ského metra 03 / 2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ského metra 03 / 2012"

Transkript

1 trasa D pražsk ského metra ALTERNATIVNÍ MOŽNOSTI ŘEŠENÍ 03 / 2012

2 Původní návrh ( ) Alternativa 2012 Zadání 2010: Nová trasa metra, provozně nezávislá na trasách A B C, moderní lehké metro, provozně úsporné, vybavené nejmodernější dostupnou technologií pro zabezpečení a řízení provozu, v souladu s trendy výstavby nových tras metra ve světě. Investor měl ambici zajistit prostředky na takové řešení. Zadání 2012: Investor nemá možnost zajistit financování původního návrhu v odpovídajícím časovém horizontu. Alternativou je hledání úspornějšího řešení, které při minimalizaci počátečních nákladů přinese maximální užitek městu. Veškeré zkoumané alternativy zachovávají dopravně urbanistické řešení dle původního návrhu, tj.vedení trasy a umístění stanic, které je územně stabilizované.

3 Původní návrh Alternativa 2012 Původní návrh cílového řešení v úseku metra I.D Depo Písnice - Náměstí Míru nadále považujeme za optimálnířešení jak z hlediska potřeb Prahy, tak z hlediska světových trendů ve výstavbě metra, prověřených v řadě jiných měst. Alternativy, které hledáme, jsou postupnými kroky - etapami, jak k tomuto cíli dospět při aktuálních limitovaných možnostech města a při co nejmenším odchýlení od původního návrhu po dokončení celé stavby.

4 Původní návrh cílové řešení Alternativa 2012 etapa Pankrác - Depo Písnice

5 Alternativa koncepce - první etapa výstavby trasy D (Pankrác - Depo Písnice) jako větev trasy C, - využití stávajícího dopravního systému metra, provozovaného na trase C, i pro trasu D, - linkové vedení vlaků na trasách C a D - příklad viz schéma na mapě, - možnost využití veškerého technického a technologického zázemí stávající soustavy metra, zejména trasy C, - etapu Pankrác - Depo Písnice lze případněčlenit na dvě etapy: Pankrác Nové Dvory a Nové Dvory Depo Písnice, - tuto koncepci lze aplikovat pouze pro úsek z Pankráce na jih, - pro další pokračování trasy D z Pankráce na sever je však nezbytné zajistit možnost cílového uspořádání s přestupem na Pankráci, tzn. v první etapě je třeba provést stavební založení pokračování trasy D z prostoru Pankráce severním směrem.

6 Alternativa zásadní přínosy - možnost využití stávajícího vozového parku a jeho disponibilní kapacity, - možnost využití stávajícího technického a technologického zázemí metra, - možnost využití stávajících mechanizmů oprav a údržby, - provozování jižníčásti trasy metra D v podobě odbočky trasy C - bez nutnosti okamžité výstavby nového depa Písnice (při vědomí všech provozně technologických souvislostí), - bez nutnosti okamžité realizace nového dispečinku trasy D (při vědomí všech provozně technologických souvislostí), - bez nutnosti výstavby nové stanice metra trasy D Pankrác v této etapě výstavby (trasa D bude dočasně zaústěna do stávající stanice Pankrác na trase C). - přesun části investičních prostředků na realizaci celé trasy D do pozdějšího období (etapa výstavby úseku severně od stanice Pankrác, včetně této stanice) s očekávaným zlevněním prvních etap výstavby (jižníčást trasy) tj.minimalizace počátečních nákladů se zachováním výše komentovaného maximálního užitku pro město.

7 Alternativa zpětné (negativní) důsledky - Rezignace na navržený nový, moderní, plně automatizovaný systém metra se všemi doprovodnými atributy, mezi které podle světových zkušeností patří zejména vyšší spolehlivost a nižší provozní náklady. Případná možnost následného dovybavení je sice možná, ale diskutabilní a relativně nákladná. Jedná se o: - automatický provoz bez řidiče - lze řešit následně, - zabezpečovací systém CBTC - lze řešit následně, - systém bezpečnostních oddělovacích stěn - lze řešit následně. - Rezignace na systém s horním odběrem trakční energie (bezpečnost, energetika, pokračování trasy do regionu na jih) - prakticky nelze řešit následně. - Celkové prodražení trasy I.D jako celku (důsledek členění na více etap, přechod z konvenčního systému na moderní v budoucnu apod.).

8 Alternativa problémové otázky k podrobnému prověření Koncepční otázky Alternativy 2012 byly prozkoumány z hlediska jejich realizovatelnosti, odborným odhadem. Je třeba se podrobně vrátit k prověření zejména v těchto bodech: - základní kapacitní vyhodnocení změněného systémového přístupu k řešení, - přepravní důsledky větveného provozu trasy metra C-D ve vztahu k cestujícím a obratům cestujících ve stanicích, - prověření technických parametrů vedení trasy metra v úseku Pankrác - Olbrachtova (otázka legislativního statutu provozních spojek tras C-D, D-C s předpokladem provozu s cestujícími jako odbočka trasy metra C), - obsluha nové trasy D (provozní zajištění) v podobě větve trasy C ze stávajícího zázemí metra a následně požadavky na budoucí budování nového depa, dispečinku atp.

9 Alternativa orientační propočet investičních nákladů pro výstavbu etapy Pankrác - Depo Písnice najednou Původní návrh - etapa Pankrác - Depo Písnice Alternativa změny nákladů oproti původnímu návrhu: úspora - stanice Pankrác D úspora - SOD 12 Pankrác - Olbrachtova navíc - traťové spojky C-D a D-C úspora - dispečink trasy D navíc - širší úpravy na trase C úspora - jižní vestibul Olbrachtova úspora - severní vestibul Nové Dvory úspora - depo Písnice úspora - most na koleji do depa navíc - odstavné koleje úspora - vozy metra úspora - bezpečnostní stěny vedlejší náklady zhotovitele rezerva na SO a PS Alternativa etapa Pankrác - Depo Písnice Úspora oproti původnímu návrhu Údaje jsou v tis. Kč, v cenové úrovni 2011, bez započtení inflace

10 Alternativa orientační propočet investičních nákladů pro úsek Pankrác - Depo Písnice dělený do dvou etap etapa Pankrác - Nové Dvory Původní návrh Alternativa Úspora oproti původnímu návrhu etapa Nové Dvory (mimo) - Depo Písnice Původní návrh Alternativa Úspora oproti původnímu návrhu Údaje jsou v tis. Kč, v cenové úrovni 2011, bez započtení inflace. Navíc je zde, oproti výstavbě celého úseku Pankrác - Depo Písnice najednou, kalkulována přirážka 250 mil. Kč, jako náklady na členění do dvou etap. Veškeré údaje o investičních nákladech se vztahují k propočtu dle DÚR, ve kterém jsou celkové náklady na stavební objekty, provozní soubory včetně vozů metra, vedlejší náklady zhotovitele a rezervu vyčísleny na Kč (bez DPH), při výstavbě ve třech samostatných etapách.

