ŠKOLA OBNOVY VENKOVA, O.P.S.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ŠKOLA OBNOVY VENKOVA, O.P.S."

Transkript

1 Zákon o veřejných zakázkách - nové povinnosti po novele od Zvýšení administrativní náročnosti ve fázi přípravy zadávacího řízení. Zatímco u určitého typu projektů (zejm. rozsáhlejší investiční akce) nepůjde o zásadní novum (zadavatelé většinou již dnes nechávají zpracovat odborné analýzy či jiné podklady pro investiční rozhodnutí), u některých zakázek (zejm. nekomplikované nákupy generických komodit) půjde o dodatečnou administrativní zátěž. Odůvodnění veřejné zakázky ( 156 ZVZ) Veřejný zadavatel u nadlimitní a podlimitní veřejné zakázky uveřejní na profilu zadavatele (do 3 pracovních dnů od uveřejnění oznámení o zahájení zadávacího řízení) odůvodnění: účelnosti veřejné zakázky, přiměřenosti požadavků na technické kvalifikační předpoklady, vymezení obchodních a technických podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám veřejného zadavatele, stanovení základních a dílčích hodnotících kritérií a způsobu hodnocení nabídek ve vztahu k potřebám veřejného zadavatele. Podrobnosti odůvodnění stanoví prováděcí vyhláška. Odůvodnění není nutné ve zjednodušeném podlimitním řízení a u jednacího řízení s uveřejněním podle 22 odst. 1 a 2 ZVZ a jednacího řízení bez uveřejnění. Bude velmi vhodné (praktické) logisticky propojit proces tvorby zadávací dokumentace a odůvodnění veřejné zakázky. Užitečné může být též zpracování standardizovaného formátu odůvodnění, který bude následně aplikován u všech připravovaných nadlimitních i podlimitních veřejných zakázek (nelze vyloučit, že doporučený formát vyplyne z chystané prováděcí vyhlášky, popř. jej časem vytvoří v podobě metodického doporučení

2 Mělo by dojít ke standardizaci zadávací dokumentace u veřejných zakázek na stavební práce. Novinky u zadávací dokumentace na stavební práce Podobu projektové dokumentace a výkazu výměr u stavebních zakázek i obchodní podmínky stanoví prováděcí vyhláška ( 44 odst. 4 a 46d ZVZ) technický dozor u téže stavby nesmí provádět dodavatel ani osoba s ním propojená ( 46d ZVZ) Zveřejnění zadávací dokumentace ( 48 odst. 1 ZVZ). Zadavatel je povinen zveřejnit textovou část zadávací dokumentace na svém profilu. Přezkoumání zadávací dokumentace ( 44 odst. 12 ZVZ). K zadávacím podmínkám nadlimitní veřejné zakázky zadávané veřejným zadavatelem se musí vyjádřit osoba se zvláštní způsobilostí1 ( 17 a 151a ZVZ) a osoba s odbornou způsobilostí (u nadlimitní veřejné zakázky na stavební práce). Půjde o osoby s autorizací podle zákona č. 360/1992 Sb., ve znění pozdějších předpisů Novinky v základní kvalifikaci zavedené nepřímými novelami ZVZ na počátku roku 2012: změna ustanovení 53 odst. 1 písm. a) a b) ZVZtrestní bezúhonnost prokazována také ve vztahu k samotné právnické osobě (novela č. 420/2011 Sb. s účinností od ) zaveden nový základní kvalifikační předpoklad - absence pokuty za nelegální zaměstnávání (novela č. 1/2012 Sb. účinná od ) , resp Další požadavek zvyšující odbornou i administrativní náročnost přípravy zadávacího řízení, s nímž bude třeba kalkulovat v časovém harmonogram veřejné zakázky. Výpis z trestního rejstříku právnických osob Bude hodně záležet na kvalitě připravovaných prováděcích předpisů. V praxi mohou nastat případy, kdy parametry určené vyhláškou nebudou vyhovovat potřebám dané zakázky U veřejných zakázek na stavební práce může být vyjádření osoby s odbornou způsobilostí sou částí plnění zpracovatele projektové dokumen tace Ačkoli ani jedna z uvedených novel neobsahuje přechodná ustanovení, podle společného stanoviska MMR a ÚOHS se tyto nové požadavky použijí až v zadávacích řízeních zahájených po účinnosti novel.

3 Zadavatelé přicházejí o možnost testovat ekonomickou a finanční stabilitu dodavatele. Zrušení ekonomické a finanční kvalifikace ( 55 ZVZ - zrušen) Ekonomické a finanční kvalifikační předpoklady (obrat, pojištění, údaje z účetní závěrky) nahrazeny čestným prohlášením o ekonomické a finanční způsobilosti splnit veřejnou zakázku. Nelze požadovat ISO certifikáty ( 56 ZVZ) Byla zrušena možnost požadovat po dodavatelích v rámci technické kvalifikace předložení certifikátů ISO a EMAS. Prokazování referencí ( 56 odst. 1 a 2 ZVZ) Reference (poskytnutí významných služeb a dodávek) již nebude možné prokázat čestným prohlášením. Namísto osvědčení o poskytovaných službách bude pouze možnost prokázat poskytnutí služby nebo dodávky předložením smlouvy a dokladem o realizaci Snížení limitu u veřejných zakázek malého rozsahu ( 12 ZVZ) Dojde k významnému snížení finančních limitů u veřejných zakázek malého rozsahu ("VZMR"). Od budou VZMR pouze zakázky, u kterých předpokládaná hodnota nedosáhne následujících hodnot: ,-Kč (zakázky na dodávky a služby) KČ (zakázky na stavební práce) Od pak dojde ke sjednocení prahové hodnoty VZMR u všech veřejných zakázek na Kč. resp Zvýšení formální náročnosti z pohledu dodavatelů Výrazné rozšíření okruhu veřejných zakázek, které bude třeba zadávat v režimu zákona a u nichž se bude možné domáhat nápravy pochybení zadavatele námitkami a následně návrhem na zahájení správního řízení u Ú0HS. Nemožnost požadovat prokázání ekonomických a finančních kvalifikačních předpokladů lze zčásti řešit vhodnou konstrukcí obchodních podmínek. Nemožnost požadovat prokázání certifikáty lze za určitých okolností řešit vhodnou konstrukcí obchodních podmínek. Dodavatelé by se měli snažit ve smlouvách s obchodními partnery mít klauzule umožňující předložení smluv k prokázání referencí, aniž by tím porušili smluvní závazky mlčenlivosti. Z pohledu zadavatelů lze očekávatelný nárůst administrativy řešit zavedením efektivnějších metod při nákupech určitých komodit. Jedná se např. o nákupy v rámci elektronických tržišť. Od by měla být spuštěna tzv. elektronická tržiště státní správy provozovaná pěti různými subjekty vybranými MMR v koncesním řízení. Pro ostatní zadavatele (zejména na úrovni územní samosprávy) je použití těchto tržišť zatím dobrovolné.

