Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2011/2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2011/2012"

Transkript

1 Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2011/2012 STUDIJNÍ PROGRAM MEDIÁLNÍ A KOMUNIKAČNÍ STUDIA OBOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE navazující magisterský studijní program 1. Uplatnění psychologických poznatků v marketingových komunikacích. Základní psychologické pojmy ve vazbě na marketingové komunikace. Využití psychologie při tvorbě jednotlivých prostředků marketingových komunikací. 2. Klasifikace a využití psychologických metod a technik užívaných při výzkumu účinnosti marketingových komunikací. Psychologické aspekty komunikačního procesu. 3. Vlivy působící na rozhodování spotřebitele při nákupu (interní faktory: osobnostní charakteristiky, životní styl a jeho studie, analýzy, externí vlivy: primární a sekundární referenční skupiny, vlivy společnosti, rodiny na spotřebitelské chování). 4. Psychologické faktory působící na spotřebitele - motivace, vnímání, učení a jejich výzkum, analýza. 5. Osobnost člověka jako spotřebitele a zákazníka, zdroje informací, výzkumné přístupy o spotřebiteli a jeho chování (modely spotřebního chování). 6. Psychologické aspekty analýzy značky význam značky pro spotřebitele. Analýza image ve vazbě na corporate identity. 7. Význam sektoru služeb v ekonomice ČR, vývoj marketingu v oblasti komerčních a nekomerčních služeb. Specifika marketingového řízení ve službách vliv vlastností služeb na marketingové řízení firmy, limity a možnosti aplikace. 8. Marketingové strategické plánování v komerčních službách fáze procesu strategického plánování při zohlednění vlastností služeb. 9. Marketingový mix ve službách. Nadstandardní prvky marketingového mixu a jejich vliv na řízení kvality služeb. Limity a výhody aplikace jednotlivých komunikačních nástrojů ve službách. 10. Marketingový výzkum ve službách nejpoužívanější metody a techniky, možnosti a limity jejich aplikace v jednotlivých fázích strategického plánování či měření efektivity. 11. Sémiotika, hlavní představitelé sémiotiky a jejich teoretická východiska, sémiotika reklamy.

2 12. Logo - jeho výrazové a vyjadřovací prostředky. Syntaxe printové a audiovizuální reklamy. 13. Sémantika reklamy (emoce v reklamě, postavy v reklamě, žánrovost v reklamě). Intertextualita v reklamě. 14. Srovnání tradičních a nových marketingových médií. Charakteristika tradičních marketingových médií, marketing 21. století nová média a jejich současnost a budoucnost. 15. Internet a jeho využití pro marketing. Základní rozdíly mezi tradičním a internetovým marketingem. Základní funkce internetu, segmentace na internetu, základní služby internetu a jejich marketingové využití ový marketing v současné marketingové praxi. Výhody a nevýhody ového marketingu, SPAM, kvalitativní a kvantitativní charakteristiky spamu, virální marketing, Hoax. 17. Využití sociálních médií pro marketingové účely. Facebook a jeho marketingové využití, ostatní sociální média a jejich marketingové využití Twitter, YouTube, Linkedln aj. 18. Ostatní formy marketingu. Blog marketing, Buzz marketing, SecondLife, Guerilla marketing, Mobilní marketing, Vertising, aj. 19. Historický vývoj managementu. Charakteristika managementu a celostního systému. Baťův systém managementu. 20. Induktivní argumentace. Deduktivní argumentace. Logické klamy. 21. Základní sféry zájmu etiky. Metaetika, normativní etika, deskriptivní etika a aplikovaná etika. Základní struktura naturalistického vysvětlení a zdůvodnění morálních fenoménů. 22. Etika ve vztahu k morálce a právu. Základní otázky etiky v oblasti podnikání, marketingu, reklamy. 23. Rada pro reklamu ČR. Etický rozměr procesu samoregulace (samoregulace, instituce, kodexy). 24. Základní principy reklamy. Pohled na etický rozměr O. Toscaniho a skupiny Benetton. Etické zásady jednotlivých forem MK. 25. Podstata reklamy ve vztahu k etapám vývoje lidské společnosti (pravěk, antika, středověk, novověk). Předchůdci reklamy, předpoklady vzniku prvních výrazových prostředků reklamy. 26. Zrod reklamy v antice, nejfrekventovanější propagační prostředky (4V). Nové prostředky ve středověku vynález knihtisku. 27. Historie a současnost reklamy v USA, osobnost a dílo Ph. T. Barnuma.

3 28. Historie reklamy na území Československa (první společný stát Čechů a Slováků, období socialismu, současnost po roce 1989). 29. Analýza konkurence, charakteristika analýz, volba kritérií a zhodnocení analýz, charakteristika strategických postavení firem na trhu - vůdce, vyzyvatel, následovatel a troškař a jejich strategie. 30. Tvorba profilu cílových skupin a proces jejich identifikace. 31. Předpovídání poptávky trhu, firmy a potenciál trhu v období recese a expanze. 32. Charakteristika významu produktového mixu, výrobní řady a jejich vlastností. Činnosti spojené s řízením produktových řad. Strategie diferenciace a odlišení vlastností produktů na trhu ve vztahu k identifikaci konkurenční výhody. 33. Hospodářská politika. Fiskální a monetární politika. Přístupy států k formulaci hospodářské politiky. (ČR/SR, EU, svět). 34. Makroekonomické ukazatele a jejich vzájemný vztah. Teoretické vymezení a vývoj klíčových ukazatelů v tuzemské a světové ekonomice v posledních letech. 35. Projevy uměleckých děl a jejich funkční využití při tvorbě reklamních komunikátů. 36. Řízení lidských zdrojů jako součást systému řízení konkurenceschopné firmy. 37. Motivace, motivační programy a řízení výkonnosti jako součást řízení lidských zdrojů. 38. Pracovní vztahy, sociální program, vytváření vztahu k podniku, podniková kultura a řízení lidských zdrojů. 39. Ekonomický rozměr globálního světa. Trendy v managementu globálních společností. Fenomén spotřeby a jejího zvyšování. 40. Základní teorie/školy interkulturní komunikace. Kulturní dimenze a standardy. 41. Pojetí času v jednotlivých kulturách, role neverbální komunikace v interkulturní komunikaci. 42. Role a funkce interkulturních znalostí a dovedností při sestavováni reklamní kampaně. 43. Mezinárodní marketing (vstup podniků na mezinárodní trhy, mezinárodní strategie marketingového mixu). Mezinárodní prostředí a vliv na podnikání. Interkulturní marketing. 44. Evropská unie, její instituce. Postavení EU v mezinárodním obchodě. Rozdíly v komunikaci evropských zemí.

