Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2012/2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2012/2013"

Transkript

1 Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2012/2013 STUDIJNÍ PROGRAM MEDIÁLNÍ A KOMUNIKAČNÍ STUDIA OBOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE bakalářský studijní program 1. Reklama v historické retrospektivě. Předchůdci reklamy, reklama v antice, středověku až po vynález knihtisku. 2. Reklama od vynálezu knihtisku až k novým médiím. Vynález knihtisku, nové formy a prostředky MK, zrod inzerce. 3. Historie americké reklamy. Počátky reklamy v USA základní stimuly, osobnost Ph.T. Barnuma. Zrod prvních velkých značek. Reklama v USA po roce Legendy americké reklamy. 4. Historie reklamy na území Československa. První formy reklamy u nás po středověk. Vznik Československé republiky a reklama v období Historie reklamy a propagace v Československu v období Současnost reklamy a marketingové komunikace v ČR. 6. Pojem a definice reklamy, vzájemná komparace, jazyková bariéra. Vymezení pojmu marketingová komunikace. Zařazení do systému: marketing, MK, propagace, reklama, sociální reklama. 7. Systémový pohled na základní aktivity marketingové komunikace. Marketing mix. Promotion mix. Marketing communication mix a další součásti marketingové komunikace. 8. Principy a funkce reklamy a propagace. Reklama jako druh komunikace-charakteristika sociálních struktur a dalších komponentů propagačního procesu. Typologie propagačního procesu. 9. Reklama a její postavení v marketingovém a komunikačním mixu. Dělení reklamy z pohledu médií. Typologie (druhy), principy a funkce reklamy. Reklama a příbuzné aktivity (žurnalistika, umění). 10. Základní typologie komunikačních agentur, struktura agentury, osnova briefu.

2 11. Plánování reklamních aktivit, model 5 M, role kreativity v reklamě v souvislosti s charakterem reklamního sdělení. 12. Segmentace, targeting, positioning při procesu plánování reklamních aktivit. Marketingový mix, komunikační mix a jejich součásti. 13. Značka (definice, dělení, problematika správné volby značky pro globální trh) a role reklamy při jejím budování. Reklamní kreativní strategie (reklamní apely, informační kategorie, strategie reklamního sdělení, formát, provedení). 14. Sociální reklama jako součást sociálního marketingu a žurnalistických celků. Sociální reklama a média. Reklama v periodickém tisku, v rozhlasovém vysílání. Audiovizuální propagační prostředky. 15. Funkce mediální komunikace, předpoklady účinného působení jejích prostředků v základních modelech komunikace. 16. Moc médií a média moci (nastolování témat, vědomostní propasti, spirála mlčení, kontrola médií). Masová komunikace, teorie magické střely a teorie selektivního vlivu. 17. Komunikace verbální a neverbální, průběh komunikačního aktu, modely komunikačního procesu a charakteristika recipienta, kultura komunikace a asertivita. 18. Masová kultura, minulost, přítomnost a budoucnost publika, publikum jako trh, mediální žánry a formáty, zpravodajství jako žánr. Interpersonální komunikace a její vztah k mediální komunikaci, názoroví vůdci. 19. Etapy ve vývoji lidské komunikace a rozvoj médií, kulturální a interkulturální souvislosti vstupu člověka do epochy multimediální komunikace. Moderní trendy v komunikaci, komunikační sociální sítě jejich možnosti a rizika. 20. Význam marketingového výzkumu v řízení firmy. Postavení marketingového výzkumu v době krize. Typologie v současnosti nejužívanějších průzkumných studií. 21. Charakteristika jednotlivých fází procesu marketingového výzkumu od zadání až po prezentaci výsledků. 22. Kvantitativní výzkum v marketingových komunikacích účel a možnosti aplikace při tvorbě komunikační strategie či měření efektivity komunikačních aktivit. Zásady konstrukce dotazníku, formulace otázek apod. 23. Kvalitativní metody výzkumu v marketingových komunikacích účel a možnosti aplikace. Aktuálně využívané metody a techniky k odhalení zákaznického insightu. 24. Mediální výzkum v ČR projekty měření médií, účel, zadavatelé, ukazatele, metody a techniky mediálního výzkumu současnosti. Alternativy řešení do budoucna.

3 25. Tvorba webové prezentace a její analýza (technicko-ergonomická, obsahová, marketingově-komunikační). 26. E-marketing jako nástroj marketingových komunikací (reklama, PR, SEO a SEM, využitelnost sociálních sítí, mobilní marketing). 27. Základní postupy a zákonitosti při tvorbě elektronického komunikátu a jejich využitelnost z hlediska elektronické komunikace. 28. Reklamní systémy na webu, jejich účinnost a využitelnost ve vztahu k jednotlivým cílovým skupinám. 29. Nové nástroje elektronické komunikace (funkčnost, efektivita a implementace do komunikačních strategií). 30. Mediální systém (česká mediální legislativa v evropském kontextu, vývojové tendence médií). Mediální mix a mediální plánování. 31. Mediální trh (segmentace mediálního trhu, výzkumy médií). Žánry a formáty v médiích, internetová publicistika. 32. Charakteristika propagační tvorby, vztah propagace a tvorby umělecké, vědecké, publicistické. Výchovné a etické aspekty propagační tvorby. Vztah obrazu a slova v propagaci. 33. Etapy působení propagačního sdělení (modely AIDA, ADAM, DIPADA). Model komunikačního procesu v propagaci, role zpětné vazby; role vůdců mínění. Etapy propagačního procesu se zaměřením na etapu tvůrčí a etapu realizační. 34. Propagační argument a práce s ním. Charakteristika, význam a role image v propagaci. Metody na generování nových nápadů. Využití propagačních evergreenů lidský faktor, příběh (story), krásné ženy, děti, zvířata, erotika, humor. 35. Corporate Design jako subsystém corporate identity a jeho součásti, firemní manuál. 36. Charakteristika a obecné zásady tvorby propagačního textu. Zásady tvorby a užití názvu produktu. Zásady tvorby a užití sloganu. 37. Tvorba a význam titulků v propagačním textu. Tištěné propagační prostředky. Tiskové propagační prostředky. 38. Silné a slabé stránky a možnosti využití skupin propagačních prostředků: Rozhlasová propagace a další zvukové propagační prostředky, televizní a filmová propagace, propagace na internetu, venkovní (vnější) propagace, propagace na místě prodeje, drobné propagační předměty, prostředky přímé propagace (direct mail).

4 39. Plán propagační kampaně z hlediska propagačních prostředků. Využití poznatků psychologie v propagaci. Etika propagační tvorby, kodex Zásady etické reklamní praxe platné v České republice. 40. Psychologie médií - předmět, vymezení pojmů komunikátor, recipient, obsah a médium. 41. Psychologie mediální percepce - vymezení pojmu mediální percepce, vlastnosti, typy percepce, porozumění mediálním obsahům. 42. Psychologická charakteristika publika - vymezení pojmu publikum, typy publika, jeho chování a vztah k médiím. 43. Účinky médií na psychiku příjemců - charakteristika účinků a účinnosti médií, modely a typy účinků médií, manipulativní účinky médií, pozitivní účinky médií, mediální výchova, faktory ovlivňující mediální účinky. 44. Životní fáze projektu. Metoda logického rámce. Metoda SMART, trojimperativ projektu, analýza zainteresovaných stran, komunikace v projektech. 45. Podnikání, podnik jednotlivce, obchodní společnosti. Základní formy, podmínky podnikání a legislativa. 46. Hospodářská soutěž a její ochrana z. č. 143/2001 Sb., o ochraně hospodářské soutěže z. č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník / 41-55/ nekalá soutěž. 47. Ochrana spotřebitele v ČR z. č. 634/ 1992 Sb. o ochraně spotřebitele. 48. Podpora prodeje v systému marketingových komunikací. Typy podpory prodeje. Hlavní typy aktivit sales promotion, výhody a nevýhody. 49. Aktivity podpory prodeje prodejce/výrobce pro zvýšení loajality zákazníků. Formy, doba nasazení, výhody a nevýhody. 50. Přístupy k provádění prodeje v moderní společnosti. Osobní prodej v systému marketingových komunikací. Přednosti osobního prodeje. Činnosti v rámci osobního prodeje. 51. Fáze obchodního jednání. Postupy a dovednosti prodejce v jednotlivých fázích. Příprava prodejce na jednání. Rozvoj a motivace prodejce. 52. Základní pojmy public relations, integrace PR a dalších forem marketingových komunikací, cíle a formy PR. 53. Media relations základní pojmy, činnosti, budování vztahů s médii, mediální analýza. 54. Corporate identity, image, měření image a vztah k budování značky. 55. Krizová komunikace typy krize, ovlivňování krize, metody řešení krize. Sponzoring a fundraising základní pojmy, cíle, metody měření efektivity.