4 Zvýšení administrativní náročnosti u některých podlimitních veřejných zakázek na stavební práce. Zúžení možnosti použít zjednodušené podlimitní řízení ( 25 ZVZ) Ve zjednodušeném pcdlimitním řízení bude možné zadat veřejnou zakázku na stavební práce, pouze pokud její předpokládaná hodnota nepřesáhne Kč (namísto dosavadních Kč). Zavedení kategorie významných veřejných zakázek ( 16a ZVZ) Novela zavádí novou kategorii zakázek spojenou se zvláštními povinnostmi. Významné veřejné zakázky budou vymezeny na základě předpokládané hodnoty a diferencovaně dle druhu zadavatele: ČR, státní příspěvkové organizace a státem zřizované subjekty - nejméně 300 mil. Kč Územní samosprávné celky, jejich příspěvkové organizace a jimi zřizované právnické osoby - nejméně 50 mil. Kč Lhůty pro doručení žádostí o účast a pro podání nabídek se u těchto zakázek prodlužují o polovinu. ( 39 odst. 4 ZVZ) Do hodnotící komise u těchto zakázek (realizovaných státem nebo jeho podřízenými organizacemi) bude povinně nalosována osoba z nově zavedeného seznamu hodnotitelů ( 74 odst. 6 ZVZ). (Pozn.: toto opatření platí až od ). Podmínkou zahájení zadávacího řízení je schválení odůvodnění veřejné zakázky příslušným orgánem (vláda, zastupitelstvo, zřizovatel). ( 156 ZVZ) resp Zvýšení administrativní náročnosti u této kategorie zakázek a prodloužení délky zadávacího řízení (vzhledem k nutnosti zpracování odůvodnění, schvalovacím procedurám i prodloužení zákonných lhůt). Zadavatelé by měly veškeré nově zavedené povinnosti zapracovat do časového harmonogramu chystaného zadávacího řízení. Samotné zpracování odůvodnění a s ním spojená schvalovací procedura nebude v řadě případů znamenat zásadní změnu, neboť u zakázek tohoto rozsahu zadavatelé zpravidla i dnes nechají zpracovat ekonomické posouzení záměru, které je schvalováno příslušným orgánem. Zadavatelé na centrální úrovni by perspektivně (tj. od ) měli počítat s náročnější logistikou při obsazování hodnotících komisí u významných veřejných zakázek a měli by tento proces náležitě zohlednit v časovém harmonogramu zadávacího řízení.

5 Povinnost zrušit zadávací řízení v případě jediné nabídky ( 71 odst. 7 a 84 ZVZ) Zavádí se obecné pravidlo, že veřejnou zakázku nebude - až na výjimky - možné zadat v případě jediné nabídky. Zadavatel je povinen bezodkladně zrušit zadávací řízení, pokud obdržel pouze jednu nabídku nebo po posouzení kvalifikace a nabídek zbyla k hodnocení pouze jedna nabídka. ( 84 ZVZ) Pokud zadavatel obdrží ve lhůtě pro podání nabídek pouze jednu nabídku, obálka se neotevírá. ( 71 odst. 7 ZVZ) Novinky v postupu při otevírání obálek ( 71 ZVZ) Otevírání obálek musí být zahájeno ihned po uplynutí lhůty pro podání nabídek. Při otevírání obálek se kromě nabídkových cen přítomným dodavatelům budou povinně sdělovat též informace o údajích z nabídek odpovídající číselně vyjádřitelným dílčím hodnotícím kritériím (délka záruční lhůty, doba plnění atd.). Zakázaná hodnotící kritéria ( 78 odst. 4 ZVZ) Dílčím hodnotícím kritériem již nebudou moci být smluvní podmínky, jejichž účelem je zajištění povinností dodavatele, nebo platební podmínky. U řady plnění, kde je na trhu objektivně úzký okruh dodavatelů, bude existovat značné riziko, že zadávací řízení bude muset být nakonec zrušeno. Tento stav přitom může nastat i opakovaně. Zadavatelé již nebudou moci hodnotit např. výši smluvních pokut nebo výši bankovních záruk za řádné plnění díla Ale zůstává stále 5 dní lhůta pro podání námitek proti zadávací dokumentaci V určitých případech může být zadavatel postaven do neřešitelné situace. Tam, kde na trhu objektivně existuje jediný dodavatel, je třeba pečlivě posoudit, zda není prostor pro použití jednacího řízení bez uveřejnění (to však lze použít jen za splnění poměrně striktních zákonných podmínek). Veškeré tyto situace je tedy třeba velmi pečlivě zvažovat s ohledem na specifika dané zakázky. Vymezení lhůty, v níž má proběhnout otevírání obálek ("ihned"), může přinést značnou nejistotu. Do vytvoření ustálené rozhodovací praxe lze doporučit provést otevírání obálek ještě v den, kdy skončí lhůta pro podání nabídek.

