Multimetr 303 č. výr

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Multimetr 303 č. výr. 185139"

Transkript

1 Multimetr 303 č. výr str. 1 (11)

2 Obsah Obsah 2 Pokyny 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Bezpečnostní pokyny 3 Obsluha 5 Úvod 5 Popis spínače, tlačítek a zdířek 6 Měření stejnosměrného napětí / V= 6 Měření střídavého napětí / V~ 7 Měření stejnosměrného proudu / A= 7 Měření střídavého proudu / A~ 8 Měření kapacity/f 8 Měření odporu/ω 9 Zkouška diod 9 Zkouška průchodnosti 9 Teplota 9 Frekvence 10 Údržba 10 Čištění 10 Výměna baterie 10 Výměna pojistky 10 Technické údaje 11 str. 2 (11)

3 Všeobecné bezpečnostní pokyny VÝSTRAHA Z bezpečnostních a schvalovacích důvodů (CE) nejsou dovoleny neoprávněné přestavby nebo úpravy přístroje. Pro zabezpečení bezpečného provozu přístroje musíte bezpodmínečně dodržovat bezpečnostní pokyny, výstražná upozornění a kapitolu Použití k určenému účelu". VÝSTRAHA Před použitím přístroje si, prosím, všimněte těchto pokynů: Vyvarujte se použití přístroje v blízkosti elektrických svářecích přístrojů, vysokofrekvenčních indukčních pecí a ostatních elektromagnetických polí. Po náhlé změně teploty je nutné přístroj před dalším použitím cca. 30 minut stabilizovat, aby se infračervené čidlo přizpůsobilo nové teplotě okolí. Přístroj nevystavujte po delší dobu vysokým teplotám. Vyvarujte se prašného a vlhkého prostředí. Měřicí přístroje a jejich příslušenství nejsou na hraní a proto nepatří do rukou dětem! Děti by k nim neměly mít přístup! V podnikových zařízeních je třeba dodržovat bezpečnostní předpisy profesního sdružení a svazů o elektrických zařízeních a provozních prostředcích. Dodržujte, prosím, pět pravidel bezpečnosti: 1. Vypnutí 2. Zajištění proti opětovnému zapnutí 3. Zjištění beznapěťového stavu (beznapěťový stav se musí prověřit na všech fázových a nulových vodičích) 4. Uzemnění a zkratování 5. Sousední části pod napětím se zakryjí Použití k určenému účelu Přístroj je určen pouze pro použití, popsaná v návodu k obsluze. Jiné použití je nepřípustné a může vést k nehodě nebo zničení přístroje. Taková použití vedou k okamžitému zániku záruky a k záručním nárokům obsluhy vůči výrobci. Chraňte přístroj před poškozením, při delším nepoužívání vyjměte z přístroje baterie. Za zranění osob a škody na věcech, které vzniknou neodbornou manipulací nebo nerespektováním bezpečnostních upozornění, nepřebíráme záruku. V takových případech jakýkoliv nárok ze záruky zaniká. Vykřičník v trojúhelníku ukazuje na bezpečnostní pokyny v návodu k obsluze. Před uvedením přístroje do provozu si pročtěte celý návod. Tento přístroj je přezkoušen podle CE a splňuje tak požadované směrnice. Vyhrazujeme si právo měnit technické údaje bez předchozího oznámení Berner, Německo. Bezpečnostní pokyny VÝSTRAHA Dalšími zdroji nebezpečí jsou např. mechanické díly, které mohou přivodit těžká zranění osob. Existuje také ohrožení předměty (např. poškození přístroje). VÝSTRAHA Úraz elektrickým proudem může vést k usmrcení nebo k těžkým zraněním osob a k ohrožení funkce předmětů (např. poškození přístroje). str. 3 (11)

4 Vyloučení záruky Při poškozeních, která vzniknou nerespektováním návodu, zaniká nárok ze záruky! Za takto vzniklé následné škody nepřebíráme záruku! Berner neručí za škody, které vyplývají z nedodržení návodu k obsluze, firmou Berner nepovolených změn na výrobku, nebo firmou Berner nevyrobených nebo nepovolených náhradních dílů, působení vlivu alkoholu, drog nebo léků. Správnost návodu k obsluze Tento návod k obsluze byl vytvořen s velkou péčí. Za správnost a úplnost údajů, obrázků a kreseb nepřebíráme odpovědnost. Změny, tiskové chyby a omyly vyhrazeny. Likvidace Vážený zákazníku firmy Berner, se zakoupením našeho výrobku máte možnost jej po skončení životnosti vrátit na vhodné sběrné místo elektrického odpadu. Směrnice WEEE (2002/96/ES) reguluje zpětný odběr a recyklaci elektrických přístrojů. Výrobci elektrických přístrojů jsou od povinni bezplatně přijmout a recyklovat elektrické přístroje, zakoupené po tomto datu. Elektrické přístroje se již nesmí odevzdávat společně s normálními odpady. Elektrické přístroje se recyklují a likvidují zvlášť. Všechny přístroje, kterých se týká tato směrnice, jsou označeny tímto logem. Likvidace vybitých baterií Jako koneční spotřebitelé jste ze zákona (zákon o bateriích) povinni všechny vybité baterie a akumulátory vrátit; likvidace s domovním odpadem je zakázána! Baterie/akumulátory s jedovatými látkami jsou označeny symboly (obrázek vlevo), které poukazují na zákaz likvidace s domovním odpadem. Označení příslušných nebezpečných těžkých kovů: Cd = kadmium, Hg = rtuť, Pb = olovo. Své vybité baterie a akumulátory můžete bezplatně odevzdat na sběrných místech své obce (města) nebo všude tam, kde se tyto výrobky prodávají! Záruka 5 let Přístroje firmy Berner podléhají přísné kontrole kvality. Pokud by se však přesto během běžné práce vyskytla chyba funkce, poskytujeme záruku 5 roků (platí pouze s dokladem o zakoupení). Vady zpracování a materiálu opravíme bezplatně, pokud se tak stane bez cizího zavinění a přístroj nám bude nerozbalený zaslán. Na poškození pádem nebo nesprávnou manipulací se záruka nevztahuje. Osvědčení o jakosti Všechny prováděné činnosti a procesy týkající se jakosti uvnitř společnosti Berner jsou trvale sledovány systémem řízení jakosti. Společnost Berner dále potvrzuje, že během kalibrace používaná kontrolní zařízení a přístroje jsou podrobovány trvalé kontrole zkušebních prostředků. Prohlášení o shodě Výrobek splňuje požadavky směrnice 2006/95/ES a směrnice o elektromagnetické kompatibilitě (EMC) 2004/108/ES. str. 4 (11)

