STATISTIKY. Manuál. Statistiky

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STATISTIKY. Manuál. Statistiky"

Transkript

1 Manuál Statistiky

2 Obsah 1 Přihlášení do administračního rozhraní Administrační rozhraní... Error! Bookmark not defined Hlavní stránka... Error! Bookmark not defined Společnost... Error! Bookmark not defined Stav online... Error! Bookmark not defined Uživatelé... Error! Bookmark not defined Sezení... Error! Bookmark not defined Soubory... Error! Bookmark not defined Nastavení... Error! Bookmark not defined Úpravy chatovacího okna a přednastavených zpráv... Error! Bookmark not defined Nastavení hodnocení pro zpětnou vazbu operátorů... Error! Bookmark not defined Skupiny operátorů... Error! Bookmark not defined Generování odkazů... Error! Bookmark not defined Statistiky... Error! Bookmark not defined. 2.3 Operátor... Error! Bookmark not defined Sezení... Error! Bookmark not defined Soubory... Error! Bookmark not defined. 2.4 Profil uživatele... Error! Bookmark not defined.

3 Úvodem Tento manuál je určen jako doplněk k manuálu všem administrátorům, kteří budou spravovat profil společnosti a profily operátorů v aplikaci Online Operátor (OnOp) a kteří budou spravovat Statistiky. Tento manuál vám představí všechny statistiky, které OnOp nabízí, a ukáže vám, jak s nimi pracovat.

4 1 Přihlášení do administračního rozhraní V případě, že jste ve společnosti v roli administrátora, můžete se do administračního rozhraní přihláste na URL adrese kde kliknete na správce společnosti. Přihlásíte se pomocí přihlašovacích údajů em a heslem, které jste si zadali při registraci nebo kliknutím na Google či FB login. Své přihlašovací údaje si můžete uložit ve svém počítači. Další přihlášení do adinistrace bude poté automatické. V případě, že si nepamatujete své heslo, kliknete na zapomenuté heslo a vyplníte , na který Vám přijde URL adresa s možností nastavit si heslo znovu

5 2 Statistiky Statistiky naleznete v administračním rozhraní v záložce Společnost Statistiky. V levé části vyberete z posuvného menu měřenou proměnnou a zvolíte, jaké časové zobrazení si přejete vidět (denní, týdenní, měsíční, vlastní. V dolní části máte též výběr pro tisk, či export dat. Vybrané statistiky si můžete vytisknout, v tom případě se vám jako soubor pdf odešlou do tisku. Export dat (v aktivním výběru) provedete tlačítkem Vyexportovat. Dané statistiky se vám stáhnout ve formátu.csv. V centrální části pak volíte další proměnné pro filtrování výsledků. Jednak volíte operátory, či jejich skupiny, dále období a také čas. Lze zvolit i pracovní dobu, pak se vyplní pracovní doba, kterou zadal administrátor vaší společnosti.

6 Pokud vybíráte operátory, můžete zvolit i skupiny operátorů. Skupiny operátorů vytváří administrátor společnosti. Lze tedy vybrat skupiny, operátory, anebo označit jen vybrané skupiny a k nim přidat vybrané operátory Nedostupnost skupin Následující statistiky ukazují, kdy byly určité skupiny nedostupné. Nejprve zvolte skupiny, jejichž nedostupnost vás zajímá- jakmile zvolíte alespoň jednoho operátora ze skupiny, zobrazí se vám nedostupnost dané skupiny. Zvolte data a čas a zobrazí se vám výsledky. Nedostupnost skupiny znamená, že všichni operátoři z dané skupiny byli zaneprázdnění (v hovoru, přestávka), a proto nebyl dostupný jediný operátor ze skupiny, který by mohl obsloužit případné další klienty. Grafy nedostupnosti k jednotlivých skupinám se řadí pod sebe. Skupina operátorů (název) Graf naznačující, kdy byly určité skupiny operátorů nedostupné. Čím vyšší a širší je sloupeček, tím déle byla daná skupina nedostupná.

7 Tabulka nedostupnosti ukazuje přesný čas, kdy nedostupnost začala a skončila a její celkový čas. Absence koncového data znamená, že nedostupnost stále probíhá. Po rozkliknutí daného sloupečku se vám zobrazí počet minut, kdy byly skupiny operátorů nedostupné a začátek nedostupnosti Průměrná doba čekání ve frontě Podle dne v týdnu Průměrná doba čekání ve frontě nám poskytuje užitečné podklady pro zhodnocení, jak rychle operátoři přijímají klienty do hovoru. Čekáním ve frontě se rozumí doba od okamžiku, kdy klient kliknul na jeden ze vstupů do aplikace do chvíle, kdy jej některý operátor přijme ve frontě. Úvodní graf zobrazuje průměrnou délku čekání dle dne v týdnu, takže například nejdéle se v případě níže čekalo v úterý a nejméně v pondělí. Procentuální podíl doby čekání ve frontě, připadající na jednotlivé dny. V případě, že se každý den čekalo ve frontě zhruba stejně, pohybovaly by se hodnoty pod 15% (100% / 7 dní v týdnu). Neobvykle velké rozdíly mezi hodnotami značí, že některý den byla doba čekání ve frontě nepřiměřeně vyšší než v jiné dny.

