Rozhodovací strom u životního pojištění a nové pole pro životní pojištění od Kooperativy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rozhodovací strom u životního pojištění a nové pole pro životní pojištění od Kooperativy"

Transkript

1 Pokyn pro spolupracovníky Kapitolu č. 2/2017 KAPITOL pojišťovací a finanční poradenství, a.s. vydává pro své pojišťovací zprostředkovatele následující pokyn, kterým jsou pojišťovací zprostředkovatelé při výkonu zprostředkovatelské činnosti povinni se řídit (viz platné Všeobecné podmínky pro poradce společnosti KAPITOL pojišťovací a finanční poradenství, a.s., část II., bod 3. Standardy obchodu). Pokyn pro vyplňování formuláře záznamu z jednání s klientem pro Kooperativu pojišťovnu a.s., Českou podnikatelskou pojišťovnu a.s. a Pojišťovnu České spořitelny

2 Obsah pokynu: Rozhodovací strom u životního pojištění a nové pole pro životní pojištění od Kooperativy Všeobecné informace k používání formulářů Nastavení získatele pro správný tisk údajů o pojišťovacím zprostředkovateli a pojišťovacím agentovi Základní pokyny k vyplnění Souhlas se zpracováním osobních údajů - bude doplněno Přílohy pokynu * TIP - kliknutím myší na dané téma, budete přesměrováni na příslušnou část prezentace

3 Záznam z jednání a rozhodovací strom Při sjednávání životního pojištění od Kooperativy v KNZ mají poradci povinnost používat vždy tzv. rozhodovací strom k životnímu pojištění. Rozhodovací strom najdete v upraveném menu Pojištění osob pod volbou Životní pojištění. Zodpovězením několika otázek budou zjištěny základní potřeby klienta a budete nasměrováni do odpovídající kalkulačky. Manuál k rozhodovacího stromu naleznete ZDE. Zároveň jsou odpovědi z rozhodovacího stromu zapsány do záznamu z jednání, což vám usnadní plnění informační povinnosti získatele.

4 Používání formuláře Záznam z jednání u jednotlivých obchodních partnerů S účinností od byla ukončena platnost interaktivního/tiskového formuláře Povinné informace pro zájemce o pojištění podle zákona č. 38/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů, včetně případného upozornění pojistitele ve smyslu 2789 občanského zákoníku verze 12/2015. S účinností od je zapotřebí při sjednání nové smlouvy nebo její změně využívat výhradně formuláře, které jsou součástí kalkulačních programů obchodních partnerů, které jsou nově pojmenovány Záznam z jednání. Nově je tedy zapotřebí využívat formuláře výhradně z kalkulačních programů pojistitelů. Tedy formulář v KNZ a ISOS pro Kooperativu, SmartClient pro PČS a kalkulačního programu pro Evoluci, Štístko, Rizikovku a SUS pro ČPP.

5 Výjimka pro používání tištěného formuláře u Kooperativy Na intranetu naleznete také interaktivní formulář Záznam z jednání, který naleznete ZDE. Návod k jeho správnému vyplnění je součástí formuláře a dále je popsán tímto pokynem. Tento formulář je možné používat výhradně pro Kooperativu v případech: Při sjednání smlouvy v produktu TREND v kalkulačním programu ISOS Kdy Vám smlouvu vypracuje agentura Kooperativy Sjednání změny stávající smlouvy u starších produktů, kdy kalkulační program nevytiskne Záznam z jednání. Popř. pro změnu smlouvy kalkulační program již neexistuje. Formulář vyplňujete 3x (2x odevzdáváte společně se smlouvou, 1x obdrží klient), poslední stranu s návodem není nutné tisknout. Formuláře musí být vyplněné čitelně a ve všech bodech včetně data podpisu.

6 Výjimka pro používání tištěného formuláře pro Českou podnikatelskou pojišťovnu Na intranetu je k dispozici rovněž interaktivní formulář Záznam z jednání, který naleznete ZDE. Návod k jeho správnému vyplnění je součástí formuláře a dále je popsán tímto pokynem. Tento formulář je možné používat výhradně pro ČPP v případech: Kdy Vám smlouvu vypracuje pracovník z kontaktního centra Kapitolu Kdy Vám smlouvu vypracuje agentura ČPP Formulář vyplňujete 3x (2x odevzdáváte společně se smlouvou, 1x obdrží klient), poslední stranu s návodem není nutné tisknout. Formuláře musí být vyplněné čitelně a ve všech bodech včetně data podpisu.

7 Základní ustanovení Záznam z jednání (dále jen ZZJ) musí být vyplněn s klientem vždy před uzavřením pojistné smlouvy nebo před uzavřením jejího dodatku (změny v pojištění), popř. její náhrady. Formulář vyplňuje vždy podřízený pojišťovací zprostředkovatel, který jedná se zájemcem o pojištění. Ke každé pojistné smlouvě se musí vyplnit samostatný formulář, i když je na jednom jednání uzavřeno více pojistných smluv. ZZJ pro klienta tvoří nedílnou součást pojistné smlouvy a musí být odevzdán asistentce OZ společně s pojistnou smlouvou (viz platné VSP, část II. Zásady a povinnosti při výkonu zprostředkovatelské činnosti, čl. 2. Pravidla jednání a chování - tato podmínka neplatí v případě uzavření smlouvy pomocí biometrického podpisu, popř. akceptací platby pomocí terminálu mpos, kdy je ZZJ odeslán společně se smlouvou přímo z kalkulačního programu pojistiteli. Platí přísný zákaz manipulace se smluvní dokumentací, která je zasílána pojistiteli!

8 Základní ustanovení ZZJ tisknete ve trojím vyhotovení. S vyhotovenou pojistnou smlouvou odevzdáváte první dvě vyhotovení, třetí vyhotovení zůstává klientovi. Na všech vyhotovení formuláře ZZJ musí být originál podpis klienta a zástupce pojistitele. V případě neúplného vyplnění tiskopisu ZZJ bude nutné formulář vyplnit znovu. V případě nedoložení tiskopisu ZZJ, popř. v případě, kdy bude zjištěná manipulace se smluvní dokumentací ke sjednané smlouvě může dojít ke krácení provizí nebo k udělení sankce dle platných VSP, část II. čl. 12. Postup při porušení povinnosti poradce jsou uvedeny ve VSP. Upozorňujeme, že pojistná smlouva nebo její změna musí být odevzdána na asistentce OZ nejpozději do 5-dnů od sjednání.

9 Nedodání/odmítnutí ZZJ V případě, že klient výjimečně odmítne ZZJ podepsat, poradce Kapitolu na místo určené pro podpis klienta dopíše text Klient odmítl podepsat a případně na vhodné místo (kam se text vejde) dopíše i důvod odmítnutí. ZZJ odevzdá společně se sjednanou smlouvou. Následně je na posouzení pojistitele, zda bude smlouvu akceptovat klienta je nutno o této skutečnosti informovat a zaznamenat do ZZJ. V případě nedodání tiskopisu ZZJ bude na sjednanou pojistnou smlouvu vystavena Neinkasní intervence a je na pojistiteli, zda bude v případně nedoložení formuláře takto sjednanou smlouvu akceptovat. Povinností poradce je vždy ZZJ odevzdat společně se sjednanou smlouvou.

