Volte kandidátku číslo. Roudnice nad Labem je naším domovem a místem, ve kterém stojí za to žít. SPOLEČNĚ PRO ROUDNICI N. L.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Volte kandidátku číslo. Roudnice nad Labem je naším domovem a místem, ve kterém stojí za to žít. SPOLEČNĚ PRO ROUDNICI N. L."

Transkript

1 Volte kandidátku číslo Roudnice nad Labem je naším domovem a místem, ve kterém stojí za to žít. SPOLEČNĚ PRO ROUDNICI N. L.

2 Vladimír Urban Lála starosta Vážení roudničtí spoluobčané, přátelé, v minulém volebním období jste mi vyjádřili velkou důvěru a nejvyšším počtem hlasů jste mě vyslali do pozice starosty. Dobře si uvědomuji, že především kvůli nedobré finanční kondici města a nečekaným výdajům jsme nemohli splnit vše, co jsme si předsevzali. V některých projektech jsme pokračovali po minulých vedeních města a úspěšně je dokončili, další jsme zahájili a rádi bychom je dotáhli do cíle. Za naše čtyřleté působení na radnici se úspěšně vyřešila situace s akutním nedostatkem míst v mateřských školách, když jsme dočasně nevyužité prostory v základní škole Školní přeměnili na dvě krásné moderní třídy MŠ a za finanční pomoci roudnických sponzorů k tomu pro děti vybudovali nové hřiště. S určitým zpožděním oproti původnímu záměru se začalo s realizací opravy základní školy na Bezděkově. V současnosti je zde již hotova celková rekonstrukce elektroinstalace a následovat bude výměna oken a oprava fasády. Podobně se postupovalo u ZŠ Školní, kde byly provedeny rozsáhlé úpravy povrchů před hlavním vstupem i ve dvoře. Po ničivých povodních v roce 2013 se podařilo ve velmi krátké době pro širokou veřejnost otevřít hojně vyhledávaný plavecký bazén. Významně pokročily také rekonstrukce silničních komunikací a chodníků s důrazem na jejich bezbariérová řešení. Velké úsilí jsme věnovali dokončení příprav výstavby obchvatu města, značně pokročil především výkup pozemků. Z dotačního titulu byla dokončena navazující část cyklostezky od plavebních komor směrem na Židovice. Stáli jsme u zrodu dnes již populárních a oblíbených farmářských trhů, podporovali jsme rozvoj kulturních a sportovních aktivit města. Nezapomínali jsme ani na potřeby seniorů a i do budoucna počítáme s naplňováním jejich potřeb podle vypracovaného komunitního plánu. Společným úsilím aktivních občanů Roudnice a různých institucí se nejprve podařilo zachovat samostatnost našeho gymnázia a následně uhájit čtyři lůžková oddělení Podřipské nemocnice s poliklinikou. Vážení voliči, důvodem mojí opakované kandidatury v komunálních volbách je moje snaha pokračovat v rozpracovaných i plánovaných akcích pro naše město. Bude mi proto ctí i závazkem, pokud mi dáte svůj hlas. Ať už se ale rozhodnete jakkoli, hlavně PŘIJĎTE VOLIT!

3 Ing. František Padělek ředitel Vojenského technického ústavu letectva a protivzdušné obrany Téměř celý život jsem pracoval ve službách státu jako voják, diplomat a manažer. Mým povoláním, kterému jsem zasvětil převážnou část svého aktivního života, byl vojenský pilot. Tato profese vede člověka k odpovědnosti, připravenosti a pokoře, umožňuje mu zažít volnost prostoru i určitý nadhled a odstup od nepodstatných záležitostí. Vojenskou kariéru jsem ukončil v roce 2002 jako velitel Vzdušných sil Armády České republiky v hodnosti generálporučíka a poté jsem přešel do diplomatických služeb v pozici mimořádného a zplnomocněného velvyslance České republiky v Argentině a Paraguayi. V současné době pracuji ve funkci ředitele Vojenského technického ústavu letectva a protivzdušné obrany. V Roudnici nad Labem žiji od roku 2000 a i když pocházím z jihomoravských Ivančic, toto město mi přirostlo k srdci a cítím se zde, jako by bylo mým rodným městem. Politiku obecně a komunální politiku zejména vnímám jako službu městu a lidem, kteří v něm žijí. Proto, jestli mně to voliči umožní, chtěl bych využít svých zkušeností z předcházejícího působení ve státní správě ve prospěch dalšího rozvoje města tak, aby platilo heslo, že Roudnice nad Labem je město, ve kterém stojí za to žít. Motto: Komunální politika je především služba městu a jeho občanům a ne způsob obživy Motto: Co mě nezabije, to mě posílí. Romana Rýdlová osobní bankéř Narodila jsem se v Roudnici nad Labem, vystudovala jsem obchodní školu a v současné době pracuji v bance na pozici osobní bankéř. Mám dvě dospělé děti. Mým koníčkem je vedení vlastního kosmetického salonu, občas kolo a brusle. Pokud dostanu důvěru voličů, podpořím rozvoj volnočasových a sportovních aktivit pro občany města, včetně organizovaných amatérských souteží. Budu prosazovat vybudování cykloparku typu singltrek pod Hostěrazem, tras pro in-line bruslení a dlouho slibovaný skatepark. Uvítám rovněž oživení roudnické náplavky a více možností vyžití pro nejmenší a děti školního věku.

4 Jan Ekrt stavbyvedoucí Narodil jsem se v r v Děčíně, ale ještě téhož roku se naše rodina přestěhovala na nově budované roudnické sídliště. Zde jsem s rodiči žil do svých 27 let. Od roku 2001 bydlím se svojí ženou Lenkou a synem Honzíkem na Bezděkově. Vystudoval jsem SPŠ stavební v Mělníku a nastoupil do zaměstnání u Vodních staveb Praha na pozici stavební technik, později stavbyvedoucí. Zde jsem se podílel na realizaci pozemních a průmyslových staveb. Od roku 2000 pracuji u společnosti Strabag jako stavbyvedoucí v oblasti dopravních staveb. Od roku 2006 jsem registrován jako autorizovaný technik pro dopravní stavby u České komory autorizovaných inženýrů a techniků. Mým koníčkem je myslivost, jsem hospodářem mysliveckého sdružení Dušníky. Zajímám se též o vojenskou historii a techniku. Ve volném čase se rád věnuji turistice a trampování. Věřím, a dosavadní společná práce s ostatními kandidáty našeho sdružení mě utvrzuje v tom, že společně dokážeme pokračovat v nastartovaném vývoji dění v našem městě, kdy se konečně daří dobře hospodařit se svěřenými prostředky. Mou prioritou je smysluplná výstavba bez lobbistických zásahů a rozvoj a údržba dopravní infrastruktury. Dále bych se rád zasadil o zefektivnění chodu městského úřadu. Úřad by neměl obtěžovat občany přemírou byrokracie a přemrštěnými nároky, ale pomáhat občanům řešit jejich oprávněné požadavky. Díky své profesi a vzdělání rozumím investičním akcím, územnímu plánování a dopravě. V těchto oblastech bych rád pracoval ku prospěchu nás, občanů města Roudnice nad Labem. Motto: V úřadě nechci zmetkovat. Vlastimil Čtverák ředitel Podřipské pohřební služby Jsem rodilým Roudničákem a v Roudnici nad Labem žiji rovných třicet let, což je ostatně i můj věk. Vystudoval jsem Vyšší odbornou a Střední odbornou školu v Roudnici nad Labem a pracuji jako ředitel Podřipské pohřební služby, kde také vykonávám službu smutečního řečníka. Občanům města Roudnice nad Labem a jeho širšího okolí pomáhám řešit jejich nejtěžší životní okamžiky. Toto své smutné poslání si kompenzuji činností moderátora kulturních a společenských akcí a sólového zpěváka, kdy se naopak snažím rozdávat lidem radost a smích. Za svůj život jsem navštívil mnoho měst, a to jak v cizině, tak v naší vlasti. Při návratu domů si však vždy říkám, že ta naše Roudnice je přece jen městem nejkrásnějším. Věřím, že společně ji můžeme udělat ještě hezčí.

