete, chcete ho mít aktualizovaný a pokud to považujete za nutné, tak mít aktuální verzi. Urit nechcete nco instalovat zase znovu od zaátku. Altium Designer nabízí rychlou, efektivní instalaci a správu systému ta poskytuje nejen urychlení instalaního procesu, ale nechá vám volné ruce v tom, jaké pluginy programu nainstalujete, a to kdykoliv po instalaci samotného programu. Instalace Hlavní lánek: Prvodce instalace Altium Designeru pomocí Altium instalátoru Zaátek instalace Altium Designeru se provádí pomocí Altium instalátoru. Tento instalátor na bázi prvodce je pístupný spuštním (mén než 10MB) spustitelného souboru AltiumInstaller.exe. Tento soubor lze stáhnout z webu AltiumLive a mžete si ho uložit kamkoliv na disk.

5 Jednoduchá instalace díky Altium instalátoru. Jsou ti základní body instalace, které mžete ovlivnit bhem instalaního prvodce a nastavit tak to, co chcete nainstalovat: Verze programu pipojením ke cloud-based archivu firmy Altium si mžete prohlédnout seznam verzí a revizí Altium Designeru. Z tch si jednoduše vyberete tu, kterou chcete nainstalovat. Nastavení plugin vám umožní nastavit, která rozšíení programu se nainstalují. Jestli budete pracovat s návrhem PCB, návrhem softwaru, nebo obojí, nyní máte píležitost si jednoduše nastavit instalaci tak, jak chcete. Toto nastavení má také dopad na délku instalace. Umístní instalace umožuje nastavit cílový adresá pro instalaci, jedná se o Program Files a Sdílené Dokumenty. Tato umístní se stanou obzvlášt dležitými, pokud instalujete více revizí stejné verze. Samotná instalace probhne za zlomek asu v porovnání s pedchozími verzemi softwaru (léto 2009 a dívjší). Dvodem pro to je, že se instaluje pouze základní software s píslušnýni vybranými funkcemi. To dovoluje nainstalovat, nastavit a spustit program tak rychle, jak je to jen možné. Jakmile software nainstalujete, mžete instalaci mnit a pomocí rozšíení mnit funknost samotného Altium Designeru. Nastavení instalace

6 Hlavní lánek: Prvodce nastavením Altium Designeru po instalaci Poinstalaní nastavení je zajištno pomocí Okna plugin ( DXP»Plugins and Updates). Toto okno zabrazuje informace o instalaci vetn toho, jaká verze je nainstalována, kolik je nainstalováno plugin a jestli existují njaké aktualizace, a to i aktualizacích revizí programu. Okno plugin - zde mžete efektivn nastavovat funkce programu. Výraz Plugin (rozšíení) byl zmínn strun. Je ale klíový pro pochopení celého systému. Pluginy samotné jsou vlastn sady soubor a adresá urených k instalaci. Jádro plugin je nainstalováno jako souást pvodní instalace, odkazující se na systém plugin. Navíc je možné znané množství nastavování plugin. Balíky funkcí založené na cloud systému mžete instalovat nebo odebírat podle toho, jak potebujete. Je to práv systém plugin, který umožuje, aby byl program takový, jaký je práv poteba pro návrh.

7 Funkce Altium Designeru jsou pidávány i odebírány skrze instalaci nebo odebírání píslušných plugin. Nastavení instalace Altium Designeru se v podstat zjednodušuje na správu dostupných plugin. Instalujte, aktualizujte, nebo odebírejte pluginy tak, jak potebujete. Dodatený obsah založený na systému Pedplatného Altium Rozšíení Altium Designeru po instalaci pináší nové možnosti možnosti pinášet pro Altium nová rozšíení/funkce, a to ve form funkních plugin, KDYKOLIV v budoucnu. Získat nové možnosti importu, novou podporu rodiny FPGA modulu, pípadn získání nového poskytovatele AAALive Links to Supplier Data featureaaa jakmile jsou tato rozšíení k dispozici. Žádné ekání na servisní balíek. Žádné ekání, až plugin vyjde v nové verzi programu. Altium mže zaruit, že díky novým pluginm je životnost programu prodloužena. Poskytuje na cloud systému založený systé m dodateného obsahu. Nkolik kliknutí a Váš Altium Designer mže používat nové pluginy, s funkcemi, které požadujete. Takže jak získáte nový dodatený obsah? Jak zajistíte, že budete mít nejnovjší pluginy, jakmile budou k dispozici? Odpov je jednoduchá Pedplatné Altium. Dobrou analogií pro Pedplatné Altium je cesta vlakem. Pedplatné Vás dostane na palubu vlaku, pokud chcete, mžete zaplatit jízdné. Vlak jede dopedu a po cest míjíte nové stanice. Na každé zastávce je možné si s sebou do vlaku vzít dáreek (plugin). Pokud zstanete ve vlaku (pokraujete s pedplatným) užijete si návštvu mnoha nových míst, jak vlak bude postupovat dopedu na své cest. Pokud budete chtít s pedplatným skonit, zstanou Vám jen ty dáreky (pluginy) které jste do té doby dostali, ale neuvidíte žádná nová úžasná místa a dáreky, protože musíte vystoupit z vlaku. Samozejm kdykoliv mžete naskoit zpátky a opt se pihlásit k odbru. Dostanete ale pouze poslední nejnovjší obsah ten, který je práv uvolnn vývojái.

