Komentář k výběrovým řízením

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Komentář k výběrovým řízením"

Transkript

1 Komentář k výběrovým řízením V reakci na nespokojenost části vlastníků SVJ s vývojem nákladů společenství jsem provedl hloubkový pohled na hospodaření SVJ, který se zaměřil na: 1. Analýzu meziročního vývoje jednotlivých nákladových položek a jejich struktury 2. Vytipování nákladových položek, u kterých je potenciál k jejich snížení 3. Provedení výběrových řízení 4. Návrhy na další úspory a optimalizaci struktury rozpočtu Ad 1) Analýza meziročního vývoje nákladových položek V přiloženém Excelu na listu Srovnání rozpočtů je zachycen meziroční vývoj nákladů v absolutním a % vyjádření, přičemž rok 2010 je uveden pouze informativně, jedná se pouze o rozpočet; skutečnost ještě není známa. ř. Druh nákladu Náklady roku 2005 (3-12/2005) Náklady roku 2006 Náklady roku 2007 Náklady roku 2008 Náklady roku příspěvek do fondu oprav příspěvek na pojištění domu záloha na úklid spol. prostor a gar. haly záloha na úklid vnějších prostor záloha na údržbu zeleně záloha na odvoz tuhého odpadu záloha na el. energii pro spol. části domu záloha na vytápění -spotřeba tepla záloha na ohřev TUV záloha na úhradu vodného a stočného (SV) záloha na provoz gar. haly daň z nemovitosti za garážová stání poplatek za správu nemovitosti účetnictví společenství revize běžná údržba, opravy a náklad spol odměna výboru Celkem meziroční změna 8,60% 32,11% -5,47% změna k roku ,60% 43,47% 35,62% Poz: Vývoj cen nákladových položek teplo a TUV lépe vystihuje list Vývoj cen tepla Rovněž je uvedena Průměrná meziroční míra inflace dle ČSÚ pro ilustraci vývoje cenové hladiny v jednotlivých letech. Rok ,1 8,8 8,5 10,7 2,1 3,9 4,7 1,8 0,1 2,8 1,9 2,5 2,8 6,3 1,0 1,5 Ad 2) Analýza meziročního vývoje nákladových položek Z meziročního vývoje skutečných nákladů (bez ohledu na rok 2010) vyplývá, že bychom se měli zaměřit na tyto nákladové položky:

2 ř. Druh nákladu Změna 2008/2007 Změna 2009/ záloha na úklid spol. prostor a gar. haly 3,95% 2,53% 4. záloha na úklid vnějších prostor 87,07% 4,61% 5. záloha na údržbu zeleně 22,61% 43,24% 8. záloha na vytápění -spotřeba tepla 27,73% 4,48% 9. záloha na ohřev TUV 27,73% 4,48% 11. záloha na provoz gar. haly -15,64% 134,48% 16. běžná údržba, opravy a náklad spol. 21,10% 170,79% 17. odměna výboru 51,11% 14,71% Položky 3, 4, 5, 8 a 9 jsou řešeny výběrovými řízeními na Správcovskou firmu a Provozovatele kotelny (v obou domech). Položky 11, 16 a 17 jsou momentálně neřešeny, avšak v následujícím textu jsou uvedeny návrhy na úspory v rámci těchto nákladových skupin a optimalizaci. Ad 3) Výběrová řízení Správcovská firma Dne jsem odeslal pozvánku do výběrového řízení (včetně zadávací dokumentace) na správcovskou firmu, která by zajistila většinu činností standardně vykonávaných při správě nekomerčních nemovitostí. Osloveny byly tyto společnosti: CENTRA a.s. Stanislava Mudrochová- Správa nemovitostí Vaše domy, s.r.o. R3 group, s.r.o. Prague Property Management, a.s. LZP home, s.r.o. Termín pro podání nabídek: Způsob vyhodnocení: srovnávací (cenová) matice dodavatelů a jednotlivých naceňovaných položek Nabídku dodaly tyto společnosti: CENTRA a.s. Prague Property Management, a.s. LZP home, s.r.o. Jak číst vyhodnocení List Správa nemovitostí srovnání obsahuje dvě základní varianty nabídek. Horní řada zachycuje nabídky poptávaných firem, kdy tyto firmy zajišťují samy veškeré služby kromě provozování kotelny. Dolní řada zachycuje kombinaci těchto správcovských firem a našich současných dodavatelů (úklid, zimní úklid a údržba zeleně).

3 Celkové součty sčítají pouze relevantní nákladové položky, tj. Nejedná se o celkové náklady SVJ! Porovnání je provedeno na hodnoty ze schváleného rozpočtu na rok 2010, kdy položka Záloha na údržbu zeleně je očištěna o mimořádný náklad nákup a výsadba keřů. Pod celkovými součty je uvedeno % vyjádření konkrétní nabídky oproti návrhu rozpočtu Pracujeme pouze s těmito nákladovými položkami: ř. Druh nákladu Návrh rozpočtu na rok záloha na úklid spol. prostor a gar. Haly (360m 2 ) záloha na úklid vnějších prostor (zimní úklid) záloha na údržbu zeleně bez nákladu na výsadbu keřů 13. poplatek za správu nemovitosti účetnictví společenství Poz: Firma LZP home, s.r.o. dodala dvě verze: pro první rok nabízejí slevu 15% z celkových nákladů, a proto je uvedena verze bez slevy a se slevou. Závěr: Nejprve je třeba si odpovědět na otázku, zdali jsou pro nás důležitější úspory nebo jistota zachování současné kvality dodávaných služeb. Pokud preferujeme úspory, pak jistě stojí za zvážení varianta B. 1, tedy správcovská firma PPM zajišťuje všechny služby spojené s provozem nemovitosti (úklid, zimní úklid a údržba zeleně). V tomto případě se celková roční úspora může pohybovat až kolem 18% z fixních ovlivnitelných nákladů. Jestliže ovšem preferujeme jistotu zachování současné kvality dodávaných služeb, jako nejvýhodnější se jeví varianta B.2, kdy zachováme stávající správcovskou firmu, a zároveň zachováme stávající subdodavatele na úklid, zimní úklid a údržbu zeleně. V tomto případě bude úspora rovna pouze rozdílu mezi rozpočtovanými náklady na zimní úklid a skutečnými fixními náklady vyplývající ze smlouvy s novým dodavatelem.(pan Hrůša, smlouva uzavřena v 11/2010). Ostatní smlouvy na úklid a údržbu zeleně zůstávají beze změny, od obou dodavatelů jsme obdrželi nabídky na rok 2011 ve stejné výši, jako byly v roce Provozovatel kotelny - dodavatel tepla Dne jsme odeslali pozvánku do výběrového řízení (včetně zadávací dokumentace) na dodavatele tepla (provozovatele kotelny). Poz: V každém objektu je samostatná plynová kotelna o výkonu 49,9 kw; provozovatel kotelny však bude jeden a tudíž celkový instalovaný výkon pro účely necenění je roven 100kW. Osloveny byly tyto společnosti: Unigaz servis s.r.o Pražský TERMOS s.r.o. Bamei, spol. s r.o. BTK Praha s.r.o. COM TIP s.r.o. Dalkia Česká republika, a.s. Termín pro podání nabídek: Způsob vyhodnocení: standardní kalkulace proměnných a fixních nákladů v závislosti na instalovaném výkonu a odhadu vyrobené tepelné energie