5 56. Přímý marketing základní východiska. Koncepce přímého marketingu. Hlavní nástroje přímého marketingu. Integrovaný přímý marketing. 57. Přímý a databázový marketing. Vztah přímého a databázového marketingu. Integrovaný databázový marketing. Strategický význam databázového marketingu. Interní a externí zdroje informací. Řízení databází. 58. Přímý marketing a budování vztahů se zákazníky. Tradiční a nový přístup k budování vztahů a k zvyšování loajality. Limity budovaní vztahů se zákazníky Věrnostní programy. Plánování a řízení zákaznických klubů. 59. Filozofické disciplíny (analytická filozofie, filozofie vědy, epistemologie, metafyzika, ontologie, logika, etika, dějiny filozofie, filozofie dějin, sociální a politická filozofie). 60. Regulace a samoregulace v marketingových komunikacích (Zákon o reklamě, Rada pro reklamu, kritika marketingu a občanské iniciativy). 61. Profesní etika a profesní organizace v marketingových komunikacích. Etika podnikání, etické řízení firem. Společenská zodpovědnost firem (CSR). 62. Hospodářský cyklus, měření výkonnosti národního hospodářství a základní makroekonomické ukazatele. 63. Osobnost manažera, osobnostní předpoklady pro výkon řídící funkce a vzdělávání manažerů, manažerské styly (styly řízení). Manažerské funkce a role a jejich význam v podnikovém řízení. Motivační teorie v managementu. 64. Význam a hlavní funkce marketingu v organizaci, jeho vývoj a nové trendy v marketingu. 65. Marketingový mix produktů i služeb, základní složení a hlavní odlišnosti a jejich charakteristika, význam komplexního produktu pro nabídku na trhu. 66. Analytická fáze marketingového strategického plánování. Význam a podstata analýz marketingového prostředí, potřebných k efektivnímu nastavení dalších fází strategického plánování - SWOT, STEP, portfolio analýzy apod. 67. Cílený marketing, segmentační analýzy, segmentační mapy, profil segmentu, consumer insight, tržní zacílení a umístění. Charakteristika tržního podílu, potenciálu a dalších ukazatelů konkurenceschopnosti. 68. Základní typy chování kupujících, etapy kupního procesu, rozdíly v nákupním chování na trzích B2B, vlivy působící na kupující na B2B i B2C trzích. 69. Produkce mluvené řeči (respirace, fonace a artikulace). Zvuková stránka lidské řeči. Ortoepie. Výslovnostní styly.

6 DOPORUČENÁ LITERATURA AAKER, David A. Brand building: budování obchodní značky: [vytvoření silné značky a její úspěšné zavedení na trh]. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2003, 312 s. ISBN ARENS, William F. a Courtland L. BOVÉE. Contemporary advertising. Burr Ridge, Ill. : Irwin, c1994, 81 s. 5th. ISBN X. BÁRTOVÁ, Hilda, Vladimír BÁRTA a Jan KOUDELKA. Chování spotřebitele a výzkum trhu. Vyd. 2., přeprac. Praha: Oeconomica, 2004, 243 s. ISBN BENDA, Josef. Vlastnictví periodického tisku v České republice v letech Vyd. 1. Praha: Karolinum, 2007, 273 s. ISBN BLAŽKOVÁ, Martina. Marketingové řízení a plánování pro malé a střední firmy. 1. vyd. Praha: Grada, 2007, 278 s. ISBN BRÁZDA, Radim. Srovnávací etika. Vyd. 1. Praha: KLP-Koniasch Latin Press, 2002, 244 s. ISBN BRÁZDA, Radim. Úvod do srovnávací etiky. Vyd. 1. Praha: KLP-Koniasch Latin Press, 1998, 177 s. ISBN BURTON, Graeme. Úvod do studia médií. 1. vyd. Brno: Barrister, 2001, 390 s. ISBN CAYWOOD, Clarke L. Public relations: řízená komunikace podniku s veřejností. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2003, 600 s. ISBN CLOW, Kenneth E, Donald BAACK a Jan KOUDELKA. Reklama, propagace a marketingová komunikace: the basics. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2008, xx, 484 s. ISBN ČERMÁK, Jiří, Donald BAACK a Jan KOUDELKA. Internet a autorské právo: the basics. 2. aktualizované a rozšířené vyd. Praha: Linde Praha, 2003, 251 p. ISBN ČERNÝ, Vojtěch. Prodejní techniky: [prezentační dovednosti, zvládání námitek, neverbální komunikace]. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2003, 470 s. ISBN ČMEJRKOVÁ, Světla. Reklama v češtině - čeština v reklamě. 1.vyd. Praha: Leda, 2000, 258 s. ISBN DEFLEUR, Melvin L. a Sandra J. BALL-ROKEACH. Teorie masové komunikace. 1. české vyd. Překlad Jan Jirák, Otakar Šoltys. Praha: Karolinum, 1996, 363 s. ISBN DEVITO, Joseph A. Základy mezilidské komunikace. 1. vyd. Praha: Grada, 2001, 420 s. ISBN

7 DOHNAL, Jan. Řízení vztahů se zákazníky: procesy, pracovníci, technologie. 1. vyd. Praha: Grada, 2002, 161 s. ISBN DOLEŽAL, Jan, Pavel MÁCHAL a Branislav LACKO. Projektový management podle IPMA. 1. vyd. Praha: Grada, 2009, 507 s. ISBN DRUCKER, Peter Ferdinand. Výzvy managementu pro 21. století. Vyd. 1. Praha: Management Press, 2000, 187 s. ISBN X. DYTRT, Zdeněk. Etika v podnikatelském prostředí. 1. vyd. Praha: Grada, 2006, 196 s. ISBN FORET, Miroslav. Marketingová komunikace: [získání pozornosti zákazníků a naplnění jejich očekávání]. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2003, 275 s. ISBN FORET, Miroslav. Marketingový průzkum: poznáváme svoje zákazníky. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2008, 121 s. ISBN FORET, Miroslav. Marketingový výzkum: jak poznávat své zákazníky. 1. vyd. Praha: Grada, 2003, 159 s. ISBN FREY, Petr. Marketingová komunikace: to nejlepší z nových trendů. 2. rozš. vyd. Praha: Management Press, 2008, 195 s. ISBN FTOREK, Jozef. Public relations jako ovlivňování mínění: jak úspěšně ovlivňovat a nenechat se zmanipulovat. 1. vyd. Praha: Grada, 2007, 165 s. ISBN HAGUE, Paul N. Průzkum trhu: [příprava, výběr vhodných metod, provedení, interpretace získaných údajů]. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2003, 234 s. ISBN GIDDENS, Anthony. Sociologie. Vyd. 1. Praha: Argo, 1999, 594 s. ISBN HALADA, Jaroslav. Světové výstavy. Vyd. 1. Praha: Libri, 2000, 279 s. ISBN HALLIN, Daniel C. a Paolo MANCINI. Systémy médií v postmoderním světě: tři modely médií a politiky. Vyd. 1. Překlad Tomáš Trampota. Praha: Portál, 2008, 367 s. ISBN HANKUSOVÁ, Veronika. Vývoj výzkumu rozhlasových posluchačů: v Československu a v České republice. 1. vyd. Praha: Karolinum, 2006, 152 s. ISBN HOLMAN, Robert. Základy ekonomie: pro studenty vyšších odborných škol a neekonomických fakult VŠ. Vyd. 1. Praha: C. H. Beck, 2000, 360 s. ISBN HOPKINS, Claude. Můj život v reklamě. Pardubice: Filip Trend Publishing, 2003, 207 s. ISBN HORÁKOVÁ, Helena. Strategický marketing. 2., rozš. a aktualiz. vyd. Praha: Grada, 2003, 200 s. ISBN