11 Etapizace výstavby trasy metra D Variantní možnosti financování (cashflow) Celková investice 45 mld. Kč

12 Alternativa další zvažované možnosti Úsek Pankrác - Depo Písnice lze do etap členit i jiným způsobem, než je zde uvedeno. Např. v první etapě s výstavbou delšího úseku než do Nových Dvorů, bez vybudování některých stanic (s jejich projížděním). Tím by se dosáhlo efektivnější a úspornější ražby tunelů (stroji TBM bez přerušení v Nových Dvorech) a dřívější dostupnosti možného terminálového bodu na jižním okraji města (Depo Písnice, event. Písnice).

13 Nová trasa metra D celkový význam a přínos - už první etapa výstavby trasy D (Pankrác - Depo Písnice) jako větev trasy C, zásadně zlepší problematickou dopravní situaci v obsluze západníčásti jižního sektoru města (Krč, Lhotka, Libuš) a dalších sídlištních celků, - nahrazuje stávající nevyhovující autobusový návoz cestujících ke stanicím linky metra C, včetně žádoucího odlehčení její jižníčásti spojeným se snížením obratu stanice Kačerov i s odlehčením přestupního uzlu Muzeum, - vykazuje zásadní ekologické přínosy v rovině redukce počtu autobusů (ze zastávky Nemocnice Krč v ranní špičkové hodině odjíždí 141 spojů autobusových linek, tzn. interval 25,5 sekundy), - zajišťuje výrazné zvýšení celkové kvality a bezpečnosti dopravy, - kromě dopravní obsluhy v rámci hranic města vytváří podmínky pro zajištění potřebné změny v dopravní obsluze jižní části příměstského regionu, - zabezpečuje tak žádoucí podchycení autobusové dopravy a části individuální automobilové dopravy ve stanicích Písnice a Depo Písnice tzn. v okrajové části města (terminály autobusové dopravy, parkoviště P+R).

14 ZÁVĚR - SHRNUTÍ Alternativa 2012 přináší nespornou reálnou možnost úspory investičních nákladů v etapě realizace jižní části trasy metra D v provozním úseku Pankrác - Depo Písnice. Tato úspora bude vyvážena jednak zvýšením nákladů dostavby trasy severním směrem (úsek Pankrác - Náměstí Míru) a dále částečnou ztrátou možnosti okamžité aplikace moderní koncepce metra, obdobně jako je tomu v zahraničích metropolích. Rozhodnutí pro realizaci Alternativy 2012 (větve trasy C) by bylo vhodné v případě snahy o aktuální realizaci alespoň dílčí ucelenéčásti trasy D, aniž by město mohlo financovat kompletní novou trasu D v horizontu do roku cca V případě reálné možnosti postupné výstavby celé trasy D v navrženém rozsahu Depo Písnice - Náměstí Míru by bylo vhodné postupovat podle původního návrhu z roku METROPROJEKT Praha a.s. 03 / 2012

ského metra 20. 05. 2012

ského metra 20. 05. 2012 trasa D pražsk ského metra ALTERNATIVNÍ MOŽNOSTI ŘEŠENÍ 2012 20. 05. 2012 Původní návrh (2010-11) Alternativa 2012 Zadání 2010: Nová trasa metra, provozně nezávislá na trasách A B C, moderní lehké metro,

Více

trasa D pražského metra STUDIE VARIANTNÍHO ŘEŠENÍ 08 / 2012 Z Á K L A D N Í I N F O R M A C E

trasa D pražského metra STUDIE VARIANTNÍHO ŘEŠENÍ 08 / 2012 Z Á K L A D N Í I N F O R M A C E trasa D pražského metra STUDIE VARIANTNÍHO ŘEŠENÍ 08 / 2012 Z Á K L A D N Í I N F O R M A C E Úvodní informace Základním principem řešení v rámci této studijní rozvahy je ověření možností alternativního

Více

Trasa D pražského metra

Trasa D pražského metra Trasa D pražského metra - Nově koncipovaný moderní systém lehkého kolejového metra - Plně automatizovaný provoz bez řidiče - Zabezpečení nástupišť oddělovací stěnou od kolejiště - Vrchní odběr trakční

Více

trasa D pražského metra

trasa D pražského metra trasa D pražského metra AKTUÁLNÍ STAV PŘÍPRAVY MOŽNOSTI DALŠÍHO POSTUPU 11 / 2013 Z Á K L A D N Í I N F O R M A C E Trasa metra I.D Náměstí Míru - Depo Písnice TRASA METRA I.D Depo Písnice Pankrác Náměstí

Více

trasa D pražského metra

trasa D pražského metra trasa D pražsk ského metra - Nově koncipovaný moderní systém lehkého kolejového metra - Plně automatizovaný provoz bez řidiče - Zabezpečení nástupišť oddělovací stěnou od kolejiště - Vrchní odběr trakční

Více

Ing. Josef Sadílek Organizace Sekce Útvaru rozvoje města hl. m. Prahy Název textu Městská hromadná doprava - vyhodnocení, vývoj a předpoklady

Ing. Josef Sadílek Organizace Sekce Útvaru rozvoje města hl. m. Prahy Název textu Městská hromadná doprava - vyhodnocení, vývoj a předpoklady Autor Ing. Josef Sadílek Organizace Sekce Útvaru rozvoje města hl. m. Prahy Název textu Městská hromadná doprava - vyhodnocení, vývoj a předpoklady Blok BK3 - Doprava a územní plánování Datum Červen 2001

Více

Model. financování strategických investic mesta

Model. financování strategických investic mesta Model financování strategických investic mesta Investor: Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. A) Trasy metra 1) IV. provozní úsek trasy C-2.etapa (Ládví-Letnany) Základní údaje o stavbe Investor: Predpokládané

Více

HISTORIE PŘÍPRAVY NOVÉ TRASY D PRAŽSKÉHO METRA. Ing. David Krása METROPROJEKT Praha a.s.

HISTORIE PŘÍPRAVY NOVÉ TRASY D PRAŽSKÉHO METRA. Ing. David Krása METROPROJEKT Praha a.s. HISTORIE PŘÍPRAVY NOVÉ TRASY D PRAŽSKÉHO METRA Ing. David Krása METROPROJEKT Praha a.s. Rozhodnutí - vybudovat v Praze metro, studie 1972 Základní dopravně urbanistické důvody pro novou trasu Zvýšení komfortu

Více

Ing. Josef Sadílek Organizace Sekce Útvaru rozvoje města hl. m. Prahy Název textu Městská hromadná doprava - doplněk

Ing. Josef Sadílek Organizace Sekce Útvaru rozvoje města hl. m. Prahy Název textu Městská hromadná doprava - doplněk Autor Ing. Josef Sadílek Organizace Sekce Útvaru rozvoje města hl. m. Prahy Název textu Městská hromadná doprava - doplněk Blok BK3 - Doprava a územní plánování Datum Červen 2001 Poznámka Text neprošel

Více

TRASA D PRAŽSKÉHO METRA POHLEDEM PROJEKTANTA 09 / 2018

TRASA D PRAŽSKÉHO METRA POHLEDEM PROJEKTANTA 09 / 2018 TRASA D PRAŽSKÉHO METRA POHLEDEM PROJEKTANTA 09 / 2018 Čistá mobilita? Osobní automobil je po dobu své životnosti používán průměrně méně než v 5% času. U dopravních prostředků hromadné dopravy je to zpravidla

Více

Metro jako základní osa dopravy v Praze - příprava výstavby trasy D -

Metro jako základní osa dopravy v Praze - příprava výstavby trasy D - Metro jako základní osa dopravy v Praze - příprava výstavby trasy D - 14. ČESKÉ DOPRAVNÍ FÓRUM 22. 5. 2017 Doprava v Praze - východiska Dělba přepravy: 57% veřejná doprava, 43% individuální automobilová

Více

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 19. 6. 2012 v místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2.

