Rozdílová pøíruèka pro verzi 4.1

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rozdílová pøíruèka pro verzi 4.1"

Transkript

1 Ekonomický systém pro subjekty zpracovávající úèetnictví Rozdílová pøíruèka pro verzi 4.1 Ježek software s.r.o. Copyright 2008

2 Rozdílová pøíruèka pro systém DUEL od firmy Ježek software s.r.o. Vydání Duben 2008 (pro verzi 4.1). Pokud máte novìjší nebo starší verzi programu DUEL, mùže se vzhled a pojmenování nìkterých èástí programu lišit. Copyright 2008, Ježek software s.r.o. Rozdílová pøíruèka programu DUEL je souèástí licence programu a vztahují se na ní veškerá ustanovení licenèního ujednání.

3 DUEL Rozdílová pøíruèka 1 Vážení pøátelé, dostává se Vám do rukou rozdílová pøíruèka k programu DUEL 4.1, která by Vás mìla seznámit s nejdùležitìjšími zmìnami, které byly do programu zapracovány oproti pøedešlé verzi DUEL 4.0. Jejím úkolem je podat základní pøehled tak, abyste byli schopni novou verzi co nejrychleji používat. Další, doplòující informace k jednotlivým funkcím a volbám naleznete pøi práci s programem v nápovìdì umístìné ve spodní èásti obrazovky. Informace o funkcích, které nedoznaly zmìny, jsou popsány v Uživatelské pøíruèce k programu DUEL a v Rozdílové pøíruèce k verzi DUEL 4.0. Vìøíme, že vám tato dokumentace pøinese mnoho zajímavých informací a pomùže zkrátit dobu, po kterou se s novým programem budete seznamovat. Souèasnì vám pøejeme mnoho spokojených chvil pøi práci s ním. autorský tým Ježek software s.r.o. OBSAH Úèetnictví... 2 Alternativní názvy úètù... 2 Opis dávek do úèetnictví... 2 Kontaèní lístek - košilka... 2 Úhrady ZaP a použité úèty... 2 Vzájemné zápoèty a dobropisy... 2 Uložení souborù výkazù... 3 Úèetní závìrka a "nulové" doklady... 4 Mzdy... 4 Vylepšení evidence dìtí a jejich uplatòování... 4 Zálohy na mzdu... 4 Svátky pro zamìstnance s úkolovou mzdou... 5 Hromadné plnìní mìsíèních mezd... 5 Danì, bonusy, pøeplatky a kumulované úètování... 7 Roèní vyúètování danì Potvrzení o zdanitelných pøíjmech za rok Rodièovská dovolená... 8 Sklady Prodejní cena pro maloobchod Zpìtný rozpoèet jednotkové ceny Fakturace a bankovní úèty Pøevody mezi sklady Vyøízení objednávek a variabilní symbol Optimalizace rychlosti kasy Hotovostní úhrada a "Placeno" Popis vkladù / výbìrù Sestavy úètenek a filtry Vzhled textové úètenky Údržba dat skladu Registrace a samostatná kasa Uzavírání dokladù v cizí mìnì Majetek Daòové odpisy pøi TZ a zrychleném odepisování Odpisové sazby roku Kontroly pøi uzávìrce majetku Obecné Seznam významných dní "Ztrácení" sestav Graf vývoje kurzù Sestavy... 15

4 2 DUEL Rozdílová pøíruèka Úèetnictví Alternativní názvy úètù Do Úètového rozvrhu byly pøidány dva údaje, do kterých si k používaným úètùm mùžeme napsat jejich alternativní názvy (napø. nìmecké nebo anglické). Mezi tiskové sestavy pak byly zapracovány dva opisy, které je zobrazí. Novì založené údaje byly také zpøístupnìny jako datový zdroj pro vìtšinu dùležitých sestav (rozvaha, výsledovka, hlavní kniha...). Toho lze využít pøi jejich úpravách, kdy alternativní názvy mùžeme nechat vystoupit spolu se základním názvem nebo místo nìj. Opis dávek do úèetnictví V programu DUEL verze 4.1 byl umožnìn tisk opisu dokladù, které jsou pøipraveny v dávce pro pøenos do závazkù a pohledávek nebo v dávce pro zaúètování do úèetního deníku. Mùžeme si tak vytisknout napø. opis zaúètování mìsíèních mezd již v okamžiku, kdy jsou úètovány, a nemusíme zpìtnì dohledávat pøíslušné doklady až po zaúètování. Nabídku sestav vyvoláme obvyklým zpùsobem (Ctrl+P nebo pomocí tlaèítka Sestavy), samozøejmì ale až poté, co jsme v dávce provedli všechny pøípadné zmìny. Kontaèní lístek - košilka Mezi sestavy úèetního deníku byl pro verzi 4.1 zapracován Kontaèní lístek, nìkdy též nazývaný "košilka". Využijeme jej napø. v pøípadì, kdy k faktuøe budeme chtít pøiložit informaci o tom, jak byl tento doklad zaúètován. Úhrady ZaP a použité úèty Do agend Bankovní výpisy a Pokladna byly zapracovány zmìny, které zajistí lepší plnìní úètù, na nìž probíhají úhrady. V pøípadì, že platíme doklad ze Závazkù a pohledávek, jehož pøedpis je zaúètovaný v úèetním deníku, program tento pøedpis dohledá a snaží se nìkolikaúrovòovou logikou zjistit, který úèet pro platbu by byl nejvhodnìjší. Novinku ocení zejména uživatelé, kteøí mají v èíselníku dokladù uvedený pouze syntetický úèet, ale pøedpisy zaúètovávají na úèty analytické. Pokud úètujeme pouze na úèty syntetické nebo v èíselníku dokladù máme vypsány kompletní SUAU, chování programu se oproti pøedchozí verzi nemìní. Vzájemné zápoèty a dobropisy Pro zjednodušení výbìru dokladù, které chceme zahrnout do návrhu vzájemného zápoètu, byla provedena zmìna øazení ZaP do tabulek, jež se zobrazují v rámci operace Naplnit. Ve verzi 4.1 jsou záporné pohledávky (vystavené dobropisy) øazeny mezi závazky vhodné k zapoètení a záporné závazky (pøijaté dobropisy) naopak mezi pohledávky.

5 DUEL Rozdílová pøíruèka 3 Jestliže tedy navrhujeme vzájemnì zapoèíst standardní doklad a dobropis, nyní je pøirozenì nalezneme každý v jiné tabulce - tak jako doposud pøijatou a vystavenou fakturu. Uložení souborù výkazù Pro DUEL verze 4.1 jsme se rozhodli ukládat soubory, které obsahují definice výkazù (rozvaha, výkaz zisku a ztráty, cashflow...), do adresáøe s plným èeským názvem Výkazy (namísto pùvodního Vykazy). Jedná se v podstatì pouze o kosmetickou zmìnu, ale pokud jsme si vytvoøili nìjaké výkazy vlastní, v nové verzi je bezprostøednì po instalaci neuvidíme. Ztraceny však nejsou, protože odinstalování programu DUEL uživatelsky vytvoøené výkazy zachová. Pro opìtovné zviditelnìní staèí po instalaci nové verze a provedení upgrade zkopírovat soubory s pøíponou DVF z pùvodní složky Vykazy do nové Výkazy. Potom lze pùvodní, nadále nevyužitý, adresáø Vykazy samozøejmì smazat. Tip: Složku, která je aktuálnì používána pro uložení výkazù, nejsnáze otevøeme pøímo ze spuštìného programu DUEL, pomocí cesty v menu Systém/ Otevøít složku/ Výkazy.

6 4 DUEL Rozdílová pøíruèka Úèetní závìrka a "nulové" doklady V pøípadì, že doklad v cizí mìnì, který by mìl pøejít z Úèetního deníku do PS saldokonta, má èástku Celkem rovnu nule (napø. pøi odpoètu zálohy), docházelo pøi úèetní závìrce k dìlení nulou. Tato komplikace byla odstranìna a nyní je za tìchto okolností místo s celkovou èástkou pracováno se souètem tabulky DPH. Mzdy Vylepšení evidence dìtí a jejich uplatòování Evidence dìtí jednotlivých zamìstnancù (v agendì Personalistika) byla rozšíøena o Datum od a Datum do, které ohranièují období, v nìmž chceme na dítì uplatòovat daòové zvýhodnìní. Zadání konkrétního období umožòuje nejenom lépe kontrolovat nastavení poètu dìtí pro uplatòování daòového zvýhodnìní v obvyklých hodnotách (pøípadnì v mìsíèních mzdách), ale také lepší plnìní hodnot ve vyúètování danì a vykazování pøíslušných dìtí v potvrzení o zdanitelných pøíjmech. Poznámka: Jestliže není vyplnìno Datum od, zaèíná uplatòování daòového zvýhodnìní zaèíná zároveò s narozením. Pokud není vyplnìno Datum do, uplatòování trvá stále. Zároveò bylo pro Datum narození nastaveno, že se jedná o pole, jehož hodnota musí být povinnì zadána. Jeho implicitní pøedvyplnìní vychází ze zadaného Rodného èísla. Zálohy na mzdu V pøípadì, že nìkterému zamìstnanci byla vyplacena vìtší záloha, než kolik èiní jeho mzda za pøíslušný mìsíc, je podle aktuálního znìní Zákoníku práce ( ) zamìstnavatel oprávnìn po nìm požadovat vrácení vzniklého pøeplatku. Pokud k takové situaci dojde, je v nové verzi rozdíl mezi èistou mzdou a zálohou považován za oprávnìnou pohledávku za zamìstnancem a v rámci uzávìrky mezd bude odpovídajícím zpùsobem pøenesen do ZaP, kde bude èekat na vypoøádání.

