Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptáfi ã. 22

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptáfi ã. 22"

Transkript

1 Urãitû jste se jiï setkali s mnoïstvím receptû, ve kter ch se objevuje Ïelatina nebo Ïelé. jako jedin v robce na trhu disponuje nej ir í kálou v robkû, ze kter ch vytvofiíte jak koliv recept! Pro Va i lep í orientaci uvádíme pfiehled v ech v robkû a doporuãení na jejich pouïití. ÎELATINA PouÏívá se pfii pfiípravû smetanov ch, tvarohov ch, jogurtov ch, ovocn ch a jin ch krémû, na aspiky, závitky a vajeãné tlaãenky na jejich dokonalé ztuhnutí. Îelatina nabízí v obchodech dva druhy Ïelatiny: jemnû mletou nebo v plátcích. Je to klasická Ïelatina Ïivoãi ného pûvodu. Doba tuhnutí krému se Ïelatinou je asi 1 hodina. Zb vající ztuhlou Ïelatinu je moïné znovu zahfiátím rozpustit. Îelatina, která projde varem neztuhne. ÎELÉ V echna Ïelé jsou rostlinného pûvodu. PouÏívají se na vytvofiení efektní a chutné vrstvy Ïelé pfii pfiípravû dortû, zákuskû a koláãû. Doporuãujeme nalévat na krém, marmeládu nebo ovoce, aby Ïelé neprosáklo do korpusu. V echna Ïelé je nutné pfii pfiípravû povafiit a lze je rozpustit i po ztuhnutí. Jeden balíãek jakéhokoliv Ïelé vystaãí na dortov korpus prûmûru 26 cm, na bûïn plech pouïijeme dva balíãky. Dortové Ïelé má v nabídce ãiré nebo ãervené. PouÏívá se k docílení efektní tenké lesklé vrstvy Ïelé, která chrání ovoce pfied oschnutím. Obsah sáãku vystaãí na 0,25 l vody nebo ovocné Èávy. Îelé tuhne témûfi okamïitû. Jedineãn Îelatinov ztuïovaã jako jedin na trhu nabízí tohoto moderního pomocníka do v ech receptû na krémy místo Ïelatiny. Pfiíprava je rychlá a jednoduchá. Obsah sáãku staãí smíchat se 0,1 l vlaïné vody a pfiidat v podstatû do jakéhokoliv krému nebo náplnû. V sledek je zaruãen! Doba tuhnutí krému se Ïelatinov m ztuïovaãem je asi 30 minut. V staãnost Ïelatinového ztuïovaãe odpovídá pouïití 1 balíãku Ïelatiny. Jedineãné Cukrárenské Ïelé Toto Ïelé je vyrobeno na bázi rostlinné suroviny agar. jako jediná firma nabízí tento v robek v iroké obchodní síti a dává moïnost v em hospodyàkám pfiipravit sv m blízk m zákusky jako z cukrárny. Tento v robek se pouïívá na vytváfiení vysok ch a pevn ch vrstev Ïelé. Obsah sáãku vystaãí na 0,5 l vody nebo ovocné Èávy. Doba tuhnutí Ïelé je asi 15 minut. s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptáfi ã. 22

2 jaro se pomalu blíïí a pfiíroda se zaãíná probouzet. V oãekávání tohoto krásného roãního období jsme pro Vás opût pfiipravili 14 nov ch nápadit ch receptû. V echny recepty byly, jako vïdy, peãlivû vyzkou eny v na í Zku ební kuchyni v Kladnû a nesou tedy záruku, Ïe se pfii dodrïení postupu podafií. Aby i Va e velikonoãní peãení bylo plné barev a radosti, mûïete rozveselit recepty pestr m jarním zdobením. Vyzkou ejte na ozdobení velikonoãních perníãkû, beránka nebo dortu fiadu Decor: Zdobící tubiãky nebo dekoraãní zdobení - kytiãky, kuliãky, srdíãka, medvídky nebo na e ãokoládové polevy. Uvidíte, Ïe i Vámi pfiipravené dobroty rozkvetou! Vûfiíme, Ïe se Vám nové jarní recepty podafií a Vy jimi potû íte Va e milé. Pfiejeme Vám sladké a veselé Velikonoce! Jana Lindi ová Zákaznick servis Iveta Krausová Zku ební kuchynû Pro jednodu í orientaci uvádíme u kaïdého receptu míru obtíïnosti: - snadná příprava - střední obtížnost - předpokládáme již zkušenost s pečením Vysvûtlení pouïit ch zkratek: KL = kávová lžička PL = polévková lžíce Prosíme, pfii peãení vïdy respektujte zku enosti s vlastní troubou. Pfiipomínáme, Ïe jistotu vydafieného v sledku Vám zaruãujeme pouze pfii pouïití originálních pfiísad na peãení.

3 Poãet kusû: asi g hladké mouky 70 g kakaa 140 g mouãkového cukru 1 balíãek Kypfiicího prá ku do perníku 2 PL medu 2 vejce Na ozdobení: 1 bílek na potfiení 1 balení Decor Zdobících tubiãek plech na peãení papír na peãení váleãek formiãky (vajíãka, beránci, zajíãci) ma lovaãku Doba pfiípravy: asi 15 minut Doba peãení: asi 15 minut 1. Na pfiípravu tûsta prosejeme na vál mouku s kakaem, pfiidáme cukr, kypfiicí prá ek do perníku, med a vejce. Vypracujeme hladké tûsto. Pokud se tûsto lepí pfiidáme tro ku mouky. 2. Tûsto na pomouãeném vále vyválíme a formiãkami vykrajujeme rûzné tvary. Perníãky poloïíme na plech vyloïen papírem na peãení a dáme péct do pfiedehfiáté trouby. Elektrická trouba: 190 C Horkovzdu ná trouba: 170 C -4 Doba peãení: asi 15 minut 3. Horké perníãky potfieme roz lehan m vajeãn m bílkem. 4. Po vychladnutí pomocí zdobících tubiãek ozdobíme podle vlastní fantazie. 5. Uchováváme v uzavfiené krabici v chladu. TIP: Pokud chceme, aby perníãky vydrïely mûkké, uloïíme k nim polovinu jablka.

4 Doba pfiípravy: asi 15 minut Doba peãení: asi 45 minut 5 bílkû 180 g másla nebo margarínu 240 g cukru 5 ÏloutkÛ 260 ml vlaïného mléka 350 g polohrubé mouky 1 balíãek Kypfiicího prá ku do peãiva 2 rozinky Na vymazání: rozpu tûn tuk na peãení strouhanka Na ozdobení: 1 /2 balíãku Decor Prá kového cukru s vanilkovou pfiíchutí formu na beránka velikost asi 27 cm, dvojdílnou 1. Na pfiípravu tûsta u leháme z bílkû tuh sníh. Máslo nebo margarín, cukr a vanilínov cukr vy leháme ruãním elektrick m lehaãem na stfiedním stupni do pûny. Po jednom za leháme Ïloutky, pfiidáme mléko a polovinu mouky smíchané s kypfiicím prá kem. Poté pfiidáme sníh z bílkû a druhou polovinu mouky. Formu na beránka dûkladnû vymaïeme tukem a vysypeme strouhankou a do míst oãí vloïíme rozinky. Nalijeme tûsto a uhladíme, pfiiklopíme druhou polovinou formy a peãeme v pfiedehfiáté troubû. Elektrická trouba: 190 C Horkovzdu ná trouba: 170 C -4 Doba peãení: asi 45 minut 2. Po upeãení necháme mírnû zchladnout, poté odstraníme vr ek formy a beránka opatrnû vyklopíme. 3. Po vychladnutí pocukrujeme a ozdobíme ma lí. TIP: Beránka mûïeme polít Decor Polevou tmavou nebo svûtlou nebo ozdobit Decor Zdobícími tubiãkami.