5 Obsluha Úvod Přístroj Berner Multimeter 313 je univerzálně použitelný multimetr. Měřicí přístroj byl vyroben podle nejnovějších bezpečnostních předpisů a bezpečná a spolehlivá práce s ním je zaručena. Multimetr je účinnou pomůckou pro průmyslové použití, pro řemeslníky a domácí kutily při všech standardních úlohách měření. Rozsah dodávky Multimeter 313 Bezpečnostní měřicí vodiče (CAT III 600 V) Návod k obsluze Pouzdro Teplotní čidlo Bezpečnostní opatření Přístroj Multimeter 313 byl z výroby odeslán z bezpečnostně-technického hlediska v bezvadném stavu. K zachování tohoto stavu musí uživatel dodržovat bezpečnostní pokyny v tomto návodu. Pozor! Používejte pouze přiložené bezpečnostní měřicí vodiče nebo ekvivalentní, které vyhovují kategorii měření CAT III 600 V. Úrazu elektrickým proudem se vyvarujete tak, že budete dodržovat bezpečnostní opatření, v případě, že pracujete s napětím vyšším než 120 V (60 V) DC nebo 50 V (25 V) eff. AC. Tyto hodnoty představují dle normy DIN VDE meze dotykových napětí (hodnoty v závorkách platí např. pro lékařské nebo zemědělské obory). Před každým měřením se přesvědčte o tom, že měřicí vodiče a měřicí přístroj jsou v bezvadném stavu. Měřicí vodiče a měřicí hroty se smí držet pouze za příslušné a k tomu určené rukojeti. Za všech okolností se vyvarujte dotyku měřicích hrotů. Měřicí přístroje se smí používat pouze v určených rozsazích měření. Podle normy EN jsou definovány tyto kategorie měření: Kategorie měření CAT II Měření na elektrických obvodech, které jsou elektricky spojeny se sítí přímo, přes zástrčku v domácnosti, kanceláři nebo v laboratoři. Kategorie měření CAT III Měření na domovních instalacích: Nepřenosný spotřebič, přípojka rozvodné skříně, přístroje pevně spojené s rozvodnou skříní. Kategorie měření CAT IV Měření na zdroji nízkonapěťové instalace: Počitadlo, primární přepěťová ochrana, hlavní přípojka. str. 5 (11)

6 Popis spínače, tlačítek a zdířek (1) Spínač ZAP/VYP Přístroj se zapíná a vypíná tlačítkem POWER. (2) Spínač osvětlení ( ) Při stisknutí se zapne a opětovně vypne funkce kapesní svítilny. (3) Tlačítko uložení naměřených hodnot (H) (4) Volicí přepínač měřicí funkce Stisknutím tlačítka se aktuální naměřená hodnota uloží do paměti. Obsluhou otočného přepínače můžete volit různé základní druhy měření. (5) Zdířka 10 A (vlevo) Při měření proudu od 200 ma se musí použít zdířka 10 A. (6) Zdířka ma Pro měření proudu do 200 ma (7) Vstupní zdířka V/Ω/TEMP/CAP Červený měřicí vodič pro všechny přípustné druhy signálu přístroje. (8) Uzemňovací zdířka Černý měřicí vodič pro všechny přípustné druhy signálu přístroje. Měření stejnosměrného napětí/v= červený měřicí vodič do zdířky V/Ω/TEMP/CAP. Měřicí vodiče spojte s měřeným předmětem. Výsledek měření odečtěte na displeji. Zobrazí se rovněž polarita. Stejnosměrné napětí 200 mv 0,1 mv ± 0,5 % odečtu měření + 1 číslice 2 V 0,001 V 20 V 0,01 V ± 0,5 % odečtu měření + 3 číslice 200 V 0,1 V 600 V 1 V ± 0,8 % odečtu měření + 3 číslice -Vstupní odpor: 10 MΩ. -Max. vstupní napětí: 600 V DC. str. 6 (11)

7 Měření střídavého napětí/v~ červený měřicí vodič do zdířky V/Ω/TEMP/CAP. Měřicí vodiče spojte s měřeným předmětem. Výsledek měření odečtěte na displeji. Střídavé napětí 200 mv 1 mv ± 1,2 % odečtu měření + 5 číslic 2 V 0,001 V 20 V 0,01 V ± 1 % odečtu měření + 5 číslic 200 V 0,1 V 600 V 1 V ± 1,2 % odečtu měření + 5 číslic -Vstupní odpor: 10 MΩ. -Max. vstupní napětí 200 mv v rozsahu do 250 V -Max. vstupní napětí: 600 V AC RMS (vážená efektivní hodnota), frekvenční rozsah: Hz. Měření stejnosměrného proudu / A= červený měřicí vodič do zdířky ma/10a (která se automaticky rozpojí dle rozsahu měření). Měřicí vodiče připojte na měřený předmět. Výsledek měření odečtěte na displeji. Zobrazí se rovněž směr proudu pomocí znaménka. Pokud je proud vyšší než 200 ma, musí se k měření použít zdířka 10 A! Stejnosměrný proud 2 ma 1 µa ± 1,0 % odečtu měření + 3 číslice 20 ma 0,01 ma ± 1,0 % odečtu měření + 3 číslice 200 ma 0,1 ma ± 1,5 % odečtu měření + 5 číslic 10 A* 0,01 A ± 2,0 % odečtu měření + 10 číslic Ochrana před přetížením: rozsah ma je jištěn automatickou resetovatelnou pojistkou 200 ma. -Rozsah 10 A je jištěn pojistkou F 10 A/1 000 V. -V rozsahu 10 A dbejte na maximální dobu zapnutí! K ochraně před přehřátím přístroje dodržujte po měření trvajícím max. 10 sekund přestávku 15 minut, tím se přístroj ochladí. str. 7 (11)

8 Měření střídavého proudu / A~ červený měřicí vodič do zdířky ma/10a (která se automaticky rozpojí dle rozsahu měření). Měřicí vodiče spojte s měřeným předmětem. Výsledek měření odečtěte na displeji. Pokud je proud vyšší než 200 ma, musí se k měření použít zdířka 10 A! Střídavý proud 2 ma 1 µa ± 1,2 % odečtu měření + 5 číslic 200 ma 0,1 ma ± 2,0 % odečtu měření + 5 číslic 10 A* 0,01 A ± 3,0 % odečtu měření + 10 číslic Ochrana před přetížením: rozsah ma je jištěn automatickou resetovatelnou pojistkou 200 ma. - Rozsah 10 A je jištěn pojistkou F 10 A/1000 V. - V rozsahu 10 A dbejte na maximální dobu zapnutí! - Frekvenční rozsah: Hz. K ochraně před přehřátím přístroje dodržujte po měření trvajícím max. 10 sekund přestávku 15 minut, tím se přístroj ochladí. Měření kapacity/f červený měřicí vodič do zdířky V/Ω/TEMP/CAP. Měřicí vodiče spojte s měřeným předmětem. Výsledek měření odečtěte na displeji. 2 nf 1 pf 20 nf 10 pf 200 nf 0,1 nf 2 µf 1 nf 20 nf 10 nf ± 4 % + 3 číslice Před každým měřením kondenzátor vybijte. str. 8 (11)