7 DUEL Rozdílová pøíruèka 5 Svátky pro zamìstnance s úkolovou mzdou Pro zamìstnance, kteøí jsou odmìòováni pouze úkolovou mzdou (tzn., že jejich mìsíèní i hodinový tarif je nulový), došlo ve verzi 4.1 k úpravì, že pøi zpracování mezd jim již nejsou pøípadné svátky pøipadající na pracovní dny napoèítávány do odpracované doby. Pokud jsou odmìòování kombinovanì, je se svátky poèítáno podle druhu jejich tarifu (mìsíèní nebo hodinový), v pøípadì èistého úkolu je však nyní postupováno stejnì jako v pøípadì hodinové mzdy - tj. mìli by obdržet náhradu. Hromadné plnìní mìsíèních mezd Do programu DUEL verze 4.1 byla zapracována nová funkce Naplnìní, která výraznì urychluje zpracování mezd zamìstnancù. Nachází se v agendì Mìsíèní mzdy a slouží k hromadnému naplnìní dat aktuálního mzdového období bez nutnosti zdlouhavého poøizování jednotlivých záznamù. Jestliže jsme zvyklí používat takový režim práce, že díky evidenci v pomocných agendách již není nutné individuálnì zasahovat do poøizované mzdy, je použití nové funkce skuteènì velmi efektivní. Poznamenejme však, že pokud pøi poøízení mzdy musíme nìkteré hodnoty upravovat, je výhodnìjší nový záznam založit manuálnì a v okamžiku, kdy pøejdeme pøes poslední upravovaný údaj, využít funkce Pøepoèet. V nástrojové lištì nalezneme novou operaci Naplnìní. Po jejím spuštìní se otevøe prùvodce, na jehož první stránce nejprve zvolíme filtr zamìstnancù, pro které se mají mzdy automaticky vytvoøit. V seznamu se nachází filtry, které jsou vytvoøeny nad agendou Personalistika, vhodnou pøípravou filtrù nových mùžeme podchytit skupiny zamìstnancù dle našich požadavkù.

8 6 DUEL Rozdílová pøíruèka Tip: Podrobný návod na vytváøení filtrù je popsán v pøíruèce "Instalace a ovládání". Operaci Naplnìní lze spouštìt opakovanì a díky rùzným výbìrùm tak postupnì plnit mìsíèní mzdy napø. zvláš pro zamìstnance odmìòované hodinovou mzdou, zvláš pro úkolové mzdy apod. Jestliže chceme generování spustit pro zamìstnance, jehož mzda již byla v aktuálním mzdovém období poøízena, mìli bychom vìnovat pozornost nastavení Pøepsat existující záznamy. Pokud toto políèko bude zaškrtnuto, jeho aktuální mzda bude nejprve smazána a následnì automaticky zapsána nová. V opaèném pøípadì bude zachována mzda stávající a nová se generovat nebude. Dalším parametrem, který ovlivòuje zápis nových mezd je políèko Ukládat i záznamy s varováním. Pøi jeho zaškrtnutí dosáhneme uložení i pøesto, že automaticky vytvoøená mzda obsahuje nìjaké nesrovnalosti. Jeho zaškrtnutí však nedoporuèujeme, nebo data by mìla být pøipravena tak, aby k varovným hlášením nedocházelo. Na druhé stranì prùvodce se potom zobrazí kontrolní seznam zamìstnancù, kteøí vyhovìli zadané podmínce, a stiskem tlaèítka Dokonèit mùžeme spustit vlastní akci, jejíž prùbìh je signalizován grafickým ukazatelem. Tip: Po každém spuštìní této operace se v agendì Personalistika aktualizuje obsah filtrù S úspìšnì vygenerovanou mzdou a S neúspìšnì vygenerovanou mzdou. Jejich spuštìním si mùžeme zkontrolovat, zda vše probìhlo v poøádku.

9 DUEL Rozdílová pøíruèka 7 Jak již bylo øeèeno, maximální efektivity dosáhneme, pokud dodržujeme urèitý doporuèený postup práce. V následujících bodech bychom jej proto shrnuli: 1.Èástky, které se pravidelnì mìsíènì opakují, poøídíme mezi Obvyklé hodnoty evidované v agendì Personalistika. 2.V pøípadì odmìòování úkolovou mzdou, zadáme všechny pøíslušné úkony do Výkazu práce. 3.Všechny nemoci, dovolené, svátky pro zamìstnance v hodinové nebo úkolové mzdì a další absence prùbìžnì evidujeme v agendì Nepøítomnosti. 4.Pomocí agendy Docházka lze sledovat pøíchody a odchody na jednotlivé smìny. Upozoròujeme však, že pokud je tato evidence používána, mìla by být používána opravdu dùslednì. Zvláštní pozornost by mìla být vìnována údaji Odpracováno, protože do mìsíèních mezd je odpracovaná doba pøenášena s minutovou pøesností a tak je velmi snadné nechtìnì ovlivnit výši tarifní mìsíèní nebo hodinové mzdy. 5.Pokud nìkterý mìsíc dochází k odchylkám od obvyklých hodnot (viz.bod 1), lze je jednorázovì podchytit v agendì Pøíprava mezd. Jestliže k výjimkám nedochází, tuto agendu není nutné používat. 6.Za pomoci vhodných filtrù hromadnì vygenerujeme mzdy pro zamìstnance, pro které máme pøipraveny všechny podklady. Jestliže v daném mzdovém období již èást mezd máme, nemìlo by být zaškrtnuto Smazat existující záznamy. 7.Manuálnì poøídíme mìsíèní mzdy pro zbylé zamìstnance, u kterých jsme nevyužili operace hromadného naplnìní. Tip: Pro kontrolu, zda jsme poøídili mzdy všem zamìstnancùm, doporuèujeme využít kontrolní sestavu Pracovníci s chybìjícími mìsíèními mzdami, kterou nalezneme v agendì mìsíèních mezd ve standardní nabídce tiskových sestav. Danì, bonusy, pøeplatky a kumulované úètování Pokud bylo v pøedchozích verzích nastaveno kumulované úètování mezd a do jedné skupiny záznamù padly mzdy, z nichž u nìkterých byla odvádìna daò a u nìkterých uplatòován daòový bonus, tak v kombinaci s pøeplatkem danì docházelo ke zdvojení práce s vyplácenými bonusy - jednou vystoupily samostatnì, podruhé byly odeèteny od odvádìné danì. Jednalo se o málo pravdìpodobnou situaci, navíc v úèetnictví snadno odhalitelnou (nebo úèet 342 nebyl po provedené úhradì vyrovnaný), v nové verzi jsme ji však samozøejmì podchytili. Pro odstranìní tohoto nedostatku a pro zvýšení pøehlednosti je nyní v programu DUEL 4.1 o všech tøech složkách (daò, daòové bonusy a pøeplatky na dani) úètováno vždy samostatnì. Poznámka: Nekumulované úètování po jednotlivých záznamech a pøenos mezd do ZaP zùstaly beze zmìny, zmínìný problém se jich netýkal.

10 8 DUEL Rozdílová pøíruèka Roèní vyúètování danì 2007 V souèasné dobì (duben 2008) by už mìli všichni zamìstnanci mít zpracované vyúètování danì za rok Vzhledem k zásadním zmìnám, které systém zdanìní pøíjmù pro rok 2008 prodìlal, bude nutné do verze pro pøíští rok agendu Roèního vyúètování prakticky zcela pøepracovat. S tìmito úpravami samozøejmì poèítáme, ale aby nedošlo k nedorozumìní, rozhodli jsme se již nyní tuto agendu pøejmenovat tak, že jsme název opatøili dodatkem roku 2007, pro který byla urèena. Potvrzení o zdanitelných pøíjmech za rok 2008 V pøedchozích verzích programu DUEL byl pro vydání potvrzení o zdanitelných pøíjmech doporuèovaný postup, kdy se pro pøíslušného zamìstnance nejprve vytvoøil záznam do agendy roèního vyúètování a z ní se potom toto potvrzení vytisklo. Jak již bylo øeèeno výše, agenda Roèního vyúètování danì ve stávající podobì nebude pro rok 2008 použitelná a bude nutné ji do upgrade na rok 2009 pøepracovat. Potøeba vydat potvrzení o pøíjmech v roce 2008 však mùže vzniknout již nyní, napøíklad pøi skonèení pracovního pomìru. Proto jsme do agendy Personalistika zapracovali pøíslušný formuláø, kde je dostupný v rámci standardní nabídky tiskových sestav. Všechny potøebné hodnoty èerpá pøímo z mìsíèních mezd, bez nutnosti využití agendy roèního vyúètování. Poznámka: V pøípadì, že zamìstnanec uplatòuje daòové zvýhodnìní na více než 5 dìtí, zobrazí se tato skuteènost v pøíslušné èásti formuláøe a k vytištìnému potvrzení je nutné pøiložit ještì samostatný seznam dìtí. Rodièovská dovolená V programu DUEL verze 4.1 došlo k úplné zmìnì pojetí zpracování mzdové evidence zamìstnancù, kteøí jsou na rodièovské dovolené. Døíve staèilo v Personalistice zaškrtnout políèko Evidovat další MD, mzda se nezpracovávala a zamìstnanec automaticky vystoupil na pøehledu o vymìøovacích základech. Nespornou výhodou tohoto pøístupu byla jeho jednoduchost, na druhou stranu však pøinášel nìkterá omezení, napø. v podobì chybìjících mezd na mzdových listech.