5 Doba pfiípravy: asi 20 minut Doba peãení: asi 25 minut Doba kynutí: asi 80 minut 1 balení Buchty 150 g rozpu tûného zchladlého másla 200 ml vlaïného mléka 1 /2 KL Rumového aroma nebo 2 PL rumu rozinky, sekané ofií ky, mandle, kandované ovoce podle chuti Na potfiení a posypání: 1 roz lehané vejce 25 g sekan ch mandlí plech na peãení papír na peãení ma lovaãku 1. Na pfiípravu tûsta pfiidáme do smûsi na Buchty máslo, mléko, aroma nebo rum, rozinky, ofií ky a kandované ovoce a tûsto pfiipravíme podle návodu na obale. Dáme na teplé místo na 45 aï 60 minut vykynout. 2. Vykynuté tûsto vyklopíme na vál a zpracujeme mazanec, kter poloïíme na plech vyloïen papírem na peãení a necháme na teplém místû je tû 20 minut kynout. Poté potfieme roz lehan m vejcem a posypeme mandlemi nebo ofiechy a ve stfiedu ostr m noïem nakrojíme do kfiíïe. VloÏíme do pfiedehfiáté trouby a peãeme. -4 Doba peãení: asi 25 minut TIP: Pokud mazanec nespotfiebujeme cel, mûïeme ho dát zamrazit.

6 Poãet kusû: 2 koláãe o prûmûru 26 cm 1 balíãek Pomocníka na kynuté tûsto expres 300 g hladké mouky 25 g cukru 3 g soli 150 ml vody 40 ml oleje 1 vejce Na náplà: 500 g mûkkého tvarohu 50 g mouãkového cukru 1 balíãek Vanilkového cukru 1 vejce 250 g makové náplnû 220 g povidel 2 PL rumu Na potfiení a ozdobení: 1 vejce vyloupané mandle plech na peãení ma lovaãku cukráfisk sáãek Doba pfiípravy: asi 20 minut Doba peãení: asi 20 minut 1. Na pfiípravu tûsta smícháme pomocníka na pfiípravu kynutého tûsta s moukou, cukrem, solí, vodou, olejem a vejcem. Elektrick m ruãním lehaãem (hnûtací háky) nebo ruãnû vafieãkou vypracujeme hladké tûsto. 2. Na pfiípravu tvarohové náplnû smícháme tvaroh, cukr, vanilkov cukr, vejce a ruãnû vymícháme do hladka. Pokud se nám zdá náplà pfiíli tuhá, pfiidáme trochu mléka. 3. Na pomouãeném vále tûsto okamïitû rozdûlíme na dva díly a z kaïdého na plechu vytvarujeme koláã. Okraje potfieme roz lehan m vejcem. Pomocí cukráfiského sáãku koláãe naplníme náplní tvarohovou, makovou a povidly smíchan mi s rumem. Ozdobíme vyloupan mi mandlemi. Plech vloïíme do pfiedehfiáté trouby a peãeme. Doba peãení: asi 20 minut

7 Doba pfiípravy: asi 20 minut Doba peãení: asi 30 minut 125 g zmûklého másla nebo margarínu 120 g cukru 1 /2 KL Rumového aroma nebo 3 PL rumu 4 vejce 150 g hladké mouky 1 /2 balíãku Kypfiicího prá ku do peãiva 1 balíãek Pudingu Originál s ãokoládovou pfiíchutí Na náplà: 250 ml smetany na lehání 50 g mouãkového cukru 1 balíãek Vanilkového cukru 1 /2 KL Rumového aroma nebo 3 PL rumu 1 balíãek Decor Polevy tmavé 1 balíãek Smeta-fixu 1. Na tûsto u leháme ruãním elektrick m lehaãem na stfiedním stupni máslo nebo margarín, cukr, vanilínov cukr a aroma do pûny. Postupnû po jednom pfiidáváme a za leháme vejce. Mouku smícháme s kypfiicím prá kem a pudingov m prá kem a opatrnû vmícháme do na lehané hmoty. Tûsto vylijeme do dortové formy ( 26 cm), jejíï dno jsme vyloïili papírem na peãení. Formu vloïíme do pfiedehfiáté trouby a peãeme. Doba peãení: asi 30 minut 2. Na náplà svafiíme za stálého míchání smetanu, cukr, vanilkov cukr, aroma a polevu. Necháme vychladnout, nejlépe pfies noc. leháme ruãním elektrick m lehaãem ve vy í nádobû spoleãnû se smeta-fixem do tuha. 3. Vychladl korpus podélnû rozfiízneme, pokapeme rumem a natfieme náplní. VloÏíme na 1 /2 hodiny do ledniãky ztuhnout. Na pokapání: 2 PL rumu Na potfiení a posypání: 250 ml smetany ke lehání 1 balíãek Smeta-fixu 100 g nastrouhané hofiké ãokolády dortovou formu 26 cm papír na peãení 4. Na potfiení vy leháme smetanu spoleãnû se smeta-fixem ruãním elektrick m lehaãem do tuha. Potfieme povrch a okraje dortu a posypeme nastrouhanou ãokoládou. Uchováváme v lednici.

8 Doba pfiípravy: asi 20 minut Doba peãení: asi 28 minut 170 g hladké mouky 2 zarovnané KL Kypfiicího prá ku do peãiva petka soli 170 g cukru 170 g zmûklého másla nebo margarínu 4 vejce Na náplà: 250 ml smetany ke lehání 1 balíãek Smeta-fixu 1 kg tvarohu 180 g mouãkového cukru 2 balíãky Vanilínového cukru nastrouhaná kûra z jednoho chemicky neo etfieného citrónu Èáva z jednoho citrónu 1 PL rumu 2 balíãky Îelatinového ztuïovaãe 200 ml vlaïné vody Na ozdobení: mandarinkov kompot (hmotnost po odkapání asi 500 g) 250 ml vody nebo Èávy z kompotu 2 PL citrónové Èávy 1 balíãek ãirého Dort-Ïelé 1 zarovnaná PL cukru dortovou formu 26 cm papír na peãení 1. Na tûsto smícháme mouku s kypfiicím prá kem a solí, pfiidáme cukr, vanilínov cukr, zmûklé máslo nebo margarín a vejce. Elektrick m ruãním lehaãem na stfiedním stupni vy leháme hladké tûsto. Tûsto vylijeme do dortové formy ( 26 cm), jejíï dno jsme vyloïili papírem na peãení. Tûsto uhladíme a formu vloïíme do pfiedehfiáté trouby. Doba peãení: asi 28 minut 2. Vychladl korpus podélnû rozfiízneme a okolo spodní ãásti poloïíme oãi tûn okraj formy. 3. Na náplà vy leháme ruãním elektrick m lehaãem na nejvy ím stupni smetanu se smeta-fixem do tuha. Tvaroh, cukr, vanilínov cukr, citrónovou kûru, Èávu a rum vymícháme mûchaãkou do hladka. Îelatinov ztuïovaã pfiipravíme podle návodu na obale a vmícháme do tvarohu. Nakonec zlehka vmícháme lehaãku. 4. NáplÀ vylijeme na polovinu korpusu v dortové formû, na ni poloïíme druhou polovinu a mírnû pfiitlaãíme. Dort necháme v lednici 3 hodiny ztuhnout. 5. Dobfie odkapané mandarinky poloïíme na vr ek ztuhlého dortu. Èávu z mandarinek s citrónovou Èávou doplníme vodou na 250 ml. Dort-Ïélé, cukr a Èávu svafiíme podle návodu a necháme mírnû vychladnout. 6. Po zchladnutí nalijeme Ïelé na mandarinky a dort uloïíme do podávání do lednice. 7. Pfied podáváním odstraníme okraj a uchováváme v chladu.

