Stavební konstrukce. Výkresová stavební dokumentace rychle a jednoduše.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stavební konstrukce. Výkresová stavební dokumentace rychle a jednoduše. www.abstudio.cz"

Transkript

1 Stavební konstrukce Výkresová stavební dokumentace rychle a jednoduše

2 Revitalizace kláštera Broumov na vzdělávací a kulturní centrum Projekční kancelář: INS s.r.o. projektový a inženýrský atelier, Náchod CADKON představuje praktický a výkonný nástroj s jednoduchým ovládáním, určený pro kreslení stavebních výkresů podle ČSN. Hlavním přínosem je snížení pracnosti a odbourání rutinních úkonů kreslení výkresové dokumentace, přičemž jsou zohledněny praktické postupy a zvyklosti projektování. Dlouhodobá praxe ověřila, že CADKON je užitečný ve všech fázích výkresové dokumentace, kde hlavní přednosti dosahuje na poli vytváření prováděcí dokumentace a jeho přizpůsobivost při pracích na rekonstrukcích a atypických prvcích. Otevřenost výkresů CADKONem lze snadno kromě nových projektů, také upravovat projekty zpracované v jiném prostředí. Toho je docíleno díky jednoduchosti a otevřenosti celého systému. Například otvor s dveřmi lze umístit do stěny, která není kreslena CADKONem. Parametry tohoto otvoru lze zpětně CADKONem rychle upravovat nebo v případě atypických požadavků, lze změna provést základními prostředky na úpravy. Vzájemná nezávislost jednotlivých funkcí CADKONu, tak umožňuje na rozpracovaném projektu využití jen potřebných nástrojů. Dalším stupněm je možnost takto vytvořené výkresy projektů dále zpracovávat i v jiném prostředí než je CADKON. Bytový dům Stodůlky, Praha Projekční kancelář: Atelier Dvořák, Rudná Stavba koncertního sálu Pražské konzervatoře, Praha Projekční kancelář: ARCH TECH - Ing. Karel Sehyl Praha

3 1 VYtvOŘTE SI OPTIMÁLNÍ PROSTŘEDÍ Pracovní prostředí v CADKONu lze libovolně přizpůsobit a upravit. Jedná se hlavně o připravený systém hladin, barev, typů a tloušťek čar, který lze upravit dle firemních zvyklostí. Na počátku kreslení se nejprve zvolí požadovaný systém hladin a nastaví měřítko výkresu, které bude použito při tisku výkresu. Tak veškeré prvky jako texty, kóty, šrafy, čáry, bubliny apod. mají optimalizovánu svoji velikost vzhledem k nastavenému měřítku. Tato nastavení lze kdykoli v průběhu práce měnit. Hlavní výhodou tohoto systému je absence nutnosti opakovaného nastavování pracovního prostředí, které CADKON provádí za vás. 2 KRESLete STAveBNÍ KONSTRUKCE RYCHLE A PřesnĚ CADKON nabízí ucelené skupiny příkazů pro kreslení stavebních konstrukcí umožňující jednoduše zadáním parametrů vykreslit danou konstrukci do výkresu. Dodatečné úpravy a změny parametrů konstrukcí lze provádět přes specializované funkce, ale též přes základní editační nástroje. K hlavním konstrukcím nabízených CADKONem patří kreslení stěn, základových pásů a sloupů s možností osazení sloupů do osového rastru. Kreslení otvorů, kde v jednom kroku dojde k vykreslení otvoru s oknem nebo dveřmi do určené stěny. Kreslení izolací. Návrh skladby překladů prefabrikovaných, ocelových nebo překladu monolitického. Kladení stropů nosníkových nebo panelových včetně automatického popisu. Kreslení schodiště podle zvoleného typového tvaru. Střechy a střešní okna včetně volby zobrazení nad nebo pod rovinou střechy. Dále kreslení prostupů, komínových průduchů a obkladů. Kladení betonových výrobků do plochy nebo podél křivky. CADKON pracuje s konkrétními prvky výrobců, kteří operují na našich trzích a tak je dosaženo vysoké efektivity projektování. 3 VYUŽIJte PŮDORYSNÝCH VÝKRESŮ PRO VYtvÁřenÍ ŘEZŮ A POHLEDŮ Pro kreslení svislých řezů a pohledů CADKON nabízí nástroje, pomocí nichž lze efektivněji řezy a pohledy vytvářet a tak využít již zadaných informací z půdorysných výkresů. Patří sem podpora pro vynesení řezu z vybraných stěn, otvorů, překladů a stropů, vynesení pohledových zobrazení otvorů a výplní včetně viditelných hran stěn, vytvoření řezu nebo pohledu na schodiště, střechy a střešní okna. K dalším důležitým funkcím použitelných na výkresech řezů a pohledů patří kreslení skladeb podlah, izolací, knihovny pohledových schémat oken a dveří. Dále výškové kótování s automatickým odečtením kótované výšky a možností hromadné aktualizace výšek na kótách při dodatečných změnách.

4 4 NECHte AUTOMATICKY VYtvOŘIT TABULKY A LEGenDY STAveBNÍCH Prvků Vykreslené stavební prvky lze opoložkovat a následně vygenerovat tabulku včetně kusovníku a pohledových schémat. Položkování se provádí pomocí bublin, pomocí nichž lze popsat libovolný prvek ve výkresu a určit tak jeho specifikaci, zda se jedná o truhlářské, klempířské, zámečnické nebo typově jiné výrobky. Odečet plochy místnosti z půdorysného výkresu se provádí jednoduše zadáním jednoho bodu uvnitř místnosti. Kromě plochy místnosti se automaticky odečte i její obvod a po zadání specifikace místnosti se do výkresu umístí popis místnosti. Samozřejmostí jsou dodatečné hromadné změny např. číslování nebo aktualizace ploch při uživatelských změnách dispozic místností. Vytvoření legendy místností nebo legendy skladeb podlah v závislosti na místnostech je pak otázka pár kliknutí. Další tabulky lze vytvářet z překladů, stropních prvků, obkladů, betonových výrobků, vytyčovacích bodů, obecných bloků, atd. Tabulku je možné nechat přímo vygenerovat do výkresu, MS Wordu, MS Excelu, OpenOffice.org Calc nebo běžného textového editoru pro další použití. 5 DOKONČete VÝKRES se VŠÍM VŠUDY CADKON nabízí užitečné funkce pro snazší dotvoření stavebního výkresu. Patří mezi ně rozšířené kótování včetně připraveného kótovacího stylu, vytvoření kóty otvoru s automatickým odečtením výšky otvoru a parapetu, rozdělení a spojení kót, zarovnání kót na stejnou úroveň, kótování oblouků. Dále vytváření legend materiálů z použitých šrafovacích vzorů a izolací, legend použitých čar inženýrských sítí ve výkresech situací, jejich kompletní knihovna je také součástí CADKONu. Rychlé popisování prvků, jako je např. sdružený odkaz nebo odkaz v rámečku. Vyplnění plochy vlastním šrafovacím vzorem nebo využití nabídky u nás používaných vzorů. Vytyčovací body lze do výkresu importovat na základě textového souboru. Vytvoření rámečku výkresu dle vybrané oblasti a užití násobků formátu A4, včetně značek pro skládání. Vložení připraveného razítka výkresu a další nástroje. Obsáhlé knihovny K produktivitě a urychlení kreslení přispívá dostupnost knihoven a možnost ukládání vytvářených konstrukcí pro další použití. Při práci na společném projektu lze jednotlivé knihovny sdílet s dalšími projektanty. Součástí CADKONu je knihovna bloků, která obsahuje cca 2000 bloků vnějšího a vnitřního vybavení v půdorysném a pohledovém zobrazení. Většina bloků je upravena na bloky nové generace, tzv. bloky dynamické, které velice usnadňují práci. Knihovna je členěna podle jednotlivých skupin zařazení, jako např. bydlení, koupelna, kancelář, kuchyň, stromy, dopravní prostředky, apod. Další knihovna obsahuje cca 600 průřezů ocelových profilů včetně normových značek profilů, značek svarů a šroubů. V nabídce jsou všechny běžné profily válcované, tenkostěnné a knihovna styků DASt (patní a čelní desky).

