Fotoarchiv Bořka Chaloupky - Rallye Tatry

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Fotoarchiv Bořka Chaloupky - Rallye Tatry"

Transkript

1 Fotoarchiv Bořka haloupky - allye Tatry Autor: Bořivoj haloupka, :32Na Slovensku se o nadcháejícím víkendu uskuteční novuobjevená ally Tríbeč, která má hodně dlouhou a hlavně silnou tradici v československých rally. V minulosti se dokonce pyšnila návem Barum ally Tríbeč. Jiná slovenská soutěž, která byla také v minulosti hodně slavná, se vám představí v dnešním pokračování seriálu fotoarchivu Bořka haloupky. Tento novinář a fotograf se na tratích českých rally pohybuje už od sedmdesátých let a ve svém archivu má takové skvosty, které jistě stojí a shlédnutí. Ponořte se tedy dnes pět, do dob, kdy se na Slovensku jedila krásná ally Tatry, kde nechyběly ani náročné šotolinové úseky. Přetěžký ročník V. Havel s tovární stotřicítkou ještě jede, ale cíl nakonec nespatřil Popradská soutěž, která před mnoha lety patřila do trojlístku velkých československých rallye, mě chytla a srdíčko ihned po přečtení novinového článku. Tuším, že to bylo ve Světě motorů v roce Z reportáže na mě tenkrát dýchla úžasná atmosféra soutěže arámovaná scenérií tatranských velikánů a umocněná úžasnými souboji mei posádkami i týmy bojujícími o body do Poháru míru a přátelství socialistických emí na těžkých rychlostních kouškách. I přes fakt, že je to do Popradu pěkně daleko, jsem se rohodl prožít tento podnik na vlastní kůži! Někdo se dnes možná při vyslovení seriálu s návem Pohár míru a přátelství pousměje, ale já jsem si na místě potvrdil, že tyhle souboje na přetěžkých rychlostních kouškách vždycky stály a to! Naši na stotřicítkách, usové na ladách, jedci ND s wartburgy nebo Poláci s fiaty či velkými polonéy. To byl prostě náře! A kdo to viděl, dá mi a pravdu!

2 Na městském okruhu právě bojuje litvínovská posádka P. Müller K. Schestauberová 1978 Psal se rok 1978 a já to vidím, jako by se to událo právě včera. Sedím v nočním rychlíku do Košic narvaném k prasknutí. Svítá a většina cestujících pomalu otevírá oči. Po noční cestě na Slovensko jsem byl stejně jako všichni ostatní poněkud mačkán a ani nevím, jestli jsem vůbec cestou oko amhouřil. Najednou se v uličce vagonu vtyčí snědá postava, bere do ruky housle a ahraje tklivou melodii. To je pro mě doslova symbolické uvítání na Slovensku! Na Slovensku jsem poprvé v životě a tak trochu se obávám, jak to všechno dopadne. Vlak konečně astavil v želeniční stanici PopradTatry! Po hodinách cesty jsem tady a už nedaleko od nádraží, u Hotelu Gerlach, vidím první námky toho, že se tady pojede rallye. Po prostudování programu jišťuji, že určitě uvidím městský okruh, který posádky čeká odpoledne a taky večerní start do soutěže na Gottwaldově nábřeží.

3 Třetí místo absolutně ískal v roce 1978 Švéd H. Britth s fordem, který se pak do Popradu ještě několikrát vrátil S klasickou tatranskou rychlostkou to ale bude vhledem k vdálenostem a nenalosti terénu horší. Ještě vůbec nevím, jak se tam dostanu. A tak se už na okruhu v ulicích Popradu snažím pořídit co nejvíc áběrů. Se Zenitem a áklaďákem to proti příslušníkům VB a pořadatelům nemám jednoduché, ale celkem se daří. Je před devatenáctou hodinou a na Gottwaldově nábřeží ní červené tribuny nebytné projevy papalášů. hystám se na focení a mým dalším úlovkem dne je autogram špičkového sovětského jedce té doby S. Brundy. Pak už startují první jedci a já snad nejvíc v duchu fandím továrnímu jedci na Škodě 130 S ing. J. Šedivému. Ten už vyhrál allye Škoda i Barumku a tady by mohl ískat skvělý československý hattrick roku Odstartovala poslední posádka startovní litiny Smrek-Pavlík se Š 100 a mě nebývá nic jiného než se uchýlit do budovy ředitelství soutěže, kde můžu sledovat výsledky. Ale už před půlnocí jsem klamaný, když J. Šedivý končí. Ale není v tom sám! Těžká trať i noc si vybírají svoji daň. Odpadá jedna posádka a druhou, taktika týmů se hroutí. Žádný nich už není kompletní. Je náročná i chladná noc a tak se přesouvám do recepce hotelu Gerlach, kde předstírám čekání na něco či někoho. Tady si mohu v teple na chvíli aspoň i sednout a ároveň pooruji cvrkot.

4 K. Žahour na trati první Z roku V těchto místech u Sp. Teplice jsem byl a ty roku mnohokrát. Úsek byl pěšky dostupný Popradu a bylo tady hned několik ajímavých míst. Především na kopci Občas vrnou vchodové dveře a přicháí další posádka, která už odstoupila. Velká část startovní listiny totiž bydlí právě tady. Podě v noci přicháejí unavení a klamaní Pech s Gottfriedem Agro Teamu JZD Slušovice. Bohužel pak musím vyklidit své poice v hotelu. Na čas se uchyluji na nádraží a courám ulicemi nočního Popradu. Pomalu svítá, v prostoru startu je nepořádek, klid a u stadionu odstavuje tovární stotřicítku odstoupivší V. Blahna. Jedci jeli celou noc a ještě je čeká dalších deset rychlostních koušek a cíl až po jedenácté dopoledne. Nakonec jsem se rohodl pěšky vyrait na 25. rychlostní koušku Stratená Hrabušice. Be toho, že bych někoho stopoval, astavuje u mě dacie. Mám štěstí, dva vysokoškoláci jedou stejným směrem a mě vemou sebou. Tak se včas a hlavně be námahy dostávám na šotolinovou rychlostku. Tady spolu s dalšími diváky jišťuji, proč už odpadlo tolik posádek. Tak náročnou trať automobilové soutěže jsem ještě neviděl. Soutěž je dost opožděná. Těžká šotolina plná kamení a nerovností dokonale prověřuje bytek startovního pole. Kolem nás už projíždí jen patnáct osmdesáti posádek na startu. Tovární jedec V. Havel, soukromník K. Žahour (oba Š130 S), Švéd H. Britth s bílo-eleným escortem, S. Brunda, několik žigulíků, trabant, dva wartburgy a nějaká dácie. Do popradského cíle nakonec v tom roce 1978 dorailo jen devět posádek, ale poue sedm jich bylo klasifikováno!