11 DUEL Rozdílová pøíruèka 9 V pøípadì, že nìkdo z našich zamìstnancù nastoupí rodièovskou dovolenou, doporuèujeme ve verzi 4.1 použít postup následující: 1.V Personalistice zaškrtneme políèko Rodièovská dovolená (pùvodní Evidovat další MD, které bylo pøejmenováno). 2.Na chlopni Obvyklé hodnoty vynulujeme všechny pøíplatky, odmìny a další výhody vyplácené absolutní èástkou, které po dobu rodièovské dovolené zamìstnanec nebude dostávat. Tarify, prémie a odmìny závislé na odpracované dobì mùžeme ponechat, protože pokud zamìstnanec neodpracuje žádný den, nárok na mzdu mu nevznikne. 3.Do agendy Nepøítomnosti zaevidujeme rodièovskou dovolenou. Vyplníme skuteèné datum zahájení a jako Druh použijeme dle potøeby MD<3 nebo MD>3 (správnì by mìlo být RD, pokud chceme, mùžeme si druh nepøítomnosti pøejmenovat). 4.Aèkoli je zamìstnanec na rodièovské dovolené, každý mìsíc by mìl mít zpracovanou pøíslušnou mzdu - s nejvìtší pravdìpodobností nulovou. Nemusíme však procházet celým formuláøem, s výhodou mùžeme použít zjednodušený postup, kdy staèí založit nový záznam a spustit operaci Pøepoèet. Tip: Jestliže máme na rodièovské dovolené více zamìstnancù, jistì oceníme operaci hromadného naplnìní mezd, kde je pro výbìr z personalistiky pøipraven speciální filtr Na rodièovské dovolené. Použití operace je popsáno v samostatné kapitole této pøíruèky. 5.Takto poøízené mzdy by mìly mít správnì naplnìnou hodnotu Omluvené absence i Vylouèené doby (v pøípadì pøechodu z mateøské na rodièovskou dovolenou) a jsou pøipravené na uzavøení. V rámci uzávìrky mezd již nemusíme se zamìstnanci na rodièovské dovolené nijak zvláš pracovat, standardním postupem je ponecháme ve výbìru pro pøepoèet prùmìrného výdìlku (prùmìru pro náhrady) popø. do výbìru pro pøepoèet prùmìru pro nemoc. V souvislosti s novým pojetím bylo nutné upravit také pøehled o vymìøovacích základech a pojistném na sociálním zabezpeèení. Na formuláøi jsou zamìstnanci na rodièovské dovolené uvedeni díky jejich poøízeným mzdám. Zaškrtnutí políèka Rodièovská dovolená v Personalistice již tuto tiskovou sestavu neovlivní. Díky všem zapracovaným úpravám máme pøesný pøehled o prùbìhu èerpání rodièovské dovolené, který je také podchycen v tiskových sestavách mzdových listù. Zde by totiž mìly správnì vystupovat i nulové mzdy.

12 10 DUEL Rozdílová pøíruèka Sklady Prodejní cena pro maloobchod Agenda Položky na skladì byla pro potøeby maloobchodního prodeje v nové verzi doplnìna o samostatný údaj nazvaný Pokladní cena. Zadává se vždy vèetnì DPH a pokud je vyplnìna nenulová hodnota, slouží v agendì Kasa jako výchozí èástka, za kterou bude prodáváno. V pøípadì, že je pokladní cena nulová, je na kase poèítáno se základní prodejní cenou navýšenou o daò - tedy zpùsobem stejným jako doposud. Z tohoto dùvodu upgrade Pokladní cenu nijak neplní, èímž je i po instalaci nové verze zachována stávající funkènost. Tip: Pokladní cena je podporována implicitní hodnotou (základní prodejní cena plus DPH), takže pøi poøizování nových záznamù je automaticky pøedvyplòována. Toho se dá využít i zpìtnì, napø. pokud po upgrade budeme chtít doplnit pokladní cenu u vìtšího množství položek. V nabídce pro práci se záznamem vybereme volbu Rozšíøení/ Hromadné úpravy a dále postupujeme dle zobrazeného prùvodce, pøièemž vybereme, že chceme pracovat s polem Pokladní cena, a jako novou hodnotu chceme použít implicitní. Pokladní cena byla samozøejmì zaèlenìna do celé kaskády výpoètu cen nabízených pøi maloobchodním prodeji. Je zohlednìna i v souèinnosti s pøipravenými ceníky a plnì respektuje nastavení použití ceny v parametrech pøíslušného skladu (nejnižší - první nalezená - datumovì poslední). Podobnì, jako pro Nákupní nebo základní Prodejní cenu, byla i pro pokladní cenu zapracována možnost její automatické aktualizace po pøíjmu. V nastavení skladu lze urèit, zda se má pokladní cena automaticky upravit v pøípadì, kdy by byla nová hodnota vyšší nebo nižší než pùvodní, vždy nebo naopak nikdy. V pøípadì nastavené aktualizace se nepracuje se samostatným algoritmem, ale opìt se vychází ze základní prodejní ceny. Zpìtný rozpoèet jednotkové ceny V praxi nìkdy nastává situace, kdy pøijímáme na sklad položky, u nichž (napø. vlivem poskytnutých slev) neznáme jejich pøesnou Jednotkovou cenu, ale pouze Cenu celkovou. Pokud však využíváme aktualizaci evidované nákupní ceny nebo dokonce aktualizaci prodejních cen podle posledního nákupu, je znalost pøesné jednotkové ceny nanejvýš žádoucí. Pro usnadnìní práce byla do agendy Pøíjemky zapracována nová funkce, která potøebný výpoèet provede automaticky. Staèí u pøijímané položky ponechat (nebo zadat) jednotkovou cenu nulovou, po vyplnìní celkové ceny dle skuteènosti ji program dle zadaného množství zpìtnì rozpoèítá.

13 DUEL Rozdílová pøíruèka 11 Fakturace a bankovní úèty Pokud máme u zpracovávané firmy více bankovních úètù, mùžeme si nyní pøi fakturaci zvolit, na který nám má být poukázána pøíchozí platba. Výbìr provedeme obvyklým zpùsobem pomocí výklopného seznamu v hlavièce faktury. Poznámka: Pøi prvním vyklopení seznam obsahuje pouze øádky, které odpovídají zadanému textu. Pokud je tedy hodnota již vyplnìna, seznam zobrazí pouze jeden pøíslušný øádek. Kompletního výpisu dosáhneme tím, že hodnotu v editoru smažeme nebo akci pro vyklopení seznamu provedeme znovu (Alt+šipka dolù nebo kliknutí myší na vyklápìcí tlaèítko). Pøevody mezi sklady V programu DUEL jsou pøevody mezi sklady realizovány prostøednictvím agendy Skladové operace. Do nové verze bylo zapracováno nìkolik funkcí, které tuto èinnost velmi usnadní a urychlí. Pokud do hlavièky dokladu vyplníme, že se jedná o doklad typu Pøevod, každé novì zakládané položce dokladu je ihned nastaven Druh pohybu odpovídající výdejní èásti transakce. V okamžiku, kdy øádek výdeje ukládáme, je automaticky pøigenerován i øádek nový, párový, do kterého již staèí zadat jen oznaèení skladu, na který má být pøíjem proveden. Vìtšina hodnot (oznaèení položky, množství, jednotka, šarže...) pøíjmového øádku se pøebírá podle výdeje, výjimku tvoøí Druh pohybu (nastavený samozøejmì na pøíjem) a èlenìní na støediska, výkony a zakázky, pro které funguje obvyklá posloupnost hlavièka - sklad. Samostatným problémem je plnìní ceny, nebo ta je závislá na nastavení zpùsobu oceòování skladu. V pøípadì pevných cen je respektována evidovaná pevná cena, v ostatních pøípadech je nabízena cena skladová. Pokud na cílovém skladì doposud nebylo s pøíslušnou položkou pracováno, je v momentì potvrzení zvoleného skladu zaøazena mezi Položky na skladì. Toto zatøídìní zkopíruje také nastavení prodejních cen, èímž je umožnìno okamžité použití pøevedené položky pro prodej. Pøevodní aparát podporuje také práci s položkami, ke kterým se vážou obaly - vygeneruje jak výdej souvisejícího obalu, tak jeho následný pøíjem. Poznámka: Správná funkce je velmi závislá na nastavení výchozích druhù pohybù pro pøevody, které jsou zadávány v èíselníku Druhy položek. Doporuèujeme jejich kontrolu a pøípadnou úpravu dle potøeby. Vyøízení objednávek a variabilní symbol Pøi vyøizování pøijatých objednávek byla provedena drobná úprava, která (a pøi jejich kopírování do fakturace) zajistí správné naplnìní Variabilního symbolu faktury i v pøípadì, že jsme v prùbìhu operace zmìnili oznaèení jejího dokladu.

14 12 DUEL Rozdílová pøíruèka Optimalizace rychlosti kasy Vzhledem k tomu, že modul Maloobchodního prodeje je používán i na stanicích, které jsou pøipojeny prostøednictvím internetu, je velmi dùležité, aby agenda Kasa pracovala co nejrychleji a s minimálním pøenosem dat. Proto byla tato èást programu do nové verze upravena a kromì vnitøní optimalizace pøibyly do Nastavení kasy (operace v agendì Seznam pokladen) tøi nové parametry, které ovlivòují její chování. Ve vìtvi Kasa/ Nastavení si mùžeme zvolit, zda se má ihned Po otevøení agendy naèítat seznam položek na skladì. Pokud bude toto nastavení vypnuté, nebudou položky naèítány automaticky a start agendy bude výraznì rychlejší. Pokud si budeme chtít na kase položky opìt zobrazit, staèí kliknout pravým tlaèítkem myši do prázdné plochy, kde by mìl být seznam zobrazen, a v roletovém menu vybrat volbu Obnovit. Druhým parametrem lze nastavit, zda mají být v seznamu položek na skladì Zobrazovány také jejich prodejní ceny. Je zøejmé, že pøi používání systému rùzných ceníkù a slev (skladových, odbìratelských, pro rùzná období...) mùže být hledání správných prodejních cen nároèné a pøíslušné výpoèty mohou zdržovat. Zdùrazòujeme, že zrušením zaškrtnutí tohoto parametru nedochází k vypnutí kaskády cen, jen bude celý výpoèet probíhat na pozadí a pouze pro jednu aktuálnì prodávanou položku. Posledním z trojice nových parametrù je nastavení Dotazu pøed zavøením agendy, zda tak skuteènì chceme uèinit. Zatržením tohoto políèka zamezíme nechtìnému ukonèení práce s kasou a pøípadným komplikacím s tím spojených. Hotovostní úhrada a "Placeno" Datová struktura úètenek byla v nové verzi rozšíøena o údaj Placeno, do kterého je v okamžiku hotovostní platby uložena hrazená èástka. Tato zmìna byla promítnuta do všech pøíslušných sestav, èímž je umožnìn jejich plnohodnotný tisk (vèetnì údajù Placeno a Vrátit) i zpìtnì z archivu. Popis vkladù / výbìrù Pro situace, kdy do maloobchodní pokladny vkládáme nebo z ní vybíráme hotovost, byla doplnìna možnost bližšího Popisu této transakce. V dialogu, který se zobrazí v agendì Seznam pokladen pøi spuštìní operace Vklad/výbìr, tak mùžeme upøesnit, že se jedná napø. o Doplnìní drobných mincí nebo Odvod hotovosti. Sestavy úètenek a filtry Pro maloobchodní prodej, konkrétnì pro agendu Úètenky, byla do nové verze zapojena možnost tisku sestav s použitím filtrù.

