Vítejte v aplikaci Objednejse-online.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vítejte v aplikaci Objednejse-online."

Transkript

1 Vítejte v aplikaci Objednejse-online. 1. První přihlášení do aplikace Objednejse-online 2. Firemní účet 2.1 Můj účet 2.2 Moje rezervace 2.3 Moje stránka 2.4 Veřejný profil firmy 3. Práce s Kalendářem 3.1 Vytvoření nového kalendáře 3.2 Úprava kalendáře 3.3 Přehled kalendářů 3.4 Ovládací prvky v Přehledu kalendářů 3.5 Navigace v kalendáři 3.6 Role v kalendáři 4. Rezervace 4.1 Přehled rezervací 4.2 Řazení rezervací 4.3 Vyhledávání rezervací 4.4 Detail rezervace 4.5 Stavy rezervací 4.6 Zadání Nové rezervace 4.7 Schválení rezervace 4.8 Zamítnutí rezervace 4.9 Změna rezervací Změna z Anonymního uživatele na registrovaného zákazníka Změna z jednoho zákazníka na jiného zákazníka 5. Zákazníci 5.1 Adresář zákazníků 5.2 Detail zákazníka (uživatele) 5.3 Nový zákazník vytvoření přístupu 5.4 Schvalování přístupů do neveřejného kalendáře 5.5 Odesílání zpráv zákazníkům 6. Oblíbené (správa kalendářů) 7. Statistiky 8. Nahlásit chybu NÁPOVĚDA PRO ZÁKAZNÍKY (UŽIVATELE): ZDE

2 1. První přihlášení do aplikace Objednejse-online Po prvním přihlášení do aplikace doporučujeme zkontrolovat a případně doplnit údaje zadané při registraci. Zobrazíte je pomocí Uživatelského menu v levé části obrazovky. 2. Firemní účet Firemní účet je první položkou v Uživatelském menu. V této složce máte přístup do sekcí Osobní údaje, Firemní údaje, Moje rezervace a Moje stránka. Kliknutím na Nastavení s ikonou červeného klíče se dostanete do sekce Můj účet. 2.1 Můj účet Uživatelské menu/ Firemní účet/ Nastavení V sekci Můj účet máte přístup k vašim osobním a Firemním údajům, které slouží k přístupu do aplikace, identifikaci, změně hesla atd.

3 Záložka Osobní údaje obsahuje: = přihlašovací jméno (v případě potřeby můžete změnit). Jméno a Příjmení - slouží k identifikaci, zejména když se sami budete objednávat u jiné firmy. Avatar pomoc í tlačítka vpravo máte možnost vložit svoji fotografii. Po výběru fotografie je třeba pomocí tlačítka změnu Uložit. Fotografii společně se Jménem, Příjmením a em vidí firma od chvíle, kdy se zákazník u Firmy objedná. Město nepovinný údaj, který umožňuje získávat informace o novinkách ve vašem městě. Kraj - nepovinný údaj, který umožňuje získávat informace o novinkách z vašeho kraje. Nové heslo zde můžete změnit svoje heslo. Nové heslo znovu povinné ověření měněného hesla. Role Operátor vidí pouze vlastní Můj účet Záložka Firma obsahuje: Obchodní jméno = název dle obchodního rejstříku nebo živnostenského listu. Název v kalendáři = automaticky je doplňován podle Obchodního jména. Máte možnost jej upravit, ovšem nesmí být v rozporu s názvem firmy a předmětem podnikání. Dále musí být v souladu se službou VIP URL. Bude-li v rozporu, provozovatel vrátí změněnou URL do původního nastavení. URL = adresa, která se generuje automaticky. Máte možnost ji upravit, ovšem nesmí být v rozporu s názvem firmy a předmětem podnikání. Dále nesmí být v rozporu se službou VIP URL.. Bude-li v rozporu, provozovatel vrátí změněnou URL do původního nastavení. Ulice, Město, PSČ, IČ, DIČ = údaje dle obchodního rejstříku nebo živnostenského listu. Kraj - nepovinný údaj, který umožňuje informovat registrované uživatele ve vašem okolí, že jste začali používat rezervační systém Objednejse online. Jméno a Příjmení = jméno a příjmení osoby, která je oprávněná jednat jménem firmy. Telefon = telefonní spojení na osobu, která je oprávněná jednat jménem firmy. Číslo účtu = bankovní spojení, povinná položka v případě objednávání placených služeb na Objednejse-online. Adresa provozovny = Vyplňte pouze v případě, že adresa vaší provozovny je jiná než sídla firmy. Uvedené údaje průběžně aktualizujte, předejdete tak případným komplikacím.

4 2.2 Moje rezervace Dokud nevytvoříte vlastní Rezervaci, nebudou se v této sekci žádné záznamy zobrazovat. Zde se zobrazují vlastní Rezervace včetně takzvaných Anonymních rezervací. Anonymní rezervace máte možnost vytvářet v kalendáři za zákazníky, kteří nejsou v aplikaci Objednejse-online zaregistrovaní (4.6 Zadání Nové rezervace). Role Operátor zde vidí pouze své vlastní rezervace.

5 2.3 Moje stránka Stránka, na které naleznete informace, novinky a odkazy do vašich oblíbených kalendářů včetně modulu Statistiky (viz. kapitola 7 Statistiky) Role Operátor vidí vlastní Moji stránku

6 2.4 Veřejný profil firmy Veřejný profil firmy je forma prezentace na webu Objednejse-online. Na této stránce máte možnost zobrazení kontaktních a dalších údajů, např. link do kalendáře apod. 3. Práce s kalendářem 3.1 Vytvoření Nového kalendáře Nový Kalendář vytvoříte pomocí Uživatelského menu vlevo, kliknutím na Kalendář a následně na Nastavení označeného ikonou modrého klíče. V prostoru nad Uživatelským menu se zobrazí tlačítko Přidat kalendář, pomocí kterého vytvoříte svůj kalendář. Po kliknutí na tlačítko Přidat kalendář se zobrazí okno s nabídkou použití Průvodce nastavením kalendáře. V případě kliknutí na tlačítko ANO vás průvodce povede krok za krokem základním nastavením nového kalendáře. Pro další krok používejte tlačítko Další.

