Uživatelský manuál. verze Operátor

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Uživatelský manuál. verze 1.0.11. Operátor"

Transkript

1 Uživatelský manuál verze Operátor

2 Obsah Úvodem O aplikaci Online Operátor Přihlášení do aplikace Online Operátor Ukázka virtuální místnosti Online Operátor Před přijetím klienta Horní lišta Postranní lišta Přijetí klienta do místnosti Webchat Instant Call Back Call Show Video Call Nastavení pro Adobe Flash Player Po přijetí klienta Funkce aplikace Textová komunikace s klientem Přednastavené zprávy Audio/Video hovor Sdílení souborů a panel úprav Snapshot Sdílená plocha Vyfocení kamery klienta Vstup klientů do aplikace Přepojování klientů (fronta volajících) Nastavení pro Adobe Flash Player Kolaborační funkce Hodnotící formulář Administrační rozhraní pro operátory Soubory Sezení Profil operátora... 36

3 Úvodem Tento manuál je určen operátorům, kteří budou obsluhovat aplikaci Online Operátor. Manuál popisuje všechny funkce, které aplikace nabízí, nicméně každá společnost si sama vybírá rozsah funkcí a možností, které chce využívat. Pro přesný výčet funkcí, povolených právě ve vaší verzi, kontaktujte, prosím, administrátora vaší společnosti.

4 1. O aplikaci Online Operátor Online operátor je webová aplikace, kterou lze využít jako další firemní komunikační kanál s klienty prostřednictvím webu. Jedná se o více kanálovou online komunikaci dle výběru zákazníka. Aplikace je založena na kombinaci technologií WebRTC, Flash a SIP, a tak umožňuje online spojení prostřednictvím všech prohlížečů. Přináší také možnost napojení do stávajícího telefonní call centra a interních systémů. Operátor obsluhuje stávající či novou klientelu (akvizice, prodej, podpora) prostřednictvím webu. V audio/video hovoru je možné nasdílet soubory i YouTube videa, produktové listy, vyfotit plochu či povolit kolaborační funkce klientovi. Aplikace umožňuje okamžité spojení operátora a klienta a díky video hovoru a chatu může být klientův požadavek vyřízen během chvilky, aniž by musel osobně navštívit kamennou pobočku. Tento manuál slouží jako užitečná příručka pro všechny operátory, provede vás aplikací a jejími funkcemi a vysvětlí, jak aplikaci využívat, aby bylo dosáhnuto maximální efektivity. 2. Přihlášení do aplikace Online Operátor Pokud jste registrováni, tak se můžete přihlásit do aplikace Online Operátor na internetové adrese která vám zobrazí přihlašovací obrazovku operátora. Přihlašovací údaje jsou vždy Váš e- mail a heslo, které jste si nastavili poté, co vám přišel od administrátora registrační . Administrátor zpravidla zadá do aplikace jednotlivé operátory a jejich ové adresy. Do ových schránek operátorů pak přijde registrační s odkazem pro nastavení hesla. Můžete se také přihlásit pomocí Google či FB účtu, viz obrázek níže. Operátor se musí přihlásit vždy z prohlížeče Google Chrome. Hosté se mohou přihlásit i z jiného prohlížeče, který využívá technologii Flash aplikace se operátorovi změní dle technologie přicházejících a neumožňuje některé funkce např. sdílení plochy. V tomto momentě je třeba si Flash nastavit, ale vzhledem k tomu, že toto je nutné až po přihlášení klienta, je postup popsaný až v kapitole Přihlašovací obrazovka operátora

5 3. Ukázka virtuální místnosti Online Operátor 3.1. Před přijetím klienta Takto vypadá místnost z pohledu operátora poté, co se přihlásí do aplikace. Z pohledu klienta se místnost nepatrně liší, především kvůli absenci ovládacích tlačítek. Virtuální místnost před vstupem klienta horní lišta postranní lišta Horní lišta Nastavení a odhlášení z aplikace V případě, že operátor nemá v místnosti žádného klienta, má v horní části obrazovky k dispozici tlačítka vstup do administrace (nastavení) a odhlášení z aplikace, viz níže. V administračním rozhraní lze spravovat soubory (přidat/odebrat soubory či YouTube videa) a možnost vidět detaily vlastních sezení s klienty, viz kapitola 5 administrační rozhraní pro operátory.

6 Detail horní lišty Odhlášení z aplikace Nastavení Postranní lišta Detail postranní lišty Fronta volajících ( ) Sdílení plochy (mimo aktivní hovor je tlačítko neaktivní) (4.5.) Snapshot (mimo aktivní hovor je tlačítko neaktivní) (4.4.) Správa souborů ( ) Fronta volajících Fronta klientů je seznam čekajících klientů, který vidí pouze operátoři. Fronta se rozbalí po kliknutí na ikonku fronty v horní části postranní lišty. Ve frontě volajících se klienti řadí podle času vstupu.

7 Detail: Rozbalená fronta volajících (prázdná) Na obrázku je vidět, z kterých vstupů (Chat, Instant Call Back, Call Show, Video hovor, viz. kapitola 3.2.) klient přichází, URL adresa, případně jejich jméno a jiné parametry. Kliknutím na zelenou ikonku přijme operátor klienta do místnosti nebo chatu. Tyto informace zůstávají ve frontě i během hovoru. Detail: Fronta volajících (4 klienti přicházející ze čtyř různých vstupů) Video hovor Ikonka fronty volajících (4 lidé ve frontě) Call Show Instant Call Back Chat URL adresa Jméno, které klient zadal na webu Detail: Upozornění, že klient přichází z prohlížeče, který nepodporuje audio, ani video (např. Safari). V případě jiných prohlížečů se může jednat i o upozornění Pouze Flash apod.

8 Detail: Bublina, která se objeví v pravém horním rohu obrazovky operátora a ukazuje počet klientů ve frontě Sdílení plochy Sdílení plochy je funkce, kdy může operátor sdílet svou plochu klientovi, takže klient vidí totéž, co operátor. Tato funkce je k dispozici až v aktivním hovoru, proto je popsána Snapshot Snapshot je funkce, která se využívá hlavně v rámci flashového prostředí a nahrazuje funkci sdílené plochy. Funkci lze využít jak v rámci technologie Flash, tak technologie WebRTC. Jde o vyfocení obrazovky (okna) a nasdílení na plochu klientovi jako obrázek. Lze do něj malovat a stáhnout si ho i s úpravami do počítače. Tato funkce je k dispozici až v aktivním hovoru, proto je popsána v kapitole Správa souborů Operátor může spravovat své soubory, nahrávat si je dopředu, upravovat a mazat je. Rovněž má přístup k souborům, které do administračního rozhraní nahrál administrátor firmy. Správu (knihovnu) souborů najdete v záložce Spravovat soubory na pravé postranní liště. V knihovně souborů najdete své uložené soubory z administračního rozhraní. Soubory firmy uložené soubory pro všechny operátory od administrátora firmy jako např. produktové listy (může vložit pouze administrátor). Soubory operátora uložené pouze u dotyčného operátora jako např. konkrétní hypoteční poradce má uložené smlouvy o hypotékách svých klientu. Sdílené soubory oranžově označené soubory, které sdílí operátor na ploše klientovi. Operátor může nasdílet až 4 soubory současně pro rychlou úpravu jejich rozložení slouží okénka pod sdílenými soubory v knihovně souborů. Sdílení souborů je možné až v aktivním hovoru a je popsáno v kapitole 4.3.

