AGE OF CONAN HYBORSKÁ DOBRODRUŽSTVÍ PŘEKLADY KARET

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "AGE OF CONAN HYBORSKÁ DOBRODRUŽSTVÍ PŘEKLADY KARET"

Transkript

1 AGE OF CONAN HYBORSKÁ DOBRODRUŽSTVÍ PŘEKLADY KARET KARTY DOBRODRUŽSTVÍ Aquilonie (Aquilonia) Aquilonie, jedno z největších hyborských království, je bohatou a civilizovanou zemí, avšak její bezpečnost je často ohrožována barbary žijícími podél hranice. Argos Argos je zemí stavitelů lodí a mořeplavců, s kosmopolitními městy podél pobřeží. Všichni tvrdí, že Argosané jsou nejlepší námořníci hyborského světa s výjimkou Zingařanů. Střední Shem (Central Shem) Shemské městské státy, někdejší součást stygického impéria, obývají statní a inteligentní lidé. Ze střední části tohoto regionu pochází slavní chladnokrevní a divocí asšuriové, proslulí po celém světě jako žoldnéři. Corinthie (Corinthia) Corinthie, jedno z menších hyborských království, představuje volnou alianci městských států, navzdory své silné armádě poplatných Kothu. Touto zemí prochází Cesta králů, patrně nejdůležitější obchodní stezka hyborského světa. Khoraja Khoraja, úrodná země vznešených měst, modrých jezer a řek je důležitou křižovatkou karavanních cest. I přes svou malou rozlohu je království díky rozmanité a dobře vycvičené armádě mocným státem, ačkoli je vazalem Kothu. Koth Mocný Koth, jedno z nejstarších hyborských království, vnutil sousedním státům vazalství a poplatky, avšak nachází se neustále na pokraji občanské války. Hlavní město Khorshemish je proslulým centrem výroby zbraní. Nemedie (Nemedia) Nemedie je hlavním rival sousední Aquilonie. Zdejší slavní rytíři jsou páteří mocné a rozmanité armády. Nemedijci jsou věrní vyznavači boha Mitry a země má velkou tradici v pěstování kultury a učenosti. Ophir Ophir je malé nádherné království vysokých věží a rytířů v blyštivých zbrojích, obklopené a chráněné horami a řekami, s výjimkou hranic s Kothem. V zemi se nachází hojnost zlata a drahých kamenů, což činí z Ophiru prosperující říši.

2 Piktská divočina (Pictish Wilderness) Piktská divočina je krajem hlubokých pralesů, rozlehlých bažin a řek. Je obývána primitivními divochy, kteří jsou rozděleni na značně nezávislé kmeny a zatvrzele odolávají přívalu civilizace. Západní Shem (Western Shem) Západní Shem, země dekadentních despotů, nepatří mezi hyborské země. Jeho životní mízou je obchod a zdejší městské státy jsou permanentně ve válce mezi sebou navzájem, Každý z nich usiluje zmocnit se nadvlády nad různými obchodními stezkami a dosáhnout nestálého monopolu na to či ono zboží. Zingara Zingara je domovem řady velkých mořských nájezdníků. Zároveň je to hrdý a bohatý stát, ovšem často drásán vnitřními konflikty a zatvrzelými sváry mezi mocnými příslušníky zdejší šlechty. Východní poušť (Eastern Desert) Východní poušť je domovem nomádských Zuagirů, agresivních nájezdníků, jejichž koně jsou považováni za nejkrásnější na světě. Nebojácně napadají karavany a osady sousedních zemí, aby se zmocnili jejich zásob, zbraní a bohatství. Ghulistán (Ghulistan) Ghulistán je drsný kraj zařezávající se do hor. Je obýván zuřivými, svobodomyslnými a válkychtivými kmeny, jež často žijí jako psanci, přepadávající karavany a poutníky. Khauran Khrauran je hlavním obchodním střediskem na spojnici západ východ. Zdejší královská rodina je prokleta: vždy jednou za sto let se zrodí zlá čarodějka s mateřským znaménkem ve tvaru půlměsíce mezi ňadry. Stepi (Steppes) Severně od království Turan se rozkládá země, kde příroda vládne bez omezení a dokáže přežít pouze několik nomádských národů. Je to země nekonečných pouští, nepřátelská vůči člověku, kde je život krátký a drsný. Turan Turan, nazývaný též Říše úsvitu, je mocným státem sahajícím od západních břehů Vilajetského moře až po poušť na západě království. Nacházejí se zde některé z největších trhů s otroky na světě. Zamora Zamora představuje místo setkávání nájezdníků, kouzelníků, žoldnéřů, zlodějů a obchodníků s otroky. Stát je sjednocen pod vládou monarchy, ačkoli mocní čarodějové často působí jako síly zpoza trůnu. Stygie (Stygia) Pouštní království Stygie je rodištěm a domovem kněží Seta, hadího boha temnoty. Jeho klérus dominuje politice království a Stygie jedná se svými nevěřícími sousedy jako s podřadnými bytostmi.

3 Punt Tajemné černé království Punt je bohatá země plná zlata, stříbra, mědi, nefritu, lazuritu a mramoru. Zdejší obyvatelé uctívají bohyni ze slonoviny a brání svou zemi před otrokáři a lovci pokladů. Jižní Shem (Southern Shem) Jižní Shem je obýván kočovnými divochy, kteří žijí v poušti a řídí se barborským kodexem cti. Základními hodnotami Shemitů jsou vyhýbat se hanbě, zachovávat si čest a vykonávat pomstu. Iranistán (Iranistán) Iranistán je země se suchým a teplým podnebím, obývaná množstvím kmenů, jež neustále válčí mezi sebou a spojují se pouze proti hrozbě svého největšího nepřítele Turanu. Darfar Darfar, obývaný řadou různorodých kmenů, je zemí horké a vlhké džungle, ležící mezi Kushí a Keshanem. Obzvláště obávaní jsou kanibalští válečníci se svými zuby zabroušenými do špičky, kteří se řídí krutými zákony svého boha Yoga. Černá království (Black Kingdoms) Hluboké džungle a pouště v jihozápadní části Hyborie jsou domovem barbarských království a divokých kmenů. Tato oblast se souhrnně nazývá Černá království. Hyperborea Hyperborea je chladné a pusté království. Je ovládána vysokými, hubenými vládci s šedou kůží, panujícími nad armádami otroků ze svých vysokých kamenných tvrzí a pevností, kteří jsou proslulí svou mocnou magií a kouzly,. Cimmerie (Cimmeria) Cimmerie je ponurá země temných lesů, skalnatých kopců a srázných vrcholků, obývaná bojovnými barbary, potomky pradávných Atlanťanů. Cimmerie sice není mírumilovná nebo přívětivá, ale z houževnatých lidí činí ještě houževnatější a pošetilce posílá brzy do hrobu. Hraniční království (Border Kingdoms) Hraniční království spatřila v průběhu staletí vzestup i úpadek své moci. I přes neustálou hrozbu útoku severních barbarů představují důležitou obchodní spojnici mezi hyborskými královstvími. Brythunie (Brythunia) Brythunie je monarchie, ale většinu moci drží v rukou místní aristokracie. Země je proslulá nepřekonatelnou krásou svých žen a zkušenými jezdci, kteří tvoří hlavní část brythunské armády. Nordheim Země ledu, sněhu a nemilosrdného chladu, kde mihotavé paprsky polární záře svítí nad vrcholky hor. Nordheim je domovem kmenů urostlých, světlovlasých a modrookých barbarů, velkých pijáků a zuřivých bojovníků.