4 DOPORUČENÁ LITERATURA ARMSTRONG, Michael. Řízení lidských zdrojů: nejnovější trendy a postupy: 10. vydání. 1. vyd. Praha : Grada, 2007, 789 s. ISBN BAGGIO, Antonio Maria. Hľadať si tvár. Slobodný človek v konzumnej spoločnosti. Bratislava : Nové mesto, 1996, 133 s. ISBN BALDWIN, Richard E. Ekonomie evropské integrace. 1. vyd. Praha: Grada, 2008, 478 s. ISBN BANYÁR, M. Semiotika reklamy. In: (KO)MEDIA Sborník konferenčních příspěvků ze 4. ročníku mezinárodní konference. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně : Fakulta multimediálních komunikací, Ústav marketingových komunikací, ISBN BANYÁR, M. Umenie a reklama (znaky umeleckej a komerčnej komunikácie). In: Horňák, P., Vopálenská, E. (ed.) a kol.: REKLAMA 09. Zborník vedeckých štúdií o teórii a histórii reklamy a public relations. Katedra marketingovej komunikácie, Filozofická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave : Book&Book, ISBN BANYÁR, M. Prejavy umeleckých diel a ich funkčné využitie pri tvorbe reklamných komunikátov. In: Matúš, J. a kol.: NOVÉ TRENDY V MARKETINGU pri uplatnení spoločenskej koncepcie marketingu. Univerzita Sv. Cyrila a Metoda v Trnave : Fakulta masmediálnej komunikácie, ISBN BARŠA, Pavel. Politická teorie multikulturalismu. 2. vyd. Brno: Centrum pro studium demokracie a kultury (CDK), 2003, 347 s. Politologická řada, sv. 4. ISBN BARTHES, Roland. Mytologie. 1. vyd. v českém jazyce. Překlad Josef Fulka. Praha: Dokořán, 2004, 170 s. Bod. ISBN X. BLAŽKOVÁ, Martina. Marketingové řízení a plánování pro malé a střední firmy. 1. vyd. Praha: Grada, 2007, 278 s. ISBN BRÁZDA, Radim. Ethicum. 1. vyd. Zlín: Radim Bačuvčík - VeRBuM, 2010, 187 s. ISBN CATEORA, Philip R a John L GRAHAM. International marketing. 11th ed. New York: Irwin McGraw-Hill, c2002, 694 s. ISBN CÉZAR, Jan. I zázrak potřebuje reklamu!: pestrý průvodce světem reklamní a marketingové komunikace. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2007, 199 s. ISBN CIEL, Martin. Pohyblivé obrázky. Vyd. 1. Levica: Koloman Kertész Bagala L. C. A. Publ. Group, ISBN CIHELKOVÁ, Eva. Vnější ekonomické vztahy Evropské unie. Vyd. 1. Praha: C. H. Beck, 2003, 709 s. ISBN

5 CLOW, Kenneth E a Donald BAACK. Reklama, propagace a marketingová komunikace. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2008, 484 s. ISBN CVIKOVÁ, Jana, Jana JURÁŇOVÁ a Ĺubica KOBOVÁ. Žena nie je tovar. Bratislava: Aspekt, ISBN CZINKOTA, Michael R a Ilkka A RONKAINEN. International marketing. 6th ed. Fort Worth: Harcourt College Publishers, c2001, 815 s. ISBN DEFLEUR, Melvin L a Sandra J BALL-ROKEACH. Teorie masové komunikace. 1. čes. vyd. Překlad Jan Jirák, Otakar Šoltys. Praha: Karolinum, 1996, 363 s. ISBN DEDOUCHOVÁ, Marcela. Strategie podniku. Vyd. 1. Praha: C. H. Beck, 2001, 256 s. ISBN DODD, Carley H. Dynamics of intercultural communication. 5th ed. Boston: McGraw-Hill, c1998, 289 s. ISBN DRUCKER, Peter Ferdinand. Výzvy managementu pro 21. století. Vyd. 1. Praha: Management Press, 2000, 187 s. ISBN X. DRUCKER, Peter Ferdinand. Fungující společnost: vybrané eseje o společenství, společnosti a politickém systému. Vyd. 1. Praha: Management Press, 2004, 242 s. ISBN DU PLESSIS, Erik. Jak zákazník vnímá reklamu. Vyd. 1. Brno: Computer Press, c2007, 215 s. ISBN ECO, Umberto. Teorie sémiotiky. Vyd. 2., V Argu 1. Praha: Argo, 2009, 440 s. ISBN FREY, Petr. Marketingová komunikace: to nejlepší z nových trendů. 2. rozš. vyd. Praha: Management Press, 2008, 195 s. ISBN GIBSON, Rowan. Nový obraz budoucnosti: přední osobnosti světového managementu a sociálního myšlení o budoucnosti podnikání, konkurence, řízení a trhu Rethinking the Future. 2. vyd. Praha: Management Press, 2000, 261 s. ISBN GIBSON, Rowan. Intercultural business communication. Internat. ed., 1. publ. Oxford [u.a.]: Oxford Univ. Press. ISBN GREGAR, Aleš. Řízení lidských zdrojů: vybrané kapitoly. Vyd. 2., upr. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2008, 95 s. ISBN GRÖNROOS, Christian. Service management and marketing: customer management in service competition. 3rd ed. Hoboken, NJ: J. Wiley, c2007, 483 s. ISBN HAD, Miloslav a Bohumil PIKNA. Druhý a třetí pilíř Evropské unie. Praha: Ministerstvo zahraničních věcí České republiky v edičním oddělení Ústavu mezinárodních vztahů, 2001, 86 s. ISBN

6 HART, Susan. Marketing changes. Thomson, ISBN HOFSTEDE, G. Interkulturelle Zusammenarbeit, Kulturen - Organisationen - Management. Wiesbaden: Gabler, ISBN HOLLENSEN, Svend. Global marketing: a decision-oriented approach. 4th ed. Harlow: Prentice-Hall, 2007, 714 s. ISBN HOLMAN, Robert. Základy ekonomie: pro studenty vyšších odborných škol a neekonomických fakult VŠ. Vyd. 1. Praha: C. H. Beck, 2000, 360 s. ISBN HOLMAN, Robert. Ekonomie. 4. aktualiz. vyd. Praha: C. H. Beck, 2005, 709 s. ISBN HORÁKOVÁ, Helena. Strategický marketing. 2., rozš. a aktualiz. vyd. Praha: Grada, 2003, 200 s. ISBN HORŇÁK, P. a kol.: Marketingová komunikácia. Bratislava: Book & book, ISBN HORŇÁK, Pavel a Luboš ŠEFČÁK. Etika reklamy. Etika žurnalistiky. Bratislava: SOSPRA, ISBN HORŇÁK, Pavel. Reklama: teoreticko-historické aspekty reklamy a marketingovej komunikácie. Vyd. 1. Zlín: VeRBuM, c2010, 318 s. ISBN HRADISKÁ, Elena. Psychológia a reklama. Bratislava: ELITA, ISBN HURLEY, Patrick J. A concise introduction to logic. 10th ed. Belmont, CA: Thomson/Wadsworth, c2008, 682 s. ISBN CHAFFEY, Dave. Internet marketing: strategy, implementation and practice. 3rd ed. New York: Pearson Education, ISBN CHAFFEY, Dave. E-business and e-commerce management: strategy, implementation and practice. 4th ed. New York: FT Prentice Hall, 2009, 764 s. ISBN JANDT, Fred Edmund. An introduction to intercultural communication: identities in a global community. 6th ed. Los Angeles: SAGE, c2010. ISBN KELLER, Kevin Lane. Strategické řízení značky. 1. vyd. Praha: Grada, 2007, 796 s. ISBN KEŘKOVSKÝ, Miloslav. Strategické řízení: teorie pro praxi. Vyd. 1. Praha: C. H. Beck, 2002, 172 s. ISBN X. KOHÁK, Erazim. Svoboda. Svědomí. Soužití: kapitoly z mezilidské etiky. 1. vyd. Praha: Sociologické nakladatelství, 2004, 216 s. Studijní texty, sv. 33. ISBN

