Ovocný kalendář. Vyzkoušejte: nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ovocný kalendář. Vyzkoušejte: nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce"

Transkript

1 Ovocný kalendář nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce Zavafiujeme z na ich zahrádek... s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptáfi ã. 20

2 VáÏení a milí pfiátelé, opût po roce se Vám dostává do rukou dal í pokraãování Va eho oblíbeného receptáfie, tentokrát Vám netradiãnû nabízíme dvû moïnosti zpracování jednoho receptu. Víme, Ïe v dne ní dobû musí hodnû na ich zákazníkû hledût na spotfiebu cukru a to nejenom pfii zavafiování ovoce. MÛÏe to b t ze zdravotního dûvodu, anebo jednodu e hledíme na svoji postavu a chceme tomu pfiizpûsobit i tradiãní zavafiování. Chceme Vám pfiedstavit jednoduché fie ení s v robky. Od klasického zpûsobu, pfies variantu s ménû cukrem aï po zavafiování s dietním Ïelírovacím cukrem, kter je vhodn nejen pro diabetiky, ale i pro ty, ktefií chtûjí omezit klasick cukr. Vûfiíme, Ïe recepty, které jsou tento rok zamûfiené na ovoce a zeleninu jen z domácích zdrojû, se Vám budou líbit a doufáme, Ïe obohatí Va e zku enosti. Pfiejeme Vám dobrou chuè a nám i Vám velkou úrodu! Magdalena Jozová Zákaznick servis Anna Dvofiáková Zku ební kuchynû Vysvûtlení pouïit ch zkratek: KL = kávová lïiãka PL = polévková lïíce Pfiipomínáme, Ïe v echny recepty jsou vyzkou eny pouze s v robky.

3 Hru kové Ïelé klasické ménû cukru 900 g hru ek Èávu z 1 /2 citrónu 5 hfiebíãkû 1 balíãek Gelfix Klasik 1:1 950 g cukru krystal 1. Hru ky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které rozmixujeme nebo rozemeleme. 2. Rozmixovanou smûs dáme do vût ího hrnce, vmícháme Èávu z citrónu a hfiebíãky. Obsah balíãku Gelfix Klasik smícháme se dvûma lïícemi odváïeného cukru a pfiidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu dûkladnû povafiíme. 3. Pfiidáme zbytek cukru a pfiivedeme k varu. Za stálého míchání vafiíme minimálnû je tû 5 minut. 4. Uvafienou smûsí, pfiípadnû zbavené pûny, ihned plníme aï po okraj pfiipravené roubovací sklenice. Sklenice uzavfieme, obrátíme dnem vzhûru a asi 5 minut necháme stát na víãku (sklenice UloÏíme do chladu, otevfiené skleniãky ukládáme do lednice. (6-7 skleniãek á 250 ml) 1500 g zral ch hru ek Èávu z 1 citrónu 7 hfiebíãkû 1 balení Îelírovacího cukru 3:1 1. Hru ky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které rozmixujeme nebo rozemeleme. 2. Rozmixovanou smûs dáme do vût ího hrnce, vmícháme Èávu z citrónu a hfiebíãky a promícháme s Ïelírovacím cukrem 3. Za stálého míchání pfiivedeme k varu a asi 3 minuty dûkladnû povafiíme. 4. Uvafienou smûsí, pfiípadnû zbavené pûny, ihned plníme aï po okraj pfiipravené roubovací sklenice. Sklenice uzavfieme, obrátíme dnem vzhûru a asi 5 minut necháme stát na víãku (sklenice UloÏíme do chladu, otevfiené skleniãky ukládáme do lednice. Tip: Îelírovací cukr 3:1 Vám umoïní v raznû sníïit pomûr pfiidávaného cukru oproti ovoci, marmeláda bude více ovocná a lehãí!

4 Jahodovo-rybízov dïem klasick ménû cukru (7 skleniãek á 250 ml) 700 g jahod 200 g ãerveného rybízu 1 balíãek Gelfix Klasik 1: g cukru krupice 1. Jahody a rybíz umyjeme, zbavíme stopek, jahody nakrájíme na malé kousky a v e dáme do vût ího hrnce. 2. Obsah balíãku Gelfix Klasik smícháme s dvûma lïícemi odváïeného cukru a pfiidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu dûkladnû povafiíme. 3. Pfiidáme zbytek cukru a pfiivedeme k varu. Za stálého míchání vafiíme minimálnû 5 minut. 4. Uvafienou smûs zbavíme pfiípadné pûny a ihned plníme aï po okraj do pfiipraven ch roubovacích sklenic. Sklenice uzavfieme, otoãíme dnem vzhûru a asi 5 minut necháme odstát (sklenice UloÏíme do chladu, otevfiené sklenice uchováváme v chladniãce. 900 g jahod 600 g ãerveného rybízu 1 balení Îelírovacího cukru 2:1 1. Jahody umyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na malé kousky. 2. Rybíz umyjeme, odstopkujeme a spolu s jahodami a s Ïelírovacím cukrem vloïíme do vût ího hrnce a za stálého míchání pfiivedeme k varu. 3. Vafiíme asi 3 minuty. 4. Uvafienou smûs zbavíme pfiípadné pûny a ihned plníme aï po okraj do pfiipraven ch roubovacích sklenic. Sklenice uzavfieme, otoãíme dnem vzhûru a asi 5 minut necháme odstát (sklenice UloÏíme do chladu, otevfiené sklenice uchováváme v chladniãce. Tip: Îelírovací cukr 2:1 Vám umoïní sníïit pomûr pfiidávaného cukru oproti ovoci, marmeláda bude více ovocná a lehãí!

