Rallyarchiv Bořka Chaloupky VI. Rally Příbram

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rallyarchiv Bořka Chaloupky VI. Rally Příbram"

Transkript

1 allyarchiv Bořka haloupky VI. ally Příbram Autor: Bořivoj haloupka, :10 I na ally Příbram avpomínal Bořech haloupka, který vám de dává pravidelně možnost nahlédnout do svého archivu vpomínek a fotografií rally. allye Příbram se poprvé jela už v roce První ročník tehdy vyhrál domácí jedec M. Dolák se stovečkou a mě do Příbrami přilákal až její pátý ročník v roce 1983, kdy se tady po přeborech Č premiérově bojovalo o body do mistrovství ČSS a také o putovní pohár časopisu Motor Motoristická současnost a volantem. Do hornického města jsem pochopitelně cestoval vlakem a čekalo mě nenámé prostředí. ok Je po půlnoci a do cíle soutěže tlačí svoji ladu posádka J. Gronych Č. Mikšík. Nic takového jsem už nikdy neažil Pod dojmem pěkného počasí jsem si nepřipouštěl žádné komplikace. Jelo se totiž na ačátku června a teprve až od roku 1985 se soutěž přestěhovala do podimního termínu. Startovní listina pátého ročníku nabíela výborné posádky československé špičky i skvělou techniku. Plno stotřicítek (i továrních), lady, Pavlíkova erpětka a V. Suchopár tady představil černé BMW 316! Když si dnes prohlížím své fotky a diapoitivy mojí první Příbrami, musím konstatovat, že jejich úroveň je o něco lepší než třeba kvalita fotek mé první barumky, škodovky nebo Krumlova. Ale je to celkem pochopitelné.

2 To by nebyl J. Vodehnal, aby během rallye nevylepšil svého moskviče. A v roce 1983 se mu to v Příbrami povedlo opravdu excelentně. Jen nevím, kolik toho viděl přes tmavé brýle spolujedec V Příbrami toho roku jsem už k dobrému aparátu Zenit-E měl kromě áklaďáku i objektiv s ohniskem 135 mm a o něco více kušeností. anní start u imního stadionu jsem vynechal, abych mohl sledovat daleko ajímavější dění na rychlostních kouškách. Pěšky jsem došel až a Narysov do pravé atáčky na asfaltu s trochou písku a vytahané šotoliny. O půl deváté ráno je tu jako první L. Pavlík s renaultem a pro mě ačíná doslova divadlo. Po dlouhém asfaltovém náletu musejí posádky tvrdě brdit do ostré pravé! Zvířený prach po P. Valouškovi ani nestačí klesnout a jsou tady bratři Končekové na další stotřicítce v barvách slušovického Agro Teamu. Parádní podívanou jen podtrhuje svým průjedem další slovenský jedec ve startovní listině I. Drotár, který vede atáčkou svého žigula v dlouhém smyku. I a ním se vedá oblak prachu.

3 Za AMK M. Láně a se stotřicítkou přeskakuje horiont V. Šnajdr rok 1983 Moc jsem se těšil na průjed továrního jedce Škody S. Kvaiara, ale ten sem kvůli havárii nedojel. Škoda! I druhý průjed v tomto místě stojí a to. Ale já jsem si popošel proti směru jídy a koušel fotit voy na rovince. V plné rychlosti. A to na diáky. Přitom jsem se pomalu přesouval do nedalekého Třebska. V první chvíli to tady moc ajímavě nevypadalo, ovšem množství shromážděných diváků u hospody mě utvrdilo v tom, že tady ůstanu. Jinam to pěšky stejně nestihnu! Ale už průjed L. Pavlíka mě nadchl! Jeho žlutočervená erpětka skočila přes hranu mei vedlejší a hlavní silnicí u mostku a dopadla na asfalt. Tohle jsem ještě nefotil! Paráda! A ostatní skáčou taky! V. Blahna, I. Drotár, M. Lank, J. aichl, I. ipra, V. Šnajdr a další. Někdo víc, někdo míň.

4 Slovenský I. Drotár mě svým jedeckým stylem nadchl už tenkrát a poději pak nikdy neklamal rok 1983 Po úžasném ážitku v Třebsku se vydávám pátky do Příbrami, kde by měla v osm večer odstartovat noční část soutěže. V areálu TěeZa je i ředitelství soutěže. ychle si opisuju výsledky a jišťuji, že atím vede V. Blahna, kterému od skvělého Monte arla 77 držím place, před L. Pavlíkem a J. aichlem s tovární stotřicítkou. Dobře jede i pátý J. Gronych týmu Sigma s modrobílým voem VAZ Pak už rychle spěchám do cíle devatenácté rychlostní koušky na okraji Příbrami. Je tma a ve stopce jsem svědkem nerůnějších událostí. Po poruše převodovky tam končí rallye pro M. Lanka s ladou a bratři Smolíkovi musejí pár metrů a eretou měnit prádné kolo. Soutěž v Příbrami pomalu graduje a já jdu ase do centra soutěže, kam by před půlnocí měly přijet první posádky. Poslední časovou kontrolou postupně přijíždějí I. ipra, L. Pavlík, vítě letošního ročníku V. Blahna a další. Ovšem dánlivý klid hluboké nedělní noci ruší divný vuk podobný startujícímu nadvukovému letounu. Hluk se pomalu blíží a nikdo přítomných nechápe, co se děje.

5 Také V. Blahna si tady skočil a nakonec dojel i pro vítěství 1983 Až do okamžiku, kdy se pod podjedem objeví Gronychova lada. Za ní svítí gejír jisker vnikající třením vou o silnici. Vů olomouckého týmu má po havárii vylomené levé přední kolo a ta adní před sebou tlačí předek do kopce. Spolujedec má rukou místo itineráře přední sklo! To nikdo přítomných ještě neviděl! Spolu s ostatními obdivuji posádku, jak se dokáala dostat až sem. Poničený vů projel kontrolou, ale má problém dostat se do uavřeného parkoviště be cií pomoci. Nakonec se to podařilo! A tak pomalu končí moje první příbramská soutěž. Domů odjíždím s plnou hlavou ážitků prvním ranním vlakem. A spokojený jsem potom byl i doma v koupelně s vyvolanými filmy.