7 V případě kliknutí na tlačítko NE se zobrazí okno pro komplexní nastavení nového kalendáře. Název kalendáře pojmenujte svůj kalendář (např. podle nabízené služby). Tento název se zobrazí zákazníkům. Název je důležitý v případě, že využíváte více kalendářů na různé služby či aktivity. URL neboli WWW adresa je identifikátor, přes který se dostanete přímo do svého kalendáře. Tento odkaz si vložte na své webové stránky, z ákazníci tak budou mít možnost vstupu přímo do vašeho kalendáře. URL se generuje automaticky na základě názvu vaší firmy a názvu kalendáře. Takto vygenerovaná adresa je součástí zkušebního balíčku. Dále je k dispozici od balíčku Standard. Upozornění zasílat na zde vložte ovou adresu, na které chcete být informováni o vkládaných a rušených rezervacích. Více adres oddělte čárkou. Adresu můžete ponechat prázdnou, nebudete však informováni o dění v kalendáři. Schvalovací proces umožňuje nastavení způsobu přijímání rezervací. "REZERVACE NEPODLÉHÁ SCHVALOVÁNÍ" = automatické schválení každé vložené rezervace do kalendáře. "REZERVACE PODLÉHÁ SCHVALOVÁNÍ" = každou rezervaci je třeba potvrdit. Máte tak absolutní kontrolu nad termíny rezervací jednotlivých zákazníků.

8 Poslední možná rezervace: minut předem umožňuje nastavení nejpozdějšího termínu před samotným intervalem (objednávaný termín), kdy se zákazníci mohou objednávat. Při použití Průvodce nastavením je automaticky nastaveno 60minut. Kalendář je přístupný - zaškrtnutím kalendář aktivujete. Od této chvíle bude v aplikaci Objednejse-online.cz viditelný. Zpřístupnění doporučujeme provést až po kompletním nastavení kalendáře. Kalendář je veřejný funkce pro nastavení režimu kontroly přístupu do vašeho kalendáře. Zrušením volby omezíte přístup do kalendáře. Zákazníci budou muset o přístup zažádat (viz. kapitola 5.4 Schvalování přístupů do neveřejného kalendáře). Provozní dobu je možné nastavit pro každý den individuálně v záložkách Pondělí - Neděle. Pro jednotlivé dny můžete dále provozní dobu rozdělit do více časových úseků, v rámci jednoho dne se však nesmějí překrývat. Provozní dobu přidáte pomocí tlačítka Přidat provozní dobu (viz. velká šedá šipka). Kliknutím na toto tlačítko se zobrazí pole pro zadání hodnot: POPIS: Pro lepší orientaci zákazníků zde vložte název aktivity (např. lekce zumba). Položka nemusí být vyplněna. Od - Do Provozní doba, po kterou se mohou zákazníci objednávat. Pokud m áte provozní dobu rozdělenou do více částí nebo je nepravidelná, je třeba ji zadávat postupně, po jednotlivých časových úsecích (např. dopolední blok od 8:00 do 12:00. Polední přestávku nastavíte začátkem odpoledního bloku od 13:00 v dalších krocích). Časy můžete vybrat z roletky, nebo je vepsat ručně. Dopolední časy musí začínat nulou. Interval: Délka časového úseku pro jednoho zákazníka v minutách (např. cvičební jednotka, jedna hodina = 60). Kapacita: Maximální počet zákazníků, kteří se mohou objedna t v jednom časovém intervalu (např. 2).

9 Pauza: Možnost nastavení pravidelné přestávky po každém intervalu v minutách (např. 5). Pokud přestávky nemáte a aktivity plynule navazují, nechte volné. Součet intervalů a přestávek musí odpovídat provozní době Od -Do, jinak poslední interval bude zkrácen. Přidat další provozní dobu Další provozní dobu přidáte opětovným použitím tlačítka Přidat provozní dobu (např. odpolední blok). Časové úseky se nesmějí překrývat. Pokud máte aktivity, které se časově překrývají, vytvořte si více kalendářů. Před uložením zkontrolujte, zda ve formuláři máte vyplněny všechny povinné údaje. Pokud jste přidali další provozní dobu, kterou nakonec nepoužijete, odstraňte ji tlačítkem Odebrat. Nastavení provozní doby dalších dnů V případě stejné provozní doby u dalších dnů ji máte možnost kopírovat pomocí malé šipky na tlačítku Přidání provozní doby. Nejprve si překliknete na záložku dne, který chcete nastavit. Následně kliknete přímo na malou šipku u tlačítka Přidání provozní doby. Nakonec vyberte den, ze kterého chcete provozní dobu zkopírovat. Zkopírované údaje je možné dále upravovat. Takto je možné postupně nastavit jeden den po druhém. Záložka Volno zde si můžete nastavit např. plánovanou dovolenou. Takto nastavené volno znemožní zadávání nových rezervací na tento termín. Volno nastavíte tlačítkem Přidat volno a následným vyplněním údajů. Při zadávání volna nedochází k automatickému rušení již zadaných rezervací. Proto je vhodné Zamítnout zákazníkům již zadané rezervace, které jsou v termínu nastavovaného volna. Do Komentáře pro zákazníka napište důvod zrušení rezervace.

10 Název důvod volna můžete pojmenovat. Zákazníci tento důvod v kalendáři uvidí. Položka není povinná. Datum od vyplňte, od kdy volno čerpáte. Čas od čas začátku intervalu, na který již nelze zadat rezervaci. Datum do vyplňte, do kdy volno čerpáte. Čas do čas konce intervalu, do kdy nelze zadat rezervaci. Volno můžete zadat v libovolném počtu a intervalech. Podmínky zde můžete vložit text s rezervačními podmínkami (např. podmínky pro zrušení rezervace). Zákazník má možnost si tyto podmínky při zadávání rezervace zobrazit. Na závěr nezapomeňte kalendář zpřístupnit zaškrtnutím políčka Kalendář je přístupný a veškeré změny uložit. Po uložení je kalendář vytvořen. 3.2 Úprava kalendáře Úpravu již vytvořeného (existujícího) Kalendáře provedete pomocí Uživatelského menu vlevo, kliknutím na Kalendář a následně na Nastavení označeného ikonou modrého klíče.