8 Kde lze najít píklady a knihovny? Použitím píklad ukazujeme specifika našeho programu. Takové píklady ukazují možnosti a funkce našeho programu a uení s programem je jednodušší. Podobn je tomu s pístupem ke knihovnám, kde ukazujeme, jaké komponenty byste mohli pro svj projekt využít. Ujišujeme Vás, že máme spoustu píklad projekt a knihoven s komponenty, které využijete pro instalaci Altium Designeru. Použijte následující odkazy, abyste se dostali na stránky, které obsahují stažitelný obsah s píklady a knihovnami: Stáhnout píklady Stáhnout knihovny Omezený výbr píklad je nainstalován spolen s pluginem Examples, ást s pluginem System Components, který je souástí jádra programu. Navíc jsou další návrhy a knihovny pístupné skrze AltiumLive Službu, nalézající se na stránce Content webu AltiumLive Instalace více revizí stejné verze programu Možnost nainstalovat více rzných verzí Altium Designeru na jednom poítai už njakou dobu existuje. Napíklad si mžete zárove nainstalovat Léto 08, Zimu 09 a Léto 09, pokud to potebujete. Nicmén možnost nainstalovat více build stejné verze dosud možné nebylo. Systém instalace a správy obsahu pináší strukturální zmnu, která umožuje instalaci rzných revizí stejné verze Altium Designeru. Rychle se tak mžete dostat k revizi buildu pímo a nezávisle, zatímco upgrade revize efektivn nahradí pedchozí build tím nejnovjším. Instalaní adresáe Existují dva klíové prvky, které usnadují instalaci jednotlivých build stejné verze: Možnost zvolit jiný instalaní adresá bhm instalace, oba se nalézají v Program Files a Sdílené dokumenty. Použítí Globálního Unikátního Identifikátoru (GUID) pro každou nezávislou instalaci buildu. Tento identifikátor který používá standardní 128-bitový URN model a je zobrazen jako 32-místné hexadecimální íslo je použit pro rozlišení jednotlivých datových adresá. To platí i pro registry systému. Když spustíte konkrétní revizi buildu Altium Designeru, tak skrze toto identifikaní íslo je povolen pístup pouze k daným souborm a registrm. Následující ást textu shrnuje instalaní adresáe Altium Designeru, rozdlené podle operaního systému. Na ukázku adresáové strutury jsou zde uvedeny dva píklady revizí build ve verzi 10 první se instaluje do implicitních adresá ( \AD 10 ). Druhý se instaluje na stejnou cestu, ale do jiných cílových adresá (\AD 10-21yyy). Windows 7 (nebo Windows Vista) Hlavní instalaní cesta pro konkrétní build Altium Designeru je: \Program Files (x86)\altium\<specifiedprogramfileslocation> Jednotlivé buildy mají cestu:

9 \Program Files (x86)\altium\ad 10 \Program Files (x86)\altium\ad 10-21yyy Píklady, knihovny a šablony pro konkrétní build lze nalézt pod touto cestou: \Users\Public\Documents\Altium\<SpecifiedSharedDocumentsLocation> Jednotlivé buildy mají cestu: \Users\Public\Documents\Altium\AD 10 \Users\Public\Documents\Altium\AD 10-21yyy Systémová data aplikace (meshovací sí, cache, aktualizace) a soubory ochrany (licence ALF) pro konkrétní build se nalézají pod tmito dvma cestami: \ProgramData\Altium\<PlatformVersion> <GUID> \ProgramData\Altium\<PlatformVersion> <GUID>_Security Jednotlivé buildy mohou mít cestu: (s píkladem GUID ísel): \ProgramData\Altium\AD 10 {7DF7280E-CD03-40A9-A6A4-DDD057140F70} \ProgramData\Altium\AD 10 {7DF7280E-CD03-40A9-A6A4-DDD057140F70}_Security \ProgramData\Altium\AD 10 {566C1AFA-49CA-4B17-B7CB-70A2042D8DAC} \ProgramData\Altium\AD 10 {566C1AFA-49CA-4B17-B7CB-70A2042D8DAC}_Security Data uživatele (vetn: DXP.rcs, UserTools.tlt, AdvPCB.dft, AdvSch.dft, poslední pracovní adresá, nastavení PCB) mohou být pro konkrétní build nalezeny pod touto cestou: \Users\<ProfileName>\AppData\Roaming\Altium\<PlatformVersion> <GUID> Profil uživatele Des Igner je pod cestou: \Users\Des Igner\AppData\Roaming\Altium\AD 10 {7DF7280E-CD03-40A9-A6A4-DDD057140F70} \Users\Des Igner\AppData\Roaming\Altium\AD 10 {566C1AFA-49CA-4B17-B7CB-70A2042D8DAC} Místní data lze najít pod touto cestou: \Users\<ProfileName>\AppData\Local\Altium\<PlatformVersion> <GUID> Pro konkrétní build, data uživatele Des Igner lze najít pod cestou: \Users\Des Igner\AppData\Local\Altium\AD 10 {7DF7280E-CD03-40A9-A6A4-DDD057140F70} \Users\Des Igner\AppData\Local\Altium\AD 10 {566C1AFA-49CA-4B17-B7CB-70A2042D8DAC} Windows XP Hlavní instalaní cesta pro konkrétní build Altium Designeru je:

10 \Program Files\Altium\<SpecifiedProgramFilesLocation> Jednotlivé buildy mají cestu: \Program Files\Altium\AD 10 \Program Files\Altium\AD 10-21yyy Píklady, knihovny a šablony pro konkrétní build lze nalézt pod touto cestou: \Documents and Settings\All Users\Documents\Altium\<SpecifiedSharedDocumentsLocation> Jednotlivé buildy mají cestu: \Documents and Settings\All Users\Documents\Altium\AD 10 \Documents and Settings\All Users\Documents\Altium\AD 10-21yyy Systémová data aplikace (meshovací sí, cache, aktualizace) a soubory ochrany (licence ALF) pro konkrétní build se nalézají pod tmito dvma cestami: \Documents and Settings\All Users\Application Data\Altium\<PlatformVersion> <GUID> \Documents and Settings\All Users\Application Data\Altium\<PlatformVersion> <GUID>_Security Jednotlivé buildy mohou mít cestu: (s píkladem GUID ísel): \Documents and Settings\All Users\Application Data\Altium\AD 10 {7DF7280E-CD03-40A9-A6A4-DDD057140F70} \Documents and Settings\All Users\Application Data\Altium\AD 10 {7DF7280E-CD03-40A9-A6A4-DDD057140F70}_Security \Documents and Settings\All Users\Application Data\Altium\AD 10 {566C1AFA-49CA-4B17-B7CB-70A2042D8DAC} \Documents and Settings\All Users\Application Data\Altium\AD 10 {566C1AFA-49CA-4B17-B7CB-70A2042D8DAC}_Security Data uživatele (vetn: DXP.rcs, UserTools.tlt, AdvPCB.dft, AdvSch.dft, poslední pracovní adresá, nastavení PCB) mohou být pro konkrétní build nalezeny pod touto cestou: \Documents and Settings\<ProfileName>\Application Data\Altium\<PlatformVersion> <GUID> Profil uživatele Des Igner je pod cestou: \Documents and Settings\Des Igner\Application Data\Altium\AD 10 {7DF7280E-CD03-40A9-A6A4-DDD057140F70} \Documents and Settings\Des Igner\Application Data\Altium\AD 10 {566C1AFA-49CA-4B17-B7CB-70A2042D8DAC}