9 Detail: Rozbalená správa souborů Sdílení YouTube videa Foto kód (QR kód) Vstup do administračního rozhraní (5) Sdílení souborů z PC Obrázek YouTube video Správa souborů (knihovna souborů) Dokument (PDF, MS office) Sdílený soubor (oranžová barva soubor je sdílen, bílá barva soubor byl sdílen v tomto online hovoru) Okna pro nastavení sdílených souborů rozložení Kliknutím na ikonku může operátor nasdílet soubor z PC. Po kliknutí na ikonku vybere soubor počítače a sdílí jej na plochu. Ikonkou může operátor nasdílet YouTube video vložením URL adresy daného videa. Oba takto vložené soubory se objeví ihned na ploše v aplikaci a ve sdílených souborech Sdílení QR kódu (Foto kódu) Další ikonkou je možné klientovi nasdílet na ploše QR kód. Po kliknutí na ikonu se na ploše zobrazí automaticky vygenerovaný QR kód. Klient musí mít instalovanou jakoukoliv QR čtečku kódu v mobilním telefonu (aplikace Online Operátor má i vlastní QR čtečku kódů). Tu lze stáhnout v příslušném obchodě operačního systému telefonu. Po namíření telefonu na obrazovku počítače se nahraje QR kód a klient může vyfotit, co potřebuje. Po vyfocení a uložení fotografie se operátorovi ukáže fotografie na obrazovce a může ji uložit či rovnou sdílet. V knihovně souborů má také operátor odkaz na administrační rozhraní (Spravovat soubory), kde si může vkládat soubor pro další online hovory.

10 3.2. Přijetí klienta do místnosti Operátor je v místnosti sám, dokud se klient nepřihlásí, neobjeví se ve frontě volajících a operátor jej nepřijme do místnosti. Fakt, že je ve frontě nějaký klient, je operátorovi signalizován zvoněním a vyskakovací bublinou s upozorněním. Aplikace nabízí klientům čtyři různé možnosti, jak se do aplikace přihlásit, tzv. Vstupy. Ve frontě volajících operátor vždy vidí způsob vstupu, který klient zvolil, a adresu webu, ze kterého klient přichází. Ne každá verze aplikace Online Operátor má všechny vstupy, o dostupných vstupech se, prosím, informujte u vašeho administrátora. Na obrázku níže vidíte jednotlivé vstupy s popisem. Možnosti vstupu do aplikace Níže si ukážeme, jak se příchod klienta ukáže operátorovi a jak se jednotlivé vstupy liší Webchat Chat můžete mít zabudovaný kdekoliv na vašich stránkách a to pod libovolným odkazem, či ikonkou. Kliknutím na chat a zadáním základních údajů se pak klient ocitá ve vaší frontě volajících. Detail: Klient, který si zvolil vstup Webchat, ve frontě volajících

11 Ø Ø Ø Ø Operátor přijme klienta z fronty volajících do chatu zeleným tlačítkem s šipkou. Textová komunikace, operátor i klient mohou posílat soubory v chatu. Pokud je žádoucí klientovi nasdílet dokumenty či vyfotit plochu pozve operátor klienta do virtuální místnosti přes hypertextový odkaz v chatu a mohou tak využít ke komunikaci audio a video operátora (Video Call). Pokud chce klient, aby mu operátor zavolal (Instant Call Back), zanechá v chatu své telefonní číslo a poté kliknutím na odkaz v chatu se spojí s operátorem i ve virtuální místnosti. Dál spolu hovoří přes telefon, klient vidí operátora a operátor klientovi ukazuje produkty. V obou případech se dál klient může pohybovat v e- shopu (na webových stránkách), vybírat zboží/služby za pomoci operátora, který vidí na jaké stránce klient zrovna je Webchat z pohledu klienta Klient klikne na tlačítko chatu na vašem webu, čímž se mu otevře chat. V chatu je logo vaší firmy a její název, také text a barvy chatového pole si můžete přizpůsobit dle grafiky vaší firmy. Po kliknutí na začít chatovat se klient objeví ve vaší frontě. Detail: Příklad podoby tlačítka pro otevření chatu

12 Detail: Otevřený chat Instant Call Back Instant Call Back je vstup, který využívá spojení přes mobilní telefon. Klient zanechá na webu své číslo a operátor mu obratem volá zpět. Zároveň se však mohou spojit ve virtuální místnosti a využít všech jejích funkcionalit, díky čemuž mohou například společně procházet dokument. Jedno číslo se ve frontě může objevit pouze jednou (ikdyby jej klient zadal na web víckrát), zároveň se dané telefonní číslo nemůže dostat znova do fronty během aktivního hovoru se stejným číslem.

13 Detail: Zobrazení klienta ve frontě volajících spolu se zadaným telefonním číslem a webem, ze kterého přichází Ø Operátor klikne na zelené tlačítko ve frontě volajících a obratem zavolá na telefonní číslo, které klient zanechal na webu, a poté ho přijme do virtuální místnosti Ø Defaultní nastavení vypnuté audio (telefonní hovor), zapnuté video u operátora Instant Call Back z pohledu klienta Detail: klient vkládá své telefonní číslo do pole Instant Call Back na vašem webu Call Show Call Show je vstup, který je využíván především ve chvílích, kdy klient s operátorem již hovoří na telefonu, ale obě strany shledají, že by bylo užitečné audiovizuální spojení. V tomto momentě operátor vygeneruje ve své místnosti kód a ten nadiktuje klientovi. Předpokládá se, že operátor není

14 v aktivním hovoru s jiným klientem, kód lze totiž vygenerovat pouze mimo aktivní hovor. Klient pak na vašem webu zadá do příslušného políčka kód a objeví se ve frontě operátora, který mu kód nadiktoval (tedy nikoliv ve frontě společné pro všechny operátory). Detail: Pole Vygenerovat kód a vpravo pole s již vygenerovaným kódem Detail: Klient ve frontě volajících spolu s kódem a webem, ze kterého přichází Ø Během telefonického hovoru operátor nadiktuje klientovi kód nebo pošle URL adresu klientovi přes chat, e- mail či jiný komunikační kanál. (ikonku pro vygenerování kódu i URL adresu má operátor k dispozici ve virtuální místnosti u siluety klienta) Ø Vložením kódu nebo kliknutím na URL adresu se objeví klient ve frontě volajících přiděleného operátora