10 Nastavení kalkulačních programů partnerů Pro správný tisk údajů o pojišťovacím agentovi (Kapitol) a podřízeném pojišťovacím zprostředkovateli (poradce Kapitolu), který s klientem jedná je zapotřebí mít vyplněny správně údaje v kalkulačních programech u jednotlivých obchodních partnerů: Pro Kooperativu pojišťovnu jsou tyto údaje již přednastaveny při zřizování přístupu poradci do kalkulačního programu KNZ*. Pro produkt Rendite penze s garancí je ovšem zapotřebí zvláštní nastavení návod je ZDE. Nastavení získatele pro kalkulační program ISOS ZDE. Pro Pojišťovnu České spořitelny stahujte návod ZDE Pro Českou podnikatelskou pojišťovnu je k dispozici návod ZDE Správné nastavení těchto údajů je důležité pro správnou identifikaci pojišťovacího zprostředkovatele a agenta jedná se o zákonné údaje, které musí být klientovi sděleny před uzavření pojistné smlouvy. * V případě zjištěných nesrovnalostí kontaktujte Odbor controllingu a IT pí. Ivanu Slavníkovou.

11 Záznam z jednání vyplnění povinných polí Kolonka Zájemce o pojištění (klient) Slouží k vyplnění základních identifikačních údajích o klientovi, v případě, že jednou pojistnou smlouvou je pojištěno více osob, budou se uváděné údaje týkat potencionálního pojistníka. Požadavky a potřeby zájemce o pojištění zde zaznamenávejte jasnou a srozumitelnou formou požadavky a potřeby zájemce o pojištění související se sjednávaným pojištěním. (Např. klient požaduje pojištění pro případ nemoci, úrazu smrti/ zajištění zákonného pojištění odpovědnosti, havarijního pojištění, pojištění čelního skla atd ). Do ZZJ doporučujeme vždy uvádět také bližší specifikaci požadavků klienta, tzn., klientem požadované: limity pojistného plnění, požadovanou spoluúčast, požadované připojištění, v případě, že klient uvede sám i požadované PČ, mělo by zde být také odůvodnění proč vyžaduje právě tyto částky a dále, že si jsou požadovány klientem. dále pojistný záměr, motivace k pojištění, zda byl např. s klientem sepsán formulář test povahy investora atd... Údaje, které od klienta poradce Kapitolu získá závisí na obsahu/variabilitě konkrétního produktu.

12 Záznam z jednání vyplnění povinných polí Požadavky a potřeby zájemce o pojištění názor ČNB: Uvádění pojistných částek ke konkrétním rizikům, které klient požaduje bez řádného odůvodnění ze strany klienta v ZZJ: Tyto zaznamenané údaje žádným způsobem nereflektují prvotní požadavky a potřeby související s první schůzkou spolupracovníka účastníka řízení s klientem, jejímž cílem je sjednání pojistné smlouvy. Lze totiž důvodně předpokládat, že průměrný klient nepřichází na prvotní jednání s účastníkem řízení s přesnými pojistnými částkami k daným rizikům, tím spíše, že prvotní impuls k jednání často vychází od účastníka řízení, a nikoli od klienta samotného, zdůvodnila ČNB. Navíc se pojistné částky shodovali s částkami uvedenými v kolonce Doporučení zprostředkovatele. Přišel tedy klient s přáním konkrétní výše pojištění a pojišťovací zprostředkovatel mohl jen ocenit perfektní sebeanalýzu klienta?

13 Záznam z jednání vyplnění povinných polí Pojištění umožňující zhodnocení finančních prostředků investiční preference klienta Při požadavku na pojištění, které umožňuje zhodnocení finančních prostředků včetně investičního životního pojištění musíme vždy zjišťovat a do ZZJ zaznamenat investiční horizont, požadovanou míru rizika, očekávaná výnosnost a také zkušenost s investičními nástroji znalostmi s IŽP/investováním do podílových fondů. Finanční situace/možnosti klienta Je nutné vyhodnotit a do ZZJ zaznamenat finanční možnosti klienta s ohledem na jeho příjmy, výdaje, závazky, pohledávky a úspory a s ohledem na volné finanční prostředky klienta uvést max. částku, kterou může vyhradit na platbu pojistného. Výše pojistného musí odpovídat finančním možnostem klienta a schopnosti dlouhodobě dostát dobrovolně přijatému závazku. V případě, že je vyplněn MAX, je možné vepsat pouze částku s dovětkem, že fin. situace klienta byla zpracována v aplikaci MAX. V případě, že byl vyplněn průvodce PERSPEKTIVOU uveďte, že byl použit průvodce, kde byla fin. Situace a možnosti klienta probrány a zaznamenány.

14 Záznam z jednání vyplnění povinných polí Pojištění, které je klientovi nabízeno/doporučený produkt Na základě informací poskytnutých zájemcem o pojištění, musí pojišťovací zprostředkovatel (poradce Kapitolu) na základě svých zkušeností a znalostí jednoznačně uvést jaký produkt a z jakého důvodu zájemci o pojištění doporučuje. Doporučený produkt uvádějte celým obchodním názvem a sazbou pojištění (jak je uveden následně na smlouvě), např. komplexní pojištění vozidla NAMÍRU, Životní pojištění PERSPEKTIVA 7BN, atd.. Důvody, na základě kterých pojišťovací zprostředkovatel (poradce Kapitolu) zakládá svá doporučení pro výběr či změnu daného produktu Věnujte důslednou pozornost při vyplňování tohoto bodu v ZZJ. Je nutné zde zaznamenat důvody, které Vás vedly k výběru konkrétního pojistného produktu. Tyto důvody musí být dostatečně konkrétní, nestačí uvést obecnou formulace typu flexibilita, zajištění budoucích potřeb, nejlépe odpovídá/vyhovuje požadavkům a potřebám klienta, přiměřená výnosnost atd.. Zde můžete konkretizovat pojistné částky, např. klientovi byly zahrnuty do pojistné smlouvy rizika, která jej/nebo jeho rodinu zajistí v případně nenadálé životní situace (výpadek příjmu, zajištění závazku). Pojistná částka pro případ smrti byla stanovena s ohledem na výši hypotečního úvěru atd

15 Záznam z jednání vyplnění povinných polí Důvody, na základě kterých pojišťovací zprostředkovatel (poradce Kapitolu) zakládá svá doporučení pro výběr či změnu daného produktu Kalkulační programy od Kooperativy nabízejí již předvyplněný text, který doporučujeme jej ponechat. Dále kalkulačka nabízí možnost jiné kde je umožněno současně přidat vlastní text. Zde můžete doplnit konkrétní důvody k obsahu pojistné smlouvy. Sjednání pojištění do vysokého věku V případě, že budete klientovi sjednávat smlouvu do vysokého věku (80 let) musíte do ZZJ z jakého důvodu byl takový časový horizont klientům doporučen, popř. zda si klienti přáli být do tak vysokého věku pojištění.