11 V Přehledu kalendářů, kliknutím na ikonu kalendáře s tužkou se zobrazí okno pro komplexní nastavení. Zde můžete kdykoli měnit veškerá nastavení kalendáře. (Význam jednotlivých ikon naleznete v kapitole 3.4 Ovládací prvky v Přehledu kalendářů) Při zásadních úpravách typu změna provozní doby, doporučujeme nejprve nastavit kalendář jako nepřístupný. Předejdete tím případným problémům, např. pokud by některý z vašich zákazníků chtěl právě zadat rezervaci v čase, který po uložení změny již nebude v rámci změněné provozní doby. Detailní popis položek a parametrů kalendáře naleznete v předchozí kapitole 3.1 Vytvoření nového kalendáře část popisující ruční nastavení kalendáře. 3.3 Přehled kalendářů Přehled kalendářů zobrazuje základní informace o každém vytvořeném kalendáři, tzn. název, URL a ovládací ikony. Červené podbarvení znamená, že kalendář není přístupný. Přístupný kalendář je podbarven bíle. URL link slouží ke vstupu přímo do kalendáře. Doporučujeme tento link vložit na vaše webové stránky a zpřístupnit tak kalendář vašim zákazníkům.

12 3.4 Ovládací prvky v Přehledu kalendářů Vysvětlení funkcí jednotlivých ikon Kalendář s tužkou = vstup do nastavení kalendáře, kde může kdykoliv měnit veškerá nastavení. Zelený praporek = Kalendář je nastaven jako výchozí. Pokud má firma více kalendářů, může si určit, který je výchozí a bude záka zníkům zobrazen v seznamu jako první. Červený křížek = smazání celého kalendáře. Lupa = náhled na kalendář v novém okně prohlížeče. Panáček = Přidání dalšího správce kalendáře, např. zaměstnance vaší firmy. (viz. kapitola 3.6 Role v kalendáři). 3.5 Navigace v kalendáři V Kalendáři máte možnost přepínání pohledů na Týden a Den pomocí tlačítek v horní liště. Pomocí šipek můžete listovat v kalendáři po dnech nebo týdnech v závislosti na aktuálním pohledu. Pro rychlejší posun po měsících a týdnech slouží kalendář vlevo nad Uživatelským menu. Pro návrat na aktuální datum (do právě probíhajícího týdne a měsíce) slouží tlačítko Dnes umístěné pod kalendářem.

13 3.6 Role v kalendáři Máte možnost pro každý kalendář nastavit správce Operátora, který bude mít pravomoc upravovat nastavení, vkládat, schvalovat nebo zamítat rezervace. Tato role nemá přístup do nastavení profilu firmy a rovněž nemůže za firmu vytvářet a mazat kalendáře. Funkce a zpřístupněné pohledy pro tuto roli jsou u jednotlivých kapitol označeny:, nepřístupné = Nastavení umožňuje přidávat libovolný počet Operátorů individuálně ke každému kalendáři. Ikonou s panáčkem v Přehledu kalendářů otevřete okno, pomocí kterého spravujete Operátory pro příslušný kalendář (Kalendář/ Nastavení). Operátory máte možnost přidávat i odebírat. Přidávaný Operátor musí mít aktivní profil na Objednejse-online. Pak stačí vyplnit do pole Přidat uživatele: ovou adresu, kterou se uživatel registroval a potvrdit tlačítkem Přidat uživatele.

14 4. Rezervace 4.1 Přehled rezervací Přehled všech zadaných rezervací naleznete v sekci Kalendář- Rezervace. Rezervace je možné filtrovat podle níže uvedených parametrů: Stav schváleno / zamítnuto / stornováno uživatelem Kalendář název kalendáře, ve kterém je rezervace, použitelné v případě provozování více kalendářů různých jmen. Rezervováno datum a čas zadání rezervace. Od datum a čas začátku rezervovaného intervalu. Do datum a čas konce rezervovaného intervalu. Počet počet objednaných osob jedním zákazníkem, které se dostaví na základě této rezervace. (např. rezervace za sebe a kamaráda na spinning) Uživatel objednaného uživatele. Jméno, Příjmení jméno a příjmení objednaného uživatele. Poznámka zadaná poznámka nebo vzkaz od uživatele.

15 4.2 Řazení rezervací Řazení rezervací - kliknutím na šipku vedle názvu parametru je možné rezervace řadit vzestupně, nebo sestupně (dle abecedy a data) Dále máte možnost zobrazovat a skrývat jednotlivé parametry rezervací kliknutím na Sloupec a vybrat požadované údaje. 4.3 Vyhledávání rezervací Rezervace je možné vyhledávat v Přehledu rezervací pomocí: Fulltextu napsáním hledaného údaje do políčka Hledej (vyhledává i v poznámkách). Nadcházející rezervace zobrazí všechny rezervace, které ještě neproběhly (včetně dnešních). Dnešní rezervace zobrazí rezervace aktuálního dne. Archivní rezervace zobrazí všechny rezervace, které již proběhly. Reset zobrazí všechny rezervace (ruší předchozí vyhledávání)

16 V případě aktivace více kalendářů je možné zobrazovat rezervace z jednotlivých kalendářů pomocí tlačítek s názvy příslušných kalendářů v levé části nad Uživatelským menu. 4.4 Detail rezervace Detail rezervace zobrazíte kliknutím na ikonu kalendáře s tužkou (vpravo), nebo dvouklikem přímo na řádek s příslušnou rezervací v Přehledu rezervací (Kalendář/ Rezervace nebo Firemní účet/ Moje rezervace) V Detailu rezervace nalezete tyto údaje: Název kalendáře ve kterém kalendáři je rezervace provedena. Důležitá informace, pokud máte více kalendářů. Termín datum a čas od do provedené rezervace. Počet rezervací počet objednaných osob jedním zákazníkem, které se dostaví na základě této rezervace. (např. rezervace za sebe a kamaráda na spinning) Provedl/a informace o zadavateli rezervace (zadal-li zákazník sám nebo někdo místo něj, např. některý ze zaměstnanců) Údaje o zákazníkovi - , jméno a příjmení. Poznámka poznámka/ vzkaz zapsaný zákazníkem.