4 KARTY KRÁLOVSTVÍ AQUILONIE Karty zůstávající ve hře Hrabě Trocero (Count Trocero) postava Použijte tuto kartu kdykoli ve svém tahu. Odstraňte jednoho svého vyzvědače ze hry a přesuňte Conana do sousední provincie. Události Zkorumpovaní politici (Twisted Politics) 2 Můžete okamžitě provést intrikovou akci. Pokud v jejím rámci zahájíte intrikový střet, přidejte ke svému hodu jednu kostku za každého vyzvědače, kterého máte ve hře (až do maxima pěti kostek). Instanty Slib věrnosti (Pledge of Fealty) 2 Použijte tuto kartu kdykoli ve svém tahu. Vezměte až dva své vyzvědače ve hře nebo již dříve vyřazené a umístěte je do neutrálních nebo nepřátelských provincií. KARTY KRÁLOVSTVÍ HYPERBOREA Karty zůstávající ve hře Hyperborejští čarodějové (Witch-men of Hyperborea) elitní jednotka Použijte tuto kartu kdykoli ve svém tahu. Umístěte jednoho svého vyzvědače, který byl již dříve odstraněn nebo eliminován, do některé neutrální nebo nepřátelské provincie. Události Boriho kletba (Curse of Bori) 2 Můžete okamžitě provést vojenskou akci. Pokud v rámci této akce zahájíte vojenský střet, bude si váš soupeř házet o kostku méně za každého vyzvědače, kterého máte v sousedních provinciích (až do minima jedné kostky). Instanty Poselství Bílé ruky (Tidings from the White Hand) 2 Použijte tuto kartu kdykoli ve svém tahu. Doberte si tolik karet království, kolik máte ve hře vyzvědačů (ale maximálně tři). KARTY KRÁLOVSTVÍ STYGIE Karty zůstávající ve hře Král Ctesphon (King Ctesphon) postava Použijte tuto kartu kdykoli ve svém tahu. Vezměte jednoho svého vyzvědače ve hře nebo již dříve odstraněného a umístěte ho do libovolné neutrální nebo nepřátelské provincie.

5 Události Tajní následovníci hadího boha (Secret Followers of the Serpent God) 2 Můžete okamžitě provést intrikovou akci. Pokud v jejím rámci úspěšně zrušíte nepřátelskou alianci, můžete odkudkoli ze hry odstranit jednoho svého vyzvědače a umístit věž do provincie, v níž právě střet proběhl. Instanty Setovi poslové (Messengers of Set) 2 Použijte tuto kartu kdykoli ve svém tahu. Doberte si tolik karet strategie, kolik máte ve hře vyzvědačů (ale maximálně tři). KARTY KRÁLOVSTVÍ TURAN Karty zůstávající ve hře Král Yezdigerd (King Yezdigerd) postava Použijte tuto kartu kdykoli ve svém tahu. Odstraňte ze hry jednoho svého vyzvědače. Za to můžete buď povýšit jednu svou pevnost na město, nebo umístit až dva své dříve odstraněné vyzvědače do neutrálních nebo nepřátelských provincií. Události Dvojitý agent (Double Agent) 2 Můžete okamžitě provést intrikovou nebo vojenskou akci. Pokud v jejím rámci zahájíte střet, můžete z dané nebo sousední provincie odstranit nepřátelského vyzvědače, čímž získáte pro daný střet jednu kostku navíc (až do maxima pěti). Instanty Obchod s otroky (Slave Trade) 2 Použijte tuto kartu na konci vítězného vojenského střetu. Odstraňte ze hry jednoho svého vyzvědače a vezměte si tolik zlatých, kolik činí úroveň provincie, v níž se střet odehrál. KARTY ÚKOLŮ Ozbrojená moc (Armed Might) Tento úkol splníte, pokud máte ve hře ze všech hráčů nejvíce vojenských jednotek mimo svou domovskou provincii. Nucená práce (Forced Labor) Tento úkol splníte, pokud máte dva či více nepřátelských zajatců. Získáte dva body impéria (místo jednoho), pokud máte zároveň nejvíce nepřátelských zajatců ze všech hráčů. (Pouze pro hru 3-4 hráčů.) Hyborský dvůr (Hyborian Court) Tento úkol splníte, pokud máte v ruce ze všech hráčů nejvíce karet království.

6 Služebníci koruny (Servants to the Crown) Tento úkol splníte, pokud máte ve hře ze všech hráčů nejvíce vyzvědačů. PŘÍBĚHOVÉ KARTY Legie mrtvých (The Legions of the Dead) Barbar Conanova dobrodružství v hyperborejském otroctví. Věc v kryptě (The Thing in the Crypt) Barbar Conan prchající před vlky nalezne starobylou hrobku, v níž si z rukou nemrtvého krále vybojuje mocnou zbraň. Věž slona (The Tower of the Elephant) Zloděj Conan propustí z vězení Yag-Koshu a pomůže mu dosáhnout jeho pomsty. Bůh v míse (The God in the Bowl) Zloděj Conan při vykrádání chrámového muzea stane tváří v tvář bezejmenné hrůze. Darebáci v době (Rogues in the House) Zloděj Conan se zaplete do mocenského boje mezi šlechticem Murilem a Rudým knězem Nabonidem. Nergalova paže (The Hand of Nergal) Žoldák Conan čelí temné magii starobylého artefaktu. Dcera pána mrazu (The Frost Giant's Daughter) Barbar Conan pronásleduje překrásnou ženu a svede boj s jejími bratry-obry. Doupě ledového červa (The Lair of the Ice Worm) Barbar Conan čelí strašlivému monstru, aby pomstil svou milenku Ilgu. Královna Černého pobřeží (Queen of the Black Coast) Pirát Conan se přidává k Bélit, královně Černého pobřeží. Údolí ztracených žen (The Vale of Lost Women) Vojevůdce Conan jako náčelník kmene Bamulů zachrání mladou Ophiřanku před nepřátelským kmenem i bytostí z hvězd. Rypák v temnotách (The Snout in the Dark) Dobrodruh Conan se jako velitel královské gardy zaplete do sítě intrik proti Tanandě, vládkyni Meroe. Jestřábi nad Shemem (Hawks over Shem) Žoldák Conan se chce pomstít, zatímco velitelé Asgalunu bojují proti sobě. Cesta králů (On the Road of Kings) Pirát Conan je za svých bukanýrských dnů zapleten do spiknutí na ovládnutí neklidné Zingary.

7 Černý kolos (Black Colossus) Vojevůdce Conan čelí hrozbě prastarého čaroděje a jeho hord. Conan vítězný (Conan the Champion) Vojevůdce Conan se stává šampionem královny Alcuiny a čelí soupeřícím vládcům Odoacovi a Totilovi. A zrodí se čarodějka... (A Witch Shall Be Born) Tulák Conan se stává vůdcem Zuagirů, aby vrátil královně Taramis její trůn a dosáhl své pomsty. Černé slzy (Black Tears) Tulák Při pronásledování zrádce narazí Conan na prokleté město Akhlat a utká se s jeho démonickou vládkyní. Zamboulské stíny (Shadows in Zamboula) Zloděj Conan čelí kanibalskému kultu a pomůže jedné tanečnici navrátit jejímu milenci příčetnost, přičemž objeví kouzelný prsten. Conan nájezdník (Conan the Raider) Tulák Conan čelí proroku Horapesovi a jeho armádě nemrtvých. Khoralská hvězda (The Star of Khorala) Dobrodruh Conan se vydává do Ophiru, aby vyměnil kouzelný prsten za místnost plnou zlata. Plamenný nůž (The Flame Knife) Tulák Conan poruší žoldnéřskou smlouvu s králem Iranistánu, bojuje se sektou vrahů a střetne se se svým starým nepřítelem Olgerdem Vladislavem. Lidé Černého kruhu (The People of the Black Ring) Tulák Conan unese vendhyjskou princeznu a překazí úklady Černých věštců z Ymshy. Jezírko černých obrů (The Pool of the Black One) Pirát Conan zachrání život posádce lodi Vagabund a stane se pirátským kapitánem. Conan bukanýr (Conan the Buccaneer) Pirát Conan překazí plány Thoth-Amona na ovládnutí Zingary. Rudé hřeby (Red Nails) Dobrodruh Ve ztraceném městě Xuchotl se Conan a Valerie zapletou do prastarého nepřátelství. Gwahlurův poklad (Jewels of Gwahlur) Žoldák Conan se snaží uloupit drahocenný poklad Keshanu, ale na ten mají zálusk i jiní... Za Černou řekou (Beyond the Black River) Žoldák Conan bojuje v pohraničí proti vzrůstající hrozbě Piktů.