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 19. 6. 2012 v místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2. Zápis z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 19. 6. 2012 v místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2. Přítomni: Ing. Jiří Nouza, Ing. Věra Šturmová, Ing. Jiří Pařízek, Radek

Více

KONCEPCE PRAŽSKÉ PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY

KONCEPCE PRAŽSKÉ PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY KONCEPCE PRAŽSKÉ PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY Ing. Filip Drápal ROPID, Praha 1. REGIONÁLNÍ PLÁN PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY: ŽELEZNICE JAKO PÁTEŘ Dopravní opatření v oblasti železniční dopravy pro období jízdního

Více

pracovních dnů na 7,5 minuty) a odklonění části spojů z Doubravky na Borská pole (l.č. 17). Intervaly na lince 16 jsou tedy 3-7/7,5/7,5 min.

pracovních dnů na 7,5 minuty) a odklonění části spojů z Doubravky na Borská pole (l.č. 17). Intervaly na lince 16 jsou tedy 3-7/7,5/7,5 min. NÁVRH OPTIMALIZACE MHD 2. FÁZE. PŘÍLOHA Č.1 HLAVNÍ ZÁSADY NÁVRHU pozn.: symbolem např. 10/15/15 se rozumí intervaly ve špičce prac. dne / v sedle prac. dne / o víkendu TRAMVAJE Linkové vedení se nemění,

Více

7. KVALITA V MHD A PŘÍKLAD APLIKACE Z PRAŽSKÉ MHD. 7.1 Hodnocení kvality MHD. 7.2 Charakteristické rysy systému MHD z pohledu kvality

7. KVALITA V MHD A PŘÍKLAD APLIKACE Z PRAŽSKÉ MHD. 7.1 Hodnocení kvality MHD. 7.2 Charakteristické rysy systému MHD z pohledu kvality 7. KVALITA V MHD A PŘÍKLAD APLIKACE Z PRAŽSKÉ MHD 7.1 Hodnocení kvality MHD Názory na výhodnost či nevýhodnost určitého dopravního prostředku a dopravního systému se mění. Nejde však o subjektivní názory

Více

5 Posouzení efektivnosti variant jízdního řádu a provozu dle svazků tratí

5 Posouzení efektivnosti variant jízdního řádu a provozu dle svazků tratí 5 Posouzení efektivnosti variant jízdního řádu a provozu dle svazků tratí V této, nejdelší ze všech kapitol, jsou souhrněé všechny informace, týkající se zvlášť jednotlivých svazků tratí: Výchozí předpoklady

Více

STUDIE DOPRAVNĚ URBANISTICKÝCH VZTAHŮ AREÁLU UK PELC TYROLKA TEXTOVÁ ČÁST. Obsah textové části:

STUDIE DOPRAVNĚ URBANISTICKÝCH VZTAHŮ AREÁLU UK PELC TYROLKA TEXTOVÁ ČÁST. Obsah textové části: STUDIE DOPRAVNĚ URBANISTICKÝCH VZTAHŮ AREÁLU UK PELC TYROLKA TEXTOVÁ ČÁST Obsah textové části: 1. Důvody a cíle zpracování studie 2. Současné podmínky a limity řešení 3. Varianty řešení a jejich hodnocení

Více

Číslo 15/2009 Vyšlo 11.9.2009

Číslo 15/2009 Vyšlo 11.9.2009 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 15/2009 Vyšlo 11.9.2009 Obsah Tramvajová výluka v Modřanech... 1 Evropský týden mobility Den Eska... 1 Program Dne Eska v pondělí 21.9.2009... 2 Evropský týden mobility... 3

Více

A stanice Depo Hostivař

A stanice Depo Hostivař A stanice Depo Hostivař Depo Hostivař - první nezakrytý úsek metra, provozovaný s cestujícími IV.C2 Ládví - Letňany stanice Prosek stanice Střížkov V.A Dejvická - Motol štít TBM I.D celé Depo Písnice Náměstí

Více

INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY

INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Martin Jareš, Ph.D. FD ČVUT, Horská, dveře č. 438 ROPID, Rytířská 10, 5. patro; jares@ropid.cz Přednášky umístěny na: ids.zastavka.net Témata přednášek Úvod Rozdělení

Více

P íloha. 1 usnesení. 000 /18/Z/2016. Podn#t! k po ízení! regula"ního! plánu! území Opatov Na! Jelenách!! Praha 11, k.ú.!chodov!

P íloha. 1 usnesení. 000 /18/Z/2016. Podn#t! k po ízení! regulaního! plánu! území Opatov Na! Jelenách!! Praha 11, k.ú.!chodov! P íloha. 1 usnesení. 000 /18/Z/2016 P íloha!".!8!k vyhlášce!".!500/2006!sb. Magistrát hl. m. Prahy, odbor územního rozvoje Jungmannova 35 110 01 Praha 1 V Praze.. dne..... Podn#t! k po ízení! regula"ního!

Více

PREFERENCE MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY V HL.M.PRAZE. ing. Jiří Vodrážka, DPP

PREFERENCE MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY V HL.M.PRAZE. ing. Jiří Vodrážka, DPP PREFERENCE MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY V HL.M.PRAZE ing. Jiří Vodrážka, DPP PREFERENCE MHD základní údaje Projekt preference městské hromadné dopravy v Praze Na základě schváleného programu preference MHD

Více

Strategický plán rozvoje města Kopřivnice

Strategický plán rozvoje města Kopřivnice 7 Doprava Tato kapitola se věnuje dopravě a pozici města v dopravním systému a infrastruktuře. Doprava je řešena jak v kontextu celého kraje a dostupnosti měst vyšších řádů, tak i ve vazbě na dostupnost

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Číslo 06/2013 Vyšlo 15.03.2013. Velikonoční prázdninový provoz 2013. Do ZOO od dubna častěji. Sezóna přívozů začíná.