8 Pod koláčovým grafem najdete také tabulku s podrobnými informacemi ohledně doby čekání. Průměrná doba strávená ve frontě Počet hovorů v daný den Nejkratší/Nejdelší čekání, kliknutím na dobu se dostanete do detailu daného sezení Pod tabulkou jsou pak koláčové grafy k jednotlivých dnům a ukazují dobu čekání a procentuální podíl dané doby čekání. V ideálním případě jsou v největší míře zastoupeny hovory s minimální dobou čekání klienta.

9 Podle skupiny Dle toho, jaké operátory si vybereme, zobrazí se nám doba čekání u skupin. První koláčový graf ukazuje dobu čekání u jednotlivých operátorů (bez ohledu na skupiny) a její procentuální podíl vzhledem k ostatním operátorům. Po rozkliknutí určité části grafu se vám zobrazí jméno operátora, průměrná doba čekání (v minutách) klientů předtím, než je operátor pozval do hovoru a procentuální podíl vzhledem k celkové době čekání u všech operátorů. Pod koláčovým grafem pak nejdete tabulku s výpisem jednotlivých operátorů v dané skupině, počet hovorů a průměrnou dobu čekání ve frontě před tím, než operátor přijal klienta do místnosti.

10 2.3. Průměrná doba hovoru Podle dne v týdnu Následující statistiky se vztahují k průměrné době hovoru, v tomto případě dle dne v týdnu. První koláčový graf zobrazuje jednotlivé dny v týdnu, jejich průměrnou dobu hovoru a procentuální podíl vzhledem k ostatním dnů v týdnu. Po rozkliknutí určité části grafu se vám zobrazí den a průměrná doba hovoru v minutách a procentuální vzhledem k průměrné době čekání u všech operátorů. datum, podíl

11 Pod souhrnným koláčovým grafem najdete grafy pro jednotlivé dny v týdnu (označené datem a také označením týdnu- 2015/41 znamená, že se jedná o 41. týden v roce). Níže vidíte např. Graf pro pondělí a podíl pondělních hovorů dle délky hovoru. Systém automaticky roztřídil hovory do kategorií do minuty, 1-2 minuty, 2-5 minut, 5-10 minut a více než 10 minut. Rovněž ukazuje procento různě dlouhých hovorů. Po kliknutí na kteroukoliv část grafu se vám zobrazí legenda k označené části grafu spolu s počtem hovorů v dané kategorii a procentuálním podílem Podle skupiny Graf vztahující se na průměrnou dobu hovoru podle skupiny nám ukazuje, jaká byla průměrná délka hovoru u operátorů v jedné skupině. Kategorie ukazuje grafy k jednotlivým skupinám pod sebou, níže vidíme skupinu se třemi operátory. Opět, když si rozkliknete koláčový graf, zobrazí se vám jméno operátora, průměrná délka hovoru a procentuální podíl.

12 2.4. Časová osa Časová osa ukazuje Kombinovaná Kombinovaná časová osa zobrazuje vybrané operátory a jejich stavy ve vybraném období. Online= operátor je přihlášený v aplikaci Přestávka= tzv. away status; operátor je dočasně vzdálen od počítače Offline= operátor není přihlášen v aplikacu V hovoru= operátor zrovna hovoří

13 Červeně označené úseky jsou ty prodlevy, než volný operátor vyzvedne klienta z fronty. Tabulka nedostupnosti opět poukazuje na časové úseky, kdy byli všichni dostupní operátoři z dané skupiny vytíženi. Pokud jsou intervaly nedostupnosti u skupiny časté a dlouhé, je na místě zvážit reorganizaci a přiřazení nových operátorů do skupiny Skupinová Skupinová časová osa je vždy zobrazena pro každou skupinu zvlášť. První osa patří celé skupině, dílčí osy připadají na jednotlivé operátory ve skupině. Posuvníkem můžete osu posouvat zcela vlevo jsou jména operátorů a skupiny, vpravo osa pokračuje až do koncového zvoleného času. Online= operátor je přihlášený v aplikaci Přestávka= tzv. away status; operátor je dočasně vzdálen od počítače

14 Offline= operátor není přihlášen v aplikaci V hovoru= operátor zrovna hovoří Nevyzvedává= ve frontě je nejméně jeden klient, který čeká na operátora. Operátor je volný, ale klienta nevyzvedává. Zablokovaný= Operátor patří do více než jedné skupiny. Zrovna hovoří, ale protože hovoří jakožto operátor v jiné skupině, v této se zobrazí jako zablokovaný Aktivita operátorů Aktivita operátorů znázorňuje poměr operátorů přihlášených v aplikaci a podíl těch, kteří bylo aktivní v hovoru. Modrá křivka ukazuje počet dostupných operátorů a červená křivka tu část z nich, která byla v hovoru (aktivní). V místech, kde se křivky setkávají, jde o kolizi- nejsou volní žádní operátoři a případní další klienti nemohou být obslouženi. Pod grafem je opět tabulka nedostupnosti, kde jsou tyto kolize uvedeny i s přesnou dobou trvání.