6 Zadavatelé by perspektivně měli počítat s náročnější logistikou při obsazování hodnotících komisí a měli by tento proces náležitě zohlednit v časovém harmonogramu zadávacího řízení. Jedná se o jedno z opatření podporující rozšíření elektronického zadávání - elektronickou aukci. Nové požadavky na složení hodnotící komise ( 74 ZVZ) Členem hodnotící komise u jakékoli nadlimitní veřejné zakázky bude muset být tzv. osoba se zvláštní způsobilostí a u nadlimitních veřejných zakázek na stavební práce rovněž osoba s odbornou způsobilostí podle zvláštního právního předpisu. ( 74 odst. 5 ZVZ) U významných veřejných zakázek zadávaných veřejným zadavatelem na centrální úrovni bude muset mít hodnotící komise nejméně 9 členů. Bude-li to odůvodněno předmětem veřejné zakázky, nejméně dvě třetiny členů hodnotící komise má mít příslušnou odbornost ve vztahu k předmětu veřejné zakázky. Do hodnotící komise navrhne příslušné ministerstvo dva členy a dva náhradníky ze seznamu hodnotitelů podle 74a ZVZ. Zadavatel z navržených osob vylosuje člena a náhradníka. Hodnotící komisi ustanoví vláda. ( 74 odst. 6 ZVZ) U zadavatelů, kteří často zadávají nadlimitní veřejné zakázky, může být vhodné určit více osob se zvláštní způsobilostí a tyto nechat absolvovat školící program MMR. Naopak podřízené organizace budou pravděpodobně využívat pro tento účel proškolené zaměstnance svých zřizovatelů. Povinnost použít při hodnocení elektronickou aukci Při zadání veřejné zakázky na dodávky zboží vymeze-ného prováděcím právním předpisem budou veřejní zadavatelé povinni použít elektronickou aukci. Patrně spotřební materiál

7 Uveřejňování smluv, konečné ceny a skutečný počet subdodavatelů ( 147a ZVZ) Veřejný zadavatel bude povinen uveřejňovat na svém profilu: 1. smlouvu uzavřenou na veřejnou zakázku včetně všech jejích změn a dodatků (nevztahuje se na VZMR do Kč), 2. výši skutečně uhrazené ceny za plnění veřejné za-kázky (nevztahuje se na VZMR), Zvýšení transparentnosti a do značné míry i veřejného dohledu" nad zadáváním veřejných zakázek. Je otázkou, do jaké míry budou takto publikované informace dále využívány (např. ke stíhání neoprávněných víceprací atd.). 3. seznam subdodavatelů dodavatele veřejné zakázky Povinné předběžné oznámení nadlimitních a podlimitních veřejných zakázek ( 86 ZVZ) Veřejný zadavatel bude u všech zakázek (kromě zjednodušeného podlimitního řízení a jednacích řízení) povinně 30 dní předem odesílat k uveřejnění předběžné oznámení, které bude obsahovat i odůvodnění nutnosti realizace zakázky. ( 86 odst. 1 ZVZ) Eliminuje se možnost do poslední chvíle" utajených zadání, v nichž byl vzhledem k nedostatečně dlouhé lhůtě na přípravu nabídky schopen nabídku podat pouze předem určený uchazeč. Možnost zkracovat lhůty bude u veřejných zadavatelů výrazně redukována. ( 40 ZVZ)

8 Povinnost zveřejnit seznam subdodavatelů znamená další administrativní povinnost zadavatele v souvislosti s veřejnou zakázkou. Podklady pro zveřejnění (tedy seznam subdodavatelů včetně informací o akcionářské struktuře) je povinen vypracovat a předat zadavateli dodavatel. Rozkrývání majetkové struktury dodavatele a subdodavatelů ( 68,147a ZVZ) Požadavky týkající se statutárních orgánů a akcionářské struktury vypuštěny ze základních kvalifikačních předpokladů. ( 53 ZVZ) Součástí nabídky musí být seznam statutárních orgánů nebo členů statutárních orgánů, kteří v posledních 3 letech působili u zadavatele a aktuální seznam vlastníků akcií, jejichž souhrnná jmenovitá hodnota přesahuje 10 % základního kapitálu. ( 68 odst. 3 ZVZ) Vedle toho novela zavádí nově povinnost zadavatele zveřejňovat na svém profilu seznam subdodavatelů, kteří se reálně podíleli na plnění veřejné zakázky v rozsahu převyšujícím podíl stanovený v zákoně (10%, resp. 5% u významných veřejných zakázek). Má-li subdodavatel formu akciové společnosti, musí zadavateli přiložit seznam vlastníků akcií, jejichž souhrnná jmenovitá hodnota přesahuje 10 % základního kapitálu. ( 147a ZVZ) Zrušeni možnosti omezovat počet zájemců ( 61 a 66 ZVZ). Byla zrušena možnost omezovat počet zájemců ve vícekolových zadávacích řízeních (užším řízení, jednacím řízení s uveřejněním a soutěžním dialogu), a to jak na základě objektivních kritérií, tak i losováním. Prakticky pro ně tímto pozbude významu užší řízení. Nesplnění povinnosti dodavatele předložit seznam subdodavatelů zadavateli ke zveřejnění bude správním deliktem podle 120a ZVZ. Někteří zadavatelé mohou na tuto změnu reagovat tím, že budou přísněji nastavovat kvalifikační předpoklady. Tato cesta je však velmi problematická

9 Stanovení maximální hodnoty referenční stavby u stavebních prací ( 56 odst. 5 ZVZ) Zákon nově stanoví, že požadovaný rozsah stavebních prací nesmí u jednotlivé položky v seznamu staveb ních prací překračovat 50 % předpokládané hodnoty zakázky. Zákon zde stanoví maximální prahovou hodnotu referenční veřejné zakázky. Dává tím zadavatelům určité vodít ko pro adekvátní nastavení kvalifikace

Co přinese tzv. transparentní novela zákona o veřejných zakázkách?

Co přinese tzv. transparentní novela zákona o veřejných zakázkách? Co přinese tzv. transparentní novela zákona o veřejných zakázkách? Mgr. Pavlína Bánová, advokát Advokátní kancelář Jansta, Kostka spol. s r.o. Praha 25. dubna 2012 Účinnost a účel novely od 1.4.2012 od

Více

NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH

NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Poslanecká sněmovna přijala dlouho očekávanou novelu zákona o veřejných zakázkách obsahující řadu zásadních změn zákona. Novela přináší nejen zvýšení transparentnosti

Více

Změny v zadávání veřejných zakázek k

Změny v zadávání veřejných zakázek k Změny v zadávání veřejných zakázek k 1.4.2012 Václava Kotrbová, 19. 4. 2012 Snížení limitů pro postup podle ZVZ Dodávky a služby od 1 mil. Kč Stavební práce od 3 mil. Kč (od 1 mil. Kč od 1.1.2014) 12 2

Více

Novela zákona o veřejných zakázkách od

Novela zákona o veřejných zakázkách od Novela zákona o veřejných zakázkách od 1.4.2012 Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky schválila dne 31.1.2012 novelu zákona o veřejných zakázkách ve znění, v jakém ji schválila ve třetím čtení,

Více

Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění Transparentnosti Zákazu diskriminace Rovného zacházení

Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění Transparentnosti Zákazu diskriminace Rovného zacházení Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění 6 zákona zásada Transparentnosti zásada Zákazu diskriminace zásada Rovného zacházení ZÁKON Č. 179/2010 SB. 141 pozměňovacích bodů novelizuje

Více

Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt:

Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: Školení Novela zákona o veřejných zakázkách č. 55/2012 Sb. Změny v zadávání VZ podle ZVZ po novele Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz Dne 28. 3. 2012 Inovace a modernizace

Více

Zadávací řízení krok za krokem

Zadávací řízení krok za krokem Zadávací řízení krok za krokem Mgr. Hana Borošová Mgr. Petra Dvořáková www.portal-vz.cz leden 2013 Obsah předmět veřejné zakázky druhy zadávacích řízení popis postupu v otevřeném řízení zjednodušené podlimitní

Více

Zadávací řízení krok za krokem

Zadávací řízení krok za krokem Zadávací řízení krok za krokem Mgr. Hana Borošová Mgr. Markéta Adámková www.portal-vz.cz srpen 2012 Obsah předmět veřejné zakázky druhy zadávacích řízení popis postupu v otevřeném řízení zjednodušené podlimitní

Více

Budoucnost zákona o veřejných zakázkách

Budoucnost zákona o veřejných zakázkách Budoucnost zákona o veřejných zakázkách MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Účel regulace Vybrat ekonomicky nejvýhodnější nabídku Soukromoprávní úprava kontraktačního procesu Zajistit transparentní

Více

Zadávací řízení krok za krokem

Zadávací řízení krok za krokem Zadávací řízení krok za krokem Mgr. Markéta Adámková Mgr. Hana Borošová www.portal-vz.cz říjen 2012 Obsah předmět veřejné zakázky druhy zadávacích řízení popis postupu v otevřeném řízení zjednodušené podlimitní

Více

Transparentní novela zákona o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.

Transparentní novela zákona o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb. Transparentní novela zákona o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb. JUDr. Alena Vačkářová Statutární město Olomouc CÍLE Boj proti korupci Transparentnost Omezení diskriminace Odstranění nejasností Podněty

Více

Elektronická tržiště v české legislativě z pohledu zadavatele

Elektronická tržiště v české legislativě z pohledu zadavatele Elektronická tržiště v české legislativě z pohledu zadavatele JUDr. Daniel Weinhold, Ph. D. 23. února 2012 Aktuální úprava resortního centralizovaného zadávání veřejných zakázek v ČR Usnesení vlády č.

Více

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY PO NOVELIZACÍCH

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY PO NOVELIZACÍCH VEŘEJNÉ ZAKÁZKY PO NOVELIZACÍCH Mgr. Tomáš Kruták 17. května 2012 Aktuální legislativní změny v oblasti veřejného zadávání Velká ( transparenční nebo též protikorupční ) novela ZVZ: Definitivně schválena

Více

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ OPR DLE

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ OPR DLE SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ OPR DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Dle tohoto Seznamu dokumentace ze zadávacího řízení předloží žadatel u doporučených Žádostí o podporu do 2

Více

Zadávání veřejných zakázek Dobrá a špatná praxe

Zadávání veřejných zakázek Dobrá a špatná praxe Zadávání veřejných zakázek Dobrá a špatná praxe Postup před zahájením veřejné zakázky Příprava veřejné zakázky 1. určit zda se jedná o veřejnou zakázku ( 7 ZVZ) 2. stanovit předpokládanou hodnotu veřejné

Více

SMĚRNICE Olomouckého kraje

SMĚRNICE Olomouckého kraje SMĚRNICE Olomouckého kraje ze dne 16. 6. 2016 č. 2/2016 kterou se vydává Postup pro zadávání veřejných zakázek Olomouckého kraje Rada Olomouckého kraje vydává svým usnesením č. UR/98/16/2016 ze dne 16.

Více

SEZNAM DOKUMENTACE K ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV DLE ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH. Po novele zákona z 1.4.2012,

SEZNAM DOKUMENTACE K ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV DLE ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH. Po novele zákona z 1.4.2012, SEZNAM DOUMENTACE ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV DLE ZÁONA O VEŘEJNÝCH ZAÁZÁCH Po novele zákona z 1.4.2012, který obdrží příjemce dotace při podpisu Dohody dle bodu Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace Obecné

Více

Tabulky postihů za porušení pravidel zadávání veřejných zakázek

Tabulky postihů za porušení pravidel zadávání veřejných zakázek Příloha č. 3 k Rozhodnutí o poskytnutí Tabulky postihů za porušení pravidel zadávání veřejných zakázek Postihy v případech, že již byla žadateli vyplacena část. Postihy stanovené v této příloze budou používány

Více

SEZNAM DOKUMENTACE K ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV ZE ZADÁVACÍCH ŘÍZENÍ DLE ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH. Po novele zákona z 1.4.2012,

SEZNAM DOKUMENTACE K ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV ZE ZADÁVACÍCH ŘÍZENÍ DLE ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH. Po novele zákona z 1.4.2012, SEZNAM DOUMENTACE ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV ZE ZADÁVACÍCH ŘÍZENÍ DLE ZÁONA O VEŘEJNÝCH ZAÁZÁCH Po novele zákona z 1.4.2012, který obdrží příjemce dotace při podpisu Dohody dle bodu Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem

Více

Novela zákona o veřejných zakázkách

Novela zákona o veřejných zakázkách Novela zákona o veřejných zakázkách Mgr. Štěpán Mátl odbor veřejných zakázek a centrálních nákupů oddělení metodiky a koordinace veřejných zakázek (Solenice) říjen 2012 Obsah školení 1. Úvod 2. 15 dosavadních

Více

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ PRV DLE

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ PRV DLE SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ PRV DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Dle tohoto Seznamu dokumentace ze zadávacího řízení předloží žadatel v termínu 31. 32. týdne od ukončení příjmu

Více

Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ )

Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Poslední novela zákon č. 40/2015 Sb. (účinná od 6. 3. 2015) Prováděcí předpisy k ZVZ Nařízení vlády č. 77/2008

Více

Seminář pro žadatele k IROP

Seminář pro žadatele k IROP Seminář pro žadatele k IROP Veřejné zakázky ve vazbě na specifický cíl 2.1 (29. a 30. výzva) 07.06.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - pravidla Pravidla zadávání veřejných zakázek

Více

OBSAH. Předmluva...XI. Seznam použitých zkratek... XIV. Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách... 17

OBSAH. Předmluva...XI. Seznam použitých zkratek... XIV. Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách... 17 OBSAH Předmluva.............................................................XI Seznam použitých zkratek................................................ XIV Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.................................