8 HORŇÁK, Pavel. Reklama: teoreticko-historické aspekty reklamy a marketingovej komunikácie. Vyd. 1. Zlín: VeRBuM, c2010, 318 s. ISBN HRADISKÁ, Elena, Samuel BREČKA a Zbyněk VYBÍRAL. Psychológia médií. 1. vyd. Bratislava: Eurokódex, 2009, 416 s. ISBN HRADISKÁ, Elena. Verejná mienka. Vplyv médií. In: Kollárik, T. a kol.: Sociálna psychológia. Bratislava: UK, 2004, s ISBN JANDOUREK, Jan. Úvod do sociologie. Vyd. 1. Praha: Portál, 2003, 231 s. ISBN JANOUCH, Viktor. Internetový marketing: prosaďte se na webu a sociálních sítích. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2010, 304 s. ISBN JIRÁK, Jan a Barbara KÖPPLOVÁ. Média a společnost. Vyd. 1. Praha: Portál, 2003, 207 s. ISBN JIRÁK, Jan a Barbara KÖPPLOVÁ. Masová média. Vyd. 1. Praha: Portál, 2009, 413 s. ISBN JIRÁK, Jan. 10 let v českých médiích. Vyd. 1. Praha: Portál pro Newton Information Technology, 2005, 142 s. ISBN JOBBER, David. Management prodeje: prodejní techniky, komunikace se zákazníkem, jak zorganizovat obchodní zástupce, jak motivovat prodejní tým, merchandising. Vyd. 1. Praha: Computer Press, 2001, 431 s. ISBN KELLER, Jan. Úvod do sociologie. 5. vyd. Praha: Sociologické nakladatelství, 2004, 204 s. ISBN KEŘKOVSKÝ, Miloslav a Oldřich VYKYPĚL. Strategické řízení: teorie pro praxi. 2. vyd. Praha: C.H. Beck, 2006, 206 s. ISBN KHELEROVÁ, Vladimíra. Komunikační a obchodní dovednosti manažera. 1.vyd. Praha: Grada Publishing, 1999, 119 s. ISBN KLEIN, Naomi. Bez loga. 1. vyd. Překlad Pavel Kaas. Praha: Argo, 2005, 510 s. ISBN KOSIUR, David R. Understanding electronic commerce. Redmond, Wash.: Microsoft Press, 1997, 287 s. ISBN KOTLER, Philip. Marketing management. 12th ed. Upper Saddle River: Pearson Prentice Hall, c2006, 816 s. ISBN KOUDELKA, Jan. Segmentujeme spotřební trhy. 1. vyd. Praha: Professional Publishing, 2005, 145 s. ISBN KOUDELKA, Jan. Spotřební chování a marketing. 1.vyd. Praha: Grada, 1997, 191 s. ISBN

9 KOZEL, Roman. Moderní marketingový výzkum: nové trendy, kvantitativní a kvalitativní metody a techniky, průběh a organizace, aplikace v praxi, přínosy a možnosti. 1. vyd. Praha: Grada, 2006, 277 s. ISBN X. KÖPPLOVÁ, Barbara. Dějiny českých médií v datech: rozhlas, televize, mediální právo. 1. vyd. V Praze: Karolinum, 2003, 461 s. ISBN KŘÍŽEK, Zdeněk. Jak psát reklamní text. 3. aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2008, 220 s. ISBN KUBÍČEK, Michal a Jan LINHART. 333 tipů a triků pro SEO: sbírka nejlepších technik optimalizace webů pro vyhledávače. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2010, 262 s. ISBN L ETANG, Jacquire. Public relations- základní teorie, praxe, kritické přístupy. Praha: Portál, 2009, 338 s. ISBN: LAW, Stephen. Filozofická gymnastika: 25 krátkých myšlenkových dobrodružství. Vyd. 1. Překlad Petr Pálenský. Ilustrace Daniel Postgate. Praha: Argo, 2007, 342 s. ISBN LEWIS, David. Tajná řeč těla. Praha: Victoria Publishing, 1995, 229 s. ISBN X. LOŠŤÁKOVÁ, Hana. Diferencované řízení vztahů se zákazníky: moderní strategie růstu výkonnosti podniku. 1. vyd. Praha: Grada, 2009, 268 s. ISBN LUKAVSKÝ, Radovan, František ŠTĚPÁNEK, Ivan CHRZ, Václav SYROVÝ, Martin VRZAL, Zuzana SÍLOVÁ, Marie KRATOCHVÍLOVÁ a Václav RIEDLBAUCH. Kultura mluveného slova: the basics. 1. vyd. Praha: Akademie múzických umění v Praze, 2000, 105 p. ISBN LYKOVÁ, Jana. Jak organizovat a řídit úspěšný prodej. 1.vyd. Praha: Grada Publishing, 2002, 199 s. ISBN MCNAIR, Brian. Sociologie žurnalistiky. Vyd. 1. Překlad Hana Loupová. Praha: Portál, 2004, 182 s. ISBN MCCORKELL, Graeme. Direct and database marketing. Reprint. London: Kogan Page, 1997, 315 s. ISBN MCQUAIL, Denis. Úvod do teorie masové komunikace. Vyd. 1. Praha: Portál, 1999, 447 s. ISBN NOVÁK, Tomáš a Věra CAPPONI. Asertivně do života. 3. aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Grada, 2012, 164 s. ISBN OGILVY, David. Ogilvy o reklamě. Vyd. 1. Praha: Management Press, 1996, 223 s. ISBN

10 OGILVY, David. Zpověď muže, který umí reklamu. Praha: Pragma, 2003, 178 s. ISBN X. OGILVY, David. Vyznání muže reklamy. Vyd. 1. Praha: Management Press, 1995, 140 s. ISBN OSVALDOVÁ, Barbora a Alena LÁBOVÁ. Zpravodajství v médiích. Vyd. 1. Praha: Karolinum, 2001, 155 s. ISBN OSVALDOVÁ, Barbora. Encyklopedie praktické žurnalistiky. 1. vyd. Praha: Libri, 1999, 256 s. ISBN PAVLŮ, Dušan. Veletrhy a výstavy: kultura, komunikace, multimedialita, marketing. 1. vyd. Praha: Professional Publishing, 2009, 380 s. ISBN PEASE, Allan. Řeč těla: jak porozumět druhým z jejich gest, mimiky a postojů těla. Vyd. 1. Praha: Portál, 2001, 137 s. ISBN PELSMACKER, Patrick de. Marketingová komunikace. Praha: Grada, 2003, 581 s. ISBN PEREGRIN, Jaroslav. Filozofie pro normální lidi. Praha: Dokořán, 2008, 142 s. ISBN POPKIN, Richard Henry a Avrum STROLL. Filozofie pro každého. Vyd. 2. Překlad Karel Berka, Jan Pištěk, Ivana Štekrová. Praha: Ivo Železný, 2005, 407 s. ISBN PORVAZNÍK, Ján. Celostní management: pilíře kompetence v řízení. 2. přeprac. a dopl. vyd. Bratislava: Sprint, 2003, 509 s. ISBN PRACHÁR, Juraj. Princípy a technika reklamy. Bratislava: Alfa, 1982, 242 s. RAMONET, Ignacio. Tyranie médií. Překlad Michal Pacvoň. Mladá fronta, 2003, 226 s. ISBN REIFOVÁ, Irena. Slovník mediální komunikace. Vyd. 1. Praha: Portál, 2004, 327 s. ISBN RUß-MOHL, Stephan. Žurnalistika: komplexní průvodce praktickou žurnalistikou. 1. vyd. Překlad Hana Bakičová. Praha: Grada, 2005, 292 s. ISBN SCOTT, David Meerman. Nová pravidla marketingu a PR: naučte se využívat vydávání zpráv, blogy, podcasty, virální marketing a online média pro přímé oslovení zákazníků. Vyd. 1. Brno: Zoner Press, 2008, 272 s. ISBN SEDLÁČEK, Jiří. E-komerce, internetový a mobil marketing od A do Z. 1. vyd. Praha: BEN - technická literatura, 2006, 351 s. ISBN SCHIFFMAN, Leon G. Nákupní chování: velká kniha k tématu Consumer Behavior. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2004, 633 s. ISBN