15 Call Show z pohledu klienta Detail: Klient zadává na vašem webu kód, který mu byl operátorem nadiktován, pakliže je kód správný, ocitá se po odeslání kódu okamžitě ve frontě operátora Video Call Video call (či Video hovor) je základní vstup do aplikace Online Operátor. Kamkoliv na web si umístíte ikonu, či tlačítko a po kliknutí na něj se klient okamžitě ocitá ve frontě volajících. Detail: Klient, který si zvolil vstup Video hovor, ve frontě Ø Okamžité online spojení s klientem prostřednictvím webu bez využití mobilního telefonu Ø Defaultní nastavení - zapnuté audio/video (vypnuté video u klienta)

16 Video call z pohledu klienta V tomto případě klient pouze klikne na tlačítko (ikonu) pro video hovor na vašem webu a ocitá se ve frontě volajících. Není třeba zadávat žádné osobní údaje. Detail: Pole pro video call podobu pole a případný text může upravit administrátor vaší firmy Nastavení pro Adobe Flash Player V případě, že klient přichází z prohlížeče využívající technologii Flash (např. Internet Explorer), automaticky se operátorovi místnost přizpůsobí. U svého videa se objeví níže uvedené flashové okno, které je nutné potvrdit tlačítkem Povolit (přístup ke kameře a mikrofonu). To samé musí udělat klient, aby došlo ke spojení audio/video Po přijetí klienta Po stisknutí zelené šipky se operátor a klient připojí do virtuální místnosti. D

17 B A C Klientovo video okno Operátorovo video okno A Fronta volajících ( ) Sdílení plochy (mimo aktivní hovor je tlačítko neaktivní) (4.5.) Snapshot (mimo aktivní hovor je tlačítko neaktivní) (4.4.) Správa souborů ( ) B Zelené tlačítko- Zapnuto, kliknutím vypnete, Červené tlačítko- Vypnuto, kliknutím zapnete Zapnout/ vypnout operátorův mikrofon - Zapnout/ vypnout operátorovu kameru

18 C Ovládání hlasitosti klienta Uložení snímku klientovy webkamery (4.6.) D Zelené tlačítko- Zapnuto, Červené tlačítko- Vypnuto Otevření/ Zavření chatu Povolení/ Zakázání sdílení souboru z pohledu klienta Povolení/ Zakázání sdílení plochy z pohledu klienta Odeslání zprávy o chybě aplikace jejímu vývojáři firmě icord LC Ukončení hovoru Kolaborační funkce a jejich povolení klientovi je popsáno v kapitole 4.8. Odeslání zprávy o chybě aplikace Pokud operátor shledává v aplikaci OnOp chybu a chce ji oznámit vývojáři, tedy firmě icord LC, může tak učinit prostřednictvím error tlačítka na horní liště. Po kliknutí na tlačítko vloží operátor popisek k dané chybě a tlačítkem Odeslat se zpráva odešle na společnosti icord LC.

19 4. Funkce aplikace Následující kapitoly podrobně popíší funkce aplikace Online Operátor. Níže vidíme příklad místnosti z pohledu operátora, kdy je otevřen textový chat a na ploše jsou sdíleny soubory včetně videa

20 Sdílený soubor (PDF) (4.3.), 2 Možnost zaslat soubor do chatu ke stažení (4.1.), 3 Otevření/ Zavření chatu (4.8.), 4 Ikonka pro sdílení souboru z pohledu klienta (4.8.), 5 Ikonka pro sdílení plochy z pohledu klienta (4.8.), 6 Hlášení o chybě a ukončení hovoru (4.8.), 7 Sdílený soubor (obrázek) (4.3.), 8 Video (operátor), 9 Ikonky pro zapnutí/vypnutí mikrofonu a kamery, 10 Fronta volajících ( ) 11 Sdílení plochy (4.5.), 12 Snapshot (4.4.), 13 Knihovna souborů ( ), 14 Sdílený hypertextový odkaz v chatu (4.1.), 15 Poslaný soubor v chatu (4.1.), 16 Přednastavené zprávy, 17 Ikonka pro posílání souboru přes chat (4.1.), 18 Textový chat (4.1.), 19 regulátor hlasitosti volajícího, 20 Silueta (video klienta), 21 Sdílený soubor (YouTube video) (4.3.), 22 Logo firmy, 23 - Panel kreslení a úprava souboru (4.3.) Textová komunikace s klientem V aplikaci lze textově komunikovat prostřednictvím chatu, který zapíná a vypíná operátor ikonkou chatu v klientském menu nahoře, viz obrázek níže. V případě, že kliknete na ikonku chatu, tlačítko zezelená a otevře se Vám i klientovi na ploše v aplikaci chat, do kterého lze psát, posílat hypertextové odkazy a soubory z PC (operátor i klient) nebo vložit přednastavenou zprávu. Výběr přednastavených zpráv vytváří administrátor v administračním rozhraní pro všechny operátory stejné. Viz obrázek níže. Text Hypertextový odkaz Poslaný soubor (PDF)

21 Ikonka pro přednastavené zprávy Ikonka pro posílání souborů do chatu Po kliknutí na hypertextový odkaz se automaticky otevře daná webová stránka. Po kliknutí na soubor se soubor automaticky stáhne do stažených souborů Přednastavené zprávy Přednastavené zprávy jsou zprávy, které administrátor společnosti uložil v administračním rozhraní. Tyto zprávy jsou pak přístupny operátorům pro rychlejší odpovědi a úsporu času. Operátoři mohou zpráv využívat v textovém chatu, ale nemohou je v administraci spravovat. Detail: Ikona pro otevření přednastavených zpráv Detail: Rozbalená nabídka přednastavených zpráv Kliknutím na příslušnou zprávu odešlete text do chatu Audio/Video hovor Každý volající se vám automaticky zařadí do fronty. Po přijmutí klienta se Vám zobrazí vaše kamera, klient má na začátku defaultně nastavenou vypnutou kameru a tedy vidíte v jeho okně siluetu a blikající červený puntík (identifikace audia). Blikající puntík indikuje fungující audio.

22 Video okno operátora Video okno klienta Indikace zvuku 4.3. Sdílení souborů a panel úprav Sdílet můžete veškeré MS Office dokumenty, PDF soubory, YouTube videa, obrázky a jiné. Nasdílet se dají až 4 soubory najednou, které můžete poté na ploše poskládat. Ikonku pro sdílení souborů z počítače či již uložené soubory v aplikaci najdete v knihovně souborů (viz kapitola 4.5). Pokud chcete sdílet již uložené soubory (v administračním rozhraní), stačí na ně pouze kliknout a ony se nasdílejí na plochu. Nasdílené (všechny otevřené) soubory je možné zaslat do chatu ke stažení ikonkou. PDF soubor Zaslat soubor do chatu YouTube video