15 Kliknutím na jakoukoliv část křivky se vám zobrazí detail k danému bodu- čas a kolik operátorů bylo dostupných a aktivních, či jen aktivních (v hovoru) Aktivita skupin operátorů Následující data ukazují opět obsazenost, neboli aktivitu operátorů, ale oproti předešlé kategorii se vztahuje na skupiny operátorů. Zatímco předchozí kategorie ukazovala souhrnnou dostupnost operátorů, zde se již zaměřujeme na konkrétní skupiny a jejich vytíženost. Díky těmto statistikám lze vyhodnotit, zda-li nejsou některé skupiny poddimenzované, či naopak předimenzované. Klasický graf s dvěma křivkami reprezentuje počet dostupných operátorů ve skupině a tu část z nich, která byla v hovoru. Tabulka nedostupnosti pak už popisuje konflikty, tedy chvíle, kdy se obě výše zmíněné křivky protnuly a tedy nebyli ve skupině žádní volní operátoři pro případné další klienty Zaneprázdněnost Kategorie zaneprázdněnost poskytuje užitečná data o tom, co operátoři během pracovní doby dělali. V zásadě máme popsaných pět různých stavů operátora: Online= operátor je přihlášený v aplikaci Přestávka= tzv. away status; operátor je dočasně vzdálen od počítače Offline= operátor není přihlášen v aplikaci V hovoru= operátor zrovna hovoří Nevyzvedává= ve frontě je nejméně jeden klient, který čeká na operátora. Operátor je volný, ale klienta nevyzvedává. Online + v hovoru= souhrnná kategorie pro stav operátora, kdy je buď připraven vzít klienta z fronty, anebo už s ním hovoří. Čím delší je tato souhrnná kategorie, tím výkonnější je operátor.

16 Sloupcově V této kategorii vidíme sloupcové zobrazení zaneprázdněnosti operátorů. Nejprve se vám zobrazí průměr všech operátorů za dané období. Další grafy už se vztahují na jednotlivé operátory. Pod grafem jsou vždy podrobnosti o době, kterou strávil operátor v daném stavu.

17 Po rozkliknutí kteréhokoliv sloupce se vám zobrazí počet minut u daného stavu Koláčově Koláčové grafy zaneprázdněnosti ukazují stejná data jako grafy sloupcové, jen je zobrazují jinak. Opět nabízejí nejprve průměr zaneprázdněnosti všech operátorů a níže pak koláče k jednotlivých operátorům.

18 2.8. Typ ukončení hovoru Typy ukončení hovoru zadává administrátor společnosti. Takové typy mohou bát například smlouva byla podepsána, zákazník získal potřebné informace, zákazník upravil stávající objednávku, reklamace byla zaznamenána apod Na délku hovoru Následující grafy zobrazují poměr mezi délkou hovoru a typem ukončení hovoru. Tato data lze pak vyhodnotit a využít k nastavení efektivnější strategie operátorů. Nejprve vidíme součet všech hovorů rozdělených dle délek a procentuálním vyjádření. Níže pak jednotlivé typy ukončení hovoru a počet krátkých, střednědobých a dlouhých hovorů na něj připadajících Na operátora Následující statistiky nám ukazují, jak si operátoři vedli co se týče výsledku hovoru. Nejprve opět vidíme souhrnný graf s procentuálním vyjádřením různých výsledků hovoru na celkový počet hovorů. Pod ním je pak tabulka se seznamem výsledků hovoru a jejich počtem.

19 Níže pak už jsou dílčí grafy pro každého operátora. Z něho lze jednoduše vyčíst, jestli je operátor úspěšný v žádaných akcích jako např. Podpis smlouvy, anebo například většinu klientů přepojí k jinému operátorovi Hodnocení klientem Po každém hovoru má klient šanci ohodnotit relaci vyplněním krátkého dotazníku, který sestává z ohodnocení hvězdičkami v rozsahu 1-5, přičemž čím hvězd, tím lepší hodnocení. Druhou částí dotazníku je prostor pro vlastní komentář. Statistiky zpracovávají pouze kvantitativní data, tedy hodnocení hvězdami.

20 Na délku hovoru Nejprve jsou hodnocení hovorů vyhodnocena vzhledem k délce hovorů. Úvodní graf opět ukazuje součet hovorů a podíl krátkých, střednědobých a dlouhých hovorů. Níže už pak dílčí grafy ke každému z hodnocení, počet hovorů a procentuální podíl Na operátora V této kategorii najdeme statistiky o hodnocení jednotlivých operátorů. Na začátku vidíme souhrnný graf s podílem hodnocení všech operátorů.

21 Dílčí grafy se vztahují a jednotlivé operátory a ukazují podíly různě hodnocených hovorů vzhledem k jejich celkovému počtu.

Manuál pro administrátory. Manuál. Verze 1.0.11. pro administrátory

Manuál pro administrátory. Manuál. Verze 1.0.11. pro administrátory Manuál Verze 1.0.11 pro administrátory Obsah 1 Přihlášení do administračního rozhraní... 3 2 Administrační rozhraní... 5 2.1. Hlavní stránka... 5 2.2. Společnost... 6 2.2.1 Stav online... 6 2.2.2 Uživatelé...

Více

Protože naše Klientské centrum bylo podstatně vylepšeno a umožňuje řadu dalších funkcí níže je návod jak klientské centrum používat.

Protože naše Klientské centrum bylo podstatně vylepšeno a umožňuje řadu dalších funkcí níže je návod jak klientské centrum používat. JAK SE PŘIHLÁSIT NA TÁBOR DDM POLNÁ Přihlašování na tábory bude zahájeno v pondělí 12.2.2018 Od 12. 2. 2018 pouze pro děti, které v tomto školním roce 2017/2018 navštěvují kroužek v DDM Polná. Přihlašování

Více

Informační manuál IS STUDIUM HROCH.CZU.CZ

Informační manuál IS STUDIUM HROCH.CZU.CZ Informační manuál IS STUDIUM HROCH.CZU.CZ STŘEDISKO INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ FŽP a FLD Obsah manuálu: 1. Změna hesla... 3 2. Zápis předmětů-učitelé... 4 3. Předměty... 5 4. Zobrazení a export studentů

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 4 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Nastavení projektů...