4 Nabídku dodaly tyto společnosti: Dalkia Česká republika, a.s. Bamei, spol. s r.o. COM TIP s.r.o. Jak číst vyhodnocení: List zachycuje 2 varianty nacenění dodaného množství tepelné energie: levá část vychází ze skutečného množství vyrobeného tepla v roce 2009, pravá část kalkulace vychází z předběžných hodnot, které dodal současný dodavatel (Dalkia) za rok 2010 dne Poz: Ve skutečnosti Dalkia dodala pouze spotřebu plynu v obou kotelnách, ze které jsem pomocí Průměrné výhřevnosti zemního plynu v roce 2010 dle Pražské Plynárenské a účinnosti kotle (daná výrobcem) vypočetl množství vyrobeného tepla -874 GJ. Skutečné množství dodaného tepla Dalkia dodá PPM koncem 03/2011, v ročním vyúčtování bude k dispozici v 06/2011. Variabilní náklady jsou zde tvořeny pouze položku PLYN, fixní náklady Výrobní a Správní režií. Dodavatel Dalkia v nabídce deklaruje, že disponuje možností nákupu plynu s velkoodběratelskou slevou. (Nabízí se otázka, proč tuto slevu máme možnost dostat až teď ) Ostatní dodavatelé tvrdí, že ceny za nákup plynu jsou pouhou přefakturací cen Pražské Plynárenské. Naše odběrné místo je v nejvyšším pásmu pro MALOODBĚR, takže sleva není možná Každopádně je zarážející, že poslední fakturovaná cena za 1 GJ tepelné energie (rok 2009 byla 577,08 Kč/GJ. Nynější nabídky uvádějí ceny nižší o 20% a více. Závěr: Zde se jeví výhodné pokusit se zafixovat cenu plynu na kalendářní rok smluvně. Pokud by na toto Dalkia nepřistoupila, je výhodnější dodavatele vyměnit. Ad 4) Návrhy na další úspory a optimalizaci struktury rozpočtu V krátkém časovém horizontu doporučuji: Rozhodnout o výběru správcovské firmy, resp. o ostatních dodavatelích služeb úklid, zimní úklid a údržba zeleně Vybrat dodavatele tepla (nabídka Dalkie se jeví jako výhodná, ale musí se smluvně zaručit za předem sjednanou cenu plynu V delším horizontu doporučuji: V položce Záloha na provoz garážové haly: neprovádět profylaktické prohlídky garážových vrat (2xročně, celkem Kč), neboť ani tyto nezaručí, že nepraskne pružina nebo torzní tyč (nejvíce namáhané mechanické součásti). Levnější je pořídit rezervní pružinu pro každý typ vrat a tuto v případě potřeby vyměnit. V položce úklid společných prostor a garážové haly je možné dosáhnout větších úspor snížením frekvence úklidu na 1x týdně spol. prostory a 1x měsíčně gar. hala. Dle mých informací z jiných bytových domů je tato frekvence zcela běžná a dostačující. Alternativně se dá tato frekvence úklidu aplikovat pouze v letních měsících; v zimních by četnost úklidu zůstala 2x týdně/2x měsíčně.

5 V položce Běžná údržba, opravy a náklady společenství: vyjmout náklad odvod zdravotního pojištění za SVJ! a zařadit ji do nákladové položky č. 17 Odměna výboru. Tento náklad se v controlling uvádí do kategorie Ostatní mzdové náklady a měl by být tudíž evidován v jedné nákladové skupině. Uvažovat o výši odměn pro všechny členy výboru, neboť v ostatních SVJ se pohybují na úrovni cca poloviční oproti našemu SVJ. Současná výše má opodstatnění v začátcích fungování společenství, kdy na členech výboru SVJ leží břímě vyřizování reklamací. V současné době, kdy se již reklamace nevyřizují a veškeré stavebně technické problémy řeší správcovská firma (je za toto placena), není tato výše odměn členům SVJ opodstatněná Upravit Stanovy SVJ tak, aby obsahovaly Pravidla pro jednání za SVJ a Podpisový řád, tj. ustanovení o tom, kdo je oprávněn zavázat SVJ k uhrazení finančních závazků a do jaké výše Zvážit, zda nezaložit kontrolní komisi z ostatních členů SVJ, která by měla přístup na jednání výboru SVJ a mohla kontrolovat hospodaření výboru SVJ. Pokoušet se udržet náklady v konstantní výši (se zohledněním inflace) a případně provádět cenová šetření a negociaci se stávajícími dodavateli vždy před vypršením příslušné smlouvy (toto se nikdy v minulosti nestalo, jediná výjimka je dodavatel Zimního úklidu. Jako příklad je možno uvést akci revize vodoměrů a kalorimetrů, kdy jsem oslovil firmu Itron Czech Republic s.r.o. s žádostí o nabídku na provedení výměny/revize vodoměrů a kalorimetrů. Obdržená nabídka je sice vyšší než stejná služba zprostředkovaná správcovskou firmou PPM, ale alespoň nám poskytuje srovnání a umožní nám získat přehled o cenových relacích na trhu. V tomto konkrétním případě budou tyto revize provedeny PPM SVJPodKrocínkou_ser vice1110.doc Během mého působení ve výboru SVJ jsem nezjistil žádné rozpory mezi skutečností, uzavřenými smlouvami a finančními toky na BÚ. Zpracoval: Radomír Strakoš V Praze dne

Zpráva o hospodaření za rok 2011

Zpráva o hospodaření za rok 2011 Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská 560,561,562,563 a 564 Bochovská 564/7, Praha 5 Jinonice, 158 00 Zpráva o hospodaření za rok 2011 Vypracovala: 12.3.2012 Jan Bláha 1 Finanční prostředky Pokladna

Více

Zpráva o hospodaření za rok 2014

Zpráva o hospodaření za rok 2014 Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská 560,561,562,563 a 564 Bochovská 564/7, Praha 5 Jinonice, 158 00 Zpráva o hospodaření za rok 2014 Vypracovala: 3.4.2015 Jan Bláha 1 Finanční prostředky Pokladna

Více

Zápis z jednání shromáždění. konaného dne 24. května 2006 v 18 hod.