8 Tranicův poklad (The Treasure of Tranicos) Pirát Conan se utká s nebezpečnými nepřáteli při hledání ztraceného pokladu. Šarlatová citadela (The Scarlet Citadel) Vojevůdce Král Conan musí zachránit svou vládu před úklady sousedních králů Amalra a Strabona, ovládaných čarodějem Tsotha-lantim. Mlžná čarodějka (The Witch of the Mist) Dobrodruh Conan cestuje do Hyperboreje, aby zachránil svého syna z rukou kouzelnické královny Louhi a překazil úklady Thoth-Amona. KARTY SPOLEČNÍKŮ Balthus, tauranský zvěd Použijte tuto kartu, jakmile se otočí nová karta dobrodružství. Ignorujte ji a okamžitě otočte novou. Bélit, kapitánka černých korzárů Použijte tuto kartu kdykoli ve svém tahu. Umístěte dva žetony nájezdů do libovolných dvou různých pobřežních provincií. Igla z Hyperboreje Použijte tuto kartu, když si dobíráte novou příběhovou kartu. Doberte si dvě karty, jednu si nechte a druhou odhoďte. Juma, kushitský válečník Použijte tuto kartu před testem na vyhodnocení příběhové karty. Nahraďte vlastnost uvedenou na příběhové kartě jednou ze zbývajících dvou vlastností. Subotai, hyrkánský lučištník Použijte tuto kartu před získáváním přízně Conana. Přidejte +1 k výši své nabídky. Taramis, královna Khauranu Použijte tuto kartu, když měníte žeton dobrodružství na kouzla. Získáváte 1 kouzlo navíc. Taurus, princ zlodějů Použijte tuto kartu, když měníte žeton dobrodružství na zlaté. Získáváte dvakrát tolik zlatých než obvykle. Valerie z Rudého bratrstva Použijte tuto kartu před testem na vyhodnocení příběhové karty. Přidejte k výsledku hodu jeden úspěch. Yasmína, dévi Vendhye Použijte tuto kartu kdykoli ve svém tahu. Přesuňte Conana do sousední provincie. Pokud se tam nachází vyzvědač, můžete se ho pokusit dle běžných pravidel eliminovat.

9 KARTY LEGENDÁRNÍCH PŘEDMĚTŮ Černý lotos (Black Lotus) Použijte tuto kartu před soupeřovým testem na vyhodnocení příběhové karty. V tomto testu nelze získat žádné bonusy z diagramu nálady. Mitrovo orákulum (Oracle of Mitra) Použijte tuto kartu na začátku svého tahu, jestliže nejste hráčem Conana. Přesuňte Conana do sousední provincie. Khoralská hvězda (Star of Khorala) Použijte tuto kartu na začátku svého tahu. Náhodně si vyberte kartu strategie od hráče Conana a vezměte si ji do ruky. Srdce Ahrímanovo (Heart of Ahriman) Použijte tuto kartu na začátku střetu, do nějž je zapojen Conan. Hráč Conana nebude mít k dispozici speciální kostku Conana. Gwahlurův poklad (Teeth of Gwahlur) Použijte tuto kartu, pokud nějaký hráč mění žeton dobrodružství za zlaté nebo kouzla. Dotyčný hráč musí daný žeton odhodit a nic za něj nedostane. Strom smrti (The Tree of Death) Použijte tuto kartu na začátku střetu, do nějž je zapojen Conan. Střet se vyhodnotí, jako by se ho Conan vůbec neúčastnil. Sloní srdce (Heart of the Elephant) Použijte tuto kartu, když se Conan přesunuje do cílové provincie uvedené na kartě dobrodružství. Hráč Conana si nebere žeton dobrodružství. Planoucí lebka (Burning Skull) Použijte tuto kartu před soupeřovým testem na vyhodnocení příběhové karty. Aby soupeř v testu uspěl, musí docílit alespoň čtyř úspěchů (místo obvyklých tří). Dračí zub (Fang of the Dragon) Použijte tuto kartu na začátku střetu, do nějž je zapojen Conan. Hráč Conana nemůže hrát karty strategie. BONUSOVÁ KARTA CONANA Na začátku získávání přízně Conana si dobíráte dvě karty strategie (místo jedné). Poté činíte nabídku za Conana podle běžných pravidel.

AGE OF CONAN HYBORSKÁ DOBRODRUŽSTVÍ Kickstarter Edition PŘEKLADY KARET

AGE OF CONAN HYBORSKÁ DOBRODRUŽSTVÍ Kickstarter Edition PŘEKLADY KARET AGE OF CONAN HYBORSKÁ DOBRODRUŽSTVÍ Kickstarter Edition PŘEKLADY KARET ARTEFAKTY A BONUSOVÁ KARTA CONANA Kobří koruna (The Cobra Crown) K získání jsou zapotřebí: poklady Pokud zvítězíte v intrikovém střetu

Více

PRAVIDLA - SUMA SUMÁRUM. Warriors and Traders - Válečníci a obchodníci

PRAVIDLA - SUMA SUMÁRUM. Warriors and Traders - Válečníci a obchodníci PRAVIDLA - SUMA SUMÁRUM Warriors and Traders - Válečníci a obchodníci K dispozici máte dvě verze: 1) s bílým pozadím pro úsporný tisk 2) s barevným pozadím, pokud se vám bude víc líbit Jedná se o oboustranný

Více

Obrázek Cena Požadavky Vysvětlivky 10 Znalosti 3 Inteligence 2. 10 Síla 2 Inteligence 3. 20 Síla 3 Obratnost 3. 10 Síla 2 Obratnost 2

Obrázek Cena Požadavky Vysvětlivky 10 Znalosti 3 Inteligence 2. 10 Síla 2 Inteligence 3. 20 Síla 3 Obratnost 3. 10 Síla 2 Obratnost 2 Hlava 10 Inteligence 2 Učedníkova kápě zvyšuje znalosti o 1 10 Síla 2 Helma bystrosti zvyšuje inteligenci o 1 20 Síla 3 Helma vůdce zvyšuje výdrž o 2 10 Síla 2 Obratnost 2 Rytířská helma zvyšuje výdrž

Více

V krátkosti. Obsah. Příprava

V krátkosti. Obsah. Příprava V krátkosti Při pátrání po slávě, zlatu a legendárním Prstenu moci vedeš skupinku dobrodruhů a postupně prozkoumáváte čtyři věže. Každá věž má tři patra plná nebezpečí a pokladů. Bez ohledu na počet hráčů

Více

Objevitelské plavby na Katanu

Objevitelské plavby na Katanu CZ Objevitelské plavby na Katanu Seznamte se s námořními výpravami na Katanu prostřednictvím těchto slavných mořeplaveb z katanské historie. Na níže uveřejněné mapě naleznete osm lokalit, kam v dějinách

Více

Starý svět - jinak také Starý kontinent, jediný lidem známý a jimi obývaný kontinent; lidé jsou zde také dominantní rasou Taurea - nejvýznamnější

Starý svět - jinak také Starý kontinent, jediný lidem známý a jimi obývaný kontinent; lidé jsou zde také dominantní rasou Taurea - nejvýznamnější * Pokud jedete na Taureu poprvé (nebo klidně i po několikáté), mohou Vám být některé výrazy, místa, geografická či historická data zcela cizí. Na konci dokumentu jsou stručně popsány ty nejdůležitější

Více

MONSTRA & MÝTY. (Monster & Mythen)

MONSTRA & MÝTY. (Monster & Mythen) MONSTRA & MÝTY (Monster & Mythen) Alan R. Moor Richard Borg 1.0 Úvod V jednom fantastickém světě spolu bojují mocní čarodějové, trpaslíci, trollové, skřeti a nemrtví. Hráči velí jejich armádám (pěchotě,

Více

MK Sorcery přináší do vaší hry nové magické síly. Pro MK Sorcery platí všechna MK pravidla, kromě výjimek uvedených v těchto pravidlech.