11 Místní data pro konkrétní build lze nbajít pod touto cestou: \Documents and Settings\<ProfileName>\Local Settings\Application Data\Altium\<PlatformVersion> <GUID> Profil uživatele pro konkrétní build Des Igner je pod cestou: \Documents and Settings\Des Igner\Local Settings\Application Data\Altium\AD 10 {7DF7280E-CD03-40A9-A6A4-DDD057140F70} \Documents and Settings\Des Igner\Local Settings\Application Data\Altium\AD 10 {566C1AFA-49CA-4B17-B7CB-70A2042D8DAC} Import nastavení z pechozího buidu nebo verze Hlavní lánek: Správa nastavení Altium Designeru Když nainstalujete a spustíte novou verzi Altium Designeru, máte pi následném spuštní možnost importovat nastavení z pedchozí instalace. Budou importována nejen nastavení, ale i uživatelská data - zajišující to, že v nové verzi vše zstane tak, jako v té minulé. Dokonce i otevená okna a nastavení panel. A už se rozhodnete nastavení importovat pi prvním spuštní nového buildu nebo ne, mžete rychle importovat nastavení z kterékoliv pedchozího revize buildu nebo verze Altium Designeru, který máte nainstalovaný. A to kdykoliv. Pro import nastavení z pedchozí nainstalované verze jednoduše kliknte na tlaítko nalézaj ící se dole v nabídce Nastavení( DXP»Preferences). Pidružené menu obsahuje všechny pedchozí buildy a verze, které máte práve nainstalované na poítai a z kterých mžete importovat. Nastavení mže být importováno z tchto verzí: Každá jednotlivá revize Altium Designeru (AD10 and vyšší). Verze léto 09. Verze zima 09. Verze léto 08. Altium Designer 6.

12 Nastavení mže být importováno z pedchozí nainstalované revize buildu Altium Designeru (AD10 a vyšší), nebo jakékoliv hlavní podporované verze - volba je na vás. Odinstalace Odinstalace Altium Designeru se provádí pomocí Altium Uninstaller. Tato aplikace je (mén než 3MB) spustitelný soubor AltiumUninstaller.exe. Tento spustitelný soubor lze stáhnout z AltiumLive a uložit ho kamkoliv stejn jako instalaní soubor AltiumInstaller.exe.

13 Uživatelsky píjemný odinstalátor Altium. Záložka Altium Designer Installations ukazuje seznam instalací Altium Designeru (AD10 a vyšší) na Vašem poítai, spolen s oznaením, které jsou práv nainstalované a kde (kde se nalézá soubor{{dxp.exe}}). Kliknutím na konkrétní instalaci zobrazíte detailní informace, vetn produktového ísla, verze a datum uvolnní verze. Ti tlaítka odinstalátoru mají následující funkce: Uninstall odstraní instalaní adresá (Program files a Sdílené Dokumenty), ale zachová nastavení ve zvláštním adresái. To znamená, že build nebude nainstalován, ale nastavení zstanou zachována, napíklad pro použití pro další build. Remove Preferences odstraní pouze adresáe s nastaveními. To zahrnuje systémová data aplikace a soubory ochrany, uživatelská data a místní data aplikace. Remove Completely úplná odinstalace programu (to znamená složky instalace a nastavení ). Záložka Global Info ukazuje systémem nainstalované ovladae, které mohou být také odinstalovány. Kliknutím na tlaítko Clean odstraníte všechna stažená data data, které jste stáhli skrze Altium Download Manager (klenta stahování Altium). Nabídka Items to Clean dialog ukazuje, která stažená data mžete odstranit: Repository Builds Cache je defaultn umítn v \ProgramData\Altium\AltiumRepository (Windows 7) nebo \Documents and Settings\All Users\Application Data\Altium\AltiumRepository (Windows XP). Download Manager Data je v \ProgramData\Altium\AltiumDownloadManager (Windows 7) nebo \ Documents and Settings\All Users\Application Data\Altium\AltiumDownloadManager (W indows XP). Plugin Content Cache se nalézá \ProgramData\Altium\PluginContentCache (Windows 7) nebo \ Documents and Settings\All Users\Application Data\Altium\PluginContentCache (Windo ws XP). Je také zobrazeno, kolik tato data zabírají diskového rpostoru.

14 Bhem odinstalace smažte i stažená data Abyste kompletn odinstalovali Altium Designer, tak nejprve smažte stažená data (vše oznaeno), potom vyberte instalaci a kliknte na Remove Completely (kompletn odebrat).

A Walk Through...Installing Altium Designer with the Altium Platform Installer

A Walk Through...Installing Altium Designer with the Altium Platform Installer Prvodce instalací Altium Designeru Language A Walk Through...Installing Altium Designer with the Altium Platform Installer Contents Pípravy ped instalací Spuštní instalace Licenní ujednání Pihlášení na

Více

Obsah...1 1. Úvod...2 Slovníek pojm...2 2. Popis instalace...3 Nároky na hardware a software...3 Instalace a spouštní...3 Vstupní soubory...3 3.

Obsah...1 1. Úvod...2 Slovníek pojm...2 2. Popis instalace...3 Nároky na hardware a software...3 Instalace a spouštní...3 Vstupní soubory...3 3. Obsah...1 1. Úvod...2 Slovníek pojm...2 2. Popis instalace...3 Nároky na hardware a software...3 Instalace a spouštní...3 Vstupní soubory...3 3. Popis prostedí...4 3.1 Hlavní okno...4 3.1.1 Adresáový strom...4

Více

IMPORT DAT Z TABULEK MICROSOFT EXCEL

IMPORT DAT Z TABULEK MICROSOFT EXCEL IMPORT DAT Z TABULEK MICROSOFT EXCEL V PRODUKTECH YAMACO SOFTWARE PÍRUKA A NÁVODY PRO ÚELY: - IMPORTU DAT DO PÍSLUŠNÉ EVIDENCE YAMACO SOFTWARE 2005 1. ÚVODEM Všechny produkty spolenosti YAMACO Software

Více

Postup pi importu. Zdroje: ElkoValenta, HP tronic. A. export vytvoených kategorií

Postup pi importu. Zdroje: ElkoValenta, HP tronic. A. export vytvoených kategorií Postup pi importu Zoner InShop Multiimport je aplikace, která Vám umožní snadno a rychle pevzít katalogy, ceníky a zboží od vašeho dodavatele. Minimalizuje tak práci, kterou musíte vynaložit pi runím vkládání

Více

Instalace multiimportu

Instalace multiimportu Instalace multiimportu 1. Rozbalit archiv multiimportu (nap. pomocí programu Winrar) na disk C:\ Cesta ve výsledném tvaru bude: C:\MultiImport 2. Pejdte do složky Install a spuste soubor Install.bat Poznámka:

Více

"DLK 642-Lite Konfigurator" Programové vybavení pro ídicí jednotku DLK642-Lite Instalaní a programovací návod verze 2.1.4 Aktualizace 3.11.