9 Měření odporu/ω červený měřicí vodič do zdířky V/Ω/TEMP/CAP. Měřicí vodiče spojte s měřeným předmětem. Výsledek měření odečtěte na displeji. 200 Ω 0,1 Ω ± 1 % + 5 číslic 2 kω 1 Ω 20 kω 10 Ω 200 kω 100 Ω ± 1 % + 5 číslic 2 MΩ 1 kω 20 MΩ 0,01 MΩ ± 1,8 % + 5 číslic - Měřicí napětí: 0,25 V Zkouška diod Volicí přepínač přestavte do polohy / )). Černý měřicí vodič zastrčte do zdířky COM a červený měřicí vodič do zdířky V/Ω/TEMP/CAP. Měřicí vodiče spojte s měřeným předmětem. Červený měřicí vodič = anoda, černý měřicí vodič = katoda. Zobrazí se úbytek napětí v propustném směru. Rozsah měření Rozlišení Indikace 1 mv Napětí v propustném směru - Propustný proud: cca. 25 µa, napětí v závěrném směru: cca. 2,8 V. Zkouška průchodnosti Volicí přepínač přestavte do polohy / )). Černý měřicí vodič zastrčte do zdířky COM a červený měřicí vodič do zdířky V/Ω/TEMP/CAP. Měřicí vodiče přiložte na měřený okruh. Při odporu nižším než 70 Ω zazní signál. Důležité: Dbejte na to, aby v měřicím okruhu nebylo napětí a kondenzátory byly vybité. Rozsah měření )) Funkce Integrovaný bzučák hlásí průchod do 70 Ω - Napětí měřicího okruhu: cca. 2,8 V. Teplota Volicí přepínač přestavte do polohy TEMP/ C. Zastrčte přiložené teplotní čidlo do zdířek COM a V/Ω/TEMP/CAP. Dotkněte se měřicím hrotem zkoušeného předmětu. Výsledek měření odečtěte na displeji. -20 až 0 C ± 5 % + 5 číslic 0 až 400 C 1 C ± 2 % + 3 číslice 400 až C ± 1 % + 3 číslice str. 9 (11)

10 Frekvence Volicí přepínač přestavte na Hz. Černý měřicí vodič zastrčte do zdířky COM a červený měřicí vodič do zdířky V/Ω/TEMP/CAP. Měřicí vodiče přiložte na měřený okruh. Výsledek měření odečtěte na displeji. 20 khz 10 Hz ± 1,5 % + 10 číslic - Citlivost: 200 mv - Max. vstupní napětí 10 V (RMS) Údržba Přístroj nevyžaduje při provozu dle návodu žádnou zvláštní údržbu. Čištění Pokud by každodenním používáním došlo ke znečištění přístroje, lze jej očistit vlhkou utěrkou napuštěnou malým množstvím slabého domácího čisticího prostředku. K čištění nepoužívejte silné čisticí prostředky nebo rozpouštědla. Výměna baterie Baterii je třeba vyměnit v případě, že se na displeji objeví symbol baterie. Před výměnou baterie se musí od přístroje odpojit měřicí vodiče! Odšroubujte dva šrouby na zadní straně přístroje, otevřete schránu na baterie a vybitou baterii vyjměte. Vložte novou baterii (1 ks blokové baterie 9 V - 6F22). Nasaďte víčko na schránku na baterie a přišroubujte je. Používejte pouze uvedenou baterii! Baterie nepatří do domácího odpadu! Dodržujte zákonné předpisy o likvidaci! Výměna pojistky Při výměně pojistky nejdříve odpojte z přístroje měřicí vodiče a povolte šrouby na zadní straně (dva dole a jeden nahoře). Opatrně sejměte zadní stranu přístroje a vyměňte pojistku za stejný typ (pojistka F 10 A/1 000 V). Přístroj opět sešroubujte. F200 ma je automaticky resetovatelná pojistka a nevyžaduje údržbu. Používejte pouze uvedenou pojistku! str. 10 (11)

11 Technické údaje Přesnost se vztahuje na dobu 1 rok při teplotě 18 C - 28 C a na vlhkost vzduchu 75 % (nabízíme další kalibraci na rok). Max. napětí mezi připojovací zdířkou a kostrou: 600 V AC/DC. Pojistky Automaticky resetovatelná pojistka F 200 ma (bezúdržbová) Rychlá pojistka F10 A V Max. provozní výška m.n.m. Výška displeje 37 mm LCD Indikace max (3 ½) Indikátor polarity automatický Indikátor přeplnění zobrazí se 1 Rychlost snímání cca. 0,4 s. Stav baterie Zobrazí se symbol baterie Napájení 1 bloková baterie 9 V Provozní teplota 0 C až 40 C Skladovací teplota -10 C až 50 C Rozměry 191 x 82 x 37 mm (bez pouzdra) 200 x 89 x 38 mm (s pouzdrem) Hmotnost 280 g vč. baterie Kategorie CAT III 600 V str. 11 (11)

Digitální multimetr PROTEC.class PMMM. císlo výrobku: 05102991

Digitální multimetr PROTEC.class PMMM. císlo výrobku: 05102991 Digitální multimetr PROTEC.class PMMM císlo výrobku: 05102991 Návod k obsluze Obsah: 1. Bezpečnostní informace Úvod Používání Péče o přístroj 2. Popis tlačítek a zdířek 3. Všeobecné údaje 4. Popis používání

Více

Návod k použití digitálních multimetrů řady MY6xx

Návod k použití digitálních multimetrů řady MY6xx Návod k použití digitálních multimetrů řady MY6xx 1. Bezpečnostní opatření: Multimetr je navržen podle normy IEC-1010 pro elektrické měřicí přístroje s kategorií přepětí (CAT II) a znečistění 2. Dodržujte

Více

AC50A. Klešťový měřící přístroj. Návod k obsluze

AC50A. Klešťový měřící přístroj. Návod k obsluze AC50A Klešťový měřící přístroj Návod k obsluze Obsah Klešťový měřící přístroj AC50A Úvod... 2 Obsah balení... 2 Přeprava a skladování... 2 Bezpečnost... 2 Správná obsluha... 3 Vlastnosti měřícího přístroje...

Více

KLEŠŤOVÉ MĚŘIDLO AX-7205 NÁVOD K OBSLUZE

KLEŠŤOVÉ MĚŘIDLO AX-7205 NÁVOD K OBSLUZE KLEŠŤOVÉ MĚŘIDLO AX-7205 NÁVOD K OBSLUZE Legenda k symbolům, které jsou použity v návodu k obsluze a na přístroji Varování! Potenciální nebezpečí postupujte podle návodu k obsluze. Pozor! Nebezpečné napětí.

Více

R/C/D/V Autorozsahový Digitální Multimetr Uživatelský Návod

R/C/D/V Autorozsahový Digitální Multimetr Uživatelský Návod R/C/D/V Autorozsahový Digitální Multimetr Uživatelský Návod Před použitím tohoto přístroje si pozorně přečtěte přiložené Bezpečnostní Informace Obsah Strana 1. Bezpečnostní Upozornění 2 2. Ovládání a Vstupy

Více

Návod k obsluze. R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr

Návod k obsluze. R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr Návod k obsluze 1.2.4. Buďte vždy maximálně opatrní při práci s napětím převyšujícím 60V DC nebo 30V AC (RMS). Držte prsty mimo kovovou část měřících

Více

AC/DC Digitální klešťový multimetr. Návod k obsluze. Výměna baterií

AC/DC Digitální klešťový multimetr. Návod k obsluze. Výměna baterií Při nepoužívání multimetru přístroj vypněte otočným voličem do polohy OFF. Baterie vám tak déle vydrží. Při dlouhodobém uskladnění přístroje vyjměte baterii. AC/DC Digitální klešťový multimetr Návod k

Více

AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A. Návod k obsluze -1- -2- R168 R168

AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A. Návod k obsluze -1- -2- R168 R168 AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A Návod k obsluze Obsah Bezpečnostní instrukce... 3 Základní popis... 4 Rozmístění jednotlivých částí... 8 Prvky na displeji... 9 Specifikace... 11 Elektrické vlastnosti...