5 Pikantní ãervená fiepa s kfienem klasická dietní (5 sklenic á 750 ml) 2 kg ãervené fiepy 2,5 l vody 1 balíãek Kyseliny citrónové 6 PL nastrouhaného kfienu 500 ml vody 400 ml vinného octa 4 PL cukru krystal 2 KL soli 3 hfiebíãky 1 KL mletého pepfie 2 KL kmínu 2 na malé kousky nakrájené alotky nebo cibule 1 balíãek PomÛcky na konzervování 1. âervenou fiepu omyjeme a uvafiíme ve 2,5 l vody, ve které jsme rozpustili kyselinu citrónovou. Vafiíme 35 min. 2. epu necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme ji na libovolné kousky. Pfiidáme nastrouhan kfien a dûkladnû promícháme. 3. Vodu, vinn ocet, cukr, sûl, hfiebíãek, pepfi, kmín a cibuli 5 minut povafiíme. Vmícháme pomûcku na konzervování. 4. Lák nalijeme na fiepu, promícháme a plníme do roubovacích sklenic. 5. Uzavfiené sklenice sterilizujeme v troubû pfii teplotû 95 C na plechu asi se 3 cm vody minut. (5 sklenic á 750 ml) 2 kg ãervené fiepy 2,5 l vody 1 balíãek Kyseliny citrónové 6 PL nastrouhaného kfienu 500 ml vody 400 ml vinného octa 4 PL sorbitu 2 KL soli 3 hfiebíãky 1 KL mletého pepfie 2 KL kmínu 2 na malé kousky nakrájené alotky nebo cibule 1 balíãek PomÛcky na konzervování 1. âervenou fiepu omyjeme a uvafiíme ve 2,5 l vody, ve které jsme rozpustili kyselinu citrónovou. Vafiíme 35 min. 2. epu necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme ji na libovolné kousky. Pfiidáme nastrouhan kfien a dûkladnû promícháme. 3. Vodu, vinn ocet, sorbit, sûl, hfiebíãek, pepfi, kmín a cibuli 5 minut povafiíme. Vmícháme pomûcku na konzervování. 4. Lák nalijeme na fiepu, promícháme a plníme do roubovacích sklenic. 5. Uzavfiené sklenice sterilizujeme v troubû pfii teplotû 95 C na plechu asi se 3 cm vody minut.

6 vestkovo-jableãná marmeláda klasická dietní 500 g jablek Èáva z 1 /2 citrónu 500 g vestek 1 Îelírovací cukr Extra 2:1 2 kousky celé skofiice 3 PL rumu 1. Jablka omyjeme, oloupeme a pokapeme Èávou z poloviny citrónu. vestky omyjeme a vypeckujeme. Asi 200 g ovoce nakrájíme na malé kousky. Zbytek ovoce rozmixujeme nebo rozemeleme. 2. Rozmixovanou smûs dáme do vût ího hrnce, pfiidáme Extra Ïelírovací cukr a promícháme. Pfiidáme celou skofiici a rum. 5 minut. 4. Uvafienou smûs zbavenou pûny ihned Pokud nechceme mít ve skleniãce dïemu celou skofiici, vyjmeme ji pfied plnûním. 350 g jablek Èáva z 1 /2 citrónu 350 g vestek 1 Dietní Ïelírovací ovocn cukr 1,5 kousku celé skofiice 1. Jablka omyjeme, oloupeme a pokapeme Èávou z poloviny citrónu. vestky omyjeme a vypeckujeme. Asi 50 g ovoce nakrájíme na malé kousky. Zbytek ovoce rozmixujeme nebo rozemeleme. 2. Rozmixovanou smûs dáme do vût ího hrnce, pfiidáme celou skofiici, dietní Ïelírovací cukr a promícháme. 3 minuty. 4. Uvafienou smûs zbavenou pûny ihned Pokud nechceme mít ve skleniãce dïemu celou skofiici, vyjmeme ji pfied plnûním.

7 vestkovo-jableãná marmeláda klasická dietní 500 g jablek Èáva z 1 /2 citrónu 500 g vestek 1 Îelírovací cukr Extra 2:1 2 kousky celé skofiice 3 PL rumu 1. Jablka omyjeme, oloupeme a pokapeme Èávou z poloviny citrónu. vestky omyjeme a vypeckujeme. Asi 200 g ovoce nakrájíme na malé kousky. Zbytek ovoce rozmixujeme nebo rozemeleme. 2. Rozmixovanou smûs dáme do vût ího hrnce, pfiidáme Extra Ïelírovací cukr a promícháme. Pfiidáme celou skofiici a rum. 5 minut. 4. Uvafienou smûs zbavenou pûny ihned Pokud nechceme mít ve skleniãce dïemu celou skofiici, vyjmeme ji pfied plnûním. 350 g jablek Èáva z 1 /2 citrónu 350 g vestek 1 Dietní Ïelírovací ovocn cukr 1,5 kousku celé skofiice 1. Jablka omyjeme, oloupeme a pokapeme Èávou z poloviny citrónu. vestky omyjeme a vypeckujeme. Asi 50 g ovoce nakrájíme na malé kousky. Zbytek ovoce rozmixujeme nebo rozemeleme. 2. Rozmixovanou smûs dáme do vût ího hrnce, pfiidáme celou skofiici, dietní Ïelírovací cukr a promícháme. 3 minuty. 4. Uvafienou smûs zbavenou pûny ihned Pokud nechceme mít ve skleniãce dïemu celou skofiici, vyjmeme ji pfied plnûním.

8 BorÛvkov sirup klasick dietní (2 l Èávy) 700 g borûvek 1,25 l vody 1 balíãek Kyseliny citrónové 1 balíãek Gelfixu Klasik 1:1 1 kg cukru krystal 1. BorÛvky omyjeme a spoleãnû s vodou a kyselinou citrónovou povafiíme asi 2 minuty. 2. Propasírujeme pfies plátno a Èávu pfiivedeme k varu. Pfiidáme Gelfix Klasik smíchan se 2 PL cukru. Asi 1 minutu povafiíme. 3. Pfiidáme zbytek cukru a pfiivedeme k varu. Za stálého míchání povafiíme 5 minut. Nalijeme do ãist ch lahví a uzavfieme. 4. Uzavfiené láhve uchováváme v chladu a temnu. (2 l Èávy) 700 g borûvek 1,25 l vody 1 balíãek Kyseliny citrónové 1 balení Dietního Ïelírovacího ovocného cukru 1. BorÛvky omyjeme a spoleãnû s vodou a kyselinou citrónovou povafiíme asi 2 minuty. 2. Propasírujeme pfies plátno a Èávu pfiivedeme k varu. Pfiidáme dietní Ïelírovací cukr a pfiivedeme k varu. 3. Za stálého míchání povafiíme 3 minuty. Nalijeme do ãist ch lahví a uzavfieme. 4. Uzavfiené láhve uchováváme v chladu a temnu. Podáváme zfiedûné pitnou vodou. Podáváme zfiedûné pitnou vodou.