7 Kolektiv autorů. O Evropské unii. 1. Vydání. Praha: Ministerstvo zahraničních věcí ČR, KOLMAN, Luděk. Komunikace mezi kulturami: psychologie interkulturních rozdílů. Vyd. 1. Praha: ČZU PEF Praha ve vydavatelství Credit, 2001, 188 s. ISBN KOMÁRKOVÁ, Růžena. Psychologie trhu. Vyd. 1. Praha: Grada, 1998, 154 s. ISBN KÖNIG, Petr, Luboš LACINA a Jan PŘENOSIL. Učebnice evropské integrace. 2., aktualiz. vyd. Brno: Barrister, ISBN KOTLER, Philip, Thomas J HAYES a Paul N BLOOM. Marketing professional services: forward-thinking strategies for boosting your business, your image, and your profits. 2nd ed. Paramus, NJ: Prentice Hall, c2002, 422 s. ISBN X. KOUBEK, Josef. Řízení lidských zdrojů: základy moderní personalistiky. 3. vyd. Praha: Management Press, 2001, 367 s. ISBN KOUDELKA, Jan. Spotřební chování a marketing. 1.vyd. Praha: Grada, 1997, 191 s. ISBN KŘÍŽEK, Zdeněk. Jak psát reklamní text. 3., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2008, 220 s. Manažer. ISBN LAFONTAINE, Oskar a Christa MÜLLEROVÁ. Žádný strach z globalizace: blahobyt a práce pro všechny. Vyd. 1. Praha: Ústav mezinárodních vztahů, 1999, 237 s. ISBN X. LINDSTRÖM, Martin. Nákup ologie: pravda a lži o tom, proč nakupujeme. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2009, 232 s. ISBN MACHKOVÁ, Hana. Mezinárodní marketing. 2., rozš. a přeprac. vyd. Praha: Grada, 2006, 205 s. ISBN X. MONACO, James. Jak číst film: svět filmů, médií a multimédií: umění, technologie, jazyk, dějiny, teorie. 1. vyd. Praha: Albatros, 2004, 735 s. Albatros Plus. ISBN MOOIJ, Marieke de. Global marketing and advertising: understanding cultural paradoxes. 3rd ed. Los Angeles: SAGE, c2010. ISBN MÜHLBACHER, Hans. Selektivní propagace. 1.vyd. Praha: Babtext, 1993, 288 s. ISBN NOVÝ, Ivan. Interkulturní komunikace v řízení a podnikání. Vyd. 1. Praha: Management Press, 1999, 183 s. ISBN PELSMACKER, Patrick de. Marketingová komunikace. Praha: Grada, c2003, 581 s. ISBN

8 PORVAZNÍK, Ján a Janka LADOVÁ. Celostní management. 4. vyd. Bratislava: IRIS, 2010, 490 s. ISBN PRACHÁR, Juraj. Princípy a technika reklamy. Bratislava : Alfa, RANCHHOD, Ashok, Claire GAUZENTE a Julie TINSON. Marketing strategies: a twentyfirst century approach. New York: FT/Prentice Hall, 2004, 239 s. ISBN ROLNÝ, Ivo. GLOBALIZACE-ETIKA-EKONOMIKA. 1. vyd. Boskovice: František Šalé- Albert, 2001, 255 s. ISBN X. SCHULTZ, Don E. Moderní reklama: Umění zaujmout. 1. vyd. Praha: Grada, 1995, 668 s. ISBN SMÉKAL, Vladimír. Pozvání do psychologie osobnosti: člověk v zrcadle vědomí a jednání. 2. oprav. vyd. Brno: Barrister, 2004, 523 s. ISBN STRAUSS, Judy, Adel I ANSARY a Raymond FROST. E-marketing. 4th ed. Upper Saddle River, N.J.: Pearson/Prentice Hall, c2006, 456 s. ISBN STUCHLÍK, Petr. Marketing na Internetu. 1. vyd. Praha: Grada, 2000, 247 s. ISBN STUCHLÍK, Petr. Marketing a reklama na internetu. 1.vyd. Praha: Grada Publishing, 1998, 198 s. ISBN SVĚTLÍK, Jaroslav. Marketing pro evropský trh. 1. vyd. Praha: Grada, 2003, 272 s. ISBN TELLIS, Gerard J. Reklama a podpora prodeje. 1. vyd. Praha: Grada, 2000, 602 s. ISBN TOSCANI, Oliviero. Reklama je navoněná zdechlina. 1.vyd. Bratislava: Slovart, 1996, 159 s. ISBN URBAN, Glen L. Digital marketing strategy: text and cases. Upper Saddle River, N.J.: Pearson Prentice Hall, c2004, 195 s. ISBN USUNIER, Jean-Claude a Julie Anne LEE. Marketing across cultures. 4th ed. New York: Financial Times Prentice Hall, ISBN VAŠTÍKOVÁ, Miroslava. Marketing služeb: efektivně a moderně. 1. vyd. Praha: Grada, 2008, 232 s. ISBN VEBER, Jaromír. Management: základy, moderní manažerské přístupy, výkonnost a prosperita. 2., aktualiz. vyd. Praha: Management Press, 2009, 734 s. ISBN VOŠAHLÍKOVÁ, Pavla. Zlaté časy české reklamy. vyd. 1. Praha: Karolinum, 1999, 230 s. ISBN

9 VYBÍRAL, Zbyněk. Psychologie lidské komunikace. 1. vyd. Praha: Portál, 2000, 264 s. ISBN VYSEKALOVÁ, Jitka, Jan HERZMANN a Jaroslav CÍR. Výzkum efektivnosti komerční komunikace. Vyd. 1. Praha: Oeconomica, 2004, 92 s. ISBN VYSEKALOVÁ, Jitka. Psychologie reklamy. 3., rozš. a aktualiz. vyd. Praha: Grada, 2007, 294 s. ISBN VYSEKALOVÁ, Jitka a Jiří MIKEŠ. Image a firemní identita. 1. vyd. Praha: Grada, 2009, 190 s. ISBN VYSEKALOVÁ, Jitka a Jiří MIKEŠ. Reklama: jak dělat reklamu. 3., aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Grada, 2010, 208 s. Marketing (Grada). ISBN VYSEKALOVÁ, Jitka a kol. Chování zákazníka: Jak odkrýt tajemství černé skříňky. 1. vyd. Praha: Grada, 2011, 360 s. ISBN: ŽILKA, Tibor. Intertextualita v postmodernom umení. Nitra: Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre, Filozofická fakulta, Ústav literárnej a umeleckej komunikácie, 1999, 296 s. ISBN Časopisy: Strategie, Marketing a Media, Marketing & komunikace, Trend marketing, Marketing magazine, IN-STORE marketing, Moderní obchod.

