Rozhovor s Hanou. spoleènosti. Paní Pirnerová, nedávno jste se do ili šestého výroèí od zalo ení organizace, jak jste výroèí pro ívali?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rozhovor s Hanou. spoleènosti. Paní Pirnerová, nedávno jste se do ili šestého výroèí od zalo ení organizace, jak jste výroèí pro ívali?"

Transkript

1 Pomocné tlapky o.p.s. Výroèní zpráva 2006

2 uèíme se

3 Rozhovor s Hanou Pirnerovou, øeditelkou spoleènosti Paní Pirnerová, nedávno jste se do ili šestého výroèí od zalo ení organizace, jak jste výroèí pro ívali? Ano, šesté narozeniny jsme oslavili v únoru, dá se tedy øíci, e Pomocné tlapky ji vyrostly z dìtských nemocí a stává se z nás školák. Letošní narozeniny jsme oslavili dvoudenními ukázkami dovedností našich svìøencù pro dìti v Ústeckém kraji. A jak byste shrnula èinnost Pomocných tlapek v roce 2006? Jako ka dý rok, jsme se sna ili být aktivní v rámci našich mo ností. Bìhem tohoto roku jsme pøedali 13 asistenèních psù, uspoøádali tøikrát pohovory s našimi klienty a 27 klientù absolvovalo další testy v rámci rekondièních pobytù. Moji kolegové navštívili 16 klientù v místì jejich pobytù. Dále jsme uspoøádali 2 canisterapeutické vzdìlávací víkendové pobyty (to jsou tøi dny kdy se dobrovolníci vzdìlávají a testují aby mohli pomáhat). Více ne osmdesátkrát jsme veøejnì prezentovali dovednosti našich ètyønohých svìøencù, najezdili pøes km a strávili okolo 610 hodin s našimi klienty a na akcích pro veøejnost a školy. Tak to myslím, je úctyhodný výkon, který musí jistì zpìtnì pøinášet pocit naplnìní. Ano, pokud se koukneme zpìtnì jsme rádi, e se nám bìhem minulého roku podaøilo zorganizovat tolik aktivit, uspoøádat øadu setkání a tím, alespoò èásteènì pomoci lidem, kteøí to bezpochyby potøebují. Pøesto se našich klientù, pøátel i nás dotkly rùzné lidské osudy a bohu el i smrt. V únoru nás opustil Jakub Hofbauer, kterého nìkolik let doprovázel smetanový labrador Nik. V øíjnu loòského roku zemøel další z našich klientù pan Jiøí Prymus a zákeøná rakovina udolala i mladou asistenèní fenku Rendy. Na druhé stranì se pøíznivci Pomocných tlapek rozrostli o nové èleny tøi holèièky, které se narodily paní Nadì Mazáèové, Janì Suché a Evì Klemtové, je se starají o naše štìòata. O kluèièí posilu a to hned v dvojitém obsazení, se postarali naši klienti, man elé Bartáèkovi a man elé Trèkovi a man elùm Kasidlovým se narodil syn Matìj. Paní Pirnerová, co byste vzkázala ètenáøùm na závìr? Srdeènì bych chtìla podìkovat všem pøíznivcùm naší organizace, vychovatelùm, pøispìvatelùm, sponzorùm a spolupracovníkùm, za jejich podporù, bez které bychom nemohli plnit sny našich klientù. Všem dìkuji.

4 Pøedstavení spoleènosti Pomocné tlapky o.p.s. chovají, vychovávají, cvièí a pøedávají asistenèní psy do dlouhodobého vyu ívání tìlesnì posti eným. Naši psi jsou urèeni zejména lidem èásteènì nebo zcela upoutaným na invalidní vozík, ale i nevidomým, neslyšícím a lidem se záchvatovými onemocnìními. Asistenèní psi mohou èásteènì nahradit slu bu rodinných pøíslušníkù nebo osobních asistentù a sní it závislost tìlesnì posti ených na péèi okolí. Zvýšené sebevìdomí a samostatnost potom tìmto lidem umo òuje se aktivnì a plnohodnotnì zapojit do bì ného ivota a zlepšit jejich komunikaci s okolím. Další oblastí, na kterou se spoleènost zamìøuje, je canisterapie. Pomocné tlapky pravidelnì poøádají canisterapeutické zkoušky pro další zájemce o tuto èinnost, kteøí se vìnují pravidelným návštìvám v zaøízeních po celé ÈR. Naší snahou je rozšíøit tuto slu bu všude tam, kde by byla pøínosná. V neposlední øadì se Pomocné tlapky anga ují na poli osvìty koncentrujeme se na sou ití lidí zdravých s handicapovanými a na vyu ití asistenèních psù pro snadnìjší integraci posti ených osob do spoleènosti. S dìtmi a mláde í pracujeme pøedevším formou besed, školám nabízíme praktické ukázky vyu ití naší práce a vystupujeme na rùzných akcích tìlesnì posti ených lidí. Ze všech typù výcviku psù je nejnároènìjší právì trénink psù asistenèních a na rozdíl od výcviku vodicích psù pro nevidomé se na nìj nevztahuje státní pøíspìvek. Celkové náklady na výcvik asistenèního psa pøitom dosahují a dvou set tisíc korun. Proto Pomocné tlapky usilují o to, aby po provedení pøíslušných zmìn v legislativì byl zaveden státní pøíspìvek na výcvik asistenèních psù. Èinnost spoleènosti je zatím financována ze sponzorských darù, pøíspìvkù rùzných institucí, fondù a nadací. Pùsobení organizace je celostátní, sna íme se pomoci ka dému, kdo se na nás obrátí. Spoleènost byla zalo ena v únoru Od té doby a do souèasnosti spoleènost vycvièila a pøedala 60 pomáhajících psù tìlesnì posti eným z rùzných míst Èeské republiky.

5 Základní údaje Název Pomocné tlapky o.p.s. Právní forma obecnì prospìšná spoleènost Datum vzniku vedena v obchodním rejstøíku Krajského soudu v Plzni, oddíl 0, vlo ka 44 Sídlo V. Kratochvíla 1073, Starý Plzenec IÈ DIÈ CZ Bankovní spojení /0100, Komerèní banka Rokycany Orgány spoleènosti k Zamìstnanci: øeditelka spoleènosti: Hana Pirnerová koordinátor následné péèe: Jiøí Tomašù Zakladatelé: Michaela Molová (*1975) Hana Pirnerová (*1969) Jiøí Tomašù (*1953) Správní rada: Ing. Zora Vidovencová (*1963), pøedsedkynì, ve funkci od roku 2001 Alice Krejèová (*1980), èlenka, ve funkci od roku 2004 Ing. Jana Souèková (*1978), èlenka, ve funkci od r Dozorèí rada: Karel Paulus (*1956), pøedseda, ve funkci od roku 2001 Mgr. Zuzana Diatková, (*1964), èlenka, ve funkci od roku 2003 Mgr. Michal Volicer (*1972), èlen, ve funkci od roku 2004

6 Jménem spoleènosti jedná a podepisuje správní rada, resp. ka dý èlen správní rady. Za spoleènost jedná a podepisuje té øeditel spoleènosti. Dozorèí rada plní funkci kontrolního orgánu spoleènosti. Èlenové správní a dozorèí rady vykonávají své funkce bez nároku na odmìnu a v roce 2006 jim nebyly poskytnuty ádné naturální ani finanèní po itky. Jejich funkce jsou èestnými funkcemi.

7 pomáháme

8 Hlavní èinnost spoleènosti Výcvik asistenèních psù Vhodná plemena Naše spoleènost cvièí retrievry (pøedevším labradorské a zlaté), výhradnì s prùkazem pùvodu, perfektní povahou, se zvládnutými základy slušného chování a hygieny a dobrým zdravotním stavem (RTG kyèle, lokty, rozbor krve a moèi, kontrola oèního pozadí). Pøedvýchova štìòat Spoleènost cvièí pouze jedince, kteøí dovršili 1 rok ivota, jsou zdraví, povahovì vyrovnaní a pøedevším psychicky zralí. Ji delší dobu se nám daøí zajistit dostatek mladých psù z vlastní pøedvýchovy (90 % cvièených psù). V pøedvýchovì se o štìnì stará adoptivní rodina, co je dobrovolnická rodina, která štìnì nejprve uèí základní poslušnosti (povely jako napø. pøivolání, sedni, lehni, zùstaò), chození na vodítku a dodr ování hygieny. Je nezbytné, aby štìnì v domácnosti adoptivních rodièù vyrùstalo. Doèasní dr itelé rozvíjejí jeho vrozenou chu k aportování, pozdìji pes pøináší i pøedmìty z jemu ménì pøíjemných materiálù, jako je napø. kov. Mladý pes si musí zvykat na mìstský ruch, hromadnou dopravu, eskalátory, na dodr ování hygieny na ulici. Mìl by si ale také u ít mladá léta, mìl by být zahrnut péèí, láskou a trpìlivostí. Na kvalitì pøedvýchovy závisí toti prùbìh celého výcviku. V roce 2006 pøedvychovávalo štìòata 13 rodin z celé ÈR. O tom, e naši dobrovolníci svoji práci odvádìjí na výbornou, svìdèí i skuteènost, e všechna štìòata svìøená do péèe dobrovolníkù mohla po dovršení jednoho roku bez problémù absolvovat speciální výcvik. Za to patøí všem našim rodinám velký dík. Výcvik Výcvik asistenèních psù pro tìlesnì posti ené se na rozdíl od nácviku vodìní, který se provádí u slepeckých psù, specializuje na úkony, které jsou pro posti eného nezvládnutelné (podávání pøedmìtù, otevírání dveøí atd.). Výcvik psa probíhá s ohledem na konkrétního posti eného, a proto se pes kromì výcviku základních dovedností uèí také zvládat úkony podle individuálních potøeb svého budoucího pána. Výcvik podle potøeb klienta trvá minimálnì šest mìsícù a v závislosti na uèenlivosti psa a nároènosti výcviku mù e trvat a dvanáct mìsícù. Pes po ukonèení výcviku ovládá na 90 povelù. Pøedávání Od poloviny výcviku se klient podle svých mo ností setkává se svým budoucím psím asistentem. Pes si zvyká na svého budoucího pána. Pøedposlední èástí výcviku je týdenní secvièování psa a klienta na neutrální pùdì,