9 Marmeláda z jablek, merunûk a cukety klasická ménû cukru 500 g jablek 300 g merunûk nebo broskví 200 g mladé cukety (malé) 1 balíãek Gelfix Extra 2:1 500 g cukru krystal 1. Jablka oloupeme, meruàky nebo broskve vyloupeme a rozmixujeme nebo rozemeleme. Cuketu nakrájíme na malé kousky. 2. Rozmixovanou smûs ovoce dáme do vût ího hrnce, pfiidáme nakrájenou cuketu. Vmícháme Gelfix Extra smíchan s cukrem. 3 minuty. 4. Odebereme pfiípadnou pûnu a ihned 500 g jablek 300 g merunûk nebo broskví 200 g mladé cukety (malé) 1 balíãek Gelfix Super 3:1 350 g cukru krystal 1. Jablka oloupeme, meruàky nebo broskve vyloupeme a rozmixujeme nebo rozemeleme. Cuketu nakrájíme na malé kousky. 2. Rozmixovanou smûs ovoce dáme do vût ího hrnce, pfiidáme nakrájenou cuketu. Vmícháme Gelfix Super smíchan s cukrem. 3 minuty. 4. Odebereme pfiípadnou pûnu a ihned Tip: Gelfix 3:1 Vám umoïní v raznû sníïit pomûr pfiidávaného cukru oproti ovoci, marmeláda bude více ovocná a lehãí!

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptáfi ã. 23

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptáfi ã. 23 Pro Va i snadnou orientaci jsme dïemy rozdûlili do 5 kategorií podle mnoïství a zralosti ovoce a mnoïství cukru pouïitého bûhem jejich pfiípravy. Klasick Pfii pfiípravû tohoto dïemu pouïíváme ovoce a cukr

Více

Zavafiujeme ovoce i zeleninu

Zavafiujeme ovoce i zeleninu Vy uï nevíte, co s ovocem? Máte uï pln sklep marmelád a je tû spoustu ovoce na zahrádce? VyuÏijte ná nov v robek Îelatinov ztuïovaã. Jedná se o v robek, kter Vám pomûïe pfii pfiípravû Ïelatinového dortu

Více

Letní zavafiování. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

Letní zavafiování. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce leden únor bfiezen duben kvûten ãerven ãervenec srpen záfií fiíjen listopad prosinec ananas angre t banány bezinky borûvky broskve brusinky

Více

ChuÈ léta CO VÁS ZAJÍMÁ. Vyzkoušejte:

ChuÈ léta CO VÁS ZAJÍMÁ. Vyzkoušejte: CO VÁS ZAJÍMÁ Jak je rozdíl mezi dïemem a marmeládou? Rozdíl je pouze v konzistenci a záleïí na kaïdém, co mu více vyhovuje. Hotov dïem v sobû obsahuje viditelné kousky ovoce, neboè se pfiipravuje z ovoce

Více

Îelírování. Vitamíny a minerály v ovoci a zeleninû. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

Îelírování. Vitamíny a minerály v ovoci a zeleninû. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Vitamíny a minerály v ovoci a zeleninû Vitamíny ObsaÏeno v: Positivnû pûsobí na: Provitamín A ananas, mango, maracuja, meruàky, oãi, pleè, sliznici, rûst, meloun, mrkev, paprika, rajãe imunitu Vitamín

Více

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Rady z na í zku ební kuchynû: okolnosti ovlivàující pfiípravu dïemû 1. DRUH OVOCE KaÏdé ovoce obsahuje PEKTINY. Tyto látky mají Ïelírovací schopnosti. Jejich mnoïství je ale v kaïdém druhu ovoce jiné,

Více

Îelírujeme tradiãnû i netradiãnû

Îelírujeme tradiãnû i netradiãnû Vyzkou ejte novinky od : Sladk moment Ovocná pfiesnídávka jako jedin nabízí od poloviny ãervna 2006 novinku - Sladk Moment Ovocnou pfiesnídávku v prá ku. Jedná se o první pfiesnídávku v praktickém balení,

Více

Ovocné poklady. Receptář č. 44

Ovocné poklady. Receptář č. 44 Ovocné poklady Receptář č. 44 Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava střední obtížnost předpokládáme již zkušenosti se zavařováním příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava do

Více

Připravené s láskou. Receptář č. 47

Připravené s láskou. Receptář č. 47 Připravené s láskou Receptář č. 47 Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava střední obtížnost předpokládáme již zkušenosti se zavařováním příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava

Více

Barvy ovoce. Tajemství hustého domácího džemu. Podporujeme rodinu. Rezeptsammlung Nr. 97. je jednoduché a my Vám je prozradíme!

Barvy ovoce. Tajemství hustého domácího džemu. Podporujeme rodinu. Rezeptsammlung Nr. 97. je jednoduché a my Vám je prozradíme! Tajemství hustého domácího džemu Nebojte se, příprava domácích džemů není žádná alchymie! Ta Tajemství hustého džemu plného ovoce je jednoduché a my Vám je prozradíme! Ten pravý chutný domácí džem by měl

Více

Zavařujeme s fantazií

Zavařujeme s fantazií Zavařujeme s fantazií Receptář č. 38 Rezeptsammlung Nr. 97 Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava příprava do 20 min. střední obtížnost příprava do 40 min. předpokládáme již zkušenosti

Více

Deník mého léta. Receptář č. 50

Deník mého léta. Receptář č. 50 Deník mého léta Receptář č. 50 Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava střední obtížnost pro zkušené příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava do 60 min. KL = kávová lžička PL

Více

Palačinky & Lívanečky. 6x jinak. Prospěšná vláknina. Jemné vaječné palačinky Dr.Oetker. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker.