Více

Problematika zveřejňování veřejných zakázek. JUDr. Daniel Weinhold, Ph.D.

Problematika zveřejňování veřejných zakázek. JUDr. Daniel Weinhold, Ph.D. Problematika zveřejňování veřejných zakázek JUDr. Daniel Weinhold, Ph.D. Obsah Uveřejňování a zveřejňování Veřejné zakázky malého rozsahu Aktualizace metody výběru vítězné nabídky Zveřejňování vlastnické

Více

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ PRV DLE

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ PRV DLE SEZNAM DOUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ PRV DLE ZÁONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAÁZÁCH PO NOVELE ZÁONA Z 6.3.2015 Od 6.3.2015 vstoupila v účinnost novela zákona O veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.

Více

Novela zákona o veřejných zakázkách. Mgr. Petr Adámek. vedoucí oddělení legislativního a právního Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Novela zákona o veřejných zakázkách. Mgr. Petr Adámek. vedoucí oddělení legislativního a právního Krajský úřad Královéhradeckého kraje Novela zákona o veřejných zakázkách Mgr. Petr Adámek vedoucí oddělení legislativního a právního Krajský úřad Královéhradeckého kraje padamek@kr-kralovehradecky.cz Tel. 495 817 199 Mob.: 736 521 873 Zákon

Více

ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK transparentní novela - zákon č. 55/2012 Sb. Mgr. Markéta Adámková Ing. Mgr. Radek Vršecký, Ph.D. Cíle transparentní novely boj proti korupci transparentnost omezení diskriminace

Více

Newsletter 2/2014 ÚNOR 2014

Newsletter 2/2014 ÚNOR 2014 Newsletter 2/2014 ÚNOR 2014 Obsah Zadávání veřejných zakázek od 1. 1. 2014... 3 NEWSLETTER 2/2014 2/6 Zadávání veřejných zakázek od 1. 1. 2014 Technická novela zákona o veřejných zakázkách a vliv nového

Více

ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK transparentní novela - zákon č. 55/2012 Sb. Mgr. Markéta Adámková Mgr. Hana Borošová Cíle transparentní novely boj proti korupci transparentnost omezení diskriminace odstranění

Více

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ PRV DLE

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ PRV DLE SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ PRV DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Dle tohoto Seznamu dokumentace ze zadávacího řízení předloží žadatel v termínu stanoveném Pravidly ke kontrole

Více

Zákon o veřejných zakázkách po transparenční novele z.č. 55/2012 Sb.

Zákon o veřejných zakázkách po transparenční novele z.č. 55/2012 Sb. Zákon o veřejných zakázkách po transparenční novele z.č. 55/2012 Sb. Právní předpisy dopadající na zadávání veřejných zakázek v OP VK Směrnice ES (2004/18/ES, 2004/17/ES) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

Město Milovice. SMĚRNICE č. 2/2014. Pro zadávání veřejných zakázek městem Milovice a jeho příspěvkovými organizacemi

Město Milovice. SMĚRNICE č. 2/2014. Pro zadávání veřejných zakázek městem Milovice a jeho příspěvkovými organizacemi Město Milovice SMĚRNICE č. 2/2014 Pro zadávání veřejných zakázek městem Milovice a jeho příspěvkovými organizacemi vydaná v návaznosti na příslušná ustanovení zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Seminář pro žadatele k 19. výzvě IROP Technika pro integrovaný záchranný systém" Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele k 19. výzvě IROP Technika pro integrovaný záchranný systém Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 19. výzvě IROP Technika pro integrovaný záchranný systém" Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Jan Kostovič (kostovic@crr.cz) 10.03.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání

Více

K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, příspěvková organizace kraje

K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, příspěvková organizace kraje ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE DODÁVKA OSOBNÍCH OCHRANNÝCH PRACOVNÍCH POMŮCEK PRO ROKY 2016-2018 I. VEŘEJNÝ ZADAVATEL Název Sídlo Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, příspěvková organizace

Více

Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Helena Mertová 9. 11.2. 2016 Základní pravidla Pokud příjemce podpory realizuje projekt prostřednictvím zakázky na

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU Zadavatel: Se sídlem: Zastoupený: IČ: Město Slušovice nám. Svobody 25, 763 15 Slušovice Ing. Petr Hradecký, starosta 00284475 všem dodavatelům IČ:, DIČ: Ve Slušovicích dne.. 31 7 2013 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

Více

Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina

Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina Rada kraje Vysočina Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina ze dne 22. 9. 2009 č. 08/09 Čl. 1 Předmět

Více

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Z POHLEDU UCHAZEČE

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Z POHLEDU UCHAZEČE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Z POHLEDU UCHAZEČE Jiří Horník Podpora podnikání v česko-polském pohraničí, 28. března 2012, Ostrava Co očekávat? Které předpisy mě musí zajímat? Jak se dozvím o veřejné zakázce? Co se

Více

Seminář pro žadatele k 56. a 57. výzvě IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele k 56. a 57. výzvě IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 56. a 57. výzvě IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek 04.10.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou

Více

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ OP RYBÁŘSTVÍ DLE ZÁKONA č. 137/2006 Sb., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH. Po novele zákona z 1. 1.

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ OP RYBÁŘSTVÍ DLE ZÁKONA č. 137/2006 Sb., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH. Po novele zákona z 1. 1. SEZNAM DOUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ OP RYBÁŘSTVÍ DLE ZÁONA č. 137/2006 Sb., O VEŘEJNÝCH ZAÁZÁCH Po novele zákona z 1. 1. 2014 (uvedenou dokumentaci přikládá příjemce dotace k žádosti o proplacení) 1.