5 Jaroslav Vysoký učitel Narodil jsem se roku 1957 v Litoměřicích. V Roudnici nad Labem jsem absolvoval gymnázium, později jsem se sem přestěhoval a žiji zde více než 30 let. Prakticky celý svůj život se věnuji oblasti výpočetní techniky a informačních technologií. Pracoval jsem jako programátor, správce sítě a manažer v IT. Posledních pět let působím jako učitel informačních a komunikačních technologií, ICT koordinátor a správce sítě na místním gymnáziu. Mám dva dospělé syny a osmiletou dceru. S rodinou se intenzivně věnujeme turistice. Mám rád hory, miluji České středohoří a přírodu obecně. Mým velkým koníčkem je i moje práce. Rád se věnuji vymýšlení i realizaci různých počítačových projektů, na kterých pracuji sám, s přáteli i se svými studenty. Mám v oblibě DIY (do it yourself - udělej si sám) aktivity, DIY přístup je i mojí životní filosofií. Ve volbách kandiduji s lidmi, o kterých se domnívám, že mají vůli hájit zájmy svého města. Pokud budu zvolen, budu usilovat o spolupráci všech poctivých a slušných lidí. Bez občanských aktivit a nadšených jedinců budeme jen těžko budovat město jako příjemné místo k žití. Zajímá mne oblast podpory turistiky v regionu, problematika ochrany životního prostředí a uplatnění mých znalostí z oblasti IT. Myšlenka na závěr: Obdivuji všechny rodiče a lidi, kteří se trpělivě starají o své nemocné, či nemohoucí a dokážou jim vytvořit důstojné a lepší podmínky pro život, než sami sobě. Ing. Jaroslav Blažek podnikatel Od svého narození žiji v Roudnici nad Labem. Vystudoval jsem Českou zemědělskou univerzitu v Praze obor dřevařství, i mé studium na střední škole bylo zaměřeno na dřevěné konstrukce na VOŠ a SPŠ ve Volyni. V současné době pracuji jako manažer ve firmě Truhlářství Jaroslav Blažek. Mezi mé koníčky patří sportovní rybolov a kynologie. Ve volných chvílích se věnuji míčovým hrám a turistice, rád chodím na kulturní a společenské akce. Rád bych prosadil navýšení investic do okrajových častí města, jako jsou Podlusky a Bezděkov. Podle mého názoru se na ně při opravách a rekonstrukcích poněkud zapomíná, což je vidět například na neutěšeném stavu silničních komunikací a chodníků. Chci se angažovat v oblasti sportu a kultury, a to především podporou rozvoje a financování těchto aktivit. Mým cílem je zaměřit se na věci, které skutečně pomohou městu a lidem, kteří v něm žijí. Jedná se například o otázku budoucnosti roudnického pivovaru nebo opětovného zprovoznění kina. Motto: T. G. M.: Láska ukazuje člověku cíl jeho života. Rozum ukazuje prostředky, jak jej uskutečnit.

6 BcA. Eva Synková Reitererová ředitelka předškolního vzdělávání V Roudnici nad Labem žiji od roku Vystudovala jsem DAMU obor dramatická výchova. Pracuji v ZUŠ jako pedagog dramatické výchovy, jsem lektorka německého jazyka a většinu svého času věnuji rozvoji předškolního vzdělávacího centra Little Monkeys a především vzniku soukromé základní školy s rozšířenou výukou anglického jazyka a omezeným počtem dětí ve třídách v Roudnici nad Labem. Mezi mé koníčky a záliby patří herectví, divadlo, práce s dětmi, rodina. V případě zvolení bych se ráda zasadila o podporu občanů a spolků angažujících se v oblasti kultury a poskytujících kvalitní volnočasové aktivity. Ráda bych prosadila vznik bezpečného víceúčelového dětského hřiště určeného širší věkové kategorii dětí (dětský koutek s herními prvky a pískovištěm pro nejmenší, dopravní hřiště a náročnější herní prvky pro větší, hřiště na basketbal, nohejbal, tenis apod. pro starší děti.) Mgr. Beáta Krůpová mediální konzultantka V Roudnici nad Labem žiji od svého narození. Vystudovala jsem Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor historie a společenské vědy. Pracuji jako mediální konzultant v rádiu, momentálně jsem na mateřské dovolené. Mám dva malé syny. Mezi mé koníčky patří hudba (jsem členkou Dechového orchestru mladých Roudnice nad Labem), břišní tance, četba a turistika. V případě zvolení bych se chtěla zaměřit zejména na oblasti kultury, památek a turismu, které jsou mi blízké vzhledem k mému vzdělání i dosavadní profesní praxi. Vladimír Procházka, DiS. technický manažer Narodil jsem se v roce 1979 v Roudnici nad Labem. V současné době pracuji jako technický manager u společnosti eismann, spol. s r.o. Mám rád sport, který se prolíná celým mým životem. 25 let se věnuji veslování, nejprve jako aktivní závodník a posledních pár let jako bafuňář a trenér. Mezi mé další záliby patří cyklistika, běh, plavání, parašutismus a automobilová rallye. Pokud dostanu příležitost, budu se snažit prosazovat racionální přístup k investicím, transparentnost a smysluplnost. Věřím, že malé město nemusí být městem malých lidí... Myšlenka: Není důležité motto, nýbrž činy.

7 MUDr. Oľga Kačenková vedoucí lékařka ZZS ÚK v Roudnici n. L. Narodila jsem se před 62 lety na Slovensku v městě Košice. V Roudnici nad Labem žiji od roku Jsem vdaná a mám dva dnes již dospělé syny. Pracuji jako lékař v zdravotnické záchranné službě na pozici vedoucího lékaře pro výjezdové stanoviště Roudnice n.l. a Lovosice. Pokud mi zbyde volný čas, ráda ho trávím na zahradě a na chalupě. Věnuji se ručním pracím všeho druhu a občas hraji na piáno. Myslím si, že na radnici by měli být lidé, kteří usilují o prospěch města a blaho občanů bez politikaření a osobních prospěchářských zájmů. Aleš Riessner podnikatel Narodil se v r v Brně, v Roudnici nad Labem pobývám od roku Mám rád bojové sporty, trénuji box. Mezi mé záliby patří i myslivost, rybaření, cestování a kultura. Trápí mě to, co většinu lidí v této zemi, to je neekonomické hospodaření poslanců a obecních zastupitelů, korupce ve všech politických sférách naší země a neprůhlednost a nesrozumitelnost hospodaření s veřejnými prostředky. To bych chtěl změnit. Mám zkušenost s pořádáním kulturních a společenských akcí a řešením bezpečnostních problémů ve městě. Sedm let jsem také pracoval v oblasti hazardního průmyslu a pochopil jsem hloubku společenské nebezpečnosti vzniku hráčských závislostí. ThDr. Lenka Selčanová farářka Církve československé husitské V Roudnici n. L. žiji od roku Vystudovala jsem Husitskou teologickou fakultu Univerzity Karlovy (obor psychosociální vědy - teologie). Působím v Církvi československé husitské jako farářka a diecézní metodik pro výuku náboženství na školách. Ve volném čase zpívám s vokální kapelou Happy Day Quintet nebo se věnuji dobrovolnické činnosti v Centru volného času Hláska. V případě svého znovuzvolení chci pečovat o dědictví našich předků a kulturní památky, z městských parků vytvářet příjemné prostředí pro seniory a rodiny s dětmi, podporovat růst dětských hřišť, ale i moderních cvičebních ploch pro seniory a klidových zón, vytvářet motivující prostředí pro dospívající v oblasti umění i sportu, pokračovat v efektivní úpravě dopravy, podporovat aktivity města a místních organizací. Motto: Na životě je nejtěžší prvních sto let.