5 Novostavba bytového objektu Sluneční věž, Praha Projekční kancelář: VMS projekt s.r.o., Praha LetMÝ POHLED NA VYtvOřený PROJekt Výpis stavebních prvků a výrobků do tabulek. Výpis stavebních prvků a výrobků do tabulek. Výkres pohledů. Výkres pohledů. Výkres řezů. Výkres řezů. Půdorysný výkres. Půdorysný výkres.

6 SNADNÁ VÝUKA A DOstUPNÁ TECHNICKÁ PODPORA Ovládání a práci v CADKONu zvládne i začátečník. Přispívá k tomu intuitivní ovládání včetně dialogových panelů s dynamickým náhledem a parametrickou částí, praktické video ukázky, dostupnost zkušebních verzí a hlavně nabídka školení pod vedením zkušených lektorů. AB Studio nabízí ucelenou nabídku technické podpory, školení, aktualizací, návodů atd. Je pouze na Vás, jaká forma výuky Vám nejvíce vyhovuje. Online technická podpora AB Studia a znalostní báze řešených problémů - Otázky a odpovědi, tipy a triky, návody, postupy, aktualizace, soubory ke stažení atd. - Diskusní fórum k produktům CADKON a Advance - Prezentační a výukové video ukázky používání jednotlivých funkcí CADKONu - Školení pracovních postupů, použití CADKONu v praxi a prezentace novinek formou internetových seminářů - Služba určená k prezentaci a technické podpoře, kde pomocí propojení přes internet probíhá hlasová i obrazová komunikace mezi Vámi a technikem. PRODUktY CADKON PRO STAveBNÍ PROJektAntY A PROJektAntY TZB LZE LIBOVOLNĚ KOMBINOVAT CADKON Stavební konstrukce Modul stavební konstrukce výrazně zvyšuje produktivitu a představuje silný nástroj pro tvorbu stavební projektové dokumentace. Jeho hlavní výhody jsou otevřenost, jednoduchost, vazby na Čsn a výrobce stavebních prvků a plné využití návyků projekční praxe. CADKON Zdravotechnika Modul zdravotechnika je určený pro tvorbu projektové dokumentace výkresů kanalizace, rozvodů vody, plynu atd. Způsob práce v sobě spojuje jednoduchost kreslení ve dvourozměrném prostoru (2D) s možnostmi vytvářet řezy kanalizace, axonometrie, specifikace atd. CADkon Vytápění a potrubí Modul vytápění je určený pro tvorbu projektové dokumentace výkresů vytápění, plynu, kotelen, výměníkových stanic atd. Způsob práce v sobě spojuje jednoduchost kreslení ve dvourozměrném prostoru (2D) s možnostmi vytvářet rozvinutá schémata, axonometrie, specifikace atd. Nedílnou součástí CADKONu je také vazba na výpočtové programy tepelných ztrát/výkonů a dimenzování otopných soustav. CADKON Vzduchotechnika Modul vzduchotechnika je určený pro tvorbu projektové dokumentace výkresů vzduchotechniky. Způsob práce v sobě spojuje jednoduchost kreslení ve dvourozměrném prostoru (2D) s možnostmi řešit např. viditelnost křížících se potrubí, specifikace atd. Nedílnou součástí CADKONu je také podpora pro návrh množství vzduchu, výpočet dimenzí a tlakových ztrát. CADkon Elektroinstalace Modul elektroinstalace je určený pro tvorbu projektové dokumentace výkresů silnoproudu a slaboproudu. Způsob práce v sobě spojuje jednoduchost kreslení ve dvourozměrném prostoru (2D) s možnostmi vkládat stoupačky a s těmito odskoky potom např. počítat při vytváření výkazů. Společnost AB Studio patří k nejvýznamnějším prodejcům CAD/IT technologií na českém trhu. Nabídka je orientována zejména na architektonické ateliéry a projekční kanceláře. Již více než 20 let se AB Studio angažuje ve vývoji a prodeji CAD software pro oblast stavebních konstrukcí a technického zařízení budov. Automaticky s dodávkou produktů získávají zákazníci řadu souvisejících služeb, od poradenského servisu při výběru CAD řešení přes školení a konzultace až po technickou poprodejní podporu. Společnost je autorem profesního řešení CADKON/ Advance s více než instalací v ČR/SR, dále nabízí moderní produkty GRAITEC GROUP. AB Studio je součástí mezinárodní skupiny GRAITEC GROUP, třetího největšího evropského vývojáře pro CAD/CAM stavebnictví s pobočkami v Německu, Francii, Kanadě, Rumunsku, Španělsku, Rusku, Latinské Americe, České republice, UK a USA, a s více než 30 smluvními partnery po celém světě. AB Studio s.r. o. - PraHA Jeremenkova 90a Praha 4 tel.: fax: abstudio@abstudio.cz ab Studio s.r. o. - BRNO Křenová Brno tel.: fax:

VYTÁPĚNÍ A POTRUBÍ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE OTOPNÝCH SOUSTAV, CHLAZENÍ SNADNO A RYCHLE. www.abstudio.cz