Více

Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití

Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití Všeobecné informace Jedná se o 3 5/6 číslicového multimetru. Tento přístroj je vybavený dotekovým ovládáním funkcí náhradou za tradiční mechanický otočný

Více

MT-1505 Digitální multimetr

MT-1505 Digitální multimetr MT-1505 Digitální multimetr Uživatelský manuál První vydání 2012 2012 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Popis předního panelu Úvod Tento multimetr je schopen mnoha funkcí a současně má kapesní

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-201

DIGITÁLNÍ MULTIMETR S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-201 DIGITÁLNÍ MULTIMETR S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-201 NÁVOD K OBSLUZE PŘED ZAHÁJENÍM PRÁCE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUKA Záruka v délce trvání jednoho roku se vztahuje na všechny materiálové

Více

Digitální multimetr EM3082

Digitální multimetr EM3082 Digitální multimetr EM3082 Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka se nevztahuje na baterie a pojistky. Záruka se také nevztahuje na situace,

Více

2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál

2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál 2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál Před uvedením měřicího přístroje do provozu, si velmi pečlivě přečtěte tento provozní manuál Obsah Strana 1. Úvod.. 4 2. Vlastnosti.. 4 3. Bezpečnost...

Více

Číslicový multimetr AX-572. Návod k obsluze

Číslicový multimetr AX-572. Návod k obsluze Číslicový multimetr AX-572 Návod k obsluze 1. ÚVOD AX-572 je stabilní multimetr se zobrazovačem LCD 40 mm a bateriovým napájením. Umožňuje měření napětí DC a AC, proudu DC a AC, odporu, kapacity, teploty,

Více

Digitální ampérmetr s kleštěmi. číslo výrobku: 05102128

Digitální ampérmetr s kleštěmi. číslo výrobku: 05102128 Digitální ampérmetr s kleštěmi číslo výrobku: 05102128 NÁVOD K OBSLUZE 1. VŠEOBECNÉ POKYNY Tento výrobek splňuje určení dle IEC / EN 61010-1 o bezpečnosti elektronických měřících zařízení a měřících kleští

Více

MASTECH Digitální multimetr MS 8221C. Uživatelská příručka

MASTECH Digitální multimetr MS 8221C. Uživatelská příručka MASTECH Digitální multimetr MS 8221C Uživatelská příručka 1 M A S T E C H D I G I T Á L N Í M U L T I M E T R MS 8221C Ú V O D Digitální multimetr MASTECH MS8221C je přenosný měřící přístroj pro servisní

Více

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903 Návod k obsluze Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Varování před potencionálním nebezpečím. Přečtěte si návod k obsluze. Upozornění! Nebezpečné napětí! Riziko úrazu elektrickým

Více

UT50D. Návod k obsluze

UT50D. Návod k obsluze UT50D Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Mezní hodnoty měření... 3 2. Bezpečnostní informace... 3 3. Funkce... 5 4. Popis měřícího přístroje... 6 5. Specifikace... 7 6. Měření

Více

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr HC-UT 204 Digitální klešťový multimetr Souhrn Manuál zahrnuje informace o bezpečnosti a výstrahy. Čtěte pozorně relevantní informace a věnujte velkou pozornost upozorněním a poznámkám.! Upozornění: Abyste

Více

VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití.

VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití. VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití. 1. BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA 1-1. Před použitím zkontrolujte

Více

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Informace o bezpečnosti 1.1 Přípravy před použitím 1.2 Během používání 1.3 Bezpečnostní symboly 1.4 Údržba 2. Popis 2.1 Přední panel 2.2 Tlačítka a funkce 3. Specifikace 3.1 Obecná specifikace

Více

UT20B. Návod k obsluze

UT20B. Návod k obsluze UT20B Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

1. Úvod a účel použití zkoušečky (její základní funkce)... 1. 2. Účel použití zkoušečky a popis hlavních funkcí zkoušečky... 3

1. Úvod a účel použití zkoušečky (její základní funkce)... 1. 2. Účel použití zkoušečky a popis hlavních funkcí zkoušečky... 3 Obsah Strana Zkoušečka napětí model "2100-Beta" 1. Úvod a účel použití zkoušečky (její základní funkce)... 1 2. Účel použití zkoušečky a popis hlavních funkcí zkoušečky... 3 3. Bezpečnostní předpisy...

Více

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr MT-1710 Digitální True-RMS multimetr 1. Úvod Tento přístroj je stabilní a výkonný True-RMS digitální multimetr napájený pomocí baterie. Díky 25 mm vysokému LCD displeji je snadné číst výsledky. Navíc má

Více

Návod k obsluze. R116A - MASTECH MS8250D Digitální multimetr s duálním displejem

Návod k obsluze. R116A - MASTECH MS8250D Digitální multimetr s duálním displejem R116A - MASTECH MS8250D Digitální multimetr s duálním displejem Návod k obsluze 1.2 Použití přístroje 1.2.1. Vždy nejdříve nastavte správnou funkci a odpovídající rozsah. 1.2.2. Nikdy nepřesahujte bezpečnostní

Více

Digitální multimetr VICTOR VC203 návod k použití

Digitální multimetr VICTOR VC203 návod k použití Digitální multimetr VICTOR VC203 návod k použití Všeobecné informace Kapesní číslicový multimetr VC 203 je přístroj který se používá pro měření DCV, ACV, DCA, odporu, diod a testu vodivosti. Multimetr

Více

Pinzeta R/C pro SMD NÁVOD K OBSLUZE

Pinzeta R/C pro SMD NÁVOD K OBSLUZE Pinzeta R/C pro SMD NÁVOD K OBSLUZE 1. OBECNÝ POPIS Pinzeta R/C pro SMD umožňuje rychlé přesné měření drobných součástek plošných spojů. Abyste mohli měřící přístroj využívat v plné míře, přečtěte si pozorně

Více

Zkoušečka napětí VC-58. Obj. č.: 12 45 34. Obsah Strana. 1. Úvod...1 2. Účel použití zkoušečky...3

Zkoušečka napětí VC-58. Obj. č.: 12 45 34. Obsah Strana. 1. Úvod...1 2. Účel použití zkoušečky...3 Obsah Strana 1. Úvod...1 2. Účel použití zkoušečky...3 3. Bezpečnostní předpisy...4 4. Součásti zkoušečky...5 Zkoušečka napětí VC-58 5. Vložení (výměna) baterií...6 Signalizace vybitých baterií ve zkoušečce...6

Více

HC-8906A. 4 ½ místný digitální multimetr

HC-8906A. 4 ½ místný digitální multimetr HC-8906A 4 ½ místný digitální multimetr I. Souhrn Digitální multimetr HC-8906A (dále jen přístroj) je 4 ½ digitový LCD ruční měřící přístroj s precizním designem, pohodlnou obsluhou, stabilním provozem

Více

Pinzeta R/C/D pro SMD s automatickým skenováním

Pinzeta R/C/D pro SMD s automatickým skenováním Pinzeta R/C/D pro SMD s automatickým skenováním Návod k obsluze 1. OBECNÝ POPIS Pinzeta R/C/D pro SMD umožňuje rychlé a přesné měření drobných součástek plošných spojů. Abyste mohli měřící přístroj využívat

Více

Klešťový ampérmetr VC 605 1000 A/AC/DC. Obj. č.: 12 01 67. Obsah Strana ÚVOD...3 POUŽITÍ KLEŠŤOVÉHO MĚŘÍCÍHO PŘÍSTROJE VC - 605:...