8 Eva Andresová PR manažerka Pavel Švec elektrotechnik Jan Štulc Johny podnikatel Bc. Tomáš Samek, DiS. kontrolor kvality Vlastimil Jurčík hudebník Vladimír Hubálek živnostník František Suchý podnikatel Ak. mal. Jiří Brodský akademický malíř a restaurátor najdete nás i na

9 Volební program Politické uskupení SPOLEČNĚ PRO ROUDNICI N. L., v případě úspěchu v komunálních volbách 2014, se na základě skutečných finančních prostředků zavazuje prosazovat tyto priority: HOSPODAŘENÍ MĚSTA nedopustíme zadlužení města při hospodaření města budeme dbát na to, aby nedocházelo k porušování zákonů prověříme efektivitu současných kontrolních mechanismů tak, aby se staly účinným nástrojem boje s korupcí i do budoucna INVESTIČNÍ VÝSTAVBA vytvoříme podmínky pro dokončení obchvatu města dobudujeme a opravíme komunikace ve městě, včetně opravy náměstí dokončíme opravy chodníků v okrajových částech města, zejména v městských částech Podlusky a Bezděkov budeme věnovat pozornost údržbě a budování parků a zeleně rozšíříme síť cyklostezek - singltrek chceme vybudovat přístaviště pro malá plavidla začneme s budováním přístupové zóny k vlakovému nádraží, včetně parkoviště a osvětlení chceme prosazovat pokračování projektu Smuteční obřadní síně PODPORA ZAMĚSTNANOSTI vytvoříme podmínky pro rozvoj drobného a středního podnikání budeme aktivně spolupracovat s Úřadem práce ve věcech nezaměstnanosti KVALITA ŽIVOTA pozornost chceme věnovat péči o starší a osamělé občany města a vytvoříme potřebné kapacity v zařízeních pečujících o tyto občany budeme podporovat společenská zařízení pro starší a osamělé občany, například typu Kavárna pro seniory

10 v okrajových částech města zajistíme v případě potřeby lepší dopravní obslužnost jejich obyvatel přehodnotíme systém placených parkovišť ve prospěch obyvatel, vytvářením potřebných kapacit bezplatných parkovacích míst v těchto lokalitách prohloubíme spolupráci se spolky a podpoříme jejich veřejně prospěšné aktivity OCHRANA A BEZPEČNOST OBYVATEL budeme dbát na zajištění bezpečnosti občanů a jejich majetku chceme prosazovat zvýšení kontroly a monitoringu území města městskou policií a policií České republiky a tím včas odhalovat případy narušování pořádku a protizákonného jednání, zejména v sociálně vyloučených lokalitách města důsledně řídit činnost městské policie a prosazovat hlubší spolupráci s policií České republiky s cílem efektivního řešení případů narušování pořádku a protizákonného jednání OCHRANA OBYVATEL A MAJETKU PŘED POVODNĚMI dořešíme systém protipovodňových opatření, včetně úprav kanalizací ŠKOLSTVÍ dohlédneme na personální a odbornou kvalitu škol zřizovaných městem budeme věnovat pozornost vytváření dostatečných kapacit všech školních zařízení, včetně mateřských škol ZDRAVOTNICTVÍ budeme prosazovat zachování potřebné zdravotnické péče pro obyvatele Roudnice nad Labem KULTURA, SPORT A VOLNOČASOVÉ AKTIVITY finančně podpoříme rozvoj kultury ve městě, zejména kulturní aktivity KZM a dalších neziskových organizací, které se věnují této oblasti budeme podporovat sportovní kluby a sportovních zařízení zaměřené na práci s mládeží

11 zvýšíme dostupnost kulturních a sportovních akcí jejich koordinací z úrovně KZM, aby nedocházelo ke kumulaci akcí v jednom termínu podpoříme budování zařízení pro uspokojování volnočasových aktivit rodin a jednotlivců vytvoříme potřebné podmínky pro udržení provozu kina prosadíme obnovu městského koupaliště budeme dbát na údržbu a další rozvoj dětských hřišť PÉČE O PAMÁTKY chceme pečovat o kulturní a historické památky a tyto chápat jako svědectví minulosti pro současný život ve městě O nás: čím se odlišujeme? Sdružení nezávislých kandidátů SPOLEČNĚ PRO ROUDNICI N. L. je tvořeno skupinou lidí, kteří prošli již prvním kolem voleb, když museli formou petice žádat občany města o důvěru, aby splnili zákonnou normu pro účast ve volbách. Naše sdružení k registraci kandidátky potřebovalo doložit 907 platných podpisů, což je 7% z počtu obyvatel našeho města. Díky Vám se nám podařilo doložit více jak 1200 podpisů! Naši kandidáti jsou lidé, kteří dosáhli ve svém profesním a občanském životě významných úspěchů bez podpory politických stran, a to díky vlastním schopnostem, které hodlají nabídnout ve prospěch rozvoje města. Jsme zkrátka roudničtí občané, kteří svoji předvolební kampaň staví na principu vlastního přesvědčení a zápalu pro věc, nikoli na základě peněz ze stranických pokladen nebo příslibu budoucích funkcí či jiných výhod. Ať už se rozhodnete volit kohokoliv, hlavně prosím PŘIJĎTE VOLIT! Vysoká účast ve volbách je nejlepší obranou proti případnému podvádění s hlasy voličů.

12 Víte jak volit? Křížkujte! Váš hlas bude nejvíce slyšet, pokud použijete jeden velký křížek u naší kandidátky č. 6. Vážení spoluobčané, rozhodli jste dát hlas kandidátům naší kandidátky SPOLEČNĚ PRO ROUDNICI NAD LABEM? Váš hlas bude ještě silnější, když na volebním lístku označíte křížkem ve vyznačeném čtverečku v záhlaví sloupce u názvu volební strany č. 6 SPOLEČNĚ PRO ROUDNICI NAD LABEM. Tímto odevzdáte hlas všem kandidátům na naší kandidátce a v náš prospěch bude započteno 21 hlasů, což může být v konečném součtu hlasů rozhodující. S úctou a poděkováním Vladimír Urban - Lála, lídr kandidátky č. 6 Přijďte volit! Naše kandidátka má číslo 6 Budoucnost Roudnice n. L. je ve vašich rukou Více informací o našich cílech se dočtete na: aktuálně na facebooku

uzavírají na základě dohody, tuto SMLOUVU O SPOLUPRÁCI

uzavírají na základě dohody, tuto SMLOUVU O SPOLUPRÁCI SMLOUVA O SPOLUPRÁCI mezi zastupiteli hnutí UFO a zastupiteli hnutí ANO 2011 na volební období 2014 2018 ve statutárním městě Ústí nad Labem s podporou dalších subjektů a osob Zastupitelé statutárního

Více

Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012

Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012 Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012 Obsah Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012... 1 Slovo úvodem... 2 Zlínský