VYTÁPĚNÍ A POTRUBÍ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE OTOPNÝCH SOUSTAV, CHLAZENÍ SNADNO A RYCHLE. www.abstudio.cz PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE OTOPNÝCH SOUSTAV, CHLAZENÍ SNADNO A RYCHLE www.abstudio.cz Parní kotelna, Sedliště Ing. Petr Madrý, Ostrava CADKON představuje praktický a výkonný nástroj s jednoduchým ovládáním,

Více

ELEKTROINSTALACE PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE VNITŘNÍCH ELEKTROINSTALACÍ SLABOPROUDU, SILNOPROUDU SNADNO A RYCHLE. www.abstudio.cz

ELEKTROINSTALACE PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE VNITŘNÍCH ELEKTROINSTALACÍ SLABOPROUDU, SILNOPROUDU SNADNO A RYCHLE. www.abstudio.cz PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE VNITŘNÍCH ELEKTROINSTALACÍ SLABOPROUDU, SILNOPROUDU SNADNO A RYCHLE www.abstudio.cz Přístavba veterinární ordinace, Kladno Projekce elektro Martin Frühau, Vinařice CADKON představuje

Více

ZDRAVOTECHNIKA PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE KANALIZACE, VODY, PLYNU SNADNO A RYCHLE. www.abstudio.cz

ZDRAVOTECHNIKA PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE KANALIZACE, VODY, PLYNU SNADNO A RYCHLE. www.abstudio.cz PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE KANALIZACE, VODY, PLYNU SNADNO A RYCHLE www.abstudio.cz BD Tři věže, Hustopeče u Brna CM Projekt, Hustopeče CADKON představuje praktický a výkonný nástroj s jednoduchým ovládáním,

Více

CADKON Stavební konstrukce 2013

CADKON Stavební konstrukce 2013 CADKON Stavební konstrukce 2013 POPIS NOVINEK A OPRAV Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2013 vůči verzi 2012.1 Podporované platformy AutoCAD LT 2013/2012/2011/2010/2009/2008/2007 CZ/UK

Více

CADKON -TZB POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ. Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze vůči verzi Podporované platformy

CADKON -TZB POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ. Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze vůči verzi Podporované platformy CADKON -TZB 2010.1 POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2010.1 vůči verzi 2010 Podporované platformy AutoCAD LT 2010/2009/2008/2007/2006/2005/2004 CZ/UK AutoCAD

Více

POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ

POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ CADKON-2D 2010.1 POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2010.1 vůči verzi 2010 Podporované platformy AutoCAD LT 2010/2009/2008/2007/2006/2005/2004 CZ/UK AutoCAD 2010/2009/2008/2007/2006/2005/2004

Více

Výkres tvaru monolitické železobetonové konstrukce

Výkres tvaru monolitické železobetonové konstrukce Výkres tvaru monolitické železobetonové konstrukce = pohled do bednění stropní konstrukce (+ schodišť, ramp apod.) a půdorysný řez svislými nosnými prvky podporujícími zakreslovaný strop. Řez je veden

Více

Novinky CADKONu+ 2014

Novinky CADKONu+ 2014 Novinky CADKONu+ 2014 PDF dokument obsahuje podrobný přehled novinek, vylepšení a výpis všech oprav CADKONu+ TZB 2014 a CADKONu+ Stavební konstrukce 2014 oproti předchozí verzi 2013.2. Obsah: Novinky společné

Více

Provedena řada úprav vedoucí k větší stabilitě CADu na různých pracovních stanicích a systémech. Zejména se jedná o práci na výkresech a tisk.

Provedena řada úprav vedoucí k větší stabilitě CADu na různých pracovních stanicích a systémech. Zejména se jedná o práci na výkresech a tisk. Novinky CADKON+ 2013 společné pro CADKON+ Stavební konstrukce a CADKON+ TZB Kompatibilita s Windows 8 CADKON+ 2013 je kompatibilní s Windows 8 bez jakéhokoli omezení! Je plně testován pod Windows 8 32-bit

Více

Téma cvičení. Zadání úloh. XZK Obsah cvičení: ZS 2014/15. č. cv.

Téma cvičení. Zadání úloh. XZK Obsah cvičení: ZS 2014/15. č. cv. XZK Obsah cvičení: ZS 2014/15 č. cv. Téma cvičení 1. Výkresy pozemních staveb- požadavky, způsoby kreslení. Plocha výkresového listu, orientace výkresů,měřítka, formáty Zobrazovací prostředky- druhy čar,

Více

Výkresová část. enýrství

Výkresová část. enýrství Výkresová část půdorysy jednotlivých podlaží se schematickým zakreslením otopných těles (u ostatních spotřebičů se označí jejich druh a typ), expanzních nádob, horizontálně vedeného potrubí s označením

Více

Rozdíly Revit Architecture vs. Revit Structure vs. Revit MEP 2014

Rozdíly Revit Architecture vs. Revit Structure vs. Revit MEP 2014 Rozdíly Revit Architecture vs. Revit Structure vs. Revit MEP 2014 Funkce Revit Architecture Revit Structure Revit MEP Obecné Funkce Text modelu ano ano ano Čáry modelu ano ano ano Skupiny modelu ano ano

Více

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Stavební konstrukce

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Stavební konstrukce ta profilové maturitní zkoušky z předmětu Stavební konstrukce Druh zkoušky: profilová - povinná 1. Dimenzování dřevěných trámů na ohyb 2. Dimenzování dřevěných sloupů 3. Dimenzování ocelových sloupů 4.

Více

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Název oboru: Kód oboru: Druh zkoušky: Forma zkoušky: Školní rok: Číslo tématu Téma

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Název oboru: Kód oboru: Druh zkoušky: Forma zkoušky: Školní rok: Číslo tématu Téma ta profilové maturitní zkoušky z předmětu Deskriptivní geometrie Druh zkoušky: profilová nepovinná 1. Základní geometrické útvary 2. Principy a druhy promítání 3. Pravoúhlé promítání na jednu průmětnu

Více

124KP1 Konstrukce pozemních staveb strana 1

124KP1 Konstrukce pozemních staveb strana 1 124KP1 Konstrukce pozemních staveb strana 1 ZÁKLADY ZAKRESLOVÁNÍ PODKLAD 1 ČSN 01 3420 - Výkresy pozemních staveb Kreslení výkresů stavební části - výtah z normy pro potřeby cvičení z 124KP1 a 124KP2 pozn.:

Více

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

ZÁKLADY ZAKRESLOVÁNÍ I. Výběr literatury. ZÁKLADY ZAKRESLOVÁNÍ II. - ČSN Výkresy pozemních staveb Kreslení výkresů stavební části