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2012/2013

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2012/2013 Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2012/2013 STUDIJNÍ PROGRAM MEDIÁLNÍ A KOMUNIKAČNÍ STUDIA OBOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE navazující magisterský studijní program

Více

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2014/2015

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2014/2015 Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2014/2015 STUDIJNÍ PROGRAM MEDIÁLNÍ A KOMUNIKAČNÍ STUDIA OBOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE navazující magisterský studijní program

Více

Tematické okruhy Marketingová Komunikace navazující magisterské studium

Tematické okruhy Marketingová Komunikace navazující magisterské studium Tematické okruhy Marketingová Komunikace navazující magisterské studium 1. Základní rozdíly mezi klasickou a integrovanou marketingovou komunikací. Úrovně a bariéry integrované marketingové komunikace.

Více

Informace k průběhu Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2007/2008

Informace k průběhu Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2007/2008 Informace k průběhu Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2007/2008 Studijní program Mediální a komunikační studia obor Marketingové komunikace Státní závěrečná zkouška studijního oboru Marketingové

Více

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2015/2016

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2015/2016 Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2015/2016 STUDIJNÍ PROGRAM MEDIÁLNÍ A KOMUNIKAČNÍ STUDIA OBOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE navazující magisterský studijní program

Více

Informace k průběhu Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2007/2008

Informace k průběhu Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2007/2008 Informace k průběhu Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2007/2008 Studijní program Mediální a komunikační studia obor Marketingové komunikace Státní závěrečná zkouška studijního oboru Marketingové

Více

Okruhy otázek a literatura k přijímacím zkouškám na navazující magisterské studium z odborného předmětu

Okruhy otázek a literatura k přijímacím zkouškám na navazující magisterské studium z odborného předmětu a literatura z odborného předmětu 1 a literatura k přijímacím zkouškám na navazující magisterské studium z odborného předmětu Aktualizace: 9. 10. 2007 Podniková ekonomika 1. Pojetí podniku a jeho právní

Více

Daně a daňová politika /ZK Finanční analýza /ZK Projektové řízení /ZK Reklama a marketingová komunikace /ZK Marketingový výzkum /ZK Marketing

Daně a daňová politika /ZK Finanční analýza /ZK Projektové řízení /ZK Reklama a marketingová komunikace /ZK Marketingový výzkum /ZK Marketing Struktury studia Struktury studia bakalářského studijního programu (studijní obory Podniková ekonomika, Komunikace a lidské zdroje, Marketing), magisterského navazujícího studijního programu (studijní

Více

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE v návaznosti na předmět PE_925 Podniková ekonomika 1. Předmět, metody a historie podniku a podnikového hospodářství. Vývoj v Evropě a ve světě. Specifikujte hlavní závěry ve vazbě na Vaši doktorskou práci.

Více

Psychologie v marketingové komunikaci (B_PsyMK)

Psychologie v marketingové komunikaci (B_PsyMK) Psychologie v marketingové komunikaci (B_PsyMK) ZS 09 - Bakalářské studium Garant předmětu:. PhDr. M. Kafka, CSc. Vyučující:.. PhDr. M. Kafka, CSc. Mgr. Michal Tomčík Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:..

Více

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PODNIKOVÁ EKONOMIKA NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Využití internetu a dalších nových medií jako nástroje PR ve vybraném sportovním subjektu TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK)

Více

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2012/2013

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2012/2013 Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2012/2013 STUDIJNÍ PROGRAM HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA OBOR ŘÍZENÍ NETRŽNÍCH A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE navazující magisterský

Více

Seznam použitých zdrojů Knižní zdroje:

Seznam použitých zdrojů Knižní zdroje: Seznam použitých zdrojů Knižní zdroje: BATES, Donald L a David ELDREDGE. Strategy and policy: analysis, formulation, and implementation. Dubuque, Iowa: W.C. Brown Co., c1980. BLAŽKOVÁ, Martina. Marketingové

Více

METODICKÝ LIST PRVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ STRUKTURA MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ. B_Smak

METODICKÝ LIST PRVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ STRUKTURA MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ. B_Smak Ročník/semestr METODICKÝ LIST PRVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ STRUKTURA MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ B_Smak Zápočet doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. Cílem prvního tématického celku je definovat základní historické vývojové

Více

PSYCHOLOGIE V MARKETINGOVÉ KOMUNIKACI. PaedDr.Emil Hanousek,CSc 14002@mail.vsfs.cz

PSYCHOLOGIE V MARKETINGOVÉ KOMUNIKACI. PaedDr.Emil Hanousek,CSc 14002@mail.vsfs.cz PSYCHOLOGIE V MARKETINGOVÉ KOMUNIKACI PaedDr.Emil Hanousek,CSc 14002@mail.vsfs.cz 1. Metoda výuky: Prezenční studium přednášky a cvičení Kombinované studium cvičení Metody hodnocení, ukončení předmětu:

Více

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2012/2013

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2012/2013 Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2012/2013 STUDIJNÍ PROGRAM MEDIÁLNÍ A KOMUNIKAČNÍ STUDIA OBOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE bakalářský studijní program 1. Reklama

Více

PC, POWER POINT, dataprojektor

PC, POWER POINT, dataprojektor Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Speciální vzdělávací

Více

Public Relations ( N_PR)

Public Relations ( N_PR) Public Relations ( N_PR) Magisterské studium-kombinovaná forma Vyučující: Ing. Tereza Dvořáková Typ studijního předmětu: volitelný (1 semestr) Rozsah studijního předmětu: 6 hodin za semestr Způsob ukončování

Více

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE strana: 1/8 TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE Název předmětu u maturitní zkoušky: Studijní obor: Ekonomika Podnikání Školní rok: 2012 2013 1.1. Předmět: Ekonomika 1) Předmět ekonomie a

Více

Interkulturní marketing a komunikace (N_IMaK) LS 10

Interkulturní marketing a komunikace (N_IMaK) LS 10 Interkulturní marketing a komunikace (N_IMaK) LS 10 Magisterské studium Garant předmětu:. doc. Ing. Anna Klosová, CSc. Vyučující:.. doc. Ing. Anna Klosová, CSc. PhDr. Marie Hamplová Typ studijního předmětu:

Více

Globální svět a komunikace požadavky k předmětu

Globální svět a komunikace požadavky k předmětu Globální svět a komunikace požadavky k předmětu SMK LS 2012/2013 PhDr. Iva Petrová iva.petrova.13@gmail.com Obsah předmětu V rámci předmětu bude věnována pozornost těmto tématům: Globální svět a komunikace

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Public Relations 1

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Public Relations 1 Public Relations 1 B_PR_1 Bakalářské studium Garant předmětu: Ing. Vilém Kunz, Ph.D. Vyučující:.. Mgr. M. Kykalová (PH) Ing. T. Dvořáková (PH) Ing. P. Klička (KL) Ing. V. Kunz, Ph.D. (MO) Typ studijního

Více

METODICKÝ LIST PRO PŘEDMĚT PUBLIC RELATIONS. Tématické celky:

METODICKÝ LIST PRO PŘEDMĚT PUBLIC RELATIONS. Tématické celky: METODICKÝ LIST PRO PŘEDMĚT PUBLIC RELATIONS Tématické celky: 1.Komunikace a Public relations a jejich role,význam v ekonomických a společenských entitách 2.Psychologie komunikace 3.Public relations v procesu