6 Pleňská posádka I. ipra V. Pelcr s ladou patřila do české špičky 1983 Ani v příštím roce tady nemohu chybět a pomalu si vykám na město i okolí. Už mě nepřekvapují typické haldy hlušiny a těžní věže uranových dolů v okolí města. Zato hodně vykulený jsem byl v jedné příbramských restaurací, kam jsem si došel na něco teplého. Dnes už si nevpomenu, jak se jmenovala. Ovšem moc dobře si pamatuju, že uvnitř bylo téměř plno, hučelo to tam jako v úle a když jsem usedl ke stolu se třemi mohutnými a potetovanými horníky, ačal jsem pochybovat o tom, že odtud odejdu be problémů. Podobných lidiček tady totiž byla většina. Objednal jsem si jídlo a snažil se jich nevšímat. elou dobu ve mně byla jen malá dušička, ale nakonec jsem návštěvu hospody přestál be potíží a mohl si s plným žaludkem vychutnávat atmosféru soutěže. Ze startovní listiny se díky ukončené homologaci vytratily legendární stotřicítky, které na čas většina posádek nahradila ladami a stodvacítkami. Ale moc pěkné podívání bylo v roce 1984 na vů Opel Manta L. Pavlíka, na dva prototypy Metalexu Škoda 160 MTX a rodící se tovární béčko Škoda 130 L, které tady testoval L. Křeček. Voy i jedci ale bojovali jen mei sebou a jeli vlastně mimo klasifikaci. A tak putovní pohár motoristického časopisu tentokrát ískal s voem VAZ 2105 MTX vsetínský P. Malý se spolujedcem V. Klímkem. Bylo to vůbec první vítěství P. Malého v absolutním pořadí automobilové soutěže.

7 Tento áběr se mi nikdy nepřestal líbit. Měl jsem sice honičku stíhat s páčkou svého Zenitu, ale Pavlíkova manta se povedla! To se psal rok 1984 Když jsem se nedávno prodíral stohem materiálů příbramské soutěže, aujal mě v programu roku 1984 popis rychlostních koušek doplněný tipy na občerstvení v jejich místě konání a dokonce s nánakem otvírací doby! To se dneska nevidí! Tenkrát byla v každé vesnici nějaká hospoda. Aspoň malá. A že jsem jich a ty roky pěšího a jiného putování po rychlostních kouškách navštívil! Do igelitové tašky a malé fotobrašny se mi moc proviantu nevešlo. Tenkrát nikdo neřešil nějaký pitný režim. Prostě jsem se napil, když to šlo a jinak jídlo řešily sušenky. Dneska do auta člověk dá málem celou spižírnu i s vařičem. Bylo to někdy hodně ajímavé. V paměti mi pochopitelně uvíly především motoristické ážitky. Třeba nádherný Pavlíkův průjed s mantou kolem hald, výkony továrních škodovek, byl jsem i na několika skákacích horiontech, ale pamatuji taky řev trabantů či wartburgů na konci startovního pole.

8 V roce 1984 předvedl Slovák M. Abrahám už na první koušce pěkné piruety Úchvatná byla pochopitelně nedávná doba wéercéček.to byla špičková technika své doby. Ovšem asi nesilnější příbramský ážitek, při kterém mě mraí ještě dnes, se odehrál docela nedávno. Před šesti lety při sjedu k dřevěnému mostku s trubkovým ábradlím náhle vybočil e svého směru Petákův maxík. To, co pak následovalo, bylo hrůostrašné a jen árakem skončilo pro posádku i okolí dobře. I když technika dostala pořádnou ránu, posádka vyvála be potíží! Někde jsem to poději viděl na internetu. Brrr

9 V roce 2004 měl domácí J. Peták s A. Benešovou velké štěstí Ponámka redakce: Zde je video od Mravenece, které natočil jeden náš kamarád, se kterým jsme tehdy rally sledovali nad míněným mostkem. ána to byla jako děla. Já jsem k mostku přiběhl e atáčky a ním a fotil až následky havárie. Ale i ty fotky jsou dost vypovídající. K dnešnímu povídání jsem připojil jen jednu.

10 M. Tuček pěkně naklání svoji stodvacítku 1984 Přesunutí příbramské soutěže do podimního termínu namenalo pro diváky, pořadatele i posádky především častou nepříeň počasí, ale také dvě možnosti, jak bude rallye probíhat. To už je prostě úděl poslední soutěže šampionátu. Buď se ještě bojuje o titul a umístění na špici nebo je o mnohém rohodnuto. První varianta je skvělá a nevadí ani podimní chlad, který jsem občas v okolí Příbrami proklínal. Ta druhá nepotěší nikoho a neláká na start ani příliš mnoho posádek. Vsetínský P. Malý uhání a svým premiérovým vítěstvím 1984 Jen jednou ve své kariéře startoval skvělý J. Sedlář s tovární škodovkou. Bylo to na allye Příbram v

11 roce Tenkrát jsem ukecal bráchu s autem a do Příbrami jsme kvůli mle a podnímu odjedu vůbec nestihli dojet. Natož koupit si program a trochu se rohlédnout. Jelo se totiž až v říjnu, byla hustá mlha, mokro a celkem chladno. Proto jsem ho hnal rovnou ke startu druhé rychlostní koušky. O ní jsem ještě před soutěží od námých věděl, kde a kdy se pojede. Ale nebyli jsme jediní, kteří tenkrát nestíhali. Třetí časovou kontrolu a start do rychlostní koušky ve chvíli příjedu prvního L. Pavlíka s audinou pořadatelé teprve stavěli. S bráchou jsme doraili v hodině dvanácté! Vlakem by se mi to nikdy nestalo. V. Pech sen. ískal v roce 1985 v Příbrami svůj další titul ve třídě, ale v továrním týmu skončil. Na místě spolujedce sedí P. Sibera Ještě v autě a a jídy jsem spěšně akládal film do foťáků, nečekal na to, až brácha aparkuje a běžel ke startu koušky. Každého nás asi trápí nebo trápil nějaký lý sen. Já ho tenkrát měl v podobě prošvihnutého průjedu soutěžních aut. Dneska to už pochopitelně vidím jinak a jsem nad věcí, ale tenkrát jsem to strašně moc prožíval. Kromě J. Sedláře v továrním voe Škoda 130 L mě i diváky v tom roce přitahoval L. Pavlík s extovárním Audi Quattro. Byl to allye Tatry jeho druhý start s tímto voem v naší republice. A to, že startoval a Slušovice, není třeba připomínat. Agroteam JZD Slušovice byl v té době prostě pojmem! Nakonec jsem to tady stihl a dokonce fotil i na barevné diapoitivy, protože už jsem měl dva fotoaparáty. Jirka Sedlář potom bohužel e soutěže odstoupil a e spolupráce s továrním týmem sešlo. Tahle jeho epioda je opředená růnými veremi. Dnes už asi nemá výnam to nějak roebírat. Naopak úspěšný byl V. Pech sen., když ískal v Příbrami 1985 svůj třetí titul ve třídě A 1300 v řadě a sebou.