MK Sorcery přináší do vaší hry nové magické síly. Pro MK Sorcery platí všechna MK pravidla, kromě výjimek uvedených v těchto pravidlech. MK Sorcery přináší do vaší hry nové magické síly. Pro MK Sorcery platí všechna MK pravidla, kromě výjimek uvedených v těchto pravidlech. Kouzelná Kniha a kouzla Kouzelná Kniha je předmět, který svému uživateli

Více

strategická desková hra pro dva hráče

strategická desková hra pro dva hráče strategická desková hra pro dva hráče Hrací potřeby: Sada 10 hracích kamenů pro každého hráče: 2 Pěšáci, 2 Rytíři, 1 Věž, 1 Zvěd, 1 Generál, 1 Katapult, 1 Lučištník, 1 Král 1 kámen se symbolem vlajky 4

Více

Přehled hry Délka hry: 5 minut Počet hráčů: 2 Každý hráč reprezentuje jeden klan, který usiluje o získání kontroly nad královstvím.

Přehled hry Délka hry: 5 minut Počet hráčů: 2 Každý hráč reprezentuje jeden klan, který usiluje o získání kontroly nad královstvím. TM Historie Skotská vysočina, 13. století Krysí válka mezi Eidamáky a Hermelíny se táhne již od nepaměti a vznikla údajně proto, že princ Plesnivec urazil princeznu Eidamínu, když jí na bále při tanci

Více

Hannibal (Kartágo) Periklés (Řecko)

Hannibal (Kartágo) Periklés (Řecko) MARE NOSTRUM MYTOLOGIE Pomocné karty hrdinové Tyto kartičky mají na levé straně místo pro originální kartu. Tu tam můžete pouze položit příp. připevnit pomocí růžků do fotoalba nebo obalů na sběratelské

Více

Dreadfleet Přízračné koráby Český překlad velkých karet

Dreadfleet Přízračné koráby Český překlad velkých karet Dreadfleet Přízračné koráby Český překlad velkých karet Překlad: Tangram 1) Kompletní velké karty ) Komprimováno pro účely Zatrolených her ) Chcete-li lepší rozlišení, napište mi soukromou zprávu na Zatrolených

Více

Pravidla Vítejte u nových dobrodružství na Katanu!

Pravidla Vítejte u nových dobrodružství na Katanu! Pravidla Vítejte u nových dobrodružství na Katanu! Poznámka k pravidlům Rozšíření Poklady, draci a objevitelé obsahuje 6 různých scénářů. Tyto scénáře jsou připraveny hlavně pro fanoušky Osadníků z Katanu,

Více

DUST SETUP. následně každý hráč odloží hranou kartu a začíná první kolo. HERNÍ KOLO

DUST SETUP. následně každý hráč odloží hranou kartu a začíná první kolo. HERNÍ KOLO SETUP karty: každý hráč si náhodně vylosuje 6 karet, zvolí jednu a současně s ostatními hráči ji odkryje. města: každý hráč si zvolí barvu jednotek a umístí hlavní město. Při hře dvou, tří a čtyř hráčů

Více

Druidi aplikace pravidel DrD 1.6

Druidi aplikace pravidel DrD 1.6 Druidi aplikace pravidel DrD 1.6 Tento článek navazuje na pojednání o druidech z minulého čísla Dechu draka a popisuje schopnosti druidů jednotlivých ekosystémů v rámci pravidel Dračího doupěte. Stejně

Více

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště.

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště. Herní materiál: 1 herní plán 4 desky hráčů 58 surovin ze dřeva 40 dřevěných figurek 8 značek ve dvou velikostech 53 žetonů jídla 28 kartiček budov 18 žetonů nástrojů 1 figurka začínajícího hráče 36 civilizačních

Více

Král elfů (King of the elves) Karetní hra Elfenland od Alana R.Moona Pro 2-6 hráčů; od 10 let; délka cca 60 minut

Král elfů (King of the elves) Karetní hra Elfenland od Alana R.Moona Pro 2-6 hráčů; od 10 let; délka cca 60 minut Král elfů (King of the elves) Karetní hra Elfenland od Alana R.Moona Pro 2-6 hráčů; od 10 let; délka cca 60 minut Král elfů je mrtev. Podle tradice se nový král musí volit z elfích princů. Pro získání

Více

Stavba Město. Město Odinův chrám (1x) Po postavení Chrámu si ihned vezmi 1 kartu z libovolného (svého) dobíracího balíčku. Stavba Město.

Stavba Město. Město Odinův chrám (1x) Po postavení Chrámu si ihned vezmi 1 kartu z libovolného (svého) dobíracího balíčku. Stavba Město. Jednotka - Hrdina Bran, chrámový bojovník Vyložení: na vlastní Chrám. Ihned si vezmi 2 karty z (vlastních) dobíracích balíčků. Tvůj Chrám je chráněn proti všem akčním kartám, efektům karet výstavby a událostem.

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: V-2 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický

Více

MARE NOSTRUM MYTOLOGIE (Mythology Expansion)

MARE NOSTRUM MYTOLOGIE (Mythology Expansion) MARE NOSTRUM MYTOLOGIE (Mythology Expansion) Serge Laget Úvod Rozšíření MYTOLOGIE dodává hře MARE NOSTRUM mytologický rozměr. Nechává vstoupit na scénu lid Atlantidy, a tak umožňuje hru v šesti hráčích.

Více

OSADNÍCI Z KATANU JUBILEJNÍ SCÉNÁŘ KOLONIE (Jubiläums-Szenario Die Kolonien )

OSADNÍCI Z KATANU JUBILEJNÍ SCÉNÁŘ KOLONIE (Jubiläums-Szenario Die Kolonien ) OSADNÍCI Z KATANU JUBILEJNÍ SCÉNÁŘ KOLONIE (Jubiläums-Szenario Die Kolonien ) Klaus Teuber Herní materiál 2 rámečkové díly 4 přehledové karty 4 pole moře 3 pole džungle 2 pole sopek 1 pole zlatonosné řeky

Více

Toto nejsou pravidla!

Toto nejsou pravidla! Toto nejsou pravidla! Tato kniha obsahuje přes 2000 dobrodružství pro hru Tales of the Arabian Night (Příběhy Tisíce a jedné noci) noci. Pokud ji budete pročítat před hraním, připravíte se o mnoho zábavy

Více

Zeměpis, rasy a národy

Zeměpis, rasy a národy Dodatky 1 Zeměpis, rasy a národy Záznamy Akademie Svět: Nemá jméno, říká se mu prostě svět. Je rozdělen na pět velkých kontinentů oceánem. Ten má sice mnoho jmen, ale nejčastěji se mu říká Středový oceán.

Více

e erz vaná v aco rozpr

e erz vaná v aco rozpr rozpracovaná verze Představte si, že jste velryba. Jste velryba. Nyní jste připraveni hrát hru. Herní materiál 78 hracích karet (3 sady velryb, superhrdinové, želvy) 6 karet rolí (4x velryba, 2x superšpion)

Více

královna Má hodnotu 16.

královna Má hodnotu 16. Karty vlivu Karty vlivu je možné rozdělit na 3 druhy: 1. karty, které mají pouze číselnou hodnotu 2. karty s okamžitým efektem 3. karty s efektem při vyhodnocování Hodnota i efekt každé karty se uplatní

Více

Může být přátelství silnější než válka? Na váš rozkaz! Autoři: Fabien Riffaud a Juan Rodriguez Výtvarník:Tignous Překlad: Michal Kohoutek

Může být přátelství silnější než válka? Na váš rozkaz! Autoři: Fabien Riffaud a Juan Rodriguez Výtvarník:Tignous Překlad: Michal Kohoutek Může být přátelství silnější než válka? Na váš rozkaz! Autoři: Fabien Riffaud a Juan Rodriguez Výtvarník:Tignous Překlad: Michal Kohoutek 4. duben 1916 - Válka pokračuje. Zákopy se staly naším novým domovem.