Více

OBSAH PŘEDMLUVA KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ A KONKURENCE...48 KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ...48

OBSAH PŘEDMLUVA KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ A KONKURENCE...48 KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ...48 OBSAH PŘEDMLUVA...8 1 MARKETING, JEHO PODSTATA A VÝZNAM...9 MARKETING... 12 Historie a důvod vzniku. Definice marketingu... 12 Úloha marketingu ve společnosti a firmě... 14 Podstata marketingu... 15 ZÁKLADNÍ

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Katedra řízení podniku a podnikové ekonomiky. Metodické listy pro předmět ŘÍZENÍ PODNIKU 2

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Katedra řízení podniku a podnikové ekonomiky. Metodické listy pro předmět ŘÍZENÍ PODNIKU 2 Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Katedra řízení podniku a podnikové ekonomiky Metodické listy pro předmět ŘÍZENÍ PODNIKU 2 Studium předmětu umožní studentům základní orientaci v procesech, které

Více

Public Relations B1 (B_PR_B1) ZS 2011

Public Relations B1 (B_PR_B1) ZS 2011 Public Relations B1 (B_PR_B1) ZS 2011 Bakalářské studium Garant předmětu: Ing. Vilém Kunz, Ph.D. Vyučující:.. Mgr. M. Kykalová (PH) Ing. T. Dvořáková (PH) Ing. P. Klička (KL) Ing. V. Kunz, Ph.D. (MO) Typ

Více

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2009/2010

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2009/2010 Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2009/2010 Studijní program Mediální a komunikační studia obor Marketingové komunikace OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE bakalářský studijní program Etapy ve

Více

Střední odborná škola Luhačovice

Střední odborná škola Luhačovice Střední odborná škola Luhačovice Obor: 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání, ŠVP Management umění a reklamy Školní rok: 2014/2015 Témata pro ústní maturitní zkoušku z odborných předmětů 1. Základní funkce

Více

PC, POWER POINT, dataprojektor

PC, POWER POINT, dataprojektor Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Speciální vzdělávací

Více

Úvod... VII. 1. Podstata marketingu Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura Strategické marketingové řízení...

Úvod... VII. 1. Podstata marketingu Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura Strategické marketingové řízení... BOUČKOVÁ Jana MARKETING Obsah Úvod... VII Oddíl A Pojetí marketingu a marketingového řízení 1. Podstata marketingu... 3 Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura... 9 2. Strategické marketingové

Více

Prezentace seznamuje žáky se vlivy okolního prostředí na činnost podniku. Marketingové plánování, vlivy marketingového prostředí, situační analýza.

Prezentace seznamuje žáky se vlivy okolního prostředí na činnost podniku. Marketingové plánování, vlivy marketingového prostředí, situační analýza. Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Střední škola hotelová a služeb Kroměříž CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Ing. Anna Grussová VY_32_INOVACE 29_MAR

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK Reklama 1. Cíl: Seznámit s posláním reklamy v rámci integrované marketingové komunikace.

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK Reklama 1. Cíl: Seznámit s posláním reklamy v rámci integrované marketingové komunikace. Reklama - ZS 2011 Bakalářské studium Garant předmětu: prof. PhDr. D. Pavlů, CSc. Vyučující:.. prof. PhDr. D. Pavlů, CSc. PhDr. Ladislav Lašek Ing. Petr Indra Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:..

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Základy marketingu

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Základy marketingu Základy marketingu (B_Mar) ZS 09 Bakalářské studium Garant předmětu: Ing.Miloslav Vaňák Vyučující:.. Ing. M. Vaňák Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:.. 1/1 Rozsah studijního předmětu:.. 2/0/0

Více

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE KOMUNIKACE A LIDSKÉ ZDROJE NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Retenční program jako klíč ke spokojenému a loajálnímu zákazníkovi ve věkové skupině 25 35 let Červen/2013 TERMÍN UKONČENÍ STUDIA

Více

Projekt k diplomové práci

Projekt k diplomové práci Projekt k diplomové práci Analýza stylu vedení v podniku 1 Zpracování diplomové práce Mgr. Bc. Michaela Emrová učo: 210558 Katedra: Podnikové hospodářství Vedoucí práce: Ing. Ladislava Kuchynková 2 Téma

Více

Magisterské studium otázky ke státním závěrečným zkouškám. Personální řízení

Magisterské studium otázky ke státním závěrečným zkouškám. Personální řízení Magisterské studium otázky ke státním závěrečným zkouškám Personální řízení 1. Předmět teorie organizace a řízení Předmět teorie organizace a řízení. Přehled základních koncepcí vědeckého a předvědeckého

Více

5 kroků k úspěšnému projektu : 22 šablon klíčových dokumentů a 3 kompletní Doležal, reálné Janprojekty

5 kroků k úspěšnému projektu : 22 šablon klíčových dokumentů a 3 kompletní Doležal, reálné Janprojekty název autor 5 kroků k úspěšnému projektu : 22 šablon klíčových dokumentů a 3 kompletní Doležal, reálné Janprojekty Bankovní obchody Liška, Petr Bankovnictví Polouček, Stanislav BPMN modeling and reference

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK Reklama 1

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK Reklama 1 Reklama 1 - LS 2010 Bakalářské studium Garant předmětu: doc. PhDr. D. Pavlů, CSc. Vyučující:.. doc. PhDr. D. Pavlů, CSc. JUDr. P.Majerik Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:.. 2/4 Rozsah studijního

Více

Public Relations 1 (B_PR_1) ZS 09

Public Relations 1 (B_PR_1) ZS 09 Public Relations 1 (B_PR_1) ZS 09 Bakalářské studium Garant předmětu:. Ing. V. Kunz, Ph.D. Vyučující:.. Ing. T. Dvořáková Ing. P. Klička Ing. V. Kunz, Ph.D. Mgr. M. Kykalová Typ studijního předmětu: povinný

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Základy marketingu

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Základy marketingu Základy marketingu (B_Zmar) ZS 09 Bakalářské studium Garant předmětu: Ing.Miloslav Vaňák Vyučující:.. Ing. M. Vaňák Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:.. 1/1 Rozsah studijního předmětu:.. 6 (KS)

Více

NÁVRH KOMUNIKAČNÍHO PLÁNU

NÁVRH KOMUNIKAČNÍHO PLÁNU VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV INFORMATIKY FACULTY OF BUSINESS AND MANAGEMENT INSTITUTE OF INFORMATICS NÁVRH KOMUNIKAČNÍHO PLÁNU PROPOSAL OF COMMUNICATION

Více

Tematické okruhy pro Státní závěrečné zkoušky

Tematické okruhy pro Státní závěrečné zkoušky Tematické okruhy pro Obor: Název SZZ: Ekonomika podniku Čínské trhy Prerekvizity: Čína geografie, historie, kultura; Marketing a management na čínských trzích; Etika a obchodní jednání na čínských trzích;

Více

Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám. Personální řízení

Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám. Personální řízení Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám Personální řízení 1. Předmět teorie organizace a řízení Předmět teorie organizace a řízení. Přehled základních koncepcí vědeckého a předvědeckého

Více

Karta předmětu prezenční studium

Karta předmětu prezenční studium Karta předmětu prezenční studium Název předmětu: Marketing (MARKE) Číslo předmětu: 545-0235 Garantující institut: Garant předmětu: Institut ekonomiky a systémů řízení prof. Ing. Jaroslav Dvořáček, CSc.