DLK 642-Lite Konfigurator Programové vybavení pro ídicí jednotku DLK642-Lite Instalaní a programovací návod verze 2.1.4 Aktualizace 3.11. "DLK 642-Lite Konfigurator" Programové vybavení pro ídicí jednotku DLK642-Lite Instalaní a programovací návod verze 2.1.4 Aktualizace 3.11.03 V souvislostí s neustálým rozvojem systém, hardwarového a programového

Více

Prezentaní program PowerPoint

Prezentaní program PowerPoint Prezentaní program PowerPoint PowerPoint 1 SIPVZ-modul-P0 OBSAH OBSAH...2 ZÁKLADNÍ POJMY...3 K EMU JE PREZENTACE... 3 PRACOVNÍ PROSTEDÍ POWERPOINTU... 4 OPERACE S PREZENTACÍ...5 VYTVOENÍ NOVÉ PREZENTACE...

Více

Nastavení synchronizace asu s internetovými servery. MS Windows XP

Nastavení synchronizace asu s internetovými servery. MS Windows XP Nastavení synchronizace asu s internetovými servery Tento návod Vám pomže nastavit na Vašem poítai synchronizaci asu s internetovými servery pro operaní systémy MS Windows (XP, Vista), Linux (Ubuntu) a

Více

MS Outlook konektor. Každý jsme hlava na nco jiného. My jsme hlavy na IT. Miloslav Záleský Patrik Šolc Jan Matuš 30.9.2009

MS Outlook konektor. Každý jsme hlava na nco jiného. My jsme hlavy na IT. Miloslav Záleský Patrik Šolc Jan Matuš 30.9.2009 MS Outlook konektor do datové schránky Miloslav Záleský Patrik Šolc Jan Matuš 30.9.2009 Každý jsme hlava na nco jiného. My jsme hlavy na IT. Obsah Co je Outlook konektor do datové schránky, jak a pro vznikl,

Více

Komunikaní adaptér USB - RS virtuální sériový port ELO E213. Uživatelský manuál

Komunikaní adaptér USB - RS virtuální sériový port ELO E213. Uživatelský manuál Komunikaní adaptér USB - RS-232 - virtuální sériový port ELO E213 Uživatelský manuál 2 ELOE213ZK001 1.0 Úvod... 4 1.1 Použití adaptéru... 4 2.0 Principy innosti... 4 3.0 Instalace... 4 3.1 Pipojení rozhraní

Více

Párování. Nápovdu k ostatním modulm naleznete v "Pehledu nápovd pro Apollo".

Párování. Nápovdu k ostatním modulm naleznete v Pehledu nápovd pro Apollo. Párování Modul Párování poskytuje pehled o došlých i vrácených platbách provedených bankovním pevodem i formou poštovní poukázky. Jedná se napíklad o platby za e-pihlášky, prkazy ISIC nebo poplatky za

Více

Vaše uživatelský manuál HTC TOUCH DIAMOND2 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3462507

Vaše uživatelský manuál HTC TOUCH DIAMOND2 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3462507 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Instalační příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Uživatelská píruka pro Windows

Uživatelská píruka pro Windows Uživatelská píruka pro Windows SANTIS ADSL 100 ADSL USB Modem Za žádných okolností neotevírejte kryt pístroje! Používejte pouze kabely dodané s tímto zaízením a neprovádjte na tchto kabelech žádné zmny.

Více

PÍRUKA A NÁVODY PRO ÚELY: - RUTINNÍ PRÁCE S DATY

PÍRUKA A NÁVODY PRO ÚELY: - RUTINNÍ PRÁCE S DATY PÍRUKA A NÁVODY PRO ÚELY: - RUTINNÍ PRÁCE S DATY YAMACO SOFTWARE 2006 1. ÚVODEM Nové verze produkt spolenosti YAMACO Software pinášejí mimo jiné ujednocený pístup k použití urité množiny funkcí, která

Více

IFTER-EQU Instalační manuál

IFTER-EQU Instalační manuál IFTER-EQU Instalační manuál Revize: Únor 2016 1 / 30 Obsah: 1 IFTER EQU Instalace softwaru 1.1 Rychlá instalace 1.1.1 Instalace na jeden počítač 1.1.2 Instalace na více počítačů 1.2 Pokročilá instalace

Více

P ehled nep ítomnosti

P ehled nep ítomnosti Pehled nepítomnosti Modul poskytuje pehled nepítomností zamstnanc na pracovišti. Poskytuje informace o plánované, schválené nebo aktuáln erpané pracovní nepítomnosti zamstnanc v rámci pracovišt VUT a možnost

Více

Instalace SMART Board Software

Instalace SMART Board Software Instalace SMART Board Software 1. Nepřipojujte hardwarové zařízení SMART Board k počítači před instalací software. Odinstalujte případnou předchozí verzi software, galerií a českého jazykového rozšíření

Více

Instalační příručka. Fiery Command WorkStation 5.8 s aplikacemi Fiery Extended Applications 4.4

Instalační příručka. Fiery Command WorkStation 5.8 s aplikacemi Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 s aplikacemi Fiery Extended Applications 4.4 Sada Fiery Extended Applications (FEA) verze 4.4 obsahuje Fiery software pro provádění úloh pomocí serveru Fiery Server. Tento

Více

Vaše uživatelský manuál ESET MOBILE ANTIVIRUS http://cs.yourpdfguides.com/dref/3823096

Vaše uživatelský manuál ESET MOBILE ANTIVIRUS http://cs.yourpdfguides.com/dref/3823096 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro ESET MOBILE ANTIVIRUS. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se ESET MOBILE ANTIVIRUS

Více

Instalace programu ProGEO

Instalace programu ProGEO Instalace programu ProGEO Obsah dokumentu: 1. Požadavky na systém 2. Průběh instalace 3. Aktivace zakoupené licence 4. Automatické aktualizace Updater 1. Požadavky na systém Softwarové požadavky: MicroStation

Více

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 1. Dříve než spustíte instalaci Vítáme Vás při instalaci nové verze aplikace eliška. Před samotnou instalací, prosím, ověřte, že jsou splněné následující podmínky:

Více

Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2

Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2 Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2 Sada Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 obsahuje aplikace Fiery pro provádění úloh souvisejících se serverem

Více

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Instalační příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Nastavení provozního prostředí webového prohlížeče pro aplikaci

Nastavení provozního prostředí webového prohlížeče pro aplikaci Nastavení provozního prostředí webového prohlížeče pro aplikaci IS DP Informační systém o datový prvcích verze 2.00.00 pro uživatele vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 23. 06.