Zápis z jednání shromáždění. konaného dne 24. května 2006 v 18 hod. Zápis z jednání shromáždění Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská 560, 561, 562, 563 a 564 se sídlem Praha 5, Jinonice, Bochovská 564/7 konaného dne 24. května 2006 v 18 hod. v posluchárně č.

Více

Finanční plán pro rok 2013 objekt Nad Přehradou 619

Finanční plán pro rok 2013 objekt Nad Přehradou 619 Finanční plán pro rok 2013 objekt Nad Přehradou 619 Vážení vlastníci, správa objektu Vám tímto předkládá ke schválení sestavený finanční plán pro rok 2013. části: 1- rozúčtovací a vyúčtovací klíč 2 -položky

Více

Provoz a správa plynových kotelen, dodávky tepelné energie

Provoz a správa plynových kotelen, dodávky tepelné energie Provoz a správa plynových kotelen, dodávky tepelné energie Společnost REÚSS ENERGETIKA a.s. se již od roku 2006 zabývá budováním a provozováním tepelných zdrojů. Název společnosti je zkratkou názvu " Realizace

Více

Zpráva o hospodaření za rok 2012

Zpráva o hospodaření za rok 2012 Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská 560,561,562,563 a 564 Bochovská 564/7, Praha 5 Jinonice, 158 00 Zpráva o hospodaření za rok 2012 Vypracovala: 12.3.2013 Jan Bláha 1 Finanční prostředky Pokladna

Více

Finanční plán a zálohy pro rok 2016 objekt Nad Přehradou 619

Finanční plán a zálohy pro rok 2016 objekt Nad Přehradou 619 Finanční plán a zálohy pro rok 2016 objekt Nad Přehradou 619 Příloha č. 1 Vážení vlastníci, správa objektu Vám tímto předkládá ke schválení sestavený Finanční plán a zálohy pro rok 2016. části: 1 - rozúčtovací

Více

Finanční plán pro rok 2015 objekt Nad Přehradou 619

Finanční plán pro rok 2015 objekt Nad Přehradou 619 Finanční plán pro rok 2015 objekt Nad Přehradou 619 Vážení vlastníci, správa objektu Vám tímto předkládá ke schválení sestavený finanční plán pro rok 2015. části: 1- rozúčtovací a vyúčtovací klíč 2 -položky

Více

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek Plickova , Praha 4

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek Plickova , Praha 4 PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ kterými se stanoví způsob a režim záloh a příspěvků na správu domu a na služby spojené s užíváním bytových jednotek a jejich vyúčtování dále jen Pravidla Dům: Bytové domy na adrese

Více

Finanční plán SVJ pro rok 2010

Finanční plán SVJ pro rok 2010 Finanční plán SVJ pro rok 2010 části: 1- rozúčtovací klíč 2 - finanční plán SVJ 3 - položky č. 1 17 dle rozpisu Vážení vlastníci, správcovská společnost Prague Property Management, a.s. a výbor SVJ Vám

Více

Komentář k vyúčtování zálohových plateb hrazených Společenstvím vlastníků jednotek domu čp.1701/55 v období od 1.1.2004 do 31.12.

Komentář k vyúčtování zálohových plateb hrazených Společenstvím vlastníků jednotek domu čp.1701/55 v období od 1.1.2004 do 31.12. Komentář k vyúčtování zálohových plateb hrazených Společenstvím vlastníků jednotek domu čp.1701/55 v období od 1.1.2004 do 31.12.2004 Skutečné náklady na provoz celé budovy činily v roce 2004 celkem 13

Více

Vyúčtování 2014. Důležité informace

Vyúčtování 2014. Důležité informace Vyúčtování 2014...1 Důležité informace...1 Způsob rozúčtování nákladů...2 Rozúčtování nákladů na spotřebu vody...2 Rozúčtování nákladů tepla...3 Rozúčtování tepla pro ústřední topení...3 Rozúčtování tepla

Více

Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská 560,561,562,563 a 564 Bochovská 564/7, Praha 5 Jinonice, 158 00 Zpráva o hospodaření za rok 2010 Vypracovala: 13.3.2011 Jan Bláha 1 Finanční prostředky Pokladna

Více

Zpráva o hospodaření za rok 2013

Zpráva o hospodaření za rok 2013 Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská 560,561,562,563 a 564 Bochovská 564/7, Praha 5 Jinonice, 158 00 Zpráva o hospodaření za rok 2013 Vypracovala: 14.3.2014 Jan Bláha 1 Finanční prostředky Pokladna

Více

Technicko ekonomické vyhodnocení instalace vlastního zdroje tepla

Technicko ekonomické vyhodnocení instalace vlastního zdroje tepla Technicko ekonomické vyhodnocení instalace vlastního zdroje tepla 1. Zadavatel: Společenství vlastníků jednotek Dukelská 2359, 2358, 2357, 2356 Dukelská 2359, 470 06, Česká Lípa IČ: 727 44 944 2. Zadání:

Více

Kontrola vyúčtování za rok 2016

Kontrola vyúčtování za rok 2016 Kontrola vyúčtování za rok 2016 Zpráva Revizora Společenství vlastníků pro dům K Netlukám č.p.1472, Praha 10 Uhříněves Bylo kontrolováno, zda k jednotlivým nákladům jsou doloženy všechny odpovídající faktury.

Více

Finanční plán na rok 2011

Finanční plán na rok 2011 Finanční plán na rok 2011 Rezidence Nový Anděl ulice Randova a Astlova č.p. 3205 Praha 5 - Smíchov V Praze dne 23.11.2010 Předkládá: M.Kremlička Správa a údržba nemovitostí Zpracoval : Miroslav Kremlička

Více

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek domu Starobylá 1006, 1007, 1008, Praha 11 PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ kterými se stanoví způsob a režim příspěvků správu domu a služeb spojených s užíváním jednotek a jejich vyúčtování

Více

Zápis. z 1. shromáždění společenství vlastníků domu čp. 866-869Jana Zajíce, Pardubice konané dne 28. 4. 2014 v KD Dubina v 17.