16 Záznam z jednání vyplnění povinných polí Vyhodnocení, zda existují nesrovnalosti mezi požadavky klienta a nabízeným pojištěním Za nesrovnalost se považují například tyto situace: Klient požaduje původně pojistit sebe/majetek atd. na určitou pojistnou částku, resp. Limitu pojistného plnění, avšak následně např. z důvodu výše pojistného požaduje pojistnou částku snížit, Klient si původně vybere určité připojištění, avšak poté např. z důvodu výše pojistného od tohoto záměru upustí, Se klient dotazuje na to, zda bude pojistnou smlouvou pojištěn vůči určitému riziku, avšak toto riziko je ve výlukách pojištění, Se poradce domnívá, že klientova finanční situace by nemusela postačovat na úhradu běžně placeného pojistného u životního pojištění, avšak klient na této výši pojistného trvá.

17 Případy, kdy klient ukončuje při sjednání nové PS stávající smlouvu V případě, že klient současně při zavření nové pojistné smlouvy ruší již dříve uzavřenou pojistnou smlouvu/případně že z jedné smlouvy ruší riziková připojištění a sjednává je v pojistné smlouvě nové je nutné uvést důvody, ze kterých tak klient činí a případně svoje důvody podložit (např. modelací změny stávající PS), například: možná finanční ztráta již zaplaceného pojistného, a v případě vzniku nároku na odkupné jeho nízká nebo nulová hodnota, která se nerovná zaplacenému pojistnému nutnosti dodatečného zdanění doposud uplatněných daňových odpočtů ztráty pojistné ochrany proti sjednaným pojistným rizikům zvýšená pravděpodobnost nepříznivého ocenění zdravotního stavu klienta (případně dalších pojištěných osob) při uzavření nové pojistné smlouvy, než tomu bylo u stávající pojistné smlouvy aplikace případného poplatku za předčasné ukončení pojistné smlouvy další jiné skutečnosti, např. ztráty bonusu za bezeškodní průběh, věrnostní prémie, a jiné Zejména v případě životního pojištění je pojišťovací zprostředkovatel povinen klienta upozornit na rizika, která s předčasným ukončením smlouvy souvisí a ty řádně zaznamenat do ZZJ včetně upozornění, že jste prověřili a klienta dostatečně informovali o důsledcích a rizicích (a ty konkrétně vyjmenovat), které s předčasným ukončení souvisí. Klient je svým podpisem stvrzuje.

18 Přílohy pokynu Prezentace Povinnosti pojišťovacího zprostředkovatele k 21 a 2789 NOZ = zprostředkovávat s odbornou péčí a vše řádně zaznamenat ZDE Prezentace Nejčastější chyby při vyplňování vyplňování formuláře záznamu z jednání s klientem ZDE Prezentace Rozhodovací strom a nová pole v ZZJ u Kooperativy ZDE Připravujeme často kladené dotazy k vyplňování ZZJ budou doplněny v nejbližší době. Vydal: Kapitol a.s., Úsek podpory obchodu a vzdělání, Oddělení kontaktního centra Zpracovala: Lenka Čevelová V Brně dne: Datum účinnosti pokynu: Pokyn nahrazuje: Pokyn nahrazuje: Pokyn pro spolupracovníky Kapitolu č. 2/2016 a č. 1/2017

Povinné informace - návod k vyplnění v kalkulačním programu KNZ a Off-line konfigurátoru

Povinné informace - návod k vyplnění v kalkulačním programu KNZ a Off-line konfigurátoru Povinné informace - návod k vyplnění v kalkulačním programu KNZ a Off-line konfigurátoru Současná pojistná ochrana klienta (nepovinný údaj) : zaznamenáváme zde informace o současných pojištění klienta.

Více

Program PERSPEKTIVA UNIversal

Program PERSPEKTIVA UNIversal Program PERSPEKTIVA UNIversal Vážení obchodní přátelé, rádi bychom vás informovali o znovu spuštění programu PERSPEKTIVA UNIversal od 1. 11. 2017. Popis programu Program PERSPEKTIVA UNIversal je obchodní

Více

Základní pokyny pro pojišťovací zprostředkovatele

Základní pokyny pro pojišťovací zprostředkovatele Generální ředitelství Pobřežní 665/21, 186 00 Praha 8 T 956 421 111, F 956 449 000 Základní pokyny pro pojišťovací zprostředkovatele Podle čl. III. bodu 1 písm. a) Smlouvy o obchodním zastoupení/smlouvy

Více

ZÁZNAM O ZPROSTŘEDKOVÁNÍ NEŽIVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ

ZÁZNAM O ZPROSTŘEDKOVÁNÍ NEŽIVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ pořízený vázaným zástupcem z průběhu zprostředkování pojištění dle zákona č. 170/2018 Sb., o distribuci pojištění a zajištění Samostatný zprostředkovatel: ZFP akademie, a.s., (ZFPA), sídlo: 17. listopadu

Více

Produktové novinky. Úrazové pojištění řidiče zdarma, Pojištění Napřímo, sleva Důvěra. Metodický pokyn č. 1/2017/Kooperativa Pojištění vozidel

Produktové novinky. Úrazové pojištění řidiče zdarma, Pojištění Napřímo, sleva Důvěra. Metodický pokyn č. 1/2017/Kooperativa Pojištění vozidel Metodický pokyn č. 1/2017/Kooperativa Pojištění vozidel KAPITOL pojišťovací a finanční poradenství, a.s. vydává pro své pojišťovací zprostředkovatele následující metodický pokyn, který obdržel od obchodního

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-094-021-16 ze dne 17.10.2016 Pojistná smlouva č. 8603249273 pro pojištění odpovědnosti zastupitelů obce - OS 8 mezi městskou částí Praha 12 a pojišťovnou

Více

Metodický pokyn č. 1/2016 ČPP rizikové pojištění

Metodický pokyn č. 1/2016 ČPP rizikové pojištění Metodický pokyn č. 1/2016 ČPP rizikové pojištění KAPITOL pojišťovací a finanční poradenství, a.s. vydává pro své pojišťovací zprostředkovatele následující metodický pokyn, kterým jsou pojišťovací zprostředkovatelé

Více

Nestandardní obchodní případ (NOP) v kalkulátoru KNZ

Nestandardní obchodní případ (NOP) v kalkulátoru KNZ INFORMACE 27/2015/n Nestandardní obchodní případ (NOP) v kalkulátoru KNZ Vážení obchodní přátelé, od 1. 10. 2015 je v kalkulačkách KNZ dostupná nová funkcionalita Žádosti o schválení nestandradního obchodního