Palačinky & Lívanečky. 6x jinak. Prospěšná vláknina. Jemné vaječné palačinky Dr.Oetker. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker. Prospěšná vláknina Palaãinky a Lívaneãky obsahují tûlu tolik prospû nou vlákninu. Jemné vaječné palačinky V echny uvedené recepty z Palaãinek mûïete pfiipravit také s novinkou Jemn mi vajeãn mi palaãinkami.

Více

Recepty na zavafiování

Recepty na zavafiování ãerven 2000 záfií 2000 Vyzkou ejte: Recepty na zavafiování Receptáfi ã. 3 Kvalita je nejlep í recept. Dr. Oetker s r. o., Americká 2335, 272 01 Kladno Email: oetker@oetker.cz únor 2001 Kvalita je nejlep

Více

Pro malé i velké princezny

Pro malé i velké princezny DO receptar 21 CZ RK 26.8.2008 8:45 Stránka 1 Pro malé i velké princezny Vám pfiiná í jedineãné v robky na peãení Princess Lillifee. Nové v robky v rûïovém obalu s kouzelnou princezniãkou z pohádky a jejími

Více

VYTUNĚNÁ GRILOVAČKA.

VYTUNĚNÁ GRILOVAČKA. VYTUNĚNÁ GRILOVAČKA www.labeta.cz Grilovací sezóna je konečně tady! A není nic horšího, než když si na grilu připravíte parádní flákotu masa a nemáte po ruce nic, co by tu skvělou chuť umocnilo. Dipy,

Více

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou Jablková kuchařka Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Školní rok 2011/2012 JABLKOVÝ DORT 25 dkg cukru krystal, 4 celá vejce třeme dohromady 25 dkg

Více

PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY. Předkrmy

PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY. Předkrmy Předkrmy Křepelčí vejce Křepelčí vejce v aspiku se salátem Velmi populární se dnes v kulináfiském svûtû stávají kfiepelãí vejce. Skvûle do plàují saláty, jsou ozdobn mi a chutn mi prvky pfiedkrmû, v borné

Více

ŠVESTKOVÁ KLEVELA OD RNDR. KVĚTY KONDROVÉ... 3 JAHODOVÝ DŽEM S MÁTOU... 3 JAHODOVÝ DŽEM S CHIA SEMÍNKY... 4 BOŽSKÝ DŽEM... 4 ŠVESTKOVÁ NUTELA...

ŠVESTKOVÁ KLEVELA OD RNDR. KVĚTY KONDROVÉ... 3 JAHODOVÝ DŽEM S MÁTOU... 3 JAHODOVÝ DŽEM S CHIA SEMÍNKY... 4 BOŽSKÝ DŽEM... 4 ŠVESTKOVÁ NUTELA... ŠVESTKOVÁ KLEVELA OD RNDR. KVĚTY KONDROVÉ... 3 JAHODOVÝ DŽEM S MÁTOU... 3 JAHODOVÝ DŽEM S CHIA SEMÍNKY... 4 BOŽSKÝ DŽEM... 4 ŠVESTKOVÁ NUTELA... 6 ČALAMÁDA... 6 KEČUP RELIŠ... 7 DŽEM Z ANGREŠTU A MRKVE...

Více

Zavařujeme džemy! Jak na to?

Zavařujeme džemy! Jak na to? Zavařujeme džemy! Jak na to? Receptář č. 29 Milí přátelé, v letošním zavařovacím receptáři Dr.Oetker se přesvědčíme, že příprava džemů a marmelád s želírovacími výrobky Dr.Oetker je velmi jednoduchá a

Více

Vyzkoušejte: SoutûÏ Peãeme s láskou P.O.Box Vla im

Vyzkoušejte: SoutûÏ Peãeme s láskou P.O.Box Vla im Peãeme s láskou Peãete rádi s v robky a chtûli by jste získat originální dárek? pfiipravil pouze pro Vás, ãleny na í databáze, 500 jedineãn ch forem na peãení ve tvaru srdce! Jak formu získat? Vyzkou ejte

Více

"Original" Odborné recepty s Balkánským sýrem značky

Original Odborné recepty s Balkánským sýrem značky Odborné recepty s Balkánským sýrem značky "Original" Neven 7 s.r.o. Zavřená 27, Brno, PSČ 634 00 Mobil: +420775263544 info@neven.cz www.balkansky-syr.cz, www.sirene.cz Obsah 1. Gratinované brambory se

Více

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách)

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) S R P E N 2 0 1 7 příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) POMAZÁNKA Z AVOKÁDA Avokádo 1ks. Kešu oříšky 50gr. Medvědí česnek (nebo čerstvý špenát) Hořčice, Sůl Zralé avokádo oloupeme,

Více

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření suroviny: salátová okurka Dovednosti, které se žáci naučí: loupání, jemné krájení, strouhání, míchání Pokrmy: Studená okurková polévka s koprem, šp.: špetka okurky salátové / 500 g - oloupejte - nastrouhejte

Více

Vítáme jaro. Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vyzkoušejte:

Vítáme jaro. Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vyzkoušejte: Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vítáme jaro Rozdáváme 33 333 dóz z originální kolekce Dr. Oetker! Stačí zaslat 3 čárové kódy z výrobků Bábovka, Perník a Buchty na adresu: Dr. Oetker P. O. Box 73 Vlašim

Více

Puding z jáhlových vloček

Puding z jáhlových vloček Puding z jáhlových vloček 1 Jáhlové vločky (instantní varianta) zalijeme trochou vařící vody, promícháme a necháme v přikryté nádobě změknout. 2 Do husté vločkové kaše vmícháme med, na kousky nakrájené

Více

Velikonoãní peãení. Přípravky na pečení Dr. Oetker v roce 2002 v novém! Vyzkoušejte:

Velikonoãní peãení. Přípravky na pečení Dr. Oetker v roce 2002 v novém! Vyzkoušejte: Přípravky na pečení v roce 2002 v novém! Velikonoãní peãení Pečete rádi? Chcete si zajistit pravidelné zasílání Receptářů zdarma? V tom případě dejte o sobě vědět! Jak? Více se doãtete na kartiãce uvnitfi