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Číslo 06/2013 Vyšlo 15.03.2013. Velikonoční prázdninový provoz 2013. Do ZOO od dubna častěji. Sezóna přívozů začíná. INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 06/2013 Vyšlo 15.03.2013 Obsah Velikonoční prázdninový provoz 2013... 1 Do ZOO od dubna častěji... 1 Sezóna přívozů začíná... 1 Cyklovlakem již posedmé do okolí Prahy... 2 Autobusové

Více

Zpráva o výsledku akce - Program INTERREG IV.C, Projekt EPTA zpracování odborných výstupů projektu BRAŠOV, Rumunsko, 22.-23.11.

Zpráva o výsledku akce - Program INTERREG IV.C, Projekt EPTA zpracování odborných výstupů projektu BRAŠOV, Rumunsko, 22.-23.11. Zpráva o výsledku akce - Program INTERREG IV.C, Projekt EPTA zpracování odborných výstupů projektu BRAŠOV, Rumunsko, 22.-23.11.2012 Úvod Cílem pracovní cesty bylo zúčastnit se zasedání projektu EPTA v

Více

TECHNOLOGIE TBM zkušenosti z výstavby metra V.A. Ing. David Cyroň, Metrostav a.s.

TECHNOLOGIE TBM zkušenosti z výstavby metra V.A. Ing. David Cyroň, Metrostav a.s. TECHNOLOGIE TBM zkušenosti z výstavby metra V.A Ing. David Cyroň, Metrostav a.s. Proč TBM? Technologie ražby jíž je realizováno cca 80% všech projektů podzemního stavitelství Železniční a silniční tunely

Více

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 25.1.2012 v zasedací místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2, Praha 1.

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 25.1.2012 v zasedací místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2, Praha 1. Zápis z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 25.1.2012 v zasedací místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2, Praha 1. Přítomni: Ing. Jiří Nouza, Ing. Jiří Pařízek, Petr Hána,

Více

Příměstská železnice v pražské aglomeraci

Příměstská železnice v pražské aglomeraci Příměstská železnice v pražské aglomeraci foto www.trainweb.cz Ing. Antonín Blažek náměstek generálního ředitele ČD, a.s., pro osobní dopravu Základní koncepce rozvoje pražské příměstské a městské železnice:

Více

Metro I.D v Praze. Dopravní podnik hl.m Prahy Ing. Jiří Hrnčíř

Metro I.D v Praze. Dopravní podnik hl.m Prahy Ing. Jiří Hrnčíř Metro I.D v Praze Dopravní podnik hl.m Prahy Ing. Jiří Hrnčíř 17.9.2019 Metro I.D - Trasa Provozní délka trasy Základní údaje Metro I.D Počet stanic 10 Průměrná vzdálenost stanic 10,6 km 1 200 m Špičkové

Více

Mikulášský Čertohráček opět vyjede 5. a 6. prosince 2015

Mikulášský Čertohráček opět vyjede 5. a 6. prosince 2015 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 22 / 2015 Vyšlo 01. 12. 2015 Obsah Mikulášský Čertohráček opět vyjede 5. a 6. prosince 2015... 1 Předvánoční posílení MHD... 2 Nová midibusová linka 159 propojí Čakovice a Kbely...

Více

Parametry a priority přestavby železniční sítě ČR

Parametry a priority přestavby železniční sítě ČR Parametry a priority přestavby železniční sítě ČR Ing. Jiří Kalčík, projektant dopravních staveb Současný stav ţelezniční sítě České republiky vznikl historickým vývojem, který je od svých počátků konzistentní.

Více

Základní provozní předpis IRC/Ú1

Základní provozní předpis IRC/Ú1 Základní provozní předpis IRC/Ú1 Stránka 1 z 6 1. Základní ustanovení 1.1. Společnost International Railways Corporation a.s. (dále jen IRC) zajišťuje železniční dopravu v Kunilhotském výběžku severně

Více

Nové trendy v podpoře udržitelné dopravy v Brně

Nové trendy v podpoře udržitelné dopravy v Brně Nové trendy v podpoře udržitelné dopravy v Brně Inovace pro efektivní dopravu * stavebnictví * ICT města Brna 10. 12. 2015 Ing. Zdeňka Šamánková Oddělení koncepce dopravy Odbor dopravy Magistrát města

Více

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vybíralka25 Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vyhodnocení plánovací procházky a setkání nad mapou ze dne 22.3.2016 všechny dotazy směřujte na: brlik@ipr.praha.eu další informace na www.vybiralka25.cz

Více

ANALÝZA ZMĚN DOPRAVNÍ OBSLUHY MĚSTA BRNA VEŘEJNOU DOPRAVOU REALIZOVANÝCH OD 1. 1. 2013

ANALÝZA ZMĚN DOPRAVNÍ OBSLUHY MĚSTA BRNA VEŘEJNOU DOPRAVOU REALIZOVANÝCH OD 1. 1. 2013 1. ANALÝZA ZMĚN DOPRAVNÍ OBSLUHY MĚSTA BRNA VEŘEJNOU DOPRAVOU REALIZOVANÝCH OD 1. 1. Březen Analýza změn dopravní obsluhy města Brna veřejnou dopravou realizovaných od 1. 1. OBSAH ÚVOD... STRUČNÁ REKAPITULACE

Více

část I. - analytická

část I. - analytická Plán udržitelné městské mobility města Brna část I. - analytická ČÁST B Analýza konkrétních problémů a příležitostí s vazbou na sledované indikátory Objednatel: Statutární město Brno Dominikánské náměstí

Více

NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII.

NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ Návrhy úprav uzlů jako konkrétní aplikace navržené metodiky rekonstrukce uzlů VHD jsou zpracovány formou katalogových listů pro každou lokalitu: I. II. III. IV. V. VI.

Více

Praha olympijská a železnice

Praha olympijská a železnice Praha olympijská a železnice duben 2007 Bc. Marek Binko Budou-li v hlavním městě Praze pořádány olympijské hry, bude to mj. i neopakovatelná příležitost pro realizaci rozsáhlých investic do infrastruktury,

Více

Opatření po vyhodnocení prvních týdnů provozu prodloužené trasy metra A

Opatření po vyhodnocení prvních týdnů provozu prodloužené trasy metra A Opatření po vyhodnocení prvních týdnů provozu prodloužené trasy metra A Úprava pásmového provozu Proč dochází k úpravě? 1) Souprava končící ve špičce na stanici Dejvická, zanechá na nástupišti ve směru

Více

17. POZEMKY URČ ENÉ K PLNĚ NÍ FUNKCE LESA 17.1. OBECNÁ CHARAKTERISTIKA

17. POZEMKY URČ ENÉ K PLNĚ NÍ FUNKCE LESA 17.1. OBECNÁ CHARAKTERISTIKA 17. POZEMKY URČ ENÉ K PLNĚ NÍ FUNKCE LESA 17.1. OBECNÁ CHARAKTERISTIKA Pozemky určené k plnění funkce lesa (PUFL) zaujímají 4 195 ha celkové rozlohy řešeného území. Ve skladbě porostů převládá vysoký podíl

Více

INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY HROMADNÉ PŘEPRAVY OSOB

INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY HROMADNÉ PŘEPRAVY OSOB Sborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava číslo 1, rok 2008, ročník VIII, řada stavební článek č. 29 Eva OŽANOVÁ 1 INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY HROMADNÉ PŘEPRAVY OSOB Abstrakt

Více

Číslo 18/2010 Vyšlo 1.10.2010

Číslo 18/2010 Vyšlo 1.10.2010 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 18/2010 Vyšlo 1.10.2010 Obsah Změny v dopravě v oblasti Prahy 6 od 1.10.2010... 1 Posílení tramvajových linek 17 a 25 od 1.10.2010... 1 Novinky ve vlacích PID od 1.10.2010...