23 Panel úprav souboru Excel Obrázek Postranní lišta (3.1.2.) Panel úprav se skládá ze stránkování souborů, 2 barev tužky a zvýrazňovače (toto má i klient), možnost odstranění kreseb, možnost uložit si do počítače aktuální stránku s úpravami jako obrázek, zvětšovat a zmenšovat soubor pomocí lup. Detail: Panel úprav Stránkování souborem Zvýrazňovač Uložení stránky s úpravami Původní velikost souboru Tužka Odstranění kreseb Zvětšování/zmenšování souboru 4.4. Snapshot Snapshot je funkce, která se využívá hlavně v rámci flashového prostředí a nahrazuje funkci sdílené plochy. Funkci lze využít jak v rámci technologie Flash, tak technologie WebRTC. Jde o vyfocení obrazovky (okna) a nasdílení na plochu klientovi jako obrázek. Lze do něj malovat a stáhnout si ho i s úpravami do počítače (pouze operátor), viz panel úprav. Kliknutím na ikonku snapshotu vpravo v menu se Vám zobrazí možnosti sdílení. Okno, které chcete sdílet, musí být aktivně vidět (nesmí být minimalizováno na ploše PC). Vyberete z oken, které chcete vyfotit, a kliknete na sdílet. V tomto okamžiku klient ještě nevidí vyfocené okno. Kliknutím na

24 ikonku ve sdíleném okně v aplikaci se vytvoří tzv. snapshot (obrázek), který je již viditelný klientovi. Pokud již nechcete nic sdílet (vytvářet snapshot), kliknete dole v aplikaci na ukončit sdílení. Detail: Vybrané okno pro sdílení Full screen Ikonka pro Snapshot klinutím na ni vytvoříte snapshot (obrázek na ploše) Vybrané okno pro sdílení Detail: Snapshot Křížkem snapshot (obrázek) zmizí ze sdílené plochy Možnost zaslat snapshot (obrázek) do chatu ke stažení Panel úprav (4.3.) 4.5. Sdílená plocha Tuto funkci lze využít pouze v prohlížeči Google Chrome. Kliknutím na ikonku sdílené plochy vpravo v menu se Vám zobrazí možnosti sdílení. Při prvním pokusu o sdílení je nutné si nainstalovat do prohlížeče Google Chrome plugin pro sdílení plochy. Prohlížeč by vám měl automaticky nabídnout stažení pluginu, který se nainstaluje jedním kliknutím. Pakliže vám prohlížeč instalaci nenabídne, lze plugin stáhnout zde. Okno, které chcete sdílet, musí být aktivně vidět (nesmí být minimalizováno na ploše PC). Vyberete z oken, které chcete sdílet a kliknete na sdílet. Doporučujeme pro tento účel mít 2 monitory.

25 Detail: Nainstalování pluginu (Screen sharing) Kliknutím na přidat, se Vám přidá tento plugin do Google Chrome a již můžete začít sdílet plochu Detail: Výběr z oken Výběr z všech aktivních oken nebo celé obrazovky Kliknutím na sdílet se objeví operátorovi v aplikaci malé sdílené okno a klientovi velké V případě, že již nechcete sdílet plochu, kliknutím na ukončit sdílení (najdete uprostřed dole v aplikaci) zmizí sdílená plocha v aplikaci. Sdílená plocha (Word) Full screen

26 Ikonka pro konec sdílení plochy 4.6. Vyfocení kamery klienta V případě, že klient dá souhlas se zapnutím kamery a vyfocením jeho obrazu (identifikace obličeje či dokladu), má operátor možnost vytvořit tento snímek pomocí ikonky (diskety) pod video oknem klienta. Po kliknutí na disketu se operátorovi zobrazí okno pro uložení snímku s možností vytvoření názvu snímku. Po kliknutí na tlačítko ok se v chatu objeví informace o snímku, snímek samotný a zda klient souhlasí s použitím snímku. Ikonka pro vytvoření snímku kamery klienta Okno pro vytvoření názvu snímku a jeho uložení do PC operátora.

27 Vytvoření snímku názvu Potvrzení snímku a jeho uložení do PC operátora Automatické upozornění v chatu pro klienta, zda souhlasí s použitím (uchováním) snímku operátorem. Odkaz se snímkem je také přiložen v chatu jako odkaz ke stažení. Snímek ke stažení 4.7. Vstup klientů do aplikace V této kapitole si ukážeme, jak se klienti přihlásí do aplikace a jak je operátor může přijmout. Hlavními body této kapitoly jsou fronta volajících (jak operátor vidí klienty čekající na spojení) a vstupy do aplikace (jaký způsob si klienti zvolili a jak to operátor pozná).

28 Přepojování klientů (fronta volajících) Fronta klientů a její fungování je podrobně rozepsána v kapitole V době hovoru (chatu) je možné klienta přepojit na jiného operátora případně celou skupinu, která je online výběrem z nabídky možných. Přepojení klienta je dostupné po rozkliknutí fronty volajících v pravé postranní liště. Přepojit klienta Po kliknutí na ikonku přepojování se operátorovi zobrazí níže uvedené okno, které nabídne všechny volné operátory či skupiny. Operátor vybere jednoho operátora nebo skupinu a může zapsat údaje o klientovi, či poznámku pro dalšího operátora do textového pole a klikne na přepojit. Po přepojení se mu automaticky klient z místnosti odhlásí a vyskočí hodnotící formulář (4.9.) kde může operátor zapsat, že byl klient přepojen a ke komu. Výběr operátora (skupiny) Text pro operátora, na kterého je přepojen klient Nastavení pro Adobe Flash Player Tlačítko pro uskutečnění přepojení klienta Aplikace Online Operátor je založena na technologii WebRTC, kterou nepodporují všechny prohlížeče. Ať už si klient zvolí jakýkoliv vstup, ale přijde z prohlížeče využívající technologii Flash, automaticky se

29 operátorovi místnost přizpůsobí. U svého videa se objeví níže uvedené flashové okno, které je nutné potvrdit tlačítkem Povolit (přístup ke kameře a mikrofonu). To samé musí udělat klient, aby došlo ke spojení audio/video Kolaborační funkce Aplikace nabízí různé kolaborační funkce, díky kterým může operátor spolupracovat s klientem v reálném čase. Tyto funkce jsou především chat, sdílení plochy a sdílení souborů. Operátor má všechny tyto funkce k dispozici a rozhoduje, zda- li je povolí i klientovi Pokud je žádoucí, aby klient mohl sdílet dokumenty či sdílet plochu (upozorňuji na prohlížeč Google Chrome nutná instalace Google pluginu sdílení plochy), je možné tyto funkce klientovi zapnout pomocí tlačítek v horním menu, viz obrázek. Červená tlačítka signalizují funkce vypnuté, zelená tlačítka zapnuté. Vypnutý chat Ukončení klientem hovoru s Zapnutá funkce sdílení souborů pro klienta Zapnutá funkce sdílení plochy pro klienta* *Operátor by měl klientovi předat informace v rámci sdílené plochy prohlížeč Google Chrome, po kliknutí na ikonku sdílení plochy přidat plugin do Google Chrome, poté vybrat aktivní okno (nesmí být minimalizováno) a kliknout na sdílení plochy Hodnotící formulář

30 Hodnocení jsou důležitá kvůli statistickému vyhodnocení, které je pak dostupné v administračním rozhraní. Díky němu lze pak jednoduše vyhodnotit, k čemu klienti nejčastěji online operátory využívají, apod. Konkrétní možnosti výsledku hovoru v rozbalovacím menu určuje administrátor společnosti, který je zadá v administračním rozhraní. Po ukončení hovoru s klientem by měl operátor zapsat a odeslat výsledek hovoru. Lze si vybrat z výsledků, které jsou předem nahrány administrátorem v administraci pro všechny operátory stejně. Bez kliknutí na odeslat nemůže operátor přijmout dalšího klienta z fronty volajících. Výběr odpovědi (výsledku hovoru) Možnost přidat poznámku 5 Administrační rozhraní pro operátory Do administrační rozhraní se operátor dostane přes ikonku ozubeného kolečka v horní části menu (pokud nemá nikoho v hovoru) nebo pomocí tlačítka pro knihovnu souborů Spravovat soubory, kde může rovnou vkládat/mazat své soubory, viz obrázek níže. V administračním rozhraní operátor vidí záložky vlastní sezení, soubory, své jméno (uživatelský profil) a tlačítko odhlásit se.