11 SCHULTZ, Don E. Moderní reklama: Umění zaujmout. 1. vyd. Praha: Grada, 1995, 668 s. ISBN SCHULZ, Winfried. Analýza obsahu mediálních sdělení. 2. přeprac. vyd. Překlad Barbara Köpplová. Praha: Univerzita Karlova v Praze, nakladatelství Karolinum, 2004, 149 s. ISBN SCHWALBE, Kathy. Řízení projektů v IT. Vyd. 1. Překlad David Krásenský. Brno: Computer Press, 2007, 720 s. ISBN SLAMĚNÍK, Ivan. Člověk a media. Psychologie masové komunikace. In: Výrost, J. a kol. Aplikovaná sociální psychologie. Praha: Portál, 2000, s. ISBN SOUČEK, Zdeněk. Firma 21. století: předstihněme nejlepší!!!. 1. vyd. Praha: Professional Publishing, 2005, 258 s. ISBN SOUKALOVÁ, Radomila. Strategický marketing. 1. vyd. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2004, 118 s. ISBN STEEL, Jon. Reklama průzkum, příprava a plánování. Brno: Computer press, ISBN STERNE, Jim. What makes people click: advertising on the Web. Indianapolis, IN: Que, c1997, 433 s. ISBN STUCHLÍK, Petr. Marketing a reklama na internetu. 1.vyd. Praha: Grada Publishing, 1998, 198 s. ISBN SURYNEK, Alois. Základy sociologického výzkumu. 1.vyd. Praha: Management Press, 2001, 160 s. ISBN SVĚTLÍK, Jaroslav. Euromarketing. 1. vyd. Zlín: Univerzita Tomáše Bati, 2003, 158 s. ISBN SVĚTLÍK, Jaroslav. Interkulturní marketing a komunikace v zemích EU. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati, 2001, 134 s. ISBN SVĚTLÍK, Jaroslav. Marketing pro evropský trh. 1. vyd. Praha: Grada, 2003, 272 s. ISBN SVOBODA, Václav. Vystavujeme na veletrhu. Vyd. 1. Praha: Computer Press, 2002, 110 s. ISBN SVOBODA, Václav. Public relations moderně a účinně: budování důvěry a pozitivních vztahů s veřejností, image, reputace a identita organizace, média a PR, efektivní formy a prostředky PR, úspěšné strategie a taktiky. 1. vyd. Praha: Grada, 2006, 240 s. ISBN

12 ŠRONĚK, Ivan. Kultura v mezinárodním podnikání. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2001, 167 s. ISBN ŠTARCHOŇ, Peter, Jan FALTYS a Jaroslava DZUGASOVÁ. Priamy marketing alebo Priama cesta ako si získať a udržať zákazníka. Bratislava: Direct Marketing Beta, s. ISBN ŠVARCOVÁ, Jena. Ekonomie: stručný přehled: teorie a praxe aktuálně a v souvislostech. Zlín: CEED, 2008, 303 s. ISBN TAPSCOTT, Don. Digitální ekonomika: naděje a hrozby věku informační společnosti. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 1999, 350 s. ISBN TELLIS, Gerard J. Reklama a podpora prodeje. 1. vyd. Praha: Grada, 2000, 602 s. ISBN THOMSON, Peter. Tajemství komunikace. Vyd. 1. Brno: Jiří Alman, 2001, 245 s. ISBN TOSCANI, Oliviero. Reklama je navoněná zdechlina. 1.vyd. Bratislava: Slovart, 1996, 159 s. ISBN TRAMPOTA, Tomáš, Martina VOJTĚCHOVSKÁ, Ivan CHRZ, Václav SYROVÝ, Martin VRZAL, Zuzana SÍLOVÁ, Marie KRATOCHVÍLOVÁ a Václav RIEDLBAUCH. Metody výzkumu médií: the basics. Vyd. 1. Praha: Portál, 2010, 293 s. ISBN TURČÍNKOVÁ, Jana, Ladislav STEJSKAL a Jana STÁVKOVÁ. Chování a rozhodování spotřebitele. MSD, 2007, 102 s. ISBN VODÁČEK, Leo a Olga VODÁČKOVÁ. Moderní management v teorii a praxi. 2., rozš. vyd. Praha: Management Press, 2009, 324 s. ISBN VYSEKALOVÁ, Jitka a Jiří MIKEŠ. Reklama: jak dělat reklamu. 3., aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Grada, 2010, 208 s. ISBN VYSEKALOVÁ, Jitka. Image a firemní identita. 1. vyd. Praha: Grada, 2009, 190 s. ISBN VYSEKALOVÁ, Jitka. Psychologie reklamy. 2., rozš. a aktualiz. vyd. Praha: Grada, 2002, 264 s. ISBN VYSEKALOVÁ, Jitka a kol. Chování zákazníka: Jak odkrýt tajemství černé skříňky. 1. vyd. Praha: Grada, 2011, 360 s. ISBN: WAGE, Jan L. Jak získat zakázku: 144 zlatých pravidel prodeje. 1. vyd. Praha: Management Press, 1998, 123 s. ISBN WAGE, Jan L. Řeč těla jako účinný nástroj prodeje. 4. vyd. Praha: Management Press, 2000, 116 s. ISBN

13 WUNDERMAN, Lester. Direct marketing: reklama, která se zaplatí. 1. vyd. Praha: Grada, 2004, 250 s. ISBN ZYMAN, Sergio. Konec reklamy, jak jsme ji dosud znali. Vyd. 1. Praha: Management Press, 2004, 255 s. ISBN Další zdroje: Zákon č. 40/1964 Sb. Občanský zákoník Zákon č. 513/1991 Sb. Obchodní zákoník Zákon č. 40/2009 Sb. Trestní zákon Časopisy: Strategie, Marketing a Media, Marketing & komunikace, Trend marketing, Marketing magazine, IN-STORE marketing, Moderní obchod, LUPA server o českém internetu.

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2014/2015

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2014/2015 Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2014/2015 STUDIJNÍ PROGRAM MEDIÁLNÍ A KOMUNIKAČNÍ STUDIA OBOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE bakalářský studijní program 1. Reklama

Více

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2009/2010

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2009/2010 Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2009/2010 Studijní program Mediální a komunikační studia obor Marketingové komunikace OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE bakalářský studijní program Etapy ve

Více

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2015/2016

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2015/2016 Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2015/2016 STUDIJNÍ PROGRAM MEDIÁLNÍ A KOMUNIKAČNÍ STUDIA OBOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE bakalářský studijní program 1. Marketing

Více

Informace k průběhu Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2007/2008

Informace k průběhu Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2007/2008 Informace k průběhu Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2007/2008 Studijní program Mediální a komunikační studia obor Marketingové komunikace Státní závěrečná zkouška studijního oboru Marketingové

Více

Tematické okruhy Marketingová Komunikace navazující magisterské studium

Tematické okruhy Marketingová Komunikace navazující magisterské studium Tematické okruhy Marketingová Komunikace navazující magisterské studium 1. Základní rozdíly mezi klasickou a integrovanou marketingovou komunikací. Úrovně a bariéry integrované marketingové komunikace.