9 v bezbariérovém domì v Tøemošné u Plznì, kde se odehrávají i vstupní pohovory, canisterapeutické zkoušky a slavnostní pøedávání psù klientùm. Klient prochází školením o povelování psa a péèi o nìj, seznamuje se se základy zdravovìdy psa apod. Secvièování je zakonèeno mezinárodnì uznávanou zkouškou ( Test pøístupu do veøejných prostor ) a testem dovedností psa v souladu s pravidly stanovenými mezinárodní organizací poskytovatelù asistenèních psù Assistence Dogs Europe, jejími jsme èleny. Po absolvování testù nový tým (klient se psem) odjí dí domù, kde si za pøítomnosti cvièitele pøivyká na novou situaci v domovì klienta a nìkteré schopnosti ještì pøímo na místì zdokonaluje. Vzápìtí nastává období jejich skuteèného s ívání, jeho délka je individuální. Canisterapie Jedná se o speciální formu zooterapie, která se pou ívá jako netradièní podpùrná terapie u klientù s rùzným druhem a stupnìm posti ení. Rozumí se tím léèebný kontakt psa a èlovìka. Canisterapie mù e mít formu kolektivní nebo individuální. Pes je pro klienty výborným spoleèníkem a zároveò výchovným prostøedkem. Canisterapie pøispívá k rozvoji hrubé a jemné motoriky, podnìcuje verbální i neverbální komunikaci a rozvoj orientace v prostoru, umo òuje zlepšování koncentrace, rozvíjí sociální cítìní, poznávání a city. Pùsobí také na rozvoj motoriky coby rehabilitace, je vyu itelná i pøi polohování a relaxaci. Psi podnìcují ke høe i k pohybu. Zároveò mají nemalý vliv na psychiku a pøispívají k duševní rovnováze klienta, co je vidìt pøedevším v zaøízeních pro seniory. Canisterapii nejèastìji vyu ívají lidé posti ení DMO, LMD, svalovou dystrofií a epilepsií. Terapie je ale vhodná také pro mentálnì posti ené, pro lidi staré a nemocné. V pøípadì autistù potom pes mù e dlouhodobým pùsobením plnit roli prostøedníka mezi jejich zvláštním svìtem a svìtem lidí. Odborní terapeuti vodí vhodné psy, provìøené canisterapeutickou zkouškou, na návštìvy do domovù dùchodcù, dìtských domovù, sanatorií, hospicù, ústavù pro mentálnì posti ené, léèeben pro dlouhodobì nemocné i do diagnostického ústavu. Canisterapie je také jednou z oblastí aktivit obecnì prospìšné spoleènosti Pomocné tlapky. Ji nìkolik let probíhá pod záštitou Pomocných tlapek v integrované tøídì ZŠ Èechova v Rokycanech, v Kojeneckém ústavu s dìtským domovem v Plzni, v Mateøské škole pro dìti s kombinovanými vadami v Berounì, v Hospicu sv. Lazara, Domovì dùchodcù sv. Jiøí a Domovì pokojného stáøí sv. Al bìty. Na celém území naší republiky provádí canisterapii v praxi pod patronátem Pomocných tlapek 25 canis týmù. Tyto týmy provádìjí terapii ve svém volném èase jako dobrovolníci. Canisterapie je velice nároèná nejen pro psa, ale i pro psovoda. Za poctivì odvedenou práci canis týmù, která si v souèasné dobì stále tì ce vybojovává své postavení v alternativní terapii, všem našim dobrovolníkùm dìkujeme. O.p.s. Pomocné tlapky také poøádá canisterapeutické zkoušky, které se konají tradiènì dvakrát roènì v Tøemošné u Plznì. Ke zkouškám zde nastoupilo celkem 23 týmù, z toho 21 uspìlo na výbornou a dva týmy neuspìly. Tøetí testování se konalo ve Zlínì, kde úspìšnì absolvovalo 14 týmù. Koordinátory pro CT v o.p.s. PT jsou Mgr. Jana Štercliová pro Èechy a Jitka Mokrejšová pro Moravu. Obìma dìkujeme za obìtavou práci.

10 hrajeme si

11 Asistenèní psy a klienti Všichni psi vycvièeni v Pomocných tlapkách jsou pøipravování na míru klientovi, tj. dle pøesných po adavkù a potøeb klienta. Ka dý pes je originálem a je dbáno na tìlesné potøeby klienta, jeho temperament a styl ivota. Všichni psi splòují nejvyšší nároky na certifikaci podle mezinárodních pravidel ADEu a pravidel zakotvených v statutu spoleènosti. Zde pøedstavujeme jednotlivé týmy. 1. Tereza Honzíková a Lara Desetiletá Terezka je z Plznì. Je posti ena DMO a 24 hodin dennì o ni peèuje matka. Terezka navštìvuje ZŠ, ráda chodí s maminkou a Larou na dlouhé procházky do okolí a uèí se na PC. Nìkolikrát dennì cvièí a vyu ívá canisterapii. 2. Pavel Procházka a Lady Pavel je od narození posti en DMO. Je mu 16 let a ije spolu s rodièi a sourozencem v moravské vesnièce idlochovice. Doprovází ho èerná labradorka Lady. 3. Pavel Báèa a Kuba Šestnáctiletý chlapec ze Starého mìsta navštìvuje základní školu. Par ákem se mu stal èerný labrador Kuba. Kuba Pavla doprovází do školy, podá vše co Pavlovi upadne, otevøe a zavøe dveøe, rozsvítí svìtlo. Oblíbenou èinností je polohování, které se líbí nejen jemu, ale i Kubovi. 4. Petr Èástka a Luk Petrovi je 14 let a ije s Lukem v Damboøicích. Navštìvují spolu ZŠ a rádi chodí na výlety. Další Petrovou zábavou jsou hry na PC a fotbal s kamarády. Petr je v dy v bránì. Spolu s Lukem tvoøí nerozluènou dvojku. 5. Tomáš Dokulil a Lord Devatenáctiletý Tomáš se po úrazu pohybuje na vozíku. Doprovází ho èerný pes Lord, který mu pomáhá zvládat denní úkony. Spolu s Lordem chodí do zamìstnání a iji v malém bytì v Bo icích. 6. Tomáš Flídr a Laky Devítiletý Tomáš je posti en DMO a je v celodenní péèi maminky. Pøi rehabilitaci i pøi hmatové výchovì vyu ívá svoji ètyønohou pøítelkyni èernou labradoru Lady.

12 7. Radim Pumer a Lucka Tento tým ije v Tøemošnici. Ètrnáctiletý Radim má kombinované posti ení a celodennì o nìj peèuje maminka. Lucka je vyu ívána nejen pøi canisterapii, ale pomáha mamince Radima s péèí o nìj podávání plenky, otvírání dvìøí 8. Jirka Vasiliadis a Laki 24letý Jirka obdr el pomocníka Lakiho. Jirka, trpící DMO, byl v celodenní péèi své maminky. Po dvoumìsíèním sou ití se psím pomocníkem Jirkova maminka náhle zemøela a Jirka se pøestìhoval do zaøízení, kde mu nebylo umo nìno mít psa. Laki byl vrácen do spoleènosti a pøedán dalšímu klientovi. 9. Karel Vaculík a Aiša Pìtiletý Karel je ze Zlína. Trpí spinální svalovou atrofií, proto mu byla vycvièena fenka zlatého retrievera Aiša. 10. Mizuho Ishizaki a Tar Mizuho trpí DMO, doprovází jí zlatý retriever Tar. Tar je canisterapeutem a zároveò balanèním psem, který nosí speciální postroj a pomáhá tak Mizuho udr ovat pøi chùzi stabilitu. 11. Josef Trèka a Laki 32letý tatínek dvojèat, pohybující se po úrazu na vozíku, získal èerného Lakiho po panu Vasiliadesovi. Laki výbornì zapadl do akèní rodiny, kde se díky malým dvojèatùm nikdo nenudí. 12. Ladislava Hamplová a Murphy Paní Ladislava z Horního Maršova je maminkou dvou dcer. Po úraze je upoutaná na invalidní vozík. Od podzimu ji doprovází a pomáhá labrador Murphy. Paní Ladislava ije poklidným ivotem ve vysokohorské vísce a ráda jezdí za vnouèaty. Teï ji s Murphym. 13. Tereza Pánková a Feebie Tereze je 25 let a ije s pøítelem v Pøelouèi. Smetanová labradorka Febbie ji doprovází nejen doma avzamìstnání, ale i na výletech a ve škole.