Více

POJIŠTĚNÍ (soukromá) produktová zvýhodnění

POJIŠTĚNÍ (soukromá) produktová zvýhodnění POJIŠTĚNÍ (soukromá) produktová zvýhodnění pojištění majetku a odpovědnosti občanů, pojištění motorových vozidel, cestovní pojištění (metodická pomůcka) Praha 2018 schváleno Představenstvem OSŽ dne 6.2.2018

Více

INFORMACE 20/2016/z FATCA nové formuláře

INFORMACE 20/2016/z FATCA nové formuláře INFORMACE 20/2016/z FATCA nové formuláře FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) je nový daňový zákon (dále jen zákon FATCA ), který byl přijat v USA v roce 2010 jako součást balíčku zákonů Hiring Incentives

Více

Konsolidovaný nástroj získatele Kalkulačka - Cestovní pojištění (KO8,KA8) Návod k obsluze

Konsolidovaný nástroj získatele Kalkulačka - Cestovní pojištění (KO8,KA8) Návod k obsluze Konsolidovaný nástroj získatele Kalkulačka - Cestovní pojištění (KO8,KA8) Návod k obsluze Obsah 1 Kalkulace pojistné smlouvy... 1 1.1 Informace o smlouvě... 1 1.2 Partneři (klienti)... 1 1.2.1 Pojistník...

Více

1!+#,. ),. "#! / 2 / 3" &$ ) /$ ) /!.% Pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla není součástí této pojistné smlouvy.

1!+#,. ),. #! / 2 / 3 &$ ) /$ ) /!.% Pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla není součástí této pojistné smlouvy. ID: 3237199 6323343902!"#!#$%! " ##$%&' '(# )) * ( +, - +. /0''##'0 1, *! + 23 + * 1 1 4 '(50 &!"# ' Titul, jméno, příjmení: RČ: Kamila Vrabcová 8960292451 4 3%6 7 8 %2 8 Východní 2611, Česká Lípa 739186003

Více

Metodický pokyn č. 8/2010 METODICKÝ POKYN. Úsek řízení produktů. členové představenstva zaměstnanci společnosti ANO NE *

Metodický pokyn č. 8/2010 METODICKÝ POKYN. Úsek řízení produktů. členové představenstva zaměstnanci společnosti ANO NE * METODICKÝ POKYN Věc: Číselná řada: 8/2010 Ukončení pojistné smlouvy odstoupením, z důvodu absolutní neplatnosti a odmítnutím plnit Ruší se interní předpis č.: -- Odborný garant: Bc. Naďa Matějovská Datum

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ účinnost od 1. 6. 2018 pro smlouvy sjednané od 1. 1. 2009 POPLATKY Náklady spojené s přijetím do pojištění a žádostí o změnu sepsání nabídky

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ platný od 1. 1. 2016 pro smlouvy sjednané od 1. 1. 2009 NÁKLADY SPOJENÉ S PŘIJETÍM DO POJIŠTĚNÍ a žádostí o změnu sepsání nabídky / žádosti

Více

Manuál pro získatele, kteří zajišťují obchody prostřednictvím Programu ObčanVIP (dále jen OVIP)

Manuál pro získatele, kteří zajišťují obchody prostřednictvím Programu ObčanVIP (dále jen OVIP) Manuál pro získatele, kteří zajišťují obchody prostřednictvím Programu ObčanVIP (dále jen OVIP) 1. Úvod Program ObčanVIP (dále jen OVIP) je určen pro získatele společnosti FIXUM a.s.. Pomocí tohoto programu

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění FLEXI životní pojištění Modelace vývoje pojištění včetně výše odkupného zpracovaná dne číslo nabídky 18.1.217 1. pojištěný Příjmení a jméno: Hokejista Karel Datum narození / RČ: 23.7.1978 Pohlaví: Muž

Více

HALALl, všeobecná pojišťovna, a.s.

HALALl, všeobecná pojišťovna, a.s. Pojistná smlouva o dlouhodobém pojištění při lovu zvěře pro osoby s trvalým nebo přechodným pobytem v ČR STANDARD - N Pojistitel: HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s., se sídlem Jungmannova 32/25, 115 25

Více

Tento dokument není návrhem pojistitele na uzavření pojistné smlouvy a na jeho základě nevzniká závazek pojistitele.

Tento dokument není návrhem pojistitele na uzavření pojistné smlouvy a na jeho základě nevzniká závazek pojistitele. ZzJ KNZ Datum a čas modelace: 20. 02. 2019, 22:50 MODELACE pro pojištění odpovědnosti zastupitelů obce OS 8 Tento dokument není návrhem pojistitele na uzavření pojistné smlouvy a na jeho základě nevzniká

Více

Pracoviště: Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Vinohradská 72, Praha 3, PSČ tel

Pracoviště: Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Vinohradská 72, Praha 3, PSČ tel Pojistná smlouva č. 7721068065 Úsek pojištění hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Praha 8, Pobřežní 665/21, PSČ 186 00, Česká republika IČO: 471 16 617 zapsaná

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ platný od 1. 12. 2016 pro smlouvy sjednané od 1. 1. 2009 NÁKLADY SPOJENÉ S PŘIJETÍM DO POJIŠTĚNÍ a žádostí o změnu sepsání nabídky / žádosti

Více

SMĚRNICE S/7413-21. Sazebník pro pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou členy orgánů společenství vlastníků a bytových družstev

SMĚRNICE S/7413-21. Sazebník pro pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou členy orgánů společenství vlastníků a bytových družstev Kooperativa pojišťovna, a.s, Vienna Insurance Group Sídlo. Pobřežní 665/21, 186 00 Praha 8 SMĚRNICE Číslo: S/7413-21 Verze: 1. Název: Sazebník pro pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou členy orgánů

Více

Infolist produktu e-bez OBAV

Infolist produktu e-bez OBAV Infolist produktu e-bez OBAV 800 100 777 www.csobpoj.cz e-bez OBAV Infolist produktu Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění Informace o produktu e-bez Obav je rizikové životní pojištění, které

Více

Novela Zákona o daních z příjmu č. 586/2012 Sb., ve znění pozdějších předpisů

Novela Zákona o daních z příjmu č. 586/2012 Sb., ve znění pozdějších předpisů Novela Zákona o daních z příjmu č. 586/2012 Sb., ve znění pozdějších předpisů Životní pojištění rekapitulace stavu k 31.12.2014 Daňové zvýhodnění životního pojištění se řídí zákonem 586/1992 Sb., o daních

Více

Změna v zákoně o daních z příjmů od Prezentace pro externí obchodní síť ING Životní pojišťovna