Klešťový ampérmetr VC 605 1000 A/AC/DC. Obj. č.: 12 01 67. Obsah Strana ÚVOD...3 POUŽITÍ KLEŠŤOVÉHO MĚŘÍCÍHO PŘÍSTROJE VC - 605:... Obsah Strana ÚVOD...3 POUŽITÍ KLEŠŤOVÉHO MĚŘÍCÍHO PŘÍSTROJE VC - 605:...3 OVLÁDACÍ A NASTAVOVACÍ PRVKY PŘÍSTROJE, DISPLEJ...4 POPIS OVLÁDACÍCH A NASTAVOVACÍCH PRVKŮ PŘÍSTROJE...5 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY...5

Více

Klešťový multimetr VC-330 AC/DC. Obj. č.: 130 75 44. Účel použití

Klešťový multimetr VC-330 AC/DC. Obj. č.: 130 75 44. Účel použití Účel použití Měření a zobrazování elektrických parametrů v rozsahu kategorie přepětí CAT II až do maximální hodnoty 600 V, resp. do 300 V v kategorii CAT III v souladu s Nařízením EN 61010-1 a ve všech

Více

Digitální multimetr AT-200. Obj. č.: 12 15 02. Úvod Vážený zákazníku,

Digitální multimetr AT-200. Obj. č.: 12 15 02. Úvod Vážený zákazníku, Digitální multimetr AT-200 Obj. č.: 12 15 02 Obsah Strana Úvod... 2 Účel použití... 3 Ovládací prvky měřícího přístroje... 3 Bezpečnostní předpisy... 4 Krátký popis funkcí měřícího přístroje... 6 Rozsah

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 12 14 66

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 12 14 66 NÁVOD K OBSLUZE Verze 10/04 Obj. č.: 12 14 66 Tento měřící přístroj byl speciálně vyvinut pro provádění různých měření v motorových vozidlech. Vedle standardních funkcí měření můžete tento přístroj použít

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MULTIMETRU UT70A

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MULTIMETRU UT70A 1 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MULTIMETRU UT70A 2 1. CHARAKTERISTIKA PŘÍSTROJE Přístroj UT70A je digitální přenosný multimetr s mnoha funkcemi a vysoce propracovaným designem určený k širokému profesionálnímu

Více

Digitální multimetr VC-20. Obj. č.: 12 30 20

Digitální multimetr VC-20. Obj. č.: 12 30 20 Digitální multimetr VC-20 Obj. č.: 12 30 20 Obsah Strana Úvod 1 Funkce přístoje 2 Popis součástí přístroje 3 Údaje a symboly na displeji 3 Bezpečnostní pokyny 4 Použití přístroje 5 Rozsah dodávky 5 Uvedení

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.2 Diagnostická měření (pracovní listy) Kapitola

Více

Digitální kalibrační přístroj CC-421 k provádění kalibrací proudu a napětí multimetrů. Obj. č.: 12 07 42. Obsah Strana

Digitální kalibrační přístroj CC-421 k provádění kalibrací proudu a napětí multimetrů. Obj. č.: 12 07 42. Obsah Strana Digitální kalibrační přístroj CC-421 k provádění kalibrací proudu a napětí multimetrů Obj. č.: 12 07 42 Obsah Strana 1. Úvod... 3 2. Účel použití kalibračního přístroje (popis jeho základních funkcí)...

Více

Multimetr MS8265 MASTECH

Multimetr MS8265 MASTECH Multimetr MS8265 MASTECH Obsah 1. OBECNÉ INSTRUKCE 3.2.3 Test diody 1.1 Opatření pro bezpečné zacházení 3.2.4 Kontrola kontinuity 1. OBECNÉ INSTRUKCE Tento přístroj je v souladu s IEC 61010-1, CAT III

Více

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu.

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu. Obsah Úvod... 3 Bezpečnostní informace... 3 Symboly... 4 Funkce měřicího přístroje... 5 Specifikace... 6 Obecná specifikace... 7 Příslušenství... 7 Popis měřiče izolačního odporu... 8 LCD Displej... 9

Více

Uživatelský Manuál NAPĚŤOVÝ TESTER MODEL 9011

Uživatelský Manuál NAPĚŤOVÝ TESTER MODEL 9011 Uživatelský Manuál NAPĚŤOVÝ TESTER MODEL 9011 Bezpečnost Mezinárodní Bezpečnostní Symboly Upozornění na potenciální nebezpečí, seznamte se s uživatelským návodem. Pozor! Nebezpečné napětí. Nebezpečí elektrického

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1232 UŽIVATELSKÝ NÁVOD

DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1232 UŽIVATELSKÝ NÁVOD DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1232 UŽIVATELSKÝ NÁVOD 0 Obsah Všeobecně. 1 Prohlídka Balení 1 Bezpečnostní informace 2 Přístrojový panel a popis tlačítek Funkcí. 4 Ostatní Funkce. 5 Vlastnosti.. 6 Údržba Přístroje.

Více

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Tento symbol použitý ve vztahu k jinému symbolu nebo zdířce znamená, že se máte seznámit s příslušnou částí

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585 DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1.Obecné informace Multimetr umožňuje měření střídavého a stejnosměrného napětí a proudu, odporu, kapacity, teploty, kmitočtu, test spojitosti, test diody.

Více

Digitální multimetr s měřením otáček EM133A

Digitální multimetr s měřením otáček EM133A Digitální multimetr s měřením otáček EM133A Před použitím tohoto výrobku si pečlivě přečtěte tento manuál. Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka

Více

500 ± 20 V 1000 ± 100 V 2500 ± 200 V

500 ± 20 V 1000 ± 100 V 2500 ± 200 V MĚŘIČ IZOLAČNÍHO ODPORU PU 182.1 METRA Blokování měření izolačního odporu při přítomnosti cizího napětí na měřeném objektu Automatické vybití případné kapacitní složky měřeného objektu po skončení měření

Více

HC-DT-9121. Ruční zkoušečka napětí. Možnost nebezpečí, prostudujte návod. Pozor! Nebezpečné napětí. Riziko úrazu elektrickým proudem.