Více

Stínová vláda ČSSD. Vláda společenské odpovědnosti. www.cssd.cz

Stínová vláda ČSSD. Vláda společenské odpovědnosti. www.cssd.cz Stínová vláda ČSSD Vláda společenské odpovědnosti www.cssd.cz 14.7.2010 www.cssd.cz 1 Stínový předseda vlády Mgr. Bohuslav Sobotka Věk 38 Rodinný stav ženatý, 2 děti Vzdělání Právnická fakulta Masarykovy

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava Koaliční partneři politické hnutí ANO 2011 (ANO), Česká strana sociálně demokratická

Více

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj Rada Královéhradeckého kraje Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje pro volební období 2008-2012 Pivovarské náměstí 1245 500 03 Hradec Králové tel.: 495 817 222 fax: 495

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA ROKY 2016-2020

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA ROKY 2016-2020 Základní škola a Mateřská škola České Velenice Čsl. legií 325, 378 10 České Velenice KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA ROKY 2016-2020 Projednáno: - na poradě vedení školy - na pedagogických radách ZŠ a MŠ - se

Více

magazín senátní magazín senátní senátní volební obvod 78 Zlín Jen mluvit nestačí! MUDr. Miroslav Šindlář kandidát do Senátu

magazín senátní magazín senátní senátní volební obvod 78 Zlín Jen mluvit nestačí! MUDr. Miroslav Šindlář kandidát do Senátu senátní volební obvod 78 Zlín senátní 2008 Jen mluvit nestačí! kandidát do Senátu 1 Úvodní slovo Dopis kandidáta Velmi vítám, když do Senátu kandiduje výrazná osobnost daného regionu a za takového člověka

Více

ESS. European Social Survey. 4. kolo. Karty k hlavnímu dotazníku

ESS. European Social Survey. 4. kolo. Karty k hlavnímu dotazníku ESS European Social Survey 4. kolo Karty k hlavnímu dotazníku 1 KARTA 1 Vůbec žádný Méně než ½ hodiny ½ hodiny až 1 hodinu Více než 1 hodinu, ale ne více než 1,5 hodiny Více než 1,5 hodiny, ale ne více

Více

Prof. Dr. Ing. František Holešovský. Kandidát na rektora Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

Prof. Dr. Ing. František Holešovský. Kandidát na rektora Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Prof. Dr. Ing. František Holešovský Kandidát na rektora Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem František Holešovský narodil jsem se 24. října 1950 jsem ženatý, mám dceru a syna titul Ing. jsem získal

Více

Vyhodnocení výzkumu KP 2014. Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení

Vyhodnocení výzkumu KP 2014. Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení Stránka 1 z 8 Odpovídalo 255 zástupců rodin. Vyhodnocení výzkumu KP 2014 Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení Výzkum byl vyhodnocen celkově a dále podle počtu dětí v rodinách. Ve výzkumném souboru

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2014 PRÁVĚ TEĎ! o.p.s. OBSAH Úvodní slovo ředitelky str. 3 Základní údaje str. 5 Poslání společnosti str. 6 Orgány společnosti str. 7 Přehled aktivit v roce 2014 str. 9 Poděkování

Více

ANALÝZA SWOT. Datum: rok 2015. Strategický plán rozvoje města Trutnova

ANALÝZA SWOT. Datum: rok 2015. Strategický plán rozvoje města Trutnova ANALÝZA SWOT Zadavatel: Zpracovatel: Město Trutnov Berman Group s.r.o. Datum: rok 2015 Strategický plán rozvoje města Trutnova 2 Analýza SWOT Dne 8. července 2015 proběhlo jednání pracovní skupiny zaměřená

Více

Programové prohlášení 2014-2018

Programové prohlášení 2014-2018 Programové prohlášení 2014-2018 Otevřená radnice a transparentní samospráva transparentnost otevřená radnice vytvoření protikorupčního prostředí efektivně fungující radnice a eliminace byrokracie zapojení

Více

Volební program politického hnutí Starostové pro Liberecký kraj krajské volby 2012

Volební program politického hnutí Starostové pro Liberecký kraj krajské volby 2012 CHCEME ODPOVĚDNÝ, TRANSPARENTNÍ A VSTŘÍCNÝ LIBERECKÝ KRAJ Volební program politického hnutí Starostové pro Liberecký kraj krajské volby 2012 Liberecký kraj a jeho řádné fungování je pro Vás, jeho obyvatele,

Více

NEWSLETTER. Číslo 1, 2012 NOVÝM PRACOVNÍKŮM IICG POMŮŽE S ORIENTACÍ SPECIÁLNÍ UVÍTACÍ BALÍČEK

NEWSLETTER. Číslo 1, 2012 NOVÝM PRACOVNÍKŮM IICG POMŮŽE S ORIENTACÍ SPECIÁLNÍ UVÍTACÍ BALÍČEK inter ikea centre group NEWSLETTER Číslo 1, 2012 MILÍ PŘÁTELÉ, přinášíme vám první elektronický newsletter roku 2012 o novinkách developera Inter IKEA Centre Group Česká republika a Slovensko, který patří

Více

1 Programové období EU 2014-2020

1 Programové období EU 2014-2020 2. NEWSLETTER PROFESNÍ KOMORY SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ_listopad 2013 Prostřednictvím 2. newsletteru Profesní komory sociálních pracovníků (dále PKSP) bychom Vás rádi informovali o nadcházejícím programovém

Více

Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany

Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany S t r a t e g i e C L L D 2 1 4 Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany Dotazník ke Strategii komunitně vedeného místního rozvoje MAS Hrubý Jeseník na léta 14 - Dotazníkové šetření probíhalo v letech

Více

Osvojte si tyto zásady a nebudete pot ebovat doktory! Iva Dvorská, DiS. Jednoduše a zdravě o ima výživové specialistky Ukázka eknihy www.yves.consulting yves@yves.consulting +420 775 965 084 2016 Iva Dvorská

Více

Priority a opatření SCLLD MAS Moravská brána

Priority a opatření SCLLD MAS Moravská brána MAS Moravská brána si stanovila na základě veřejných projednávání a analýzy území šest prioritních oblastí, které řeší problémové okruhy. 1. Cesty za poznáním krajiny a historie regionu 2. Zlepšování technické

Více

Katalog poskytovatelů sociálních služeb a služeb souvisejících

Katalog poskytovatelů sociálních služeb a služeb souvisejících Katalog poskytovatelů sociálních služeb a služeb souvisejících Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu, prostřednictvím Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) a státním

Více

Lenka Ptáčková se vrhá do volební kampaně s heslem Notebooky do škol.

Lenka Ptáčková se vrhá do volební kampaně s heslem Notebooky do škol. Lenka Ptáčková se vrhá do volební kampaně s heslem Notebooky do škol. Jste křehká žena, ale utkala jste se statečně v ostrém souboji o místo na kandidátce lidovců. Jak to nakonec dopadlo? Nakonec jsme

Více

Ve městě Šluknov mám trvalé bydliště... let/měsíců *. Ve městě Šluknov nemám trvalé bydliště, ale žiji zde... let/měsíců *.