17 Změnit uživatele funkce pro přidělení anonymně rezervovaného termínu již zaregistrovanému zákazníkovi. Více informací naleznete v kapitole 4.9 Změna rezervací. Stav status rezervace. Jednotlivé statusy závisí na nastaveném způsobu schvalování rezervací a případném zrušení firmou nebo zákazníkem. Více informací naleznete v kapitole 4.5 Stavy rezervací. Komentář pro zákazníka možnost odeslat vzkaz zákazníkovi, např. v případě zamítnutí/ zrušení rezervace. Moje poznámky možnost poznámek pro budoucí statistiky. Dostavil/a se záznam, že zákazník na zarezervovaný termín skutečně dorazil. Komentář tvorba poznámek ke konkrétní rezervaci či zákazníkovi. Tlačítko Uložit a odeslat funkce pro uložení změny v rezervaci a současné odeslání informace e- mailem zákazníkovi. Používejte pro změnu stavu na zamítnuto a při dodatečném zaslání komentáře zákazníkovi. Tlačítko Uložit funkce pro uložení změn bez následného odeslání u zákazníkovi. Používejte pro Moje poznámky (Dostavil/a se, Komentář). Tlačítko Zavřít opustíte okno bez uložení provedených změn.

18 4.5 Stavy rezervací Nenastaveno = Nový požadavek na rezervaci u kalendáře se schvalováním (Rezervace podléhá schválení). Takovýto požadavek je nutné schválit nebo zamítnout. Schváleno = automaticky nebo manuálně schválená rezervace. Zamítnuto = manuálně zamítnutá rezervace firmou. Uživatel stornoval = rezervace zrušená Zákazníkem. Storno může provést také firma, např. po telefonické domluvě.

19 4.6 Zadání Nové rezervace Zadání Nové rezervace provedete otevřením příslušného kalendáře a kliknutím na požadovaný časový interval, ve kterém má být rezervace provedena. Otevře se okno pro zadání Nové rezervace. V poli Počet rezervací máte možnost zadat pomocí číslovky pro kolik osob je rezervace určena. Tuto možnost má i zákazník. Do pole Poznámka můžete zadat libovolný komentář. Roletkou Uživatel zvolíte, pro koho je rezervace určena: A) Nového zákazníka, který nemá vytvořený profil na Objednejse-online, můžete rezervovat pomocí Anonymní rezervace (nevyplníte žádné jméno). Taková rezervace se zaznamená vaším jménem a bude dohledatelná v Přehledu rezervací (Kalendář/ Rezervace) a současně i v přehledu Moje rezervace (Firemní účet/ Moje rezervace). Anonymní rezervaci máte možnost následně převést na konkrétního zákazníka po dokončení jeho registrace. Více informací naleznete v kapitole Změna z Anonymního uživatele na registrovaného zákazníka B) Stávajícího zákazníka vyberete ze seznamu v roletce. O provedené rezervaci bude zákazník informován em. C) Vaši vlastní rezervaci provedete výběrem svého jména ze seznamu v roletce.

20 4.7 Schválení rezervace Schvalovat rezervace můžete v případě, že jste si v kalendáři nastavili typ Schvalovacího procesu "Rezervace podléhá schvalování. V takovém případě je nutné každý došlý požadavek na rezervaci schválit nebo zamítnout. Při nastavení ového upozorňování otevřete Detail rezervace pomocí odkazu v e- mailu, nebo dohledáte Rezervaci v Přehledu rezervací a pomocí ikony s kalendářem a tužkou otevřete Detail rezervace. V roletce Stav vyberete Schváleno. Tuto změnu uložte pomocí tlačítka Uložit a odeslat . Zákazník tak bude informován, že jeho rezervace byla schválena. Schválit můžete i rezervaci, která byla omylem nebo záměrně Zamítnuta. Zamítnutou rezervaci je možné dohledat v Přehledu rezervací a následně vrátit do stavu Schváleno. 4.8 Zamítnutí rezervace Zamítnout rezervace můžete v případě, že jste si v kalendáři nastavili typ Schvalovacího procesu "Rezervace podléhá schvalování. Pak je nutné každý došlý požadavek na rezervaci zamítnout nebo schválit. Při nastavení ového upozorňování otevřete Detail rezervace pomocí odkazu v e- mailu. Nebo dohledáte Rezervaci v Přehledu rezervací a pomocí ikony s kalendářem a tužkou pak požadovaný Detail rezervace otevřete. V roletce Stav vyberete Zamítnuto. Do Komentáře pro zákazníka máte možnost napsat důvod zamítnutí, tento text uvidí zákazník v detailu zamítnuté rezervace. Tuto změnu uložte pomocí tlačítka Uložit a odeslat . Zákazník tak bude upozorněn, že jeho rezervace byla zamítnuta. Zamítnout rezervaci můžete i v případě automatického schválení. Rezervaci je nutné dohledat v Přehledu rezervací a změnit na stav Zamítnuto. Opět uložte pomocí tlačítka Uložit a odeslat , aby byl zákazník o zamítnutí rezervace informován. 4.9 Změna rezervací Změna z Anonymního uživatele na zaregistrovaného zákazníka Vyhledáte si požadovanou rezervaci v Přehledu rezervací a kliknutím na ikonu kalendáře s tužkou zobrazíte detail Rezervace. Pomocí tlačítka Změnit uživatele otevřete seznam zaregistrovaných aktivních zákazníků a vyberete požadovaného zákazníka.