Více

Manuál aplikace Projektový záměr

Manuál aplikace Projektový záměr Manuál aplikace Projektový záměr Registrace a přihlášení 1. Registrace a přihlášení probíhá na titulní stránce aplikace, která je na adrese pz-iti.brno.cz. Pro jistotu Vám na zadanou adresu přijde e-mail

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec Jako jednotlivec se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste nepodnikající fyzická

Více

Moje PNS. Návod použití

Moje PNS. Návod použití Moje PNS Návod použití První přihlášení Pro první přihlášení potřebujete Zvací email. Ten jsme Vám zaslali, pokud známe Vaši emailovou adresu. V emailu najdete návod na první přihlášení. Heslo, které budete

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 1.0 (170714) 1 Obsah 1. Základní informace o používání SKV - aplikace pro výběr kvalitních výsledků...3 1.1 Příhlášení do SKV...3 2.1 Změna

Více

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování.

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Úvod: Pro správu a přehled aktivovaných služeb slouží Vodafone OneNet Samoobsluha. Pro veškeré sledování vyúčtování (různé

Více

Webová aplikace OnOp. z pohledu klienta verze 1.0.11

Webová aplikace OnOp. z pohledu klienta verze 1.0.11 Webová aplikace OnOp z pohledu klienta verze 1.0.11 Obsah Úvodem... 3 O aplikaci Online Operátor... 4 1. Přihlášení do aplikace Online Operátor... Error! Bookmark not defined. 2. Ukázka virtuální místnosti

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS

Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS Nejprve se zaregistrujte do Centrálního úložiště výkazů ÚZIS Pokud již jste registrovaní na ÚZIS 1, pokračujte na Vytvoření statistiky v Praktiku

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

Manuál aplikace Projektový záměr

Manuál aplikace Projektový záměr Manuál aplikace Projektový záměr Registrace a přihlášení 1. Registrace a přihlášení probíhá na titulní stránce aplikace, která je na adrese www.pz.olomoucka-aglomerace.eu. Pro jistotu Vám na zadanou adresu

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

PARTNERSKÝ EXTRANET na www.canariatravel.cz - MANUÁL

PARTNERSKÝ EXTRANET na www.canariatravel.cz - MANUÁL PARTNERSKÝ EXTRANET na www.canariatravel.cz - MANUÁL 1. Vstup do partnerské sekce Zde se nachází vstup pro provizní prodejce do partnerské sekce. 2. Přihlášení Zde se zadává Uživatelské jméno a Heslo pro

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Jako firma se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste podnikající fyzická osoba nebo právnická

Více

ORB NEXT GENERATION Návod pro vedoucí webová plaforma. Verze aktuální k: 11.9.

ORB NEXT GENERATION Návod pro vedoucí webová plaforma. Verze aktuální k: 11.9. ORB NEXT GENERATION Návod pro vedoucí webová plaforma Verze aktuální k: 11.9. Jak začít Úvodní stránka Adresa pro přístup k ORB je následující: https://www.onlinerecordbook.org/ mobilní aplikace ke stažení

Více

NOVINKY VERZE

NOVINKY VERZE NOVINKY VERZE 12.17.0 ze dne 24. 1. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro zpříjemnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik vylepšení. Soustředili

Více

MONITOROVACÍ SYSTÉM. Návod na obsluhu webového rozhraní. Truck Data Technology, s.r.o. 2015 oficiální verze

MONITOROVACÍ SYSTÉM. Návod na obsluhu webového rozhraní. Truck Data Technology, s.r.o. 2015 oficiální verze MONITOROVACÍ SYSTÉM Návod na obsluhu webového rozhraní 2015 oficiální verze 1 Obsah Obsah... 1 Přihlášení do webového rozhraní... 3 Ovládací prvky webového rozhraní... 4 Základní obrazovka... 4 a) pole

Více

ROK V OBCI. Uživatelská příručka

ROK V OBCI. Uživatelská příručka Uživatelská příručka Hlavní obrazovka Menu pro správu uživatele Hlavní nabídka Kalendář akcí Přihlášený uživatel Odkazy na hlavní moduly aplikace Aktuální zprávy Seznam aktualit Přihlášení, uživatelský

Více

Profesis KROK ZA KROKEM 2

Profesis KROK ZA KROKEM 2 Profesis KROK ZA KROKEM 2 Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace. Včetně nul na začátku např.: 0000001 - heslo: na štítku DVD Profesis

Více

Jak se přihlásit do činnosti DDM Jihlava on-line

Jak se přihlásit do činnosti DDM Jihlava on-line Jak se přihlásit do činnosti DDM Jihlava on-line Do kroužků, na tábory a vybrané akce DDM Jihlava je možné se přihlásit přes přihlašovací portál Klientské centrum na webové adrese: https://ddmjihlava.iddm.cz.