Více

Citrónová buchta. Ingredience. Postup

Citrónová buchta. Ingredience. Postup Citrónová buchta 450 g polohrubé mouky, 1 lžička sody, 170 g krystalového cukru, 2 vejce, 100 ml oleje, 250 ml smetany na vaření, kůra a šťáva z 1 citronu, trochu mléka Všechny suroviny smícháme v těsto,

Více

Alibábovka. Ingredience. Postup

Alibábovka. Ingredience. Postup Alibábovka 1 Hera, 1/2 sklenice vody (hořčicové), 1 a 3/4 sklenice cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 sklenice hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 žloutky, hrst nasekaných ořechů, 2 lžíce kakaa, sníh ze

Více

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů Zdenka Horecká Vladimír Horecký Pomazánky A Saláty 150 receptů ÚVoD Pomazánky jsou velmi oblíbenou součástí studené kuchyně. Můžeme je podávat jako předkrm, k snídani a některé i jako večeři. Bez pomazánky

Více

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Jablka Plněná jablka... 1 Jablečná roláda... 1 Jablečné palačinky 1... 2 Jablečné palačinky 2... 2 Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Čatní

Více

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI 450 g jahod 10 g želatiny 250 ml bílého jogurtu 1 vanilkový cukr 50 g cukru krupice Želatinu přelijeme 30 ml horké vody a za stálého míchání ji necháme rozpustit a zchladnout.

Více

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Chia pudink s jahodami a bazalkou Chia pudink s jahodami a bazalkou 2 porce 10 min* Tato nenápadná semínka, která na první pohled připomínají mák, jsou úžasným zdrojem živin a energie. Chia jsem si oblíbila hlavně při pečení. Přidávám

Více

BEST OF Vařit či nevařit?

BEST OF Vařit či nevařit? BEST OF Vařit či nevařit? 3,5 hod. praktický raw food seminář 22. a 23. listopadu 2014 v IC Zahrada na Žižkově Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy,

Více

Peãení s pudingy. Nûco z historie. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlep í recept. Kvalita je nejlep í recept.

Peãení s pudingy. Nûco z historie. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlep í recept. Kvalita je nejlep í recept. Nûco z historie Článek z Kuchařských předpisů č.2 Oetker, rok 1926 Oetkerův puddingový prášek s příchutí vanilkovou, mandlovou, čokoládovou, malinovou a citronovou. Tyto puddingové prášky setkaly se všude

Více

SLADKÉ VELIKONOCE. První tenkrát, první i nyní! Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

SLADKÉ VELIKONOCE. První tenkrát, první i nyní! Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. První tenkrát, první i nyní! Víte, Ïe mlad lékárník Dr. August Oetker jako první vyvinul v roce 1891 kypfiicí prá ek do peãiva? Ano, tenhle mal balíãek zpûsobil ve své dobû revoluci v peãení! Dr. August

Více

Sirupy II Aby bylo sladce

Sirupy II Aby bylo sladce Sirupy II Aby bylo sladce Proč si sirup uvařit doma? Zdá-li se vám svět černobílý, prolistujte si následující stránky. Jsou pestrobarevné. Přesně tak jako tekuté dobroty, které velmi snadno připravíte

Více

Provensálská kuchyně. Toast savec la sauce Rouille á la tomate - toasty s rajčatovou omáčkou. Rouille. Papeton d aubergine - jemná lilková pěna

Provensálská kuchyně. Toast savec la sauce Rouille á la tomate - toasty s rajčatovou omáčkou. Rouille. Papeton d aubergine - jemná lilková pěna Provensálská kuchyně Toast savec la sauce Rouille á la tomate - toasty s rajčatovou omáčkou Rouille Papeton d aubergine - jemná lilková pěna Les cotes d agneaux grillées - grilované jehněčí kotletky Carottes

Více

Malá kuchařka likérů

Malá kuchařka likérů Petr a Soňa Jindrovi Malá kuchařka likérů z ovocných destilátů Obsah: - Ořechovice - Griotka - Citrónový likér - Bezinkový likér - Lipový likér - Šípkový likér - Kmínka - Vaječný likér - Vánoční jablko

Více

Letní raw piknik raw food seminář

Letní raw piknik raw food seminář Letní raw piknik raw food seminář 14. A 15. ČERVNA 2014 V IC ZAHRADA NA ŽIŽKOVĚ Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s nepečeme

Více

Jahodové tiramisù. Ingredience pro 8 osob. Mascarponový krém. 700 gr Jahody. 300 gr Cukrářské piškoty Savoiardi

Jahodové tiramisù. Ingredience pro 8 osob. Mascarponový krém. 700 gr Jahody. 300 gr Cukrářské piškoty Savoiardi Jahodové tiramisù Ingredience pro 8 osob 700 gr Jahody 300 gr Cukrářské piškoty Savoiardi 40 gr Třtinový cukr Demerara (anebo cukr krupice) 30 ml Pomerančový likér Grand Marnier (dobrovolný) 1/2 ks Citron

Více

Jarní raw menu raw food seminář

Jarní raw menu raw food seminář Jarní raw menu raw food seminář 7. a 8. březen 2014 v IC Zahrada na Žižkově Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s nepečeme

Více

Radostné a veselé. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Receptáfi ã. 18. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Radostné a veselé. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Receptáfi ã. 18. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Vyzkou ejte nové dekoraãní zdobení pro Vás pfiipravil ãtyfii nové druhy dekorací v praktickém balení. VyuÏijte moïností dekoraãního zdobení a upravte si peãené dobroty nejen z tohoto receptáfie dle Va

Více

Francouzská kuchyně I.