9 Doba pfiípravy: asi 20 minut Doba peãení: asi 30 minut 1 balíãek Decor Polevy tmavé 6 ÏloutkÛ 80 g mouãkového cukru 2 PL mandlového likéru (napfi. typu Amaretto) 6 bílkû 80 g cukru 200 g strouhan ch mandlí Na krém: 500 ml smetany ke lehání 100 g ofií kovo-nugátového krému typu Nutella 2 balíãky Smeta-fixu Na polevu: 2 vrchovaté PL hotového krému 130 g nadrobno nakrájené mléãné ãokolády Na posypání: 2 PL opraïen ch plátkû mandlí dortovou formu 26 cm 1. Na tûsto rozpustíme polevu ve vodní lázni podle návodu na obale a necháme vychladnout. Îloutky, mouãkov cukr, vanilínov cukr a likér vy leháme elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ím stupni do pûny a vmícháme zchladlou polevu. Bílky vy leháme s cukrem do tuhé pûny a zlehka ruãnû vmícháme mandle, pfiidáme do vajeãné smûsi a ruãnû vymícháme hladkou hmotu. Vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy ( 26 cm) a uhladíme. Formu vloïíme do pfiedehfiáté trouby a peãeme. Doba peãení: asi 30 minut 2. Vychladl korpus podélnû rozfiízneme. 3. Na krém smícháme smetanu s ofiískovo-nugátov m krémem, smeta-fixem a vy leháme ruãním elektrick m lehaãem do hladkého krému. 4. OdloÏíme 2 PL krému na pfiípravu polevy a 2 /3 namaïeme na spodní polovinu korpusu. PfiiloÏíme horní polovinu korpusu a zbyl m krémem potfieme povrch a okraj dortu. 5. Na polevu rozpustíme za stálého míchání v kastrûlku zbyl krém a ãokoládu. Necháme zchladnout. 6. Polevu nalijeme na povrch dortu a rozetfieme. Povrch a okraje dortu posypeme plátky mandlí. Pfied podáváním uloïíme dort do ledniãky.

10 Doba pfiípravy: asi 20 minut Doba peãení: asi 25 minut 240 g hladké mouky 1 balíãek Kypfiicího prá ku do peãiva 130 g mlet ch ofiechû nastrouhaná kûra z jedné chemicky neo etfiené limetky 3 vejce 170 ml smetany ke lehání 200 g Luãiny Na pokapání: 170 ml vody Èáva ze 2 limetek 4 PL cukru Na náplà: 300 g bílého jogurtu 900 ml podmáslí 150 g mouãkového cukru nastrouhaná kûra ze dvou chemicky neo etfien ch limetek Èáva ze dvou limetek 2 balíãky Îelatinového ztuïovaãe 200 ml vlaïné vody Na ozdobení: nûkolik prouïkû kûry z chemicky neo etfiené limetky plech na peãení 30 x 40 cm s vysok m okrajem 1. Na tûsto smícháme mouku s kypfiicím prá kem a prosejeme do misky. Pfiidáme ofiechy, limetkovou kûru, vanilínov cukr, vejce, smetanu a Luãinu a pomocí elektrického ruãního lehaãe krátce vymícháme do hladkého tûsta. Tûsto nalijeme na vymazan a moukou vysypan plech a uhladíme. Plech vloïíme do pfiedehfiáté trouby a peãeme. Doba peãení: asi 25 minut 2. Koláã necháme ve formû 5 minut vychladnout a propícháme ho pejlí. Vodu s limetkovou Èávou a cukrem pfievafiíme a pokropíme jí je tû tepl koláã. 3. Na náplà smícháme jogurt, podmáslí, cukr, limetkovou kûru a Èávu. Îelatinov ztuïovaã pfiipravíme podle návodu na obale a vmícháme do smûsi. NáplÀ rozetfieme na koláã a odloïíme na 2 hodiny na chladné místo. Pfied podáváním ozdobíme prouïky limetky a krájíme na stejnû velké kostky.

11 Doba pfiípravy: asi 30 minut Doba peãení: asi 50 minut Na tûsto I: 2 vejce 60 g mouãkového cukru 60 g hladké mouky Na potfiení: 2 PL libovolné marmelády Na tûsto II: 80 g zmûklého másla nebo margarínu 80 g mouãkového cukru 1 /2 KL Rumového aroma 4 Ïloutky 4 bílky 50 g cukru 100 g hladké mouky 30 g kakaa Na ozdobení: 1 balení Decor Zdobících tubiãek nûkolik cukrov ch kvítkû nûkolik cukrov ch figurek plech na peãení 30 x 40 cm papír na peãení formu na srnãí hfibet 30 x 11 cm 1. Na tûsto I. vy leháme ruãním elektrick m lehaãem na nejvy ích otáãkách vejce s cukrem a vanilínov m cukrem do pûny. Zlehka ruãnû pfiimícháme mouku. Tûsto rozetfieme na plech vyloïen papírem na peãení (30 x 40 cm), vloïíme do pfiedehfiáté trouby a peãeme. Elektrická trouba: 200 C Horkovzdu ná trouba: 180 C Plynová trouba: stupeà 4 Doba peãení: asi 10 minut 2. Upeãen pi kot vyklopíme na papír posypan mouãkov m cukrem, papír na peãení potfieme studenou vodou a opatrnû ho stáhneme. Pi kot natfieme marmeládou a srolujeme do rolády. 3. Na tûsto II. vy leháme ruãním elektrick m lehaãem na nejvy ích otáãkách máslo s cukrem, vanilínov m cukrem a aroma do pûny a postupnû po jednom pfiidáváme Ïloutky. Bílky s cukrem vy leháme elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ích otáãkách na tuh sníh a pfiimícháme do máslové smûsi. 4. Smícháme mouku s kakaem, prosejeme a opatrnû ruãnû vmícháme do tûsta. Polovinu tûsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na srnãí hfibet (30 x 11 cm) a opatrnû do nûj vtlaãíme pfiipravenou roládu. Zalijeme zbytkem tûsta a povrch uhladíme. Formu vloïíme do pfiedehfiáté trouby a peãeme. Doba peãení: asi 40 minut 5. Po upeãení necháme vychladnout a opatrnû vyklopíme z formy. 6. Vychladlou roládu dozdobíme podle své fantazie nebo podle obrázku - pomocí zdobících tubiãek, cukrov ch kvítkû a cukrov ch figurek.

12 Doba pfiípravy: asi 15 minut Na krém: 250 g ãerstv ch jahod 140 g cukru Èáva z jednoho citrónu 250 g bílého jogurtu 250 ml smetany na lehání 1 balíãek Îelatinového ztuïovaãe 100 ml vlaïné vody 100 g dûtsk ch pi kotû 1. Na krém ruãním ponorn m mixérem z jahod, cukru a citrónové Èávy pfiipravíme pyré. Vmícháme jogurt. Smetanu vy leháme ruãním elektrick m lehaãem do tuha. Îelatinov ztuïovaã pfiipravíme podle návodu s vodou a vmícháme do pyré z jahod a jogurtu. Nakonec zlehka vmícháme lehaãku. Na ozdobení: ãerstvé jahody strouhané pistácie formu na biskupsk chlebíãek 30 x 11 cm potravináfiskou fólii 2. Formu na peãení vyloïíme potravináfiskou folií a na dno poloïíme pi koty. Nalijeme tfietinu krému a postup opakujeme, dokud máme krém. Ukonãíme pi koty a vloïíme na 3 hodiny do ledniãky ztuhnout. 3. Pfied podáváním vyklopíme z formy, odstraníme fólii a ozdobíme jahodami a pistáciemi.