Více

Seminář pro žadatele k IROP

Seminář pro žadatele k IROP Seminář pro žadatele k IROP Veřejné zakázky ve vazbě na specifický cíl 2.1 (34. a 35. výzva) 27.06.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - pravidla Pravidla zadávání veřejných zakázek

Více

Připravovaná novela zákona o veřejných zakázkách

Připravovaná novela zákona o veřejných zakázkách Připravovaná novela zákona o veřejných zakázkách Ministerstvo pro místní rozvoj jako gestor zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, (dále jen ZVZ ) neusíná na vavřínech a po velké novele z 15.9.2010

Více

Pojem veřejná zakázka je přesně vymezen v 7 Zákona, jak bylo uvedeno výše, jako zakázka realizovaná vždy na základě písemné smlouvy s jedním nebo

Pojem veřejná zakázka je přesně vymezen v 7 Zákona, jak bylo uvedeno výše, jako zakázka realizovaná vždy na základě písemné smlouvy s jedním nebo Veřejné zakázky aneb o čem je nový zákon č. 137/2006 Mgr. Bc. David Póč Katedra veřejné ekonomie David.Poc@econ.muni.cz Nový zákon č. 137/2006 Sb. Nahrazení zákona č. 40/ 2004 Sb. Nabytí účinnosti 1. července

Více

Seminář pro žadatele k IROP

Seminář pro žadatele k IROP Seminář pro žadatele k IROP Veřejné zakázky ve vazbě na specifický cíl 1.2 (24. výzva) 06.04.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - pravidla Pravidla zadávání veřejných zakázek

Více

OLOMOUCKÝ KRAJ. Krajský úřad Olomouckého kraje. Vnitřní předpis

OLOMOUCKÝ KRAJ. Krajský úřad Olomouckého kraje. Vnitřní předpis OLOMOUCKÝ KRAJ Krajský úřad Olomouckého kraje Vnitřní předpis který upravuje úkoly Krajského úřadu Olomouckého kraje stanovené ve Směrnici Rady Olomouckého kraje č. 1/2018 Postup pro zadávání veřejných

Více

ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK transparentní novela zákona Martin Čech Ministerstvo pro místní rozvoj 1 boj proti korupci transparentnost omezení diskriminace odstranění nejasností podněty reálné praxe podněty

Více

Zákon o zadávání veřejných zakázek

Zákon o zadávání veřejných zakázek Zákon o zadávání veřejných zakázek Nová právní úprava hlavní změny v novém zákoně Změna terminologie Základní postupy v rámci zadávacího řízení Lhůty Průběh zadávacího řízení Kvalifikace a hodnocení Uzavření

Více

Město Železný Brod Vnitřní směrnice č. 1/2015 Zásady a postupy pro zadávání zakázek a veřejných zakázek

Město Železný Brod Vnitřní směrnice č. 1/2015 Zásady a postupy pro zadávání zakázek a veřejných zakázek Město Železný Brod Vnitřní směrnice č. 1/2015 Zásady a postupy pro zadávání zakázek a veřejných zakázek Článek I. Základní ustanovení 1. Postupy při zadávání veřejných zakázek a soutěž o návrh jsou upraveny

Více

Zadávání a kontrola veřejných zakázek. Mgr. Barbora Dedková

Zadávání a kontrola veřejných zakázek. Mgr. Barbora Dedková Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková 5. 4. 2017 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č.

Více

Lenka Melounová Státní fond životního prostředí ČR Odbor ochrany přírody a odpadů E-mail: lenka.melounova@sfzp.cz

Lenka Melounová Státní fond životního prostředí ČR Odbor ochrany přírody a odpadů E-mail: lenka.melounova@sfzp.cz Schválením žádosti projekt nekončí aneb zkušenosti s administrací zadávacích řízení projektů v OPŽP, oblast podpory 4.2 Lenka Melounová Státní fond životního prostředí ČR Odbor ochrany přírody a odpadů

Více

Seminář pro žadatele k IROP

Seminář pro žadatele k IROP Seminář pro žadatele k IROP Veřejné zakázky ve vazbě na specifické cíle 1.2 a 1.3 18.01.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - pravidla Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace ve zjednodušeném podlimitním řízení

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace ve zjednodušeném podlimitním řízení Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace ve zjednodušeném podlimitním řízení Zadavatel Úřední název zadavatele: MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ IČO: 00020478 Sídlo/místo podnikání: Těšnov 65/17 11000

Více

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ PRV DLE

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ PRV DLE SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ PRV DLE ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Dle tohoto Seznamu dokumentace ze zadávacího řízení předloží žadatel v termínu stanoveném Pravidly ke

Více

Veřejné zakázky. Změny v oblasti veřejných zakázek

Veřejné zakázky. Změny v oblasti veřejných zakázek Veřejné zakázky Změny v oblasti veřejných zakázek Obsah semináře 1. Právní prostředí aktuální a plánované změny 2. Úvod do problematiky základní pojmy 3. Podrobný popis plánovaných změn 4. Diskuze Právní

Více

SMĚRNICE K ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

SMĚRNICE K ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU OBEC OBŘÍSTVÍ Obříství 40, 277 42 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- SMĚRNICE K ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Směrnice

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K VÝZVĚ IROP č. 56 a č. 57:

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K VÝZVĚ IROP č. 56 a č. 57: SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K VÝZVĚ IROP č. 56 a č. 57: INFRASTRUKTURA PRO ZÁJMOVÉ, NEFORMÁLNÍ A CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ZADÁVÁNÍ A KONTROLA VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Mgr. Lukáš Holub 07. 11. 2016 2 Zadávání veřejných

Více

SEMINÁŘ IROP ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II" ZADÁVÁNÍ A KONTROLA VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

SEMINÁŘ IROP ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II ZADÁVÁNÍ A KONTROLA VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK SEMINÁŘ IROP ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II" ZADÁVÁNÍ A KONTROLA VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Mgr. Lukáš Holub Mgr. Lenka Haraštová 24. 4. 2017 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy

Více

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ OPR DLE ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ OPR DLE ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ OPR DLE ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Dle tohoto Seznamu dokumentace ze zadávacího řízení předloží žadatel u doporučených Žádostí o podporu

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace ve zjednodušeném podlimitním řízení

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace ve zjednodušeném podlimitním řízení Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace ve zjednodušeném podlimitním řízení Zadavatel Úřední název zadavatele: Státní zemědělská a potravinářská inspekce IČO: 75014149 Sídlo/místo podnikání:

Více

Seminář pro žadatele k 79. a 80. výzvě IROP Sociální bydlení (pro sociálně vyloučené lokality) II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele k 79. a 80. výzvě IROP Sociální bydlení (pro sociálně vyloučené lokality) II. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 79. a 80. výzvě IROP Sociální bydlení (pro sociálně vyloučené lokality) II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16.5.2018 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek

Více

Rozšíření použití elektronických nástrojů

Rozšíření použití elektronických nástrojů KAPITOLA 1 Rozšíření použití elektronických nástrojů 1.1 Úvod Tato kniha záměrně začíná kapitolou o rozšíření použití elektronických nástrojů, a nikoliv komentářem vlastních ustanovení zákona o veřejných

Více

Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Helena Mertová Listopad 2016 Základní pravidla Pokud příjemce podpory realizuje projekt prostřednictvím zakázky na dodání zboží, poskytnutí

Více

Zadávání a kontrola veřejných zakázek. Mgr. Barbora Dedková

Zadávání a kontrola veřejných zakázek. Mgr. Barbora Dedková Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková 6. 2. 2018 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č.