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Katedra řízení podniku a podnikové ekonomiky. Metodické listy pro předmět ŘÍZENÍ PODNIKU I

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Katedra řízení podniku a podnikové ekonomiky. Metodické listy pro předmět ŘÍZENÍ PODNIKU I Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Katedra řízení podniku a podnikové ekonomiky Metodické listy pro předmět ŘÍZENÍ PODNIKU I Studium předmětu umožní studentům základní orientaci v moderních přístupech,

Více

Základy marketingu (B_Mar) ZS Metodický list č. 1 (pro KS)

Základy marketingu (B_Mar) ZS Metodický list č. 1 (pro KS) Základy marketingu (B_Mar) ZS 2011 Bakalářské studium Garant předmětu: Ing. Miloslav Vaňák Vyučující:.. Ing. Miloslav Vaňák Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:.. 1/1 Rozsah studijního předmětu:..

Více

Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu

Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu Specializace v pedagogice o b o r S o c i á l n í p e d a g o g i k a pro akademický rok 2015/2016 (kombinované

Více

Jméno autora: Ing. Juraszková Marcela Datum vytvoření: 20. 6. 2012 Ročník: III. Vzdělávací oblast: Obchodní provoz Vzdělávací obor: Obchodník

Jméno autora: Ing. Juraszková Marcela Datum vytvoření: 20. 6. 2012 Ročník: III. Vzdělávací oblast: Obchodní provoz Vzdělávací obor: Obchodník Jméno autora: Ing. Juraszková Marcela Datum vytvoření: 20. 6. 2012 Ročník: III. Vzdělávací oblast: Obchodní provoz Vzdělávací obor: Obchodník Tematický okruh: Marketing a management Téma: Strategie růstu

Více

B104MFS Marketing finančních služeb

B104MFS Marketing finančních služeb B104MFS Marketing finančních služeb - vyučující předmětu - osnova předmětu/is BIVŠ - ukončení předmětu Václav Kupec Předmět - představení předmětu Holistická koncepce marketingu je dynamická koncepce opírající

Více

PC, POWER POINT, dataprojektor

PC, POWER POINT, dataprojektor Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Střední škola hotelová a služeb Kroměříž CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Ing. Anna Grussová VY_32_INOVACE 29_MAR

Více

Marketing ve veřejné správě (N_MarVS)

Marketing ve veřejné správě (N_MarVS) Marketing ve veřejné správě (N_MarVS) Magisterské studium Garant předmětu: Vyučující: Typ studijního předmětu: Doporučený roč./sem.: Rozsah studijního předmětu:.. Způsob zakončení: Počet kreditů: 3 Forma

Více

Vymezení a význam marketingového výzkumu pro manažerské rozhodování. Základní východiska empirického přístupu, vztah. Téma č. 1

Vymezení a význam marketingového výzkumu pro manažerské rozhodování. Základní východiska empirického přístupu, vztah. Téma č. 1 Vymezení a význam marketingového výzkumu pro manažerské rozhodování. Základní východiska empirického přístupu, vztah teorie a empirie. Téma č. 1 Výzkum trhu Historický vývoj: Výzkum veřejného mínění, sociologický

Více

podnikatelských koncepcí, objasnit přístupy sektoru finančních služeb k trhu a

podnikatelských koncepcí, objasnit přístupy sektoru finančních služeb k trhu a Metodický list pro první soustředění kombinovaného studia ------------------------------------------------------------------------------------- Název tematického celku: MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. KLIENT. Cíl:

Více

Podpora prodeje (B_PoP) ZS 11

Podpora prodeje (B_PoP) ZS 11 Podpora prodeje (B_PoP) ZS 11 Bakalářské studium Garant předmětu: Vyučující:.. PhDr. K. Eliáš, CSc. PhDr. K. Eliáš, CSc.(PH,KL,MO) Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:... 2/3 Rozsah studijního předmětu:..

Více

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PODNIKOVÁ EKONOMIKA NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Využití internetu a dalších nových médií jako nástroje PR hokejového klubu HC Slavia Praha TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK)

Více

KOMUNIKACE A LIDSKÉ ZDROJE

KOMUNIKACE A LIDSKÉ ZDROJE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE KOMUNIKACE A LIDSKÉ ZDROJE NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Marketingová strategie obchodní jednotky (SBU) společnosti ABB v oblasti B2B Leden 2013 TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK)

Více

Public Relations (N_PR) LS 08

Public Relations (N_PR) LS 08 Public Relations (N_PR) LS 08 Bakalářské studium Garant předmětu:. Ing. V. Kunz, Ph.D. Vyučující:.. Ing. T. Dvořáková Ing. P. Klička Ing. V. Kunz, Ph.D. Mgr. M. Kykalová Typ studijního předmětu: volitelný

Více

Formulace business strategie v oblasti zdravotnictví

Formulace business strategie v oblasti zdravotnictví Formulace business strategie v oblasti zdravotnictví Tomáš Vican, Jiří Vaněk, Vratislav Kozák Radim Bačuvčík VeRBuM, 2012 Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z

Více

Přednáší: doc. Ing. Jan Skrbek, Dr. - KIN. Konzultace: pondělí 10 00 11 00 nebo dle dohody Spojení: e-mail: jan.skrbek@tul.cz tel.

Přednáší: doc. Ing. Jan Skrbek, Dr. - KIN. Konzultace: pondělí 10 00 11 00 nebo dle dohody Spojení: e-mail: jan.skrbek@tul.cz tel. 1 Informační systémy Přednáší: doc. Ing. Jan Skrbek, Dr. - KIN Konzultace: pondělí 10 00 11 00 nebo dle dohody Spojení: e-mail: jan.skrbek@tul.cz tel.: 485 352 442 Přednášky: úterý 12 30 H35 Cvičení: Mgr.

Více

Tematické okruhy diplomových (magisterských) prací pro akademický rok 2014/15. Katedra podnikání a managementu

Tematické okruhy diplomových (magisterských) prací pro akademický rok 2014/15. Katedra podnikání a managementu Tematické okruhy diplomových (magisterských) prací pro akademický rok 2014/15 Katedra podnikání a managementu doc. Ing. Jiří Cienciala, CSc. doc. Ing. Jiří Cienciala, CSc. doc. Ing. Milan Michalko, Ph.D.

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Katedra managementu. Metodické listy pro předmět ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJU

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Katedra managementu. Metodické listy pro předmět ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJU Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Katedra managementu Metodické listy pro předmět ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJU Řízení lidských zdrojů lze chápat jako rozvíjení lidského potenciálu ve prospěch celého týmu,

Více

Prezentace seznamuje žáky se základy marketingu, zabývá se vnějšími vlivy okolního prostředí.