12 Jen jeden start v barvách továrního týmu Škoda a s voem Š 130 L absolvoval J. Sedlář. Do cíle v roce 1985 nedojel Ani tentokrát nebylo jednoduché vybrat omeený počet fotografií mého archivu. Jsou jich tisíce. Pěkné, dobré i horší. Každá má pro mě v sobě něco ajímavého a váže na sebe třeba nějakou vpomínku na daný okamžik. Dokonce jsem při této příležitosti přišel také na to, že řada pěkných áběrů ůstala ukrytá na negativech a vůbec je nemám na fotkách. A tak jsem se při vybírání a psaní ase pěkně vrátil v čase Dobré spojení: J. ajchman, Wartburg 353 a ASK Stavby Praha rok 1985

13 Dravý styl měl i J. akottayi s rožňavskou espéetkou 1986 Často jsem fotil sledovačkou na áklaďák. S časem 1/125s to pěkně achytilo rychlost. Tady uhání P. Maňas s béčkovou elerou v roce 1986

14 Takto vypadal servis většiny posádek v osmdesátých letech. Za cílem rychlostní koušky a na silnici. I mechanici tak prožívali svoje ávody Několikrát v Příbrami startovaly také silné voy ahraničních posádek. V roce 1987 třeba Gartner s voem Opel Ascona B

15 Špičková posádka litvínovského týmu i našeho šampionátu Z. Pipota ing. P. Šedivý a Š130 L v plném tempu v roce 1987 Kontrola přeskupení na náměstí. Z vou vystupují V. Araim a J. Gál. Před nimi už stojí voy L. Pavlíka, J. Sedláře i V. Blahny 1988

16 . Hambálek bojuje nejen se šotolinou, ale i s defektem na levém adním kole Tuto sešlost v Příbrami asi nemusím představovat. Ale těch devatenáct let rodílu je na nás nát co?

17 L. Křeček už to s fordem pěkně umí a nedává nikomu šanci 1991 Občas jsem se snažil vytvořit ajímavé áběry. Tenhle se myslím povedl. Ale to člověk jistil až doma v komoře po vyvolání filmu. Takhle je to na negativu, žádná koula v počítači. Psal se rok 1991

18 Posádka J. Štolfa a M. Fanta letí s továrním favoritem přes jeden příbramských horiontů. V poadí haldy hlušiny 1993 Létat umí i J. Lank -1993

19 To je noční klasika. Ital E. Bertone si dojel v roce 1994 pro vítěství Podvečer má také svoje koulo 1995

20 Z rampy ally Příbram právě sjíždí v tovární kitové felicii J. Starý a M. Šlambora Domácí M. Dolák vyhrál Příbram celkem třikrát. Tady si s toyotou jede pro vítěství v roce 1997

21 Horiont místo velkého srocení diváků i fotografů. Na trati příbramské soutěže je jich několik. Tady právě letí koncem seony 2000 hvojkův ford ok 2003 Toyota elica GT Four L. Otto H. Středa. Večerní světlo dělá na snímku pěknou atmosféru

22 Populární šotolinová atáčka u Tochovic a rok M. Knajl do cíle nedojel V. Pech si na poslední soutěž šampionátu 2004 kvůli souboji o titul opatřil vů Ford Focus W poslední evoluce

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 11. 8. 2015 22:03 Josef Peták s Alenou Benešovou ačali svou náročnou letní tour už při ally Bohemia na počátku července,

Více

Vzpomínka na Jana Trajbolda sen.

Vzpomínka na Jana Trajbolda sen. Vpomínka na Jana Trajbolda sen. Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 27. 10. 2016 18:23 Před pár dny, přesně 22.10.2016, to bylo 15 let, co se na svou poslední rallye vydal soutěžák Jan Trajbold sen. - jeho profil

Více

Fotoarchiv Bořka Chaloupky - Rallye Tatry

Fotoarchiv Bořka Chaloupky - Rallye Tatry Fotoarchiv Bořka haloupky - allye Tatry Autor: Bořivoj haloupka, 16. 5. 2011 16:32Na Slovensku se o nadcháejícím víkendu uskuteční novuobjevená ally Tríbeč, která má hodně dlouhou a hlavně silnou tradici

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48 Fotky žloutnou, vzpomínky ne... - 8. díl Autor: Jiří Seliger, 31. 3. 2014 19:48 Nedávno přibyly na ewrc-results.com výsledky Rallye Toužim 1979 a já jsem si vzpomněl, že jsme tuto rallye také jeli. Začal

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7 Historie voů Škoda Fabia W - vů č. 7 Autor: Standa standak Komínek, 14. 3. 2008 17:35 Dalším nasaeným voem Škoda Fabia W byl vů s onačením 07 a registrační načkou 3S3 1946. Prvním jeho nasaením v roce

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3 Historie voů Škoda Fabia W - voy 1, 2 a 3 Autor: Standa standak Komínek, 14. 2. 2008 22:01 Dnes se po minulém úvodu podíváme na první tři exempláře vou Škoda Fabia W. Historie voů Škoda Fabia W - úvod

Více

Janota s Opelem při jarním trojboji - video

Janota s Opelem při jarním trojboji - video Janota s Opelem při jarním trojboji - video Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 15. 4. 2012 22:28 Miroslav Janota, jedec Hájek Historic ech National ally Teamu ještě letos v průběhu ledna nevěděl,

Více

Velikonoční rally aneb z historie Safari Rally - 2. díl

Velikonoční rally aneb z historie Safari Rally - 2. díl Velikonoční rally aneb historie Safari ally - 2. díl Autor: Jiří Fryje, 2. 6. 2009 09:58 Velikonoční rally aneb historie Safari ally - 1. díl Úvodní ročník, v němž byly voy roděleny do čtyř kategorií,