Zápis. z 1. shromáždění společenství vlastníků domu čp. 866-869Jana Zajíce, Pardubice konané dne 28. 4. 2014 v KD Dubina v 17. Zápis z 1. shromáždění společenství vlastníků domu čp. 866-869Jana Zajíce, Pardubice konané dne 28. 4. 2014 v KD Dubina v 17.00 hodin V domě je 88 bytových jednotek, z toho je 69 v osobním vlastnictví

Více

ZPRÁVA z kontroly finančního výboru Zastupitelstva města

ZPRÁVA z kontroly finančního výboru Zastupitelstva města ZPRÁVA z kontroly finančního výboru Zastupitelstva města Předmět kontroly: Kontrola smluvních vztahů s firmou BYTEP HM s.r.o. Heřmanův Městec se zaměřením na: 1. kalkulace a vyúčtování tepelné energie

Více

Metodika zpracování ročního vyúčtování nákladů Společenství a Stezce 489/6, Praha 10

Metodika zpracování ročního vyúčtování nákladů Společenství a Stezce 489/6, Praha 10 Metodika zpracování ročního vyúčtování nákladů Společenství a Stezce 489/6, Praha 10 1 / 6 Obsah Obecný přehled... 3 Metodika rozúčtování jednotlivých nákladových položek... 4 Zkrácený přehled metodiky

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Výroční zpráva za rok 2014 Zpráva o hospodaření Zajištění a financování služeb Veškeré platby členů SVJ související s úhradou předpisů a záloh na zajišťované služby byly řádně vedeny a za rok 2014 jsou

Více

Finanční plán na rok 2010

Finanční plán na rok 2010 Finanční plán na rok 2010 Rezidence Nový Anděl ulice Randova a Astlova č.p. 3205 Praha 5 - Smíchov V Praze dne 25.11.2008 Předkládá: Správa a údržba nemovitostí M.Kremlička Zpracoval : Miroslav Kremlička

Více

Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb

Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb 1. Základní údaje o společnosti: Správa majetkového portfolia Praha 3 a.s. se sídlem Olšanská 2666/7,

Více

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava 553 780 700 epodatelna@rozvojsbd.cz www.rozvojsbd.cz Obsah: ZPRAVODAJ 1. Úvodní slovo předsedy

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE ZADAVATEL: Obec Horní Suchá Sídlem: Horní Suchá, Sportovní 3/2, okr. Karviná PSČ: 735 35 Jednající: Ing. Jan Lipner, starosta obce IČ: 00575917 VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: DODÁVKA TEPELNÉ

Více

Pravidla pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytových jednotek

Pravidla pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytových jednotek Pravidla pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytových jednotek Služby Teplo pro vytápění 1. Rozúčtování dle zákona č. 67/2013 Sb. v platném znění a vyhlášky č. 269/2015. 2. Dodávka tepla z centrálního

Více

Zpráva o činnosti správce a hospodaření při správě společných částí domu a pozemků za rok období / 2015

Zpráva o činnosti správce a hospodaření při správě společných částí domu a pozemků za rok období / 2015 Zpráva o činnosti správce a hospodaření při správě společných částí domu a pozemků za rok období 01-12 / 2015 polyfunkčního domu na adrese Kurta Konráda č.p. 2457/6,2457/8 a Ocelářská 2457/7 Praha 9 -

Více

a) Roční účetní závěrka za rok 2014.

a) Roční účetní závěrka za rok 2014. 3. Projednání a schválení Roční účetní závěrky za rok 2014 a návrhu Rozpočtu SVJ na rok 2015. a) Roční účetní závěrka za rok 2014. Účetní závěrka za rok 2014 byla předána pověřenému vlastníkovi správcem

Více

DODATEK č / ke Smlouvě o nájmu nebytových prostor ze dne

DODATEK č / ke Smlouvě o nájmu nebytových prostor ze dne DODATEK č. 6 000006-006/2009-00 ke Smlouvě o nájmu nebytových prostor ze dne 24. 3. 2009 Smluvní strany: 1. Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra České republiky, zapsána do OR vedeného u Městského

Více

Dodatek ě. 2 ke Smlouvě o dodávce tepelné energie

Dodatek ě. 2 ke Smlouvě o dodávce tepelné energie @> IČO: 61974919, DIČ: cz619 919 Dodatek ě. 2 ke Smlouvě o dodávce tepelné energie č. 27/2017 mezi 1. Firmou sídlem Zborovská 606, FIranice I-Město, 753 01 Hranice zapsaná v obchodním rejstříku vedeném

Více

Společenství pro dům 239 Chrást nad Sázavou IČ: Zpracoval:

Společenství pro dům 239 Chrást nad Sázavou IČ: Zpracoval: Společenství pro dům 239 Chrást nad Sázavou IČ: 248 36 923 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018 Zpracoval: Mgr. Martin Kadrnožka Brodce 11, 257 41 Týnec nad Sázavou Správa a údržba nemovitostí, IČ 86565869 www.kadrnozka.eu,

Více

Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, 747 05 Opava. 1. Vyúčtování služeb a provozu domu za rok 2013

Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, 747 05 Opava. 1. Vyúčtování služeb a provozu domu za rok 2013 Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, 747 05 Opava 553 780 700 E-mail: epodatelna@rozvojsbd.cz FAX 553 732 965 http: www.rozvojsbd.cz Obsah: 1. Vyúčtování

Více

Smlouva o dodávce tepelné energie

Smlouva o dodávce tepelné energie Smlouva o dodávce tepelné energie podle 76 odst. 3 zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon Článek 1 Smluvní strany 1.Dodavatel: Sídlo: Zastoupená: Společnost je zapsána v obchodním rejstříku. Pracovník

Více

Výroční zpráva za rok 2017

Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva za rok 2017 Zpráva o hospodaření Zajištění a financování služeb Veškeré platby členů SVJ související s úhradou předpisů a záloh na zajišťované služby byly řádně vedeny a za rok 2017 jsou

Více

Dodatečná informace k veřejné zakázce Provozování kotelny bytového domu Stamicova 11 Brno-Kohoutovice

Dodatečná informace k veřejné zakázce Provozování kotelny bytového domu Stamicova 11 Brno-Kohoutovice Dodatečná informace k veřejné zakázce Provozování kotelny bytového domu Stamicova 11 Brno-Kohoutovice Identifikační údaje o zadavateli Název Statutární město Brno, Dominikánské nám. 1, 601 67 Brno Zastoupené

Více

Vítají Vás členové výboru : Markéta Kováříková Renata Horáková Jiří Bečan. Děkujeme, že jste přišli

Vítají Vás členové výboru : Markéta Kováříková Renata Horáková Jiří Bečan. Děkujeme, že jste přišli Vítají Vás členové výboru : Markéta Kováříková Renata Horáková Jiří Bečan Děkujeme, že jste přišli 1. Zahájení jednání shromáždění 2. Zpráva o činnosti výboru SVJ 3. Zpráva o činnosti správce 4. Zpráva

Více

UCT DFN pronájem místnosti na schůzi vlastníků

UCT DFN pronájem místnosti na schůzi vlastníků Strana: 1 Středisko S660; Účet 221010 Středisko S660 - V třešňovce D 223/4 Účet 221010 - Běžný účet 1. Počátek rok : 77 152,40 77 152,40 1 Součet za účet 221010 a období 1.2011 82 381,44 74 038,66 2 Součet

Více

S P O L E Č E N S TV Í V L A S T N Í K Ů J E D N O T E K. U Krčské vodárny 1134/63, Praha 4 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ SVJ

S P O L E Č E N S TV Í V L A S T N Í K Ů J E D N O T E K. U Krčské vodárny 1134/63, Praha 4 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ SVJ S P O L E Č E N S TV Í V L A S T N Í K Ů J E D N O T E K U Krčské vodárny 1134/63, Praha 4 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ SVJ ZA ROK 2017 ( materiál pro jednání 25. schůze shromáždění vlastníků jednotek, konané