5 Tovární posádka ing. J. Šedivý J. Janeček použila na městské koušce speciální okruhová kola 1979 Vyhrál us ejmanis s žigulem před Žahourem a Švédem Britthem. Takovou úmrtnost jsem při rallye a dalších více než třicet let už nikdy nikde neažil. Absolvování dalších ročníků dejší soutěže mi jen potvrdilo, jak jsou Tatry náročné, ale přitom krásné. allye totiž měla ve svém programu až neskutečné úseky rychlostek. Kdo byl mei Važcem a Helpou, u Hrabušic či na úseku Pusté PoleVernár určitě ví, o čem je řeč. Do Tater jsem vyrail i v době vojenské služby. To bylo o dva roky poději a moje třetí návštěva v Popradu. Viděl jsem tenkrát dvě rychlostní koušky a noční pauu. Do nedalekého Svitu, kde startovala první kouška, jsem si dojel vlakem a do Spišské Teplice v pohodě došel Popradu pěšky. A tenkrát jsem se tady poprvé v životě setkal s tím, co k rallye bohužel také patří. Na jednom úseků havarovala bulharská posádka Poptošev Georgiev s ladou a jedec v havarovaném voe uhořel. Dlouho jsem u výsledkové tabule na ředitelství soutěže stál, nevěřil svým očím a srovnával se s tím hroným faktem, že při soutěži emřel člověk. I taková je rallye.

6 Poprad roku Manželé Trajboldovi a dobře připravená stotřicítka - spolehlivá součást českého týmu v PMP. Naše nejpopulárnější manželská posádka té doby si vychutnala i celkové vítěství v PMP. A ne jen jednou! Další e vpomínek na Poprad byla naštěstí daleko příjemnější. Dnes už nevím, ve kterém roce to bylo. Bloumal jsem (jako obyčejně)během noci po budově ředitelství, byl jsem už pěkně utahaný a nevěděl, jak se dočkám rána. Najednou mě oslovil jeden místních novinářů a poval mě do tiskového střediska. Zřejmě si mě tenkrát asi s někým spletl, ale já se ani moc nebránil. To pro mě bylo něco nového a neskutečného. A tak jsem pronikl někam, kde jsem nikdy nebyl. Do tiskového střediska. Kromě jiného tady redaktoři tehdejší populární rohlasové relace Poor, ákruta s několika dalšími kolegy poctivě připíjeli na dar posádek, roebírali průběh ávodu, ákulisí tohoto sportu a já se k nim přidal. Až nad ránem činnost v tiskovém středisku pomalu ustala. Oni šli spát do hotelu a já vyrail ven fotit. Proto jsem si v dalších letech snažil příjemnit pobyt na této pěkné soutěži a objednával si raději spaní v hotelu. Navíc jsem po radě kamaráda ačal spolupracovat s pardubickým tiskem a mohl posílat na soutěže a tedy i do Popradu žádosti o akreditaci. To už bylo jiný kafe! Záemí v tiskovém středisku mělo během soutěže své výhody.

7 Ulicemi města uhánějí bratři Končekové 1979 Měl jsem perfektní informace o průběhu soutěže a nemusel trávit čas po ulicích a jinde. Druhá polovina osmdesátých let byla v Tatrách přímo skvělá. Jedil se tady nejen PMP, ale také mistrovství Evropy či AA. Startovali tady výborní jedci, kteří byli ten rok třeba v Mladé Boleslavi nebo Gottwaldově. Italové, Němci, Švédové, Finové, Nor J. Haugland, posádky PMP a domácí špička. Prostě skvělé ávody té doby. Už jednou jsem se při svém vpomínání na mínil, že pořadatelé připravovali pro akreditované novináře ajímavý program i autobus, který je odvel na předem vytipované rychlostní koušky. A tak jsem se i v Tatrách dostal na místa, které bych asi jinak neviděl. Dodnes si pamatuju na cikánskou osadu růně poslepovaných chatrčí přilepených pod kopcem (už přesně nevím, kde to bylo) a ten vláštní pocit při pohledu na ni. Jako by byl člověk v jiném světě. V roce 1986 se mi asi podařilo dost pobavit své kolegy novináře a fotografy (skutečné profíky používající daleko lepší techniku než jsem měl tenkrát já), když jsem si vylel na srá nad tratí šotolinové koušky. hystal jsem si místo, odkud budu fotit a najednou mi výšky asi dvou metrů spadl na trať můj milovaný Zenit-E. A je po něm! Ponamenal suše jeden kolega autobusu. Pěkně mi atrnulo, ale přesto jsem sebejistě prohlásil, že určitě není, že je to ruská technika a ta přece něco vydrží! Doufal jsem, že to aparát přežil. A taky jo! Když přijel Němec Petersen s mantou Zenit cvakl a sloužil mi spolehlivě ještě pár dalších let. Jedinou památkou na ten pád je ásek na jeho kovovém plášti. Prostě charóšaja těchnika, jak vždycky říkal můj táta. Z tohoto ročníku mi utkvěla v paměti i úžasná jída Švéda. Wennerstranda s voem Volvo 242, když adek jeho severské lodi létal po kamenech i asfaltu tatranských rychlostních koušek, apálení místních činovníků, chuť místní borovičky a halušek.