Více

Uživatelská příručka Dynavix Manager

Uživatelská příručka Dynavix Manager Uživatelská příručka Dynavix Manager 1. O aplikaci Dynavix Manager je bezplatný synchronizační software určený pro správu a aktualizaci zařízení vybavených navigačním softwarem Dynavix. Aplikace Dynavix

Více

Část 1 - Začínáme. Instalace

Část 1 - Začínáme. Instalace Obsah Část 1 - Začínáme... 4 Instalace... 4 Nastavení domovské obrazovky... 7 Základní nastavení kanceláře... 9 První kroky s Kleosem... 11 Moje první kauza... 15 2 3 Část 1 - Začínáme Instalace Kleos

Více

Aktivace a aktualizace klíčů

Aktivace a aktualizace klíčů Aktivace a aktualizace klíčů Obsah 1 Jak začít...2 2 Instalace Prerequisities 15...3 3 Instalace CAD...3 4 Informace o ochranných klíčích...4 5 Jak můžu aktivovat můj klíč?...4 5.1 Instalace Prerequisities...5

Více

STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu

STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu 1. Tento návod se soustředí na instalaci na terminálová server a Citrix, ale je použitelný pro jakoukoli instalaci,

Více

WWW poštovní klient s úložištm v MySQL databázi

WWW poštovní klient s úložištm v MySQL databázi eské vysoké uení technické v Praze Fakulta Elektrotechnická Bakaláské práce WWW poštovní klient s úložištm v MySQL databázi Jií Švadlenka Vedoucí práce: Ing. Ivan Halaška Studijní program: Elektrotechnika

Více

Nový InfoFIT. Manuál k systému Alfresco DMS. Obsah. Úvod. Pihlášení do systému pes webové rozhraní

Nový InfoFIT. Manuál k systému Alfresco DMS. Obsah. Úvod. Pihlášení do systému pes webové rozhraní Nový InfoFIT Manuál k systému Alfresco DMS Obsah Obsah Úvod Pihlášení do systému pes webové rozhraní Procházení struktury Možnosti práce se soubory Možnosti práce se složkami Verzování Zaputí/vypnutí verzování

Více

Aktivace a aktualizace klíčů

Aktivace a aktualizace klíčů Aktivace a aktualizace klíčů Obsah 1 2 3 4 5 Jak začít...2 Instalace Prerequisities 15...3 Instalace CAD...3 Informace o ochranných klíčích...4 Jak můžu aktivovat můj klíč?...4 5.1 5.2 5.3 5.4 Instalace

Více

Vaše uživatelský manuál HP COMPAQ EVO W4000 CONVERTIBLE MINITOWER http://cs.yourpdfguides.com/dref/888219

Vaše uživatelský manuál HP COMPAQ EVO W4000 CONVERTIBLE MINITOWER http://cs.yourpdfguides.com/dref/888219 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro HP COMPAQ EVO W4000 CONVERTIBLE MINITOWER. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se

Více

Middleware eop. Instalační příručka pro práci s eop v prostředí MS Windows

Middleware eop. Instalační příručka pro práci s eop v prostředí MS Windows Middleware eop Instalační příručka pro práci s eop v prostředí MS Windows 1 Obsah: 1 Co byste měli vědět před zahájením instalace... 3 2 Karta eop na MS Windows XP/Vista/7... 4 2.1 Instalace software...

Více

Obsah. 1. Co byste měli vědět před spuštěním instalace Spuštění instalace Průběh instalace Odinstalování, změna instalace...

Obsah. 1. Co byste měli vědět před spuštěním instalace Spuštění instalace Průběh instalace Odinstalování, změna instalace... Middleware eop pro MS Windows Instalační PŘÍRUČKA Obsah 1. Co byste měli vědět před spuštěním instalace... 3 2. Spuštění instalace... 3 3. Průběh instalace... 4 4. Odinstalování, změna instalace... 8 1.

Více

Základy MIDI komunikace

Základy MIDI komunikace Propojení nástroje a poítae Základy MIDI komunikace MIDI IN, OUT, THRU Možností, jak pipojit klávesy k poítai je hned nkolik. Stále nejrozšíenjší porty pro MIDI komunikaci u kláves jsou klasické MIDI IN

Více

Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema

Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema Jaroslav Šmarda, smarda@vema.cz Vema, a. s., www.vema.cz Abstrakt Spolenost Vema patí mezi pední dodavatele informaních systém v eské a Slovenské republice.

Více

Návod na instalaci esamu v. 4.0

Návod na instalaci esamu v. 4.0 Návod na instalaci esamu v. 4.0 POŢADAVKY NA HARDWARE POČÍTAČE (PC A NOTEBOOK)HARDWARE REQUIREMENTS FOR PC ( LAPTOP AND DESKTOP PC) Pentium 4 nebo vyšší USB 2.0, min. 2 porty vedle sebe Musí být dostupné

Více

Vaše uživatelský manuál SHARP AR-5316E/5320E

Vaše uživatelský manuál SHARP AR-5316E/5320E Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

POPIS TESTOVACÍHO PROSTEDÍ 1 ZÁLOŽKA PARSER

POPIS TESTOVACÍHO PROSTEDÍ 1 ZÁLOŽKA PARSER POPIS TESTOVACÍHO PROSTEDÍ Testovací prostedí je navrženo jako tízáložková aplikace, každá záložka obsahuje logicky související funkce. Testovací prostedí obsahuje následující ti záložky: Analýza Gramatiky

Více

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele CS OTE OTE Launcher Manager 1/13 Obsah Použité zkratky... 2 1 Úvod... 3 2 Nastavení systému uživatele... 3 2.1 Konfigurace stanice... 3 2.2 Distribuce aplikace OTE Launcher Manager... 3 2.3 Download aplikace

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

Newsletter RIBTEC automatické aktualizace Praktická novinka v servisu a podpoře k softwaru RIBTEC od verzí 15.0

Newsletter RIBTEC automatické aktualizace Praktická novinka v servisu a podpoře k softwaru RIBTEC od verzí 15.0 1.1 Automatické aktualizace RIBTEC Pomocí nového Prostředí automatických aktualizací můžete udržovat Váš software stavební statiky RIBTEC od verzí 15.0 a vyšších na aktuálním stavu. Tento systémový nástroj

Více

DUM. Databáze - úvod

DUM. Databáze - úvod DUM Název projektu íslo projektu íslo a název šablony klíové aktivity Tematická oblast - téma Oznaení materiálu (pílohy) Inovace ŠVP na OA a JŠ Tebí CZ.1.07/1.5.00/34.0143 III/2 Inovace a zkvalitnní výuky

Více

INSTALACE SOFTWARE PROID+ NA MS WINDOWS

INSTALACE SOFTWARE PROID+ NA MS WINDOWS INSTALACE SOFTWARE PROID+ NA MS WINDOWS Pro správnou funkčnost ProID+ je třeba na daný počítač instalovat ovládací software ProID+. Instalace ovládacího software ProID+ se provádí pomocí instalačního balíčku.