Více

Studie efektivního využívání kogeneračních jednotek v Nemocnici Pelhřimov, Slovanského bratrství 710, 393 38 Pelhřimov

Studie efektivního využívání kogeneračních jednotek v Nemocnici Pelhřimov, Slovanského bratrství 710, 393 38 Pelhřimov Studie efektivního využívání kogeneračních jednotek v Nemocnici Pelhřimov, Slovanského bratrství 710, 393 38 Pelhřimov Energetická agentura Vysočiny Nerudova 1498/8, 586 01 Jihlava zpracoval: Jaroslav

Více

S P O L E Č E N S TV Í V L A S T N Í K Ů J E D N O T E K. U Krčské vodárny 1134/63, Praha 4 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ SVJ

S P O L E Č E N S TV Í V L A S T N Í K Ů J E D N O T E K. U Krčské vodárny 1134/63, Praha 4 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ SVJ S P O L E Č E N S TV Í V L A S T N Í K Ů J E D N O T E K U Krčské vodárny 1134/63, Praha 4 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ SVJ ZA ROK 2016 ( materiál pro jednání 24. schůze shromáždění vlastníků jednotek, konané

Více

Tvorba dlouhodobé zálohy na opravy v roce 2018 celk em:

Tvorba dlouhodobé zálohy na opravy v roce 2018 celk em: Správce: Zpráva o hospodaření k 31. 12. 2018 Společenství vlastníků Petržílkova 2835, Praha 5 V celnici 1031/4, 158 00 Praha 5 Trigema Facility, s.r.o. vykonává pro výše uvedený dům technickou správu objektu

Více

Příloha č. 1. stanov společenství vlastníků Vinohradská 3216 Pravidla pro stanovování záloh a vyúčtování provozu domu

Příloha č. 1. stanov společenství vlastníků Vinohradská 3216 Pravidla pro stanovování záloh a vyúčtování provozu domu Příloha č. 1. stanov společenství vlastníků Vinohradská 3216 Pravidla pro stanovování záloh a vyúčtování provozu domu Tento dokument stanovuje pravidla finančního hospodaření domu Vinohradská 3216 od 1.1.2014

Více

Nabídka energetických služeb VÝROBA A DISTRIBUCE TEPELNÉ ENERGIE Pronájem a provoz energetického zdroje SV domu čp. 1305, Hurbanova ul., Praha 4, Hurbanova 1305, 142 00, Praha 4 Prometheus, energetické

Více

PRŮVODCE *) VLASTNÍKA BYTU ZPŮSOBY TVORBY ZÁLOH SPOJENÝCH S UŽÍVÁNÍM BYTU A JEJICH VYÚČTOVÁNÍ

PRŮVODCE *) VLASTNÍKA BYTU ZPŮSOBY TVORBY ZÁLOH SPOJENÝCH S UŽÍVÁNÍM BYTU A JEJICH VYÚČTOVÁNÍ Průvodce způsoby tvorby záloh a vyúčtování 1 PRŮVODCE *) VLASTNÍKA BYTU ZPŮSOBY TVORBY ZÁLOH SPOJENÝCH S UŽÍVÁNÍM BYTU A JEJICH VYÚČTOVÁNÍ Obsah: Náklady spojené s provozem bytových jednotek... 2 Fond

Více

Zápis ze Shromáždění Společenství vlastníků domu Rižská 1580, Praha 15, konaného dne

Zápis ze Shromáždění Společenství vlastníků domu Rižská 1580, Praha 15, konaného dne Zápis ze Shromáždění Společenství vlastníků domu Rižská 1580, Praha 15, konaného dne 17.10.2016 V 17.30 hod. byla zahájena prezence účastníků za účelem součtu hlasů. Přizvaní účastníci: Veronika Šmejkalová

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek domu čp. 1701, Štúrova 55, Praha 4 Štúrova 1701/55, 142 00 Praha 4 IČ: 26762579 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ za ROK 2006 Zpracoval: Správní firma Předkládá: Výbor společenství BUSSMARK,

Více

PROGRAM 9. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ

PROGRAM 9. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ PROGRAM 9. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ 1. předání vyúčtování záloh na služby za rok 2014 2. hospodaření v roce 2014, hlasování 3. informace o činnosti výboru a kontrolní komise 4. odměna výboru, odměna kontrolní

Více

Zpráva kontrolní komise k účetní závěrce Společenství Kaštanová III čp. 683

Zpráva kontrolní komise k účetní závěrce Společenství Kaštanová III čp. 683 Zpráva kontrolní komise k účetní závěrce Společenství Kaštanová III čp. 683 za účetní období 2015 Členové kontrolní komise: Veronika Holá Ladislav Veselý Datum vyhotovení zprávy: 13. 04. 2016 1 S t r á

Více

POZVÁNKA NA SHROMÁŽDĚNÍ. Program shromáždění:

POZVÁNKA NA SHROMÁŽDĚNÍ. Program shromáždění: - Spoluvlastníci V Praze dne 20. 3. 201$ 18,00 Výbor Společenství vlastníků jednotek Donovalská Čp. 1661, Praha 4 Chodov se sídlem Praha 4 Chodov, Donovalská 1661/36, PSC 149 00, IC: 02935406, tímto svolává

Více

Zápis z řádné členské schůze bytového družstva Hracholusky

Zápis z řádné členské schůze bytového družstva Hracholusky Zápis z řádné členské schůze bytového družstva Hracholusky konané dne 10.6.2015 od 18.00 hod. v kinosálu budovy SOŠ, SOU, OU a U, Neklanova 1806, Roudnice nad Labem. 1. PREZENCE Schůzi bytového družstva

Více

Program (19,00 20,45 hodin)

Program (19,00 20,45 hodin) Program (19,00 20,45 hodin) Zahájení Schválení programu schůze Zpráva o činnosti výboru a hospodaření SVJ Zpráva o činnosti kontrolní komise Volby do statutárních orgánů s účinností od 17.9.2007 Roční

Více

PRAVIDLA PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ

PRAVIDLA PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ PRAVIDLA PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ Subjekt: SVJ pro budovu Korunní 810, Korunní 810/104, Praha 10 IČ: 27610993 Účinnost: pro období od 1. ledna 2017 Přehled prostorů a jednotek celkem: Druh počet jednotek

Více

:08:19 Strana: 1

:08:19 Strana: 1 20.4.2010 16:08:19 Strana: 1 Odběrná místa Období: 01.01.2009-31.12.2009 Nastavení omezení : Okruh = SVJ Bechlínská 705 Aktivní OM = Ano Typ OM = Ostatní Předpisy = Ne DAŇ Z NEMOVITOSTI Bechlínská 705