8 Uavřené parkoviště u imního stadionu 1980 Vždycky jsem se snažil na fotkách achytit neopakovatelnou kulisu soutěže v poadí se štíty vysokých hor. Někdy to vycháelo, někdy ne. Ale nejhečí byly slovenské hory při východu nebo ápadu slunce. A když byl v popředí soutěžní vů To byl áběr jako stvořený do fotosoutěže, kterou pořadatel pravidelně vyhlašoval. Párkrát jsem tam fotky poslal a nebyl jsem úplně neúspěšný. Tatry, stejně jako jiné naše soutěže, se potýkaly se spoustou růných problémů. Tenkrát to ještě nebylo velké množství diváků jako o dvacet let poději. Největším trápením pořadatelů byly tenkrát noční koušky, při nichž se místní diváci mocně posilňovali alkoholem, a občas docháelo k tomu, že prádné lahve ale i kameny létaly na soutěžní auta. Nejedna posádka tak přišla o čelní sklo.

9 Sověti sáeli vedle kvalit žigulíků na i robustnost moskvičů. Jejich jedci jeli často na hraně, ale neskutečně rychle 1980 V roce 1989 se tady jel naposledy PMP a musím konstatovat, že s jeho odchodem jsem se Tater vytrácel i já. Naposledy jsem tady byl v roce Tahle soutěž moje očekávání dokonale splnila a snad i překonala. Jenže další ročníky pro mě už tak nějak postrádaly svůj půvab. Alespoň tak nějak jsem to cítil. Na allye Tatry vpomínám moc rád. Podařilo se mi na Slovensku udělat řadu pěkných áběrů, ažil jsem tady krásný sport a ponal mnoho dobrých lidí.

10 Je chladno a těsně po roednění, na stráních kolem trati plápolají malé ohníčky. Na kopci nad Sp. Teplicí absolvuje L. Pavlík poslední kilometr další Z soutěže roku Ve stopce astavuje s tovární škodovkou S. Kvaiar 1982

11 P. Mattig se mi usmívá do objektivu. Je noční servisní paua a on ještě netuší, že letos pod Tatrami vítěí 1982 Do podvečerního cíle rychlostní koušky přijela stotřicítka slušovické posádky V. Blahna P. Schovánek 1982

12 V roce 1982 startoval Švéd H. Joki v Popradu s opelem a neuspěl. O dva roky poději si ale s toyotou dojel pro vítěství V roce 1983 tady vyhráli Italové F. eccato a. Falcon s legendárním voem Fiat 131 Abarth

13 S. Brunda patřil k hvědám sovětského týmu. V Tatrách ale nikdy nevyhrál K pravidelným a hvědným účastníkům tatranské soutěže patřil také Nor J. Haugland, který právě projíždí moji nejnavštěvovanější atáčku na kopci nad Sp. Teplicí

14 Stotřicítka litvínovského Z. Pipoty bojuje o body do hodnocení družstev PMP allye Tatry pod dohledem orgánů i tatranských hřebenů

15 Na startu asfaltové Z ve Svitu. Řadu aut jsem si tady v klidu vyfotil na barevný diapoitiv Po važecké šotolině uhání slovenská naděje v rallye M. Határ. Škoda, že mu osud abránil v další kariéře 1984

16 P. Sibera patřil v historii Tater k nejúspěšnějším jedcům. Ovšem v roce 1985 s tovární stotřicítkou havaroval a soutěž nedokončil Noční paua v Popradu. Do časové kontroly přijel. ichter s asconou

17 L. Pavlík oslavuje vítěství Po svých amatérských ačátcích jsem se na cílovou rampu snažil dostat pokaždé Několikrát jsem byl fotit na šotolině a Važcem. S těžkou šotolinou právě bojuje Polák Sadowski 1985

18 Téměř domácí jedec J. akottyai mi udělal svým průjedem radost a nebyl v roce 1985 sám, kdo si tady pěkně skočil Úsměv na tváři posádky J. Sedlář J. Častulík je oprávněný. Jsou v cíli a navíc druí a. Petersenem na silné mantě 1986

19 o víc si může fanoušek rallye a fotograf přát! Na trati silný vů, a volantem skvělý jedec. Petersen a a autem se práší 1986 V textu jsem mínil pro mě skvělý rok Na snímku tohoto roku novinář L. Bárta ml. právě organiuje živý hever pro výměnu kola vou posádky P. Janeba J. Krečman

20 Pěkná scenérie. Sluníčko pomalu apadá, ale na rychlostních kouškách se bojuje. Polone FSO 2000 Poláka J. Serly 1986 Při prohlížení tohoto áběru si pokaždé vpomenu na pád svého aparátu na trať rychlostní koušky. Měl jsem tenkrát štěstí. Dokladem o jeho nepoškoení jsou fotky roku 1986

21 Švéd. Wennerstrand to s velkým volvem uměl. A nejen v Tatrách 1986 Škoda, že voy Š 130 L měly tak krátký život. Průjed v podání J. Urbana s továrním autem 1986

22 Jedci tehdejší ND v PMP nejčastěji používali rychlé a spolehlivé voy Wartburg Klasika v okolí rychlostní koušky té doby. Zaparkovaná auta diváků a doprovody v plné práci 1988

23 Když v Tatrách pršelo, bylo to pokaždé hodně nepříjemné Přetěžký úsek rychlostky právě dolává Němec G. Hochwimmer s mantou. To byly panečku koušky!

24 Na startu posledního ročníku apočítávaného do Poháru Míru a Přátelství Posádka P. Zedník M. Pražák s Lancií na trati allye Tatry 1990

25 V roce 1991 jsem byl na allye Tatry naposled. V. Blahna v nočním servisu

Rallyarchiv Bořka Chaloupky VI. Rally Příbram

Rallyarchiv Bořka Chaloupky VI. Rally Příbram allyarchiv Bořka haloupky VI. ally Příbram Autor: Bořivoj haloupka, 22. 9. 2010 13:10 I na ally Příbram avpomínal Bořech haloupka, který vám de dává pravidelně možnost nahlédnout do svého archivu vpomínek

Více

Vzpomínka na Jana Trajbolda sen.