15 DUEL Rozdílová pøíruèka 13 Vzhled textové úètenky Aèkoli se jedná o plnì 32-bitovou Windows aplikaci, podporuje program DUEL i tisk úètenek v textovém DOS režimu. Toho využijeme napø. na speciálních úzkých COM tiskárnách nebo pøi tisku na prùklepový traktorový papír na tiskárnách jehlièkových. Novì je ve verzi 4.1 podpoøen výbìr z nìkolika variant pøipravených úètenek a dokonce i uživatelská úprava jejich vzhledu. Obì tyto možnosti se opírají o skuteènost, že kromì implicitní podoby textového výstupu, která je zapracována ve zdrojovém kódu, program prohledává i adresáø Úètenky, kde mohou být v podobì TXT souborù uloženy tzv. šablony. V nich je za pomoci vlastního skriptovacího jazyka øešen nejen obsah, ale i rozložení a formátování vystupujících údajù. To nám umožòuje libovolnì pøidávat nové typy úètenek nebo upravovat šablony, které již existují. Výbìr toho, jakou variantu vzhledu budeme pro tisk úètenky používat, provedeme v agendì Seznam pokladen pomocí operace Nastavení kasy/ Tisk úètenky). Údržba dat skladu V nové verzi byla vylepšena èást údržby položek na skladì, která doplòuje pøípadné chybìjící záznamy. Ve verzi 4.0 za urèitých okolností docházelo k nežádoucímu ukonèení bìhu programu, což bylo podchyceno a opraveno. Registrace a samostatná kasa Úpravou registraèních podmínek bylo dosaženo toho, že pokud chceme provozovat více pokladních míst, není nutné spolu s každou licencí pro Maloobchodní prodej poøizovat vždy také licenci na modul Sklady. Pokud pracujeme v rámci jedné poèítaèové sítì, staèí modul Sklady registrovat na jednom poèítaèi a na pokladních stanicích modul Maloobchodní prodej registrovat samostatnì. Vhodnou optimalizací návrhu instalace tak lze výraznì ušetøit. Uzavírání dokladù v cizí mìnì Pøestože program DUEL ve verzi 4.1 ještì nepodporuje uzavírání dokladù zadaných do agend Pøíjemky a Fakturace v cizí mìnì, byly již provedeny nìkteré pøípravné práce. Jednou z nich bylo vypojení tvrdé chyby EB06 - Zadaná mìna se liší od vlastní mìny. Pøed uzavøením dokladu proveïte její pøepoèet. a její nahrazení pouhým varováním WB16. Toto opatøení nám umožní pokraèovat ve vývoji a poté vydat pøíslušnou aktualizaci bez nutnosti generování celé nové instalace. Upozornìní: I když se jedná jen o varování, v žádném pøípadì jej nevypínejte a doklady v cizí mìnì neuzavírejte. Uzavøení dokladu za stávajícího stavu vede ke zkreslení ocenìní zásob i chybnému pøenosu do úèetnictví!

16 14 DUEL Rozdílová pøíruèka Majetek Daòové odpisy pøi TZ a zrychleném odepisování Ze zákona o daních z pøíjmù (konkrétnì z 32) vyplývá, že pøi použití zrychlených odpisù by se mìly roky odepisování ze zvýšené ceny zaèít poèítat pøi každém technickém zhodnocení znovu od 1. Pro zvýšení uživatelského komfortu a snížení rizika možných chyb byla do nové verze zapracována funkce, která pøi poøízení nového záznamu do tabulky TZ toto automaticky zajistí. Následnì je nabídnut také pøepoèet výše aktuálního odpisu, což doporuèujeme provést. Odpisové sazby roku 2008 Novela zákona o daních z pøíjmù pro rok 2008 sice zrušila odpisovou skupinu 1a, ostatních odpisových skupin (které platí od ) se však nedotkla. Proto nebyl problém, že verze 4.0 neaktualizovala èíselník odpisových sazeb - jestliže bychom provedli pøeøazení automobilù ze skupiny 1a do skupiny 2, mohlo vše fungovat "pøi starém". Aby však bylo zøejmé, že od roku 2008 již odpisová skupina 1a neplatí, zapracovali jsme do èíselníku odpisových sazeb kompletní soupis aktuálnì platných skupin, jejich dob odepisování, sazeb a koeficientù. Nyní je tedy i bez znalosti legislativy na první pohled zøejmé, jaké skupiny mùžeme používat. Upozornìní: Pøeøazení automobilù ze skupiny 1a do skupiny 2 mùžeme provést až po uzávìrce majetku za rok 2007! Kontroly pøi uzávìrce majetku V prùbìhu uzávìrky majetku je provádìna celá øada kontrol, které mají za úkol zajistit, aby šla uzavøít pouze data formálnì a logicky konzistentní. Ve verzi 4.1 byla zpøesnìna podmínka, která sleduje, zda u uzavíraných majetkù nechybí nìkterý z pøedchozích odpisù. Zároveò byl opraven stav, kdy tato kontrola za urèitých okolností neoprávnìnì hlásila chybu a nedovolovala uzávìrku majetku provést.

17 DUEL Rozdílová pøíruèka 15 Obecné Seznam významných dní Již pøed nìkolika lety bohužel došlo k tomu, že jsme pøi pøípravì seznamu významných dní pøevzali z internetového zdroje pro Velikonoèní pondìlí nesprávné datum (což je úterý). Upgrade na verzi 4.1 tento seznam aktualizuje tak, že Velikonoèní pondìlí správnì nastaví na "Ztrácení" sestav Teprve nedávno se nám podaøilo identifikovat pøíèinu, proè se nìkterým uživatelùm pøestal ve správci sestav zobrazovat seznam s nabídkou tiskových výstupù. Aèkoli se problém dal vyøešit, jednalo se o nepøíjemnou komplikaci, která se navíc za blíže neurèených okolností opakovala. Na vinì byly nìkteré automatické funkce operaèního systému Windows, antivirových programù a nebo dalších utilit, které bez vìdomí obsluhy mìnily vnitøní atributy souborù se sestavami. Bohužel není v naší moci ovlivnit podobné systémové operace, nicménì ve verzi 4.1 byly provedeny takové úpravy, aby tyto zásahy z vnìjšku již nemìly na funkènost sestav vliv. Graf vývoje kurzù Pro grafy vývoje kurzù mìn v agendì Spoleèné èíselníky/ Mìny byly zpøístupnìny možnosti zobrazit kromì aktuálního roku také aktuální mìsíc a kompletní historii. Tip: Nejlepší pøehled získáme pøi využití operace "Aktualizace", kde se mùžeme dotázat nejen na aktuální kurzový lístek ÈNB (zveøejòovaný ve 14:30), ale i zpìtnì na kurzy za celý rok. Sestavy V prùbìhu prací na verzi 4.1 byla upravena nebo doplnìna celá øada tiskových sestav. Následující seznam shrnuje názvy souborù, v nichž jsou jednotlivé sestavy uloženy, a alespoò zkratkovitì popisuje provedené zmìny. MZ PE Zápoètový list - potvrzení drp - pøepracováno, poèítá prùmìr jen z èistých mezd posledního rozhodného období (uzavøené ètvrtletí) podle údaje v poli Personalistika.DATUM_UKONCENI. MP U Denní souèty s DPH.drp - oprava labelu snížené danì SK OP Potvrzení objednávky.drp - doplnìno pole pro objednavatelovo znaèení objednávky MP SP Poslední vklad - výbìr úzká.drp - Vklad/Výbìr jako alternativa na úzko

18 16 DUEL Rozdílová pøíruèka MP U Denní prodeje.drp - rozdìlena hotovost a nehotovost UC Deník - kontaèní lístek košilka.drp - nová vèetnì doplnìní mimo DPH UC AD Deník - kontaèní lístek košilka.drp - nová vèetnì doplnìní mimo DPH MZ MZ Vyplacené mzdy.drp - zapracování stržených pøípìvkù ŽP a PP zamce od vyplácené èástky MP U Úètenka - výchozí.drp - hotovost a vrátit MP U Úètenka - výchozí se šaržema.drp - hotovost a vrátit MP U Úètenka - výchozí bez množství.drp - hotovost a vrátit MP U Úètenka - výchozí dvojitá.drp - hotovost a vrátit MP U Úètenka - výchozí na šíøku.drp - nová a má hotovost a vrátit MP U Poplatky - Úètenka - výchozí.drp - hotovost a vrátit MP U Poplatky - Úètenka - na šíøku.drp - nová a má hotovost a vrátit MP U Denní prodeje - souèty.drp - nová - souèty hotovosti a bezhotovosti po dnech a celkem MP U Denní prodeje - souèty za obsluhu.drp - parametrem období a souètují se ceny z POLOŽEK úètenek UC Výsledovka.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Výsledovka daòová.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Výsledovka nedaòová.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Výsledovka srovnávací.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Výsledovka kumulovaná na SU.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Výsledovka za støedisko.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Výsledovka za výkon.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2, opraveno CS v parametru sestavy UC Výsledovka za zakázku.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2, opraveno CS v parametru sestavy MP SP Vklad - výbìr - seznam za období.drp - doplnìní doplnìného pole POPIS MP SP Poslední vklad - výbìr úzká.drp - doplnìní doplnìného pole POPIS MP SP Poslední vklad - výbìr.drp - doplnìní doplnìného pole POPIS MZ NE Likvidované nemocenské dávky podle pracovníkù akt.drp - oprava nadpisu 4.pásma MZ MZ 08 Mzdové listy - podrobné.drp - oprava zdvojení hlavièek MZ MZ 08 Mzdové listy - podrobné - za jednoho.drp - oprava zdvojení hlavièek MZ MZ ZP Pøehled vymìøovacích základù - jedna.drp - pøejmenování parametru na firmauidzp MZ MZ ZP Pøehled o platbì pojistného - jedna.drp - pøejmenování parametru na firmauidzp MZ PE 08 Potvrzení o pøíjmech.drp - nová místo PDF MZ PE 08 Potvrzení o pøíjmech více dìtí.drp - nová UC Rozvaha.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2