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Public Relations 1

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Public Relations 1 Public Relations 1 B_PR_1 Bakalářské studium Garant předmětu: Ing. Vilém Kunz, Ph.D. Vyučující:.. Mgr. M. Kykalová (PH) Ing. T. Dvořáková (PH) Ing. P. Klička (KL) Ing. V. Kunz, Ph.D. (MO) Typ studijního

Více

Okruhy pro atestační zkoušky specializačního vzdělávání v oboru Organizace a řízení ve zdravotnictví

Okruhy pro atestační zkoušky specializačního vzdělávání v oboru Organizace a řízení ve zdravotnictví Okruhy pro atestační zkoušky specializačního vzdělávání v oboru Organizace a řízení ve zdravotnictví Specialista v organizaci a řízení ve zdravotnictví I. Organizace a řízení 1. Filozofie pojetí moderního

Více

Public Relations B1 (B_PR_B1) ZS 2011

Public Relations B1 (B_PR_B1) ZS 2011 Public Relations B1 (B_PR_B1) ZS 2011 Bakalářské studium Garant předmětu: Ing. Vilém Kunz, Ph.D. Vyučující:.. Mgr. M. Kykalová (PH) Ing. T. Dvořáková (PH) Ing. P. Klička (KL) Ing. V. Kunz, Ph.D. (MO) Typ

Více

Informace k průběhu Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2007/2008

Informace k průběhu Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2007/2008 Informace k průběhu Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2007/2008 Studijní program Mediální a komunikační studia obor Marketingové komunikace Státní závěrečná zkouška studijního oboru Marketingové

Více

Metody marketingového výzkumu (N_MMV) ZS 09

Metody marketingového výzkumu (N_MMV) ZS 09 Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Metody marketingového výzkumu (N_MMV) ZS 09 Magisterské studium Garant předmětu:. PhDr. I. Petrová Vyučující:.. PhDr. I. Petrová Typ studijního předmětu: povinný

Více

5 kroků k úspěšnému projektu : 22 šablon klíčových dokumentů a 3 kompletní Doležal, reálné Janprojekty

5 kroků k úspěšnému projektu : 22 šablon klíčových dokumentů a 3 kompletní Doležal, reálné Janprojekty název autor 5 kroků k úspěšnému projektu : 22 šablon klíčových dokumentů a 3 kompletní Doležal, reálné Janprojekty Bankovní obchody Liška, Petr Bankovnictví Polouček, Stanislav BPMN modeling and reference

Více

Public Relations 1 (B_PR_1) ZS 09

Public Relations 1 (B_PR_1) ZS 09 Public Relations 1 (B_PR_1) ZS 09 Bakalářské studium Garant předmětu:. Ing. V. Kunz, Ph.D. Vyučující:.. Ing. T. Dvořáková Ing. P. Klička Ing. V. Kunz, Ph.D. Mgr. M. Kykalová Typ studijního předmětu: povinný

Více

Vysoká Škola Finanční a Správní, o.p.s. Metodický list pro kombinované magisterské studium předmětu N_SRS Správa řízení společnosti

Vysoká Škola Finanční a Správní, o.p.s. Metodický list pro kombinované magisterské studium předmětu N_SRS Správa řízení společnosti 1. soustředění Název tématického celku: Corporate Governance - Úvod Vysoká Škola Finanční a Správní, o.p.s. Metodický list pro kombinované magisterské studium předmětu N_SRS Správa řízení společnosti Cíl:

Více

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2012/2013

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2012/2013 Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2012/2013 STUDIJNÍ PROGRAM HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA OBOR ŘÍZENÍ NETRŽNÍCH A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE navazující magisterský

Více

Marketing měst a obcí

Marketing měst a obcí Marketing měst a obcí Magisterské studium Garant předmětu:. Ing. Miloslav Vaňák Vyučující:.. Ing. M. Vaňák (PH) Ing. V. Kunz, Ph.D. (MO) Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:.. 2/3 Rozsah studijního

Více

Public Relations (N_PR) LS 08

Public Relations (N_PR) LS 08 Public Relations (N_PR) LS 08 Bakalářské studium Garant předmětu:. Ing. V. Kunz, Ph.D. Vyučující:.. Ing. T. Dvořáková Ing. P. Klička Ing. V. Kunz, Ph.D. Mgr. M. Kykalová Typ studijního předmětu: volitelný

Více

Ekonomická analýza stavebního podniku ve fázi založení a růstu. Autor: Karel Košař Vedoucí práce: Ing. Jiří Richter

Ekonomická analýza stavebního podniku ve fázi založení a růstu. Autor: Karel Košař Vedoucí práce: Ing. Jiří Richter Ekonomická analýza stavebního podniku ve fázi založení a růstu Autor: Karel Košař Vedoucí práce: Ing. Jiří Richter Vybraný podnik ROCKNET s.r.o. Sídlo Předmět podnikání Počet zaměstnanců Málkov 37, Chomutov,

Více

Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu

Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu Specializace v pedagogice o b o r S o c i á l n í p e d a g o g i k a pro akademický rok 2015/2016 (kombinované

Více

METODICKÝ LIST PRVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ STRUKTURA MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ. B_Smak

METODICKÝ LIST PRVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ STRUKTURA MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ. B_Smak Ročník/semestr METODICKÝ LIST PRVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ STRUKTURA MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ B_Smak Zápočet doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. Cílem prvního tématického celku je definovat základní historické vývojové

Více

METODICKÝ LIST PRO PŘEDMĚT PUBLIC RELATIONS. Tématické celky:

METODICKÝ LIST PRO PŘEDMĚT PUBLIC RELATIONS. Tématické celky: METODICKÝ LIST PRO PŘEDMĚT PUBLIC RELATIONS Tématické celky: 1.Komunikace a Public relations a jejich role,význam v ekonomických a společenských entitách 2.Psychologie komunikace 3.Public relations v procesu

Více

Public Relations ( N_PR)

Public Relations ( N_PR) Public Relations ( N_PR) Magisterské studium-kombinovaná forma Vyučující: Ing. Tereza Dvořáková Typ studijního předmětu: volitelný (1 semestr) Rozsah studijního předmětu: 6 hodin za semestr Způsob ukončování

Více

Mediálně komunikační vzdělávání

Mediálně komunikační vzdělávání Mediálně komunikační vzdělávání Základní osnova kurzu Mediálně komunikačního vzdělávání bude pokrývat zejména níže uvedená témata, způsoby vzdělávání a okruhy. Ze zpětné vazby účastníků manažerského a

Více

Střední odborná škola Luhačovice

Střední odborná škola Luhačovice Střední odborná škola Luhačovice Obor: 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání, ŠVP Management umění a reklamy Školní rok: 2014/2015 Témata pro ústní maturitní zkoušku z odborných předmětů 1. Základní funkce

Více

INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE V POJETÍ K.E.CLOWA + D.BAACKA. doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz

INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE V POJETÍ K.E.CLOWA + D.BAACKA. doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE V POJETÍ K.E.CLOWA + D.BAACKA doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz 1. CLOW, K.E., BAACK, D.: REKLAMA, PROPAGACE A MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE BRNO: COMPUTER

Více

Řízení lidských zdrojů

Řízení lidských zdrojů Víc než jen portál s pǝístupem pro všechny zamģstnance vaše starosɵ na naše servery s Ǝešením Vema V4 Cloud 13. vydání Michael Armstrong ēasté legislaɵvní zmģny sledujeme za vás Stephen Taylor ŘÍZENÍ LIDSKÝCH

Více

Okruhy pro SBZ Školský management

Okruhy pro SBZ Školský management Okruhy pro SBZ Školský management Organizace a řízení školství Řízení výchovně vzdělávacího procesu Teorie managementu Předmět: Organizace a řízení školství 1. Organizace školství ČR v mezinárodním srovnání

Více

Executive DBA - Marketing Doctor of Business Administration

Executive DBA - Marketing Doctor of Business Administration Executive DBA - Marketing Doctor of Business Administration Garant: prof. Ing. O. Kratochvíl, PhD, CSc., MBA, Dr.h.c. Komu určeno: Studium je určeno všem podnikatelům, manažerům, vedoucím pracovníkům všech

Více

MARKETING NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ. Radim Bačuvčík

MARKETING NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ. Radim Bačuvčík MARKETING NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ Radim Bačuvčík Radim Bačuvčík VeRBuM, 2011 2 KATALOGIZACE V KNIZE NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR Recenzovali: prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. doc. Ing. Marie Dohnalová, CSc. Knihu doporučila

Více

Institut komunikačních studií a žurnalistiky

Institut komunikačních studií a žurnalistiky Institut komunikačních studií a žurnalistiky Institut komunikačních studií a žurnalistiky Smetanovo nábřeží 995/1, 110 01 Praha 1 bakalářské studium: telefon 222 112 260, fax 222 112 219 bakalářské studium

Více

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE FAKULTA MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE FAKULTA MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE FAKULTA MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ Obor: Mezinárodní obchod Marketingová strategie vybrané firmy (bakalářská práce) Autor: Tereza Žampová Vedoucí práce: Ing. Přemysl Průša, Ph.D.