Vzpomínka na Jana Trajbolda sen. Vpomínka na Jana Trajbolda sen. Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 27. 10. 2016 18:23 Před pár dny, přesně 22.10.2016, to bylo 15 let, co se na svou poslední rallye vydal soutěžák Jan Trajbold sen. - jeho profil

Více

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 11. 8. 2015 22:03 Josef Peták s Alenou Benešovou ačali svou náročnou letní tour už při ally Bohemia na počátku července,

Více

Velké finále Mogul driving cupu

Velké finále Mogul driving cupu Velké finále Mogul driving cupu Autor: Global Assistance acing Aréna Sosnová, 1. 4. 2014 20:38 Více fotografií najdete ZDE MOGUL driving cup už druhým rokem baví automobilové nadšence, kteří mají možnost

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3 Historie voů Škoda Fabia W - voy 1, 2 a 3 Autor: Standa standak Komínek, 14. 2. 2008 22:01 Dnes se po minulém úvodu podíváme na první tři exempláře vou Škoda Fabia W. Historie voů Škoda Fabia W - úvod

Více

Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+rozhovor

Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+rozhovor Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+ohovor Autor: Jaromír "kilometr" Antoš, 23. 10. 2010 21:16 Devátý ročník Setkání mistrů, po sedmé píšu průvodce a po páté jdu na rohovor s Janem Mochanem. Včera

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48 Fotky žloutnou, vzpomínky ne... - 8. díl Autor: Jiří Seliger, 31. 3. 2014 19:48 Nedávno přibyly na ewrc-results.com výsledky Rallye Toužim 1979 a já jsem si vzpomněl, že jsme tuto rallye také jeli. Začal

Více

Ruská rally 2008 V Leninových stopách

Ruská rally 2008 V Leninových stopách uská rally 2008 V Leninových stopách Autor: Petr Bros Lusk, 20. 7. 2008 18:41 Ač nejsem dobrý pisálek jako jiní kluci naší redakce a raději než psaním se oháním fotoaparátem, chtěl bych se s vámi podělit

Více

Velikonoční rally aneb z historie Safari Rally - 2. díl

Velikonoční rally aneb z historie Safari Rally - 2. díl Velikonoční rally aneb historie Safari ally - 2. díl Autor: Jiří Fryje, 2. 6. 2009 09:58 Velikonoční rally aneb historie Safari ally - 1. díl Úvodní ročník, v němž byly voy roděleny do čtyř kategorií,

Více

Janota s Opelem při jarním trojboji - video

Janota s Opelem při jarním trojboji - video Janota s Opelem při jarním trojboji - video Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 15. 4. 2012 22:28 Miroslav Janota, jedec Hájek Historic ech National ally Teamu ještě letos v průběhu ledna nevěděl,

Více

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Pražský pilot Robert Čonka (27.8.1968) zahájil svoji soutěžáckou kariéru už v polovině devadesátých let s kadettem, aby se po téměř desetileté

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992.

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, 7. 9. 2010 10:21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Před mnoha roky k nám na rallye jezdili soutěžáci ze Švédska a já

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 20

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 20 Historie voů Škoda Fabia W - vů č. 20 Autor: Standa standak Komínek, 5. 11. 2008 08:55 Prvním voem Škoda Fabia W, který nikdy nestartoval v továrních barvách, byl vů s pořadovým číslem 20. Byla mu přidělena

Více

Fotoporadna 4 Kompozice

Fotoporadna 4 Kompozice Fotoporadna 4 Kompoice Autor: Pavel Norri Pravda, 3. 4. 2011 23:20 Nyní, když jsme si již vybrali místo k focení a umíme acháet s fotoaparátem, bychom si měli říct něco o kompoici. O kompoici toho bylo

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7 Historie voů Škoda Fabia W - vů č. 7 Autor: Standa standak Komínek, 14. 3. 2008 17:35 Dalším nasaeným voem Škoda Fabia W byl vů s onačením 07 a registrační načkou 3S3 1946. Prvním jeho nasaením v roce

Více

Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž

Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž Autor: Pavel Vydra, 25. 12. 2015 11:32 V příští seóně odstartuje do své čtyřsté soutěže v rally. Je to soutěžní obojživelník seděl mnohokrát a volantem,

Více

V. Rallye Praha Revival seznam přihlášených

V. Rallye Praha Revival seznam přihlášených V. allye Praha evival 2015 - senam přihlášených Autor: Jarda Malík, 24. 12. 2014 15:34 Již tradičně na Štědrý den naděluje promotér E. Patera všem revivalovým přínivcům senam přihlášených na nadcháející

Více

PRŮVODCE SOUTĚŽÍ ČÁST 2 1. PODORLICKÁ RALLY Poupravené věci z 1. průvodce soutěží

PRŮVODCE SOUTĚŽÍ ČÁST 2 1. PODORLICKÁ RALLY Poupravené věci z 1. průvodce soutěží PRŮVODCE SOUTĚŽÍ ČÁST 2 1. PODORLICKÁ RALLY 17. - 18.5. 2019 www.podorlickarally.cz Poupravené věci z 1. průvodce soutěží Po delší době přinášíme druhou část průvodce soutěží Podorlická rally. Změnili

Více

Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem.

Martin Čenda Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Čendova RZtka Autor: Jakub Malina, 4. 9. 2016 10:24 Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Jako

Více

Mistrovství ČR ve Sprintrally 2 0 0 5

Mistrovství ČR ve Sprintrally 2 0 0 5 Mistrovství ČR ve Sprintrally 2 0 0 5 r a c i n g t e a m AGROTEC racing team se v roce 2005 zúčastnil seriálu: Mistrovství ČR ve Sprintrally dle následujícího kalendáře. TERMÍN KONÁNÍ NÁZEV PODNIKU 11.-12.

Více

S Rallye Příbram pod kůží - díl 2. devadesátá léta

S Rallye Příbram pod kůží - díl 2. devadesátá léta S allye Příbram pod kůží - díl 2. devadesátá léta Autor: Daniel Folprecht, 30. 9. 2015 08:39 Nabytá svoboda a nové ekonomické podmínky vnesly do naší vlasti spoustu prostoru pro seberealiaci a každý se

Více

Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená

Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená Autor: Vlastimil esl, 6. 8. 2012 21:26 Nejexotičtějšími účastníky Matrix M. V. ally Kostelec byli Joose Kojo a Sami Taskinen. Sympatičtí Finové absolvovali

Více

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge.