Více

račí schopnosti jsou dalším tématem k probrání. Je známo, že nejmocnější zbraní draka je jeho oheň. Na světě existuje jen málo věcí, které dokáže

račí schopnosti jsou dalším tématem k probrání. Je známo, že nejmocnější zbraní draka je jeho oheň. Na světě existuje jen málo věcí, které dokáže O dracích D raci jsou s Královstvím spojeni od dob jeho vzniku. Dle legendy se první drak západně od elfího hvozdu vylíhl z vejce, které mág daroval Ondorovi, poté co ho navštívil s jeho bratry. Tento

Více

Princes of Florence - Pro Ludo

Princes of Florence - Pro Ludo Princes of Florence - Pro Ludo Die Fürsten von Florenz Pravidla pro rozšíření (Pro Ludo) Pravidla pro 2 hráče Při hře 2 hráčů použijte následující pravidla: Peníze do začátku: 2500 Florinů Základní cena

Více

Chánové 7: Krev a Sláva

Chánové 7: Krev a Sláva Chánové 7: Krev a Sláva Poznámky k verzi Předělaní možnosti Všechna menu a funkce v menu "Nastavení" jsou přesunuty do pop-up, vyzdoben novém vzhledem a popis. Bitevní simulátor Bitevní simulátor je představení

Více

1. Komponenty. 54 mincí (dukáty)

1. Komponenty. 54 mincí (dukáty) Ponořte se do barevného světa věštců a hadích tanečnic. Vraťte se do doby, kdy kočovné společnosti mužů, žen a zvířat byli schopny okouzlit celé vesnice pomocí svých vystoupení, písněmi a příběhy. Vy budete

Více

Cíl hry. Herní komponenty. Spielablauf. Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let

Cíl hry. Herní komponenty. Spielablauf. Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let Cíl hry Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let Dovedným budováním osídlení hráči vytváří svá vlastní království. Jejich cílem je získat na konci hry co nejvíce zlata. Podmínky pro jeho získání

Více

Hra o právu a moci v Lesní říši. Průvodce. hrou. Obsah. Y Ještěří kult 2 Společnost Říčního lidu 4 Mechanická Markýza 6 Scénáře 8

Hra o právu a moci v Lesní říši. Průvodce. hrou. Obsah. Y Ještěří kult 2 Společnost Říčního lidu 4 Mechanická Markýza 6 Scénáře 8 Hra o právu a moci v Lesní říši Průvodce hrou Obsah Y Ještěří kult 2 Společnost Říčního lidu 4 Mechanická Markýza 6 Scénáře 8 1 Ještěří kult Kult je závislý na ústním (a zobákovém) šíření svého učení a

Více

Nabídka titulů vhodných pro školní projekce

Nabídka titulů vhodných pro školní projekce Nabídka titulů vhodných pro školní projekce V případě zájmu o projekci či o jakýkoli jiný titul nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím emailu avelzo@mymail.cz Těšíme se na vaši návštěvu! BOHEMIAN RHAPSODY

Více

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí.

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí. PŘEHLED PRAVIDEL d JAK POUŽÍVAT TENTO PŘEHLED d Tento přehled pravidel je určen jako odpověď ke všem dotazům, které se týkají pravidel hry. Na rozdíl od průvodce hrou se podle přehledu pravidel nenaučíte

Více

2581/21/7.1.4/2010 PROJEKTU: Test pro žáky 4. ročníku Přemyslovci. Zdroj textu: vlastní

2581/21/7.1.4/2010 PROJEKTU: Test pro žáky 4. ročníku Přemyslovci. Zdroj textu: vlastní NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Jakubčovice nad Odrou okres Nový Jičín, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Pajurková NÁZEV: VY_12_INOVACE_1.2.07.4._VL TÉMA: Vlastivěda, dějiny- Přemyslovci,

Více

1. Cíl hry. 2. Komponenty

1. Cíl hry. 2. Komponenty 1. Cíl hry Hráči se stávají dračími Akolyty, kteří hledají magické krystaly, aby se stali dračími králi či královnami. Krystalem zobrazeným na kartě bojiště je odměněn hráč, který vyhraje boj na bojišti,

Více

2. Umístění figurky družiníka. 3. Započítání bodů

2. Umístění figurky družiníka. 3. Započítání bodů Cirkus Toto rozšíření nelze hrát samostatně budete potřebovat základní hru Carcassonne, do níž ho můžete začlenit úplně nebo i jen částečně. Toto rozšíření můžete také libovolně kombinovat se všemi ostatními

Více

Herní součásti. 24 karet zdrojů Rebelů 24 karet zdrojů Impéria. 5 karet strategie Rebelů 5 karet strategie Impéria. 16 žetonů vlivu.

Herní součásti. 24 karet zdrojů Rebelů 24 karet zdrojů Impéria. 5 karet strategie Rebelů 5 karet strategie Impéria. 16 žetonů vlivu. 1 Přehled hry Občanská válka přinesla do celé galaxie chaos a zmatek. Rebelové se snaží obnovit svobodu a volnost po celé galaxii, zatímco Impérium plánuje zkázu Rebelům a jakékoli naději, kterou probouzejí.

Více

Evropská středověká literatura (eposy)

Evropská středověká literatura (eposy) Evropská středověká literatura (eposy) MGR. LUCIE VYCHODILOVÁ, 2012 VY_32_INOVACE_VYC9 Významná díla Beowulf Píseň o Rolandovi Píseň o Cidovi Píseň o Nibelunzích Beowulf 1. Ke které zemi patří, kdo je

Více

Král, hrabě a řeka HERNÍ MATERIÁL ŘEKA II PŘÍPRAVA HRY

Král, hrabě a řeka HERNÍ MATERIÁL ŘEKA II PŘÍPRAVA HRY Král, hrabě a řeka Toto rozšíření nelze hrát samostatně budete potřebovat základní hru Carcassonne, do níž ho můžete začlenit úplně nebo i jen částečně. Toto rozšíření můžete také libovolně kombinovat

Více

Nejprve si malého ostrůvku uprostřed jezera nikdo nevšiml - ani podivné postavy sedící s obrovským grimoárem uprostřed vydlabaného kmene.

Nejprve si malého ostrůvku uprostřed jezera nikdo nevšiml - ani podivné postavy sedící s obrovským grimoárem uprostřed vydlabaného kmene. NEKROMANCERŮV OSTROV Nejprve si malého ostrůvku uprostřed jezera nikdo nevšiml - ani podivné postavy sedící s obrovským grimoárem uprostřed vydlabaného kmene. Shrbená postava pádlovala pomocí staré lopaty

Více

Název knihy. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na

Název knihy. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na Název knihy Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz www.albatrosmedia.cz Petr Kostka Proč se říká? Achillova pata a další antická úsloví e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2016

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: Středověk Cílová skupina: první ročník studijních oborů SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí s osobností

Více

Královská zahrada. Cíl hry. Hra pro 2 4 hráče

Královská zahrada. Cíl hry. Hra pro 2 4 hráče Královská zahrada Hra pro 2 4 hráče Úvod Jako mocní králové hledáte nová místa pro rozšíření své velkolepé zahrady. Je třeba prozkoumat všechny druhy krajiny - obilná pole, nehostinné skály i rozlehlá

Více

ÚVOD ČASOVÁ OSA 3245 LL. Všechna data na Lothalu se udávají v LL (lothalských letech). Původ lothalského kalendáře se ovšem ztrácí v šeru dávnověku.