HC-DT-9121. Ruční zkoušečka napětí. Možnost nebezpečí, prostudujte návod. Pozor! Nebezpečné napětí. Riziko úrazu elektrickým proudem. HC-DT-9121 Ruční zkoušečka napětí Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Možnost nebezpečí, prostudujte návod. Pozor! Nebezpečné napětí. Riziko úrazu elektrickým proudem. Dvojitá

Více

Návod k použití... 2-8

Návod k použití... 2-8 KS 42 CZ Designová kuchyňská váha Návod k použití... 2-8 Beurer GmbH Söflinger Str. 218 D-89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de E-mail: kd@beurer.de

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Digitální multimetry VC 820 a VC 840

NÁVOD K OBSLUZE. Digitální multimetry VC 820 a VC 840 NÁVOD K OBSLUZE Verze 08/01 Digitální multimetry VC 820 a VC 840 Obj. č.: 12 11 11, 12 11 12 Obsah Strana ÚVOD... 3 POUŽITÍ MĚŘÍCÍCH PŘÍSTROJŮ VC 820, VC 840:... 3 OVLÁDACÍ PRVKY PŘÍSTROJE... 4 POPIS OVLÁDACÍCH

Více

Multimetr Paktech 1070 Kat. íslo 109.1141

Multimetr Paktech 1070 Kat. íslo 109.1141 1. Bezpenostní doporuení Multimetr Paktech 1070 Kat. íslo 109.1141 Multimetr odpovídá bezpenostním normám: 2004/108/ES (Elektromagnetická kompatibilita) a 2006/95/ES (Nízké naptí), ve znní 2004/22EC (CE-znaení).

Více

Návod k obsluze Klešťový měřič 400 ampérů True RMS AC/DC s měřením teploty Model EX623

Návod k obsluze Klešťový měřič 400 ampérů True RMS AC/DC s měřením teploty Model EX623 Návod k obsluze Klešťový měřič 400 ampérů True RMS AC/DC s měřením teploty Model EX623 Patentově chráněno Úvod Blahopřejeme k zakoupení klešťového měřiče True RMS Extech EX623. Tento měřič umožňuje provádět

Více

HC-DT-5500 Návod k použití

HC-DT-5500 Návod k použití HC-DT-5500 Návod k použití 12 GM Electronic spol. s r.o. Karlínské nám.6 186 00 Praha 8 2 11 b. Měření zařízení s DC motorem Postup měření je shodný s měřením zařízení s AC motorem s tím rozdílem, že pro

Více

2. Účel použití měřícího přístroje a popis jeho základních funkcí

2. Účel použití měřícího přístroje a popis jeho základních funkcí Digitální multimetr VC265 Obj. č.: 12 45 22 1. Úvod Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup digitálního multimetru VC265. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

Multimetr klešťový CEM DT-3340

Multimetr klešťový CEM DT-3340 Obsah Multimetr klešťový CEM DT-3340 Rozsahy měření 1 Bezpečnostní informace 1 Vlastnosti 3 Rozložení přístroje 3 Specifikace 4 Měření střídavého proudu (AC) 5 Měření stejnosměrného proudu (DC) 6 Měření

Více

PU 580 MĚŘIČ IZOLACE

PU 580 MĚŘIČ IZOLACE NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 580 MĚŘIČ IZOLACE www.metra.cz 2 OBSAH 1. Použití 4 2. Všeobecný popis 4 3. Odpovídající normy 4 3.1 Použité symboly a jejich význam 4 3.2 Bezpečnost 4 3.3 Elektromagnetická kompatibilita

Více

DUSPOL digital LC. N Bruksanvisning. D Bedienungsanleitung. F Mode d emploi E Manuel de instrucciones. S Bruksanvisning

DUSPOL digital LC. N Bruksanvisning. D Bedienungsanleitung. F Mode d emploi E Manuel de instrucciones. S Bruksanvisning D Bedienungsanleitung Operating manual F Mode d emploi E Manuel de instrucciones Инструкция за експлоатация Návod k použití zkoušečky Käyttöohje Οδηγίες χρήσεως H Használati utasítás I Istruzioni per l

Více

DIGITÁLNÍ MĚŘIČ IZOLACE AX-T2400. Návod k obsluze

DIGITÁLNÍ MĚŘIČ IZOLACE AX-T2400. Návod k obsluze DIGITÁLNÍ MĚŘIČ IZOLACE AX-T2400 Návod k obsluze BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Dříve než zahájíte práci s měřícím přístrojem nebo jeho servis, přečtěte si následující bezpečnostní informace. Abyste se vyhnuli

Více

(CZ) Návod k použití. MS-400 Bezdotyková zkoušečka napětí. Verze z 01/09. Číslo objednávky: 12 30 02

(CZ) Návod k použití. MS-400 Bezdotyková zkoušečka napětí. Verze z 01/09. Číslo objednávky: 12 30 02 (CZ) Návod k použití Verze z 01/09 MS-400 Bezdotyková zkoušečka napětí Číslo objednávky: 12 30 02 1) Účel používání přístroje Přístroj zachytí stacionární elektrické pole, které je vytvářeno střídavým

Více

RANGE. Digitální multimetr RE50G. ***Technické údaje mohou být kdykoli bez*** ***upozornění změněny.*** Uživatelská příručka

RANGE. Digitální multimetr RE50G. ***Technické údaje mohou být kdykoli bez*** ***upozornění změněny.*** Uživatelská příručka ***Technické údaje mohou být kdykoli bez*** ***upozornění změněny.*** Záruční podmínky Na uvedený přístroj poskytuje dodavatel záruku 24 měsíců ode dne prodeje. Během záruční doby dodavatel opraví nebo

Více

Měřič izolačního odporu VC 1000 + voltmetr

Měřič izolačního odporu VC 1000 + voltmetr NÁVOD K OBSLUZE Verze 08/00 Měřič izolačního odporu VC 1000 + voltmetr Obj. č.: 10 03 71 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek

Více

Uživatelský manuál. Klešťový multimetr AC/DC MS2101. Obsah

Uživatelský manuál. Klešťový multimetr AC/DC MS2101. Obsah 9. Automatické vypnutí Pro prodloužení životnosti baterie je poskytována funkce automatického vypínání. V případě nečinnosti (ovládání tlačítek), změny rozsahu po dobu 15 minut se multimetr automaticky

Více

Digitální multimetr Kat. číslo

Digitální multimetr Kat. číslo Digitální multimetr Kat. číslo 111.4020 Strana 1 z 6 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tento multimetr je vyroben v souladu s normou IEC 1010, platnou pro elektronické měřicí přístroje kategorie přepětí CAT II a třídy

Více

ZKOUŠEČKY T90, T110/VDE, T130/VDE, T150/VDE. Návod k obsluze

ZKOUŠEČKY T90, T110/VDE, T130/VDE, T150/VDE. Návod k obsluze ZKOUŠEČKY T90, T110/VDE, T130/VDE, T150/VDE Návod k obsluze Verze: FL_A09_T90 T110 T130 T150 v30.1.2012 1. OBECNÉ POKYNY OBECNÉ POKYNY Používání přístroje v rozporu s postupy uvedenými v manuálu může mít

Více

Digitální multimetr FK8250

Digitální multimetr FK8250 Návod k použití CZ Digitální multimetr FK8250 7120274 Děkujeme Vám za projevenou důvěru zakoupením výrobku značky FK technics. Tento návod Vás seznámí s uvedeným výrobkem, jeho funkcemi a správnou obsluhou.