Více

Společenství vlastníků domu Sušilova 1507, Praha-Uhříněves se sídlem Praha, Uhříněves, Sušilova 1507, PSČ

Společenství vlastníků domu Sušilova 1507, Praha-Uhříněves se sídlem Praha, Uhříněves, Sušilova 1507, PSČ SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGIE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ pro členy SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ DOMU SUŠILOVA 1507, PRAHA-UHŘÍNĚVES (IČ: 72547171) I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Směrnice

Více

Společenství pro dům 239 Chrást nad Sázavou IČ: Zpracoval:

Společenství pro dům 239 Chrást nad Sázavou IČ: Zpracoval: Společenství pro dům 239 Chrást nad Sázavou IČ: 248 36 923 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Zpracoval: Mgr. Martin Kadrnožka Brodce 11, 257 41 Týnec nad Sázavou Správa a údržba nemovitostí, IČ 86565869 www.kadrnozka.eu,

Více

PROGRAM 6. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ

PROGRAM 6. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ PROGRAM 6. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ 1. předání vyúčtování záloh na služby za rok 2011 2. informace o činnosti výboru a kontrolní komise 3. hospodaření v roce 2011, hlasování 4. instalace směšovacích ventilů

Více

:31:32 Strana: 1

:31:32 Strana: 1 10.5.2011 11:31:32 Strana: 1 Odběrná místa Období: 01.01.2010-31.12.2010 Nastavení omezení : Okruh = SVJ Bechlínská 705 Aktivní OM = Ano Typ OM = Ostatní Předpisy = Ne DAŇ Z NEMOVITOSTI Bechlínská 705

Více

Vyúčtování 2011. Důležité informace

Vyúčtování 2011. Důležité informace Důležité informace...1 Způsob rozúčtování nákladů...2 Rozúčtování nákladů na spotřebu vody...2 Rozúčtování nákladů tepla...3 Rozúčtování tepla pro ústřední topení...3 Rozúčtování tepla pro ohřev teplé

Více

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava 553 780 700 epodatelna@rozvojsbd.cz www.rozvojsbd.cz Obsah: ZPRAVODAJ 1. Vyúčtování služeb

Více

Body k diskusi s výborem SVJ a zástupci Císařka servis s.r.o.

Body k diskusi s výborem SVJ a zástupci Císařka servis s.r.o. Body k diskusi s výborem SVJ a zástupci Císařka servis s.r.o. V návaznosti na naši komunikaci bychom tímto rádi udělali shrnutí jednotlivých bodů, které bychom s Vámi rádi diskutovali. Níže pak uvádíme

Více

Rozpočet SVJ na rok 2018

Rozpočet SVJ na rok 2018 Společenství vlastníků Ruská 1239, 1238, 1237, Praha 10 IČ: 720 20 750 Zápis v rejstříku společenství vlastníků jednotek, vedeného Městským soudem v Praze oddíl S, vložka 9988 Rozpočet SVJ na rok 2018

Více

R O Z B O R hospodaření Družstva Běluňská za r. 2018

R O Z B O R hospodaření Družstva Běluňská za r. 2018 R O Z B O R hospodaření Družstva Běluňská za r. 2018 Družstvo Běluňská je od 1. 1. 2011 správcovským družstvem na základě účinnosti zákona č. 72/94 Sb. Všichni vlastníci však po zaplacení ZČV ve výši 500

Více

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ Společenství vlastníků jednotek domu RADOTÍN Praha 5 č.p konaného 14. června 2016 v 19,30 hod

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ Společenství vlastníků jednotek domu RADOTÍN Praha 5 č.p konaného 14. června 2016 v 19,30 hod ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ Společenství vlastníků jednotek domu RADOTÍN Praha 5 č.p. 1556 konaného 14. června 2016 v 19,30 hod v prostorách 2. podzemního podlaží v sídle společenství Praha 5, Tachovská Josefa

Více

11.05.d Kalkulace ceny za dodanou tepelnou energii za kalendářní rok OM 1

11.05.d Kalkulace ceny za dodanou tepelnou energii za kalendářní rok OM 1 11.05.d Kalkulace ceny za dodanou tepelnou energii za kalendářní rok OM 1 plánovaná spotřeba zemního plynu 21773 m 3 cena komodity zemního plynu použitá pro cenovou kalkulaci... /MWh bez... bez plánovaná

Více

Pozvánka. na 8. schůzi shromáždění Společenství vlastníků Žárovická 1642

Pozvánka. na 8. schůzi shromáždění Společenství vlastníků Žárovická 1642 Společenství vlastníků Žárovická 1642 Žárovická 1642, 190 16 Praha Újezd nad Lesy IČ 28 97 66 22, mailto:svjarovicka1642@volny.cz Pozvánka na 8. schůzi shromáždění Společenství vlastníků Žárovická 1642

Více

Zápis ze shromáždění vlastníků Společenství domu Breitcetlova čp , dne 7. dubna 2016

Zápis ze shromáždění vlastníků Společenství domu Breitcetlova čp , dne 7. dubna 2016 Shromáždění vlastníků je svoláno výborem v souladu s čl. VII odst. 4 stanov Společenství domu Breitcetlova čp. 876 880. Přítomni: vlastníci bytových jednotek dle prezenční listiny (příloha č. 1) a jejich

Více

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů Založení základní evidence evidence objektů bytů a nebytových prostor evidence pasportů bytů a nebytových prostor evidence ploch místností nebo celkových ploch objektů evidence ploch pro vytápění TUV nastavení

Více

Zápis ze Shromáždění vlastníků ze dne 20.5.2015

Zápis ze Shromáždění vlastníků ze dne 20.5.2015 Zápis ze Shromáždění vlastníků ze dne 20.5.2015 Schůze byla zahájena v 18:15 předsedou výboru Davidem Vlčkem. Před zahájením byla provedena evidence přítomných vlastníků a jejich podílů na objektu na základě

Více

Platební řád Společenství vlastníků Slancova , Praha 8

Platební řád Společenství vlastníků Slancova , Praha 8 Platební řád Společenství vlastníků Slancova 1253-1262, Praha 8 Společenství vlastníků Slancova 1253-1262, Praha 8 podle Stanov Společenství vlastníků Slancova 1253-1262, Praha 8, přijímá a schvaluje tato

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Domovní a bytová správa města Písku V Písku dne: 27.03.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 06.04.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh ceníku pro společenství vlastníků a neuplatnění inflační doložky.