ZÁKLADY ZAKRESLOVÁNÍ I. Výběr literatury. ZÁKLADY ZAKRESLOVÁNÍ II. - ČSN Výkresy pozemních staveb Kreslení výkresů stavební části 124KP1 Konstrukce pozemních staveb strana 1 ZÁKLADY ZAKRESLOVÁNÍ I. Výběr literatury ČSN EN ISO 128-23 Typy čar a jejich použití ČSN 01 0451 Technické písmo ČSN 01 3130 Technické výkresy Kótování Základní

Více

PŘÍKLAD NAVRŽENÍ A ZAKRESLENÍ PŮDORYSU DLE ZADÁNÍ modulová koordinace

PŘÍKLAD NAVRŽENÍ A ZAKRESLENÍ PŮDORYSU DLE ZADÁNÍ modulová koordinace PŘÍKLAD NAVRŽENÍ A ZAKRESLENÍ PŮDORYSU DLE ZADÁNÍ modulová koordinace Zadání např. NÁVRH PŮDORYSU: Uvažujeme výstavbu z keramického stavebního systému Porotherm: zdivo, překlady nad otvory, stropy (podrobnosti

Více

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Pozemní stavitelství

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Pozemní stavitelství ta profilové maturitní zkoušky z předmětu Pozemní stavitelství Druh zkoušky: profilová - povinná 1. Zaměřování terénu a tvorba vrstevnicového plánu 2. Svislé nosné konstrukce 3. Otvory ve zdech 4. Komíny

Více

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: 32_Půdorys 1.nadzemního podlaží rodinného domu Téma: Půdorys

Více

ČLENĚNÍ STAVBY NA STAVEBNÍ DÍLY A JEJICH ZAKRESLOVÁNÍ VE ST. VÝKRESECH

ČLENĚNÍ STAVBY NA STAVEBNÍ DÍLY A JEJICH ZAKRESLOVÁNÍ VE ST. VÝKRESECH ČLENĚNÍ STAVBY NA STAVEBNÍ DÍLY A JEJICH ZAKRESLOVÁNÍ VE ST. VÝKRESECH 1. TERÉN + 2. VÝKOPY + 3. ZÁKLADY + 4. SVISLÉ KONSTRUKCE 5. POVRCHOVÉ ÚPRAVY 6. KOMÍNY A VENTILACE 7. VODOROVNÉ KONSTRUKCE + 8. PODLAHY

Více

PŘÍKLAD NAVRŽENÍ A ZAKRESLENÍ PŮDORYSU DLE ZADÁNÍ modulová koordinace

PŘÍKLAD NAVRŽENÍ A ZAKRESLENÍ PŮDORYSU DLE ZADÁNÍ modulová koordinace PŘÍKLAD NAVRŽENÍ A ZAKRESLENÍ PŮDORYSU DLE ZADÁNÍ modulová koordinace Zadání např. NÁVRH PŮDORYSU: Uvažujeme výstavbu z keramického stavebního systému Porotherm: zdivo, překlady nad otvory, stropy (podrobnosti

Více

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Stavební konstrukce

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Stavební konstrukce ta profilové maturitní zkoušky z předmětu Stavební konstrukce 1. Dimenzování dřevěných trámů na ohyb 2. Dimenzování dřevěných sloupů 3. Dimenzování ocelových sloupů 4. Dimenzování ocelových válcovaných

Více

ZOBRAZOVÁNÍ STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ A ÚPRAV VE STAVEBNÍCH VÝKRESECH P

ZOBRAZOVÁNÍ STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ A ÚPRAV VE STAVEBNÍCH VÝKRESECH P ZOBRAZOVÁNÍ STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ A ÚPRAV VE STAVEBNÍCH VÝKRESECH PŮDORYSŮ, ŘEZŮ A POHLEDŮ V MĚŘÍTKU 1 : 100 A 1 : 50 1.Kreslení svislých konstrukcí: Půdorys- - Pro zobrazení a kótování svislých stěn,

Více

PS-IVb závěrečné cvičení stavební výkres 1:50 Kabelík, 22.5.2005 str.1 KONSTRUKČNÍ VÝKRES 1:50 ᆷ勇rečᆷ勇ᆷ勇 ᆷ勇 ᆷ勇čeᆷ勇ᆷ勇 ᆷ勇ᆷ勇ᆷ勇 e ᆷ勇ᆷ勇 ᆷ勇ᆷ勇reᆷ勇 ᆷ勇ᆷ勇ᆷ勇ᆷ勇 PŮDORYS obsahuje ŘEZ obsahuje PŮDORYS (vyšrafovaný,

Více

124PS01 (4+2) Zadání úloh

124PS01 (4+2) Zadání úloh 124PS01 Pozemní stavby 1 strana 1 124PS01 (4+2) Zadání úloh Harmonogram cvičení: Týden Výklad na cvičení 1. 2. Blok 1. Tvorba technické dokumentace Tvorba technické dokumentace úvod, zásady zakreslování

Více

Novinky CADKON helpdesk.graitec.cz,

Novinky CADKON helpdesk.graitec.cz, Novinky CADKON 2016.1 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky CADKONu 2016 Tento dokument obsahuje podrobný přehled novinek, vylepšení a výpis oprav CADKONu Stavební

Více

2. TÉMATICKÝ OKRUH BH05

2. TÉMATICKÝ OKRUH BH05 2. TÉMATICKÝ OKRUH BH05 Pokyny pro výkresy č. 3 a 4 a pro studii č. 2 l.s. 2014/15 Téma: Návrh konstrukce souvrství ploché střechy jednoplášťové nebo dvouplášťové, posouzení součinitele prostupu tepla

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 51_výkres řezu Svislý řez objektem Ing.

Více

Cvičení 1 Zadání: Opakování BH001 Pozemní stavitelství I. Zadání semestrálního projektu. Výkres V1 Půdorys 1 NP Studie S1, S2, S3 - Schodiště

Cvičení 1 Zadání: Opakování BH001 Pozemní stavitelství I. Zadání semestrálního projektu. Výkres V1 Půdorys 1 NP Studie S1, S2, S3 - Schodiště Cvičení 1 Zadání: Výkres V1 Půdorys 1 NP Studie S1, S2, S3 - Schodiště Opakování BH001 Pozemní stavitelství I Zopakovat a doplnit zásady zakreslování dle: ČSN 01 3420 Výkresy pozemních staveb - kreslení

Více

CADKON-TZB 2011 POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ. Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2011 vůči verzi Podporované platformy

CADKON-TZB 2011 POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ. Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2011 vůči verzi Podporované platformy CADKON-TZB 2011 POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2011 vůči verzi 2010.1 Podporované platformy AutoCAD LT 2011/2010/2009/2008/2007/2006/2005/2004 CZ/UK AutoCAD

Více

PDF dokument obsahuje podrobný přehled novinek, vylepšení a výpis oprav CADKONu Stavební konstrukce a CADKONu TZB verze 2015 oproti verzi 2014.