Více

Koncepce pražského. foto Bc. Marek Binko vedoucí skupiny dopravního plánování O16 GŘ ČD, a.s.

Koncepce pražského. foto   Bc. Marek Binko vedoucí skupiny dopravního plánování O16 GŘ ČD, a.s. Koncepce pražského foto www.trainweb.cz Bc. Marek Binko vedoucí skupiny dopravního plánování O16 GŘ ČD, a.s. Základ pro plánování pražské příměstské a městské železnice: Studie obsluhy hl. m. Prahy a okolí

Více

Integrace Neratovic a Mělníka

Integrace Neratovic a Mělníka Integrace Neratovic a Mělníka Obsah dnešní prezentace Co se dozvíte? 1 Výhody integrované dopravy 2 Historie integrace Neratovicka na Ládví 3 Stav po 7.4.2015 dokončení integrace Neratovicka a Mělnicka

Více

ANALÝZA VARIANT PŘESTAVBY ŽELEZNIČNÍHO UZLU BRNO

ANALÝZA VARIANT PŘESTAVBY ŽELEZNIČNÍHO UZLU BRNO ANALÝZA VARIANT PŘESTAVBY ŽELEZNIČNÍHO UZLU BRNO Do rukou jsme dostali obsáhlý materiál, který byl sestaven zpracovateli na základě objednávky zadavatele, zastoupeného OÚPR MMB. Koncept způsobu hodnocení

Více

Technologické vybavení metra I.D. Technologie dopravního systému CBTC Technologická zařízení stavby, TZB

Technologické vybavení metra I.D. Technologie dopravního systému CBTC Technologická zařízení stavby, TZB Technologické vybavení metra I.D Technologie dopravního systému CBTC Technologická zařízení stavby, TZB ENERGETICKÁ ZAŘÍZENÍ: Systém napájení metra elektrickou energií Převážná část elektrických zařízení

Více

Aktualizace studie proveditelnosti Severojižního kolejového diametru v Brně Energetické výpočty

Aktualizace studie proveditelnosti Severojižního kolejového diametru v Brně Energetické výpočty Ing. Jiří Princ technické výpočty, projekty, expertízy Choceradská 22, Praha 4 Aktualizace studie proveditelnosti Severojižního kolejového diametru v Brně Energetické výpočty Objednatel: SUDOP BRNO, spol.

Více

Textová část URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ ŠIRŠÍHO CENTRA MĚSTA KARLOVY VARY

Textová část URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ ŠIRŠÍHO CENTRA MĚSTA KARLOVY VARY Textová část URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ ŠIRŠÍHO CENTRA MĚSTA KARLOVY VARY Urbanistický koncept Koncepce rozšíření městského centra. Kultivace vstupních bodů do města. Řeka jako fenomén, spojující různá místa

Více

PRACOVNÍ DEN SMĚR "Z CENTRA" PRACOVNÍ DEN SMĚR "DO CENTRA" Kuchyňka (směr Nádraží Holešovice) Průzkum: komplexní 19.10.2011

PRACOVNÍ DEN SMĚR Z CENTRA PRACOVNÍ DEN SMĚR DO CENTRA Kuchyňka (směr Nádraží Holešovice) Průzkum: komplexní 19.10.2011 MODEL VYTÍŽENÍ LINKY 186 (21) Kuchyňka (směr Bulovka) Popis: Průzkum: komplexní 19.1.211 - Zrušení linky 12 v tomto úseku - Zrušení linky 112 v tomto úseku (započteni lidé Od Do Nabídka Poptávka Využití

Více

TEXTOVÁ ČÁST 66 6 návrh úprav náměstí Svobody ve Znojmě Současný stav Severní část znojemského centra je typickým produktem předchozích 40-50 let urbanistické bezradnosti a plánovacích deformací m.j. způsobených

Více

Územní studie U kotelny u sídliště Svákov, Soběslav

Územní studie U kotelny u sídliště Svákov, Soběslav OBSAH A.1.1 A.1.2 A.1.3 A.1.4 A.1.5 A.1.6 Základní údaje Uspořádání studie Výchozí podklady pro vypracování Hlavní cíle řešení Zhodnocení vztahu dříve zpracované územně plánovací dokumentace a návrhu US

Více

SWOT analýza Ústeckého kraje pro potřeby projektu TAB

SWOT analýza Ústeckého kraje pro potřeby projektu TAB SWOT analýza Ústeckého kraje pro potřeby projektu TAB Krajský úřad Ústeckého kraje a stakeholdeři únor 2013 1. Úvod SWOT analýza byla zpracována v rámci projektu TAB Take Breath! - Adaption actions to

Více

pod patronací olympijských vítězů Roberta Změlíka a Romana Šebrleho MHD PRAHA

pod patronací olympijských vítězů Roberta Změlíka a Romana Šebrleho MHD PRAHA pod patronací olympijských vítězů Roberta Změlíka a Romana Šebrleho MHD PRAHA 5. 8. 9. 2013 (závody 6. 7. 9. 2013) Stadion Evžena Rošického, Stadion Přátelství, Praha Strahov 2 Obsah JÍZDNÉ PO PRAZE...

Více

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA LEDVICE

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA LEDVICE MĚSTO LEDVICE Mírová 422/42, 417 72 Ledvice Č.j.: 520/2014 V Ledvicích 30.09.2014 ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA LEDVICE Zastupitelstvo města Ledvice, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním

Více

Usnesení R 0360/011. Rada města Úvaly:

Usnesení R 0360/011. Rada města Úvaly: Zápis z jednání Rady města Úvaly č. R- 15/2011 které se konalo ve středu 14. 12. 2011 od 18:00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Úvaly. Přítomni: Členové rady města : 5 MUDr. Jan Šťastný JUDr. Ing. Petr Petržílek,

Více

ENERGIE PRO BUDOUCNOST IX Doprava elektrické energie v souvislostech Přenosová soustava ČR a její rozvojový plán a Energetika vs.