Více

Pravidla pro rozúčtování nákladů domů SVJ Jilmová 4-10, schválená členskou schůzí dne 21. 06. 2012

Pravidla pro rozúčtování nákladů domů SVJ Jilmová 4-10, schválená členskou schůzí dne 21. 06. 2012 Pravidla pro rozúčtování nákladů domů SVJ Jilmová 4-10, schválená členskou schůzí dne 21. 06. 2012 Výtah elektrická energie hrazeno ve službách dle počtu nahlášených osob v bytové jednotce *). Spotřeba

Více

INFORMACE SPRÁVCE O HOSPODAŘENÍ ZA OBDOBÍ 1-12/2014 a stavu ke dni 30.4.2015 SUBJEKT : SVJ Ladova 5/2043 ZÁKLADNÍ ÚDAJE

INFORMACE SPRÁVCE O HOSPODAŘENÍ ZA OBDOBÍ 1-12/2014 a stavu ke dni 30.4.2015 SUBJEKT : SVJ Ladova 5/2043 ZÁKLADNÍ ÚDAJE INFORMACE SPRÁVCE O HOSPODAŘENÍ ZA OBDOBÍ 1-12/2014 a stavu ke dni 30.4.2015 SUBJEKT : SVJ Ladova 5/2043 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Správce : Green Lions a.s., Vocelova 1, Praha 2, tel. 224 217 069 Facility Manager

Více

NABÍDKA NA SPRÁVU NEMOVITOSTI

NABÍDKA NA SPRÁVU NEMOVITOSTI NABÍDKA NA SPRÁVU NEMOVITOSTI SPRÁVCE: CONTEXT CONSULT s.r.o. Sídlo: PRAHA 9, ul. Bobkova 747 Kanceláře: IČ: 283 888 52 PRAHA 9, ul. Bobkova 747 Tel: 281 916 626 PRAHA 5, ul. Radlická 1305/69 e-mail: 100sprava@100sprava.cz

Více

BU1661000049 30169219 2012 SP661120004 SP PRE, a.s. 31 580,00. DFN661130023 30169219 záloha na další obd. 20 035,00

BU1661000049 30169219 2012 SP661120004 SP PRE, a.s. 31 580,00. DFN661130023 30169219 záloha na další obd. 20 035,00 Strana: 1 Středisko S661; Účet 221010 Středisko S661 - V třešňovce 224 Účet 221010 - Běžný účet 1. Počátek rok : 14 695,92 14 695,92 1 Součet za účet 221010 a období 1.2013 189 349,00 94 101,42 2 Součet

Více

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU.

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU. SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU. Podle příslušných ustanovení obchodního zákoníku, zejména ustanovení 566 a 575 a ve smyslu zákona č.72/1994sb. v platném znění, kterým se upravují některé

Více

Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování

Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování - Pravidla rozúčtování nákladů vzniklých při užívání jednotek v domě, správě domu a pozemku - Pravidla pro stanovení

Více

Provozní fond. Seznam druhu dodávaných služeb

Provozní fond. Seznam druhu dodávaných služeb Provozní fond Na úhradu nákladů spojených s vlastní správní činností, pojištěním domu, odměňováním členů orgánů Společenství, odměnou správce, provozem technických zařízení sloužící provozu celého domu

Více

NABÍDKA NA SPRÁVU NEMOVITOSTI

NABÍDKA NA SPRÁVU NEMOVITOSTI NABÍDKA NA SPRÁVU NEMOVITOSTI SPRÁVCE: CONTEXT CONSULT s.r.o. Sídlo: PRAHA 9, ul. Bobkova 747 Kanceláře: IČ: 283 888 52 PRAHA 9, ul. Bobkova 747 Tel: 281 916 626 PRAHA 5, ul. Radlická 1305/69 E-mail: 100sprava@100sprava.cz

Více

NABÍDKA NA SPRÁVU NEMOVITOSTI

NABÍDKA NA SPRÁVU NEMOVITOSTI NABÍDKA NA SPRÁVU NEMOVITOSTI SPRÁVCE: CONTEXT CONSULT s.r.o. Sídlo: PRAHA 9, ul. Bobkova 747 Kanceláře: IČ: 283 888 52 PRAHA 9, ul. Bobkova 747 Tel: 281 916 626 PRAHA 5, ul. Radlická 1305/69 E-mail: 100sprava@100sprava.cz

Více

INTERNÍ SMĚRNICE Strana 1 z 5 PŘEDPIS ZÁLOH ZA VLASTNIKY BYTOVÝCH JEDNOTEK

INTERNÍ SMĚRNICE Strana 1 z 5 PŘEDPIS ZÁLOH ZA VLASTNIKY BYTOVÝCH JEDNOTEK INTERNÍ SMĚRNICE Strana 1 z 5 PŘEDPIS ZÁLOH ZA VLASTNIKY BYTOVÝCH JEDNOTEK Obsah : 1. PŘEDMĚT... 2 2. ROZSAH PLATNOSTI... 2 3. POJMY, DEFINICE A ZKRATKY... 2 4. POPIS POSTUPU... 3 4.1 STANDARDNÍ MATICE

Více

Zpráva o činnosti. Technické služby Kostelec nad Orlicí, s.r.o., vykázaly za rok 2008 hospodářský výsledek - ztrátu ve výši 579 829,55 Kč.

Zpráva o činnosti. Technické služby Kostelec nad Orlicí, s.r.o., vykázaly za rok 2008 hospodářský výsledek - ztrátu ve výši 579 829,55 Kč. Technické služby Kostelec nad Orlicí, s.r.o. Rudé armády 1458, 517 41 Kostelec nad Orlicí IČO: 26011247, DIČ: CZ26011247 zápis v OR KS v Hradci Králové oddíl C, vložka 19957 Zpráva o činnosti hospodářský

Více

Naše společnost se přes 20 let zabývá správou bytových a nebytových objektů.

Naše společnost se přes 20 let zabývá správou bytových a nebytových objektů. FACILITY MANAGEMENT Naše společnost se přes 20 let zabývá správou bytových a nebytových objektů. Klademe důraz na poskytování kvalitních služeb při správě a údržbě nemovitostí. Spravujeme cca 9000 bytových

Více

ONLINE SLUŽBY KLIENTSKÁ ZÓNA Moderní elektronická správa SVJ

ONLINE SLUŽBY KLIENTSKÁ ZÓNA Moderní elektronická správa SVJ ONLINE SLUŽBY KLIENTSKÁ ZÓNA Moderní elektronická správa SVJ Naše společnost se přes 20 let zabývá správou bytových a nebytových objektů. Klademe důraz na poskytování kvalitních služeb při správě a údržbě

Více

Horky CZ s.r.o. Horky nad Jizerou 144, 294 73 Brodce

Horky CZ s.r.o. Horky nad Jizerou 144, 294 73 Brodce Horky CZ s.r.o. Horky nad Jizerou 144, 294 73 Brodce Nabídka na komplexní správu nemovitosti Společenství pro dům K Botiči 409/2 Praha 10 - Vršovice kontakt: Lenka Skalická Kancelář: Bystrá 761, Praha