19 DUEL Rozdílová pøíruèka 17 UC Rozvaha kumulovaná na SU.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Rozvaha poèáteèní.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Deník za období se zùstatky.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Deník za období se zùstatky - rozsah úètù na šíøku.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Deník za období se zùstatky - jeden úèet.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Deník za období se zùstatky - jeden úèet s protiúèty.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Deník za období se zùstatky - jeden úèet podle dokladu š.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Deník za období se zùstatky - jeden úèet na šíøku.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Deník za období podle úètù.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Hlavní kniha - kontrola rozpoètu.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Hlavní kniha kumulovaná na SU.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Hlavní kniha po mìsících - jeden úèet.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Hlavní kniha po mìsících kumulovaná na SU.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Hlavní kniha po mìsících.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Hlavní kniha.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Kniha analytické evidence za støedisko.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Kniha analytické evidence.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Obratová pøedvaha.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 UC Obratová pøedvaha kumulovaná na SU.drp - do datového zdroje doplnìny ALT_NAZEV_1 a ALT_NAZEV_2 MZ ST Zpravodajská jednotka.drp - oprava podle zmìnìné deklarace MZ MZ SP Pøehled A1 - vymìøovací základy.drp - odebráno ossz mateøství z první strany UC DA - opis vìt dávky.drp - všechno z dávky ve formuláøi UC DA - opis vìt dávky úsporný.drp - všechno z dávky øádkovì po rozúètování 63 parametrických sestav - doplnìní jednoznaènosti tøídìní zkratek, úètù a pøíjmení v parametrech sestav

20 18 DUEL Rozdílová pøíruèka

Rozdílová dokumentace STEREO 16 dodatek

Rozdílová dokumentace STEREO 16 dodatek 1 Rozdílová dokumentace STEREO 16 dodatek Vážení uživatelé, vzhledem k tomu, že po vydání rozdílové dokumentace k verzi 16 programu STEREO došlo k zapracování dalších novinek a nìkolika dílèím zmìnám,

Více

Pøevod dat z programu ÚÈTO

Pøevod dat z programu ÚÈTO STEREO Pøevod dat z programu ÚÈTO % _ & _ ' Pøevod dat z programu ÚÈTO Popis instalace a pracovního postupu 2 Vážení uživatelé, pøinášíme Vám pøevodní mùstek z programu ÚÈTO firmy Tichý a spol. do programu

Více

Mzdy. DUEL Uživatelská pøíruèka M Z D Y

Mzdy. DUEL Uživatelská pøíruèka M Z D Y Mzdy Tento modul umožòuje vedení mezd zamìstnancù a spoleèníkù malé i velké organizace. Jednotlivým pracovníkùm lze pøiøadit hodinovou, mìsíèní nebo úkolovou mzdu. Po zadání záznamù do agend osobní evidence,

Více

Rozdílová pøíruèka pro verzi 4.0

Rozdílová pøíruèka pro verzi 4.0 Ekonomický systém pro subjekty zpracovávající úèetnictví Rozdílová pøíruèka pro verzi 4.0 Ježek software s.r.o. Copyright 2008 Rozdílová pøíruèka pro DUEL od firmy Ježek software s.r.o. Vydání Únor 2008

Více

Úèetnictví. DUEL Uživatelská pøíruèka Ú È E T N I C T V Í

Úèetnictví. DUEL Uživatelská pøíruèka Ú È E T N I C T V Í Úèetnictví DUEL Uživatelská pøíruèka Modul Úèetnictví je základní èást programu. Obsahuje nìkolik agend, z nichž nejdùležitìjší je Úèetní deník. Agendy Závazky a pohledávky, Pokladna, Bankovní výpisy a

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Instalace a provoz programu DUEL v síti

Instalace a provoz programu DUEL v síti N A S T A V E N Í P R O G R A M U D U E L P R O P O U Ž I T Í V S Í T I 1 ekonomický systém pro subjekty úètující v soustavì podvojného úèetnictví Instalace a provoz programu DUEL v síti Ježek software

Více

Ekonomický systém pro subjekty zpracovávající úèetnictví. Uživatelská pøíruèka. Ježek software Copyright 2007

Ekonomický systém pro subjekty zpracovávající úèetnictví. Uživatelská pøíruèka. Ježek software Copyright 2007 Ekonomický systém pro subjekty zpracovávající úèetnictví Uživatelská pøíruèka Ježek software Copyright 2007 2 O B S A H A Ú V O D Uživatelská pøíruèka pro systém DUEL od firmy Ježek software s.r.o. Vydání

Více

Informace podle 7 odst. 5 zákona

Informace podle 7 odst. 5 zákona A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00576913 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Støítež Neoèekává

Více

Převod dat z programu STEREO

Převod dat z programu STEREO Převod dat z programu STEREO Tento návod řeší nezbytné kroky, které je nutné provést před, v průběhu a po samotném převodu dat mezi programy Stereo 18 a DUEL 6.1. Jednotlivé kroky na sebe navazují a zajistí

Více

Programovací manuál [CZ] Domovník [ACU 100] Elektronický identifikaèní systém

Programovací manuál [CZ] Domovník [ACU 100] Elektronický identifikaèní systém Programovací manuál [CZ] Domovník [ACU 00] Elektronický identifikaèní systém Verze:.0 Datum: 0.02.2006 Obsah Program domovník. Instalace softwaru....2 Odinstalování....3 Spuštìní programu... Ovládání programu

Více

Obsah 1. Instalace programu 1.1. Instalace do adresáøe s nižší verzí 1.2. Instalace do nového adresáøe 1.3. Nastavení sazeb pro rok 2009 2.

Obsah 1. Instalace programu 1.1. Instalace do adresáøe s nižší verzí 1.2. Instalace do nového adresáøe 1.3. Nastavení sazeb pro rok 2009 2. Obsah 1. Instalace programu 1.1. Instalace do adresáøe s nižší verzí 1.2. Instalace do nového adresáøe 1.3. Nastavení sazeb pro rok 2009 2. Finance (podvojné úèetnictví) 2.1. Vzorce pøedkontací pro úètování

Více

Licence: D53C XCRGUPXA / PXA (16112010 / 14042010)

Licence: D53C XCRGUPXA / PXA (16112010 / 14042010) A.1. ------------- A.2. -------------- A.3. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè) Období: 12 / 2010 IÈO: 00532177 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Informace podle

Více

Úvodní pøíruèka. ekonomický systém pro firmy úètující v soustavì podvojného úèetnictví. Ježek software 2004

Úvodní pøíruèka. ekonomický systém pro firmy úètující v soustavì podvojného úèetnictví. Ježek software 2004 ekonomický systém pro firmy úètující v soustavì podvojného úèetnictví Úvodní pøíruèka Ježek software 2004 Podvojné úèetnictví STEREO - Úvodní pøíruèka 1 OBSAH ÚVOD...3 INSTALACE...4 Spuštìní instalace...

Více

OSTROVSKÁ TEPLÁRENSKÁ, AKCIOVÁ SPOLEČNOST. Pøíloha k úèetní uzávìrce k 31. 12. 2000

OSTROVSKÁ TEPLÁRENSKÁ, AKCIOVÁ SPOLEČNOST. Pøíloha k úèetní uzávìrce k 31. 12. 2000 OSTROVSKÁ TEPLÁRENSKÁ, AKCIOVÁ SPOLEČNOST Pøíloha k úèetní uzávìrce k 31. 12. 2 I. OBECNÉ ÚDAJE SPOLEÈNOSTI 5. Èlenové správních orgánù spoleènosti k 31.12.2 1. 2. Název a sídlo spoleènosti Ostrovská teplárenská,

Více

KDF KNIHA DOŠLÝCH FAKTUR GORDIC SOFTWARE * SUPERVIZOR * =============================== =============================== verze 7.

KDF KNIHA DOŠLÝCH FAKTUR GORDIC SOFTWARE * SUPERVIZOR * =============================== =============================== verze 7. GORDIC spol. s r.o. software p. box 40 586 04 Jihlava 4 GORDIC SOFTWARE KDF =============================== KNIHA DOŠLÝCH FAKTUR =============================== UŽIVATELSKÁ PØÍRUÈKA * SUPERVIZOR * verze

Více

Licence: D17A XCRGUPXA / PYA (05042012 / 12012012)

Licence: D17A XCRGUPXA / PYA (05042012 / 12012012) PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 49458892 Název: Svazek vodovodù a kanalizací Ivanèice Sestavená k rozvahovému

Více

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 13 / 2011 IÈO: 49463985 Název: Obec Louka. Sestavená k rozvahovému dni 31.

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 13 / 2011 IÈO: 49463985 Název: Obec Louka. Sestavená k rozvahovému dni 31. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 13 / 2011 IÈO: 49463985 Název: Obec Louka Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2011

Více

Úøad prùmyslového vlastnictví. s e ž á d o s t í o z á p i s d o r e j s ø í k u. Údaje o ochranné známce - oznaète køížkem

Úøad prùmyslového vlastnictví. s e ž á d o s t í o z á p i s d o r e j s ø í k u. Údaje o ochranné známce - oznaète køížkem Úøad prùmyslového vlastnictví Antonína Èermáka 2a, 160 68 Praha 6 : (02) 203 83 111, 24 31 15 55 : (02) 24 32 47 18 PØIHLÁŠKA OCHRANNÉ ZNÁMKY s e ž á d o s t í o z á p i s d o r e j s ø í k u è. jednací,

Více

Obec Hrušovany u Brna

Obec Hrušovany u Brna A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00281824 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Hrušovany u Brna

Více

INSTRUKCE PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRÙBÌH TESTOVÁNÍ 14. AŽ 21./29. KVÌTNA 2015 ÈJ MA OSP

INSTRUKCE PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRÙBÌH TESTOVÁNÍ 14. AŽ 21./29. KVÌTNA 2015 ÈJ MA OSP INSTRUKCE PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRÙBÌH TESTOVÁNÍ 14. AŽ 21./29. KVÌTNA 2015 ÈJ MA OSP Do aplikace ScioDat mùžete vstoupit po zadání pøihlašovacích údajù na stránce: http://testovani.scio.cz Pøihlašovací údaje

Více

Bronislava Eršilová EXCEL 2000 pro každý den Obsah ÚVOD... 7 Co je nového v oblasti základních funkcí... 7 PRVNÍ SEZNÁMENÍ S PROGRAMEM EXCEL... 9 Instalace programu Excel 2000... 9 Minimální systémové

Více

Licence: DEIG XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011)

Licence: DEIG XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011) A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 13 / 2011 IÈO: 00667129 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Úèetní jednotka

Více

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00635553 Název: Obec Závada. Sestavená k rozvahovému dni 31.