Více

Univerzální ovlada LP20 DÁLKOVÝ OVLADA S MOŽNOSTÍ UENÍ SE OD PVODNÍCH OVLADA

Univerzální ovlada LP20 DÁLKOVÝ OVLADA S MOŽNOSTÍ UENÍ SE OD PVODNÍCH OVLADA Univerzální ovlada LP20 DÁLKOVÝ OVLADA S MOŽNOSTÍ UENÍ SE OD PVODNÍCH OVLADA NÁVOD K OBSLUZE Výhradní dovozce pro R (kontakt): Bohumil Veselý - VES Tšínská 204 Albrechtice, 735 43 I: 44750498 DI: CZ-6812261016

Více

Vaše uživatelský manuál SHARP AR-5731 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3463065

Vaše uživatelský manuál SHARP AR-5731 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3463065 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro SHARP AR-5731. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se SHARP AR-5731 v uživatelské

Více

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele CS OTE OTE Launcher Manager 1/20 Obsah Použité zkratky... 2 1 Úvod... 3 2 Nastavení systému uživatele... 3 2.1 Konfigurace stanice... 3 2.2 Distribuce aplikace OTE Launcher Manager... 3 2.3 Download aplikace

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ MODULU PCMCIA PRO PÍJEM VOLNÝCH PROGRAM POZEMNÍ DIGITÁLNÍ TV DIGITELMO 1

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ MODULU PCMCIA PRO PÍJEM VOLNÝCH PROGRAM POZEMNÍ DIGITÁLNÍ TV DIGITELMO 1 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ MODULU PCMCIA PRO PÍJEM VOLNÝCH PROGRAM POZEMNÍ DIGITÁLNÍ TV DIGITELMO 1 Nejdíve si prosím pette Modul DIGITELMO 1 je modulem PCMCIA ureným pro zasunutí do volného slotu pro

Více

Fides Software Storage Administrator

Fides Software Storage Administrator Trade FIDES, a.s. Fides Software Storage Administrator 1.0.2.0 (aktualizace - 7/2014) Popis programu Manuál správce systému 2 Fides Software Storage Administrator manuál správce Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Popis

Více

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele CS OTE OTE-COM Launcher Manager aplikace vnitrodenního trhu s plynem 1/19 Obsah Použité zkratky... 2 1 Úvod... 3 2 Nastavení systému uživatele... 3 2.1 Konfigurace stanice... 3 2.2 Distribuce aplikace

Více

Middleware eop. Instalační příručka pro práci s eop v prostředí MS Windows

Middleware eop. Instalační příručka pro práci s eop v prostředí MS Windows Middleware eop Instalační příručka pro práci s eop v prostředí MS Windows 1 Obsah: 1. Co byste měli vědět před zahájením instalace... 3 2. Instalace software... 4 Průběh instalace... 4 3. Odinstalování,

Více

TopoL sbr bod pro AAT

TopoL sbr bod pro AAT TopoL sbr bod pro AAT technologický postup Jindich Hoda Ph.D. únor 2005 Pi práci v SW TopoL se budete pi sbru bod pro aerotriangulaci ídit následujícím pracovním postupem, viz obrázek 1. Obr. 1 pracovní

Více

MS WINDOWS UŽIVATELÉ

MS WINDOWS UŽIVATELÉ uživatelské účty uživatelský profil práce s uživateli Maturitní otázka z POS - č. 16 MS WINDOWS UŽIVATELÉ Úvod Pro práci s počítačem v operačním systému MS Windows musíme mít založený účet, pod kterým

Více

Instalace programového vybavení

Instalace programového vybavení Instalace programového vybavení English pro Windows Obecné Specifikace P-touch Editor P-touch Quick Editor Printer Driver Umožňuje vytvářet libovolné štítky pomocí různých vzorů, fontů, šablon a klipártů.

Více

Windows XP. Úvod do Windows XP v. 1.1

Windows XP. Úvod do Windows XP v. 1.1 Windows XP Úvod do Windows XP v. 1.1 Václav Kysela 2003 Seznámení s Windows XP... 3 Pedstavení Windows XP... 3 Vyšší spolehlivost a zabezpeení systému... 3 Novinky v každodenním používání... 4 Pipojení

Více

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5 Obsah Přístup k serveru ČMIS Kancelář Online... 2 Úvod... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows XP musí nainstalovat:... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows Vista musí nainstalovat:... 4.NET Framework

Více

Roenka absolvent. Nápovdu k ostatním modulm naleznete v "Pehledu nápovd pro Apollo".

Roenka absolvent. Nápovdu k ostatním modulm naleznete v Pehledu nápovd pro Apollo. Roenka absolvent Modul zobrazuje seznam student a jejich závrených prací. Dále informaci o tom, zda studenti chtjí být uvedeni v tiskové roence a zda zaplatili poplatek nutný k jejich zveejnní v roence.

Více

Windows RT 8.1 Update Step-by-Step Guide

Windows RT 8.1 Update Step-by-Step Guide Windows RT 8.1 Update Step-by-Step Guide Aktualizace Windows RT na verzi Windows RT 8.1 Nainstalováním nejnovějších aktualizací Windows zajistěte, aby byl počítač s Windows RT v aktuálním stavu Zjištění

Více

Reinstalace programu

Reinstalace programu Reinstalace programu 0 Reinstalace programu AMICUS Před reinstalací programu AMICUS si připravte licenční list programu, zálohovací médium odpovídající kapacity (nejlépe flash disk nebo externí disk) a

Více

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET)

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) 1. Instalace plovoucí síťové verze zahrnuje dvě části: a) instalace serveru a b) lokální instalace na připojených pracovních

Více

Návod k obsluze Aplikace Content Manager pro zařízení Nav N Go igo 8

Návod k obsluze Aplikace Content Manager pro zařízení Nav N Go igo 8 Návod k obsluze Aplikace Content Manager pro zařízení Nav N Go igo 8 Čeština Duben 2008, verze 1.0 Poznámka k autorským právům Produkt a informace v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění.