13 Doba pfiípravy: asi 20 minut Doba peãení: asi 35 minut 4 vejce 100 g cukru nastrouhaná kûra z jednoho chemicky neo etfieného citrónu 100 ml oleje 150 g hladké mouky 1 zarovnaná KL Kypfiicího prá ku do peãiva petka soli Na krém: 1 balíãek Krémové náplnû s pfiíchutí vajeãného koàaku Dr. Oetker 200 ml mléka 3 zarovnané PL mouãkového cukru 250 g mûkkého másla 250 g nadrobno nakrájen ch jahod Na ozdobení a posypání: nûkolik rozpûlen ch jahod 3 PL praïen ch plátkû mandlí 1. Vejce s cukrem, vanilínov m cukrem a citrónovou kûrou vy leháme ruãním elektrick m lehaãem na nejvy ích otáãkách do pûny. Pfiimícháme olej. Mouku smícháme s kypfiicím prá kem a solí. Prosejeme a zlehka vmícháme do pûny. 2. Tûsto vylijeme do dortové formy ( 26 cm), jejíï dno jsme vyloïili papírem na peãení. Formu vloïíme do pfiedehfiáté trouby a peãeme. Doba peãení: asi 35 minut 3. Po upeãení necháme korpus vychladnout, dortovou formu sejmeme a korpus jednou podélnû rozfiízneme. 4. Krém pfiipravíme z krémové náplnû, mléka, cukru a másla podle návodu na obale. 1 /3 krému natfieme na spodní ãást korpusu, uhladíme a poklademe kousky jahod. Pfiikryjeme druhou polovinou korpusu a opatrnû pfiitlaãíme. Zbytek krému naplníme do cukráfiského sáãku s men í trubiãkou a nastfiíkáme na povrch dortu. dortovou formu ( 26 cm) papír na peãení cukráfisk sáãek 5. Dort ozdobíme jahodami a okraje obsypeme plátky mandlí. Dort aï do podávání uchováváme na chladném místû.

14 Doba pfiípravy: asi 30 minut Doba peãení: asi 35 minut 250 g bílého jogurtu 200 g cukru 4 vejce 300 g hladké mouky 1 /2 balíãku Kypfiicího prá ku do peãiva 100 g nastrouhané mléãné ãokolády Na náplà: 200 g ãerstv ch jahod Èáva z jednoho citrónu 5 zarovnan ch PL cukru 250 g zakysané smetany 200 ml smetany ke lehání 1 balíãek Îelatiny v plátcích (6 plátkû) Na potfiení: 250 ml smetany na lehání 2 zarovnané PL mouãkového cukru 1 balíãek Smeta-fixu Na ozdobení: 7 ãerstv ch jahod 7 mandlí tro ku zmûklé ãokolády na oãi 2 zarovnané PL kakaa plech o velikosti 20 x 30 cm cukráfisk sáãek s hladkou trubiãkou sítko pejle 1. Na tûsto ruãnû vymícháme jogurt, cukr, vanilínov cukr a vejce dohladka. Smícháme mouku s kypfiicím prá kem a vmícháme do jogurtu. Nakonec zlehka ruãnû vmícháme nastrouhanou ãokoládu. Tûsto nalijeme na vymazan a moukou vysypan plech 20 x 30 cm, uhladíme a peãeme v pfiedehfiáté troubû. Elektrická trouba: 190 C Horkovzdu ná trouba: 170 C -4 Doba peãení: asi 35 minut 2. Na náplà rozmixujeme ruãním ponorn m mixérem jahody, citrónovou Èávu, cukr a vypracujeme pyré, které smícháme se zakysanou smetanou. Smetanu na lehání vy leháme ruãním elektrick m lehaãem na nejvy ím stupni do tuha. Îelatinu pfiipravíme podle návodu na obale, necháme mírnû zchladnout a vmícháme ji do pyré. Nakonec zlehka vmícháme vy lehanou lehaãku. NáplÀ necháme asi 15 minut ztuhnout. 3. Vychladl korpus dvakrát podélnû rozfiízneme. Pláty spojíme náplní a necháme 2 hodiny v lednici ztuhnout. Smetanu na lehání s cukrem a smeta-fixem vy leháme ruãním elektrick m lehaãem do tuha. Povrch a okraje dortu potfieme 3 /4 lehaãky. Ze zbylé lehaãky necháme 1 KL na pozdûj í pouïití a zbytek dáme do cukráfiského sáãku s hladkou trubiãkou a na povrchu dortu vytvofiíme hnízdo. 4. Na ozdobení vyfieïeme ze piãky jahod mal klínek a vloïíme mandli jako jazyk. Jahody uloïíme do hnízda. Ze zbylé lehaãky udûláme oãi a z tro ky ãokolády pomocí pejle udûláme zornice. Dort zlehka posypeme kakaem a uchováváme v chladu.

15 Doba pfiípravy: asi 20 minut Doba peãení: asi 60 minut 200 g hladké mouky 80 g mûkkého másla nebo margarínu 70 g cukru petka soli 5 kapek Citrónového aroma 1 vejce Na náplà: 500 g nízkotuãného tvarohu 200 g mouãkového cukru 1 balíãek Vanilkového cukru 1 balíãek Pudingu Originál s vanilkovou pfiíchutí 100 ml oleje 1 /2 KL Rumového aroma nebo 4 PL rumu 2 vejce 250 ml mléka 350 g vypeckovan ch tfie ní Na posypání: 2 PL mouãkového cukru dortovou formu ( 26 cm) 1. Na tûsto na vále smícháme mouku s máslem nebo margarínem, cukrem, vanilínov m cukrem, solí, aroma, vejcem a vypracujeme hladké tûsto. Tûsto vloïíme do vymazané a moukou vysypané dortové formy ( 26 cm) a ruãnû rozmaãkáme na dno a 3 cm po okrajích. 2. Na náplà ruãnû vymícháme tvaroh, cukr, vanilkov cukr, puding, olej, aroma nebo rum, vejce a mléko do hladké hmoty. NáplÀ rozetfieme na tûsto a poloïíme na ní odkapané tfie nû. Formu vloïíme do pfiedehfiáté trouby a peãeme. Doba peãení: asi 60 minut 3. Po vychladnutí oddûlíme okraj formy a povrch dortu posypeme mouãkov m cukrem.

16 Doba pfiípravy: asi 30 minut Doba peãení: asi 35 minut 1 balíãek Pomocníka na kynuté tûsto expres 300 g hladké nebo polohrubé mouky 1 /2 KL soli 150 ml vody 40 ml oleje 1 vejce Na náplà: 500 g oloupané ãervené cibule 3 PL oleje 1 PL másla petka oregána a mletého pepfie 1 zarovnaná KL soli 250 g nízkotuãného tvarohu Na polevu: 150 g tvarohového s ru Almette nebo Luãiny s bylinkami petka soli a mletého pepfie 1 vejce 1 Ïloutek koláãovou formu 27 cm váleãek 1. Tûsto pfiipravíme z dan ch surovin pfiesnû podle návodu na obalu pomocníka na kynuté tûsto. 2. Tûsto ihned vyválíme na kruh o tlou Èce pfiibliïnû 4 mm, vloïíme do vymazané a moukou vysypané koláãové formy ( 27 cm), okraje dobfie pfiitlaãíme k formû. 3. Na náplà nakrájíme cibuli na koleãka a na rozpáleném oleji a másle spolu s kofiením a solí podusíme pfiibliïnû 3 minuty. Necháme vychladnout. Pak pfiimícháme do cibule tvaroh a náplà rovnomûrnû rozetfieme na tûsto. 4. Na polevu smícháme s r s kofiením, vejcem, Ïloutkem a rovnomûrnû nalijeme na náplà. Formu vloïíme do pfiedehfiáté trouby a peãeme. Doba peãení: asi 35 minut TIP: Lze podávat teplé i studené.