ENERGIE PRO BUDOUCNOST IX Doprava elektrické energie v souvislostech Přenosová soustava ČR a její rozvojový plán a Energetika vs. ENERGIE PRO BUDOUCNOST IX Doprava elektrické energie v souvislostech Přenosová soustava ČR a její rozvojový plán a Energetika vs. legislativa AMPER 2013 Výstaviště Brno Ing. Josef Bubeník Úvodní poznámka

Více

DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření

DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření PŘÍLOHA Č. P4-02-03 DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření rychlé spojení Liberec Turnov Železný Brod

Více

MAGISTRÁT MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM

MAGISTRÁT MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM MAGISTRÁT MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM VELKÁ HRADEBNÍ 8 401 00 ÚSTÍ NAD LABEM ODBOR ROZVOJE MĚSTA ODDĚLENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Správa železniční dopravní cesty. s.o. Generální ředitelství Bc. Marek Binko Dlážděná

Více

Regulační plán centra města Zlína

Regulační plán centra města Zlína Akce: Fáze: Regulační plán centra města Zlína Návrh 1. Etapa Evidenční číslo: 1510070004 Pořizovatel: Zhotovitel: Magistrát města Zlín středisko územního plánování Náměstí Míru 12, Zlín 761 40 Ing. arch.

Více

1. Metody měření parametrů trolejového vedení

1. Metody měření parametrů trolejového vedení Jiří Kaštura 1 Diagnostika trolejového vedení Klíčová slova: trolejové vedení, trolejový vodič, proudový sběrač, trakční vedení Úvod Diagnostika trolejového vedení je proces, při kterém jsou změřeny určité

Více

Studie proveditelnosti železničního uzlu Brno pro diskuzi se starosty , Brno

Studie proveditelnosti železničního uzlu Brno pro diskuzi se starosty , Brno Studie proveditelnosti železničního uzlu Brno pro diskuzi se starosty 15. 12. 2017, Brno Obsah prezentace Cíle přestavby ŽUB Základní koncepce variant řešení přestavby ŽUB Koncepce dopravní obslužnosti

Více

Pasport zjištěného stavu a záměrů. Zjištěný stav záměrů a kontaktů na místní iniciativy

Pasport zjištěného stavu a záměrů. Zjištěný stav záměrů a kontaktů na místní iniciativy Pasport zjištěného stavu a záměrů Zjištěný stav záměrů a kontaktů na místní iniciativy V rámci přípravy a řešení první etapy generelu byl proveden pasport záměrů a stavu v řešeném území, přičemž řešeným

Více

TRASA D METRA V PRAZE PROVĚŘENÍ DALŠÍHO VEDENÍ TRASY NAD RÁMEC ZÁKLADNÍHO ÚSEKU I.D

TRASA D METRA V PRAZE PROVĚŘENÍ DALŠÍHO VEDENÍ TRASY NAD RÁMEC ZÁKLADNÍHO ÚSEKU I.D TRASA D METRA V PRAZE PROVĚŘENÍ DALŠÍHO VEDENÍ TRASY NAD RÁMEC ZÁKLADNÍHO ÚSEKU I.D TRASA D METRA V PRAZE PROVĚŘENÍ DALŠÍHO VEDENÍ TRASY NAD RÁMEC ZÁKLADNÍHO ÚSEKU I.D Vypracoval: Institut plánování a

Více

I. ÚZEMNÍ PLÁN FRÝDKU MÍSTKU PRÁVNÍ STAV PO ZMĚNĚ Č. 3 I.A TEXTOVÁ ČÁST

I. ÚZEMNÍ PLÁN FRÝDKU MÍSTKU PRÁVNÍ STAV PO ZMĚNĚ Č. 3 I.A TEXTOVÁ ČÁST I. ÚZEMNÍ PLÁN FRÝDKU MÍSTKU PRÁVNÍ STAV PO ZMĚNĚ Č. 3 I.A TEXTOVÁ ČÁST PŘÍLOHA Č. 1 K OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Č. 1/2008, VE ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. 1 K OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Č. 1/2011, VE ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. 1

Více

Analýza dopravní obslužnosti

Analýza dopravní obslužnosti Analýza dopravní obslužnosti Část C1 dle zadávací dokumentace veřejné zakázky RAILHUC přestupní terminály a páteřní síť veřejné dopravy Kraje Vysočina Objednatel: Kraj Vysočina, Ţiţkova 57, 587 33 Jihlava

Více

DOPRAVNÍ STUDIE. PROJEKT NA ZELENOU ZŠ STRANČICE, okres Praha východ VYHLAŠOVATEL GRANTOVÉHO PROGRAMU A GENERÁLNÍ PARTNER:

DOPRAVNÍ STUDIE. PROJEKT NA ZELENOU ZŠ STRANČICE, okres Praha východ VYHLAŠOVATEL GRANTOVÉHO PROGRAMU A GENERÁLNÍ PARTNER: PROJEKT NA ZELENOU ZŠ STRANČICE, okres Praha východ DOPRAVNÍ STUDIE VYHLAŠOVATEL GRANTOVÉHO PROGRAMU A GENERÁLNÍ PARTNER: POŘIZOVATEL: ZŠ Strančice, okres Praha východ Revoluční 170 251 63, Strančice ZHOTOVITEL:

Více

POSUDEK. dle zák. č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, v platném znění

POSUDEK. dle zák. č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, v platném znění POSUDEK dle zák. č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, v platném znění Modernizace trati Praha - Kladno s připojením na letiště Ruzyně I. etapa Oznamovatel: Správa železniční dopravní

Více

ZÁKLADNÍ PRINCIPY PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY

ZÁKLADNÍ PRINCIPY PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY APEX ZÁKLADNÍ PRINCIPY PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY Jednotný regionální dopravní systém, založený na preferenci páteřní kolejové dopravy (železnice, metro, tramvaje), autobusová doprava je organizována

Více

Uzavírka Nymburk Kamenný most

Uzavírka Nymburk Kamenný most Uzavírka Nymburk Kamenný most 1.4.2014 20.4.2014 kult.dům Příjezd autobusů Zálabí PVT Odjezd autobusů Zastávka kult.dům (zastávka Náhradní autobusové dopravy) Přechod přes lávku pro pěší Přemístěná zastávka

Více

FOTBALOVÝ AREÁL VRCHLABÍ - VEJSPLACHY ÚZEMNÍ STUDIE

FOTBALOVÝ AREÁL VRCHLABÍ - VEJSPLACHY ÚZEMNÍ STUDIE FOTBALOVÝ AREÁL VRCHLABÍ - VEJSPLACHY ÚZEMNÍ STUDIE 11/ 2011 FOTBALOVÝ AREÁL VRCHLABÍ VEJSPLACHY ÚZEMNÍ STUDIE OBJEDNATEL DOKUMENTACE: Kontaktní osoba: Město Vrchlabí Zámek č.p. 1 543 01 Vrchlabí Břešťovská

Více

Část II. Odborná stanoviska...6. Stanovisko k železniční dopravě...6. 1 Stávající kolizní body v provozu a možnosti jejich řešení...