21

22 4.9.2 Změna z jednoho zákazníka na jiného zákazníka V těchto případech doporučujeme nejprve provést zrušení (zamítnutí) rezervace původnímu zákazníkovi. Změnu uložte pomocí tlačítka Uložit a odeslat . Zákazník tak bude upozorněn, že jeho rezervace byla zrušena. Následně zadejte Novou rezervaci za požadovaného zákazníka. Pokud změnu provedete přímo pomocí tlačítka Změnit uživatele, původní zákazník o zrušení rezervace nebude informován pomocí u. Máte možnost zaslat informační zprávu (viz. Kapitola 5.5 Odesílání zpráv zákazníkům). 5 Zákazníci 5.1 Adresář zákazníků Přehled vašich zákazníků zobrazíte kliknutím na Adresář. V Adresáři naleznete Jméno, Příjmení, a datum vytvoření účtu zákazníka.

23 Vysvětlení funkcí jednotlivých ikon: List s tužkou detail zákazníka Obálka nástroj pro odeslání zprávy příslušnému zákazníkovi (hromadné zprávy se odesílají obálkou v horní liště) Barevný puntík Červený vámi zaregistrovaný zákazník, zatím nedokončil registraci. Zelený zákazník je aktivní, dokončil registraci. 5.2 Detail zákazníka (uživatele) V Detailu uživatele naleznete všechny dostupné údaje o zákazníkovi: Jméno a příjmení, a kdo Uživatele zaregistroval. V sekci Poznámka máte možnost u zákazníka vkládat text. Statistiky stručný přehled o celkovém počtu rezervací podle statusu. Žádost o přístup do kalendáře přehled žádostí a přístupů do vašich neveřejných kalendářů (viz. kapitola 5.4 Schvalování přístupů do neveřejného kalendáře).

24 5.3 Nový zákazník vytvoření přístupu Kliknutím na Nový zákazník se zobrazí formulář. Po vyplnění a následném uložení bude zákazníkovi odeslán s informacemi o vytvoření účtu. Pro úspěšné dokončení registrace musí zákazník aktivovat link v u. 5.4 Schvalování přístupů do neveřejného kalendáře Pro schválení přístupu do neveřejného kalendáře musí zákazník nejprve zaslat žádost. Při pokusu o vstup do neveřejného kalendáře je uživatel upozorněn, že nemá oprávnění a může si o něj zažádat: Upozornění na nové žádosti ke schválení pro přístup do neveřejného kalendáře jsou zobrazovány vpravo na horní liště vedle přihlašovacího jména. Symbol vykřičníku v červeném kolečku a číslovka oznamují počet nově příchozích žádostí. Schválení nové žádosti provedete kliknutím na ikonu, které vás přesměruje do Adresáře zákazníků. Symbol vykřičníku označuje žádající zákazníky. Pomocí Ikony s tužkou, nebo ikony vykřičníku, otevřete Detail uživatele. Ve spodní části uvidíte, do jakého kalendáře požaduje přístup.

25 Zaškrtnutím políčka a uložením schválíte zákazníkovi přístup. Pokud byste chtěli přístup následně odebrat, zrušte zaškrtnutí a změnu uložíte. 5.5 Odesílání zpráv zákazníkům Máte možnost zákazníkům zasílat zprávy. Jedná se o jednostranné sdělení, na které zákazník nemůže odpovědět. Zprávu konkrétnímu zákazníkovi odešlete v Adresáři zákazníků pomocí ikony obálka. Vložený text můžete před odesláním graficky upravit včetně vložení odkazů.

26 Zákazník vaši zprávu nalezne v sekci Moje stránka. 6 Oblíbené (správa kalendářů) Pro lepší přístupnost a přehled si můžeme jednotlivé kalendáře zařadit do složky Oblíbené. Pro přidání kalendáře do této složky je nutné mít příslušný kalendář otevřený. V pravé části lišty kalendáře se zobrazí ikona s hvězdičkou Přidat do oblíbených hned pod jménem uživatele. Při přidání kalendáře do složky Oblíbených máte možnost zařadit příslušný kalendář do přednastavených nebo nově vytvořených Složek. Správa Oblíbených - vytvořené Složky a zařazené kalendáře máte možnost nadále upravovat pomocí ikony Správa. Role Operátor vidí pouze vlastní složku Oblíbené

27 7 Statistiky Statistický modul, který umožňuje sledovat aktivity v jednotlivých kalendářích naleznete na Moje stránka Statistiky. Jednoduchým a srozumitelným způsobem můžete získávat výsledky za uplynulý měsíc, čtvrt nebo půl roku. Vybrané období lze pomocí dolní lišty operativně posouvat. Kliknutím na legendu přepnete zobrazované hodnoty (schváleno, storno). Výsledky je možné vytisknout a uložit v připravených formátech.

28 8 Nahlásit chybu Nástroj pro přímé zasílání informací o problémech s funkčností systému. Popište vzniklý problém a tlačítkem Uložit formulář odešlete.

Vítejte v aplikaci Objednejse-online.

Vítejte v aplikaci Objednejse-online. Vítejte v aplikaci Objednejse-online. 1. První přihlášení do aplikace Objednejse-online 2. Můj účet 2.1 osobní údaje 2.2 Moje rezervace 2.2.1 Detail rezervace 2.2.2 Řazení rezervací 2.3 Moje stránka 3.

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Jako firma se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste podnikající fyzická osoba nebo právnická

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

Uživatelský manuál. Obsah

Uživatelský manuál. Obsah Uživatelský manuál Obsah Úvodní stránka a horní menu Registrace uživatele Registrace studenta Registrace pedagoga Registrace firmy Přihlášeni do systému Obnovení zapomenutého hesla Nastavení uživatelského

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Obchodní příležitosti

Obchodní příležitosti Obchodní příležitosti Celá databáze HBI je koncipována tak, aby v co největší míře přispěla svým uživatelům registrovaným i neregistrovaným k co nejlepší orientaci na trhu. Což v praxi znamená, že se nemůže

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Příručka ke zřízení a užívání profilu zadavatele. Příručka určená pro uživatele elektronického nástroje E-ZAKAZKY společnosti OTIDEA CZ s.r.o.