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge. Australasian Safari Autor: obert Löwy, 16. 10. 2013 17:33 Ve dnech 19. - 27. áří se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední ávod letošní seóny Dakar hallenge. Historie této dálkové australské

Více

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 ohovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 9. 3. 2016 11:15 Václav Pech jun. v roce 2011 spojil své síly s Jiřím Jirovcem, majitelem společnosti invelt, která je

Více

PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2018

PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2018 PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2018 1. Pořadatel 1.1 Pořadatelem Valašsko -Tatranského poháru 2018 jsou JTRT pro s.r.o. nám. Spojenců 3138/5a 796 01 Prostějov IČ: 24168785 DIČ: CZ24168785 (Česká republika)

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

ewrc.cz Foto: Petr Frýba

ewrc.cz Foto: Petr Frýba Profil nejen spolujezdce: Rudolf Kouřil Autor: Vlastimil Resl, 18. 7. 2007 00:00 Rudolf Kouřil patří k našim nejzkušenějším spolujezdcům. V posledních letech je také ředitelem nádherné a velmi ambiciózní

Více

Máš Colu? Autor: Milan Hauer, :10

Máš Colu? Autor: Milan Hauer, :10 Máš olu? Autor: Milan Hauer, 27. 6. 2008 00:10 Přesně tuhle otáku nadpisu jsem slýchal přes deset let, kdekoli se Pavla objevila na dohled, nebo aspoň na doslech. Základ dánlivě nelogického podravu se

Více

Jiří Trojan od motokrosu až po Clio R3!

Jiří Trojan od motokrosu až po Clio R3! Jiří Trojan od motokrosu až po lio 3! Autor: allyfans Katovice, 15. 1. 2009 11:47 Dnešní mládež už těžko asi ví, co je to fichtl, fekál nebo jednoduše pionýr. Jiří Trojan patří mei ty, kteří měli možnost,

Více

barum czech rally zlín

barum czech rally zlín 1 barum rally 6/2014 Trochu jiný magazín o motoristickém sportu barum czech rally zlín SPECIÁL Miloslav Regner Tipy na zajímavá místa přímo od ředitele Dunění monster vzbuzovalo respekt 2 Úvodník Barum

Více

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Autor: Petr Sabotage Medřík, 22. 11. 2009 17:01 Přestože je Ostravsko jen něco málo přes 100 kilometrů vzdáleno mecce rallysportu Zlínu, posádek z této oblasti startujících

Více

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče r. 2015 - Zdravotnický personál dělá vše pro to, aby pacient opět dostal chuť do života podle stávajících možností. - Dodržování doby návštěv. Ve 14 hod.

Více

SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA

SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM 13. 2. 2017 LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA Již roky jsem snila o tom, setkat se s neuvěřitelnou hvězdou českého sportu Martinou Sáblíkovou, (která se nejspíš s rychlobruslařskými

Více

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ 1 Copyright Radomír Hanzelka, 2013 www.radomirhanzelka.cz Všechna práva vyhrazena Vytiskla a vydala: Nová Forma s.r.o. www.novaforma.cz Vydání první ISBN 2

Více

Profil Viktora Szabó na ewrc-results.com

Profil Viktora Szabó na ewrc-results.com Profil: Viktor Sabó Autor: Vlastimil esl, 22. 3. 2009 07:04 Pleňský soutěžák Viktor Sabó (23.7.1978) má a sebou velmi pestrou sportovní minulost. Pilotoval také speciály elitní kategorie W, ale největších

Více

Neoficiální průvodce po trati Rallye Vltava

Neoficiální průvodce po trati Rallye Vltava Neoficiální průvodce po trati allye Vltava Autor: osťa Kutěj, 6. 10. 2011 03:04 Tanto text vnikl jako neoficiální průvodce diváka po trati 20. Historic Vltava allye. Nemá a cíl nahradit materiály pořadatele,

Více

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Autor: oman "eman" Schavel, 28. 8. 2014 17:16 O víkendu 15. až 17. srpna jsme pro Vás nafotili již 9. kalendář ŠKODA tentokrát na rok 2015 Již loni jsme se předběžně

Více

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2 Autor: Martin Agnus Bobek, 17. 10. 2005 00:00 Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 1. díl Mistrovství světa v rally jsme od roku 1999 absolvovali

Více

O expozici Pavel Kohout (2014) Vydáno v listopadu 2014 jako 2.publikace vydavatelství Vydavatel: Pavel Kohout (www.kknihy.cz)

O expozici Pavel Kohout (2014) Vydáno v listopadu 2014 jako 2.publikace vydavatelství Vydavatel: Pavel Kohout (www.kknihy.cz) O expozici Pavel Kohout (2014) Vydáno v listopadu 2014 jako 2.publikace vydavatelství Vydavatel: Pavel Kohout (www.kknihy.cz) ISBN: epub: ISBN 978-80-88061-03-8 mobi: ISBN 978-80-88061-04-5 pdf: ISBN 978-80-88061-05-2

Více

Co byste o této dívce řekli?