ÚVOD ČASOVÁ OSA 3245 LL. Všechna data na Lothalu se udávají v LL (lothalských letech). Původ lothalského kalendáře se ovšem ztrácí v šeru dávnověku. ÚVOD Nastaly temné časy. Řád šlechetných rytířů Jedi se stal minulostí a s ním i Galaktická republika. Tam, kde dříve panoval mír a spravedlnost, nyní vládne strach a útisk. Podrobená galaxie leží u nohou

Více

AMONG THE STARS - MEZI HVĚZDAMI Hra od Vangelise Bagiartakise Pravidla přeložil Endymion

AMONG THE STARS - MEZI HVĚZDAMI Hra od Vangelise Bagiartakise Pravidla přeložil Endymion AMONG THE STARS - MEZI HVĚZDAMI Hra od Vangelise Bagiartakise Pravidla přeložil Endymion Po zničující válce je všemi hlavními rasami galaxie uzavřen mír a vytvořena Aliance. Prvním krokem Aliance je vytvoření

Více

Príprava hry. 1. Umístěte nový herní plán na původní, jak je zobrazeno níže. jídla na loviště

Príprava hry. 1. Umístěte nový herní plán na původní, jak je zobrazeno níže. jídla na loviště Príprava hry Herní materiál: 1 herní plán 1 deska hráče (pro 5. hráče) 10 dřevěných figurek černé barvy (pro 5. hráče) 3 černé dřevěné kostičky (2 velké, 1 malá) 4 malé kostičky ve 4 barvách 10 dřevěných

Více

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let CELKOVÝ POHLED Odin, otec bohů, posílá své dva havrany: Hugina a Mugina do světa, aby dohlíželi na Zemi. Hráči vykládají karty, aby pohybovali opeřenými

Více

Mateřská škola a Základní škola při dětské léčebně, Křetín 12

Mateřská škola a Základní škola při dětské léčebně, Křetín 12 Mateřská škola a Základní škola při dětské léčebně, Křetín 12 Autor: Mgr. Miroslav Páteček Vytvořeno: září 2012 Člověk a společnost Klíčová slova: První středověké státy, Franská říše, Byzantská říše,

Více

OSADNÍCI Z KATANU HISTORICKÉ SCÉNÁŘE 2: VELKÁ ČÍNSKÁ ZEĎ (Die große Mauer)

OSADNÍCI Z KATANU HISTORICKÉ SCÉNÁŘE 2: VELKÁ ČÍNSKÁ ZEĎ (Die große Mauer) OSADNÍCI Z KATANU HISTORICKÉ SCÉNÁŘE 2: VELKÁ ČÍNSKÁ ZEĎ (Die große Mauer) Klaus Teuber K historii Čínská říše byla během své dlouhé existence vždy lákavým cílem pro stepní národy. Aby se Číňané před nimi

Více

Strážci západu (Wardens of the West)

Strážci západu (Wardens of the West) Strážci západu (Wardens of the West) Uvnitř tohoto rozšíření pro hru Battles of Westeros (BoW) naleznete nové jednotky a velitele pro všechny hráče rodu Lannisterů. Toto rozšíření kromě nových pravidel

Více

VÁLEČNÝ STAV KORUPCE OBLÉHÁNÍ TROJSKÝ KŮŇ SOCHY TROJÚHELNÍKOVÝ OBCHOD

VÁLEČNÝ STAV KORUPCE OBLÉHÁNÍ TROJSKÝ KŮŇ SOCHY TROJÚHELNÍKOVÝ OBCHOD VÁLEČNÝ STAV KORUPCE Všichni hráči se zúčastní skryté dražby pomocí kostiček železa. Všechny nabídky se vracejí vlastníkům zpět. Hráč, který vsadil nejvíce (remíza se nepočítá), odstraní jednoho občana

Více

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek Cíl Představte si, že jste velryba. Jste velryba. Nyní jste připraveni hrát hru. Herní materiál Hráči se jako velrybí generálové pokouší sestavit nejsilnější možnou

Více

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Karlštejn, Křivoklát, Hluboká nad Vltavou, Trosky nebo Pernštejn. Tak tyto hrady a zámky určitě velmi dobře znáte. Ale co třeba Kámen, Andělská hora, Cimburk, Svojanov nebo Humprecht?

Více

Kde se nacházelo Řecko? Na jihu Balkánského poloostrova a na poloostrově Peloponés!

Kde se nacházelo Řecko? Na jihu Balkánského poloostrova a na poloostrově Peloponés! Řecko perské války Kde se nacházelo Řecko? Na jihu Balkánského poloostrova a na poloostrově Peloponés! Kde se nacházela Perská říše? Byla to rozlehlá říše, která měla své centrum na území dnešního Iránu

Více

Pravidla hry Queendomino_rules CZ_250x250mm_PROD.indd :24:33

Pravidla hry Queendomino_rules CZ_250x250mm_PROD.indd :24:33 Pravidla hry 8 + 2-4 25 min ØØIlustrovaná pravidla, ØØ4 startovní dílky, ØØ4 trojrozměrné hrady (oranžový, fialový, bílý a červený), Úvod Jste mocnými vladaři hledajícími příležitost rozšířit svá království.

Více

Příprava hry. Průběh hry

Příprava hry. Průběh hry Ve Vikings: Warriors of the North se hráči ujímají rolí vikingských jarlů, kteří bojují o nadvládu nad severem a korunu Konunga. Moc získá ten, kterému se jako prvnímu podaří vyloupit všechny vesnice a

Více

UPPSALA. Herní materiál. Cíl hry. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

UPPSALA. Herní materiál. Cíl hry. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let UPPSALA Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Uppsala! Proč právě Uppsala? Že se v evropských městech skvěle vyznáte? Ale kde je zrovna Uppsala? Zřejmě leží na západ od Sankt Petersburgu. Leží ale na východ, nebo

Více

Úvod. Rasy a terény. Registrace. Rasy. Terény. \ rasa lidé vznešení elfové trpaslíci terén \ magická energie. úrodnost

Úvod. Rasy a terény. Registrace. Rasy. Terény. \ rasa lidé vznešení elfové trpaslíci terén \ magická energie. úrodnost - 1 - Úvod Vítejte v nápovědě hry Vojevůdci a čarodějové Vojevůdci a čarodějové jsou on-line fantasy hra. Máte k dispozici zemi, které vládnete, a o kterou se staráte. Každý den vám přibude určitý počet

Více

Herní materiál 4 sady dřevěných hracích kamenů v barvách hráčů, každá obsahující 18 armád (kostičky) a 3 města (hrady)

Herní materiál 4 sady dřevěných hracích kamenů v barvách hráčů, každá obsahující 18 armád (kostičky) a 3 města (hrady) Herní materiál 4 sady dřevěných hracích kamenů v barvách hráčů, každá obsahující 18 armád (kostičky) a 3 města (hrady) 4 oboustranné segmenty hracího plánu Movimento via mare +1 PV per regione che controlli

Více

Zakroužkuj správné odpovědi: 1. Jak se nazývala kultura, která následovala po minojské? a) římská b) mykénská c) tuniská

Zakroužkuj správné odpovědi: 1. Jak se nazývala kultura, která následovala po minojské? a) římská b) mykénská c) tuniská č. 8 název Řecko společenský vývoj, řecká jména anotace Pracovní list je zaměřen na upevnění poznatků o starověkých civilizacích v Řecku mykénská kultura. Součástí pracovního listu je i správné řešení.

Více

Krkonoše. Smrk. Jeseníky

Krkonoše. Smrk. Jeseníky Krkonoše Nejvyšší pohoří v České republice najdeme na severu Čech při hranici s Polskem. Pokrývá je smrkový les. K nejnápadnějším vrcholům patří Kozí hřbety, Luční hora, Studniční hora a samozřejmě Sněžka.

Více

Kontinent : Evropa. Oblast: Severní Evropa Norsko

Kontinent : Evropa. Oblast: Severní Evropa Norsko Kontinent : Evropa Oblast: Severní Evropa Norsko Základní informace Hlavní město: Oslo Rozloha: 385 199 km² z toho pevnina 323 802 km² z toho 6,0 % vodní plochy Počet obyvatel: 4 691 849 (2011) Nejvyšší

Více

Putování Středozemí. Paměťová hra. Vytvoř svoji řadu. Zvítězí ten, kdo první vytvoří cestu z 13 kamenů z Hobitína až k Hoře Odudu.