Prezentace seznamuje žáky se základy marketingu, zabývá se vnějšími vlivy okolního prostředí. Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Střední škola hotelová a služeb Kroměříž CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Ing. Anna Grussová VY_32_INOVACE 29_MAR

Více

PODNIKÁNÍ V ZAHRANIČÍ

PODNIKÁNÍ V ZAHRANIČÍ Metodické listy pro předmět Vstup České republiky do EU nutně vyžaduje větší rozsah znalostí mezinárodního obchodu a různých forem podnikání v zahraničí. Cílem předmětu je poskytnout studentům potřebné

Více

NABÍDKA TÉMAT DIPLOMOVÝCH PROJEKTů PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015 pro studenty 4. ročníku prezenční a kombinované formy studia

NABÍDKA TÉMAT DIPLOMOVÝCH PROJEKTů PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015 pro studenty 4. ročníku prezenční a kombinované formy studia NABÍDKA TÉMAT DIPLOMOVÝCH PROJEKTů PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015 pro studenty 4. ročníku prezenční a kombinované formy studia Téma Jméno studenta Vedoucí práce Vliv jednotlivých forem interních PR na firemní

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Katedra společenských věd

Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Katedra společenských věd Tematické okruhy státní závěrečné zkoušky pro studijní obor: N7504T275 Učitelství základů společenských věd a občanské výchovy pro střední školy a 2. stupeň základních škol Státní závěrečná zkouška je

Více

Metodický list pro soustředění kombinovaného studia předmětu Řízení inovací a změn (N_RIn)

Metodický list pro soustředění kombinovaného studia předmětu Řízení inovací a změn (N_RIn) 1. Inovace a inovační podnikání Seznámení se s principy a zásadami inovačních aktivit. Pochopení nutnosti inovací pro další rozvoj podnikání. 1.1. Pojetí inovací a význam inovačních aktivit v podnikání

Více

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2015/2016

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2015/2016 Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2015/2016 STUDIJNÍ PROGRAM MEDIÁLNÍ A KOMUNIKAČNÍ STUDIA OBOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE bakalářský studijní program 1. Marketing

Více

Globalizace a integrační procesy v cestovním ruchu a hotelnictví

Globalizace a integrační procesy v cestovním ruchu a hotelnictví Globalizace a integrační procesy v cestovním ruchu a hotelnictví RNDr. Jakub Trojan Laboratoř experimentální a aplikované geografie trojan@hotskolabrno.cz College of Business and Hotel Management, Ltd.

Více

Sociální a lidská komunikace

Sociální a lidská komunikace Sociální a lidská komunikace Mgr. Ludmila Fonferová Osnova aktualizovaná dne 14. 10. 2011 Podmínky hodnocení aktualizované ke dni 19.10.2012 Učební cíl: Seznámit studenty se sociální a lidskou komunikací

Více

Okruhy pro SBZ Školský management

Okruhy pro SBZ Školský management Okruhy pro SBZ Školský management Organizace a řízení školství Řízení výchovně vzdělávacího procesu Teorie managementu Předmět: Organizace a řízení školství 1. Organizace školství ČR v mezinárodním srovnání

Více

ra e IC. Dagmar Jakubíková

ra e IC. Dagmar Jakubíková I mar Dagmar Jakubíková. ra e IC. e In Strategické plánování Situační analýza a predikce vývoje Marketingové che a strategie Produktová, distribuční, cenová a komunikační politika a strategie Grada Publishing

Více

PC, POWER POINT, dataprojektor

PC, POWER POINT, dataprojektor Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Speciální vzdělávací

Více

SLOVO AUTORA SEZNAM KAPITOL VYSVĚTLIVKY K PRVKŮM POUŽITÝM V UČEBNICI

SLOVO AUTORA SEZNAM KAPITOL VYSVĚTLIVKY K PRVKŮM POUŽITÝM V UČEBNICI SLOVO AUTORA SEZNAM KAPITOL VYSVĚTLIVKY K PRVKŮM POUŽITÝM V UČEBNICI 1. PODSTATA MARKETINGU 1.1 DEFINOVÁNÍ MARKETINGU 1.2 MARKETINGOVÝ MIX - 4 P MARKETINGU 1.3 PODNIKATELSKÉ KONCEPCE - HISTORIE MARKETINGU

Více

Okruhy k přijímacímu řízení na magisterské studium pro rok 2017/18 katedra 115 management Obor: Management

Okruhy k přijímacímu řízení na magisterské studium pro rok 2017/18 katedra 115 management Obor: Management Okruhy k přijímacímu řízení na magisterské studium pro rok 2017/18 katedra 115 management Obor: Management 1. Psychologické pojetí pracovní činnosti, pracovní výkon a faktory, které ho ovlivňují, metody

Více

PROJEKTOVÝ MANAGEMENT

PROJEKTOVÝ MANAGEMENT Slezská univerzita v Opavě Fakulta veřejných politik v Opavě PROJEKTOVÝ MANAGEMENT Distanční studijní opora Iva Tichá Miroslava Vaštíková Karviná 2013 Projekt OP VK 2.2 (CZ.1.07/2.2.00/15.0176) Rozvoj

Více

Metody marketingového výzkumu

Metody marketingového výzkumu Metody marketingového výzkumu N_MMV Magisterské studium Garant předmětu: PhDr. Iva Petrová Vyučující:.. PhDr. I. Petrová (PH, KL) Mgr. M. Tomčík (MO) Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:.. 1/1 Rozsah

Více

Organizační chování. Rozvoj poznání v organizačním chování

Organizační chování. Rozvoj poznání v organizačním chování Organizační chování Rozvoj poznání v organizačním chování Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační

Více

Dobře si zapamatujte charakteristiku a vymezení těchto pojmů :

Dobře si zapamatujte charakteristiku a vymezení těchto pojmů : PERSONÁLNÍ MANAGEMENT Metodický list č. 1 Název tématického celku PŘEDMĚT PERSONÁLNÍHO MANAGEMENTU Rozložení do dílčích tématických celků : Změny ve společnosti a změny práce ( nový svět práce ) Sociální

Více

Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám. Sociologie

Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám. Sociologie Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám Sociologie 1. Plurality I Sociální rozměr lidské existence. Podoby sociálních seskupení. Sociální kategorie. Sociální agregáty náhodné, shluky,

Více

Úvodní informace k předmětu.

Úvodní informace k předmětu. Úvodní informace k předmětu. Teorie firmy Rozsah výuky a studia Počet hodin přednášek týdně 2 hodiny Počet hodin seminářů týdně 0 hodin Počet kreditů 3 kredity Celková časová náročnost 78 hodin Cíl předmětu

Více

Témata ze SVS ke zpracování

Témata ze SVS ke zpracování Témata ze SVS ke zpracování Psychologie. Člověk jako jedinec: Psychologie osobnosti Vývojová psychologie (etapy lidského života od prenatálního období až po smrt, vč. porodu) Učení, rozvoj osobnosti, sebevýchova

Více

Personální managament

Personální managament Personální managament Ing.Milan Burša, MBA, MSc Kontakt:18811@mail.vsfs.cz Kontakt:bursamilan@seznam.cz 1. Ing.Milan Burša, MBA, MSc B-PPM-1 Podmínky k zápočtu: 100 % účast + písemná práce o 4 6 stránkách

Více

XD16MPS Manažerská psychologie pro kombinované studium. Úvod do manažerské psychologie Předmět, význam, vývoj

XD16MPS Manažerská psychologie pro kombinované studium. Úvod do manažerské psychologie Předmět, význam, vývoj XD16MPS Manažerská psychologie pro kombinované studium Úvod do manažerské psychologie Předmět, význam, vývoj Mgr. Petra Halířová ZS 2009/10 Literatura Bedrnová, Nový: Psychologie a sociologie řízení, s.