Změna v zákoně o daních z příjmů od Prezentace pro externí obchodní síť ING Životní pojišťovna Změna v zákoně o daních z příjmů od 1. 1. 2015. Prezentace pro externí obchodní síť ING Životní pojišťovna 1. 11. 2014 Obsah Změna v zákoně o daních z příjmů od 1. 1. 2015 Režim daňově zvýhodněné / daňově

Více

KUJCP010VUAQ. Pojistná smlouva. pro pojištění odpovědnosti zaměstnance. za škodu způsobenou zaměstnavateli. č

KUJCP010VUAQ. Pojistná smlouva. pro pojištění odpovědnosti zaměstnance. za škodu způsobenou zaměstnavateli. č KUJCP010VUAQ Kooperativa VIENNA INSURANCE GROUP Pojistná smlouva pro pojištění odpovědnosti zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli č. 7720947399 Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

Více

Povinné informace pro zájemce o pojištění podle 21 zákona č. 38/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů, včetně případného upozornění pojistitele ve smyslu 2789 občanského zákoníku KNZ POJIŠŤOVACÍ ZPROSTŘEDKOVATEL

Více

INFORMACE 1/2014/n pojištění vozidel od

INFORMACE 1/2014/n pojištění vozidel od Kooperativa pojišťovna, a.s, Vienna Insurance Group Sídlo: Pobřežní 665/21, 186 00 Praha 8 INFORMACE 1/2014/n pojištění vozidel od 1.1.2014 Produktová nabídka v roce 2014 GL2 NAMÍRU univerzální produkt

Více

Majetkové pojištění Kooperativy, pojišťovny, a.s.

Majetkové pojištění Kooperativy, pojišťovny, a.s. Majetkové pojištění Kooperativy, pojišťovny, a.s. Pojištění bytové a nebytové jednotky Pojistná smlouva Dotazník NEM 05 VPP pro pojištění bytových domů VPP M-200/05 Složenka Sazba Tiskopisy Poj. podmínky

Více

Obsah. Ukončení pojištění Rytmus risk. Představení pojištění Allianz ŽIVOT. 1. Hlavní pojištění

Obsah. Ukončení pojištění Rytmus risk. Představení pojištění Allianz ŽIVOT. 1. Hlavní pojištění Útvar: Úsek produktového managementu život, zdraví, penze Komu: Úsek rozvoje distribuce (KOS, Regionální makléři); Úsek centrálního makléřského obchodu Přichází pojištění Allianz ŽIVOT, prodej pojištění

Více

Pojistná smlouva o dlouhodobém pojištění při lovu zvěře pro osoby s trvalým nebo přechodným pobytem v ČR EXCLUSIVE - N

Pojistná smlouva o dlouhodobém pojištění při lovu zvěře pro osoby s trvalým nebo přechodným pobytem v ČR EXCLUSIVE - N Pojistná smlouva o dlouhodobém pojištění při lovu zvěře pro osoby s trvalým nebo přechodným pobytem v ČR EXCLUSIVE - N Pojistitel: HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s. se sídlem Jungmannova 32/25, 115 25

Více

Pojistná smlouva číslo Úsek pojištění hospodářských rizik

Pojistná smlouva číslo Úsek pojištění hospodářských rizik Pojistná smlouva číslo 7720992848 Úsek pojištění hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Praha 8, Pobřežní 665/21, PSČ 186 00, Česká republika IČO: 471 16 617

Více

Vozový park 10 a více vozidel

Vozový park 10 a více vozidel Základy sjednání flotilového pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla Vozový park 10 a více vozidel Sjednává se ve flotilovém Benefitu jedná se o produkt N-Benefit, limity pojistného

Více

Informace pro klienta a zájemce o pojištění

Informace pro klienta a zájemce o pojištění Informace pro klienta a zájemce o pojištění Informace podle 21 zákona č. 38/2004 Sb., o pojišťovacích zprostředkovatelích a samostatných likvidátorech pojistných událostí a o změně živnostenského zákona,

Více

Informace pro klienta a zájemce o pojištění. Používání internetového portálu cestovni.hvp.cz

Informace pro klienta a zájemce o pojištění. Používání internetového portálu cestovni.hvp.cz Informace pro klienta a zájemce o pojištění Používání internetového portálu cestovni.hvp.cz Obsah dokumentu Strana 2............................. Informace pro klienta a zájemce o pojištění Strana 4.............................

Více

A. Pojištění odpovědnosti členů Svazu účetních a KCÚ

A. Pojištění odpovědnosti členů Svazu účetních a KCÚ Svaz účetních a KCÚ- sjednané rámcové smlouvy A. Pojištění odpovědnosti členů Svazu účetních a KCÚ č. rámcové smlouvy rozsah pojištění strana 595019180-2 595019444-7 595019663-5 pojištění odpovědnosti

Více

Změna daňového zvýhodnění

Změna daňového zvýhodnění Změna daňového zvýhodnění 1 Příspěvek zaměstnavatele podmínky daňového zvýhodnění Stávající: 2 x 60 zaměstnanec pojistník = pojištěný právo na plnění má pojištěný zaměstnanec, při smrti obmyšlený, kromě

Více

Pojistná smlouva teorie a praxe

Pojistná smlouva teorie a praxe Pojistná smlouva teorie a praxe Zákon č. 37/2004 Sb., o pojistné smlouvě (prezentace zahrnuje pouze vybrané problémy, nejedná se o komplexní materiál) Pojistná smlouva je smlouvou o finančních službách,

Více

Kooperativa. Pojistná smlouva č. 7720636923 Úsek pojištění hospodářských

Kooperativa. Pojistná smlouva č. 7720636923 Úsek pojištění hospodářských & Kooperativa VIENNA INSURANCE GROUP Pojistná smlouva č. 7720636923 Úsek pojištění hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Templová 747, Praha 1, PSČ 11001, Česká

Více

Pojistná smlouva č. 4300000xxxx

Pojistná smlouva č. 4300000xxxx Příloha č. 3 k k Dohodě o podmínkách pojištění odpovědnosti provozovatele zdravotnického zařízení pro členy Asociace klinických psychologů ČR č. 7402000002 Pojistná smlouva č. 4300000xxxx pro pojištění

Více

Pojistný trh, subjekty a produkty. Univerzita Třetího věku Hradec Králové. Leden 2011

Pojistný trh, subjekty a produkty. Univerzita Třetího věku Hradec Králové. Leden 2011 Pojistný trh, subjekty a produkty Univerzita Třetího věku Hradec Králové Leden 2011 Subjekty pojistného trhu Velké (kompozitní) pojišťovny nabízející všechny hlavní pojistné produkty životního i neživotního

Více

Informace pro klienta a zájemce o pojištění. Používání internetového portálu cizinci.pvzp.cz

Informace pro klienta a zájemce o pojištění. Používání internetového portálu cizinci.pvzp.cz Informace pro klienta a zájemce o pojištění Používání internetového portálu cizinci.pvzp.cz Obsah dokumentu Strana 2............................. Informace pro klienta a zájemce o pojištění Strana 3.............................