Část II. Odborná stanoviska...6. Stanovisko k železniční dopravě...6. 1 Stávající kolizní body v provozu a možnosti jejich řešení... Část II. Odborná stanoviska...6 Stanovisko k železniční dopravě...6 1 Stávající kolizní body v provozu a možnosti jejich řešení...6 2 Matice pro hodnocení...7 2.1 Železniční provoz...7 2.1.1 Propojení...7

Více

Popis stávajícího stavu traťového úseku Praha-Krč Vrané nad Vltavou. Semestrální práce

Popis stávajícího stavu traťového úseku Praha-Krč Vrané nad Vltavou. Semestrální práce Popis stávajícího stavu traťového úseku Praha-Krč Vrané nad Vltavou Semestrální práce Umístění trati Součást tratě 210 Praha-Vršovice Vrané nad Vltavou Čerčany/Dobříš V žst. Praha-Vršovice napojeno na

Více

ZADÁNÍ CELOMĚSTSKY VÝZNAMNÉ ZMĚNY Z 2834/00 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU HL. M. PRAHY

ZADÁNÍ CELOMĚSTSKY VÝZNAMNÉ ZMĚNY Z 2834/00 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU HL. M. PRAHY ZADÁNÍ CELOMĚSTSKY VÝZNAMNÉ ZMĚNY Z 2834/00 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU HL. M. PRAHY Důvody pro pořízení celoměstsky významné změny Z 2834/00 Územního plánu sídelního útvaru hl. m. Prahy a stanovení

Více

PROJEKT NA ZELENOU ZŠ J.V. Sládka - Zbiroh

PROJEKT NA ZELENOU ZŠ J.V. Sládka - Zbiroh PROJEKT NA ZELENOU ZŠ J.V. Sládka - Zbiroh DOPRAVNÍ STUDIE VYHLAŠOVATEL GRANTOVÉHO PROGRAMU A GENERÁLNÍ PARTNER: POŘIZOVATEL: ZHOTOVITEL: ZŠ J.V. Sládka, Zbiroh, přísp. organizace Muchova 554 338 08 Zbiroh

Více

DOPRAVA V KLIDU ÚVODEM SOUČASNÁ SITUACE

DOPRAVA V KLIDU ÚVODEM SOUČASNÁ SITUACE DOPRAVA V KLIDU ÚVODEM Z dlouhodobého výzkumu vyplývá, že vozidlo se průměrně pohybuje 10% času a zbylých 90% je dočasně nebo trvale odstaveno. Z toho plynou velké plošné nároky pro dopravu v klidu. Velký

Více

Zápis č. 8. Schválení zápisu z minulého jednání Výboru pro dopravu ZHMP ze dne 16. 10. 2013.

Zápis č. 8. Schválení zápisu z minulého jednání Výboru pro dopravu ZHMP ze dne 16. 10. 2013. Zápis č. 8 Zápis z jednání Výboru pro dopravu ZHMP ze dne 6.11. 2013 z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl. m. Prahy konaného ve středu 6. listopadu 2013 v zasedací místnosti č. 349, 3. patro,

Více

H U S T O P E Č E Ú Z E M N Í S T U D I E S 1

H U S T O P E Č E Ú Z E M N Í S T U D I E S 1 H U S T O P E Č E Ú Z E M N Í S T U D I E S 1 Objednavatel: Město Hustopeče, Dukelské náměstí 2/2, 693 17 Hustopeče Zhotovitel: Ing arch Aleš Fiala, Zatloukalova 81, 621 00 Brno Březen 2015 Akce: ÚZEMNÍ

Více

ÚZEMNÍ STUDIE SÍDLIŠTĚ HLOUČELA. 00517_70 ÚZEMNÍ STUDIE SÍDLIŠTĚ HLOUČELA 7 / 2015 kn e sl + k yn čl a r ch i t e kt i

ÚZEMNÍ STUDIE SÍDLIŠTĚ HLOUČELA. 00517_70 ÚZEMNÍ STUDIE SÍDLIŠTĚ HLOUČELA 7 / 2015 kn e sl + k yn čl a r ch i t e kt i ÚZEMNÍ STUDIE SÍDLIŠTĚ HLOUČELA ÚZEMNÍ STUDIE SÍDLIŠTĚ HLOUČELA lokalita: plocha, ve které je zpracování územní studie US-09 podmínkou pro rozhodování o změnách v území, dle Územního plánu Prostějov a

Více

12 / 01 019. Investiční záměr. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, příspěvková organizace kraje

12 / 01 019. Investiční záměr. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, příspěvková organizace kraje ARCH.Č.SÚS JMK 12 / 01 019 Investiční záměr Název příspěvkové organizace Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, příspěvková organizace kraje Název stavby II/377 Rájec Jestřebí, most 377-008 Evidenční

Více

Malešické náměstí studie revitalizace zadání

Malešické náměstí studie revitalizace zadání Malešické náměstí studie revitalizace zadání 13. 06. 2014 1/6 Úvod Malešické náměstí s kapličkou Sv. Václava a přilehlá zástavba tvoří historické jádro starých Malešic. Kdysi klidná periferie Prahy s původním

Více

TÉMA: BRNO SMART CITY 10.12. 2015

TÉMA: BRNO SMART CITY 10.12. 2015 TÉMA: BRNO SMART CITY 10.12. 2015 DOPRAVNÍ TELEMATIKA OBSAH: 1.POČÁTKY SILNIČNÍCH DOPRAVNĚ TELEMATICKÝCH SYSTÉMŮ V BRNĚ 2.SOUČASNÝ INVESTIČNÍ ZÁMĚR PRO DTM (2015 2020) 3.HLAVNÍ OBLAST SOUČASNÝCH PROBLÉMŮ:

Více

Příloha č. 1 Seznam lokalit na území MČ Praha 11 Charakteristika lokalit na území MČ Praha 11

Příloha č. 1 Seznam lokalit na území MČ Praha 11 Charakteristika lokalit na území MČ Praha 11 Příloha č. 1 Seznam lokalit na území MČ Praha 11 1) Starý Chodov 2) Litochleby 3) Háje 4) Starý Spořilov 5) Jižní Město I sever 6) Jižní Město I střed 7) Jižní Město I jih 8) Jižní Město II Chodov 9) Jižní

Více

EXTENSION OF METRO LINE "A" IN PRAGUE - SECTION V.A DEJVICKÁ (EXCLUDING) MOTOL. EIA Non Technical Summary

EXTENSION OF METRO LINE A IN PRAGUE - SECTION V.A DEJVICKÁ (EXCLUDING) MOTOL. EIA Non Technical Summary EXTENSION OF METRO LINE "A" IN PRAGUE - SECTION V.A DEJVICKÁ (EXCLUDING) MOTOL EIA Non Technical Summary FEBRUARY 2011 Pro projekt bylo provedeno posouzení vlivů na životní prostředí podle zákona č. 100/2001

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 9. 10. 2014. Odbor stavební úřad, ţivotního prostředí a dopravy

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 9. 10. 2014. Odbor stavební úřad, ţivotního prostředí a dopravy MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 9. 10. 2014 Bod programu: 20 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor stavební úřad, ţivotního prostředí a dopravy