31 5.1. Soubory Kliknutím na záložku soubory se operátorovi zobrazí tabulka s názvy jím uložených souborů (v aplikaci), které lze smazat. Dále je možné nahrát další soubory pomocí tlačítka přidat operátorovi se otevře plocha PC, ze které může vybrat soubor k uložení. V případě YouTube videa stačí do kolonky Youtube odkaz vložit URL adresu videa, které se má uložit. Po přidání souboru klikne operátor na tlačítko nahrát.

32 Název a druh souboru Možnost smazat soubor (smaže se i z aplikace) Vybraný dokument z PC Přidat soubor z PC Kolonka pro URL adresu YouTube videa Nahrát souboru do adresáře (soubor se uloží nahoru a do aplikace) Nahrát soubor do knihovny souborů 5.2. Sezení V této záložce najde operátor archivaci svých proběhlých sezení s klienty. V detailu každého z nich jsou uvedeny informace o volajícím, z jaké URL adresy klient přišel, archív chatu, hodnocení klienta a mnoho dalšího.

33 Možnost vytvořit export dat do Excelu Pokud je políčko zaškrtnuto, najdete to všechna sezení s klienty. Pokud není zaškrtnuto, zobrazí se navíc sezení s klienty, kteří čekali ve frontě, ale nebyli přijati do virtuální místnosti. Výběr měsíce sezení Jméno, číslo či jiné ID hosta Datum a čas vstupu Doba čekání ve Doba hovoru s klienta do fronty frontě operátorem Detailní sezení výpis Detail sezení Číslo, jméno či jiné ID hosta

34 Parametry zadané hostem , telefonní číslo (může je zadat pouze jednou a vždy už o něm budou tyto informace uloženy pro příští hovory). Prohlížeč, ze kterého se klient přihlásil Počet návštěv= Počet dní, kdy se klient přihlásil do fronty volajících Počet sezení= Počet uskutečněných sezení Datum a čas příchodu klienta do fronty volajících URL adresa, odkud se klient k operátorovi připojil Video hovor, chat, call show nebo instant call back. (AV je video hovor) Doba čekání ve frontě Délka hovoru URL adresa, odkud se klient k operátorovi připojil

35 Všichni registrovaní operátoři. V případě skillů rozřazení do skupin, jsou zde vyobrazeni pouze operátoři v dané skupině Aktivita během sezení (archivace chatu, použité soubory během sezení, odkazy, snapshoty, indikace sdílení obrazovky) Indikace zprávy od operátora (V případě zelené obálky zpráva od klienta) Soubor poslaný do chatu od operátora Pokud najdete v typu aktivity tuto ikonku operátor vyfotografoval klienta, respektive vytvořil se screenshot jeho kamery Indikace sdílení obrazovky z pohledu operátora (Sdílení obrazovky) klientem je zelená ikonka) Nasdílení souboru na plochu klientem (V případě modré ikonky sdílení souborů operátorem nebo snaphost) Výběr přednastavené odpovědi Upřesnění výsledku hovoru libovolným textem od operátora

36 Hodnocení od klienta (1-5 hvězd) Nejlépe 5 hvězd Textové hodnocení od klienta 5.3. Profil operátora Kliknutím na své jméno v administračním rozhraní (vpravo nahoře) se operátorovi zobrazí profil, který lze editovat, a přidat fotografii, kterou uvidí klienti v módu chat. Nahrání fotografie z PC Nahrání fotografie pomocí FB nebo Google. Operátor musí být na aplikaci přihlášen, aby se z ní přetáhla fotografie do aplikace Online Operátor. Výběr jazyka čeština, angličtina Vždy je potřeba úpravy uložit Detail: Autentizace V případě, že vyplňuje operátor heslo při přihlášení do aplikace Online Operátor

37 p V případě, že nevyplňuje operátor heslo při přihlášení do aplikace Online Operátor, ale klikne na FB nebo Google přihlášení

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor. 2 Nastavení pro Adobe Flash Player

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor. 2 Nastavení pro Adobe Flash Player Obsah 1 Přihlášení do aplikace Online Operátor... 3 2 Nastavení pro Adobe Flash Player... 3 3 Ukázka virtuální místnosti Online Operátor... 4 4 Funkce a vlastnosti aplikace Online Operátor... 5 4.1 Klientské

Více

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor Chat

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor Chat Obsah 1 Přihlášení do aplikace Online Operátor Chat... 3 2 Nastavení pro Adobe Flash Player... 3 3 Ukázka virtuální místnosti Online Operátor... 4 4 Funkce a vlastnosti aplikace Online Operátor... 5 4.1

Více

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál. pro operátory

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál. pro operátory Uživatelský manuál pro operátory Obsah Úvodem... 3 1. O aplikaci OnOp Chat... 4 2. Přihlášení do aplikace OnOp Chat... 4 3. Ukázka virtuální místnosti Online Operátor... 5 3.1. Před přijetím klienta...

Více

Webová aplikace OnOp. z pohledu klienta verze 1.0.11

Webová aplikace OnOp. z pohledu klienta verze 1.0.11 Webová aplikace OnOp z pohledu klienta verze 1.0.11 Obsah Úvodem... 3 O aplikaci Online Operátor... 4 1. Přihlášení do aplikace Online Operátor... Error! Bookmark not defined. 2. Ukázka virtuální místnosti

Více

Webová aplikace OnOp. z pohledu klienta verze 1.0.11

Webová aplikace OnOp. z pohledu klienta verze 1.0.11 Webová aplikace OnOp z pohledu klienta verze 1.0.11 Obsah Úvodem... 3 1. O aplikaci Online Operátor... 4 2 Jak se klient dostane do aplikace OnOp... 4 2.1. Webchat... 5 2.2. Instant Call Back... 6 2.3.