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00635553 Název: Obec Závada. Sestavená k rozvahovému dni 31. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00635553 Název: Obec Závada Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2012

Více

Licence: D07Y XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011)

Licence: D07Y XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011) A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 00493619 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Janovice Úèetní

Více

Základní škola a Mateøská škola, Oseèná, okres Liberec, pøíspìvková organizace

Základní škola a Mateøská škola, Oseèná, okres Liberec, pøíspìvková organizace A.1. PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 70983810 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Úèetní jednotka nemá informace o tom,

Více

sestavený ke dni 08.02.2013

sestavený ke dni 08.02.2013 Obec Sopøeè ZÁVÌREÈNÝ ÚÈET ZA ROK 2012 (v Kè) sestavený ke dni 08.02.2013 Údaje o organizaci identifikaèní èíslo 00274267 název Obec Sopøeè ulice, è.p. obec Sopøeè 100 PSÈ, pošta 533 16 Kontaktní údaje

Více

Obec Ruda nad Moravou

Obec Ruda nad Moravou A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2013 IÈO: 00303313 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Ruda nad Moravou

Více

Licence: D0NG XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011)

Licence: D0NG XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011) A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 00302970 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Mala Morava

Více

1.2 Realizace èekání pomocí jednoduché programové smyèky Pøíklad 3: Chceme-li, aby dítì blikalo baterkou v co nejpøesnìjším intervalu, øekneme mu: Roz

1.2 Realizace èekání pomocí jednoduché programové smyèky Pøíklad 3: Chceme-li, aby dítì blikalo baterkou v co nejpøesnìjším intervalu, øekneme mu: Roz Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Informace podle 7 odst. 5 zákona

Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 00635448 Název: Obec Štáblovice A.1. 0 Informace podle 7 odst. 3 zákona

Více

Zákon o evidenci obyvatel a rodných èíslech

Zákon o evidenci obyvatel a rodných èíslech Vážení pøátelé, v rukou držíte novou verzi programu STEREO 15. Rádi bychom vám podìkovali za dùvìru, kterou jste objednáním programu projevili. Vìøíme, že vám nová verze usnadní práci, protože do ní bylo

Více

Pavel Kras Tvorba textù na PC T602 a WORD 6 Pøíruèka je urèena pøedevším zaèáteèníkùm, kteøí se rozhodli proniknout alespoò na pokraj poèítaèové problematiky Pomocí této pøíruèky se nauèíte nejen ovládat

Více

Pracovní kalendáře v systému INFOwin

Pracovní kalendáře v systému INFOwin Pracovní kalendáře v systému INFOwin V některých případech nepracuje zaměstnanec běžný pracovní týden, ale pracovní dobu má rozloženou jiným způsobem. Na tyto případy je potřeba vytvořit pracovní kalendář

Více

Licence: D00B XCRGBZUC / ZUC (01012009 / 01012009) Obec Moèovice 38. (v Kè) sestavený ke dni 22.03.2010

Licence: D00B XCRGBZUC / ZUC (01012009 / 01012009) Obec Moèovice 38. (v Kè) sestavený ke dni 22.03.2010 Obec Moèovice 38 ZÁVÌREÈNÝ ÚÈET ZA ROK 2009 (v Kè) sestavený ke dni 22.03.2010 Údaje o organizaci identifikaèní èíslo 640077 název Obec Moèovice 38 ulice, è.p. obec PSÈ, pošta Kontaktní údaje telefon fax

Více

Licence: S00J XCRGUA60 / A60 (13102008 15:49 / 200801220925)

Licence: S00J XCRGUA60 / A60 (13102008 15:49 / 200801220925) ROZVAHA - BILANCE organizaèních složek státu, územních samosprávných celkù, pøíspìvkových organizací a regionálních rad (v Kè) Období: 13 / 2008 IÈO: 00283924 Název: Statutární mìsto Zlín A. STÁLÁ 01 9

Více

Zápis z I. shromáždìní Spoleèenství vlastníkù jednotek (dále

Zápis z I. shromáždìní Spoleèenství vlastníkù jednotek (dále Zápis z I. shromáždìní Spoleèenství vlastníkù jednotek (dále jen SVJ ) Datum konání: dne 10.9.2009 od 18:00 Místo konání: v základní škole T.G.Masaryka na Ortenovì námìstí 34 v Praze 7 Zapsal: Helena Rundová

Více

Prohlášení o ochranì osobních údajù.

Prohlášení o ochranì osobních údajù. Prohlášení o ochranì osobních údajù. Toto Prohlášení o ochranì údajù se vztahuje na zpracování veškerých osobních údajù klientù, zákazníkù, dodavatelù, èi jiných obchodních partnerù plynoucích z obchodních

Více

List1. sestavena k : 31.12.2009. Název položky úèet položka Stav k 1.1. Stav k 31.12.2009

List1. sestavena k : 31.12.2009. Název položky úèet položka Stav k 1.1. Stav k 31.12.2009 R O Z V A H A ( B I L A N C E ) územních samosprávných celkù sestavena k : 31.12.2009 v Kè Název, sídlo a právní forma rok mìsíc IÈO úèetní jednotky Blanský les - podhùøí 2009 13 70819963 Husova 212 37382

Více

Redakèní systém - manuál

Redakèní systém - manuál Redakèní systém - manuál Pomocí našeho redakèního systému zvládne své stránky aktualizovat každý uživatel i bez znalosti programování. J e t o tak snadné! Obsah: Strana 1. Pøedstavení redakèního systému...2

Více

Licence: D8AD XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011)

Licence: D8AD XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011) A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 70305587 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Ropice Nejsou

Více

tohoto listu. * Tato úèetní závìrka byla zpracována systémem GINIS(R) firmy GORDIC(R) spol. s r.o.*

tohoto listu. * Tato úèetní závìrka byla zpracována systémem GINIS(R) firmy GORDIC(R) spol. s r.o.* Ú È E T N Í Z Á V Ì R K A øádná X mimoøádná mezitimní * typ závìrky oznaète 'X' sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2010 NÁZEV ÚÈETNÍ JEDNOTKY Statutární mìsto Èeské Budìjovice Sídlo úèetní jednotky

Více

OHGHQ ~QRU E H]HQ GXEHQ NY WHQ þhuyhq. SROROHWt

OHGHQ ~QRU E H]HQ GXEHQ NY WHQ þhuyhq. SROROHWt Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

oznaète 'X' sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2010 - obec - obec I È O 00249831 Pøedmìt podnikání - hlavní èinnost - vedlejší èinnosti CZ-NACE

oznaète 'X' sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2010 - obec - obec I È O 00249831 Pøedmìt podnikání - hlavní èinnost - vedlejší èinnosti CZ-NACE Ú È E T N Í Z Á V Ì R K A øádná X mimoøádná mezitimní * typ závìrky oznaète 'X' sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2010 NÁZEV ÚÈETNÍ JEDNOTKY Mìsto Milevsko Sídlo úèetní jednotky Místo podnikání

Více

32 Poznámky: Metodika roèní úèetní uzávìrky v programu UCR roku 2002 Copyright GORDIC spol. s r.o., prosinec 2002 1 2 Obsah 1. ÚVOD 3 2. ZPRACOVÁNÍ ROÈNÍ UZÁVÌRKY - STRUÈNÝ POSTUP 4 2.1 První etapa roèní

Více

T-Mobile SpeedManager. Postup nastavení T-Mobile SpeedManager pro PC/notebook

T-Mobile SpeedManager. Postup nastavení T-Mobile SpeedManager pro PC/notebook T-Mobile SpeedManager Postup nastavení T-Mobile SpeedManager pro PC/notebook Obsah Na koho se mohu obrátit s žádostí o pomoc? 3 Instalace T-Mobile SpeedManager 4 Optimalizace provozu 4 Session Continuity

Více

Smìna cizích mìn a služby platebního styku - rychle - výhodnì - profesionálnì

Smìna cizích mìn a služby platebního styku - rychle - výhodnì - profesionálnì Smìna cizích mìn a služby platebního styku - rychle - výhodnì - profesionálnì Poskytujeme tyto služby: í Nákup a prodej cizích mìn í Zahranièní platební styk í On-line obchodování í Informace o devizových

Více

Licence: DS2M XCRGBZUC / ZUC (06072012 / 07062012) Radovesnice II. (v Kè) sestavený ke dni 05.03.2013

Licence: DS2M XCRGBZUC / ZUC (06072012 / 07062012) Radovesnice II. (v Kè) sestavený ke dni 05.03.2013 Obec Radovesnice II ZÁVÌREÈNÝ ÚÈET ZA ROK 2012 (v Kè) sestavený ke dni 05.03.2013 Údaje o organizaci identifikaèní èíslo 00235687 název Obec Radovesnice II ulice, è.p. Radovesnice II 83 obec Radovesnice

Více

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2011 IÈO: Název: MŠ Malá Morava, pøíspìvková organizace

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2011 IÈO: Název: MŠ Malá Morava, pøíspìvková organizace PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2011 IÈO: 71008462 Název: MŠ Malá Morava, pøíspìvková organizace Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci

Více

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 13 / 2011 IÈO: 71160388 Název: Svazek obcí Sloup,Šošùvka-ÈOV a kanalizace A.1. Informace

Více

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00252557. Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2012

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00252557. Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2012 PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00252557 Název: Mìsto Mladá Vožice Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci

Více

Zadávací dokumentace MOBILNÍ APLIKACE

Zadávací dokumentace MOBILNÍ APLIKACE Zadávací dokumentace jako pøíloha Výzvy k podání nabídky èíslo: 04/3.2/11/01 v rámci projektu Distanèní jazykové vzdìlávání pomocí M-learningu CZ.1.07/3.2.10/04.0011 Akademie Jana Amose Komenského o.s.,

Více

Licence: DKJC XCRGBZUC / ZUC (01012009 / 01012009) Stropešín. (v Kè) sestavený ke dni 11.02.2010

Licence: DKJC XCRGBZUC / ZUC (01012009 / 01012009) Stropešín. (v Kè) sestavený ke dni 11.02.2010 Obec Stropešín ZÁVÌREÈNÝ ÚÈET ZA ROK 2009 (v Kè) sestavený ke dni 11.02.2010 Údaje o organizaci identifikaèní èíslo 44065507 název Obec Stropešín ulice, è.p. Stropešín 3 obec Stropešín PSÈ, pošta 675 55

Více

Otevøený výukový program. Interaktivní výuka. 4.2 Professional. Pøíruèka správce programu

Otevøený výukový program. Interaktivní výuka. 4.2 Professional. Pøíruèka správce programu Otevøený výukový program Interaktivní výuka 4.2 Professional Pøíruèka správce programu 1 Copyright 2005 Ing. Radomír Kadlec, Ing. Lubomír Kadlec Grafická úprava: Iveta Kadlecová 2 Interaktivní výuka Obsah

Více

Licence: D0BQ XCRGUPXA / PXA (05042012 / 12012012)

Licence: D0BQ XCRGUPXA / PXA (05042012 / 12012012) A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00292702 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Dyjákovice Úèetní

Více

JAK PRACOVAT SE ZÁLOHOVÝMI FAKTURAMI

JAK PRACOVAT SE ZÁLOHOVÝMI FAKTURAMI JAK PRACOVAT SE ZÁLOHOVÝMI FAKTURAMI Jak pracovat se zálohovými fakturami Pro STEREO 22 je připraven metodický postup pořizování jednotlivých dokladů v procesu zálohových plateb a vyúčtování, včetně jejich

Více

Licence: DPY7 XCRGBZUC / ZUC (20012011 / 01012011) Obec Neurazy. (v Kè) sestavený ke dni 05.03.2012

Licence: DPY7 XCRGBZUC / ZUC (20012011 / 01012011) Obec Neurazy. (v Kè) sestavený ke dni 05.03.2012 Obec Neurazy ZÁVÌREÈNÝ ÚÈET ZA ROK 2011 (v Kè) sestavený ke dni 05.03.2012 Údaje o organizaci identifikaèní èíslo 00257001 název Obec Neurazy ulice, è.p. èp. 61 obec Neurazy PSÈ, pošta 33501 Kontaktní

Více

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 00578291 Název: Obec Èervená Tøemešná A.1. Informace podle 7 odst. 3

Více

UPGRADE 2016. » Návod na instalaci a upgrade nové verze DUEL 12» Nezbytné kroky po převodu dat OBSAH ZPRAVODAJE 2 / 2016 INDIVIDUALITY

UPGRADE 2016. » Návod na instalaci a upgrade nové verze DUEL 12» Nezbytné kroky po převodu dat OBSAH ZPRAVODAJE 2 / 2016 INDIVIDUALITY LEGISLATIVA» NÁVODY» ŠKOLENÍ» TIPY, TRIKY» SOUTĚŽE» NÁVODY» AKCE 2 VYDÁNÍ LEDEN 2016 OSTNAC INFORMAČNÍ NOVINY PRO ZÁKAZNÍKY A PARTNERY SPOLEČNOSTI JEŽEK SOFTWARE OBSAH ZPRAVODAJE 2 / 2016 INDIVIDUALITY

Více

E-shop - manuál. www.matesova.cz. Spravujte svùj internetový obchod rychle, snadno, efektivnì. -1-

E-shop - manuál. www.matesova.cz. Spravujte svùj internetový obchod rychle, snadno, efektivnì. -1- E-shop - manuál Spravujte svùj internetový obchod rychle, snadno, efektivnì. J e t o tak snadné! Obsah: Strana 1. Pøedstavení E-shopu...2 1.1. Co Vám náš e-shop umožní?...2 2 Rozhraní e-shopu....3 3. Postup

Více

oznaète 'X' sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2011 Sídlo úèetní jednotky - ulice,èp nám. E. Beneše 420 - obec Milevsko

oznaète 'X' sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2011 Sídlo úèetní jednotky - ulice,èp nám. E. Beneše 420 - obec Milevsko Ú È E T N Í Z Á V Ì R K A øádná X mimoøádná mezitimní * typ závìrky oznaète 'X' sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2011 NÁZEV ÚÈETNÍ JEDNOTKY Mìsto Milevsko Sídlo úèetní jednotky - ulice,èp nám.

Více

Licence: D3NQ XCRGUPXA / PXC ( / )

Licence: D3NQ XCRGUPXA / PXC ( / ) A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 00600644 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Býkovice Zmìny

Více

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví Allegro účetnictví Obsahuje zákonem vyžadované agendy podvojného účetnictví a tvoří jádro celého systému. Standardní bloky zahrnují účetní knihu, faktury přijaté a vydané, banky, pokladny a přiznání DPH.

Více

Licence: D00B XCRGBZUC / ZUC (20012011 / 01012010) Obec Moèovice 38. (v Kè) sestavený ke dni 31.07.2011

Licence: D00B XCRGBZUC / ZUC (20012011 / 01012010) Obec Moèovice 38. (v Kè) sestavený ke dni 31.07.2011 Obec Moèovice 38 ZÁVÌREÈNÝ ÚÈET ZA ROK 2010 (v Kè) sestavený ke dni 31.07.2011 Údaje o organizaci identifikaèní èíslo 640077 název Obec Moèovice 38 ulice, è.p. obec PSÈ, pošta Kontaktní údaje telefon fax

Více

Pavel Kras EXCEL pro pokroèilé Praktická pøíruèka pro potøeby sekretáøek, asistentù, úèetních, administrativních pracovníkù a studentù pøíslušných oborù Pøedpokládá základní znalost práce s PC a s Excelem

Více

PØÍLOHA za období : 12/2014

PØÍLOHA za období : 12/2014 Zpracoval: Ing. Kremerová Okamžik sestavení: 13.03.2015 11h16m 0s Strana: 1 PØÍLOHA za období : 12/2014 I È O :00083143 NÁZEV ÚÈETNÍ JEDNOTKY: Divadlo F.X.Šaldy Liberec,pøíspìvková organizace (v Kè, s

Více

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 verze 15.05.2 25.5.2015 Kontrola neobsazených čísel Oprava chyby při kontrole neobsazených čísel v případě duplicitních čísel faktur. verze 15.05.1 02.5.2015 Režim

Více

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00271870 Název: Obec Nemyceves A.1. Informace podle 7 odst. 3 zákona úèetní

Více

Svazek obcí regionu Ruda

Svazek obcí regionu Ruda A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 69601488 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Svazek obcí regionu

Více

Licence: ZZZZ XCRGBZUC / ZUC (06072012 / 07062012) Dolní Branná. (v Kè) sestavený ke dni 13.05.2013

Licence: ZZZZ XCRGBZUC / ZUC (06072012 / 07062012) Dolní Branná. (v Kè) sestavený ke dni 13.05.2013 Obec Dolní Branná ZÁVÌREÈNÝ ÚÈET ZA ROK 2012 (v Kè) sestavený ke dni 13.05.2013 Údaje o organizaci identifikaèní èíslo 277738 název Obec Dolní Branná ulice, è.p. 256 obec Dolní Branná PSÈ, pošta 54362

Více

Licence: DH3O XCRGBZUC / ZUC (20012011 / 01012011) Obec Vrbice. (v Kè) sestavený ke dni 25.05.2012

Licence: DH3O XCRGBZUC / ZUC (20012011 / 01012011) Obec Vrbice. (v Kè) sestavený ke dni 25.05.2012 Obec Vrbice ZÁVÌREÈNÝ ÚÈET ZA ROK 2011 (v Kè) sestavený ke dni 25.05.2012 Údaje o organizaci identifikaèní èíslo 00578649 název Obec Vrbice ulice, è.p. èp. 25 obec Vrbice PSÈ, pošta 50703 Kontaktní údaje

Více

Licence: MUCH XCRGUA60 / A60 ( :18 / )

Licence: MUCH XCRGUA60 / A60 ( :18 / ) ROZVAHA - BILANCE organizaèních složek státu, územních samosprávných celkù, pøíspìvkových organizací a regionálních rad (v Kè) Období: 12 / 2008 IÈO: 00253979 Název: Mìsto Cheb NS: Mìsto Cheb Mìsto Cheb

Více

Mimořádný informační bulletin Provedení roční účetní uzávěrky systému MZDY za rok 2011

Mimořádný informační bulletin Provedení roční účetní uzávěrky systému MZDY za rok 2011 Mimořádný informační bulletin Provedení roční účetní uzávěrky systému MZDY za rok 2011 Vážení uživatelé, předkládám Vám mimořádnéčíslo informačního zpravodaje, které obsahuje podrobnější informace o provedení

Více

Licence: DF3R XCRGBZUC / ZUC (20012011 / 01012011) Obec Volárna. (v Kè) sestavený ke dni 28.05.2012

Licence: DF3R XCRGBZUC / ZUC (20012011 / 01012011) Obec Volárna. (v Kè) sestavený ke dni 28.05.2012 Obec Volárna ZÁVÌREÈNÝ ÚÈET ZA ROK 2011 (v Kè) sestavený ke dni 28.05.2012 Údaje o organizaci identifikaèní èíslo 00235911 název Obec Volárna ulice, è.p. Volárna 137 obec Kolín PSÈ, pošta 280 02 Kontaktní

Více

Licence: MUBE XCRGUM60 / A60 ( :05 / )

Licence: MUBE XCRGUM60 / A60 ( :05 / ) ROZVAHA - BILANCE organizaèních složek státu, územních samosprávných celkù, pøíspìvkových organizací a regionálních rad (v tis. Kè) Období: 13 / 2008 IÈO: 00231401 Název: Mìsto Benešov NS: 00231401 Mìsto

Více

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 13 / 2011 IÈO: 00281301 Název: Obec Vysoèany. Sestavená k rozvahovému dni 31.