Více

Pojistná smlouva o pojištění společného lovu OPTIMUM

Pojistná smlouva o pojištění společného lovu OPTIMUM Pojistná smlouva o pojištění společného lovu OPTIMUM Pojistitel: HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s. se sídlem Jungmannova 32/25, 115 25 Praha 1 IČ 60192402 Spisová značka B 2224 vedená u Městského soudu

Více

Metodický pokyn č.1 / 2016 / IBIS IN GOLD

Metodický pokyn č.1 / 2016 / IBIS IN GOLD Metodický pokyn č.1 / 2016 / IBIS IN GOLD KAPITOL pojišťovací a finanční poradenství, a.s. vydává pro své pojišťovací zprostředkovatele následující metodický pokyn, který obdržel od obchodního partnera

Více

Pojistná smlouva č. xxx xxxxxx x o havarijním pojištění vozidel PARTNER H57

Pojistná smlouva č. xxx xxxxxx x o havarijním pojištění vozidel PARTNER H57 Návrh pojistné smlouvy Pojistná smlouva č. xxx xxxxxx x o havarijním pojištění vozidel PARTNER H57 Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Praha 1, Templová 747, PSČ 110 01, Česká

Více

Jan Šebesta / RČ: Povinné ručení Škoda FELICIA Kč Kč 1/4. Zájemce: Vozidlo: Jiná újma. Vandalismem. Poškození zavazadel

Jan Šebesta / RČ: Povinné ručení Škoda FELICIA Kč Kč 1/4. Zájemce: Vozidlo: Jiná újma. Vandalismem. Poškození zavazadel Číslo smlouvy: 2019110765 1. Záznam z jednání s přehledem Vašeho pojištění Zájemce: Rozsah pojištění: Vozidlo: Druh škody Jan Šebesta / RČ: 510908062 Povinné ručení Škoda FELICIA Co máte pojištěno? Do

Více

Kampaň JARO 2016 Šeková bankovka na další produkt

Kampaň JARO 2016 Šeková bankovka na další produkt Vážení obchodní přátelé, jistě už se těšíte na naši jarní. Tento rok Vám nabízíme slevy na nové smlouvy a zapojení Vás i Vašich klientů do soutěže o velké ceny :) Podmínky pro získání bankovky období sjednání

Více

HALALl, všeobecná pojišťovna, a.s.

HALALl, všeobecná pojišťovna, a.s. Pojistná smlouva o pojištění exponátů výstavy Pojistitel: HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s., se sídlem Jungmannova 32/25, 115 25 Praha 1, Registrační číslo:... IČ 60192402, zapsaná v obchodním rejstříku

Více

Pracoviště: Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Vinohradská 72, Praha 3, PSČ tel

Pracoviště: Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Vinohradská 72, Praha 3, PSČ tel Pojistná smlouva č. 7721110401 Úsek pojištění hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Praha 8, Pobřežní 665/21, PSČ 186 00, Česká republika IČO: 471 16 617 zapsaná

Více

Příjmení Jméno Titul před jménem Titul za jménem. Investiční profi l účastníka K V D

Příjmení Jméno Titul před jménem Titul za jménem. Investiční profi l účastníka K V D DODATEK KE SMLOUVĚ O DŮCHODOVÉM SPOŘENÍ (II. PILÍŘ) Dodatek ke smlouvě o důchodovém spoření uzavírají ČSOB Penzijní společnost, a. s., člen skupiny ČSOB, se sídlem Radlická 333/150, Praha 5, 150 57, IČO

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLATNÝ OD 1. 1. 2014 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní cenou**)

Více

RIZIKOVKA RIZIKOVKA. Přehled poplatků a parametrů pojištění pro RIZIKOVKU

RIZIKOVKA RIZIKOVKA. Přehled poplatků a parametrů pojištění pro RIZIKOVKU RIZIKOVKA RIZIKOVKA Přehled poplatků a parametrů pojištění pro RIZIKOVKU PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ PRO RIZIKOVKU PLATNOST OD 27. 9. 2018 Část A. Poplatky Správa pojištění POPLATKY VYBÍRANÉ

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ OK1 PLATNÝ OD 16. 7. 2015 Část A. Poplatky za vedení podílového

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Společnost A Z Risk Service spol. s r.o., IČO: 61169901, se sídlem Pod Stráží 462/9, 323 00 Plzeň, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Plzni pod

Více

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI V OBLASTI POJIŠŤOVNICTVÍ

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI V OBLASTI POJIŠŤOVNICTVÍ SMLOUVA O SPOLUPRÁCI V OBLASTI POJIŠŤOVNICTVÍ 1. Pojišťovací makléřství INPOL, a.s. zapsaná v obchodním rejstříku vedeného Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 3440 IČ: 63 99 85 99, se sídlem Bezová

Více

PRAVIDLA ZPROSTŘEDKOVÁNÍ INVESTIC. Název: Vnitřní směrnice č.: 1/2012

PRAVIDLA ZPROSTŘEDKOVÁNÍ INVESTIC. Název: Vnitřní směrnice č.: 1/2012 Název: PRAVIDLA ZPROSTŘEDKOVÁNÍ INVESTIC Vnitřní směrnice č.: 1/2012 Obsah: Pravidla zprostředkování smluv, jejichž předmětem je nákup cenných papírů kolektivního investování (fondy) Přílohy: Příloha č.

Více

Úvodní část pojistné smlouvy č.:

Úvodní část pojistné smlouvy č.: Pojištění podnikatele a právnických osob Pojistná smlouva číslo: 19423218-18 Stav k datu 7. 7. 2014 Kód produktu: DP Úvodní část pojistné smlouvy č.: 19423218-18 Dalimilova 6 130 00 PRAHA 3 ČESKÁ REPUBLIKA

Více

Informace pro zájemce o uzavření pojistné smlouvy podle 65 a 66 zákona č. 37/2004 Sb., o pojistné smlouvě a o změně souvisejících zákonů

Informace pro zájemce o uzavření pojistné smlouvy podle 65 a 66 zákona č. 37/2004 Sb., o pojistné smlouvě a o změně souvisejících zákonů Životní pojištění s Filipem PLUS Kapitálové pojištění dospělých Životní pojištění s Filipem PLUS - Kapitálové pojištění dospělých je pojištění pro případ smrti nebo dožití, které může být sjednáno pro

Více

Předsmluvní informace k pojištění podnikatelských rizik

Předsmluvní informace k pojištění podnikatelských rizik Předsmluvní informace k pojištění podnikatelských rizik Co je pojištění podnikatelských rizik Jedná se o pojištění, které nabízí pojistnou ochranu majetku a odpovědnosti osob při výkonu podnikatelské činnosti.