Francouzská kuchyně I. Francouzská kuchyně I. Lososový tartar na rukolovém salátku Cibulová polévka se sýrovými toustíky Kuře na víně "Coq au vin" Lyonské brambory Crème brûlée Lososový tartar na rukolovém salátku 200 g lososa

Více

Vyzkoušejte: Receptáfi ã. 24. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Receptáfi ã. 24. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno VÛnû vánoãního cukroví rozléhající se z kuchynû patfií neodmyslitelnû k pfiíjemné atmosféfie Vánoc. Vyzkou ejte pfii leto ním vánoãním peãení na e dvû novinky a naplàte Va e domovy nádhernou vûní vanilky

Více

Recepty. Jablečná slavnost 2007

Recepty. Jablečná slavnost 2007 Recepty Jablečná slavnost 2007 Smetanovo-jablečný koláč 130 g cukru 130 g másla 2 vejce 260 g hladké mouky 1 kg jablek 2 sáčky vanilkové cukry 0,25 l mléka 350 g zakysané smetany 2 žloutky trocha mandlových

Více

tabulky, tipy a recepty

tabulky, tipy a recepty tabulky, tipy a recepty Vestavìná trouba s funkcí Multi-vaøení v páøe We were thinking of you when we made this product obsah electrolux 3 Obsah Recepty kuchaøského pomocníka 4 Použití, tabulky a tipy

Více

Minikuchařka zdravého stravování

Minikuchařka zdravého stravování Minikuchařka zdravého stravování Pokrmy zde uvedené byly připraveny žáky školy pod vedením učitelů odborného výcviku ISŠ HPOS Příbram v rámci projektu Čas pro prváky Realizace projektu byla spolufinancována

Více

Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû?

Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû? Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû? Dal í díl knihy Peãeme s láskou je tady! 52 rychl ch receptû na plech Obsahuje 52 receptû s obrázky na 128 stranách Velikonoãní dobroty 52 ORIGINÁLNÍCH NOV CH

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

Zavařování. s Labetou Létem nekončíme

Zavařování. s Labetou Létem nekončíme Zavařování s Labetou Létem nekončíme 2 Poměr ovoce : cukr 1:1 2:1 3:1 4:1 Speciál pro ovoce sladké nebo kyselé? Kyselé Kyselejší Sladší Sladké Jahody, třešně, višně, maliny, ostružiny množství cukru/fruktózy

Více

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM 65 minut 600 g vepřové plece, 200 g cibule, 1 dýně Hokaido (váha cca 500 g), 100 g brambor, česnek, ocet, sůl, pepř. Dýni Hokaido opláchneme, rozkrojíme a zbavíme jader a

Více

Přihláška do soutěže. Vaříme to slow.

Přihláška do soutěže. Vaříme to slow. Přihláška do soutěže Vaříme to slow. Soutěž v kuchařských dovednostech středních škol Plzeňského kraje a Bavorska SOU Domažlice, Prokopa Velikého 640, Domažlice Korespondenční část Vypracovali žáci II.

Více

Papriky v oleji po Bulharsku (kapie) Moravanka. Čalamáda. Okurky. Kapie s okurkolem. Česnek v oleji. Rychlokvašky. Kvašáky (rychlé 14 dnů)

Papriky v oleji po Bulharsku (kapie) Moravanka. Čalamáda. Okurky. Kapie s okurkolem. Česnek v oleji. Rychlokvašky. Kvašáky (rychlé 14 dnů) Zelenina Papriky v oleji po Bulharsku (kapie) Očistíme 10 dkg červených nebo zelených paprik. Spaříme je vařící vodou a urovnáme do zavařovaček. 10 minut vaříme roztok: 1,5 l vody, 1/2 l octa, 1/8 l oleje,

Více

Podzimní čas s rawfood raw food seminář

Podzimní čas s rawfood raw food seminář Podzimní čas rawfood raw food seminář 18. ŘÍJNA 2014 V IC ZAHRADA NA ŽIŽKOVĚ Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho nepečeme

Více

Kurz živé stravy. 4 hod. praktický raw food seminář

Kurz živé stravy. 4 hod. praktický raw food seminář IC Zahrada na Žižkově 31. ŘÍJNA 2015 v Kurz živé stravy 4 hod. praktický raw food seminář Společně si uděláme: Ovocný salát na přípitek Praví raw indiánci Krémová kari polévka Pikantní tataráček ;-) Slané

Více

5 skvělých, zdravých a jednoduchých veggie Receptů.

5 skvělých, zdravých a jednoduchých veggie Receptů. Dopřejte si něco dobrého a zdravého zároveň s K-take it veggie! Přesně podle mých představ! 5 skvělých, zdravých a jednoduchých veggie Receptů. RECEPTY 4-5 Cizrnový veggie burger ve špaldové žemli s rajčaty

Více

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Při počtu 100 uvařených porcí ušetříte s naší recepturou přibližně: 123 Kč Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Maggi Těstoviny kg 0,80 0,080 72,20 5,78 57,76 Olej stolní kg 0,05 0,005 30,10 0,15 1,51 Sůl

Více

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Urãitû jste se jiï setkali s mnoïstvím receptû, ve kter ch se objevuje Ïelatina nebo Ïelé. Dr.Oetker jako jedin v robce na trhu disponuje nej ir í kálou v robkû, ze kter ch vytvofiíte jak koliv recept!

Více

Magdalena Wagnerová D OMÁCÍ ZAVAŘOVÁNÍ. 240 receptů

Magdalena Wagnerová D OMÁCÍ ZAVAŘOVÁNÍ. 240 receptů Magdalena Wagnerová D OMÁCÍ ZAVAŘOVÁNÍ 240 receptů Magdalena Wagnerová, 2010 ISBN 978-80-7429-049-7 OBSAH Marmeláda zítra a marmeláda včera ale žádná marmeláda dnes!... 9 OVOCE Angrešt Angreštový kompot..........

Více

Recepty pro týden 19.9.-25.9.