Více

Modul Ankety verze 1.11 pro redakční systém Marwel 2.8 a 2.7

Modul Ankety verze 1.11 pro redakční systém Marwel 2.8 a 2.7 Modul Ankety verze 1.11 pro redakční systém Marwel 2.8 a 2.7 postupy a doporučení pro práci redaktorů Ivo Vrána, červen 2011 Podpora: e-mail: podpora@qcm.cz tel.: +420 538 702 705 Obsah Modul Ankety...3

Více

Manuál pro Zákaznický servis CCS

Manuál pro Zákaznický servis CCS Manuál pro Zákaznický servis CCS 1 Obsah: 1. PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU 3 2. VÝBĚR Z MENU (DOMŮ) 4 - VYHLEDÁVÁNÍ 5 3. KONTAKTY 6 4. OBJEDNÁVKA KARET 7 5. DOSUD NEVYŘÍZENÉ OBJEDNÁVKY KARET 8 6. DOSUD NEVYŘÍZENÉ

Více

T CLOUD MANUÁL ZÁKLADNÍHO POUŽÍVÁNÍ. PŘIHLÁŠENÍ K ÚČTU Přihlaste se z nabídky Přihlášení k účtu:

T CLOUD MANUÁL ZÁKLADNÍHO POUŽÍVÁNÍ. PŘIHLÁŠENÍ K ÚČTU Přihlaste se z nabídky Přihlášení k účtu: T CLOUD MANUÁL ZÁKLADNÍHO POUŽÍVÁNÍ 1 PŘIHLÁŠENÍ K ÚČTU Přihlaste se z nabídky Přihlášení k účtu: 1 2 REGISTRACE ÚČTU Pokud jste již stávajícím zákazníkem T-Mobile, můžete využívat spousty výhod! Stačí

Více

Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina

Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.09/01.0035 Blok strana 2 z 21 Typ materiálu 1 ÚVODNÍ INFORMACE...

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308 E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL Platí od 08.2012 www.dhlfreight.cz 840 111 308 Obsah 1. E-BILLING 1.1 Úvod... 3 2. Registrační proces 2.1 Registrace do DHL E-BILLING... 4 2.2 Postup registrace do DHL E-BILLING...

Více

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online. V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online.  V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Jak se registrovat V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Poté se zobrazí další pole, která musíte vyplnit. Všechna pole jsou povinná. Při chybném vyplnění některých polí se jejich seznam zobrazí

Více

Víte, co vše Storyous pokladní systém umí? Ne? Zde najdete informace k tomu, abyste se stali úspěšným insiderem

Víte, co vše Storyous pokladní systém umí? Ne? Zde najdete informace k tomu, abyste se stali úspěšným insiderem Víte, co vše Storyous pokladní systém umí? Ne? Zde najdete informace k tomu, abyste se stali úspěšným insiderem údaje o firmě V našem pokladním systému má klient možnost spravovat si údaje o své společnosti,

Více

Uživatelská příručka pro portál ecardio

Uživatelská příručka pro portál ecardio Uživatelská příručka pro portál ecardio Datum: 30.9.2014 Verze: 1.0 Obsah 1. Úvod... 3 2. Spuštění a registrace... 3 3. Prohlížení kapitol... 5 3.1. Hlavní stránka... 5 3.2. Prohlížení kapitol... 6 3.3.

Více

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 M j ú et Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 Obsah 1 Přihlášení do aplikace Klientské centrum.......................................................................................... 4 2 Zprávy systému...................................................................................................................

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace GPS Loc mobilní aplikace Uživatelský manuál pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace Mobilní aplikace GPS Loc je určena na sledování aktuální polohy vozidla nebo sledovaného objektu,

Více

Nemo moderní aplikace pro poradce

Nemo moderní aplikace pro poradce Nemo moderní aplikace pro poradce Aplikace umožňuje: modelovat investiční návrhy zakládat nové smlouvy provádět aktualizaci údajů na klientech zadávat zpětné odkupy generovat výpisy klientů podepsání smluv

Více

Questionnaire příručka uživatele

Questionnaire příručka uživatele Questionnaire příručka uživatele Obsah: K čemu aplikace slouží? Popis funkcí Návod k použití o Úvodní dialogové okno o Pro respondenty o Pro administrátory K čemu aplikace slouží? Program questionnaire

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Průběh - uživatelská příručka Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 STAŽENÍ HESEL K TESTŮM... 4 2.1

Více

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor Chat

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor Chat Obsah 1 Přihlášení do aplikace Online Operátor Chat... 3 2 Nastavení pro Adobe Flash Player... 3 3 Ukázka virtuální místnosti Online Operátor... 4 4 Funkce a vlastnosti aplikace Online Operátor... 5 4.1

Více

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/.

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2. Seznámení K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2.1. Uživatel (učitel) Uživatelem (učitelem) se myslí osoba, která

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

Registrace na fóru Jak vložit nový příspěvek Časté otázky k funkcím fóra Jak se vrátit na úvodní přehled všech diskusních fór?...

Registrace na fóru Jak vložit nový příspěvek Časté otázky k funkcím fóra Jak se vrátit na úvodní přehled všech diskusních fór?... Jak pracovat na fóru Adresa fóra je www.iruv.cz/forum Registrace na fóru... 2 Jak vložit nový příspěvek... 3 Časté otázky k funkcím fóra... 5 Jak se vrátit na úvodní přehled všech diskusních fór?... 5

Více

Vytvoření statistiky v Praktiku

Vytvoření statistiky v Praktiku Vytvoření statistiky v Praktiku 1. V hlavní obrazovce Praktika (8 okének Pacienti, Nepravidelná péče ) zvolte Statistiky 2. V menu vyberte ÚZIS roční výkaz o činnosti poskytovatele ZS 3. V otevřeném okně