Putování Středozemí. Paměťová hra. Vytvoř svoji řadu. Zvítězí ten, kdo první vytvoří cestu z 13 kamenů z Hobitína až k Hoře Odudu. Putování Středozemí Paměťová hra. Vytvoř svoji řadu. Zvítězí ten, kdo první vytvoří cestu z 13 kamenů z Hobitína až k Hoře Odudu. 2-4 hráči od 7 let čas neuveden obsahuje: 4x13 hracích kamenů s místy ve

Více

O HŘE HERNÍ MATERIÁL

O HŘE HERNÍ MATERIÁL Autor: Stefan Feld hra pro 2-5 hráčů od 10 let na 45-60 minut V první verzi českých pravidel se bohužel vyskytlo několik chyb. Byly způsobeny především chybami v původních německých pravidlech. Přesto

Více

Přehled hry. Cíl hry ... BARBAR ČARODĚJ BARBAR RYTÍŘ ČARODĚJ ZLODĚJKA POČET ŽIVO ŽIVOTY 4 ŽIVO POČET ŽIVOTŮ + 5. zabíjí nestvůry se silou 3 a méně.

Přehled hry. Cíl hry ... BARBAR ČARODĚJ BARBAR RYTÍŘ ČARODĚJ ZLODĚJKA POČET ŽIVO ŽIVOTY 4 ŽIVO POČET ŽIVOTŮ + 5. zabíjí nestvůry se silou 3 a méně. pravidla hry Přehled hry V průběhu každého kola hry se hráči postupně rozhodují, jestli zůstanou ve hře a pokusí se vstoupit s vybraným hrdinou do podzemí, nebo zda v daném kole ze hry odstoupí. Ve svém

Více

Akční karty, karty akce Akční karty přinášejí během hry určité výhody a možnosti pro hráče. Akční karty mají základní barvu bílou.

Akční karty, karty akce Akční karty přinášejí během hry určité výhody a možnosti pro hráče. Akční karty mají základní barvu bílou. Vysvětlivky Tyto vysvětlivky shrnují základní pojmy a měly by ulehčit pochopení hlavně novým hráčům. Díky obrovskému množství kombinací různých karet se může vyskytnout mnoho zvláštních případů, které

Více

Střední východ. Bahrajn Irák, Írán. Jemen. Katar Kuvajt. Omán. Saúdská Arábie. Spojené arabské emiráty

Střední východ. Bahrajn Irák, Írán. Jemen. Katar Kuvajt. Omán. Saúdská Arábie. Spojené arabské emiráty Střední východ Bahrajn Irák, Írán Jemen Katar Kuvajt Omán Saúdská Arábie Spojené arabské emiráty Historie Ur Persepolis Oblast, kde ve starověku vznikly nejstarší civilizace Sumer, Babylonie, Persie (Írán),

Více

Starověké Řecko hornatá krajina, pobřeží moře - zálivy, ostrovy/ poloostrovy, úrodné roviny

Starověké Řecko hornatá krajina, pobřeží moře - zálivy, ostrovy/ poloostrovy, úrodné roviny Starověké Řecko jih Balkánského poloostrova první evropská civilizace základy moderních věd: matematika, fyzika, filosofie, historie základy demokracie umění (řecká a římská kultura) společné kulturní

Více

Legendary Inventors. Komponenty. 20 karet vynálezců a 33 startovních žetonů znalostí:

Legendary Inventors. Komponenty. 20 karet vynálezců a 33 startovních žetonů znalostí: Legendary Inventors Cíl hry V průběhu hry se hráči budou podílet na tvorbě vynálezů a získávat patenty, aby získali co nejvíce vítězných bodů a stali se nejúspěšnějším týmem vynálezců, které kdy poznal

Více

- Karty energie safírové (3-7), smaragdové (5-10), diamantové (8-12), rubínové (13-17)

- Karty energie safírové (3-7), smaragdové (5-10), diamantové (8-12), rubínové (13-17) ŽEZLO ZE ZAVADORU I. Obsah hry - Herní deska obsahující stupnice Znalostí a stupnici vítězných bodů - Žetony v barvách jednotlivých hráčů - Desky hráčů obsahující stupnici limitu karet v ruce, pole pro

Více

Brno. Liberec. Karlovy Vary

Brno. Liberec. Karlovy Vary Brno Největší moravské město leží na soutoku Svitavy a Svratky. Jeho dominantou je hrad Špilberk. Je významným průmyslovým a kulturním centrem, městem veletrhů. Otázka: Které město leží pod horou Ještěd?

Více

Inovace výuky Člověk a jeho svět

Inovace výuky Člověk a jeho svět Inovace výuky Člověk a jeho svět Vv4/07 Autor materiálu: Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Cílová skupina: Klíčová slova: Očekávaný výstup: Mgr. Petra Hakenová Výtvarná výchova Výtvarná

Více

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Kotěhůlky! Proč právě Kotěhůlky? Že se v českých, moravských a slezských městech skvěle vyznáte? Ale kde jsou zrovna Kotěhůlky? On je to vlastně takový chyták. Kotěhůlky na mapě

Více

Osadníci z Katanu tématická sada z karetní hry pro dva hráče

Osadníci z Katanu tématická sada z karetní hry pro dva hráče Osadníci z Katanu tématická sada z karetní hry pro dva hráče Přeložil Jan Štefl 4/2008 Umělec & Dobrodinec Možnosti tématické sady Umělec a dobrodinec Tématická sada Umělec & dobrodinec je jednou z celkem

Více

Anno 1701: Das Brettspiel překlad: tondakolik

Anno 1701: Das Brettspiel překlad: tondakolik Anno 1701: Das Brettspiel překlad: tondakolik Myšlenka hry Píše se rok 1701. Dle rozkazu královny jste se vydali osídlovat nové ostrovy a budovat nové kolonie. Musíte udělat vše pro bohatství a slávu koruny.

Více

13 CZ kat.4. Herní ukazatelé: Kredit: aktuální stav kreditu, zde jsou zobrazeny hodnoty všech vhozených mincí a vložených bankovek

13 CZ kat.4. Herní ukazatelé: Kredit: aktuální stav kreditu, zde jsou zobrazeny hodnoty všech vhozených mincí a vložených bankovek 13 Všechny výherní kombinace jsou zobrazeny ve výherní tabulce. Výherní tabulka zobrazuje výhry se zvolenou sázkou a počtem linií. Budou vyplaceny jen nejvyšší výhry z každé ze zvolených výherních linií,

Více

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Počet hráčů: 2-4 Věk hráčů: 10-99 let Hra obsahuje: 1 herní plán 36 šestiúhelníkových tabulek, znázorňujících prostor, odhalovaný

Více

Ž ivá karetní hra. Úvod. Popis hry

Ž ivá karetní hra. Úvod. Popis hry Úvod Ž ivá karetní hra Dobře jsi udělal, že jsi přišel, pronesl Elrond. Dnes uslyšíš všechno, co potřebujete pro pochopení Nepřítelova záměru. Nemůžete udělat nic než vzdorovat, s nadějí nebo bez ní. Nestojíte

Více

ZRANĚNÍ A ŠÍLENSTVÍ. Pokud jsou na 0 sníženy zároveň vaše body příčetnosti i vaše body zdraví, pak jste ihned zničeni dle základních pravidel.

ZRANĚNÍ A ŠÍLENSTVÍ. Pokud jsou na 0 sníženy zároveň vaše body příčetnosti i vaše body zdraví, pak jste ihned zničeni dle základních pravidel. ZRANĚNÍ A ŠÍLENSTVÍ Pravidla Pokud vaše body příčetnosti nebo zdraví klesnou na 0, můžete si místo zničení (pohlcení) své postavy, dobrat 1 kartu šílenství v případě ztráty příčetnosti nebo 1 kartu zranění

Více

Obsah. Souhrn...2 Dárky...3 Výstroj...4 Vojenský vrcholek...4 Úkolové předměty...6 Bossové...7 Démon hněvu...7 Démon touhy...7 Archievementy...