SLADKÉ VELIKONOCE. První tenkrát, první i nyní! Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

SLADKÉ VELIKONOCE. První tenkrát, první i nyní! Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. První tenkrát, první i nyní! Víte, Ïe mlad lékárník Dr. August Oetker jako první vyvinul v roce 1891 kypfiicí prá ek do peãiva? Ano, tenhle mal balíãek zpûsobil ve své dobû revoluci v peãení! Dr. August

Více

Vítáme jaro. Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vyzkoušejte:

Vítáme jaro. Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vyzkoušejte: Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vítáme jaro Rozdáváme 33 333 dóz z originální kolekce Dr. Oetker! Stačí zaslat 3 čárové kódy z výrobků Bábovka, Perník a Buchty na adresu: Dr. Oetker P. O. Box 73 Vlašim

Více

Pro malé i velké princezny

Pro malé i velké princezny DO receptar 21 CZ RK 26.8.2008 8:45 Stránka 1 Pro malé i velké princezny Vám pfiiná í jedineãné v robky na peãení Princess Lillifee. Nové v robky v rûïovém obalu s kouzelnou princezniãkou z pohádky a jejími

Více

Vyzkoušejte: SoutûÏ Peãeme s láskou P.O.Box Vla im

Vyzkoušejte: SoutûÏ Peãeme s láskou P.O.Box Vla im Peãeme s láskou Peãete rádi s v robky a chtûli by jste získat originální dárek? pfiipravil pouze pro Vás, ãleny na í databáze, 500 jedineãn ch forem na peãení ve tvaru srdce! Jak formu získat? Vyzkou ejte

Více

Radostné a veselé. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Receptáfi ã. 18. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Radostné a veselé. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Receptáfi ã. 18. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Vyzkou ejte nové dekoraãní zdobení pro Vás pfiipravil ãtyfii nové druhy dekorací v praktickém balení. VyuÏijte moïností dekoraãního zdobení a upravte si peãené dobroty nejen z tohoto receptáfie dle Va

Více

Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû?

Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû? Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû? Dal í díl knihy Peãeme s láskou je tady! 52 rychl ch receptû na plech Obsahuje 52 receptû s obrázky na 128 stranách Velikonoãní dobroty 52 ORIGINÁLNÍCH NOV CH

Více

Receptáfi ã. 25. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Receptáfi ã. 25. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Vajíãko je tradiãnû symbolem nadûje, zrození a vzkfií ení. Lidov zvyk malování vajec pr vznikl tehdy, kdyï JeÏí se svat m Petrem chodili po svûtû a na jednom statku poprosili o chléb. Hospodynû v ak doma

Více

Velikonoãní mlsání. Vyzkou ejte chuè pfiírodní vanilky. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

Velikonoãní mlsání. Vyzkou ejte chuè pfiírodní vanilky. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Vyzkou ejte chuè pfiírodní vanilky. jako jedin na trhu nabízí od zaãátku dubna novinku Vanilkov cukr. Jedná se o v robek, kter obsahuje pfiírodní vanilkové aroma s extraktem vanilky. Dopfiejte Va í rodinû

Více

Velikonoãní peãení. Přípravky na pečení Dr. Oetker v roce 2002 v novém! Vyzkoušejte:

Velikonoãní peãení. Přípravky na pečení Dr. Oetker v roce 2002 v novém! Vyzkoušejte: Přípravky na pečení v roce 2002 v novém! Velikonoãní peãení Pečete rádi? Chcete si zajistit pravidelné zasílání Receptářů zdarma? V tom případě dejte o sobě vědět! Jak? Více se doãtete na kartiãce uvnitfi

Více

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Urãitû jste se jiï setkali s mnoïstvím receptû, ve kter ch se objevuje Ïelatina nebo Ïelé. Dr.Oetker jako jedin v robce na trhu disponuje nej ir í kálou v robkû, ze kter ch vytvofiíte jak koliv recept!

Více

Vyzkoušejte: Receptáfi ã. 24. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Receptáfi ã. 24. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno VÛnû vánoãního cukroví rozléhající se z kuchynû patfií neodmyslitelnû k pfiíjemné atmosféfie Vánoc. Vyzkou ejte pfii leto ním vánoãním peãení na e dvû novinky a naplàte Va e domovy nádhernou vûní vanilky

Více

Peãení s pudingy. Nûco z historie. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlep í recept. Kvalita je nejlep í recept.

Peãení s pudingy. Nûco z historie. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlep í recept. Kvalita je nejlep í recept. Nûco z historie Článek z Kuchařských předpisů č.2 Oetker, rok 1926 Oetkerův puddingový prášek s příchutí vanilkovou, mandlovou, čokoládovou, malinovou a citronovou. Tyto puddingové prášky setkaly se všude

Více

Palačinky & Lívanečky. 6x jinak. Prospěšná vláknina. Jemné vaječné palačinky Dr.Oetker. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker.

Palačinky & Lívanečky. 6x jinak. Prospěšná vláknina. Jemné vaječné palačinky Dr.Oetker. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker. Prospěšná vláknina Palaãinky a Lívaneãky obsahují tûlu tolik prospû nou vlákninu. Jemné vaječné palačinky V echny uvedené recepty z Palaãinek mûïete pfiipravit také s novinkou Jemn mi vajeãn mi palaãinkami.

Více

Svět kynutého těsta. Hody, hody, doprovody! Receptáfi ã. 28. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno,

Svět kynutého těsta. Hody, hody, doprovody! Receptáfi ã. 28. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno, Svět kynutého těsta Kynuté tûsto patfií k nejstar ím, nejznámûj ím a také nejoblíbenûj ím druhûm tûsta. AÈ uï z nûj pfiipravíte povidlové buchty, kfiupav chléb, ovocn kynut koláã nebo mazanec, kynuté tûsto

Více

Zavafiujeme ovoce i zeleninu

Zavafiujeme ovoce i zeleninu Vy uï nevíte, co s ovocem? Máte uï pln sklep marmelád a je tû spoustu ovoce na zahrádce? VyuÏijte ná nov v robek Îelatinov ztuïovaã. Jedná se o v robek, kter Vám pomûïe pfii pfiípravû Ïelatinového dortu

Více

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptáfi ã. 23

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptáfi ã. 23 Pro Va i snadnou orientaci jsme dïemy rozdûlili do 5 kategorií podle mnoïství a zralosti ovoce a mnoïství cukru pouïitého bûhem jejich pfiípravy. Klasick Pfii pfiípravû tohoto dïemu pouïíváme ovoce a cukr

Více

Citrónová buchta. Ingredience. Postup

Citrónová buchta. Ingredience. Postup Citrónová buchta 450 g polohrubé mouky, 1 lžička sody, 170 g krystalového cukru, 2 vejce, 100 ml oleje, 250 ml smetany na vaření, kůra a šťáva z 1 citronu, trochu mléka Všechny suroviny smícháme v těsto,

Více

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou Jablková kuchařka Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Školní rok 2011/2012 JABLKOVÝ DORT 25 dkg cukru krystal, 4 celá vejce třeme dohromady 25 dkg

Více

Ovocný kalendář. Vyzkoušejte: nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce

Ovocný kalendář. Vyzkoušejte: nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce Ovocný kalendář nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce Zavafiujeme z na ich zahrádek... s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker.cz Receptáfi ã. 20 VáÏení a milí pfiátelé, opût po roce

Více

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka 03/16 Obsah 05 - Velikonoční cupkake 07 - Perníkové kraslice 09 - Velikonoční mazanec 11 - Velikonoční beránek 13 - Jarní řez 15 - Jidášky Velikonoční cupcake

Více

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi Tiramisu pomerančové 2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml), 125 ml šlehačkové smetany, 250 g sýru Mascarpone 250 g tvarohu, 80 g cukru, 3 lžice pomerančového likéru 200 250 ml pomerančové šťávy (může být

Více

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH Šlehačkové kostky... 2 Tvarohová buchta bez těsta (mňamózní rychlovka)... 2 Tvarohové řezy - výborné... 3 Tvarohový koláč s mandlovými lupínky... 4 Jahodové řezy s tvarohem... 4

Více

Alibábovka. Ingredience. Postup

Alibábovka. Ingredience. Postup Alibábovka 1 Hera, 1/2 sklenice vody (hořčicové), 1 a 3/4 sklenice cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 sklenice hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 žloutky, hrst nasekaných ořechů, 2 lžíce kakaa, sníh ze

Více

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI 450 g jahod 10 g želatiny 250 ml bílého jogurtu 1 vanilkový cukr 50 g cukru krupice Želatinu přelijeme 30 ml horké vody a za stálého míchání ji necháme rozpustit a zchladnout.