Více

NÁVOD NA ON-LINE objednávky parapetních desek přes web WWW.BOPAL.EU BOPAL window and door accessories, s.r.o

NÁVOD NA ON-LINE objednávky parapetních desek přes web WWW.BOPAL.EU BOPAL window and door accessories, s.r.o NÁVOD NA ON-LINE objednávky parapetních desek přes web WWW.BOPAL.EU BOPAL window and door accessories, s.r.o Veškerý nabízený sortiment parapetních desek a příslušenství objednáte jednoduše a rychle přes

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 3 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Jak si nastavit

Více

Uživatelská příručka k systému Jídelna inet

Uživatelská příručka k systému Jídelna inet Uživatelská příručka k systému Jídelna inet Internetová část Microdata s.r.o. Verze 2.5 Srpen 2010 Přihlášení do systému... 3 Prohlížení jídelníčku... 4 Objednávání jídel... 4 Přehled Objednávek... 6 Změna

Více

Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah

Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah Vyhledávání údajů o materiálu... 2 Porovnávání materiálů... 4 Tvorba a editace... 5 Vytvoření materiálu... 5 Vytvořit nový materiál... 6 Vytvoř z

Více

Průvodce portálem GUARDIAN

Průvodce portálem GUARDIAN Průvodce portálem GUARDIAN O GUARDIANU GUARDIAN je informačním a komunikačním portálem bezpečnosti práce a požární ochrany. Portál je určen pro klienty společnosti G U A R D 7, v.o.s. Uživatel má v GUARDIANU

Více

Administrační rozhraní Manuál pro klienty

Administrační rozhraní Manuál pro klienty Administrační rozhraní Manuál pro klienty Verze 5. 9. 2013 Zpracoval Tým Zboží.cz Registrace eshopu Registrace vašeho eshopu se provádí na adrese: http://www.zbozi.cz/addpremisescreen. Na server Zboží.cz

Více

Docházka INTRAWEB. Osobní údaje

Docházka INTRAWEB. Osobní údaje Docházka INTRAWEB Ve docházkovém systému je možno používat také tenkého klienta. Přes internetový prohlížeč je možno sledovat docházku zaměstnanců, žádat o dovolenou, schvalovat docházku, atd. Zákazníci,

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial

Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial Ostrava, leden 2010 Obsah O programu:... 4 Přihlášení do programu:... 5 Nastavení uživatelských údajů:... 7 Vstup do aplikace:... 7 1. Zvolte si firmu... 9 2. Evidence...

Více

Uživatelský manuál. Obsah

Uživatelský manuál. Obsah Uživatelský manuál Obsah Úvodní stránka a horní menu Registrace uživatele Registrace studenta Registrace pedagoga Registrace firmy Přihlášeni do systému Obnovení zapomenutého hesla Nastavení uživatelského

Více

GRANTYS online formulář žádosti

GRANTYS online formulář žádosti GRANTYS online formulář žádosti Jste tu poprvé? Registrovat Znáte své přihlašovací údaje? Přihlásit (přihlašovací jméno = vaše IČ nebo jiná kombinace písmen a číslic, kterou jste dostali spolu s heslem

Více

Manuál pro studenty. Obsah

Manuál pro studenty. Obsah Manuál pro studenty Studovat můžete v čase, který Vám vyhovuje a z jakéhokoliv prostředí. Náklady na cestovné a ubytování tímto ušetříte! Kurz Vás nebude nic stát! Počet kurzů bude záviset jen na Vás.

Více

Tisk vysvědčení pro třídní učitele

Tisk vysvědčení pro třídní učitele Tisk vysvědčení pro třídní učitele (v. 1.0) Obsah: Kontrola osobních dat žáků 2 Závěrka třídního učitele 3 Vyplnění absence u žáků 3 Doplnění známky z chování 4 Doplnění známek z předmětů u žáků 4 Nastavení

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Manuál pro používání systému Responsible Care

Manuál pro používání systému Responsible Care Manuál pro používání systému Responsible Care OBSAH Úvodní pokyny (registrace a přihlášení)... 3 Podání hlášení... 4 Správá odeslaných hlášení (prohlížení, opravy, mazání)... 5 Správa údajů společnosti...

Více

Návod na použití univerzitní aplikace

Návod na použití univerzitní aplikace Page 1 of 19 Návod na použití univerzitní aplikace WHOIS viz jednotlivé kapitoly Stránky: Univerzita Karlova v Praze, Právnická fakulta Kurz: Návod pro použití aplikace Whois Kniha: Návod na použití univerzitní

Více

Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření

Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření Systém Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření Manuál webové aplikace leden 2012 v4.0 Státní zdravotní ústav Národní referenční laboratoř pro AIDS 1 1 Úvod Systém HlasSZU

Více

Administrační manuál

Administrační manuál Administrační manuál v.1.1. Obsah 1. Přihlášení do administrace 2. Nastavení profilu 3. Zadávání meníček a stálé nabídky 4. Jídelní lístek 5. Zadávání akcí 6. Odhlášení strana 2 1. Přihlášení do administrace

Více

Ovládání majetkové účtu prostřednictvím služby Moje Investice Online a Moje Investice Online Plus

Ovládání majetkové účtu prostřednictvím služby Moje Investice Online a Moje Investice Online Plus Ovládání majetkové účtu prostřednictvím služby Moje Investice Online a Moje Investice Online Plus Obsah 1. Rozdíl mezi službou Moje Investice Online a Moje Investice Online Plus... 1 2. Přihlášení ke službě