Recepty pro týden 19.9.-25.9. Penne s pestrou zeleninou 6 rajčat 150 ml zeleninového vývaru 3 cukety 1 lžíce posekaného tymiánu 200 g lilku 500 g těstovin penne 3 stroužky česneku 2 snítky bazalky 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř

Více

ODŠŤAVŇOVAČ. Návod k použití

ODŠŤAVŇOVAČ. Návod k použití ODŠŤAVŇOVAČ Návod k použití 1) Obsluha a čištění Obsluha - přečtěte si prosím pozorně návod k obsluze před prvním uvedením přístroje do provozu - po vybalení zkontrolujte, jestli přístroj není poškozený

Více

1. Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, 2 rozetřenými stroužky česneku, 1 lžící koření Steak na bylinkách a 1-2

1. Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, 2 rozetřenými stroužky česneku, 1 lžící koření Steak na bylinkách a 1-2 mleté špízy 600 g mletého masa 1 lžíce koření Steak na bylinkách 1 cibule 2 stroužky česneku sůl maso můžeme proložit cuketou, paprikou, nebo třeba sýrem 1. Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí,

Více

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky Carpaccio tortillas Chimichangas Guacamole Pico de gallo salsa Churros Empanadas plněné taštičky Těsto 600 g hladké mouky 80-100 g másla sůl 2 ks vejce 100

Více

Sladkovodní ryby. 20,4 g Cholesterol: 123 kcal. Bílkoviny: Kalorie: 35 mg. 4,6 g. Tuky:

Sladkovodní ryby. 20,4 g Cholesterol: 123 kcal. Bílkoviny: Kalorie: 35 mg. 4,6 g. Tuky: Rybí recepty Losos Sladkovodní ryby Losos patří, i přes širokou nabídku, stále ještě k drahým rybám. Vlastně je stříbrným rytířem přílivů, takzvanou anadromní tažnou rybou podnikající třecí migraci z moře

Více

užívejte si všemi smysly

užívejte si všemi smysly užívejte si všemi smysly www.kaufland.cz/exquisit RECEPTY užívejte si všemi smysly VYZKOUŠEJTE 8 EXQUISITNÍCH RECEPTŮ PRO MIMOŘÁDNÉ KULINÁŘSKÉ CHVILKY 2. vydání užívejte si všemi smysly MUSTARD-DILL SAUCE

Více

OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY

OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY 1 Karla Pelikánová OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY 60 zdravých, rychlých a snadných receptů, kterým přijdou na chuť úplně všichni 2 SALÁTY Špenátový s rajčaty Zeleninový salát s čerstvým baby špenátem

Více

Zavařování. s Labetou Létem nekončíme

Zavařování. s Labetou Létem nekončíme Zavařování s Labetou Létem nekončíme 1 Poměr ovoce : cukr 1:1 2:1 3:1 4:1 Speciál pro ovoce sladké nebo kyselé? Kyselé Kyselejší Sladší Sladké Jahody, třešně, višně, maliny, ostružiny množství cukru/fruktózy

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku.

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku. POMAZÁNKY Okurková pomazánka 250g tvarohu 100g nahrubo nastrouhané okurky 1 stroužek česneku ½ cibule podle chuti kopr Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec

Více

sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 1

sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 1 sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 1 sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 2 2 sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 3 Úvod ProhlíÏím album fotografií. Parta Ïen, v echny v usèákov ch soupravách,

Více

Babí léto s rawfood raw food seminář

Babí léto s rawfood raw food seminář Babí léto rawfood raw food seminář 20. A 21. ZÁŘÍ 2014 V IC ZAHRADA NA ŽIŽKOVĚ Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho nepečeme

Více

Zeleninový salát. Seznam surovin: Paprika Okurka Cibule Rajčata Ředkvičky Sůl, pepř/zálivka (špetka cukru a ocet)

Zeleninový salát. Seznam surovin: Paprika Okurka Cibule Rajčata Ředkvičky Sůl, pepř/zálivka (špetka cukru a ocet) Paprika Okurka Cibule Rajčata Ředkvičky Sůl, pepř/zálivka (špetka cukru a ocet) Zeleninový salát Zeleninu nakrájíme na kostičky a vše smícháme, poté podle chuti dochutíme kořením či zálivkou a můžeme servírovat.

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s obezitou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

mletý pepř olej na smažení

mletý pepř olej na smažení Dýňový ovocný salát Dýňový kompot 200 g mexická dýně 100 g cukr ananasová tresť 1 ks pomeranč 1 ks broskve 200 g zakys.smetana mandle-lupínky 1 ks van. cukr 1 ks limetka 1 ks kiwi Mexickou dýni nakrájíme,

Více

Plackové raw party raw food seminář

Plackové raw party raw food seminář Plackové raw party raw food seminář 17. a 18. května 2014 v IC Zahrada na Žižkově Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s

Více

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly.

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Děkuji, že jste si koupili moji novou kuchařku Helenčino pečení. VÁNOČNÍ KOUZLENÍ / ZIMA vychází jako první

Více

I. O POLÉVKÁCH. Polévky masové

I. O POLÉVKÁCH. Polévky masové I. O POLÉVKÁCH Polévka je odvar z masa nebo rûzn ch zelenin, hub a lu tûnin. Známe i polévky z ryb, vajec, piva, vína nebo z nûkter ch druhû ovoce. V po - lévkách rozeznáváme základ, pfiídavky, zaváfiky

Více

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Žebra & křídla Zapečené chilli nachos Buffalo křidélka Crudité s dipem z modrého sýra Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Grilovaná kukuřice Salát Coleslaw Česneková bageta Zapečené chilli nachos

Více

Okurková sezóna. Proč jsou okurky zdravé? Okurka a kosmetika

Okurková sezóna. Proč jsou okurky zdravé? Okurka a kosmetika Srpen 17., 2018 Okurková sezóna Proč jsou okurky zdravé? Okurka je oblíbenou zeleninou u všech notorických dietářů. Má vynikající chuť, ale téměř nulové kalorie. Navíc tělo zavodní (obsahuje až 96 % vody)

Více

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě Mraveneček Vážení rodiče, dostává se Vám do rukou jedinečné a neopakovatelné vydání brožury Naše kuchařka. Ta vznikla z velkého nadšení a celoroční práce uživatelů a pracovníků stacionáře Mraveneček. Najdete

Více

4 hod. praktický raw food seminář

4 hod. praktický raw food seminář IC Zahrada na Žižkově 23. KVĚTNA 2015 v Květnová pizza party 4 hod. praktický raw food seminář Společně si uděláme: Makonádu makové smoothie Martinův domácí kečup & kešunézu Pizza, pizza chléb s bylinkovým