Více

Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž

Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž Autor: Pavel Vydra, 25. 12. 2015 11:32 V příští seóně odstartuje do své čtyřsté soutěže v rally. Je to soutěžní obojživelník seděl mnohokrát a volantem,

Více

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého Portugalská studená sprcha - pověď Hony Černého Autor: wwwernyracingom, 10. 4. 2014 18:03 Posádka se vydala do mistrovství světa s itroënem DS3 3T, který je v letošním roce určený jako jediné voidlo pro

Více

PRŮVODCE SOUTĚŽÍ ČÁST 2 1. PODORLICKÁ RALLY Poupravené věci z 1. průvodce soutěží

PRŮVODCE SOUTĚŽÍ ČÁST 2 1. PODORLICKÁ RALLY Poupravené věci z 1. průvodce soutěží PRŮVODCE SOUTĚŽÍ ČÁST 2 1. PODORLICKÁ RALLY 17. - 18.5. 2019 www.podorlickarally.cz Poupravené věci z 1. průvodce soutěží Po delší době přinášíme druhou část průvodce soutěží Podorlická rally. Změnili

Více

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 ohovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 9. 3. 2016 11:15 Václav Pech jun. v roce 2011 spojil své síly s Jiřím Jirovcem, majitelem společnosti invelt, která je

Více

Rallyarchiv Bořka Chaloupky II. Rallye Šumava

Rallyarchiv Bořka Chaloupky II. Rallye Šumava Rallyarchiv Bořka Chaloupky II. Rallye Šumava Autor: Bořivoj Chaloupka, 13. 4. 2010 21:55 V dalším díle Rallyarchivu Bořka Chaloupky se podíváme na Šumavu. Po Valašské zimě tak máme další možnost nahlédnout

Více

Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+rozhovor

Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+rozhovor Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+ohovor Autor: Jaromír "kilometr" Antoš, 23. 10. 2010 21:16 Devátý ročník Setkání mistrů, po sedmé píšu průvodce a po páté jdu na rohovor s Janem Mochanem. Včera

Více

ewrc.cz Foto: Petr Frýba

ewrc.cz Foto: Petr Frýba Profil nejen spolujezdce: Rudolf Kouřil Autor: Vlastimil Resl, 18. 7. 2007 00:00 Rudolf Kouřil patří k našim nejzkušenějším spolujezdcům. V posledních letech je také ředitelem nádherné a velmi ambiciózní

Více

S Rallye Příbram pod kůží - díl 2. devadesátá léta

S Rallye Příbram pod kůží - díl 2. devadesátá léta S allye Příbram pod kůží - díl 2. devadesátá léta Autor: Daniel Folprecht, 30. 9. 2015 08:39 Nabytá svoboda a nové ekonomické podmínky vnesly do naší vlasti spoustu prostoru pro seberealiaci a každý se

Více

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Autor: Jakub "kuře" Kura, 5. 11. 2011 13:24 Jelikož doba a pokrok jdou nezadržitelně kupředu, což obzvláště v motorsportu platí dvojnásob, tak sezóna 2004 se

Více

Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem.

Martin Čenda Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Čendova RZtka Autor: Jakub Malina, 4. 9. 2016 10:24 Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Jako

Více

Velké finále Mogul driving cupu

Velké finále Mogul driving cupu Velké finále Mogul driving cupu Autor: Global Assistance acing Aréna Sosnová, 1. 4. 2014 20:38 Více fotografií najdete ZDE MOGUL driving cup už druhým rokem baví automobilové nadšence, kteří mají možnost

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 20

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 20 Historie voů Škoda Fabia W - vů č. 20 Autor: Standa standak Komínek, 5. 11. 2008 08:55 Prvním voem Škoda Fabia W, který nikdy nestartoval v továrních barvách, byl vů s pořadovým číslem 20. Byla mu přidělena

Více

Výlet do historie za tovární Škodou Favorit

Výlet do historie za tovární Škodou Favorit Výlet do historie a tovární Škodou Favorit Autor: Ladislav Kopelent, 2. 12. 2010 11:49 Čas neúprosně běží a je to již více než dvacet let, kdy Škoda Mladá Boleslav poprvé nasadila na soutěži jako sportovní

Více

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Pražský pilot Robert Čonka (27.8.1968) zahájil svoji soutěžáckou kariéru už v polovině devadesátých let s kadettem, aby se po téměř desetileté

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Autor: Standa standak Komínek, 15. 7. 2008 13:34 Druhým vozem Škoda Fabia WRC, který si svoji premiéru odbyl na Německé rally 2005, byl vůz s pořadovým číslem

Více

Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená

Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená Autor: Vlastimil esl, 6. 8. 2012 21:26 Nejexotičtějšími účastníky Matrix M. V. ally Kostelec byli Joose Kojo a Sami Taskinen. Sympatičtí Finové absolvovali

Více

V. Rallye Praha Revival seznam přihlášených

V. Rallye Praha Revival seznam přihlášených V. allye Praha evival 2015 - senam přihlášených Autor: Jarda Malík, 24. 12. 2014 15:34 Již tradičně na Štědrý den naděluje promotér E. Patera všem revivalovým přínivcům senam přihlášených na nadcháející

Více

Jiří Trojan od motokrosu až po Clio R3!

Jiří Trojan od motokrosu až po Clio R3! Jiří Trojan od motokrosu až po lio 3! Autor: allyfans Katovice, 15. 1. 2009 11:47 Dnešní mládež už těžko asi ví, co je to fichtl, fekál nebo jednoduše pionýr. Jiří Trojan patří mei ty, kteří měli možnost,

Více

NABÍDKA PRO PREZENTACI VAŠÍ FIRMY NA MISTROVSTVÍ ČR V AUTOMOBILOVÝCH SOUTĚŽÍCH

NABÍDKA PRO PREZENTACI VAŠÍ FIRMY NA MISTROVSTVÍ ČR V AUTOMOBILOVÝCH SOUTĚŽÍCH NABÍDKA PRO PREZENTACI VAŠÍ FIRMY NA MISTROVSTVÍ ČR V AUTOMOBILOVÝCH SOUTĚŽÍCH Stručná charakteristika soutěže: soutěž seriálu mistrovství ČR v automobilových rally centrum soutěže v Okříškách cca 10 km