Více

Uživatelský manuál. OnOp Chat 1.0. pro operátory

Uživatelský manuál. OnOp Chat 1.0. pro operátory Uživatelský manuál OnOp Chat 1.0 pro operátory Obsah Úvodem... 3 1. O aplikaci OnOp Chat 1.0... 4 2. Přihlášení do aplikace OnOp Chat... 4 3. Ukázka virtuální místnosti Online Operátor... 5 3.1. Před zahájením

Více

Helpdesk Liberecké IS

Helpdesk Liberecké IS tel: +420 485 243 031 e-mail: lis@lis.liberec.cz IČO: 254 0131 Liberecká IS, a.s., Mrštíkova 3, 461 71 Liberec 3 DIČ: CZ25450131 Helpdesk Liberecké IS Dokumentace zákazník d.help Josef Fröhlich Liberecká

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

Supplier Web Uživatelská příručka. Supplier Web. Copyright Telefónica O2 Czech Republic, a.s. All rights reserved. 1/10

Supplier Web Uživatelská příručka. Supplier Web. Copyright Telefónica O2 Czech Republic, a.s. All rights reserved. 1/10 Supplier Web 1/10 OBSAH: Supplier Web 1 ÚVOD... 3 1.1 POUŽITÍ... 3 1.2 ZNAČENÍ... 3 2 VSTUP DO APLIKACE... 4 3 OBJEDNÁVKY... 7 4 LEGAL DISCLAIMER... 10 2/10 1 Úvod 1.1 Použití Dokument slouží jako uživatelská

Více

Příručka programu Bakaláři pro rodiče a studenty

Příručka programu Bakaláři pro rodiče a studenty Příručka programu Bakaláři pro rodiče a studenty Po zobrazení stránek školy na adrese www.soustop.cz klikněte na záložku Bakaláři: Zobrazí se přihlašovací obrazovka do systému Bakaláři: Do přihlašovacího

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 6.0 (130818) 1 OBSAH 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O POUŽÍVÁNÍ SKV - SYSTÉM PRO VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ... 3 1.1 PŘIHLÁŠENÍ DO SKV... 3 2.1

Více

PISA 2015 Online učitelský dotazník: Manuál pro učitele

PISA 2015 Online učitelský dotazník: Manuál pro učitele OECD Programme for International Student Assessment 2015 PISA 2015 Online učitelský dotazník: Manuál pro učitele PISA 2015 Contractors Obsah ÚVOD... 2 PŘIHLÁŠENÍ DO ONLINE DOTAZNÍKU... 2 POPIS DOTAZNÍKOVÉ

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Přihlášení do Agendového informačního systému Registru práv a povinností

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Přihlášení do Agendového informačního systému Registru práv a povinností Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Přihlášení do Agendového informačního systému Registru práv a povinností Vytvořeno dne: 15. 11. 2011 Aktualizováno: 15. 11. 2011 Verze: 0.2 2011 MVČR Obsah

Více

SeeMe MOBILE. Uživatelská příručka SeeMe Mobile. Provozovatel GPS služeb: pobočka ZNOJMO pobočka JIHLAVA pobočka DOMAŽLICE pobočka PRAHA Identifikace

SeeMe MOBILE. Uživatelská příručka SeeMe Mobile. Provozovatel GPS služeb: pobočka ZNOJMO pobočka JIHLAVA pobočka DOMAŽLICE pobočka PRAHA Identifikace alarmy do vozidel, sledování úbytku paliva a další služby SeeMe MOBILE Uživatelská příručka SeeMe Mobile Identifikace IČO:28550650 Rejstříkový soud: Praha, Oddíl C vložka 149630 SeeMe MOBILE... 3 Obsah

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Zaslat.cz - Manuál pro registraci do partnerského/affiliate programu

Zaslat.cz - Manuál pro registraci do partnerského/affiliate programu Zaslat.cz - Manuál pro registraci do partnerského/affiliate programu Nejdříve Vám chceme poděkovat za zájem o náš provizní program. Protože máme společný zájem, připravili jsme pro Vás návod, jak aplikaci

Více

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor. 2 Nastavení pro Adobe Flash Player

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor. 2 Nastavení pro Adobe Flash Player Obsah 1 Přihlášení do aplikace Online Operátor... 3 2 Nastavení pro Adobe Flash Player... 3 3 Ukázka virtuální místnosti Online Operátor... 4 4 Funkce a vlastnosti aplikace Online Operátor... 5 4.1 Klientské

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb

Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb Blíží se období, kdy může končit platnost některých pokladních certifikátů, které používáte pro evidenci tržeb. Vydané pokladní certifikáty mají platnost

Více

NÁVOD PRO VYPLNĚNÍ PRŮBĚŽNÉ ZPRÁVY VE WEBOVÉ APLIKACI ÚŘADU VLÁDY ČR

NÁVOD PRO VYPLNĚNÍ PRŮBĚŽNÉ ZPRÁVY VE WEBOVÉ APLIKACI ÚŘADU VLÁDY ČR NÁVOD PRO VYPLNĚNÍ PRŮBĚŽNÉ ZPRÁVY VE WEBOVÉ APLIKACI ÚŘADU VLÁDY ČR 1) Přihlaste se ve webové aplikaci přes stránku https://dotace-lidskaprava.vlada.cz. Přihlašovací jméno je emailová adresa, kterou jste

Více

Návod na používání systému pro monitoring FVE

Návod na používání systému pro monitoring FVE Návod na používání systému pro monitoring FVE 0 Obsah: 1. představení monitoringu FVE... strana 2 2. prohlížení dat získaných z měniče... strana 5 3. přihlášení do systému... strana 13 4. nastavení systému...