Ve městě Šluknov mám trvalé bydliště... let/měsíců *. Ve městě Šluknov nemám trvalé bydliště, ale žiji zde... let/měsíců *. Vážená občanko, vážený občane města Šluknov, dovolte, abychom Vás požádali o spolupráci při zodpovězení otázek následujícího dotazníku, který vznikl na základě smlouvy o provedení práce mezi Městem Šluknov

Více

Program Strany zelených v Praze 11 pro komunální volby 2014

Program Strany zelených v Praze 11 pro komunální volby 2014 Program Strany zelených v Praze 11 pro komunální volby 2014 TRANSPARENTNOST A EFEKTIVNÍ HOSPODAŘENÍ ČERPÁNÍ FINANCÍ Z FONDŮ EVROPSKÉ UNIE V letech 2008 2010 měla Strana zelených na Praze 11 na starosti

Více

SVĚŘTE TO DO SPRÁVNÝCH RUKOU. Volební program. České strany sociálně demokratické pro hlavní město Prahu v letech 2006 2010 WWW.CSSDPRAHA.

SVĚŘTE TO DO SPRÁVNÝCH RUKOU. Volební program. České strany sociálně demokratické pro hlavní město Prahu v letech 2006 2010 WWW.CSSDPRAHA. Volební program České strany sociálně demokratické pro hlavní město Prahu v letech 2006 2010 WWW.CSSDPRAHA.CZ PRAHA - metropole pro všechny Program České strany sociálně demokratické pro hlavní město Prahu

Více

Koncepce školy na období 2016 2022

Koncepce školy na období 2016 2022 Koncepce školy na období 2016 2022 Předložený návrh koncepce školy vychází z mého osobního přesvědčení, z mých dosažených pedagogických zkušeností a mého odhodlání něco změnit ve prospěch školy. Jsem si

Více

NOVOVESKÝ ZPRAVODAJ 11/2014

NOVOVESKÝ ZPRAVODAJ 11/2014 NOVOVESKÝ ZPRAVODAJ 11/2014 Úvodní slovo nového starosty Martina Exnera Vážení spoluobčané, milí sousedé, jsou za námi volby, byly vytvořeny nové kandidátky, vyměnila se více než polovina členů zastupitelstva,

Více

Masarykova univerzita Právnická fakulta. Katedra finančního práva a národního hospodářství. Osobní management. Sebepoznání

Masarykova univerzita Právnická fakulta. Katedra finančního práva a národního hospodářství. Osobní management. Sebepoznání Masarykova univerzita Právnická fakulta Katedra finančního práva a národního hospodářství Osobní management Sebepoznání Zpracoval: Dušan Hlavatý, 348467 Datum zadání práce: 13. 4. 2011 Datum odevzdání:

Více

Koncepce řízení školy/školského zařízení na dobu 6 let

Koncepce řízení školy/školského zařízení na dobu 6 let Koncepce řízení školy/školského zařízení na dobu 6 let Úvod Než jsem se pustil do práce na této koncepci, stále jsem si připomínal, že musí obsahovat/zohledňovat představy, potřeby či požadavky pracovníků

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2015 SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY DOMOV SV. ZDISLAVY OPAVA-ROOSEVELTOVA 41

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2015 SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY DOMOV SV. ZDISLAVY OPAVA-ROOSEVELTOVA 41 Česká provincie Kongregace Dcer Božské Lásky VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY DOMOV SV. ZDISLAVY OPAVA-ROOSEVELTOVA 41 ZA ROK 2015 Stáří je neodmyslitelnou součástí a etapou

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Základní škola Přimda, okres Tachov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 V Přimdě 23. 9. 2010 Zpracovala: Mgr. Marcela Husáková Základní údaje o škole Název školy: Základní

Více

Dům pro seniory v obci Hovězí

Dům pro seniory v obci Hovězí ročník XXVIII., číslo 2/2016 Dům pro seniory Vzdělávací projekt Den otevřených dveří - VaK Charita Sport / Stolní tenis / Badminton V ÚNORU KDYŽ SLUNKO HŘEJE, NA JAŘE SE DLOUHO NEROZESMĚJE Dům pro seniory

Více

Aktivity pro prevenci stresu Projekt Leonardo da Vinci Scénář pro hraní rolí GEA (zpracováno společností IDEC)

Aktivity pro prevenci stresu Projekt Leonardo da Vinci Scénář pro hraní rolí GEA (zpracováno společností IDEC) Scénář pro hraní rolí GEA (zpracováno společností IDEC) 1 Představení - pravidla 1. Cíle Cílem této scénky pro hraní rolí je: - podpořit upevnění nově získaných znalostí - dát podnět ke spolupráci v průběhu

Více

Nová strategie obchodní a investiční politiky

Nová strategie obchodní a investiční politiky Úvod Na exportu EU v současné době závisí přes 30 milionů pracovních míst a předpokládá se, že v budoucích 10-15 letech bude 90% růstu generováno za hranicemi EU, proto je potřeba navázat vztahy se třetími

Více

Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010. Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva

Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010. Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva Lhotecký Občasník Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010 Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva se konalo 22. září v zasedací místnosti obecního úřadu. Dá se říci, že bylo plno. Projednávaly

Více

Jedenáctá kapitola. Narození mezi západem Slunce a půlnocí

Jedenáctá kapitola. Narození mezi západem Slunce a půlnocí Jedenáctá kapitola Narození mezi západem Slunce a půlnocí Okamžik, který je uprostřed mezi západem Slunce a půlnocí, se může velice lišit, protože v zimě může Slunce v severních zeměpisných šířkách zajít

Více

Příloha 4: Přehled krajských programů

Příloha 4: Přehled krajských programů Příloha 4: Přehled krajských programů Kraj Program/podprogram/grantové schéma/dotační titul Kód aktivit Liberecký Podpora hospodářského rozvoje 16, 35 Podpora sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, popř.

Více

Základní teze analýzy potřeb v území. v rámci Krajského akčního plánování vzdělávání Středočeského kraje. Únor 2016

Základní teze analýzy potřeb v území. v rámci Krajského akčního plánování vzdělávání Středočeského kraje. Únor 2016 Základní teze analýzy potřeb v území v rámci Krajského akčního plánování vzdělávání Středočeského kraje Únor 2016 1. Které jsou rozvojové priority kraje a jak se promítají do oblasti vzdělávání? 2. Které

Více

NOVĚ VYHLÁŠENÉ VÝZVY Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2016 Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2016 - malý

NOVĚ VYHLÁŠENÉ VÝZVY Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2016 Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2016 - malý NOVĚ VYHLÁŠENÉ VÝZVY Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2016 Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2016 - malý dotační program OP Zaměstnanost - Budování kapacit nestátních

Více

Turnov příjemné město v každém detailu

Turnov příjemné město v každém detailu Turnov příjemné město v každém detailu - pokračování v postupné regeneraci sídliště u nádraží, postupné úpravy prostorů ve všech sídlištích s důrazem na dětská hřiště a rozumné rozšíření parkovacích ploch

Více

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI 1 strana PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI Motto: Každý člověk si přeje dlouhý život, ale nikdo nechce být starý. Jonathan Swift Vážení čtenáři, v tomto čísle Bulletinu bych Vám chtěla představit skupinu lidí,

Více

DUBNOVÉ WORKSHOPOVÉ DNY PRO ŠKOLY NA LABYRINTU VĚD(ĚNÍ), UNIVERZITY PRVNÍHO VĚKU NA PedF UK 15.4.2016, 18.4.2016, 25. 26. 4. 2016

DUBNOVÉ WORKSHOPOVÉ DNY PRO ŠKOLY NA LABYRINTU VĚD(ĚNÍ), UNIVERZITY PRVNÍHO VĚKU NA PedF UK 15.4.2016, 18.4.2016, 25. 26. 4. 2016 DUBNOVÉ WORKSHOPOVÉ DNY PRO ŠKOLY NA LABYRINTU VĚD(ĚNÍ), UNIVERZITY PRVNÍHO VĚKU NA PedF UK 15.4.2016, 18.4.2016, 25. 26. 4. 2016 Workshopová dopoledne, která jsme umístili do dnů, kdy se konají přijímací