Co byste o této dívce řekli? Co byste o této dívce řekli? Jaké má vlastnosti? Co dělá? Jaká je to žákyně? Z jaké pochází rodiny? Upřesníte ještě něco v charakteristice této dívky? Doplníte teď něco na charakteristice dívky? Kdo by

Více

Příručka fotografy a pořadatele

Příručka fotografy a pořadatele Příručka fotografy a pořadatele Cílem této příručky je pomoci fotografům a pořadatelům se vzájemnou komunikací na závodní dráze Pokyny pro pořadatele Prosíme všechny pořadatele o schovívavost k akreditovaným

Více

RNDr. Antonín Zelenka

RNDr. Antonín Zelenka RNDr. Antonín Zelenka Z archivních materiálu sestavil Vladimír Bláha 2016 Tonda [19.5.1948 - únor 2015] pro nás byl taková stálice a je těžké uvěřit, že už se, v charakteristické maskáčové bundě, nevynoří

Více

NABÍDKA PRO PREZENTACI VAŠÍ FIRMY NA MISTROVSTVÍ ČR V AUTOMOBILOVÝCH SOUTĚŽÍCH

NABÍDKA PRO PREZENTACI VAŠÍ FIRMY NA MISTROVSTVÍ ČR V AUTOMOBILOVÝCH SOUTĚŽÍCH NABÍDKA PRO PREZENTACI VAŠÍ FIRMY NA MISTROVSTVÍ ČR V AUTOMOBILOVÝCH SOUTĚŽÍCH Stručná charakteristika soutěže: soutěž seriálu mistrovství ČR v automobilových rally centrum soutěže v Okříškách cca 10 km

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

3. ročník běžeckého závodu

3. ročník běžeckého závodu 2HRADY 2013 PROPOZICE ZÁVODU WWW.2HRADY.CZ 28. září 2013 3. ročník běžeckého závodu Český pohár v běhu do vrchu Bradlecká Lhota 28.9.2013 PROPOZICE ZÁVODU 1 28. září 2013 2HRADY 2013 PROPOZICE ZÁVODU WWW.2HRADY.CZ

Více

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let)

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) JAOS povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) Kapitola I. Jak to začalo a jak to u nás vypadá? Proč zrovna já? Koukej, ať už jsi zpátky v regenerační komoře! řekl nějaký hlas, když

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Autor: Jakub "kuře" Kura, 5. 11. 2011 13:24 Jelikož doba a pokrok jdou nezadržitelně kupředu, což obzvláště v motorsportu platí dvojnásob, tak sezóna 2004 se

Více

Nejlepší losos je od Kohouta

Nejlepší losos je od Kohouta Nejlepší losos je od Kohouta Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 13. 12. 2016 08:39 Pavel Kohout byl dlouhá léta neodmyslitelně spojený se jménem Jan Černý, s nímž tvořili velmi úspěšnou dvojici mladých soutěžních

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

Příručka fotografy a pořadatele pro Zlatý Kahanec 2018

Příručka fotografy a pořadatele pro Zlatý Kahanec 2018 Příručka fotografy a pořadatele pro Zlatý Kahanec 2018 Cílem této příručky je pomoci fotografům a pořadatelům se vzájemnou komunikací. Pokyny pro pořadatele Prosíme všechny pořadatele o schovívavost k

Více

Tradiční podzimní zájezd do Tater

Tradiční podzimní zájezd do Tater Tradiční podzimní zájezd do Tater 28.-30.9.2007 vedoucí: Jenda Schulz Jako každoročně jsme jeli na konci září do Tater, letos do Vysokých s ubytováním v penzionu Erika v Tatranské Lesné. 1. den byla plánovaná

Více

5. ročník běžeckého závodu

5. ročník běžeckého závodu 2HRADY 2015 PROPOZICE ZÁVODU WWW.2HRADY.CZ 3. října 2015 5. ročník běžeckého závodu Český pohár v běhu do vrchu PROPOZICE ZÁVODU 1 3. října 2015 2HRADY 2015 PROPOZICE ZÁVODU WWW.2HRADY.CZ Místo startu:

Více

Máme únor, a tak. Orgie.

Máme únor, a tak. Orgie. 50 FOTOVIDEO ÚNOR 2015 PRAXE / Máme únor, a tak Orgie. PETR JAN JURAČKA www.juracka.eu juracka@natur.cuni.cz www.facebook.com/petrjanjuracka Ne, nebudu se na ty fotky koukat. Zaplatit si zájezd do Afriky,

Více

Rallyarchiv Bořka Chaloupky II. Rallye Šumava

Rallyarchiv Bořka Chaloupky II. Rallye Šumava Rallyarchiv Bořka Chaloupky II. Rallye Šumava Autor: Bořivoj Chaloupka, 13. 4. 2010 21:55 V dalším díle Rallyarchivu Bořka Chaloupky se podíváme na Šumavu. Po Valašské zimě tak máme další možnost nahlédnout

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

Trocha statistiky o Safari Rally

Trocha statistiky o Safari Rally Trocha statistiky o Safari ally Autor: Karel "karbil" Bílek, 11. 1. 2008 11:27 Nedávno veřejněný skvělý článek o Safari ally mě inspiroval k tomu, abych naváal a doplnil některé statistické údaje o této

Více

PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2017

PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2017 ! PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2017 1. Pořadatel 1.1 Pořadatelem Valašsko -Tatranského poháru 2017 (VTP 2017) jsou JTRT pro s.r.o. nám. Spojenců 3138/5a 796 01 Prostějov IČ: 24168785 DIČ: CZ24168785

Více

BEZPEČNOSTNÍ TELEFON SAFETY MOBILE +420 777 505 402

BEZPEČNOSTNÍ TELEFON SAFETY MOBILE +420 777 505 402 BEZPEČNOSTNÍ TELEFON SAFETY MOBILE +420 777 505 402 Soudce Jiří Přibyl při vynesení rozsudku po tragédii při automobilové rally v Lopeníku mimo jiné uvedl, že takové závody jsou ze své podstaty nebezpečné.

Více

Bike klub Lafarge Cement

Bike klub Lafarge Cement Bike klub Lafarge Cement poøádá dne 16. 6. 2007 od 11,00 hod 9. roèník závodu horských kol Vypsáno 5 kategorií: 1. Dìti do 10-let 2. Mládež do 15-let 3. Ženy /B-trasa/ 4. Muži /B-trasa/ 5. Elite /A-trasa/

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

2HRADY 2018 PROPOZICE ZÁVODU září ročník běžeckého závodu. Český pohár v běhu do vrchu. Bradlecká Lhota

2HRADY 2018 PROPOZICE ZÁVODU září ročník běžeckého závodu. Český pohár v běhu do vrchu. Bradlecká Lhota 8. ročník běžeckého závodu Český pohár v běhu do vrchu Bradlecká Lhota 1 29. září 2018 2HRADY 2018 PROPOZICE ZÁVODU WWW.2HRADY.CZ 29. září 2018 PROPOZICE ZÁVODU Místo startu: GPS 50 29'17"N 15 23'47"E

Více

Nemáte Žádné Reference?