Více

Ruská rally 2008 V Leninových stopách

Ruská rally 2008 V Leninových stopách uská rally 2008 V Leninových stopách Autor: Petr Bros Lusk, 20. 7. 2008 18:41 Ač nejsem dobrý pisálek jako jiní kluci naší redakce a raději než psaním se oháním fotoaparátem, chtěl bych se s vámi podělit

Více

Mezinárodní přebor České republiky Mini GP, Mini Moto, Skútr Sosnová, 10. 6 2012

Mezinárodní přebor České republiky Mini GP, Mini Moto, Skútr Sosnová, 10. 6 2012 Mezinárodní přebor České republiky Mini GP, Mini Moto, Skútr Sosnová, 10. 6 2012 Štěstí na počasí I když o víkendu šel déšť přes skoro celou Českou republiku, měli skútraři a mladé české naděje v MiniGP

Více

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Autor: Vlastimil Resl, 9. 9. 2008 20:57 Přestože posádka PCD Racing Josef Čermák Anna Maťková vstoupila do pačejovské soutěže velmi dobře a usadila se v čele třídy

Více

Život za volantem v pruhovaném triku

Život za volantem v pruhovaném triku Život a volantem v pruhovaném triku Autor: Jiří Fryje, 28. 1. 2013 00:23 Narodil se v roce 1933 a výhybku mu na ačátku jeho životní dráhy přehodil Vítěný únor. V patnácti letech se místo leteckým mechanikem

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992.

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, 7. 9. 2010 10:21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Před mnoha roky k nám na rallye jezdili soutěžáci ze Švédska a já

Více

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2 Autor: Martin Agnus Bobek, 17. 10. 2005 00:00 Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 1. díl Mistrovství světa v rally jsme od roku 1999 absolvovali

Více

Mistrovství ČR ve Sprintrally 2 0 0 5

Mistrovství ČR ve Sprintrally 2 0 0 5 Mistrovství ČR ve Sprintrally 2 0 0 5 r a c i n g t e a m AGROTEC racing team se v roce 2005 zúčastnil seriálu: Mistrovství ČR ve Sprintrally dle následujícího kalendáře. TERMÍN KONÁNÍ NÁZEV PODNIKU 11.-12.

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 3. RC Rallye Český Krumlov 2013. Volný závod

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 3. RC Rallye Český Krumlov 2013. Volný závod ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 3. RC Rallye Český Krumlov 2013 Volný závod OBSAH: 1. Úvod 2. Organizace 3. Program 4. Přihlášky 5. Pojištění 6. Reklama a označení 7. Pneumatiky 8. Palivo 9. Seznamovací jízdy 10.

Více

Rally Legend ne, San Marino před 15-ti lety ano

Rally Legend ne, San Marino před 15-ti lety ano ally Legend ne, San Marino před 15-ti lety ano Autor: Ivan Škaloud, 28. 10. 2009 20:28 Zdravím všechny fanoušky rally. Shlédl jsem několikeré foto ALLY LEGEND de na ewrc a přečetl velmi pěkné popsání "ZEH

Více

ewrc.cz Václav Blahna s Pavlem Schovánkem na trati Rallye Teplice 1984

ewrc.cz Václav Blahna s Pavlem Schovánkem na trati Rallye Teplice 1984 Seznamte se: Toto byl Bastard Autor: Daniel Porazil, 5. 8. 2008 10:11 Abychom správně pochopili prazvláštní název vozu, který mu byl dějinami přisouzen, musíme se v čase posunout o dobrých pětadvacet let

Více

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ 2 PROJEKT MČR 2015 Po několika letech s vozy s předním pohonem bychom rádi opět usedli do čtyřkolky. Volba padla na vůz Škoda Fabia S2000, se kterou jsme v roce 2013 absolvovali

Více

Kontakt: Miloslav Regner mobil:

Kontakt: Miloslav Regner mobil: Rally Camp POŘADATEL Pořadatelem Rally campu je Středisko automobilového sportu Zlín (SAS Zlín) při Rallye AK v AČR s více než 20ti letou tradicí navazující na 45. letou činnost v automobilovém sportu,

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 7. RC Rallye Český Krumlov ÚAMK RC Rally Cup Český Krumlov 2017

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 7. RC Rallye Český Krumlov ÚAMK RC Rally Cup Český Krumlov 2017 ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 7. RC Rallye Český Krumlov 2017 13. ÚAMK RC Rally Cup Český Krumlov 2017 OBSAH: 1. Úvod 2. Organizace 3. Program 4. Přihlášky 5. Pojištění 6. Reklama a označení 7. Pneumatiky 8. Palivo

Více

Sedm let Kramolínské rallye

Sedm let Kramolínské rallye Sedm let Kramolínské rallye Autor: Přemysl maevad Budín, 27. 8. 2008 23:27 Pomalu se blíží podimní termín 10. - 11. října 2008. Je to termín, ve kterém se pojede I WEST Historic Nostalgie allye 2008 -

Více

ewrc.cz Čtenářská fotosoutěž - poradna II. Autor: Libor Jungvirt, 30. 6. 2006 00:00

ewrc.cz Čtenářská fotosoutěž - poradna II. Autor: Libor Jungvirt, 30. 6. 2006 00:00 Čtenářská fotosoutěž - poradna II. Autor: Libor Jungvirt, 30. 6. 2006 00:00 Čas letí velice rychle a i mne tak trochu dostihl. Před časem jsem vám slíbil pokračování fotoškoly a nyní se už radši ani nechci

Více

Máš Colu? Autor: Milan Hauer, :10

Máš Colu? Autor: Milan Hauer, :10 Máš olu? Autor: Milan Hauer, 27. 6. 2008 00:10 Přesně tuhle otáku nadpisu jsem slýchal přes deset let, kdekoli se Pavla objevila na dohled, nebo aspoň na doslech. Základ dánlivě nelogického podravu se

Více

Neoficiální průvodce po trati Rallye Vltava

Neoficiální průvodce po trati Rallye Vltava Neoficiální průvodce po trati allye Vltava Autor: osťa Kutěj, 6. 10. 2011 03:04 Tanto text vnikl jako neoficiální průvodce diváka po trati 20. Historic Vltava allye. Nemá a cíl nahradit materiály pořadatele,

Více

Nejlepší losos je od Kohouta

Nejlepší losos je od Kohouta Nejlepší losos je od Kohouta Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 13. 12. 2016 08:39 Pavel Kohout byl dlouhá léta neodmyslitelně spojený se jménem Jan Černý, s nímž tvořili velmi úspěšnou dvojici mladých soutěžních

Více

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge.