Více

OZNÁMENÍ ÚMRTÍ POJIŠTĚNÉHO

OZNÁMENÍ ÚMRTÍ POJIŠTĚNÉHO OZNÁMENÍ ÚMRTÍ POJIŠTĚNÉHO Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Pobřežní 665/23, 186 00 Praha 8, IČ: 63998530, telefon: 957 444 555 Adresa pro zasílání korespondence: Česká podnikatelská

Více

OZNÁMENÍ ÚMRTÍ POJIŠTĚNÉHO

OZNÁMENÍ ÚMRTÍ POJIŠTĚNÉHO OZNÁMENÍ ÚMRTÍ POJIŠTĚNÉHO Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Pobřežní 665/23, 186 00 Praha 8, IČ: 63998530, telefon: 957 444 555 Adresa pro zasílání korespondence: Česká podnikatelská

Více

E-učebnice Ekonomika snadno a rychle POJIŠŤOVNICTVÍ

E-učebnice Ekonomika snadno a rychle POJIŠŤOVNICTVÍ E-učebnice Ekonomika snadno a rychle POJIŠŤOVNICTVÍ - ekonomický obor řešící minimalizaci rizik ekonomických i neekonomických činností člověka - stránky pojištění: etická stránka (= princip solidarity)

Více

Produktové změny v ACP III ŘÍJEN/2017

Produktové změny v ACP III ŘÍJEN/2017 Pojištění vozidel - ACP III Produktové úpravy v ACP III platné od 1. 10. 2017 Od 1. 10. 2017 dojde v ACP III k několika produktovým úpravám a zároveň bude spuštěna nová fotoaplikace pro mobilní telefony

Více

PERSPEKTIVA - NOVINKY 2015

PERSPEKTIVA - NOVINKY 2015 INFORMACE 10/2015/z PERSPEKTIVA - NOVINKY 2015 Od 1.4.2015 zavádíme novinky v produktu PERSPEKTIVA 7 BN. Změny, které jsme pro Vás připravili: 1. Připojištění invalidity 2. Připojištění smrti 3. Připojištění

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Společnost Exkaso s.r.o., IČO: 269 70 601, se sídlem Topolská 952, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, odd. C, vložka 22325 (dále

Více

zastoupena Josefem Landou, předsedou představenstva (dále jen pojišťovací makléř )

zastoupena Josefem Landou, předsedou představenstva (dále jen pojišťovací makléř ) Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli Pojišťovací makléřství INPOL a.s., se sídlem Praha 4 - Braník, Bezová 1658, PSČ 147 14, zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze oddíl B vložka

Více

PRODUKT DOPLŇKOVÁ POJIŠTĚNÍ VOZIDLA H74

PRODUKT DOPLŇKOVÁ POJIŠTĚNÍ VOZIDLA H74 Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group Sídlo. Pobřežní 665/21, 186 00 Praha 8 PRODUKT DOPLŇKOVÁ POJIŠTĚNÍ VOZIDLA H74 Specifický sazebník S/7514-25 pro doplňková pojištění vozidla H74 Verze:

Více

Konsolidovaný nástroj získatele. Návod k obsluze

Konsolidovaný nástroj získatele. Návod k obsluze Konsolidovaný nástroj získatele Kalkulačka Pojištění rodinného domu a domácnosti OPTIMUM (OP8) Návod k obsluze Obsah 1 Kalkulace pojistné smlouvy... 1 1.1 Informace o smlouvě... 1 1.2 Partneři... 1 1.3

Více

Návod na vyplnění formuláře OZNÁMENÍ ZMĚNY POJISTNÉ SMLOUVY VISION (v případě dotazů kontaktujte svého pojišťovacího zprostředkovatele

Návod na vyplnění formuláře OZNÁMENÍ ZMĚNY POJISTNÉ SMLOUVY VISION (v případě dotazů kontaktujte svého pojišťovacího zprostředkovatele Návod na vyplnění formuláře OZNÁMENÍ ZMĚNY POJISTNÉ SMLOUVY VISION (v případě dotazů kontaktujte svého pojišťovacího zprostředkovatele nebo zavolejte nebo infolinku Zelenou klientského linku: 800 servisu

Více

Základy práce s kalkulačním programem produktu Partner H59

Základy práce s kalkulačním programem produktu Partner H59 Základy práce s kalkulačním programem produktu Partner H59 Kalkulační program produktu Partner H59 je součástí ISOSu ikona zeleného auta. Pokud má získatel ISOS bez tohoto produktu (nemá ikonu zeleného

Více

Hlášení pojistné události invalidita, dlouhodobá péče ve stupni závislosti II a vyšším

Hlášení pojistné události invalidita, dlouhodobá péče ve stupni závislosti II a vyšším Hlášení pojistné události invalidita, dlouhodobá péče ve stupni závislosti II a vyšším Z4039 Hlášení pojistné události vyplňte, máte-li sjednané pojištění, které s danou pojistnou událostí souvisí: pojištění

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLATNÝ OD 16. 7. 2015 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní cenou**)

Více

Ekonomické subjekty (jejich život, zdraví, majetek, činnost, ) Pojistná smlouva. Pojišťovna

Ekonomické subjekty (jejich život, zdraví, majetek, činnost, ) Pojistná smlouva. Pojišťovna Soukromé pojišťovnické právo (pojistné právo) Dana Šramková Pojištění ekonomická Kategorie právní Pojištění jako ekonomická kategorie ekonomická (peněžní) povaha pojištění pojištění jako efektivní způsob

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMUM EVOLUTION

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMUM EVOLUTION PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMUM EVOLUTION PLATNÝ OD 1. 10. 2016 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní

Více

NAŠEAUTO komplexnípojištění

NAŠEAUTO komplexnípojištění ID: 369843 NAŠE NAŠEAUTO AUTO komplení komplenípojištění pojištění 1.15 POJISTNÁ SMLOUVA ČSOB Pojišťovna, a. s., člen holdingu ČSOB Pardubice, Zelené předměstí, Masarykovo náměstí 1458 53 2, Česká republika

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Společnost RENOMIA BENEFIT a.s., IČO: 031 49 013, se sídlem Na Florenci 2116/15, Nové Město, 110 00 Praha 1, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem

Více

Smlouva o spolupráci

Smlouva o spolupráci Smlouva o spolupráci Generali Pojišťovna a.s. Bělehradská 132 120 00 Praha 2 IČ: 61859869 zastoupená Mgr. Simonou Majerovou, manažerem produktu pojištění odpovědnosti za škodu a Ing. Danielem Krupičkou,

Více

Zpracování osobních údajů

Zpracování osobních údajů Stránka 1 z 10 Zpracování osobních údajů Obchodní společnost, se sídlem, Nové Město, 120 00 Praha 2, IČ: 06958851 (dále jen jako Společnost ) v postavení správce osobních údajů poskytuje v souladu s čl.