Více

Studentská kuchařka. Projekt Víš, co jíš? zdravá strava

Studentská kuchařka. Projekt Víš, co jíš? zdravá strava Studentská kuchařka Projekt Víš, co jíš? zdravá strava Úvod Tato studentská kuchařka vznikla z nápadu studentů BGV. Je výstupem z projektu Víš, co jíš? zdravá strava, jehož obsah a činnost v něm vymyslela

Více

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi Tiramisu pomerančové 2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml), 125 ml šlehačkové smetany, 250 g sýru Mascarpone 250 g tvarohu, 80 g cukru, 3 lžice pomerančového likéru 200 250 ml pomerančové šťávy (může být

Více

Polévka: Dýňová. Ingredience:

Polévka: Dýňová. Ingredience: Polévka: Dýňová 8 hrnků vody 1/2 menší dýně 2 cibule 2 mrkve 3 brambory špetka soli mořská řasa (např. řasa Arame) rostlinný olej špetka kmínu 1 lžíce misa (miso je slané asijské koření k dochucení) zelená

Více

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Bábovková kuchařka 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Šlehačková mramorová bábovka 3 vejce cukr krystal 250g smetana ke šlehání (33%tuku) 250ml polohrubá mouka 500g kypřící prášek ½ sáčku olej na vymazání formy

Více

SKVĚLÁ ČESKÁ ZMRZLINA KATALOG 2015

SKVĚLÁ ČESKÁ ZMRZLINA KATALOG 2015 SKVĚLÁ ČESKÁ ZMRZLINA KATALOG 2015 TOČENÁ A KOPEČKOVÁ ZMRZLINA LEDOVÉ TŘÍŠTĚ TOPPINGY www.toje.cz O NÁS Pod obchodní značkou TOJE vyrábí a dodává česká společnost FRUJO, a.s. špičkové produkty pro profesionální

Více

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte. ZÁKLADNÍ RECEPTY NA TĚSTO Křehké těsto na paštiky 1,5 kg mouky 15 g soli 250 g másla nebo sádla 3/8 l vody Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Více

POLÉVKY-----------------------------------------------------------------------------------------------2

POLÉVKY-----------------------------------------------------------------------------------------------2 1 Rajčatové mámení. Dejte si! Obsah POLÉVKY-----------------------------------------------------------------------------------------------2 Rajčatová polévka rychlá--------------------------------------------------------------------------------------------------------------2

Více

4 hod. praktický raw food seminář

4 hod. praktický raw food seminář 20. ČERVNA 2015 v IC Zahrada na Žižkově Jak jednoduše začít 4 hod. praktický raw food seminář Společně si uděláme: Mandlové mléko (po melounovém přípitku) Vanilkový chia puding s ovocem Jarně-letní bramborový

Více

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou Mořské ryby Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová zálivka, piniové oříšky Rybí velouté se šafránovou zeleninou Filátka z platýze s pomerančovou karotkou, pečenou kořenovou

Více

Recepty pro týden 24.10.- 30.10.

Recepty pro týden 24.10.- 30.10. Kuře s lilkem Na 1 porci: 150 g kuřecích prsou nebo ¼ kuřete bez kůže 1stroužek česneku 400 g lilku tymián, dragon, bazalka směs koření na kuře Kuře omyjeme a osušíme, lilek nakrájíme na silnější plátky,

Více

Dětský kurz s recepty Jamie Olivera 2

Dětský kurz s recepty Jamie Olivera 2 Dětský kurz s recepty Jamie Olivera 2 Rajčatová polévka Vegetariánské kebaby Žluté curry Hrníčkové lívance s borůvkami Rajčatová polévka Ingrediencie 2 mrkve 2 cibule 2 stroužky česneku 2 řapíky celeru

Více

NESTLÉ DOCELLO TM Bavorský krém s hruškovým kompotem. Náročnost: jednoduché. Počet porcí

NESTLÉ DOCELLO TM Bavorský krém s hruškovým kompotem. Náročnost: jednoduché. Počet porcí Bavorský krém s hruškovým kompotem Náročnost: jednoduché 10 Počet porcí Bavorský krém s hruškovým kompotem Čas na přípravu: 20 minut příprava + čas potřebný na chlazení Počet porcí: 10 Ingredience: 220

Více

Střední škola hotelnictví a společného stravování, TEPLICE NAD METUJÍ

Střední škola hotelnictví a společného stravování, TEPLICE NAD METUJÍ Střední škola hotelnictví a společného stravování, TEPLICE NAD METUJÍ 1 MENU Kroupový salát se zeleninou Krémová česnečka s krutony a čerstvou petrželkou Filátko ze pstruha s bylinkami na másle, grilovaná

Více

Recepty pro týden 20.6.-26.6.

Recepty pro týden 20.6.-26.6. Koprová omáčka s vejcem a brambory 3 polévkové lžíce hladké mouky 4 vejce hrudka másla 8 brambor 4 dl nízkotučné smetany čerstvý kopr 1 polévková lžíce hnědého cukru ocet 1 kostka zeleninového bujónu sůl

Více

Všechny suroviny rozmixujeme spolu nahladko a podle vlastního uvážení můžeme ještě dochutit.

Všechny suroviny rozmixujeme spolu nahladko a podle vlastního uvážení můžeme ještě dochutit. Pomazánky Cizrnová pomazánka s olivami cizrna uvařená na měko 1,5 šálku (1 šálek = 2 dcl), olivy černé vypeckované 15 ks, dušená cibule 2 pl, sušené francouzské droždí 3pl (lahůdkové droždí, teby), olej

Více

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ PŘEDMĚT TECHNOLOGIE

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ PŘEDMĚT TECHNOLOGIE PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0010 PŘEDMĚT TECHNOLOGIE Obor: Gastronomie Ročník: třetí Zpracovala: Anna Kachtíková TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

OBJEVTE NOVOU ŘADU MAGGI TEKUTÝCH FONDŮ

OBJEVTE NOVOU ŘADU MAGGI TEKUTÝCH FONDŮ Podporujeme Váš úspěch od roku 1883 OBJEVTE NOVOU ŘADU MAGGI TEKUTÝCH FONDŮ Podporujeme Váš úspěch od roku 1883 Novinka! MAGGI Tekuté koncentráty Fondy Při vytváření nových MAGGI Fondů jsme chtěli udělat

Více