Více

Dotazník obce Morašice

Dotazník obce Morašice Vážení spoluobčané, dovolujeme si Vás oslovit, jelikož připravujeme Strategický plán rozvoje obce Morašice pro nejbližší léta i dlouhodobějším horizont a Váš názor na stanovení hlavních směrů rozvoje je

Více

Otázky a odpovědi k aktivitám podporovaným prostřednictvím IROP (verze k4.11. 2015)

Otázky a odpovědi k aktivitám podporovaným prostřednictvím IROP (verze k4.11. 2015) Otázky a odpovědi k aktivitám podporovaným prostřednictvím IROP (verze k4.11. 2015) Specifický cíl 2.1. Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi 1. Žadatel má v plánu vybudovat komunitní

Více

Ing. Věra Klosová. Motto, které svým účastníkům často připomínám:

Ing. Věra Klosová. Motto, které svým účastníkům často připomínám: Ing. Věra Klosová Věk: 43 let Bydliště: Mladá Boleslav Děti na škole: dcera ve 3.A. Pracuji jako samostatná lektorka se zaměřením na tzv. měkké dovednosti. Zaměřuji se především na Komunikační dovednosti,

Více

připravilo pro své klienty nabídku aktivit na období 2012/2013.

připravilo pro své klienty nabídku aktivit na období 2012/2013. VZDĚLÁVACÍ A ZÁJMOVÉ AKTIVITY 2012/2013 připravilo pro své klienty nabídku aktivit na období 2012/2013. Na následujících stránkách najdete zájmové, vzdělávací a společenské aktivity, které budeme realizovat

Více

Rekreologie - kategorizace

Rekreologie - kategorizace Rekreologie - kategorizace Motivační činitelé rekreace jsou regenerace fyzických a duševních sil Rekreace - hrubé rozdělení pasivní - odpočinek, četba, poslech hudby, sledování TV, vzdělávání, nejsou limitovány

Více

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání Domov sv. Alžběty na Žernůvce ve spolupráci s Klubem přátel výtvarného umění v Tišnově uspořádal výstavu uměleckého kováře Jaroslava Zeleného z Lomničky s názvem Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání,doplněnou

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Bořitov, okres Blansko, příspěvková organizace Školní 125, 679 21 Bořitov Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok: 2014/2015 1 Část I. Základní údaje o škole Název školy:

Více

- Ve spolupráci s Regionálním muzeem budeme usilovat o obnovení expozice plakátů A. Muchy - Zvýšíme spolupráci s Muzeem loutkářských kultur

- Ve spolupráci s Regionálním muzeem budeme usilovat o obnovení expozice plakátů A. Muchy - Zvýšíme spolupráci s Muzeem loutkářských kultur Programové prohlášení Rady města Chrudim Rada města Chrudim v návaznosti na uzavřenou koaliční smlouvu stran ČSSD, SNK ED, Koalice pro Chrudim, VV,TOP09 a Strany svobodných občanů, vzešlých z komunálních

Více

Zpráva o činnosti v oblasti primární prevence ve školním roce 2014 / 2015

Zpráva o činnosti v oblasti primární prevence ve školním roce 2014 / 2015 Základní škola Ústí nad Labem, příspěvková organizace, Mírová 2734 / 4, 400 11, Ústí n. L. Zpráva o činnosti v oblasti primární prevence ve školním roce 2014 / 2015 Mgr. Martin Nosek Metodik primární prevence

Více

140.187 Str. 1 DOTAZNÍK CESES

140.187 Str. 1 DOTAZNÍK CESES . Str. DOTAZNÍK CESES Rád(a) bych Vám položil(a) několik otázek na téma Vaší budoucnosti a budoucnosti naší země. Nejdříve bych se rád(a) zeptal(a) na Vaši budoucnost.. Zkuste si, prosím, představit, jak

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ SDĚLENÍ KOMISE RADĚ A EVROPSKÉMU PARLAMENTU. o akčním plánu EU pro lesnictví {SEK(2006) 748}

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ SDĚLENÍ KOMISE RADĚ A EVROPSKÉMU PARLAMENTU. o akčním plánu EU pro lesnictví {SEK(2006) 748} KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 15.6.2006 KOM(2006) 302 v konečném znění SDĚLENÍ KOMISE RADĚ A EVROPSKÉMU PARLAMENTU o akčním plánu EU pro lesnictví {SEK(2006) 748} CS CS SDĚLENÍ KOMISE RADĚ

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 Květen 2016 Obsah: 1. Základní údaje o spolku 2. Poslání, cíle a činnost spolku 3. Transformace na zapsaný spolek 4. Pracovníci spolku 5. Služba následné péče Pavučina 6. Další

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Stříbro

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Stříbro Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Stříbro Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009

Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009 Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. U Jordánka 14, 682 01 Vyškov IČ 22825355 Výroční zpráva za rok 2014 Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009 U Jordánka

Více

Výroční zpráva. Agentury osobní asistenční služby o. s. v Děčíně

Výroční zpráva. Agentury osobní asistenční služby o. s. v Děčíně Výroční zpráva Agentury osobní asistenční služby o. s. v Děčíně za rok 2010 Nejsme myslící bytosti, které mají emoce, ale jsme citlivé bytosti, které myslí. Vážení přátelé, A.R.Damasio americký neurolog

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA HARMONIE NERATOVICE, V OLŠINKÁCH 700, OKRES MĚLNÍK

MATEŘSKÁ ŠKOLA HARMONIE NERATOVICE, V OLŠINKÁCH 700, OKRES MĚLNÍK MATEŘSKÁ ŠKOLA HARMONIE NERATOVICE, V OLŠINKÁCH 700, OKRES MĚLNÍK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 (1. 9. 2013 31. 8. 2014) 1. Charakteristika školy název školy: adresa školy: Mateřská škola

Více

Prioritní oblasti rozvoje území MAS Lanškrounsko

Prioritní oblasti rozvoje území MAS Lanškrounsko www.survio.com 3. 0. 204 4:2:39 Základní údaje Název výzkumu Prioritní oblasti rozvoje území MAS Lanškrounsko Autor Antonín Fiala Jazyk dotazníku Čeština Veřejná adresa dotazníku http://www.survio.com/survey/d/t0i4q3a2v4p3v7h4a

Více

Projektový list pro výběr pilotního projektu

Projektový list pro výběr pilotního projektu Projektový list pro výběr pilotního projektu Předkladatel projektu Právní forma předkladatele projektu Město Žamberk obec IČO 279846 Sídlo Zodpovědný zástupce předkladatele projektu Telefon E-mail Hlavní

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-1335/13-B. Základní škola, Znojmo, Mládeže 3

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-1335/13-B. Základní škola, Znojmo, Mládeže 3 Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIB-1335/13-B Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školských zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Základní škola, Znojmo,

Více

3. ročník výroční konference o realizaci Regionálního operačního programu Jihovýchod, tentokrát nad otázkami provázejícími realizaci projektů

3. ročník výroční konference o realizaci Regionálního operačního programu Jihovýchod, tentokrát nad otázkami provázejícími realizaci projektů Regionální operační program Jihovýchod evropská šance pro region 3. ročník výroční konference o realizaci Regionálního operačního programu Jihovýchod, tentokrát nad otázkami provázejícími realizaci projektů

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb a veřejnost

Dotazník pro uživatele sociálních služeb a veřejnost Dotazník pro uživatele sociálních služeb a veřejnost Vážení občané, do rukou se Vám dostává dotazník, který se zabývá plánováním sociálních služeb a rozvojem kvality života ve Vaší obci/ městě. Cílem tohoto

Více

Evropský balíček proti daňovým únikům

Evropský balíček proti daňovým únikům I. Úvod Evropská komise předložila 28. ledna 2016 balíček iniciativ proti vyhýbání se daňovým povinnostem ze strany právnických osob. Komise v něm vyzvala členské státy k užší spolupráci, výměně daňových

Více

Program prevence rizikového chování

Program prevence rizikového chování Program prevence rizikového chování na roky 2012 2015 Jednotlivé aktivity a jejich vyhodnocení k 31. 12. 2015 1. Program prevence rizikového chování dotační titul města Pro roky 2012-2015 byla pro oblast

Více

Politika řízení lidských zdrojů společnosti COM PLUS CZ a.s.