Příručka ke zřízení a užívání profilu zadavatele. Příručka určená pro uživatele elektronického nástroje E-ZAKAZKY společnosti OTIDEA CZ s.r.o. Příručka ke zřízení a užívání profilu zadavatele Příručka určená pro uživatele elektronického nástroje E-ZAKAZKY společnosti OTIDEA CZ s.r.o. 1. Zřízení profilu zadavatele.2 1.1. Registrace a přihlášení.2

Více

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL WEBOVÝ PORTÁL SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro vkládání článků 1. Přihlášení Otevřete si portál Sociální služby v Plzeňském kraji, viz následující odkaz: https://socialnisluzby.plzensky-kraj.cz/

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

Manuál pro studenty. Obsah

Manuál pro studenty. Obsah Manuál pro studenty Studovat můžete v čase, který Vám vyhovuje a z jakéhokoliv prostředí. Náklady na cestovné a ubytování tímto ušetříte! Kurz Vás nebude nic stát! Počet kurzů bude záviset jen na Vás.

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb. UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb http://lesycr.bestdrive.cz/ Tento manuál je určen pracovníkům, kteří jsou pověřeni nákupem pneumatik a pneuservisních služeb pro svou OJ.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz Pomocí tohoto jednoduchého průvodce se budete lépe orientovat na našich internetových stánkách a bez problémů využívat výhod nového automatického objednávkového

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah Registrace... 2 Přihlášení a odhlášení... 2 Správa profilu... 2 Domovská stránka... 3 Hledání zakázek... 4 Výsledky hledání...

Více

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování.

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Úvod: Pro správu a přehled aktivovaných služeb slouží Vodafone OneNet Samoobsluha. Pro veškeré sledování vyúčtování (různé

Více

MANUÁL K MOBILNÍ APLIKACE

MANUÁL K MOBILNÍ APLIKACE MANUÁL K MOBILNÍ APLIKACI APLIKACE 00 OBSAH 01 PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE 02 SYNCHRONIZACE SENZORŮ 03 MĚŘIDLA 04 ODEČTY 05 ODEČTY 06 ODESÍLÁNÍ DAT 07 NASTAVENÍ - hlavní 08 NASTAVENÍ - poznámky 09 NASTAVENÍ -

Více

Uživatelské postupy v ISÚI

Uživatelské postupy v ISÚI Uživatelské postupy v ISÚI Změna typu stavebního objektu Tabulka úprav: Verze dokumentu Popis změn Datum vydání 1.0 Nový dokument 6. 6. 2016 2.0 Doplnění funkčnosti automatického zakládání adresních míst

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu 28.5.2013 Obsah Interní web IS NSK tvorba standardu Obsah... 2 Návod

Více

e-learningový systém EDU

e-learningový systém EDU Sdružení CEPAC - Morava e-learningový systém EDU příručka metodika Kapitola: Přihlášení a základní orientace v uživatelském centru Obsah Přihlášení a základní orientace v uživatelském centru... 3 Změna

Více

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online. V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online.  V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Jak se registrovat V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Poté se zobrazí další pole, která musíte vyplnit. Všechna pole jsou povinná. Při chybném vyplnění některých polí se jejich seznam zobrazí

Více

Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum

Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum Google Kalendář Google Kalendář je dostupný z hlavní stránky www.google.cz, kde je odkaz Kalendář buď přímo v horní liště: Horní lišta www.google.cz

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Uživatelský manuál. pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu

Uživatelský manuál. pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu Uživatelský manuál pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu Obsah 1. Úvod... 4 2. Přihlášení do online katalogu... 5 3. Úvodní strana... 6 3.1. Informační část...

Více

Modul Kalendář v. 0.3 pro redakční systém Marwel

Modul Kalendář v. 0.3 pro redakční systém Marwel Modul Kalendář v. 0.3 pro redakční systém Marwel postupy a doporučení pro práci redaktorů verze manuálu: 1.0 Únor 2008 Podpora: e-mail: podpora@qcm.cz tel.: +420 538 702 705 Obsah 1.Popis modulu Kalendář...3

Více

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky 27 Evidence kasiček Uživatelský modul Evidence kasiček realizuje evidenci všech pořádaných sbírek, jednotlivých kasiček sbírky, dále pak evidenci výběrů kasiček s návazností na pokladnu (příjem výběru

Více

EQAS Online. DNY kontroly kvality a speciálních metod HPLC, Lednice 8.-9.11.2012

EQAS Online. DNY kontroly kvality a speciálních metod HPLC, Lednice 8.-9.11.2012 EQAS Online DNY kontroly kvality a speciálních metod HPLC, Lednice 8.-9.11.2012 Co je program EQAS Online Nový program od Bio-Radu pro odesílání výsledků externího hodnocení kvality Přístupný je prostřednictvím

Více

Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor

Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor Úvod Pro zjednodušení a zprůhlednění Vaší komunikace se správní firmou (dále jen SF ), která má na starost objekt, v němž se nachází bytový či nebytový

Více

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či.

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či. 1 Úvod Aplikace XPERA Projects, která je určena pro sběr a řešení požadavků, přináší nový rozměr a efektivity mobilního klienta. Aplikace Xpera Projects pro ios znamená mít řešené případy stále s sebou.

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 4 Domovská

Více

Uživatelský manuál pro aplikaci Panda (pro rodiče)

Uživatelský manuál pro aplikaci Panda (pro rodiče) Uživatelský manuál pro aplikaci Panda (pro rodiče) 1 Obsah Úvod... 3 Přihlášení do systému, zapomenuté heslo...3 Hlavní menu... 3 Základní práce se systémem...4 Funkčnosti Úvod a O aplikaci...4 Funkčnosti

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

Úvod do email systému

Úvod do email systému Úvod do email systému Základní informace Toto emailové prostředí je rozloženo do tří hlavních částí - rámců. Levý rámec zobrazuje aktuálně přihlášené složky. V pravé části strany se realizuje veškerá činnost

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro pedagogy. Obsah návodu

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro pedagogy. Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém... 1... 1 Obsah návodu... 1 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Přihlášení... 3 1.2.1 Zapomněl jsem své údaje...