13 Pøehled akcí v roce 2006 Leden ZŠ Ji ní pøedmìstí, Rokycany, prezentace dovedností asist. psù ÈRo, èeský rozhlas Ples Magistrátu mìsta Plznì (charita) ZŠ Ji ní pøedmìstí, Rokycany, prezentace dovedností asist. psù Únor ÈRo Praha setkání s OS Smrk pøíprava veøejné sbírky TV NOVA ZŠ Ji ní pøedmìstí, Rokycany 2, prezentace dovedností asist. psù OC Plzeò, oslava 5. narozenin PT ÈRo Praha Olomouc, ocenìní Mosty Konference KP Bøezen ZŠ Ji ní pøedmìstí, Rokycany 2, prezentace dovedností asist. psù ZŠ Ji ní pøedmìstí, Rokycany 2, prezentace dovedností asist. psù Pohovory klientù PT Køesadlo, Chodová Planá ukázka, MŠ Saská brána, Rokycany, prezentace dovedností asist. psù ZŠ Ji ní pøedmìstí, Rokycany, prezentace dovedností asist. psù ZAK pøíprava sbírky pro Lukáše rekondice ukázka Domov mláde e Rokycany, prezentace dovedností asist. psù Duben Praha NON HANDICAP, ukázka + pøednáška, Beroun, Hostinská, prezentace dovedností asist. psù CT víkendovka kontrola kienta Martiško Vlastík, Pustimìø fotodokument, Báèa Pavel ZŠ Ji ní pøedmìstí, Rokycany 2, prezentace dovedností asist. psù ZŠ Ji ní pøedmìstí, Rokycany 2, prezentace dovedností asist. psù

14 natáèení spotu ZAK sbírka pro Lukáše kontrola klientù K. Bartáèek a L. Maksoud Kvìten ZŠ Ji ní pøedmìstí, Rokycany 2, prezentace dovedností asist. psù ukázka + pøednáška, Horšovský Týn spec. šk ukázka + pøednáška, Praha anglická škola ukázka + pøednáška, Jablonné Kolo pro ivot, Kooperativa poj., Hostinné Stem/Mark pøíprava spol. patronát Áji ÈRo ukázka, MŠ Starý Plzenec, prezentace dovedností asist. psù Slepecká knihovna Praha, televize kontrola klienta Maksoudovi, docvièení povelu TOP TV Miláèci Otevírání Mánesových teras, Pha Koncert skupiny Clou pro PT, Plzeò ukázka + pøednáška, ZŠ Zbiroh ukázka + pøednáška, Bohnice Charity golf párty, Karlovy Vary Dìtský den na Zbraslavi (VAS.v.o.s.) ukázka + pøednáška, MŠ Osek Èerven Pra ský hrad akce 15 let Koop. poj. a.s slavnostní pøedávání asistenèních psù koncert Clou pro PT, Praha ukázka + pøednáška, ZŠ Zbiroh kontrola klientù, Pardubice Svìt jinak ukázky Mírové námìstí, Praha rádio Regína, Praha ukázka, školní dru ina, Volduchy kontrola klienta Vojèíkova Z., Krnov Dny zdrav. posti ených, Olomouc kontrola klientù M. Kutaè, J. Janická pohovory s klienty PT

15 Èervenec Charitativný golf. turnaj, Olomouc kontrola klientù Ostrava, Zlín, ukázka dovedností PT Hrákula setkání štìòat PT Srpen kontrola klienta B. Celá Koncert, Bezdru ice Záøí Hollandia den prezentace PT, Tou im spec. pedag. konf. SRN ukázka + pøednáška ZAK pokraèování sbírky pro Lukáše CT víkendovka ukázky, Litvínov Øíjen rekondice setkání štìòat z výchovy kontrola klientù P. Procházka, trojèata Kosmákovi pøevzetí grantu O2, Brno pohovory s klienty PT Den pro zdraví, Rokycany Hospim Medica, Brno Konference ADEu Malmo, Švédsko Listopad pøevzetí Krištofa po úmrtí klienta, Frýdlant rozhlas Praha Ukázka + pøednáška, SVOPAP

16 jsme trpìliví

17 Pøijaté dary Nadace Eurotel/O ,00 Kooperativa, Pojiš ovna, a.s ,00 VAS v.o.s ,00 Euler Hermes ÈESCOB, úvìr. pojiš ovna, a.s ,00 Nadace ÈEZ ,00 Vltava-Labe-Press,a.s ,00 Ing. Ev en Balko ,00 STEM/MARK, a.s ,00 Západoèeská plynárenská a.s ,00 Statutární mìsto Plzeò UMO ,00 Nadace Èeské spoøitelny ,00 Pomozte dìtem ,00 David Mráz ,00 KONTO Bariéry ,00 Baron Ústí nad Labem ,00 Likvidátor Pekárna a.s. Potvorov ,00 InterCora spol. s r.o ,00 Martin Humpolec ,00 Škoda Holding a.s ,00 Etigraf, s.r.o ,00 Petr Štìpánek ,00 OS Bezdru ice ,00 JUDr. Jana Zázvorková ,00 Lioness Club Plzeò ,00 Stanislav Roesel ,00 Mgr. Milada Škvainová ,00 Lenka Fantová ,00 Doc. MUDr. Miroslav Hanuš CSc ,00 Ing. Miroslav Horák ,00 Chance a.s ,00 výtì ek z plesu dar ,00 Iniciativa Mánes ,00 Lear Corporation Czech s.r.o ,00 Jiøí Mikuláš ,00 man elé Valáškovi ,00 ZŠ Èechova Rokycany ,00 Ing. Luboš Hušek ,00 Michaela Mollová-Fremann ,00 Lukáš Kroc ,50 Kappenberger + Braun Elektrotechnik s.r.o ,00 ZŠ Javorník ,00 Wijdeven Power Elec ,00 Solid Systém s.r.o ,00 Klára Marková ,00 Viola Kopalová ,00 BOS org.s.r.o ,00 Janýrek René ,00 Sarloo Lednice ,00 Barentz s.r.o ,00 Vladislav Jánský ,00 Marie Èadková ,00 Jiøina Fuková ,00 Michaela Zelenková ,00 MUDr. Jana Strýèková ,00 Alpax s.r.o ,00 2ES spol. s.r.o ,00 MUDr. Vladislava Mrázková ,00 Eva Heidlbergová ,00 Mgr. Iva Bajttlerová ,00 Alena Hajná ,00 Denisa Tutrová ,00 Milan Zavøel ,00 Alice Tejkalová a Pavel Strejèek ,00

18 hmotné dary ACCEPT s.r.o., Sluneènice zdravá vý iva Plzeò, Fišer zahradnictví Plzeò, NET Kralovice s.r.o., Martin Vavøièka Dotace MPSV, Plzeòský kraj Podìkování za spolupráci Brik CZ a.s., Plzeòská teplárenská a.s., Palestra s.r.o., Crocodile a.s., Namib s.r.o., EUROBEN s.r.o.

19 pravidelní dárci od 30 Kè Kè Lenka Balcarová, Jaroslava Bartošová, Miloš Bayer, Barbora Bìlková, Anna Bìlohlavá, Kamil Berka, Biskupství Litomìøice, Hana Brábníková, Martin Bulawa, Olga Burdová, Miloslava Bursíková, Olga Dolejšová, Martin Dole el, Jaroslav Dvoøák, Miroslav Dvoøák, Martina Eberová, Jana Farníková, Romana Fenglová, Radim Flégl, Jaroslav Fric, Lenka Frimlová, Martina Frolcová, Radana Gogová, Ivana Holubovská, Ta ána Hoš álková, Ta ána Hošková, Jana Ho ová, MUDr. Karel Hranièka, David Hrdlièka, Lenka Hrdlièková, Ing. Karel Hrudka, Jana Hynarová, JUDr. Michaela Jasová, Petra Juranová, Irena Kmínková, Zuzana Kolowratová, Lukáš Kozák, Mgr. Lenka Kristejnová, Valentýna Køí ová, Lubomil Kuchaøík, Ing. Ludìk Liška, Jakub Mach, David Majer, Petr Mìlnièuk, Ing. Ladislav Metelka, Lubomír Navrátil, Nemocnice Jihlava, Ivetta Novotná, Petr Pavlík, Radka Pechrová, MUDr. Petra Pešová, Jiøí Posád, Jiøí Princ, Josef Procházka, Jiøí Prymus, Zdenìk Reindl, Michaela Remsová, Jaroslava Roschová, Radomil Rubeš, Drahoslava Ryndová, Marcela Somrová, Ing. Martin Souèek, Ing. Jana Souèková, Jana Suchá, Matuš Suchá, Tamara Suchá, Yvona Suchá, Michal Svatoò, Radka Samková, Petra Szamková, Jaromír Šille, Miroslav Špecián, Jana Štecová, Pavla Velenovská, Jaroslav Vocelka, L. Wagnerová, Jana Yamato, Základní a Mateøská škola, Jana Zemanová. Jednorázové finanèní dary od 50 Kè do Kè bez smlouvy Renata Nìmeèková, Karel Pištìk, obec Mezouò, Petra Dohnalová, Marie Kní ková, MVDr. Petr Procházka, Josef Zeman, Radomil Hradil, Ing. Miroslava Rybová, Ladislav Robb, Jana Míèková, Hana Tùmová, Jan Opletal, Pavel Trojan, Jana Nováková, Vojtìch Tlustý, Lenka Semecká, Ing. Dalibor Hanliš, Michaela Fryzková, Michela Janù, Charlotte Byd ovská, Lucie Skotnicová, Radka Machová, Ing. Svatopluk Krutiš, MUDr. Daniel Bártík, Michal Votrubec, paní Beránková, Kamil Berka, Martin Pìtivoký, Michaela Prokešová, Oldøich Forman ml., Ladislav Fruhauf, Milan Zavøel, QEMS s.r.o., Pavel Novák, Jana Rafajová, Edita Fiserova, Lenka Laurinová, Lucie Èernotová, Michal Šifalda, Elzbieta Èerná, MUDr. Igor Blanarik, Lenka Nováková, Koncert X-MESS POGO 4-UH, Jiøina Koláøová, Pavel Strejèek, Ing. Lea Kejíková, Martin Marko Kní ek, Lukáš Klán, Ivana Holubovská, Markéta Legemzová, Jarmila Kolínská, Vladimír Lešak.