Více

Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes Sladký bar Čokoládové lanýže Malinový cheesecake do kelímku Cake pops dortová lízátka Vanilkové mini cupcakes Čokoládové lanýže 10 ml smetany 35% 150 g mléčné čokolády 200 g hořké čokolády Na obalení:

Více

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Jana Matějů

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Jana Matějů Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013 Smetanové dorty, dekorace Příručka pro výuku Zpracovala: Jana Matějů 1. Anotace Střední odborná škola a Střední

Více

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Bábovková kuchařka 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Šlehačková mramorová bábovka 3 vejce cukr krystal 250g smetana ke šlehání (33%tuku) 250ml polohrubá mouka 500g kypřící prášek ½ sáčku olej na vymazání formy

Více

Letní zavafiování. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

Letní zavafiování. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce leden únor bfiezen duben kvûten ãerven ãervenec srpen záfií fiíjen listopad prosinec ananas angre t banány bezinky borûvky broskve brusinky

Více

Meruňkové tvarohové knedlíky

Meruňkové tvarohové knedlíky Meruňkové tvarohové knedlíky Sladké ovocné knedlíky jsou spojeny hlavně v létě. Dají se připravit z kynutého těsta, tvarohového anebo také bramborového. Knedlíky plníme různým ovocem. Ingredience 200g

Více

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly.

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Děkuji, že jste si koupili moji novou kuchařku Helenčino pečení. VÁNOČNÍ KOUZLENÍ / ZIMA vychází jako první

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup Ananasová psaníčka 1 listové těsto, 400 ml mléka, 1 plechovka ananasu - plátky, 1 sáček vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru krystalu, vejce na potření, čokoládová poleva V trošce mléka rozmícháme cukr a

Více

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě Mraveneček Vážení rodiče, dostává se Vám do rukou jedinečné a neopakovatelné vydání brožury Naše kuchařka. Ta vznikla z velkého nadšení a celoroční práce uživatelů a pracovníků stacionáře Mraveneček. Najdete

Více

ChuÈ léta CO VÁS ZAJÍMÁ. Vyzkoušejte:

ChuÈ léta CO VÁS ZAJÍMÁ. Vyzkoušejte: CO VÁS ZAJÍMÁ Jak je rozdíl mezi dïemem a marmeládou? Rozdíl je pouze v konzistenci a záleïí na kaïdém, co mu více vyhovuje. Hotov dïem v sobû obsahuje viditelné kousky ovoce, neboè se pfiipravuje z ovoce

Více

18 receptů na štrúdly z jablek, hrušek, švestek, máku...

18 receptů na štrúdly z jablek, hrušek, švestek, máku... 1 18 receptů na štrúdly z jablek, hrušek, švestek, máku... Je libo těsto se sádlem? Či jogurtové? Víte, že dobré vypracování hmoty vyžaduje s ní aspoň 50krát plácnout o vál? Pak si zaslouží odpočinout

Více

Ukázky pokrmů z mezinárodních kuchyní. Prezentace k Evropskému dni jazyků

Ukázky pokrmů z mezinárodních kuchyní. Prezentace k Evropskému dni jazyků Prezentace k Evropskému dni jazyků Pirohy Pirohy patří mezi typické pokrmy ruské kuchyně. Připravují se v mnoha variantách, z různých těst, s různými náplněmi a různými technologickými úpravami. Můžeme

Více

3, 2, 1. Zmrzlinová párty

3, 2, 1. Zmrzlinová párty 3, 2, 1 Zmrzlinová párty Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava střední obtížnost pro zkušené příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava do 60 min. KL = kávová lžička PL = polévková

Více

RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014

RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014 RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014 JOGURTOVO JABLEČNÝ DORT (Kábelová Martina, Pěnčín Vinohrady) KORPUS: 6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 1 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1 lžička PDP, lžíce kakaa JOGURT:

Více

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Nápady na dekorace Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Mouckovy cukr - pudrovy extra jemny Tento nový výrobek rozšiřuje sortiment Korunního cukru. Je ještě jemnější než práškový cukr a ideálně

Více

PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY. Předkrmy

PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY. Předkrmy Předkrmy Křepelčí vejce Křepelčí vejce v aspiku se salátem Velmi populární se dnes v kulináfiském svûtû stávají kfiepelãí vejce. Skvûle do plàují saláty, jsou ozdobn mi a chutn mi prvky pfiedkrmû, v borné

Více

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi VÝBORNÉ SLADKOSTI Krémové košíčky s koktejlovými višněmi Rozpočet: 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 140 g másla, špetka soli, citrónová kůra, vanilkový cukr. Nastavovaný máslový krém

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

Recepty. Jablečná slavnost 2007

Recepty. Jablečná slavnost 2007 Recepty Jablečná slavnost 2007 Smetanovo-jablečný koláč 130 g cukru 130 g másla 2 vejce 260 g hladké mouky 1 kg jablek 2 sáčky vanilkové cukry 0,25 l mléka 350 g zakysané smetany 2 žloutky trocha mandlových

Více

Puding z jáhlových vloček

Puding z jáhlových vloček Puding z jáhlových vloček 1 Jáhlové vločky (instantní varianta) zalijeme trochou vařící vody, promícháme a necháme v přikryté nádobě změknout. 2 Do husté vločkové kaše vmícháme med, na kousky nakrájené

Více

SLANÝ DORT SLANÝ DORT PEČENÝ. Korpus: 800 g hladké mouky, 4 dl vlažné vody, 0,8 dl mléka, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce octa, 4 dkg droždí

SLANÝ DORT SLANÝ DORT PEČENÝ. Korpus: 800 g hladké mouky, 4 dl vlažné vody, 0,8 dl mléka, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce octa, 4 dkg droždí SLANÝ DORT Korpus: 800 g hladké mouky, 4 dl vlažné vody, 0,8 dl mléka, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce octa, 4 dkg droždí 1. pomazánka: 1 pomazánkové máslo, 1 vrchovatá lžíce flory, 1 plechovka

Více

tabulky, tipy a recepty

tabulky, tipy a recepty tabulky, tipy a recepty Vestavìná trouba s funkcí Multi-vaøení v páøe We were thinking of you when we made this product obsah electrolux 3 Obsah Recepty kuchaøského pomocníka 4 Použití, tabulky a tipy

Více

oňavé kouzlo ánoc Soutěž o sadu jedinečných formiček

oňavé kouzlo ánoc Soutěž o sadu jedinečných formiček Soutěž o sadu jedinečných formiček Chcete od nás získat skvělý dárek? Vyzkoušejte zajímavé recepty z nového vánočního receptáře, sbírejte kódy a zapojte se do vánoční soutěže, kterou jsme připravili výhradně

Více

Tvarohový koláč. Řezy Florida

Tvarohový koláč. Řezy Florida Tvarohový koláč 450g polohrubé mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce rumu. Z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru,

Více

Svátky jara. Krémové náplne cobydup! Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptář č. 34

Svátky jara. Krémové náplne cobydup! Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptář č. 34 Krémové náplne cobydup! Máte rádi lehké krémové náplně nebo dáváte přednost tradičním, máslovým? Máte raději jemnou chuť vanilky nebo intenzivní čokoládovou chuť? Ať už je Vaše volba jakákoliv s Krémovými

Více

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás.