Nemáte Žádné Reference? Nemáte Žádné Reference? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Každý začíná s tím, že žádné nemá. Všichni ale musíme odněkud začít. Z vlastní zkušenosti se mi nesčetněkrát potvrdilo, že když umístíte reference,

Více

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého Portugalská studená sprcha - pověď Hony Černého Autor: wwwernyracingom, 10. 4. 2014 18:03 Posádka se vydala do mistrovství světa s itroënem DS3 3T, který je v letošním roce určený jako jediné voidlo pro

Více

3. část - duben a květen

3. část - duben a květen Přílohy kroniky 2013 3. část - duben a květen Krásné Údolí Přílohu vytvořil : Martin Frank ( červenec 2013 ) 3. část - Strana 1 / celkem stran 29 Mladí hasiči Plnění odznaků odbornosti Nová Role ( 7.4.

Více

Šumava 2018 Matěj Cocher

Šumava 2018 Matěj Cocher Šumava 2018 Matěj Cocher Cesta na Šumavu Na Šumavu jsme z Nedomic vyrazili po nedělním dopoledni, po cestě jsme se stavili u Mac Donalds a na pár benzínových stanicích. Cesta na mapách cca trvá 3 hod.,

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 3. RC Rallye Český Krumlov 2013. Volný závod

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 3. RC Rallye Český Krumlov 2013. Volný závod ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 3. RC Rallye Český Krumlov 2013 Volný závod OBSAH: 1. Úvod 2. Organizace 3. Program 4. Přihlášky 5. Pojištění 6. Reklama a označení 7. Pneumatiky 8. Palivo 9. Seznamovací jízdy 10.

Více

Přechod Calanques aneb Milešovka po Provensálsku ( )

Přechod Calanques aneb Milešovka po Provensálsku ( ) Přechod Calanques aneb Milešovka po Provensálsku (3-4.10.2009) Dva roky jsme již vynechali známý ústecký memoriál Hany Vocáskové - noční pochod na Milešovku a tak jsme se rozhodli, že si částečně noční

Více

Když se spojí příjemné s příjemným... ( )

Když se spojí příjemné s příjemným... ( ) Když se spojí příjemné s příjemným... (8.-9.8.2009) Říká se, že je užitečné spojit vždy příjemné s užitečným, já jsem se minulý týden rozhodl, že se rozšoupnu a našel jsem si rovnou dvě věci příjemné a

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 7. RC Rallye Český Krumlov ÚAMK RC Rally Cup Český Krumlov 2017

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 7. RC Rallye Český Krumlov ÚAMK RC Rally Cup Český Krumlov 2017 ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 7. RC Rallye Český Krumlov 2017 13. ÚAMK RC Rally Cup Český Krumlov 2017 OBSAH: 1. Úvod 2. Organizace 3. Program 4. Přihlášky 5. Pojištění 6. Reklama a označení 7. Pneumatiky 8. Palivo

Více

1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost.

1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost. 1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost. 2. Cyklista jede z osady do města. První polovinu cesty vedoucí přes kopec jel

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

Veteránská rally na vlastní kůži

Veteránská rally na vlastní kůži Veteránská rally na vlastní kůži https://www./cs/spolecnost/sachsen-classic-rally/ Do tohoto auta se nevstupuje nijak pohodlně. Nemá elektronické asistenty, dokonce ani klimatizaci nebo stahovací okénko.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov Honzík a jeho dobrodružství v městečku Postýlkov Je brzy ráno. Sluníčko nakukuje do Honzíkovy ložnice. Honzík leží v posteli a spí. Áááááá Honzík se vzbudí a zívne si. Otočí se na bok. Pak se s úlekem

Více

Ludmila Kubíčková rozená Třesohlavá - Hluboš (*1928)

Ludmila Kubíčková rozená Třesohlavá - Hluboš (*1928) Zpracovali: Burdová Monika, Havlíčková Zuzana, Kraftová Anna, Pečenka Tomáš, Šíp Josef Pedagog: Mgr. Romana Křížová Škola: Základní škola, Příbram VII, Bratří Čapků 279 Ludmila Kubíčková rozená Třesohlavá

Více

Vrcholový sportovec a špičkový muzikant, jsou na tom v mnoha směrech podobně, a v jedné věci úplně stejně. Tam nahoře je každý z nich úplně sám.

Vrcholový sportovec a špičkový muzikant, jsou na tom v mnoha směrech podobně, a v jedné věci úplně stejně. Tam nahoře je každý z nich úplně sám. Vrcholový sportovec a špičkový muzikant, jsou na tom v mnoha směrech podobně, a v jedné věci úplně stejně. Tam nahoře je každý z nich úplně sám. Sledují je miliony fanoušků, projektují do nich své naděje

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Paměťnároda. Helena Medková

Paměťnároda. Helena Medková Paměťnároda Helena Medková 1946 Narodila se v roce 1946 v Praze. Její rodiče ji již od malička vedli k hudbě. Hrála na klavír a její sestra na housle. Studovala na konzervatoři a poté na Akademii múzických

Více

Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do tení tohoto p hu, tak vás asi zajímá, jak pokra ovala ta neš astná cesta Tomáše a Jirky.

Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do tení tohoto p hu, tak vás asi zajímá, jak pokra ovala ta neš astná cesta Tomáše a Jirky. Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do čtení tohoto příběhu, tak vás asi zajímá, jak pokračovala ta nešťastná cesta Tomáše a Jirky. No, řekl bych vám: Ani se neptejte, ale protože jsem vám to

Více

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 12 Itinerář Informace celk. dist. místo 0,0 0,0 Heidenreichstein, Tagesstätte Zuversicht 0,1 0,1 Heidenreichstein, Güterweg Altmanns 1,4 1,3 Altmanns, Altmannser

Více

VRATIMOV, les Důlňák. ÚTERÝ v 17:30 hod.