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 13 / 2011 IÈO: 00281301 Název: Obec Vysoèany. Sestavená k rozvahovému dni 31. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 13 / 2011 IÈO: 00281301 Název: Obec Vysoèany Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2011

Více

Licence: VNOL XCRGUA60 / A60 ( :18 / )

Licence: VNOL XCRGUA60 / A60 ( :18 / ) ROZVAHA - BILANCE organizaèních složek státu, územních samosprávných celkù, pøíspìvkových organizací a regionálních rad (v Kè) Období: 12 / 2009 IÈO: 60800691 Název: Vojenská nemocnice Olomouc NS: 60800691

Více

Licence: MUVO XCRGUM60 / A60 ( :18 / )

Licence: MUVO XCRGUM60 / A60 ( :18 / ) ROZVAHA - BILANCE organizaèních složek státu, územních samosprávných celkù, pøíspìvkových organizací a regionálních rad (v tis. Kè) Období: 12 / 2009 IÈO: 00251984 Název: Mìsto Vodòany NS: 00251984 Mìsto

Více

Licence: DLGE XCRGBZUC / ZUC (31122012 / 07062012) Obec Hodov. (v Kè) sestavený ke dni 05.03.2013

Licence: DLGE XCRGBZUC / ZUC (31122012 / 07062012) Obec Hodov. (v Kè) sestavený ke dni 05.03.2013 Obec Hodov ZÁVÌREÈNÝ ÚÈET ZA ROK 2012 (v Kè) sestavený ke dni 05.03.2013 Údaje o organizaci identifikaèní èíslo 00376850 název Obec Hodov ulice, è.p. è. 54 obec Hodov PSÈ, pošta 675 04 Kontaktní údaje

Více

Licence: DONT XCRGBZUC / ZUC (20012011 / 01012011) Mìstys Brankovice. (v Kè) sestavený ke dni 08.06.2011

Licence: DONT XCRGBZUC / ZUC (20012011 / 01012011) Mìstys Brankovice. (v Kè) sestavený ke dni 08.06.2011 Mìstys Brankovice ZÁVÌREÈNÝ ÚÈET ZA ROK 2011 (v Kè) sestavený ke dni 08.06.2011 Údaje o organizaci identifikaèní èíslo 00291668 název Mìstys Brankovice ulice, è.p. Námìstí 101 obec Brankovice PSÈ, pošta

Více

Licence: D90D XCRGUA60 / A60 (06052008 / 01012008)

Licence: D90D XCRGUA60 / A60 (06052008 / 01012008) ROZVAHA - BILANCE organizaèních složek státu, územních samosprávných celkù, pøíspìvkových organizací a regionálních rad (v Kè) Období: 13 / 2008 IÈO: 00303101 Název: Obec Oskava A. Stálá aktiva 01 141

Více

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00260967 Název: Mìsto Stráž pod Ralskem

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00260967 Název: Mìsto Stráž pod Ralskem PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00260967 Název: Mìsto Stráž pod Ralskem Sestavená k rozvahovému dni 31.

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ing. Václav Pelikán Likvidace podniku 7., aktualizované a doplnìné vydání Vydala Grada Publishing, a. s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420

Více

Licence: D1VC XCRGBZUC / ZUC (01012010 / 01012010) Obec Závada. (v Kè) sestavený ke dni 28.02.2011

Licence: D1VC XCRGBZUC / ZUC (01012010 / 01012010) Obec Závada. (v Kè) sestavený ke dni 28.02.2011 Obec Závada ZÁVÌREÈNÝ ÚÈET ZA ROK 2010 (v Kè) sestavený ke dni 28.02.2011 Údaje o organizaci identifikaèní èíslo 00635553 název Obec Závada ulice, è.p. 106 obec Závada PSÈ, pošta 747 19 Kontaktní údaje

Více

Licence: DF66 XCRGBZUC / ZUC (31122012 / 07062012) Obec Drhovice. (v Kè) sestavený ke dni 31.12.2012

Licence: DF66 XCRGBZUC / ZUC (31122012 / 07062012) Obec Drhovice. (v Kè) sestavený ke dni 31.12.2012 Obec Drhovice ZÁVÌREÈNÝ ÚÈET ZA ROK 2012 (v Kè) sestavený ke dni 31.12.2012 Údaje o organizaci identifikaèní èíslo 00512605 název Obec Drhovice ulice, è.p. Drhovice obec Drhovice PSÈ, pošta 391 31 Kontaktní

Více

Licence: D98V XCRGUPXA / PYA (05042012 / 12012012)

Licence: D98V XCRGUPXA / PYA (05042012 / 12012012) PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 75021854 Název: Mateøská škola, Jamolice, okres Znojmo Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci

Více

Domov seniorù Nové StraÜecÝ, poskytovatel sociálních služeb

Domov seniorù Nové StraÜecÝ, poskytovatel sociálních služeb A.1. PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 71209921 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Domov seniorù Nové StraÜecÝ, poskytovatel

Více

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 70941912 Název: Zakladni skola Mlada Vozice, okres Tabor A.1. Informace podle 7 odst. 3

Více

KOMUNIKAÈNÍ DDE SERVER PRO AUTOMATY MICROPEL VERZE 2.3 POPIS ROZHRANÍ A OVLÁDÁNÍ 03.2002

KOMUNIKAÈNÍ DDE SERVER PRO AUTOMATY MICROPEL VERZE 2.3 POPIS ROZHRANÍ A OVLÁDÁNÍ 03.2002 PESdde KOMUNIKAÈNÍ DDE SERVER PRO AUTOMATY MICROPEL VERZE 2.3 POPIS ROZHRANÍ A OVLÁDÁNÍ 03.2002 1. Co je nového ve verzi 2.3 Proti verzi 2.1 jsou v této verzi dvì významná vylepšení: 1. Server nyní stále

Více

Cesta pojistné smlouvy

Cesta pojistné smlouvy Cesta pojistné smlouvy 1 Proc je dulezité mít zivotní a úrazové pojištení? Životní a úrazové pojištìní pomáhají Vám a Vašim blízkým zmírnit nepøíjemné finanèní dùsledky nahodilých životních událostí, jako

Více

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 71002651 Název: Základní škola Dolní Cerekev A.1. Informace podle 7 odst. 3 zákona Odlišné

Více

INVENTARIZACE ÚČTŮ. Asseco Solutions, a.s., Bratří Štefanů 60, 500 03 Hradec Králové. www.heliosred.cz tel: 495 809 211, e-mail: red@helios.

INVENTARIZACE ÚČTŮ. Asseco Solutions, a.s., Bratří Štefanů 60, 500 03 Hradec Králové. www.heliosred.cz tel: 495 809 211, e-mail: red@helios. INVENTARIZACE ÚČTŮ Nesoulad mezi účetnictvím a saldem pohledávek (závazků) lze řešit ručním dohledáváním mezi dvěma sestavami knihou pohledávek (závazků) a např. položkovým deníkem. Dokladovou inventuru

Více

Licence: D1L4 XCRGBZUC / ZUC (20012011 / 01012011) Vlastiboøice. (v Kè) sestavený ke dni 13.02.2012

Licence: D1L4 XCRGBZUC / ZUC (20012011 / 01012011) Vlastiboøice. (v Kè) sestavený ke dni 13.02.2012 Obec Vlastiboøice ZÁVÌREÈNÝ ÚÈET ZA ROK 2011 (v Kè) sestavený ke dni 13.02.2012 Údaje o organizaci identifikaèní èíslo 00671878 název Obec Vlastiboøice ulice, è.p. è.p. 26 obec Vlastiboøice PSÈ, pošta

Více

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00578401 Název: Obec Kovaè A.1. Informace podle 7 odst. 3 zákona úèetní

Více

se níže uvedeného dne mìsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. obèanského zákoníku domluvili na této smlouvì o nájmu bytu: I Pøedmìt nájmu

se níže uvedeného dne mìsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. obèanského zákoníku domluvili na této smlouvì o nájmu bytu: I Pøedmìt nájmu Smluvní strany Jméno a pøíjmení: Trvalé bydlištì: Rodné èíslo: Èíslo OP: dále jen pronajímatel, na stranì jedné a Jméno a pøíjmení: Trvalé bydlištì: Rodné èíslo: Èíslo OP: dále jen nájemce, na stranì druhé

Více

Licence: D0NG XCRGUA60 / A60 (01012007 / 16032007)

Licence: D0NG XCRGUA60 / A60 (01012007 / 16032007) ROZVAHA - BILANCE organizaèních složek státu, územních samosprávných celkù, pøíspìvkových organizací a regionálních rad (v Kè) Období: 13 / 2007 IÈO: 00302970 Název: Obec Mala Morava A. Stálá aktiva 01

Více

identifikaèní èíslo 69649740 hlavní èinnost pøedmìt èinnosti vymezen stanovami právní forma svazek obcí vedlejší èinnost

identifikaèní èíslo 69649740 hlavní èinnost pøedmìt èinnosti vymezen stanovami právní forma svazek obcí vedlejší èinnost PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 69649740 Název: Podhostýnský mikroregion Sestavená k rozvahovému dni 31.

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55 V Přerově 15. února 2011 Nastavení základní konfigurace Základní parametry a sazby přidán parametr pro zamykání evidenčních dokladů v

Více

Výroèní zpráva. spoleènosti Computer Agency o.p.s. se sídlem Merhautova 26, 613 00 Brno. za rok 2007

Výroèní zpráva. spoleènosti Computer Agency o.p.s. se sídlem Merhautova 26, 613 00 Brno. za rok 2007 Výroèní zpráva spoleènosti Computer Agency o.p.s. se sídlem Merhautova 26, 613 00 Brno za rok 2007 Úvodní slovo Computer Agency vznikla jako nezisková obecnì prospìšná spoleènost 22.12.1998 transformací

Více