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

Návod na převod CardioPointu (CP) na nové PC

Návod na převod CardioPointu (CP) na nové PC Návod na převod CardioPointu (CP) na nové PC Obsah Hlavní PC - Windows XP Hlavní PC - Windows Vista a vyšší Další PC v síti - Windows XP a vyšší Hlavní PC - Windows XP 1. stáhnout poslední kompatibilní

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6100 přes datový kabel USB pro Windows 2000/XP instalace programu PC Suite a modem GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6100 přes datový kabel USB pro Windows 2000/XP instalace programu PC Suite a modem GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6100 přes datový kabel USB pro Windows 2000/XP instalace programu PC Suite a modem GPRS Důležité: Nejprve nainstalujte ovladač USB kabelu (viz. DKU5_USBkabel.pdf ), poté

Více

Prvodce pro rychlou instalaci. EW-7206Apg Wireless LAN Access Point

Prvodce pro rychlou instalaci. EW-7206Apg Wireless LAN Access Point Prvodce pro rychlou instalaci EW-7206Apg Wireless LAN Access Point 0 Rychlá instalace ESKY Ped zahájením zapojování zaízení EW-7206APg provte, zda máte pístup k Internetu prostednictvím širokopásmového

Více

Instalační Příručka. Verze 10

Instalační Příručka. Verze 10 Instalační Příručka Verze 10 Vytvořeno 30. listopadu 2009 Obsah Instalační příručka 1 Předpoklady... 1 Spuštění instalačního průvodce... 2 Uvítací okno... 4 Licenční ujednání... 5 Údaje o vás... 6 Instalace

Více

Používání zásuvného modulu ApSIC Xbench pro SDL Trados Studio 2014

Používání zásuvného modulu ApSIC Xbench pro SDL Trados Studio 2014 Používání zásuvného modulu ApSIC Xbench pro SDL Trados Studio 2014 Vytištěno dne 30 March, 2015 Copyright 1999-2015 ApSIC S.L. Všechna práva vyhrazena Software popsaný v této dokumentaci obsahuje vlastnické

Více

FIRMA, NÁZEV I JINÉ OZNAENÍ. Msto,ulice,íslo popisné,ps:.. Zapsaná v obchodním rejstíku vedeném, oddíl., Bankovní spojení:.. . útu:..

FIRMA, NÁZEV I JINÉ OZNAENÍ. Msto,ulice,íslo popisné,ps:.. Zapsaná v obchodním rejstíku vedeném, oddíl., Bankovní spojení:.. . útu:.. S M L O U V A o poskytování pístupu k SN ve formátu PDF prostednictvím služby SN online. uzavená podle ust. 262 odst. 1 zákona. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník a podle ust. 5 a násl. zákona. 22/1997 Sb.,

Více

Quick start guide HDD1420 HDD1430. Micro jukebox HDD1820 HDD1630 HDD1635

Quick start guide HDD1420 HDD1430. Micro jukebox HDD1820 HDD1630 HDD1635 Micro jukebox Quick start guide 1 Guide de démarrage rapide 8 Kurzanleitung 15 Guía de inicio rápido 22 Handleiding voor snel gebruik 29 Guida di riferimento rapido 36 Início rápido 43 Snabbguide 50 Quick

Více

Programové vybavení pro elektronické docházkové a přístupové systémy. Uživatelská příručka. Revize 3.00.0072

Programové vybavení pro elektronické docházkové a přístupové systémy. Uživatelská příručka. Revize 3.00.0072 Programové vybavení pro elektronické docházkové a přístupové systémy Uživatelská příručka Revize 3.00.0072 1995-2004 Advent spol. s r.o. Všechna práva vyhrazena. Advent spol. s r.o. nezodpovídá za žádné

Více

Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II

Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II 1 Teoretické znalosti V tomto cvičení budete detailněji pracovat se Správcem zařízení a nastavením ovladačů zařízení hardware. Správce zařízení S tímto

Více

Windok S701. Úvodní píruka k programu

Windok S701. Úvodní píruka k programu Úvodní píruka k programu Windok S701 Software pro zpracování doklad o provedení revizí a zkoušek elektrických spotebi nebo runího náadí dle SN 33 1500, SN 33 2000-6-61 a SN 33 1610 resp. SN 33 1600 s automatickým

Více

Komunikaní adaptér USB - RS-485/422 - virtuální sériový port ELO E216. Uživatelský manuál

Komunikaní adaptér USB - RS-485/422 - virtuální sériový port ELO E216. Uživatelský manuál Komunikaní adaptér USB - RS-485/422 - virtuální sériový port Virtual IDLE ECHO ON OFF COM to Fiber Optics through USB ELO E216 Uživatelský manuál 2 ELOE216ZK001 1.0 Úvod 4 1.1 Použití adaptéru 4 2.0 Principy

Více

Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series

Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series Autorská práva a licence 2006 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reprodukce, úpravy nebo překlad jsou bez předchozího písemného

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS 1. Instalace kabelu Do počítače vložte instalační CD Nokia 6230 CD-ROM, které je obsažené

Více

Programovací jazyk Python. Objektov orientovaný. [citováno z http://wraith.iglu.cz/python/index.php]

Programovací jazyk Python. Objektov orientovaný. [citováno z http://wraith.iglu.cz/python/index.php] Programovací jazyk Python [citováno z http://wraith.iglu.cz/python/index.php] Python je jazyk objektov orientovaný, interpretovaný, dynamický a siln typovaný, multiplatformní, s jednoduchou a itelnou syntaxí,

Více

Každý datový objekt Pythonu má minimáln ti vlastnosti. Identitu, datový typ a hodnotu.

Každý datový objekt Pythonu má minimáln ti vlastnosti. Identitu, datový typ a hodnotu. Datový objekt [citováno z http://wraith.iglu.cz/python/index.php] Každý datový objekt Pythonu má minimáln ti vlastnosti. Identitu, datový typ a hodnotu. Identita Identita datového objektu je jedinený a

Více

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool UPOZORNĚNÍ: Pro používání Toolboxu, potřebujete přístup

Více

Ochrana osobních údaj ve spole nosti Phoenix Contact

Ochrana osobních údaj ve spole nosti Phoenix Contact Ochrana osobních údaj ve spolenosti Phoenix Contact Jsme velice rádi, že se zajímáte o naši spolenost, produkty a služby, a rádi bychom vás informovali o nkolika klíových bodech týkajících se našeho pístupu