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge. Australasian Safari Autor: obert Löwy, 16. 10. 2013 17:33 Ve dnech 19. - 27. áří se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední ávod letošní seóny Dakar hallenge. Historie této dálkové australské

Více

Nový Škoda kalendář - Rally legendy Škoda ožívají!

Nový Škoda kalendář - Rally legendy Škoda ožívají! Nový Škoda kalendář - Rally legendy Škoda ožívají! Autor: www.skodateam.cz, 17. 10. 2012 19:13 S partou ŠkodaTeam se na našich stránkách setkáváme, když zveme všechny fandy na sraz vozů Škoda do Běšin

Více

Fotoporadna 4 Kompozice

Fotoporadna 4 Kompozice Fotoporadna 4 Kompoice Autor: Pavel Norri Pravda, 3. 4. 2011 23:20 Nyní, když jsme si již vybrali místo k focení a umíme acháet s fotoaparátem, bychom si měli říct něco o kompoici. O kompoici toho bylo

Více

Sváteční posezení s Emilem Trinerem v Sedlčanech

Sváteční posezení s Emilem Trinerem v Sedlčanech Sváteční posezení s Emilem Trinerem v Sedlčanech Autor: Rallyfans Sedlčany, 31. 12. 2013 19:38 Je sobota mlhavé ráno,do konce roku zbývají čtyři dny a Milan s Tomášem už kolem 9 hodiny rozdělávají oheň

Více

Růžová víla jde do města

Růžová víla jde do města Růžová víla jde do města V Růžovém lese žila s maminkou, tatínkem a dědečkem v malé chaloupce Růžová víla. Jednoho dne se procházela po kraji lesa a zasněně hleděla na nedaleké město. Jakpak to tam asi

Více

Profil Jiřího Kašpara na ewrc-results.com

Profil Jiřího Kašpara na ewrc-results.com Profil: Jiří Kašpar Autor: Vlastimil esl, 27. 11. 2013 21:05 Jiří Kašpar (12. 6. 1976) loni aářil jako kometa v Poháru Č a nyní je již podruhé jeho šampiónem. Pilot pražského Smíchova letos sváděl strhující

Více

Profil Viktora Szabó na ewrc-results.com

Profil Viktora Szabó na ewrc-results.com Profil: Viktor Sabó Autor: Vlastimil esl, 22. 3. 2009 07:04 Pleňský soutěžák Viktor Sabó (23.7.1978) má a sebou velmi pestrou sportovní minulost. Pilotoval také speciály elitní kategorie W, ale největších

Více

Pohárové překvapení na Bohemii vítězem Kamenec

Pohárové překvapení na Bohemii vítězem Kamenec Pohárové překvapení na Bohemii vítězem Kamenec První den Rally Bohemia se stal druhým letošním podnikem XTG Opel ADAM Cupu 2015. Na sedmi náročných rychlostních zkouškách nakonec dojel vítězně do cíle

Více

Profil jezdce. 1.Adam Lacko

Profil jezdce. 1.Adam Lacko Adam Lacko 1.Adam Lacko Profil jezdce Datum narození: 24. září 1984 Místo narození: Čeladná, Česká Republika Národnost: česká Váha: 85 kg Výška: 186 cm Povolání: závodní jezdec První start: 1994, motokáry

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

Martin Hudec ze dvou kol na čtyři

Martin Hudec ze dvou kol na čtyři Martin Hudec ze dvou kol na čtyři 1. Kdy a jak jste se dostal od motocyklových soutěží k automobilovým? K autům jsem se dostal díky kamarádovi od motorek, který si zkusil jet sprint na Hondě a když jsem

Více

Preview Impromat Rallysprint Kopná 2007

Preview Impromat Rallysprint Kopná 2007 Preview Impromat Rallysprint Kopná 2007 Autor: Martin Rasghan Raška, 27. 6. 2007 00:00 V okolí Slušovic se v sobotu odehrají další souboje o body do našlapaného sprintového mistrovství. Jak se stalo pomalu

Více

Pohled do autokrosu: Jiří Bret

Pohled do autokrosu: Jiří Bret Pohled do autokrosu: Jiří Bret Autor: Vlastimil esl, 12. 8. 2008 08:27 Nedávno jste se nás v otákách ptali, da nechceme psát články i oblasti autokrosu a rallykrosu. I když jsme hlavně server o rally,

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

XTG Opel ADAM Cup 2015 startuje na Valašce

XTG Opel ADAM Cup 2015 startuje na Valašce XTG Opel ADAM Cup 2015 startuje na Valašce Dvakrát v závěru loňské sezony se na českých tratích představil pohárový speciál Opel ADAM. Starty dokladovaly společnou snahu společnosti Opel C&S, českého zastoupení

Více

Obsah: 1 Titulní strana 2 Obsah, časový harmonogram pátek 10.6.2011 3 Celková mapa pátek - 10.6.2011 4 Umístění diváckých míst pátek 10.6.

Obsah: 1 Titulní strana 2 Obsah, časový harmonogram pátek 10.6.2011 3 Celková mapa pátek - 10.6.2011 4 Umístění diváckých míst pátek 10.6. Obsah: 1 Titulní strana 2 Obsah, časový harmonogram pátek 10.6.2011 3 Celková mapa pátek - 10.6.2011 4 Umístění diváckých míst pátek 10.6.2011 5,6,7 RZ 1,3 Němčičky fotografie, popis, příjezd 8,9,10 RZ

Více

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Autor: oman "eman" Schavel, 28. 8. 2014 17:16 O víkendu 15. až 17. srpna jsme pro Vás nafotili již 9. kalendář ŠKODA tentokrát na rok 2015 Již loni jsme se předběžně

Více

Z ČR a z paní konzulkou v Kamerunu jsme měli přehled o lécích, které by zabrali na Bořka, tedy na Filarii, jak se tato nemoc jmenuje.