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. MOU NÍKY 2012 Jablíčkový dort Simona Urbánková 100g polohrubé mouky, 100g cukru moučka, 100g másla nebo Hery, 1 lžička prášku do pečiva, 2 balíčky skořicového

Více

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup 24 z listového těsta Lístkové roládky lístkové těsto, anglická slanina, tvrdý sýr, sterilované okurky, hořčice, kečup, vejce na potření, sezamová semínka Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenko. Rozkrájíme

Více

DO rec 43 CZ velikonoce 2016 A5 fin_receptar x CZ.qxd :57 Stránka 1 Receptář č. 43

DO rec 43 CZ velikonoce 2016 A5 fin_receptar x CZ.qxd :57 Stránka 1 Receptář č. 43 Receptář č. 43 Vysvětlení použitých piktogramů a zkratek: snadná příprava příprava do 20 min. střední obtížnost příprava do 40 min. předpokládáme již zkušenost s pečením příprava do 60 min. KL = kávová

Více

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku Mandle v čokoládě Oloupané mandle nakrájíme na nudličky, upražíme na suché pánvi. Rozpustíme čokoládu na vaření s trochou 100% tuku. Do teplé čokolády vmícháme opražené nudličky mandlí v poměru: 1 díl

Více

Îelírujeme tradiãnû i netradiãnû

Îelírujeme tradiãnû i netradiãnû Vyzkou ejte novinky od : Sladk moment Ovocná pfiesnídávka jako jedin nabízí od poloviny ãervna 2006 novinku - Sladk Moment Ovocnou pfiesnídávku v prá ku. Jedná se o první pfiesnídávku v praktickém balení,

Více

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny MUFFINOVÁ KUCHAŘKA Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny Obsah Sladké varianty:... 3 Muffiny stracciatellové... 3 Kefírové muffiny s nutellou a čokoládou

Více

Vánoční receptář 2017

Vánoční receptář 2017 Vánoční receptář 2017 Bezlepkové sušenky špekulacius Potřebujeme: 400 g bezlepkové mouky Promix UNI, 200 g tuku (másla nebo rostlinného tuku do těsta), 100 g moučkového cukru, 1 ČL vanilky nebo 1 vanilkový

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s Francouzská cukrárna Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s malinami Mousse au chocolate Tartalletes s lemon curd -

Více

MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY

MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY TRADIČNÍ ČESKÉ DORTY MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY základní dortová hmota + máslové krémy vysoký obsah tuku, cukru mnoho kalorií příchutě vanilková, čokoládová, moka, ořechová MODERNIZACE DORTŮ Klasické máslové

Více

sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 1

sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 1 sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 1 sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 2 2 sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 3 Úvod ProhlíÏím album fotografií. Parta Ïen, v echny v usèákov ch soupravách,

Více

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Příklad dobré praxe Ročník: 2. Tematický okruh: Správná výživa (vánoční zdravé cukroví). Spolupráce s rodiči. Popis

Více

Mražený jogurt. s jablečným cukrem. Na 4-6 porcí. Mražený jogurt

Mražený jogurt. s jablečným cukrem. Na 4-6 porcí. Mražený jogurt Mražený jogurt s jablečným cukrem Na 4-6 porcí Na zmrzlinu 600 g řeckého jogurtu (10 %) 100 g cukru 100 ml smetany ke šlehání 2 bílky, špetka soli Na jablečný cukr 80 g cukru 25 ml smetany špetka soli

Více

VÁNOČNÍ RECEPTÁŘ. 1) Cimpr campr Paní Babušíková. 2) Medovníkové cukroví Paní Doležalová Taťána. 3) Rohlíčky s nugátovým krémem

VÁNOČNÍ RECEPTÁŘ. 1) Cimpr campr Paní Babušíková. 2) Medovníkové cukroví Paní Doležalová Taťána. 3) Rohlíčky s nugátovým krémem 1) Cimpr campr Paní Babušíková 28 dkg hladké mouky 20 dkg másla 10 dkg nahrubo nakrájené lískové ořechy 3,5 dkg moučkového cukru 1 žloutek Smícháme ingredience, uděláme kuličky, na plechu rozmáčkneme vidličkou.

Více

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY 1.1 Hovězí pečeně Nastavení: Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65 C. Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu a vložte do zapékací

Více

Formičky na muffiny. Vážení zákazníci, Váš tým Tchibo. Informace o výrobku a recepty

Formičky na muffiny. Vážení zákazníci, Váš tým Tchibo. Informace o výrobku a recepty Formičky na muffiny cs Informace o výrobku a recepty Vážení zákazníci, tyto silikonové formičky na muffiny jsou extrémně pružné a nepřilnavé. Díky tomu je možné z nich muffiny velmi snadno vyjmout formičky

Více

Ingredience: 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do

Ingredience: 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do TVAROHOVÝ MAKOVNÍK 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva, 5 vajec, Žloutky a cukr ušleháme do pěny,

Více

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka Bábovky a buchty Třená bábovka 25 dkg hrubé mouky, 18 dkg cukru, 12 dkg tuku, 3 vejce, mléka dle potřeby, citr. kůra, vanilka, prášek do pečiva. Bábovka 20 dkg másla, 1/4 kg cukru moučky, 1/2 kg výběr.

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Chrudim, Čáslavská 205

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Chrudim, Čáslavská 205 Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013 Sladká italská gastronomie Příručka pro výuku Zpracovala: Petra Doležalová Anotace Střední odborná škola a

Více

160g mletých ořechů. 60g strouhanky

160g mletých ořechů. 60g strouhanky Plněné ořechy I 250g másla 130g moučkového cukru 250g hladké mouky 60g mletých ořechů 60g strouhanky Náplň: 160g cukru 160g mletých ořechů 1 žloutek 3 lžíce rumu máslo čokoládová poleva Všechny suroviny

Více

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM 65 minut 600 g vepřové plece, 200 g cibule, 1 dýně Hokaido (váha cca 500 g), 100 g brambor, česnek, ocet, sůl, pepř. Dýni Hokaido opláchneme, rozkrojíme a zbavíme jader a

Více

Mrkvový dort s limetkovým krémem

Mrkvový dort s limetkovým krémem Minikuchařka 2 OBSAH Mrkvový dort s limetkovým krémem. 4 Jidáše.. 7 Špenátová polévka. 8 Boží milosti.. 10 Kopřivová nádivka pečená na slanině. 12 Velikonoční beránek. 14 Velikonoční mazanec.16 Špaldové

Více

Recepty: Soutěž o nejlepší mňamku

Recepty: Soutěž o nejlepší mňamku Soutěž o nejlepší mňamku V sobotu 18. května 2013 proběhl v Dubicku Den mikroregionu a s ním spojený Den otevřených dveří v naší škole. Při této příležitosti se uskutečnila soutěž O nejlepší mňamku. Do

Více

Připravené s láskou. Receptář č. 47

Připravené s láskou. Receptář č. 47 Připravené s láskou Receptář č. 47 Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava střední obtížnost předpokládáme již zkušenosti se zavařováním příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava

Více

Dunajské vlny Suroviny

Dunajské vlny Suroviny Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

Příklad dobré praxe na téma ZDRAVÝ ŽIVOT = SPOKOJENÝ ŽIVOT

Příklad dobré praxe na téma ZDRAVÝ ŽIVOT = SPOKOJENÝ ŽIVOT Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina projekt číslo CZ.1.07/1.1. 00/02.0014 Příklad dobré praxe na téma ZDRAVÝ ŽIVOT = SPOKOJENÝ ŽIVOT Jméno autora Mgr. Irena Batelková Název příkladu

Více

........ CS TROUBA RECEPTY

........ CS TROUBA RECEPTY ...... CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com AUTOMATICKÉ PROGRAMY Číslo programu Název programu 1 HOVĚZÍ PEČENĚ 2 VEPŘOVÁ PEČENĚ 3 CELÉ KUŘE 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ 7 BÍLÝ CHLÉB 8 ZAPEČENÉ

Více

Vysvětlení použitých piktogramů a zkratek:

Vysvětlení použitých piktogramů a zkratek: Receptář č. 51 Vysvětlení použitých piktogramů a zkratek: snadná příprava střední obtížnost pro zkušené příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava do 60 min. KL = kávová lžička PL = polévková lžíce