PDF dokument obsahuje podrobný přehled novinek, vylepšení a výpis oprav CADKONu Stavební konstrukce a CADKONu TZB verze 2015 oproti verzi 2014. Novinky CADKONu 2015 PDF dokument obsahuje podrobný přehled novinek, vylepšení a výpis oprav CADKONu Stavební konstrukce a CADKONu TZB verze 2015 oproti verzi 2014. Nová verze CADKON 2015 obsahuje nové

Více

CADKON ARCHITECTURE

CADKON ARCHITECTURE Slovenský doplněk pro CADKON+ 2018 ARCHITECTURE www.cadkon.eu www.cadnet.cz, helpdesk.cadkon.eu, www.graitec.com CADKON+ 2018 slovenský doplněk Slovenský doplněk je určen pro slovenské zákazníky používající

Více

byt č. 3, 4, 2.np parcela: 1162 kat. území: Holešovice [730122] 1207, Katastrální úřad pro hlavní město Prahu

byt č. 3, 4, 2.np parcela: 1162 kat. území: Holešovice [730122] 1207, Katastrální úřad pro hlavní město Prahu TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA, CHLAZENÍ CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO Identifikační údaje stavby: název stavby: Stavební úprava a půdní vestavba BD místo stavby: obec: Praha 7-Holešovice místo: Tusarova

Více

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: 13_zakreslování okenních otvorů Téma: Zakreslování okenních

Více

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

CAD SYSTÉM PRO OBOR POZEMNÍ STAVITELSTVÍ HLADINY, MÍSTNOSTI, SCHODIŠTĚ, KOMÍNY, KOPÍROVÁNÍ

CAD SYSTÉM PRO OBOR POZEMNÍ STAVITELSTVÍ HLADINY, MÍSTNOSTI, SCHODIŠTĚ, KOMÍNY, KOPÍROVÁNÍ SSTTŘŘEEDD NNÍÍÍ ŠŠKK OOLA LLA AA SSTTŘŘEEDD NNÍÍÍ OODDBB OORR NNÉÉ UUČILIŠ Č II LLIIŠTTĚĚ HH OORRŠŠ OOVVSSKÝ KÝ TTÝÝ NN ALLPLAN verze 2005 CAD SYSTÉM PRO OBOR POZEMNÍ STAVITELSTVÍ HLADINY, MÍSTNOSTI,

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ HORŠOVSKÝ TÝN ALLPLAN. verze 2005 CAD SYSTÉM PRO OBOR POZEMNÍ STAVITELSTVÍ VELIKOST VÝKRESŮ, SKLÁDÁNÍ

STŘEDNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ HORŠOVSKÝ TÝN ALLPLAN. verze 2005 CAD SYSTÉM PRO OBOR POZEMNÍ STAVITELSTVÍ VELIKOST VÝKRESŮ, SKLÁDÁNÍ STŘEDNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ HORŠOVSKÝ TÝN ALLPLAN verze 005 CAD SYSTÉM PRO OBOR POZEMNÍ STAVITELSTVÍ VELIKOST VÝKRESŮ, SKLÁDÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 005/006 SOŠ a SOU H. Týn, Ing. Bohumil Veit Zobrazování

Více

Obsah. Kompatibilita s AutoCAD 2015... 5. Vylepšené pomocné čáry... 6 Kótování... 6 Manuální kóty... 6. Export do Autodesk Navisworks...

Obsah. Kompatibilita s AutoCAD 2015... 5. Vylepšené pomocné čáry... 6 Kótování... 6 Manuální kóty... 6. Export do Autodesk Navisworks... Co je nového v Advance Steel 2015 Co je nového v Autodesk Advance Steel 2015 Obsah REBRANDING... 5 RŮZNÉ... 5 Kompatibilita s AutoCAD 2015... 5 ADVANCE STEEL MANAGEMENT TOOLS... 5 VÝPIS... 5 VÝKRES...

Více

10 rozdílů mezi stavebním a prováděcím projektem

10 rozdílů mezi stavebním a prováděcím projektem 10 rozdílů mezi stavebním a prováděcím projektem Proč si nechat vytvořit prováděcí projekt? Důvod 1 Podrobněji zpracovaná stavební část. Například rozpis řešení překladů s výpisem armatur Důvod 2 Přesný

Více

CADKON TZB 2012 POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ. Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2012 vůči verzi 2011. Podporované platformy

CADKON TZB 2012 POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ. Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2012 vůči verzi 2011. Podporované platformy CADKON TZB 2012 POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2012 vůči verzi 2011 Podporované platformy AutoCAD LT 2012/2011/2010/2009/2008/2007 CZ/UK AutoCAD 2012/2011/2010/2009/2008/2007

Více

2017 Autodesk. Co je nového v Autodesk Advance Steel 2018

2017 Autodesk. Co je nového v Autodesk Advance Steel 2018 Co je nového v Autodesk Advance Steel 2018 Nové funkce v Autodesk Advance Steel 2018 Prefabrikované zábradlí s kulovými spojkami Nástěnné zábradlí Přípoje pro vaznice z tenkostěnných profilů Kombinace

Více

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

10º 15º 20º 25º 30º 35º 40º 45º 50º 55º 60º > 60º

10º 15º 20º 25º 30º 35º 40º 45º 50º 55º 60º > 60º S T Ř E C H Y kreslení střech Střechy chrání budovy před přímými atmosférickými vlivy, zajišťují požadavky vnitřního prostředí tvarově a esteticky ukončují stavbu Stavební objekty mají různé druhy střech,

Více

SCIA.ESA PT. Export a import souborů DWG a DXF

SCIA.ESA PT. Export a import souborů DWG a DXF SCIA.ESA PT Export a import souborů DWG a DXF VÍTEJTE 5 EXPORT DWG A DXF 6 Export z grafického okna programu...6 Export z Galerie obrázků...8 Export z Galerie výkresů...9 IMPORT DWG A DXF 10 Import do

Více

CADKON ARCHITECTURE

CADKON ARCHITECTURE Slovenský doplněk pro CADKON+ 2017 ARCHITECTURE www.cadkon.eu www.cadnet.cz, helpdesk.cadkon.eu, www.graitec.com CADKON+ 2017 slovenský doplněk Slovenský doplněk je určen pro slovenské zákazníky používající