20 spíme

21 Vybrané údaje o hospodaøení spoleènosti Vybrané údaje z rozvahy k k Dlouhodobý majetek Krátkodobý majetek Pohledávky Krátkodobý finanèní majetek Aktiva celkem Vlastní zdroje Výsledek hospodaøení Krátkodobé závazky Pasiva celkem Vybrané údaje z výkazu zisku a ztrát k k Spotøebované nákupy celkem Osobní náklady celkem Náklady celkem Tr by za vlastní výkony a zbo í celkem Ostatní výnosy Výnosy celkem Výsledek hospodaøení po zdanìní

22 Výrok auditora Provedl jsem ovìøení roèní úèetní závìrky úèetní jednotky Pomocné tlapky o.p.s. za rok 2006, sestavené k Tento audit byl proveden v souladu s auditorskými smìrnicemi vydanými Komorou auditorù Èeské republiky tak, e jsem získal pøimìøenou jistotu, e úèetní závìrka neobsahuje významné nesprávnosti. Jsem pøesvìdèen o tom, e provedený audit mì poskytl dostateèný podklad pro vyjádøení názoru uvedeného v následujícím výroku. Úèetní závìrka, její ovìøení jsem provedl, zobrazuje podle mého názoru ve všech významných ohledech vìrnì a správnì skuteèný stav majetku a závazkù, finanèní situaci a výsledek hospodaøení obecnì prospìšné spoleènosti. V Merklínì dne Ing. Jan Nozar, auditor osvìdèení è o zápisu do seznamu auditorù Na Výhledech 315, Merklín IÈ

23 známe svou práci

24 ANABYS, 2007

Úvodní slovo. Hana Pirnerová, øeditelka a zakladatelka spoleènosti

Úvodní slovo. Hana Pirnerová, øeditelka a zakladatelka spoleènosti Pomocné tlapky o.p.s. Výroèní zpráva 2005 Úvodní slovo Vá ené dámy, vá ení pánové, letos v únoru naše spoleènost oslavila ji páté narozeniny. Po celou dobu své existence se sna íme vychovávat asistenèní

Více

Úvodní slovo pøedsedy

Úvodní slovo pøedsedy Výroèní zpráva Obèanské sdružení K srdci klíè Úvodní slovo pøedsedy Vážení pøátelé, kolegové, ètenáøi této výroèní zprávy Dokument, který právì držíte v rukou, popisuje události, které ovlivnily èinnost

Více

rok 2001 byl pro spoleènosti SaM silnice a mosty a.s rokem z hlediska hospodaøení, rozvoje a finanèní stability. Spoleènosti tvoøí fakticky koncern.

rok 2001 byl pro spoleènosti SaM silnice a mosty a.s rokem z hlediska hospodaøení, rozvoje a finanèní stability. Spoleènosti tvoøí fakticky koncern. 1. Úvodní slovo Vážení akcionáøi a obchodní partneøi, rok 2001 byl pro spoleènosti SaM silnice a mosty a.s se sídlem v Èeské Lípì, Dìèínì a Varnsdorfu úspìšným rokem z hlediska hospodaøení, rozvoje a finanèní

Více

2. Komunitní plán sociálních slu eb mìsta Litomìøice na období let 2007-2009

2. Komunitní plán sociálních slu eb mìsta Litomìøice na období let 2007-2009 Královské město Litoměřice 2. Komunitní plán sociálních slu eb mìsta Litomìøice na období let 2007-2009 1.4. Základní vymezení pojmù Zadavatelé slu by platí, zøizují, zadávají, organizují a dìlají

Více

výroèní zpráva obèanské sdružení I MY spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením

výroèní zpráva obèanské sdružení I MY spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením výroèní zpráva 2006 obèanské sdružení I MY spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením Obèanské sdružení I MY (Spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Sobìslavi

Více

Zápis z I. shromáždìní Spoleèenství vlastníkù jednotek (dále

Zápis z I. shromáždìní Spoleèenství vlastníkù jednotek (dále Zápis z I. shromáždìní Spoleèenství vlastníkù jednotek (dále jen SVJ ) Datum konání: dne 10.9.2009 od 18:00 Místo konání: v základní škole T.G.Masaryka na Ortenovì námìstí 34 v Praze 7 Zapsal: Helena Rundová

Více

AMBRA. hipoterapie. canisterapie. volnoèasové aktivity. animoterapie. tel.: 724 322 470, 721 838 099 e-mail: sdruzeni.ambra@centrum.

AMBRA. hipoterapie. canisterapie. volnoèasové aktivity. animoterapie. tel.: 724 322 470, 721 838 099 e-mail: sdruzeni.ambra@centrum. VÝROÈNÍ SDRUŽENÍ ZPRÁVA AMBRA adresa: Stržanov 34, Žïár n. Sáz. tel.: 724 322 470, 721 838 099 e-mail: sdruzeni.ambra@centrum.cz hipoterapie canisterapie volnoèasové aktivity animoterapie 2 0 0 3 Vysoèina

Více

VÝROÈNÍ ZPRÁVA. Nadace Pro pùdu. Pùda, lidé, život, zemìdìlství

VÝROÈNÍ ZPRÁVA. Nadace Pro pùdu. Pùda, lidé, život, zemìdìlství VÝROÈNÍ ZPRÁVA Nadace Pro pùdu 2016 Pùda, lidé, život, zemìdìlství Naše hodnoty Naší vizí je zdravá, živá a úrodná pùda, o kterou èlovìk peèuje s láskou a zachází s ní jako s darem, ne jako se zbožím.

Více

Výroèní zpráva. rok 2007

Výroèní zpráva. rok 2007 Výroèní zpráva rok 2007 Nadace Východoèeská onkologie vznikla v roce 2004. V jejím vedení jsou zastoupeni jak onkologové, tak osobnosti z nemedicínských oborù, kterým není lhostejný ivot spoluobèanù. Hlavním

Více

Výroèní zpráva. rok 2006

Výroèní zpráva. rok 2006 Výroèní zpráva rok 2006 Nadace Východoèeská onkologie vznikla v roce 2004. V jejím vedení jsou zastoupeni jak onkologové, tak osobnosti z nemedicínských oborù, kterým není lhostejný ivot spoluobèanù. Hlavním

Více

Nadace èeské bijáky Námìstí Republiky 1079/1a, Praha 1 Nové Mìsto

Nadace èeské bijáky Námìstí Republiky 1079/1a, Praha 1 Nové Mìsto Nadace èeské bijáky Námìstí Republiky 1079/1a, Praha 1 Nové Mìsto Výroèní zpráva za rok 2013 Nadace èeské bijáky Námìstí Republiky 1079/1a Praha 1 Nové Mìsto 110 00 Èeská Republika www.bijaky.cz https://www.facebook.com/bijaky

Více

Èinnost nadace. Organizace regionálních setkání onkologù, klinických semináøù a doškolovacích kurzù pro mladé onkology

Èinnost nadace. Organizace regionálních setkání onkologù, klinických semináøù a doškolovacích kurzù pro mladé onkology Èinnost nadace Organizace regionálních setkání onkologù, klinických semináøù a doškolovacích kurzù pro mladé onkology Spolupráce s èeskými a zahranièními onkologickými centry vèetnì studijních pobytù Zabezpeèení

Více

Výroèní zpráva - AKCENTA ENERGIE, a. s.