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu 21.1.2013 Obsah Návod na obsluhu interního webu IS NSK... 3 Základní informace o IS NSK... 3 Stránka pro přihlášení

Více

CGMesky. Rozšiřující služba

CGMesky. Rozšiřující služba CGMesky Rozšiřující služba Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 15.7.2015 CGMesky Služba CGMesky umožňuje odesílat textové SMS zprávy přímo z prostředí Vašeho programu. Rychle a efektivně můžete informovat

Více

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Dallmayr WebShop Tiliaris s. r. o. 2014 Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Obsah 1. Účel dokumentu... 3 2. Nápověda... 4 Kategorie zboží... 4 Filtrování a třídění zboží... 4 Vyhledávání... 5 Nejčastěji

Více

3.2. Výchozí obrazovka Přihlášení uživatele. Ve výchozím stavu modul umožňuje pouze prohlížení jídelníčku bez všech definovaných omezení.

3.2. Výchozí obrazovka Přihlášení uživatele. Ve výchozím stavu modul umožňuje pouze prohlížení jídelníčku bez všech definovaných omezení. 3.2. Výchozí obrazovka Ve výchozím stavu modul umožňuje pouze prohlížení jídelníčku bez všech definovaných omezení. 3.3. Přihlášení uživatele Zobrazení dialogu pro přihlášení provedete kliknutím na tlačítko

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Registrace... 3 1.1 Registrace nové školy... 3 1.2 Registrace uživatele/zaměstnance... 4 2 Kontakt... 5 2.1 Kontakt správců skrze kontaktní formulář... 5 3

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. Část III: Komunikace s Bankou a nastavení a zasílání oznámení o vybraných Obsah: I. Úvod... 2 II. Komunikace s Bankou... 2 A. Přijaté zprávy

Více

Manuál PVU dodavatel

Manuál PVU dodavatel Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 3.2 Ověření identity

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny 21.3.2013 Obsah Obsah... 2 Návod na obsluhu interního webu IS NSK... 3 Základní informace o IS NSK...

Více

Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce

Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce www.centrex.gts.cz Strana 1 z 14 Obsah 1 Přihlášení do portálu Centrex... 3 2 Hlavní stránka aplikace základní popis... 3 3 Použití interaktivní nápovědy...

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Správa administrátorů... 3 1.1 Přidávání administrátorů... 3 1.2 Nastavování práv administrátorů... 3 1.3 Upravení detailů administrátora... 5 1.4 Aktivování,

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Správce výrobce verze 1.0 1 z 24 Obsah 1. Seznam zkratek... 3 2. Přehled změn manuálu... 3 3. Úvod... 4 4. Popis Registru OZO... 5 4.1. Uživatelské

Více

Etapa I první kontakt

Etapa I první kontakt Průvodce pro používání webových stránek www.doczech.pl Níže najdete základní informace, které Vám umožní začít používat naše webové stránky. I. První kontakt II. Vytvoření uživatelského účtu III. Přidání

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 6.0 (130818) 1 OBSAH 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O POUŽÍVÁNÍ SKV - SYSTÉM PRO VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ... 3 1.1 PŘIHLÁŠENÍ DO SKV... 3 2.1

Více

Manuál pro Registrované uživatele / Klienty

Manuál pro Registrované uživatele / Klienty Manuál pro Registrované uživatele / Klienty OBSAH 1. Přihlášení klienta web stránka, region, jméno a heslo 2. Po přihlášení klienta vysvětlení jednotlivých položek 2.1. Přidávání a odebírání staveb z oblíbených

Více

SEKCE NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Návody k obsluze a údržbě jsou uloženy ve formátu.pdf, lze je vytisknout.

SEKCE NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Návody k obsluze a údržbě jsou uloženy ve formátu.pdf, lze je vytisknout. OBSAH Úvodní obrazovka... 2 Sekce návod k obsluze a údržbě... 3 Sekce katalog náhradních dílů... 4 Sekce dílenská příručka... 5 Sekce Zetor service... 6 Vyhledávání souborů... 7 Správa uživatelů a hesel

Více

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: ,

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: , Návod - katalog Strana 1/9 Obsah 1. Úvod...3 1.1. Založení katalogu...3 1.2. Drobečková navigace...3 1.3. Popis funkcí katalogu...4 2. Struktura katalogu...4 2.1. Vytvoření kategorie...4 2.2. Hierarchie

Více

Příručka. pro uživatele

Příručka. pro uživatele Příručka pro uživatele Příručka pro uživatele Autoři: Jože Mohorko, Marko Malajner, Žarko Čučej Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně

Více

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu Stručný manuál pro webový editor Ukládáni základních informací, tvorba menu Po přihlášení ( zadejte zaslané přihlašovací jméno a heslo ) se Vám zobrazí stránka, kde jsou následující údaje: 1. blok, který

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu. Registrační systém. Návod pro rodiče. 1 Registrace a přihlašování...

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu. Registrační systém. Návod pro rodiče. 1 Registrace a přihlašování... SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Zadání registračního klíče... 3 1.2.1 Registrační klíč mi nepřišel... 3 1.2.2 Vložení registračního

Více

Profily zadavatelů návod Zadavatel

Profily zadavatelů návod Zadavatel Profily zadavatelů návod Zadavatel Návod Vás rychle a jednoduše provede procesem registrace, přihlášením, uveřejněním informací o veřejných zakázkách a možností propojení se systémem určeným pro elektronizaci

Více

NOVINKY VERZE

NOVINKY VERZE NOVINKY VERZE 12.15.0 ze dne 6. 12. 2017 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik nových vylepšení. Soustředili jsme se zejména

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy

Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy Uživatelská podpora aplikace po - pá 9:00-15:00 tel.: 2 3600 5045, 2 3600 5096, 2 3600 5695 email: up_pripominky@urm.mepnet.cz

Více

ROK V OBCI. Uživatelská příručka

ROK V OBCI. Uživatelská příručka Uživatelská příručka Hlavní obrazovka Menu pro správu uživatele Hlavní nabídka Kalendář akcí Přihlášený uživatel Odkazy na hlavní moduly aplikace Aktuální zprávy Seznam aktualit Přihlášení, uživatelský