Více

INVESTIČNÍ AKCE A ZÁMĚRY NA ROK 2010

INVESTIČNÍ AKCE A ZÁMĚRY NA ROK 2010 INVESTIČNÍ AKCE A ZÁMĚRY NA ROK 2010 Vážení spoluobčané Žamberka, Rada města předkládá prezentaci investičních akcí a záměrů na rok 2010 a roky následující. První prezentace proběhla na jednání ZM dne

Více

Vztah jednotlivých druhůdopravy a rozvoje dopravníinfrastruktury

Vztah jednotlivých druhůdopravy a rozvoje dopravníinfrastruktury Vztah jednotlivých druhůdopravy a rozvoje dopravníinfrastruktury Rozvoj jednotlivých druhů hromadné dopravy v kontextu města Dopravní podnik hl. m. Prahy, Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Více

Územní studie Rozvodna Hranice koordinace rozvojových záměrů

Územní studie Rozvodna Hranice koordinace rozvojových záměrů Územní studie Rozvodna Hranice koordinace rozvojových záměrů PO PROJEDNÁNÍ Pořizovatel: Městský úřad Hranice, odbor rozvoje města Zpracovatel: Urbanistické středisko Ostrava, s.r.o. Stránka 1 z 8 Úvod:

Více

MIX MAX ENERGETIKA, s.r.o.

MIX MAX ENERGETIKA, s.r.o. MIX MAX ENERGETIKA, s.r.o. ZATEPLENÍ BUDOVY MĚÚ HORNÍ VALY Č. 2, HODONÍN DOKUMENTACE PRO VÝBĚR ZHOTOVITELE A PRŮVODNÍ ZPRÁVA paré č.: Obsah A.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 A.1.1 Údaje o stavbě... 3 A.1.2

Více

Moderní systémy regionální osobní dopravy

Moderní systémy regionální osobní dopravy Bohumil Pokorný Moderní systémy regionální osobní dopravy Klíčová slova: regionální osobní doprava, integrované dopravní systémy, lehké kolejové systémy, lehké kolejové dráhy, lehká kolejová vozidla, integrovaná

Více

ÚZEMNÍ PLÁN DEŠTNÁ ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

ÚZEMNÍ PLÁN DEŠTNÁ ZÁZNAM O ÚČINNOSTI 1 ÚZEMNÍ PLÁN DEŠTNÁ ZÁZNAM O ÚČINNOSTI SPRÁVNÍ ORGÁN, KTERÝ ÚP DEŠTNÁ VYDAL ČÍSLO JEDNACÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA DEŠTNÁ VÚP 34684/09/Pb Razítka DATUM VYDÁNÍ ÚP DATUM NABYTÍ ÚČINNOSTI OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA

Více

PRAKTICKÉ VYUŽITÍ ČIPOVÉ KARTY V MHD V HRADCI KRÁLOVÉ

PRAKTICKÉ VYUŽITÍ ČIPOVÉ KARTY V MHD V HRADCI KRÁLOVÉ PRAKTICKÉ VYUŽITÍ ČIPOVÉ KARTY V MHD V HRADCI KRÁLOVÉ Konference Elektronické platby v dopravě II Sdružení pro dopravní telematiku ČR 21. února 2008 Ing. Miloslav Kulich předseda představenstva a ředitel

Více

8. České dopravní fórum

8. České dopravní fórum AŽD Praha s.r.o. 8. České dopravní fórum Kolejová doprava v městských aglomeracích Ing. Zdeněk Chrdle, AŽD Praha 27. dubna 2012 Osnova Současný stav Vyšší využití železniční infrastruktury pro přepravu

Více

Drobné úpravy v nočních linkách od 17. 10. 2015

Drobné úpravy v nočních linkách od 17. 10. 2015 Obsah INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 19 / 2015 Vyšlo 19. 10. 2015 Drobné úpravy v nočních linkách od 17. 10. 2015... 1 Železniční výluka na Posázavském pacifiku od 18. 10. 2015... 1 Podzimní prázdninový provoz

Více

OBSAH A. TEXTOVÁ ČÁST A1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE A2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE

OBSAH A. TEXTOVÁ ČÁST A1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE A2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE OBSAH A. Textová část B. Výkresová část: 1. Situace 1:10000 2. Situace 1:1000 3. Situace - technická infrastruktura 1:1000 A. TEXTOVÁ ČÁST A1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Údaje o objednateli: Ing.Pavel Lexa, Mnichovka

Více

Plány udržitelné městské mobility pro město Brno. Odbor dopravy MMB

Plány udržitelné městské mobility pro město Brno. Odbor dopravy MMB Plány udržitelné městské mobility pro město Brno Odbor dopravy MMB Ing. Vladimír Bielko vedoucí Odboru dopravy MMB bielko.vladimir@brno.cz 30. 3. 2015 PLÁN UDRŽITELNÉ MOBILITY PRO MĚSTO BRNO Jak vytvořit

Více

Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník

Územní studie Pod Akátovou alejí Jistebník Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník Obsah kompletního elaborátu: Textová a tabulková část Grafická část 01. HLAVNÍ VÝKRES - KOORDINACE 1:2000 A2 02. DOPRAVA 1:1000 A1 03. VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ 1:1000

Více

DOPRAVNÍ STUDIE Praha 11, Háje - jih

DOPRAVNÍ STUDIE Praha 11, Háje - jih ÚØAD MÌSTSKÉ ÈÁSTI PRAHA 11 Odbor územního rozvoje DOPRAVNÍ STUDIE Praha 11, Háje - jih (ÈÁSTA-ROZBOR) PØEDKLÁDÁ: VÝTISK ÈÍSLO projektová a konzultaèní èinnost v dopravì Holeèkova 1/9, 15 Praha 5 - Smíchov

Více

Zahájení provozu tratě IV. C2 pražského metra Dopravní podnik hlavního města Prahy

Zahájení provozu tratě IV. C2 pražského metra Dopravní podnik hlavního města Prahy WWW.DPP.CZ Zahájení provozu tratě IV. C2 pražského metra Úvodem Některé novinky očekáváme s napětím, na jiné se těšíme už dlouho před tím, než nastanou. Otevření nových stanic metra patří v současnosti

Více

PRAŽSKÁ INTEGROVANÁ DOPRAVA červen 2012

PRAŽSKÁ INTEGROVANÁ DOPRAVA červen 2012 PRAŽSKÁ INTEGROVANÁ DOPRAVA červen 2012 Objednání jízdních řádů PID Na webových stránkách organizace ROPID najdete unikátní aplikaci, která umožňuje v rámci Portálu zastávkových jízdních řádů PID každému

Více

P O L E Ň ÚZEMNÍ PLÁN

P O L E Ň ÚZEMNÍ PLÁN OBEC O L E Ň KRAJ LZEŇSKÝ OKRES KLATOVY ÚZEMNÍ LÁN A TEXTOVÁ ČÁST OBJEDNATEL : OBEC OLEŇ, O L E Ň č.47, 339 01 OLEŇ OŘIZOVATEL : MěÚ KLATOVY, ÚÚ, NÁM. MÍRU č.62, 339 01 K L A T O V Y ZRACOVATEL : ARCHITEKTONICKÉ

Více