VRATIMOV, les Důlňák. ÚTERÝ v 17:30 hod. Info PRO Vratimov (2014-6) 31. ročník běžeckého závodu v lese Důlňáku Organizátor jednoho z nejpopulárnějších běžeckých závodů v našem kraji, Zdeněk Fejgl, Vás zve na již 31. ročník Jakubáku. Tento oblíbený

Více

Deváťácké noviny č. 18; školní rok 2012/2013

Deváťácké noviny č. 18; školní rok 2012/2013 1 Úvodník Konečně už nám vysvitlo sluníčko, a tak jsme si ho vyrazili užít ven, do přírody. Čas na psaní Deváťáckých novin jsme si ale samozřejmě také našli. V tomto čísle se dozvíte, co se dělo od 6.

Více

Trojboj dětských družstev o putovní pohár mikroregionu II. ročník

Trojboj dětských družstev o putovní pohár mikroregionu II. ročník Trojboj dětských družstev o putovní pohár mikroregionu II. ročník Dne 6.9.2018 se uskutečnil II. ročník soutěže Trojboj dětských družstev o putovní pohár Mikroregionu Vlachovo Březí. Opět čtvrtek prvního

Více

Martina Bábíčková, Ph.D. 23.03.2014

Martina Bábíčková, Ph.D. 23.03.2014 Jméno Martina Bábíčková, Ph.D. Datum 23.03.2014 Ročník 7. Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor Informatika Tematický okruh Textový editor Téma klíčová slova Novinová strana

Více

Výlet do historie za tovární Škodou Favorit

Výlet do historie za tovární Škodou Favorit Výlet do historie a tovární Škodou Favorit Autor: Ladislav Kopelent, 2. 12. 2010 11:49 Čas neúprosně běží a je to již více než dvacet let, kdy Škoda Mladá Boleslav poprvé nasadila na soutěži jako sportovní

Více

Život za volantem v pruhovaném triku

Život za volantem v pruhovaném triku Život a volantem v pruhovaném triku Autor: Jiří Fryje, 28. 1. 2013 00:23 Narodil se v roce 1933 a výhybku mu na ačátku jeho životní dráhy přehodil Vítěný únor. V patnácti letech se místo leteckým mechanikem

Více

Vydáno nákladem více než ekonomickým Vytisknuto mimo pracovní dobu Úvodní slovo MiČ Ilustrace PaJu Grafické a textové úpravy by Elouk - PaJu

Vydáno nákladem více než ekonomickým Vytisknuto mimo pracovní dobu Úvodní slovo MiČ Ilustrace PaJu Grafické a textové úpravy by Elouk - PaJu Jan Bezděk Pavla Jurigová a Michal Čagánek Vydáno nákladem více než ekonomickým Vytisknuto mimo pracovní dobu Úvodní slovo MiČ Ilustrace PaJu Grafické a textové úpravy by Elouk - PaJu 0 Jan Bezděk Pavla

Více

ewrc.cz Čtenářská fotosoutěž - poradna II. Autor: Libor Jungvirt, 30. 6. 2006 00:00

ewrc.cz Čtenářská fotosoutěž - poradna II. Autor: Libor Jungvirt, 30. 6. 2006 00:00 Čtenářská fotosoutěž - poradna II. Autor: Libor Jungvirt, 30. 6. 2006 00:00 Čas letí velice rychle a i mne tak trochu dostihl. Před časem jsem vám slíbil pokračování fotoškoly a nyní se už radši ani nechci

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

POCHOD SLOVÁCKÝMI VINOHRADY Burčákový pochod dne

POCHOD SLOVÁCKÝMI VINOHRADY Burčákový pochod dne POCHOD SLOVÁCKÝMI VINOHRADY Burčákový pochod dne 14.10.2017 Trasa: Milotice - Mutěnice Zdravíme všechny účastníky dalšího ročníku Burčákového pochodu! Už se nám sobota blíží, proto zasíláme několik informací

Více

Ladislav Špaček. Špaček. v porcelánu aneb Etiketa, vole!

Ladislav Špaček. Špaček. v porcelánu aneb Etiketa, vole! Ladislav Špaček Špaček v porcelánu aneb Etiketa, vole! Ladislav Špaček v porcelánu aneb Etiketa, vole! Ilustrace Milan Starý Mladá fronta Úvod Ladislav Špaček, 2011 Illustrations Milan Starý, 2011 ISBN

Více

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Autor: Vlastimil Resl, 9. 9. 2008 20:57 Přestože posádka PCD Racing Josef Čermák Anna Maťková vstoupila do pačejovské soutěže velmi dobře a usadila se v čele třídy

Více

Anna Čtveráková. Střípky z žití

Anna Čtveráková. Střípky z žití 1 Anna Čtveráková Střípky z žití 2 Seznamka na pohřbu Zemřel nám šéf po dost dlouhé nemoci a já jsem se měla výhledově stát jeho nástupkyní. Jely jsme s kolegyněmi na pohřeb a já jsem byla pověřena pronést

Více

Nádherná atletika pod střechou

Nádherná atletika pod střechou HALOVÉ MISTROVSTVÍ SVĚTA Nádherná atletika pod střechou BIRMINGHAM 1.3. - 4.3. 2018 Cena: Informace: 26.990 Kč (možnost slevy) CA BRIGATEAM Svobody 25 350 02 Cheb Mobil: 777 740 235 E-mail: ck.brigateam@seznam.cz

Více

PŘEDLOŽKY, SPOJKY, ČÁSTICE A CITOSLOVCE. Jméno Datum. 1. Ke stolečku vymysli a dopiš předložky tak, aby byly na správném místě.

PŘEDLOŽKY, SPOJKY, ČÁSTICE A CITOSLOVCE. Jméno Datum. 1. Ke stolečku vymysli a dopiš předložky tak, aby byly na správném místě. PŘEDLOŽKY, SPOJKY, ČÁSTICE A CITOSLOVCE Jméno Datum 1. Ke stolečku vymysli a dopiš předložky tak, aby byly na správném místě. 2. Vyhledej ve větách předložky a barevně je podtrhni. V rybníku se proháněli

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 1.6.2010 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více