Politika řízení lidských zdrojů společnosti COM PLUS CZ a.s. Politika řízení lidských zdrojů společnosti COM PLUS CZ a.s. V návaznosti na kodexy společnosti COM PLUS CZ, a.s. (dále jen CP CZ) vyhlašuje představenstvo společnosti Politiku řízení lidských zdrojů společnosti

Více

Zápis ze dne 26. září 2013. Setkání Koordinační skupiny projektu v Poděbradech

Zápis ze dne 26. září 2013. Setkání Koordinační skupiny projektu v Poděbradech Zápis ze dne 26. září 2013 Setkání Koordinační skupiny projektu v Poděbradech Komunitní plán rozvoje sociálních služeb města Poděbrady a okolí Projekt CZ.1.04/3.1.03/78.00009 dále jen (KPRSSMP) Přítomni:

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA MIKROREGIONU FRÝDLANTSKO / MASiF

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA MIKROREGIONU FRÝDLANTSKO / MASiF KDO JSME Místní akční skupina Mikroregionu Frýdlantsko (MASiF) vznikla na konci roku 2004 jako občanské sdružení. Je otevřené pro obce, města a jejich příspěvkové organizace, nestátní neziskové organizace,

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-1098/P-P. Mateřská škola KOMETKA, s.r.o.

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-1098/P-P. Mateřská škola KOMETKA, s.r.o. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIP-1098/P-P Název právnické osoby vykonávající činnost školy Mateřská škola KOMETKA, s.r.o. Sídlo Střední 26, Brno, 60200 E-mail právnické osoby IČ 01873784 Identifikátor 691005419

Více

Hlas na žáky téměř nikdy nezvyšuji. Jsou šikovní, zodpovědní a tvoří tým

Hlas na žáky téměř nikdy nezvyšuji. Jsou šikovní, zodpovědní a tvoří tým Hlas na žáky téměř nikdy nezvyšuji. Jsou šikovní, zodpovědní a tvoří tým Naše Valašsko, 04.03.2013, JOSEF BENEŠ, str. 12, Valašsko http://www.vlp.cz V seriálu Valašský GEN vám dnes představujeme učitelku

Více

KONCEPCE PODPORY SPORTU V HRONOVĚ

KONCEPCE PODPORY SPORTU V HRONOVĚ KONCEPCE PODPORY SPORTU V HRONOVĚ KONCEPCE PODPORY SPORTU V HRONOVĚ 1. ÚVOD V návaznosti na Strategický plán rozvoje města Hronova, který schválilo Zastupitelstvo města Hronova dne 17. 3. 2008 pro období

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD Sídlo: Masarykova 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 353/88, 360 21 Karlovy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502

Více

Programové prohlášení Rady Karlovarského kraje na období 2012 2016

Programové prohlášení Rady Karlovarského kraje na období 2012 2016 Programové prohlášení Rady Karlovarského kraje na období 2012 2016 Preambule Občané Karlovarského kraje ve svobodných a demokratických volbách do zastupitelstev krajů v říjnu roku 2012 dali svoji důvěru

Více

Zmapování potřeb základních, středních a vysokých škol ve vazbě na nové programovací období Ústecký kraj

Zmapování potřeb základních, středních a vysokých škol ve vazbě na nové programovací období Ústecký kraj Zmapování potřeb základních, středních a vysokých škol ve vazbě na nové programovací období Zmapování potřeb základních, středních a vysokých škol ve vazbě na nové programovací období Ústecký kraj 1 Zmapování

Více

MĚSTO PRO DĚTI. 15. 9. 15.11.2010 kampaň Sítě MC o. s. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Celorepubliková kampaň Sítě MC, o. s. Foto: MC Ježeček, Uničov

MĚSTO PRO DĚTI. 15. 9. 15.11.2010 kampaň Sítě MC o. s. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Celorepubliková kampaň Sítě MC, o. s. Foto: MC Ježeček, Uničov MĚSTO PRO DĚTI 15. 9. 15.11.2010 kampaň Sítě MC o. s. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Celorepubliková kampaň Sítě MC, o. s. Foto: MC Ježeček, Uničov Kampaň Město pro děti je tradiční kampaní realizovanou Sítí MC o. s.

Více

Spolek Otec vlasti Karel IV., Studio DAMÚZA a Festival VyšeHrátky uvádí:

Spolek Otec vlasti Karel IV., Studio DAMÚZA a Festival VyšeHrátky uvádí: 1 Spolek Otec vlasti Karel IV., Studio DAMÚZA a Festival VyšeHrátky uvádí: Interaktivní divadelní bojovka PO STOPÁCH KARLA IV. Divadelní bojovka je zážitkový vzdělávací program pro školní kolektivy (3.

Více

LOKÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO MĚSTO BÍLINA

LOKÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO MĚSTO BÍLINA LOKÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO MĚSTO BÍLINA Katalog vznikl během realizace projektu CZ.1.07/1.2.00/27.0024 Tvorba pilotních vzdělávacích koncepcí v sedmi obcích, podporujících rovný přístup ke vzdělávání.

Více

Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF. Evropský fond pro regionální rozvoj. Finanční nástroje

Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF. Evropský fond pro regionální rozvoj. Finanční nástroje Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF Evropský fond pro regionální rozvoj spolufinancované ze zdrojů Evropského fondu pro regionální rozvoj jsou udržitelným a efektivním způsobem investování do

Více

ZELENÁ PRO PRAHU 6. Volební program Strany zelených pro Prahu 6 podzim 2010

ZELENÁ PRO PRAHU 6. Volební program Strany zelených pro Prahu 6 podzim 2010 ZELENÁ PRO PRAHU 6 Volební program Strany zelených pro Prahu 6 podzim 2010 Strana zelených získala v minulých volbách od voličů čtyři mandáty v zastupitelstvu městské části a je na čase skládat účty. Kromě

Více

POZVÁNKA. Společně s dalšími partnery

POZVÁNKA. Společně s dalšími partnery Město Domažlice POZVÁNKA Plzeňský kraj, Západočeská univerzita, město Domažlice, Svazek obcí Domažlicka, Státní fond dopravní infrastruktury a Asociace měst pro cyklisty Společně s dalšími partnery Ministerstvo

Více

ZŠ J.A.Komenského Lysá nad Labem, Komenského 1534, okres Nymburk Tel./fax. 325 551 220 e-mail:info@zsjaklysa.cz www.zsjaklysa.cz ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ /

ZŠ J.A.Komenského Lysá nad Labem, Komenského 1534, okres Nymburk Tel./fax. 325 551 220 e-mail:info@zsjaklysa.cz www.zsjaklysa.cz ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ / ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ / Vážení rodiče, přátelé naší školy, znovu se setkáváme po prázdninách a Zpravodaj Vám přináší jako každoročně informace k novému školnímu roku. Další informace získáte zakoupením školního