Více

Uživatelský manuál. OnOp Chat 1.0. pro operátory

Uživatelský manuál. OnOp Chat 1.0. pro operátory Uživatelský manuál OnOp Chat 1.0 pro operátory Obsah Úvodem... 3 1. O aplikaci OnOp Chat 1.0... 4 2. Přihlášení do aplikace OnOp Chat... 4 3. Ukázka virtuální místnosti Online Operátor... 5 3.1. Před zahájením

Více

Manuál pro administrátory. Manuál. Verze 1.0.11. pro administrátory

Manuál pro administrátory. Manuál. Verze 1.0.11. pro administrátory Manuál Verze 1.0.11 pro administrátory Obsah 1 Přihlášení do administračního rozhraní... 3 2 Administrační rozhraní... 5 2.1. Hlavní stránka... 5 2.2. Společnost... 6 2.2.1 Stav online... 6 2.2.2 Uživatelé...

Více

Obsah: 1 Důležité informace před vstupem do virtuální místnosti 2 Realizace online setkání

Obsah: 1 Důležité informace před vstupem do virtuální místnosti 2 Realizace online setkání Obsah: 1 Důležité informace před vstupem do virtuální místnosti... 3 1.1 Nastavení zvuku a mikrofonu... 3 1.2 Instalace Adobe Flash Playeru... 5 1.3 Testování počítače... 5 2 Realizace online setkání...

Více

Online komunikační místnost VOSK

Online komunikační místnost VOSK Online komunikační místnost VOSK (VIDEO ONLINE S KONFERENCÍ) verze 2.0 Verze 1.01 srpen 2012 Obsah Co je potřeba k používání systému VOSK? 3 Nastavení zvuku a hlasitosti 3 Instalace Adobe Flash Playeru

Více

1 Důležité informace před vstupem do virtuální místnosti

1 Důležité informace před vstupem do virtuální místnosti Obsah: 1 Důležité informace před vstupem do virtuální místnosti... 3 1.1 Nastavení zvuku a mikrofonu... 3 1.2 Instalace Adobe Flash Playeru... 5 1.3 Testování počítače... 5 1.4 Další technické požadavky

Více

1 Přihlášení do virtuální místnosti SEATS

1 Přihlášení do virtuální místnosti SEATS Obsah: 1 Přihlášení do virtuální místnosti SEATS... 3 2 Nastavení pro Adobe Flash Player... 3 3 Ukázka virtuální místnosti... 4 4 Funkce a moduly virtuální místnosti SEATS... 5 4.1 Základní komunikace...

Více

Obsah. Manuál pro uživatele aplikace ONIF platný ke dni 22. 9. 2011 Řešení společnosti icord International s.r.o. www.icord.cz

Obsah. Manuál pro uživatele aplikace ONIF platný ke dni 22. 9. 2011 Řešení společnosti icord International s.r.o. www.icord.cz Obsah Rychlý návod... 3 Chci se s vámi bezplatně spojit online. Co mám udělat? Rychlý návod... 3 Co vše mohu:... 3 Podrobněji:... 4 Chci se s vámi bezplatně spojit online. Co mám udělat? Podrobněji...

Více

První kroky s Google Apps

První kroky s Google Apps První kroky s Google Apps Postupujte podle jednotlivých kroků popsaných v tomto dokumentu. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Krok 4: Přihlášení Nastavení Gmail Nastavení Kalendáře Nastavení mobilního telefonu Podpora

Více

Obsah. Úvod do virtuální třídy. Další možnosti. Možnosti virtuální třídy. Technické požadavky na váš počítač

Obsah. Úvod do virtuální třídy. Další možnosti. Možnosti virtuální třídy. Technické požadavky na váš počítač Úvod do virtuální třídy Co je to virtuální třída Výčet funkcí Technické požadavky Pravidla užívání Obsah Úvod do virtuální třídy Rychlý start Zvuk a video Prezentace Tabule Co je to virtuální třída Virtuální

Více

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Návod popisuje kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v prostředí operačního systému Apple

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20180102 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Webináře manuál OBSAH

Webináře manuál OBSAH Webináře manuál OBSAH CO je webinář?...2 PROČ webinář?...2 CO POTŘEBUJETE na webinář?...2 PŘIHLÁŠENÍ na webinář?...3 PRŮBĚH webináře?...3 POPIS učebny pro webinář...6 CO je webinář? Slovo WEBINÁŘ vzniklo

Více

Způsoby získání autentizačních údajů

Způsoby získání autentizačních údajů Návod ke stažení certifikátu EET a vložení do aplikace (verze 1.2.4.) 1) Způsob získání autentizačních údajů krok 1 2) Daňový portál krok 2 3) Založit provozovnu krok 3 4) Vygenerování certifikátu krok

Více

Manuál k elektronickému podávání přihlášek a žádostí u ÚPV

Manuál k elektronickému podávání přihlášek a žádostí u ÚPV Manuál k elektronickému podávání přihlášek a žádostí u ÚPV Úvod Elektronické podávání nabízí uživatelům kvalitní a bezpečnou formu komunikace s Úřadem při současné úspoře finančních nákladů a času. Je

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20170216 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací Školení Wordpress Nainstalované pluginy: WPML Multilingual CMS Adminize Capability Manager Contact Form 7 Wordpress Download Monitor Google Analytics for WordPress Simple Google Sitemap XML Seznámení s

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/.

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2. Seznámení K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2.1. Uživatel (učitel) Uživatelem (učitelem) se myslí osoba, která

Více

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu Stručný manuál pro webový editor Ukládáni základních informací, tvorba menu Po přihlášení ( zadejte zaslané přihlašovací jméno a heslo ) se Vám zobrazí stránka, kde jsou následující údaje: 1. blok, který

Více

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování.

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Úvod: Pro správu a přehled aktivovaných služeb slouží Vodafone OneNet Samoobsluha. Pro veškeré sledování vyúčtování (různé

Více

Uživatelská příručka pro portál ecardio

Uživatelská příručka pro portál ecardio Uživatelská příručka pro portál ecardio Datum: 30.9.2014 Verze: 1.0 Obsah 1. Úvod... 3 2. Spuštění a registrace... 3 3. Prohlížení kapitol... 5 3.1. Hlavní stránka... 5 3.2. Prohlížení kapitol... 6 3.3.

Více

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104)

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) 2013 Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) Obsah OBSAH... 1 ÚVOD... 2 PŘÍRUČKA PRO ADMINISTRÁTORA... 3 1. VYTVOŘENÍ

Více

Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál

Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál Vypracovali: Datum: 14. 9. 2012 Jméno Michal Zeman Jan Košátko Jan Skýpala Funkce IT specialista Project Manager Service Desk Manager Kontakt helpdesk@algotech.cz

Více

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC úvod Sjednocená komunikace představuje ideální řešení pro společnosti, které chtějí zvýšit svou efektivitu a využít komplexní řešení pro pokrytí

Více

Nápověda a postupy. Instalace a aktivace PDF-XChange Viewer Pro. Instalace a aktivace software. Nápověda a postupy. 1 z 9 27.8.

Nápověda a postupy. Instalace a aktivace PDF-XChange Viewer Pro. Instalace a aktivace software. Nápověda a postupy. 1 z 9 27.8. Nápověda a postupy Zde najdete návody a tipy pro práci, které Vám mohou usnadnit práci s produkty PDF-XChange. V případě, že si myslíte, že by zde neměl některý dotaz nebo problematika chybět, napište

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 4 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Nastavení projektů...