Více

Návod k obsluze pro měřič kyslíku

Návod k obsluze pro měřič kyslíku H59.0.21.6B-08 Návod k obsluze pro měřič kyslíku od V1.3 GOX 100 GREISINGER electronic GmbH H59.0.21.6B-08 strana 2 z 8 Obsah 1 Použití přístroje... 2 2 Všeobecné pokyny... 2 3 Likvidace... 2 4 Bezpečnostní

Více

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr HC-ESC-2030 Kalibrátor/multimetr Tento návod vám poskytne celkový pohled na přístroj. Podrobný návod je na přiloženém CD-ROMu. Spusťte soubor "PCM.HTM" a jeho pomocí naleznete příslušný dokument. 1. Úvod

Více

zkoušečky napětí UNITEST Moskito 6 6743 12 LED, LCD UNITEST Poltest 6 6701 UNITEST 2000 alpha 4 6741

zkoušečky napětí UNITEST Moskito 6 6743 12 LED, LCD UNITEST Poltest 6 6701 UNITEST 2000 alpha 4 6741 zkoušečky Typ Strana Obj. číslo Displej 2 alpha 2 2 beta 2 2, 3 /2 místný, 2 gamma 3 2, 3 /2 místný, Moskito 3 2, 3 /2 místný, Polaris 3 3 místný, Polaris 3plus 33 3 /2 místný, 9 Poltest pól.. + propojení

Více

Návod k obsluze Thermo Control se snímačem K-Type, návod k použití

Návod k obsluze Thermo Control se snímačem K-Type, návod k použití Návod k obsluze, návod k použití Císlo výr. / Article No.: 59055 Jazyky / Languages: cs BERNER_48270.pdf 2012-11-01 Úvod Vážený zákazníku, získal jste výrobek nadprůměrné kvality ze značkového sortimentu,

Více

NÁVOD K OBSLUZE MĚŘIČ IMPEDANCE ZKRATOVÉ SMYČKY MZC-306

NÁVOD K OBSLUZE MĚŘIČ IMPEDANCE ZKRATOVÉ SMYČKY MZC-306 NÁVOD K OBSLUZE MĚŘIČ IMPEDANCE ZKRATOVÉ SMYČKY MZC-306 SONEL S. A. ul. Wokulskiego 11 58-100 Świdnica Verze AMT HWT Měřič MZC-304 je moderní měřicí přístroj, vysoké kvality pro snadné a bezpečné použití.

Více

NÁVOD K POUŽITÍ NIVELAČNÍ PŘÍSTROJ. Před uvedením přístroje do provozu si pročtěte návod k použití ELEKTRONICKÁ VODOVÁHA. Obsah

NÁVOD K POUŽITÍ NIVELAČNÍ PŘÍSTROJ. Před uvedením přístroje do provozu si pročtěte návod k použití ELEKTRONICKÁ VODOVÁHA. Obsah NÁVOD K POUŽITÍ NIVELAČNÍ PŘÍSTROJ ELEKTRONICKÁ VODOVÁHA CZ Před uvedením přístroje do provozu si pročtěte návod k použití Obsah 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Použití a princip

Více

Obsah MULTIMETR R125 NÁVOD K OBSLUZE

Obsah MULTIMETR R125 NÁVOD K OBSLUZE * Při rozsahu 200MΩ pokud měřící vývody zkratujeme na displeji se zobrazí naměřená hodnota 1MΩ, tento 1MΩ je třeba vždy při tomto rozsahu odečíst abychom dostali správnou hodnotu. 4.7. Měření teploty Rozsah

Více

Měřič izolačního odporu Modely SK-3500, SK-3502 Uživatelský manuál Pro bezpečná měření Důležité symboly Varování Úvod 1.

Měřič izolačního odporu Modely SK-3500, SK-3502 Uživatelský manuál Pro bezpečná měření Důležité symboly Varování Úvod 1. Měřič izolačního odporu Modely SK-3500, SK-3502 Uživatelský manuál Pro bezpečná měření Abyste zabránili riziku elektrického šoku a/nebo poškození přístroje, přečtěte si před použitím přístroje tento manuál.

Více

Návod k obsluze Obj.č.: 100 564

Návod k obsluze Obj.č.: 100 564 Návod k obsluze Obj.č.: 100 564 Elektronický digitální teploměr a vlhkoměr HT-200 patří ve své třídě ke špičkovým výrobkům. Byl zkonstruován podle současné nejnovější technologie. Provoz přístroje zajišťuje

Více

Elektromotorické pohony pro zdvihové ventily

Elektromotorické pohony pro zdvihové ventily s ACVATIX Elektromotorické pohony pro zdvihové ventily SAT.. Elektromotorické pohony se zdvihem 5.5 mm a ovládací silou 300 N SAT31.. Napájecí napětí AC 230 V, 3-polohový řídicí signál Napájecí napětí

Více

LCR MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : LCR-9184. 100 Hz 120 Hz 1 KHz 10 KHz 100 KHz

LCR MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : LCR-9184. 100 Hz 120 Hz 1 KHz 10 KHz 100 KHz 100 Hz 120 Hz 1 KHz 10 KHz 100 KHz LCR MULTIMETR Model : LCR-9184 Nákup tohoto LCR multimetru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním tohoto multimetru předejdete

Více

Návod k obsluze MODEL 3348 DC+AC TRMS WATT CLAMP METER

Návod k obsluze MODEL 3348 DC+AC TRMS WATT CLAMP METER Návod k obsluze MODEL 3348 DC+C TRMS WTT CLMP METER Bezpečnost Mezinárodní Bezpečnostní symboly Tento symbol, stejně jako další symboly a termíny, odkazuje uživatele do návodu pro další informace. Tento

Více

Regulační ventily PN16 s magnetickým pohonem MVF461H...

Regulační ventily PN16 s magnetickým pohonem MVF461H... 6 Regulační ventily PN6 s magnetickým pohonem VF6H... S řízením polohy a zpětnou vazbou od polohy Pro regulaci horké vody a páry Krátká přestavovací doba (< s), vysoké rozlišení zdvihu ( : 0) ákladní charakteristika

Více

CZ Ponorná čerpadla [v1_2015 03 10]

CZ Ponorná čerpadla [v1_2015 03 10] CZ Ponorná čerpadla [v1_2015 03 10] Návod k použití a údržbě POZOR: Pečlivě si přečtěte tento návod k použití před prvním použitím tohoto přístroje. Chybná obsluha může způsobit zranění a/nebo poškození.

Více

Sada nářadí pro servis notebooků PROSKIT PK-2073B

Sada nářadí pro servis notebooků PROSKIT PK-2073B obsahuje: Páječka Sada nářadí pro servis notebooků PROSKIT PK-2073B DP-366P Odpájecí pumpička 8PK-MA005 Lupa MT-1210 3 1/2 kompaktní digitální multimetr 9DP-031B Odpájecí vlákno 9DP-S001 Pájka 63%, SN

Více

CELÁ ŠKÁLA KONTROLNÍCH A MĚŘICÍCH ZAŘÍZENÍ

CELÁ ŠKÁLA KONTROLNÍCH A MĚŘICÍCH ZAŘÍZENÍ KONTROLA A MĚŘENÍ micro DM-100 Digitální multimetr - odolný proti pádu a vodě micro CM-100 Digitální čelisťový měřicí přístroj - víceúčelový, 10 funkcí micro HM-100 Teploměr a vlhkoměr - přesná měření

Více

W o r l d C l a s s T e s t E q u i p m e n t. IEC/EN 61243-3 DIN VDE 0682-401 třída napětí B. Zkoušečky, měřicí a bezpečnostní přístroje

W o r l d C l a s s T e s t E q u i p m e n t. IEC/EN 61243-3 DIN VDE 0682-401 třída napětí B. Zkoušečky, měřicí a bezpečnostní přístroje 2009/2010 W o r l d C l a s s T e s t E q u i p m e n t IEC/EN 61243-3 DIN VDE 0682-401 třída napětí B Zkoušečky, měřicí a bezpečnostní přístroje 2 Zkoušečky špičkové kvality DUSPOL -zkoušečky napětí se

Více

MT Multimetr klešťový. Uživatelský manuál. První vydání Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd.