Více

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1 Faktury Verze 2. Faktury Ve snaze inovovat a zlepšovat zkušenosti našich zákazníků společnost CEMEX vytvořila integrované digitální řešení, které vám umožní správu vaší obchodní činnosti v reálném čase.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Odborně způsobilá osoba verze 1.0 1 z 19 Obsah 1. Seznam zkratek...3 2. Přehled změn manuálu...3 3. Úvod...4 4. Popis Registru OZO...5 4.1.

Více

Akceptační test. Úvod

Akceptační test. Úvod Verze 1.5 Akceptační test Úvod Tento dokument popisuje postup ověření softwaru, ohledně pokrytí požadavků. Obsahuje vstupní a výstupní parametry pro každý test. Testy Aplikace je napsána pro více uživatelských

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO ZAMĚSTNAVATELE

STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO ZAMĚSTNAVATELE STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO ZAMĚSTNAVATELE 1 1. PŘIHLÁŠENÍ Odkaz pro přihlášení do VZP Pointu naleznete na webových stránkách VŠEOBECNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY ČESKÉ REPUBLIKY www.vzp.cz: v horním menu

Více

Elektronické zpracování dotazníků AGEL. Verze 2.0.0.1

Elektronické zpracování dotazníků AGEL. Verze 2.0.0.1 Elektronické zpracování dotazníků AGEL Verze 2.0.0.1 1 Obsah 2 Přihlášení do systému... 1 3 Zápis hodnot dotazníků... 2 3.1 Výběr formuláře pro vyplnění dotazníku... 2 3.2 Vyplnění formuláře dotazníku...

Více

MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ

MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ Verze 1.0 ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU Dittrichova 21, 128 01 Praha 2 Zelená linka pro export: 800 133 331, fax: 224 907 503 e-mail: info@czechtrade.cz

Více

Bakaláři elektronická žákovská knížka (přístup rodičů)

Bakaláři elektronická žákovská knížka (přístup rodičů) Bakaláři elektronická žákovská knížka (přístup rodičů) Tento návod je určen pro elektronickou žákovskou knížku Základní školy Vizovice, příspěvkové organizace při využití webového prohlížeče a přístupu

Více

1 Příručka používání Google Apps

1 Příručka používání Google Apps 1 Příručka používání Google Apps Tento manuál vznikl pro účel seznámení se základní funkčností balíku Google Apps a má za úkol Vás seznámit s principy používání jednotlivých služeb (Gmail, Kalendáře, Disk).

Více

CRM - manuál. Vypracovala: Monika Balažovičová [1] Softapp s.r.o., Kouty 1419, Valašské Meziříčí, tel.:

CRM - manuál. Vypracovala: Monika Balažovičová [1] Softapp s.r.o., Kouty 1419, Valašské Meziříčí, tel.: CRM - manuál Vypracovala: Monika Balažovičová [1] Obsah 1. Cíl... 3 2. Programové požadavky... 3 3. Přihlašovací údaje... 3 4. Nastavení programu... 4 5. Úvodní obrazovka... 4 6. Marketingové seznamy...

Více

Vystavení osobního komerčního certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení osobního komerčního certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení osobního komerčního certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Tento návod popisuje všechny kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v

Více

Program Excelence. Manuál pro školy, žádající o dotaci v programu Excelence

Program Excelence. Manuál pro školy, žádající o dotaci v programu Excelence Program Excelence Manuál pro školy, žádající o dotaci v programu Excelence Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení do systému 2 2.1 První přihlášení.................................... 3 2.2 Neexistující IČO...................................

Více

Pravidla a plánování

Pravidla a plánování Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 7. května 2013

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví se vyhodnocuje, pokud kritéria

Více

1. Registrace ledů na ZS v Ledči nad Sázavou

1. Registrace ledů na ZS v Ledči nad Sázavou ZIMNÍ STADIÓN LEDEČ NAD SÁZAVOU ON-LINE REZERVACE LEDU MANUÁL Tento manuál jednoduchým způsobem navádí jak se zaregistrovat na portál www.hcledec.cz a jakým způsobem provést rezervaci pro pronájem vybrané

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

PROPOSED SOFTWARE RELEASE v2.0 EVROPSKÝ SBOR SOLIDARITY

PROPOSED SOFTWARE RELEASE v2.0 EVROPSKÝ SBOR SOLIDARITY PROPOSED SOFTWARE RELEASE v2.0 EVROPSKÝ SBOR SOLIDARITY 1 "Placement Administration and Support System" PASS ČLÁNEK I.9.3 POUŽÍVÁNÍ NÁSTROJŮ IT Portál Evropského sboru solidarity U dobrovolnických činností

Více

Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě

Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě Přístup na software je přes webovou stránku http://hodnoty.mapovyportal.cz, přes tlačítko Vstup do aplikace nebo přímým odkazem, například ze stránek

Více

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace Obsah HLEDEJCENY.mobi Mezi Vodami 1952/9 e-mail: info@hledejceny.cz HLEDEJCENY.mobi... 1 Mobilní verze e-shopu... 1 Důvody instalace... 1 Výhody... 2 Co je k mobilní verzi potřeba... 2 Objednávka služby...

Více