Více

KOMUNIKACE A LIDSKÉ ZDROJE

KOMUNIKACE A LIDSKÉ ZDROJE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE KOMUNIKACE A LIDSKÉ ZDROJE NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Marketingová strategie obchodní jednotky (SBU) společnosti ABB v oblasti B2B Leden 2013 TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK)

Více

Vážená paní ředitelko, Vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, Vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, Vážený pane řediteli, dovolujeme si Vám zaslat podrobnou informaci o projektu Rozvoj kompetencí řídících pracovníků škol a školských zařízení Královéhradeckého kraje Model profesního

Více

Okruh č. 1: PODNIKOVÁ EKONOMIKA

Okruh č. 1: PODNIKOVÁ EKONOMIKA Okruh č. 1: PODNIKOVÁ EKONOMIKA PODNIKOVÁ EKONOMIKA ZÁKLADY 1. Cíle podniku, jejich vyjádření, uspořádání a vztahy mezi nimi. 2. Zakladatelský rozpočet. 3. Právní formy podnikání a kritéria jejich volby.

Více

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE FAKULTA PROVOZNĚ EKONOMICKÁ REKLAMA NA INTERNETU teze Jméno diplomanta: Miloslav Bartoň Vedoucí diplomové práce: Ing. Jan Jarolímek PRAHA 2005 1 Dnes nemusíme být odborníky

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK Reklama 1. Cíl: Seznámit s posláním reklamy v rámci integrované marketingové komunikace.

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK Reklama 1. Cíl: Seznámit s posláním reklamy v rámci integrované marketingové komunikace. Reklama - ZS 2011 Bakalářské studium Garant předmětu: prof. PhDr. D. Pavlů, CSc. Vyučující:.. prof. PhDr. D. Pavlů, CSc. PhDr. Ladislav Lašek Ing. Petr Indra Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:..

Více

PC, POWER POINT, dataprojektor

PC, POWER POINT, dataprojektor Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Speciální vzdělávací

Více

1. Základní manažerské dovednosti

1. Základní manažerské dovednosti Vzdělávání vedoucích pracovníků 1. Základní manažerské dovednosti OBSAH A METODIKA VZDĚLÁVÁNÍ Celkový cíl Dílčí cíl 1 Dílčí cíl 2 Dílčí cíl 3 Vytvořit účastníkům jasný obraz o tom, jaké úkoly a překážky

Více

Seznam použitých zdrojů Knižní zdroje:

Seznam použitých zdrojů Knižní zdroje: Seznam použitých zdrojů Knižní zdroje: BATES, Donald L a David ELDREDGE. Strategy and policy: analysis, formulation, and implementation. Dubuque, Iowa: W.C. Brown Co., c1980. BLAŽKOVÁ, Martina. Marketingové

Více

Jméno autora: Ing. Juraszková Marcela Datum vytvoření: 20. 6. 2012 Ročník: III. Vzdělávací oblast: Obchodní provoz Vzdělávací obor: Obchodník

Jméno autora: Ing. Juraszková Marcela Datum vytvoření: 20. 6. 2012 Ročník: III. Vzdělávací oblast: Obchodní provoz Vzdělávací obor: Obchodník Jméno autora: Ing. Juraszková Marcela Datum vytvoření: 20. 6. 2012 Ročník: III. Vzdělávací oblast: Obchodní provoz Vzdělávací obor: Obchodník Tematický okruh: Marketing a management Téma: Distribuce Číslo

Více

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PODNIKOVÁ EKONOMIKA NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Využití internetu a dalších nových medií jako nástroje PR ve vybraném sportovním subjektu TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK)

Více

VY_32_INOVACE_D 12 08

VY_32_INOVACE_D 12 08 Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory

Více

Garant: prof. Mgr. I. Hashesh, PhD, MBA. Komu určeno: Cíle studia: MBA Leadership Master Program Exkluzivně zajištěné e-lerningové on-line studium

Garant: prof. Mgr. I. Hashesh, PhD, MBA. Komu určeno: Cíle studia: MBA Leadership Master Program Exkluzivně zajištěné e-lerningové on-line studium MBA Leadership Master Program Exkluzivně zajištěné e-lerningové on-line studium Garant: prof. Mgr. I. Hashesh, PhD, MBA Komu určeno: Studium je určeno všem podnikatelům, manažerům, vedoucím pracovníkům

Více

PC, POWER POINT, dataprojektor

PC, POWER POINT, dataprojektor Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Střední škola hotelová a služeb Kroměříž CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Ing. Anna Grussová VY_32_INOVACE 29_MAR

Více

VY_32_INOVACE_D 12 07

VY_32_INOVACE_D 12 07 Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory

Více

Hodnotící standardy odborná kvalifikace marketing CIMA A Typ certifikace-název funkce: marketingový manažer, CS: MCA 5-2015

Hodnotící standardy odborná kvalifikace marketing CIMA A Typ certifikace-název funkce: marketingový manažer, CS: MCA 5-2015 Hodnotící standardy odborná kvalifikace marketing CIMA A Typ certifikace-název funkce: marketingový manažer, CS: MCA 5-2015 Forma ověřování: písemná zkouška, test a písemná případová studie za určené časové

Více

Marketingová analýza v rozvoji tenisových kurtů Marketing analysis in development of tenis court

Marketingová analýza v rozvoji tenisových kurtů Marketing analysis in development of tenis court MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC KABINET MARKETINGU Tereza Růžičková Marketingová analýza v rozvoji tenisových kurtů Marketing analysis in development of tenis court Bakalářská práce Vedoucí práce: PhDr.

Více

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Provozně ekonomická fakulta obor Provoz a ekonomika, katedra Statistiky Teze k diplomové práci na téma: Vliv reklamy na prodej zboží či služeb Jméno diplomanta: Vedoucí

Více

Okruhy otázek a literatura k přijímacím zkouškám na navazující magisterské studium z odborného předmětu

Okruhy otázek a literatura k přijímacím zkouškám na navazující magisterské studium z odborného předmětu a literatura z odborného předmětu 1 a literatura k přijímacím zkouškám na navazující magisterské studium z odborného předmětu Aktualizace: 9. 10. 2007 Podniková ekonomika 1. Pojetí podniku a jeho právní

Více

Lenka Pražská - JirÍ Jindra & kol.

Lenka Pražská - JirÍ Jindra & kol. ~ f. Lenka Pražská - JirÍ Jindra & kol. i r RETAIL MANAGEMENT, ; -' I i Management Press, Praha 1997 ' Pfedmluva Úvod Oddíl l. OBCHOD A JEHO vývojové TRENDY (J. Jindra) 1.5. 21 Kapitola 1. Obchod a obchodní

Více

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PODNIKOVÁ EKONOMIKA NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Využití internetu a dalších nových médií jako nástroje PR hokejového klubu HC Slavia Praha TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK)

Více

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií Katedra řízení podniku

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií Katedra řízení podniku VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií Katedra řízení podniku Správné lidi, ve správný čas, na správná místa Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Téma 1: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ

Více

Projektový management a fundraising

Projektový management a fundraising Projektový management a fundraising Modul 5 Ukončení a vyhodnocení projektu Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento

Více

Realizace kurzu proběhne ve 12 výukových dnech po 6 vyučovacích hodinách. Vyučovací den bude probíhat v rozmezí 9:30 17:00.

Realizace kurzu proběhne ve 12 výukových dnech po 6 vyučovacích hodinách. Vyučovací den bude probíhat v rozmezí 9:30 17:00. Certifikovaný kurz: CIMA A Termín: 18. 02. 2014 24. 04. 2014, 09:30 16:30 Místo: Centrum podpory projektů VUT v Brně, Kounicova 67a, 602 00 Brno učebna č. 128 - kolem Billy po schodech nahoru, na terase

Více

Základy marketingu. vní. Ing. Miloslav Vaňák 2006-2007

Základy marketingu. vní. Ing. Miloslav Vaňák 2006-2007 Základy marketingu Přednášky pro Vysokou školu finanční a správn vní Ing. Miloslav Vaňák 2006-2007 1 Přednáška 1: Definice marketingu Trocha historie: Snaha minimalizovat riziko, které je spojeno se vstupem

Více

Podpora prodeje (B_PoP) ZS 11

Podpora prodeje (B_PoP) ZS 11 Podpora prodeje (B_PoP) ZS 11 Bakalářské studium Garant předmětu: Vyučující:.. PhDr. K. Eliáš, CSc. PhDr. K. Eliáš, CSc.(PH,KL,MO) Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:... 2/3 Rozsah studijního předmětu:..