Více

Rozbor hospodaření za rok 2015

Rozbor hospodaření za rok 2015 Město Hrádek Náměstí 8. Května 338 42 Hrádek Hrádek 09.02.2016 Rozbor hospodaření za rok 2015 Výsledek hospodaření PO k 31.12.2015 činí 341 692,59 Kč, z toho z hlavní činnosti zisk 297 991,40 Kč a zisk

Více

11.05.c Kalkulace ceny za dodanou tepelnou energii na období od 1.9.2014 31.12.2014 OM 1

11.05.c Kalkulace ceny za dodanou tepelnou energii na období od 1.9.2014 31.12.2014 OM 1 11.05.c Kalkulace ceny za dodanou tepelnou energii na období od 1.9.2014 31.12.2014 OM 1 plánovaná spotřeba zemního plynu 5444 m 3 cena plynu použitá pro cenovou kalkulaci... /m 3 roční náklady na zemní

Více

Zápis ze schůze Společenství vlastníků jednotek domu Dusíkova č. p. 910, Brno

Zápis ze schůze Společenství vlastníků jednotek domu Dusíkova č. p. 910, Brno Zápis ze schůze Společenství vlastníků jednotek domu Dusíkova č. p. 910, Brno Datum: 5. června 2013 Místo: Konferenční sál nadačního fondu Maják, Dusíkova 824/5 Přítomni: za výbor - Ing. Martin Lisý předseda

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU SVJ DOMU DUSÍKOVA Č. P. 910, BRNO V OBDOBÍ 05/14 04/15

ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU SVJ DOMU DUSÍKOVA Č. P. 910, BRNO V OBDOBÍ 05/14 04/15 ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU SVJ DOMU DUSÍKOVA Č. P. 910, BRNO V OBDOBÍ 05/14 04/15 Předkládaná zpráva popisuje činnost výboru SVJ, změny ve správě domu a důležité informace z fungování našeho bytového domu.

Více

ZÁPIS ZE SCHŮZE VÝBORU SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ č. 03/2008. Datum konání: 25.02.2008. Program: 1. Jednání výboru 2. Úkoly 3. Ostatní

ZÁPIS ZE SCHŮZE VÝBORU SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ č. 03/2008. Datum konání: 25.02.2008. Program: 1. Jednání výboru 2. Úkoly 3. Ostatní Na Pískách 579, 254 01 Jílové u Prahy zapsané v rejstříku společenství vlastníků jednotek u Městského soudu v Praze, oddíl S, vložka.. IČ: ZÁPIS ZE SCHŮZE VÝBORU SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ č. 03/2008 Datum

Více

Program (19,00 21,15 hodin)

Program (19,00 21,15 hodin) Program (19,00 21,15 hodin) Zahájení Volba nového člena výboru - hlasování Volba náhradníků výboru hlasování Zpráva o činnosti výboru a hospodaření SVJ Nová výše záloh - hlasování fond oprav ostatní zálohy

Více

ONLINE SLUŽBY KLIENTSKÁ ZÓNA Moderní elektronická správa SVJ

ONLINE SLUŽBY KLIENTSKÁ ZÓNA Moderní elektronická správa SVJ ONLINE SLUŽBY KLIENTSKÁ ZÓNA Moderní elektronická správa SVJ Naše společnost se přes 20 let zabývá správou bytových a nebytových objektů. Klademe důraz na poskytování kvalitních služeb při správě a údržbě

Více

prosinec 2016 Graf č. 4: Porovnání průměrných předběžných a výsledných cen tepelné energie v roce 2015 vyrobené z uhlí... 7

prosinec 2016 Graf č. 4: Porovnání průměrných předběžných a výsledných cen tepelné energie v roce 2015 vyrobené z uhlí... 7 prosinec 2016 Obsah: 1. Úvod... 2 2. Přehled průměrných cen tepelné energie za rok 2015 na jednotlivých úrovních předání tepelné energie. 3 3. Vývoj průměrné ceny tepelné energie pro konečné spotřebitele...

Více

Společenství pro dům čp. 684, Praha Letňany Zpráva o činnosti výboru 1-12/2009 http://kostomlatska684.czweb.org/

Společenství pro dům čp. 684, Praha Letňany Zpráva o činnosti výboru 1-12/2009 http://kostomlatska684.czweb.org/ Výbor: Správce: Lenka Piherová předseda Olga Trulleyová místopředseda Jiří Kafka Lukáš Rovenský Barbara Kovalová / Martina Šináglová SBD Praha Na schůzi výboru konané dne 20. května 2009 rezignovala paní

Více

P O Z V Á N K A na shromáždění Společenství VJ Běluňská 1841 č. 3/11/2016

P O Z V Á N K A na shromáždění Společenství VJ Běluňská 1841 č. 3/11/2016 Společenství VJ Běluňská 1841, Běluňská 1841, Praha 9, IČ.: 247 46 151 P O Z V Á N K A na shromáždění Společenství VJ Běluňská 1841 č. 3/11/2016 Datum konání: středa 23. listopadu 2016 v 18.30 hod. Místo

Více

PRAVIDLA PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ

PRAVIDLA PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ PRAVIDLA PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ Subjekt: SVJ pro budovu Korunní 810, Korunní 810/104, Praha 10, IČ: 27610993 Účinnost: pro období od 1.ledna 2014. Přehled prostorů a jednotek celkem: Druh počet jednotek

Více

Společenství vlastníků jednotek pro dům Nový Bohdalec č.p. 1484, Praha 10

Společenství vlastníků jednotek pro dům Nový Bohdalec č.p. 1484, Praha 10 Společenství vlastníků jednotek pro dům Nový Bohdalec č.p. 1484, Praha 10 Shromáždění vlastníků jednotek 17.5.2012 od 19:00 1) Zahájení, informace o činnosti Výboru SVJ 2) Informace o činnosti správce

Více

Zpráva o činnosti správce při správě společných částí domu a pozemků za období 1.1.2012-29.4.2013

Zpráva o činnosti správce při správě společných částí domu a pozemků za období 1.1.2012-29.4.2013 Zpráva o činnosti správce při správě společných částí domu a pozemků za období 1.1.2012-29.4.2013 SBD Praha, SVJ 815 - Kostomlatská - Terezínská 684, Praha 9 - Letňany V Praze dne 29.4.2013 Předkládá:

Více

SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ Platné pro bytové družstvo

SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ Platné pro bytové družstvo SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ Platné pro bytové družstvo I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Směrnice stanoví způsob rozúčtování cen služeb a energií mezi správcem

Více

ONLINE SLUŽBY KLIENTSKÁ ZÓNA Moderní elektronická správa SVJ

ONLINE SLUŽBY KLIENTSKÁ ZÓNA Moderní elektronická správa SVJ ONLINE SLUŽBY KLIENTSKÁ ZÓNA Moderní elektronická správa SVJ Naše společnost se přes 20 let zabývá správou bytových a nebytových objektů. Klademe důraz na poskytování kvalitních služeb při správě a údržbě

Více