Více

NABÍDKA NEBYTOVÝCH PROSTOR DEPO2015 KONTEJNEROVÉ MODULY

NABÍDKA NEBYTOVÝCH PROSTOR DEPO2015 KONTEJNEROVÉ MODULY NABÍDKA NEBYTOVÝCH PROSTOR DEPO2015 KONTEJNEROVÉ MODULY Pronajímatel: Plzeň 2015, zapsaný ústav, Presslova 14, 301 00 PLZEŇ, IČO: 29109124 Adresa nabízených prostor: DEPO2015, Presslova 14, 301 00 PLZEŇ

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ZÁSADY TVORBY VÝKRESŮ POZEMNÍCH STAVEB II. Autor

Více

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. : Zateplení objektu MŠ 28. října, Uherské Hradiště SO 02 Spojovací krček

TECHNICKÁ ZPRÁVA. : Zateplení objektu MŠ 28. října, Uherské Hradiště SO 02 Spojovací krček IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁZEV STAVBY MÍSTO STAVBY INVESTOR PROJEKTANT CHARAKTER STAVBY ZAK.ČÍSLO : 3385 : Zateplení objektu MŠ 28. října, Uherské Hradiště SO 02 Spojovací krček : 28. října

Více

Obsah. Úvod do studia 11 Co byste měli předem znát 13. Úvod do obsluhy AutoCADu 23. Kapitola 1 11. Kapitola 1 23

Obsah. Úvod do studia 11 Co byste měli předem znát 13. Úvod do obsluhy AutoCADu 23. Kapitola 1 11. Kapitola 1 23 Předmluva 9 Komu je tato kniha určena 11 Kapitola 1 11 Úvod do studia 11 Co byste měli předem znát 13 CAD technologie 13 Product Lifecycle Management 14 AutoCAD není jenom CAD, je to vývojová platforma

Více

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE VZDUCHOTECHNIKA

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE VZDUCHOTECHNIKA BAKALÁŘSKÁ PRÁCE VZDUCHOTECHNIKA analýza objektu rozdělení na funkční celky VZT, koncepční řešení celé budovy, vedoucí zadá 2 3 zařízení k dalšímu rozpracování tepelné bilance, průtoky vzduchu, tlakové

Více

Novinky Revit Architecture 2012

Novinky Revit Architecture 2012 Novinky Revit Architecture 2012 Konstrukční modelování Prvky lze rozdělit na více částí z konstrukčních důvodů (např. z hlediska výroby). Rozdělené části si zachovávají vztah k původnímu objektu. Vylepšený

Více

Obsah KAPITOLA 1 13 KAPITOLA 2 33

Obsah KAPITOLA 1 13 KAPITOLA 2 33 Obsah KAPITOLA 1 13 Seznámení s programem AutoCAD 13 Úvod 13 Spuštění programu AutoCAD 13 Okno aplikace AutoCAD 16 Ovládací prvky 17 Příkazový řádek 20 Dynamická výzva 24 Vizuální nastavení 24 Práce s

Více

SEZNÁMENÍ S PROGRAMEM ARCHICAD

SEZNÁMENÍ S PROGRAMEM ARCHICAD ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Technická fakulta SEZNÁMENÍ S PROGRAMEM ARCHICAD Tuturiál pro začátečníky Konstruování s podporou počítačů Martin Branda červenec/srpen 2011 IŘT KS SEZNAMTE SE ARCHICAD!

Více

Sada 3 CAD3. 4. CADKON DT+ Okna

Sada 3 CAD3. 4. CADKON DT+ Okna S třední škola stavební Jihlava Sada 3 CAD3 4. CADKON DT+ Okna Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace a zkvalitnění

Více

L J Kompendium informací o LCS Úvod Součásti LCS Lesní cesty Dělení lesních cest... 13

L J Kompendium informací o LCS Úvod Součásti LCS Lesní cesty Dělení lesních cest... 13 OBSAH L J Kompendium informací o LCS...12 1.1 Úvod... 1.2 Součásti LCS... 12 1.3 Lesní cesty... 1.4 Dělení lesních cest... 13 1.4.1 Dělení podle probíhající části dopravního procesu...13 1.4.2 Dělení dle

Více

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích 1. Posouzení předané PD pro vydání stavebního

Více

Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4.

Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4. Technická zpráva Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4.NP bloku A3 Popis změny stavby před dokončením Projekt čtyřpodlažního

Více

Jihočeská stavebně-konstrukční kancelář s.r.o.

Jihočeská stavebně-konstrukční kancelář s.r.o. Technická zpráva ke konstrukční části projektu pro provedení stavby Všeobecně Předmětem zadání jsou stavební úpravy na objektu administrativní budovy vazební věznice v Českých Budějovicích. Jedná se o

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 49_výkres krovu Výkres krovu rodinného

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA A OBSAH: 1. Účel objektu...2 2. Architektonické a dispoziční řešení...2 3. Kapacita, podlahová plocha...2 4. Stavebně technické a konstrukční řešení...2 5. Zhodnocení stávajícího stavu

Více

[PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY. (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy)

[PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY. (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) [PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) Objekt: Bytový dům Adresa: Lešenská 535/7 a 536/5 181 00 Praha 8 Troja kraj Hlavní město Praha Majitel:

Více

Novinky CADKONu+ 2015

Novinky CADKONu+ 2015 Novinky CADKONu+ 2015 PDF dokument obsahuje podrobný přehled novinek, vylepšení a výpis oprav CADKONu+ Stavební konstrukce a CADKONu+ TZB verze 2015 oproti verzi 2014 SP1. Nová verze CADKON+ 2015 obsahuje

Více

Přechod z AutoCADu na CADKON+

Přechod z AutoCADu na CADKON+ Přechod z AutoCADu na CADKON+ www.cadkon.eu www.cadnet.cz, helpdesk.cadkon.eu, www.graitec.com Úvod Ke zpracování projektové dokumentace jste doposud používali program AutoCAD a nyní přecházíte na řešení

Více

TDS-TECHNIK 13.1 pro AutoCAD

TDS-TECHNIK 13.1 pro AutoCAD TDS-TECHNIK 13.1 pro AutoCAD V následujícím textu jsou uvedeny informace o hlavních novinkách strojírenské nadstavby TDS-TECHNIK. V přehledu je souhrn novinek verzí 13.0 a 13.1. Poznámka: Pokud máte předplacený

Více

stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY

stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY technická zpráva - stavební část DOKUMENTACE PRO REALIZACI STAVBY stavební úpravy MŠ Ostašovská stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY OSTAŠOVSKÁ Č.P. 100, LIBEREC XX - OSTAŠOV Vypracoval ing. Petr Trávníček počet