Z ČR a z paní konzulkou v Kamerunu jsme měli přehled o lécích, které by zabrali na Bořka, tedy na Filarii, jak se tato nemoc jmenuje. Kameroon-2-15.12.2009 a zbytek cesty zápis 30. V Těchto dnech (17.10.2010) vrcholí přípravy na další cestu, proto nebyl dostatek času na doladění deníčku, ale alespoň v rychlosti doplní několik fotek s

Více

XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce

XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce Premiérové snažení společnosti Opel C&S, českého zastoupení automobilky Opel, a promotéra XTG motorsport při debutu XTG Opel ADAM Cup 2015 výrazně

Více

Dlouhý Milan Dragoun Milan

Dlouhý Milan Dragoun Milan Dlouhý Milan Na letošní výstavu jsem připravil ukázkové tisky z nástěnného kalendáře Tajemné Petrovicko 2015. Tento kalendář byl vydán ve spolupráci s obcí Petrovice. Celý kalendář byl koncipován tak,

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí.

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. Jenom proto, že je hezky, každý čeká, že budete venku a skotačitˮ nebo tak něco. A když venku netrávíte každou vteřinu, hned

Více

Průzkum spokojenosti se soutěží PMČRj odpovědí

Průzkum spokojenosti se soutěží PMČRj odpovědí Průzkum spokojenosti se soutěží PMČRj 2018 23 odpovědí Létání a organizace soutěže průměrné hodnocení 1,9 Nejlepší by bylo podle mne použití pouze ultralightů a tím co nejvíce snížit náklady závodů. Jinak

Více

Jana Javorská PROČ ŽENY NEKOUŘÍ DOUTNÍKY. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Jana Javorská PROČ ŽENY NEKOUŘÍ DOUTNÍKY. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz 1 Jana Javorská PROČ ŽENY NEKOUŘÍ DOUTNÍKY 2 Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U

Více

Dlouhý Milan. Na výstavu jsem dal ke shlédnutí tisky z kalendáře Petrovicko, kraj kamenů.

Dlouhý Milan. Na výstavu jsem dal ke shlédnutí tisky z kalendáře Petrovicko, kraj kamenů. Dlouhý Milan Na výstavu jsem dal ke shlédnutí tisky z kalendáře Petrovicko, kraj kamenů. Tématem letošního roku byl kámen, což je zároveň i největší lákadlo této krajiny. Při výběru snímků do kalendáře

Více

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny.

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Děkuju :-) Už je tomu asi 5 let co jsem začal snít tenhle sen. Kdysi

Více

Letní lezení ve Francii

Letní lezení ve Francii Letní lezení ve Francii Někomu se možná může zdát, že jet lézt do Francie v létě je trochu šílené. Neříkám, že ne,ale určitě se tu dají najít krásné oblasti, kde si můžete pohodově zalézt, vykoupat se,

Více

S Martinem Prokopem před sezónou 2009

S Martinem Prokopem před sezónou 2009 S Martinem Prokopem před seónou 2009 Autor: Petr Sabotage Medřík, 28. 1. 2009 20:42Jen hodiny nás dělí od ahájení dalšího ročníku světového šampionátu. Do bojů v jeho nižších kategoriích JW a PW - letos

Více

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Autor: Petr Sabotage Medřík, 22. 11. 2009 17:01 Přestože je Ostravsko jen něco málo přes 100 kilometrů vzdáleno mecce rallysportu Zlínu, posádek z této oblasti startujících

Více

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Vánoční dílničky Vyučující a vychovatelky školní družiny srdečně zvou rodiče a budoucí prvňáčky na TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Přijďte si s námi: zazpívat udělat

Více

ewrc.cz Jak jsme byli na F1... Autor: Vlastimil Resl, :00

ewrc.cz Jak jsme byli na F1... Autor: Vlastimil Resl, :00 Jak jsme byli na F1... Autor: Vlastimil Resl, 5. 6. 2007 00:00 Přeštičtí soutěžáci Robert Vodička a Pavel Dobiš jsou tak velkými fanoušky motoristického sportu, že bez něj nevydrželi ani v přestávce mezi

Více

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion Maledivy Francie Thajsko Itálie Mauricius Rakousko Slovensko Francie Thajsko Francie Česká rep. Réunion 2012 Vážení a milí přátelé!. Je tu zase konec roku a já pravidelně, na poslední chvíli, jak jinak,

Více

1.strana - ÚVOD. 5.strana - Hoøice. 2.strana - MEŽ. 6.strana - Vlachovice. 3.strana - MEŽ. 7.strana - Sporton. 4.strana - MEŽ. 8.

1.strana - ÚVOD. 5.strana - Hoøice. 2.strana - MEŽ. 6.strana - Vlachovice. 3.strana - MEŽ. 7.strana - Sporton. 4.strana - MEŽ. 8. 2 Obsah 1.strana - ÚVOD 2.strana - MEŽ 3.strana - MEŽ 4.strana - MEŽ 5.strana - Hoøice 6.strana - Vlachovice 7.strana - Sporton 8.strana - MS 2004 žækovskø mistrovství Evropy MoldÆvie 2004 Letos v èervnu

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 2. RC Rallye Český Krumlov Volný závod

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 2. RC Rallye Český Krumlov Volný závod ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 2. RC Rallye Český Krumlov 2012 Volný závod OBSAH: 1. Úvod 2. Organizace 3. Program 4. Přihlášky 5. Pojištění 6. Reklama a označení 7. Pneumatiky 8. Palivo 9. Seznamovací jízdy 10.

Více

Ruda Lhotský (KM Racing team) před startem první RZ s Lubomírem "Vojtou" Vojkůvkou (zasloužilý český reprezentant na Šestidenní)

Ruda Lhotský (KM Racing team) před startem první RZ s Lubomírem Vojtou Vojkůvkou (zasloužilý český reprezentant na Šestidenní) Hungarian Baja 2013 Autor: obert Löwy, 23. 8. 2013 07:24 Ve dnech 15. - 18. srpna 2013 se uskutečnil pátý ávod letošního světového poháru FIA v ross ountry rally. Pořadatelé pro jubilejní desátý ročník

Více

Chaloupka. Blbe, sotva jsem zabrala a ty tu děláš takovej randál.

Chaloupka. Blbe, sotva jsem zabrala a ty tu děláš takovej randál. Chaloupka Ten les je nějakej divnej. A že jsem už lesů prošel dost. Lesy jsou různý. Hustý, řídký, tmavý, smíšený, smrkový, borový, nebo třeba zabordelený. Tenhle ne. Tenhle je prostě divnej. Takovej tichej.