Výroèní zpráva - AKCENTA ENERGIE, a. s. Výroèní zpráva - AKCENTA ENERGIE, a. s. 2 0 1 0 Výroèní zpráva - AKCENTA ENERGIE, a. s. Obsah ÚVODNÍ SLOVO ØEDITELE ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI ORGÁNY SPOLEÈNOSTI, ORGANIZAÈNÍ STRUKTURA ZPRÁVA PØEDSTAVENSTVA

Více

Výroèní zpráva. in-life. Integrity Life

Výroèní zpráva. in-life. Integrity Life Výroèní zpráva 2017 in-life Integrity Life Úvodní slovo a poslání Integrity Life, z.ú. je nestátní neziskovou køes anskou organizací, která se svou èinností zamìøuje na celostní rozvoj vysokoškolské mládeže

Více

DÌTI NA STARTU PREZENTACE PROJEKTU

DÌTI NA STARTU PREZENTACE PROJEKTU DÌTI NA STARTU PREZENTACE PROJEKTU ÈESKÝ SVAZ AEROBIKU A FITNESS FISAFCZ Ohradské nám1628/7a, Praha 5-Stodùlky 155 00 IÈO :60458054, DIÈ: CZ 60458054 wwwfisafcz / wwwceskosehybecz CO JSOU DÌTI NA STARTU?

Více

DA1165 - Dětská sedací souprava Michalczyková Simona

DA1165 - Dětská sedací souprava Michalczyková Simona DA1165 - Dětská sedací souprava Michalczyková Simona DA1249 Bavlněné bílé povlečení pro dvě osoby Kolouchová Vladimíra Pavlů Lucie Názlerová Blanka Vodrážková Gabriela Křešťáková Petra Sýkorová Michaela

Více

60m - elektricky Koudelková Zuzana 270593 e 8.10 V Břeclav 121010 17 e -2.2 8.19 T UH 280910 17 e 8.19 1 Zlín 081010 17 e 8.27 1 UH 210410 17 e -2.

60m - elektricky Koudelková Zuzana 270593 e 8.10 V Břeclav 121010 17 e -2.2 8.19 T UH 280910 17 e 8.19 1 Zlín 081010 17 e 8.27 1 UH 210410 17 e -2. 60m - elektricky Koudelková Zuzana 270593 e 8.10 V Břeclav 121010 17 e -2.2 8.19 T UH 280910 17 e 8.19 1 Zlín 081010 17 e 8.27 1 UH 210410 17 e -2.3 8.47 T UH 280912 19 Havlíková Kristina 210394 e 8.34

Více

ZÁKLADNÍCH SKOL A Základní škola, Trutnov, R. Frimla 816 www.4zsrf.cz; e-mail: kola@4zsrf.cz kola poskytuje úplné základní vzdìlání od 1. do 9. tøíd. Vyuèování ve v ech tøídách probíhá podle vlastního

Více

Příloha 1: SEZNAM ÚČASTNÍKŮ VALNÉ HROMADY SČOO konané dne 26. 6. 2015

Příloha 1: SEZNAM ÚČASTNÍKŮ VALNÉ HROMADY SČOO konané dne 26. 6. 2015 příjmení jméno zastoupen kým počet PM poznámka ADOLT Augustin OPTIKA PRAHA s.r.o. ADOLTOVÁ Pavlína OPTIKA PRAHA s.r.o. AGLAJA s.r.o. Helena Bernatová ALBERTOVÁ Ivana 1 ANDĚLOVÁ Petra Jana Horká ANTONÍN

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu KZ, a.s. za rok 2010

Výroční zpráva Nadačního fondu KZ, a.s. za rok 2010 1 Výroční zpráva za rok 2010 2 Obsah výroční zprávy: 1. Úvodní slovo předsedy správní rady Nadačního fondu Krajské zdravotní, a. s....4 2. Základní údaje o Nadačním fondu Krajské zdravotní, a. s......

Více

Výroèní zpráva. rok 2008. Vìøíme v to, že naše poslání bude naplnìno.

Výroèní zpráva. rok 2008. Vìøíme v to, že naše poslání bude naplnìno. Výroèní zpráva rok 2008 Nadace Východoèeská onkologie vznikla v roce 2004. V jejím vedení jsou zastoupeni jak onkologové, tak osobnosti z nemedicínských oborù, kterým není lhostejný život spoluobèanù.

Více

Ze zastupitelstva Z OBSAHU

Ze zastupitelstva Z OBSAHU p p p p p p p p pokraèování na str.4 STUDENSKÝ TEP 2 pokraèování na str.3 3 STUDENSKÝ TEP Foto z oslavy MDŽ v domì s peèovatelskou službou STUDENSKÝ TEP 4 Nová poèítaèová uèebna ZŠ pokraèování na str.

Více

Centrum aktivního odpo!inku Jezdecká spole!nost Na Špi!áku. Mikulovice 57 431 51 Klášterec nad Ohøí

Centrum aktivního odpo!inku Jezdecká spole!nost Na Špi!áku. Mikulovice 57 431 51 Klášterec nad Ohøí 2014 Výronízprávaoinnosti Centrum aktivního odpo!inku Jezdecká spole!nost Na Špi!áku Mikulovice 57 431 51 Klášterec nad Ohøí 1. Základní údaje: Právní forma Statutární zástupce Sídlo obèanské sdružení

Více

Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ

Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ roky 1996-2014 1996 v únoru ve věku 51 let zemřel starosta obce pan Vladimír Stehlík v březnu ve věku 87 let zemřela paní Božena Pečová v dubnu slaví zlatou svatbu manželé

Více

Obèanské sdružení Vesmír VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2008. Obsah výroèní zprávy

Obèanské sdružení Vesmír VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2008. Obsah výroèní zprávy Obèanské sdružení Vesmír VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2008 Obsah výroèní zprávy 1. Úvodem k èinnosti OS 2. Vznik a poslání OS 3. Rada OS 4. Aktivity v roce 2008 5. Podìkování dárcùm 6. Kontaktní údaje 7. Závìr 1. Slovo

Více

Výroèní zpráva za rok 2005

Výroèní zpráva za rok 2005 Výroèní zpráva za rok 2005 Motto: Moudrost je cesta, kterou lidská duše jde za svou dokonalostí. A to je moné dvìma zpùsoby: vìdomím a èinností. Avicenna Pøedstavení spoleènosti: obecnì prospìšná spoleènost

Více

Podpořené žádosti jednotlivců ze sbírky Světluška v roce 2014

Podpořené žádosti jednotlivců ze sbírky Světluška v roce 2014 Podpořené žádosti jednotlivců ze sbírky Světluška v roce 2014 3 376 098 Kč Žadatel Předmět žádosti Schválený příspěvek Adam H. z Lomnice nad Popelkou Dotykový tablet 7 925 Kč Adéla K. Praha Dotykový tablet

Více

KUPREV: seznam osob s platným certifikátem k 31.10.2014 titul příjmení jméno město Bc. Absolonová Miroslava Nový Bohumín Mgr. Akporiso Renata Praha

KUPREV: seznam osob s platným certifikátem k 31.10.2014 titul příjmení jméno město Bc. Absolonová Miroslava Nový Bohumín Mgr. Akporiso Renata Praha KUPREV: seznam osob s platným certifikátem k 31.10.2014 titul příjmení jméno město Bc. Absolonová Miroslava Nový Bohumín Mgr. Akporiso Renata Praha 10 Mgr. Babuljaková Tereza Mgr. Baďurová Marie Jeseník

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Výroční zpráva za rok 2007 OBSAH Úvodní slovo...2 Základní údaje a kontakty...3 Poslání, historie...4 Mapa pùsobnosti...5 Správa spoleènosti...6 Èinnost v r. 2007...8 Služby sociální intervence...8 Služby

Více

Sp. zn. 070 Ex 1615/12-17

Sp. zn. 070 Ex 1615/12-17 Mgr. Tomáš Pospíchal, soudní exekutor, Exekutorský úřad Nymburk, 288 02 Nymburk, 28. října 1474/20, tel.: 325 516 718, fax: 325 511 243, e-mail: info@exekutornymburk.cz IČ: 62885995; DIČ: CZ6802090416

Více

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00635553 Název: Obec Závada. Sestavená k rozvahovému dni 31.