Obsah. Souhrn...2 Dárky...3 Výstroj...4 Vojenský vrcholek...4 Úkolové předměty...6 Bossové...7 Démon hněvu...7 Démon touhy...7 Archievementy... Obsah Souhrn...2 Dárky...3 Výstroj...4...4 Úkolové předměty...6 Bossové...7 Démon hněvu...7 Démon touhy...7 Archievementy...8 Souhrn - nabizí řadu velice hodnotných kusů výstroje a výzbroje. - Oproti Kamennému

Více

MisE 2 nové NADĚJE. brífink ZBRANĚ 1 POKROČILÉ ZBRANĚ 0 EMZÁCKÝCH ZBRANÍ

MisE 2 nové NADĚJE. brífink ZBRANĚ 1 POKROČILÉ ZBRANĚ 0 EMZÁCKÝCH ZBRANÍ MISe Č. 2-4 gd-odznak PRO SAMOSTATNOU MISI: BRONZOVÝ MisE 2 nové NADĚJE VYBAVENÍ 1 NA AGENTA brífink ZBRANĚ 1 POKROČILÉ ZBRANĚ 0 EMZÁCKÝCH ZBRANÍ 60-90 m Velitelství GD posílá agenty do Oblasti 51, aby

Více

Vývoj Polska, vývoj hranic

Vývoj Polska, vývoj hranic Vývoj Polska, vývoj hranic 3 velké etapy ději: Polsko do dělení (do konce 18. stol.) období národní nesvodový (do začátku 20. stol.) obnovení Polska (od r. 1918) Ad 1 etapa: formování etnického státu (piastovská

Více

Habermaaß-hra 4232. Černý pirát

Habermaaß-hra 4232. Černý pirát CZ Habermaaß-hra 4232 Černý pirát Černý pirát Hra pro 2-4 hráče, ve věku od 5-99 let. Dobří a poctiví mořeplavci plují od jednoho ostrova pokladů k dalšímu. V patách je jim ale Černý pirát Černovous Mořský

Více

Návod. Hra je určena pro dvojici žáků. Žáci si při ní opakují a rozšiřují své znalosti ze středověké historie naší vlasti. Mohou využít také odhad.

Návod. Hra je určena pro dvojici žáků. Žáci si při ní opakují a rozšiřují své znalosti ze středověké historie naší vlasti. Mohou využít také odhad. 1 2 3 1 2 3 4 5 6 4 5 6 7 8 9 7 8 9 10 11 12 10 11 12 Návod Hra je určena pro dvojici žáků. Žáci si při ní opakují a rozšiřují své znalosti ze středověké historie naší vlasti. Mohou využít také odhad.

Více

Habermaaß-hra 4298. Malí kouzelníci

Habermaaß-hra 4298. Malí kouzelníci CZ Habermaaß-hra 4298 Malí kouzelníci Malí kouzelníci Bláznivá hra na zapamatování pro 2-4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Obsahuje i variantu pro pokročilé kouzelníky. Autoři: Stine & Kis Ilustrace: Antje

Více

Poznámky. I. Přidáná nová národnost Peršané. Národ dostane jako bonus:

Poznámky. I. Přidáná nová národnost Peršané. Národ dostane jako bonus: Poznámky I. Přidáná nová národnost Peršané - +10% těžba železa - 10% levnější lukostřelci; - o 10% rychlejší trénink Obléhacích strojů - o 20% více pochodů; - o 20% více poškození oproti Zdi; - Speciální

Více

Vikingská domovina. Vikingská domovina

Vikingská domovina. Vikingská domovina Vikingové. pocházeli ze Severní Evropy. Žili na území dnešního Dánska, Norska a Švédska. Podnebí v této oblasti bylo nehostinné, zimy dlouhé a obživy nedostatek. Vikingská domovina Vikingové pocházeli

Více

Objevné plavby na KATANU

Objevné plavby na KATANU Objevné plavby na KATANU Podnikněte i vy objevnou plavbu do dějin Katanu s touto oblíbenou hrou Námořníci. Na níže zobrazeném pergamenu najdete různých míst, na která během objevné plavby doplujete. Staňte

Více

http://www.prezentace-pro-dejepis.freeeee.net Prusko Řád německých rytířů Pohanské Prusy Již v době před naším letopočtem sídlily ve východním Pobaltí baltské kmeny Prusů. Prusové nepřijali křesťanskou

Více

Půjčujeme: knihy / časopisy / noviny / mluvené slovo / hudbu / filmy / noty / obrazy / mapy

Půjčujeme: knihy / časopisy / noviny / mluvené slovo / hudbu / filmy / noty / obrazy / mapy Půjčujeme: knihy / časopisy / noviny / mluvené slovo / hudbu / filmy / noty / obrazy / mapy Zpřístupňujeme: wi-fi zdarma / e-knihy / on-line encyklopedie / e-zdroje o výtvarném umění, hudbě, filmu Pořádáme:

Více

Prokletí ztraceného přítele v kostce

Prokletí ztraceného přítele v kostce Prokletí ztraceného přítele v kostce (dlouhý post již zveřejněný na RPGfóru) Když jsem vzdal soutěž, tak se aspoň podělím o svůj výtvor, který tímto dávám všanc k vykradení (pokud někdo neměl nápad, tohle

Více

POPIS HRY. Obsah hry. Hora

POPIS HRY. Obsah hry. Hora minut Věk 1+ 6 hráčů Obsah hry 5 karet (deset sad karet a tři divoké karty) 1 pravidla hry 1 sešit s bodovacími tabulkami Jsi neomezeným vládcem jedné ze vzdálených říší a tvým úkolem je vybudovat impérium,

Více

Překlad textu karet rozšíření SW Tales & Legends

Překlad textu karet rozšíření SW Tales & Legends Překlad textu karet rozšíření SW Tales & Legends do češtiny přeložil Petr Janda Překlad pravidel rozšíření je ke stažení na http://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/small-world-tales-legends-1416/k-stazeni/pravidla-1636/

Více

AFRICKÝ PARK. (African Park) Stefania Niccolini Marco Canetta

AFRICKÝ PARK. (African Park) Stefania Niccolini Marco Canetta AFRICKÝ PARK (African Park) Stefania Niccolini Marco Canetta Cíl hry Ve hře Africký park představuje každý hráč ochránce zvířat, který je odpovědný za jednu africkou přírodní rezervaci a musí ji znovu

Více

Pozor! Vlajka Nového Zélandu se často plete s vlajkou Austrálie

Pozor! Vlajka Nového Zélandu se často plete s vlajkou Austrálie Nový Zéland Základní informace Oficiální název: New Zealand Hlavní město: Wellington Počet obyv.: 4 433 100 Náboženství: křesťanství Státní zřízení: konstituční monarchie Jazyk: angličtina, maorština Hlava

Více

Starověk PŘEDNÍ VÝCHOD

Starověk PŘEDNÍ VÝCHOD Starověk PŘEDNÍ VÝCHOD 4 tis. let př. n. l. - cca 6./7. stol. n. l. předpoklady pro vznik státu: - už ne jen boj o přežití, rozvoj zemědělství, řemesel, kultury, umění - rozvoj civilizace - společenská

Více

Název DUM: VY_32_INOVACE_4B_16_Jan_Lucemburský_na_českém_trůně. Název vzdělávacího materiálu: Jan Lucemburský na českém trůně.

Název DUM: VY_32_INOVACE_4B_16_Jan_Lucemburský_na_českém_trůně. Název vzdělávacího materiálu: Jan Lucemburský na českém trůně. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Dějepis pro 6. 7. ročník Název DUM: VY_32_INOVACE_4B_16_Jan_Lucemburský_na_českém_trůně Vyučovací

Více

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce.

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce. Pravidla hry Rokoko Cíl hry V Rokoku se stáváte majitelem oděvnické dílny na dvoře francouzského krále Ludvíka XV., kde se snažíte získat co nejvíce prestiže. Během každého tahu zahrajete kartu jednoho

Více

Starověký Egypt. Učební text STAROVĚKÝ EGYPT

Starověký Egypt. Učební text STAROVĚKÝ EGYPT STAROVĚKÝ EGYPT Klíčová slova: sjednocení, Nil, zemědělství, záplavové a závlahové hospodářství, společnost, faraon, pyramidy, Gíza, řemeslo, bydlení, vzdělání, hieroglyfy, věda, mumifikace, mnohobožství,

Více