Více

Školení pořadatelů a činovníků rally 22. 2. 2014, Zlín

Školení pořadatelů a činovníků rally 22. 2. 2014, Zlín Školení pořadatelů a činovníků rally 22. 2. 2014, Zlín F automobilové rally NSŘ FAS AČR Stanislav Kafka Pro rok 2014 jsou v rally vypsána tyto mistrovství: Mezinárodní mistrovství ČR Mistrovství ČR ve

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

Trojboj dětských družstev o putovní pohár mikroregionu II. ročník

Trojboj dětských družstev o putovní pohár mikroregionu II. ročník Trojboj dětských družstev o putovní pohár mikroregionu II. ročník Dne 6.9.2018 se uskutečnil II. ročník soutěže Trojboj dětských družstev o putovní pohár Mikroregionu Vlachovo Březí. Opět čtvrtek prvního

Více

Rally na pětníku. Naplno přes horizont

Rally na pětníku. Naplno přes horizont Naplno přes horizont Rally na pětníku Pětník, to bývala drobounká mince, která kdysi měla svoji hodnotu. Když se v těch časech mluvilo o rally na pětníku, byla řeč o kompaktní soutěži, která se točila

Více

Ludmila Kubíčková rozená Třesohlavá - Hluboš (*1928)

Ludmila Kubíčková rozená Třesohlavá - Hluboš (*1928) Zpracovali: Burdová Monika, Havlíčková Zuzana, Kraftová Anna, Pečenka Tomáš, Šíp Josef Pedagog: Mgr. Romana Křížová Škola: Základní škola, Příbram VII, Bratří Čapků 279 Ludmila Kubíčková rozená Třesohlavá

Více

Dotazníky vyplnili - podle kategorií: Jak se Vám celkově líbil etapový závod SPAC?

Dotazníky vyplnili - podle kategorií: Jak se Vám celkově líbil etapový závod SPAC? Vyhodnocení dotazníku k etapovému závodu SPAC (Velká cena FORCE) Dotazník vyplnilo 53 závodníků, někteří neodpověděli na všechny otázky. Dotazníky vyplnili - podle kategorií: 16 11 9 6 4 3 2 2 A B C D

Více

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE 25. 28. 9.2017 Ač moje léto každoročně není naplněno, až na výjimku žádným programem, srpen 2017 byl, dá se říci plný. Alespoň jeho víkendy. Známý z parku Hvězda Tomáš Š., kterého

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Paramo slaví 125 let od založení společnosti

Paramo slaví 125 let od založení společnosti Paramo slaví 125 let od aložení společnosti Autor: Mogul - P, 12. 8. 2014 21:10 Značka MOGUL je s rallysportem v České republice spjata jako málokterá jiná. Jen namátkou můžeme v historii rallysportu nalét

Více

Deníček Seat Rally Český Krumlov 2005 Shacki

Deníček Seat Rally Český Krumlov 2005 Shacki Deníček Seat ally Český Krumlov 2005 Shacki Autor: Shacki, 21. 6. 2005 00:00 O tom, jaká byla ally Český Krumlov pohledem Tomáše Wanky alias Shackiho, se můžete dočíst v následující reportáži. Asi se všichni

Více

ČINOVNÍCI PROGRAM XXV. VALAŠSKÉ RALLY 2006

ČINOVNÍCI PROGRAM XXV. VALAŠSKÉ RALLY 2006 ČINOVNÍCI Sportovní komisaři Miloslav REGNER hlavní sportovní komisař MVDR. Lubomír SVOBODA sportovní komisaři Pavel NEDVĚD sportovní komisař Pozorovatelé a delegáti Ing. František ROSICKÝ bezpečnostní

Více

10. Lausitz Rally poslední kolo Lausitz Cupu

10. Lausitz Rally poslední kolo Lausitz Cupu 10. Lausitz Rally poslední kolo Lausitz Cupu Autor: Kamil Nechvilka, 29. 11. 2009 14:49 Třetí kolo Lausitz Cupu, které bylo součástí jubilejní, tedy 10. Lausitz Rally je minulostí. Připomeňme si tedy boje

Více

O expozici Pavel Kohout (2014) Vydáno v listopadu 2014 jako 2.publikace vydavatelství Vydavatel: Pavel Kohout (www.kknihy.cz)

O expozici Pavel Kohout (2014) Vydáno v listopadu 2014 jako 2.publikace vydavatelství Vydavatel: Pavel Kohout (www.kknihy.cz) O expozici Pavel Kohout (2014) Vydáno v listopadu 2014 jako 2.publikace vydavatelství Vydavatel: Pavel Kohout (www.kknihy.cz) ISBN: epub: ISBN 978-80-88061-03-8 mobi: ISBN 978-80-88061-04-5 pdf: ISBN 978-80-88061-05-2

Více

Nezávislost s obytným automobilem

Nezávislost s obytným automobilem Nezávislost s obytným automobilem Concorde Liner 56 056-60_concorde.indd Odd1:56 15.12.2009 17:52:09 Luxusní salon PhDr. Libor Daněk PhDr. Libor Daněk je ředitelem velkoobchodu s reklamními předměty. Svůj

Více

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 Již po 49. se letos konala v Bedřichově Jizerská 50. Bohužel bylo málo sněhu a musela být uzpůsobena speciální 4km trať, lépe řečeno okruh, který byl zasněžován a

Více

Tajemství ukryté v pohledech - 12. část (fotografie z Boleradic)

Tajemství ukryté v pohledech - 12. část (fotografie z Boleradic) Publikováno na Inflow.cz (http://www.inflow.cz/tajemstvi-ukryte-v-pohledech-12-cast-fotografie-zboleradic) Tajemství ukryté v pohledech - 12. část (fotografie z Boleradic) 1. 11. 2008 Marta Dnešní příspěvek

Více

Přílohy. Příloha č. 1: Hloubkový rozhovor s Matějem Stránským 1 (rozhovor)

Přílohy. Příloha č. 1: Hloubkový rozhovor s Matějem Stránským 1 (rozhovor) Přílohy Příloha č. 1: Hloubkový rozhovor s Matějem Stránským 1 (rozhovor) Matěj Stránský spolupracuje s časopisem Respekt od roku 2001. Po změně formátu se stal stálým fotografem časopisu. V následujícím

Více