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00635553 Název: Obec Závada. Sestavená k rozvahovému dni 31. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00635553 Název: Obec Závada Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2012

Více

Diakonie Dubá Výroèní zpráva 2013

Diakonie Dubá Výroèní zpráva 2013 Diakonie Dubá Výroèní zpráva 2013 1900 2013 Úvodem V poslední dobì musím èasto pøemýšlet nad tím, jak negativnì nás formuje souèasný životní styl. Døíve lidé žili tak, že zdroj své obživy mìli pøed oèima

Více

Povinné lékaøské prohlídky

Povinné lékaøské prohlídky Povinné lékaøské prohlídky Èeský volejbalový svaz reagoval na platné zákony Èeské republiky a od nové sezóny, která zaèala 1.7.2015, vstoupil v platnost upravený Soutìžní øád volejbalu. V èlánku 12 tohoto

Více

Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ

Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ roky 1996-2016 1996 v únoru ve věku 51 let zemřel starosta obce pan Vladimír Stehlík v březnu ve věku 87 let zemřela paní Božena Pečová v dubnu slaví zlatou svatbu manželé

Více

Halové rekordy oddílu SSK Vítkovice k 1.1.2015

Halové rekordy oddílu SSK Vítkovice k 1.1.2015 Halové rekordy oddílu SSK Vítkovice k 1.1.2015 60m: ženy - 7,32 Kubalová Renáta 65 2.2.91 Jablonec juniorky 19 let: - 7,55 Ščerbová Denisa 86 19.2.05 Praha 18 let: - 7,55 Černochová Renáta 65 19.2.83 Jablonec

Více

Licence: D98V XCRGUPXA / PYA (05042012 / 12012012)

Licence: D98V XCRGUPXA / PYA (05042012 / 12012012) PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 75021854 Název: Mateøská škola, Jamolice, okres Znojmo Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci

Více

Obec Ruda nad Moravou

Obec Ruda nad Moravou A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2013 IÈO: 00303313 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Ruda nad Moravou

Více

HOTELOVÁ ŠKOLA Školní rok 2014/2015

HOTELOVÁ ŠKOLA Školní rok 2014/2015 PRVNÍ SOUKROMÁ HOTELOVÁ ŠKOLA Školní rok 2014/2015 STUDIUM PRO ABSOLVENTY ZÁKLADNÍ ŠKOLY Studijní obor 65-42 - M/01 HOTELNICTVÍ KDO JSME První soukromá hotelová škola, spol. s r. o. má dlouholetou tradici,

Více

NADAÈNÍ FOND NA PODPORU ROZVOJE HOSPICOVÉHO HNUTÍ V ÈR VÝROÈNÍ ZPRÁVA

NADAÈNÍ FOND NA PODPORU ROZVOJE HOSPICOVÉHO HNUTÍ V ÈR VÝROÈNÍ ZPRÁVA NADAÈNÍ FOND NA PODPORU ROZVOJE HOSPICOVÉHO HNUTÍ V ÈR VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2010 OBSAH Správní rada Motto Slovo pøedsedkynì správní rady Hany Harákové Poslání a cíle nadaèního fondu Historie a souèasnost Naše

Více

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova 2009 Výroční zpráva Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova pro seniory. Byl to pro nás velký okamžik, po několika

Více

Výsledky voleb do orgánů notářské samosprávy

Výsledky voleb do orgánů notářské samosprávy Výsledky voleb do orgánů notářské samosprávy Notářská komora České republiky oznamuje výsledky voleb do volených notářské samosprávy pro funkční období 2011 2013 : orgánů 1. Notářská komora České republiky:

Více

Kdo pøíliš dá na vítr, nebude sít, kdo hledí na mraky, nebude sklízet.

Kdo pøíliš dá na vítr, nebude sít, kdo hledí na mraky, nebude sklízet. VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2007 Kdo pøíliš dá na vítr, nebude sít, kdo hledí na mraky, nebude sklízet. Kazatel 11,4 Zpráva auditora urèená pøedstavenstvu Diakonie ÈCE - støediska ve Valašském Meziøíèí OBSAH 3 5 6

Více

COJEHIPOREHABILITACE?

COJEHIPOREHABILITACE? VÝROÈNÍZPRÁVA SDRUŽENÍAMBRA 2004 Vysoèina je o pøírodì a pøíroda je také o lidech, kteøí v ní žijí. Jsou tvrdí a houževnatí jako ona, ale nìkdy není možné odolat nepøízni osudu bez podpory druhých. A proto

Více

ÚVODNÍ SLOVO 2 I. ÚVODNÍ SLOVO. Vážení uživatelé, partneøi, zamìstnanci a pøíznivci spoleènosti Help-in, o.p.s,

ÚVODNÍ SLOVO 2 I. ÚVODNÍ SLOVO. Vážení uživatelé, partneøi, zamìstnanci a pøíznivci spoleènosti Help-in, o.p.s, OBSAH 1 OBSAH I. Úvodní slovo...2 II. Základní údaje a kontakty...3 III. Poslání...4 IV. Historie...4 V. Mapa pùsobnosti...5 VI. Správa spoleènosti...6 VII. Èinnost v r. 2006...8 1. Služby sociální intervence...8

Více

Základní škola a Mateøská škola, Oseèná, okres Liberec, pøíspìvková organizace

Základní škola a Mateøská škola, Oseèná, okres Liberec, pøíspìvková organizace A.1. PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 70983810 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Úèetní jednotka nemá informace o tom,

Více

KRAJSKÝ OBRANÁØSKÝ PØEBOR

KRAJSKÝ OBRANÁØSKÝ PØEBOR Kynologické výcvikové centrum ZLÍN MLADCOVÁ poøádá KRAJSKÝ OBRANÁØSKÝ PØEBOR 2011 KVC Zlín Mladcová 26.3.2011 ORGANIZAÈNÍ VÝBOR Poøadatel akce - KVC Zlín Mladcová (www.kvczlin.wz.cz) Vedoucí závodu - Pavla

Více

Projekt pod záštitou Nadace Syner. Adámek Procházka klient v MŠ Motýlek Evička Fialová osobní asistence

Projekt pod záštitou Nadace Syner. Adámek Procházka klient v MŠ Motýlek Evička Fialová osobní asistence Budou mít i děti se zdravotním postižením stejné příležitosti jako děti zdravé? Projekt pod záštitou Nadace Syner Adámek Procházka klient v MŠ Motýlek Evička Fialová osobní asistence 05.11.20.2010 ESY

Více

Výroční zpráva o činnosti občanského sdružení PSI PRO ŽIVOT za rok 2009

Výroční zpráva o činnosti občanského sdružení PSI PRO ŽIVOT za rok 2009 Výroční zpráva o činnosti občanského sdružení PSI PRO ŽIVOT za rok 2009 Základní údaje: Název: PSI PRO ŽIVOT Právní forma: občanské sdružení Dat.vzniku: 1.10.2002 Dat. registrace: 2.12.2002 Sídlo: Pod

Více

Výroèní zpráva. spoleènosti Computer Agency o.p.s. se sídlem Merhautova 26, 613 00 Brno. za rok 2007

Výroèní zpráva. spoleènosti Computer Agency o.p.s. se sídlem Merhautova 26, 613 00 Brno. za rok 2007 Výroèní zpráva spoleènosti Computer Agency o.p.s. se sídlem Merhautova 26, 613 00 Brno za rok 2007 Úvodní slovo Computer Agency vznikla jako nezisková obecnì prospìšná spoleènost 22.12.1998 transformací

Více

Licence: D0BQ XCRGUPXA / PXA (05042012 / 12012012)

Licence: D0BQ XCRGUPXA / PXA (05042012 / 12012012) A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00292702 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Dyjákovice Úèetní

Více

Úřad městské části města Brna Brno - Židenice Gajdošova 7, 615 00 B R N O tel. 548 426 111

Úřad městské části města Brna Brno - Židenice Gajdošova 7, 615 00 B R N O tel. 548 426 111 Úřad městské části města Brna Brno - Židenice Gajdošova 7, 615 00 B R N O tel. 548 426 111 Odbor výstavby a územního plánování Spisová značka: STU/05/0900364/000/003 V Brně dne 31.07.2009 Číslo jednací:

Více

OSTROVSKÁ TEPLÁRENSKÁ, AKCIOVÁ SPOLEČNOST. Pøíloha k úèetní uzávìrce k 31. 12. 2000

OSTROVSKÁ TEPLÁRENSKÁ, AKCIOVÁ SPOLEČNOST. Pøíloha k úèetní uzávìrce k 31. 12. 2000 OSTROVSKÁ TEPLÁRENSKÁ, AKCIOVÁ SPOLEČNOST Pøíloha k úèetní uzávìrce k 31. 12. 2 I. OBECNÉ ÚDAJE SPOLEÈNOSTI 5. Èlenové správních orgánù spoleènosti k 31.12.2 1. 2. Název a sídlo spoleènosti Ostrovská teplárenská,

Více

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 70941912 Název: Zakladni skola Mlada Vozice, okres Tabor A.1. Informace podle 7 odst. 3

Více

Becario - zvítìzili jsme v letošním roèníku Aktualizováno pátek, 02. kvìten 2008

Becario - zvítìzili jsme v letošním roèníku Aktualizováno pátek, 02. kvìten 2008 Becario - zvítìzili jsme v letošním roèníku Aktualizováno pátek, 02. kvìten 2008 CHEMIE NA GYMNÁZIU POLIÈKA Becario - støedoškolská soutìž v experimentální chemii Becario - støedoškolská soutìž v experimentální

Více

PØÍLOHA za období : 12/2014

PØÍLOHA za období : 12/2014 Zpracoval: Ing. Kremerová Okamžik sestavení: 13.03.2015 11h16m 0s Strana: 1 PØÍLOHA za období : 12/2014 I È O :00083143 NÁZEV ÚÈETNÍ JEDNOTKY: Divadlo F.X.Šaldy Liberec,pøíspìvková organizace (v Kè, s

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ing. Václav Pelikán Likvidace podniku 7., aktualizované a doplnìné vydání Vydala Grada Publishing, a. s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420

Více

Základní údaje. * cena výchovy a výcviku 1 psa od jeho narození do předání klientovi

Základní údaje. * cena výchovy a výcviku 1 psa od jeho narození do předání klientovi Základní údaje Název: Pomocné tlapky o.p.s. Právní forma: obecně prospěšná společnost Datum vzniku: 6. 2. 2001 vedena v obchodním rejstříku Krajského soudu v Plzni, oddíl 0, vložka 44 Sídlo: V. Kratochvíla

Více

Výsledné pořadí MDDAL Znojmo 2009. Školy

Výsledné pořadí MDDAL Znojmo 2009. Školy Chrudim 1 Průměr bodů soutěţících 134,7215 OA Chrudim 6 Michalcová Pavlína Výsledné body 142,739 78 Melšová Lucie Výsledné body 126,704 Třebíč 2 Průměr bodů soutěţících 131,7605 Obchodní akademie Dr. A.