Více

KOMUNIKAČNÍ AGENTURA REALIZÁTOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE. doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz

KOMUNIKAČNÍ AGENTURA REALIZÁTOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE. doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz KOMUNIKAČNÍ AGENTURA REALIZÁTOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz 1. KLIENTSKÝ BRIEF PRO KOHO? PRO KOMUNIKAČNÍ AGENTURU. Agentura získává základní informaci o cílech,

Více

PC, POWER POINT, dataprojektor

PC, POWER POINT, dataprojektor Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Speciální vzdělávací

Více

Odborná zaměření a uplatnění absolventa

Odborná zaměření a uplatnění absolventa Odborná zaměření a uplatnění absolventa Školní rok 2015/16 Odborná zaměření oboru Ekonomika a podnikání V rámci oboru Ekonomika a podnikání jsou nabízena tato zaměření: Cestovní ruch - uplatnění managementu,

Více

Psychologie v marketingové komunikaci (B_PsyMK)

Psychologie v marketingové komunikaci (B_PsyMK) Psychologie v marketingové komunikaci (B_PsyMK) ZS 09 - Bakalářské studium Garant předmětu:. PhDr. M. Kafka, CSc. Vyučující:.. PhDr. M. Kafka, CSc. Mgr. Michal Tomčík Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:..

Více

Metody marketingového výzkumu

Metody marketingového výzkumu Metody marketingového výzkumu N_MMV Magisterské studium Garant předmětu: PhDr. Iva Petrová Vyučující:.. PhDr. I. Petrová (PH, KL) Mgr. M. Tomčík (MO) Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:.. 1/1 Rozsah

Více

pojem marketing, základní principy marketingu, specifika marketingu v CR, marketingové plánování, marketingový výzkum

pojem marketing, základní principy marketingu, specifika marketingu v CR, marketingové plánování, marketingový výzkum Otázka: Marketing a CR Předmět: Ekonomie Přidal(a): Envika pojem marketing, základní principy marketingu, specifika marketingu v CR, marketingové plánování, marketingový výzkum Pojem marketing Philip Kotler:

Více

Public Relations Proces

Public Relations Proces Public Relations Proces Radek Vítek Ogilvy Public Relations Vnímání je realita 2 Nejlepší příběh zvítězí Směřujeme do éry vypravěčů, kde smyslová a pocitová přitažlivost hrají dominantní role. Vypravěči

Více

DIREKT MARKETING (B_DM) LS 2012

DIREKT MARKETING (B_DM) LS 2012 DIREKT MARKETING (B_DM) LS 2012 Bakalářské studium Garant předmětu: PhDr. Petr Váňa Vyučující:.. PhDr. Petr Váňa aj. Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:.. Rozsah studijního předmětu:.. 1/1/0 (př/cv/sem)

Více

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE v návaznosti na předmět PE_925 Podniková ekonomika 1. Předmět, metody a historie podniku a podnikového hospodářství. Vývoj v Evropě a ve světě. Specifikujte hlavní závěry ve vazbě na Vaši doktorskou práci.

Více

Tematické okruhy pro Státní závěrečné zkoušky

Tematické okruhy pro Státní závěrečné zkoušky Tematické okruhy pro Obor: Název SZZ: Ekonomika podniku Čínské trhy Prerekvizity: Čína geografie, historie, kultura; Marketing a management na čínských trzích; Etika a obchodní jednání na čínských trzích;

Více

Garant: prof. Ing. O. Kratochvíl, PhD, CSc, MBA, Dr.h.c.

Garant: prof. Ing. O. Kratochvíl, PhD, CSc, MBA, Dr.h.c. Master of Business Administration - General Management Specializace: Strategické řízení malých a středních firem Exkluzivně zajištěné e-lerningové on-line studium. Garant: prof. Ing. O. Kratochvíl, PhD,

Více

CVIČENÍ Z PŘEDMĚTU MANAGEMENT I

CVIČENÍ Z PŘEDMĚTU MANAGEMENT I CVIČENÍ Z PŘEDMĚTU MANAGEMENT I Doc. Ing. Josef F. Palán, CSc. katedra podnikání a oceňování konzultace: pondělí 13.00 až 14.30 hod., místnost 310, nutná rezervace konzultací E-mailem: jpalan@bivs.cz CÍLE

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Str. 1/8 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Zjednodušené výběrové řízení s uveřejněním dle Příručky pro příjemce finanční podpory projektů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů v rámci projektu Investicí do zaměstnanců

Více

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE Fakulta mezinárodních vztahů Hlavní specializace: Mezinárodní obchod Vedlejší specializace: Malé a střední podniky v tržním prostředí Marketingová strategie VOYO.cz Diplomová

Více

NÁVRH NA ROZŠÍŘENÍ MARKETINGOVÝCH AKTIVIT S DŮRAZEM NA INTERNETOVÝ MARKETING

NÁVRH NA ROZŠÍŘENÍ MARKETINGOVÝCH AKTIVIT S DŮRAZEM NA INTERNETOVÝ MARKETING VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV MANAGEMENTU FACULTY OF BUSINESS AND MANAGEMENT INSTITUT OF MANAGEMENT NÁVRH NA ROZŠÍŘENÍ MARKETINGOVÝCH AKTIVIT S

Více

Výběr z nových knih 7-8/2014 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 7-8/2014 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 7-8/2014 ostatní společenskovědní obory 1. Akademický atlas českých dějin / Eva Semotanová, Jiří Cajthaml a kol. -- Vyd. 1. Praha : Academia, 2014 -- xxviii, 559 s. -- cze ISBN 978-80-200-2182-3

Více

V y s o k á š k o l a e k o n o m i c k á v P r a z e

V y s o k á š k o l a e k o n o m i c k á v P r a z e V y s o k á š k o l a e k o n o m i c k á v P r a z e F a k u l t a m e z i n á r o d n í c h v z t a h ů N a v a z u j í c í m a g i s t e r s k é s t u d i j n í o b o r y F a k u l t y m e z i n á r

Více

Řízení služeb veřejné správy a příprava specialistů na VS na vysokých školách. Rada ČSSI Zdeněk Zajíček David Melichar 15.12.2010

Řízení služeb veřejné správy a příprava specialistů na VS na vysokých školách. Rada ČSSI Zdeněk Zajíček David Melichar 15.12.2010 Řízení služeb veřejné správy a příprava specialistů na VS na vysokých školách Rada ČSSI Zdeněk Zajíček David Melichar 15.12.2010 Poptávka po absolventech Deleguje moc Společnost Uplatňuje moc Financuje

Více

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ. Bakalářská práce. Event marketing. Event marketing. Denisa Fialová

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ. Bakalářská práce. Event marketing. Event marketing. Denisa Fialová ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ Bakalářská práce Event marketing Event marketing Denisa Fialová Cheb 2013 Čestné prohlášení Prohlašuji, že jsem bakalářskou práci na téma,,event marketing

Více

MBA Management a obchod Exkluzivně zajištěné e-lerningové on-line studium.