Více

Dealer Extranet 3. Správa účtu

Dealer Extranet 3. Správa účtu Dealer Extranet 3 Správa účtu Obsah Informace o účtu 3 Vložení loga vaší firmy do cenových nabídek 5 Vytvoření profilu podřízeného uživatele 6 Úpravy profilu podřízeného uživatele 8 Profil SuperDealer

Více

BALÍKONOŠ.CZ NÁVOD. 1. Obsah. 2. Aktivace účtu

BALÍKONOŠ.CZ NÁVOD. 1. Obsah. 2. Aktivace účtu BALÍKONOŠ.CZ NÁVOD 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Aktivace účtu... 1 3. První přihlášení... 2 4. Práce se zásilkami... 2 4.1. Vkládání zásilek... 2 4.2. Editace zásilek... 3 4.3. Uzavírání dávek... 4 4.4. Tisk

Více

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Pro správné pochopení postupu

Více

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Obsah 1 Přihlášení se do webové aplikace BAKALÁŘI... 3 2 Zadání přístupových údajů... 4 3 Úvodní stránka... 5 3.1 hlavní panel s kartami nabídek (dále vysvětleno

Více

V tomto manuálu získáte informace o postupu:

V tomto manuálu získáte informace o postupu: V tomto manuálu získáte informace o postupu: A. Jak se jako dodavatel registrovat B. Jak se jako dodavatel přihlásím C. Jak podat elektronickou nabídku F. Elektronická komunikace 1 A. Jak se jako dodavatel

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

LMS Moodle příručka učitele

LMS Moodle příručka učitele LMS Moodle příručka učitele Stručná příručka pro orientaci v LMS Moodle Realizováno v rámci OP VK: rozvoj studijních programů, didaktických metod a inovování modelu řízení v oblasti kombinovaného studia,

Více

Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež

Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež Založit a podat žádost pro neorganizovanou mládež je v současné době umožněno pouze v roli vedoucí/admin dané organizační jednotky. Pokud tuto roli nemáte,

Více

Manuál pro vytvoření účtu a práci v systému FLEGIT na rozhraní TRACES NT (pro roli hospodářského subjektu)

Manuál pro vytvoření účtu a práci v systému FLEGIT na rozhraní TRACES NT (pro roli hospodářského subjektu) Manuál pro vytvoření účtu a práci v systému FLEGIT na rozhraní TRACES NT (pro roli hospodářského subjektu) Listopad 2018 Kapitola 1. - Vytvoření účtu Pokud ještě nemáte vytvořen osobní účet EU Login (nebo

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 M j ú et Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 Obsah 1 Přihlášení do aplikace Klientské centrum.......................................................................................... 4 2 Zprávy systému...................................................................................................................

Více

Aplikace objednávání svozů

Aplikace objednávání svozů GE MONEY Aplikace objednávání svozů Uživatelská dokumentace IMP spol. s r.o. 14.1.2011 Uživatelská dokumentace k systému pro objednávání a evidenci svozů z poboček GE Money. 1 Přihlášení do aplikace K

Více

Manuál Redakční systém

Manuál Redakční systém Manuál Redakční systém SA.07 Obsah Úvod... ) Struktura webu... ) Aktuality... 0 ) Kalendář akcí... ) Soubory ke stažení... 6 5) Fotogalerie... 8 Redakční systém umožňuje kompletní správu vašich internetových

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Odborně způsobilá osoba verze 1.0 1 z 19 Obsah 1. Seznam zkratek...3 2. Přehled změn manuálu...3 3. Úvod...4 4. Popis Registru OZO...5 4.1.

Více

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP HELPDESK GEOVAP verze 1.2 11.11.2008 OBSAH 1 REGISTRACE DO HELPDESK...1 2 PŘIHLÁŠENÍ A ODHLÁŠENÍ...1 3 ZÁKLADNÍ OBRAZOVKA HELPDESK...2 4 PŘEHLED HLÁŠENÍ...2 5 ZALOŽENÍ NOVÉHO HLÁŠENÍ...3 6 ZOBRAZENÍ/EDITACE

Více

SERVICE ON LINE MANUÁL

SERVICE ON LINE MANUÁL SERVICE ON LINE MANUÁL 1 Obsah 1. Přihlášení... 3 1.1 Úvodní stránka... 3 2. Zaměstnanci... 4 2.1 Hledat zaměstnance... 4 2.2 Založit uživatele... 9 2.3 Založte skříňku/oddělení... 11 2.4 Přehled objednávek...

Více

VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD

VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD Přihlášení a Registrace Copyright 2012 LG Electronics. All Rights Reserved. 01. Stlačením tlačítka Home na dálkovém ovladači spustíte úvodní obrazovku LG Smart TV. 01A. V

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

Modul Kalendář verze 1.0

Modul Kalendář verze 1.0 Modul Kalendář verze 1.0 Uživatelský manuál a správa modulu QCM, s.r.o., 2007 Mgr. Petr Andrýsek 1 Obsah 1. Popis modulu Kalendář...3 2. Jak přidat akci do kalendáře...5 3. Správa modulu Kalendář...6 4.

Více

PRŮVODCE aplikací edotace pro žadatele

PRŮVODCE aplikací edotace pro žadatele PRŮVODCE aplikací edotace pro žadatele tj. jak snadno a rychle vyplnit žádost o dotaci z Plzeňského kraje, jak vložit vyúčtování Datum: 16.7.2015 Verze: 1.0 Obsah Úvodní strana aplikace edotace... 3 Krok

Více

ZINGO - Uživatelský manuál teamleader

ZINGO - Uživatelský manuál teamleader ZINGO - Uživatelský manuál teamleader Veškerá práva k využívání tohoto dokumentu a v něm uvedených značek jsou vyhrazena. Kopírování nebo rozšiřování kterékoli části tohoto dokumentu se povoluje pouze

Více

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce na personálním webu Atraktivni-prace.cz Verze 8.01/2013 Autor: Petr Kliment Obsah: 1. Úvod 2. Registrace uživatelského účtu 3. Přihlášení na uživatelský

Více