MT Multimetr klešťový. Uživatelský manuál. První vydání Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd. MT-3102 Multimetr klešťový Uživatelský manuál První vydání 2010 2010 Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd. Úvod Klešťový multimetr MT-3102 je 3 1/2 číslový LCD multimetr pro měření AC a DC napětí,

Více

RLC můstek Model 380193

RLC můstek Model 380193 Návod k obsluze RLC můstek Model 380193 Úvod Blahopřejeme Vám k zakoupení RLC můstku firmy Extech, modelu 380193. Tento přístroj umožňuje přesné měření kapacity, indukčnosti a odporu při měřicích kmitočtech

Více

MS5308. Uživatelský manuál. 1. Obecné instrukce

MS5308. Uživatelský manuál. 1. Obecné instrukce MS5308 Uživatelský manuál 1. Obecné instrukce Děkujeme Vám za zakoupení MS5308 digitálního LCR měřiče. Jedná se o profesionální nástroj pro indukčnosti, kapacity a odporu. Má mnoho funkcí, jako je například

Více

DIGITÁLNÍ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ ZEMNÍHO ODPORU

DIGITÁLNÍ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ ZEMNÍHO ODPORU NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ ZEMNÍHO ODPORU KEW 4105A KYORITSU ELECTRICAL INSTRUMENTS WORKS, LTD., 1. BEZPEČNOST MĚŘENÍ Měřící přístroj zemního odporu KEW 4105A byl navržen, vyroben a otestován

Více

Kompenzační transformátory proudu

Kompenzační transformátory proudu Kompenzační transformátory proudu Proudové senzory 8/2014 Edisonova 3, Brno 612 00 Tel.: CZ +420 541 235 386 Fax: +420 541 235 387 CCT 31.3 RMS (Kompenzační proudový transformátor, AC/DC proudový snímač)

Více

Digitální klešťový multimetr FK3266F

Digitální klešťový multimetr FK3266F Návod k použití CZ Digitální klešťový multimetr FK3266F 7120315-01 Děkujeme Vám za projevenou důvěru zakoupením výrobku značky FK technics. Tento návod Vás seznámí s uvedeným výrobkem, jeho funkcemi a

Více

Eurotest XA - špičkový profesionální multifunkční přístroj s řadou funkcí pro provádění revizí dle požadavků ČSN 332000-6-61

Eurotest XA - špičkový profesionální multifunkční přístroj s řadou funkcí pro provádění revizí dle požadavků ČSN 332000-6-61 Eurotest XA - špičkový profesionální multifunkční přístroj s řadou funkcí pro provádění revizí dle požadavků ČSN 332000-6-61 Použití: Měření spojitosti Zkratový proud > 200 ma. Měření probíhá s automatickým

Více

Elektrické pohony. pro ventily se zdvihem 20 mm

Elektrické pohony. pro ventily se zdvihem 20 mm 4 554 Elektrické pohony pro ventily se zdvihem 2 mm SQX32 SQX82 SQX32 napájecí napětí AC 23 V, 3-polohové řízení SQX82 napájecí napětí AC 24 V, 3-polohové řízení napájecí napětí AC 24 V, řízení signály

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 00 63

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 00 63 NÁVOD K OBSLUZE Verze 10/04 Obj. č.: 51 00 63 Všude tam, kde potřebujete k napájení velké proudy, vysokou účinnost, nízkou hmotnost napájecího přístroje s malými rozměry a s vysokou spolehlivostí, Vám

Více

Návod k použití PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ TESTER. Popis Symboly Popis.... Prověření spojitosti

Návod k použití PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ TESTER. Popis Symboly Popis.... Prověření spojitosti Návod k použití PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ TESTER Mod. VE 8020 Čtěte pozorně všechny instrukce!!! Rozměry Popis testeru Tabulka symbolů Symbo ly Popis Symboly Popis DC V případě stejnosměrných... Test diody

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 10/04. Úvod Vážení zákazníci!

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 10/04. Úvod Vážení zákazníci! NÁVOD K OBSLUZE Úvod Vážení zákazníci! Verze 10/04 Děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho výkonného, kompaktního a spolehlivého napájecího zdroje v této přístrojové třídě. Věnujte prosím několik

Více

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace Popis a ovládací prvky Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100 Obj. č.: 52 69 05 1. Senzor intenzity světla 2. Tlačítko DOWN / ON/OFF 3. Tlačítko SET 4. Tlačítko UP 5. Konektor pro připojení napájení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 05/04

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 05/04 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/04 Obj. č.: 51 01 72: 12 V / 2 A FSP 2/4; 51 00 39: 13,8 V / 8 A FSP 8/10; 51 01 71: 24 V / 3 A FSP 3/5; 51 00 40: 13,8 V / 12 A FSP 12/15; 51 00 36: 13,8 V / 2 A FSP 2/4; 51 01

Více

Bezpečnostní opatření

Bezpečnostní opatření Čeština Obrázky a obsah v této příručce se mohou od konkrétního výrobku lišit a mohou být měněny bez předchozího upozornění. V případě tohoto výrobku se jedná pouze o přístroj pro sledování zdravotního

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Při škodě, způsobené nedbáním pokynů uvedených v návodu k obsluze, zaniká záruka! Za následné škody nebereme žádnou zodpovědnost!

NÁVOD K OBSLUZE. Při škodě, způsobené nedbáním pokynů uvedených v návodu k obsluze, zaniká záruka! Za následné škody nebereme žádnou zodpovědnost! Úvod Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení ručního teploměru DT-300. Zakoupením tohoto zařízení jste získali produkt, který je navržen dle dnešních poznatků techniky. Tento produkt splňuje požadavky

Více

ČÍSLICOVÝ MULTIMETR AX-100

ČÍSLICOVÝ MULTIMETR AX-100 ČÍSLICOVÝ MULTIMETR AX-100 NÁVOD K OBSLUZE 1. Bezpečnostní pokyny 1. Nepřivádějte na vstup veličiny, jejichž hodnota během měření překračuje mezní hodnotu. 2. Při měření napětí většího než 36 V DCV nebo

Více

Digitální měřící kleště VE 2608

Digitální měřící kleště VE 2608 Digitální měřící kleště VE 2608 Použití: Měřící kleště jsou především určeny pro měření DC a AC proudů bez rozpojení obvodu. Dále slouží pro měření napětí DC a AC, měření odporů, kapacit, frekvence, pospojení

Více

Elektromotorické pohony pro ventily

Elektromotorické pohony pro ventily s 4 509 ACVATIX Elektromotorické pohony pro ventily SAX..P.. se zdvihem 20 mm Napájecí napětí AC 230 V, 3-polohové řízení Napájecí napětí AC/DC 24 V, řídicí signál DC 0 10 V, 4 20 ma SAX81P03 Napájecí

Více