MBA Management a obchod Exkluzivně zajištěné e-lerningové on-line studium. MBA Management a obchod Exkluzivně zajištěné e-lerningové on-line studium. Garant: prof. Ing. O. Kratochvíl, PhD, CSc., MBA, Dr.h.c. Komu určeno: Studium je určeno všem podnikatelům, manažerům, vedoucím

Více

SLOVO AUTORA SEZNAM KAPITOL VYSVĚTLIVKY K PRVKŮM POUŽITÝM V UČEBNICI

SLOVO AUTORA SEZNAM KAPITOL VYSVĚTLIVKY K PRVKŮM POUŽITÝM V UČEBNICI SLOVO AUTORA SEZNAM KAPITOL VYSVĚTLIVKY K PRVKŮM POUŽITÝM V UČEBNICI 1. PODSTATA MARKETINGU 1.1 DEFINOVÁNÍ MARKETINGU 1.2 MARKETINGOVÝ MIX - 4 P MARKETINGU 1.3 PODNIKATELSKÉ KONCEPCE - HISTORIE MARKETINGU

Více

Sportovní management - otázky z ekonomie ad a) a marketingu ad b)

Sportovní management - otázky z ekonomie ad a) a marketingu ad b) TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická Katedra tělesné výchovy Studentská 2, Liberec 461 17 tel.: +(420) 485 355 121 URL: www.ktv.fp.tul.cz Sportovní management - otázky

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Základy marketingu

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Základy marketingu Základy marketingu (B_Zmar) ZS 09 Bakalářské studium Garant předmětu: Ing.Miloslav Vaňák Vyučující:.. Ing. M. Vaňák Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:.. 1/1 Rozsah studijního předmětu:.. 6 (KS)

Více

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru ORGANIZACE A ŘÍZENÍ VE ZDRAVOTNICTVÍ

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru ORGANIZACE A ŘÍZENÍ VE ZDRAVOTNICTVÍ Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru ORGANIZACE A ŘÍZENÍ VE ZDRAVOTNICTVÍ 1 Cíl specializačního vzdělávání... 2 2 Vstupní podmínky a průběh specializačního vzdělávání... 2 3 Učební plán...

Více

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ Bakalářská práce Návrh marketingové komunikace v konkrétním podniku Design of marketing communication in the selected enterprise Marie Ženíšková Cheb 2014

Více

Public Relations 2 (B_PR_2) LS 08

Public Relations 2 (B_PR_2) LS 08 Public Relations 2 (B_PR_2) LS 08 Bakalářské studium Garant předmětu:. Ing. V. Kunz, Ph.D. Vyučující:.. Ing. T. Dvořáková Ing. P. Klička Ing. V. Kunz, Ph.D. Mgr. M. Kykalová Typ studijního předmětu: povinný

Více

PC, POWER POINT, dataprojektor

PC, POWER POINT, dataprojektor Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Střední škola hotelová a služeb Kroměříž CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Ing. Anna Grussová VY_32_INOVACE 29_MAR

Více

Metodické listy. Předmět:

Metodické listy. Předmět: Metodické listy Předmět: Vyučující: Ukončení: N_UMRO Úloha marketingu v řízení organizace Ing. Naděžda PETRŮ Zkouška Cíl: Marketingové řízení organizace je fenoménem posledního desetiletí. Zájem o marketing

Více

Výběr z nových knih 2/2012 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 2/2012 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 2/2012 ostatní společenskovědní obory 1. Bible a moderní kritika : česká a světová progresivní exegeze ve víru (anti-) modernistické krize / Tomáš Petráček Praha : Vyšehrad (nakladatelství),

Více

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2011/2012

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2011/2012 Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2011/2012 STUDIJNÍ PROGRAM MEDIÁLNÍ A KOMUNIKAČNÍ STUDIA OBOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE navazující magisterský studijní program

Více

Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám. Personální řízení

Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám. Personální řízení Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám Personální řízení 1. Předmět teorie organizace a řízení Předmět teorie organizace a řízení. Přehled základních koncepcí vědeckého a předvědeckého

Více

Přednáška č. 2 Poslání podniku. Teze pro přednášku :

Přednáška č. 2 Poslání podniku. Teze pro přednášku : Přednáška č. 2 Poslání podniku Teze pro přednášku : Strategické řízení, strategie, hierarchie strategií Strategické cíle podniku Poslání firmy, firemní principy a elementární hodnoty Strategické obchodní

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Marketing měst a obcí

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Marketing měst a obcí Marketing měst a obcí ZS 2009 Magisterské studium Garant předmětu:. Ing. M Vaňák Vyučující:.. Ing. M Vaňák Ing. V. Kunz, Ph.D. Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:.. 2/3 Rozsah studijního předmětu:..

Více

NÁVRH NA ZLEPŠENÍ KOMUNIKACE A ŘÍZENÍ VZTAHŮ SE ZÁKAZNÍKY VE SPOLEČNOSTI HYDROMA, SPOL. S R. O.

NÁVRH NA ZLEPŠENÍ KOMUNIKACE A ŘÍZENÍ VZTAHŮ SE ZÁKAZNÍKY VE SPOLEČNOSTI HYDROMA, SPOL. S R. O. VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV FINANCÍ FACULTY OF BUSINESS AND MANAGEMENT INSTITUTE OF FINANCES NÁVRH NA ZLEPŠENÍ KOMUNIKACE A ŘÍZENÍ VZTAHŮ SE

Více

podnikatelských koncepcí, objasnit přístupy sektoru finančních služeb k trhu a

podnikatelských koncepcí, objasnit přístupy sektoru finančních služeb k trhu a Metodický list pro první soustředění kombinovaného studia ------------------------------------------------------------------------------------- Název tematického celku: MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. KLIENT. Cíl:

Více

Podpora prodeje jako nástroj integrované marketingové komunikace.

Podpora prodeje jako nástroj integrované marketingové komunikace. TematickyBLOK0_eLear_UVODsoustredení610 Podpora prodeje jako nástroj integrované marketingové komunikace. 1.Úvod Integrovaná marketingová komunikace (dále též IMK), jak ji chápe American Association of

Více

Karta předmětu prezenční studium

Karta předmětu prezenční studium Karta předmětu prezenční studium Název předmětu: Marketing (MARKE) Číslo předmětu: 545-0235 Garantující institut: Garant předmětu: Institut ekonomiky a systémů řízení prof. Ing. Jaroslav Dvořáček, CSc.

Více

Psychologie práce, organizace a řízení. NMgr. obor Psychologie

Psychologie práce, organizace a řízení. NMgr. obor Psychologie Pražská vysoká škola psychosociálních studií, s.r.o. Tematické okruhy ke státní magisterské zkoušce Psychologie práce, organizace a řízení NMgr. obor Psychologie 1 Předmět a metody psychologie práce a

Více

II. Vzdělávání vedoucích úředníků

II. Vzdělávání vedoucích úředníků II. Vzdělávání vedoucích úředníků Cílová skupina a účel vzdělávání: Vzdělávání je určeno pro vedoucí úřadů, krajů, statutárních měst a pro tajemníky obcí s rozšířenou působností. Cílem vzdělávacího programu

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK Reklama 1

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK Reklama 1 Reklama 1 - LS 2010 Bakalářské studium Garant předmětu: doc. PhDr. D. Pavlů, CSc. Vyučující:.. doc. PhDr. D. Pavlů, CSc. JUDr. P.Majerik Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:.. 2/4 Rozsah studijního

Více

B. Smetana, A. Dvořák, L. Janáček, B. Martinů v programech našich divadelních scén

B. Smetana, A. Dvořák, L. Janáček, B. Martinů v programech našich divadelních scén Popularizace hudby a organizace hudebního života Složení komise: předseda: PhDr. Lenka Přibylová, Ph. D. Doc. PhDr. Ivana Ašenbrenerová, Ph. D.. členové: doc. PhDr. Dagmar Zelenková, Ph.D. JUDr. Jana Sokolová

Více

PSYCHOLOGIE V MARKETINGOVÉ KOMUNIKACI. PaedDr.Emil Hanousek,CSc 14002@mail.vsfs.cz

PSYCHOLOGIE V MARKETINGOVÉ KOMUNIKACI. PaedDr.Emil Hanousek,CSc 14002@mail.vsfs.cz PSYCHOLOGIE V MARKETINGOVÉ KOMUNIKACI PaedDr.Emil Hanousek,CSc 14002@mail.vsfs.cz 1. Metoda výuky: Prezenční studium přednášky a cvičení Kombinované studium cvičení Metody hodnocení, ukončení předmětu:

Více

PC, POWER POINT, dataprojektor

PC, POWER POINT, dataprojektor Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Speciální vzdělávací

Více

Mediální komunikace. Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů PhDr. Peter Jan Kosmály, Ph.D. 18. 3. 2015

Mediální komunikace. Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů PhDr. Peter Jan Kosmály, Ph.D. 18. 3. 2015 Mediální komunikace Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů PhDr. Peter Jan Kosmály, Ph.D. 18. 3. 2015 Mediální komunikace okruhy přednášek: 1. Jazyk, znak, komunikace. Teorie komunikace, teorie

Více