Více

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE úvod Služba poskytuje komfortní plánované audio konference stejně jako jednoduché konference bez rezervace. Jednoduchý webový klient

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

Ekoškola - manuál pro správce školy

Ekoškola - manuál pro správce školy Ekoškola - manuál pro správce školy Obsah 1. Registrace 2. Administrace školy 3. Ekoškola - úkol měsíce 1. Registrace Registrace školy se provádí na adrese www.ekolampov.cz/cz/registrace-skoly. Zde zadejte

Více

Windows Live Movie Maker

Windows Live Movie Maker Windows Live Movie Maker Tento program slouží k vytváření vlastních filmů, která se mohou skládat z fotografií, videí, titulků a zvuku. Movie Maker je součástí instalace operačního systému Windows 7 a

Více

Váš první webinář aneb jak na to?

Váš první webinář aneb jak na to? Váš první webinář aneb jak na to? 1. Po registraci k účasti na online-schůzce (webináři), obdržíte do své e-mailové schránky zprávu s instrukcemi a přístupovým odkazem pro připojení do vybraného webináře.

Více

V tomto manuálu získáte informace o postupu:

V tomto manuálu získáte informace o postupu: V tomto manuálu získáte informace o postupu: A. Jak se jako dodavatel registrovat B. Jak se jako dodavatel přihlásím C. Jak podat elektronickou nabídku F. Elektronická komunikace 1 A. Jak se jako dodavatel

Více

Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce

Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce www.centrex.gts.cz Strana 1 z 14 Obsah 1 Přihlášení do portálu Centrex... 3 2 Hlavní stránka aplikace základní popis... 3 3 Použití interaktivní nápovědy...

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Návod na internetové bankovnictví

Návod na internetové bankovnictví Návod na internetové bankovnictví Obsah 1. První přihlášení a obnova hesla.... 2 2. Obsluha internetového bankovnictví..... 3 2.1 Úvodní obrazovka 3 2.2 Zadání jednorázové platby 4 2.3 Zadání hromadné

Více

Aplikace objednávání svozů

Aplikace objednávání svozů GE MONEY Aplikace objednávání svozů Uživatelská dokumentace IMP spol. s r.o. 14.1.2011 Uživatelská dokumentace k systému pro objednávání a evidenci svozů z poboček GE Money. 1 Přihlášení do aplikace K

Více

Bakala ř i - manua l. Obsah

Bakala ř i - manua l. Obsah Bakala ř i - manua l Obsah 1 Úvod... 2 2 Osobní údaje... 3 3 Klasifikace... 3 3.1 Průběžná klasifikace... 3 3.2 Pololetní klasifikace... 4 3.3 Výchovná opatření... 4 3.4 Opravné zkoušky... 4 4 Kommens...

Více

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL WEBOVÝ PORTÁL SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro vkládání článků 1. Přihlášení Otevřete si portál Sociální služby v Plzeňském kraji, viz následující odkaz: https://socialnisluzby.plzensky-kraj.cz/

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 29 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro administrátora zřizované organizace Vytvořeno dne: 30. 6. 2011 Aktualizováno: 17. 10. 2014 Verze: 2.1 2014 MVČR Obsah Příručka pro administrátora

Více

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE PROGRAM SKYPE VERZE NÁVODU A PROGRAMU Verze 1 1.7.2008 Verze Skype 3.5.0.239 VYUŽITÍ PRO Telekonference pro více účastníků Videokonference pro 2 účastníky Instant Messaging (chat) Zasílání souborů V TOMTO

Více

GPS Loc. Uživatelský manuál. webové rozhraní. pro online přístup do systému GPS Loc přes webové uživatelské rozhraní app.gpsloc.eu

GPS Loc. Uživatelský manuál. webové rozhraní. pro online přístup do systému GPS Loc přes webové uživatelské rozhraní app.gpsloc.eu GPS Loc webové rozhraní Uživatelský manuál pro online přístup do systému GPS Loc přes webové uživatelské rozhraní app.gpsloc.eu Webové rozhraní GPS Loc je virtuální místo na internetu, kde můžete sledovat

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Uživatelská příručka Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe verze pro mobilní zařízení a čtečky elektronických

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

ROK V OBCI. Uživatelská příručka

ROK V OBCI. Uživatelská příručka Uživatelská příručka Hlavní obrazovka Menu pro správu uživatele Hlavní nabídka Kalendář akcí Přihlášený uživatel Odkazy na hlavní moduly aplikace Aktuální zprávy Seznam aktualit Přihlášení, uživatelský

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 11. 2. 2015 Verze: 2.2 2015 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3

Více

VOIPEX KOMUNIKÁTOR NÁVOD K OBSLUZE

VOIPEX KOMUNIKÁTOR NÁVOD K OBSLUZE VOIPEX KOMUNIKÁTOR NÁVOD K OBSLUZE Autor: Lubomír Kaplan Vytvořeno: 02.07.2018 Verze: 1 IPEX a.s., Roháčova 77, Praha Co najdete v návodu Co najdete v návodu... 2 VOIPEX komunikátor aplikace pro firemní

Více

1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta

1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do aplikace systému erecept pro pacienta, přihlášení do aplikace systému erecept pro pacienta na základě registrovaného profilu v NIA nebo elektronického

Více

Uživatelský manuál. Mini manuaĺ nejc asteǰsǐ potiźě po pr ipojeni

Uživatelský manuál. Mini manuaĺ nejc asteǰsǐ potiźě po pr ipojeni Mini manuaĺ nejc asteǰsǐ potiźě po pr ipojeni Úvodem Tento manuál je určen operátorům, kteří budou obsluhovat jakoukoliv aplikaci z rodiny Online Operátora, tedy OnOp, OnOp Lite, či OnOp Chat. Tento krátký

Více

Vložení SIM karty. Vložení paměťové karty. Zapnutí tabletu a PIN. 2 z 22. SIM kartu vložíte do šuplíku a zasunete ho zpět. Tak a je to!

Vložení SIM karty. Vložení paměťové karty. Zapnutí tabletu a PIN. 2 z 22. SIM kartu vložíte do šuplíku a zasunete ho zpět. Tak a je to! 1 z 22 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

zoom-driver Manuál k redakčnímu systému zoom-driver created by virtual-zoom s.r.o.

zoom-driver Manuál k redakčnímu systému zoom-driver created by virtual-zoom s.r.o. zoom-driver Manuál k redakčnímu systému zoom-driver created by virtual-zoom s.r.o. 1 Obsah 1. Přihlášení 2. Výpis sekcí 3. Vytvoření nové sekce 4. Editace sekce 4.1. Výběr sekce k editaci 5. Editace hlavičky

Více

Zpracoval Datum Verze Popis změn

Zpracoval Datum Verze Popis změn Uživatelský manuál Zpracoval Datum Verze Popis změn Grant Avakjan 29.09.2010 1.0 Vytvoření manuálu Grant Avakjan 14.10.2010 2.0 Aktualizace dokumentu Aleš Danda 2. 8. 2011 2.1 Aktualizace dokumentu popis

Více

Manuál pro používání systému Responsible Care

Manuál pro používání systému Responsible Care Manuál pro používání systému Responsible Care OBSAH Úvodní pokyny (registrace a přihlášení)... 3 Podání hlášení... 4 Správá odeslaných hlášení (prohlížení, opravy, mazání)... 5 Správa údajů společnosti...