Více

Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi

Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi Tak jako ve staré Anglii: sladké kynuté bochánky jsou to pravé pro příjemný odpolední čajový dýchánek 50 ml mléka 1/4 kostky droždí (10 g) 90 g cukru 280 g polohrubé

Více

Dunajské vlny Suroviny

Dunajské vlny Suroviny Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

Vánočka. Vánočka. Proč by měla být v jídelníčku. Víte, že:

Vánočka. Vánočka. Proč by měla být v jídelníčku. Víte, že: Vánočka 12. 12. 2018 Vánočka Toto sladké pečivo se jedlo už ve 14. století. Bylo připravováno v jiné formě, ale chutí bylo podobné vánočce, jak ji známe dnes. Recepty a tipy, o které se s vámi podělím,

Více

150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva,

150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva, PUNČOVÉ KOKOSOVÉ ŘEZY Punčové kokosové řezy 150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva, punčová nádivka: 2 balíčky piškotů, rum, trochu citrónové šťávy,

Více

ravé jarní zdobení hotové již za 1 minutu bez umělých barviv, sladidel a aromat 10 kvítků a 10 lístků z jedlého papíru

ravé jarní zdobení hotové již za 1 minutu bez umělých barviv, sladidel a aromat 10 kvítků a 10 lístků z jedlého papíru ravé jarní zdobení Rozveselte Váš velikonoční stůl jedinečnými dekoracemi! Široká řada výrobků umožňuje zapojit fantazii a vytvořit z každého moučníku originál. Zdobení je jednoduché a bude bavit hlavně

Více

Naše nabídka. Cheesecake. Mrkvový dort. Tradiční americká receptura - sušenkový. z krémového. Philadelphia a vrstva zakysané smetany na povrchu.

Naše nabídka. Cheesecake. Mrkvový dort. Tradiční americká receptura - sušenkový. z krémového. Philadelphia a vrstva zakysané smetany na povrchu. Naše nabídka Cheesecake Tradiční americká receptura - sušenkový základ, náplň z krémového smetanového sýra Philadelphia a vrstva zakysané smetany na povrchu. 1 dort / 12-14 ks, 26cm průměr, váha - 1900g,

Více

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY 10 KUSŮ KULIČKY ŠTĚSTÍ Kuličky lze skladovat v lednici po dobu 5 dnů. Jsou výborné jako svačinka, když máme na něco chuť, anebo jako rychlé doplnění energie. Jsou vhodné zejména

Více

450ml mléka 1 vanilkový puding 400g cukru různého ovoce (maliny, jahody, ostružiny.)

450ml mléka 1 vanilkový puding 400g cukru různého ovoce (maliny, jahody, ostružiny.) RECEPTY SLAVNOSTI PLODŮ 2016 CUKRÁŘSKÝ VÝROBEK 1)JABLKOVO-TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ 200g másla 200g cukr krupice 1 vanilkový cukr 4 vejce 200g hrubě strouhaných ořechů 2 KL skořice 2 PL rumu 3 PL čokoládového pudingu

Více

Jahodové tiramisù. Ingredience pro 8 osob. Mascarponový krém. 700 gr Jahody. 300 gr Cukrářské piškoty Savoiardi

Jahodové tiramisù. Ingredience pro 8 osob. Mascarponový krém. 700 gr Jahody. 300 gr Cukrářské piškoty Savoiardi Jahodové tiramisù Ingredience pro 8 osob 700 gr Jahody 300 gr Cukrářské piškoty Savoiardi 40 gr Třtinový cukr Demerara (anebo cukr krupice) 30 ml Pomerančový likér Grand Marnier (dobrovolný) 1/2 ks Citron

Více

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda Hruškové řezy - Babická 1 ½ hrnku polohrubé mouky 1 ½ hrnku cukru krupice 2 lžičky sody Do všeho přidat rozmixovaný hruškový kompot. Upéct na plechu, po vychladnutí namazat krém. 4 pomazánková másla 2

Více

SMART BREAK. Recepty Světa zdraví.

SMART BREAK. Recepty Světa zdraví. Recepty Světa zdraví SMART BREAK Sušenky s vysokým obsahem vlákniny a bílkovin upečené z ovesné a amarantové mouky bez použití palmového tuku Kakaové, kokosové a skořicové sušenky SMART BREAK n jsou díky

Více

Francouzská kuchyně II.

Francouzská kuchyně II. Francouzská kuchyně II. Salát Nicoise Quiche Lorraine Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči Ratatouille Flambované palačinky Salát Nicoise 1 ks římského salátu 2 větší brambory 100 g čerstvých zelených

Více

Lehké recepty Méně cholesterolu

Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Stravovat se zdravě, neznamená mít hlad! A ani to neznamená, že se musíte vzdát tradičních jídel a dělat kompromisy v chuti. Stačí sáhnout

Více

Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptář č. 27

Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptář č. 27 Dr.Oetker je rodinnou firmou a proto víme, jak je rodina důležitá. Letos začalo naše tříleté partnerství se Sdružením SOS dětských vesniček, během kterého poskytneme na vybrané projekty finanční prostředky

Více

Vánocní. pecení PŘÍŠTÍ RECEPTÁŘ ZDARMA. můžete získat. a POHODLNĚ. Vyzkoušejte: Receptář č. 4. Více informací na kartičce uvnitř receptáře.

Vánocní. pecení PŘÍŠTÍ RECEPTÁŘ ZDARMA. můžete získat. a POHODLNĚ. Vyzkoušejte: Receptář č. 4. Více informací na kartičce uvnitř receptáře. PŘÍŠTÍ RECEPTÁŘ š Vánocní š pecení můžete získat ZDARMA a POHODLNĚ Více informací na kartičce uvnitř receptáře. Receptář č. 4 Kvalita je nejlepší recept. s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker.cz

Více

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka Cibule 1kg Máslo 100g Bílé víno 0,5L Bageta 1ks Strouhaný sýr 200g Vejce 1ks Sůl, pepř, bobkový list, tymián Francouzskákuchyně Zapečenácibulovápolévka Polévka - Cibuli nakrájíme na tenké proužky a orestujeme

Více

Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu

Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu TUČŇÁCI Verunka Švejkovská Těsto: 1 lžíce mléka 100 g cukru moučka 70 g mletých piškotů 60 g másla 80 g kokosu Na potření : 1 lžíce rumu mléčná a

Více

1 rozšlehané vejce na potření. 50ml rumu

1 rozšlehané vejce na potření. 50ml rumu RECEPTY SLAVNOSTI PLODŮ 2016 PEKAŘSKÝ VÝROBEK 1) NESTANICKÝ FRGÁL Drobenka 500g polohrubé mouky 130g cukru moučka 150g cukru krupice 130g změklého másla 150g polohrubé mouky 2 žloutky Nastrouhaná kůra

Více

Kuchařka vánočního cukroví

Kuchařka vánočního cukroví Kuchařka vánočního cukroví Jarmilka Troutnarová Medové perníky 65 dkg hladké mouky 25 dkg moučkového cukru 5 dkg tuku Hera 10 dkg medu 3x velká vejce 1kávová lžička jedlé sody citronová kůra z jednoho

Více

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Chia pudink s jahodami a bazalkou Chia pudink s jahodami a bazalkou 2 porce 10 min* Tato nenápadná semínka, která na první pohled připomínají mák, jsou úžasným zdrojem živin a energie. Chia jsem si oblíbila hlavně při pečení. Přidávám

Více

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ TECHNOLOGIE NÁZEV PŘEDMĚTU

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ TECHNOLOGIE NÁZEV PŘEDMĚTU PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0010 TECHNOLOGIE NÁZEV PŘEDMĚTU Obor: Gastronomie Ročník: třetí Zpracovala: Anna Kachtíková TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO

Více

Jarní radosti. Receptář č. 52

Jarní radosti. Receptář č. 52 Jarní radosti Receptář č. 52 Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava střední obtížnost pro zkušené KL = kávová lžička PL = polévková lžíce Prosíme, při pečení vždy respektujte zkušenosti

Více