Více

Elektronické nástroje a uveřejňování informací

Elektronické nástroje a uveřejňování informací Elektronické nástroje a uveřejňování informací při zadávání veřejných zakázek po 1. 4. 2012 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. Eva Vízdalová Konference e-government 20:10, Mikulov, 5. 9. 2012 Obsah

Více

Seminář pro žadatele k IROP

Seminář pro žadatele k IROP Seminář pro žadatele k IROP Veřejné zakázky ve vazbě na specifický cíl 2.4 (32. a 33. výzva) 17.06.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - pravidla Pravidla zadávání veřejných zakázek

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE textová část. Dodávka a montáž nábytku do výdejny jídel 2013/0180

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE textová část. Dodávka a montáž nábytku do výdejny jídel 2013/0180 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE textová část k podlimitní veřejné zakázce ve smyslu ust. 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon), na zakázku: Dodávka a montáž nábytku do výdejny jídel 2013/0180

Více

Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina

Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina Rada kraje Vysočina Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina ze dne 27. 6. 2006 č. 7/06 Čl. 1 Předmět

Více

Seminář pro žadatele k IROP

Seminář pro žadatele k IROP Seminář pro žadatele k IROP Veřejné zakázky ve vazbě na specifický cíl 3.2 (26. a 28. výzva) 23.05.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - pravidla Pravidla zadávání veřejných zakázek

Více

Veřejné zakázky hlavní pochybení. Mgr. Hana Borošová Mgr. Markéta Adámková

Veřejné zakázky hlavní pochybení. Mgr. Hana Borošová Mgr. Markéta Adámková Veřejné zakázky hlavní pochybení Mgr. Hana Borošová Mgr. Markéta Adámková Obsah základní informace chyby před zahájením příprav zadávacího řízení chyby při přípravě zadávací dokumentace chyby ve fázi po

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku Administrace a organizace zadávacích řízení

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku Administrace a organizace zadávacích řízení ÚMČ Praha 11 Odbor správy majetku P O P T Á V K O V Ý L I S T Výtisk č. 1 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku Administrace a organizace zadávacích řízení Veřejná zakázka malého rozsahu zadávaná

Více

Návrh. ZÁKON ze dne., Čl. I

Návrh. ZÁKON ze dne., Čl. I Návrh III ZÁKON ze dne., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

Rámcová smlouva na dodávky multifunkčních tiskových zařízení (kopírovací stroje a multifunkční tiskárny) pro rok 2013

Rámcová smlouva na dodávky multifunkčních tiskových zařízení (kopírovací stroje a multifunkční tiskárny) pro rok 2013 Č.j.: MV-48025-7/VZ-2012 Praha 18.10.2012 Počet listů:8 Přílohy: 2/31 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dále jen ZD ) ČESKÁ REPUBLIKA - MINISTERSTVO VNITRA Nad Štolou 936/3, 170 34 Praha 7 IČ: 00007064, DIČ:CZ00007064

Více

Obec Bušanovice. Pravidla. pro zadávání veřejných zakázek

Obec Bušanovice. Pravidla. pro zadávání veřejných zakázek Obec Bušanovice Pravidla pro zadávání veřejných zakázek do 2 000 000 Kč bez DPH na dodávky a služby a do 6 000 000 Kč bez DPH na stavební práce v podmínkách obce Bušanovice Znění pravidel bylo schváleno

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu pro Obec Kyje

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu pro Obec Kyje Čl. 1 Obecná ustanovení Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu pro Obec Kyje 1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12 odst.

Více

Směrnice obce Malešovice č. 5/2012

Směrnice obce Malešovice č. 5/2012 Směrnice obce Malešovice č. 5/2012 SMĚRNICE K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM Směrnice nabývá účinnosti: 01. 04. 2012 Stránka 1 z 7 1. Předmět úpravy 1.1. Ustanovení této směrnice upravuje jednotlivé kroky postup při

Více

Podrobná anotace kurzu

Podrobná anotace kurzu Podrobná anotace kurzu Název kurzu: Bezchybné zadávání veřejných zakázek dle Zákona o zadávání veřejných zakázek dvoudenní intenzivní kurz Praktický seminář s rozšířenou možností konzultací k zadávacím

Více

POVINNOST ZADAVATELŮ ZADÁVAT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY POSTUPEM DLE ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH A NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ PŘI JEJICH ZADÁVÁNÍ

POVINNOST ZADAVATELŮ ZADÁVAT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY POSTUPEM DLE ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH A NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ PŘI JEJICH ZADÁVÁNÍ POVINNOST ZADAVATELŮ ZADÁVAT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY POSTUPEM DLE ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH A NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ PŘI JEJICH ZADÁVÁNÍ Mgr. Markéta Dlouhá Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Harmonogram prezentace

Více

ZÁKLADNÍ POSTUPY PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK. Pavel Herman Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

ZÁKLADNÍ POSTUPY PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK. Pavel Herman Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ZÁKLADNÍ POSTUPY PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Pavel Herman Úřad pro ochranu hospodářské soutěže http://www.compet.cz 1 Veřejná zakázka - 7 zadavatel úplatná smlouva na: dodávky služby stavební práce

Více

Proces kontroly zakázek v projektech (zadávání a kontrola veřejných zakázek)

Proces kontroly zakázek v projektech (zadávání a kontrola veřejných zakázek) Proces kontroly zakázek v projektech (zadávání a kontrola veřejných zakázek) Ing. Kateřina Kouřimská Seminář IROP Administrace projektů ve fázi realizace Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina Krajský úřad