Více

stský ú Kancelá tajemníka Odbor sociálních v cí a zdravotnictví Odbor finan Odbor správní

stský ú Kancelá tajemníka Odbor sociálních v cí a zdravotnictví Odbor finan Odbor správní Městský úřad MěÚ - budova Radnice Ing. Bradáč František starosta 566 781 001 MěÚ - budova Radnice Komínek Josef místostarosta 566 781 002 MěÚ - budova Radnice Hortová Alena sekretariát 566 781 155 MěÚ

Více

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš Poslání Posláním Keramické dílny Eliáš je umožňovat lidem s postižením začlenění do společnosti s ohledem na jejich zvláštní situaci. Posláním je pomoci

Více

SEZNAM PØílOH 1. Výpis z obchodního rejstøíku spoleènosti PRVNí STAVEBNí CHRUDIM, a.s. 2. Rozvah a výkaz zisku a ztráty k 30. záøí 2005. 3.

SEZNAM PØílOH 1. Výpis z obchodního rejstøíku spoleènosti PRVNí STAVEBNí CHRUDIM, a.s. 2. Rozvah a výkaz zisku a ztráty k 30. záøí 2005. 3. ~ SEZNAM PØílOH 1. Výpis z obchodního rejstøíku spoleènosti PRVNí STAVEBNí CHRUDIM, a.s. 2. Rozvah a výkaz zisku a ztráty k 30. záøí 2005. 3. Rozvah a výkaz zisku a ztráty k 31. prosinci 2004 4. Rozvah

Více

Ministerstvu zdravotnictví ČR (projekt: Tyfloservis rehabilitace a kompenzace zrakových funkcí u osob s vážným postižením zraku)

Ministerstvu zdravotnictví ČR (projekt: Tyfloservis rehabilitace a kompenzace zrakových funkcí u osob s vážným postižením zraku) Poděkování krajských středisek za rok 2017 Brno paní MUDr. Anně Žádníkové Ministerstvu práce a sociálních věcí Jihomoravskému kraji městu Znojmu statutárnímu městu Brno České Budějovice panu MUDr. Richardu

Více

Pomocné tlapky o.p.s.

Pomocné tlapky o.p.s. Pomocné tlapky o.p.s. 2008 Výroční zpráva Úvodní slovo Pomocné tlapky o.p.s. předkládají již osmou výroční zprávu. Životní problémy našich tělesně znevýhodněných klientů nejsou pouze jejich záležitostí,

Více

Výroční zpráva za rok 2012

Výroční zpráva za rok 2012 Výroční zpráva za rok 2012 Annual Report 2012 1 Výroční zpráva Nadačního fondu Větrník za rok 2012 OBSAH: Úvodní slovo předsedkyně správní rady...3 Základní údaje o nadačním fondu...4 Programy nadačního

Více

Nadaèní fond Zelený poklad vznikl již v roce 1999 z Nadace životního prostøedí mìsta Plznì - Zelený poklad, zøizovatelem je mìsto Plzeò.

Nadaèní fond Zelený poklad vznikl již v roce 1999 z Nadace životního prostøedí mìsta Plznì - Zelený poklad, zøizovatelem je mìsto Plzeò. Nadaèní fond Zelený poklad vznikl již v roce 1999 z Nadace životního prostøedí mìsta Plznì - Zelený poklad, zøizovatelem je mìsto Plzeò. Posláním Nadaèního fondu Zelený poklad je podporovat projekty zamìøené

Více

Výroèní zpráva 2004 Slovo úvodem I.

Výroèní zpráva 2004 Slovo úvodem I. 2004 VÝROÈNÍ ZPRÁVA Výroèní zpráva 2004 Slovo úvodem I. Tato výroèní zpráva se vydává za období od 1.1.2004 do 31.12.2004. Sdružení Pro obnovu rozhledny na Sedle je od 10.12.2002 registrováno u Ministerstva

Více

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 13 / 2011 IÈO: 71160388 Název: Svazek obcí Sloup,Šošùvka-ÈOV a kanalizace A.1. Informace

Více

výroèní zpráva 2002 výroèní zpráva 2002

výroèní zpráva 2002 výroèní zpráva 2002 výroèní zpráva 2002 výroèní zpráva 2002 Obsah Úvodní slovo Poslání a cíle Struktura ÈAS a její orgány Èinnost ÈAS v roce 2002 Cyklus jednodenních semináøù Výroèní cena Hospodaøení Podìkování Kontakt 3

Více

VÝROÈNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013

VÝROÈNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Právníci s citem VÝROÈNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 www.probonoaliance.cz Pro bono aliance, z.s., Londýnská 31, 120 00 Praha 2 Právníci s historií 5 let Pro bono centra 10 let organizace 15 let Školy lidských

Více

Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva města Plzně. konané ve dnech 15. - 16.10.2010

Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva města Plzně. konané ve dnech 15. - 16.10.2010 Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva města Plzně konané ve dnech 15. - 16.10.2010 1. Mgr. Martin Baxa 34 let středoškolský učitel 2. Ing. Jiří Šneberger 49 let senátor 3. Ing. Miloslava Šlajsová

Více

Organizátor: Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň, Nerudova 33

Organizátor: Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň, Nerudova 33 SOUTĚŽ REGION 2014 Organizátor: Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň, Nerudova 33 Termín: 23. a 24. ledna 2014 Ve dnech 23. a 24. 1. 2014 pořádala Střední odborná škola obchodu,

Více

Jarní prázdniny ÚNOR. 8 Petr Hladík 21 Martin Jiránek. 28 Martin Jiránek. Nj obchod, služby a cestovní ruch. Nj obchod, služby a cestovní ruch

Jarní prázdniny ÚNOR. 8 Petr Hladík 21 Martin Jiránek. 28 Martin Jiránek. Nj obchod, služby a cestovní ruch. Nj obchod, služby a cestovní ruch 9 8 6 7 5 ÚNOR Nj obchod, služby a cestovní ruch 1 Petr Hladík 14 Hynek 09:00-12:00 Valentýn 10:30 2 Rekvalifikace PC - Eva Sýkorová 15 Nela 09:00-12:00 Jiřina Nj - konverzace 3 Šárka Kuthanová Blažej

Více

na evropských burzách pohotové zboží

na evropských burzách pohotové zboží PF 2015 Tato informace, zachycující statistické údaje od øíjna do prosince 2014, bohužel potvrzuje naše spíše pesimistické odhady, které jsme uveøejnili v minulých dvou èíslech našich novin. Cena pšenice

Více

Hejkal. prosinec 2005 cena 5 Kè. Obecní noviny vydává OÚ Vítìzná. Hejkala? Nový Hejkal. Nového Hejkala

Hejkal. prosinec 2005 cena 5 Kè. Obecní noviny vydává OÚ Vítìzná. Hejkala? Nový Hejkal. Nového Hejkala nový nový Hejkal 3. roèník Obecní noviny vydává OÚ Vítìzná prosinec 2005 cena 5 Kè INFORMACE PRO OBÈANY Nový Hejkal Nového Hejkala Starosta CHCETE PSÁT DO Hejkala? Máte-li zájem podìlit se s ostatními

Více

Obèanské sdružení I MY (Spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením)

Obèanské sdružení I MY (Spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením) Obèanské sdružení I MY (Spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Sobìslavi v bøeznu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dìtí i dospìlých s postižením a jejich rodin,

Více

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte.

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Výroční zpráva 2014 Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Dalajláma Občanské sdružení PROHANDICAP Telefon: 474 653 502 U Dubu 1562 431 11 Jirkov

Více

250 000 200 000 150 000 100 000 50 000 Dávky sociální péèe Dávky pom oci v hmotné nouzi pøíspìvek na péèi 0 2007 2008 2009 2010 4 000 3 950 3 954 3 957 3 900 3 850 3 800 3 750 3 700 3 830 3 796 2007 2008

Více

TEAM 11 14 - BEZ NÁČINÍ. Aerobic klub gymnázium Slaný TEAM 11-14 S NÁČINÍM. Fit studio HD Hany Daškové, Pardubice

TEAM 11 14 - BEZ NÁČINÍ. Aerobic klub gymnázium Slaný TEAM 11-14 S NÁČINÍM. Fit studio HD Hany Daškové, Pardubice TEAM 11 14 - BEZ NÁČINÍ trenér choreograf 1. TK Apel Tereza JIrsová Tereza JIrsová Kočky 2. SK ZŠ Budkov Jana Daněčková Jana Danečková Jen tak Kristýna Schejbalová, Lucie Hálová, Iva Truplová, Iva Frošová,

Více

ZLATÉ KOLO VYSOČINY - VÝSLEDKOVÁ LISTINA

ZLATÉ KOLO VYSOČINY - VÝSLEDKOVÁ LISTINA Str. 1 KATEGORIE: MK1 50 km, chlapci 0-12 1 406 Smejkal Pavel 1:49:50 27.31 2 440 Voneš Jakub 1:50:48 27.08 3 400 Videnský Pavel ml. 2:13:05 22.54 4 303 Doležal Marek 2:13:40 22.44 5 339 Trutna Jan ml.