Více

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Obsah Kontakt technické podpory... 2 Přihlášení k webmailu... 2 Změna hesla... 2 Nastavení podpisu... 4 Nastavení automatické odpovědi... 7 Jak odesílat e-mailem

Více

1 Příručka používání Google Apps

1 Příručka používání Google Apps 1 Příručka používání Google Apps Tento manuál vznikl pro účel seznámení se základní funkčností balíku Google Apps a má za úkol Vás seznámit s principy používání jednotlivých služeb (Gmail, Kalendáře, Disk).

Více

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání Návod k použití O 2 TV Nahrávání Pomocí Tv Pomocí internetu Pomocí telefonu Pomocí iphone O 2 TV Nahrávání nastavení nahrávání přes internet 1. Úvodní stránka Stránku, kde si můžete nastavit nahrávání,

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 32 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517 NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517 Obsah 1 Ovládání světel... 3 2 Klimatizace... 4 3 Otevírání oken... 5 4 Zapnutí audiovizuální techniky... 6 5 Režim Bílá tabule... 7 6 Připojovací panel... 9 7 Zvuk... 10

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Novinky v elektronické žákovské knížce Nová verze elektronické žákovské knížky Webová aplikace Bakaláři je v provozu na adrese https://jmenoskoly.bakalari.cz

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků.

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 1 Popis aplikace Pracovní výkazy návod k použití Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 2 Technické požadavky klienta Internetový

Více

Návod k použití prezentační techniky v posluchárně P1

Návod k použití prezentační techniky v posluchárně P1 Návod k použití prezentační techniky v posluchárně P1 V této posluchárně je přednášejícím k dispozici hlavní dataprojektor s velkým plátnem, dále druhý dataprojektor spolu s interaktivní tabulí SmartBoard

Více

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace Obsah HLEDEJCENY.mobi Mezi Vodami 1952/9 e-mail: info@hledejceny.cz HLEDEJCENY.mobi... 1 Mobilní verze e-shopu... 1 Důvody instalace... 1 Výhody... 2 Co je k mobilní verzi potřeba... 2 Objednávka služby...

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

DISCORD. Návod k použití pro IVAO-CZ. Zpracoval: Jan Podlipský

DISCORD. Návod k použití pro IVAO-CZ. Zpracoval: Jan Podlipský DISCORD Návod k použití pro IVAO-CZ Zpracoval: Jan Podlipský O DISCORDU OBECNĚ Discord je komunikační software, který poprvé vyšel v roce 2015, a od prosince 2017 bylo registrováno přibližně 87 miliónů

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 7. 6. 2017 Verze: 2.4 2017 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3 1.1

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 34 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

MANUÁL K MOBILNÍ APLIKACE

MANUÁL K MOBILNÍ APLIKACE MANUÁL K MOBILNÍ APLIKACI APLIKACE 00 OBSAH 01 PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE 02 SYNCHRONIZACE SENZORŮ 03 MĚŘIDLA 04 ODEČTY 05 ODEČTY 06 ODESÍLÁNÍ DAT 07 NASTAVENÍ - hlavní 08 NASTAVENÍ - poznámky 09 NASTAVENÍ -

Více

Postup přihlášení (první přihlášení)

Postup přihlášení (první přihlášení) Postup přihlášení (první přihlášení) 1. ve webovém prohlížeči zapište následující adresu: https://portal.office.com objeví se úvodní přihlašovací stránka 2. do prvního vstupního řádku zapište jako přihlašovací

Více

Informace k přihlášení do aplikace REGIS Obsah

Informace k přihlášení do aplikace REGIS Obsah Informace k přihlášení do aplikace REGIS Obsah 1. Kvalifikovaný certifikát... 2 1.1. Základní informace... 2 1.2. Instalace kvalifikovaného certifikátu... 2 2. Podpůrné certifikáty... 5 2.1. Stažení podpůrných

Více

Modul PrestaShop verze 1.6 Uživatelská dokumentace

Modul PrestaShop verze 1.6 Uživatelská dokumentace Modul PrestaShop verze 1.6 Uživatelská dokumentace VIKIPID a.s. Modul pro PrestaShop 1.6 Uživatelská dokumentace Stránka 1 z 13 Obsah VIKIPID a.s.... 3 Instalace modulů VIKIPID do PrestaShopu... 3 Nastavení

Více

Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře. Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře. Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup pro podání Hlášení o změnách prostřednictvím Portálu farmáře

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 36 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

REZERVAČNÍ SYSTÉM Manuál Rezervační systém ver ver.03 HairSoft 2016

REZERVAČNÍ SYSTÉM Manuál Rezervační systém ver ver.03 HairSoft 2016 REZERVAČNÍ SYSTÉM Spuštění Administrace rezervací 1. Nastavení Administrace 2. Nastavení Provozovny (Provozoven) 3. Nastavení Služeb 4. Nastavení Obsluh (Zaměstnanci) Napojení na stávající kalendáře s

Více

Nielsen Admosphere, a.s. Vážená domácnosti,

Nielsen Admosphere, a.s. Vážená domácnosti, Vážená domácnosti, nejprve Vám chceme poděkovat za Vaši účast v projektu Elektronického měření sledovanosti televize metodou TV metrů. Pouze díky Vašemu přesnému zaznamenávání přítomnosti u televizní obrazovky

Více

MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ

MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ Verze 1.0 ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU Dittrichova 21, 128 01 Praha 2 Zelená linka pro export: 800 133 331, fax: 224 907 503 e-mail: info@czechtrade.cz

Více

Nejčastější kladené dotazy

Nejčastější kladené dotazy Nejčastější kladené dotazy Než začnete vyplňovat žádost o dotace prostřednictvím jednotného inteligentního formuláře, je vhodné si přečíst návod. Přesto se může stát, že v něm nenajdete všechno. V takovém

Více

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE Stav ke dni 4. 12. 2012 Obsah: 1 Úvod... 3 1.1 Podmínky provozu... 3 1.2 Pokyny k užívání dokumentu... 3 2 Registrace profilu zadavatele... 4 2.1 Přihlášení uživatele...

Více

Autorizační systém Uživatelská příručka pro Samoobslužnou aplikaci

Autorizační systém Uživatelská příručka pro Samoobslužnou aplikaci Autorizační systém Uživatelská příručka pro Samoobslužnou aplikaci (příručku ve formátu PDF si můžete stáhnout zde) Obsah 2.1 Dodatečná autentizace... 2 2.2 Aktivace nově založeného uživatelského účtu...

Více

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Používat AiFoto pro správu fotografií

Více