Více

TDS-TECHNIK 10.0. TDS-Výpočty. TDS-Kusovník

TDS-TECHNIK 10.0. TDS-Výpočty. TDS-Kusovník TDS-TECHNIK 10.0 V následujícím textu jsou uvedeny informace o již desáté verzi strojírenské aplikace TDS- TECHNIK. V úvodu jsou popisovány moduly Výpočty a Kusovník, které jsou společné všem verzím. Pak

Více

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské náměstí 14, příspěvková organizace Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Pozemní stavitelství Adresa.: Střední průmyslová

Více

TDS-TECHNIK 13.1 pro SolidWorks

TDS-TECHNIK 13.1 pro SolidWorks TDS-TECHNIK 13.1 pro SolidWorks V následujícím textu jsou uvedeny informace o hlavních novinkách strojírenské nadstavby TDS-TECHNIK pro SolidWorks. Podpora nové verze SolidWorks 2008 Aktuální verze nadstavby

Více

1.1. Spuštění ArchiCADu 16 1.2. Práce s projektem 16. 1.3. Pracovní plocha 19

1.1. Spuštění ArchiCADu 16 1.2. Práce s projektem 16. 1.3. Pracovní plocha 19 Obsah 1 Seznámení s ArchiCADem 15 1.1. Spuštění ArchiCADu 16 1.2. Práce s projektem 16 Vytvoření nového projektu 16 Vytvoření nového projektu při spuštění ArchiCADu 17 Možné způsoby nastavení nového projektu:

Více

Metodika Výkresová dokumentace UK

Metodika Výkresová dokumentace UK Metodika Výkresová dokumentace UK Verze: 20110418 Obsah 1. Úvod 2. Popis realizace dle úrovně podkladů 3. Vzorové výkresy 3.1. Vzorový výkres podlaží, sklep 3.2. Vzorový výkres půdy 3.3. Vzorový výkres

Více

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: 47_výkres sestavy dílců montovaný panelový strop Téma: Výkres

Více

ÚVOD. 1.6 CELKOVÉ PROVOZNÍ ŘEŠENÍ Celkové provozní řešení objektu se nemění. Objekt slouží pro účely rehabilitace v ústavu sociální péče.

ÚVOD. 1.6 CELKOVÉ PROVOZNÍ ŘEŠENÍ Celkové provozní řešení objektu se nemění. Objekt slouží pro účely rehabilitace v ústavu sociální péče. - 1 - OBSAH 1. ÚVOD... 2 1.1 Účel objektu... 2 1.2 Funkční náplň... 2 1.3 Kapacitní údaje... 2 1.4 Architektonické, materiálové a dispoziční řešení... 2 1.5 Bezbariérové užívání stavby... 2 1.6 Celkové

Více

KONCEPT BYTOVÉ VÝSTAVBY

KONCEPT BYTOVÉ VÝSTAVBY KONCEPT BYTOVÉ VÝSTAVBY 22.10.2003 OBECNĚ Metody návrhu prefabrikovaných betonových konstrukcí jsou založeny na otevřeném modulárním systému. Příklady řešení řadových a věžových prefabrikovaných bytových

Více

NABÍDKA NEBYTOVÝCH PROSTOR DEPO2015

NABÍDKA NEBYTOVÝCH PROSTOR DEPO2015 NABÍDKA NEBYTOVÝCH PROSTOR DEPO2015 Pronajímatel: Plzeň 2015, zapsaný ústav, Pražská 19, 301 00 PLZEŇ, IČO: 29109124 Adresa nabízených prostor: DEPO2015, Presslova 14, 301 00 PLZEŇ Plzeň 2015, zapsaný

Více

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

TECHNICKÁ PŘÍPRAVA FASÁD WWW.TPF.CZ TECHNICKÁ PŘÍPRAVA FASÁD KONZULTACEO U C PROJEKTY DOZORY POSUDKY VÝPOČTY NÁVRHY SOFTWARE. ing.

TECHNICKÁ PŘÍPRAVA FASÁD WWW.TPF.CZ TECHNICKÁ PŘÍPRAVA FASÁD KONZULTACEO U C PROJEKTY DOZORY POSUDKY VÝPOČTY NÁVRHY SOFTWARE. ing. TECHNICKÁ Odborná inženýrská, projekční a poradenská kancelář v oblasti oken/dveří, lehkých obvodových plášťů (LOP) a jiných fasádních konstrukcí. KONZULTACEO U C PROJEKTY DOZORY POSUDKY VÝPOČTY NÁVRHY

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA A OBSAH: 1. Účel objektu...2 2. Architektonické a dispoziční řešení...2 3. Kapacita, podlahová plocha...2 4. Stavebně technické a konstrukční řešení...2 6. Fotodokumentace...3 STRANA 1

Více

CAD pro techniku prostředí (TZB)

CAD pro techniku prostředí (TZB) VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ - ENERGETICKÝ ÚSTAV ODBOR TERMOMECHANIKY A TECHNIKY PROSTŘEDÍ CAD pro techniku prostředí (TZB) Kreslení vzduchotechniky http://ottp.fme.vutbr.cz/cad/

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz POZEMNÍ STAVITELSTVÍ Témata k profilové

Více

Zhotovení projektová dokumentace k regeneraci bytového domu v Praze 4, Hráského č.p.1908,9,10

Zhotovení projektová dokumentace k regeneraci bytového domu v Praze 4, Hráského č.p.1908,9,10 Společenství vlastníků jednotek Hráského Zadavatel Společenství vlastníků jednotek Hráského 1908-10, Praha 4, se sídlem Praha 4, Chodov, Hráského 1910/11, PSČ 148 00, IČ: 27645398, osoby oprávněné k jednání:

Více

Kvalitativní požadavky objednatele

Kvalitativní požadavky objednatele Kvalitativní požadavky objednatele Průzkum radonový průzkum Izolace proti vodě spodní stavby dle výsledků radonového průzkumu Konstrukce Zdi zděné dozdívky z plných cihel pálených nové zdivo zdící bloky

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 VLASTNÍ STAVBA. 1. Zemní práce. 2. Základy. 3. Svislé konstrukce. 4. Vodorovné konstrukce. 5. Úprava povrchů vnitřních

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 VLASTNÍ STAVBA. 1. Zemní práce. 2. Základy. 3. Svislé konstrukce. 4. Vodorovné konstrukce. 5. Úprava povrchů vnitřních -2-793 TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 VLASTNÍ STAVBA A. KONSTRUKCE A PRÁCE HSV 1. Zemní práce Budou provedeny výkopy pro okapové chodníky a pro základy. Provedou se ručně a to v hornině 3. Odvoz zeminy se provede

Více

Oznámení o dodatečných informacích č.6 k zadávací dokumentaci k veřejné zakázce Novostavba budovy Světa techniky Science and Technology Centrum.