Více

Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna. senátní volební obvod. Přerovsko. Elena Grambličková. s citem a porozuměním

Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna. senátní volební obvod. Přerovsko. Elena Grambličková. s citem a porozuměním Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna senátní volební obvod 63 Přerovsko Elena Grambličková s citem a porozuměním SLOVO PŘEDSEDY Vážení spoluobčané, jsem si vědom, že jste možná ještě z loňského roku

Více

5. Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření

5. Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření C. STRATEGICKÁ ČÁST 5. Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření Tato kapitola představuje klíčovou část strategické části SCLLD MAS ORLICKO. V celém procesu zpracování SCLLD se zaměřuje

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Litvínov

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Litvínov Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Litvínov Téma: Zaměstnanost a podnikání Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

Program rozvoje města Uherský Brod. na období 2015-2021

Program rozvoje města Uherský Brod. na období 2015-2021 Program rozvoje města Uherský Brod na období 2015-2021 Návrhová část 27. února 2015 Návrhová část Programu rozvoje m ěsta Uherský Brod 1 ZADAVATEL: Město Uherský Brod Masarykovo nám. 100 688 17 Uherský

Více

Interní protikorupční program Národní lékařské knihovny

Interní protikorupční program Národní lékařské knihovny Interní protikorupční program Národní lékařské knihovny Úvod Interní protikorupční program NLK (dále IPPNLK) je zpracován na základě rezortního interního protikorupčního programu, který je zpracován na

Více

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz NÁVOD JAK NA TO autor: Josef Cvrček www.vydelavej-focenim.cz Důležité upozornění Pokud chcete z tohoto návodu dostat, co nejvíce, doporučuji se NEJPRVE podívat na video, které tento návod doprovází. Ve

Více

2.Jak jsi spokojen s trávením spokojen 103 vlastního volného času? spíše spokojen 31 nespokojen 11. 3. Chodíte do zájmového kroužku?

2.Jak jsi spokojen s trávením spokojen 103 vlastního volného času? spíše spokojen 31 nespokojen 11. 3. Chodíte do zájmového kroužku? 1. Co si představuješ pod pojmem dělám si co můžu, čas pro své koníčky,kamarády 3 VOLNÝ ČAS? alkohol a přátelé 4 čas na to co mě baví, kamarádi, kreslení 1 čas práce a posilovacích cviků a spánek 1 čas

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Registrováno u Ministerstva kultury ČR, datum evidence 1.1.2013, evidenční číslo 4-068/2013; IČO: 00445215; číslo transparentního účtu: 2400386976/2010 Fio banka, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Pobočka

Více

Co připravujeme na rok 2010...

Co připravujeme na rok 2010... Leden 2010 OBEC PASEKA Co připravujeme na rok 2010... Prioritou v letošním roce je získání dotace na půdní vestavbu učeben cizího jazyka a počítačové učebny v naší ZŠ. O zafinancování této akce se snažíme

Více

Obrnické centrum sociálních služeb, p.o.

Obrnické centrum sociálních služeb, p.o. Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK I. ČÍSLO 9. ŘÍJEN 2014 Obrnické centrum sociálních služeb, p.o. Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím

Více

MAS KRÁLOVÉDVORSKO nové příležitosti našemu regionu Strategická část

MAS KRÁLOVÉDVORSKO nové příležitosti našemu regionu Strategická část MAS KRÁLOVÉDVORSKO nové příležitosti našemu regionu Strategická část 1 Východiska pro zpracování strategické části... 3 2 Motto, Mise, principy rozvoje a dlouhodobá vize... 4 3 Klíčové oblasti rozvoje

Více

Strategický plán rozvoje Základní a mateřské školy Abertamy na období 2015 2018

Strategický plán rozvoje Základní a mateřské školy Abertamy na období 2015 2018 Strategický plán rozvoje Základní a mateřské školy Abertamy na období 2015 2018 Krédo školy - nabídnout žákům a rodičům za minimální náklady kvalitní vzdělávání, pomoc a velkou škálu podnětů ve výchově,

Více

Zpravodajství z Biřičky

Zpravodajství z Biřičky 2/2014 Vážení klienti domova, vážení zaměstnanci, vážení návštěvníci, uběhlo pár týdnů a je čas vydat další číslo a informovat Vás o aktualitách v domově. Zbrusu nové jméno a firemní barvy Klienti a zaměstnanci

Více

Strategický plán rozvoje města Rosice pro období 2007-2015

Strategický plán rozvoje města Rosice pro období 2007-2015 Strategický plán rozvoje města Rosice pro období 2007-2015 Zpracováno v období červenec - prosinec 2007 Strana 1 (celkem 9) Část II. Dotazníkové šetření II.1: Úvod, metody S cílem zahrnout obyvatelstvo

Více

PROFESNÍ ŽIVOTOPIS. Koutna.iva@seznam.cz Telefon 605 806 840

PROFESNÍ ŽIVOTOPIS. Koutna.iva@seznam.cz Telefon 605 806 840 PROFESNÍ ŽIVOTOPIS OSOBNÍ INFORMACE Jméno a příjmení, titul Yvona Koutná, Ing. e-mail Koutna.iva@seznam.cz Telefon 605 806 840 PROFESNÍ ZAMĚŘENÍ Specialista s 30tiletou praxí (z toho 20 let ve školství,

Více

Hodnocení spokojenosti v Pobeskydí

Hodnocení spokojenosti v Pobeskydí Hodnocení spokojenosti v Pobeskydí Dotazník je zaměřen na zhodnocení spokojenosti obyvatel, návštěvníků, podnikatelů a dalších místní aktérů s podmínkami a příležitostmi pro jejich aktivity a život v Pobeskydí.

Více

YOUTH RADIO. Může síť rádií vytvářených mladými Romy pro své vrstevníky vytvořit základ pro nové řešení marginalizace Romů v Evropě?

YOUTH RADIO. Může síť rádií vytvářených mladými Romy pro své vrstevníky vytvořit základ pro nové řešení marginalizace Romů v Evropě? ROMA YOUTH RADIO Může síť rádií vytvářených mladými Romy pro své vrstevníky vytvořit základ pro nové řešení marginalizace Romů v Evropě? Plán projektu Vypracoval: Henry Loeser RadioExpert.org Roma Youth

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA ENERGETICKÁ A STAVEBNÍ, CHOMUTOV, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace

STŘEDNÍ ŠKOLA ENERGETICKÁ A STAVEBNÍ, CHOMUTOV, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace Koncepce školního poradenského střediska: pedagogicko psychologické poradenství RaDoSt (Rada dostupná studentům) 8-HP01-028/REV0 Strana 1 (celkem14) Základní charakteristika poradenských služeb ve škole

Více

ITI ostravské aglomerace

ITI ostravské aglomerace ITI ostravské aglomerace Manažerský souhrn integrované teritoriální investice Investiční plán pro udržitelný rozvoj měst v území ostravské aglomerace na období 2014 2020 Ostrava, listopad 2015 1 Jaká jsou

Více

Alexandr Novák moji osobní důvěru má. Pokud mu dáte svoji důvěru i Vy, věřím, že Vás nezklame.

Alexandr Novák moji osobní důvěru má. Pokud mu dáte svoji důvěru i Vy, věřím, že Vás nezklame. Slovo předsedy ODS Vážení spoluobčané, volby do Senátu, i když se týkají pouze jedné třetiny senátních obvodů, jsou pro naši zemi a její budoucnost velmi důležité. Doufám, že to všichni víte. Náš Senát

Více