Více

NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH

NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Obecný přístup k novému zákonu princip obecné regulace, zákon není návod východiskem směrnice, věcný záměr, výsledky konzultací od obecné části ke speciálním odpovědnost

Více

Zadávací řízení v projektech spolufinancovaných ze zdrojů EU. Ing. Klára Štrausová Odbor ochrany vod, projektový manažer

Zadávací řízení v projektech spolufinancovaných ze zdrojů EU. Ing. Klára Štrausová Odbor ochrany vod, projektový manažer Zadávací řízení v projektech spolufinancovaných ze zdrojů EU Ing. Klára Štrausová Odbor ochrany vod, projektový manažer Pravidla pro žadatele Veřejné zakázky Veřejné zakázky v OPŽP Projektový cyklus kontroly

Více

Veřejné zakázky Transparentní novela zákona. Rozvoj ve všech oblastech. www.mmr.cz

Veřejné zakázky Transparentní novela zákona. Rozvoj ve všech oblastech. www.mmr.cz Veřejné zakázky Transparentní novela zákona Rozvoj ve všech oblastech www.mmr.cz Zpracovalo: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, 2012 Obsah 1. Úvod 3 2. TRANSPARENTNÍ NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH

Více

PREZENTACE SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE V RÁMCI VÝZEV MAS ŠUMAVSKO

PREZENTACE SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE V RÁMCI VÝZEV MAS ŠUMAVSKO PREZENTACE SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE V RÁMCI VÝZEV MAS ŠUMAVSKO Podklady z Centra pro regionální rozvoj ČR 24. května 2018 Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Petr Bouška 24. května 2018 3 Zadávání veřejných

Více

Směrnice č. 12/2017 o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu

Směrnice č. 12/2017 o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Obec: Nemojov Dolní Nemojov 13 544 61 Nemojov IČ: 00278165 DIČ: CZ00278165, Směrnici zpracovala: Lenka Kněžourová Směrnici schválilo zastupitelstvo obce dne: 29.9.2017 Datum zpracování: 20.9.2017 Směrnice

Více

SMĚRNICE K ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

SMĚRNICE K ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Obec Věžná Směrnici zpracovala: Jana Vrbková Směrnici schválilo zastupitelstvo obce dne... usnesením číslo... Datum zpracování: 5.2.2018 SMĚRNICE K ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Směrnice upravuje

Více

Obecný úvod k zadávání VZ povinnost řídit se ZVZ. Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz

Obecný úvod k zadávání VZ povinnost řídit se ZVZ. Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz Školení Novela zákona o veřejných zakázkách č. 55/2012 Sb. Obecný úvod k zadávání VZ povinnost řídit se ZVZ Přednášející: JUDr. Michaela Poremská, Ph.D. Kontakt: michaela@poremska.cz Dne 28. 3. 2012 Inovace

Více

Seminář pro žadatele k 52. výzvě IROP Revitalizace vybraných památek II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele k 52. výzvě IROP Revitalizace vybraných památek II. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 52. výzvě IROP Revitalizace vybraných památek II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Lucie Balounová Ing. Ivana Jašková 13.10.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání

Více

OBEC VŘESINA ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

OBEC VŘESINA ZADÁVACÍ DOKUMENTACE OBEC VŘESINA ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ ÚČINNÉM KE DNI ZAHÁJENÍ ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ (dále jen zákon ) Zadávací dokumentace je

Více

Seminář pro příjemce IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro příjemce IROP. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro příjemce IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou stanovena v: 1) Zákon č. 134/2016

Více

Obec TVRZICE. Pravidla

Obec TVRZICE. Pravidla Obec TVRZICE Pravidla pro zadávání veřejných zakázek do 2 000 000 Kč bez DPH na dodávky a služby a do 6 000 000 Kč bez DPH na stavební práce v podmínkách obce Tvrzice Znění pravidel bylo schváleno usnesením

Více

Opatření děkana č. 33/2009

Opatření děkana č. 33/2009 Opatření děkana č. 33/2009 Univerzita Karlova v Praze, Fakulta sociálních věd Opatření děkana č. 33/2009 Název: Postup pro zadávání veřejných zakázek na FSV UK Účinnost: 1.1.2010 V Praze dne 30.11. 2009

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON )

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON ) ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON ) 1. NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Název veřejné zakázky: EXPOZICE

Více

Seminář pro žadatele a příjemce Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele a příjemce Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele a příjemce Zadávání a kontrola veřejných zakázek JUDr. Jan Kazda 15.3.2017 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek jsou

Více

Zásady zadávání veřejných zakázek

Zásady zadávání veřejných zakázek Zásady zadávání veřejných zakázek Článek I. Úvodní ustanovení 1. Rada MČ Brno-Bystrc (dále jen RMČ) stanoví v těchto Zásadách působnost zadavatele veřejných zakázek při zadávání veřejných zakázek hrazených

Více

Statutární město Ostrava, městský obvod Hrabová

Statutární město Ostrava, městský obvod Hrabová Statutární město Ostrava Městský obvod Hrabová Název VZ: Vyřizuje: Revitalizace ploch Šídlovec-Šrobárova-V. Huga, Ostrava Hrabová -komunikace a zpevněné plochy Králová Svatava Datum: 11. 8. 2016 Věc: zjednodušené

Více

Zákon o zadávání veřejných zakázek

Zákon o zadávání veřejných zakázek Zákon o zadávání veřejných zakázek Nová právní úprava hlavní změny v novém zákoně Změna terminologie Výjimky z povinnosti zadávat veřejné zakázky v režimu zákona Předběžná oznámení a zdůvodnění veřejné

Více

Základní škola, Hradec Králové, Štefánikova 566, Hradec Králové

Základní škola, Hradec Králové, Štefánikova 566, Hradec Králové Základní škola, Hradec Králové, Štefánikova 566, 500 11 Hradec Králové Směrnice o zadávání veřejných zakázek Č.j.: ZSHKST/0451/2012 Účinnost od: 1.7.2012 Spisový znak: 2-1 Skartační znak: A10 Změny: Čl.

Více

Seminář pro administraci projektů ve fázi realizace. Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro administraci projektů ve fázi realizace. Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro administraci projektů ve fázi realizace Zadávání a kontrola veřejných zakázek 27. 2. 2018 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání veřejných zakázek

Více

Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina

Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina Rada kraje Vysočina Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina ze dne 22. 7. 2008 č. 04/08 1 Čl. 1 Předmět

Více