Oznámení o dodatečných informacích č.6 k zadávací dokumentaci k veřejné zakázce Novostavba budovy Světa techniky Science and Technology Centrum. V Ostravě dne 14.12.2011 Oznámení o dodatečných informacích č.6 k zadávací dokumentaci k veřejné zakázce Novostavba budovy Světa techniky Science and Technology Centrum. Dne 21.10.2011 byla zveřejněná

Více

Katalog školení 2014 Nemetschek Allplan Česko s.r.o www.nemetschek-allplan.cz

Katalog školení 2014 Nemetschek Allplan Česko s.r.o www.nemetschek-allplan.cz Katalog školení 2014 Nemetschek Allplan Česko s.r.o www.nemetschek-allplan.cz Úvod Pro využití celého potenciálu našich produktů Vám nabízíme řadu specializovaných odborných školení zaměřených na efektivitu

Více

York Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U ARCHITEKTONICKÉ, FUNKČNÍ A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

York Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U ARCHITEKTONICKÉ, FUNKČNÍ A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U York IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Developer projektu Skala Invest Group s.r.o. Sídlo společnosti Na Zámecké 11, 140 00 Praha 4-Nusle Tel.fax +420 241 742 654

Více

Vytápění BT01 TZB II - cvičení

Vytápění BT01 TZB II - cvičení Vytápění BT01 TZB II - cvičení BT01 TZB II HARMONOGRAM CVIČENÍ AR 2012/2012 Týden Téma cvičení Úloha (dílní úlohy) Poznámka Stanovení součinitelů prostupu tepla stavebních Zadání 1, slepé matrice konstrukcí

Více

Novinky CADKON helpdesk.cadkon.eu,

Novinky CADKON helpdesk.cadkon.eu, Novinky CADKON 2018 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.cadkon.eu, www.graitec.com Novinky CADKONu 2018 V nové verzi CADKON 2018 naleznete řadu novinek a změn. Mezi hlavní novinky patří nové možnosti

Více

1.PLOCHA VÝKRESOVÉHO LISTU. Plocha výkresového listu má toto základní dělení: - plocha pro kresbu - plocha pro text - popisové pole

1.PLOCHA VÝKRESOVÉHO LISTU. Plocha výkresového listu má toto základní dělení: - plocha pro kresbu - plocha pro text - popisové pole 1.PLOCHA VÝKRESOVÉHO LISTU Plocha výkresového listu má toto základní dělení: - plocha pro kresbu - plocha pro text - popisové pole 1.1 Plocha pro kresbu: Jednotlivá zobrazení, tvořící výkres, se umísťují

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ZÁSADY TVORBY VÝKRESŮ POZEMNÍCH STAVEB II. Autor

Více

DODATEČNÉ INFORMACE k zadávacím podmínkám a úprava zadávacích podmínek č. 1

DODATEČNÉ INFORMACE k zadávacím podmínkám a úprava zadávacích podmínek č. 1 Určeno zájemcům o veřejnou zakázku DODATEČNÉ INFORMACE k zadávacím podmínkám a úprava zadávacích podmínek č. 1 Název veřejné zakázky: Zadavatel: Druh veřejné zakázky: Forma zadávacího řízení: Modernizace

Více

ŠABLONA A PRACOVNÍ PROSTŘEDÍ - PŘÍPRAVA - PŘENOS - TIPY A TRIKY

ŠABLONA A PRACOVNÍ PROSTŘEDÍ - PŘÍPRAVA - PŘENOS - TIPY A TRIKY ŠABLONA A PRACOVNÍ PROSTŘEDÍ - PŘÍPRAVA - PŘENOS - TIPY A TRIKY - 1 - OBSAH ŠABLONY - ATRIBUTY - NASTAVENÍ NÁSTROJŮ - MAPA PROJEKTU - MAPA ZOBRAZENÍ - VÝKRESOVÁ SLOŽKA - PUBLIKACE - KNIHOVNY - PŘEDVOLBY

Více

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

INSTALACE VÝTAHU Ocelářská 1065/13, Praha 9 - Libeň

INSTALACE VÝTAHU Ocelářská 1065/13, Praha 9 - Libeň INSTALACE VÝTAHU Ocelářská 1065/13, 190 00 Praha 9 - Libeň ARCHITEKTONICKÁ STUDIE Ortenovo náměstí 1488/13 projekční činnost ve výstavbě, konzultační činnost, inženýring, zpracování architektonických návrhů,

Více

STAŽENO z www.cklop.cz

STAŽENO z www.cklop.cz 12 Software 12.1 Všeobecně Návrh a výrobu lehkých obvodových plášťů silně ovlivnila snadná dostupnost techniky a neustále se zdokonalující software. Zvyšuje se tempo a úroveň vybavování společností výpočetní

Více

PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ AREÁL BYDLENÍ CHMELNICE, BRNO - LÍŠEŇ zpracovaný podle vyhlášky 148/2007 Sb.

PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ AREÁL BYDLENÍ CHMELNICE, BRNO - LÍŠEŇ zpracovaný podle vyhlášky 148/2007 Sb. PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY ZPRACOVATEL : TERMÍN : 11.9.2014 PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ AREÁL BYDLENÍ CHMELNICE, BRNO - LÍŠEŇ zpracovaný podle vyhlášky 148/2007 Sb. PROJEKTOVANÝ STAV KRAJSKÁ

Více

IBC SOLAR Podnik s tradicí

IBC SOLAR Podnik s tradicí IBC SOLAR Mezinárodní specialista na fotovoltaiku IBC SOLAR Podnik s tradicí 1982: Založen jako inženýrská kancelář IBC Solartechnik 1986: Iniciátor každoročních FV sympozií 2000: Přeměna na IBC SOLAR

Více

TDS-TECHNIK 13.0 pro ZwCAD

TDS-TECHNIK 13.0 pro ZwCAD TDS-TECHNIK 13.0 pro ZwCAD V následujícím textu jsou uvedeny informace o hlavních novinkách strojírenské nadstavby TDS-TECHNIK pro ZwCAD v rozsahu sady Komplet. Poznámka: Pokud máte předplacený Aktualizační

Více

voda kanalizace - plyn

voda kanalizace - plyn voda kanalizace - plyn 2008 program pro tvorbu výkresové dokumentace podélných řezů venkovních rozvodů vody, kanalizace a plynu Základní popis programu Program je samostatným programem pro operační systém

Více