Více

Průvodce aktualizací systému Windows 8.1 krok za krokem

Průvodce aktualizací systému Windows 8.1 krok za krokem Průvodce aktualizací systému Windows 8.1 krok za krokem Instalace a aktualizace systému Windows 8.1 Aktualizujte prostředí BIOS, aplikace, ovladače a spusťte službu Windows Update Vyberte typ instalace

Více

EvMO postup při instalaci

EvMO postup při instalaci EvMO2017 - postup při instalaci 1 Program EvMO2017 je distribuován v přenosné verzi. Obsahuje datové a systémové soubory. Pro jeho komfortní zprovoznění byl vytvořen jednoduchý instalační program. Ten

Více

Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy. Pohoda idoklad/money Helios Orange

Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy. Pohoda idoklad/money Helios Orange Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy Pohoda idoklad/money Helios Orange 1. Úvod Z pohledu firemních dat můžete ekasu používat dvojím způsobem: - Samostatná ekasa v tomto případě jsou veškeré

Více

EXPORT DAT TABULEK V MÍŽKÁCH HROMADNÉHO PROHLÍŽENÍ

EXPORT DAT TABULEK V MÍŽKÁCH HROMADNÉHO PROHLÍŽENÍ EXPORT DAT TABULEK V MÍŽKÁCH HROMADNÉHO PROHLÍŽENÍ V PRODUKTECH YAMACO SOFTWARE PÍRUKA A NÁVODY PRO ÚELY: - EXPORTU DAT DO EXTERNÍCH FORMÁT YAMACO SOFTWARE 2005 1. ÚVODEM Všechny produkty spolenosti YAMACO

Více

NOKIA PC SUITE 5.1 RYCHLÁ PŘÍRUČKA K SOFTWARU

NOKIA PC SUITE 5.1 RYCHLÁ PŘÍRUČKA K SOFTWARU RYCHLÁ PŘÍRUČKA K SOFTWARU NOKIA PC SUITE 5.1 Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Vydaná elektronická příručka odpovídá "Podmínkám a ustanovením uživatelských příruček Nokia, 7. červen 1998"

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

Vaše uživatelský manuál SONY NWZ-X1060 http://cs.yourpdfguides.com/dref/2803770

Vaše uživatelský manuál SONY NWZ-X1060 http://cs.yourpdfguides.com/dref/2803770 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

PT Instalace programového vybavení

PT Instalace programového vybavení PT-2100 Instalace programového vybavení English pro Windows Obecné Specifikace P-touch Editor P-touch Quick Editor Printer Driver Umožňuje vytvářet libovolné štítky pomocí různých vzorů, fontů, šablon

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

1. Úvod. 2. CryptoPlus jak začít. 2.1 HW a SW předpoklady. 2.2 Licenční ujednání a omezení. 2.3 Jazyková podpora. Požadavky na HW.

1. Úvod. 2. CryptoPlus jak začít. 2.1 HW a SW předpoklady. 2.2 Licenční ujednání a omezení. 2.3 Jazyková podpora. Požadavky na HW. CryptoPlus KB verze 2.1.2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA říjen 2013 Obsah Obsah 2 1. Úvod 3 2. CryptoPlus jak začít... 3 2.1 HW a SW předpoklady... 3 2.2 Licenční ujednání a omezení... 3 2.3 Jazyková podpora...

Více

Komunikaní adaptér USB - RS-485/422 - virtuální sériový port ELO E211. Uživatelský manuál

Komunikaní adaptér USB - RS-485/422 - virtuální sériový port ELO E211. Uživatelský manuál Komunikaní adaptér USB - RS-485/422 - virtuální sériový port Virtual IDLE ECHO ON OFF COM to Fiber Optics through USB ELO E211 Uživatelský manuál 2 ELOE211ZK001 ELOE211ZK001 1.0 Úvod... 4 1.1 Použití adaptéru...

Více

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE INSTALACE SW EduArt OBSAH: OBSAH: TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE POSTUP INSTALACE KDE NAJDETE INSTALAČNÍ SOUBOR JAK SPUSTÍTE

Více

Instalace souborů VHOPE a souborů knihovny VHOPE

Instalace souborů VHOPE a souborů knihovny VHOPE Instalace souborů VHOPE a souborů knihovny VHOPE Krok 1, instalace VHOPE Než budete moci používat prezentační materiály na tomto disku USB, je nutné na počítač nainstalovat aplikaci VHOPE. Uživatelům,

Více

ČSOB Business Connector Instalační příručka

ČSOB Business Connector Instalační příručka ČSOB Business Connector Instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu do počítače...

Více

ORACLE MANUFACTURING SCHEDULING ORACLE HLAVNÍ PLÁNOVÁNÍ VÝROBY

ORACLE MANUFACTURING SCHEDULING ORACLE HLAVNÍ PLÁNOVÁNÍ VÝROBY ORACLE MANUFACTURING SCHEDULING ORACLE HLAVNÍ PLÁNOVÁNÍ VÝROBY KLÍOVÉ FUNKCE ORACLE MANUFACTURING SCHEDULING Píprava pedpovdí Parametry plánu finální výroby Plánování materiálových požadavk Pracovní plocha

Více

A. TBOS SYSTEM. 1. Popis systému TBOS. 3. Vlastnosti: TBOS verze UNIK verze UNIK. (stará verze) (stará verze) cívka 9V. 2. Doplky.

A. TBOS SYSTEM. 1. Popis systému TBOS. 3. Vlastnosti: TBOS verze UNIK verze UNIK. (stará verze) (stará verze) cívka 9V. 2. Doplky. A. TBOS SYSTEM 1. Popis systému TBOS Vysílací modul Ovládací modul (stará verze) TBOS verze UNIK verze UNIK (stará verze) cívka 9V 2. Doplky idlo srážek relé idlo vlhkosti 3. Vlastnosti: * Doba závlahy

Více

Vaše uživatelský manuál SHARP AR-M160 http://cs.yourpdfguides.com/dref/4176950

Vaše uživatelský manuál SHARP AR-M160 http://cs.yourpdfguides.com/dref/4176950 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Autocad ( zdroj www.designtech.cz )

Autocad ( zdroj www.designtech.cz ) Autocad ( zdroj www.designtech.cz ) AutoCAD patí k tradiním CAD aplikacím, které využívá celá ada technických i netechnických obor. V dnešním lánku se podíváme na bleskovku, jak lze zaít velmi tychle v

Více

Certifikační autorita PostSignum

Certifikační autorita PostSignum Certifikační autorita PostSignum Generování klíčů pomocí programu PostSignum Tool Plus verze 2.0.1 Uživatelská dokumentace Červenec 2011 Strana 1 (celkem 21) 1 Obsah 1 Obsah...2 2 Úvod...3 2.1 Informace

Více