Více

Dodatek 10 k pojistné smlouvě číslo

Dodatek 10 k pojistné smlouvě číslo Dodatek 10 k pojistné smlouvě číslo 7721057230 Úsek pojištění hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, sp. zn. B

Více

FLEXI životní pojištění - JUNIOR Modelace vývoje pojištění včetně výše odkupného zpracovaná dne

FLEXI životní pojištění - JUNIOR Modelace vývoje pojištění včetně výše odkupného zpracovaná dne FLEXI životní pojištění - JUNIOR Modelace vývoje pojištění včetně výše odkupného zpracovaná dne 07.01.2019 Pojištěné dítě: Jméno a příjmení: Rodné číslo / Datum narození: 01.01.2010 Rozsah pojištění: Konec

Více

Pojistná smlouva o pojištění staveb

Pojistná smlouva o pojištění staveb Pojistná smlouva o pojištění staveb Pojistitel: HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s., se sídlem Jungmannova 32/25, 115 25 Praha 1, IČ 60192402, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze,

Více

Novinky a změny od poslední porady

Novinky a změny od poslední porady Novinky a změny od poslední porady RSTS smlouvy Generali Investments nové tiskopisy V tištěné podobě především rámcové Smlouvy. Smlouva Partner invest již neexistuje - ke sjednání produktu slouží odstavec

Více

Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky. Verze 1.2

Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky. Verze 1.2 Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky Verze 1.2 2 Obsah 1. Úvod.. 3 1.1. Základní informace 3 1.2. Spuštění kalkulačky. 3 1.3. Přehled možných úprav 4 2. Sestavení technické změny.

Více

Závazný pokyn 1/2018 k Dohodě o spolupráci

Závazný pokyn 1/2018 k Dohodě o spolupráci Závazný pokyn 1/2018 k Dohodě o spolupráci 1. Vymezení stran 1. Předmětem Dohody o spolupráci je závazek zprostředkovatele jménem a na účet Modul Servis s.r.o. (dále také MS ) zprostředkovávat pojištění

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD SPOLEČNOSTI PARTNERS FINANCIAL SERVICES, A.S.

REKLAMAČNÍ ŘÁD SPOLEČNOSTI PARTNERS FINANCIAL SERVICES, A.S. REKLAMAČNÍ ŘÁD SPOLEČNOSTI PARTNERS FINANCIAL SERVICES, A.S. Reklamační řád společnosti Partners Financial Services, a.s. se sídlem Praha 4, Türkova 2319/5b, PSČ 14900, IČ 276 99 781, zapsané v obchodním

Více

Dohledový benchmark č. 3/2012

Dohledový benchmark č. 3/2012 Dohledový benchmark č. 3/2012 Nákladovost produktu životního pojištění Informace o odkupném I. Nákladovost produktu životního pojištění z pohledu pojistníka Smyslem informování o nákladovosti produktu

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMUM EVOLUTION

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMUM EVOLUTION PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMUM EVOLUTION PLATNÝ OD 21. 7. 2013 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ OK1 PLATNÝ OD 1. 1. 2015 Část A. Poplatky za vedení podílového

Více

Produktové zvýhodnění programu ŽABKA

Produktové zvýhodnění programu ŽABKA INFORMACE 1/2015/z Produktové zvýhodnění programu ŽABKA Od ledna 2015 zavádíme produktové zvýhodnění v rámci programu Žabka Dětského životního pojištění PERSPEKTIVA 7 BN. Zvýhodnění bude automaticky zařazeno

Více

Ochrana dat v pojišťovnictví

Ochrana dat v pojišťovnictví Ochrana dat v pojišťovnictví Praha 30.01.2019 Ing. Petr Brabenec, MBA, Kooperativa, a.s. Vienna Insurance Group Česká podnikatelská pojišťovna, a.s. Vienna Insurance Group 1 Obsah Subjekty údajů v pojišťovně

Více

Formulář pro přístup k osobním údajům

Formulář pro přístup k osobním údajům Formulář pro přístup k osobním údajům Prostřednictvím tohoto formuláře můžete uplatnit Vaše právo na přístup k osobním údajům. Toto právo Vám vzniká v souladu s čl. 15 nařízení Evropského parlamentu a

Více

PNTS. Hlášení pojistné události

PNTS. Hlášení pojistné události PNTS Hlášení pojistné události Naší snahou je, aby vyřízení pojistné události proběhlo hladce a v co nejkratším možném termínu. Pokud vznikne událost, která by mohla založit Váš nárok na pojistné plnění,

Více

ZÁZNAM O ZPROSTŘEDKOVÁNÍ PENZIJNÍCH PRODUKTŮ

ZÁZNAM O ZPROSTŘEDKOVÁNÍ PENZIJNÍCH PRODUKTŮ 190104/08:58/AK INVESTNÍ ZPROSTŘEDKOVATEL ZFP akademie, a.s., : 26304805, sídlo: 17. listopadu 3112/12, 690 02 Břeclav, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně oddíl B, vložka 3828

Více

Přehled poplatků a parametrů pojištění Evropská penze PREMIUM Důchodový program s bonusem platný od

Přehled poplatků a parametrů pojištění Evropská penze PREMIUM Důchodový program s bonusem platný od Přehled poplatků a parametrů pojištění Evropská penze PREMIUM Důchodový program s bonusem platný od 1. 1. 2014 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Pro běžné pojistné Pro mimořádné

Více

AKTUALIZACE POJISTNÝCH SMLUV uzavřených ze strany OS DLV pro členy OS DLV od

AKTUALIZACE POJISTNÝCH SMLUV uzavřených ze strany OS DLV pro členy OS DLV od Odborový svaz pracovníků dřevozpracujících odvětví, lesního a vodního hospodářství v ČR, nám.w.churchilla 2, 113 59 Praha 3 AKTUALIZACE POJISTNÝCH SMLUV uzavřených ze strany OS DLV pro členy OS DLV od

Více

SATUM CZECH s.r.o. město Lysou nad Labem. Kalkulace pojistného programu společnosti. pro ÚNOR 2016

SATUM CZECH s.r.o. město Lysou nad Labem. Kalkulace pojistného programu společnosti. pro ÚNOR 2016 Kalkulace pojistného programu společnosti SATUM CZECH s.r.o. pro město Lysou nad Labem ÚNOR 2016 SATUM CZECH s.r.o. Porážková 1424/ 20 702 00 Ostrava, Moravská Ostrava Tento dokument je určen pouze pro

Více

Pojištění podnikatelských rizik

Pojištění podnikatelských rizik Základy práce v systému POS zpracoval: libor.jiranek@uniqa.cz Pojištění podnikatelských rizik Obsah Popis základní obrazovky systému POS... 2 Pojištění podnikatelských rizik... 4 Základní údaje... 4 Pojištění

Více

Vyplnění povinných informací při změně smlouvy

Vyplnění povinných informací při změně smlouvy Vyplnění pvinných infrmací při změně smluvy Pvinné infrmace vyplňujete také v případě sjednání zásadní změny v pjistné smluvě živtníh i neživtníh pjištění. Změnu pjistné smluvy se rvněž rzumí uzavření

Více