Více

4 Výroènízpráva2010 4 - E n e r g e t i c k á, a. s.

4 Výroènízpráva2010 4 - E n e r g e t i c k á, a. s. Výroèní zpráva 2010 4 - E n e r g e t i c k á, a. s. 03 4-Energetická... Výroèní zpráva... 2010 Obsah Úvodní slovo pøedsedy pøedstavenstva 05 Zpráva pøedstavenstva o hospodaøení spoleènosti a stavu jejího

Více

Výherci dresů: Tomáš B., Hustopeče. Ilona B., Golčův jeníkov. Jana B., Hustopeče. Jaroslav B., Hustopeče. Michaela B., Hustopeče

Výherci dresů: Tomáš B., Hustopeče. Ilona B., Golčův jeníkov. Jana B., Hustopeče. Jaroslav B., Hustopeče. Michaela B., Hustopeče Výherci dresů: Tomáš B., Hustopeče Ilona B., Golčův jeníkov Jana B., Hustopeče Jaroslav B., Hustopeče Michaela B., Hustopeče Jiří F., Hradec Králové Anna F., Hradec Králové Barbora G., Kocbeře Aleš H.,

Více

identifikaèní èíslo 69649740 hlavní èinnost pøedmìt èinnosti vymezen stanovami právní forma svazek obcí vedlejší èinnost

identifikaèní èíslo 69649740 hlavní èinnost pøedmìt èinnosti vymezen stanovami právní forma svazek obcí vedlejší èinnost PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 69649740 Název: Podhostýnský mikroregion Sestavená k rozvahovému dni 31.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová předsedkyně, ředitelka spolku

Více

Vedení operaèních sálù efektivní management akreditace bezpeènost èisté prostory na COS

Vedení operaèních sálù efektivní management akreditace bezpeènost èisté prostory na COS 28. 29. ledna 2014 Hotel Dorint Don Giovanni Odborná konference IIR Vedení operaèních sálù efektivní management akreditace bezpeènost èisté prostory na COS Perspektivy èeského zdravotnictví Jak pøežít

Více

Konèící rok 2005 Nabídka prodeje bytu

Konèící rok 2005 Nabídka prodeje bytu p p p p p p p p p p p STUDENSKÝ TEP 2 3 STUDENSKÝ TEP STUDENSKÝ TEP 4 mikroregion Podjavoøicko dobrovolný svazek obcí Podruhé v letošním roce je tato akce souèástí akcí o Novoroèní ètyølístek, pøi které

Více

Jméno Příjmení Prodejna, na které si figurky Skylanders můžete vyzvednout: Milena Balonová EURONICS, Havířov Martin Bančovski EURONICS, Ostrava -

Jméno Příjmení Prodejna, na které si figurky Skylanders můžete vyzvednout: Milena Balonová EURONICS, Havířov Martin Bančovski EURONICS, Ostrava - Jméno Příjmení Prodejna, na které si figurky Skylanders můžete vyzvednout: Milena Balonová EURONICS, Havířov Martin Bančovski EURONICS, Ostrava - FORUM, Nová Karolina Veronika Bartáková EURONICS, Otvice

Více

Jana Mlejnecká v. r. pedsedkyn Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko

Jana Mlejnecká v. r. pedsedkyn Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko MIKROREGION HRÁDECKO CHRASTAVSKO Se sídlem: Mstský úad Chrastava, nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava Dobrovolný svazek obcí, I: 70908222 www.mikroregion.info OZNÁMENÍ O ZVEEJNNÍ NÁVRHU Závrený úet Mikroregionu

Více

Občanské sdružení PROHANDICAP VÝROČNÍ ZPRÁVA

Občanské sdružení PROHANDICAP VÝROČNÍ ZPRÁVA Občanské sdružení PROHANDICAP VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Název: Občanské sdružení ProHandicap Právní forma: občanské sdružení Adresa: U Dubu 1562, 431 11 Jirkov Tel. 474684 432 Fax: 474684 308 Email: o.s.prohandicap@gmail.com

Více

Domov seniorù Nové StraÜecÝ, poskytovatel sociálních služeb

Domov seniorù Nové StraÜecÝ, poskytovatel sociálních služeb A.1. PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 71209921 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Domov seniorù Nové StraÜecÝ, poskytovatel

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VÍTKOV ODBOR VÝSTAVBY A ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ OZNÁMENÍ

MĚSTSKÝ ÚŘAD VÍTKOV ODBOR VÝSTAVBY A ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ OZNÁMENÍ VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA MĚSTSKÝ ÚŘAD VÍTKOV ODBOR VÝSTAVBY A ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ náměstí Jana Zajíce 7, 749 01 Vítkov SPIS. ZN.: Výst. 1990/2012/Lu Č.J.: MUVI 17078/2012 VYŘIZUJE: Lukašíková TEL.: 556 312 265

Více

1. Základní informace organizace

1. Základní informace organizace Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb KOMUNITNÍ CENTRUM Tyršova 678/21, Poděbrady III, 290 01 Poděbrady Směrnice č.2/2014 Veřejný závazek - Komunitní centrum Sociální rehabilitace 1. Základní

Více

Konference komunitního plánování sociálních sluţeb v rámci projektu

Konference komunitního plánování sociálních sluţeb v rámci projektu Konference komunitního plánování sociálních sluţeb v rámci projektu VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ čtvrtek 3. prosinec 2009 9:00 14:30 hodin Kulturní klub U Hradeb

Více

Licence: D17A XCRGUPXA / PYA (05042012 / 12012012)

Licence: D17A XCRGUPXA / PYA (05042012 / 12012012) PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 49458892 Název: Svazek vodovodù a kanalizací Ivanèice Sestavená k rozvahovému

Více

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 00578291 Název: Obec Èervená Tøemešná A.1. Informace podle 7 odst. 3

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová Mgr. Alena Siváková Barbora

Více

CZ / AME / 004C MUDr. Michal Záruba April 30, 2008 (+420) 326 724 730 293 06 Kosmonosy Boleslavská 880

CZ / AME / 004C MUDr. Michal Záruba April 30, 2008 (+420) 326 724 730 293 06 Kosmonosy Boleslavská 880 Authorised Examiners (class 2 according to ICAO) authorisation name validation contact address CZ / AME / 003C MUDr. Vlastimil Kadlec April 30, 2006 (+420) 606 604 745 500 05 Hradec Králové Jungmannova

Více

GENvia, s.r.o. ZÁKLADNÍ VYUÈENA STØEDNÍ S MATURITOU VOŠ

GENvia, s.r.o. ZÁKLADNÍ VYUÈENA STØEDNÍ S MATURITOU VOŠ DOTAZNÍK KE GENETICKÉMU VYŠETØENÍ (pro ženy) ŽENA OSOBNÍ DATA KLIENTKY PØÍJMENÍ DATUM NAROZENÍ RODNÉ ÈÍSLO TELEFON (MOBIL) ADRESA UKONÈENÉ ŠKOLNÍ VZDÌLÁNÍ ZAMÌSTNÁNÍ NÁRODNOST DATUM SÒATKU JMÉNO MÍSTO

Více

BOSKOVICE MLADÝCH VÝTVARNÍKÙ Klub pøátel Boskovic 1997 1

BOSKOVICE MLADÝCH VÝTVARNÍKÙ Klub pøátel Boskovic 1997 1 BOSKOVICE MLADÝCH VÝTVARNÍKÙ Klub pøátel Boskovic 1997 1 Po literární soutìži pro mládež, která úspìšnì probìhla v roce 1996 pod názvem Z babièèiny truhly, uspoøádal Klub pøátel Boskovic za finanèní podpory

Více

Průběžné výsledky VI. ročníku L YŽAŘSKÉHO POHÁRU VYSOČINY

Průběžné výsledky VI. ročníku L YŽAŘSKÉHO POHÁRU VYSOČINY Myšáci dívky 2003 a mladší Pořadí Jméno rok Klub 1 Keliárová Barbora 2004 A Ski Třebíč 11 30 30 30 8 13 18 24 123 164 8 2 Slováčková Tereza 2004 Sokol Předklášteří 30 30 30 30 30 120 150 5 3 Kůpová Sára

Více

soutěžní kat. tým/škola název skladby jméno, příjmení trenér email

soutěžní kat. tým/škola název skladby jméno, příjmení trenér email věková kategorie soutěžní kat. tým/škola název skladby jméno, příjmení trenér email 1. do 7 let ne AŠSK AC hip hop HK Ahoj léto Elen Beranová, Adriana Pecháčková, Anna Sucháčková, Zuzana Pejřilová, Julie

Více