Více

PC, POWER POINT, dataprojektor

PC, POWER POINT, dataprojektor Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Speciální vzdělávací

Více

Vysoká Škola Finanční a Správní, o.p.s. Metodický list pro kombinované magisterské studium předmětu N_SRS Správa řízení společnosti

Vysoká Škola Finanční a Správní, o.p.s. Metodický list pro kombinované magisterské studium předmětu N_SRS Správa řízení společnosti 1. soustředění Název tématického celku: Corporate Governance - Úvod Vysoká Škola Finanční a Správní, o.p.s. Metodický list pro kombinované magisterské studium předmětu N_SRS Správa řízení společnosti Cíl:

Více

Metodický list pro první soustředění kombinovaného studia. předmětu Management ve finančních službách

Metodický list pro první soustředění kombinovaného studia. předmětu Management ve finančních službách Metodický list pro první soustředění kombinovaného studia předmětu Management ve finančních službách Název tematického celku: Základní koncepční přístupy a osobnost manažera Cíl: V návaznosti na poznatky

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Fakulta ekonomických studií Katedra managementu. Metodické listy pro předmět PERSONÁLNÍ ŘÍZENÍ

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Fakulta ekonomických studií Katedra managementu. Metodické listy pro předmět PERSONÁLNÍ ŘÍZENÍ Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Fakulta ekonomických studií Katedra managementu Metodické listy pro předmět PERSONÁLNÍ ŘÍZENÍ Studium předmětu umožní studentům základní orientaci v moderních přístupech

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů. Navazující magisterské studijní obory. Fakulty mezinárodních vztahů pro systém ECTS

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů. Navazující magisterské studijní obory. Fakulty mezinárodních vztahů pro systém ECTS Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů Navazující magisterské studijní obory Fakulty mezinárodních vztahů pro systém TS Akademický rok 2009/2010 2 Informace zde obsažené jsou platné

Více

Firemní kultura a interní komunikace N_FKIK 2010/ 2011

Firemní kultura a interní komunikace N_FKIK 2010/ 2011 Firemní kultura a interní komunikace N_FKIK 2010/ 2011 Magisterské studium Garant předmětu: doc. Dr. Zdeněk Cecava, CSc. Vyučující:.. doc. Dr. Z. Cecava, CSc. (PH, KL) PhDr. L. Vajner (PH) Ing. V. Kunz,

Více

coachpage.cz MARKETINGOVÝ VÝZKUM Faktory ovlivňující nákupní chování ve vztahu ke koupi automobilu TOOLS for SUCCESS in TODAY s BUSINESS

coachpage.cz MARKETINGOVÝ VÝZKUM Faktory ovlivňující nákupní chování ve vztahu ke koupi automobilu TOOLS for SUCCESS in TODAY s BUSINESS coachpage.cz TOOLS for SUCCESS in TODAY s BUSINESS MARKETINGOVÝ VÝZKUM Faktory ovlivňující nákupní chování Faktory ovlivňující nákupní chování Hlavní cíl výzkumného projektu Výzkumný projekt si klade za

Více

Mezinárodní management a globalizace

Mezinárodní management a globalizace 3MA425 Mezinárodní management a globalizace Česky Anglicky Německy Forma výuky Úroveň studia Mezinárodní management a globalizace International Management and Globalization Internationales Management in

Více

ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJU ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJU JAKO SOUČÁST PODNIKOVË STREATEGIE

ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJU ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJU JAKO SOUČÁST PODNIKOVË STREATEGIE ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJU Metodický list č.1 ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJU JAKO SOUČÁST PODNIKOVË STREATEGIE Strategie jako základ konkurenceschopnosti podniku Strategie rozvoje lidských zdrojů jako nedílná součást

Více

MODERNÍ MARKETINGOVÝ VÝZKUM

MODERNÍ MARKETINGOVÝ VÝZKUM KOZEL Roman MODERNÍ MARKETINGOVÝ VÝZKUM Obsah O hlavním autorovi... 9 Slovo úvodem...11 1. Marketingové prostředí...13 1.1 Charakteristika prostředí...14 1.2 Makroprostředí...16 1.2.1 Demografické prostředí...18

Více

Public Relations 2 (B_PR_2) LS 08

Public Relations 2 (B_PR_2) LS 08 Public Relations 2 (B_PR_2) LS 08 Bakalářské studium Garant předmětu:. Ing. V. Kunz, Ph.D. Vyučující:.. Ing. T. Dvořáková Ing. P. Klička Ing. V. Kunz, Ph.D. Mgr. M. Kykalová Typ studijního předmětu: povinný

Více

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2014/2015

Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2014/2015 Státní závěrečné zkoušky v akademickém roce 2014/2015 STUDIJNÍ PROGRAM MEDIÁLNÍ A KOMUNIKAČNÍ STUDIA OBOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE bakalářský studijní program 1. Reklama

Více

B104MKO Marketingová komunikace. AR14/15/Blok A/Úvod. Václav Kupec

B104MKO Marketingová komunikace. AR14/15/Blok A/Úvod. Václav Kupec B104MKO Marketingová komunikace AR14/15/Blok A/Úvod Václav Kupec Předmět 2/25 - představení předmětu Marketingovou komunikací se rozumí řízené informování a přesvědčování cílových skupin, pomocí kterého

Více

6.23 Pojetí vyučovacího předmětu Marketing a management

6.23 Pojetí vyučovacího předmětu Marketing a management 6.23 Pojetí vyučovacího předmětu Marketing a management Obecné cíle výuky Marketingu a managementu Výuka předmětu marketing a management směřuje k pochopení a prohloubení vědomostí a dovedností o marketingu

Více

Obsah. Úvod... IX. Seznam obrázků... XXIII. Seznam tabulek... XXV

Obsah. Úvod... IX. Seznam obrázků... XXIII. Seznam tabulek... XXV Obsah Úvod... IX Seznam obrázků... XXIII Seznam tabulek... XXV 1. Legislativa, mezinárodní prostředí a jeho vliv na mezinárodní podnikání a zahraniční investice... 1 1.1 Globalizace a mezinárodní prostředí....

Více

Ekonomická analýza stavebního podniku ve fázi založení a růstu. Autor: Karel Košař Vedoucí práce: Ing. Jiří Richter

Ekonomická analýza stavebního podniku ve fázi založení a růstu. Autor: Karel Košař Vedoucí práce: Ing. Jiří Richter Ekonomická analýza stavebního podniku ve fázi založení a růstu Autor: Karel Košař Vedoucí práce: Ing. Jiří Richter Vybraný podnik ROCKNET s.r.o. Sídlo Předmět podnikání Počet zaměstnanců Málkov 37, Chomutov,

Více

11 Seznam použitých zdrojů 11.1 Knižní publikace

11 Seznam použitých zdrojů 11.1 Knižní publikace 10 Závěr Spolupráce s Brněnskými vodárnami byla bezproblémová. S pomocí materiálů, které mi byly poskytnuty, mohu ověřování na začátku stanovených hypotéz shrnout takto: Hypotéza č. 1 byla potvrzena. Ačkoliv

Více